weronika753 Re: Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane ka 17.05.07, 11:07 Rosiewicz??? To zapijaczone próchno uważa, że jest "satyrykiem", "kabareciarzem"? nie dość, że facio podpada już pod osiemdziesiątkę, to jeszcze uwiąd starczy mózg mu wyżarł. On nie jest śmieczny, on jest żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Nie zaprosili też krasnali i sierotki Marysi 17.05.07, 11:10 Ze względu na Marysię. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Pietrzak 17.05.07, 11:19 NO pewnie - Pietrzak. Przeżywa swój renesans bo jest za PiSem. Niedobrze mi się robiło jak widziałam tą żenadę na 40-lecie istnienia Pod Egidą. A Dałkowskiej do końca życia nie wybaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Pietrzak 17.05.07, 11:27 niech zyje pissocjalizm...! PRL-PIS wrocil hurraaa! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Za Gierka było mniej cenzury, jak za Kaczyńskich ! 17.05.07, 11:31 bolszewickie gnomy... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Pietrzak jest za normalnością 17.05.07, 12:00 Pietrzak nigdy by sobie nie pozwolił nawet na najmniejszą cenzurę. Facet albo mówi, co chce, albo nic nie mówi. I nie oszczędza nikogo, władza, czy opozycja, z każdego sobie dworuje... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 Trzeba lustracje przeprowadzić- zobaczymy kto wróg 17.05.07, 12:02 a kto nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Pietrzak jest za normalnością 17.05.07, 12:03 No cóż... Chyba dawno nie widziałeś jego występów :] Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Pietrzak jest za normalnością 17.05.07, 12:12 A skąd to wiesz? Ale rzeczywiście, chyba za Gierka, czy jakoś tak... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Pietrzak jest za normalnością 17.05.07, 12:16 A bo tak dziwnie podejrzewałam :) Wiesz, ja naprawdę bym go nie broniła. Myślę, że jeszcze wszyscy się przekonamy co z niego za ziółko. Pamiętam jak w jednym z wywiadów kilka lat temu żalił się, że władza go nie kocha i ma zakaz występowania. No więc władza się zmieniła, a pan Janek na fali. Więc może przez wdzięczność ich tak delikatnie hołubi? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Pietrzak jest za normalnością 17.05.07, 12:24 Skoro kilka lat temu ówczesna władza nie tolerowała krytyki, a tym bardziej kabaretowania na swój temat, to nic dziwnego, że skazano Pana Janka na banicję. Teraz wolno bez cenzury, to sobie odbija. A co. No ale dobrze - panie Janek Ziółko, dawaj pan swoją teczkę, pooglądamy sobie i przekonamy się, coś pan za jeden... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Pietrzak 17.05.07, 13:29 joanna.syrenka napisała: > NO pewnie - Pietrzak. Przeżywa swój renesans bo jest za PiSem. Niedobrze mi się > robiło jak widziałam tą żenadę na 40-lecie istnienia Pod Egidą. > A Dałkowskiej do końca życia nie wybaczę. > To wszystko co PiS ma najleprzego. A la GOMUŁKA Odpowiedz Link Zgłoś
olias ośmieszenie 17.05.07, 11:30 krysia sienkiewicz? ta z XIX w ? to chyba jakaś charytatywna instytucja to całe Opole? Bez żartów, lepiej wypłacić jej jakąś zapomogę, niech se ta żyje w tej warszwie. Rozumiem że ma ochotę żyć na poziomie dam z jej towarzystwa, ale co mnie to obchodzi. Co do występów to może jakie Domy Kultury by zechciały ... Jeśli chodzi o Rosiewicza to kiedyś go ceniłem. Niestety on nadal występuje. W tv Trwam mianowicie występuje. I humor zamienia się z drwinę. Po prostu budzi litość. Nie można starego człowieka eksploatować w ten sposób. Przypomina kogoś z innej epoki. Naprawdę, jak kto ma kompleksy, zaniżoną samoocenę powinien oglądać Rosiewicza w trwam. zaznaczam jednak że to jest grzech - uczestniczy się bowiem w szydzeniu z Andrzejka. ta trzecia osoba - zna ją kto? Może to jakiś pociotek z Samo-brony? Pietrzak wystąpi??? Aje jajcarz z niego. CIEKAWE PO ILE BILETY BĘDĄ .... Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane ka 17.05.07, 11:30 A co by Rosiewicz miał nie przyjechać. Ostatnio widać bidoka w TV Trwam więc "papiery" mam mocne. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane kaba.. 17.05.07, 11:31 W latach 80 XX wieku śpiewał na Wawelu Jaruzelskiemu i Gorbaczowi a teraz w Opolu będzie podśpiewywał fanom Kaczyńskich. Ale co się nie robi aby na nowo zdobyc publicznośc i apanaże. Odpowiedz Link Zgłoś
daretto Powrót cenzury? 17.05.07, 11:35 Dobrze, że chociaz ten znak zapytania postawiliście. A może poziom polskiego kabaretu robi sie coraz bardziej żenujący ? Gdzie te czasy Laskowika i Smolenia ??...Co do pana Daukszewicza, jeżeli w Opolu miałby zaprezentować to, co etatowo czyni w programie "Szkło Kontaktowe" na TVN 24 to faktycznie lepiej, ze go nie bedzie. Mozna władzy nie kochać, ale nie mozna popadać w takie skrajności jak czynia to panowie Miecugow i Daukszewicz. A Laskowik to umiał, niby o sklepie było, a ubaw był po pachy. Po prostu w slad za poziomem i jakościa zycia politycznego idzie i stan polskiego kabaretu. I nie mam tu wyłącznie na myśli rządzących, ale i opozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
oladebska Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane kaba.. 17.05.07, 11:37 Żenujące występy tego pana można obserwować w TVTrwam. To o czymś świadczy! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Dobry żart tynfa wart 17.05.07, 11:44 Kaczyńscy mają poczucie humoru i potrafią śmiać się z dobrych (czytaj: inteligentnych) żartów. Chętnie zobaczyłbym poziom artystyczny naszych kabaretów w Opolu... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
trabancik69 Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane kaba.. 17.05.07, 11:50 Największe gwiazdy? Sienkiewicz to chyba Kuba, a nie Krystyna. Gdzie ona ostatnio występowała pprszez ostatnie 10 lat? Pietrzak był gwiazdą w latach 80 ubiegłego wieku. Wolski zabrał się za wykopaliska kolesi z poprzedniej epoki z którymi razem występował. Gdzie młode kabarety??? Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero O matko! Ale dno !!! I wy narzekacie na komune... 17.05.07, 11:50 Kaczki doprowadza do sytuacji ze znow zatesknicie do niej ... Odpowiedz Link Zgłoś
g.szponder Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane kaba.. 17.05.07, 11:52 Szkoda,że kabarety z TOP listy się nie zaprezentują w Opolu ale z drugiej strony trzeba zrozumieć obecnie rządzących, że boją się konkurencji, choć w zasadzie nie ma czego! Odpowiedz Link Zgłoś
evident wywalic tych pisiorków 17.05.07, 11:59 to już w głowie się nie mieści !. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Rosiewicz, Pietrzak...brakuje jeszcze Wrzodaka 17.05.07, 12:18 Anny Walentynowicz no i jeszcze jakiejś Gwiazdy... To co ostatnio prezentuje Pietrzak (nurt moralizatorsko-tetryczarsko-rozgoryczeniowy) stawia jego wartość artystyczną na równi z poczuciem humoru gwiazd ze stoczni... Era Rosiewicza skończyła się razem z pocięciem na żyletki godnej dla niego sceny na m/s "Stefan Batory"... A Marcin Wolski musi jakoś podziękować za pozostanie w stanie łaski władz TVP... Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Komuna wraca 17.05.07, 12:50 Coraz wyraźniej widać o co tak naprawdę walczyli Kaczyńscy. Oni wcale nie są przeciewko komunie. Oni tylko pragną wyeliminować komuchów i sami zająć ich miejsce. I najgorsze, że coraz bardziej im sie to udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Powrót cenzury? Z Wyborowej ona nigdy nie odeszla 17.05.07, 14:01 Stalinizm jest gleboko ukorzniony w umyslach bylych funkcjonariuszy aparatu Bezpieki. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 oglądałem ostanio Pietrzaka w TV jakis jubileusz!! 17.05.07, 12:26 na balkoniesiedział premier śmiał się do rozpukuw idać było , ze trzyamł jakąś kartke i co chwila zerkał na nią to pewnie scenariusz występu - sprawdzał czy wszytsko jest zgodne z usalonym wczesniej scenariuszem. Jak w Opolu bedzie pietzak i rosiewicz to napewno będzie śmiesznie hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: oglądałem ostanio Pietrzaka w TV jakis jubile 17.05.07, 12:34 obywatelx5 napisał: > na balkoniesiedział premier śmiał się do rozpukuw idać było , ze trzyamł jakąś > kartke i co chwila zerkał na nią to pewnie scenariusz występu - sprawdzał czy > wszytsko jest zgodne z usalonym wczesniej scenariuszem. > > Jak w Opolu bedzie pietzak i rosiewicz to napewno będzie śmiesznie > hahahahahaha Będzie łagodna i dobrotliwa satyra. Przypomina mi się dowcip polityczny z Korei Pn.: Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio PiS eliminuje konkurencję? 17.05.07, 12:30 Irasiad z ziemi polskiej do Wolskiej! I nikt nas nie przekona, że czarne jest czarne! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: PiS eliminuje konkurencję? 17.05.07, 12:34 Czarne to małe piwo. Ale jak przekonać, że czerwone jest czerwone? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Parada tytułów 17.05.07, 12:34 "Kabareton bez gwiazd, będzie za to Rosiewicz". Znaczy się dla GW gwiazdą już nie jest, a dziwią się że dla innych ludzi Kukliński bohaterem i opozycjonistą jest, a taki Kuroń już niekoniecznie. Każdy ma swoich idoli. Jak LiD przejmie władzę wystawi Kuroniowi stałą wartę honorową a Kuklińskiemu przypnie etykietkę zdrajcy i sprzedawczyka, jak to już gęgacze na forum gęgają. Na razie mamy inne preferencje, bardziej wiarygodne po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Parada tytułów/A bywają preferencje nie 17.05.07, 13:11 wiarygodne? Jama314 Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Oczywiście przyjacielu, 17.05.07, 14:06 przykładowo jeśli ktoś preferuje (daje pierwszeństwo) określeniu "rodzina" jako związku kobiety i mężczyzny, to jest to preferencja wiarygodna. Zaś wiązanie tego terminu ze związkiem osła z prosiakiem jest niewiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Rosiewicz dobry na wszystko 17.05.07, 12:49 A Ziobro wystąpi w roli Gorbaczowa. Gratuluję ministerku, ale tamten był większy. Widać Rosiewicz się starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia49 Re:Kabareton? Pis nie lubi konkurencji 17.05.07, 13:14 p.Rosiewicz,nie wygłupiaj się pan Odpowiedz Link Zgłoś
lk10 Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane kaba.. 17.05.07, 13:16 jakieś jaja sobie robicie czy co - to niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
reset999 Re: Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane ka 17.05.07, 13:16 sieg heil sieg heil kaczorland uber alles! keinen cenzura nein! nein! my jesteszmy dobra kaczor my kochamy folnoszcz slofa! w naszym czfartym cesarstfie ist alles wunderbar! fszyscy maja prafo mowicz co chciec ale jak muffic przecifko nas to my wyslacz abw i cbs i bez procesu trzymacz w areszt przez 7 mieszecy. my tu robicz druga bialorusz i czfarte vaterland. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane ka 17.05.07, 13:17 To jeszcze ktoś to ogląda. Nuda i odgrzewane kotlety. Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Powrót cenzury? W Opolu nie wystąpią znane kaba.. 17.05.07, 13:29 Rosiewicz jedyny słuszny gloryfikator Kaczorów i PiSu,będzie robił za wszystkich. Warto teraz przeczytać znowu "Flet z mandragory" Łysiaka. gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś