Dodaj do ulubionych

Akcja Greenpeace na morzu pod Heiligendamm

07.06.07, 14:55
Relacja z antyszczytu na żywo:
cia.bzzz.net/g8_antyszczyt_2007
Obserwuj wątek
    • morda11 Akcja Greenpeace na morzu pod Heiligendamm 07.06.07, 14:58
      Jeśli wśród tych demonstrantów są czerwone flagi z sierpem i młotem, to my
      raczej juz wszystko wiemy!
      • antyprawak Re: Akcja Greenpeace na morzu pod Heiligendamm 07.06.07, 15:01
        Coś Ci się przywidziało :)
    • psjakosc Re: Akcja Greenpeace na morzu pod Heiligendamm 07.06.07, 15:05
      well cum to our little polish Hell soon !!! hehe
    • krakus24a Margines społeczny w akcji 07.06.07, 15:18
      rządy tych państw wybrali obywatele w wolnych wyborach.
      • durruti Re: Margines społeczny w akcji 07.06.07, 15:21
        Ile procent głosujących? I czy wybrali ich do prowadzenia wojen? Poza tym nie
        wybrały ich miliardy ludzi z większości krajów, za których oni podejmują decyzje
        w gronie 8 osób. Dziękuje bardzo za taką "demokrację".
        • wiktoriaka Re: Margines społeczny w akcji 07.06.07, 21:51
          durruti napisał:

Dziękuje bardzo za taką "demokrację".

Poczytałam sobie trochę tę stronę anarchistów, którą mi polecałeś (w innym
          wątku) i z przykrością muszę powiedzieć, że nie ma tam odpowiedzi na moje
          pytania. Nie przedstawiliście żadnej wizji nowego sprawiedliwszego świata, nie
          ma tam żadnego pozytywnego programu. Piszecie triumfalnie, jak to protesty
          wspaniale się udały, policja poniosła porażke, cały czas w tym samym duchu.

"Sprawiedliwość społeczną będzie można osiągnąć tylko, gdy zasoby świata zostaną
          przejęte przez społeczeństwo." - to mnie nie przekonuje, bo żyłam już w
          systemie, gdy była społeczna wartość środków produkcji i on zbankrutował.
          Jeszcze bardziej niepokojące są niektóre sprzyjające Wam wypowiedzi.

marcusdavidus : Osobiscie nie moge przyznac nic innego jak to ze popieram cel
          dzialan ale coz srodki korymis ie poslugujecie nieststy sa niewystarczajace
          ...jedynie calkowita rewolucja moze cokowleik zmienic . ewentualnie atak na
          banki elektroniczne ..... dzialanie by calkowicie sparalizowalo najbogatsze
          kraje swiata i albo bysmy mieli 3 wojne swiatowa albo swiatowy pokoj ryzyk fizyk
          zalezy ..

Może poczytajcie sobie coś o rewolucjach, które już były, ile przyniosły krwi i
          nieszczęścia. Ludzie nie są aniołami, mają taką naturę, jaką mają, a próby
          stworzenia "nowego człowieka' skończyły się zamordyzmem i niewyobrażalnymi
          cierpieniami.

PS Co to za anarchiści, którzy cenzurują komentarze do swoich artykułów? Okazuje
          się ,że wolność wypowiedzi nie jest Waszym priorytetem.
          • wiktoriaka Re: Margines społeczny w akcji 07.06.07, 21:53
            wiktoriaka napisała:

społeczna wartość środków produkcji

Przepraszam pomyłka, oczywiście społeczna własność środków produkcji.
          • durruti Re: Margines społeczny w akcji 08.06.07, 00:59
            Ja też żyłem tak się składa w tamtym systemie, ale to był system wykolejony od
            samego początku i anarchiści krytykują go do samego początku. Ale pamiętam też
            postulaty I Solidarności z I Zjazdu o Samorządnej Rzeczpospolitej (bardzo
            zbliżone do postulatów anarchosyndykalizmu).

Mamy swoje propozycje, niektóre nawet przez pewien czas udało się zrealizować w
            praktyce. Ale żeby się o tym dowiedzieć, trzeba mieć otwartą głowę i nie
            ograniczać się do wyzywania od głupich lewaków itd. A niestety taki poziom dominuje.
            • wiktoriaka Re: Margines społeczny w akcji 08.06.07, 02:10
              durruti napisał:

> Mamy swoje propozycje, niektóre nawet przez pewien czas udało się zrealizować w
              > praktyce.

No to zbyt dużo konkretów się nie dowiedziałam.

>Ale żeby się o tym dowiedzieć, trzeba mieć otwartą głowę i nie
              > ograniczać się do wyzywania od głupich lewaków itd. A niestety taki poziom
              >dominuje.

Być może nie mam tak otwartej głowy jak Ty, ale nie przypominam sobie, żebym
              wyzwała Ciebie, ani kogokolwiek od głupich lewaków, więc uwaga niezbyt trafna.
            • koham.mihnika cala wasza ideologia niue jest warta papieru na 08.06.07, 10:39
              ktorym to spisaliscie.
              Mrzonki durniow lub cynicznych oszustow.
              Dobry komunista, to zimny komunista.
          • koham.mihnika przeciez my to juz przerabialismy pod nazwa 08.06.07, 10:37
            socjalizmu.
        • magnusg Re: Margines społeczny w akcji 08.06.07, 10:40
          A kto dal demokratyczna legitymacje tobie albo Greenpeace??Gdybyscie potrafili
          przekonac do swoich pogladow wiekszosc ludzi w panstwach G8, to bez problemu
          moglibyscie zalatwic swoje postulaty droga parlamentarna.Ale wy nie potraficie.
      • blue911 Re: Margines społeczny w akcji 07.06.07, 15:22
        krakus24a napisał:

> rządy tych państw wybrali obywatele w wolnych wyborach.

Kpisz czy o droge pytasz???
        Nie znam osobiscie nikogo z moich znajomych,ktory glosowal na Busza ,a "wygral"
        juz dwa razy. To,oczywiscie, jest malo miarodajne,ale mimo wszystko uwazam,ze
        spoleczenstwa sa tak intensywnie manipulowane i oglupiane przez media,ze nie
        odnosze wrazenia zeby wiekszosc politykow wygrala wg wiekszosci glosow.
    • balrog008 Ooo coś GW dawno nie pisała o pseudoekologach 07.06.07, 18:03
      No proszę, znowu zieloni w akcji?? Echhh pomyśleć, że dzięki takim ludziom wiele
      osób nabiera się w bajeczki o ocieplaniu klimatu przez działalność człowieka...
    • koham.mihnika chcialbym dozyc dnia kiedy ONZ, grinszit i amnesty 08.06.07, 10:35
      zostana zamkniete na cztery spusty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka