Dodaj do ulubionych

Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamieszczały ...

• t0 Jak można karać za tłumaczenia!? Ja też pomagałem 18.05.07, 00:23
      kiedyś przetłumaczyć i co? też mnie zamkną? idiotyzm ostatni!
    • t0 to jest własność tłumacza! Zamkną za własne tłumac 18.05.07, 00:25
      zenia?
    • xegar Niedługo strach będzie dziecku bajkę opowiedzieć 18.05.07, 00:28
      Ktoś się w tym dopatrzy opracowania cudzego utworu. Nie wspomnę o drastycznych
      scenach prucia brzuchów wilkom i ucinania głów czarownicom, sprawiających że
      baśnie Grimm i Andersena będą dozwolone od lat 15.

Xe.
    • baba60 Karasmierci dla tych, co mowia obycm jezykiem! 18.05.07, 00:57
      Kara smierci!

Ostatnie chamstwo znac jezyki obce, bo Kaczor to zrobil doktorat bez znajomosci
      obcego...
      Jaki pan, taki kram.

Bulbaaaaaa!
    • baba60 Doktorat Kaczora bez znajomosci jezyka, to jak 18.05.07, 01:03
      magister Kwasniewskiego-Stolzmanna bez magisterium.

I to przeszlo, Panie Ziobro?

Bulbaaaaaaaaaaa!
    • kwadratco Re: Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamieszczał 18.05.07, 01:22
      Widzę, że ten kraj zmierza do absurdu. Przecież to co tutaj się wyrabia
      przechodzi wszelkie wyobrażenia. Odważe się zacytować dośc popularną
      bajke "..nie Apokalipsa to już ARMAGEDON!". Powiedzcie mi jak tak można, co
      sprawia że ludzie są tak nie rozsądni i czy oni wogole nie myśla

? Jak można być egoistyczyn do tego stopnia? Przecież to ludzie tworzą Prawo, a
      nie Prawo ludzi, chociaż w naszym wypadku widać, że "władza"

jest zaślepiona literkami tak bardzo, że zdrowy rozsądek jest na samym końcu.
      Mam wrażenie, że po woli zaczyna się 3 wojna światowa. Tylko

nie będzie już ona bezpośrednia, ludzie nauczeni historią nie będą tym razem
      sięgać po broń palną albo białą ale poprostu "władza" udeży im

do głowy i będziemy się eliminować w jeszcze gorszy i perfidniejszy sposób niż
      było to kilkanaście lat temu. Wtedy każdy wiedział za co i

kiedy. A teraz ? Jak mam JA jako młody obywatel państwa Polskiego to
      interpretować? jak mam uczyć się morlaności i stawać się inteligętniejszy jak
      na każdym kroku wszystko co dobre i prawe zostaje zaćmione złem ?

Czytałem kilkanaście razy artykuł z gazety.pl, szukałem opini u różnych
      dziennikarzy i starałem się zrozumieć? Jedyne co mi przychodzi do głowy to "?".
      Do czego to wszytsko dąży? a co gorsza czy będzie kiedyś koniec? Najbardziej w
      tym wsyztskim przeraża mnie myśl, że to "ludzie ludziom zgotowali ten los".
      Cały czas się zastanawiam tak naprawde co będzie dalej, albo czy ma być coś
      jeszcze... JA jako 21 letni obywatel tego kraju myśle dosłownie o "końcu". To
      państwo doprowadza mnie do rozpaczy i po woli do śmierci. Mam teraz w głowie
      jedną wielką niewiadomą, nie wiem co mam robić dalej. odechciewa mi się uczyć,
      pracować bo i po co ? Przecież wszytsko do czego dąże - ktoś lub coś to
      zatrzyma. Staram się zobaczyć pozytywy tej sprawy ale nie widze...

Wracając jeszcze do akcji policji, jak wogole można było taką akcje zrobić ?
      Zakładając nawet że jest taki przepis prawny, który zabrania tego typu spraw,
      jak osoba przy zdrowych zmysłach może doprowadzić do rozpoczęcia takie akcji?
      Najgorsze jest to że ludzie, w tym wypadku policja wraca po pracy do domu i
      odcina się od świata "kodeksów" i ogląda z synem, żoną film z napisami... ? Jak
      ona wogole może spojrzeć drugiej osobie w oczy? Czy już na tyle jesteśmy
      spaczeni, że nie widizmy co jest dobre a co złe?
      Idąc tą drogą, jaką - tak myśle - kierowali się policjanci można przecież
      oskarżyć autorów programów odtwarzających filmy - bo przecież otwieraja oni i
      używają (mogą!? ale czy to ma znaczenie) zakazane filmy. Przecież nie mają praw
      do ich otwierania. Myśląc dalej zamknijmy całego Microsofta w Alcatraz bo
      przecież za jego pomoca możemy łamać prawo.... Komputer ? przeciez to jest zło
      wcielone same z nim problemy... a to wszytsko sprowadzi się do jednego...
      człowiek. Staramy się z każdą minutą wymyśleć coś by ułatwić nam życie, by
      technika była jeszcze bardziej zaawansowana a nie widizmy, że ona idzie do
      przodu a my sami stoimy w miejscu, albo jeszcze gorzej - przy jej pomocy się
      cofamy. Gdzie w tym wszystkim sens ?
      • critto Blog buntu i bojkotu przeciw nalotom i FOCIE 18.05.07, 01:34
        Witam,
        pragnę poinformować o uruchomieniu blogu przeciw organizacji FOTA, nawołującego
        do BOJKOTU wydawanych przez nie filmów. Oto link:
        bojkotwydawcowfilmowych.blogspot.com
        W Imię Wolności!!
        Critto
        liberter.webpark.pl
    • critto Blog - centrum BUNTU i bojkotu przeciw nalotom 18.05.07, 01:29
      Witam,
      pragnę poinformować o uruchomieniu blogu przeciw organizacji FOTA, nawołującego
      do BOJKOTU wydawanych przez nie filmów. Oto link:
      bojkotwydawcowfilmowych.blogspot.com
      W Imię Wolności!!
      Critto
      liberter.webpark.pl
    • onufry.zagloba I pokazaly Ziobry wraz z dupolizami na CO ich 18.05.07, 01:31
      tak naprawde stac - ale "afera". Buhahahaha!!!
    • el_triste policja.pl nie działa 18.05.07, 02:10
      było zaczynać?
    • turtlezzz Nadgorliwe matoły z policji... 18.05.07, 03:24
      Jak mi dom okradziono, to nie chciało im się sprawdzić podejrzanych, a dokumentacja fotograficzna przestępstwa nie wyszła, bo aparat się zepsuł. Jak były rozróby przez całe lata w "Wolności", na przeciw komisariatu, to przyjeżdżali po 40 minutach (tak, całą szerokość ulicy musieli pokonać ;). Jak ciało w Łodzi leżało piąty dzień, to się zebrały chłopaki, bo pisali o nich w prasie.

Ale nie, nie mają się czym zajmować. Trzeba wsadzić paru społeczników, którzy tłumaczą za darmo filmy. Może nie robią nic wielkiego, ale i tak większe są to dzieła, niźli efekty twórczości niektórych, tak dziś zwanych "artystów", jak Ich Troje, czy inne Jet Sety ;) A najwięcej dzięki naszym kochanym, nadgorliwym palantom stracą ludzie niesłyszący...
      • przejazd14 Re: Nadgorliwe matoły z policji... 18.05.07, 07:07
        turtlezzz napisał:

> Jak mi dom okradziono, to nie chciało im się sprawdzić podejrzanych, a
        dokument
        > acja fotograficzna przestępstwa nie wyszła, bo aparat się zepsuł. Jak były

Niestety za tobą nie stał koncern medialny GUTEK film z nagrodami dla
        poświęcających życie przy surfowaniu po internecie policjantów.
    • choodyjr LUDZIE z napisy.org też robili coś legalnego 18.05.07, 03:51
      Czy wychodząc na ulicę... mówię treść filmu shrek po polsku (mozna przyjąć że
      był bez dubbingu) treść która mi się podoba... to łamię prawo tłumacząc go?? nie
      rozumiem tutaj prawa jest trochę nagięte i dziwne... powinniście zamknąć każdego
      kto podśpiewuje sobie na mieście... albo wypowie w rozmowie z kimś znaną kwestię
      z filmu.... TO JEST NIEDORZECZNE!!

Kolejną rzeczą, ystałejest to że sam korzm z serwisu napisy.org i przy każdym
      wpisaniu nazwy filmu na początku otrzymywałem pogrubioną czcionką ładny duży
      napis wręcz nawołujący do zakupu filmu przez internet... czy to też jest nielegalne?

Dalej... wchodzę sobie na stronę (przykładowo wp.pl) widzę przetłumaczony
      kawałek filmu gdzieśtam w czeluściach serwisu... czy to też złamanie prawa?
      pownni zamknąć WP... interię... onet... i wszystkie inne serwisy które tlumaczą
      lub przepisują treści filmów... ;/

Skrótowo... POLSKA POLICJA JEST BRUDNA, SKORUMPOWANA, I SAMA NIE WIE CO ROBI!!
    • przejazd14 Re: Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamieszczał 18.05.07, 06:55
      slmako napisał:

> Pisanie komentarzy juz zabronione w internecie ??? Panowie co wy ???

Zapewne po debacie publicznej okaże się że nie jest to legalne ale i nie jest
      do końca nielegalne lub szkodliwości jest znikoma. Trzymam kciuki za tych
      tłumaczy.

Z drugiej strony naprawdę warto zwrócić przy ewentualnym zakupie filmu uwagę na
      logo GUTEK Film – motor tego działania i po prostu taki film sobie darować.
      • tomekkwr [...] 18.05.07, 06:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • 3nduro Re: uwolnić ich natychmiast 18.05.07, 10:26
          Coraz bardziej jestem przekonany o tym ze obecny rząd to apostołowie.... anarchii
      • unmonitoredalias Re: Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamieszczał 18.05.07, 10:20
        przejazd14 napisał:

> Z drugiej strony naprawdę warto zwrócić przy ewentualnym zakupie filmu uwagę
        na
        >
        > logo GUTEK Film – motor tego działania i po prostu taki film sobie darowa
        > ć.

Tyle na pewno mogę zrobić. Plus oczywiście rozpropagować ten pomysł. Nie byłoby
        źle, gdyby ludzie na widok logo gutka krzywili się z niesmakiem.

• mxte Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamieszczały .. 18.05.07, 10:28
      Co za kretyni.. czy KGP naprawde nie ma sie czym zajmowac? Ale przeciez admina
      i tlumacza duzo latwiej zlapac niz zlodzieja samochodow. Napisy na napisy.org
      sa najczesciej duzo lepiej przetlumaczone niz te w kinach i na DVD. Pozatym tam
      sa napisy do filmow, ktorych nie ma w Polsce.
    • d3xt3r2 Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamieszczały .. 18.05.07, 10:54
      Wiecie co aż żal dupe ściska :> no zaniedługo to nie można będzie nic robić bo
      gg będzie nielegalne i przesyłanie obrazków między userami :/ no przykro mi
      bardzo ale polska policja przesadza. Aha ja bym chciał osobiście wejść do domu
      zwykłego funkcjonariusza policji który ma powiedzmy 10-letniego syna który siłą
      rzeczy GRA NA KOMPUTERZE i może wszystkie jego gry są oryginalne - bo tatusia
      stać ?? tak a taki typowy funkcjonariusz mający DVD kupuje same oryginały tak ;>
      bo go na to stać :> nie wydaje mi się pewnie sam sciąga nowości z neta bo tak mu
      wygodnie a wątpie nie uwłaczając policjantom że zna angielski perfekt. A może
      powinniśmy się przyjrzeć oprogramowaniu komisariatów policji na każdym
      komputerze pewnie jest oryginalny system WINDOWS. Jakoś nie chce mi się wierzyć
      :/ Brawo Policjo - Brawo Polsko - Jesteście ...
    • zieeew Re: Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamieszczał 18.05.07, 12:46
      Banda sk*****!
    • regiomal Widać, że nasza policja nie ma już co robić... 18.05.07, 13:05
      jw
    • marcin.korowiecki Jak komendant policji z Nieporetu... 18.05.07, 14:19
      Jak komendant policji z Nieporetu (niedaleko warszawy) szaleje po ulicach swoja
      BMW Z3 nie przestrzegajac zadnych przepisow, to wszystko ok!!! A jak pare osob
      zrobilo pozytek ze swoich umiejetnosci, to do pierdla!!! Mi napisy.org pomogly
      nauczyc sie jezyka!!! Co sie dzieje w tej Polsce. Jestem na emigracji od kilku
      lat i czesem nie wierze, w to co tam sie wyprawia! Wezcie sie wreszcie za
      prawdziwych przestepcow do cholery!
      • ttrk wbrew pozorom niekompetencja 18.05.07, 14:37
        Cytat ze stron KGP

"Policjanci z województw śląskiego, małopolskiego, zachodniopomorskiego i podlaskiego zatrzymali dziewięć osób zajmujących się prowadzeniem serwisu internetowego udostępniającego napisy do pirackich filmów.

Wg mojej wiedzy napisy niekoniecznie są do PIRACKICH filmów.
        Niech ktoś w KGP nauczy się poprawnie posługiwać językiem polskim, bo kiedy się czyta te ich komunikaty...

Odwołując się do cytatu. Jeśli napisy są udostępnione nie do tzw. pirackiego (o piratach :P )filmuto można je udostępniać???????

• critto no to sfilmowac go i rozdmuchac sprawe!! 18.05.07, 19:57
        marcin.korowiecki napisał:

> Jak komendant policji z Nieporetu (niedaleko warszawy) szaleje po ulicach swoja
        >
        > BMW Z3 nie przestrzegajac zadnych przepisow, to wszystko ok!!!

jesli tak rzeczywiscie jest, to proponuje to NAGRAC cyfrowka (aby byly widoczne
        numery rejestracyjne, dobrze jeszcze, aby twarz kierowcy), moze nawet byc
        telefon komorkowy z kamera, a nastepnie puscic do jakiejs telewizji (np. TVN,
        program "UWAGA" - podejrzewam ze chetnie przyjma). I dodac cala historie
        interwencji w tej sprawie. Bedzie niezly material, POWODZENIA!!!
        • kris.m Re:Zamknąć biblioteki!! 18.05.07, 20:27
          Trzeba zamknąć biblioteki, a ludzi którzy wypożyczają książki aresztować, gdyż pozbawiają właścicieli praw autorskich dochodów. Generalnie można by uznać, że sieć bibliotek to organizacja przestępcza, czerpiąca dotacje ze skarbu państwa.

O Boże, trzeba przerwać ten absurd!!
          Precz z korporacjami i zawłaszczaniem kultury i sztuki przez pieniądz!!
    • robinh00d2 Napisy do filmów - stary serwis 18.05.07, 16:49
      Jeden z najstarszych serwisow z napisami do filmow www.napistrefa.px.pl
      dalej istnieje ale widze ze zablokowali mozliwosc downloadu w nim i sciagaja sie
      puste pliki z napisami do filmow ktorych nie mozna rozpakowac.
      • henryczek-czewa Re: Napisy do filmów - stary serwis 18.05.07, 17:56
        za http//hatak.pl

Tłumaczenie napisów nie jest zabronione wyrokiem Sądu Najwyższego:
        Sąd Najwyższy: Wyrok z dnia 23 stycznia 2003 r., II CKN 1399/00
        Dokonanie tłumaczenia warstwy słownej utworu audiowizualnego nie stanowi jego opracowania jako całości. A więc można je rozpowszechniać bez zgody producenta, bo właścicielem praw autorskich jest tłumacz.

link do wyroku: prawo.money.pl/orzecznictwo/sad-najwyzszy/wyrok;sn;izba;cywilna,ic,ii,ckn,1399,00,5568,orzeczenie.html?szukaj=opracowanie+film

co o tym sądzić?
    • lelekkk Re: Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamieszczał 18.05.07, 19:33
      dla mnie śmieszne jest to, że strone redwatch policja od roku próbuje
      bezskutecznie zamknąć i złapać ludzi którzy nią zarządzaja... a autorów stron z
      napisami którzy nie stanowią zagrożenia dla innych ludzi aresztuje sie
    • i.zosia BRAWO! 18.05.07, 23:00
      Naslijcie jeszcze GROM na babcie sprzedajace kwiaty przed kosciolem i wreszcie bedzie porzadek w tym kraju!
      • wtc2004 Podstawa prawna 19.05.07, 17:50
        Izba: Izba Cywilna
        Sygnatura: II CKN 1399/00
        Typ: Wyrok SN
        Opis: Orzecznictwo Sądu Najwyższego Izba Cywilna 2004/4/62
        Data wydania: 2003-01-23

"Zgodnie z tym przepisem, opracowanie cudzego utworu, w szczególności
        tłumaczenie, przeróbka lub adaptacja, jest przedmiotem prawa autorskiego, bez
        uszczerbku dla prawa pierwotnego. Opracowanie musi mieć charakter twórczy;
        rozporządzanie nim i rozpowszechnianie zależy od ZEZWOLENIA twórcy utworu
        pierwotnego, dlatego prawo to określane jest w ustawie jako zależne (art. 2
        ust. 2)."

PS. Kredyt nalezy sie dla Dreambunny za znalezienie tego cytatu.
    • izaska Re: Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamieszczał 07.06.07, 11:01
      komuna wraca,państwo policyjne,cenzure na wszystko wprowadzą,rozmowy na
      podsłuchu o ile już nie są...co to sie wyprawia..
    • ivienek zal dla polskich wladz... 13.02.09, 10:18
      Niechcacy wszedlem na ten temat i po przeczytaniu artykulu i
      komentarzy az sie zarejestrowalem.... jak dla mnie Polska i wladze
      Polskie zachowuja sie jak za czasow komuny.. niestety komuchy
      pieprzone dalej sa, tylko dziala to na troche ukrytych zasadach.. ale
      nic sie nie zmienilo.. polska przez rzad zawsze bedzie niczym...
    • marcinzet86 Policja: Zatrzymano 9 osób, które zamie... 05.05.09, 22:58
      He śmiechu warte. To juz jakaś paranoja. Czy "szanowne" władze wsadzą mnie
      także jeśli sam sobie przetłumacze jakiś film na język polski? I to bez
      różnicy czy w pliku z tekstem czy poprostu znam jezyk i przetłumacze go sobie
      w glowie! To krzywe rozumienie prawa - HWDP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka