durruti 07.06.07, 14:55 Relacja z antyszczytu na żywo: cia.bzzz.net/g8_antyszczyt_2007 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morda11 Akcja Greenpeace na morzu pod Heiligendamm 07.06.07, 14:58 Jeśli wśród tych demonstrantów są czerwone flagi z sierpem i młotem, to my raczej juz wszystko wiemy! Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Akcja Greenpeace na morzu pod Heiligendamm 07.06.07, 15:01 Coś Ci się przywidziało :) Odpowiedz Link Zgłoś
psjakosc Re: Akcja Greenpeace na morzu pod Heiligendamm 07.06.07, 15:05 well cum to our little polish Hell soon !!! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Margines społeczny w akcji 07.06.07, 15:18 rządy tych państw wybrali obywatele w wolnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
durruti Re: Margines społeczny w akcji 07.06.07, 15:21 Ile procent głosujących? I czy wybrali ich do prowadzenia wojen? Poza tym nie wybrały ich miliardy ludzi z większości krajów, za których oni podejmują decyzje w gronie 8 osób. Dziękuje bardzo za taką "demokrację". Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Margines społeczny w akcji 07.06.07, 21:51 durruti napisał: Dziękuje bardzo za taką "demokrację". Poczytałam sobie trochę tę stronę anarchistów, którą mi polecałeś (w innym wątku) i z przykrością muszę powiedzieć, że nie ma tam odpowiedzi na moje pytania. Nie przedstawiliście żadnej wizji nowego sprawiedliwszego świata, nie ma tam żadnego pozytywnego programu. Piszecie triumfalnie, jak to protesty wspaniale się udały, policja poniosła porażke, cały czas w tym samym duchu. "Sprawiedliwość społeczną będzie można osiągnąć tylko, gdy zasoby świata zostaną przejęte przez społeczeństwo." - to mnie nie przekonuje, bo żyłam już w systemie, gdy była społeczna wartość środków produkcji i on zbankrutował. Jeszcze bardziej niepokojące są niektóre sprzyjające Wam wypowiedzi. marcusdavidus : Osobiscie nie moge przyznac nic innego jak to ze popieram cel dzialan ale coz srodki korymis ie poslugujecie nieststy sa niewystarczajace ...jedynie calkowita rewolucja moze cokowleik zmienic . ewentualnie atak na banki elektroniczne ..... dzialanie by calkowicie sparalizowalo najbogatsze kraje swiata i albo bysmy mieli 3 wojne swiatowa albo swiatowy pokoj ryzyk fizyk zalezy .. Może poczytajcie sobie coś o rewolucjach, które już były, ile przyniosły krwi i nieszczęścia. Ludzie nie są aniołami, mają taką naturę, jaką mają, a próby stworzenia "nowego człowieka' skończyły się zamordyzmem i niewyobrażalnymi cierpieniami. PS Co to za anarchiści, którzy cenzurują komentarze do swoich artykułów? Okazuje się ,że wolność wypowiedzi nie jest Waszym priorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Margines społeczny w akcji 07.06.07, 21:53 wiktoriaka napisała: społeczna wartość środków produkcji Przepraszam pomyłka, oczywiście społeczna własność środków produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
durruti Re: Margines społeczny w akcji 08.06.07, 00:59 Ja też żyłem tak się składa w tamtym systemie, ale to był system wykolejony od samego początku i anarchiści krytykują go do samego początku. Ale pamiętam też postulaty I Solidarności z I Zjazdu o Samorządnej Rzeczpospolitej (bardzo zbliżone do postulatów anarchosyndykalizmu). Mamy swoje propozycje, niektóre nawet przez pewien czas udało się zrealizować w praktyce. Ale żeby się o tym dowiedzieć, trzeba mieć otwartą głowę i nie ograniczać się do wyzywania od głupich lewaków itd. A niestety taki poziom dominuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Margines społeczny w akcji 08.06.07, 02:10 durruti napisał: > Mamy swoje propozycje, niektóre nawet przez pewien czas udało się zrealizować w > praktyce. No to zbyt dużo konkretów się nie dowiedziałam. >Ale żeby się o tym dowiedzieć, trzeba mieć otwartą głowę i nie > ograniczać się do wyzywania od głupich lewaków itd. A niestety taki poziom >dominuje. Być może nie mam tak otwartej głowy jak Ty, ale nie przypominam sobie, żebym wyzwała Ciebie, ani kogokolwiek od głupich lewaków, więc uwaga niezbyt trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika cala wasza ideologia niue jest warta papieru na 08.06.07, 10:39 ktorym to spisaliscie. Mrzonki durniow lub cynicznych oszustow. Dobry komunista, to zimny komunista. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika przeciez my to juz przerabialismy pod nazwa 08.06.07, 10:37 socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Margines społeczny w akcji 08.06.07, 10:40 A kto dal demokratyczna legitymacje tobie albo Greenpeace??Gdybyscie potrafili przekonac do swoich pogladow wiekszosc ludzi w panstwach G8, to bez problemu moglibyscie zalatwic swoje postulaty droga parlamentarna.Ale wy nie potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Margines społeczny w akcji 07.06.07, 15:22 krakus24a napisał: > rządy tych państw wybrali obywatele w wolnych wyborach. Kpisz czy o droge pytasz??? Nie znam osobiscie nikogo z moich znajomych,ktory glosowal na Busza ,a "wygral" juz dwa razy. To,oczywiscie, jest malo miarodajne,ale mimo wszystko uwazam,ze spoleczenstwa sa tak intensywnie manipulowane i oglupiane przez media,ze nie odnosze wrazenia zeby wiekszosc politykow wygrala wg wiekszosci glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Ooo coś GW dawno nie pisała o pseudoekologach 07.06.07, 18:03 No proszę, znowu zieloni w akcji?? Echhh pomyśleć, że dzięki takim ludziom wiele osób nabiera się w bajeczki o ocieplaniu klimatu przez działalność człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika chcialbym dozyc dnia kiedy ONZ, grinszit i amnesty 08.06.07, 10:35 zostana zamkniete na cztery spusty. Odpowiedz Link Zgłoś