Dodaj do ulubionych

Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia

• palikotek hiobowa wiadomość - trzeba sie przyznac ... 14.05.07, 13:44
    • gamon0 Powaga i wiarygodność TK legła w gruzach 14.05.07, 13:55
      Powaga i wiarygodność TK legła w gruzach!
      • krzych.korab A do Twojego pustego łba nie dociera ciągle Prawda 14.05.07, 14:35
    • presentation1 ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:05
      Kij ma dwa konce.Geremek straci mandat.A juz sie cieszyl a Wyborcza smiala.Okazuje sie ze smieje sie ten ktory smieje sie ostatni.Rzadzacy nie zlamia prawa.TK mial nadzieje a nadzieja to matka komuszkow.Zapomnieli komuszki ze prawo obowiazuje wszystkich ale i procedury wszystko musi przejsc.
      • gamon0 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:09
        Otóż to. Wyrok Trybunału zostanie opublikowany bez zbędnej zwłoki.
        Czyżby ktoś w to wątpił? :)))
        • presentation1 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:16
          Ale procedury opublikowania zwykle trwaja kilka dni.
          • funia81 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:18
            Oprocz sytuacji, kiedy premierowi sie zachce, zeby trwaly krocej.
            Lajdak, nie premier.
            • gamon0 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:22
              A premierowi się nie chce... i TK chyba zapomniał nakazać premierowi,
              aby mu się chcialo... no i wszystko odbędzie się w trybie normalnym,
              bez zbędnej zwłoki... :)))
              • r306 Niechciejstwo premiera jest karalne..... 14.05.07, 14:24
                nie wiedziales? :)

Ciekawe co bedziesz pisal, gdy prawnicy reprezentujacy TK zloza do prokuratury
                doniesienie na premiera... heh
                • gamon0 Re: Niechciejstwo premiera jest karalne..... 14.05.07, 14:28
                  Doniesienie na postępowanie zgodne z procedurami i prawem?
                  Chyba bredzisz... :)))
                  • r306 Nie, nie bredze - to ty nie znasz konsekwencji :) 14.05.07, 14:38
                    Bez trudu mozna dowiesc, ze wydrukowac mozna bylo szybciej.
                    To po pierwsze.
                    Po drugie, bez trudu mozna dowiesc, ze opoznieniem w druku, zignorowalo sie
                    zalecenie sadu.
                    Po trzecie, bez trudu mozna dowiesc, ze takie opoznienie rodzi KONSEKWENCJE,
                    czyli wplywa na WERDYKT sadu. Po prostu rodzi KONSEKWENCJE PRAWNE.
                    W tym wypadku wladza wykonawcza staje ponad wyrokiem sadu.

Po piate, to juz nieco trudniej ALE JEDNEK mozna udowodnic, ze ten wplyw jest
                    SZKODLIWY dla RP - balagan prawny, niepewnosc co do stanu prawnego obywateli,
                    pozwy do sadow pracy w przypadku utraty zatrudnienia itd, itd....

Na miejscu premiera - analogicznie jak posel Mularczyk - szukalbym dobrego
                    adwokata.... Co zrozumiale - nie polecam Mularczyka....
                    • presentation1 Re: Nie, nie bredze - to ty nie znasz konsekwencj 14.05.07, 14:51
                      Znajdz przepisy ktore mowia ze ma to zostac wydrukowane przed 15 maja?Zyczenia to nie prawo.
                      • r306 Nie zrozumiales.... 14.05.07, 15:28
                        Premier ma za zadanie stan na strazy ladu prawnego :)
                        Jesli swoja decyzja wprowadza nielad prawny - to oznacza, ze lamie prawo.

To nie jest kwestia zyczen - jesli fizycznie i technicznie mozna to bylo
                        wydrukowac przed 15 to znaczy, ze w obecnej sytuacji prawnej, znajac
                        konsekwencje takiego dzialania, premier rzadu RP celowo tego nie czyni.
                        Odpowiada za KONSEKWENCJE, a nie za sam czyn.
                        Kapiszi?
                • presentation1 Re: Niechciejstwo premiera jest karalne..... 14.05.07, 14:34
                  To Miller i poprzednicy beda mieli po sto wnioskow karnych.Takie sa procedury.A zeby je zmienic TK musialby przebrac sie za papier toaletowy.
          • gamon0 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:20
            Ależ oczywiście. A TK nie nakazał przecież publikacji w trybie
            nadzwyczajnym, czy ekspresowym. Dlatego wszystko odbędzie się
            bez zbędnej zwłoki... jak nakazał TK...
          • r306 Skad wiesz? Pracujesz we francuskiej drukarni? :) 14.05.07, 14:22
            Facet - pleciesz trzy po trzy nie majac o tym bladego pojecia :)

Pozniewaz calosc zostala przygotowana w sposob elektroniczny, to do
            przygotowania do druku potrzebne jest max 2h z naswietlarnia wlacznie.

Nie ma czegos takiego jak procedury przygotowania do druku. Tu nie ma pracy
            korektorow - to nie druk gazety. Sluzby rzadowe nie maja PRAWA dolozyc do
            sentencji wyroku TK.... NAWET PRZECINKA. To jest czysto-techniczna procedura.
            NIC WIECEJ.
            Wiec badz mily i nie... pierd......
      • r306 A przewodniczacy PE, w swietle wyroku TK 14.05.07, 14:10
        ... oraz dzialan JK - ZMIERZAJACYCH DO ODEBRANIA TEGO MANDATU - nie przyjmie do
        wiadomosci decyzji marszalka RP. I dopiero glupcze bedziemy mieli kompromitacje!
        Bo oto - parlament europoejski PODWAZA wiarygodnosc i powage marszalka
        Rzeczypospolitej Polskiej, zarzucajac mu celowe i swiadome dzialanie sprzeczne
        z duchem demokracji i prawa czlowieka i obywatela. Oznaczac to bedzie, ze w
        Europie marszalek, czyli druga po prezydencie osoba w RP, jest niemal PERSONA
        NON GRATA.....

I dopiero bedzie "ubaw" - dajecie wlasnie calej lewicowej, centrowej i czesci
        prawicowej prasie oraz politykom KIJ, korym beda okladac Polske gdy tylko
        przyjdzie im ochota.

Za doprowadzenie do takiej sytuacji i glupi Twoj smiech, najchetniej zwyczajnie
        bym dal Ci w pysk.....
        • presentation1 Re: A przewodniczacy PE, w swietle wyroku TK 14.05.07, 14:17
          Kompromitacja jest III RP.Oto jak powstawala
          Wokół Wałęsy, który przewodniczył naszej stronie wciąż kręciły się takie osoby, jak Bronek Geremek, Tadeusz Mazowiecki, Adas Michnik. (...) W Magdalence wyczułem grę, by co bardziej radykalnych działaczy "S", mniej ugodowych - złagodzić. Już dobór uczestników spotkań o tym świadczył. (...) Na kolejną "Magdalenkę" pojechano w składzie okrojonym, mnie pominięto. Stawałem się niewygodny, zwłaszcza ze przy podstoliku górniczym wynieśliśmy sprawę naprawienia krzywd ofiarom stanu wojennego. Część naszych doradców nie dopuszczała, by przy głównym stole były poruszane jakiekolwiek windykacje ze strony solidarnościowej. (...) Pomału wychodziły na jaw wcześniejsze uzgodnienia. Wyczuwało się, że przedtem odbywały się różne spotkania. Wynikało z nich, ze nad PRL-em zaczyna zawisać jakaś ochronna tarcza. A niewtajemniczeni mieli złudzenie, że cos zależy od naszego przygotowania i siły przekonywania.

Pierwsze spotkanie w Magdalence zakończyło się niesamowitym obiadem. Niektórzy ze strony OPZZ, ze strony rządu i naszej juz w tym czasie bardzo szybko potrafili znaleźć wspólny język. Potrafili i napić się razem. Komitywa miedzy niektórymi była tak wielka, że przy odjeździe gdy wszedłem do minibusu, którym nas transportowano, towarzystwo było juz wymieszane. Miedzy naszymi siedzieli OPZZ-owcy i rządowi.

(...) odbyło się posiedzenie KKW zwołane przez Wałęsę. Związane było wyłącznie z wyborami do parlamentu i wyborem prezydenta. KKW liczyła 20 osób, ponadto uczestniczyli w niej zwykle doradcy (Geremek, Mazowiecki, Stelmachowski, Kuroń, Michnik) z prawem zabierania głosu, ale bez prawa głosowania. Z reguły posiedzenia prowadził Janusz Pałubicki.

Byłem zwolennikiem wolnych wyborów i przegrałem. Prof. Geremek jako przewodniczący zespołu reform politycznych Okrągłego Stołu, przekonał KKW, ze powinniśmy przyjąć propozycje wyborów okrojonych - dla nich 65 proc., dla nas 35. A potem nastąpiła najbardziej haniebna chwila. Na stanowisko prezydenta zaproponowano dwie kandydatury: Kiszczaka i Jaruzelskiego. Jak można było na posiedzeniu KKW "S" w ogóle brać pod uwagę Kiszczaka i Jaruzelskiego na najwyższy urząd w państwie? Oceniłem to jako niesamowity upadek, wręcz profanację "S". A tu bez żadnych protestów, niemal natychmiast doszło do głosowania: Kiszczak, albo Jaruzelski. Padło stwierdzenie, ze jak prezydentem ma być taki typ jak Kiszczak, to lepiej postawić na Jaruzelskiego. Po tym stwierdzeniu Pałubicki poddał wniosek o poparcie Jaruzelskiego pod głosowanie. Tylko ja byłem przeciw, dwoje wstrzymało się. Reszta była za. Z większością najwyraźniej wcześniej odbyły się rozmowy, wszystko było bardzo umiejętnie przygotowane.

(...) Wynik posiedzenia KKW sprawił, że obrady Okrągłego Stołu ruszyły z kopyta i szły bardzo pięknie. Potem odbyło się jeszcze parę posiedzeń w Magdalence. Wciąż rosła komitywa Warszawiaków z obu stron barykady. Mieli juz stale, wręcz towarzyskie - przy wódce - kontakty.

Jeśli Kiszczak powołuje się na rozstrzygnięcia Okrągłego Stołu, zwalniające go z poniesienia odpowiedzialności, to może chodzić jedynie o ustalenia podjęte w wąskiej grupie osób. Bardzo dobrze było widać, ze niektórzy uczestnicy rozmów afiszowali się z generałami, wręcz brudzia wypijali, jak na przykład Adam Michnik. To te osoby dały generałom pewne gwarancje, ale nie publiczne, tylko w rozmowach kuluarowych.

• m15 strasznie bojowy się zrobiłeś-koniec tłumaczenia 14.05.07, 14:18
          czas na lanie?:)))a co ze zdaniami odrębnymi dziewieciu sędziów,a co z
          sugestią-że otwarcie archiwów -także uzna za niekonstytucyjne,jeśli dobrze
          sobie przypominam-to jeszcze w piątek-ostro gardłowałeś za takim rozwiązaniem
          • r306 Alez wytlumaczylem - bardzo jasno... 14.05.07, 14:33
            Czyz nie? :) Stanowisko przewodniczacego PE jest dla mnie przewidywalne i
            wytlumaczylem dlaczego. Cos niezrozumiale? Napisalem tez, jakie to moze rodzic
            konsekwencje.... Podwazenie decyzji marszalka RP.... - skanal na skale
            europejska. I wcale sie z tego powodu nie ciesze - czemu dalem wyraz checia
            strzelenia z liscia temu gogusiowi....

Sugestia, ze nie mozna otworzyc jest tylko sugestia. Zapominasz, ze mowa jest o
            LUSTRACJI - czyli osadzaniu kogos.
            Ja mowielm o czyms innym - czego juz nie wylapales - ze archiwa nalezy
            przeksztalcic w archiwa akt nowych - z nowelizacja ustawy o tych aktach -
            obecnie karencja jest 30letnie - trzeba ja skrocic do 18 lat.
            Nastepnie trzeba znowelizowac ustawe o IPN przeksztalcajac jego archiwa a
            zwyczajne, cywilne archiwa akto nowych - END.

• m15 innymi słowy-zamknąc archiwa i ochronić ubeków 14.05.07, 15:49
              ciekawy sposób na lustrację,ale wątpię,by do tego doszlo,zwolennicy palenia akt
              już przegrali,nie zauważyłeś tego,lawina ruszyła-dzięki bogu!!!
              • superdzikus Re: innymi słowy-zamknąc archiwa i ochronić ubekó 14.05.07, 16:03
                m15 napisał:

> ciekawy sposób na lustrację,ale wątpię,by do tego doszlo,zwolennicy palenia akt
                >
                > już przegrali,nie zauważyłeś tego,lawina ruszyła-dzięki bogu!!!

Buahaha mylisz sie faszysto. Lawina ruszyla ale w druga strone. Czekaj, az ludzie wyjda na ulice jak zobacza to jakie to prawo i sprawiedliwosc teraz mamy....
              • r306 ???? 14.05.07, 16:13
                A niby jaka to ochrona????

Cos powiedziales, zeby cos powiedziec.... eeeeeeeeeeee
      • chirlider Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:11
        poczekajmy kilka dni prezentacjon. znany jesteś z przedwczesnych wytrysków
        informacyjnych.
        twoje antycypacje nie mają zazwyczaj nic wspólnego z rzeczywistością.

presentation1 napisał:

> Kij ma dwa konce.Geremek straci mandat.A juz sie cieszyl a Wyborcza
        smiala.Okaz
        > uje sie ze smieje sie ten ktory smieje sie ostatni.Rzadzacy nie zlamia
        prawa.TK
        > mial nadzieje a nadzieja to matka komuszkow.Zapomnieli komuszki ze prawo
        obowi
        > azuje wszystkich ale i procedury wszystko musi przejsc.
      • j_mat Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:13
        presentation1 napisał:

> Kij ma dwa konce.Geremek straci mandat.A juz sie cieszyl a Wyborcza
        smiala.Okaz
        > uje sie ze smieje sie ten ktory smieje sie ostatni.Rzadzacy nie zlamia
        prawa.TK
        > mial nadzieje a nadzieja to matka komuszkow.Zapomnieli komuszki ze prawo
        obowi
        > azuje wszystkich ale i procedury wszystko musi przejsc.

Jakie tam prawo. Zwykła złośliwość zacietrzewionych bachorów, które nigdy nie
        dorosną. Z niemocy szarpią za nogawki, bo wyżej nie dosięgną.
    • andrzejpucek Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 14:09
      CHAMSTWO, CHAMSTWO, CHAMSTWO !!!!!!
      • joushua A mozna bylo czegos innego oczekiwac od tej kanali 14.05.07, 15:37
        i???
    • fiszek2 Popatrzcie, popatrzcie na te wszystkie POSTY... 14.05.07, 14:12
      ...wychodza nasze narodowe wady, jedna wielka kłótnia, jazgot, dopiepszanie
      sobie nawzajem, obelgi, inwektywy...nienawiść wylewasie z każdej strony...gdzie
      porozumienie, gdzie zrozumienie. Każdy ma swoje zdanie, dużo mądrych myśli jest
      brutalnie wdeptanych w asfalt przez niedouczonych prostaków rzucających na lewo
      i prawo swoichmi chamiskimi wypowiedziami... smutne. A czas biegnie dalej...co
      robią Polacy? oczywiście kłóca sie, tak jak sie kłócili przez wieki. Mam
      nadzieję że coś sie zaniedługo stanie i sie obudzimy i w końcu będizemy
      działać... wierząc w nasza siłę i inteligencję
      pozdrawiam tomasz
      • r306 Jesli nie stanie sie na czas....... 14.05.07, 14:16
        ... to mozemy sie skompromitowac juz za niecale 5 lat.... :( Zegar Euro2012
        tyka.... tik, tak, tik, tak...
        • m15 te,zegarynka-nie kracz 14.05.07, 14:19
          r306 napisał:

> ... to mozemy sie skompromitowac juz za niecale 5 lat.... :( Zegar Euro2012
          > tyka.... tik, tak, tik, tak...
          • 2.0tdci nie ma co krakać, spróbuj pomyśleć 14.05.07, 15:02
            jak kaczki beda sie tym zajmować to najpóźniej w 2010 uefa odbiera nam euro2012.

włosi czytają newsy z polski i już zacierają ręce.
        • fiszek2 ....będzie ambaras 14.05.07, 14:21
          Czy uważasz że spoleczeństwo Polskie jest zmobilizowane? Ja uważam że nie
          społeczeństwo myśli że zrobi to za nie jakas tajemnicza siła typu "rząd"
          kaczyńskich kwaśniewskich wałęsów itp.
          • r306 No coz - homosovieticus........ 14.05.07, 14:42
            I w rzadzie i w spoleczenstwie......
            • presentation1 Re: No coz - homosovieticus........ 14.05.07, 14:55
              Rzad jest antyrosyjski ale lewica to typowy sovietikus.Jak nie na wschod to na zachod.Typowe cichodajki.
    • jankowski1960 Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 14:16
      gnojek
    • gajane4 Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 14:19
      To jest kolejny przykład kurestwa PiSuarowej bandy - druk wygodnych ustaw w
      ciągu doby, niewygodnych jak tylko najwolniej się da. I tak wam to na nic się
      zda. Ludzie was w końcu zmiotą do pierdla.
    • jan3211 Czy to "1/2 Napoleona" zrozumie własny błąd ? 14.05.07, 14:20
      To gadanie "szefa" rządu potwierdza wczesniejsze obawy , że 1/2 na stanowisku
      premiera i 1/2 na prezydenta to za dużo o sumę tych połówek.
      Kolejne potknięcie wynikające z kompleksów tych panów.
    • chwdpis51 Żal do dziennikarzy 14.05.07, 14:27
      Mam wielki żal do większości dziennikarzy za ich strach. Mają tak potężną władzę a boją się! Dlaczego nikt nie nazwie Kaczyńskiego po imieniu. Dlaczego nikt nie krzyczy, że król jest nagi! Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Czy nie prztłacza was paraliż Narodu. Kto nam pomoże? To male zakompleksione bydle ma za nic 88% społeczeństwa i prawo. Niech to ktoś powie głośni w końcu!!!
    • jankowski1960 Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 14:35
      jakie sa konsekwencje prawne za to kolejne
      skoorwysynstwo
    • bogdan331 dwa złośliwe gnomy urwał nać ich mać 14.05.07, 14:39
    • bsc1 Premiera postawić prze Trybunałem Stanu! 14.05.07, 14:39

Trybunał Stanu powinien ten fakt rozpatrzyć pod kątem złamania Konstytucji
      przez Premiera w wyniku przygotowania stosownego wniosku wymaganej grupy
      posłów. Prawo i sprawiedliwość traktowana jest przez Prezydenta i Premiera
      instrumentalnie i zadaje kłam głoszonym przez PiS hasłom Państwa Prawnego.
      • wrojoz Re: Premiera postawić prze Trybunałem Stanu! 14.05.07, 18:22
        bsc1 napisał:

>
        > Trybunał Stanu powinien ten fakt rozpatrzyć pod kątem złamania Konstytucji
        > przez Premiera w wyniku przygotowania stosownego wniosku wymaganej grupy
        > posłów. Prawo i sprawiedliwość traktowana jest przez Prezydenta i Premiera
        > instrumentalnie i zadaje kłam głoszonym przez PiS hasłom Państwa Prawnego.
    • bronimir Odpowiedzialnością Premiera zajmiemy się w dalszej 14.05.07, 14:42
      kolejności. Wyrok w sprawie niekompetencji Kaczyńskich i tak wszyscy znają
    • hor1 Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 14:43
      Niewydrukowanie wyroku TK to złamanie konstytucji.I mam nadzieję,że premier
      Kaczyński stanie przed Trybunałem Stanu za przestępstwo.
      • presentation1 Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 14:52
        Powinni wydrukowac 16 maja.Zgodnie z prawem.Termin 18 maja tez nie jest zly.
        • indianski Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 15:09
          a kogo to interesuje ? Niech se drukuje nawet w grudniu - i tak wszyscy to olewaja
        • chwdpis51 On dawał szybko do druku.. 14.05.07, 15:13
          Przecież dawał szybko do druku jak coś odzyskiwał albo łapał (KRRiT np.). Wtedy sam stał przy maszynie i pilnował czy drukują a pierwszą partie biegusiem zanosił do kiosku. Teraz jego złapali, więc się nie spieszy.
    • uu1 Re: uu1 pierot6 ...psychiatra pozwolił cały dzień 14.05.07, 14:57
      Ty jednak jesteś pospolite bydlę.
      • 2560a Re: czy bylem swiadomym agentem ? 14.05.07, 15:13
        Dreczy mnie sumienie. Dawno temu byly zawody sportowe z udzialem reprezentantow
        kilku krajow. Pomyslalem sobie , ze znam pare jezykow to moge sie zalapac jako
        tlumacz.Zglosilem sie do organizatorow, wypelnilem papiery i dostalem robote.
        Ucieszylem sie. Ale kilka dni prze rozpoczeciem zawodow dostalem wezwanie od
        wiadomej istytucji. Poszedlem na "spotkanie". Mily, dobrze odzywiony i ubrany
        facet wytlumaczyl mi , ze oprocz przekladania z jezyka na jezyk bede swiadkiem
        prywatnych rozmow zagranicznych sportowcow i dzialaczy,bede wiedzial co
        kombinuja i ze moim OBOWIAZKIEM jest zawiadamiac go i tym co uslysze.Dalej
        wymienil tematy jakie go najbardziej interesuja. Nie musze mowic, ze nie
        interesowaly go sprawy czysto sportowe.Na zakonczenie rozmowy dal mi do
        podpisania papiery , ze ja zobowiazuje sie informowac go o tym co uslysze , czy
        bede swiadkiem w tematych przez niego przedstawionych.PODPISALEM! Chcialem
        dostac robote. Zawody trwaly prawie tydzien i w tym czasie bylem wzywany
        kilkakrotnie w celu zlozenia raportu. Nigdy nie powiedzialen co istotnie
        slyszalem.W raportach zawarlem tylko ogolne bzdety, ktore nikomu nie mogly
        zaszkodzic.
        Mam pytanie. Czy powinienem byc uznany za swiadomego wspolpracownika sluzb? Czy
        powinienem powiedziec moim dzieciom , ze bylem agentem? Czy powinienem sie
        wstydzic swojego postepowania?
        • uu1 Re: czy bylem swiadomym agentem ? 14.05.07, 17:38
          2560a napisał:
          > Mam pytanie. Czy powinienem byc uznany za swiadomego wspolpracownika sluzb? >
          Czy powinienem powiedziec moim dzieciom , ze bylem agentem? Czy powinienem sie
          > wstydzic swojego postepowania?
          Przez cały czas trwania zimnej wojny, obywatel Wielkiej Brytanii, który jechał
          za "żelazną kurtynę", zgłaszał się do miejscowej komórki Intelligence Service
          prosząc o wytyczne, na jakie sprawy ma zwrócić uwagę. Po powrocie składał
          sprawozdanie. Działalność tę traktowano jako spełnienie obywatelskiego
          obowiązku. Obydwa kraje, Polska i Wielka Brytania były w tym czasie podmiotami
          prawa międzynarodowego, członkami ONZ, uczestnikami różnych bloków politycznych
          i wojskowych. Czy moja odpowiedź wnosi coś nowego? Sądzę, że jeżeli wykluczyć
          oszalałych z nienawiści, to tak. pozdro
    • marian391 Kpiny z narodu 14.05.07, 15:25
      Postępowanie Kaczyńskiego jest kpina z prawa i kompromituje sprawowany przez
      niego urząd. Jest to lekceważenie narodu i igranie z nim, ale cóż wszak naród to
      hołota i wszyscy są podejrzani. Takiej arogancji władzy nie było nie tylko w III
      Rp ale i w PRL. Naród wybrał sobie władze, która traktuje Polskę jak prywatny
      folwark. Należ mieć tylko nadziej, że skończy sie to wcześniej czy później
      Trybunałem Stanu. Jest to test minimum przyzwoitości dla rządzących. Ciekawe czy
      znajdzie się ktoś sprawiedliwy, kto w geście protestu przed takimi metodami
      podda się do dymisji???? Chyba jednak nie.."władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy".
      • superdzikus Motto IV RP 14.05.07, 15:45
        Za.. wszystkich ktorzy sa od Nas lepsi, wyzsi, madrzejsi, bogatsi.

Vivat miernoty! To Wasz czas! Cieszcie sie i popierajcie dalej ten rzad!
      • presentation1 Re: Kpiny z narodu 14.05.07, 16:59
        Ty nie narod,Ty komuch
        • kolter Re: Kpiny z narodu 14.05.07, 17:02
          presentation1 napisał:

> Ty nie narod,Ty komuch
          To wiedz kloszardzie ze 50% spoleczenstwa dobrze wspomina PRL
        • superdzikus Re: Kpiny z narodu 14.05.07, 17:02
          presentation1 napisał:

> Ty nie narod,Ty komuch

Ty faszysta, dziekujemy juz za udzial w "dyskusji"
        • j_mat Re: Kpiny z narodu 14.05.07, 17:07
          presentation1 napisał:

> Ty nie narod,Ty komuch

A ty, ktoś zacz? Pewnie jakiś moherowy palant. Kaczy janczar. Ale nazwa jakaś
          niepolska. Może mason? Albo, nie daj Boże, Żyd?
          • kolter Re: Kpiny z narodu 14.05.07, 17:09
            j_mat napisał:

> presentation1 napisał:
            >
            > > Ty nie narod,Ty komuch
            >
            > A ty, ktoś zacz? Pewnie jakiś moherowy palant. Kaczy janczar. Ale nazwa jakaś
            > niepolska. Może mason? Albo, nie daj Boże, Żyd?
            ten gosc to ktos nie religijny ktory popiera to aby w polsce rzadzili
            bigoci !!
    • halfliner Coż, kurduple to małe obrzydliwe typki. 14.05.07, 15:32
      sprlprsaipis
      • halfliner A takie typki przegrywać nie umieją 14.05.07, 15:34
        sprlprsaipis
      • wrojoz Re: Coż, kurduple to małe obrzydliwe typki. 14.05.07, 18:22
    • joushua Tego mozna sie bylo spodziewac po tej kanalii... 14.05.07, 15:36
      ...
    • freelancer_1 Kartofel będzie teraz ściemniał... 14.05.07, 15:37
      Mentalność podwórkowego gó..arza - żałosna kreatura!
      • joushua Teraz bedzie szla kartoflina w zaparte.... 14.05.07, 15:38
        Kanalia paskudna...
        • wrojoz Re: Teraz bedzie szla kartoflina w zaparte.... 14.05.07, 18:23
          joushua napisała:

> Kanalia paskudna...
      • m15 Re: Kartofel będzie teraz ściemniał... 14.05.07, 15:50
        freelancer_1 napisał:

> Mentalność podwórkowego gó..arza - żałosna kreatura!
        takimi to słowy posługuje się czerwona inteligencja,ha,ha,ha
        • pisubek slowa odpowiednie do rzeczywistosci, do ktorej 14.05.07, 16:38
          sie odnosza, a ze rzeczywistosc nieco paskudna, to i slowa podobne.
      • wrojoz Re: Kartofel będzie teraz ściemniał... 14.05.07, 18:22
        freelancer_1 napisał:

> Mentalność podwórkowego gó..arza - żałosna kreatura!
    • przejrzysty J. Kaczyński - fakty i mity 14.05.07, 15:42
      1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK).
      2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J)
      3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J).
      4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J).
      5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J).
      6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
      Polsce uczestniczyć nie będziemy (J).
      7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym
      awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
      nierealne (J).
      8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
      sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J)
      9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy
      opozycji w latach 70 (J).
      10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami.
      11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa.
      12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
      13. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
      14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację.
      15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
      16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję.
      17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
      18. Afera bilboardowa.
      19. Chcemy koalicji z PO.
      20. PO jest w koalicji z SLD.
      21. To wszystko wina PO i SLD.
      22. Nie bedzie TKM-u.
      23. Moja teczka jest sfałszowana (J).
      24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB.
      25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
      26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
      .............
      99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)
      • m15 tak,tak,komuchy przez kilkadziesiąt lat budowali 14.05.07, 15:53

> 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
        > 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
        > .............
        > 99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)
        tysiące kilometrów autostrad,na dodatek to "ludzie honoru"wg adama szechtera
    • allspice Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 15:46
      junkier napisał:

> Skandliczny wyrok kompromitujacy TK!

Kompromitujaca,skandaliczna decyzja premiera w sprawie ogłoszenia werdyktu TK!
    • pizza wszyscy powinni złożyć oświadczenie dowolnej 14.05.07, 15:48
      treści - np. Ch(...) wam w d(...). i tyle. Zanim zweryfikują treść bedą musieli
      wydrukować to orzeczenie.
      • pisubek Niby wszyscy wiedza, ale za kazdym razem dziwi, 14.05.07, 15:51
        ze taki maly, zalosny, zakompleksiony czlowieczek jest premierem mojego kraju.
    • premier_hiacynt_wielki Kiedy ta mala ku*** poniesie odpowiedzialnosc za 14.05.07, 16:04
      swoje dzialania? Przeciez ostatnia jedna z ustaw w dniu podpisania przez
      Kaczora zostala w DU wydana wiec w czym jest teraz problem? Czy KACZysci nie
      potrafia zrozumiec ze te standardy panstwa jakie teraz tworza po zmianie wladzy
      na nich sie odbija najmocniej??
      • mayday100 Transformacja kaczki w świnię.... 14.05.07, 17:26
        premier_hiacynt_wielki napisał:

> swoje dzialania? Przeciez ostatnia jedna z ustaw w dniu podpisania przez
        > Kaczora zostala w DU wydana wiec w czym jest teraz problem? Czy KACZysci nie
        > potrafia zrozumiec ze te standardy panstwa jakie teraz tworza po zmianie wladzy
        >
        > na nich sie odbija najmocniej??

Wszystkie wcześniej złożone do druku ustawy są dawno przygotowane do druku.
        Ciekawe, która z nich jest tak ważna jak orzeczenie TK? Która nie może poczekać
        dwa dni? Niektóre ustawy leżą odłogiem miesiącami. O co chodzi pokurczowi? a o
        to, żeby pokazać kto tu rządzi... Chęć rządzenia, a raczej żądza rządzenia jest
        u niego tak gigantyczna, że może robić wbrew własnemu narodowi i ośmieszać
        państwo. Jak widać drukarnia jest też "odzyskana"
      • wrojoz Re: Kiedy ta mala ku*** poniesie odpowiedzialnosc 14.05.07, 18:23
        premier_hiacynt_wielki napisał:

> swoje dzialania? Przeciez ostatnia jedna z ustaw w dniu podpisania przez
        > Kaczora zostala w DU wydana wiec w czym jest teraz problem? Czy KACZysci nie
        > potrafia zrozumiec ze te standardy panstwa jakie teraz tworza po zmianie
        wladzy
        >
        > na nich sie odbija najmocniej??
    • tadjan Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 16:07
      Premierek - fuhrerek, chłe, chłe.
    • ergo12 Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 16:08
      Panie Kaczynski,tymi wypowiedziami pogrąza się Pan coraz bardziej, ciekawy
      jestem jak daleko Pan zabrnie,czy stoi już Pan pod "murem" czy jeszcze nie?Chce
      to już zobaczyc!!
      • alex1215 Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 16:44
        ergo12 napisał:

> Panie Kaczynski,tymi wypowiedziami pogrąza się Pan coraz bardziej, ciekawy
        > jestem jak daleko Pan zabrnie,czy stoi już Pan pod "murem" czy jeszcze

tak sie rodzi kaczofaszyzm ! jutro bedzie juz w
        mundurze z bialo-czerwona przepaska na ramieniu !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka