marucha71 18.06.07, 07:04 No to mamy imprezę Ligi Polskich Rodzin. Brawo brawo.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujaszek_joe [...] 18.06.07, 07:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 07:10 A co na to Ziobro i jego 24 godzinne sady. Taka okazja im umknela. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 07:30 Policja nie interweniowała, bo obecny rząd przecież popiera takie akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 08:11 tetlian napisał: > Policja nie interweniowała, bo obecny rząd przecież popiera takie akcje. > A co ma obecny rząd do tego ? W bardziej rozwiniętych demokracjach faszyści demonstrują legalnie na ulicach, i dostają nawet eskortę od policji. A co się dzieje na prywatnej posesji, to policji nic do tego. Nie mamy już przecież komuny. Problem faszyzmu , jest problemem bardzo delikatnym. Walka z faszystami do niczego nie doprowadzi, tylko do wzrostu faszyzmu. Nie z faszystami należy walczyć , ale z przyczynami tego zjawiska. Faszyzm był jest i będzie, można go tylko ograniczać. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 przeciez Hitler nie przepadal za slowianami 18.06.07, 08:26 wiec jaki sens ma noszenie przez Polakow koszulek z Hitlerem? Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: przeciez Hitler nie przepadal za slowianami 18.06.07, 11:19 Zaden. Tak samo, jak tego typu ideologia nikogo nigdzie nie zaprowadzi. Moze i Hitler mial na poczatku dobre pomysly gospodarcze - dal po prostu prace i socjal ludziom. Ale jego poglady polityczne byly chora wizja nacpanego amfetamina frustrata (amfetamina powoduje spadek samokrytycyzmu). Zal mi tych idiotow w koszulkach z Hitlerem. Nie umieja samodzielnie myslec, i juz sie pewnie tego nie nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: ja chce do gazu!!! jestem zydówką!!! 18.06.07, 13:16 Kochanie, nigdy w Polsce scenariusz z przed pół wieku sie nie powtórzy, masz moje słowo! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Kto tu jest na gazie? Wyborowa? 18.06.07, 14:12 Cytat: "Z nabrzeża było słychać chóralne "Żydzi do gazu" i "Sieg Heil!". Policja - choć wszystko widziała - sprawę umorzyła z braku świadków i osób, "które uraziły takie zachowania". Z tych samych powodów umorzono śledztwo w sprawie zlotu neonazistów w Czarnej Białostockiej w 2005 r." To co, bylo slychac, czy tylko mysleli, ze slyszeli i dlatego zglosic tego nie mogli??? Ktos tu daje gazu, albo jest na gazie. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Poszeklu jest na gazie? 18.06.07, 16:58 Gdyby w Polsce po 1989 uchwalono wreszcie ustawę denazyfkacyjną, nie byłoby teraz problemu. Ale tak naprawdę największy problem mają solenizanci Kaczyńscy, bo chowając głowę w piasek i tolerując dalej Giertycha, Wierzejskiego, Wiecheckiego i innych faszystów w rządzie kopią sobie polityczny grób. Już nie utratę większości w parlamencie - tylko niebyt. A na okrasę banda z Samoobrony... Żeby Polskę oczyścić. To już niedługo - niektórych roczników w Polsce zabraknie - ale będzie czysto! Smutne urodziny towarzyszu poszeklu, że i gaz nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Hitler to narodowy-socjalista 18.06.07, 14:10 armagon napisał: > Moze i Hitler mial na poczatku dobre pomysly gospodarcze - dal po prostu > prace i socjal ludziom. Jakie niby socjalista może mieć dobre pomysły? To wszystko doświadczalnie skompromitowane. Czytałem Mein Kampf i pewnie dlatego tak się tego broni ludziom, bo się lewica boi że niektórzy zobaczą podobieństwa! A z Mein kampf wynika, że ... Hitler to narodowy-SOCJALISTA. Ot same lewicowe brednie plus elementy narodowe (wyższość rasy niemieckiej i nienawiść do Żydów). Ciekawe czemu nie zwalcza się tak KomunistycznejPP (istniejącej, podczas gdy NSDAP nie ma szans)? Jak też pozwala na wykłady maniakalnemu komuniście z Bułgarii, gdy innego maniaka Irvinga wygania z targów lub wsadza do więzienia? PS.To nie znaczy, że jestem za tymi faszystami, każda lewicowa ideologia jest obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
playa_vista Re: Hitler to narodowy-socjalista 18.06.07, 14:27 To jest twoje zdanie. Nie potrafisz odróżnić ideologii lewicowej od skrajnie lewicowej i na tym polega twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Hitler to narodowy-socjalista 18.06.07, 14:59 playa_vista napisał: > To jest twoje zdanie. Nie potrafisz odróżnić ideologii lewicowej od skrajnie > lewicowej i na tym polega twój problem Manhu napisał wyraźnie, że obydwie odmiany skrajnej lewicy i narodowy socjalizm i komunizm są równie obrzydliwe. Traktowanie jednej z nich jako dopuszczalnej i urządzanie lewicowych cyrków nastawionych na silne różnicowanie tych zbrodniczych ideologii jest właśnie niedopuszczalną manipulacją lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Jakiś argument poproszę. 18.06.07, 16:31 A poza tym, czy aby obecna władza nie jest narodowo-socjalistyczna? Konia z rzędem temu, kto udowodni, że poza konwencją nakazującą używać określenia narodowy-socjalizm w odniesieniu do ideologii NSDAP istnieje jakikolwiek dobry powód dla którego PiS-SO-LPR nie jest obozem narodowo socjalistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Hitler to narodowy-socjalista 18.06.07, 20:07 darr.darek napisał: > obydwie odmiany skrajnej lewicy i narodowy socjalizm > i komunizm są równie obrzydliwe. Nazizm jest lewicowy (ale antykomunistyczny) w kwestii proponowanych rowiązań gospodarczych i prawicowy (skrajnie konserwatywny) w warstwie światopogladowej. Pokaż mi neonazistę, który uwaza się za lewaka. Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: Hitler to narodowy-socjalista 18.06.07, 23:55 A na czym polega ten skrajny konserwatyzm nazistów? Na przywiązaniu do Kościoła? Monarchiźmie? Promowaniu demokracji pośredniej? Popieraniu prywatnej własności i wolnego rynku? Zapomniałeś, że obowiązujące, dialektyczne uzasadnienie brzmi - "bo służy interesom wielkiego kapitału" czy boisz się ośmieszyć powtarzaniem bredni Kominternu? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: przeciez Hitler nie przepadal za slowianami 18.06.07, 14:28 jednorazowy3 napisała: > wiec jaki sens ma noszenie przez Polakow koszulek z Hitlerem? Ale z Ukraińcami hitlerowcy współpracowali. A Ukraińcy też Słowianie chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: przeciez Hitler nie przepadal za slowianami 18.06.07, 15:13 eti.gda napisał: > jednorazowy3 napisała: > > wiec jaki sens ma noszenie przez Polakow koszulek z Hitlerem? >Ale z Ukraińcami hitlerowcy współpracowali. A Ukraińcy też Słowianie chyba? To Ukraińcy chcięli współpracować z Niemcami, nie odwrotnie. To Ukraińcy witali Niemców kwiatami, a Niemcy traktowali Ukraińców niewiele lepiej od reszty "podludzi". Wysocy dostojnicy narodowo-socjalistyczni (z Hitlerem na czele) przez długi czas zabraniało czynienia jakichkolwiek "awansów" Ukraińcom, aby w przyszłości nikt nie wątpił, że wyłącznie Niemcy podbili Świat. Dopiero, gdy Niemcy poczuli, że pali im się koło d..y, ustały naciski naczalstwa i oficerowie niemieccy mogli się "bratać" z armią Własowa i innymi spadami służącymi w Wermahcie i w Waffen-SS. Jak widaomo nie na wiele im się to zdało. Po kapitulacji powstańców warszawskich oficerowie niemieccy z własnej inicjatywy proponowali Polakom dołączenie się w walce przeciw Sowietom (oczywiście, oficer AK odmówił) - rok wcześniej za taką propozycję Hitler zdegradowałby tego niemieckiego oficera lub postawił przed plutonem egzekucyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
roger39 To Simona Mola juz puscili, Murzyn z Kamerunu AIDS 18.06.07, 23:02 Simon Mol , ktory zarazil 200 polskich kobiet AIDS , jest czolowym dzialaczem organizacji "Nigdy Wiecej". Wyborcza pisze ,ze ta organizacja wysledzila impreze neonazistow . A ja przypomne , ze ta organizacja Nigdy Wiecej dala tytul antyfaszysty roku Simonowi Mol , ktory w ten sposob z duza latwoscia mogl upolowac kilkaset polskich kobiet . Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 08:27 "A co się dzieje na prywatnej posesji, to policji nic do tego. Nie mamy już przecież komuny." a to ciekawa teoria. to znaczy, że na prywatnej profesji możesz otworzyć sklep z heroiną? No cóż, vivat IV RP i jej 24 godzinne sądy. Chociaż ja się nie zdziwię, jeśli po awanturze prasowej Ziobro coś jednak z tym zrobi, bo takie akcje bardzo pisowcom psują wizerunek. Ale nie zmienia to faktu, że taki imprezy mamy dzięki tej koalicji, która dotychczas była wobec nich pobłażliwa, albo nawet jej przedstawiciele doskonale sie na nich bawili (prawda, panie Wierzejski?). Odpowiedz Link Zgłoś
gnida_z_po Poglądy niezgodne z GW też są nazistowskie 18.06.07, 09:33 Kto ma monopol na określanie czy jest to impreza nazistowska. Brednie złodziejskiego lobby żydowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Poglądy niezgodne z GW też są nazistowskie 18.06.07, 09:44 faktycznie jesteś gnidą..tak bardzo nienawidzisz żydów,zapewne też czarnych,żółtych,a o masonach już nie wspomne..a zaraz powiezs że POLSKA jest nietolerancyjna dla faszystów i jezscze się dziwisz... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Poglądy niezgodne z GW też są nazistowskie 18.06.07, 10:06 jk270805 napisał: > faktycznie jesteś gnidą..tak bardzo nienawidzisz żydów,zapewne też > czarnych,żółtych,a o masonach już nie wspomne..a zaraz powiezs że POLSKA jest > nietolerancyjna dla faszystów i jezscze się dziwisz... On kocha i toleruje jedynie każdego kto ma identyczne poglądy co on, oczywiście w duchu chrześcijańskim i patriotycznym ku chwale Romana! Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Poglądy niezgodne z GW też są nazistowskie 18.06.07, 10:11 dobry kawał.sam to wymyśliłeś???Roman jako mój idol?hmmm.muszę to przemyśleć.fajny tekst Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen Polska policja to dyletanci nie znający prawa 18.06.07, 10:43 Rzecznik policji powiedział: - Wszystko to działo się nie w miejscu publicznym, ale na prywatnej posesji, więc interweniując, złamalibyśmy prawo. Nie było podstaw do podjęcia działań - mówi Baranowski. Powinni go wyrzucić z pracy. Dlaczego? Bo to co mówi to bzdura. Czy mogę kogoś zgwałcić na prywatnym terenie i policja nie będzie mogła mi przeszkodzić? Żeby podjąć interwencję, nie potrzeba też żadnego zgłoszenia, tylko uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa. Policjanci powinni wejść na ten koncert. Zobaczyć, czy 1. jest tam bramka biletowa, 2. czy sprzedawane jest piwo, 3. czy jest pozwolenie na organizację imprezy masowej. Nie potrzeba ścigać faszystów za faszyzm. Wystarczyło ich załatwić z tych trzech powodów... Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink W IV Rzeszy Pospolitej tylko biali* maja prawa.. 18.06.07, 10:53 bialy* - heteroseksualny, katolicki, rasy bialej , samiec lub samica ( ta druga z natury bycia samica ma mniej praw niz jej samiecki odpowiednik ) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko nie popieram nazistow, ale beda oni rosli w sile. 18.06.07, 10:59 i to nie z winy politykow, a z winy politycznej poprawnosci, wydaje mi sie ze sa odpowiedzia na (na przyklad): drug queens Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Czyli jestes taki jak oni... 18.06.07, 11:03 ... gdyz jak sadze z twojej wypowiedzi DRAG QUEEN (bez s bo niepoliczalne) stanowia dla Ciebie problem... Z jednaj strony nawolywanie do nienawisci morderst gazu za fakt bycia innym niz lysym katlickim heteroseksualnym polglowkiem... a z drugiej strony... rownosci dla wszytkich, milosci i poszanowanie (oczywiscie mowa o tych ktorzy nie wyradzaja krzywdy drugiemy czlowiekowi)... Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: Czyli jestes taki jak oni... 18.06.07, 11:12 poki co zaden polski nazista mnie nie skrzywdzil, ale moje dziecko zostalo skrzywdzone przez drug gueen-a takie zachowanie jak ci ludzie prezentuja niestety nie jest czyms przyjemnym dla 6-cio latka. to ze facet rzada by wpuszczano go do damskiej toalety bo uwaza sie za kobiete, dla kazdego trzezwo myslacego jest chore, jesli tego nie widzisz, to zal mi cie. Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: Czyli jestes taki jak oni... 18.06.07, 11:34 Nie bardzo rozumiem w jaki sposob drag queen miala by skrzywdzic twoje dziecko...a jezeli skrzywdzila.. to czy o tym zadecydowal sam fakt bycia drag queen czy moze facet byl poprostu swinia... wiesz przebieranie sie w damskie ciuchy nie swiadczy o jakosci czlowieka.. jest sie chamem albo nie bez wzgledu na orientacje... choc z tego co mowisz nie wiem czy przypadkiem nie miales do czynienia z transeksualista... a nie transwestyta... co nie zmienia faktu ze ma sie to nijak do tego jakim czlowiekiem jest. To troche tak jak ocenianie jakosci czlowieka na podstawie koloru wlosow.. Wszak istnieje stereotyp ze rudzi sa falszywi... - a ja zapytam jak rudy kolor ma sie do charakteru czlowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: Czyli jestes taki jak oni... 18.06.07, 11:43 z powyzszej proby odpowiedzi na moj post, wnioskuje, ze nie przeszkadza ci, wchodzenie mezczyzn do damskich toalet. przykro mi ze nie widzisz nic zlego w zachowaniach trans**** czy oscentacyjnych homoseksualistow, ktorzy za wszelka cene chca pokazac swoje atuty, zapewne dziwki stojace na ulicach tez ci nie przeszkadzaja i widok ich, dla twoich, nie bedzie zadnym specjalnym przezyciem... Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink nie zrozumiales mnie.. 18.06.07, 11:51 ja sie pytam jak ma sie homoseksualizm ma do oscentacyjnego zachowania.. ? podajesz przyklad dziwki.. - to tez nie jej heteroseksuazlim decyduje o zachowaniu.. ! Zwyczajnie trafiles najwyrazniej na chama i tyle.. Ale z tego co opowiadasz trafiles na tranSEKSUALISTE... czyli jako kobieta w meskim ciele miala prawo isc do damskiej toalety.. gdyz JEST KOBIETA... mozna sie dalej zaglebiac czy jest ona heteroseksualna czy homoseksualna.. Ale to nadal nie decyduje o jakosci czlowieka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 13:07 jest mezczyzna, stwierdzam to ponad wszelka watpliwosc. a homoseksulaizm ma sie ni jak do oscentacyjnego zachowania, jednak nie oznacza to ze homo nie moze zachowywac sie oscentacyjnie, a taka poza najczesciej towarzyszy gay pride. ja tylko uwazam ze skoro nie popieram oscentacyjnego zachowania dziwki, to dlaczego mialbym nie obrazac sie na takie zachowania homoseksualistow? Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 13:38 oczywiscie ze mozesz sie obrazac.. mozesz nawet krzyczec... ale faktycznie wtedy gdy masz cos konkrentego do powiedzenia.. a jezeli opierasz sie tylko na swoim uprzedzeniu to moze lepiej unikac by sie nie denerwowac ( bo poco? ).. albo z psychologiem porozmawiac (nie psychiatra!- nie staram sie ciebie obrazac!)... zwykla rozmowa moze pomoc. Oscentacyjnosc - czym innym jest parada ( ktora ma pokazac ze geje istnieja i nikomu krzywdy nie robia) a czym innym jest mowienie w pracy o wakacjach spedzonych ze swoim partnerem gdzies w grecji - czyli niczym innym co zrobil by heteroseksualny facet mowiacy o swoich wakacjach z ukochana osoba - jasne ze chcesz sie tym podzielic.. Jednak jak juz to zrobi homo - to jest nazywane oscentacyjnoscia. .. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 13:47 piszac o oscentacyjnosci, mialem na mysli glownie to co dzieje sie na paradach. a co do chwalenia sie, to ja sie mojemu koledze starszemu odemenie o 20 lat nie bede chwalil gdzie i z kim bylem na wakacjach bo to moj kolega z pracy a nie przyjaciel, natomiast gdybym mial przyjaciela homo, to na pewno chetnie bym posluchal, zreszta, nawet gdybym pracowal z homo chwalipieta i nawet gdyby go nie lubial, to jak mialbym go dyskryminowac, jak on sprzedalby wiecej komorek odemnie? mam kolege heteroseksualnego, ktory ma dziewczyne, i ilekroc jestem gdzies z nimi, oni oscentacyjnie doslownie 30cm od mojej twarzy caluja sie tak ze widac im cale jezyki ;) wyjatkowo mnie to obrzydza i mojego kolege z tego powodu czasami obrazam, czasami sie z niego nasmiewam, wiec moze go nawet dyskryminuje, jednak tydzien w tydzien wypijamy razem przynajmniej jedno piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 14:17 no wiec jak sam przyznales w tej wypowiedzi oscentacyjnosc nie ma nic do orientacji... a odnosnie chwalenia wakacjami (przyklad) .. to przeciez indywidualna sprawa.. tylko dziwnie powiedziec ze " bylem z kolega w grecji " na pytanie gdzie byles i co robiles.. skoro ow "kolega" znaczy dla ciebie bardzo duzo. A na marginesie - takze nie znosze lizania sie w miejscy publiczym... Co innego pocalunek.. lub trzymanie za reke - czego w polsce homoseksualisci nadal robic nie moga ( technicznie moga - lecz wiele ryzykuja ) ... Wiec ida takie pary zakochanych ludzi i zmuszone sa udawac przed innymi ze sa dla siebie obcy... Sprobuj poudawac przez jeden dzien.. ze najblizsza ci osoba w miejscu publicznym nic dla ciebie nie znaczy.. - i przeciez trzymanie za reke to nie jest proba pokazania "patrzecie ludzie jestesmy razem" ... tylko "kocham Cie i wiele dla mnei znaczysz, lubie byc w twoim towarzystwie.. " Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 14:43 > no wiec jak sam przyznales w tej wypowiedzi oscentacyjnosc nie ma nic do > orientacji... no wlasnie, nie ma nic do rzeczy, wiec mam prawo potepiac takie zachowanie. ( technicznie moga - lecz wiele ryzykuja ) nie wiem na cyzm to rzyzko polega Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 14:56 oczywiscie ze zachowanie tak!! jak ktos nie umie sie zachowac to nie jest problem jego orientacji... tylko zwyklego chamstwa.. wiem ze zaraz mi tu wylecisz z parada.. wiec od razu odpowiem.. ze to jest inna sytuacja ... jako ze parada nie jest skierowana ani przeciwko Tobie... ani rodzinie... ani religi (sic!) -.. jest skierowana przeciwko ignorancji, zaklamaniu... porownywaniu do pedofili... hipokryzji kosciola! A ryzyko? Toz to proste... Zrob doswiadczenie - wez za reke kolege i idzcie przez tak sobie przez ulice.. ( po pierwsze milion spojrzen - bedziesz sie czol jak ufolodek albo murzyn w polsce, po drugie jak by jeszcze trzeci szedl za wami i nagrywal to co ludzie mowia za waszymi plecami.. tylko dlatego ze trzymacie sie za rece... zrozumial bys ile w nich nienawisci... zrozumial bys co to znaczy "milosc blizniego" jak by ktoras babcia za wami zaplula.. - TYLKO ZA TRZYMANIE SIE ZA RECE... oraz ... radze sie puscic i udawac ze sie nie znacie jezeli jacys lysi beda w poblizu.. - bo obawiam sie ze hospitalizacja byla by znacznym doswiadczeniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 15:14 czy ty nie masz aby jakiejs obsesji? ty myslisz ze jak ktos sie lapie za rece to odrazu wszyscy to zauwazaja i komentuja? ja ci powiem ze na 100 ludzi w takiej sytuacji 90 nawet tego nie zauwazy, 5 przejdzie obojetnie, 1 splunie, 2 poczuje sie niesmacnzie, 2 powie ze to dowod odwagi. a co do parady, to ja nie uwazam oscentacyjnego zachowania, za dobry sposob wlaczenia homoseksualistow do spoleczenstwa. ----------------------------- podpisujcie sie! euro2012naslaskim.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 15:26 ale o to chodzi ze ty nie masz co ich wlaczac do spoleczenstwa - bo oni juz w nim istnieja... - parada ma na celu powiedzenie - ZE TAK JESTESMY I NIE CHCE BYC TRAKTOWANY JAK UFO!... PARADA , czy DEMONSTRACJA.. polega na DEMONSTROWANIU SIE... a swoja droga mowisz tak jakby te parady nie wiem co w sobie mialy.. .. Moze mylisz z paradami milosci... albo w Rio... Mysle ze powinienes sprobowac.. bo to przedewszystkim zabawa.. i to w celu rownosci wszytkich w tym Ciebie... i twojego prawa do wypowiedzi.. i wlasnego zdania. Natomiast co do trzymania sie za reke... byc moze mam obsesje.. - byc moze masz racje.. Ale cos jednak powoduje ogolny ze mam takie a nie inne wrazenie.. i bynajmniej nie jest to przychylnosc rzadu ani jego bojowek.. Widzisz z Toba da sie rozmawiac.. bez wolgaryzmow.. poprostu pogadanka przy pivie.. - Z wieloma sie nie da... Zwyzywaja Cie od zboczencow.. tylko dlatego ze kochasz faceta. i w ich oczach jestes skreslony.. A to przeciez nie w pozadku.. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 17:42 qrcze, a mnie dla odmiany wyzywaja od faszystow i homofobow ;/ wolnosc slowa jest podstawą nikt nie ma prawa komus go zabierac. ja ci powiem ze rozumiem co maja na celu te parady, jednak nie lubie kiedy ktos mnie do czegos zmusza, a czytajac i sluchajac ostatnimi czasy polskich mediow, czuje sie tak jakbym byl jakims odszczepiencem plugawiacym tysiacletni dorobek europy. zgadzam sie co do tego ze kazdy czlowiek ma te same niezbywalne prawa, na strazy ktorych musi stac panstwo, uwazam jednak ze homoseksualisci nie potrzebnie nadmiernie histeryzuja i manifestuja swoja obecnosc w spoleczenstwie, bowiem wszyscy o nich wiedzieli i wiedza. rozumiem ze jesli ktos kocha druga osobe ktora jest tej samej plci czuje sie jakos glupio, bo w tv za bardzo takich par niema, bo w bibli o takich ludziach nie pisano i jakos tak wszyscy na nich dziwnie patrza, jednak uczucie odrzucenia, moim zdaniem, wcale nie jest wywolane tylko przez reszte spoleczenstwa, wydaje mi sie jednak, myslac w kategoriach normalnosci, homoseksualista sam jest swiadom jakiejs dysfunkcji swojego organizmu, w koncu nigdy nie bedzie mial dzieci ze swoja druga polowka i to chyba miedzy innymi dlatego maja to uczucie dyskomfortu, jednakze to nie wina spoleczenstwa ze w wiekszosci laczy sie w pary mogace miec wlasne potomstwo. co do rownosci, ja nie uwazam ze powinno sie wszystko wyrownywac, to ze jestesmy tacy rozni stanowi o sile gatunku ludzkiego, nigdy ludzie nie beda sobie rowni, moga byc rowni wobec prawa, jednak rowni wobec (np) biologi nie beda nigdy z toba tez mi sie milo rozmawia ;] ----------------------------- podpisujcie sie! euro2012naslaskim.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 13:51 a tak btw, szkoda ze nie odniosles sie praktycznie do zadnego z moich arg. przykre ze tylko tak potrafisz rozmawiac... jak w ogole ktos moze bezczelnie wmawiac jakas bzdure drugiemu czlowiekowi, ze niby fakt posiadania penisa nie swiadczy o byciu mezczyzna... przeciez to co piszesz jest juz Kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 14:24 posiadanie czlonka fizycznie czyni Cie mezczyzna... ... ale nie koniecznie tak to wyglada w praktyce... to tak jak by probowac uzaleznic wielkosc czlonka od posiadanego libido albo agresji... - MA SIE NIEJAK... Jest jeszcze cos takiego jak PLEC MOZGU... a jak wiadomo czlowiekiem nie jestes dlatego ze masz organy rozdrodcze .. tylko dlatego ze masz rozum.. mozg - to on nas wyroznia sposrod innych zwierzat... i to on czyni nas tym kim jestesmy.. w zwiazku z tym on stoi tutaj w pierszenstwie przed czlonkiem ( sorry musisz sie zgodzic) ... nie jestem fachowcem od transeksualizmu i od transwestycyzmu.. wiec nie bede sie tez wypowiadal na ten temat... poprostu akceptuje fakt ze takie cos istnieje.. i nie jest to wynik wyboru... ( przynajmniej w tym pierwszym przypadku) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 14:46 tak to wlasnie wyglada w praktyce, jesli masy penisa, jestes facetem, a to co kto sobie mysli to juz jest klopot natury egzystencjonalnej, rozne sa poglady na to czym jestesmy, jednak definicja mezcyzny czy kobiety zawsze jest taka sama Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 15:19 co do definicji to bym sie na twoim miejscu tak nie klócil.. :) jako ze wszytko zalezy od tego o jakim rodzaju plci mowimy... czy plci fizycznej - skierowanej tylko na rozmnazanie... czy plci psychicznej - bedacej faktycznym odzwierciedleniem stanu egzystencji.... tym czasem nie mowisz dziecku ze ktos jest mezczyzna bo ma siusiaka a siusiak jest do tego i tego... Popatrz przez pryzmat dziecka.. - dla niego nie istnieje cos takiego jak seksualnosc.. ( a wtym podzial na plec)... dziecko widzi rodzicow, przyjaciol.. wiezi miedzyludzkie... i jezeli zobaczy faceta ubranego w sukienke.. ktory jest zwyczajnym chamem... to zobaczy przedewszystkim to chamstwo ( przed ktorym dziecko nalezy bronic).. a fakt ze facet byl w sukience nie ma zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: czlowiek ktory ma meskie organy rozrodcze 18.06.07, 17:49 a mnie rodzice (i moja siostre i mojego brata) od malutkosci uczyli ze ja jestem chlopczyk bo mam siusiaka a marysia ma pipke i jest dziewczynka ;] ja sikam na stojaco a ona na siedzaco i wydaje mi sie ze nie bylo w tym nic zlego. co do pojecia plci mozgu, to jak zapewne wiesz, mozg jest najmniej zbadanym organem ludzkiego ciala a samo pojecie plci mozgu pojawilo sie kilka lat temu i funkcjonuje poki co jako teoria, pozatym mowiac juz o plci mozgu to rozumiem ze jest meska i zenska a nie ma homoseksualnej, trudno chyba mezczyzne homoseksualiste porownywac do kobiety, chyba bylobyto jakies ogromne zaokroglenie a co do wulgarnosci, mialem na mysli gosci w jakis lateksowych ubrankach (stringi staniki, rajstopy) wypinajacy sie na wszystkie strony, i taki wlasnie widok jest dla mojego dziecka wulgarny i niebezpieczny, musisz przyznac ze nawet prostytutki nie jezdza na ciezarowkach wychwalajac w ten sposob (w bialy dzien) swoje uslugi... to wlasnie na to nie ma przyzwolenia publicznego, gdyby te protesty byly bardziej cywilizowane, tacy ludzie jak ja stali by po waszej stronie i byc moze problem rozwiazalbysie znacznie wczesnie (bowiem znam wielu takich jak ja) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Czyli jestes taki jak oni... 18.06.07, 11:46 > ... gdyz jak sadze z twojej wypowiedzi DRAG QUEEN (bez s bo niepoliczalne) ??? Chyba po polsku... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman [...] 18.06.07, 11:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman temat 18.06.07, 19:18 O rzesz ty, skreslac?! Banowac?! Nauczty sie co to drAg queen a potem zglaszaj do bana, ty biiiiip biiiiiiip obrzezany nie tam gdzie trzeba! W XVI i XVII na scenach wystepowali tylko faceti w sukienkach bo by publika, jako niemoralny, teatr z kbitkami sfajczyla! Odpowiedz Link Zgłoś
playa_vista Re: nie popieram nazistow, ale beda oni rosli w s 18.06.07, 14:30 To się pisze "drag queen". Oni są produktem katolickiej Polski. Ot, taka bezrozumna istota. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: nie popieram nazistow, ale beda oni rosli w s 18.06.07, 17:11 mukroko napisał: > i to nie z winy politykow, a z winy politycznej poprawnosci, wydaje mi sie ze s > a > odpowiedzia na (na przyklad): drug queens Królu złoty - nie mieszaj w to jeszcze narkotyków, bo tak jest zamieszanie. DRAG QUEENS, jesli już o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Polska policja to dyletanci nie znający prawa 18.06.07, 11:28 Po co im pozwolenie na imprezę masową? Wg ustawy to nie podlegało pod imprezę masową: "Impreza masowa została wyraźnie zdefiniowana w ustawie o bezpieczeństwie imprez masowych. Rozumie się przez nią imprezę sportową, artystyczną lub rozrywkową, na której liczba miejsc dla osób na stadionie, w innym obiekcie niebędącym budynkiem lub na terenie umożliwiającym przeprowadzenie imprezy masowej wynosi – nie mniej niż 1000, a w przypadku hali sportowej lub innego budynku umożliwiającego przeprowadzenie imprezy – nie mniej niż 300." Więc bądź tak dobry i nie ucz innych prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap sam nie znasz prawa, rzecznik ma racje 18.06.07, 12:32 > Rzecznik policji powiedział: - Wszystko to działo się nie w miejscu publicznym, > ale na prywatnej posesji, więc interweniując, złamalibyśmy prawo. Nie było > podstaw do podjęcia działań - mówi Baranowski. > > Powinni go wyrzucić z pracy. Dlaczego? Bo to co mówi to bzdura. Karze podlega PUBLICZNE propagowanie faszyzmu czy komunizmu. Art.256 Kk. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Co policja by zrobiła, gdyby to byli geje? 18.06.07, 10:06 1. wkroczyłaby na prywatny teren bez nakazu, bo dostała informację, że zostało tu popełnione przestępstwo 2. wylegitymowałaby wszystkich, sprawdzając czy nie ma osób małoletnich 3. zażądałaby pojawienia się właściciela gospodarstwa, gdyby go nie było ktoś musiałby przedstawić umowę najmu (potem sprawdzono by, czy właściciel posesji odprowadził podatek od pieniędzy za najem) 4. skoro sprzedawano tam bilety, jest to działalność gospodarcza - organizator musiałby się wylegitymować posiadaniem firmy (firma oczywiście natychmiast zostałaby skontrolowana przez wszystkie możliwe instytucje) 5. skoro sprzedawano bilety, nie jest to spotkanie towarzyskie, tylko zwykły koncert - a na takie coś trzeba mieć jakieś zezwolenia, choćby od straży pożarnej (zapewnienie bezpieczeństwa uczestnikom) 6. ponieważ zapewne organizatorzy takich zezwoleń nie mieli - policja zatrzymałaby organizatorów, a resztę towarzystwa rozpędziła 7. organizatorzy mieliby sprawę sądową za nielegalny koncert, co zapewne skończyłoby się kilkutysiączłotową grzywną 8. gdyby nikt się nie ujawnił jako organizator, wszystkie te konsekwencje poniósłby najemca lub właściciel posesji 9. gdyby znaleziono choć jedną osobę niepełnoletnią, byłoby dodatkowe śledztwo w kierunku demoralizacji małoletniego Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko gadasz jak potluczony. 18.06.07, 11:00 w polsce nikt nigdy nie przesladowal gejow!! daj jakis przyklad, a potem prostuj rzeczywistosc do wlasnych wyobrażeń... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.szulc Re: gadasz jak potluczony. 18.06.07, 11:04 Chociazby atak policji na parade w Poznaniu, czy tez atak mlodziezy wszechpolskiej na parade w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: gadasz jak potluczony. 18.06.07, 11:13 to byl najazd na parade, nie na homoseksualisste. podaj przyklad gdzie jakis homo zostal dyskryminowany! Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 11:45 ... toz to wlasnie homoseksualizm uczetnikow byl motorem do zaatakowania parady... zarowno przez policje w poznaniu jak i przez wszechpolakow za kazdym razem gdy taka parada sie odbywa. poczytaj sobie takze raport na temat homofobii w polsce.. i zobaczysz jak to jest przyznac sie wpracy... lub w szkole... posluchaj co mowia ksieza w kosciele - to oni napedzaja ta spirale.. Natomiest jezeli nie znasz tematu to po co pleciesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 12:00 fitpink napisał: > ... toz to wlasnie homoseksualizm uczetnikow byl motorem do zaatakowania > parady... zarowno przez policje w poznaniu jak i przez wszechpolakow za > kazdym razem gdy taka parada sie odbywa. poczytaj sobie takze raport na temat > homofobii w polsce.. i zobaczysz jak to jest przyznac sie wpracy... lub w > szkole... posluchaj co mowia ksieza w kosciele - to oni napedzaja ta spirale.. > Natomiest jezeli nie znasz tematu to po co pleciesz? Za to ty pleciesz o skutkach a nie o przyczynach. Niechęć i nienawiść do homoseksualistów nie bierze się z powietrza, tylko przez działania grupki ultragejowskich działaczy którzy na całym zamieszaniu robią sobie kasę. Specjalnie rzucają hasłami o równości i tolerancji oraz żądają coraz więcej i więcej (uznanie małżeństw, adopcji - zakazu dzielenia rodziców na matkę i ojca itp. nawet najbardziej nielogiczne). Gdyby homoseksualiści sobie normalnie żyli i nie domagali się coraz więcej psując społeczny ład i porządek oraz nie narzucali swoich pomysłów innym (dlaczego moje dziecko w przedszkolu ma nie mieć prawa używać słów mama i tata?) to by nikogo nie obchodzili i nikt by ich nie dyskryminował. Za obecną sytuację niech geje podziękują działaczom swoich ugrupowań, którzy dobrze żyją z tego zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 12:30 o "przyczynach" o ktorych mowisz to troche jak rozmawianie.. na zasadzie co bylo pierwsze czy jajko czy kura... homoseksualzim w roznyxch okresach i przez rozne kultury byl albo akceptowalny albo nie.. nie zmienia to jednak faktu ze zawsze byl! homoseksualisci z racji tworzenia swoich par nie robia nikomu krzywdy.. a juz na pewno ( jak by to polski rzad chcial ) nie zarazaja homoseksualizmem i nie sa powodem ujemnego przyrostu naturalnego. Fakt adobcji dzieci przez pary homoseksualne to nadal nie temat na polskie realia co nie oznacza ze w polsce pary homoseksualne nie maja dzieci - ale z w realiach obaj partnerzy pozostaja dla siebie prawnie obcymi osobami ( pomysl o konsekwencjach ) jak i dziecko w przypadku smierci jednego z partnerow ( np bioologicznego ojca) nie pozostaje pod opieka dotychczasowego opiekuna lecz laduje nieszczesliwe w domu dziecka. W polsce zwyczajnie prawo nie podaza za sytuacja zastana i w pewnym momencie panstwo obudzi sie z reka w nocniku. Natomiast sytuacja z mama i tata.. coz ladnie to tak czytac bez zrozumienia? Sytuacja dotyczyla dzieci ktorzy maja rodzicow w homoseksualnym zwiazku... i chodzilo o to aby takich rodzicow nie dzielic na mame i tate... lub na dwie mamy lub dwuch tatow... Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 12:43 Potwornie bredzisz. W Polsca żadna organizacja homo nie głosi poważnie haseł o małżeństwach czy związkach partnerskich. Co do dzielenia rodziców na matke i ojca to nie był to żaden postulaty organizacji homo tylko "delikatność" w tej kwestii obywateli hetero - po prostu hetero zaczeli się zastanawiać czy to nie urazi kogoś (oczywista głupota) ale to byl jakiś tam incydent. W Polsce geje nie mają żadnych dodatkowych praw a te które mają jako obywatele RP są bardzo często naruszane - choćby prawo do zgromadzeń czy manifestacji. Polska jest na takim etapie rozwoju społecznego że narazie aktywność organizacji homo musi się skupić na przestrzeganiu istniejącego juz prawa... Więc niepotrzebnie histeryzujesz Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 13:00 Nie histeryzuje. Poprostu znam kilku homo (osobiście do nich nic nie mam) i oni także twierdzą, że nie ma czegoś takiego jak dyskryminacja gejów. Co najwyżej niechęć czy ignorancja ale napewno nie dyskryminacja. A o ową niechęć najczęściej właśnie oskarżają ludzi którzy na hasłach homofobii nakręcają społeczeństwo do konfliktu. Co do manifestacji (czy praw do zgromadzeń sprawa jest prosta) - są często zakazane, gdyż stają się prestekstem do konfrontacji dwóch światów politycznych i tyle. Tylko hipokryta może twierdzić, że młode zamaskowane bojówki lewackie chodzą w manifestacjach żeby bronić praw gejów tak jak, że młodzi bojówkarze nacjonalistyczni chodzą tam bronić idei rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 13:19 anvill napisał: > Potwornie bredzisz. W Polsca żadna organizacja homo nie głosi poważnie haseł o > małżeństwach czy związkach partnerskich. Ale punkt po punkcie podąża za podobnymi organizacjami w Europie i na świecie. Zasada jest prosta. Dajemy postulat = > społeczeństwo się buntuje => uznajemy jego część za ciemnogród => wymuszamy przyjęcie postulatu w imię tolerancji i poszanowania wolności. I tak w kółko kolejne sprawy - wszak działacze tych organizacji i stowarzyszeń MUSZĄ MIEĆ PODSTAWĘ EGZYSTENCJI i podstawę do zarabiania na tym pieniędzy. Na szczęście Polska (w gruncie rzeczy dzięki temu "ciemnogrodowi") nie jest jeszcze w tym miejscu: Kosciol.pl napisał/a: Massachusetts, znane z forsowania ustawy uznającej "małżeństwa" między osobami tej samej płci podjęło kroki na rzecz legalizacji innej "orientacji seksualnej" - bestializmu czyli aktów seksualnych między ludźmi i zwierzętami. W tym stanie USA od pewnego czasu prowadzona jest dyskretna kampania na rzecz zniesienia "stygmy społecznej", na którą są narażeni zoofile. Dąży się do tego przede wszystkim przez eufemizację języka używanego w mediach. Kolejnym krokiem zwolenników zoofilii jest projekt "Ustawy dotyczącej archaicznych wykroczeń". Autorami projektu są członkowie Partii Demokratycznej - Cynthia S. Creem, Robert A. O'Leary, Michael E. Festa, David P. Linsky. Są oni również gorącymi zwolennikami aborcji oraz związków homoseksualnych, cieszą się dużym poparciem środowisk gejowskich w tym stanie. Projekt postuluje też legalizację reklamowania aborcji. Przeciwnicy - głównie prorodzinni działacze społeczni uważają, że ta propozycja to początek "równi pochyłej" prowadzącej do prawnego zaakceptowania wielu dewiacji łącznie z kazirodztwem i poligamią. Są za to agresywnie atakowani przez "tolerancyjnych" aktywistów. Stan Massachusetts nie jest odosobniony w tej tendencji. Wielka Brytania zezwoliła ostatnio na emitowanie programów o seksie ze zwierzętami w telewizji publicznej. W Szwecji notuje się w ostatnich latach duży wzrost aktów bestializmu. Coraz więcej zwierząt, głównie koni, pada ofiarą seksualnej żądzy Szwedów. Danych tych dostarczyli weterynarze, inspektorzy praw zwierząt oraz policja. W okresie między 2000 a 2004 rokiem zanotowano 119 przypadków bestializmu, w porównaniu z tylko 3 znanymi w latach 1970-tych, 17 w 1980-tych i 70 w 1990-tych. Należy doliczyć jeszcze przypadki niedokumentowane. Aktywiści praw zwierząt są zaniepokojeni krzywdą fizyczną i psychiczną, na jaką narażone są zwierzęta na skutek gwałtu. Bestializm jest w tym kraju legalny od 1944 roku, kiedy to zniesiono również zakaz zachowań homoseksualnych. Przy zamieszczeniu tego tekstu autor nie zamieścił źródeł jego pochodzenia. Zamieszczamy je teraz, jednocześnie serdecznie dziękując p. Joannie E. Najfeld za ich wskazanie i przepraszając za niedopatrzenie. Źródła: christianitas.pl Koliber.net > Więc niepotrzebnie histeryzujesz Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 14:02 nie wiem jak to ma sie do rzeczywistosci poniewaz pierwszy raz o tym slysze.. ale to mi pachnie raczej tym samym co partia pedofili w holandii skladajaca sie z DWÓCH osob.. i nie majaca zadnego poparcia.. A tyle bylo wrzawy na ten temat .. tym czasem partia umarla smiercia naturalna. Teraz pomysl logicznie: dorosly facet + dorosla kobieta = zwiazek doroslych ludzi ktorzy dobrowolnie zgadzaja na bycie ze soba dorosly facet + dorosly facet = zwiazek doroslych ludzi ktorzy dobrowolnie zgadzaja na bycie ze soba dorosla kobieta + dorosla kobieta = zwiazek doroslych ludzi ktorzy dobrowolnie zgadzaja na bycie ze soba a teraz odroniz to od: dorosly facet/kobieta + dziecko ( nie swiadome tego co sie dzieje, krzywdzone ) - gwalt , przestepstwo - nieswiadome dziecko jest wykorzystywane przez CALKOWICIE SWIADOMEGO DOROSLEGO!!! dorosly facet/kobieta + zwierze ( nie swiadome tego co sie dzieje, krzywdzone ) - gwalt , przestepstwo - nieswiadome zwierze jest wykorzystywane przez CALKOWICIE SWIADOMEGO DOROSLEGO w dodatku innego gatunku!!! czy jestes w stanie pojac te roznice? i zauwazyc co faktycznie jest ZLE bo krzywdzi drugiego? swoja droga jest tam zdanie o poligami ( jako zboczeniu ) - czlowiek z natury JEST POLIGAMICZNY! zapraszam do dziel naukowych na ten temat... innym tematem jest czy to jest w pozadku wzgledem ewentualnego potomstwa czy nie.... - gdyz nie o tym tu rozmawiamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 14:19 Widzisz, nie mozna bezkrytycznie cytować materiał który po pierwsze mija się z prawdą a po drugie jest skrajnie nieobiektywny bo wychodzi się wtedy na głupka. Co do samych związków partnerskich to wydaje mi się że z czasem i tak się stanie a to poszczekiwanie konserwatystów przypomina mi kampanie o prawa wyborcze dla kobiet gdzie konserwatyści wieszczyli koniec świata, kompletną degrengolade i "naukowo" udowadniali że kobiety mają mniejszy mózg i nie potrafią z niego korzystać tak więc dani im praw wyborczych jest właściwie porównywalne z daniem praw wyborczych zwierzętom - podobna dyskusja toczy się teraz i argumenty są podobne... Co do parad równości to najwyraźniej nie wiesz co to za impreza - w przeciwieństwie do Ciebie ja tam byłem z żoną i moją córką - to bardzo fajna i pokojowa manifestacja a mówienie o jakiś zamaskowanych lewackich bojówkach może być jedynie tłumaczone zbyt dużą ilością wypalonego zioła i utraty kontaktu z rzeczywistością - rzeczywiście były tam bojówki ale spod znaku Romana G. i owi "obrońcy życia" krzyczeli "pedały do gazu" albo "zrobimy z wami co hitler z zydami" przy okazji rzucając kamieniami w stronę matek z dziećmi w wózkach Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 14:30 tak.. prawa kobiet... wszak w Biblii takze jest ze kobieta to podgatunek.. tak ... prawa innych ras... wszak w Bibli jest takze pochwalane niewolnictwo i podkreslany fakt nizszsci innych ras niz "narod wybrany" - co czyni takze z polakow narodem "nizszym" gdyz bog ukochal sobie narod zydowski przedewszytkim.. tak... prawa dzieci... One w bibli juz ZADNYCH praw nie maja ( oprocz prawa do sluchania i oddychania ) .... a rodzice sa wrecz nakazani aby krnabrne dziecko przed rade miejska przyprowadzili.. a ta je ukamieniuje.... teraz znow Biblia posluguja sie przeciwnicy par jednoplciowych.. - i ppoki co to jest ich JEDYNY argument.. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: jestes zwyklym ignorantem ! 18.06.07, 13:12 znam wielu gejow ktorzy nawet sa wyzej cenieni niz heteroseksualni koledzy po fachu. a co o przyznawania sie, to kogo obchodzi z kim jego kolega z pracy sypia po co sie maja przyznawac, skoro nikt ich o to nie pyta? a tak na marginesie, dlaczego fryzjer homoseksualista zarabia znacznie wiecej niz heteroseksualna fryzjerka? a co do ksiezy w kosciele to musze przyznac ze nigdy w zyciu nie slyszalem z ambony slowa o homoseksualistach, wiec jakim sposobem cos na ich temat nakrecaja? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: gadasz jak potluczony. 18.06.07, 11:59 LeMadame, w LeMadame, wg wielu donoszacych patryotow, bylo za glosno. Poznan, marsz sprzed poltora roku, policja rozpedzila zgromadzenie publiczne zakazane nielegalnie - byly z tego nawet sprawy przedlozone sadom (sady, szczesciem, kazaly sie walic rza(i samorza)dowym "obroncom" "normalnosci" Odpowiedz Link Zgłoś
kumie Re: gadasz jak potluczony. 18.06.07, 13:12 > LeMadame, w LeMadame, wg wielu donoszacych patryotow, bylo za glosno. Nie tam żebym się czepiał, ale czy oni nie mieli kilkuletnich zaległości w płaceniu czynszu? Prasa pisała... no ale często prasa kłamie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: gadasz jak potluczony. 18.06.07, 13:18 knajpie po prostu wypowiedziano umowe najmu, a manifestacja nie miala pozwolenia. wiec GDZIE TU DYSKRYMINACJA? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: gadasz jak potluczony. 18.06.07, 13:24 mukroko napisał: > knajpie po prostu wypowiedziano umowe najmu, a manifestacja nie miala > pozwolenia. wiec GDZIE TU DYSKRYMINACJA? Ciekawe czy tu się też dopatrzy dyskryminacji: Sąd zabronił heteroseksualistom wstępu do baru dla gejów Jak donosi "Dziennik", hotel w australijskim Melbourne wygrał przed sądem sprawę o zakaz wpuszczania heteroseksualistów do hotelowego baru. Zakazu żądali homoseksualnie goście lokalu. To pierwszy zakaz sądowy w Australii, dyskryminujący osoby ze względu na orientację seksualną - pisze "Dziennik". Właściciel baru twierdzi jednak, że taki zakaz był konieczny. Heteroseksualiści mieli bowiem psuć zabawę przebywającym w nim gejom. Australijska komisja praw człowieka poparła zakaz, stwierdzając, że geje mieli prawo źle się czuć w miejscu, do którego przychodzili heteroseksualiści popatrzeć, jak się zachowują geje - donosi "Dziennik". Odpowiedz Link Zgłoś
fitpink Re: gadasz jak potluczony. 18.06.07, 14:44 w rzeczywistosci ów hotel + bar dla gejow jest jednym z DWUCH tego typu miejsc w tamtejszym miescie przy setce heteroseksualnych... a ramach konkretnych powodów - w hotelu tym i barze robily sobie panienskie wieczory heterosekualne kobiety tylko po to aby sie NABIJAC z tamtejszych mezczyzn... - ale tego "DZIENNIK" zapomnial dodac... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: gadasz jak potluczony. 18.06.07, 19:37 mukroko napisał: knajpie po prostu wypowiedziano umowe najmu, a manifestacja nie miala pozwolenia. wiec GDZIE TU DYSKRYMINACJA? w odmowie, w nielegalnie wydanej odmowie do korzystania kardynalnego prawa do zgromadzien, wioskowy filozofie! i w cyrku ze sprawami przed sadem, na co sad kazal sie walic rza(i samorza)dowym obroncom normalnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Poglądy niezgodne z GW też są nazistowskie 18.06.07, 10:36 zbydlecony gnoju-nie ma prywatnych terenow w polsce na propagowanie faszystowskiego g...brakowalo tam "ojca"rydzyka oszusta i zlodzieja z jego ryngrafem nmp.oto przyklad zgnilizny moralnej endecji.zagrozeniem sa pedaly i sekciarze-faszysci nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Poglądy niezgodne z GW też są nazistowskie 18.06.07, 17:04 gnida_z_po napisała: > Kto ma monopol na określanie czy jest to impreza nazistowska. > Brednie złodziejskiego lobby żydowskiego. Obłudny czy idiota? Sam zespół no remorse ma taki monopol. Oni są nazistami tak, jak Ty zachowujesz się jak przysłowiowe nożyce na stole. Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 09:48 > to znaczy, że na prywatnej profesji możesz otworzyć sklep z heroiną? widzisz, problemem jest tylko to, że karane jest tylko PUBLICZNE propagowanie treści faszystowskich, a prywatnie w swoim własnym domu możesz mówić co ci się tylko chce. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 10:16 Publiczne oznacza nie tylko w miejscu publicznym, ale również skierowane do większej ilości osób. Czy w domu masz prawo posiadać prywatne nielegalne kopie programów komputerowych? Nie, więc policja spokojnie wkracza do domów i akademików. Ale nagle tu jest za bardzo uprzejma. Jeśli było koncert słychać nie tylko na posesji, a i wokół to też jest PUBLICZNE propagowanie. A było słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 10:45 pan odpowiedzialny policjant powinien byc wywalony na morde z policji -natychmias!tylko kto to zrobi?gowniarz zero ziobro?publiczny lgarz?to szczyt wszystkiego!!!kpina z opinii publicznej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 11:27 leszlong napisał: > Publiczne oznacza nie tylko w miejscu publicznym, ale również skierowane do > większej ilości osób. bzdura, ilość osób nie ma tu nic do rzeczy publicznie - w miejscu publicznym (na ulicy, w galerii ...) a gdy do własnego domu zaprosisz nawet bardzo wielu ludzi to cały czas będzie twoje prywatne mieszkanie i możesz sobie w nim głosić co chcesz, a gdy się komuś nie podoba może wyjść (lub możesz go wyrzucić) !! z miejsca publicznego nie masz prawa nikogo wyrzucać, bo każdy ma do niego takie samo prawo. > Czy w domu masz prawo posiadać prywatne nielegalne kopie > programów komputerowych? Nie, więc policja spokojnie wkracza do domów i > akademików. no tu już się popisałeś głupotą posiadanie nielegalnych kopii jest zakazane, obojętnie czy będziesz je trzymał w miejscu publicznym czy w prywatnym mieszkaniu a propagowanie faszyzmu jest zakazane tylko w miejscach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Prywatna impereza czy nielegalny koncert? 18.06.07, 10:35 romulus_remulus napisał: > widzisz, problemem jest tylko to, że karane jest tylko PUBLICZNE propagowanie > treści faszystowskich, a prywatnie w swoim własnym domu możesz mówić co ci się > tylko chce. Myślę, że można się spierać, czy rzeczywiście była to prywatna impreza, bo na prywatne imprezy nie sprzedaje się biletów. Impreza była ogłoszona publicznie, na ogólnodostępnych stronach internetowych. Nie mozna wykluczyć, że wzięła w niej udział osoba niepełnoletnia lub ktoś powodowany głównie ciekawością, a dopuszczenie takich osób do udziału w tym koncercie już jest propagowaniem faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: Prywatna impereza czy nielegalny koncert? 18.06.07, 11:34 polska_baba napisała: > romulus_remulus napisał: > > > widzisz, problemem jest tylko to, że karane jest tylko PUBLICZNE propagow > anie > > treści faszystowskich, a prywatnie w swoim własnym domu możesz mówić co c > i się > > tylko chce. > > Myślę, że można się spierać, czy rzeczywiście była to prywatna impreza, bo na > prywatne imprezy nie sprzedaje się biletów. Impreza była ogłoszona publicznie, > na ogólnodostępnych stronach internetowych. Nie mozna wykluczyć, że wzięła w > niej udział osoba niepełnoletnia lub ktoś powodowany głównie ciekawością, a > dopuszczenie takich osób do udziału w tym koncercie już jest propagowaniem fasz > yzmu. już o tym pisałem, jeżeli komuś nie podoba się to co ktoś inny robi na własnej posesji może po prostu wyjść i ma spokój (lub może zostać wyrzucony). inaczej jest z przestrzenią publiczną, gdy głosisz coś w przestrzeni publicznej, inni chcąc nie chcąc muszą tego słuchać (oglądać), a że ta przestrzeń jest tak samo ich jak i twoja więc mają prawo tam przebywać nie możesz ich też wyrzucić więc musisz ograniczyć swój przekaż. Nikt nie może zawłaszczać przestrzeni publicznej bo nikt nie ma do niej wyłącznego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Baba o gruszce, chłop o pietruszce... 18.06.07, 12:25 Przecież ja o czym innym piszę! 1. Na terenie prywatnym też nie wolno łamać prawa i wcale nie chodzi o to, że można wyjść. Jeżeli trafię na taki koncert przypadkowo np. przyjdę z ciekawości, a nie jestem faszystą, to zaprezentowanie mi treści gloryfikujących faszyzm będzie propagowaniem faszyzmu bez względu na to, czy mi się to nie spodoba i wyjdę, czy też spodoba się i zostanę. Dotyczy to również osoby niepełnoletniej - prezentowanie jej takich treści jest przestępstwem. 2. Skoro ustalona była cena BILETU i ogłoszono koncert PUBLICZNIE na ogólniedostępnej stronie w internecie, to trudno taki koncert uznać za prywatną imprezę. Był to po prostu nielegalny koncert. I z tego faktu wynikają dalsze konsekwencje: zapewne złamane zostały przepisy regulujące organizację takich imprez, ktoś zarobił pieniądze, a od dochodów płaci się podatek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: Baba o gruszce, chłop o pietruszce... 18.06.07, 12:57 > 1. Na terenie prywatnym też nie wolno łamać prawa a jakie to prawo oni złamali, skoro prawo mówi o propagowanie treści tylko w miejscu publicznym ??????? > wcale nie chodzi o to, że można wyjść chodziło mi tylko o wyjaśnienie Ci czym jest przestrzeń publiczna a czym prywatna, bo zupełnie tego nie rozumiesz ogólnie : przestrzeń prywatna jest czyjąś własnością i jeżeli nie podoba Ci się co się tam dzieje opuszczasz przestrzeń prywatną, nie masz prawa mówić komuś co może głosić w własnej przestrzeni prywatnej przestrzeń publiczna jest również w pewnym stopniu twoją własnością i nikt nie ma prawa zawłaszczać jej, propagować pewnych treści które to treści społeczeństwo (właściciel przestrzeni publicznej) propagować zakazało właściciel terenu (społeczeństwo lub prywatny właściciel) ustala co można a czego nie można propagować na terenie do niego należącym (o ile mamy wolność słowa). Jeden debil w własnym mieszkaniu będzie czytał Hitlera, drugi debil będzie wieszał jakieś obrażające religię dzieła, trzeci będzie wychwalał Stalina czy PolPota i może to robić pod warunkiem, że robi to u siebie. Proste !!! Ad2. gdy robisz imprezę składkową to co ???? łamiesz przepisy regulujące organizację imprez masowych ???, a co z podatkiem ???? nie wiem jak to tam było tak, że nie będę dużo pisał bo takie przepisy dosyć łatwo obejść Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Baba o gruszce, chłop o pietruszce... 18.06.07, 13:10 romulus_remulus napisał: > > 1. Na terenie prywatnym też nie wolno łamać prawa > > a jakie to prawo oni złamali, skoro prawo mówi o propagowanie treści tylko w > miejscu publicznym ??????? Dokładnie. > Ad2. > gdy robisz imprezę składkową to co ???? łamiesz przepisy regulujące organizację > imprez masowych ??? Warunkiem uznania zdarzenia wogóle jako imprezy masowej jest udział minimum 300 osób. Sama odpłatność nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 10:40 romulus-ale jak przylazi do mnie "po koledzie"czarny hipokryta a ja mu mowie wal sie to wyczytuje mnie z ambony!!!to wlasnie jest endeckie sk...synstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 11:35 kazik.k napisał: > romulus-ale jak przylazi do mnie "po koledzie"czarny hipokryta a ja mu mowie wa > l > sie to wyczytuje mnie z ambony!!!to wlasnie jest endeckie sk...synstwo!!! Wątpie żeby ktoś taki miał ochotę na kontakt z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 12:26 kazek100 napisał ..Ale nie zmienia to faktu, że taki imprezy mamy dzięki > > tej koalicji, która dotychczas była wobec nich pobłażliwa, albo nawet jej > przedstawiciele doskonale sie na nich bawili (prawda, panie Wierzejski?). Najgorsza jest sytuacja, gdy niechec do kogos (w tym przypadku do PiS) przyslania obiektywizm. Otoz przypomnij sobie kolego, czasy rzadow poprzednich koalicji (SLD,AWS,SLD) gdzie takie imprezy odbywaly sie prawie legalnie-mozna nawet obejrzec pare filmow dokumentalnych z takich "koncertow", mozna sie bylo o nich dowiedziec legalnie wszystkiego- czas, miejsce, uczestniczacy "muzycy" itd., a nie jak w tym przypadku za pomoca sms-a. Rowniez jestem przeciwny tego typu "imprezom" "organizatorom" i "uczestnikom" ale ktos potrafiacy patrzec podobnie jak ci ostatni tylko "w jedna strone" bardzo sie do nich upodabnia. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 14:29 kazek100 napisał: > "A co się dzieje na prywatnej posesji, to policji nic do tego. Nie mamy już > przecież komuny." > > a to ciekawa teoria. > > to znaczy, że na prywatnej profesji możesz otworzyć sklep z heroiną? > > No cóż, vivat IV RP i jej 24 godzinne sądy. Chociaż ja się nie zdziwię, jeśli > po awanturze prasowej Ziobro coś jednak z tym zrobi, bo takie akcje bardzo > pisowcom psują wizerunek. Ale nie zmienia to faktu, że taki imprezy mamy dzięki > > tej koalicji, która dotychczas była wobec nich pobłażliwa, albo nawet jej > przedstawiciele doskonale sie na nich bawili (prawda, panie Wierzejski?). Psują wizerunek? U jednych psują, u innych poprawiają, co widać na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 08:28 ddyzma5 napisał: > tetlian napisał: > > > Policja nie interweniowała, bo obecny rząd przecież popiera takie akcje. > > > A co ma obecny rząd do tego ? > W bardziej rozwiniętych demokracjach faszyści demonstrują legalnie na ulicach, > i dostają nawet eskortę od policji. **************************************** Dostają pałami po grzbiecie. I nic więcej się od policji nazistowskim odpadkom rodzaju ludzkiego nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 08:30 ddyzma5 napisał: > tetlian napisał: > > > Policja nie interweniowała, bo obecny rząd przecież popiera takie akcje. > > > A co ma obecny rząd do tego ? > W bardziej rozwiniętych demokracjach faszyści demonstrują legalnie na ulicach, > i dostają nawet eskortę od policji. No chyba tylko w USA? To jednak nie całkiem normalny kraj, w rozumieniu normalności, jakie panuje w Europie. > A co się dzieje na prywatnej posesji, to policji nic do tego. Nie mamy już > przecież komuny. A gdyby to był zlot komunistów, to mówilbyś to samo? Treści tam propagowane wyciekaly poza teren gspodarstwa, można więc bylo interweniować pod zarzutem propagowania faszyzmu. > Problem faszyzmu , jest problemem bardzo delikatnym. Walka z faszystami do > niczego nie doprowadzi, tylko do wzrostu faszyzmu. > Nie z faszystami należy walczyć , ale z przyczynami tego zjawiska. > Faszyzm był jest i będzie, można go tylko ograniczać. > Tak, należy walczyć z przyczynami choroby, ale i z jej skutkami: jak Twoje dziecko ma 40°C gorączki, to nie podajesz mu lekow na obniżenie temperatury?? Odpowiedz Link Zgłoś
util Good night white pride! 18.06.07, 08:59 Naziole to biedni ignoranci z kompleksami, którzy karmią się pseudoideologią, bo w inny sposób nie potrafia się dowartościować. Są żałosni w swojej beznadziejności. Mogą budzić co najwyżej litość. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Good night white pride! 18.06.07, 09:40 Pojedynczy naziści faktycznie budzą głównie litość bo swym działaniem udowadniają swoje ograniczenie umysłowe. Ale nazim to nie pseudoideologia, ale jak najbardziej ideologia. I to bardzo niebezpieczna ideologia, bo dojrzewając w umysłach wielu filozofów dorobiła się teorii świetnie maskującej jej prawdziwą, groźną naturę. Wystarczy spojrze na historię ruchów faszystowskich i nazistowskich. W końcu Ducze niemal 20 (dwadzieścia!!!) lat przewodził ruchowi faszystowskiemu i sprawował faszystowskie rządy we włoszech. Nie bez przyzwolenia obywateli. O III Rzeszy już nie wspominając (znamienne wysokie poparcie Niemców do działań A.Hitlera oscylujące do późna '44 w okolicy 95% !!!) Nazizm należy zwalczać. Pałą na ulicach, słowem i piórem w szkołach. I nie dopuszczać do historycznej amnezji. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Good night white pride! 18.06.07, 09:56 > ) > > Nazizm należy zwalczać. Pałą na ulicach, słowem i piórem w szkołach. I nie > dopuszczać do historycznej amnezji. Oczywiście że tak. Podobnie jak komunizm i radykalne lewactwo. Hitler czy Che bez różnicy i to i to mordercy. Swoją drogą to droga GW oprócz zwalczania faszystów powinna zwrócić uwagę także na działania skrajnie lewicowych fanatyków np. z cytowanej "Nigdy więcej". Pod przykrywką legalnych akcji propagują równie niebezpieczne wartości jak faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: Good night white pride! 18.06.07, 10:03 >Swoją drogą to droga GW oprócz zwalczania faszystów powinna zwrócić uwagę także > > na działania skrajnie lewicowych fanatyków np. z cytowanej "Nigdy więcej". Pod > przykrywką legalnych akcji propagują równie niebezpieczne wartości jak > faszyści. może jakieś konkrety? uważam komunizm za ideologię dobrą dla mrówek, ale sama ideologia wprost nie nawołuje do zabijania kapitalistów. to samo w stosunku do ogólnie pojętych poglądów lewicowych - pomysł, jak dla mnie, niezbyt udany - ale nie nawołują do działań na szkodę drugiego człowieka. coś mi się zdaje, że to twoje "oczywiście że tak" było tylko podyktowane chęcią ucięcia (?zamaskowania?) tematu Hitlera, celem rozpoczęcia tematu "czerwonej zarazy" Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Good night white pride! 18.06.07, 10:12 nekropedofil napisał: > coś mi się zdaje, że to twoje "oczywiście że tak" było tylko podyktowane chęcią > ucięcia (?zamaskowania?) tematu Hitlera, celem rozpoczęcia tematu "czerwonej za > razy" Możesz wierzyć albo nie, ale nienawidzę faszystów na równi z komunistami. Jestem poprostu Polakiem i nie chce, aby w życiu publicznym było miejsce na takie skrajności. Nawoływanie do nienawiści przez brunatnych tak samo mnie oburza jak podpalanie czy malowanie farbą pomnika Dmowskiego przez tych co nienawidzą tych nawołujących. Dla mnie jedni i drudzy to oszołomy, z tym że jedni są napiętnowani a drudzy stawiani jako wzór tolerancji i symbol obrony wartości społecznych (śmiechu warte). Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko good night gay pride 18.06.07, 11:08 a mi sie wydaje ze jestes nie obiektywny, bowiem nazim sam w sobie nie nawołuje do zabijania ludzi innych ras... btw policz sobie ile bylo ofiar nazistow na swiecie a ile komunistow, wtedy zobaczysz prawdziwa nature komunizmu... i nie jestem nazistom!! Odpowiedz Link Zgłoś
xdevx Re: good night gay pride 18.06.07, 14:57 No to się popisałeś wiedzą z zakresu historii idei... No ale czego spodziewać sie po gościu,m który pisze, że nie jest "nazistom"? ;P Oczywiście, że nazizm nawołuje do podbojów - to jest jeden z podstawowych postulatów nazistów. Nazizm bez wojny jest jak ryba bez wody - to właśnie podczas wojny odradza się swego rodzaju pierwotna wspólnota, a w ogniu walki ustala jej się hierarchia. Ekspansja nazistowska nie tylko pozwala zniszczyć wrogów narodu/rasy, ale jest też czynnikiem wspólnototwórczym. Nazizm to permanentna wojna - tak wewnątrz, jak i na zewnątrz państwa. Oczywiście komunizm działał podobnie, ale mówienie o tym, że był gorszy bo na swoim koncie miał więcej ofiar jest, jakby do delikatnie powiedzieć, przegięciem... Obie te ideologie są poronione i żadna gradacja nie ma najmniejszego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: good night gay pride 18.06.07, 17:55 przeczytaj najpierw post na ktory odpowiadalem i potem zastanow sie dlaczego powinienes pojsc na kurs czytania ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
borek84 Re: Good night white pride! 18.06.07, 12:01 Sama ideologia nie nawołuje do zabijania wprost, ale nawołuje do robienia rzeczy i eksperymentów społecznych, które przyczyniają się pośrednio do śmierci człowieka. Bo przecież ideologowie, niech będzie skrajnie lewicowi, różne ciekawe rzeczy robili powołując się na komunizm np. stalinowska kolektywizacja w ZSRR, czy rewolucja kulturalna przewodniczącego Mao w Chinach. Także przestań pierdzielić o nieszkodliwości dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Good night white pride! 18.06.07, 12:47 borek84 napisał: > Sama ideologia nie nawołuje do zabijania wprost Piszesz o nazizmie? A kwestia żydowska? Ogródki jordanowskie chciali tworzyć dla Żydów? Oczywiscie, że nazizm domagał sie eksterminacji Żydów wprost. Przestrzeń życiowa dla rasy aryjskiej nie miała byc zdobywana perswazja, ale poprzez eliminacje "słabszych" ras. W chwili obecnej słabsi póki co okazuja się naziole. Myślowo słabsi od najsłabszych. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Good night white pride! 18.06.07, 11:36 tim7 napisał: > Pojedynczy naziści faktycznie budzą głównie litość bo swym działaniem > udowadniają swoje ograniczenie umysłowe. Ale nazim to nie pseudoideologia, > ale jak najbardziej ideologia. Nazwałem to pseudoideologią, bo opiera się na pseudonaukowych argumentach. Główne teorie wynosi z neoromańskiej mitologii - teorie skompromitowane już wielkrotnie, osmieszone przez logikę i zbrodnicze w praktyce. Tylko ktoś z mózgiem strusia może jeszcze wierzyć w coś, co totalnie nie trzyma się kupy i jest największym z idiotyzmów, jakie nawiedziły ludzkość. Ideologia, która neguje fakty i obiektywną prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Good night white pride! 18.06.07, 12:48 Warunek koniecznej minimalnej wielkości mózgu do zrozumienia jakiejś ideologii nie jest raczej kryterium stanowiącym czy jakiś system poglądów (poglądów, nie faktów!) jest ideologią czy "pseudoideologią". Nazizm opierał się na pewnych jak najbardziej naukowych argumentach czy faktach, tylko dobór samych badań i argumentów oraz sposób prowadzenia dowodu miał służyć ideologii, a nie jej przeczyć. Więc tu się raczej kłania obiektywność samych badaczy i ich rzetelność naukowa. Zresztą w przypadku nazizmu niemieckiego oceniona odpowiednio przez późniejsze pokolenia naukowców. Odpowiedz Link Zgłoś
xdevx Re: Good night white pride! 18.06.07, 15:00 >Nazizm opierał się na pewnych jak najbardziej naukowych argumentach czy faktach, >tylko dobór samych badań i argumentów oraz sposób prowadzenia dowodu miał służyć >ideologii, a nie jej przeczyć. Jakich argumentach naukowych? Brednie piszesz. Nie ma żadnych naukowych argumentów potwierdzających teorie nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulrich666 Re: Good night white pride! 19.06.07, 03:57 xdevx napisał: > Jakich argumentach naukowych? Brednie piszesz. Nie ma żadnych naukowych > argumentów potwierdzających teorie nazizmu. Hitler i spółka intensywnie odwoływali się do Spencera i darwinizmu społecznego: dobór grupowy, tylko przetrwanie grup najlepiej przystosowanych jest zgodne z naturą. Dzisiaj już wiadomo że nie ma żadnego doboru grupowego więc neonazizm może być popularny tylko w warstwach społecznych które nie ogarniają za bardzo nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Good night white pride! 18.06.07, 14:47 tim7 napisał: > Pojedynczy naziści faktycznie budzą głównie litość bo swym działaniem > udowadniają swoje ograniczenie umysłowe. Ale nazim to nie pseudoideologia, ale > jak najbardziej ideologia. I to bardzo niebezpieczna ideologia, bo dojrzewając > w umysłach wielu filozofów dorobiła się teorii świetnie maskującej jej > prawdziwą, groźną naturę. Wystarczy spojrze na historię ruchów faszystowskich i > > nazistowskich. W końcu Ducze niemal 20 (dwadzieścia!!!) lat przewodził ruchowi > faszystowskiemu i sprawował faszystowskie rządy we włoszech. Nie bez > przyzwolenia obywateli. O III Rzeszy już nie wspominając (znamienne wysokie > poparcie Niemców do działań A.Hitlera oscylujące do późna '44 w okolicy 95% !!! > ) > > Nazizm należy zwalczać. Pałą na ulicach, słowem i piórem w szkołach. I nie > dopuszczać do historycznej amnezji. "Nazizm to ideologia, która dała do ręki pruski miecz austriackiemu błaznu". Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 08:53 > A co się dzieje na prywatnej posesji, to policji nic do tego. Nie mamy już > przecież komuny. Powiedz to Panu Policjantowi kiedy przyjdzie do Ciebie szukać nielegalnego oprogramowania. Ciekawe, co Ci odpowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 10:52 nikt nie jest w stanie zabronic kundlowi sikania na pomnik ale w dupe moze go kopnac bardzo bolesnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 12:14 > nikt nie jest w stanie zabronic kundlowi sikania na pomnik ale w dupe moze go > kopnac bardzo bolesnie!!!! Musi przy tym bardzo uważać, bo może stracić nogę. Ewentualnie jaja - jeśli ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 11:43 > W bardziej rozwiniętych demokracjach faszyści demonstrują legalnie na ulicach, > i dostają nawet eskortę od policji. W niektorych bardziej rozwinietych demokracjach nie ma zakazu propagowania faszyzmu, bo niektore bardziej rozwiniete demokracje nie przezyly w czasie II WS tego, co Polska. Twoj argument jest chybiony. > A co się dzieje na prywatnej posesji, to policji nic do tego. Nie mamy już > przecież komuny. Czyli moge na prywatnej posesji kogos zamordowac, a policji nic do tego? Co ty pieprzysz?! Policja ma prawo - a nawet obowiazek! - wkroczyc, jesli zachodzi podejrzenie popelnienia przestepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 12:13 Istnieje również coś takiego jak polskie ustawodawstwo, które mówi, że propagowanie treści faszystowskich jest przestępstwem!!! I stąd uważam, że durne gliny powinny ruszyć tyłki i zrobić z tego typu imprezą i jej uczestnikami porządek. Niestety, pol(u)cjanci lepiej się bawią przy pokazówkach Ziobry - hańba!!! ======================= Był czas kiedy zaczęłam zmianiać zdanie na korzyść policji, teraz patrzę na nich z obrzydzeniem, bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
macoofka To proste! Policja nie reagowała, 18.06.07, 13:56 bo w skrytości nasz rząd popiera takie zachowanie - gdyby było inaczej, zdelegalizowanoby już dawno Młodzież Wszechpolską, Krew i Honor i podobne instytucje. Nawet LPR pozostawia wiele do życzenia. Przez całe lata namawiają nas do nienawiści, naznaczania wszelkiej maści odmieńców - bądź innego wyznania, bądź innej orientacji seksualnej. To czemu tu się dziwić? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_zielona Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 13:57 Dokladnie tak, tez nie rozumiem po co z nimi walczyc. Zawsze tak jest, ze jesli cos jest zabronione, to na pewno jest niezmiernie interesujace. Nazisci w Polsce wzbudzaja niezdrowa ciekawosc wlasnie tym, ze sa nielegalni i dzialaja w podziemiu. W Danii nazisci maja nawet swoja partie i od czasu do czasu demonstruje. I co? I nic sie nie dzieje. Powiem wiecej, ludzie i zupelnie ignoruja... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 18.06.07, 23:47 ddyzma5 napisał: > Faszyzm był jest i będzie, można go tylko ograniczać. Prawdziwych faszystów już nie ma. Pomarli na sznurku albo ze starości. Pytajcie się psychologów co powoduje, że Polak nosi koszulkę z podobizną Hitlera bo ja tego pojąć nie mogę. Cały czas mi wychodzi, że taki z niego Polak jak z koziej d* trąbka. Odpowiedz Link Zgłoś
arielr Re: w katolickiej RP to pedały są zagrożeniem 19.06.07, 09:02 Bzdury wypisujesz pusty lewaku. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 07:12 Policja nie reaguje na ewidentne łamanie prawa przez neonazistów. Policja tworzy listy proskrypcyjne homoseksualistów. Czyżby "powtórka z rozrywki"? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:29 takajednaania napisała: > Policja nie reaguje na ewidentne łamanie prawa przez neonazistów. > Policja tworzy listy proskrypcyjne homoseksualistów. > Czyżby "powtórka z rozrywki"? ***************************************** Ale za to dzielna policja jeździ po pijaku, gwałci studentki i szczeka, jak jej każą organizacje ochrony praw autorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 07:12 "Art. 5. Ustawę karną polską stosuje się do sprawcy, który popełnił czyn zabroniony na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, jak również na polskim statku wodnym lub powietrznym, chyba że umowa międzynarodowa, której Rzeczpospolita Polska jest stroną, stanowi inaczej." Jak długo jeszcze ludzie niedouczeni będą pracować w policji i nie tylko. Są oni współwinni tego co się stało i dlatego jak najszybciej powinno podziękować im się za prace z powodu braku wykonywania podstawowych obowiązków jakie na nich nakłada ustawodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Co na to Ziobro, Kaczmarek ? 18.06.07, 07:16 Działanie przez zaniechanie skandal Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Co na to Ziobro, Kaczmarek ? 18.06.07, 07:57 jak to co? Zamowili sobie pare CD w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Najwidocznie Ziobro i Kaczmarek 18.06.07, 08:51 sami popierają faszyzm. Nie widzę innego wytłumaczenia wobec kolejnej afery, w której policja nie pacyfikuje faszystowskiej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Najwidocznie Ziobro i Kaczmarek 18.06.07, 10:51 oczywicie-to jedyne wytlumaczenie!!ciekawe jak zareaguuje po a szczegolnie sejm?nasi wybrancy narodu!powinna byc jakas specjalna uchwala!czy tych leni tuska i jezus marya rokite stac na cos w tej sprawie?! Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Najwidocznie Ziobro i Kaczmarek 18.06.07, 14:00 A dlaczego miało by ich stać??? To jest błąd policji i niedopełnienie obowiązków - z tego co wiem policja podlega pod MSW czyżbym niezauważył że Tusk z Rokita sa ministrami spraw wewnętrznych??? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:13 wlodek31 napisał: > "Art. 5. Ustawę karną polską stosuje się do sprawcy, który popełnił czyn > zabroniony na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, jak również na polskim > statku wodnym lub powietrznym, chyba że umowa międzynarodowa, której > Rzeczpospolita Polska jest stroną, stanowi inaczej." > Jak długo jeszcze ludzie niedouczeni będą pracować w policji i nie tylko. > Są oni współwinni tego co się stało i dlatego jak najszybciej powinno > podziękować im się za prace z powodu braku wykonywania podstawowych obowiązków > jakie na nich nakłada ustawodawca. > Bredzisz kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:34 ddyzma5 napisał: > Bredzisz kolego. Może uzasadnisz? Najłatwiej rzucić takie oskarżenie, trudniej udowodnić. Lepiej po prostu zamknij dziób i zniknij z tego forum! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Przeciez to tylko nazistowska parada rownosci 18.06.07, 07:16 skoro lewakom i pedziom pozwala sie wyszumiec, to dlaczego nie nazistom? Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Przeciez to tylko nazistowska parada rownosci 18.06.07, 07:23 silesius.monachijski001 napisał: > skoro lewakom i pedziom pozwala sie wyszumiec, to dlaczego nie nazistom? --- Bo chuyozo,prawo tego zabrania Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Przeciez to tylko nazistowska parada rownosci 18.06.07, 07:35 Takie parady odbywaly sie w Niemczech od poczatku lat 30-tych. Żeby nie faszysci w rzekomo polskim rządzie PiSu - taka impreza nie miałaby szans na zorganizowanie. Policja nie chce kłopotów - w Krakowie zatrzymali kolporterów pornoli i pluja sobie w brode - bo to przeciez byla dystrybucja zoofilii w imie oczyszczenia Czwartej Rzeszy! Jak my to potem posprzątamy? Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: Przeciez to tylko nazistowska parada rownosci 18.06.07, 08:42 silesius.monachijski001 napisał: skoro lewakom i pedziom pozwala sie wyszumiec, to dlaczego nie nazistom? =========================================================================== drogi silesiuszu! okresle twoja wypowiedz dwoma slowami: pomieszanie i poplatanie. gratuluje! w nagrode ufunduje ci poznawcza wycieczke do auschwitz, mjdanka i traeblinki w pierwszej czesci. w drugiej czesci uzial w paradzie pedalskiej w wawie, moskwie, wilnie, sao paulo i pobliskim berlinie. ps sto lat dla tworcy tej tworczej koalicjii. vivat Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok Re: Przeciez to tylko nazistowska parada rownosci 18.06.07, 10:53 a ja ci fundne wycieczke do katynia, miednoje i ostaszkowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.zuchniewicz Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 07:18 Zaraz, jak to na prywatnym terenie i nie było podstaw do interwencji. A fakt propagowania nazizmu nie jest wystarczającym powodem do interwencji?????? Ale jak był KAT przyjechał to oczywiście weszliby na teren bo jest łamane prawo a zespół znajduje się na liście zabronionych zespołów Nowaka z pseudoruchu antysektowego. Odpowiedz Link Zgłoś
marucha71 Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 07:25 Nie było interwencji, bo to mogoby zachwiać spokój koalicji rządowej. Minister edukacji zostałby urażony, że inwigiluje się jego wychowanków - przyszłe kardry. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 14:15 marucha71 napisał: > Nie było interwencji, bo to mogoby zachwiać spokój koalicji rządowej. Minister > edukacji zostałby urażony, że inwigiluje się jego wychowanków - przyszłe kardry Nie było interwencji, bo to byłoby tak, jakby w PRL ZOMO rozpędziło imprezę zorganizowaną przez ZMS. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:10 Na prywatnym terenie możesz sobie propagować co chcesz. Na tym koncercie nie było nikogo przypadkowego. Tak więc trudno mówić o propagowaniu, skoro wszyscy tam byli juz nazistami. Zabawne, jak czesto "liberalno-lewicowa" GW nawoluje do ograniczania swobod obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
yamay Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:52 Nie było propagowania nazizmu - bo impreza była zamknięta (nikt spoza subkultury nie mógł nabyć biletu) na terenie prywatnym, nie wykorzystano także pieniędzy publicznych. Jak ktoś we własnym domu chce słuchać z kolegami zbrodniczych bredni Hitlera to nic na to nie poradzę - z psycholami nie będę dyskutował. Należy wziąść pod uwagę marginalny wpływ nazistów na życie polityczne i społeczne w Polsce - nie słyszałem żeby gdziekolwiek wygrali wybory czy parlamentarne czy rządowe - a tak się dzieje w krajach na Zachód i Wschód od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 10:01 tomasz.zuchniewicz napisał: > Zaraz, jak to na prywatnym terenie i nie było podstaw do interwencji. A fakt > propagowania nazizmu nie jest wystarczającym powodem do interwencji?????? Przepraszam, ale jak można propagować coś na prywatnej imprezie zamkniętej? Faszyzm to skrajna głupota, ale trzymajmy się faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
adleraecjusz Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 07:23 Gdzie tu LPR?????? Jak rozumiem wolność jest tylko dla zboczeńców i lewaków? Wybiórcze standardy dla wolności stosuje różowo-czerwonono-zielona hałastra. Po prostu prawo Kalego........hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
tukot [...] 18.06.07, 07:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dym80 ależ odważni ci nasi fotoreporterzy :) 18.06.07, 07:25 tylko dziwny zapaszek po nich został :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: ależ odważni ci nasi fotoreporterzy :) 18.06.07, 07:29 dym80 napisał: > tylko dziwny zapaszek po nich został :) ty za to mocny w gębie. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: tchorzliwi policjanci polscy 18.06.07, 07:32 boja sie po prostu, sa tchorzami i robia w portki ze strachu,policjant polski to posmiewisko Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Pewnie chodzi o Krasny Folwark na Suwalszczyznie 18.06.07, 07:39 ale koledzy tak dawali w dluga, ze nawet nie obejrzeli sie na drogowskazy.Swoja droga, to tych popaprancow neonazi tez warto walic bejsbolem w dupe. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Pewnie chodzi o Krasny Folwark na Suwalszczyz 18.06.07, 08:43 grisza14 napisał: > ale koledzy tak dawali w dluga, ze nawet nie obejrzeli sie na drogowskazy.Swoja > > droga, to tych popaprancow neonazi tez warto walic bejsbolem w dupe. Wyjedź z Białegostoku drogą E67 (żółta 8), a mijając Sielachowskie, Jurowce, Katrynkę, Rybniki Przewalankę i Krasne Stare dotrzesz do miejscowości KRASNE FOLWARCZNE!! Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 07:36 Faszyzm na górze i na dole. Faszyzm gdy zgoda na torturowanie i więzienie obywateli innych państw, faszyzm gdy zjeżdżają się na faszystowskie koncerty. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Taka władza 18.06.07, 07:43 ksks3 napisał: > To i faszystom nic sie stac nie może Wyraźny sygnał od władzy "nic wam nie grozi" Nie tak dawno dźgali bagnetami wrogów ideowych,teraz będą się mogli twórczo rozwinąć Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos zachowanie policji wskazywało by na sympatie 18.06.07, 07:43 z tymi zwyrodnialcami, normalnie by było, gdyby policja wjechała na koncert, sprawa 24 h i dzisiaj już wszyscy siedzą, a nie jakies tam pie..nie o prywatnej posesji Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: zachowanie policji wskazywało by na sympatie 18.06.07, 07:46 el_bigos napisał: > z tymi zwyrodnialcami, normalnie by było, gdyby policja wjechała na koncert, > sprawa 24 h i dzisiaj już wszyscy siedzą, a nie jakies tam pie..nie o > prywatnej posesji ---- Bali się zakłócić ciszę nocną. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: zachowanie policji wskazywało by na sympatie 18.06.07, 11:39 el_bigos napisał: > z tymi zwyrodnialcami, normalnie by było, gdyby policja wjechała na koncert, > sprawa 24 h i dzisiaj już wszyscy siedzą, a nie jakies tam pie..nie o > prywatnej posesji Ciekawe co byś powiedział jakby tobie wjechali do domu w trakcie jak wąchasz ten swój klej. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 07:50 A kim jest ten organizator spotkania w gospodarstwie rolnym. Kumpel Wierzejskiego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
adleraecjusz Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 07:54 honkers napisał: > A kim jest ten organizator spotkania w gospodarstwie rolnym. Kumpel > Wierzejskiego ??? A nawet gdyby to co? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie jest łatwo interweniować w takich sprawach 18.06.07, 07:51 Najleposzy przykład - Niemcy gdzie policja sobie nie radzi z faszystami... Trudno bowiem jednoznacznie określić gdzie kończy się wolnośc słowa a zaczyna szerzenie nienawiści i nawoływanie do przemocy... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A gosc honorowy Giertych nie dojechal? Cos mu 18.06.07, 07:56 przeszkodzilo czy sie wystraszyl? Odpowiedz Link Zgłoś
rikku82 Re: Nie jest łatwo interweniować w takich sprawac 18.06.07, 07:56 Mom zdaniem wszystkoc o choćby stało kolo zdjęcia hitlera powinno być zakazane!! Odpowiedz Link Zgłoś
adleraecjusz Re: Nie jest łatwo interweniować w takich sprawac 18.06.07, 08:04 rikku82 napisała: > Mom zdaniem wszystkoc o choćby stało kolo zdjęcia hitlera powinno być zakazane! > ! ????????????Umiesz jakoś sensownie wytłumaczyć ten bełkot??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 A dlaczego nie zakażą sierpa i młota????? 18.06.07, 08:28 Wiesz ilu ludzi wymordował totalitarny ustrój zwany komunizmem... jeszcze więcej niż faszyzm???? Obozy i tortury też były.... Ale UE nic nie zrobiła w tej sprawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Pytanie do Palestriny 18.06.07, 09:19 Możesz wytłumaczyć mi dwie sprawy? 1. Jaki jest związek pomiędzy nieprzerwaniem przez Policję imprezy gloryfikujacej zakazany faszyzm, a porównaniem ilości zamordowanych osób przez komunistów i faszystów? 2. Dlaczego o ile denerwuje Cie porównywanie dostojników państwowych RP do faszystów nie wyrażasz swojego oburzenia organizowaniem tego typu imprez w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Pytanie do Palestriny 18.06.07, 09:56 Każdego przyzwoitego człowieka w równym stopniu powinien ogarniać wstręt na widok propagandy i kultywowania ideologii czy to nazizmu, czy komunizmu. Jeśli ktoś identyfikuje się wyłącznie z polowaniem na jeden rodzaj zboczenia politycznego, przestaje być wiarygodny. Jeśli mówi się, że ideologia komunizmu pochłonęła znacznie więcej ofiar niż ideologia nazistowska to nie dlatego że nazizm jest dobry czy bliższy, tylko dla uświadomienia sobie prawdy o nim przez "niedowidzących" i polujących wyłącznie na zboczeńców po jednej stronie sceny politycznej. Można się też obawiać, że to "niedowidzenie" i skłonność do wybielania jednych może mieć związek z ideologią wyznawaną niegdyś przez ich przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Pytanie do Palestriny 18.06.07, 10:19 Bicie Murzynów w Ameryce przez rasistów to była naprawdę ochydna sprawa. Każdy przyzwoity człowiek powinien zaprotestować przeciwko temu procederowi. Ja też przeciwko temu protestuję. Jednak czy z powodu tego że w Ameryce bito Murzynów choć o trochę poprawiał się los osób przesladowanych czy choć tylko zyjących w ZSRR? Wątpie. Będe się też dziwił teraz gdy się zadaje pytanie dlaczego Policja nie interweniowała w sprawie konceru faszystów nagle znajduja sie osoby cholernie zainteresowane losem "bitych Murzynów w Ameryce". Przecież nie o ich losie tu gadamy. Nie o tym że należy ukarać byłych funkcjonariszy reżimu komunstycznego, czy też o tym dlaczego tak wiele młodziezy nosi koszulki z sierpem i młotem czy tez podobizną Che. Rozmawiamy o faszystach i tylko faszystach. Jeszcze rozumiałbym głosy ukarać i faszystów i tych co głoszą totalitarną wersję komunizmu (uwaga - faszyzm z def. jest totalitarny, a komunizm nie musi). Tu jednak jak tylko się dotknie sprawy faszystów od razu podnoszą się głosy .. "a co z komunistami", ano "nic" Totalitarnymi komunistami też nalezy się zajmować tak jak nalezało się zajmować i ilością butów w ZSRR per capita i "bitymi Murzynami w Afryce" Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Nie dobry człowieku... 18.06.07, 10:40 Proste jak cep. Dlaczego ścigać nazistów? Bo łamią Art. 13 Konstytucji RP brzmi odpowiedź. A tam także mamy i o zakazanej również propagandzie ideologii komunistycznej, jak też o (pośrednio) masonerii. Te Twoje karkołomne spekulacje mogą przemawiać tylko do ludzi o skłonnościach do manipulacji, usiłujących uzasadniać swe pokrętne myślenie. Pytanie o karanie szerzenia wrogich ludzkości ideologii nie może ograniczać się tylko do wybranych, lecz do wszystkich. Inaczej przestaje się być wiarygodnym. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie dobry człowieku... 18.06.07, 11:00 Jama314 jeżeli ktoś tu manipuluje to Ty i Palestrina. Nikt inny. Artykuł jest o faszystach, a tu nagle rozpoczynacie raban o tym że nie karze się komunistów. Normalne i typowe ala ZSRR "bicie Murzynów". Inaczej jak zamazaniem sprawy pobłażliwości Policji i obecnych władz wobec faszystów tego nie można nazwać. Proszę bardzo możesz się jeszcze rozpisać o szkodliwych sektach które spokojnie działają w Polsce, o tym jak to jest że pozwala się na działalność Masonów (struktury tak samo tajne jak u faszystów) itd. itp. Pole do popisu masz cholernie szerokie byle by tylko nie pisać dlaczego Policja NIE INTERWENIOWAŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Nie dobry człowieku... 18.06.07, 11:06 do tego mozna dodac jeszcze "prywatna gwardie"jp2 czyli to zlowrogie "opus dei" z jego jawnymi agentami jak ten od wiecznych "wartoszczy iszczeszliwoszczy"niejaki marek jurek!bezczelny hipokryta-sejmowy manipulant spec od "prawidlowych glosowan".wyjatkowa swinia!temu klerykalnemu wlazidupowi takie faszystoeskie imprezy nie przeszkadzaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Pewnie miała swoje powody i nie nam to sądzić... 18.06.07, 11:27 Dla mnie ważne, że o tym wiedzieli i jest wola ich pogonić. Dziwi tylko ta jednostronna nagonka na przygłupów jednej opcji peryferyjnej przez GW i podobnych nawiedzonych niesymetrycznie tropicieli faszyzmu czy antysemityzmu, zbywanie milczeniem coraz bardziej bezczelnych bojówek lewicowych jak KMP, KLP, WGR umawiających się przez internet i konspirujących sobie do woli. Mam nadzieję że i im już niedługo zacznie się z tyłka tlić i pogonią ich truchtem do ciemnych i wilgotnych lochów jak niegdyś "Czerwone Brygady" czy "Frakcję Czerwonej Armii"... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac "Rżnięcie głupa" sprawia Ci satysfakcję? 18.06.07, 12:16 Przecież te "powody" Policji są tematem całego artykułu. A własciwie niezrozumienie dla istnienia tych "powodów" i dla braku reakcji. No i mógłbyś wreszciwe przestać zaciemniać sprawę pisząć ciagle o "bojówkach lewicowych". Jea tez nie piszę tu o 'RedWatch' mimo że związek tych spraw jest znacznie silniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: A dlaczego nie zakażą sierpa i młota????? 18.06.07, 13:58 palestrina, nie pieprz bez sensu, jak ci sie koncert podobal to bylo zaplacic i byc! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: A dlaczego nie zakażą sierpa i młota????? 18.06.07, 14:32 palestrina2005 napisał: > Wiesz ilu ludzi wymordował totalitarny ustrój zwany komunizmem... jeszcze > więcej niż faszyzm???? > Obozy i tortury też były.... > > Ale UE nic nie zrobiła w tej sprawie.... > > Nawet Austrii nie zabronili używania symboli sierpa i młota w herbie państwowym! Kto nie wierzy, niech wpisze sobie w wyszukiwarce hasło Austria. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.jamski Re: Nie jest łatwo interweniować w takich sprawac 18.06.07, 08:06 Jak sie chce to zawsze mozna, trzeba troche dobrej woli... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Przykłady innych krajów pokazują że to nie łatwe 18.06.07, 08:30 Przykłady innych krajów pokazują że to nie jest takie łatwe jak się z pozoru wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
tukot jest łatwe. 18.06.07, 09:02 otoczyć, spacyfikować, dobrze wp.erdolić pałami (co wyleczy odrazu z nazizmu jakieś 95% gównażerii), skonfiskować sprzęt, pseudozespół skuć, buty ściągnąć i odstawić boso na granicę (pierw potrzymać dobę w ciemnym areszcie) pod zarzutem szerzenia nienawiści i wzywania do pogromów, wbić zakaz wjazdu do polski. będa mieli, gnoje, w praktyce to o czym śpiewają. może odczucie na własnej skórze brutalnej siły da im jakieś zrozumienie jak błądzą. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: jest łatwe. 18.06.07, 09:21 Czy walcząc faszystowskimi metodami z faszystami nie stajesz się im równy? Odpowiedz Link Zgłoś
tukot nie proponuję ich mordować, gazować i prześladować 18.06.07, 09:31 proponuje lekcję PRAKTYKI dla ciemniaków, dla których teoria jest bezużyteczna. państwo powinno z całą stanowczością traktować tepaków wzywających do pogromów i nienawiści. dla takich odpadów nie ma miejsca normalnym społeczeństwie. twoje pytanie jest cokolwiek nie przemyślane. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: nie proponuję ich mordować, gazować i prześla 18.06.07, 10:50 (...)otoczyć, spacyfikować, dobrze wp.erdolić pałami (co wyleczy odrazu z nazizmu jakieś 95% gównażerii), skonfiskować sprzęt, pseudozespół skuć, buty ściągnąć i odstawić boso na granicę (pierw potrzymać dobę w ciemnym areszcie) pod zarzutem szerzenia nienawiści i wzywania do pogromów, wbić zakaz wjazdu do polski.(...) To jest typowo faszystowski (a własciwie totalitarny) sposób rozwiązywania problemu. Tak im udowodnisz że jesteś taki sam jak oni, tylko Ty masz większą siłę. (...)dla takich odpadów nie ma miejsca normalnym społeczeństwie.(...) No własnie jakbym to gdieś słyszał. Z "opdpadami" walczyli zarówno komuniści jak i faszyści. Ja dziękuje JA się nie mam zamiaru zniżać do takiego podejścia. A surowość i stanowczość nie nalezy mylić ze stosowaniem bezprawia i łamaniem praw obywatelskich nawet wobec osób nawołujących do jego łamania. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot DOBRA, nie kumasz, wytłumaczę od podstaw 18.06.07, 12:23 jak ktoś cię napada wieczorem na ulicy, nasz prawo podjąć obronę - jak uszkodzisz draba to jego problem - mógł nie atakować. użyłeś obrony koniecznej i zrobiłes co należy. to jego problem że, być może, przyjąłeś zbyt drastczną forme obrony (ze strachu, niewiedzy, złej oceny sytuacji). atakowany jest usprawiedliwiony ponieważ ma prawo chronić swoja osobę - nie on jest agresorem. analogiczna sytuacja występuje w przypadku społeczeństwa. jeśli określone jednostki nawołują do eksterminacji, prześladowania innych jednostek społeczeństwa z powodu ich odmiennej rasy, wyznania, pochodzenia itd. - społeczeństwo MA OBOWIĄZEK chronić zagrożonych obywateli wszelkimi dostępnymi sposobami. uprzedzając ew. opinię że głoszenie i mówienie np."zabić żyda/cygana itd" nie jest tym zabiciem nie ma tu nic do rzeczy. zresztą w kodeksie jest coś na temat pożegania do pogromów i propagowania nienawiści. masz prawo nie pamiętać (z powodu wieku) ostatniej wojny, choć z historii powinieneś wiedzieć do czego prowadzi faszyzm. tam też na poczatku było tylko nawoływanie, potem pojedyńcze incydenty, potem... zresztą - POJEDYŃCZE INCYDENTY JUŻ SĄ - państwo powinno stosować PREWENCJĘ i ZAPOBIEGAĆ ew. napadom/pobiciom/zabójstwom. jesli ktoś otwarcie do tego nawołuje to już powinien byc wystawiony do "odstrzału". przypominam choćby sprawę strony internetowej "czerwona swołocz" itd. hipotetycznie zakładając (czego nie popieram) gdyby państwo zaczęło w samoobronie strzelać do manifestacji faszystów, byłoby to po części usprawiedliwone. gdyby w pewnej republice, w latach 30tych nie patyczkowali się z faszystami, nie byłoby społecznego przyzwolenia na ich wybryki - gdyby kilka razy policja czy wojsko odstrzeliło część manifestujących faszystów, być może nie doszłoby do tego (do czego doszło). ludzie, głoszacy ideologię faszyzmu, nie MAJĄ PRAWA I RACJI BYTU w społeczeństwie, zwłaszcza w takim ,którego duża część NIE PRZEŻYŁA wojny którą ta ideologia wywołała. dlatego, wyznawców owej ideologii trzeba TĘPIĆ z całą stanowczością i bez litości - W IMIĘ PRAWIDŁOWO ROZUMIANEJ OBRONY WŁASNEJ. to nie jest bezprawie, jak napisałeś - a skuteczna obrona własna. ponadto są różne formy łamania prawa i do różnych można nawoływać - nawoływanie do np. nie płacenia za parkowanie samochodu nie jest tym samym co nawoływanie do eksterminacji cześci tego społeczeństwa. to chyba dla ciebie jasne? moim zdaniem, państwo polskie powinno faszystów TĘPIĆ JAK ROBACTWO. bo to jest robactwo, do tego wyjątkowo niebezpieczne i odrażające. za głoszenie haseł faszystowskich i obnoszenie się z tą ideologią powinno obligatoryjnie zamykać głoszących w obozach/więzieniach reedukacyjnych o zaostrzonym rygorze - BEZTERMINO - do czasu aż głupie pomysły by im wywietrzały - jak nie wywietrzeją to dozywotnio. manifestacje/zjady/koncerty/pikniki rozpędzać i pałować (i zamykać w obozach jw.) aż do jedynego, możliwego do zaakceptowania skutku - kompletnego zniknięcia takich zjawisk. obcokrakowców którzy śmią faszyzm promować w naszym kraju aresztować, skutych i bosych odstawiać z wbitym w dokumenty zakazem ponownego wjazdu do polski na granicę (a wcześniej potrzymać kilka dni w areszcie o chlebie i wodzie, żeby dobrze zapamiętali jak bardzo nie są pożądani) OBRONA PRZED TOTALITARYZMEM (faszyzm) NIE JEST TOTALITARYZMEM. nie myl pojęć. powtarzam - to nie bezprawie tylko KONIECZNA OBRONA WŁASNA. faszysci powinni być traktowani NA RÓWNI z terorystami. pragmatycznie, szybko, sprawnie, SKUTECZNIE. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: DOBRA, nie kumasz, wytłumaczę od podstaw 18.06.07, 14:22 "Kumam" doskonale - jesteś dokładnie takim samym faszystą jak oni tylko na opak. Im się z kolei wydaje że 'walczą' z totalitarnym komunizmem sami de fakto głosząc hasła niewiele różniace się od tych z którymi występują ich 'wrogowie'. Ot taki paradoks - i o ile człowiek o tym nie bedzie pamietał to go zniszczy. A co do szczegółów: > jak ktoś cię napada (...) > ponieważ ma prawo chronić swoja osobę - nie on jest agresorem. Ale obrona nie może przekraczać "konieczności" - nie wolno strzelać czy kopać leżącego. Chyba że udowodnisz że byłeś dalej w szoku - na zimno już nie. Faktem jest że osoba napadnięta może uzyć kontrataku nieproporcjonalnego do stopnia zagrożenia z powodu braku umiejetności obrony czy też nie umiejetności oszacowania prawdziwego stopnia zagrożenia. Jednak jeszcze raz nie dotyczy to wypadku gdy sprawa jest jasna. > analogiczna sytuacja występuje w przypadku społeczeństwa. W opisywanym przypadku nie ma "obrony koniecznej" - państwo jest zawsze 100 razy bardziej przygotowane niż każda najbardziej zorganizowana grupa jej obywateli. No czasem ze względu na "brak dostepności" mozna przystać na użycie broni nie proporcjonalnej do zagrożenia (np broń ostra zamiast "gumowej"). Jednak i w tym wypadku Policja powinna tak strzelać by zminimalizować ilość ofiar wśród agresorów. > jeśli określone jednostki nawołują do eksterminacji, prześladowania innych > jednostek społeczeństwa z powodu ich odmiennej rasy, wyznania, pochodzenia > itd. - społeczeństwo MA OBOWIĄZEK chronić zagrożonych obywateli wszelkimi > dostępnymi sposobami. Nie wszelkimi, a środkami zgodnymi z prawem. Totalitaryzmy zaczynają się od tego że "wódz" wskazuje na "zagrożenie społeczeństwa" i żąda by przyznać mu prawo do zwalczania go WSZELKIMI dostępnymi środkami. Zagrożenie może byc jak najbardziej prawdziwe. Problemy społeczne w Niemczech i Rosji, które wyprowadziły dyktatorów na przywódctwo wcale nie były urojone. Tylko społeczeństwo dało im zbyt szeroka zgodę na zapobieganie im czy też walkę z nimi. A zawsze łatwiej złapać kilku "Żydów", "kułaków", "łapowników" czy innych "szarosieciowców" niż tłumaczyć ludziom zawiłości ekonomii. > uprzedzając ew. opinię że głoszenie i mówienie np."zabić żyda/cygana itd" nie (...) > usprawiedliwone. gdyby w pewnej republice, w latach 30tych nie patyczkowali się I znów to samo. Krytykując faszystów jesteś przeciwko nim gotów użyć takich samych narzedzi jakie oni chcą czy też używali przeciwko swoim wrogom. To jest niepotrzebne - wystarczy stanowczość i konsekwencja wymiaru sprawiedliwości. A teraz parę hasełek: > ludzie, głoszacy ideologię faszyzmu, nie MAJĄ PRAWA I RACJI BYTU w > społeczeństwie, > dlatego, wyznawców owej ideologii trzeba TĘPIĆ z całą stanowczością i bez > litości - W IMIĘ PRAWIDŁOWO ROZUMIANEJ OBRONY WŁASNEJ. > państwo polskie powinno faszystów TĘPIĆ JAK ROBACTWO. > bo to jest robactwo, do tego wyjątkowo niebezpieczne i odrażające Wystarczy zmienić 'faszystów' na 'Żydów' i dalej nie wiesz o co mi chodzi? > OBRONA PRZED TOTALITARYZMEM (faszyzm) NIE JEST TOTALITARYZMEM. > nie myl pojęć. Może być. Nie liczą się idee czy cele które Ci przyświecają ale środki jakie masz zamiar użyć do osiagniecia tych celów. Jezeli masz zamiar uzywać pozaprawnych, totalitarnych metod to będzie to totalitaryzm. Jezeli wybierasz sobie grupe osób i nazywasz ich 'robaka,i' to bedzie to faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: nie proponuję ich mordować, gazować i prześla 18.06.07, 14:45 tukot napisał: > proponuje lekcję PRAKTYKI dla ciemniaków, dla których teoria jest bezużyteczna. > > państwo powinno z całą stanowczością traktować tepaków wzywających do pogromów > i nienawiści. dla takich odpadów nie ma miejsca normalnym społeczeństwie. > > twoje pytanie jest cokolwiek nie przemyślane. A nie zauważyłeś, że na całym świecie są takie skrajne organizacje, które różnią się ideologią (skrajnie prawicowe lub skrajnie lewackie), ale mają jedną wspólną cechę: cieszą się zdumiewającą tolerancją władz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: nie proponuję ich mordować, gazować i prześla 18.06.07, 14:49 > A nie zauważyłeś, że na całym świecie są takie skrajne organizacje, które > różnią się ideologią (skrajnie prawicowe lub skrajnie lewackie), ale mają jedną > > wspólną cechę: cieszą się zdumiewającą tolerancją władz. Albo fanatycy religijni.... Czy to chrześcijańscy różnych denominacji, czy to muzułmańscy czy też judaistyczni... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Przykłady innych krajów pokazują że to nie ła 18.06.07, 14:25 palestrina2005 napisał: Przykłady innych krajów pokazują że to nie jest takie łatwe jak się z pozoru wydaje... Powtarzam ci, nie mieszaj nie odwracaj kota ogonem i nie piepsz bez sensu. Przykłady innych krajów pokazują, że to nie jest takie trudne jak obroncom paloglowych ludziom wmawiaja. Srodowisko No Remorse jest prawnie tepione w krajach anglosaskich. W Idaho mozesz byc kim ci sie podoba. Mozesz byc anarchoprymitywista albo postneonazifaszysta. Przy kazdym poj...e panstwo nie postawi straznika i panstwa anglosaskie zdaja sobie z tego sprawe. Ale! Sprobuj wysylac bomby w listach! Sprobuj rzucic w kogo pomidorem! Sprobuj nawolywac do mordow albo je pochwalac (jak w przypadku No Remorse) dostaniesz bana sadowego i kazdy urzednik panstwowy, krolewski, federalny, stanowy czy samorzadowy bedze pilnowal przestrzegania prawa (stad moze polscy prawacy uwazaja, po krotkim pobycie, najbardziej wolne bo praworzadne panstwo za kacet nie panstwo). Dlaczego ten gnoj z calej europy i okolic zjezdza do nas drukowac i koncertowac? Doceniaja nasz wklad w obrone bialej rasy? Nie maja nas za dupkow, w ktorych kraju wszystko mozna! D..a nie policja, dup. nie panstwo, .upa nie prawo! Tak uwazaja!!! Se skin polski wyobraza ze BLOTNIAK, przedstawiciel popsutej bialej rasy, kiedykolwiek bedzie uwazany przez prawego skandynawskiego, niemieckiego czy angolskiego wygolonego wiesniaka za rownego sobie???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Nie jest łatwo interweniować w takich sprawac 18.06.07, 13:56 palestrina, posluze sie slowami klasyka grafiki polskiej: "Obywatelu, nie pieprz bez sensu!" Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:02 Jakoś do prywatnych domów można wejść gdy w grę wchodzi piractwo, narkotyki czy cokolwiek innego. Nawet bez nakazu, bo takowy można wydać po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.jamski Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:03 Nie rozumiem, co z tego ze na prywatnej posesji, to tam prawo nie obowiazuje? a jak ktos kogos okradne albo zabije na prywatnej posesji to tez jest wszystko ok??? To jest smieszne.. Albo beznadziejnie zalosne! Odpowiedz Link Zgłoś
lookazh Re: Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:25 Nie jest nic beznadziejnie żałosne. Czemu nie mają oni prawa głosić swoich poglądów w prywatnym miejscu? Wyobraź sobie sytuację, w której ty jesteś nachodzony we własnym mieszkaniu za to, że krzyknąłeś "Kaczor to #$#$#!". Nikomu nie stała się krzywda, a o tym piszesz, więc po co mieliby tam wchodzić? Niechby spróbowali. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Słuchanie ,,No Remorse'' to skierowanie do ... 18.06.07, 08:04 psychiatryka!Jak Polak może słuchać peanów na temat Adolfa Hitlera? Chyba...że słuchacz psychiczny albo taki z niego ,,polak''jak np. Kostek Rokosowski :))) Odpowiedz Link Zgłoś
adleraecjusz Re: Słuchanie ,,No Remorse'' to skierowanie do .. 18.06.07, 09:33 K. Rokosowski to idol raczej lewej strony.................... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Słuchanie ,,No Remorse'' to skierowanie do .. 18.06.07, 10:02 adleraecjusz napisał: > K. Rokosowski to idol raczej lewej strony.................... Tacy sami oni dla Polski..:)))) Faszyści to też lewacy tylko nazi. NSDAP to narodowoSOCJALISTYCZNA paria robotnicza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
adleraecjusz Re: Słuchanie ,,No Remorse'' to skierowanie do .. 18.06.07, 10:25 No o tym, że faszyści i naziści to prawica to piszą tylko nieucy z Lewicy........... Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Hodowla gwardii dla CBA 18.06.07, 08:08 i innych przyszłych gwardii kaczorów z giertychami i bosakami jako generałami. To tylko - zwyczajny kaszyzm. Tych pociotków bądź wypierdków ministra edukacji w tym "reżimie" nikt nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
reaver247 czemu GW jest tak durna, a przynajmniej ta reporte 18.06.07, 08:13 rka?? prywatny teren, spotkanie znajomych a piosenki mogly byc metaforami. Nie da sie zabronic takich spotkan tylko dlatego ze wy wiecie ze maja zwiazek z nazizmem. Geje tez moga robic prywatne parady na polanie bez zezwolen. Tania sensacja ala fakt Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Znajomych wpuszczasz do domu za biletami? 18.06.07, 09:46 Skoro sprzedawano bilety, nie było to spotkanie znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca To na "terenie prywatnym" 18.06.07, 08:14 można popełniać przestępstwa? Molestopwać nieletnich, robić dziecięce porno, mordować i gwałcić, przechowywać skradzione samochody, przyjmować łapówki itp - a Policji nic do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: To na "terenie prywatnym" 18.06.07, 08:24 rozumiem,ze wolność słowa powinna być dla każdego.na tym min.polega demokracja,niepodległość,suwerennośc.Każdy może,a nwet powinien mieć różne poglądy.Tolerancja jak najbardziej,ale nie można tolerować nazizmu w żadnym kraju.Tym bardziej jeśli takie imprezy odbywają się w Polsce!!!!Jak to jest,że są w naszym kraju lidzie,którym HITLER kojarzy się z koncertami,pochodami,imprezami na jego cześć i ogólnie z fajnymi imprezami??? Odpowiedz Link Zgłoś
lookazh Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:17 I ruszyli biegiem, potykając się o porozrzucane przez nazistów kamienie anty-żurnalistowe wokół hitlerowskiego gospodarstwa rolnego z aryjskimi krówkami. "Wynocha", znany okrzyk nazi skinów, jest przecież zapowiedzią ataku, który nazi skini trenują już od małego Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk Nazimajówka we wsi Krasne Folwarczne 18.06.07, 08:19 Jedwabne też leży na Podlasiu,gdzie czrni jego mieszkańcom ukrztałtowali poczucie szczególnego humanizmu.....do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
pizza bez histerii proszę 18.06.07, 08:20 nikomu nie stała się krzywda, nikt nie był zagrożony a jak komuś się nie podobał koncert to niech idzie sobie na spacer i nie myśli juz o nim - ludzie skąd ta straszna mania w Polsce żeby wszystkich kontrolować i pouczać jakie mają mieć poglądy. Brzydzę się faszyzmem ale uważajmy żeby nasze reakcje nie były bardziej faszystowskie niż ta impra skinheadów. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: bez histerii proszę 18.06.07, 14:26 pizza napisał: > nikomu nie stała się krzywda, nikt nie był zagrożony a jak komuś się nie > podobał koncert to niech idzie sobie na spacer i nie myśli juz o nim - ludzie > skąd ta straszna mania w Polsce żeby wszystkich kontrolować i pouczać jakie > mają mieć poglądy. Brzydzę się faszyzmem ale uważajmy żeby nasze reakcje nie > były bardziej faszystowskie niż ta impra skinheadów. W 1933 roku naród niemiecki też tak myślał: "To nas nie dotyczy, to prześladują żydów, komunistów, porządny Niemiec nie powinien się niczego obawiać". Już wkrótce okazało się, jak strasznie się pomylili. "Najpierw przyszli po Żydów. Nie protestowałem, bo nie byłem Żydem. Potem przyszli po komunistów. Nie protestowałem, bo nie byłem komunistą. Potem przyszli po katolików. Nie protestowałem, bo nie byłem katolikiem. Wreszcie przyszli po luteran. I już nie miał kto protestować". (Martin Niemoeller, pastor i działacz antynazistowski) Odpowiedz Link Zgłoś