Dodaj do ulubionych

Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany przez SB

16.05.07, 07:05
moralność Kalego. Lesio i GW wyciąga tylko te dokumenty ubecji, które są im
pomocny w walce z przeciwnikami, i wtedy te dokumenty są dobre i prawdziwe.
Obserwuj wątek
    • imie_jaszczomp Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany prze 16.05.07, 07:11
      Jest piekne powiedzenie-"Jak Kuba Bogu-tak Bog -Kubie" Jezeli sie miesza ludzi
      z blotem na podstawie wlasnych przekonan, a nie dowodow, nalezy sie spodziewac,
      ze oni odpowiedza tak samo i nie zawsze beda walczyc czysto.
      • borow4 wiedzialem ze Gwazda jest spod ciemnej gwiazdy 16.05.07, 07:21
        n
        • poszczeklu Jak Gwiazdy i Kaczory są prowadzone przez agentów: 16.05.07, 07:52
          Recepta jest prosta:

Weź półinteligenta z przerostem ambicji.

Wmawiaj mu że jest inteligentny, mądry i że jest mężem opatrznościowym. Że
          Polska go potrzebuje.

Czy tak to się robi, panowie Wassserwanna i Dornstein?
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Panie Wałęsa, rozczarowałam się do pana 16.05.07, 08:12
            Wyciąganie z rękawa teczek na kogoś i robienie z esbeków ostatecznej instancji
            prawdy... - I pan to robi, panie Lechu?? Tego się po panu nie spodziewałam. Robi
            pan dokładnie to samo, co Kaczyńscy.

W ten sposób strzela pan gola do własnej bramki. Teraz nikt już nie będzie
            uważał pana intencji w walce z obecnie rządzącymi za uczciwe.
            • r0b0l Re: Panie Wałęsa, rozczarowałam się do pana 16.05.07, 08:27
              a ile razy można dać sobie w twarz napluć?
              może właśnie należy się zacząć bronić według zasad że z chcmem trzeba po chamsku

chętnie poznam tajną przeszłość tw hiacynta
              • darling221 w obronie SB Bolek ruszył do ataku razem z GW 16.05.07, 09:03
                • r306 A moze zamiast plesc androny odniesc sie do 16.05.07, 09:12
                  tego co zostalo powiedziane i odpowiedziec sobie na pytanie - dlaczego?

A rozumiem, ze masz szczytniejsza karte niz Borusewicz.......
                  • maciejslu Re: A moze zamiast plesc androny odniesc sie do 16.05.07, 09:16
                    r306 napisał:

> tego co zostalo powiedziane i odpowiedziec sobie na pytanie - dlaczego?

Ależ... plecenie andronów jest łatwiejsze. Obrzuć błotem, a coś tam się
                    przylepi.

Wałęsie trudno się dziwić; facet zrobił sporo, a teraz obrywa zza węgła od
                    tych, co nie zrobili nic...
                    • skubi6 Senat zamienił się w cyrk 16.05.07, 09:25
                      W czasie posiedzenia Senatu, na którym dyskutowano o kandydaturze Gwiazdy do
                      kolegium IPN, Gwiazda oskarżył marszałka Senatu o chodzenie na pasku SB. I zaraz
                      potem powiedział, że nie ma podstaw do tych oskarżeń, ale i tak tak myśli ("brak
                      dowodów jest najlepszym dowodem"). A zaraz po tym wszystkim został przez tenże
                      Senat wybrany do Kolegium IPN - czyli powierzono mu badanie prawdy historycznej,
                      m.in. właśnie o tych wydarzeniach, w sprawie których pomówił marszałka Senatu.

To jest jakiś żałosny cyrk. Można lubić albo nie lubić takich czy innych
                      polityków, ale jak najwyższe władze Polski zamieniają się w cyrk, to dla
                      wszystkich powinno to być problemem, nawet dla tych, którzy lubią PiS.

O innym fantastycznym zbiorze kłamstw: www.skubi.net/macierewicz.html

O ustawie lustracyjnej i wyroku Trybunału: ten dokument i dwa inne, zlinkowane
                      na jego początku www.skubi.net/ustawa.html
                      • r306 :) 16.05.07, 09:28
                        O razu sie to inaczej czyta, wierz mi :)
                        • aplus To Walesa plecie, zadnej merytorycznej dyskusji, 16.05.07, 10:46
                          same pomowienia, tak samo Luczywo, to zrozumiale ze odebranie Nobla Walesie
                          jest niedopuszczalne dla UB. Obejrzyj film 'Plusy dodatnie, plusy ujemne'
                          zakazany przez UB, zobaczysz druga twarz Walesy. Albo film 'Slowa Prawdy'
                          ktorego tytul probowali skompromitowac Sekielski i Morozowski.
                          UBeku nie jestes sam !
                          fundacja TVN
                          • iedsupo W przeciwieństwie do kaczystowskich opluwaczy... 16.05.07, 10:51
                            ...Wałęsa powołuje się na orginalne dokumenty. Filmik z wyrwanymi z kontekstu
                            skrawkami wypowiedzi może zrobić byle menda, nawet Kur..ski to umie. Rola
                            Gwiazdy jako pionka na esbeckiej szachownicy nie ulega wątpliwości, tylko
                            skrajnie zaślepione kundle nie potrafią tego przyznać.
                            • mariuszdd Wałęsa oTAKE Polskie walczył,żeby Gwiazdowie i 16.05.07, 11:13
                              Walentynowicz z robotnikami po forach mogli pisać !!
                              Kaczyści tego nie doceniają ,tej walki,obalania komunizmu i socjalizmu i
                              Gomułkowizmu i Gierkowizmu na tym odcinku .
                              • wrojoz Kaczyńscy muszą odejść. 16.05.07, 11:39
                                Oni mącą.
                                • aplus Odejda.. a ty kup nastepne wiadro wazeliny i pakuj 16.05.07, 15:01
                                  sie w d. ubekom razem z r306
                                  • iedsupo wazeliny brak - kaczyści wykupili ;) 16.05.07, 15:05
                                    Chociaż niektórzy z nich robią to bez wazeliny.
                                    • poszeklu Moi liderzy to Tuske, Kwach i Walesa.WielkaTrojka 16.05.07, 15:58
                                      Tuske na Prezia, Kwach na Premiera, a Bolek na Marszalka Sejmu!
                                      Jak sie smiac to tylko z taka obsada.
                                      Jak robic jaja, i psy do Sejmu wprowadzac, to czemu nie mogloby
                                      tak byc zeby i Tuske i Kwach i Bolek znow zaistnieli i publika
                                      dobrze sie bawila!!!
                                      Taki kabaret mialby dobra ogladalnosc w czerwonym kanale: TVN-WSI
                                      Tylko dajcie ich w najlepszym czasie antenowym, zeby nie przegapic
                                      pierwszego odcinka.
                                      • pijany_ze_szczescia_esbol U_b_e_k_i_s_t_a_n__Atakuje__Bohat era_S_-_Gwiazdę_! 17.05.07, 01:02
                                        Agent SB Bolek, Zdrajca
                                        i kolaborant z Komuną
                                        po raz kolejny
                                        na polecenie Ubekistanu

atakuje Bohaterów Solidarnosci:
                                        Joannę i Andrzeja Gwiazdów
                                        oraz Annę Walentynowicz !

ps
                                        a swoja drogą ten
                                        głupek, miglanc i prowokator Borusewicz
                                        powinień przeprosić Gwiazdę
                                        za prowokacją !!!
                                        • ubol-pouczacz_z_tk Re: U_b_e_k_i_s_t_a_n__Atakuje__Bohat era_S_-_Gwi 17.05.07, 12:18
                                          pijany_ze_szczescia_esbol napisał:

> Agent SB Bolek, Zdrajca
                                          > i kolaborant z Komuną
                                          > po raz kolejny
                                          > na polecenie Ubekistanu
                                          >
                                          > atakuje Bohaterów Solidarnosci:
                                          > Joannę i Andrzeja Gwiazdów
                                          > oraz Annę Walentynowicz !
                                          >
                                          > ps
                                          > a swoja drogą ten
                                          > głupek, miglanc i prowokator Borusewicz
                                          > powinień przeprosić Gwiazdę
                                          > za prowokacją !!!

Kretyńskie zachowanie Borusewicza
                                          dało pretekst Ubekistanowi
                                          do spuszczenia TW Bolka ze smyczy
                                          na prawdziwego
                                          Bohatera Solidarności Andrzeja Gwiazdę !
                          • r306 Zieeeeeeeeeeeewwwwwww 16.05.07, 10:53
                            Pokaz mi jakikolwiek badania - grafologiczne, historyczne - ktore potwierdzaja
                            tezy stawiane w "Plusy ujemne, plusy dodatnie".

Do pokojowego Nobla nie doskakuja nienawistne szuje - czyli Ty.
                            Nawet historii tej nagrody i zasad jej przyznawania nie znasz...

> UBeku nie jestes sam !
                            > fundacja TVN
                            Skonczona gnida z Ciebie. I moge Ci to powiedziec prosto w oczy.
                      • presentation1 Re: Senat zamienił się w cyrk 16.05.07, 09:32
                        Cyrk jest i bedzie dopoki nie rozliczy sie ostatnich zlodziejskich 17 lat.Prace zwiazana z rozliczeniami utrudnia Trybunal Komunistyczny ale i na niego znajdzie sie sposob.Nikt nie ucieknie od rozliczen.Czego postkomuna nie zrobila przez 17 lat musi PiS zrobic w krotkim czasie.I zrobi
                        • r306 Czy Ty kiedykolwiek powiesz cokolwiek na temat... 16.05.07, 09:33
                          i z sensem????

/me stracil juz nadzieje, ale jeszcze pyta....
                        • poszukiwacz70 Re: Senat zamienił się w cyrk 16.05.07, 09:35
                          presentation1 napisał:

> Cyrk jest i bedzie dopoki nie rozliczy sie ostatnich zlodziejskich 17 lat.Prace
                          > zwiazana z rozliczeniami utrudnia Trybunal Komunistyczny ale i na niego znajdz
                          > ie sie sposob.Nikt nie ucieknie od rozliczen.Czego postkomuna nie zrobila przez
                          > 17 lat musi PiS zrobic w krotkim czasie.I zrobi
                          .
                          . He najlepsze jest to ze trybunałem dowodzi człowiek Kaczynskich ,
                          ktory jako Człowiek Uczciwy i nie do sterownia okazał sie byc przyzwoitym
                          Człowiekim , z doskonałą znajomoscia prawa co nie grozi jak widac panom
                          prawnikom kaczynskim
                        • kralik111 Re: Senat zamienił się w cyrk 16.05.07, 10:20
                          presentation1 napisał:

> Cyrk jest i bedzie dopoki nie rozliczy sie ostatnich zlodziejskich 17
                          lat.Prace
                          > zwiazana z rozliczeniami utrudnia Trybunal Komunistyczny ale i na niego znajdz
                          > ie sie sposob.Nikt nie ucieknie od rozliczen.Czego postkomuna nie zrobila
                          przez
                          > 17 lat musi PiS zrobic w krotkim czasie.I zrobi

TK utrudnil prace esbecji, ktorej celem jak dzisiaj L.Walesa udowadnia, jest
                          obalenie solidarnosciowych autorytetow i przejecie wladzy na dluuuugie lata.
                          A jezeli chces mowic o sprawiedliwym rozliczeniu podlosci esbeckiej i jej
                          zlodziejstwie ostatnich 17 lat, to TK wlasnnie zrobil Polakom wiela przysluge,
                          bo dzieki TK archiwa IPN beda wkonu w calosci otwarte esbeku
                          presentation1 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                          • iedsupo Orzeł już nie taki biały... 16.05.07, 10:48
                            ...że o kolegium IPN nawet nie wspomne. Kaczystowska klika składa się z byłych
                            esbeków, podpisywaczy lojalek lub - w najlepszym razie - zdalnie sterowanych
                            imbecyli.
                • elephant_tusk Re: w obronie SB Bolek ruszył do ataku razem z GW 16.05.07, 15:57
                  Pan Lech Wałęsa ma niewątpliwie olbrzymie zasługi w obaleniu komuny. Ale w jego
                  życiorysie można znaleźć pewne wątpliwe wydarzenia. Bardzo nerwowo reaguje na
                  wszelkie wzmianki o Bolku. Materiał filmowy przygotowany przez TVP3 - Ośrodek
                  we Wrocławiu sprawia wrażenie bardzo rzetelnego i warto się z nim zapoznać:

video.google.com/videoplay?docid=-5146871331576782926

Niestety, wydaje się, że dokumenty przedstawione w programie są prawdziwe, a
                  wypowiedzi świadków - co najmniej zastanawiające.

Pan Lech Wałęsa zerwał współpracę (trwającą od 29. grudnia 1970 roku, jeśli
                  wierzyć temu programowi) z SB w roku 1976, ale jego niektóre późniejsze
                  zachowania wydają się czasem dziwne i gdyby założyć, że coś chce ukryć albo że
                  go ktoś szantażuje, stają się bardziej zrozumiałe. Łącznie z obecnym atakiem na
                  pana Gwiazdę.

Mimo wszystko jestem pełna podziwu dla osoby pana Wałęsy i wdzięczności za jego
                  dokonania, ale może byłoby lepiej, gdyby wyjaśnił wszystkie wątpliwości. Tym
                  bardziej, że jego wypowiedź, że był tylko cienkim Bolkiem, zdaje się wskazywać,
                  że chyba jednak coś prawdy w oskarżeniach o współpracę z SB było.
                  • pszeszczep666 Re: w obronie SB Bolek ruszył do ataku razem z GW 16.05.07, 18:00
                    uwielbiam takie obrzucanie gównemprzez bibułkę, podoba mi się nawt bardzij niż szczekanie forumowiczów typu poszeklu. ujmuje mnie ta troska o dobre imie wałęsy i ta łagodność.

"Materiał filmowy przygotowany przez TVP3 - Ośrodek
                    > we Wrocławiu sprawia wrażenie bardzo rzetelnego"
                    nie sprawia, ale to zabrzmiało lepiej niz stwierdzenie, że to oczywista oczywistośc
                    " Niestety, wydaje się, że dokumenty przedstawione w programie są prawdziwe"
                    przeczucie graniczące z pewnością
                    "jeśli
                    > wierzyć temu programowi"
                    a czemu nie wierzyć
                    "Tym
                    > bardziej, że jego wypowiedź, że był tylko cienkim Bolkiem, zdaje się wskazywać,
                    >
                    > że chyba jednak coś prawdy w oskarżeniach o współpracę z SB było."
                    freudowska wpadka:)
            • janma46 Re: Panie Wałęsa, rozczarowałam się -do anuszki 16.05.07, 08:37
              anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała

> Wyciąganie z rękawa teczek na kogoś i robienie z esbeków ostatecznej instancji
              > prawdy... - I pan to robi, panie Lechu?? Tego się po panu nie spodziewałam.
              Rob
              > i
              > pan dokładnie to samo, co Kaczyńscy.
              >
              > W ten sposób strzela pan gola do własnej bramki. Teraz nikt już nie będzie
              > uważał pana intencji w walce z obecnie rządzącymi za uczciwe.
              ................................................................................
              Nie jestem fanem Wałęsy ale wydaje mi się że sprawdza się tu
              powiedzenie "mieczem walczysz od miecza giniesz".
              Jak Gwiazda oczernił Borusewicza to OK. a gdy się wyciąga co najmniej
              nieprzyzwoite zachowanie Gwiazdy to źle.Czy ty umiesz mierzyć jednakową miarką
              wszystkich czy jesteś wybiórcza.A może zastanowisz się ile było i jest
              niewybrednych ataków na Wałęsę i ile człowiek może wytrzymać kalumni rzucanych
              na niego.Wydaje mi się że pierwszy nieprzyzwoicie zachował się Gwiazda w
              stosunku do Borusewicza i pozostałych i to on aby przypodobać się obecnej
              władzy za wydobycie go z niebytu chciał się im odwdzięczyć,sprawdza się tu
              następne powiedzenie "jak Kuba bogu,tak bóg Kubie.
              I jeszcze jedno :jak wyciąga się SB-eckie teczki na ludzi z przeciwnych
              ugrupowań politycznych bto wszystko jest w porządku i fanie,ale gdy na osoby z
              którymi się sympatyzuje to żle.To te teczki według ciebie są prawdziwe czy nie
              i znowu ciśnie się powiedzenie "jak ukraść Kalemu krowę to żle,ale jak Kali
              ukraść krowę to dobrze.
              • leszlong Re: Panie Wałęsa, rozczarowałam się -do anuszki 16.05.07, 08:59
                Tu nie chodzi kto kogo atakuje, bowiem oskarżanie Borusewicza przez Gwiazdę jest
                takiego samego lotu jak oskarżanie Gwiazdę przez Wałęsę - lot kiwi. Jedni
                powiedzą, że z chamem trzeba po chamsku, ale uwaga tak się nie wygrywa z chamem,
                bowiem jest zaprawiony w tych metodach i zna je lepiej od nas. Jeśli ktoś sra na
                ulicy i obrzuca mnie tym gównem, to mam robić to samo??
                • anvill Re: Panie Wałęsa, rozczarowałam się -do anuszki 16.05.07, 09:58
                  Masz rację. Ale wytłumacz to polskiemu społeczeństwu, w które kiedyś wierzyłem
                  a teraz coraz częściej zaczynam sie przejkonywać że to społeczeństwo tłumoków.
                  Powiedz wyborcy PiS (który lubi igrzyska) że jeśli ktoś kogo atakują de facto
                  obrzucają błotem (bez żadnych dowodów) się nie broni to nie znaczy że jest
                  winny tylko że może nie koniecznie lubi wzorem swoich oprawców "sr.. na ulicy i
                  rzucać goownem" - ja mam wrażenie że wracają czasy walki jak to określi Wałesa
                  to jedno a drugie że to przecie obecna "elyta" określa standardy i warunki gry.
                  • imie_jaszczomp Re: Panie Wałęsa, rozczarowałam się -do anuszki 16.05.07, 10:03
                    Raczej brak jakichkolwiek regul i standardow.
                    • lucusia3 Re: Panie Wałęsa, rozczarowałam się -do anuszki 16.05.07, 10:41
                      Anuszka pisała, że nie podoba jej sie to, że Wałęsa wziął sie za metody PISu. Mnie sie tez nie podoba, ale zgadzam się z przedmówcami - teraz nic innego nie dotrze do ogółu, bo ogół lubi i rozumie własnie takie chwyty.
                      Moim zdanie Wałesa mam prawo sie bronić, jakkolwiek te metody są obrzydliwe.
                      • wrojoz Beznadziejny PiS 16.05.07, 11:40
                        PiS szczuje i intryguje.
              • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Panie Wałęsa, rozczarowałam się -do anuszki 16.05.07, 09:02
                Emmm... To naprawdę do mnie było?
                Przeczytaj to co napisałam jeszcze raz ze zrozumieniem.
                Napisałam coś dokładnie przeciwnego, niż mi zarzucasz. :-))))

mlodyfizyk.blox.pl
                • r306 Anuszka, Walesa z sadu nie wychodzi.... 16.05.07, 09:08
                  Jest oskarzany co chwila i co chwila musi walczyc o swoje dobre imie. I nigdy,
                  gdy walczyl o SWOJE dobre imie, tymi metodami sie NIE poslugiwal.

Jednak teraz nie walczy juz o swoje dobre imie - Gwiazda i Kaczynscy (ci
                  ostatni poprzez nominacje Gwiazdy do kapitulu IPN) zaatakowali tym razem cala
                  Solidarnosc, poddali w watpliwosc caly zryw roku 81...
                  Szczegolnie Kaczynskim, ktorzy w tamtym czasie NIE ISTNIELI - paranoja Gwiazdy
                  jest szczegolnie na reke w walce politycznej.
                  I tylko dlatego Walesa postapil tak a nie inaczej.

Walesa tu nie walczy o swoje - Walczy o dobre imie calej rzeszy ludzi, ktorzy
                  wowczas zaangazowali sie w walke, ktora teraz przez Gwiazde probuje byc
                  deprecjonowana....
                  Oczywiscie pozostaje na ustach smak niesmaku, ale niestety - paranoje tych
                  ludzi trzeba odslonic... Nie mozna udawac, ze sa zdrowi i wszystko jest OK....
    • daretto TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 07:15
      Panie TW Bolek wygrałeś swoje procesy lustracyjne tylko dlatego, że twój kolega
      Kiszczak na mocy porozumień z okrągłego stołu spalił teczki. Chyba że nie
      spalił....
      Panie Wałęsa daj Pan spokój i zachowaj resztki przyzwoitości. pana czasy Bogu
      dzieki minęły i mam nadzieję , ze nikt już nie bedzie w tym kraju wzmacniał
      lewej strony, jak to pan uczynił. Czy Polacy gdy wybierali pana na prezydenta -
      własnie tego chcieli ? czy chcieli nocnej zmiany ? ten film utwierdza mnie w
      przekonaniu, ze nie ma Pan czystego sumienia.
      • imie_jaszczomp Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 07:17
        Czyli brak dowodow jest dowodem na to, ze dowody byly, ale zostaly zniszczone?
        Co za paranoja.
        • thorgal9 Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 07:32
          Jaki znowu brak dowodow???? Sa pokwitowania "Bolka", donosy na kolegow ze
          stoczni, zeznania ubekow, zeznania swiadkow... Jeszcze malo?

Jest "Nocna zmiana", "Plusy dodatnie, plusy ujemne", jest Wachowski, wszystko
          jest jasne.

Nie mam wlasciwie pretensji o to co Bolek robil miedzy 1970, a 1976, ale o to,
          ze nie ma odwagi sie przyznac i opluwa tych, ktorzy pamietaja i maja odwage nie
          klamac w imie ocalenia legendy, takze mojej legendy.
          • beny51 Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 08:20
            > Jaki znowu brak dowodow???? Sa pokwitowania "Bolka", donosy na kolegow ze
            > stoczni, zeznania ubekow, zeznania swiadkow... Jeszcze malo?

Analiza grafologiczna nie potwierdzila ze pisal to Lechu.

> Jest "Nocna zmiana", "Plusy dodatnie, plusy ujemne",
            To tylko kolejny film w ktorym przedstawione sa punkty widzenia innych.

Bardzo latwo toba manipulowac.
            • presentation1 Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 08:21
              A ty jestes odporny na fakty.
              • kralik111 Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 09:31
                presentation1 napisał:

> A ty jestes odporny na fakty.

Jakie fakty esbecki smieciu, Walesa wlasnie przedstawil fakty, ustosunkuj sie
                do nich.
              • beny51 Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 09:43
                > A ty jestes odporny na fakty.

Ktore?
                • wrojoz Bo taki beznadziejny jest PiS.!!! 16.05.07, 11:41
                  Kaczyńscy napuszczaja jednych na drugich. Tacy są.
            • poszukiwacz70 Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 08:24
              beny51 napisał:

> > Jaki znowu brak dowodow???? Sa pokwitowania "Bolka", donosy na kolegow ze
              > > stoczni, zeznania ubekow, zeznania swiadkow... Jeszcze malo?
              .
              .Widziałes te dowody ???
              • mariuszdd Słaby ten Wałęsa,dziecinny :) 16.05.07, 08:48
                Chociaż może ludzie zainteresują się jak to było realnie ,kto to Gwiazdowie
                ,Walentynowicz itd.
                Bo teraz to tylko Michnik ,Geremek, Mazowiecki
              • kralik111 Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 09:33
                poszukiwacz70 napisał:

> beny51 napisał:
                >
                > > > Jaki znowu brak dowodow???? Sa pokwitowania "Bolka", donosy na kole
                > gow ze
                > > > stoczni, zeznania ubekow, zeznania swiadkow... Jeszcze malo?
                >
                > .
                > .Widziałes te dowody ???

Problem w tym, ze nikt nie widzial tych "dowodow", one tylko istnieja w
                esbeckiej swiadomosci...;))))))))))))))))))))))))))))))
                • elephant_tusk Re: TW Bolek kontrratakuje !!! 16.05.07, 16:05
                  Obejrzyj

video.google.com/videoplay?docid=-5146871331576782926
                  • kralik111 Re: TW Bolek kontrratakuje !!! 16.05.07, 18:00
                    elephant_tusk napisała:

> Obejrzyj
                    >
                    > video.google.com/videoplay?docid=-5146871331576782926

No i co ty mi mlotku pokazujesz? Ty uwazasz, ze jakis tam esbecki film
                    propagandowy jest dowodem ? :-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Glupcze, w takim razie wytlumacz mi ladnie, dlaczego zaden sad, czy nawet zaden
                    szanujacy sie polityk nie podpiera sie tym filmikiem jako dowodem, ja ci
                    puszcze Gwiezdne Wojny, to tez uznasz to za dowod istnienia innych cywilizacji
                    mlocie ???
        • eti.gda Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 11:04
          imie_jaszczomp napisała:

> Czyli brak dowodow jest dowodem na to, ze dowody byly, ale zostaly
          zniszczone?
          > Co za paranoja.

To nie paranoja, to celowe robienie ludziom wody z mózgu. A ciemny naród to
          kupuje!

"Ludzie to lubią, ludzie to kupią,
          Byle na chama, byle głośno, byle głupio..."
          (z kabaretowej piosenki z lat 60-tych. I popatrz, nadal aktualne. Zmienił się
          ustrój, zmieniały się rządy, a głupota jest zawsze nieśmiertelna)
          • imie_jaszczomp Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 13:52
            Jezeli narod kupuje takie bzdury (i z moca je powtarza),to znaczy,ze zasluguje
            na swoj los.
            Masz racje- Cyryl sie zmienil tylko Metody ten sam.
      • wariant_b Re: TW Bolek kontrratakuje ??? 16.05.07, 07:36
        daretto napisał:
        > Panie TW Bolek wygrałeś swoje procesy lustracyjne tylko dlatego, że twój kolega
        > Kiszczak na mocy porozumień z okrągłego stołu spalił teczki.

Tylko dlaczego teczki Kaczyńskich, a nie Wałęsy?
        • poszczeklu Teczkę TW Hiacynta ma pewnie Antek. 16.05.07, 07:54
      • szymon64 Odrodzony Proletariat 16.05.07, 08:42
        Widzę drodzy Państwo że kto od kija razy dostaje kijem później leje...
        (pozdrowienia dla ekipy rządzącej) tak dla Pani Luczywo nie godne jest
        posługiwanie się materiałami SB w obronie prawdy... lepiej żyć w kłamstwie
        domniemaniach, insynuacjach i walce z wyimaginownanym wrogiem narodu...
    • carlitos35 Ot, nasza historia - na kaczych łapach ! 16.05.07, 07:17

• presentation1 ...Wyborcza................... 16.05.07, 07:23
      to zrodlo akt esbeckich.Wiemy skad wiec byly slynne przecieki.Ten wypadek jednak swiadczy o tym ze agenci zbierali tez haki na siebie.Pytanie-Kim wiec byly wladze Solidarnosci?Okazuje sie bowiem ze doly Solidarnosci to byl ruch nieinspirowany a czapka?
      • kolargolo to teczki sedziow Mularczyk z Gazety dostal? 16.05.07, 10:03
        czy raczej w ekspresowym tempie dostal je od kolesi Kaczynskiego? A co do
        Solidarnosci to twoj idol Kaczynski w niej dzialal - co prawda w stanie
        wojennym go za to nawet nie internowali, wiec chyba jakos mocno nie zaszkodzil
        SB-kom.
    • a.k.traper Lecha Wałęsa potwierdził, to o czym było wiadomo 16.05.07, 07:26
      Esbecja pogrywała na chorobliwych ambicjach, wmawiała im ze maja rację, nie
      tylko na Wybrzeżu ale w całym kraju, w latach 80-tych zajmowali sie tym takze
      członkowie funkcyjni PZPR, doswiadczyłem tego osobiscie podobnie jak kilku
      moich znajomych, takie lokalne piekiełko tak naprawde rozpetało sie po '89,
      negowano działalność ludzi związanych z podziemna "S", wprowadzano swoich na
      stołeczki, do legalizacji "S" część ludzi działała w samorzadzie pracowniczym,
      chronił ich immunitet, potem nowa "S" zaczęła obsadzac swoich ludzi na etatach,
      zwiazani byli głównie z ROP i PC. Gdyby L. Wałęsa zechciał powiedziec o "wojnie
      na górze" wiele spraw byłoby bardziej przejrzystych, która grupa parła do
      wymazania pewnych nazwisk i prze nadal i kto ich popierał. Myśle panie Lechu że
      ten czas nastaje. Dodam, że B. Borusewicz był dla esbecji największa zadrą, to
      on wykonywał główna robótkę a że zwiazany był z KOR, władze nie godziły sie by
      to on objął stanowisko przewodniczącego zwiazków. Esbecja obrzydzała
      społeczeństwu " Kuroniów i Michników" oraz kręgi KOR-owskie w sposób podobny do
      niektórych dzisiejszych wypowiedzi, nie dziwie sie młodym ludziom, którzy
      ulegaja pewnym mitom opowiadanych przez tych niby wszystkowiedzących, jedni
      chca sie dowartosciować inni ukryc swoja podłość w sposób jak najbardziej
      podły, zatajając swoją głupotę. Więc panowie, otwórzmy wszystkie archiwa i
      zacznijmy od zwiazkowców i polityków, wyjaśnijmy tez inspiratorów wojny na
      górze a takze prześledźmy dzieje ludzi którzy historie fałszuja, bo agentów to
      mozna szukac długo i namiętnie a inspiratorzy z ramienia PZPR śmieja sie w
      kułak, teraz wiekszość emeryci pewnie opowiiadaja kogo sie dało podpuscic i kto
      sie spalił a kto nie, ich zapiski i archiwa sa o wiele ciekawsze. Powiem tylko
      ze pewnych ludzi z ich srodowisk tez uzywalismy do dezinformacji. Mali i
      chorobliwie ambitni sa wszędzie. Pieciu aparatczyków mnie pilnowało podczas
      godzinnego strajku ostrzegawczego, który został odwołany(czego nie wiedzieli),
      nie chodziło im o to by na mnie miec haka, lecz po to by wykazac ze u nich jest
      wszystko pod kontrolą. Mysle że czas przywołac pamięc i ocenic podłe działania
      niektórych ludzi i teraz i wtedy, skończmy z tymi fałszywymi "bohaterami"
      zadufanymi w swoje chore, wybujałe i urojone ambicje.
    • krzych.korab Jak wszyscy.PIS też wyciąga potrzebne mu dokumenty 16.05.07, 07:35
      I to jest niszczenie Panstwa.
      • presentation1 ...Nie panstwa ale........... 16.05.07, 07:39
        to co bylo zle w panstwie.
    • ksiadz.robak Walesa Bolek okazuje sie byc zwyczajnym ciulem 16.05.07, 07:39
      tylko kogo to jeszcze dziwi???? lepiej by sie zajal stary jelop wychowaniem
      corci Marysi Wiktorii, ktora sie prostytuuje w Warszawie

awe napisał:

> moralność Kalego. Lesio i GW wyciąga tylko te dokumenty ubecji, które są im
      > pomocny w walce z przeciwnikami, i wtedy te dokumenty są dobre i prawdziwe.
      • carlitos35 Oj, bardziej...robak niż ksiądz...:-(( 16.05.07, 07:41
        ksiadz.robak napisała:

> tylko kogo to jeszcze dziwi???? lepiej by sie zajal stary jelop wychowaniem
        > corci Marysi Wiktorii, ktora sie prostytuuje w Warszawie
        >
        > awe napisał:
        >
        > > moralność Kalego. Lesio i GW wyciąga tylko te dokumenty ubecji, które są
        > im
        > > pomocny w walce z przeciwnikami, i wtedy te dokumenty są dobre i prawdziw
        > e.
        • albacor Re: Oj, bardziej...robak niż ksiądz...:-(( 16.05.07, 07:44
          Dobrze wczoraj powiedział Wujec: "niech idą sobie na wódke i pogadaja jak
          mężczyzna z mężczyzną." Żal patrzeć jak zasłużeniu dla dobrej sprawy ludzie
          skaczą sobie do oczu. Oczywiście Gwiazga pod skrzydełkami Kaczorów urósł i
          plecie coraz większe głup[oty
      • krzych.korab ksiądz.robak- uczepiło się gó.. burty i krzyczy 16.05.07, 07:52
        kapitanie płyniemy.
    • krzych.korab Żądam ujawnienia pełnych akt.Bez zamazywania, kto 16.05.07, 07:46
      mi zagwarantuje co zamazano. Nie ma takiego autorytetu poza TK.
      • imie_jaszczomp Re: Żądam ujawnienia pełnych akt.Bez zamazywania, 16.05.07, 07:51
        slyszysz jak ubecja chichocze po kątach? wreszcie ich slowo stalo sie faktem w
        majestacie prawa hehehehe
        • krzych.korab Ale to jedyne wyjście aby zakończyć głupotę i 16.05.07, 07:58
          pomówienia.
          • imie_jaszczomp Re: Ale to jedyne wyjście aby zakończyć głupotę i 16.05.07, 08:00
            wiem, wiem, tez jestem zdanai,to jedyny sposob unikniecia przedstwien jakich
            bylismy swiadkiem, ze w ciagu jednej nocy znajduje sie haki na ludzi.
            Galopujaca żenada.
          • presentation1 Re: Ale to jedyne wyjście aby zakończyć głupotę i 16.05.07, 08:02
            Moze czas na udostepnienie mikrofilmow akt?Teczki sa opustoszale,przetrzepane
            • imie_jaszczomp Re: Ale to jedyne wyjście aby zakończyć głupotę i 16.05.07, 08:04
              wszystko- raz a dobrze. Ale czy wierzysz, ze mimo tego jeszcze przez wiele
              lat "nagle" beda sie znajdowac materialy w potrzebie?
              • presentation1 Re: Ale to jedyne wyjście aby zakończyć głupotę i 16.05.07, 08:10
                Poczatek zdziwi ludzi.Pozniej beda juz przygotowani i przyzwyczajeni do rodzynkow.Jestem takze za totalnym podgladem akt jest w tym jednak maly problem.Odbedzie sie przegladniecie teczek - nie bedzie kary.Bo kazda lustracja naklada kary poprzez mozliwosc utraty wykonywania pracy na stanowiskach publicznych czy innych okreslonych w ustawie.Tu nic takiego nie nastapi.Chyba uznamy ze wystarczy napietnowac.........i to wszystko
                • krzych.korab Ludzie osądzą. Kara moze być gorsza od sądowej 16.05.07, 08:23
                  i zakazów zajmowania stanowisk.
                  • presentation1 Re: Ludzie osądzą. Kara moze być gorsza od sądowe 16.05.07, 08:30
                    Kara banicji spolecznej jest w sumie wygodna kara.Nie przeszkadza mi.Wolalbym jednak prawne usankcjonowanie kary.I stad wlasnie walka PiS o lustracje.Zobaczymy jak bedzie.Z tego co sie orientuje Dorn w krotkim czasie przedstawi w Sejmie szczatek ustawy przewidujacej powrod dziennikarzy do akt IPN poniewaz TK zabronil do nich dostepu.Wiem takze ze jest wola polityczna i PO i nawet PSL do zmierzenia sie z tym problemem.Oby szybko bo wojna teczkowa moze zaczac sie od dzisiaj.Przypuszczam ze druga strona tez cos znajdzie.I bedzie dzien jak codzien.Papiery pojda w ruch.
      • presentation1 Re: Żądam ujawnienia pełnych akt.Bez zamazywania, 16.05.07, 07:51
        Tam tez sa umaczani.
        • krzych.korab Czy wszystko co powie PIS jest dla Ciebie objawie- 16.05.07, 07:55
          niem ? Czytaj i myśl a nie dawaj się wodzić za nos.
          • presentation1 Re: Czy wszystko co powie PIS jest dla Ciebie obj 16.05.07, 07:59
            .Objawieniem?To nie powiedzial PiS ale Walesa.Naraz dotarl do dokumentow.I dobrze jezeli sa prawdziwe.A wiesz dlaczego?Bo ja juz dawno wiedzialem wiele o czapce Solidarnosci i tym kim byla III RP.Zastanawiam sie ile dokumentow tego typu trzymaja Solidarnosciowcy w swoich archiwach?Skad je pobrali?Czas wyjasnic ile czasu spedzil Walesa,ile czasu spedzil Michnik grzebiac nielegalnie w aktach esbeckich?Ilu pobrali materialow?
            • krzych.korab Nie Wałęsa a dziennikarz którego wynajął, wiesz że 16.05.07, 08:25
              dzwoni nie wiesz gdzie.
            • eti.gda Re: Czy wszystko co powie PIS jest dla Ciebie obj 16.05.07, 11:13
              presentation1 napisał:

> .Objawieniem?To nie powiedzial PiS ale Walesa.Naraz dotarl do dokumentow.I
              dobr
              > ze jezeli sa prawdziwe.A wiesz dlaczego?Bo ja juz dawno wiedzialem wiele o
              czap
              > ce Solidarnosci i tym kim byla III RP.Zastanawiam sie ile dokumentow tego
              typu
              > trzymaja Solidarnosciowcy w swoich archiwach?Skad je pobrali?Czas wyjasnic
              ile
              > czasu spedzil Walesa,ile czasu spedzil Michnik grzebiac nielegalnie w aktach
              es
              > beckich?Ilu pobrali materialow?

A ile byli SB-cy zabrali do domów przed odejściem na emeryturę! Gadanie, że
              ewidencja była tak ścisła, że takie przypadki nie były możliwe, należy włożyć
              między bajki.
          • eti.gda Re: Czy wszystko co powie PIS jest dla Ciebie obj 16.05.07, 11:11
            krzych.korab napisał:

> niem ? Czytaj i myśl a nie dawaj się wodzić za nos.

Oczywiście, że dla wielu ludzi to, co powie PiS jest objawieniem. Albowiem, jak
            mawiał towarzysz Lenin, ludzie mogą się mylić, Partia - nigdy!
            • imie_jaszczomp Re: Czy wszystko co powie PIS jest dla Ciebie obj 16.05.07, 13:57
              Bo PiS ma wyznawcow a nie myslacych wyborcow
    • presentation1 ........Batustan III RP................ 16.05.07, 07:51
      w rzeczywistosci utworzona przez agenture komunistyczna.Oni nie oddali wladzy tylko umiejetnie podzielili miedzy swoich Panstwo.Najwazniejszym okresleniem w III RP bylo okreslznie -CIAGLOSC.Dzisiaj wiadomo o jaka ciaglosc chodzi.Jestem przekonany ze rozpocznie sie agenturalna wojna na haki.Zniszcza swoimi przydomowymi teczkami autorytety(w wiekszosci falszywe)III RP.Zniszcza w koncu wizerunek panstwa ktoe jak dzis juz mozna ocenic bylo batustanem komunistycznym
    • cezareko Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany przez SB 16.05.07, 07:53
      Ja znam sie na "kombinerkach" całe zycie nimi robie i k o m b i n u j e.
    • ksiadz.robak [...] 16.05.07, 07:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bloody_rabbit Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany przez SB 16.05.07, 08:06
      > moralność Kalego. Lesio i GW wyciąga tylko te dokumenty ubecji,

A komentarz Heleny Łuczywo przeczytałeś?
      • presentation1 .Wedlug oceny Luczywo.......................... 16.05.07, 08:12
        Gwiazda to lajdak.
        • presentation1 Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 08:14
          Cytuje.
          Zadne insynuacje i łajdactwa ze strony Andrzeja Gwiazdy nie mogą uzasadnić..............
          • 2.0tdci Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 08:24
            a nie ma racji?

presentation1 napisał:

> Cytuje.
            > Zadne insynuacje i łajdactwa ze strony Andrzeja Gwiazdy nie mogą
            uzasadnić.....
            • presentation1 Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 08:32
              To sie okaze.Mi osobiscie nie przeszkadza smierc polityczna Walesy czy Gwiazdy o ile to co wiemy pokrywa sie z faktami.
              • 2.0tdci Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 08:43
                zatem śmierć polityczną kaczyskich (z podobnych powodów) przyjmiesz z takim
                samym spokojem?

presentation1 napisał:

> To sie okaze.Mi osobiscie nie przeszkadza smierc polityczna Walesy czy
                Gwiazdy
                > o ile to co wiemy pokrywa sie z faktami.
                • presentation1 Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 08:46
                  Smierc polityczna moze spotkac kazdego polityka.Watpie zeby twoje marzenia sie spelnily.Walesa i cala III RP szukala hakow na Kaczynskich nawet poprzez resorty silowe.Nic nie znalezli.To nie PO to nie SLD ale wlasnie PiS domagal sie lustracji.To bylo ich sztandarowe haslo.Tylko ten ktory sie nie boi moze rzadac tyle lub az tyle.
                  • 2.0tdci Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 08:56
                    wybacz ale lustracja w stylu PC/PiS to narzędzie walki politycznej (gnojenia
                    przeciwników) a nie oczyszczania życia publicznego.

Nie znasz powiedzenia że najciemniej jest pod latarnią?
                    dlaczego kaczyńscy boją się całkowitego otwarcia/udostępnienia archiwów?
                    dlaczego obsadzili IPN swoimi ludźmi?
                    dlaczego cały czas stękają o 'danych wrażliwych'?

pomyśl.

presentation1 napisał:

> Smierc polityczna moze spotkac kazdego polityka.Watpie zeby twoje marzenia
                    sie
                    > spelnily.Walesa i cala III RP szukala hakow na Kaczynskich nawet poprzez
                    resort
                    > y silowe.Nic nie znalezli.To nie PO to nie SLD ale wlasnie PiS domagal sie
                    lust
                    > racji.To bylo ich sztandarowe haslo.Tylko ten ktory sie nie boi moze rzadac
                    tyl
                    > e lub az tyle.
                    • presentation1 Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 09:16
                      Lustracja w stylu POPiS?
                      Co sie stalo ze nikt przez 17 lat nie zrobil lustracji?Lustracja byla potrzeba.Jej nie zrobiono.Lustracja wobec tego jest dalej potrzebana.Gnojenie?Tak to wyglada gdy falszywe autorytety dorwaly sie do wladzy i bronili swoich kiepskich zyciorysow.
                      • 2.0tdci Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 09:27
                        wiesz co ?
                        ta dyskusja nie ma sensu. EOD.

presentation1 napisał:

> Lustracja w stylu POPiS?
                        > Co sie stalo ze nikt przez 17 lat nie zrobil lustracji?Lustracja byla
                        potrzeba.
                        > Jej nie zrobiono.Lustracja wobec tego jest dalej potrzebana.Gnojenie?Tak to
                        wyg
                        > lada gdy falszywe autorytety dorwaly sie do wladzy i bronili swoich kiepskich
                        z
                        > yciorysow.
                      • kiks11 A według ciebie 16.05.07, 09:35
                        wymień fałszywe autorytey i "prawdziwe" i dokonaj analizy które z nich są
                        wielbicielami kaczyńskich, a nastepnie wyciągnij wnioski o prawdach, które
                        głosisz razem ze swoimi mocodawcami z KC PIS
                        • orion_kr autorytety 16.05.07, 15:36
                          > wymień fałszywe autorytey i "prawdziwe"

no jak to nie wiesz????
                          falszywe autorytety to oczywisci Michnik, walesa, borusewicz, Kuron, Gieremek, mazowiecki

a prawdziwe to wodzowie kaczynscy na czele (ze sfalszowana teczka) Kurski ktory w pieluchy sikal za stanu wojennego, gwiazda ktory dawal sie manipulowac
                          to takie proste, a ty ignorancie nie wiesz.... :P
                      • dundrub Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 09:35
                        > Gnojenie? Tak to wyglada gdy falszywe autorytety dorwaly sie do wladzy i
                        bronili swoich kiepskich zyciorysow.

no wlasnie.. swiete slowa.. tak to wlasnie TERAZ jest..
                      • kralik111 Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 11:19
                        presentation1 napisał:

> Lustracja w stylu POPiS?
                        > Co sie stalo ze nikt przez 17 lat nie zrobil lustracji?Lustracja byla
                        potrzeba.
                        > Jej nie zrobiono.Lustracja wobec tego jest dalej potrzebana.Gnojenie?Tak to
                        wyg
                        > lada gdy falszywe autorytety dorwaly sie do wladzy i bronili swoich kiepskich
                        z
                        > yciorysow.

Alez lustracja w Polsce istniala od 1998 roku, doiero teraz kaczynscy ja
                        zlikwidowali, zaprzeczysz esbeku ???
                    • ja22ek Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 09:43
                      2.0tdci napisał:

> dlaczego kaczyńscy boją się całkowitego otwarcia/udostępnienia archiwów?
                      > dlaczego cały czas stękają o 'danych wrażliwych'?

Boją się i stękają, bo udostępnienie takich danych zostanie zakwestionowane
                      przez Trybunał Konstytucyjny. Szkoda, że nie przeczytałeś orzeczenia TK w
                      sprawie ustawy lustracyjnej.
                  • genyo Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 09:55
                    presentation1 napisał:

> Smierc polityczna moze spotkac kazdego polityka.Watpie zeby twoje marzenia sie
                    > spelnily.Walesa i cala III RP szukala hakow na Kaczynskich nawet poprzez resort
                    > y silowe.Nic nie znalezli.
                    jak mogli znalezc, skoro kaczynscy niewiele robili, premiera nawet nie
                    internowano, ale mimo to w jego teczce sa 2 lojalki, o ktorych on mowi, ze
                    falszywki, dlaczego mamy mu wierzyc?????? i ty uwazasz, ze oni sa nie
                    umoczeni???? gdyby nie byli, nie czepialiby sie tak lustracji. Chca to zalatwic
                    dopoki maja sznurki w reku, bo potem, gdyby ktos znalazl haki na nich to dopiero
                    bylby dramat, a tak zdaje im sie, ze zalatwia to sami. Ale to tak im sie tylko
                    zdaje, bo rozpetali taki cyrk, ze znajda sie wytrwali, ktorzy we wlasciwym
                    czasie dokopia sie czego trzeba i wyciagna jak krolika z kapelusza. Jestem
                    dziwnie spokojna, bo kto teczka wojuje, ten do szamba wpada.
                  • kralik111 Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 11:17
                    presentation1 napisał:

> Smierc polityczna moze spotkac kazdego polityka.Watpie zeby twoje marzenia
                    sie
                    > spelnily.Walesa i cala III RP szukala hakow na Kaczynskich nawet poprzez
                    resort
                    > y silowe.Nic nie znalezli.To nie PO to nie SLD ale wlasnie PiS domagal sie
                    lust
                    > racji.To bylo ich sztandarowe haslo.Tylko ten ktory sie nie boi moze rzadac
                    tyl
                    > e lub az tyle.

PO zawsze damogala sie lustracji, powiem wiecej, PO domagala i domaga sie
                    calkowitego otwarcia archiwow IPN, ale to oznacza smierc polityczna i spoleczna
                    wielu esbekow, dlatego kaczynscy zerwali rozmowy koalicyjne z PO, poniewaz ta
                    chciala wgladu do resortow silowych, na dodatek kaczynscy z cala rzesza esbecji
                    robia wszystko zeby nie dopuscic do otwarcia archiwow IPN, to co proponowalo
                    PiS, nie bylo lustracja lecz wybieleniem sie i gra teczek, dlatego esbeku
                    presentation1, badz tak dobry, i jak juz uciekles z Polski, zostaw ja w
                    spokoju, nikt cie tu nie
                    potrzebuje :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • kralik111 Re: .Wedlug oceny Luczywo........................ 16.05.07, 11:11
                presentation1 napisał:

> To sie okaze.Mi osobiscie nie przeszkadza smierc polityczna Walesy czy
                Gwiazdy
                > o ile to co wiemy pokrywa sie z faktami.

Jedyno co ty wiesz, to to, ze jestes smieciarzem i bylym esbekiem ktory uciekl
                z Polski po 1989 roku...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • a.k.traper Według pani Łuczywo, żadne łajdactwa i insynuacje 16.05.07, 12:38
          nikogo nie usprawiedliwiają do posługiwania sie esbeckimi aktami. Wymieniał
          nazwisko A. Gwiazdy zarazem broniąc go. akurat pani redaktor wie z autopsji jak
          to było. Nie wyrywaj z kontekstu zdań i nie manipuluj, na których kursach cie
          tego uczyli? robisz to nieźle.Jezeli ma to na celu sprowokowanie dyskusji to
          robisz to dobrze, jezeli ze wzgledów "ideolo" to kiedys moozesz miec kłopoty z
          własnym ja.
    • dbacz Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany przez SB 16.05.07, 08:07
      Chciałem zaprotestować przeciwko dogmatom Pani Łuczywo, ja nie wiem jaka jest
      prawda ale głoszenie że Lech Wałęsa nie był agentem jako dogmatu jest obrażające
      inteligencję moją i innych pewnie również, nie wiem był czy nie był mam za mało
      danych, jest sporo poszlak za tym że był, dowodów brak a więc przyjmując zazadę
      domniemania niewinności nie można mówić że agentem był, ale na podstawie faktów
      nie można stwierdzić że nie był. A niby dlaczego to zamykać ludziom możliwość
      oceny i badania tego problemu? Podobno jest to wolny kraj gdzie obowiązuje
      wolność słowa?
      • pierot6 Presentatin, junkier, palestrina... to esbeccy... 16.05.07, 08:17
        wydelegowani prze bolszewików z PISokomuny, do opluwania,pomawiania ludzi godnych
        • presentation1 Re: Presentatin, 16.05.07, 08:18
          III RP nie miala ludzi godnych a jedynie falszywych.
          • pierot6 Fałszywych też..Kaczyńscy,Ziobro,Jasiński,Kr yże... 16.05.07, 08:24
            itd....
          • dundrub Re: Presentatin, 16.05.07, 09:44
            presentation1 napisał:

> III RP nie miala ludzi godnych a jedynie falszywych.

a wszyscy Niemcy strzelali do Polakow
            a wszyscy Rosjanie to komunisci
            a kazdy Polak to pijak i zlodziej

wspolczuje presentation..
            • imie_jaszczomp Re: Presentatin, 16.05.07, 09:53
              No a w Ameryce bija murzynow i w zasadzie wszystkiemu winni cyklisci(ze o
              Żydach nie wspomne)Rzeczypospolita Obojga Psychiatrii (objawowej i bezobjawowej)
          • kralik111 Re: Presentatin, 16.05.07, 11:28
            presentation1 napisał:

> III RP nie miala ludzi godnych a jedynie falszywych.

Jestes smieciem spolecznym, dlatego uciekles z Polski, prawda ...???
            • poszukiwacz70 Re: Presentatin, 16.05.07, 11:33
              > presentation1 napisał:
              >
              > > III RP nie miala ludzi godnych a jedynie falszywych.
              Zgadza sie a niektorzy z nich nawet wspierali ten układ , a to jako
              prezes Niku a to jako minister sprawiedliwosci , o podadach w sejmie nie wspomne
      • genyo Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany prze 16.05.07, 10:06
        dbacz napisał:

> Chciałem zaprotestować przeciwko dogmatom Pani Łuczywo, ja nie wiem jaka jest
        > prawda ale głoszenie że Lech Wałęsa nie był agentem jako dogmatu jest obrażając
        > e
        > inteligencję moją i innych pewnie również, nie wiem był czy nie był mam za mało
        > danych, jest sporo poszlak za tym że był, dowodów brak a więc przyjmując zazadę
        > domniemania niewinności nie można mówić że agentem był, ale na podstawie faktów
        > nie można stwierdzić że nie był. A niby dlaczego to zamykać ludziom możliwość
        > oceny i badania tego problemu? Podobno jest to wolny kraj gdzie obowiązuje
        > wolność słowa?

ja wierze, ze nie byl agentem, predzej uwierze, ze Gwiazda dal soba manipulowac,
        niz ze Walesa, ale idac tropem twojego myslenia, to moze nalezaloby zaczac od
        ustalenia kto nie byl agentem, byl w ogole taki ktos????? Bo juz chyba
        wszystkich pomowiono, a jesli dowodow brak, to przeciez znaczy ze byly. Moze
        wiec ustalmy, ze wszyscy byli agentami albo jeszcze lepiej, ze w ogole wszyscy
        co doszli do pelnoletnosci za komuny byli agentami i klopot z glowy. Wowczas
        moze moznaby sie zajac czyms innym, np wycofaniem wojsk z Iraku i za te
        pieniadze podniesieniem pensji lekarzom i nauczycielom.
        • orion_kr Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany prze 16.05.07, 15:49
          nawet jesli walesa byl agentem,
          Pilsudski rowniez pracowal dla ochrany , no i co?
          mimo,ze nie cierpialem go jako prezydenta, i tez uwazam ze zle rzadzil, teraz takie opluwanie go przez malych kaczynskich jest po prostu ochydne,
          walesa za czasow komunistycznych wielce przysluzyl sie narodowi,
          obecnie wycofal sie z zycia politycznego i dajcie mu wreszcie spokoj.

niech i do 76r bral kase od SB
          w roku '89 i pozniej udowodnil, ze mimo nie byl idealem, byl patriota i pomogl w odzyskaniu niepodleglosci, wyprowadzil wojska rosyjskie z kraju
          i juz za to nalezy mu sie pomnik po smierci (bardziej niz papiezowi ktoremu za zycie jeszcze sie je stawialo) pomogl wprowadzic nasz kraj do nato i UE 9mimo ,ze to nie za jego rzadow weszlismy do UE ma ogromne w tym zaslugi)
          Dzis walesa jest nadal osoba o ktorej mozna mowic z duma gdy sie wyjezdza za granice, a o kaczynskich , Gwiazdach co mozna powiedziec? tylko swiecic oczami za ich nacjonalistyczne zasciankowe prowadzenie polityki wewnetrznej i zagranicznej, dodatkowo nieskutecznejm, czego sie nie chwyca i tak spapraja,
          znow ponowili veto w unii, i co, rosja embarga nie zniesie, partnerzy z unii sa juz zmeczeni naszym zachowaniem a rosja sie smieje i na propozycje spotkania na neutralnym gruncie ( zreszt adlaczego neutralnym? czyzby polska i rosja byly w stanie wojny??) zaproponowala ... Bialorus. obecna wladza wszystko co robi doprowadza do chaosu i absurdu , wszyscy z nas sie smieja, tylko gwiazdowie i kaczynscy myslacy ze sa nieomylni wciaz brna w te slepa uliczke i nadal niszcza , osmieszaja nasz kraj. a po co? zeby zaspokoic swe kompleksy i urazone ambicje.

NO I TYLKO POLSKI SZKODA :(
          • orion_kr Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany prze 16.05.07, 15:50
            > w roku '89 i pozniej udowodnil,
            w roku 81 oczywiscie (literowka)
      • kralik111 Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany prze 16.05.07, 11:27
        dbacz napisał:

> Chciałem zaprotestować przeciwko dogmatom Pani Łuczywo, ja nie wiem jaka jest
        > prawda ale głoszenie że Lech Wałęsa nie był agentem jako dogmatu jest
        obrażając
        > e
        > inteligencję moją i innych pewnie również, nie wiem był czy nie był mam za
        mało
        > danych, jest sporo poszlak za tym że był, dowodów brak a więc przyjmując
        zazadę
        > domniemania niewinności nie można mówić że agentem był, ale na podstawie
        faktów
        > nie można stwierdzić że nie był. A niby dlaczego to zamykać ludziom możliwość
        > oceny i badania tego problemu? Podobno jest to wolny kraj gdzie obowiązuje
        > wolność słowa?

Przeczytaj jeszcze raz co napisales i zastanow sie mocno nad
        swoja "inteligencja" ktorej jak to powyzej udowadniasz, poprostu nie
        posiadasz ;)

Skoro piszesz, ze dowodow brak, wiec o jakich faktach belkoczesz, przeczysz
        samemu sobie, no i co z tymi faktami, czy ktos je kiedykolwie udowodnil,
        widzial ???
    • qwardian TW Bolek a pamiętasz jak Borusewicza di IPN-u 16.05.07, 08:18
      próbowałeś wkręcić, żeby ustawie łeb ukręcić (ładnie się zarymowało).
      Próbowałeś wcisnąć kolejnego szpicla Borusewicza.

Bogdan Borusewicz jest obecnie najpoważniejszym kandydatem na nowego szefa
      Instytutu Pamięci Narodowej, twierdzi "Gazeta Wyborcza", według której mógłby
      on liczyć na poparcie PO, PiS i lewicy. - Jestem zainteresowany tą funkcją i
      przygotowany do niej. Myślę, że mam i wykształcenie, i doświadczenie do
      kierowania Instytutem. Ale jeszcze swej kandydatury nie zgłosiłem-
      powiedział „Wyborczej” Borusewicz. Byłby to bardzo dobry wybór - skomentował
      były prezydent Lech Wałęsa. - W działalności podziemnej „Borsuk” był mistrzem.
      Miał doskonałe rozeznanie w różnych zagrywkach SB. Nie wiem, czy ktokolwiek
      inny w Polsce ma na ten temat taką wiedzę. Poza tym to jest człowiek uczciwy,
      wyważony i na pewno nie uległby żadnym naciskom politycznym. „Borusewicz na
      szefa IPN” Gazeta Wyborcza 9.06.2005 r.
      • maaac Raczej już jest TW Gwiazda w IPN . 16.05.07, 08:28
        Tak by wygladało z tych dokumentów. O ile Wałęsa nie bredzi, a ma je w ręku.
        O TW Borusewiczu mówił Gwiazda co do bredzenia którego nie mają watpliwości
        tylko najbardziej zatwardziali PiSmani.
      • krzych.korab Pisząc TW Bolek zmuszasz Kaczyńskich do zlustrowa 16.05.07, 08:30
        -nia się. Wszak współpracowali z agentem. A moze Kaczyńscy to konie trojańskie
        TW Bolek ?
      • r306 A fakty sa takie, ze mamy sluzalcza swinie.. 16.05.07, 09:27
        Kurtyke z mianacji PiS jako prezesa IPN, ktory falszywym wyciekiem uwalil
        swojego konkurenta do tego stanowiska.
        Faktem tez jest, ze Gwiazda zostaje powolany do Kapituly IPN z mianacji PiS...
        I faktem, najsmutniejszym, jest tez to, ze wyswietlany na sympozjum IPN jest
        film "Plusy dodatnie, plusy ujemne", ktory jako prawdziwe przedstawia
        materialy, ktorych prawdziwosci NIKT NIE POTWIERDZIL, i ta projekcja jest
        nagradzana przez ludzi IPN brawami.

Takie sa fakty.... Misiu kolorowy....
    • r0b0l i dlatego należy ujawnić wszystko 16.05.07, 08:24
      zobaczymy kto był i jest ubecką mendą i dlaczego niszczy państwo demokratyczne
    • rsrh Prymitywy (Protozoa) tak mogę tylko oceniać dzia- 16.05.07, 08:27
      łania tzw "autorytetów"
      • pierot6 rsrh..oceny śmieci bolszewickich, Polacy mają w d. 16.05.07, 08:32
    • and_nowak Właśnie - dali się wmanewrować! 16.05.07, 08:34
      Gwiazda i wielu innych ludzi nieskalanego serca i mizernego intelektu dało się
      wodzić za nos ówczesnej władzy. Myśleli, że są najbardziej radykalnie "anty",
      tyle że robili coś czego chciała władza.
      Obecna władza, niestety, też tego chce.

Pamiętajmy o FAKTACH: nawet najbardziej zatwardziali orędownicy tezy, że Wałęsa
      był Bolkiem, twierdzą że po 1976r. Bolek już nic dla SB nie zrobił.
      Wniosek: przez płot Wałęsa przeszedł sam. Czy wcześniej był Bolkiem (nie ma
      dowodów, są kserówki, mogę zrobić takie same), czy nie był TO NIE MA ZNACZENIA.
    • magde2 Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany prze 16.05.07, 08:36
      A kaczki i halastra to niby jaka maja moralnosc?
      • imie_jaszczomp Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany prze 16.05.07, 08:42
        Podwójną, szanowna Pani (?), podwójną
    • zygmunt30 Pytanko za 100 punktów 16.05.07, 08:40
      Czy papiery na Gwiazdę do tez ksero jak te na prezydenta
      • eti.gda Re: Pytanko za 100 punktów 16.05.07, 11:21
        zygmunt30 napisał:

> Czy papiery na Gwiazdę do tez ksero jak te na prezydenta

Ksero, czy nie ksero, ale jeśli istnieje ksero, to musiały być i oryginały.
        Gdzie są teraz?
    • 123i321 atakowanie ofiar to stara taktyka SB 16.05.07, 08:43
      Walesa ja wykorzystuje?
    • mark.parker Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany 16.05.07, 08:52
      awe napisał:

> moralność Kalego. Lesio i GW wyciąga tylko te dokumenty ubecji, które są im
      > pomocny w walce z przeciwnikami, i wtedy te dokumenty są dobre i prawdziwe.

Wylazło szydło z worka! I to was najbardziej wqrwia. Dzisiejsi "odnowiciele
      moralni" to banda gnid sterowana przez SB za pośrednictwem złodzieja z Torunia,
      beneficjenta świadczeń finansowych od sowieckiego wywiadu wojskowego. Nie dziw,
      że Szmaciarewicz usunął wasze nazwiska ze swego tzw. raportu. Był to raczej
      aport na komendę zwierzchników zza wschodniej granicy: zdemaskować agentów
      wywiadu, skompromitować Polskę za granicą, osłabić i skłócić państwo polskie,
      wtedy sowieckie służby będą miały szansę odtworzyć mini-ZSRR w Polsce. Zebyście
      się nie wiem jak zapluwali i sami pokazywali sfałszowane teczki, i tak nikt wam
      nie uwierzy, bo jesteście kłamcami i zdrajcami. Przypominam: kto teczką wojuje,
      od teczki ginie.
      Brawo prezydent Wałęsa! Dziś też nie boi się walczyć, gdy za walkę grożą represje.
      • jankos71 Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany 16.05.07, 17:35
        Raczysz chyba żartować. To co robi Wałęsa vel Bolek to akcja w stylu 'łapaj
        złodzieja'. Chce wybielić siebie przez obrzucenie tym samym błotem swoich
        oskarżycieli, ale ten numer już nie przejdzie, bo ludzie zobaczyli jego
        prawdziwe oblicze w '92-gim. A z tą "walką" to też przesada. Sam się obwołał
        liderem strajku, a teraz odmienia słowo "walka" przez wszystkie przypadki.
        Żenada.
        • kolter Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany 16.05.07, 17:42
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4135654.html
        • kolter Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany 16.05.07, 17:43
          jankos71 napisał:

> Raczysz chyba żartować. To co robi Wałęsa vel Bolek to akcja w stylu 'łapaj
          > złodzieja'. Chce wybielić siebie przez obrzucenie tym samym błotem swoich
          > oskarżycieli, ale ten numer już nie przejdzie, bo ludzie zobaczyli jego
          > prawdziwe oblicze w '92-gim. A z tą "walką" to też przesada. Sam się obwołał
          > liderem strajku, a teraz odmienia słowo "walka" przez wszystkie przypadki.
          > Żenada.
          Masz na mysli rok 1992 kiedy to walesa zaprosil na imieniny jarka k z
          mezem ??
          • jankos71 Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany 17.05.07, 00:26
            Taa? - No to opowiadaj jak tam było na tych imieninach, mężu...
            • kolter Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany 17.05.07, 10:33
              jankos71 napisał:

> Taa? - No to opowiadaj jak tam było na tych imieninach, mężu...
              .
              Ty masz lepsze znajomosci w tych kregach to moze zapytaj jakiegos
              znajomego ksiedza czy ktorts z jego ksiezy braci aby nie jest spowiednikiem
              jarusia ? moze on cos wie jak to jest kiedy facet ma meza ??
              • jankos71 Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany 18.05.07, 00:01
                To Ty nie wiesz? Znaczy to, że imieniny też zmyśliłeś. I po co było kłamać? Ty
                też boisz się teczek?
    • oli331 Re: Lech Wałęsa: Andrzej Gwiazda inspirowany prze 16.05.07, 08:55
      A ja sie mimo wszystko ciesze ,za w koncu doszlo do otwartej konfrontacjii miedzy Walesa i
      Gwiazdami.Moze teraz dowiemy sie wiecej o "Solidarnisci Walczacej" i ich konflikcie z
      "Sloidarnoscia".Chcialbym wiecej wiedziec o doradcach przyslanych z Warszawy w tamtych dniach i jaka
      role odegrali w doradzaniu lub manipulowaniu Walesa.Miedzy innymi przez fakt sluchania doradcow
      takich jak Gieremek w owych dniach podobno doszlo do rozlamu w "Solidarnosci" i jak widac trwa on do
      dzis.To dobrze ,ze pluja na siebie za zycia , a nie wtedy gdy jeden lub drugi bronic sie jez nie bedzie
      mogl.Moze w swietle faktow wyjdzie na jaw dlaczego Walesa przegonil " Kariere Nikodema Dyzmy" a
      Walentynowicz nie ma dzis porzadnej emerytury.
    • hydepark1 Wałęsa to człowiek z psychozą ...nie 16.05.07, 09:01
      dowartościowania i władzy powienien sie leczyć u psychologa a nie wypowiedać o
      czymkolwiek albo o kimkolwiek. Fakt porozumiewania sie z Kwaśniewskim a córunia
      robi stylizację do zdjęc u córki Jaruzelskiego świadczy ze sie komletnie
      stoczył i sięgnął dna .Postać żenująca i teraz w moim odczuciu
      obżydliwa .Człowiek bez honoru jak cała rodzina .
      • amanasonta53 IPN....Instytut Psychiatrii i Neurologii... 16.05.07, 09:07
        Tam lecza Gwiazde?
      • presentation1 Re: Wałęsa to człowiek z psychozą ...nie 16.05.07, 09:19
        Przeciez oni zawierali uklady przy okraglym stole(haniebnym).Przyjaznie familijne przetrwaly do dzisiaj.Polityczne takze.Bo kazdy cos uskrobal.
        • poszukiwacz70 Re: Wałęsa to człowiek z psychozą ...nie 16.05.07, 09:26
          presentation1 napisał:

> Przeciez oni zawierali uklady przy okraglym stole(haniebnym).Przyjaznie familij
          > ne przetrwaly do dzisiaj.Polityczne takze.Bo kazdy cos uskrobal.
          Gdyby nie okragły stoł to wiele Matek Polek płakałoby nad mogiłami
          swoich dzieci PISgłupcze
          • r306 A prezentation skladalby wience w dzien rocznicy.. 16.05.07, 09:32
            I glosil okragle przemowienia o bohaterstwie, oddaniu i przelanej krwi
            za "sprawe"...
            • presentation1 Re: A prezentation skladalby wience w dzien roczn 16.05.07, 09:35
              Niestety.I tak trzeba skladac wiece na grobach tych ktorych zamordowal PRL.
              • poszukiwacz70 Re: A prezentation skladalby wience w dzien roczn 16.05.07, 09:37
                presentation1 napisał:

> Niestety.I tak trzeba skladac wiece na grobach tych ktorych zamordowal PRL.
                .... Wc latach 1944-1949 zgineło 30 tysiecy ludzi czesto ofiary były przypadkowe
                , i nie tylko PRL mordował
            • eti.gda Re: A prezentation skladalby wience w dzien roczn 16.05.07, 11:43
              r306 napisał:

> I glosil okragle przemowienia o bohaterstwie, oddaniu i przelanej krwi
              > za "sprawe"...

Oczywiście sam nie miałby zamiaru przelewać własnej krwi, jak wielu innych,
              którzy najgłośniej krzyczą o "zdradzie", itd.

"Kto we własnym interesie przelewa własną krew, jest głupcem". (Fryderyk
              Wielki, król pruski)
          • presentation1 Re: Wałęsa to człowiek z psychozą ...nie 16.05.07, 09:34
            A moze byloby krotko-powtorka z Rumunii.Zamiast Caucescu-Jaruzelski?Dylemat postkomunisty-Wczoraj komuch a dzis?
            • r306 A jak by nie bylo, baranie jeden????? 16.05.07, 09:37
              Rumunia byla jednym z ostatnich krajow, w ktorych obalano komunizm - my bylismy
              pierwsi.
              Do roku 89 jedynymi doswiadczeniami walki z komuna byl rok 56, 68 i 81 - ofiary
              tych zdarzen dzis wachaja kwiatki od spodu...
              • presentation1 Re: A jak by nie bylo, baranie jeden????? 16.05.07, 09:52
                Ofiarami bylo spoleczenstwo a wykonawca PRL.Wykonawca wyrokow czyli kat
                • poszukiwacz70 Re: A jak by nie bylo, baranie jeden????? 16.05.07, 09:55
                  presentation1 napisał:

> Ofiarami bylo spoleczenstwo a wykonawca PRL.Wykonawca wyrokow czyli kat
                  .
                  Niestety ci co rzadzili w latach 40 stych , pamietali strzelanie
                  do robotnikow , bereze kartusą oraz rawicz , zydzi zas ktorzy byli w aparacie UB
                  pamietali szmalcownikow , jedwabne oraz kielce gdzies ta nienawisc musiała miec
                  ujscie , ja nie pochwalam tego ,ale kazdy kij ma dwa konce
                  • presentation1 Re: A jak by nie bylo, baranie jeden????? 16.05.07, 09:57
                    Kij PRLu maial jeden koniec i trwal kilkadziesiat lat.
        • amanasonta53 presentation1.. A co tam robili Kaczyńscy? 16.05.07, 09:27
          Pamiętam filmy dokumentalne, na których widnieja Kaczynscy....
          Widać tez jak ci "antykomuniści" ściskają dłoń Kiszczaka...
    • lebkowski Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 09:06
      Czy w tym kraju znajdzie się w końcu jakiś mądry polityk który zacznie zajmować
      się tylko sprawami niezbednymi do rozwiązania potrzeb naszego
      społeczeństwa????? Tak się zastanawiam, czy to że zdekomunizują nasz kraj to
      zatrzyma wzrastająca wciąż tendencje masowej emigracji???? czy te ciołki w
      sejmie i w rządzie przedewszystkim zatanowili się że już niedługo nie będzie
      komu pracować na emerytury, bo nikogo tu nie będzie??????? Proszę mi powiedzieć
      jak można zachęcać młodzież do pozostania w kraju???? jeżeli non stop kłótnie
      są tylko i wyłącznie w obrębie temató zastępczych????? Panie Prezydencie Lechu
      Wałęso!!!! Niech Pan jako człowiek Ikona dla wielu Polaków nie bawi się w
      pyskówki. Czasy walki z komuną zoswtały już za nami czy nie??? czy my nadal
      jako naród jesteśmy skazani żyć tylko przeszłością bez tworzenia perspektyw
      młodym ludziom??? Dla młodych nie jest ważne czy ktoś był ubekiem czy nie. dla
      nich najwazniejsze jest to, ze nie ma pracy a jak jest to za marne grosiki. Czy
      nikt się nie zastanowi nad tym??? przecież my musimy teraz walczyć nie o
      pokolenie Pańskich dzieci panie Prezydencie ale również o wnuku. Zaczynam się
      pomalutku wstydzić za to że mieszkam w polsce!!!!
      • foreveryoung Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 09:20
        Oczywiscie jak sie wstydzisz bycia Polakiem i mieszkania w Polsce ..droga wolna
        europa da sie lubic.. zawsze mozesz myc gary w Londynie.
        Nie da sie stworzyc przyszlosci bez patrzenia na historie... A historie jak
        widac pisza stare uklady... Poczytajcie Łysiaka... Zrozumiecie kto z kim i
        dlaczego.... Ze to co bylo w III Rp to byl uklad .. zawarty miedzy Moskwa a
        pseudo opozycja demokratyczna... Okragly stol byl eksperymentem politycznym...
        ktory trwa do dzis... Tak naprawde ... dopiero dzisiaj czuje ze zaczynam zyc w
        wolnym kraju.... Strasznie mnie dziwi ze nie dostrzegacie tego ze agentura
        smieje sie bo wszystko im sie udaje.. Przejeli 80% spolek panstwowych
        (prywatyzacja) prawie wszystkie media ... Jesli PIS tego nie oczysci .. to nie
        zrobi tego nikt nigdy. I bedziemy trzymac pieniadze w bankach ktorego zarzad to
        SB zacierajacy raczki z naszej naiwnosci...
        • iedsupo Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 12:12
          Mnie też brzydzi to co wyprawiają mściwie nam panujący. Nie jest to jednak
          powód, dla którego miałbym stąd emigrować. Wolę zostać i z bliska oglądać
          upadek kaczej kliki. Za kilka lat teczki i teczuszki staną się tematem
          nieistotnym, nawet niesmacznym, a grupa opętanych manią rozliczeń
          hochsztaplerów odejdzie tam, gdzie ich miejsce - do lamusa historii.
      • presentation1 Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 09:25
        Zeby zakonczyc pewien etap trzeba otworzyc teczki.Kilka miesiecy bolu i utrata twoich bandyckich autorytetow.Wtedy bedzie normalnie.Co do emigracji.Ta bedzie istniec jak beda istniec dysproporcje placowe.Normalne.Podobny okres przezywala Hiszpania czy Portugalia.Zreszta zrownac place to lezy w gestii firm ktore w Polsce prowadza biznes w Euro a rozliczaja w zlotowkach.
        • poszukiwacz70 Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 09:30
          presentation1 napisał:

> Zeby zakonczyc pewien etap trzeba otworzyc teczki.Kilka miesiecy bolu i utrata
          > twoich bandyckich autorytetow.Wtedy bedzie normalnie.Co do emigracji.Ta bedzie
          > istniec jak beda istniec dysproporcje placowe.Normalne.Podobny okres przezywala
          > Hiszpania czy Portugalia.Zreszta zrownac place to lezy w gestii firm ktore w P
          > olsce prowadza biznes w Euro a rozliczaja w zlotowkach.
          .
          Ok ale nich zeby było wszystko jasneto niech glemp
          odda te 2 tys teczek ksiezy kapusi ktore dostał od Kozłowskiego w 1990 roku
          ,wtedy sprawiedliwosci stanie sie zadosc
          • presentation1 Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 09:36
            Niech odda i Walesa i Michnik.Grzebali miesiacami w aktach.
            • poszukiwacz70 Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 09:45
              presentation1 napisał:

> Niech odda i Walesa i Michnik.Grzebali miesiacami w aktach.
              Michnik siedział 6 lat w kryminale , ktory PISuar moze sie tym pochwalic??
              • presentation1 Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 09:48
                Nizej napislem.Walka frakcyjna w PZPR.Nie o zmiane systemu ale o idealy socjalizmu lub jego wypaczenia co sugerowal tak Michnik jak i Kuron.
                • poszukiwacz70 Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 09:51
                  presentation1 napisał:

> Nizej napislem.Walka frakcyjna w PZPR.Nie o zmiane systemu ale o idealy socjali
                  > zmu lub jego wypaczenia co sugerowal tak Michnik jak i Kuron.
                  .
                  .Tylko krowa i roman giertych nie zmieniają poglądow
                  • presentation1 Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 09:53
                    Napisalem to na podstawie ksiazki Kuronia a takze innych wystapien Kuronia i Michnika gdy dzialali w KOR.A ty?Bajeczki o krowce?
                    • pan_niemota Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 16:43
                      kolego z warstwy prezentacyjnej,
                      tobie to sie juz na prawde w głowie poj..ało
                      I od razu widac, że w życiu żeś z żadnym systemem nie walczył, a stad wniosek
                      może byc jeden - podlizywanie się. Nie ma wobec tego alternatywy, bo albo jestes
                      bierny albo stajesz okoniem i próbujesz coś wokół siebie zrobić. Ale to w jakiś
                      sposb ociera sie o anarchię, ale w życiu tego nie zrozumiesz. popytaj kolegów,
                      moze beda ci potafili wytłumaczyć na czym polega wyłamywanie się ze schematów.

i zwróć uwage na to, jak mocno manipulacyjne jest twoje wskazanie na ksiązkę
                      Jacka Kuronia i wystąpienia Kuronia oraz Michnika....
                      --
                      zła wypowiedź? to tylko skróty myślowe
          • eti.gda Re: Przestańmy żyć przeszłością 16.05.07, 11:40
            poszukiwacz70 napisał:

Ok ale nich zeby było wszystko jasneto niech glemp
            > odda te 2 tys teczek ksiezy kapusi ktore dostał od Kozłowskiego w 1990 roku
            > ,wtedy sprawiedliwosci stanie sie zadosc

Jeśli to prawda, to lustracja w 1990 roku też nie miałaby sensu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka