Dodaj do ulubionych

Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła...

• rozwado Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła.. 31.05.07, 16:37
      Chyba nie trzeba komentarzy. Debilizm i psychopatia osiagnely szczyt
      w skali swiatowej i historycznej. Kacze mozgi
      • r306 Obrazasz kaczki..... 31.05.07, 16:38
    • stasi1 To ciekawe czy ktoś poniesie karę za ujawnienie te 31.05.07, 16:39
      go kryptonimu? Tak myślę że to sam Kamiński ujawnił żeby pokazać jaka to
      poważna akcja była
      • r306 Wszyscy wiedza, ze to byl tylko nieudolny straszak 31.05.07, 16:42
        ... na prase - pancio minister chcial dac "do zrozumienia" dziennikarzom, ze
        weszli w posiadanie informacji ze zlamaniem prawa...
        Zadne dochodzenie wewnetrzne toczyc sie w tej sprawie nie bedzie....

Do tej pory "nie wiadomo" jakim "cudem" przecielky tasmy Oleksego to prasy
        hehehe
        A ten CUD to tylko Centralne Udostepnianie Donosow :)
        • r306 Spryciula moderator he he he he 31.05.07, 22:59
          Wycinaja cale pyskowki bez sladu :)))))
          • dorotahgw Re: Spryciula moderator he he he he 31.05.07, 23:23
            No widzisz, daremny twój trud. Myslałes, ze jak gównem rzucisz to cos przylgnie?

r306 napisał:

> Wycinaja cale pyskowki bez sladu :)))))
            • r306 Dziecko - pozna pora.... moze jednak mimo... 01.06.07, 00:24
              wszystko idz na spacer. Byc moze ochloniesz....
    • marian391 Kolejne krętactwa 31.05.07, 17:01
      Czy tylko naganne moralnie? Kryptonim znał szef CBA o prawdopodobnie min.
      Ziobro. To graniczy z poważnym przestępstwem, ale w RP Kaczyńskich to raczej
      normalne podejrzanego nazywać zbrodniarzem - przykład dała Ziobro. A mówienie.
      ze ujawnienie kryptonimu jest naruszeniem tajemnicy państwowej jest megabzdurą.
      Kryptonimy nadaje się po to aby utajnić informacje i same w sobie nie są tajne,
      o tym chyba koordynator służb specjalnych powinien wiedzieć!!! Tani chwyt aby
      odwrócić uwagę od istoty sprawy.
    • poglodzio Re: Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale z 31.05.07, 17:02
      no z punktu moralnego ten kryptonim jest naganny,ale raczej ja bym sie
      zastanowial kto doprowadził do wycieku tajnych informacj
    • xclene a jakie jest morale tych dzielnych oficerów 31.05.07, 17:02
      panie wasserman, łatwo ich pan usprawiedliwiasz, ale jeśli ktoś nie potrafi
      dopilnować jak mu prywatny kibel robią, to nie można od niego za dużo wymagać
    • zx22aw nalezy dla przykładu aresztowac tych, którzy 31.05.07, 17:22
      tajemnicę ujawnili. wytoczyć im procesy i skazać w trybie 24 godzinnym, pokzując
      na konferencji prasowej jako zdrajców ojczyzny.
      witamy w PRL bis.
    • taglinda Propozycje kryptonimów na przyszłość 31.05.07, 17:35
      dla śledczych badających dokonania bochateruf tzw. iv rp:
      - śledztwo w sprawie premiera: kryptonim "Ciota";
      - śledztwo w sprawie ministra sprawiedliwości: kryptonim "Zero do kwadratu", ew.
      "Parówa kaczki";
      - śledztwo w sprawie oberspecjalnego: kryptonim "Paranoik z jaccuzzi"
      - śledztwo w sprawie jednego vicepremiera: kryptonim "Knur z solarium"
      - śledztwo w sprawie drugiego vicepremiera: kryptonim "Crazy horse"
      i tak dalej, i tak dalej...
      • ready4freddy Re: Propozycje kryptonimów na przyszłość 31.05.07, 21:43
        i przede wszystkim glosna sprawa "PiCzka z kartoflami", zahaczajaca o sprawy FOZZ, Art-B i spoleczki Telegraf.
        • mark.parker Gdzie są ci wszyscy łapówkarze? 01.06.07, 07:56
          Jestem autentycznie ciekaw, bo byłem w Polsce dłuższy czas w latach 1994-98,
          kilkakrotnie musiałem korzystać z porady lekarskiej, raz nawet w szpitalu MSW,
          dokąd zostałem skierowany przez amerykańskiego lekarza z praktyką w Warszawie.
          Wszędzie płaciłem z własnej kieszeni i żaden lekarz nie wyciągnął ręki po
          pieniądze. Opłaty wnosiłem w kasie za rozliczeniem rachunkowym. Bodajże w r.
          2002 lub 2003 w pierwszym dniu 10-dniowego pobytu w Warszawie dostałem ostrego
          ataku wrzodów na dwunastnicy, o których istnieniu nie wiedziałem - otworzyły mi
          się w samolocie. Karetka zawiozła mnie z Marriotta do szpitala na Banacha,
          gdzie przyjął mnie sam ordynator, niemal wyjącego z bólu. Przeleżałem przez noc
          na korytarzu, bo nie było wolnego łóżka, o papier toaletowy musiałem prosić
          salową - i też nie wyciągnęła ręki po pieniądze, ale rozumiem trudności polskiej
          służby zdrowia. Tu miałbym łóżko w dwuosobowym pokoju, bo za więcej
          ubezpieczenie by nie zapłaciło. Badania standardowe łącznie z sondą. Jedyna
          różnica taka, że nie dostałem środków odurzających i musiałem połykać ten
          szlauch dławiąc się nieprawdopodobnie. Przyjemne to nie było, ale do zniesienia.
          Trochę bardziej męczyło mnie to, że technik robiący badanie trzymał mnie mocno
          za łeb i pchał szlauch do gardła bez litości, ale niezbyt niedelikatnie, a
          pięlęgniarka pokrzykiwała: pan połyka, niech pan cały czas połyka, bo wyskoczy i
          trzeba będzie pchać od nowa. Łzawiąc i smarkając poddałem się tym zabiegom bez
          sprzeciwu. W końcu mnie puścili i wyskoczyłem z sali zabiegowej jak oparzony. Po
          konsultacji z ordynatorem dostałem receptę na leki, które skończyłem brać już w
          domu. Podczas półtoradniowego pobytu w szpitalu na Banacha byłem traktowany
          bardzo troskliwie i profesjonalnie. Za pobyt zapłaciłem w kasie, a nie
          lekarzowi.Po kilku tygodniach zażywania leków byłem wyleczony, co potwierdziły
          liczne od tego czasu echosondy jamy brzusznej. Sądzę, że gdyby rzeczywiście było
          w Polsce tylu łapówkarzy, mieliby śmiałość zwrócić się właśnie do mnie - Polaka
          zamieszkałego na stałe poza granicami kraju, niezwiązanego z żadną partią
          polityczną, a już na pewno nie z organami śledczymi, dysponującego sporą
          gotówką. Na Banacha nie zażądali nawet dowodu, że mam pieniądze na opłacenie
          usług ani podpisywania jakichś zobowiązań, tylko od razu się mną zajęli.
          Opuszczając szpital nie musiałem podpisywać żadnego cyrografu, tylko
          pokwitowałem rachunek, że zgadzam się na opłacenie tej kwoty, pojechałem do
          domu, przywiozłem pieniądze bodaj następnego dnia - i już! Lekarzowi pozostanę
          na zawsze wdzięczny, że zdiagnozował coś, co umknęło uwadze jego amerykańskich
          kolegów po fachu, dysponujących najnowocześniejszą aparaturą diagnostyczną, choć
          na bóle w okolicy żołądka uskarżałem się od paru lat.
          Mogę mieć, może i błędne, wrażenie, że polscy lekarze są nieprzekupni. Nie mam,
          bo zbyt dobrze znam polskie realia, ale nie zgodzę się, że kilku,
          kilkudziesięciu czy nawet kilkuset lekarzy biorących łapówki nie świadczy o
          wszystkich pracownikach służby zdrowia. Natomiast rządząca obecnie
          komunistyczno-nazistowska jaczejka kocha się, jak Goebbels, w generalizacjach. O
          branie łapówek podejrzewają wszystkich, z zapałem godnym lepszej sprawy - np.
          poprawy warunków życia - ci ćwierćinteligenci, neohitlerowcy i świniopasy walczą
          z prawdziwą inteligencją. Jeśli już się uprą przy jakiejś konkretnej osobie,
          będą ją tak długo szkalować, aż kompletnie zaszczują, nie pokazując żadnych
          dowodów. Czy dr G. brał łapówki? Nie wiem, ale wiem, że uratował setki ludzkich
          istnień. Dopóki nie zostanie skazany przez sąd, jest tylko podejrzanym. Jeśli
          wygra sprawę, będę się z radością przyglądał, jak zero wije się niby piskorz
          znów sięgając do mitycznych układów, które istnieją tylko w chorej mózgownicy
          tego psychopaty. Będę się z radością przyglądał, jak dr G. zaskarży jego,
          Religę, ministerstwo i każdego, kto niszczy mu teraz reputację o wielomilionowe
          odszkodowanie. Nie na jakąś akcję charytatywną czy inny PCK, tylko dla siebie,
          ponieważ został mocno pokrzywdzony. Wiem, że kaczki i inne świniopasy nie
          zbiednieją z tego powodu, bo się już sami dość nakradli, ale ubędzie im trochę
          grosza, więc mam nadzieję, że się ci chciwcy opamiętają dopóki nie stracą całego
          majątku z rozkradzionych SKOK-ów, FOZZ, obrabowanych banków i innych źródeł
          nielegalnych dochodów. Przestaną grać rolę doktorów Mengele w tym kraju tak
          straszliwie okaleczonym przez im podobnych Wypowiedzi ich apologetów czytane na
          tym forum mówią mi, że mam do czynienia z chamskim mobbingiem. Sami zasług
          żadnych nie mają, więc próbują niszczyć ludzi naprawdę zasłużonych. Gnidy.
          • mark.parker Re: Gdzie są ci wszyscy łapówkarze? -errata 01.06.07, 07:57
            Miało być, oczywiście, "nie zgodzę się, że kilku,
            kilkudziesięciu czy nawet kilkuset lekarzy biorących łapówki świadczy o
            wszystkich pracownikach służby zdrowia."
    • irekj0 A kiedy Wassermann zostanie odsunięty? 31.05.07, 17:39
      W swoich zeznaniach obciążają go te same osoby, które składały zeznania przeciw
      Barbarze Blidzie. Różnica jest taka, że do Blidy przyszło CBŚ, a Wassermann
      może sobie przeglądać akta sprawy, w której świadkowie twierdzą, że brał spore
      łapówki.
    • punter Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła.. 31.05.07, 18:28
      czy jak napiszę, że Wasserman to zł.... ch..
      to złamię tajemnicę państwową czy tylko poliszynela
      • na-mur Re: Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale z 31.05.07, 19:17
        nie łudź się... Nic nie złamiesz. Wszyscy dawno to wiedzą i nie stanowi to
        tajemnicy ;))
    • apoplaws Co za załgana, mała, podła, menda! 31.05.07, 18:33
      I jeszcze będzie dowodził zwyczajem swojego bossa, ze białe jest czarne i
      dowrotnie....
    • wicary Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła.. 31.05.07, 19:03
      Trudno wymagać od gestapowców innych skojarzeń Amen
      • presentation1 Re: Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale z 31.05.07, 19:12
        Koledzy doktorka to gestapowcy?A to ciekawe.
    • presentation1 ....Kryptonim Mengele............ 31.05.07, 19:09
      Dali mu koledzy w pracy-tez lekarze.Zawsze daje sie jakies pseudo tak w pracy czy srodowisku w ktorym zyjemy.Coz,doktorek dostal swoje-pasujace do osobowosci.Najczesciej kazdy zna jak go sie przezywa wiec specjalnie nie powinien byc zaskoczony.
      • na-mur Re: Przezwiska dla niektórych 31.05.07, 19:15
        presentation1 napisał:

> Dali mu koledzy w pracy-tez lekarze.Zawsze daje sie jakies pseudo tak w pracy
        c
        > zy srodowisku w ktorym zyjemy.Coz,doktorek dostal swoje-pasujace do
        osobowosci.
        > Najczesciej kazdy zna jak go sie przezywa wiec specjalnie nie powinien byc
        zask
        > oczony.

Znasz swoje ....... przezwisko? Coś dobrali do twojej osobowości? Sorry, trzeba
        ją (osobowość) posiadać!
        • presentation1 Re: Przezwiska dla niektórych 31.05.07, 19:16
          Krzyzak.Wedlug osobowosci.Tak bylo w Polsce.
          • na-mur Re: Przezwiska dla niektórych 31.05.07, 19:18
            presentation1 napisał:

> Krzyzak.Wedlug osobowosci.Tak bylo w Polsce.

To od pająków?
            • presentation1 Re: Przezwiska dla niektórych 31.05.07, 19:19
              Twoja wyobraznia podpowie ci co zechcesz.
              • na-mur Re: Przezwiska dla niektórych 31.05.07, 19:20
                presentation1 napisał:

> Twoja wyobraznia podpowie ci co zechcesz.

Moja wyobraźnia inspiruje się przyjemniejszymi tematami...
                • presentation1 Re: Przezwiska dla niektórych 31.05.07, 19:20
                  Bonne chance.
              • ready4freddy Re: Przezwiska dla niektórych 31.05.07, 21:45
                mnie juz podpowiada. cos jest na rzeczy z tymi zwyrodnialcami od Danuski u Sienkiewicza, zgadlem?
      • presentation1 Re: ....Kryptonim Mengele............ 31.05.07, 19:20
        Gdyby Mengele zyl jak przystalo na uczciwego lekarza moze dostalby ksywe czyscioszek?
      • patthecat Ty byś obrażał debili kryptonimem 'Debil'... 01.06.07, 04:50
        presentation1 napisał:

> Dali mu koledzy w pracy-tez lekarze.Zawsze daje sie jakies pseudo tak w pracy c
        > zy srodowisku w ktorym zyjemy.Coz,doktorek dostal swoje-pasujace do osobowosci.
        > Najczesciej kazdy zna jak go sie przezywa wiec specjalnie nie powinien byc zask
        > oczony.
        • mark.parker Re: Ty byś obrażał debili kryptonimem 'Debil'... 01.06.07, 08:10
          patthecat napisał:

> presentation1 napisał:
          >
          > > Dali mu koledzy w pracy-tez lekarze.Zawsze daje sie jakies pseudo tak w p
          > racy c
          > > zy srodowisku w ktorym zyjemy.ó

Znasz to z pierdla, czy z podwórka na Bródnie?
    • tom1003 Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła.. 31.05.07, 19:14
      Dziwne te oburzenia.
      Porównać lekarza do Mengelego nie można.

Ale jakoś dziwne gazietka się nie oburza, że w Parlamencie Europejskim porównuje
      się polski rząd do faszystów a ministra Giertycha do Hitlera.

A więc innymi słowy takie emocjonalne porównania wolno robić tylko gejom -
      europosłom?
      • presentation1 Re: Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale z 31.05.07, 19:15
        Dodaj ze polski rzad nie zrobil nic takiego zeby na to zasluzyc a doktorek?Duzo brudu za paznokciami...........
        • funny5 Re: Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale z 31.05.07, 19:17
          presentation1 napisał:

Duzo
          > brudu za paznokciami...........
          ----
          Sprawdz swoje
          • presentation1 Re: Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale z 31.05.07, 19:17
            Obciete.
            • ready4freddy Re: Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale z 31.05.07, 21:45
              obgryzione raczej..
    • mdzj Wassermann: Najgorsze, że się wydało. 31.05.07, 19:28
      > Wassermann powiedział dziennikarzom, że
      > "ten kryptonim nie powinien być upubliczniony.
      > Gdyby prawo w Polsce było przestrzegane, nie byłoby takiej >sytuacji".
      > "To nie usprawiedliwia, ale zmniejsza szkodliwość takiego działania -
      > to było do wewnętrznego obiegu" - dodał.

Czy dobrze rozumiem, ministrze Wasserman, że największe Pana zmartwienie polega
      na tym, że "się wydało"?

To, że pańscy podwładni posługują się takimi skojarzeniami może świadczyć tylko
      o ich skrajnej niewiedzy albo o skrzywionej psychice. Być może będą próbowali
      się tłumaczyć, że "nie _wiedzą_ kim był Mendele". Ale byłoby to skrajnie naiwne
      wyjaśnienie, wziąwszy pod uwagę kontekst w jakim użyto tego nazwiska. Użycie
      kryptonimu "Mendele" świadczy raczej o mentalności ludzi przepojonych poczuciem
      misji a zarazem pozbawionych wewnętrznych hamulców i zewnętrznej kontroli.

Co pośrednio OBCIĄŻA PANA, jako osobę odpowiedzialną za nadzór nad służbami
      specjalnymi i kryteria doboru funkcjonariuszy.
      • na-mur Re: Wassermann: Najgorsze, że się wydało. 31.05.07, 19:35
        Jak widać choroby psychiczne też bywają zakaźne...
        Tworki stoją otworem, mimo poparcia strajku, i czekają na zakażonych
        wasserwannów, girtychów, edgarnków i innych. Mogą iść całym zestawem!
    • red.t.fox.life szybko podać sole trzeźwiące niewinnemu doktorowi 31.05.07, 19:34
      • imie_jaszczomp Re: szybko podać sole trzeźwiące niewinnemu dokto 31.05.07, 20:51
        Nie mozna przed procesem i wyrokiem sądu twierdzic, ze ktos jest winny.Najpierw
        jest podejrzany, potem oskarzony; system prawny panstwa prawa opiera sie na
        domniemaniu niewinnosci.Wine trzeba udowodnic, a dowodem nie jest przekonanie
        min. sprawiedliwosci.Czy to jest naprawde takie trudne do zrozumienia?
        • red.t.fox.life a sole trzeźwiące szybko podać. czy to tak trudno 31.05.07, 21:27
          zrozumieć ? a Jaruzelskiemu to tak trudno udowodnić ? trudno bo był prezydentem
          PRL-bis i nie można mu kuku zdjełać ?
          • imie_jaszczomp Re: a sole trzeźwiące szybko podać. czy to tak tr 31.05.07, 21:37
            Nie wyjezdzaj tu, prosze, z Jaruzelskim, bo ja mowie o zasadzie. Ziobro nie ma
            prawa nazywac kogos zabojca tylko dlatego, ze ma takie przekonanie.
            • red.t.fox.life zabronisz mu ? żądaj aby podał się do dymisji 01.06.07, 00:25
              albo zrób paradę pederastów z tego powodu albo demonstrację alterglobalistów lub
              wejdź na drzewo razem z ekologami posłuchać co w gniazdkach jemiołuszeki
              poczwarki piszczy.
    • tomand2 a koordynator służb specjalnych (w skrócie SS) 31.05.07, 19:48
      to Himmler czy wodnik???
    • 1europejczyk W CBA musieli pozatrudniac kompletnych debili 31.05.07, 19:49
      Ci co wyrazili zgode i uzywali tego kryptonimu powinni sie leczyc.
      Czy w Polsce nie ma normalnych ludzi tylko sami pretensjonalni
      kretyni z roznymi gowno wartymi dyplomami z profesorskimi wlacznie ?
      Cala ekipe uzywajaca tego kryptonimu nalezy zwolnic dyscyplinarnie w trybie
      natychmiastowym a przede wszystkim tego kto ich zatrudnil.
      To po prostu wykracza poza zakres mozliwosci zrozumienia.
      Czy ci ludzie w ogole wiedza kto i za co im placi ?

Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła..
    • we28 To są newsy gazety dla 31.05.07, 19:50
      określonej publiki którą krótko można określić stado GW
    • yxcv Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła.. 31.05.07, 19:53
      a jak bral to nie zalamywal sie psychicznie?co,to bylo wowczas fajne zycie no nie.
    • 2560a Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła.. 31.05.07, 19:54
      Wassermann uznał za moralnie naganne nazwanie przez CBA
      kryptonimem "Mengele"...Zaznaczył jednak, że ujawnienie tego kryptonimu to
      złamanie prawa.
      Ujawnienie "moralnie nagannego" kryptonimu jest lamaniem prawa!? Czy to prawo
      czy sprawiedliwosc??? Nadanie takiego wlasnie kryptonimu swiadczy , ze
      wladze /Ziobro & co./podjely decyzje o winie doktora jeszcze przed jego
      aresztowaniem. O kryptonimie wiedzial Wasserman, wiedzial Ziobro i im to nie
      przeszkadzalo chociaz bylo "naganne"???
      A swoja droga jak ten prawdziwy Mengele przeoczyl malego Wassermanka albo
      tatusia i mamusie .
      • imie_jaszczomp Re: Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale z 31.05.07, 20:53
        Ani prawo, ani sprawiedliwość...
    • 1europejczyk "człowiek, który taki kryptonim wymyślił TO DEBIL 31.05.07, 19:54
      "człowiek, który taki kryptonim wymyślił i ten, kto to zatwierdził, nie ma
      elementarnej wrażliwości".
      To nieskonczony debil podobnie do tych co zgodzili sie uzywac go operacyjnie.
      Pozostawienie tych ludzi CBA jest zagrozeniem przede wszystkim dla nich samych.
      Powinni sie leczyc.
      • jerzy30 to mi wyglada na pomysl Ziobro - zero 31.05.07, 20:21
        to jego metody i jego poglady
    • 123rbr Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła.. 31.05.07, 19:57
      Trzeba być wyjątkową kreaturą, aby firmować takie draństwo.
      • jerzy30 kreatura waserman jest jednym znich 31.05.07, 20:24
        caly pis jest taki
    • renebenay kryptonim powinien brzmic Jedwabne... 31.05.07, 20:01
      i to by byla patriotyczna akcja granatowych oslkow policji a Mengele-to jest
      kryptonim skierowany przeciw wszystkim lekarzom i dlatego oni
      powinni calkowicie rzucic prace.
    • cierpliwy Wassermann: Kryptonim moralnie naganny, ale zła.. 31.05.07, 20:15
      Moralność pana Wassermanna: gdyby nie ujawniono tego obrzydliwego kryptonimu,
      nie byłoby sprawy. Ukarać ministra Kamińskiego? Nie. Ukarać tego, który ujawnił
      podłą atmisferę w urzędzie rządzonym przez człowieka, który bił pokłony
      mordercy z Chile. Taka jest moralność panów Wassermanna, Kamińskiego, Ziobry i
      reszty PiSuaru.
    • felicjan15 kamiński strzel se dupku w łeb 31.05.07, 20:16
      Ludzie niegodni jakichkolwiek stanowisk rządzą dziś w Polsce. Paranoiczne typki
      nadające się do zakładów zamkniętych pod wodzą dwóch kartofli przynosza
      codzienny wstyd Polsce.
      • jerzy30 on umial strzelic Pani Blidzie 31.05.07, 20:23
        sobie nie strzeli w leb a baaardzo szkoda
      • aradian Re: kamiński strzel se dupku w łeb 01.06.07, 19:41
        Wedle ciebie lepsze byłoby takie szambo w type prezia,nieprawdaż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka