palestrina2005 31.05.07, 11:15 Wreszcie po tylu latach nadeszła sprawiedliwość !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ergo12 [...] 31.05.07, 11:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Re: ergo idź sięupij z żalu, że michnikowszczyzna 31.05.07, 11:41 sięgnęła bruku! :)))) Od dziś wiadomo, kto był kryminalistą i zbrodniarzem, kto broni(ł) ludobójców pod szyldem niby-demorkacji, a kto był i jest patriotą! Od dnia dzisiejszego nazwiska oprawców, których podał sąd są widnieją wśród zdrajców narodu polskiego! jaruzelskim i kiszczak od dziś nie będą spać spokojnie. Czekam jeszcze tylko na dzień, w którm jeden z drugim zostanie pozbawiony epoletów i zdegradowany do stopnia szeregowca! ergo12 napisał: > smieszny jesteś palestrina tubo pisuaru! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Zomowcy skazani ws. "Wujka" 01.06.07, 14:15 "Oprawcy" żadnych bredni nie ogłaszali co najwyżej nieprawdę.Wolno się powoływać na obronę konieczną,sąd uznał ,że w tym wypadku nie miało to miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 12:41 to wyrok polityczny kaczych bolszewikow.Widziałem te wydarzenia i potwiedzam kłamstwa obecnej propagandy. Dlaczego nie mowi sie głosno tylko ukrywa ,te gornicy byli podpuszczani i prowokowani przez działaczy Solidarnosci i ksiedza do agresji??? W warsztatach gornicy przygotowali dla siebie bron.To były wykonane z resorow wozkow transportowych kusze,z ktorych strzelali wiertłami.Mieli tez proce, ktorymi strzelali kulkami z łozysk.Gornicy byli agresywni i nie chcieli nawet rozmawiac. Zadne pokojowe rozwiazanie nie akceptowali. Widac wyraznie ze kacza bolszewia potrzebuje jakiegos zwyciestwa propagandowego. Szkoda,ze dzieje sie to kosztem prawdy i obłudy Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 12:45 olex5 napisał: > to wyrok polityczny kaczych bolszewikow.Widziałem te wydarzenia i potwiedzam > kłamstwa obecnej propagandy. > Dlaczego nie mowi sie głosno tylko ukrywa ,te gornicy byli podpuszczani i > prowokowani przez działaczy Solidarnosci i ksiedza do agresji??? > W warsztatach gornicy przygotowali dla siebie bron.To były wykonane z resorow > wozkow transportowych kusze,z ktorych strzelali wiertłami.Mieli tez proce, > ktorymi strzelali kulkami z łozysk.Gornicy byli agresywni i nie chcieli nawet > rozmawiac. > Zadne pokojowe rozwiazanie nie akceptowali. > Widac wyraznie ze kacza bolszewia potrzebuje jakiegos zwyciestwa propagandowego > . > Szkoda,ze dzieje sie to kosztem prawdy i obłudy no sory...ja bym sie też bronił przed reżimem który posuwał sie do wszystkiego łązcznie z bestialskim zabijaniem...broniłbym sie tak jak sie bronili górnicy, to była "wojna" pamiętaj że to nie były czasy wolnej demokracji...a ty chyba stałeś tam gdzie stało ZOMO:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 13:14 > no sory...ja bym sie też bronił przed reżimem który posuwał sie do wszystkiego > łązcznie z bestialskim zabijaniem...broniłbym sie tak jak sie bronili górnicy, > to była "wojna" pamiętaj że to nie były czasy wolnej demokracji...a ty chyba > stałeś tam gdzie stało ZOMO:) Jezeli była to "wojna" to ZOMOwców nie można skazać za morderstwo. Problemem "tamtych czasów" było to, że ZOMO na początku stanu wojennego nie dysponowało odpowiednim "uzbrojeniem" adekwatnym do ataków górników. Teraz sprawa jest prosta - jest gaz, są armatki wodne, kule gumowe/plastikowe, itd. itp. W razie rozruchów mozna użyć broni "proporcjonalnej" do broni stosowanej przez stronę przeciwną. Jestem ciekaw czy udało się udowodnić sądowi że ZOMO strzelało w celu zabicia, a nie jedynie by odstraszyć czy na postrach (w takim wypadku też mogli być zabici ale intencje inne - dziś też używając broni "bezpiecznej" może dojść do tragedii tak jak wybite oko jednego z fotoreporterów - oskarżanie jednak za to oko Policji jest sporym naduzyciem - cóż wypadek). Z tego co pamietam kiedyś czytałem "opinię eksperta" który sugerował, że z broni typu "rak" strzelano jak ze snajperki do pojedyńczych osób i na większą odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Tak czy siak dobrze że ich skazano 31.05.07, 13:31 Sprawiedliwość musi być - za zabójstwo - wyrok... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak czy siak dobrze że ich skazano 31.05.07, 13:57 > Sprawiedliwość musi być - za zabójstwo - wyrok... Nie każde doprowadzenie do czyjejś śmierci jest zabójstwem nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Tak czy siak dobrze że ich skazano 31.05.07, 15:17 maaac napisał: > Nie każde doprowadzenie do czyjejś śmierci jest zabójstwem nieprawdaż? Nie??? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Tak czy siak dobrze że ich skazano 31.05.07, 16:22 ludzie nie dopisuje do tego filozofii wyrok jest wyrokiem Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Tak czy siak dobrze że ich skazano 31.05.07, 16:58 W tym przypadku było... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak czy siak dobrze że ich skazano 31.05.07, 17:45 palestrina2005 napisał: > W tym przypadku było... Po przeczytaniu uzasadnienia wyroku w pełni się zgadzam. Nie ma co do tego wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Tak czy siak dobrze że ich skazano 01.06.07, 14:19 Tak czy siak niech też skażą Ziobro i Wassermana. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 13:45 Odpowiedzią czy srzelano na postrach jest raport taternika przyjęty w końcu jako dowód... na postrach też strzelano w Lubinie w 82... Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 14:46 ciebie wtedy na swiecie nie było albo waliłes w pieluchy. Zupełnie nie masz pojecia o tamtych czasach.Swoją wiedze bierzesz z polskich mediow,ktore karmią cie papką propagandową bo to konieczne zeby utrzymywac od 16 lat swoją władze i usparawiedliwiac dzisiejsze bezprawie i matactwa. Nowa grupa oligarchow partyjnych siedzi u koryta i działa jak dawni bolszewicy stalinowscy. Ci gornicy sie nie bronili.Oni byli agresywni i całkiem mozliwe,ze nawet podpici.Niszczyli sprzet i maszyny kopalni.Nie reagowali na zadne propozycje rozmow.To byli awanturnicy,ktorych działacze Solidarnosci podpuszczali do wiekszej agresji.Za takie zachowanie w kazdym kraju jest surowy wyrok karny. Powiedz mi gdzie ty masz w Polsce demokracje. To co ja widze niczym sie nie rozni od PRL.Taka sama manipulacja mediami i informacjami,ogłupianie społeczenstwa zakłamana propaganda,matactwa,afery bezpodstawne szykanowanie ludzi,nielegalne podsłuchy i kontrola internetu.To zwykły bolszewizm kaczej RP. Wszystko jest to samo tylko co 4 lata zmienia sie grupa oligarchiczna,ktora zamiast repretentowac interesy narodu uprawia populizm i pracuje dla obcego mocodawcy.Kiedys zdrajcy jezdzili do Moskwy a dzis za ocean.Efekt koncowy ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 14:55 > Ci gornicy sie nie bronili.Oni byli agresywni i całkiem mozliwe,ze nawet > podpici.Niszczyli sprzet i maszyny kopalni.Nie reagowali na zadne propozycje > rozmow.To byli awanturnicy,ktorych działacze Solidarnosci podpuszczali do > wiekszej agresji.Za takie zachowanie w kazdym kraju jest surowy wyrok karny. Tez kłamstwa i bzdury. Dla czego nie można uczciwe całej sprawy naświetlić tylko "obie strony" muszą koloryzować? Górnicy byli aniołkami? Nie. Byli pijani i niszczyli maszyny? Też nie. A tu albo się z nich robi świętych wręcz chodzących po wodzie albo wprost przeciwnie pijaną hordę wandali. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa [...] 31.05.07, 14:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 15:16 to mówiłem ja: jurek urban Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 13:41 Widziałeś te wydarzenia? skąd? z pokładu helikoptera? raczej znasz je z relacji ówczesnego "rzecznika rządu" (jego nazwisko nie przejdzie mi przez gardło) Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 [...] 31.05.07, 15:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 15:21 synu, owszem w tym kierunku były koszary jednostki MSW od strony ronda mikołowskiego ale kopalnia Wujek jest o wiele dalej,praktycznie juz w starej Ligocie wiec nie pisz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 31.05.07, 15:40 Tzn, że miałeś wyższą rangę i mogłeś nocować w domu? Czy też pracowałeś tylko w "cywilu"? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: sąd katurowy kaczej bolszewii 01.06.07, 14:17 Ciekawe informacje.Można przcież ustalić nazwisko tego księdza? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zomowcy skazani ws. "Wujka" 31.05.07, 12:45 palestrina2005 napisał: > Wreszcie po tylu latach nadeszła sprawiedliwość !!!!!!!!!!!!!!!!! > > > Szkoda tylko, że ukarano płotki, rzucone opinii publicznej na pożarcie. Główni winowajcy nie staną zapewne przed żadnym sądem, chyba że Ostatecznym! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Komuchy maja krew na rękach 31.05.07, 13:06 To był zbrodniczy system.Mordowano ludzi z pobudek politycznych. Częścia tego systemu byli dzisiejsi działacze tzw "lewicy" ( z lewicą mają tyle wspólnego co księża z księzycem). Ja nie mogę do dziś zrozumiec jak ktoś , kto się uważa za uczciwego człowieka może głosować w wolnym i demokratycznym kraju na ludzi , którzy maja krew na rekach. Czy ktoś ze zwolenników komuchów potrafi mi wyjaśnić logicznie motywy swojej decyzji? Dlaczego oddaje głos na ludzi splamionych krwią? Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Komuchy maja krew na rękach 31.05.07, 15:02 słabo znasz historie PRL.To mozna ci wybaczyc bo wtedy nie było ciebie na swiecie. Zbrodniczy to ten system był w latach 50-tych czyli stalinowskich.Po smierci Stalina system zaczał sie zmieniac i przybierac coraz bardziej ludzkie oblicze. Gdyby nie amerykanska propaganda sukcesu,ktorego nie było i mieszanie sie w sprawy polskie CIA to istniała realna szansa przeobrazenia Polski w kraj sprawiedliwosci społecznej ale wszelkie działania w tym kierunku były niszczone przez Solidarnosc sterowana własnie przez CIA. O tym dzis władza nie chce pisac i ukrywa informacje o projektach reform bo to propagandowo niewygodne i mogłoby sie nagle okazac,ze to Solidarnosc jest ta organizacja przestepcza,ktora zniszczyła Polske zniewalajac ja na nowo tylko tym razem wobec zachodniego kapitału. Gdyby dzis nastapił masowy bunt robotnikow,ktorzy by wyszli na ulice to Kaczor w obronie swojego koryta nie zawahał by sie wysłac wojsko i strzelac do tych ludzi.Dzisiejsza obłuda niczym sie nie rozni. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Komuchy maja krew na rękach 31.05.07, 15:04 Naprawdę jesteś głupi i pospolita świnia. Ucz się dziecko historii. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Komuchy maja krew na rękach: to przemilczany fakt 31.05.07, 15:05 podpisano Jarzy urban Gdyby dzis nastapił masowy bunt robotnikow,ktorzy by wyszli na ulice to Kaczor > w > obronie swojego koryta nie zawahał by sie wysłac wojsko i strzelac do tych > ludzi.Dzisiejsza obłuda niczym sie nie rozni. ty chyba jesteś szurnięty człowieku:) gdzie ty zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 kaczy bolszewia i jej stalinowskie metody 31.05.07, 15:12 otoz zyje w kaczej bolszewii zwanej dzis Polska gdzie IV RP zaczyna stosowac powoli metody stalinowskie.Pojecie słowa demokracja to w Polsce tylko kazdy powtarza ale nikt nie zna jego znaczenia a to co dzis jest w Polsce to paranoja braci mniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu On poprostu myśli i sam wyrabia sobie światopogląd 31.05.07, 15:28 na podstawie znanych faktów. W przeciwieństwie do gó..arzy urodzonych w 1978 i później, których cała wiedza o komuniźmie to propagandowy bełkot jakim zasrano im mózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Komuchy maja krew na rękach 31.05.07, 15:18 tylko czy wojsko by go posłuchało? Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Komuchy maja krew na rękach 31.05.07, 15:24 w kazdym kraju zawsze znajdzie sie jakies scierwo,ktore posłucha.Tak było w historii zawsze i nic nie wskazuje na to zeby sie to zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu Też mi się wydaje że by nie posłuchało, 31.05.07, 15:30 a Kaczorki gdyby odważyły się napuścić armię na ludzi skończyłyby jak Causescu. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Komuchy maja krew na rękach 31.05.07, 15:20 olex zadzwoń po pielęgniarkę - koło łóżka powinien być przycisk Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Olex5 , czy Ty wierzysz własnej propagandzie ? 31.05.07, 15:54 olex5 napisał: > słabo znasz historie PRL.To mozna ci wybaczyc bo wtedy nie było ciebie na swiec > ie. > Zbrodniczy to ten system był w latach 50-tych czyli stalinowskich.Po smierci > Stalina system zaczał sie zmieniac i przybierac coraz bardziej ludzkie oblicze. > Gdyby nie amerykanska propaganda sukcesu,ktorego nie było i mieszanie sie w > sprawy polskie CIA to istniała realna szansa przeobrazenia Polski w kraj > sprawiedliwosci społecznej ale wszelkie działania w tym kierunku były niszczone > przez Solidarnosc sterowana własnie przez CIA. Olex5 , albo robisz sobie "jaja" - co sie nie godzi po prostu w tym kontekście , albo uwierzyłes własnej propagandzie , co kwalifikuje Cie do pomocy lekarskiej finansowanej przez NFZ (po strajku oczywiście). A tak nawiasem , byłem "na swiecie " za komuny . Pamiętam i kartki na mieso , i kolejki po paszport, i wódke po 13,00, i Solidarność , i "czarne juwenalia" po smierci Staszka Pyjasa i stan wojenny i robotę na czarno w Szwecji i Austrii ,i ponizanie na granicach , pamiętam cenzurę i manifestacje w Nowej Hucie z okazji 3-go maja i.... mozna by tak wiele. Tak ,że proszę Cię bardzo uprzejmie: nie wciskaj mi ciemnoty w sprawach , w których mam zdecydowanie większe kompetencje niz Ty, bo odczułem je na własnej skórze Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Olex5 , czy Ty wierzysz własnej propagandzie 31.05.07, 17:27 uprawiasz niezdrowa demagogie. Opisujesz głownie lata 80-te kiedy trudno mowic o prawdziwej komunie.Wtedy kraj był wyniszczany przez Solidarnosc a tak naprawde własciwe wyniszczanie zaczeło sie 1978. Nie było tygodnia zeby Solidarnosc nie ogłaszała strajku generalnego.Takie masowe przestoje w produkcji doprowadzały gospodarke do zapasci i braku towaru.Zaden kraj nie wytrzymałby takiego niszczenia produkcji jak to robiła Solidarnosc.Teraz takim naiwnym jak ty tłumaczy sie,ze to wina komuny. Na własne oczy widziałem dywersyjne akcje złodziei z Solidarnosci jak okradali zakłady.Nawet niektorzy solidarnosciowi złodzieje chwalili sie co to oni nie maja bo wyniesli ze swojego zakładu a to nie były prywatne zakłady wiec oni w ten sposob okradali cały narod. O działaniach CIA i sterowniu Solidarnoscia poczytac mozna w zagranicznych gazetach tylko nie w polskich bo tez niewygodny temat. Wystarczy poczytac zeznania przed komisja parlamentarna kancelerza Kohla ale ty za ciemny jestes zeby znac na tyle obce jezyki.Kohl opisał czesc wydarzen i działan zachodnich słuzb.Czesc zwykłych naiwnych działaczy Solidarnosci nie była swiadoma tej manipulacji i wierzyła w bajki jakimi była karmiona a inni wykorzystywali to do kariery. Znam wiele rodzin gdzie zona nalezała do Solidarnosci a maz do PZPR i tylko czekali co z tego wyniknie zeby wybrac to co daje wiecej korzysci. Widac ,ze nalezysz własnie do tej grupy naiwnej ciemnoty chloporobotniku. Pewnie tez nie wiesz o utworzonym specjalnym funduszu CIA i Watykanu na cele destabilizacyjne Polski i tym jak znikneło z niego prawie 100 mln$. Uczciwy człowiek nie musiał uciakac do Szwecji albo Austrii.Widocznie byłes albo kombinatorem albo miałes cos na sumieniu,ze wyjezdzałes. Historia jest dzis naginana do potrzeb polityki a ty jestes poprostu ofiara tych działan i nawet tego nie zauwazasz nawiniaku bo masz za mało wiedzy ale nie tej propagandowej tylko tej prawdziwej. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Pracowałem w Polsce za 20 USD /miesiąc 01.06.07, 09:02 olex5 napisał: Uczciwy człowiek nie musiał uciakac do Szwecji albo Austrii.Widocznie byłes alb > o Miałem nie odpisywać ( bo szkoda czasu na dyskusje z Toba), ale postanowiłem wyjaśnic jedna sprawę. Otóż szanowny Olexie5 ja nigdzie nie uciekałem. Za granicę jęździłem do pracy. Do uczciwej pracy chociaż na czarno. Prawdopodobnie nie wiesz o tym ,że wtedy nie miało się paszportów w domu ,ze aby wyjechać np do Szwecji "na truskawki" czy do Austrii do roznoszenia reklam , to trzeba było tak z 10 miesięcy wczesniej robic w Polsce "akcję". Tylko po to ,aby moja rodzina zyła w godziwych warunkach. Oszczędzałem urlop wypoczynkowy , dostawałem "bezpłatny , tylko po to , aby na 6-8 tygodni wyjechać i jako tako zarobic. Bo pewnie nie wiesz tewgo ,ze w Polsce w tamtych czasach młody inżynie (jakim byłem) zarabiał ok 20 USD miesięcznie ( a za granicą 2/3 USD/ godz- na czarno, fizycznie). Człowiek przezywał upokorzenia w kraju (aby dostać paszport) , na granicy , i w kraju "pracodawcy". A wszystko dzięki chwalonej przez Ciebie "komunie". Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie: dlaczego ta chwalona przez Ciebie komuna nie pozwalała Polakom na wyjazdy zagraniczne do pracy ( tak jak dzisiaj do Londynu np) ? Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Komuchy maja krew na rękach 31.05.07, 15:57 olex5 napisał: >istniała realna szansa przeobrazenia Polski w kraj sprawiedliwosci społecznej ty jesteś taki głupi faktycznie, czy tylko udajesz ? P.S. kazdy kto dziś zarabia w III Świecie 20 dolarów na miesiąc, powinien nazywać swą pensję "pensją sprawiedliwości społecznej". Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Komuchy maja krew na rękach 01.06.07, 14:25 A dlaczego głosują na łże-kaczyzm?Czy to stadionowe awanturnictwo tak im mózg wypłukało? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Bedzie znowu wstyd w Strassburgu 31.05.07, 15:15 Bedzie znowu wstyd w Strassburgu jak poraz kolejny wyjdzie na to,ze Polska to bananowy kraj ale co tam polski podatnik zapłaci Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Tak czerwona UE zawsze broni komuchów... 31.05.07, 17:43 masz racje.EU to jest typowy kołchoz trzymajacy z USA. U obu obowiazuja te same chamskie zwyczaje jak okłamywanie własnych obywateli i pozorowanie tzw demokracji. W obu krajach istnieje subwencja gospodarki, dopłaty do produkcji zywnosci tylko jest jedna roznica.W USA zyje wiecej bezdomnych i wiecej ludzi nie stac na opłacenie ubezpieczenia od choroby.Oficjalne statystyki mowia ze liczba ta szybko rosnie i obecnie wynosi okolo 50 mln .To jedyna przewaga EU nad USA ale i to sie szybko zmienia.Jak tak dalej pojdzie to EU wprowadzi takie same chamskie zasady.Juz zabiera sie prawa pracownicze wywalczone w latach 20-tych ubiegłego wieku w USA przez robotnikow.Zmusza sie ludzi do pracy za coraz mniejsze pieniadze, kaze pracowac coraz dłuzej i zmienia tak prawo zeby koncertny mogły zwiekszac swoje zyski kosztem wykorzystywania zwykłych ludzi. Masz racje.Jedynie w Polsce panuje powszechny dobrobyt,ludzie wysoko zarabiaja i nie musza krasc, nie ma zadnych afer, nie ma morderstw.Ludzie sie nie wieszają bo są z wszystkiego zadowoleni i nikt nie musi wyjedzac z kraju bo jest mu tak dobrze,ze stac go na wszystko.Policja jest uczciwa i nieupolityczniona tak samo jak sa wolne sądy bez naciskow politycznych a wyroki wydawane są uczciwie bez łapowek i bez naciskow polityczynych.Typowy raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Tak czerwona UE zawsze broni komuchów... 31.05.07, 17:49 50 mln bezdomnych w USA - skąd ty wziąłeś ta liczbę? Daj mi linka - może to jakaś lewacka strona miłośników Trockiego? Mam nadzieję że do biednych w USA nie zaliczasz nielegalnych imigrantów. Nikt ich tam nie zapraszał... Skoro sami się nielegalnie pchali to niech nie wymagają teraz opieki od państwa. Takie Panie rzeczy to tylko w UE... Może i USA dotują ale daleko im do socjalizmu UE... USA sa dynamiczne, Unia socjalistyczna i ospała... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Tak czerwona UE zawsze broni komuchów... 31.05.07, 18:22 50 mln ludzi mieszkajacych legalnie w USA nie stac na opłacenie składek ubezpieczeniowych.To dane powszechnie dostepne. Ta twoja dynamika gospodarki USA to pewnie fakt ,ze USA jest praktycznie bankrutem. To najbardziej zadłuzony kraj na swiecie i jego dług ciagle rosnie.To zadłuzenie osiagneło juz taki poziom,ze jego spłacenie jest praktycznie niemozliwe.W 2004 roku miedzynarowdowy fundusz walutowy zorganizował z tego powodu konferencje ostrzegajac USA za prowadzenie takie polityki,ktora moze wywołac powazny swiatowy kryzys.Rosnie dług zagraniczny USA. Tylko wobec Chin wynosi prawie 300 mld$. Gospdarka USA jest tak dynamiczna,ze wszedzie traci rynki zbytu.Dostaje kopa w Ameryce Południowej,w Afryce traci bo rynki przejmuja Chinczycy biorac najlepsze zlecenia i zabierajac dostep do surowcow.Nawet Putin bolesnie zamknał rynek dla amerykanskiej zywnosci,ze Bush ciezko jeknał bo amerykanscy farmerzy stracili setki miliony $ na corocznym sprzedawaniu zboza i miesa do Rosji. To twoje dynamiczne USA jest teraz najwiekszym zagrozeniem swiata bo zwieksza wydatki na zbrojenia w sposob nie wytlumaczalny bo wojna jest dla nich jedynym rozwiazaniem ich kłopotow. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Tak czerwona UE zawsze broni komuchów... 31.05.07, 18:44 Eeeee tam... Dług USA zawsze był wysoki i od dawna wszyscy mówili że USA się zawali - i jakoś nic... Najwyżej parę kolejnych amerykańskich firm przejmą Azjaci... ZSRR się rozpadło, UE się rozpadnie a USA będzie miało się dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Tak czerwona UE zawsze broni komuchów... 01.06.07, 14:31 Ju8ż się UE czerwona zrobiła.Mars kolego to też czerwona planeta ześlij tam SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 UE zawsze była socjalistyczna, czerwona, lewacka 01.06.07, 15:18 masz co do tego jakieś wątpliwości... Wyjątki to UK i Irlandia.... no i niespodziewanie we Francji lewactwo ostatnio w odwrocie... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Ja się będę wstydził , ale za Unię 01.06.07, 09:07 kaczylechu napisał: > Bedzie znowu wstyd w Strassburgu jak poraz kolejny wyjdzie na to,ze Polska to > bananowy kraj ale co tam polski podatnik zapłaci Jeśli rzeczywiście dojdzie w Strassburgu do uniewinnienia bandytów strzelających do ludzi w Wujku, to ja będę się wstydził. Ale nie za Polskę tyko za Unię jako Europejczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Ja się będę wstydził , ale za Unię 01.06.07, 16:43 Popieram, jeśli uniewinniliby bandytów byłby to skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu Miejmy nadzieję że nie będzie kompromitacji całego 31.05.07, 15:16 polskiego sądownictwa i że sąd wyższej instancji uwali ten urągający praworządności wyrok. Jeśli okaże się że jednak sądy "zostały odzyskane" i pokarani prostacką zemstą polityczną ZOMOwcy będą musieli swoich praw dochodzić w Strasburgu, to będzie to prawdziwa kompromitacja polskiego sądownictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu Za co? Za to że nie pozwolili antykomunistycznym 31.05.07, 18:01 polskim debilom zdechnąć z głodu, gdy sami się o to prosili? Za to że pozwolili solidaruszemu motłochowi wojny domowej? Zginęłoby niestety także trochę pożądnych ludzi, ale zrobionoby przyjanmniej porządek z kato-faszystami za wczasu. Za to że z dziczą która w warunkach zimnowojennych zachowywała się jak zdrajcy cackali się jak z dzieckiem? Za to możnaby komuchów rozliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Za co? Za to że nie pozwolili antykomunistycz 31.05.07, 18:27 Nie wierzę, że można być takim debilem, żeby to na poważnie pisać. Ty sobie MUSISZ robić jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Zadośćuczynienie 31.05.07, 15:25 Były milicjant, który jako dowódca wymordował 'swoimi ludźmi' dziwięciu cywilów podczas napaści na kopalnię, gdy Jaruzelski wypowiedział naszemu narodowi wojnę, dostał 11 lat do odsiadki. Średnio po jednym roku za jednego zabitego. Czyli, matematycznie i logicznie do tematu podchodząc, tych dwóch czy trzech typów którzy 'siedzieli' po 2 i pół roku (miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,4182509.html) zanim się mendy czy ktoś tam inny zorientował, że dowody niewinności są 'pokazywane palcem' cały czas i nie ma możliwości dalszego wrabiania niewinnych ludzi dla zamaskowania udziału 'mundurowych' w przestępstwie, skoro nie otrzymali żądanego zadośćuczynienia, mogą z namiastki zadośćuczynienia finansowego całkowicie zrezygnować i zgodnie z prawem i matematyką ukatrupić pięciu winnych (n.p. dwóch sędziów, dwóch prokuratorów i jedna menda na deser). Karę za to już odbyli. Z góry odbyli połowę wyroku przewidzianą za dziewięciu zabitych i kilkunastu rannych, więc odstrzał pięciu w pełni się mieści we wcześniej poniesionej karze. Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu Wojnę narodowi to wypowiedziały solidaruchy, 31.05.07, 15:34 które za czerwone od krwi dolary z CIA niszczyły swoimi burdami Polską gospodarkę doprowadzając do caej beznadziei początku lat 80ych. Jaruzelski ocalił naród przed tym motłochem. A durnota solidaruchów jest wręcz niewypowiedziana. Żeby łajzy kłamliwie nazywające się związkiem zawodowym bratały się z Reganem i Tacher, którzy w swoich krajach nie mieli żadnej litości wobec związkowców. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Wojnę narodowi to wypowiedziały solidaruchy, 31.05.07, 15:43 Myślałeś, że będziesz sobie spokojnie żył na resortowej emeryturce, a tu zaczynają się do dupy dobierać? Niestety jestem realistą - wujek Putin pewnie jeszcze nie jednego asa w rękawie trzyma - tacy jak ty pewnie mogą spać spokojnie - ale nam też chwila satysfakcji się należy... Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu Co jest, brakuje argumentów, kato-faszyście?? 31.05.07, 15:46 Może nawiąż do tematu, zamiast jak typowy debil-katopolak pie..ć o dupie marynie. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Co jest, brakuje argumentów, kato-faszyście?? 31.05.07, 15:56 Nie wiem jak się nawiązuje do bełkotu... Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 hahaha 31.05.07, 16:20 dobre sobie, jeszcze kiedys może bym w to uwiezył ale wybacz.... Jaruzelski > ocalił naród przed tym motłochem. jaruzelski jest skonczony co do zwiazków zawodowych to masz rację...cześć kradnie na potęgę szcególnie na kopalniach Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu Gdyby nie związki zawodowe to byś zapie..ł 31.05.07, 17:56 w tej III/IVRP po kilkanaście godzin na dobę za jakieś 100€. Związki zawodowe w kapitalistycznej dzieczy są niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Gdyby nie związki zawodowe to byś zapie..ł 31.05.07, 18:30 Masz na myśli oczywiście OPZZ? Tylko po co były one potrzebne w komunie i dlaczego odgrywały taką rolę? Że wspomnę tylko tak wybitne postaci jak Miodowicz czy zwłszcza Siwak Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni każdy totalitaryzm żyje szukaniem kozłów ofiarnych 31.05.07, 18:02 ktoś się spodziewał, że kaczyzm będzie inny? Dlatego mówię Wam, młodzi ludzie - NIGDY nie dajcie się zaciągnąć do pracy w policji czy służbach specjalnych. Po kilkunastu latach TO WY będziecie winni nieprawidłowości systemu któremu służyliście. A prawdziwi prominenci jak zwykle się wymigają. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 nie strasz 31.05.07, 18:48 ...będzie dobrze, komunizm to zło, i potrafie go rozróżnić, chociaż przyjmuje różne postacie == medium is the message == Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: nie strasz 31.05.07, 19:34 co ty znowu za głupoty wypisujesz.Jaki komunizm? Gdzie? Gdzie był ten komunizm? Ty zupełnie nie znasz znaczenia tego słowa i powtarzasz go jak pajacyk. Podpowiem ci: prawdziwego komunizmu nie było jescze w zadnym panstwie ale nie martw sie kiedys bedzie. To co było w bloku wschodnim nie było nigdy komunizmem.To tylko dzisiejsza władza idaca na pasku wielkiego kapitału i jej propaganda celowo uzywa tego słowa w wiadomym celu. W całym bloku wschodnim była dyktatura oligarchii partyjnej co z prawdziwym komunizmem nie ma nic wspolnego. Cały ruch komunistczny został zniszczony przez Stalina i obrocony w dyktature.Konsekwencje tego były odczuwalne potem przez 40 lat ale i w tej pozniejszej dyktaturze nie wszystko było takie zle. Było wiele wartosci,ktorych dzis brakuje.Ludzkosc musi jeszcze troche poczekac na lepsze czasy i spawiedliwe zycie.Najpierw zachodni imperialzm i w nim bezwzgledny i zakłamany kapitalizm musi sie wykonczyc do konca.To jeszcze potrwa ale oznaki jego degeneracji sa juz wyraznie widoczne.To oczywiscie moze potrwac jeszcze długo ale takie przemiany w historii nie odbywaja sie w ciagu roku. Jestem przekonany,ze obecne dzis najmłodsze pokolenie dozyje tych czasow kiedy człowiek zacznie cos znaczyc i ludzie beda zyc w systemie,ktory gwarantuje im sprawiedliwosc społeczna, bedzie bronił przez wyzyskiem koncernow i spowoduje,ze zycie nabierze innych humanistycznych wartosci i ludzie beda mogli zyc godnie i nie obawiac sie wojen. To wynika z naturtalnej ewolucji.Ludzkosc zacznała od epoki kamienia potem było niewolnictwo,feudalizm i nastepnie dziki kapitalizm. Po okresie wzglednego spokoju kapitalizm pokazuje ponownie swoje brutalne oblicze.Obecnie osiagnał swoje najwyzsze imperialistyczne stadium-globalizacje. Po nim przyjdzie najprawdopodobniej najpierw socjalizm a potem komunizm.To naturalna droga rozwoju Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: nie strasz 01.06.07, 17:17 system byl dobry a ludzie byli zli? co za pieprzenie wedlug ciebie kapitalizm jest zly jako system i nie rozpadl sie tylko dlatego ze akurat tam są dobrzy ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni nie większe zło 31.05.07, 21:03 niż kapitalizm. Ale tak czy inaczej największym złem pozostaje fanatyzm - czy to na służbie którejś z ideologii, czy też religijny.... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 To zwykła sprawiedliwość - osądzenie zbrodni PRL 01.06.07, 13:57 Ale Ty chyba nie rozumiesz słowa - sprawiedliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Zomowcy skazani ws. "Wujka"/// 31.05.07, 18:18 palestrina2005 napisał: > Wreszcie po tylu latach nadeszła sprawiedliwość !!!!!!!!!!!!!!!!! Jaka sprawiedliwosc? To kpina ze sprawiedliwosci. Podchodzono do sprawy tyle razy i takich sadach by wyrok zapadl taki jaki mial zapasc czyli zwyczjny stalinizm.Niski sad, bo przeciez nie wysoki, w uzasadnieniu zaluje ze nie moze wszystkich wsadzic do pierdla bo brakuje dowodow!To jest OBIEKTYWNY sad? Sala wiwatuje a sad zezwala ! To sad czy przedstawienie? Teraz beda odwolania i przez nastepne 25 lat sprawa bedzie sie ciagnela jak flaki z olejem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Zomowcy skazani ws. "Wujka"/// 31.05.07, 22:39 sprawa znowu skonczy sie w Strassburgu i polski podatnik znowu zapłaci za polska sprawierdliwosc:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mlusca Re: Zomowcy skazani ws. "Wujka" 31.05.07, 21:12 Dlaczego tylko skazano zomowców,a nie tych zbrodniarzy, którzy wyprowadzili górników przeciw uzbrojonych po zęby zomowców? Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Zomowcy skazani ws. "Wujka" 31.05.07, 23:42 mlusca napisała: > Dlaczego tylko skazano zomowców,a nie tych zbrodniarzy, którzy wyprowadzili > górników przeciw uzbrojonych po zęby zomowców? dlatego m.in ze do ZOMO wstepowalo sie na ochotnika ze swiadomoscia jak bedzie "zabawnie" w trakcie palowania osob stojacych naprzeciw... Swiadomosc mozliwosci dowolnego/prawie/ postrzelania w tlum, tez wiekszosci zatrudnionych/mieli placone pensje/Zomowych bandyto- mordercow mocno dopingowala do wykazywania sie... Smutne,ale prawdziwe.Zreszta nie byli owi chlopcy brani z "lapanki".Zyciorysowe "doswiadczenia" bardzo pomagaly w zalapaniu sie do komanda. Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu Dlaczego nikt nie sądzi prawdziwych przestępców? 01.06.07, 14:03 Czyli żyjących jeszcze górników. Ewidentne łamanie prawa, czynna napaść na funkcjonariuszy milicji, próba pozbawienia ich życia. To byli prawdziwi bandyci!! Jak można skazywać przedstawicieli prawa za walkę z bandytami??!! Ale to już nie pierwszy raz gdy polskie sądy stają po stronie przestępców i skazują walczących z nimi przedstawicieli prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba_normalny Re: Zomowcy skazani ws. "Wujka" 01.06.07, 09:42 palestrina2005 napisał: > Wreszcie po tylu latach nadeszła sprawiedliwość !!!!!!!!!!!!!!!!! > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=63420366&wv.x=2&a=63450540 jeżeli taka jest twoja sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Zomowcy skazani ws. "Wujka" 01.06.07, 15:02 To swinstwo, zeby tyle lat trzeba bylo czekac na sprawiedliwosc!!! PRP-bis w ciagu swego panowania prawidlowo zadbala, by jej pupilkom wlos z glowy nie spadl. Smiac sie chcialo, gdy sluchalo sie wypowiedzi Walesy na ten temat!!! Lepiej by nie osmieszal sie! To jeszcze nie koniec. Beda teraz niekonczace sie apelacje i te zbiry powymieraja zanim sprawiedlowosc ich dosiegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu Chodzi tobie o tych żyjących jeszcze bandytów 01.06.07, 15:24 którzy z jak pospolici zwyrodnialcy rzucili się na ZOMOwców z własnoręcznie przygotowaną bronią, niedupszczali pomocy medycznej do rannych milicjantów i ignorowali wszelkie nawoływania władz do zaprzestania rozlewu krwi? Czy może o durnych solidaruchów którzy nawoływali górników do tego by zrobili wszystko by krew się polała?? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: cztery_przylozenia_w_1_meczu 01.06.07, 16:15 cztery_przylozenia_w_1_meczu napisał: > którzy z jak pospolici zwyrodnialcy rzucili się na ZOMOwców z własnoręcznie > przygotowaną bronią, niedupszczali pomocy medycznej do rannych milicjantów i > ignorowali wszelkie nawoływania władz do zaprzestania rozlewu krwi? Czy może o > durnych solidaruchów którzy nawoływali górników do tego by zrobili wszystko by > krew się polała?? Piszesz dokladnie tak jakbys byl jednym z tych zomowcow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_przylozenia_w_1_meczu Bredzisz kato-prawiczkowaty polaczku! 01.06.07, 18:27 Żaden z tych ZOMOwów by tak nie napisał. Oni są zbyt przybici tym czego dokonali, strzelali do bandziorów, ale to jednak też ludzie. A cała ta nagonka też robi swoje. Gdyby policjant zastrzelił jakiegoś zwyrodniałego bandziora, a potem wszystkie medialne szczekaczki pokazywałyby jak płacze rodzina tego bandziora, to też by on miał świadomość że źle zrobił i chodziłby ze spuszczoną głową. Kato-narodowe polskie łajno, które za koronę orzełka i chrystusa - króla polski, byłoby zdolne do najbardziej bestialskich czynów, nigdy nie pojmie co czują ci biedni zaszczuci milicjanci którzy tylko bronili prawa i porządku swej ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: cztery_przylozenia_w_1_meczu 01.06.07, 19:59 cztery_przylozenia_w_1_meczu napisał: Bredzisz kato-prawiczkowy polaczku! > Żaden z tych ZOMOwów by tak nie napisał. Oni są zbyt przybici tym czego > dokonali, strzelali do bandziorów, ale to jednak też ludzie. A cała ta nagonka > też robi swoje. Gdyby policjant zastrzelił jakiegoś zwyrodniałego bandziora, a > potem wszystkie medialne szczekaczki pokazywałyby jak płacze rodzina tego > bandziora, to też by on miał świadomość że źle zrobił i chodziłby ze spuszczoną > głową. > Kato-narodowe polskie łajno, które za koronę orzełka i chrystusa - króla polski > , > byłoby zdolne do najbardziej bestialskich czynów, nigdy nie pojmie co czują ci > biedni zaszczuci milicjanci którzy tylko bronili prawa i porządku swej ojczyzny > . Zomowcy - to swieci, z zabici - to bandziory! A sad bandziorow oskarza swietych zomowcow!!! Lepiej juz nie mozna miec poprzestawiane pod deklem - zaslepiony czerwony bandziorze!!! Pewnie skonczyles swoje studia w Goledzinowie. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Ciekawe kto będzie bonil kaczek przed gónikami jak 01.06.07, 20:27 pzyjdzie co do czego???;-) "Pozlicja strzelala i strzelać będzie" gen.Slawoj-Skladkowski (skądinąd lekarz z wykstalcenia) Odpowiedz Link Zgłoś