gamon0 Powaga i wiarygodność TK legła w gruzach 14.05.07, 13:55 Powaga i wiarygodność TK legła w gruzach! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:05 Kij ma dwa konce.Geremek straci mandat.A juz sie cieszyl a Wyborcza smiala.Okazuje sie ze smieje sie ten ktory smieje sie ostatni.Rzadzacy nie zlamia prawa.TK mial nadzieje a nadzieja to matka komuszkow.Zapomnieli komuszki ze prawo obowiazuje wszystkich ale i procedury wszystko musi przejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:09 Otóż to. Wyrok Trybunału zostanie opublikowany bez zbędnej zwłoki. Czyżby ktoś w to wątpił? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:16 Ale procedury opublikowania zwykle trwaja kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:18 Oprocz sytuacji, kiedy premierowi sie zachce, zeby trwaly krocej. Lajdak, nie premier. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:22 A premierowi się nie chce... i TK chyba zapomniał nakazać premierowi, aby mu się chcialo... no i wszystko odbędzie się w trybie normalnym, bez zbędnej zwłoki... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Niechciejstwo premiera jest karalne..... 14.05.07, 14:24 nie wiedziales? :) Ciekawe co bedziesz pisal, gdy prawnicy reprezentujacy TK zloza do prokuratury doniesienie na premiera... heh Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Niechciejstwo premiera jest karalne..... 14.05.07, 14:28 Doniesienie na postępowanie zgodne z procedurami i prawem? Chyba bredzisz... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Nie, nie bredze - to ty nie znasz konsekwencji :) 14.05.07, 14:38 Bez trudu mozna dowiesc, ze wydrukowac mozna bylo szybciej. To po pierwsze. Po drugie, bez trudu mozna dowiesc, ze opoznieniem w druku, zignorowalo sie zalecenie sadu. Po trzecie, bez trudu mozna dowiesc, ze takie opoznienie rodzi KONSEKWENCJE, czyli wplywa na WERDYKT sadu. Po prostu rodzi KONSEKWENCJE PRAWNE. W tym wypadku wladza wykonawcza staje ponad wyrokiem sadu. Po piate, to juz nieco trudniej ALE JEDNEK mozna udowodnic, ze ten wplyw jest SZKODLIWY dla RP - balagan prawny, niepewnosc co do stanu prawnego obywateli, pozwy do sadow pracy w przypadku utraty zatrudnienia itd, itd.... Na miejscu premiera - analogicznie jak posel Mularczyk - szukalbym dobrego adwokata.... Co zrozumiale - nie polecam Mularczyka.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nie, nie bredze - to ty nie znasz konsekwencj 14.05.07, 14:51 Znajdz przepisy ktore mowia ze ma to zostac wydrukowane przed 15 maja?Zyczenia to nie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Nie zrozumiales.... 14.05.07, 15:28 Premier ma za zadanie stan na strazy ladu prawnego :) Jesli swoja decyzja wprowadza nielad prawny - to oznacza, ze lamie prawo. To nie jest kwestia zyczen - jesli fizycznie i technicznie mozna to bylo wydrukowac przed 15 to znaczy, ze w obecnej sytuacji prawnej, znajac konsekwencje takiego dzialania, premier rzadu RP celowo tego nie czyni. Odpowiada za KONSEKWENCJE, a nie za sam czyn. Kapiszi? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Niechciejstwo premiera jest karalne..... 14.05.07, 14:34 To Miller i poprzednicy beda mieli po sto wnioskow karnych.Takie sa procedury.A zeby je zmienic TK musialby przebrac sie za papier toaletowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:20 Ależ oczywiście. A TK nie nakazał przecież publikacji w trybie nadzwyczajnym, czy ekspresowym. Dlatego wszystko odbędzie się bez zbędnej zwłoki... jak nakazał TK... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Skad wiesz? Pracujesz we francuskiej drukarni? :) 14.05.07, 14:22 Facet - pleciesz trzy po trzy nie majac o tym bladego pojecia :) Pozniewaz calosc zostala przygotowana w sposob elektroniczny, to do przygotowania do druku potrzebne jest max 2h z naswietlarnia wlacznie. Nie ma czegos takiego jak procedury przygotowania do druku. Tu nie ma pracy korektorow - to nie druk gazety. Sluzby rzadowe nie maja PRAWA dolozyc do sentencji wyroku TK.... NAWET PRZECINKA. To jest czysto-techniczna procedura. NIC WIECEJ. Wiec badz mily i nie... pierd...... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 A przewodniczacy PE, w swietle wyroku TK 14.05.07, 14:10 ... oraz dzialan JK - ZMIERZAJACYCH DO ODEBRANIA TEGO MANDATU - nie przyjmie do wiadomosci decyzji marszalka RP. I dopiero glupcze bedziemy mieli kompromitacje! Bo oto - parlament europoejski PODWAZA wiarygodnosc i powage marszalka Rzeczypospolitej Polskiej, zarzucajac mu celowe i swiadome dzialanie sprzeczne z duchem demokracji i prawa czlowieka i obywatela. Oznaczac to bedzie, ze w Europie marszalek, czyli druga po prezydencie osoba w RP, jest niemal PERSONA NON GRATA..... I dopiero bedzie "ubaw" - dajecie wlasnie calej lewicowej, centrowej i czesci prawicowej prasie oraz politykom KIJ, korym beda okladac Polske gdy tylko przyjdzie im ochota. Za doprowadzenie do takiej sytuacji i glupi Twoj smiech, najchetniej zwyczajnie bym dal Ci w pysk..... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A przewodniczacy PE, w swietle wyroku TK 14.05.07, 14:17 Kompromitacja jest III RP.Oto jak powstawala Wokół Wałęsy, który przewodniczył naszej stronie wciąż kręciły się takie osoby, jak Bronek Geremek, Tadeusz Mazowiecki, Adas Michnik. (...) W Magdalence wyczułem grę, by co bardziej radykalnych działaczy "S", mniej ugodowych - złagodzić. Już dobór uczestników spotkań o tym świadczył. (...) Na kolejną "Magdalenkę" pojechano w składzie okrojonym, mnie pominięto. Stawałem się niewygodny, zwłaszcza ze przy podstoliku górniczym wynieśliśmy sprawę naprawienia krzywd ofiarom stanu wojennego. Część naszych doradców nie dopuszczała, by przy głównym stole były poruszane jakiekolwiek windykacje ze strony solidarnościowej. (...) Pomału wychodziły na jaw wcześniejsze uzgodnienia. Wyczuwało się, że przedtem odbywały się różne spotkania. Wynikało z nich, ze nad PRL-em zaczyna zawisać jakaś ochronna tarcza. A niewtajemniczeni mieli złudzenie, że cos zależy od naszego przygotowania i siły przekonywania. Pierwsze spotkanie w Magdalence zakończyło się niesamowitym obiadem. Niektórzy ze strony OPZZ, ze strony rządu i naszej juz w tym czasie bardzo szybko potrafili znaleźć wspólny język. Potrafili i napić się razem. Komitywa miedzy niektórymi była tak wielka, że przy odjeździe gdy wszedłem do minibusu, którym nas transportowano, towarzystwo było juz wymieszane. Miedzy naszymi siedzieli OPZZ-owcy i rządowi. (...) odbyło się posiedzenie KKW zwołane przez Wałęsę. Związane było wyłącznie z wyborami do parlamentu i wyborem prezydenta. KKW liczyła 20 osób, ponadto uczestniczyli w niej zwykle doradcy (Geremek, Mazowiecki, Stelmachowski, Kuroń, Michnik) z prawem zabierania głosu, ale bez prawa głosowania. Z reguły posiedzenia prowadził Janusz Pałubicki. Byłem zwolennikiem wolnych wyborów i przegrałem. Prof. Geremek jako przewodniczący zespołu reform politycznych Okrągłego Stołu, przekonał KKW, ze powinniśmy przyjąć propozycje wyborów okrojonych - dla nich 65 proc., dla nas 35. A potem nastąpiła najbardziej haniebna chwila. Na stanowisko prezydenta zaproponowano dwie kandydatury: Kiszczaka i Jaruzelskiego. Jak można było na posiedzeniu KKW "S" w ogóle brać pod uwagę Kiszczaka i Jaruzelskiego na najwyższy urząd w państwie? Oceniłem to jako niesamowity upadek, wręcz profanację "S". A tu bez żadnych protestów, niemal natychmiast doszło do głosowania: Kiszczak, albo Jaruzelski. Padło stwierdzenie, ze jak prezydentem ma być taki typ jak Kiszczak, to lepiej postawić na Jaruzelskiego. Po tym stwierdzeniu Pałubicki poddał wniosek o poparcie Jaruzelskiego pod głosowanie. Tylko ja byłem przeciw, dwoje wstrzymało się. Reszta była za. Z większością najwyraźniej wcześniej odbyły się rozmowy, wszystko było bardzo umiejętnie przygotowane. (...) Wynik posiedzenia KKW sprawił, że obrady Okrągłego Stołu ruszyły z kopyta i szły bardzo pięknie. Potem odbyło się jeszcze parę posiedzeń w Magdalence. Wciąż rosła komitywa Warszawiaków z obu stron barykady. Mieli juz stale, wręcz towarzyskie - przy wódce - kontakty. Jeśli Kiszczak powołuje się na rozstrzygnięcia Okrągłego Stołu, zwalniające go z poniesienia odpowiedzialności, to może chodzić jedynie o ustalenia podjęte w wąskiej grupie osób. Bardzo dobrze było widać, ze niektórzy uczestnicy rozmów afiszowali się z generałami, wręcz brudzia wypijali, jak na przykład Adam Michnik. To te osoby dały generałom pewne gwarancje, ale nie publiczne, tylko w rozmowach kuluarowych. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 strasznie bojowy się zrobiłeś-koniec tłumaczenia 14.05.07, 14:18 czas na lanie?:)))a co ze zdaniami odrębnymi dziewieciu sędziów,a co z sugestią-że otwarcie archiwów -także uzna za niekonstytucyjne,jeśli dobrze sobie przypominam-to jeszcze w piątek-ostro gardłowałeś za takim rozwiązaniem Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Alez wytlumaczylem - bardzo jasno... 14.05.07, 14:33 Czyz nie? :) Stanowisko przewodniczacego PE jest dla mnie przewidywalne i wytlumaczylem dlaczego. Cos niezrozumiale? Napisalem tez, jakie to moze rodzic konsekwencje.... Podwazenie decyzji marszalka RP.... - skanal na skale europejska. I wcale sie z tego powodu nie ciesze - czemu dalem wyraz checia strzelenia z liscia temu gogusiowi.... Sugestia, ze nie mozna otworzyc jest tylko sugestia. Zapominasz, ze mowa jest o LUSTRACJI - czyli osadzaniu kogos. Ja mowielm o czyms innym - czego juz nie wylapales - ze archiwa nalezy przeksztalcic w archiwa akt nowych - z nowelizacja ustawy o tych aktach - obecnie karencja jest 30letnie - trzeba ja skrocic do 18 lat. Nastepnie trzeba znowelizowac ustawe o IPN przeksztalcajac jego archiwa a zwyczajne, cywilne archiwa akto nowych - END. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 innymi słowy-zamknąc archiwa i ochronić ubeków 14.05.07, 15:49 ciekawy sposób na lustrację,ale wątpię,by do tego doszlo,zwolennicy palenia akt już przegrali,nie zauważyłeś tego,lawina ruszyła-dzięki bogu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
superdzikus Re: innymi słowy-zamknąc archiwa i ochronić ubekó 14.05.07, 16:03 m15 napisał: > ciekawy sposób na lustrację,ale wątpię,by do tego doszlo,zwolennicy palenia akt > > już przegrali,nie zauważyłeś tego,lawina ruszyła-dzięki bogu!!! Buahaha mylisz sie faszysto. Lawina ruszyla ale w druga strone. Czekaj, az ludzie wyjda na ulice jak zobacza to jakie to prawo i sprawiedliwosc teraz mamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 ???? 14.05.07, 16:13 A niby jaka to ochrona???? Cos powiedziales, zeby cos powiedziec.... eeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:11 poczekajmy kilka dni prezentacjon. znany jesteś z przedwczesnych wytrysków informacyjnych. twoje antycypacje nie mają zazwyczaj nic wspólnego z rzeczywistością. presentation1 napisał: > Kij ma dwa konce.Geremek straci mandat.A juz sie cieszyl a Wyborcza smiala.Okaz > uje sie ze smieje sie ten ktory smieje sie ostatni.Rzadzacy nie zlamia prawa.TK > mial nadzieje a nadzieja to matka komuszkow.Zapomnieli komuszki ze prawo obowi > azuje wszystkich ale i procedury wszystko musi przejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: ....I widzicie komuszki................... 14.05.07, 14:13 presentation1 napisał: > Kij ma dwa konce.Geremek straci mandat.A juz sie cieszyl a Wyborcza smiala.Okaz > uje sie ze smieje sie ten ktory smieje sie ostatni.Rzadzacy nie zlamia prawa.TK > mial nadzieje a nadzieja to matka komuszkow.Zapomnieli komuszki ze prawo obowi > azuje wszystkich ale i procedury wszystko musi przejsc. Jakie tam prawo. Zwykła złośliwość zacietrzewionych bachorów, które nigdy nie dorosną. Z niemocy szarpią za nogawki, bo wyżej nie dosięgną. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejpucek Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 14:09 CHAMSTWO, CHAMSTWO, CHAMSTWO !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 Popatrzcie, popatrzcie na te wszystkie POSTY... 14.05.07, 14:12 ...wychodza nasze narodowe wady, jedna wielka kłótnia, jazgot, dopiepszanie sobie nawzajem, obelgi, inwektywy...nienawiść wylewasie z każdej strony...gdzie porozumienie, gdzie zrozumienie. Każdy ma swoje zdanie, dużo mądrych myśli jest brutalnie wdeptanych w asfalt przez niedouczonych prostaków rzucających na lewo i prawo swoichmi chamiskimi wypowiedziami... smutne. A czas biegnie dalej...co robią Polacy? oczywiście kłóca sie, tak jak sie kłócili przez wieki. Mam nadzieję że coś sie zaniedługo stanie i sie obudzimy i w końcu będizemy działać... wierząc w nasza siłę i inteligencję pozdrawiam tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jesli nie stanie sie na czas....... 14.05.07, 14:16 ... to mozemy sie skompromitowac juz za niecale 5 lat.... :( Zegar Euro2012 tyka.... tik, tak, tik, tak... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 te,zegarynka-nie kracz 14.05.07, 14:19 r306 napisał: > ... to mozemy sie skompromitowac juz za niecale 5 lat.... :( Zegar Euro2012 > tyka.... tik, tak, tik, tak... Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci nie ma co krakać, spróbuj pomyśleć 14.05.07, 15:02 jak kaczki beda sie tym zajmować to najpóźniej w 2010 uefa odbiera nam euro2012. włosi czytają newsy z polski i już zacierają ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 ....będzie ambaras 14.05.07, 14:21 Czy uważasz że spoleczeństwo Polskie jest zmobilizowane? Ja uważam że nie społeczeństwo myśli że zrobi to za nie jakas tajemnicza siła typu "rząd" kaczyńskich kwaśniewskich wałęsów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 No coz - homosovieticus........ 14.05.07, 14:42 I w rzadzie i w spoleczenstwie...... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: No coz - homosovieticus........ 14.05.07, 14:55 Rzad jest antyrosyjski ale lewica to typowy sovietikus.Jak nie na wschod to na zachod.Typowe cichodajki. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 14:16 gnojek Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 14:19 To jest kolejny przykład kurestwa PiSuarowej bandy - druk wygodnych ustaw w ciągu doby, niewygodnych jak tylko najwolniej się da. I tak wam to na nic się zda. Ludzie was w końcu zmiotą do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Czy to "1/2 Napoleona" zrozumie własny błąd ? 14.05.07, 14:20 To gadanie "szefa" rządu potwierdza wczesniejsze obawy , że 1/2 na stanowisku premiera i 1/2 na prezydenta to za dużo o sumę tych połówek. Kolejne potknięcie wynikające z kompleksów tych panów. Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpis51 Żal do dziennikarzy 14.05.07, 14:27 Mam wielki żal do większości dziennikarzy za ich strach. Mają tak potężną władzę a boją się! Dlaczego nikt nie nazwie Kaczyńskiego po imieniu. Dlaczego nikt nie krzyczy, że król jest nagi! Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Czy nie prztłacza was paraliż Narodu. Kto nam pomoże? To male zakompleksione bydle ma za nic 88% społeczeństwa i prawo. Niech to ktoś powie głośni w końcu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 14:35 jakie sa konsekwencje prawne za to kolejne skoorwysynstwo Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Premiera postawić prze Trybunałem Stanu! 14.05.07, 14:39 Trybunał Stanu powinien ten fakt rozpatrzyć pod kątem złamania Konstytucji przez Premiera w wyniku przygotowania stosownego wniosku wymaganej grupy posłów. Prawo i sprawiedliwość traktowana jest przez Prezydenta i Premiera instrumentalnie i zadaje kłam głoszonym przez PiS hasłom Państwa Prawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Premiera postawić prze Trybunałem Stanu! 14.05.07, 18:22 bsc1 napisał: > > Trybunał Stanu powinien ten fakt rozpatrzyć pod kątem złamania Konstytucji > przez Premiera w wyniku przygotowania stosownego wniosku wymaganej grupy > posłów. Prawo i sprawiedliwość traktowana jest przez Prezydenta i Premiera > instrumentalnie i zadaje kłam głoszonym przez PiS hasłom Państwa Prawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Odpowiedzialnością Premiera zajmiemy się w dalszej 14.05.07, 14:42 kolejności. Wyrok w sprawie niekompetencji Kaczyńskich i tak wszyscy znają Odpowiedz Link Zgłoś
hor1 Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 14:43 Niewydrukowanie wyroku TK to złamanie konstytucji.I mam nadzieję,że premier Kaczyński stanie przed Trybunałem Stanu za przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 14:52 Powinni wydrukowac 16 maja.Zgodnie z prawem.Termin 18 maja tez nie jest zly. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 15:09 a kogo to interesuje ? Niech se drukuje nawet w grudniu - i tak wszyscy to olewaja Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpis51 On dawał szybko do druku.. 14.05.07, 15:13 Przecież dawał szybko do druku jak coś odzyskiwał albo łapał (KRRiT np.). Wtedy sam stał przy maszynie i pilnował czy drukują a pierwszą partie biegusiem zanosił do kiosku. Teraz jego złapali, więc się nie spieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: uu1 pierot6 ...psychiatra pozwolił cały dzień 14.05.07, 14:57 Ty jednak jesteś pospolite bydlę. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: czy bylem swiadomym agentem ? 14.05.07, 15:13 Dreczy mnie sumienie. Dawno temu byly zawody sportowe z udzialem reprezentantow kilku krajow. Pomyslalem sobie , ze znam pare jezykow to moge sie zalapac jako tlumacz.Zglosilem sie do organizatorow, wypelnilem papiery i dostalem robote. Ucieszylem sie. Ale kilka dni prze rozpoczeciem zawodow dostalem wezwanie od wiadomej istytucji. Poszedlem na "spotkanie". Mily, dobrze odzywiony i ubrany facet wytlumaczyl mi , ze oprocz przekladania z jezyka na jezyk bede swiadkiem prywatnych rozmow zagranicznych sportowcow i dzialaczy,bede wiedzial co kombinuja i ze moim OBOWIAZKIEM jest zawiadamiac go i tym co uslysze.Dalej wymienil tematy jakie go najbardziej interesuja. Nie musze mowic, ze nie interesowaly go sprawy czysto sportowe.Na zakonczenie rozmowy dal mi do podpisania papiery , ze ja zobowiazuje sie informowac go o tym co uslysze , czy bede swiadkiem w tematych przez niego przedstawionych.PODPISALEM! Chcialem dostac robote. Zawody trwaly prawie tydzien i w tym czasie bylem wzywany kilkakrotnie w celu zlozenia raportu. Nigdy nie powiedzialen co istotnie slyszalem.W raportach zawarlem tylko ogolne bzdety, ktore nikomu nie mogly zaszkodzic. Mam pytanie. Czy powinienem byc uznany za swiadomego wspolpracownika sluzb? Czy powinienem powiedziec moim dzieciom , ze bylem agentem? Czy powinienem sie wstydzic swojego postepowania? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: czy bylem swiadomym agentem ? 14.05.07, 17:38 2560a napisał: > Mam pytanie. Czy powinienem byc uznany za swiadomego wspolpracownika sluzb? > Czy powinienem powiedziec moim dzieciom , ze bylem agentem? Czy powinienem sie > wstydzic swojego postepowania? Przez cały czas trwania zimnej wojny, obywatel Wielkiej Brytanii, który jechał za "żelazną kurtynę", zgłaszał się do miejscowej komórki Intelligence Service prosząc o wytyczne, na jakie sprawy ma zwrócić uwagę. Po powrocie składał sprawozdanie. Działalność tę traktowano jako spełnienie obywatelskiego obowiązku. Obydwa kraje, Polska i Wielka Brytania były w tym czasie podmiotami prawa międzynarodowego, członkami ONZ, uczestnikami różnych bloków politycznych i wojskowych. Czy moja odpowiedź wnosi coś nowego? Sądzę, że jeżeli wykluczyć oszalałych z nienawiści, to tak. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Kpiny z narodu 14.05.07, 15:25 Postępowanie Kaczyńskiego jest kpina z prawa i kompromituje sprawowany przez niego urząd. Jest to lekceważenie narodu i igranie z nim, ale cóż wszak naród to hołota i wszyscy są podejrzani. Takiej arogancji władzy nie było nie tylko w III Rp ale i w PRL. Naród wybrał sobie władze, która traktuje Polskę jak prywatny folwark. Należ mieć tylko nadziej, że skończy sie to wcześniej czy później Trybunałem Stanu. Jest to test minimum przyzwoitości dla rządzących. Ciekawe czy znajdzie się ktoś sprawiedliwy, kto w geście protestu przed takimi metodami podda się do dymisji???? Chyba jednak nie.."władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". Odpowiedz Link Zgłoś
superdzikus Motto IV RP 14.05.07, 15:45 Za.. wszystkich ktorzy sa od Nas lepsi, wyzsi, madrzejsi, bogatsi. Vivat miernoty! To Wasz czas! Cieszcie sie i popierajcie dalej ten rzad! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kpiny z narodu 14.05.07, 17:02 presentation1 napisał: > Ty nie narod,Ty komuch To wiedz kloszardzie ze 50% spoleczenstwa dobrze wspomina PRL Odpowiedz Link Zgłoś
superdzikus Re: Kpiny z narodu 14.05.07, 17:02 presentation1 napisał: > Ty nie narod,Ty komuch Ty faszysta, dziekujemy juz za udzial w "dyskusji" Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Kpiny z narodu 14.05.07, 17:07 presentation1 napisał: > Ty nie narod,Ty komuch A ty, ktoś zacz? Pewnie jakiś moherowy palant. Kaczy janczar. Ale nazwa jakaś niepolska. Może mason? Albo, nie daj Boże, Żyd? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kpiny z narodu 14.05.07, 17:09 j_mat napisał: > presentation1 napisał: > > > Ty nie narod,Ty komuch > > A ty, ktoś zacz? Pewnie jakiś moherowy palant. Kaczy janczar. Ale nazwa jakaś > niepolska. Może mason? Albo, nie daj Boże, Żyd? ten gosc to ktos nie religijny ktory popiera to aby w polsce rzadzili bigoci !! Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Kartofel będzie teraz ściemniał... 14.05.07, 15:37 Mentalność podwórkowego gó..arza - żałosna kreatura! Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Teraz bedzie szla kartoflina w zaparte.... 14.05.07, 15:38 Kanalia paskudna... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Teraz bedzie szla kartoflina w zaparte.... 14.05.07, 18:23 joushua napisała: > Kanalia paskudna... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Kartofel będzie teraz ściemniał... 14.05.07, 15:50 freelancer_1 napisał: > Mentalność podwórkowego gó..arza - żałosna kreatura! takimi to słowy posługuje się czerwona inteligencja,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek slowa odpowiednie do rzeczywistosci, do ktorej 14.05.07, 16:38 sie odnosza, a ze rzeczywistosc nieco paskudna, to i slowa podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kartofel będzie teraz ściemniał... 14.05.07, 18:22 freelancer_1 napisał: > Mentalność podwórkowego gó..arza - żałosna kreatura! Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty J. Kaczyński - fakty i mity 14.05.07, 15:42 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J) 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfałszowana (J). 24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. ............. 99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 tak,tak,komuchy przez kilkadziesiąt lat budowali 14.05.07, 15:53 > 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. > 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. > ............. > 99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) tysiące kilometrów autostrad,na dodatek to "ludzie honoru"wg adama szechtera Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 15:46 junkier napisał: > Skandliczny wyrok kompromitujacy TK! Kompromitujaca,skandaliczna decyzja premiera w sprawie ogłoszenia werdyktu TK! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza wszyscy powinni złożyć oświadczenie dowolnej 14.05.07, 15:48 treści - np. Ch(...) wam w d(...). i tyle. Zanim zweryfikują treść bedą musieli wydrukować to orzeczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Niby wszyscy wiedza, ale za kazdym razem dziwi, 14.05.07, 15:51 ze taki maly, zalosny, zakompleksiony czlowieczek jest premierem mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Kiedy ta mala ku*** poniesie odpowiedzialnosc za 14.05.07, 16:04 swoje dzialania? Przeciez ostatnia jedna z ustaw w dniu podpisania przez Kaczora zostala w DU wydana wiec w czym jest teraz problem? Czy KACZysci nie potrafia zrozumiec ze te standardy panstwa jakie teraz tworza po zmianie wladzy na nich sie odbija najmocniej?? Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Transformacja kaczki w świnię.... 14.05.07, 17:26 premier_hiacynt_wielki napisał: > swoje dzialania? Przeciez ostatnia jedna z ustaw w dniu podpisania przez > Kaczora zostala w DU wydana wiec w czym jest teraz problem? Czy KACZysci nie > potrafia zrozumiec ze te standardy panstwa jakie teraz tworza po zmianie wladzy > > na nich sie odbija najmocniej?? Wszystkie wcześniej złożone do druku ustawy są dawno przygotowane do druku. Ciekawe, która z nich jest tak ważna jak orzeczenie TK? Która nie może poczekać dwa dni? Niektóre ustawy leżą odłogiem miesiącami. O co chodzi pokurczowi? a o to, żeby pokazać kto tu rządzi... Chęć rządzenia, a raczej żądza rządzenia jest u niego tak gigantyczna, że może robić wbrew własnemu narodowi i ośmieszać państwo. Jak widać drukarnia jest też "odzyskana" Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kiedy ta mala ku*** poniesie odpowiedzialnosc 14.05.07, 18:23 premier_hiacynt_wielki napisał: > swoje dzialania? Przeciez ostatnia jedna z ustaw w dniu podpisania przez > Kaczora zostala w DU wydana wiec w czym jest teraz problem? Czy KACZysci nie > potrafia zrozumiec ze te standardy panstwa jakie teraz tworza po zmianie wladzy > > na nich sie odbija najmocniej?? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygodnia 14.05.07, 16:07 Premierek - fuhrerek, chłe, chłe. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 16:08 Panie Kaczynski,tymi wypowiedziami pogrąza się Pan coraz bardziej, ciekawy jestem jak daleko Pan zabrnie,czy stoi już Pan pod "murem" czy jeszcze nie?Chce to już zobaczyc!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Wyrok TK będzie opublikowany pod koniec tygod 14.05.07, 16:44 ergo12 napisał: > Panie Kaczynski,tymi wypowiedziami pogrąza się Pan coraz bardziej, ciekawy > jestem jak daleko Pan zabrnie,czy stoi już Pan pod "murem" czy jeszcze tak sie rodzi kaczofaszyzm ! jutro bedzie juz w mundurze z bialo-czerwona przepaska na ramieniu ! Odpowiedz Link Zgłoś