mishuggah 22.05.07, 08:14 Pozdrawiam p. Fronczewskiego... ...ale co się ludzie tak tymi teczkami podniecają?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidkawozniak Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:15 Zajebista historia! A może jest w tych teczkach, ile razy żonę zdradzał? Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Bezpieka pisała "Fakt" 22.05.07, 08:29 ... i teraz niektórzy chcą ten "Fakt" opublikować, no bo niby po co komu "Fakt" tajny? PiS chyba jedno uzyska: ze mnie zrobi przeciwnika lustracji. Dotąd byłem zwolennikiem, ale im więcej takich głupot się pojawia, tym bardziej lustracja mi brzydnie. Okazuje się, że Fronczewski był patriotą, ale dzięki SB, IPN i przeciekom różnym dowiadujemy się, że prowadził na dwóch gazach - wspaniale! Kiedy się dowiemy, czy wąchał klej, czy się spóźniał do pracy albo na mszę, czy był kłótliwy, czy brak mu było do pierwszego bo przegrywał w pokera (albo: bo jego żona za dużo na kiecki wydawała). www.skubi.net/lustracja.html www.skubi.net/macierewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie zmieniaj tematu... 22.05.07, 08:39 ten artykuł kompromituje "biednych" aktorów, którzy "musieli" współpracowac bo SB groziło, że zabierze im prawko... Był niedawno opisywany taki przypadek... Lustrację trzeba przeprowadzć aby właśnie oddzielić prawdziwe autorytety od "autorytetów"-kapusiów... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Do Palestrina........... 22.05.07, 08:50 Prowadzisz bloga.Masz temat.Opisz tych co nie ugieli sie komunie.Musi byc przeciwwaga dla kapusiow.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 08:53 Może faktycznie dobry pomysł - szczególnie że mamy dwóch artystów - taką samą groźbę - jeden odmówił, drugi współpracował... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 08:56 Podobnie w swiecie nauki,kosciele a nawet wsrod robotnikow.Prawdziwych Polakow komuna nie kupila.I oni sa wsrod nas tylko ze o nich sie nie mowi.A o nich w dzisiejszych czasach powinno byc glosno. Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Naród ma takich bohaterów na jakich zasługuje :-( 22.05.07, 09:01 I tak Fronczewski zamiast 2 lat w ciupie i konfiskaty auta został bohaterem narodowym. Bo jak wiadomo pijani aktorzy nie zabijają na drogach niewinnych ludzi. Robią to inni. Zawsze inni. dlatego do dzisiaj jazda po kielichu jest normą. Bo każdy "ja" potrafi to robic umiejętnie. Zabijają "inni". Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Naród ma takich bohaterów na jakich zasługuje 22.05.07, 09:03 Nie pisze o BOHATERSTWIE Fronczewskiego ale o ludziach(ogolnie)ktorzy sprzeciwili sie komunie.Byli tacy i zyja wsrod nas.I trzeba ich przypomniec spoleczenstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.sygula BRAVO Panie Piotrusiu !!! Jest Pan Wielki !!!!! 22.05.07, 09:08 i do tego super-aktor Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Kto mu zajrzał do teczki, Dorn?? 22.05.07, 09:13 Ciekawe jest co mu dopisali w zemście, kozę, hiacynta i kiedy to wyjdzie? W szambie gustujcie i się lustrujcie! Niech wiedzą qrwa w świecie, jak się nie zlustrujecie, wy qrwa się dowiecie, co mam na parapecie. Karabin maszynowy, do strzałów wciąż gotowy. Ja was wszystkim zohydzę, ja was tak nienawidzę, żadne autorytety, jam waszym wodzem stety! Wy qrwa mordy wraże, ja rzucę was na twarze. Musicie przejść oblucję, chcę nową konstytucję. Dam nowe wam morale, przeciwnych ja rozwalę. Ja qrwa nie rozumiem, ja qrwa nic nie umiem? Ja jestem tu premierem, a ty to qrwa zerem! I wziął wdech za duży, i pękł, aż pierzem kurzy! Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Widać debili-pijaków narażających cudze życie 22.05.07, 10:25 nie brakuje i wśród aktorów. Spox, ni ch... najwyżej przejadę kogoś. p.s. Brawo? Za co? Za jazdę po pijaku? Oby taki kretyn nie spotkał Twojego dziecka na drodze podczas powrotu to domu. Bo szkoda mu k... 30zł na taksówkę Odpowiedz Link Zgłoś
antykomuch11 Re: Widać debili-pijaków narażających cudze życie 22.05.07, 10:40 Za to kutafonie jeden ze potrafil z bledu i szantazu wyjsc jak czlowiek, a nie jak szmaty ktorzy _tez_ jezdzili po pijaku, ale przy najmniejszym zantazu ze strony SB bez zmruzenia oka podpisywali zobowiazanie do wspolpracy aby uratowac 'honor'. Odpowiedz Link Zgłoś
nkab Re: Widać debili-pijaków narażających cudze życie 22.05.07, 11:21 Zrozumcie - w tamtych latach dosłownie wszyscy, wszyscy pili. Ci co nie pili byli podejrzani i izolowani z jakiegokolwiek towarzystwa. Nie porównujcie historii z teraźniejszością. Andzrej. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Widać debili-pijaków narażających cudze życie 22.05.07, 11:56 Ja nie piłem i nie byłem izolowany. Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Re: BRAVO Panie Piotrusiu !!! Jest Pan Wielki !!! 22.05.07, 09:13 Powiedz to rodzicom, których dziecko rozjechał pijak. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka raz go nazywa Zbyszkiem, a raz esbekiem 22.05.07, 09:36 Zbyszek - to bardzo zażyłe, Pan Zbyszek - kpiarskie, ale esbek, to przy Zbyszku niegrzeczne jest. Przypomina mi sie dowcip o Fibaku; Panie Fibak, dam panu 1000$ (dawne czasy, więc taka suma), jak pan do mnie pomachasz i powiesz na korcie "cześć Edziu". Tak i było: Fibak macha i mówi " cześć Edziu". a Edzio": "Spie..j". Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: BRAVO Panie Piotrusiu !!! Jest Pan Wielki !!! 22.05.07, 12:03 Re: BRAVO Panie Piotrusiu !!! Jest Pan Wielki !!! tak jest! masz tylko fart,że Cię ten wielki bohatersko po pijaku nie przejechał Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Piszesz o Fronczewskim bo jest znany 22.05.07, 09:12 tutaj nic się nie zmieniło od czasu komuny. Jesteś na świeczniku to prawo Cię nie obowiązuje. To co się zmieniło to kto teraz jesteśmy "MY". Fronczewski na komunie skorzystał. Nie poniósł kary za przestępstwo. to był gest komuchów taki sam jak wsadzenie kogoś innego do ciapy za roznoszenie ulotek. Nie miał nic wspólnego z państwem prawa. Wolę anonimowych bohaterów, którzy nie donosili i po pijaku nie jeździli. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Piszesz o Fronczewskim bo jest znany 22.05.07, 09:16 Czyli wedlug ciebie kapus ma byc autorytetem a ten co sie nie ugial ma byc sadzony? Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Re: Piszesz o Fronczewskim bo jest znany 22.05.07, 09:19 Według mnie nie wazne jest z punktu widzenia tego co zrobił czy poszedł na współpracę czy nie. Powinien ponieść karę za prowadzenie auta po piajku. Nie ponosząc tej kary przyjął korzyść od komuchów. Co do Twojego parafrazowania moich wypowiedzi to jest to technika wyjątkowo ubecka. Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Re: Piszesz o Fronczewskim bo jest znany 22.05.07, 09:53 Oczywiście, powinien iść i przesiedzieć przed bramą więzienia dwa miesiące, skoro go nie chcieli sami zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Re: Piszesz o Fronczewskim bo jest znany 22.05.07, 10:11 To jest dokładnie ta sama filozofia, która sprawia, że ktoś szantażowany podpisał dokumenty chociaż wcale nie miał zamiaru współpracować. Albo filozofia Grossa, który "był w SS, ale nie strzelał". Fronczewski ma raczej powód do wstydu niz chwały. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Kiedyś było inne prawo, mniej samochodów... 22.05.07, 09:08 mniejsze zagrożenie... oczywiście jazda pod wpływem alkoholu jest naganna... jednak nie chodzi o to czy pił czy nie. Ważne, że wolał ponieść konsekwencje swojego czynu niż iść na współprace z SB... Wielu bohaterów w róznych krajach nie jest doskonałych. Chocby Roman Dmowski - miał swoje wady - ale zrobił tak wiele dla Polski, że nalezał mu się pomnik... Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Naród ma takich bohaterów na jakich zasługuje 22.05.07, 09:11 Dokładnie - potencjalny morderca zostaje bohaterem narodowym! Bosko! Powiedział "Ni chu..." ciekawe czy wtedy jeszcze był na bani i stąd ta odwaga? Ale rozumiem że dla wyznawców IV RP nie ważne że gość tylko dzięki szczęściu nikogo nie zabił - ważne że nie powiedział bezpiece że kolega z teatru to dziś miał straszną sraczke... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl A jak on "odzyskał" to prawo jazdy, ja się pytam?? 22.05.07, 09:28 Za jazdę po pijaku nie powinno się prawka ot tak odzyskiwać. Powinien był jeździć rowerem, jak sam zapowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: A jak on "odzyskał" to prawo jazdy, ja się py 22.05.07, 11:02 Zobaczyli że nic z tego nie będzie to mu zwrócili... może bali się że będzie jeździł rowerem i chwalił się na lewo i prawo że się nie dał SB i jakim jest bohaterem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 12:44 presentation1 napisał: > Podobnie w swiecie nauki,kosciele a nawet wsrod robotnikow.Prawdziwych Polakow > komuna nie kupila.I oni sa wsrod nas tylko ze o nich sie nie mowi.A o nich w dz > isiejszych czasach powinno byc glosno. Dziekuje ci presentation1, CHWAL IMIE KRALIKA !!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
milestone Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 10:03 > Może faktycznie dobry pomysł - szczególnie że mamy dwóch artystów - taką samą > groźbę - jeden odmówił, drugi współpracował... Tylko pamiętaj, że między tymi zdarzeniami był Sierpień. Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 12:42 palestrina2005 napisał: > Może faktycznie dobry pomysł - szczególnie że mamy dwóch artystów - taką samą > groźbę - jeden odmówił, drugi współpracował... Ja tez jestem artysta, nieznany specjalista, i wspolpracy z SB odmowilem w 1987 roku co spowodowalo, ze kolejna plyte wydalem dopiero w 1991, opiszecie mnie, ???? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 13:02 Niestety jesteś za mało znany - nikt o Tobie nie będzie chciał czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 13:17 palestrina2005 napisał: > Niestety jesteś za mało znany - nikt o Tobie nie będzie chciał czytać... Skad wiesz kim jestem...???? ;))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 13:31 Cóż, domyślam się... że sławą nie jesteś.... Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 09:40 presentation1 napisał: > Prowadzisz bloga.Masz temat.Opisz tych co nie ugieli sie komunie.Musi byc przec > iwwaga dla kapusiow.Pozdrawiam blog w iście goebelsowskiej do tego max. amatorskiej formie Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 10:25 Obejrzyj sobie najbardziej znane blogi lewicy - tam dopiero odnajdziesz prawdziwego Goebbelsa... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 10:32 Nie patrz na to co pisza na forum.Rob swoje.Wiesz sam ze tu siedza w wiekszosci ludzie ktorzy potrafia tylko jedno powiedziec-Kaczory musza odejsc.I tak u nich zostanie bo w skali kraju lewactwo to maksymalnie z 10 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 12:54 presentation1 napisał: > Nie patrz na to co pisza na forum.Rob swoje.Wiesz sam ze tu siedza w wiekszosci > ludzie ktorzy potrafia tylko jedno powiedziec-Kaczory musza odejsc.I tak u nic > h zostanie bo w skali kraju lewactwo to maksymalnie z 10 procent. Jezeli lewactwa w Polsce jest tylko 10% presentation, to jak to jest, ze lewactwo wygrywa zawsze wybory ?!!! :-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Cos ci sie musialo poPiSdzielic, jak juz od nowych wladz SB w IV RP dostaniesz swoj paszport polski, to wpadnij na kilka dni do kraju, moze przestaniesz wygadywac takie poronione PiSdziewki...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Palestrina.,cieniasie, nie dorastasz Urbanowi do 22.05.07, 10:50 PIĘT !!! Jako jeden z cienkich,dyżurnych propagandzistów aparatu komunikacji społecznej KC PIS powinieneś udac sie na korki do Jerzego Urbana.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 12:49 palestrina2005 napisał: > Obejrzyj sobie najbardziej znane blogi lewicy - tam dopiero odnajdziesz > prawdziwego Goebbelsa... Palestrina, co tu ukrywac, twoj blog jest cienki, zekl bym, ch...y...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 13:15 Wim że boli Cię "Kralikowy plan zamachu na kota..." no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 13:18 palestrina2005 napisał: > Wim że boli Cię "Kralikowy plan zamachu na kota..." no cóż... Jaki kralikowy plan zamachu nakota ??? :-OOOOOOOOO O czym ty PiSdzielisz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 13:34 napisałem taki tekścik na moim blogu... A moze Cię boli to co ostatnio napisałem... Odpowiedz Link Zgłoś
antykomuch11 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 10:36 > Prowadzisz bloga.Masz temat.Opisz tych co nie ugieli sie komunie.Musi byc przec > iwwaga dla kapusiow. IMHO swietny pomysl. Palestrina co Ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 11:01 Jak już napisałem pomysł dobry. Jest tylko pewne "ale"... czy podołam tak trudnemu zadaniu... Do tej pory zajmowałem się na blogu głównie obśmiewaniem komuny, lewaków i denerwowaniem ich poprzez robienie z Ojca Dyrektora bohatera narodowego. Nie wiem czy nadaję się do pisania na tak poważne tematy jak bohaterstwo Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwacz70 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 11:08 Do tej pory zajmowałem się na blogu głównie obśmiewaniem komuny, lewaków i > denerwowaniem ich poprzez robienie z Ojca Dyrektora bohatera narodowego. Zwroc uwage jak nie kazał zwracac sie do duchownych głowa i załozyciel chrzescijanstwa Jezus Chrystus , potem zastanow sie czy mozna nazywac kleche ojcem Zwroc uwage na 23 rozdział wersety od 3 do 35 czy to nie przypomina naszych katabasow www.nonpossumus.pl/ps/Mt/23.php Zwroc tez uwage na to jak jezus mowi do Boga w ew jana 17 .11 wiec skoro Jezus nazywa Boga ojcem swietym to czemu wy nazywacie tak ziemskiego smiertelnika papieza ?? www.voxdomini.com.pl/valt/p-ew/04-j-17.htm Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 11:35 Ja tam nic złego w zwracaniu się do duchownego "Ojcze" nie widzę... W teologiczne dyskusje nie będę się wdawał bo cytatów z Pisma Świętego nie znam na pamięć... Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwacz70 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 11:48 palestrina2005 napisał: > Ja tam nic złego w zwracaniu się do duchownego "Ojcze" nie widzę... > > W teologiczne dyskusje nie będę się wdawał bo cytatów z Pisma Świętego nie znam > > na pamięć... Pisma swietego to ty wogule nie znasz !! nic w tym złego niema ze zwracasz sie do duchownego ojcze to dowod na to jak kpicie z nauk Jezusa on wyrazie poucza swoich ucznoiw oraz faryzeuszy zeby nie nazywac duchownych Ojcami EW Mateusza 23>9, ale skoro wy macie takich (ojcow) ktorzy komentuja tak słowa jezusa : ze co prawda Pan Jezus nie pozwolił tak mowic , ale taka jest tradycja i wierni tak chcą to czemu nie !!!! Wychodzi na to ze słowo tłuszczy jest wazniejsze nad nauki Mistrza ,wiec nie ma co sie dziwic ze wasz kosccioł nigdy niebył Jezusowy Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Zelecam jeszcze naukę ortografii przed czytaniem 22.05.07, 12:37 Pisma Świętego. Bo "wogule" mnie dobija... Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 12:13 Do tej pory zajmowałem się na blogu głównie obśmiewaniem komuny, lewaków i > denerwowaniem ich poprzez robienie z Ojca Dyrektora bohatera narodowego. Nie denerwowaniem ich, a onanizowaniem się. Zeby ktokolwiek zdenerwował się tym co piszesz, mósiałby najpierw to przeczytać. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 12:24 grzes1966 napisał: > Do tej pory zajmowałem się na blogu głównie obśmiewaniem komuny, lewaków i > > denerwowaniem ich poprzez robienie z Ojca Dyrektora bohatera narodowego. > > Nie denerwowaniem ich, a onanizowaniem się. Zeby ktokolwiek zdenerwował się tym > > co piszesz, mósiałby najpierw to przeczytać. Nieprawdaż? Tyz prawda !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 12:58 palestrina2005 napisał: > Jak już napisałem pomysł dobry. > Jest tylko pewne "ale"... czy podołam tak trudnemu zadaniu... > > Do tej pory zajmowałem się na blogu głównie obśmiewaniem komuny, lewaków i > denerwowaniem ich poprzez robienie z Ojca Dyrektora bohatera narodowego. > > Nie wiem czy nadaję się do pisania na tak poważne tematy jak bohaterstwo > Polaków... > BUA HA HA HA HA HA HA HA H A HA HA HA HA H AHA HA H AH A HA H A H AH A H A AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA UIAAAAAAAAAAAAAAAA Usmialem sie do rozpuchu! Palestrina to jest KAWAL STULECIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Jak już napisałem pomysł dobry. > Jest tylko pewne "ale"... czy podołam tak trudnemu zadaniu...:((((((((((((( > Do tej pory zajmowałem się na blogu głównie obśmiewaniem komuny, lewaków i > denerwowaniem ich poprzez robienie z Ojca Dyrektora bohatera narodowego. > > Nie wiem czy nadaję się do pisania na tak poważne tematy jak bohaterstwo > Polaków... Jasne, nie podolasz zadaniu, tu trzeba troche myslec i prawde pisac, to jest calkowicie poza twoim zasiegiem :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....Do Palestrina........... 22.05.07, 12:40 presentation1 napisał: > Prowadzisz bloga.Masz temat.Opisz tych co nie ugieli sie komunie.Musi byc przec > iwwaga dla kapusiow.Pozdrawiam Ja sie nie ugialem, opiszecie mnie towarzysze ??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Nie zmieniaj tematu... 22.05.07, 08:57 palestrina2005 napisał: > ten artykuł kompromituje "biednych" aktorów, którzy "musieli" współpracowac bo > SB groziło, że zabierze im prawko... Utrata prawek groziła im z mocy prawa, SB obiecywała ominięcie tego prawa. > Był niedawno opisywany taki przypadek... No był i co z tego? Dla mnie dużo gorszy od takich czy innych donosów jest fakt że ochlapusy mogły dalej siadać za kółkiem. A "worek, korek i rozporek" były dobrymi hakami nie tylko na kler :-P. > Lustrację trzeba przeprowadzć aby właśnie oddzielić prawdziwe autorytety > od "autorytetów"-kapusiów... To aktorzy są dla ciebie autorytetami? Jeśli sam nie jesteś aktorem, to brzmi to osobliwie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Jakis glupek ten Fronczewski 22.05.07, 11:03 Jakis glupek ten Fronczewski, wiedzialem ze to pijak i degenerat, jak tak mozna! Ptrzeciez kazdy musial podpisac! Prawo jazdy bylo wowczas najwyzsza wartoscia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Bezpieka pisała "Fakt" 22.05.07, 12:43 i tak Froczewski wyrosl na super-bohatera. fak. to wszystko jest chore, chore. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:37 Pan Fronczewski to sam talent i wielka klasa, zawsze tak sądziłam BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
bantus Re: Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 09:52 "ja jestem bruce lee karate mistrz" ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika moral z tej bajeczki jest taki, ze MOZNA bylo 22.05.07, 08:49 powiedziec SB pier... sie i nie miec z tego powodu problemow. Tylko jak teraz beda sie bronic szumowiny, ktore kapowaly? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Morał taki, że koham.mihnika się myli. 22.05.07, 09:09 Morał jest taki że wszystko zalezało od wagi "haka" i determinacji "hakowanego". Jak hak był bzdurny, a hakowana osoba w miarę twarda to mamy czego należało się spodziewać. Zreszta wszystko też zależało w jakich latach były próby podejścia do "zahakowania" potencjalnego TW. O ile w latach 80 to pewnie spokojnie mogłeś roześmiać się im w twarz to w latach 50 nie jestem pewien czy odwarzyłbyś się skrzywić. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Morał taki, że koham.mihnika się myli. 22.05.07, 09:40 Dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika to w Polsce przestali uczyc odmiany gramatycznej? 22.05.07, 11:45 odwaga, panie kolego! ===> samo z! w 50 owszem, ale wiekszosc "polegla" pozniej, kiedy juz nie bylo takiego strachu a Adasia brat przestal zajmowac sie "sprawiedliwoscia ludowa". W 80 to ja kraweznikowi powiedzialem, ze smiech jest bronia niewolnikow. na to od - czuje sie pan niewolnikiem? a ja na to, "a pan, nie???" i tak sie rozstalismy. Juz nie chcial ode mnie dowodu. jak to mawial moj znajomy John H. - there are two kind of people - fuckees and fuckeours. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Jak chcesz pouczać to się wpierw sam naucz. 22.05.07, 12:34 1. To nie odmiana gramatyczna, a ortografia. Jak próbujesz kogoś pouczać to przynajmniej wpierw się zorientuj o czym chcesz pisać. 2. Błąd był ewidentny. Cóż dysgrafia - w wersji mocno opanowanej ale czasem wygrywa. 3. Wytykanie komuś błędów nie merytorycznych w tekście jest przejawem słabości własnej argumentacji. Chyba wiesz o tym? 4. Ciekawe skąd masz dane statystyczne kiedy i ilu "poległo"? Pamiętasz z opracowań któreście robili dla szefów? Innego źródła raczej sobie nie mogę wyobrazić bo przecież spora część akt została spalona "z winy Michnika", a inna rozkradziona "tez przez Michnika". 5. Uwaga o bracie Adasia jest jak najbardziej na miejscu. Można było by też wspomnieć o rodzicach Dorna czy Kaczyńskich tylko co to ma do rzeczy? 6. Przytoczona przez Ciebie anegdotka jest dowodem na to co cały czas twierdzę. Komuna upadła głównie z braku wiary jej wyznawców i obrońców co niesie za sobą dwa wnioski: - wyznawców komunizmu nie należy szukać wśród tych co byli w głównych władzach PZPR - bo to właśnie im zależało na jego rozwaleniu, szybciej znajdziemy ich u "prawicy". - trudno się chwalić że "zwyciężyliśmy", samo zdechło - zasługą tych których tak mocno krytykują władcy PRL-bis było w miarę kulturalne przejęcie władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Jak chcesz pouczać to się wpierw sam naucz. 22.05.07, 13:42 maaac napisał: -----------------> > 2. Błąd był ewidentny. Cóż dysgrafia - w wersji mocno opanowanej ale czasem > wygrywa. > ----------------------- sadzac po ilosci wpisow, jestes w znakomitej formie. Nie widze sladow dysgrafii. w szkole uczyli mnie, ze o odmienia sie na o z kreska, r na rz, g na z z kropka. Stad ta odmiana. Nie przejmuj sie moim wscibstwem, to tez genetyczne. kazdy ma jakas dys...kretna chorobe. Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: moral z tej bajeczki jest taki, ze MOZNA bylo 22.05.07, 11:37 koham.mihnika napisał: > powiedziec SB pier... sie i nie miec z tego powodu problemow. Tylko jak teraz > beda sie bronic szumowiny, które kapowaly?" No patrz....i rodziny mu nie zamordowały i niczego nie zrobili, jakoś pracował, czyż nie?......Bo to po prostu tak było, można było odmówić i tyle....dzisiejsza gadka o łamaniu, to tylko wstyd obecnych bardzo ważnych osób.....najlepiej powiedzieć, że nie miał innego wyjścia, bo grozili, że zamordują żonę/córkę/brata etc. I najśmieszniejsze jest to, że na różnych forach istnieje cała masa ludzi, przekonanych, że za odmowę współpracy sb-cy ucinali łeb.....żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: moral z tej bajeczki jest taki, ze MOZNA bylo 22.05.07, 12:37 Taaaa. Następny "mądrala się znalazł". Oczywiście że tak było jak piszesz - pytanie tylko kiedy i w odniesieniu do jakich ludzi. Nagle wygląda że SBecy to byli baaardzo kulturalni panowie którzy proponowali współpracę a jak ktoś im odmówił to grzecznie się zmywali głęboko sie kłaniając i bardzo przepraszając. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika byla cala masa trepow z awansu spolecznego, 22.05.07, 13:49 ktora az piszczala z radosci, ze moga zakablowac. We wczesnej komunie samych swoich bylo na kopy. Pozniej system zlagodnial, esbecy w odroznieniu od ubekow byli wyksztalciuchami i mozna bylo podyskutowac, a nawet odmowic. Poniewaz szantaz dzialal TYLKO, gdy ci na czyms bardzo zalezalo. Jak mnie z pracy za Solidarnosc wyrzucili, to sobie prywatna robote znalazlem. Nie musialem zebrac, skamlac czy donosic. I mam z tego powodu komfort psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o "Ni chu..., będę jeździł rowerem" - jak Froncze... 22.05.07, 08:17 Nie dość że TW to jeszcze po pijaku jeździ. Mam nadzieję że więcej go w TV nie zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: "Ni chu..., będę jeździł rowerem" - jak Fronc 22.05.07, 08:32 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > Nie dość że TW to jeszcze po pijaku jeździ. Mam nadzieję że więcej go w TV nie > zobaczymy. Moron jestes. Jak nie zrozumiales co napisane to popros innych aby ci przeczytali i wytlumaczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: "Ni chu..., będę jeździł rowerem" - jak Fronc 22.05.07, 08:39 ABSOLUTNE ZERO z ciebie g.r.a.f.z.e.r.o NIE ROZUMIESZ TEGO CO CZYTASZ, może na naukę nie jest jeszcze za późno??:?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Czyli jakby zabił siekierą to byłby OK? 22.05.07, 09:17 byle tylko nie dał się namówić do współpracy? Oszołomstwu się na mózg rzuciło... Facet mógł pozabijać ludzi, jeździł po pijaku, ale jest bohaterem bo nie doniósł o czym mówią w garderobie teatralnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Tych trzezwych szoferow to przybylo w tej Polsce 22.05.07, 12:24 co nie miara, A KAZDY POZA WIEZIENIEM SWOJEJ d... NIC JUZ NIE WIDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:20 Ale notowany był i teczkę miał....czyli winny wg durnej ustawy. Pozdrawiam pana Piotra... Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Franek Kimono wygrał z SB 22.05.07, 08:21 bierzcie z nie go przykład chłopcy z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:22 To jest wlasnie jeden z tych nielicznych, prawdziwych polskich aktorow. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:22 "Gazeta dotarła do dokumentów, które SB zbierała na znanego aktora." A podobno do archiwów IPN nie ma już dostępu? I jak nazwać grzebanie po czyichś teczkach ot tak "z ciekawości"? Fronczewski ma szczęście - jego teczke chciano zinterpretować jako "pozytywny bohater". Inne teczki są dowodem, bez wzgledu na to czy coś w nich jest, na zdradę (pytanie też kogo). Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 10:24 maaac napisał: > "Gazeta dotarła do dokumentów, które SB zbierała na znanego aktora." > A podobno do archiwów IPN nie ma już dostępu? > I jak nazwać grzebanie po czyichś teczkach ot tak "z ciekawości"? Dziennik wcale nie musial mieć dostępu do akt. Dziennik odkrył Amerykę - o tej sprawie pisała już Wyborcza: www.gazetawyborcza.pl/1,79328,4078605.html Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 co pismaki zrobią jak te teczki ktos w koncu ujawn 22.05.07, 08:25 co pismaki zrobią jak te teczki ktos w koncu ujawni Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Nie ugial sie?................... 22.05.07, 08:25 Wielu sie ugielo i zostalo falszywymi autorytetami III RP.A wiec nie trzeba bylo wspolpracowac?Trzeba byc soba. Odpowiedz Link Zgłoś
stworek52 Re: ...Nie ugial sie?................... 22.05.07, 08:32 possij sobie to ci ulzy Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Nie ugial sie?................... 22.05.07, 08:34 Ale za to Ceynowa,Kapuscinski i setki innych sie ugielo. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: ...Nie ugial sie?................... 22.05.07, 08:36 A Damięcki nie chciał jeździć z chołotą autobusem. I też jest bohaterem!!!! Żenujące..... Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Re: ...Nie ugial sie?................... 22.05.07, 09:02 > A Damięcki nie chciał jeździć z chołotą [ort!] Z hołotą! Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
stworek52 Z tym pytaniem 22.05.07, 09:44 zwróc sie do Jasińskiego,wasz ubecki ekspert albo lepiej do Kryżego Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ...Nie ugial sie?................... 22.05.07, 13:06 presentation1 napisał: > Wielu sie ugielo i zostalo falszywymi autorytetami III RP.A wiec nie trzeba byl > o wspolpracowac?Trzeba byc soba. Tyzawsze byles soba presentation, w 1989 roku po upadku komuny trzmychnales z Polski bez paszportu !!!! Esbek jestes, i tyle, tylko esbecy uciekali wtedy bez paszportow !!! Tutaj link do postu w ktorym bezmyslnie sie do tego przyznajesz : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=62794998&a=62805778 Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 a kto ujawni teczki katabasów-to dopiero SZUJE 22.05.07, 08:26 a kto ujawni teczki katabasów-to dopiero SZUJE Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:28 To czywiste, każdy mogł odmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda kaczory beda cykaly takie "sensacje" jeszcze przez 22.05.07, 08:35 wiele lat - i to jest najlepszy powod zeby upublicznic wszystkie teczki i wyrwac im z dupy te jadowite piora! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 I to było właściwe podejście. Szacunek... 22.05.07, 08:36 Ta sprawę nalezy dedykować tym aktorom (był taki jeden) co to stwierdzili, że musieli współpracować bo SB by im zabrało prawko... Cóż, są ludzie i są... Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: I to było właściwe podejście. Szacunek... 22.05.07, 08:44 Tę sprawę ..... - tak się mówi i pisze!!!! Cóż, są ludzie i są analfabeci Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Opisujmy............. 22.05.07, 08:36 ludzi ktorzy sie nie ugieli.Niech Oni stanowia przeciwwage dla kapusiow.Mozna bylo sie ugiac.Nie trzeba bylo wspolpracowac.Mowmy wlasnie o takich ludziach bo kapusiow wsadzic trzeba do wora. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Opisujmy............. 22.05.07, 08:38 Mozna bylo sie nie ugiac-sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 presentation1.. ty byłeś,śmieciu z tamtej strony. 22.05.07, 08:39 esbecki bydlaku..Fronczewskich by cie obesrał! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1.. ty byłeś,śmieciu z tamtej st 22.05.07, 08:40 Zrob poranna toalete bo na forum CUCHNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw_szu Presentation1, faktycznie jesteś śmieciem 22.05.07, 08:51 Przestanie tu cuchnąć, kiedy się stąd wyniesiesz. Oby jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Presentation1, faktycznie jesteś śmieciem 22.05.07, 08:52 Co cie boli?Slyszalem ze mozg nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Presentation1, faktycznie jesteś śmieciem 22.05.07, 13:23 presentation1 napisał: > Co cie boli?Slyszalem ze mozg nie boli. Jak zwykle PiSdzielisztylko to co slyszales, taki juz naweyk masz esbecki, dlatego taki glupi jestes :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: presentation1.. ty byłeś,śmieciu z tamtej st 22.05.07, 13:21 presentation1 napisał: > Zrob poranna toalete bo na forum CUCHNIE. Prosze smierdzielu, dowod na to, ze byles esbekiem, sam sie przyznales :))))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=62794998&a=62805778 Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 a pamiętacie jak Szpicbródka załatwił sanacyjnych 22.05.07, 08:38 policmajstrów, hahaah , stara szkoła a jak Jan Wiśniak rolował komunistycznych milicjantów, wcale mnie ten news nie zaskoczył Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Wiem jedno, Fronczewski nie znosi Kaczyńskich ! 22.05.07, 08:41 I za to go cenię!.. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Wiem jedno, Fronczewski nie znosi Kaczyńskich 22.05.07, 08:52 pierot6 napisał: > I za to go cenię!.. a ja sie dziwie, jak mozna kaczynskich znosic? Ale to retoryczne pytanie dla ciemnego ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:40 Jak Wielgus był na topie mówiono o "łamaniu sumień". A okazuje się, że wystarczyło jedynie dokonać "samospalenia" i po krzyku. To bardzo nieprzyjemna wiadomość dla piewców wszechwładzy UB. Odpowiedz Link Zgłoś
hot-goth pewnie io tak współpracował 22.05.07, 08:44 wkrótce sie przyzna że popiera Plastforme i "teczki" się odnajdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwaleszkiewicz Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:45 lol, zawsze go lubiłem Odpowiedz Link Zgłoś
teemer Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:50 Szacunek dla Pana Piotra... Kozacka fantazja ale i sporo oleju w głowie. Tylko jak tu się zpatrywać na innych aktorów, którzy byli w podobnej sytuacji i zachowali się inaczej. Smutne to trochę wszytsko...tragikomedia prawie. Jescze raz pozdrawiam Pana Fronczewskiego. Teemer Odpowiedz Link Zgłoś
mudzina hura! 22.05.07, 08:56 Hura, nareszcie! Na pewno też nie kapował w szkole na kumpli i nie podlizywał się nauczycielom. I o to chodzi. Nareszcie. Dzisiaj z kolegami cały wieczór pijemy zdrowie Pana Piotra Froczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Fronczewski nie dał się bezpiece 22.05.07, 08:55 Ale tak po pijaku jezdzic? Nawet rowerem mozna kogos zabic... Toz to straszny ...kleks na honorze... W tym momencie dokonalo sie kolejne "spalenie" niedoszlego agenta F. A ja bym wolal zeby ktos podetkal informacje, ze pan Piotr po prostu mial teczke jakiemus ziobro czy innemu paja... przepraszam: ministrowi, a tenze by oglosil w mediach, ze F. byl tajnym wspolpracownikiem, nikogo juz nie wsypie itp. Bylby ubaw... _________________ Kto prowadzi? Pan Kleks, jasna sprawa! Jakie haslo? Pijacka wyprawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Dziś, w podobnym stylu,mówi o Kaczyńskich i PIS! 22.05.07, 09:07 Wielki szacunek, Panie Jacku... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiatytus Brawo panie Piotrze 22.05.07, 09:05 Pańska postawa to totalne przeciwieństwo ohydnego zachowania pana Damięckiego. Cóż, są ludzie i ludziska. Wielki szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś