Dodaj do ulubionych

Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrzuc...

28.05.07, 09:36
Ja bym tak od razu nie obrażał pijanych kierowców i kiboli. No... chyba, że
ktoś uważa, że awanturujący się chłystek jest niebezpieczniejszy i bardziej
szkodliwy od skorumpowanego sędziego mającego wpływ na sprawy milionowych
kradzieży czy też wypuszczenia (bądź nie) na wolność jakigoś gangstera mordercy.
Obserwuj wątek
    • stupendo Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrzuc... 28.05.07, 09:40
      A wszystko szykuje ekipa, której znajomość Konsytucji jest na poziomie
      podstawówki! I oni mają "Prawo" w nazwie...
    • 4krzych1 "Polska Triada": sędziowie, lekarze, dziennikarze 28.05.07, 09:42
      bez-karni
      bez-czelni
      bez-wstydni
      • konread Re: "Polska Triada": sędziowie, lekarze, dziennik 28.05.07, 09:51
        I zemsta dwóch takich, których nikt nie chciał przyjąć do żadnej z tych grup:P
        • wrojoz Re: "Polska Triada": sędziowie, lekarze, dziennik 28.05.07, 11:12
          konread napisał:

> I zemsta dwóch takich, których nikt nie chciał przyjąć do żadnej z tych grup:P
      • akami Re: "Polska Triada": sędziowie, lekarze, dziennik 28.05.07, 09:57
        4krzych1 napisał:

> bez-karni
        > bez-czelni
        > bez-wstydni

Zgadza się. To wszystko można powiedzieć o tej kaczej chołocie z przystawkami.
      • maruda.r "Polska Triada": faszyści, kryminaliści i ubole 28.05.07, 10:25
        4krzych1 napisał:

> bez-karni
        > bez-czelni
        > bez-wstydni

Taka jest właśnie koalicja PiS-LPR-SO.

• wrojoz Re: "Polska Triada": faszyści, kryminaliści i ubo 28.05.07, 11:08
          Taka jest koalicja PiS, Samoobrona i LPR.
      • gburiaifuria Re: "Polska Triada": PiS, LPR, Samoobrona 28.05.07, 11:27

bez-karni
        bez-czelni
        bez-wstydni
        jednym slowem koalicja.
    • szasza7 Ten nieuk prawniczy,który nigdy nie był sędzią, 28.05.07, 09:45
      adwokatem czy prokuratorem z kompleksów i frustracji ocenia uznane autorytety
      prawnicze.To Zero prawnicze robi karierę jak instruktor PZPR w PRL-
      u.Prostaczkowie lubią jak są poniżane autorytety moralne i naukowe przez
      takiego gówiarza.Bo to prostaczków "nobilituje".I popierają takiego prymitywa i
      przygłupa.Similis simili gaudet.Człek człekowi nie dorówna,nie poleci orzeł w
      gówna.A w rządzie koalicyjnym gó..arzy ci u nas dostatek.
      • twgalba Re: Ten nieuk prawniczy,który nigdy nie był sędzi 28.05.07, 10:02
        Całkowicie popieram. 100% racji dla szaszy7 a ja jeszcze tylko zapytam kiedy
        zostanie uchwalona ustawa o 24 godzinnym uchylaniu immunitetu posłom i
        senatorom oraz o ich odpowiedzialności materialnej za wyrządzone narodowi
        szkody wskutek uchwalania bubli legislacyjnych ?
        • util Ziobro to uczniak. 28.05.07, 10:13
          W dodatku mało zdolny. Nie może dorównać wiedza ani doświadczeniem prawniczym
          tuzom, ktorzy mają odwagę go krytykować - więc realizuje plan zastapienie ich
          ludźmi własnego sortu - miernymi, biernymi, ale wiernymi. Po czym poznać
          mądrego lidera i sprawnego menagera? Po tym, że nie boi otaczać się ludźmi
          mądrzejszymi od siebie oraz jest otwarty na opinie otoczenia - w tym krytykę. A
          kto otacza się potakiwaczami? Zero.

Kto wie, jakich krzywd doznał w dzieciństwie/młodości Ziobro? Tę zagadkę w
          końcu trzeba rozwiązać. Pomóżmy bliźniemu.
          • wrojoz Re: Ziobro to uczniak. 28.05.07, 11:08
            util napisał:

> W dodatku mało zdolny. Nie może dorównać wiedza ani doświadczeniem prawniczym
            > tuzom, ktorzy mają odwagę go krytykować - więc realizuje plan zastapienie ich
            > ludźmi własnego sortu - miernymi, biernymi, ale wiernymi. Po czym poznać
            > mądrego lidera i sprawnego menagera? Po tym, że nie boi otaczać się ludźmi
            > mądrzejszymi od siebie oraz jest otwarty na opinie otoczenia - w tym krytykę.
            A
            >
            > kto otacza się potakiwaczami? Zero.
            >
            > Kto wie, jakich krzywd doznał w dzieciństwie/młodości Ziobro? Tę zagadkę w
            > końcu trzeba rozwiązać. Pomóżmy bliźniemu.
            >
            • bloody_ut Re: Ziobro to uczniak. 28.05.07, 12:12
              > > Kto wie, jakich krzywd doznał w dzieciństwie/młodości Ziobro? Tę zagadkę
              > w
              > > końcu trzeba rozwiązać. Pomóżmy bliźniemu.

a) nie zostal przyjety na doktoranta w katedrze postepowania karnego wpia uj (ponoc az dwukrotnie mu odmowiono), b) z problemami przeszedl aplikacje prokuratorska w gliwicach (nie zdal egzaminu polowkowego). poza tym ogolnie na studiach nie byl orlem wiec nie ma za co lubic Andrzeja Zolla i innych krakowskich profesorow.
        • magdolot Re: Ten nieuk prawniczy,który nigdy nie był sędzi 28.05.07, 11:12
          twgalba napisał:

> Całkowicie popieram. 100% racji dla szaszy7 a ja jeszcze tylko zapytam kiedy
          > zostanie uchwalona ustawa o 24 godzinnym uchylaniu immunitetu posłom i
          > senatorom oraz o ich odpowiedzialności materialnej za wyrządzone narodowi
          > szkody wskutek uchwalania bubli legislacyjnych ?

Och, zbyt wiele żądasz! Ich namaściło całe 12% społeczeństwa!
          Radujmy się, że z wykształciuchów gnoją już tylko sędziów, lekarzy... i
          teletubisie. -rzekła radośnie Pollyanna.
      • aczemunie5 Re: Ten nieuk prawniczy,który nigdy nie był sędzi 28.05.07, 11:56
        Smieszą mnie teorie sedziego.Czemu nic nie mówi co samorząd sędziowski zrobił
        aby usprawnić działanie sądów dyscyplinarnych? Nie do przyjęcia jest dla mnie
        popieranie patologi.Pal lich Ziobro który ponoć nie jest wielkim prawnikiem,
        ale co z tysiacami ludzi którzy tak jak sedziowie pokończli prawo a nie mają
        uprawnień.Bronicie w imię polityki korporacji o niespotykanym nepotyzmie i
        koleśostwie a to zakrawa na hipokryzje.Pozdrawiam ludzi niekoniecznie
        wykształconych ale myslacych.
      • xxx82xxx Re: Ten nieuk prawniczy,który nigdy nie był sędzi 28.05.07, 12:28
        Przeczytaj raz jeszcze swój tekst, bo on iście jest przejawem
        elokwencji "prawdziwego" wykształconego inteligenta.
    • irekj0 przecież PiS szanuje kiboli. 28.05.07, 10:00
      W IV RP kibol może liczyć na to, że specjalnie dla niego zostanie utworzony
      nowy resort, a on sam zostanie ministrem. Tak było w przypadku
      najprzystojniejszego kibola IV RP pana Wiecheckiego, który został ministrem
      gospodarki morskiej. Po zrównaniu sędziów z kibolami na taką samą karierę będą
      mogli liczyć również sędziowie.
      • the.bill1 Re: przecież PiS szanuje kiboli. 28.05.07, 11:31
        ale ten pan czuję sie lepiej niż inni ludzie bo jest z SN...
        Tacy juz autokraci są - czerpią swoje poczucie wartości jedynie z pozycji
        społecznej... Mentalnośc oligarchiczna - pogarda dla słabszych instytucjonalni
        od siebie...
        Nic dziwnego, że mu się projekt ni podoba...
    • seth11 Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrzuc.. 28.05.07, 10:00
      Panie prezesie.
      Czym rózni się awanturujący sędzia od kibola?
      Czy widzi Pan różnicę pomiędzy pijanym szaraczkiem, a sędzią jadącym swoim
      samochodem?
      Resztę pozostawiam pod rozwagę.
      • maruda.r Re: Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrz 28.05.07, 10:23
        seth11 napisała:

> Panie prezesie.
        > Czym rózni się awanturujący sędzia od kibola?
        > Czy widzi Pan różnicę pomiędzy pijanym szaraczkiem, a sędzią jadącym swoim
        > samochodem?
        > Resztę pozostawiam pod rozwagę.

Różnica jest oczywista i wynika z Konstytucji. Sędzia, któremu przedstawiono
        zarzuty, sądzić nie musi. Nie ma więc potrzeby pośpiechu. Tym bardziej
        zastraszania sędziów. Niezawisłość sędziów jest podstawą systemów prawnych,
        opartych na trójpodziale władzy. Znane systemy, w których te zasady zanegowano,
        to m.in. nazizm i komunizm.

• poiuy26 Re: Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrz 28.05.07, 10:24
        Weź pod rozwagę to, że za wprowadzenie tego przepisu bierze sie koalicja
        pospolitych złodziei.
        • wrojoz Kaczynski odejdż-nie potrafisz. 28.05.07, 11:09
    • gromit123 Pora zajac sie tym towarzystwem 28.05.07, 10:03
      Wyroki za pieniadze, ochrona kolegow - dosc.
      • maruda.r Re: Pora zajac sie tym towarzystwem 28.05.07, 10:24
        gromit123 napisała:

> Wyroki za pieniadze, ochrona kolegow - dosc.

A jaki jest cennik Ziobry za poparcie kandydata na sędziego?

• wrojoz Brzydki kaczyzm 28.05.07, 11:11
    • tetradrachma a hołocie i przestępcom to się spodoba ! 28.05.07, 10:10
      PiS swoje programy adresuje do hołoty, bo to jest jego opoka, na której buduje
      tzw."IV RP". Tak jak obniżył standardy demokracji PiS w 2 lata, tak nik dotąd
      nie zepsół państwa !
      • dean08 Re: a hołocie i przestępcom to się spodoba ! 28.05.07, 10:28
        Jakie to proste: policja przylapuje sędziego na jeździe samochodem a następnie
        zeznaje, że sędzia odmówił poddania się kontroli, ubliżał itp - dwóch zeznaje
        na jednego. No to wniosek i dwie opcje:
        - albo mu uchylą immunitet i sędziego mamy w garści (a jakoś tak przypadkowo to
        on prowadzi taką sprawę co do której chcielibyśmy sobie porozmawiać...)
        - nie uchylę - no to Ziobro zwołuje konferencję prasową grzmiąc jak to "układ"
        chroni przestępców a może sędzia sam się wycofa z sądzenia niewygodnej sprawy ?

Zawsze jakiś sukces, prawda ?
        • gromit123 Re: a hołocie i przestępcom to się spodoba ! 28.05.07, 10:34
          za duzo filmow kat. B ogladasz.

Czy wypowiedzi mafiozow o tym jak kupowali sedziow nie daly ci nic do myslenia?
          A sprawy ktore trwaja latami to normalne?
          A to ze rowerzysci po piwku zostali skazywani a pijani kierowcy wypuszczani bez
          konsekwencji?
          A moze sprobujesz sobie uswiadomic ze polskie sadownictwo hamuje cala gospodarke
          bo tam gdzie brak konsekwencji za rozboje gospodarcze, tam przedsiebiorcy nie
          moga dzialac w pelni mozliwosci....
          • dean08 Re: a hołocie i przestępcom to się spodoba ! 28.05.07, 10:42
            Widziałem jak "na rozkaz" działa nasza policja itp instytucje zarówno za PRL
            jak i teraz i złudzeń odnośnie celu tych zmian nie mam. Ponadto przedstaw jakąś
            statystykę, że rowerzyści po "piwku" są częściej skazywania niż kierowcy -
            powtarzasz zestaw legend. Jeszcze nie wiedziałem aby w sprawie cywilnej, obie
            strony wyszły szczęśliwe po wyroku... - dziwne, prawda ?
            • wrojoz Bo taki beznadziejny jest PiS.!!! 28.05.07, 11:09
          • krwawy.zenek płacą ci za to? 28.05.07, 11:23
            > za duzo filmow kat. B ogladasz.
            >
            > Czy wypowiedzi mafiozow o tym jak kupowali sedziow nie daly ci nic do
            myslenia?

Któras z tych "wypowiedzi" się potwierdziła?

> A sprawy ktore trwaja latami to normalne?

Ile to takich spraw? Ćwierć promila? I sędziowie są winni?

> A to ze rowerzysci po piwku zostali skazywani a pijani kierowcy wypuszczani
            bez
            > konsekwencji?

Znasz taki przypadek?

• ekwiwokacja kolejny idiotyzm rzadzacych dyletantow ... 28.05.07, 10:30
      Jaka znajomosc prawa cywilnego (cywilizowanego) mozna wymagac i oczekiwac od
      ludzi uznajacych i w jakims stopniu znajacych prawa boskie, lub opierajace
      swoja znajomosc prawa, poprzez fakt wystepowania przed sadem w roli przestepcy?
      Debile (Kaczynscy i ich PiS, nawiedzeni faszysci z LPR i wiesniacka mafia
      Samoobrony) rzadza Polska i jak na razie trudno oczekiwac jakiejkolwiek
      normalnosci...
    • g_zn Sędziowie to nie święte krowy! 28.05.07, 10:32
      Tylko zwykli obywatele. Politycy w tym przypadku mają rację.
      • maruda.r Re: Sędziowie to nie święte krowy! 28.05.07, 10:48
        g_zn napisał:

> Tylko zwykli obywatele. Politycy w tym przypadku mają rację.

Ci sami politycy, którzy mają za sobą kryminalną przeszłość, tudzież są w
        konflikcie z prawem, a przed postępowaniem broni ich immunitet?

• chloppolski1 [...] 28.05.07, 11:01
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • wrojoz Bezczelny drań Ziobro. 28.05.07, 11:10
            • manasonta worojz..Ziobro to nie drań, to łajdak! 28.05.07, 11:25
              drań, to określenie dla kumpli, którzy są bardziej "perspektywiczni"...
        • mut Re: Sędziowie to nie święte krowy! 28.05.07, 11:23
          > Ci sami politycy, którzy mają za sobą kryminalną przeszłość, tudzież są w
          > konflikcie z prawem, a przed postępowaniem broni ich immunitet?

Masz na myśli np posła PO Jarosława Wałęsę, tego który 2 razy był zatrzymany za
          jazdę po pijanemu (drugi raz była recydywa) i którego tatuś prezydent wyciągał
          z więzienia ??? A może posłów SLD którzy donosili mafii na policję ale prezio
          kwas ich ułaskawiał ???
          • krwawy.zenek Re: Sędziowie to nie święte krowy! 28.05.07, 11:25
            > > Ci sami politycy, którzy mają za sobą kryminalną przeszłość, tudzież są w
            > > konflikcie z prawem, a przed postępowaniem broni ich immunitet?
            >
            > Masz na myśli np posła PO Jarosława Wałęsę,

Czemu o tym prasa nie donosiła?
          • maruda.r Re: Sędziowie to nie święte krowy! 28.05.07, 12:39
            mut napisał:

> > Ci sami politycy, którzy mają za sobą kryminalną przeszłość, tudzież są w
            > > konflikcie z prawem, a przed postępowaniem broni ich immunitet?
            >
            > Masz na myśli np posła PO Jarosława Wałęsę, tego który 2 razy był zatrzymany za
            >
            > jazdę po pijanemu (drugi raz była recydywa) i którego tatuś prezydent wyciągał
            > z więzienia ??? A może posłów SLD którzy donosili mafii na policję ale prezio
            > kwas ich ułaskawiał ???

Dwukrotnie łapany był inny syn Wałęsy, który posłem nie był. Posłowie SLD
            trafili do więzienia za czasów SLD. Ułaskawienie nie zmieniło wyroku sądu.

Nie da się tego powiedzieć o obecnej koalicji, w której prokuratura nie ma
            żadnych szans na wszczęcie postępowania wobec np. senatora Putry. Co do
            pijaństwa koalicji, to przypadków jest więcej, niż po stronie opozycji. Choćby
            słynny wjazd Ryszarda Kaczyńskiego w ogrodzenie, czy pokazywany przez TV powrót
            Wójcika z imprezy. O pijanym wojewodzie lepiej nie wspominać.

• leonekrs Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrzuc.. 28.05.07, 11:07
      Sobiepaństwo sędziowskie, psiakość
    • xxx82xxx Ten artykuł utwierdza mnie tylko w przekonaniu 28.05.07, 11:10
      że to Ziobro w tym przypadku ma rację. Sędziowie czują się oburzeni, bo tak jak
      kibole, albo pijacy za kierownicą, którzy mogą być skazani w 24 godziny - oni
      zostaną pozbawieni immunitetów. A w czym jest lepszy sprzedajny sędzia od
      kibola???? To że jest wykształcony, o krocie ma większy dochód???? To tym
      bardziej powinien być jak przysłowiowa żona Cezara - bez skazy!!! Jeżeli siada
      po pijaku za kierownicę, to do jasnej cholery, dlaczego ma go chronić immunitet
      jak innego pijaka za kierownicą!
      • wrojoz Re: Ten artykuł utwierdza mnie tylko w przekonani 28.05.07, 11:10
        ...że PiS musi szybko odejść.
        • xxx82xxx Re: Ten artykuł utwierdza mnie tylko w przekonani 28.05.07, 11:13
          Trop, że wszysto co wymyśli PiS i Ziobro, jest złe - jest głęboko chybiony.
          • krwawy.zenek Re: Ten artykuł utwierdza mnie tylko w przekonani 28.05.07, 16:45
            Wszysstko może nie, ale ten akurat pomysł jest nie tylko bezdennie głupi, ale
            również chamski i obraźliwy.
      • gburiaifuria Re: Ten artykuł utwierdza mnie tylko w przekonani 28.05.07, 11:40
        xxx82xxx napisał:

> że to Ziobro w tym przypadku ma rację. Sędziowie czują się oburzeni, bo tak jak
        >
        > kibole, albo pijacy za kierownicą, którzy mogą być skazani w 24 godziny - oni
        > zostaną pozbawieni immunitetów. A w czym jest lepszy sprzedajny sędzia od
        > kibola???? To że jest wykształcony, o krocie ma większy dochód???? To tym
        > bardziej powinien być jak przysłowiowa żona Cezara - bez skazy!!! Jeżeli siada
        > po pijaku za kierownicę, to do jasnej cholery, dlaczego ma go chronić immunitet
        >
        > jak innego pijaka za kierownicą!

a ja sobie nie zycze, zeby poslowie z wyrokami uchwalali takie ustawy, bo od
        razu zapala mi sie czerwone swiatlo, ze robia to po to, zeby sobie zmienic
        sedziego na dyspozycyjnego w razie wpadki. To raz, a dwa, gdzie sa 24 godzinne
        tryby uchylenia immunitetow poslom mijajacym sie z prawem, takich jest znacznie
        wiecej niz sedziow. Przyklad idzie z gory.
        • xxx82xxx Re: Ten artykuł utwierdza mnie tylko w przekonani 28.05.07, 12:21
          Nie widzę problemu żeby były także sądy dla pijanych parlamentarzystów. Irytuję
          mnie po prostu buta sędziów, którzy podkreślają że są "lepszymi" obywatelami,
          tzn. przeczą podstawowej zasadzie prawnej, że wszyscy są równi wobec prawa.
          • kolter Re: Ten artykuł utwierdza mnie tylko w przekonani 28.05.07, 12:29
            xxx82xxx napisał:

> Nie widzę problemu żeby były także sądy dla pijanych parlamentarzystów. Irytuję
            >
            > mnie po prostu buta sędziów, którzy podkreślają że są "lepszymi" obywatelami,
            > tzn. przeczą podstawowej zasadzie prawnej, że wszyscy są równi wobec prawa.
            Imunitet sluzy przedewszystkim temu aby sedzia czy tez posel mogl nie
            bac sie tego ze ktos go pod byle pozorem zatrzyma np :w czasie kontroli
            drogowej ktora mogla by trwac godzinami bez uzasadnienia po to tylko zeby
            utrudnic mu jego obowiazki
            • xxx82xxx Re: Ten artykuł utwierdza mnie tylko w przekonani 28.05.07, 12:34
              Zapewniam cię, że nie jest trudno rozróżnić kierowcę napitego jak świnia od
              trzeźwego
              • krwawy.zenek Re: Ten artykuł utwierdza mnie tylko w przekonani 28.05.07, 16:19
                Co w niczym nie zmienia faktu, że sędzia musi być chroniony przed podobnymi
                prowokacjami i leży to w najlepiej pojętym interesie kazdego z nas.
    • mkat Re: Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrz 28.05.07, 11:10
      I zakładajac hipotetycznie ze bedziesz mial sprawe sadowa tez chciałbys miec ja
      rozpatrywana w trybie 24 godzinnym. Takim bezmyslnym osobnikom jak ty to az sie
      prosi zeby ciebie w przyszłosci dotknely te bzdurne przepisy ktore uchwala ta
      banda bezmozgow w sejmie
    • swojak11 Gardocki To PZPR-owski aparatczyk w todze 28.05.07, 11:16
      Mam nadzieje że dekomunizacja jego też dosięgnie niebawem. Dla czerwonych gnid
      nie powinno być miejsca za stołem sędziowskim - sędzie powinien być jak żona
      cezara....
      • indianski Re: Gardocki To PZPR-owski aparatczyk w todze 28.05.07, 11:24
        Polowa koalicji tez byla w PZPR . Nie boli cie to czerwona gnido ?
        • xxx82xxx Re: Gardocki To PZPR-owski aparatczyk w todze 28.05.07, 11:27
          Po pierwsze nie połowa, po drugie to były PZPR-owskie płotki
          • indianski Re: Gardocki To PZPR-owski aparatczyk w todze 28.05.07, 11:32
            Czyli PZPR-owskie nieudaczniku .
    • manasonta Koalicja to remeke PZPR UB.... 28.05.07, 11:23
      • xxx82xxx Wymyśl coś lepszego 28.05.07, 12:32
        Stara śpiewka starych wszelkiej masci lewacków. Gienrich Jagoda, o ile wiesz
        kim był ów, nagle "okazał się" szpiegiem angielskim i japońskim. Miało to tyle
        wspólnego z prawdą, co twoje frustracyjne wypociny.
    • swojak11 [...] 28.05.07, 11:23
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • indianski Re: Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrz 28.05.07, 11:28
        Czy jest tu ktos z pisu kto potrafi normalnie pisac ?
        "nie orzekal samemu" , "w sondach" .)))
        Sprawdz czy cie nie ma w szkole "tempaku"
      • krwawy.zenek swojak, czemu ty nie w szkole? 28.05.07, 11:30
        Jesteś zwolniony z obowiązku szkolnego z powodu nieuleczalnej tępoty?
    • gburiaifuria Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrzuc.. 28.05.07, 11:24
      Pan Gardocki ma racje, to dokladnie to, ale nie dziwota koalicja tak samo
      szanuje sedziow jak lekarzy, czyli nizej pijanych kierowcow i kiboli. To pewnie
      jakies kompleksy, bo sami niezbyt gramotni, szkoda, ze honoru poslowie nie maja
      i nie popelniaja samobojstw, wielka szkoda, ale cala nadzieja w wakacjach, oby
      jak najwiecej koalicjantow jezdzilo po pijanemu i ginelo w wypadkach, wielu
      udarow zawalikow i wylewow panom poslom zycze :), jednym slowem atrakcyjnych
      wakacji.
      • manasonta Kaczyńscy,Kryże,Kornatowski,,Kacz marek,Ziobro.... 28.05.07, 11:27
        prawnicy z poręki PZPR.... Wasserman,..itd...
    • the.bill1 Jak się patrzy na autokratyczna twarzyczkę pana 28.05.07, 11:28
      sędziego Gradockiego, to sie nie dziwię, że mu sie jakakolwiek kontrola nie
      podoba. Najchętniej wyjąłby siebie spod prawa po wsze czasy i jak i reszta
      spadkobierców komuny.
      Ja za takie oczy to bym od razy na wykrywacz kłamstwa wysyłał..
      • m15 po co wykrywacz ,widać,że łże 28.05.07, 11:33
        the.bill1 napisał:

> sędziego Gradockiego, to sie nie dziwię, że mu sie jakakolwiek kontrola nie
        > podoba. Najchętniej wyjąłby siebie spod prawa po wsze czasy i jak i reszta
        > spadkobierców komuny.
        > Ja za takie oczy to bym od razy na wykrywacz kłamstwa wysyłał..
        i chce chronić kumpli z korporacji sędziowskiej,co za czasy- każdy-nawet matoł
        chce immunitetu
        • kolter Re: po co wykrywacz ,widać,że łże 28.05.07, 11:52
          Moze najpierw uchwalic prawo , ktore karanym zakazuje kandydowac do parlamentu
          !! potem moze robicie rewolucje w sadzie!!
        • pierot6 m15,po co wykrywacz ,widać,że łże Ziobro !!!! 28.05.07, 12:07
    • pierot6 kiedy deubekizacja i dekomunizacja PIS-u !!!!!!!! 28.05.07, 11:48
      Gomułka sie zaśmiewa w trumnie!..Kaczyńscy wywalczyli powrót KOMUNY!
    • ddddd9 Bardzo dobry pomysl 28.05.07, 12:10
      dlaczego zly - czyz sedzia to swieta krowa ktoremu wszystko wolno, a tak na
      marginesie moze najwyzszy czas zrobic z sadami i sedziami w Polsce porzadek -
      moze warto zadac sobie pytanie z czym kojarzy sie sedzia w Polsce wiekszosci
      obywatelom, mnie osobiscie sady kojarza sie z pijanymi sedziami ktorzy czesto i
      gesto jezdza po pijaku, biora lapowki, zalatwiaja mniejsze wyroki bandziora,
      przyjmuja na aplikacje swoich pociotkow i znajomych, z bardzo dlugim
      oczekiwaniem na wyroki, z niedouczeniem z niekompetencja a wrecz z glupota - i
      prosze nie obrazac kibicow
      • chloppolski1 Re: Bardzo dobry pomysl 28.05.07, 12:21
        ...wlasnie to samo napisalem wyzej, ale cenzor Go.nianej wycial.
        Jak Gardocki, lezy naje.any pod stolem z dziwkami z agencji towarzyskiej, czy
        naprany jak byk czerwony za kierownica i powoduje wypadek to on okey.
        Wogole jakiego on jezyka uzywa kibole, pijaki i toto jest Prezesem Sadu
        Najwyzszego?!...sam zes dostarczyl dowodu o sobie ty pseudosedzio, palancie
        bolszewicki, cozes sie rozbeczal, ze czasy prawa i prawidlowych zachowan
        nadchodza a ty sie ich boisz, drzysz ze strachu peerelowski trupie...
        • kolter Re: Bardzo dobry pomysl 28.05.07, 12:26
          chloppolski1 napisał:

> ...wlasnie to samo napisalem wyzej, ale cenzor Go.nianej wycial.
          > Jak Gardocki, lezy naje.any pod stolem z dziwkami z agencji towarzyskiej, czy
          > naprany jak byk czerwony za kierownica i powoduje wypadek to on okey.
          > Wogole jakiego on jezyka uzywa kibole, pijaki i toto jest Prezesem Sadu
          > Najwyzszego?!...sam zes dostarczyl dowodu o sobie ty pseudosedzio, palancie

> bolszewicki, cozes sie rozbeczal, ze czasy prawa i prawidlowych zachowan
          > nadchodza a ty sie ich boisz, drzysz ze strachu peerelowski trupie...
          Po to jest ten imunitet zeby tacy medialni ministrowie nie mogli
          ograniczyc niezawislosci sedziowskiej , bo wystarczy ze tylko gdzies ziobro
          poczuje ze mozna w mediach zablysnac to odrazu sedziowie stana przed szantazem ,
          ze albo wykonaj szybko nasze polecenie ,albo juz jutro nie jestes sedzia durne z
          was PISpawiany
        • chloppolski1 Re: Bardzo dobry pomysl 28.05.07, 12:28
          ..."traktowac nas jak pijaczkow beda" zapial Prezesie Sadu Najwyzszego!
          A ilu was tzw. sedziow, pijanych w trupa za kierownica policja zatrzymala?, co
          prezesiku na patyku Gardocki?
          W Toruniu jak mi wiadomo ponad 40% sedziow to nalogowi alkoholicy i narkomani z
          wzrastajaca ta druga tendencja
          • kolter Re: Bardzo dobry pomysl 28.05.07, 12:31
            chloppolski1 napisał:

> ..."traktowac nas jak pijaczkow beda" zapial Prezesie Sadu Najwyzszego!
            > A ilu was tzw. sedziow, pijanych w trupa za kierownica policja zatrzymala?, co
            > prezesiku na patyku Gardocki?
            > W Toruniu jak mi wiadomo ponad 40% sedziow to nalogowi alkoholicy i narkomani z
            >
            > wzrastajaca ta druga tendencja
            No tak w toruniu to wiekszosc jest zacpana , kto ci takich
            idiotyzmow nagadal ze sedzia to cpun!! moze jakis jest ale skoryguj te swoje 40%
            do moze 2-3% i to tylko jako pijusow
            • chloppolski1 Re: Bardzo dobry pomysl 28.05.07, 12:32
              ...to co mi wiadomo 2-3% to pedofile!
              • kolter Re: Bardzo dobry pomysl 28.05.07, 13:05
                chloppolski1 napisał:

> ...to co mi wiadomo 2-3% to pedofile!
                To i tak malo przy 30% odsetku ksiezy pedofili!!
      • kolter Re: Bardzo dobry pomysl 28.05.07, 12:23
        ddddd9 napisał:

> dlaczego zly - czyz sedzia to swieta krowa ktoremu wszystko wolno, a tak na
        > marginesie moze najwyzszy czas zrobic z sadami i sedziami w Polsce porzadek -
        > moze warto zadac sobie pytanie z czym kojarzy sie sedzia w Polsce wiekszosci
        > obywatelom, mnie osobiscie sady kojarza sie z pijanymi sedziami ktorzy czesto i
        > gesto jezdza po pijaku, biora lapowki, zalatwiaja mniejsze wyroki bandziora,
        > przyjmuja na aplikacje swoich pociotkow i znajomych, z bardzo dlugim
        > oczekiwaniem na wyroki, z niedouczeniem z niekompetencja a wrecz z glupota - i
        > prosze nie obrazac kibicow
        Wychodzi na to ze na tych waszych PISowskich szkoleniach wychowuja tylko
        ludzi ktorzy wszystko neguja !! a mi sedzia kojarzy sie z tym ze dzieki niemu po
        4,5 roku walki z policja wkoncu udalo mi sie zalatwic jak nalezy sprawe , i to
        na 1 posiedzeniu z sedzia zalatwilem to czego 10 prokuratorow nie chcialo zrobic
        w 4, 5 roku
      • krwawy.zenek Re: Bardzo dobry pomysl 28.05.07, 14:14
        ddddd9 napisał:

> dlaczego zly

Dlatego zły, że skoro w 24 godziny nie sposób rozstrzygnąć wniosku o uchylenie
        immunitetu (a to oczywiste), to proponow3anie takiego rozwiązania nie może być
        ocenione jako mądre.

> czyz sedzia to swieta krowa ktoremu wszystko wolno

Nie. a ktoś proponuje coś takiego? Gdzie? Kiedy?

> a tak na
        > marginesie moze najwyzszy czas zrobic z sadami i sedziami w Polsce porzadek

Oczywiście. Najlepiej zastąpić trybunałami ludowymi.

> moze warto zadac sobie pytanie z czym kojarzy sie sedzia w Polsce wiekszosci
        > obywatelom, mnie osobiscie sady kojarza sie z pijanymi sedziami ktorzy czesto
        i
        > gesto jezdza po pijaku

Ile potrafisz wskazac takich przypadków?

> biora lapowki, zalatwiaja mniejsze wyroki bandziora,
        > przyjmuja na aplikacje swoich pociotkow i znajomych

Aplikacja jest - jak z pewnością wiesz - organizowana przez ministerstwo.
        Sugerujesz, że to Ziobro osobiście przyjmuje pociotków, czy robią to sędziowie
        z jego otoczenia, np. Kryże?

> z bardzo dlugim
        > oczekiwaniem na wyroki

średnio 4-6 miesięcy. Faktycznie, niesamowicie długo. Powiedz to Francuzowi
        albo Włochowi...

• nononsens typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 12:37
      polska staje sie skansenem politycznym, styl rzadzenia obecnej ekipy to cos w
      rodzaju lukaszenki i berlusconiego, tragi-komedia, ustawy ad hoc i poulistyczne
      hasla, zamiast opatrzec na inne kraje i porownac stosowane tam metody, to
      lepiej wedlug hasla, zreszta juz dobrze sprawdzonego przez pis, 'teraz k*rwa my'
      • chloppolski1 Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 12:41
        ..napisales, ze pis ma patrzec i stosowac metody jak inne kraje. Sam rzekles,
        tak wlasnie chce to zrobic a mianowicie odebrac sedziom immunitety, tak jak w
        tych innych krajach, nieprawdaz?
        • nononsens Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 12:43
          chloppolski1 napisał:

> ..napisales, ze pis ma patrzec i stosowac metody jak inne kraje. Sam rzekles,
          > tak wlasnie chce to zrobic a mianowicie odebrac sedziom immunitety, tak jak w
          > tych innych krajach, nieprawdaz?

nie mialem na mysli bialorusi czy korei polnocnej jak ty , chodzilo mi o kraje
          demokratyczne
          • chloppolski1 Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 12:55
            ... wlasnie w krajach demokratycznych, calej Europy zachodniej i polnocnej,
            sedziowie nie maja immunitetow.
            Maja takowe wlasnie na Bialorusi, czy w Korei Polnocnej....a wiec coz cie boli
            ze pis chce do najlepszych standartow demokratycznych nawiazac?
            Ty cosik, chyba niezorientowany w temacie?!
            • nononsens Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 13:09
              to pokolei, poki mam jeszcze do ciebie cierpliwosc, na bialorusi sedziowe
              orzekaja tak jak im lukaszenko kaze, nie maja wyboru
              - w europie wyglada to inacze, jak znasz angielski to polecam

CONCLUSIONS
              1. Judicial independence is independence from any external influence on a
              judge's decisions in judicial matters, ensuring the citizens impartial trial
              according to law. This means that the judge must be protected against the
              possibility of pressure and other influence by the executive and legislative
              powers of state as well as by the media, business enterprises, passing popular
              opinion etc. But it also implies guarantees against influence from within the
              judiciary itself.

link do calosci;
              www.iaj-uim.org/ENG/01/2000.html
              • chloppolski1 Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 13:22
                ...dobrze ze ty masz cierpliwosc, bo cenzor Go.nianej niestety jej nie ma i
                moje wypowiedzi usuwa. Jak ja moge rozmawiac jak jestem cenzurowany.
                Ale jeszcze raz sprobuje; twoja znajomosc jezyka angielskiego nie ma tutaj nic
                do rzeczy.
                W krajach europy zachodniej i polnocnej gdzie standarty demokratyczno-prawne
                moga i maja nam sluzyc za wzor do nasladowania, nie jest stosowany przywilej
                immunitetu sedziowskiego i o tym tylko rozmawiamy, kropka!
                • nononsens Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 13:38
                  chloppolski1 napisał:

> ...dobrze ze ty masz cierpliwosc, bo cenzor Go.nianej niestety jej nie ma i
                  > moje wypowiedzi usuwa. Jak ja moge rozmawiac jak jestem cenzurowany.
                  > Ale jeszcze raz sprobuje; twoja znajomosc jezyka angielskiego nie ma tutaj
                  nic
                  > do rzeczy.
                  > W krajach europy zachodniej i polnocnej gdzie standarty demokratyczno-prawne
                  > moga i maja nam sluzyc za wzor do nasladowania, nie jest stosowany przywilej
                  > immunitetu sedziowskiego i o tym tylko rozmawiamy, kropka!

skoro masz roblemy z angielskim to po polsku , w europie sedzia jest tak
                  zabezpieczony od zewnetrznych naciskow ze stron srodowisk politycznych i
                  medialnych, ze praktycznie jest go bardzo trudno usunac ze stanowiska, od 15
                  lat mieszkam w angli i jeszcze sie nie spotkalem z glosnym przypadkiem
                  usuniecia czy skazania sedziego, angielski tekst w poprzednim poscie wyjasnia
                  dlaczego instytucja sedziego jest tak chroniona, nie twierdze, ze sedziowie
                  powinni byc swietymi krowami, ale w przypadku kiedy pis wychodzi ze dziestkami
                  idiotycznymi pomyslow, uwazam ze dla dobra polski bedzie lepiej jak oni beda
                  mieli ten inmunitet, na zasadzie miejszego zla, no chyba, ze obecna ekipa
                  zmieni zdanie co 24 godzin, i zastosuje sprawdzone metody z europy zach.
                  • krwawy.zenek Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 14:10
                    W obecnej sytuacji, gdy kazdy dzień przynosi informacje o drastycznych
                    nadużyciach obecnej władzy, immunitet sędziowski jest bezwzględnie konieczny i
                    co do tego nie sposób mieć wątpliowości.
                  • chloppolski1 Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 14:12
                    ...jestesmy polakami i przede wszystkim rozmawiamy o sprawach polskich.
                    To, ze ktos z nas mieszka wiele lat za granica, wcale nie musi nobilitowac ani
                    madrosci dodawac, bo miejce postoju nie ma nic do rzeczy.
                    Osobiscie mieszkam nie pietnascie a ponad dwadzesciapiesc poza Polska i nie
                    uwazam zeby to podkreslac, bo bardzo latwo byc podejrzewanym o narzyzm, to
                    jedno.
                    Drugie do tematu; to ze nie znasz ani jednego przypadku negatywnego
                    angielskiego sedziego to wynika z ich wysokiej godnosci i szacunku dla samych
                    siebie. Ja tez nie spotkalem ani jednego sedziego w Skandynawii Nie slyszalem o
                    problemach z sedziami w przedwojennej Polsce. Problem z nimi stal sie w
                    komunizmie i trwa do dzisiaj. W niemczech jak zapewne wiesz sedziowie
                    enerdowscy w 1990 roku zostali co do jednego zwolnieni, badz ukarani i problemu
                    nie ma w przeciwienstwie do Polski, gdzie narazeni jestesmy na spotkanie z
                    bolszewicka mentalnoscia, prostytuowanie tego godnego zawodu przez osobnikow
                    poubieranych w togi sedziowskie pozabezpieczanych immunitetatami. To jest
                    potworny problem, ktory trzeba usunac i to jak najszybciej. Dzisiejszy wrecz
                    pijacji belkot prezesa sadu najwyzszego jest tego najlepszym dowodem.
                    To, ze partia PiS chce uporzadkowac, to rozumiem i sercem wspieram, bo mam
                    nazwe to nieszczesciem znac sedziow w Polsce i stwierdzic, ze stan ich upadku,
                    skorumpowanis i sprostytuowania siegnal dna. Nie skorzystali z dobrodziejsstwa
                    czasu wolnosci, nie wyciagneli zadnych wnioskow, wydaje im sie ze statusowo z
                    laski boga czy szatana sa nadludzmi a wiec trzeba wrecz silowo przy uzyciu
                    prawa zrobic raz na zawsze z nimi porzadek i niech ida do piekla plugawe
                    bolszewickie pomioty...takie jest moje zdanie. Zdanie wynika z viritatum
                    facientes in caritate.... z szacunkiem dla pana prosze o to samo
                    • nononsens Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 15:13
                      chloppolski1 napisał:

> ...jestesmy polakami i przede wszystkim rozmawiamy o sprawach polskich.
                      > To, ze ktos z nas mieszka wiele lat za granica, wcale nie musi nobilitowac ani
                      >
                      > madrosci dodawac, bo miejce postoju nie ma nic do rzeczy.
                      > Osobiscie mieszkam nie pietnascie a ponad dwadzesciapiesc poza Polska i nie
                      > uwazam zeby to podkreslac, bo bardzo latwo byc podejrzewanym o narzyzm, to
                      > jedno.

szkoda nawet komentowac, z mojego postu wynika jasno ze nie chodzi mi o to o
                      czym piszesz

>Dzisiejszy wrecz
                      > pijacji belkot prezesa sadu najwyzszego jest tego najlepszym dowodem.
                      > To, ze partia PiS chce uporzadkowac, to rozumiem i sercem wspieram, bo mam
                      > nazwe to nieszczesciem znac sedziow w Polsce i stwierdzic, ze stan ich
                      upadku,
                      > skorumpowanis i sprostytuowania siegnal dna. Nie skorzystali z
                      dobrodziejsstwa
                      > czasu wolnosci, nie wyciagneli zadnych wnioskow, wydaje im sie ze statusowo z
                      > laski boga czy szatana sa nadludzmi a wiec trzeba wrecz silowo przy uzyciu
                      > prawa zrobic raz na zawsze z nimi porzadek i niech ida do piekla plugawe
                      > bolszewickie pomioty...takie jest moje zdanie. Zdanie wynika z viritatum
                      > facientes in caritate.... z szacunkiem dla pana prosze o to samo

znowu szkoda komentowac, byc moze powinienes sie skupic na tym co komentujesz a
                      nie na pustej retoryce, napisalem, ze nie twierdze, ze imunitet jest najlepszym
                      wyjsciem, ale '24 godziny' projekt nie jest niczym innym jak jeszcze jednym
                      bezmyslnym populistycznym haslem majacym na celu wzmocnic kapital polityczny,
                      powtoze jeszcze raz, dopuki bedzieli mieli do czynienia z podobnymi projektami
                      to imunitet bedzie jednak niezbedny, sa sprawdzone zachodnie wzorce z ktorych
                      mozna skorzystac, ale nie bylo by to atrakcyne politycznie dla obecnej ekipy
                      • chloppolski1 Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 16:06
                        ...dziekuje, ze rowniez chcesz odniesc sie do faktow, ktorych nazbieralo sie co
                        nie miara w zwiazku z sedziami. Wcale nie twierdzilem, ze pomysl sadow 24-
                        godzinnych jest najlepszym rozwiazaniem i tak tez uwazalem, gdy wprowadzono
                        niedawno 24-godzinne "kolegia". Uwazam natomiast, ze odebranie immunitetu,jest
                        sprawa palaca i niecierpiaca zwloki.
                        Gdy Polska odzyskala wolnosc w 1989 roku, zepchnieto mysl ludzka na manowce,
                        wmawiajac, ze sedziowie somooczyszcza sie w przeciwienstwie do Niemiec, gdzie
                        bez zludzen wylano enerdowska popluczyne. Ale wiadomo, myslenie prawne i
                        funkcja prawa wsrod niemcow a polakow. W Polsce pierwsze lata, sedziowie
                        przyczaili sie, aby bardzo szybko odkuwac sie na bogu ducha winnym ludziom za
                        swoje w ich zdegenerowanych mozgach chwilowe ponizenie. Doswiadczenie mowi, ze
                        liczenie na jakolwiek ich wewnetrzna reforme i samoopamietanie jest niemozliwe.
                        Ktoby chcial w to wierzyc dzisiaj, zasluguje na miano Jasia-gluptaska.
                        Jaki wiec sposob wiec twoim zdaniem w tak fatalnej sytuacji zastosowac aby
                        przywrocic normalnosc, jesli metody niemieckiej nie mozna, sadow 24-godzinnych
                        nie mozna, immunitety zostawic, to pytam co mozna?, ale do rzeczy...bo
                        odwolywanie sie do wzorcow zachodnich to tak jak odwolywanie sie do
                        notorycznego zlodzieja zeby nie kradl albo do pedofila aby nie zabieral sie do
                        dzieci albo prostytutka aby nie poszla na "ulice" i.t.d i.t.p. odwolujac sie do
                        wszystkich patologii spolecznych...
                        • krwawy.zenek ty w ogóle wiesz, o czym próbujesz dyskutować? 28.05.07, 16:13
                          chloppolski1 napisał:

> ...dziekuje, ze rowniez chcesz odniesc sie do faktow, ktorych nazbieralo sie
                          co
                          >
                          > nie miara w zwiazku z sedziami. Wcale nie twierdzilem, ze pomysl sadow 24-
                          > godzinnych jest najlepszym rozwiazaniem i tak tez uwazalem, gdy wprowadzono
                          > niedawno 24-godzinne "kolegia".

Jakie "24-godzinne kolegia" wprowadzono "ostatnio"?

> Uwazam natomiast, ze odebranie immunitetu,jest
                          > sprawa palaca i niecierpiaca zwloki.

Ta dyskusja nie dotyczy "odebrania immunitetu", zwłaszcza, że coś takiego nie
                          jest w ogóle możłiwe i nawet Ziobro w swej głupocie i populiźmie niczego
                          takiego nie proponuje. Chodzi o idiotyczny i niewykonalny pomysł zakreślenia
                          dwudziestoczterogodzinnego terminu na rozpatrzenie wniosku o uchylenie
                          immunitetu. Zarówno niewykonalnego, jak i całkowicie zbędnego.

• chloppolski1 Re: ty w ogóle wiesz, o czym próbujesz dyskutować 28.05.07, 16:16
                            ...a ty wiesz? i o co ci chodzi?
                            • krwawy.zenek Re: ty w ogóle wiesz, o czym próbujesz dyskutować 28.05.07, 16:17
                              Przeczytaj mój powyższy mail, to się wreszcie dowiesz. Bo na razie ewidentnie
                              nie wiesz.
                              • chloppolski1 Re: ty w ogóle wiesz, o czym próbujesz dyskutować 28.05.07, 16:29
                                ...ciebie to mi czytac nie chce, bo co mozna od ciebie sie dowiedziec,
                                nieprawdaz?!
                                • krwawy.zenek Re: ty w ogóle wiesz, o czym próbujesz dyskutować 28.05.07, 16:31
                                  Ode mnie mógłbyś się dowiedzieć bardzo wiele i może byś choć trochę zmądrzał.
                                  Nie świadczy natomiast o tobie dobrze, iż nie czytasz tekstu zamieszczonego na
                                  forum, który rzekomo "komentujesz". Jaki sens ma komentowanie czegoś, czego się
                                  nie raczyło przeczytać?
                                  • chloppolski1 Re: ty w ogóle wiesz, o czym próbujesz dyskutować 28.05.07, 16:39
                                    ...ja ciebie nie komentowalem, bo nie ma kogo i co!
                                    • krwawy.zenek Re: ty w ogóle wiesz, o czym próbujesz dyskutować 28.05.07, 16:42
                                      Ja nie jestem autorem tekstu, który rzekomo "komentujesz".
                                      Udajesz, że nie rozumiesz, co się do ciebie mówi, albo rzeczywiście masz
                                      problem z pojęciem znaczenia najprostszych słów.

• chloppolski1 Re: ty w ogóle wiesz, o czym próbujesz dyskutować 28.05.07, 16:50
                                        ...ja z toba sie nie sprzeczam czy masz prawidlowe skojarzenia czy tez nie, po
                                        prostu uwazam, ze nie kwalifikujesz sie do rozmowy
                                        • krwawy.zenek Re: ty w ogóle wiesz, o czym próbujesz dyskutować 28.05.07, 16:53
                                          No to "rozmawiaj" sobie z tymi, którzy - tak jak ty - w ogóle nie przeczytali
                                          komentowanego tekstu albo nie potrafili go zrozumieć.
                        • nononsens Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 17:04
                          chloppolski1 napisał:
                          >ale do rzeczy...bo
                          > odwolywanie sie do wzorcow zachodnich to tak jak odwolywanie sie do
                          > notorycznego zlodzieja zeby nie kradl albo do pedofila aby nie zabieral sie
                          do
                          > dzieci albo prostytutka aby nie poszla na "ulice" i.t.d i.t.p. odwolujac sie
                          do
                          >
                          > wszystkich patologii spolecznych...

prawde powiedziawszy watpie w to czy obecna ekipa jest w stanie zreformowac
                          system sadowy, konkretne pomysly zastapione przez populizmy, wrecz maniacka
                          podejrzliwosc we wszystkie sfery zycia gdzie nie ma jakis wplywow, brak jakiej
                          kolwiek checi do kompromisu, a przedewszystkim pomyslow w polityce o
                          europejskich standartach to wizytowka obecnego rzadu, beleruskoni to amator
                          przy j kaczynskim.
                          • krwawy.zenek Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 17:07
                            W przeciwieństwie do Ciebie ja wątpliwości nie mam. Ta ekipa już na pewno nie
                            jest zdolna do żadnych sensownych zmian, choćby dlatego, że celowo z takich
                            rezygnuje. Od pewnego czasu skupili się już wyłącznie na tanim populizmie
                            obliczonym na osoby nie mające żadnego pojęcia i przez to podatne na coś
                            takiego.
                          • chloppolski1 Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 17:16
                            ...wiesz zaczynasz mnie rozczarowywac, przylepilo ci sie te slowko pis na usta
                            pisujesz i pisujesz! Problemem jest potezne srodowisko sedziowskie i korporacja
                            prawnicza rozmawiamy dzisiaj o stanie sedziowskim, ktory obiektywnie i sam z
                            wlasnej nie przymuszonej woli, doprowadzil sie glebokiej patologii, do
                            kryminalnego upadku i z tym g.nem cos trzeba zrobic? a nie pluc na pis, ktory
                            niemrawo, ta sprostytuowana mafie w togach probuje skorygowac, czy zreformowac!
                            • nononsens Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 18:06
                              chloppolski1 napisał:

> ...wiesz zaczynasz mnie rozczarowywac, przylepilo ci sie te slowko pis na
                              usta
                              > pisujesz i pisujesz! Problemem jest potezne srodowisko sedziowskie i
                              korporacja
                              >
                              > prawnicza rozmawiamy dzisiaj o stanie sedziowskim, ktory obiektywnie i sam z
                              > wlasnej nie przymuszonej woli, doprowadzil sie glebokiej patologii, do
                              > kryminalnego upadku i z tym g.nem cos trzeba zrobic? a nie pluc na pis, ktory
                              > niemrawo, ta sprostytuowana mafie w togach probuje skorygowac, czy
                              zreformowac!

co do twojego rozczarowania moja osoba, bardzo mi przykro, ze nie spelniam
                              twoich oczekiwan, nie to, zeby mialo to jakiekolwiek dla mnie znaczenie

w przeciwienstwie do ciebie ja nie uwazam, ze pis chce co kolwiek zreformowac,
                              poprostu chce zbic troche kapitalu politycznego (robi sie bardzo gesto po
                              prawej stronie polskiej polityki), wskazuje na to jezyk jaki przy tym uzywa
                              oraz jakosc proponowanych projektow, ktore notabene na zachodzie nie mialy by
                              szansy aby dostac sie na obrady w parlamencie
                              • chloppolski1 Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 19:19
                                ...nie wiem czy z takim jezykiem politycy pisu mieli by co do szukania na
                                zachodzie czy tez nie i malo mnie to obchodzi, ale tak na nawiasie, moze ktos w
                                Polsce z kompleksem nizszosci, wierzy w nadzwyczajnosc politykow na zachodzie.
                                Wyobraz sobie, ze nie mam az tak wielkiego wyobrazenia o tych politykach, sa
                                najczesciej bardzo zwyczajni i uzywajacy prostego jezyka i prostych slow aby
                                byc zrozumianym przez "zwykla kartke", wiec nie wiem na czym wyrabiasz sobie
                                takie zdanie?!
                                Ale do rzeczy, napisales, ze pis nie chce nic zreformowac, wiesz, moze i nie
                                chce?!, czyli rozumiem, ze ty opowiadasz sie za skutecznymi reformami w
                                sadownictwie, czy tak?. W koncu chcialbym wiedziec o co tobie chodzi czy o
                                nieudolnosc pisowcow w przeprowadzeniu reform, czy o ich twoim zdaniem
                                infantylnosc wypowiedzi, czy w koncu o rozliczenie, zreformowanie
                                zdegenerowanego aparatu sadownictwa a co w tym temacie jest chyba najwazniejsze
                                Moze wyjasnisz o co ci chodzi, bo nie chcialbym cie brzydko podejrzewac, ze jak
                                jestes w Anglii i juz az pietnascie lat i troche poznales jezyka angielskiego,
                                to uwazasz, ze jestes o iles tam madrzejszy od swoich rodakow np. Kaczynskich,
                                Dorna, czy Jurka, uwazasz, ze lepiej wywiazalbys sie z zadania prowadzenia
                                polityki, czy niby kto to taki jest najbardziej nadajacy sie u nas w Polsce i
                                dlaczego?!
                                • nononsens Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 20:20
                                  chloppolski1 napisał:

> ...nie wiem czy z takim jezykiem politycy pisu mieli by co do szukania na
                                  > zachodzie czy tez nie i malo mnie to obchodzi, ale tak na nawiasie, moze ktos
                                  w
                                  >
                                  > Polsce z kompleksem nizszosci, wierzy w nadzwyczajnosc politykow na
                                  zachodzie.
                                  > Wyobraz sobie, ze nie mam az tak wielkiego wyobrazenia o tych politykach, sa
                                  > najczesciej bardzo zwyczajni i uzywajacy prostego jezyka i prostych slow aby
                                  > byc zrozumianym przez "zwykla kartke", wiec nie wiem na czym wyrabiasz sobie
                                  > takie zdanie?!

wypada sie jedynie cieszyc z faktu, ze nie masz kompleksow i wierzysz w
                                  nadzwyczajnosc polskich politykow, pardon znaczy sie politykow pis, z tak
                                  elokwentnym jezykiem zapewne nie 'mieliby co do szukania na zachodzie', tu
                                  musze stwierdzic, ze sie z toba zgadzam,
                                  moje 'wielkie' wyobrazenie o politykach zagranicznych pewnie wynika z faktu,
                                  przy mojej niskiej znajomosci jezyka angielskiego, po mimo tych 15 lat w
                                  londynie, nie bardzo moge zrozumiec do konca o co im chodzi, co prowadzi do
                                  tego, ze zazwyczaj oceniam ich po pieknych oczach

> Ale do rzeczy, napisales, ze pis nie chce nic zreformowac, wiesz, moze i nie
                                  > chce?!, czyli rozumiem, ze ty opowiadasz sie za skutecznymi reformami w
                                  > sadownictwie, czy tak?. W koncu chcialbym wiedziec o co tobie chodzi czy o
                                  > nieudolnosc pisowcow w przeprowadzeniu reform, czy o ich twoim zdaniem
                                  > infantylnosc wypowiedzi, czy w koncu o rozliczenie, zreformowanie
                                  > zdegenerowanego aparatu sadownictwa a co w tym temacie jest chyba
                                  najwazniejsze

odpowiedz na to znajdziesz w moich poprzednich postach

> jestes w Anglii i juz az pietnascie lat i troche poznales jezyka
                                  angielskiego,
                                  > to uwazasz, ze jestes o iles tam madrzejszy od swoich rodakow np.
                                  Kaczynskich,
                                  > Dorna, czy Jurka, uwazasz, ze lepiej wywiazalbys sie z zadania prowadzenia
                                  > polityki, czy niby kto to taki jest najbardziej nadajacy sie u nas w Polsce i
                                  > dlaczego?!

wyczuwam nute zgryzliwosci
                                  • chloppolski1 Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 21:24
                                    ...szkoda, ze nie chcesz pokusic sie o napisanie o co ci wlasciwie chodzi.
                                    Zadalem sobie trudu i przeczylem twoje posty; post z 12:37, gdzie zarzucasz
                                    pisowcom, ze nie biora przykladow z innych krajow i "teraz k...wa my.
                                    12:43 nie stosuja jak inne k.demokratyczne. Generalnie, kryje sie za tymi
                                    wypowiedziami jakas jednak nizszosc, wrecz kompleks, zupelnie niepotrzebnie, bo
                                    jak juz zaznaczylem, nie zauwazam u pisowcow nizszego poziomu intelektualnego
                                    nisli u tych "madrych " z zachodu. Regul demokratycznych nie lamia a przeciez
                                    dzialaja w kraju, gdzie odziedziczyli po Walesie i Kwasniewskim totalna bez
                                    mala degrengolade ktora probuja zaledwie troszke zredukowac, czemu towarzysza
                                    oczywiscie ryki, wycie i wrzaski zainteresowanych stron, czemu oczywiscie
                                    trudno sie dziwic. Widziales moze kiedys cygana zlapanego na goracym uczynku i
                                    jak morde drze, ze niewinny?! Z czego wynika wiec ta twoja ocena "a tera to
                                    k..a my! do czego to przypiac, z twoich postow nic nie wynika, niestety nic a
                                    ty mnie tam odsylasz. Uwazasz, ze ta twoja "k..a" rozwiazala problem?
                                    A moze uwazasz, w Polsce wszystko jest w porzadku?, nie wiem...
                                    Bez zgryzliwosci, nie odpowiedziales na pytanie: uwazasz sie madrzejszy od tych
                                    panow o ktoryxch zapytalem, lepiej bys sprawy poprowadzil?, odpowiedz bez
                                    zlosliwosci to pytam...
          • chloppolski1 Re: typowe podejscie pis do sprawy 28.05.07, 13:00
            ...przepraszam te "zalatwienie sprawy" to nie ty napisales, zgadza sie, jeszcze
            raz przepraszam, ale to i tak nie zmienia istoty naszej rozmowy!
    • 1europejczyk Pogarda z jaka odnosi sie Gardocki do skazanych 28.05.07, 14:03
      nazywjac ich kibolami jest zupelnie nieuzasadnionym objawem poczucia wyzszosci
      polskiego srodowiska sedziowskiego z TK wlacznie, ktore zostawione sobie samemu
      przez 18 lat, doprowadzilo do przeksztalcenia sie wymiaru sprawiedliwosci w
      sprawnie dziajaca antypanstwowa mafie troszczaca sie glownie o swoje
      korporacyjne interesy i uprawnienia kosztem obywateli i panstwa.
      Tak obecnosc PiS-u u wladzy jak i jego obecna popularnosc zawdzieczamy glownie
      przestepczej dzialanosci polskiego wymiaru sprawiedliwosci z jej
      akademicko-korporacyjnym zapleczem i notarialno komorniczymi przybudowkami.

www.czarnalista.com/?gclid=CK7m9-uUoowCFRIGEAodvm8ymg
      To co jest dzisiaj zaskakujace bezgraniczny tupet i bezczelnosc "ojcow
      chrzestnych" polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci ktorzy osmielaja, po
      wszystkich aferach w srodowisku prawniczym, pyskowac w polskich mass-mediach na
      wladze ktora wreszcie postanowila zrobic z nim od dawna oczekiwany porzadek!
      Zdumiewa ze przez 18 lat nie podniosl sie zaden glos "ojcow chrzestnych"
      polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci wsrod ktorych jest oczywiscie Gardocki ale
      i wielu innych z obecnymi sedziami TK wlacznie, wprzeciwko bezkarnosci
      przestepcow we wlasnym srodowisku a w obliczu zagrozenia wlasnych przywilejow
      ustawiaja sie w kolejce do mass-mediow by wylewac gorzkie lzy na wladze !
      Trudno by w takiej sytuacji mogli liczyc na wyrozumialosc i przychylnosc wladzy!

Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrzuc..
      • krwawy.zenek co to za brednie? 28.05.07, 14:08
        1europejczyk napisał:

> nazywjac ich kibolami

Gdzie nazywa skazanych kibolami?

> jest zupelnie nieuzasadnionym objawem poczucia wyzszosci
        > polskiego srodowiska sedziowskiego z TK wlacznie

Co to ma wspólnego z TK?

>, ktore zostawione sobie samemu
        > przez 18 lat

Że co? Na czym miałoby polegać to "zostawienie"?

Co to za idiotyzmy?
        • chloppolski1 Re: co to za brednie? 28.05.07, 14:20
          ...tak zenus dla kazdego idioty fakty sa bredniami!
          • krwawy.zenek Re: co to za brednie? 28.05.07, 15:59
            Wiem, że dla ciebie fakty są bredniami, ale tu akurat nie było ani jednego
            faktu, za to bredni mnóstwo.
        • 1europejczyk Re: co to za brednie? 28.05.07, 16:00
          Gdzie nazywa skazanych kibolami?

wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4181878.html
          ustaw strzalke na 1 minuta 32 sekundy a uslyszysz,
          "jest obrazliwe bo wrzuca ich do jednego kotla (sic!) z kibolami"

Co to ma wspólnego z TK?

To, ze sedziowie TK nie sa w niczym ani lepsi ani bardziej bezstronni ani
          bardziej praworzadni ani nie uzywaja bardziej wyszukanego jezyka niz nie tylko
          cala reszta polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci ale rowniez wiekszosc Polakow.

<< Na czym miałoby polegać to "zostawienie" ? >>

Na tolerowaniu przez wladze nieprawdopodobnej skali bezprawia autorstwa
          polskiej mafi wymiaru sprawiedliowosci od sedziow poczawszy przez adwokatow,
          prokuratorow i na korporacyjno-akademickim zapleczu skonczywszy skryta za
          parawanem niezawislosci wymiaru sprawiedliowsci i nienaruszalnosci immunitetow
          sluzacych glownie ochronie mafijnej dzialanosci przestepczej polskiego wymiaru
          sprawiedliosci.
          Jej "ukoronowaniem" bylo kolesiowskie ulaskawienie przez Prezydenta
          Kwasniewskiego Wiceministra Spraw Wewnetrznych skazanego przez sad lagodnym
          wyrokiem za dzialanosc antypanstwowa w czasie pelnienia wysokiej funkcji
          panstwowej. Trudno o bardziej szkodliwa antypanstwowa dzialnosc na najwyzszym
          stanowisku panstwowym.
          Ale czegoz innego mozna sie spodziewac po pzrp-erowkim komunistycznym kacyku ?

• krwawy.zenek dalej brniesz 28.05.07, 16:10
            1europejczyk napisał:

> Gdzie nazywa skazanych kibolami?
            >
            > wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4181878.html
            > ustaw strzalke na 1 minuta 32 sekundy a uslyszysz,
            > "jest obrazliwe bo wrzuca ich do jednego kotla (sic!) z kibolami"

Zestawia więc (a raczej zarzuca to Ziobrze), sędziów z kibil\olami. Żadną miarą
            nie można powiedzieć natomiast (a ty to zrobiłeś), że nazywa skazanych
            kibolami. O skazanych zresztą w ogóle się tu nie wypowiada.

> Co to ma wspólnego z TK?
            >
            > To, ze sedziowie TK nie sa w niczym ani lepsi ani bardziej bezstronni ani
            > bardziej praworzadni ani nie uzywaja bardziej wyszukanego jezyka niz nie tylko
            > cala reszta polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci ale rowniez wiekszosc
            Polakow

Nadal nie wyjaśniłeś, co wystąpienie prof. Gardockiego w Sejmie ma mieć
            wspólnego z TK.
            Tak ci się luźno skojarzyło, no nie?

> << Na czym miałoby polegać to "zostawienie" ? >>
            >
            > Na tolerowaniu przez wladze nieprawdopodobnej skali bezprawia autorstwa
            > polskiej mafi wymiaru sprawiedliowosci od sedziow poczawszy przez adwokatow,
            > prokuratorow i na korporacyjno-akademickim zapleczu skonczywszy skryta za
            > parawanem niezawislosci wymiaru sprawiedliowsci i nienaruszalnosci immunitetow
            > sluzacych glownie ochronie mafijnej dzialanosci przestepczej polskiego wymiaru
            > sprawiedliosci.

Stek bzdur i bluzgów. I nadal brak odpowiedzi na proste pytanie: na czym
            miałoby polegac to rzekome "zestawienie".

> Jej "ukoronowaniem" bylo kolesiowskie ulaskawienie przez Prezydenta
            > Kwasniewskiego Wiceministra Spraw Wewnetrznych skazanego przez sad lagodnym
            > wyrokiem za dzialanosc antypanstwowa w czasie pelnienia wysokiej funkcji
            > panstwowej. Trudno o bardziej szkodliwa antypanstwowa dzialnosc na najwyzszym
            > stanowisku panstwowym.

A to z kolei co miałoby mieć wspólnego z wymiarem sprawiedliwości? Prezydent to
            sędzia, czy może Sobotka był sędzią?
            Ty na co dzień masz takie bezsensowne skojrzenia, czy tylko na czas pobytu na
            forum wyłaczasz myślenie?

• chloppolski1 ,,,do Gardockiego 28.05.07, 16:26
              ...kiedy mowisz, ze koalicja traktuje sedziow jak kiboli, to powiedz nam
              polakom Prezesie Sadu Najwyzszego w Warszawie, jak takich peerelowcow jak ty,
              jak twoi kolesie bolszewiccy w togach potraktowano w Niemczech?, mozesz to
              powiedziec, no powiedz?
            • 1europejczyk Luznym skojarzeniem jest przede wszystkim 28.05.07, 16:31
              wiazanie mojego komentarza z wystapieniem Gardockiego w Sejmie

"Nadal nie wyjaśniłeś, co wystąpienie prof. Gardockiego w Sejmie ma mieć
              wspólnego z TK."

jako, ze odnosil sie on glownie do wywiadu z Paradowska w TOK FM.
              Stad zreszta byl moj link.

<< Zestawia więc (a raczej zarzuca to Ziobrze), sędziów z kibolami.
              Żadną miarą nie można powiedzieć natomiast (a ty to zrobiłeś), że nazywa
              skazanych kibolami. O skazanych zresztą w ogóle się tu nie wypowiada. >>

wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4181896.html
              Ocene Twojego komentarza pozostawiam tym ktorzy potrafia uwaznie sluchac
              (wywiadu w TOK FM) i czytac ze zrozumieniem nieomal codziennych doniesien o
              korupcji i przestepczosci polskim srodowisku prawniczym w codziennej prasie
              pomimo nieprawdopodobnych utrudnien jakie maja oficerowie sledczy zwiazanych z
              immunitetemi i ograniczonymi mozliwosciami postepowania sledczego wobec sedziow,
              prokuratorow czy adwokatow w Polsce.
              To co jest ujawnione jest tylko i wylacznie szczytem gory lodowej rowniez za
              sprawa "solidarnosci" zawodowej srodowisk prawniczych, ktore zamiast usuwac
              przestepcze jednostki honoruja je zaszczytami we wlasnych korporacjach

Re: dalej brniesz
              • krwawy.zenek ty chyba żyjesz we własnym matrixie 28.05.07, 16:40
                1europejczyk napisał:

> jako, ze odnosil sie on glownie do wywiadu z Paradowska w TOK FM.

Co wywiad u Paradowskiej ma wspólnego z TK? Dotyczył TK?

> Ocene Twojego komentarza pozostawiam tym ktorzy potrafia uwaznie sluchac
                > (wywiadu w TOK FM) i czytac ze zrozumieniem nieomal codziennych doniesien o
                > korupcji i przestepczosci polskim srodowisku prawniczym

Nieomal codziennych? A ile potrafiłbyś wymienić takich "nieomal codziennych"
                przypadków? I czy potrafiłbyś wskazać jakieś skłaniające do wprowadzenia tego
                doraźnego trybu uchylania (w 24 godziny)?

w codziennej prasie
                > pomimo nieprawdopodobnych utrudnien jakie maja oficerowie sledczy zwiazanych z
                > immunitetemi i ograniczonymi mozliwosciami postepowania sledczego wobec
                sedziow

Jakie to "utrudnienia" wynikają z istnienia immunitetu? Czy mógłbyś jakoś
                uzasadnic tę swoją sensacyjną tezę?

> prokuratorow czy adwokatow w Polsce.

To adwokaci też mają immunitet????????????????????
                Przepraszam, ty jesteś trzeźwy?

> To co jest ujawnione jest tylko i wylacznie szczytem gory lodowej

Co ty nie powiesz? Nie ma w Polsce brukowców, dzięki którym ujawniana jest nie
                tylko każda, najdrobniejsza nawet afetra ale jeszcze co najmniej pięc razy
                tyle "afer", które okazują się być wyssane z palca?

Ty chyba żyjesz w jakimś własnym matrixie...

• 1europejczyk "To adwokaci też mają immunitet ?" 28.05.07, 16:47
                  Nie ale nie mozna im zalozyc podsluchu bez zgody korporacji adwokackiej.
                  Ta zas zgody wydaje bardzo rzadko informujac potajemnie (zgodnie z mafijna
                  solidarnoscia) adwokata ktorego ta zgoda dotyczy.

To adwokaci też mają immunitet????????????????????
                  > Przepraszam, ty jesteś trzeźwy?

Ilosc znakow zapytania i agresywne inwektywy nie zwiekszaja w zadnym stopniu
                  wiarygodnosci Twoich odpowiedzi.
                  Swiadcza tylko o zupelnie niepotrzebnej stracie czasu na ich drukowanie w postach.

Re: ty chyba żyjesz we własnym matrixie
                  • krwawy.zenek Re: "To adwokaci też mają immunitet ?" 28.05.07, 16:52
                    Słyszałeś o czymś takim, jak tajemniaca adwokacka?

A gdzie odpowiedzi na moje konkretne pytania:
                    Czy byłbyś w stanie wskazać te "afery"?
                    W jaki to sposób immunitet utrudnia pracę śledczą?
                    Naprawdę nie zauważyłeś istnienia tabloidów?
                    I jeszcze pare innych, których mi się nie chce przepisywać.
                    A najważniejsze jest takie: jaki to ma związek z idiotycznym pomysłem
                    zakreślenia sadowi dyscyplinarnemu dwudziestoczterogodzinnego terminu do
                    rozpoznania wniosku, w sytuacji, gdy oczywiste jest, że to niemożliwe?
                    Czy byłby łaskaw na jakieś pytanie odpowiedzieć zamiast od nich uciekać?
                    • krwawy.zenek OK, rozumiem, 28.05.07, 17:05
                      - pewnego poziomu konkretu nie przeskoczysz. A szkoda. Plucie jest łatwe,
                      trudniej znaleźć jakieś argumenty.

• 1europejczyk Nie bawie sie w detale: fakt, ze ujawnienie 28.05.07, 17:21
                        przestepczej dzialanosci sedziny w Gdansku i eminentnego adwokata wymagalo
                        przewiezienia duzej czesci archiwow z Gdanska do Bialegostoku by ukryc fakt
                        prowadznie dochodzenia przeciwko nim swiadczy o stanie polskiego sadownictwa.
                        Fakt, ze w innym wojewodzkim (Lublinie chyba) czesc akt procesowych byla
                        przechowywana za szafa by nie dotarly do sadu jest rowniez jednym z elementow
                        ogolnego obrazu polskiego sadownictwa zostawionego samemu sobie bez zadnej
                        kontroli przez 18 lat.
                        To ze znajdujemy sie na zaszczytnym miejscu w rankingu korupcji razem z
                        narkotykowa poludniowoamerykanska Kolumbia i to, ze Polacy wybrali dwukrotnie
                        PiS swiadczy o stanie polskiejgo "wymiaru sprawiedliwosci".
                        Konkrety sa tak zatrwazajace, ze nawet Minister Ziobro nie ma odwagi ujawniac
                        wszystkich w obawie o autorytet panstwa i wymiaru sprawiedliwosci, ktorym
                        zarzadza i ktorego stan obecny po dwoch latach pacyfikacyji wymagalby nadal
                        wprowadzenia nadzoru wojskowego nad wszystkimi korporacjami sedziowskimi,
                        adwokackimi i prokuratorskimi i wiekszosci sadow wojewodzkich nie wspominajac o
                        tych nizaszego szczebla.

Re: OK, rozumiem,
                        • chloppolski1 Re: Nie bawie sie w detale: fakt, ze ujawnienie 28.05.07, 17:27
                          ...tak! i tak twoje rzeczowe tlumaczenie i dowody nie przekonaja tzw.
                          antypisowcow bo im nie chodzi o prawde naszego zycia spolecznego w tym wypadku
                          naprawe, niezmiernie waznego filaru panstwa, zdegenerowanego sadownictwa, lecz
                          o poplucie na pis, tam ich upodobanie...
                          • wrojozj sedzia broni korporacji sedziowskich 28.05.07, 18:23
                        • krwawy.zenek nie błaznuj 28.05.07, 21:10
                          1europejczyk napisał:

> przestepczej dzialanosci sedziny w Gdansku i eminentnego adwokata wymagalo
                          > przewiezienia duzej czesci archiwow z Gdanska do Bialegostoku by ukryc fakt
                          > prowadznie dochodzenia

W tego typu sprawie przeniesienie postępowania do innego miasta jest czymś
                          zupełnie oczywistym. Jak widać nie dla każdego, ale robienie z tego sensacji to
                          istne kuriozum.

> Fakt, ze w innym wojewodzkim (Lublinie chyba) czesc akt procesowych byla
                          > przechowywana za szafa by nie dotarly do sadu jest rowniez jednym z elementow
                          > ogolnego obrazu polskiego sadownictwa zostawionego samemu sobie bez zadnej
                          > kontroli przez 18 lat.

No tak. Dwa przypadki przez 17 lat w 40milionowym kraju...
                          Ciekawe, czy zdajesz sobie sprawę ze swej śmieszności...

> Konkrety sa tak zatrwazajace, ze nawet Minister Ziobro nie ma odwagi ujawniac
                          > wszystkich w obawie o autorytet panstwa i wymiaru sprawiedliwosci

Taaa. A to, co wyprawia znakomicie autorytetowi państwa służy...
                          Co to, kabaret?

• 1europejczyk Ciekawe, czy zdajesz sobie sprawę ze swej śmieszno 28.05.07, 22:44
                            "Ciekawe, czy zdajesz sobie sprawę ze swej śmieszności..."
                            Smiesznosc jest pojeciem wzglednym, ktore zalezy w rownym stopniu od nastroju
                            jak i poczucia humoru.
                            Po nerwowych i kompromitujacych reakcjach srodowiska prawniczego zarowno na
                            ilosc ujawnianych przestepstw srodowiska prawniczego w Polsce jak i dzialanosc
                            Ministra Ziobry moja "smiesznosc" jest niczym innym tylko nieudanym i zalosnym
                            argumentem bez najmniejszego znaczenia merytorycznego.

Musi, ze czytasz nie to co jest napisane tylko to co chcesz przeczytac.
                            Jest olbrzymia roznica pomiedzy przeniesieniem postepowania do innego miasta a
                            ukrywaniem tego przeniesienia wobec srodowiska prawniczego posunietym do
                            zupelnie niepotrzebnej przeprowadzki kilkudziesieciu ton archiwow z Gdanska do
                            Bialegostoku.

"No tak. Dwa przypadki przez 17 lat w 40 milionowym kraju..."

Przypadkow sa tysiace: te najbardziej skrajne swiadcza tylko jakim szambem jest
                            obecne polskie srodowisko prawnicze: prokurator zatrzymany za lapownictwo w
                            kilka dni pozniej probuje uniknac pozbawienia go immunitetu proponujac lapowke!

Musi, ze dla niego zarowno fakt przyjecia lapowki jak i wreczania byl zwykla
                            codziennoscia skoro pierwsze ostrzezenie zupelnie nie pozbylo go nawyku.
                            Przygotowywujac lapowke dla innych musial rowniez miec podstawy, ze ja przyjma.

• willx Re: Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrz 28.05.07, 18:22
      Przeczytaj list prof. Zolla do min. Ziobro:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=63222482&v=2&s=0
      "(..)W związku z Pańską oceną moich kwalifikacji naukowych i dydaktycznych
      muszę Panu zadać pytanie, dlaczego to właśnie do mnie przyjechał Pan na
      konsultacje w związku z przygotowywaną przez Pana rozprawą doktorską (na
      marginesie mówiąc nie napisawszy pracy doktorskiej został Pan skreślony ze
      studiów doktorskich na Uniwersytecie Śląskim)?.
      Byłbym na Pana miejscu ostrożny w ocenie kodeksu, bo się Pan na tym nie może
      znać, o czym świadczą spowodowane przez Pana zmiany w kodeksie karnym
      wyraźnie w opinii większości karnistów psujące jego całość (a może by Pan
      jednak przyjechał na konferencję do Krakowa by bronić tych poprawek?). Nie był
      Pan nigdy sędzią, adwokatem, prokuratorem, nie był Pan nigdy osobą
      poświęcającą teorii prawa karnego w sposób udany czas. Pańska kariera,
      przyznaję, że błyskotliwa, ma jedynie charakter czysto polityczny. Czy Pańska
      agresja wobec środowiska prawniczego nie bierze się właśnie z kompleksów
      wywołanych nieudolną karierą prawniczą? (...)
      Nie jest prawdą, że prof. Mącior przez prof. Kazimierza Buchałę miał brak
      możliwości prowadzenia zajęć z prawa karnego. Przy każdym corocznym podziale
      zajęć prowadzonych w katedrze był spór z prof. Mąciorem, który odmawiał
      otworzenia seminarium z prawa karnego. Nie miał więc żadnych magistrantów ani
      doktorantów, gdyż seminarium doktorskiego też nie prowadził Bardzo delikatnie
      mówiąc prof. Mącior nie był osobą lubiącą się przemęczać. (...)
      Prof. Mącior pod koniec lat osiemdziesiątych napisał książkę i zabiegał u prof.
      Buchały o wszczęcie postepowania w sprawie profesury. Prof. Buchała wiedząc, że
      wniosek taki bez zakończonego przewodu doktorskiego prowadznego przez kandydata
      i do tego przy niewielkim dorobku naukowym prof. Mąciora nie ma szans oddał mu
      promotorstwo rozprawy doktorskiej zakończonej już pod kierunkiem prof.
      Buchały, lecz jeszcze nie obronionej. To umożliwiło w ogóle nadanie panu
      Mąciorowi tytułu profesorskiego. Myślę, że nie jest to szczególnie
      przemawiający dowód za szykanowaniem prof. Mąciora przez prof. Buchałę. (...)
      Jeszcze przed awansem prof. Mąciora zaproponowałem mu, że utworzymy dwie grupy
      studentów i obaj będziemy prowadzili równoległy wykład z prawa karnego.
      Studenci jednoznacznie zagłosowali nogami i po kilku tygodniach prof. Mącior
      zaprzestał wykładania (...)".
      • wrojozj nie ufajcie Zollowi !!! 28.05.07, 18:24
        • krwawy.zenek ufajcie nieukom i deemagogom 28.05.07, 21:10
          • chloppolski1 Re: ufajcie nieukom i deemagogom 28.05.07, 21:26
            ...zenek nie wysilaj sie .....ufamy tobie, ukowi i niedemagogowi! zadowolony
    • yntums Gardocki: Pomysł posłów ws. immunitetu to wrzuc.. 29.05.07, 14:12
      Ludzie, czy wy tego nie widzicie, PIS prowadzi cały czas kompanie wyborczą,
      chcą sie doczołgać do nastepnych wyborów na populistycznych hasłach.
      Patologie były,są i będą.Trzeba je eliminować bez zaciętości i skłócania
      społeczeństwa z elitami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka