Dodaj do ulubionych

Giertych zmieni program nauczania biologii

• vahtang Pamięć i tożsamość 02.07.07, 10:39
      Pomimo, że "Pamięć i tożsamość" przypadła mi do gustu, to trzeba pamiętać, że
      pojawiają się tam błędy merytoryczne (historia). Jeśli dorzucić do tego
      Sienkiewicza, to szkolni historycy będą mieli znacznie więcej pracy, żeby
      oduczać dzieci błędnych faktów zawartych w lekturach.
    • junkier Dosc darwinistycznych bredni podlanych pseudonauko 02.07.07, 10:44
      Dosc darwinistycznych bredni podlanych pseudonaukowym sosem! Dosc robienia wody
      z mozgu dzieciom w szkole!
      • manasonta junkier..Nie bierzesz leków, dlaczego? 02.07.07, 10:50
      • fagusp Re: Dosc darwinistycznych bredni podlanych pseudo 02.07.07, 12:17
        Brawo junkier. Należy podnosić poziom kształcenia.
        I tu małe spojrzenie w przyszłość. Za jakieś 10-15 lat dzisiejszy uczeń pisze w
        liście motywacyjnym do pracodawcy:
        "Odebrałem staranne i wszechstronne wykształcenie w zreformowanej szkole
        Ministra Romana Giertycha".
        Ktoś ma pomysł na c.d.n.?
      • rikol Re: Dosc darwinistycznych bredni podlanych pseudo 02.07.07, 14:23
        Masz jakis dowod, ze to brednie? Kreacjonizm to bajki i nie mozna tego
        porownywac z nauka. To tak jakby uczyc na lekcji, ze dzieci bocian przynosi.
        Aborcja powinna byc dostepna dla kazdej kobiety bezplatnie i decyzja nalezy
        tylko do kobiety.
        Przeciwnicy aborcji sa odpowiedzialni za smierc i kalectwo tysiecy kobiet (tez
        zycie poczete, tak a propos), ktore czuja bol i mysla, w przeciwienstwie do
        zarodka lub 5-miesiecznego plodu.
      • rikol Re: Dosc darwinistycznych bredni podlanych pseudo 02.07.07, 14:29
        Ksieza nie chca robic pogrzebu poronionym plodom. Dlaczego? 'Bo to nie
        czlowiek'. Kosciol i rzad interesuja sie cudza d... i 'dziecmi nienarodzonymi',
        ale narodzone juz ich mniej obchodza, szczegolnie jak sa glodne i katowane - w
        tym kraju to matki z dziecmi uciekaja z domu, a zostaje w nim oprawca - kolesie
        maja zawsze kase na wode, fajki czy burdele, ale na wlasne dzieci to im juz nie
        starcza.
        • critto wspakultura polakatolicyzmu zguba Polskosci 04.07.07, 00:39
          wiesz, ja kiedys nie bylem pogodzony z Polska, bo kojarzylem ja z rezimami,
          ktore tu rzadzily i rzadza. Gdy patrzylem na mentalnosc wiekszosci Narodu
          Polskiego, zawsze chcialo mi sie rzygac. I nadal mi sie chce.
          Ale klapki z oczu mi opadly, gdy zobaczylem przyczyne tego stanu rzeczy:
          IDEOLOGIA POLAKATOLICYZMU. Nie Katolicyzm jako religia, tylko ideologia
          uleglosci, biernosci, miernoty ('wszak nie jestem godzien... jestem marnym
          pylem... niczym... itd'), wynikajaca z opacznej interpretacji skadinad pieknej
          religii, jaka jest Chrzescijanstwo i powstalej wokol tego WSPAKULUTURY (jak ja
          okreslil Antoni Wacyk, www.toporzel.gower.pl/teksty/wacyk1.html )

Wiem juz teraz, ze Polski, TEJ PRAWDZIWEJ POLSKI, trzeba bronic!! Trzeba obudzic
          Jej Ducha Narodowego - bez szowinizmu czy ksenofobii, bez nienawiści
          narodowościowej czy etnicznej, jedynie z CZYSTĄ MIŁOŚCIĄ do Polski, Wielkiej
          Córy Matki Sławii. Ten Duch Narodowy daje potężną obronę wolności każdego
          człowieka (mezczyzny lub kobiety) - JEGO prawu do WIELKOŚCI. Tylko odrzucenie
          kajdan polakatolicyzmu i PRL-owskiej miernoty da Nam szanse na wielkosc, na rozwoj.
          • critto Re: wspakultura polakatolicyzmu zguba Polskosci 04.07.07, 00:43
            wiesz, bylem, jestem i BEDE libertarianinem, wolnosciowcem. ale moj
            libertarianizm to NIE bezideowy nihilizm typu "niech sie dzieje co chce byleby
            mi bylo fajnie", tylko chec, wrecz żądza prawdziwej WOLNOSCI dla kazdego
            czlowieka mieszajacego w Polsce i dla Ducha Narodowego Polakow. Wolnosci od
            smierdzacych, tyranskich, przesiaknietych karykatura komunizmu i
            polakatolicyzmem rezimow. WOLNOSCI DO WIELKOSCI.
      • morszuk Re: Dosc darwinistycznych bredni podlanych pseudo 02.07.07, 17:24
        Junkier, katolicko-rydzykowy debilu, co sie stało, ze przemawiasz ludzkim
        głosem????
      • r0b0l Junkier skąd ty się wziąłeś??? 02.07.07, 17:29
        czyżbyś był nieślubnym synem Macieja wron Giertycha???

pieprzysz jak Świadek Jehowy na dworcu Katowice Góowne
      • critto Re: Dosc darwinistycznych bredni podlanych pseudo 03.07.07, 23:59
        dosc kreacjonistycznych bredni!! Jak to powiedzial Antoni Wacyk:
        "Krzyża w Polsce tysiąclecie -
        Co to znaczy, zali wiecie?
        To choroba co nas trawi,
        To niewola Matki Sławii,(...)"
    • junkier Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni konczyc 02.07.07, 10:48
      Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni konczyc w ciezkich wiezieniach, tam
      jest ich miejsce!

W sredniowieczu gnidy odbierajace zycie dzieciom nienarodzonym konczyly na
      szafocie, i trzeba byloby rowniez rozwazyc powrot KS za tak drastyczne zbrodnie.
      • manasonta junkier-- aborter !.. nowa jednostka chorobowa! 02.07.07, 10:51
      • albacor Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 10:53
        Junkier - nadajesz się do psychiatryka, razem ze swoimi guru. Idiotyczność
        twoich wypowiedzi naocznie o tym świadczy. Albo zapomniałeś wziąć lekarstwa
        będac na kuracji - widocznie dopuszczanie idiotów do kompa to jakiś nowy rodzaj
        terapii.
        • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 10:58
          Tys jeden z tych co 'schozofrenie bezobjawowa' u wrogow komunizmu stwierdzali?
          Czy sumienie chcesz uspokoic?

Aborcja czyli zabicie bezbronnej istoty ludzkiej jest zbrodnia chociazby nie
          wiem jak postkomuna relatywizowac probowala.
          • slbm Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:49
            Postkomuna? A w Holandii kto relatywizuje? Też postkomuna? I w USA też jest
            rozumiem postkomuna? Ciekawe. Objaśnij mi proszę kiedy to ten komunizm był za
            oceanem, bo mnie uczyli historii za Wałęsy, więc pewnie moja wiedza niepełna i
            zafałszowana.
            • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:52
              W Holandii rzadzi eurolewica, do ktorej zaliczaja sie takze chadecy.
              • slbm Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:59
                Po pierwsze to lewica to nie to samo co komuna. A po drugie jeśli rządzi, to
                już na pewno nie jest to postkomuna.

Jak nie wiesz czym się różni lewica od komunizmu, to sobie porównaj Koreę
                Północną z Republiką Federalną Niemiec AD 2005 na przykład.
                • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 12:10
                  Korea Polnocna... abstracto.

Niemcy Zach. to Niemcy socjalistyczne i fakt ze partyjka p. Merkel smie zwac
                  sie 'chadecja' zahacza o kpiny, Niemcy przejadaja owoce wzrostu wypracowane
                  przez prawdziwa chadecje powojenna, ktora nie wstydzila sie pojecia
                  chrzescijanstwa el czerpala z niego korzenie i inspiracje, a dzis panuje tam
                  permisywizm, relatywizm i podwazanie fundamentalnych zasad, czego homoekscesy
                  czy bezkarne mordowanie dzeici nienarodzonych sa najlepszym dowodem.
                  • ir9 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 12:20
                    no prosze Ty junkier to naprawde czlowiekiem renesansu jestes.nie tylko wypowiadasz sie w Kazdej
                    sprawie ale i autorytatywnie.otorz o niemcach nie masz chyba pojecia,co koles? kiedy byles ostatnio? ja
                    wiem ze Kaczory kaza Ci wierzyc ze niemcy to samo zlo i pewnie Fakt podpowiada ze niemcy to diably
                    ale akurat w niemczech mieszkam i nie widze tego totalnego permysywizmu.moze kilka miast jest
                    bardziej w twoim pojeciu "wyzwolonych" ale poza tym to nie dzieje sie tam nic tak strasznego.zabijanie
                    nienarodzonych dzieci-jak to brzmi.wielkie gromy z jasnego nieba.polki tak samo jak niemki dokonuja
                    aborcji.tyle ze nikt im z ambony nie wciska ciemnoty.
                    misiu sam nigdy w ciazy nie bedziesz wiec prosze Cie w imieniu wielu na tym forum-po prostu juz sie
                    nie wypowiadaj bo bredzisz chlopie.

oczywiscie jest tez plus Twoich wypowiedzi publicznych-czlowiek nie musi pic kawy bo cisnienie
                    samoistnie wzrasta wiec jestem wdzieczna ale blagam-oszczedz Wac. idz do kosciola,pomodl sie za
                    grzesznikow liberalow/pedalow/zydow zdrajcow/feministki podle/nasz wszystkich,ktorzy sie z Twoim
                    sredniowiecznym widzeniem swiata nie zgadzamy... i wyluzuj.
                    • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 13:03
                      Doskonale znam sytuacje w Niemczech i nikt ciemnoty wciskal mi nie bedzie. Nie
                      ma relatywizmu, nie ma permisywizmu, nie ma tolerowania eskcesow roznej masci i
                      proweniencji lobbies i mniejszosci? Cos takiego!

A z ambony nie 'wciska sie ciemnoty' tylko glosi Slowo Boze.
                      • gulcia77 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 13:29
                        Wciska się ciemnotę, junkierku, wciska. Sama wiara, że to "słowo boże" to juz
                        ciemnota. Ale na prywatnym podwórku można ją spokojnie uprawiać. Tyle, że TEN
                        kraj jest konstytucyjnie krajem świeckim. I ministerek Edukacji powinien to
                        SZANOWAĆ!!!!
                        I nie życzę sobie, żeby dzieci poddawać katolickiej indoktrynacji, a to się
                        właśnie dzieje
                      • ir9 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 13:34
                        tak. cale szczescie ze slowo boze do mnie nie dociera w tej sytuacji. bo jesli mowi sie kobiecie ze
                        antykoncepcja jest zla a potem mowi sie jej ze nie wolno robic aborcji, potem mowi sie jej ze zycie bez
                        malzenstwa jest grzechem a potem trafia jej sie idiota chlopak, ktory ja np z ciaza zostawia to zostawia
                        sie ja sama-bez tej calej moralnej gadaniny... i owszem robiono jej wode z mozgu.

z ambony wypowiada sie ksiadz.a nie bog. bog nie uczyl chyba nienawisci i niezrozumienia dla innych
                        co? wlasnie czytalam (dla lepszego zrozumienia ludzi takich jak ty np) Nasz dziennik-ta gazeta oplywa
                        nietolerancja, ciemnota i totalnym zaslepieniem. jesli to slyszysz pozniej z ambony to ja sie nie dziwie
                        ze nie jestes w stanie myslec sam.myslisz ze Twoj bog chcial zebys widzial tylko jedna strone kazdej
                        sprawy?

a o niemcach nie masz bladego pojecia wiec bitte nie wypowiadaj sie.niemcy sa bardzo rodzinnym
                        spoleczenstwen wbrew twoim durnym wypowiedziom.a ze ty musisz na kogos pluc to juz inna sprawa.

junkier napisał:

> Doskonale znam sytuacje w Niemczech i nikt ciemnoty wciskal mi nie bedzie. Nie
                        > ma relatywizmu, nie ma permisywizmu, nie ma tolerowania eskcesow roznej masci i
                        >
                        > proweniencji lobbies i mniejszosci? Cos takiego!
                        >
                        > A z ambony nie 'wciska sie ciemnoty' tylko glosi Slowo Boze.
                      • slbm Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 14:18

To wsłuchaj się w to Słowo Boże i przestań się wypowiadać z nienawiścią o
                        bliźnich.
                      • critto czy Katolicyzm jest dobry dla Polski?? 04.07.07, 00:08
                        junkier napisał:

> Doskonale znam sytuacje w Niemczech i nikt ciemnoty wciskal mi nie bedzie. Nie
                        > ma relatywizmu, nie ma permisywizmu, nie ma tolerowania eskcesow roznej masci i
                        >
                        > proweniencji lobbies i mniejszosci? Cos takiego!
                        >

wiesz, nei wszyscy polscy patrioci sa/byli Katolikami; niektorzy
                        • critto poprawny adres dziel Wacyka i Stachniuka 04.07.07, 00:10
                          www.toporzel.gower.pl/teksty/wacyk4.html
                          ogolnie: www.toporzel.gower.pl
                  • slbm Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 14:05
                    > Korea Polnocna... abstracto.

Bynajmniej. To jest prawdopodobnie jedyny kraj na Ziemi, w którym wdrożono
                    cokolwiek bliskiego KOMUNIZMOWI. Powszechnie przyjmuje się, że to co było w
                    ZSRR i KDL-ach również określamy mianem komunizmu, chociaż już to jest
                    nadużycie z formalnego punktu widzenia. Natomiast nazywając komunistami
                    wszystkich ludzi o poglądach lewicowych dowodzisz jedynie, że nie rozumiesz
                    pojęć których używasz.

> Niemcy Zach. to Niemcy socjalistyczne
                    A masz inne niż zachodnie teraz?

>fakt ze partyjka p. Merkel smie zwac
                    > sie 'chadecja' zahacza o kpiny,

Być może, ale o taką samą kpinę zahacza nazywanie PiS-u prawicą. Prawica z
                    programem rozszerzania opieki socjalnej - to ciekawostka na skalę globalną.

> permisywizm, relatywizm i podwazanie fundamentalnych zasad, czego homoekscesy
                    > czy bezkarne mordowanie dzeici nienarodzonych sa najlepszym dowodem.

Przepraszam, ale jeśli w kraju DEMOKRATYCZNYM większość te - jak to ładnie
                    mówisz - homoseksy akceptuje, a nie akceptuje tych Twoich findamentalnych
                    zasad, to znaczy że zasady należy zmienić. Nie wiem czy orientujesz się, ale w
                    kraju wolnym nie da się narzucić praw, które budzą powszechny sprzeciw (nawet
                    niekoniecznie większości, wystarczy istotna mniejszość), bo nigdy nie będą one
                    respektowane.
                    • morszuk Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 17:56
                      <Być może, ale o taką samą kpinę zahacza nazywanie PiS-u prawicą. Prawica z
                      programem rozszerzania opieki socjalnej - to ciekawostka na skalę globalną.)

Tak, tylko ta opieka socjalna jest tylko i wyłacznie dla watykańskich okupantów
                      naszego kraju.
                      Grabiciele i bandyci w sutannach i habitach rozkradaja majątek państwa w
                      świetle prawa, prawa ustanowionego poprzez czcicieli i przydupasów
                      katoporządku. Zklerykalizowana babka mówiła, że przed wojną "żydy mówiły ze
                      wasze ulice, nasze kamienice". Babka "nawiedzona" religijnie przez proboszcza
                      pieprzyła takie androny, jakie jej katabas powiedział. Teraz, parafrazując
                      można to samo powiedzieć o okupantach w sutannach. Gdy naród ledwo wiąże koniec
                      z końcem, wybryki glempa, rydzyka czy też jankowskiego, nie wspominajac o
                      innych purpuratach woła o tzw. "pomste do nieba". A moze lepiej zignorować te
                      czarną sotnię. Brak gotówki na przyziemne rozkosze upokorzy bardziej te czarna
                      bandę niż jakiekolwiek (watpliwe w swej jakości) klątwy i wygrażania. Tę bandę
                      hipokrytów może jedynie zwalczyć brak "wiernych", a co za tym idzie brak kasy
                      na perwersyjne wybryki.

Może czas zacząć wyswobadzanie sie z kleszej okupacji?????
                      • critto habity, Katolicyzm, Polska 04.07.07, 00:13
                        > Grabiciele i bandyci w sutannach i habitach rozkradaja majątek państwa w
                        > świetle prawa, prawa ustanowionego poprzez czcicieli i przydupasów
                        > katoporządku.

wiesz, nie chodzi o rozkradanie, tylko o zabijanie ducha narodowego. Warto
                        popularyzowac dziela Stachniuka i Wacyka, ktore traktuja o polakatolicyzmie.
                        www.toporzel.gower.pl/teksty/wacyk4.html
                        www.toporzel.gower.pl/
                        Slawa!!

• choy1 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:16
          albacor napisał:

> widocznie dopuszczanie idiotów do kompa to jakiś nowy rodzaj
          > terapii.

a żebyś wiedział :D pare miesięcy temu w Opolu na Wodociągowej założyli sale
          komputerową :P
      • spyros Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 10:55
        Junkier,jaki ty jesteś ograniczony.
        Mój ty światły wojowniku myślą nieskażony.
        • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:00
          Ograniczeni sa ci, ktorzy kupuja klamstwa antypolskich mediow.

Ale zmiana nauczania biologii to dopiero pierwszy krok. Drugim bedzie zakaz
          dzialalnosci w Polsce organizacji jawnie propagujacych zabijanie, w tym Amnesty
          Int. Najwyzszy czas wywalic na zbity pysk z Polski te obce organizacyjki!
          • esss Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:05
            O, junkierek!
            Ślicznie maleństwo zwalczyło Darwina i AI. A teraz tableteczki i do łózia. No, hop!
            Jak junkierek ładnie zasnie, to mamusia pozwoli po południu zwalczyć Kopernika i
            Kolumba, a nawet Edisona, no!

Junkier - Wanda Odolska kaczyzmu.
          • ir9 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:07
            czy ty maly krzykaczu wogole wiesz jakie sa czy moga byc medyczne podstawy aborcji????
            czy uwazasz ze moralne jest np poswiecenie zycia matki zeby uratowac dziecko/plod ktory byc moze i
            tak nie bedzie mial szans na przezycie??czy to nie jest wedlug twojego czarno-bialego katolickiego
            mniemania morderstwo??
            a jesli chcesz walczyc z aborcja to powinniscie Ty i Twoja grupa mentalna zaczac od uczenie prostych
            dziewuch zeby sie przed niechciana ciaza zabezpieczaly.

junkier napisał:

> Ograniczeni sa ci, ktorzy kupuja klamstwa antypolskich mediow.
            >
            > Ale zmiana nauczania biologii to dopiero pierwszy krok. Drugim bedzie zakaz
            > dzialalnosci w Polsce organizacji jawnie propagujacych zabijanie, w tym Amnesty
            >
            > Int. Najwyzszy czas wywalic na zbity pysk z Polski te obce organizacyjki!
            • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:13
              Od uczenia dziewuch jakzes to okreslil to sa rodzice.

To po pierwsze.

Po drugie jest klauzula sumienia i wyboru ktora pozwala w sytuacji zagrozenia
              wybrac zycie matki, prosze z jednostkocych ekstremalnie trudnych sytuacji nie
              robic jakiejs normy bo tu chodzi o to zeby norma nie bylo dowolne zabijanie
              nienarodzonych dzieci jak to sie dzieje na zachodzie.
              • ir9 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:25
                a skad ty masz stary te dane o zachodzie?? chyba tylko ze swojej wyobrazni.
                otorz w ultra liberalnej holandii odsetek aborcji jest najmniejszy w europie.bierze sie to stad ze kobiety
                wiedza jak zabezpieczac sie przed niechciana ciaza i nie traktuja aborcji jako srodka
                "zapobiegawczego".

u nas jest byc moze przeciwnie: glupie baby,ktore nie maja pojecia o swojej fizjologii,umysl malo
                swiatly pchaja sie w aborcje bo ciaza je zaskoczyla w ich glupocie.

dom powinien wychowywac-prawda.kosciol, ktory ciagle sie w ta kwestie wtraca rowniez.natomiast
                kobieta musi na koncu podjac decyzje sama.nie ludz sie, ze nie bedzie aborcji jesli zabroni ich
                ustwawa.wtedy panna wyjedzie do innego kraju,albo z narazeniem zycia zrobi sobie aborcje u jakiejs
                "ludowej znachorki".

wiec junkier-nie ustawa tylko oswiecenie pustych glow.
                ....proponuje zacznij od swojej wlasnej

junkier napisał:

> Od uczenia dziewuch jakzes to okreslil to sa rodzice.
                >
                > To po pierwsze.
                >
                > Po drugie jest klauzula sumienia i wyboru ktora pozwala w sytuacji zagrozenia
                > wybrac zycie matki, prosze z jednostkocych ekstremalnie trudnych sytuacji nie
                > robic jakiejs normy bo tu chodzi o to zeby norma nie bylo dowolne zabijanie
                > nienarodzonych dzieci jak to sie dzieje na zachodzie.
                • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:29
                  Bzdury to sa calkowite. Ustawodawca jest od stanowienia prawa, a prawo ma
                  chronic zycie, w tym zycie poczete. Nieznajomosc prawa nie chroni od sankcji za
                  jego naruszanie, tu nie ma co sceimniac.
                  • esss Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:35
                    Junkierek! Co mamusia powiedziała!? Do łózia marsz! No zobacz jakie śliczne
                    kolorowe pastyleczki - ti ti ti! Chyba że znowu chcesz w kaftanik?

Junkier - Wanda Odolska kaczyzmu
              • beatrix17 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:26
                na zachodzie czego, kolego Junkier?

Normy prawne nie zastapia norm moralnych i etycznych. To po pierwsze. A te
                zdaja mi sie " na wschodzie' byc o wiele bardziej nadwatlone niz gdzie indziej.
                System nakazow i zakazow nie zastapi systemow edukacyjnych.

Po drugie - jesli zdaje Ci sie, ze surowe prawo moze zastapic wychowanie
                seksualne , a takze system opieki socjalnej umozliwiajacy samotnym matkom
                wychowywanie dziecka to jestes w grubym bledzie. Problem, jakiejkolwiek by nie
                byl natury nalezy rozwiazywac zaczynajac od przyczyny jego powstania.
                Likwidacja jego skutkow , tylko i wylacznie, prowadzic moze co najwyzej do
                kolejnych patologii. O ile mi wiadomo nie jest zadnym problemem dzisiaj w
                Polsce dokonac zabiegu aborcji. Jest to tylko kwestia pieniedzy. A te sa
                najmniej istotna przeszkoda do pokonania.
                • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:33
                  Tzw. podziemie aborcyjne jest coraz skuteczniej tropione przez organa scigania
                  i sa juz pierwsze wyroki, aczkolwiek mocno lagodne, zbyt lagodne trzeba to
                  sobie jasno powiedziec.

Natomiast co do pierwszej czesci - to twierdzisz ze najwazniejsze sa
                  wychowanie, edykacja i co tam. Tak samo jest z zyciem czlowieka juz
                  narodzonego - przeciez wychowanie uczy ze czlowieka nalezy szanowac,
                  respektowac, w zadnej mierze nie wolno go zabijac.

Dlaczego wiec za zabojstwo osoby juz narodzonej sa kary a za zabojstwo osoby
                  poczetej ale jeszcze nienarodzonej NIE? To skandaliczna niesprawiedliwosc, nie
                  moze miec to miejsca.

Chyba ze twierdzisz, co modne wsrod eurocosjalistow, ze przestepca nie jest
                  winien popelnionej zbrodni, winne jest spoelczenstwo, rzad, telewizja i kto tam
                  jeszcze. Z czym oczywiscie nikt normalny zgodzic sie nie moze.
                  • wj_2000 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 11:48
                    Święty Augustyn twierdził że dusza wkracza do płodu nie wcześniej niż w 40-tym
                    dniu ciąży. Dlatego wczesna aborcja to nie morderstwo, a usunięcie z brzucha
                    grudki białka.
                    Dzisiejsza nauka potwierdza (co zadziwiające) tę Augustynową intuicję. Dopiero
                    po 40 dniu ciąży pojawiają się pierwsze prądy czynnościowe w zawiązku systemu
                    nerwowego. Bez funkcjonującego mózgu nie ma duszy, a organizm nie jest
                    człowiekiem. Współczesny Kościół w pełni to akceptuje zezwalając na pobieranie
                    narządów ze zwłok (ciała człowiekopodobnego) w których ustały funkcje mózgu -
                    nawet jeśli jeszcze serce bije, a krew krąży w żyłąch.
                  • iluminacja256 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 12:04
                    Dlaczego wiec za zabojstwo osoby juz narodzonej sa kary a za zabojstwo osoby
                    > poczetej ale jeszcze nienarodzonej NIE? To skandaliczna niesprawiedliwosc,
                    nie
                    > moze miec to miejsca.

Dlatego, ze nienarodzone nie jest osoba i nie ma statusu prawnego osoby. A nie
                    ma , bo moz e jeszcze swobodnie umrzeć przed narodzeniem - w macicy, albo w
                    trakcie porodu się zadusić. Proste?
                    • slbm Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 12:08
                      Jeśli uzyskałoby status prawny osoby, to w ogóle byłoby bardzo ciekawie.
                      Przykładowo - z art. 208 kk wynikałoby np., że picie alkoholu przez matkę w
                      ciąży byłoby przestępstwem :]
                    • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 12:13
                      Bzdura. Dziecko nienarodzone ma warunkowy status prawny, poczytak kc.

Poza tym o czym k-zwa tu jest mowa, nauka dowiodla ze dzieci nienarodzone
                      oddychaja, zyja podobnie jak dzieci narodzone! Trzeba byc kims naprawde zlej
                      woli zeby uzasadniac mordowanie nienarodzonych dzieci, ktore sa przez
                      zbrodniczych lekarzy po prostu rozrywane kawalek po kawalku, czego wszystkim
                      aborterom trzeba zyczyc.
                      • iluminacja256 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 12:27
                        Po pierwsze :

Argument to podanie konkretnego paragrafu - jak na razie nadal go nie podałes,
                        czyli go nie ma.

Po drugie:

Nie interesuje mnie czego dowiodła nauka - 9 misiecy ciązy to dla płodu
                        neiustanna walka o przetrwanie, samo ciało matki trakatuje go jak intruza i
                        niejednokrotnie sie go pozbywa. Tak więc twoja prawna indolencja nakazywałaby
                        wsadzać do więzienia kobiety, które poroniły , bo jest to nijak nie
                        odróznialne od np. aborcji farmakologicznej. Poza tym, fakt, że płód zyje w
                        macicy, wcale nie znaczy, ze dozyje swoich urodzin, tj.że np. nie nastpi
                        krwotok z odklejeniem łozyska, np. że nie udusi sie w trakcie porodu ----a to
                        najczęstsza przyczyna smierci - tzw. zamartwica okołoporodowa, czy wreszcie, że
                        matka nei umrze przed jego urodzinami fundując mu smierć. Amen.
                  • beatrix17 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 20:13
                    Posluchaj kolego Junkier,

na swiecie pomimo istnienia licznych kodeksow karnych, okreslajacych kary za
                    zbrodnie, zbrodnie te sa popelniane. Tak bylo i tak bedzie. Czy to znaczy, ze
                    kodeksy sa niepotrzebne? Oczywiscie nie. Ale jesli przyjzysz sie tym kodeksom
                    to zobaczysz, ze w tych krajach, w ktorych formuluja one najsurowsze kary
                    przestepczosc wcale nie jest najnizsza. Przestepczosc spada w tych krajach, w
                    ktorych byt obywateli znajduje sie na odpowiednio wysokim poziomie, a
                    spoleczenstwa sa swiadome, czyli obywatelskie. A dlaczego? A dlatego, ze w
                    takim kraju ogranicza sie powody dla ktorych przestepstwa sa popelniane a
                    obywatele uczestnicza w wymiarze sprawiedliwosci nie poprzez ogladanie tv-show
                    z udzialem popapranego ministra sprawiedliwosci,a poprzez to, ze pilnuja
                    praworzadnosci zaczynajac od wlasnego podworka. I dlatego, ze mlodzi ludzie
                    dorastajacy w tych krajach nie spedzaja mlodosci w ponurych , kryminogennych
                    blokowiskach, w ktorych jedynym sposobem na spedzanie czasu ( a maja duzo
                    czasu) jest wychylenie browara z kolegami zza rogu. A jak nie ma na browara to
                    trzeba rozbic szybe i wyrwac radio z samochodu sasiada. I tak sie zaczyna.

Tak samo dokladnie z aborcja - jesli ograniczac sie beda powody dla ktorych
                    kobiety podejmuja te dramatyczna decyzje - ograniczeniu ulegnie i ilosc
                    zabiegow.
                    Czy zastanawiales sie kiedys dlaczego kobieta podejmuje taka decyzje?
                    Przewaznie ze strachu. Ze strachu przed rodzinnym albo lokalnym ostracyzmem, ze
                    strachu przed niemozliwoscia zapewnienia bytu sobie i dziecku, ze strachu przed
                    tym, ze jej mezczyzna, ktory niewatpliwie uczestniczyl w akcie poczecia nie
                    bedzie chcial brac sobie klopotu na glowe. A dotyczy to glownie mlodych
                    dziewczyn,ktore kompletnie niewyedukowane rozpoczynaja zycie seksualne. A
                    dlaczego sa niewyedukowane ? Bo dorastaja w pruderyjnych domach, w ktorych o
                    seksie nie mowi sie, bo to zle, zakazane i w ogole nie istnieje, bo ucza sie w
                    szkolach, w ktorych na lekacjach wychowania seksualnego zmiast powiedziec im o
                    metodach antykoncepcji tlumaczy im sie jak przebiega cykl miesieczny kobiety i
                    co z tego wynika. To drugie tez jest potrzebne, bo kazdy z nas powinien byc
                    swiadomy swego ciala. Ale to pierwsze jest potrzebne aby wiedziec jak z tym
                    cialem wspolpracowac.
                    I w tych pruderyjnych polskich domach mowi sie tez, ze to kobieta powinna
                    pilnowac tego aby niechcianej ciazy nie bylo. Polscy mezczyzni w tak
                    nieistotnych i przyziemnych sprawach nie uczestnicza. Oni sa stworzeni do
                    wyzszych celow. Taka mentalnosc. Oczywiscie generalizuje, ale swiadomie. Jesli
                    mialbyc okazje przeanalizowac mniej wiecej 9 na 10 przypadkow,w ktorych kobieta
                    podjela decyzje o aborcji przekonalbyc sie, ze historia sie powtarza .

Zastanow sie - jesli odrzucic patologie, bo te falszuja obraz - czy sadzisz, ze
                    taka decyzja jest dla kobiety latwa? Nie . Ale dla kogos, kto ja podejmuje z
                    powodów innych niz te przykladowe, wyzej przeze mnie podane, przeszkod nie
                    bedzie. Kto jest zdeterminowany z powodow zdrowotnych, osobistych w kazym razie
                    innych niz te powyzsze - decyzje swa zrealizuje. Dlatego, aby ograniczyc ilosc
                    aborcji trzeba pomoc tym, ktorzy sie boja. Trzeba im pomoc uczac ich jak nie
                    dopuscic do niechcianej ciazy, a jesli pomimo tego ta ciaza stanie sie faktem -
                    to jesli beda zyc w kraju, w ktorym beda mogli pracowac aby sie utrzymac i zyc
                    w godnych warunkach - po prostu takiej decyzji nie podejma.

Nie pokrzykuj Junkier, nie doswiadczyles - nie wiesz. Ale wiedz, ze karajac nie
                    wychowujesz, jesli wczesniej nie nauczysz jak postepowac.
                    • beatrix17 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 20:21
                      aha, jeszcze jedno. czy piszac o podziemiu aborcyjnym masz na mysli ogloszenia
                      w kazdej gazecie o tresci :
                      AAAAAAAAA ginekolog dyskretnie.

cos nie za bardzo zakonspirowane to podziemie, nie uwazasz?
                      • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 03.07.07, 09:40
                        Tym zbrodniarzom z gabinetow ginekologicznych juz wkrotce policja do d... sie
                        dobierze.
          • critto Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 04.07.07, 00:21
            junkier napisał:

> Int. Najwyzszy czas wywalic na zbity pysk z Polski te obce organizacyjki!

wiesz, niektorzy polscy patrioci (vide Stachniuk i Wacyk) byliby za wyrzuceniem
            innej OBCEJ organizacji: Kosciola Katolickiego. Ja nie jestem az tak radykalny,
            ale nie podoba mi sie wplyw tej instytucji na ducha Polakow, gdyz uwazam jak
            oni, ze go zabija, tworzac bezwolnych, poboznych, uleglych polakatolikow.
        • manasonta Junkier_Aborter...Talib naszych czasów.... 02.07.07, 11:01
      • slbm Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 12:04
        > W sredniowieczu gnidy odbierajace zycie dzieciom nienarodzonym konczyly na
        > szafocie

Za to jednostki dokonujące rzezi tzw. pogan nierzadko kończyły na ołtarzach. I
        co z tego wynika? Chcesz powrotu średniowiecza?
        • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 12:14
          Chce powrotu jasnych i jednoznacznych wartosci a nie eurosocjalizmu i
          materislistycznego permisywizmu.
          • wikal Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 12:50
            Kiedy czytam twoje wynurzenia, dochodzę do wniosku, że w niektórych przypadkach
            aborcja to błogosławieństwo, choć nie pochwalam jej po całości. Ale co do
            niektórych - cóż szkoda, że ich nie wyskrobano. Na przykład takiego junkra,
            Romana-faszysty i bliźniaków-paranoików. Jakże lepszy byłby bez nich świat!
            • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 13:00
              Tak jest, bylby idealny swiat komuchow opisywany przez jedyna niezalezna
              nuhaha:) wyborcza.
              • gulcia77 Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 13:30
                Nie dociera, tępoto, ze nie trzeba być komuchem, żeby nie zgadzać się z Twoimi
                poglądami????
          • slbm Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 14:08
            > Chce powrotu jasnych i jednoznacznych wartosci a nie eurosocjalizmu i
            > materislistycznego permisywizmu

No to coś Ci się jednak pomyliło z tymi jednoznacznymi wartościami w
            ŚREDNIOWIECZU. Z jednej strony aborcja be, a z drugiej krucjata wartością
            uświęcającą? Gdzie tu jednoznaczność?

Poza tym dlaczego w kraju, w którym gwarantowany jest pluralizm, mają być
            narzucane JEDNOZNACZNE zasady kojarzone ze światopoglądem reprezentowanym przez
            jedną z religii?

I wreszcie - jakbyś mógł objaśnić pojęcie eurosocjalizm, bo w słowniku języka
            polskiego nie ma... Poważnie mówię, bo ciężko polemizować z osobą używającą
            pojęć niezdefiniowanych.
            • junkier Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 14:26
              Jedna z religii? W Polsce katolicyzm byl i jest religia nr 1 i prosze nie
              obnizac jego roli poprzez zlosliwe nazywanie go 1 z religii.

Eurosocjalizm - to pojecie funkcjonujace od ladnych paru lat w konserwatywnych
              kregach publicystycznych, np. www.nczas.com czy www.konserwatyzm.pl
              • rikol Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 14:39
                Konserwatywne to jest np. niewolnictwo i tortury - oba zjawiska maja
                wielowiekowa tradycje, jak rowniez uzasadnienie kosciola katolickiego (Murzyni
                duszy nie maja, ogien na stosie oczysci dusze itp.). Uniwersalizm wiary sie
                klania - zawsze aktualne wartosci.
              • critto polakatolicyzm, eurosocjalizm, dwa bratanki 04.07.07, 00:29
                junkier napisał:

> Jedna z religii? W Polsce katolicyzm byl i jest religia nr 1 i prosze nie
                > obnizac jego roli poprzez zlosliwe nazywanie go 1 z religii.

siewcy Katolicyzmu zniszczyli Wiare Przodkow. Porzucajac swoich Bogow NIGDY nie
                osiagniemy szczescia!! My, Polacy, dumny Narod, stalismy sie uleglymi
                polakatolikami!! "Polska moze byc biedna, byle byla katolicka"!! Zwaz, ze to nie
                jest oskarzenie Katolicyzmu jako takiego - kazdy moze wierzyc w co chce i to nie
                moja sprawa
                • critto Re: polakatolicyzm, eurosocjalizm, dwa bratanki 04.07.07, 00:33
                  nie uwazam przy tym, zeby w hierarchii Kosciola Katolickiego byli sami wrogowie
                  Polski. Zdarzaly sie jednostki wyjatkowe, wybitne, ktore MIMO, ze byly waznymi
                  personami w KK, byly wielkimi patriotami; np. Jan Pawel II, ktory na pierwszym
                  miejscu zawsze stawial Polske; ks. Popieluszko, ktory otwarcie wypowiedzial
                  wojne antypolskiemu rezimowi PRL-owskiemu; ks. Maksymilian Kolbe, ktory oddal
                  zycie za innego wieznia obozu koncentracyjnego. Takie osoby zdarzaja sie jednak
                  w kazdej organizacji, nawet w partiach komunistycznych (vide gen. Tito albo
                  komunisci estonscy, ktorzy opowiadali sie za niepodlegloscia Estonii juz w
                  latach 70x i 80x, za czasow ZSRR). I sa wyjatkami.
      • morszuk Re: Aborcja = morderstwo, aborterzy powinni koncz 02.07.07, 17:29
        Podstrzyż się więc i biegiem marsz na szafot.
        Świat odpocznie od rozpowszechnianych przez ciebie bredni.
        I tylko nie zapomnij przekazać judaszowo zarobionych złotówek na ojca
        muchomora, na nowszego Maybacha, albo Bugatti Veyron. Wszak to bydle będzie się
        mogło szybciej przemieszczać, aby sprawniej grabić kasiorę z imbecylskich
        moherowych babek...
      • r0b0l czym się kończy niechciana ciąża: Junkrem 02.07.07, 17:30
    • roosevelt5 Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 10:50
      Temat aborcji ma być głównym tematem biologii w szkołach?
      Biologia to dużo wiecej niż życie płodowe człowieka.
      A swoją drogą. Skoro sam Giertych tak z uporem maniaka wałkuje ten temat (czyli
      dużo krzyczy), to czy przypadkiem coś ma na sumieniu i teraz go to gryzie?
    • witzjack Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 10:52
      Jaka szkoda, ze mamusia Giertycha nie skorzystała z okazji, jak jeszcze można
      bylo swobodnie dysponować życiem poczętym. A i babcia mogła była.
    • antonioni1 Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 10:55
      Ach ci Giertychowie. Jeden sklerotyk drugi niebotyk. Ja na całe szczęście mimo i
      pomimo kościelnej cenzury czytałem Zolę,Hugo, Dumasa i o zgrozo Woltera. Dobrze
      na tym wyszedłem. Giertych jest zbyt wysokiego wzrostu. Jemu krew nie dochodzi
      do mózgu. Powinien codziennie ćwiczyć stając dosłownie na głowie, żeby krew szła
      mu do mózgu i go utleniała, a nie do wzrostu jego mocodawców. Zresztą powinien
      codziennie mierzyć sobie temperaturę. Wiadomo, że mózg działa na zasadzie takiej
      samej co komputery. Zbyt przegrzany komputer fiksuje, podobnie jak zbyt
      przegrzany mózg. A zresztą. Co mnie to może obchodzić.
    • malgorzataidzikowska Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 11:04
      ręce opadają... nie wiadomo czy się śmiać z tego czy płakać...

Na biologi będą tłukli dzieciakom do głowy nt. aborcji... To biologia!!! Nie
      religia, etyka lub nie wiadomo co... biologia...

A tekst: "Jeśli chodzi o pozycje Franza Kafki, to jednak do końca bym ich nie
      likwidował, choć z niektórymi jego poglądami mogę się nie zgadzać." Aaaaa to
      szanowny pan Giertych myślał, że polikwiduje w szkole wszystko i wszystkich z
      którymi się nie zgadza!!!!!

"Oczywiście uczniowie będą mieli obowiązek zapoznać się z pozycją 'Pamięć i
      tożsamość' Karola Wojtyły." A to już bez komentarza...

Giertych może i nie zgadzać sie z Kafką ale sam tworzy sytuację kafkowską...

Zdecydowałam... będę nad tym płakać;/
      • edek47 Po co dzieci maja czytac jakies diabelskie listy.. 02.07.07, 11:28
        wystarczy przeciez , ze popatrza na tego przyglupa Giertycha, ktory jest
        ANIOLEM ZAGLADY POLSKIEJ EDUKACJI.Z Kafka Giertych sie nie zgadza, bo nie lubi,
        jak ktos podszywa sie pod PTAKA, ZEBY UKRYC SWOJE POCHODZENIE ETNICZNE.PAPIEZA
        Jana Pawla II powinien zostawic w spokoju i nie robic sobie kretynskich kpin z
        jego tworczosci.Jakim pisarzem byl , takim byl, ale po co to rozgrzebywac i
        robic sobie z Niego zarty?...
        • critto Mao Ze Giertych 04.07.07, 01:55
          no wlasnie - Giertych osmiesza w ten sposob Jana Pawla II - czlowieka, ktorego
          bardzo cenie mimo, ze z wieloma jego pogladami sie nie zgadzam, nie czuje sie
          Katolikiem i otwarcie atakuje polakatolicyzm (ideologie uleglosci i niemocy w
          imie Katolicyzmu). Jan Pawel II zawsze na pierwszym miejscu stawial Polske -
          Giertych stawia na nim swoja wlasna dume, uprzedzenia, zamilowania i niecheci. I
          wyraznie widac, ze uwaza, ze wszyscy maja byc jak on. Jeszcze niech tylko wyda
          "Czerwona ksiazeczke" (czy raczej brunatna - nie wiem .... :)), wzorujac sie na
          Mao Zedongu i bedzie druga Rewolucja Kulturalna :(
    • japolak Dom wariatów 02.07.07, 11:08
      Nauczyciele biologii mają uczyć, iż prezerwatywa powoduje AIDS, jeśli zaś
      plemnikowi coś przeszkodzi w "randce" z jajeczkiem - to morderstwo
      kwalifikowane. Przypominam, iż biblijny Onan został pokarany nie za to że
      onanizował się, lecz za tzw. "stosunek przerywany". W przymusowym małżeństwie z
      wdową po jego bracie.
      Opowiadać będą pod groźbą wyrzucenia z pracy "biologice" jak stara jest
      dynastia Piastów, bo zaczęła się od dinozaurów mieszkających pod Wawelem (teraz
      wiadomo, czemu Wanda Niemcowi nie dała), zaś ponieważ koniec wieńczy dzieło - w
      efekcie mamy dziś jednojajecznego króla w dwóch osobach. Co do Ducha Świętego
      trwają negocjacje między bliźniakami, koalicją a ojcem Rydzykiem...
      Jedno w tym rządzie spisuje homoseksualistów, bo nie odróżnia ich od
      gwałcicieli dzieci, drugie na własnym przykładzie dowodzi, iż można żyć bez
      seksu (jak tej potwory nik nie chciał, to czemu innym ma być lepiej). Trzecie,
      mające stosunek pozytywny tylko do konta mamusi - uważa iż becikowym trzeba
      zachęcać nasz naród do rozmnażania się (wizja Wszech Polski, byśmy co
      najmniej "pogłowiem" pokonali Szwabów, Ruskich, Chińczyków i Hindusów???)
      Panie K. - jesli pan mówił, że IV RP ma kupę do zrobienia, nie powinno chodzić
      o kartoflowe żarty i biegunkę. Niech Pan sam zrobi coś własnoręcznie (oj -
      chyba chodzi o inną "kończynę", czasem bywającą w zaniku, jak ślepa kiszka lub
      kość ogonowa).
      Panie na "Gie" - zaczyna postawać podziemie, powielające ostrzeżenia, iż są
      projekty ustaw, by osobom do 33 roku życia nie sprzedawać prezerwatyw, zaś po
      osiągnieciu "jezusowego" wieku można je będzie wprawdzie kupić - ale z ceną
      dopietą za pomocą dziurkacza lub zszywacza...
      Ale przynajmniej dziękuję, iż dzięki panu wzrasta zainteresowanie młodzieży
      trudniejszymi lekturami - syn właśnie wygrzebał "Transatlantyka" Gombrowicza, w
      wersji samizadatowej, którego w domu miałem. Przy okazji trafił na "622 upadki
      Bunga" Witkacego, "powielaczowe "Moskwa-Pietuszki" Jerofiemiejewa, relacje z
      podróży do Polski diuka de Lauzon i Casanowy. "Drugi dywan perski" z poezją
      (głównie "daktylami") sprzed kilkuset lat oraz "Historię chana Islam Jereja
      III", który w czasie wyprawy na Polskę dziwił się, do jak barbarzyńskiego kraju
      trafił - bo tatarski "dzikus" miał w ekipie także astronomów, geografów,
      kronikarzy i poetów. A nawet toalety znaleźć nie mógli. Wybrał też Jasienicę,
      skusił się po raz pierwszy na wiersze Krzyśka Gąsiorowskiego, kupowane zanim
      poznałem autora.
      A parę innych tysięcy ksiązek na syna i córkę czeka - bo zrozumieli, iż tego w
      internecie niedługo nie znajdzie się - szczególnie gdy zostanie w Polsce
      ocenzurowany.
      Dziękuję więc naszym dinozaurom i pozostałym "smokom wawelskim".
      Bo efekty ich działań będą "przeciwpołożne" do planowanych...
      Chwalić Boga, Boga chwalić...
      • morszuk Re: Dom wariatów 02.07.07, 17:35
        I chwała Tobie, ze te książki trzymałes. Teraz Twój syn je przeczyta i moze
        pojmie ze giertysza karma dla umysłu jest tyle warta co odchody kota.
        Pozdrawiam Ciebie i Twoje dzieci.
        Morszuk
    • m15 kretyn ,ale ma rację,aborcja to dzieciobójstwo 02.07.07, 11:16
      czyli najgorsza z możliwych odmian zbrodni,bo dokonana na niewinnej i
      bezbronnej istocie
      • arnianarn <b>Z powrotem do sredniowiecza</b> 02.07.07, 11:23
        ... polski narod sie zsuwa. No i dobrze bedzie pozostalej europie gdy polacy
        zupelnie sie zamkna w swoim klaszatorze na wieki.
        • m15 miarą postępu ma być zdolność do mordowanie 02.07.07, 11:52
          arnianarn napisał:

> ... polski narod sie zsuwa. No i dobrze bedzie pozostalej europie gdy polacy
          > zupelnie sie zamkna w swoim klaszatorze na wieki.
          własnych, nienarodzonych dzieci?,jeśli tak ,to ja wolę nasze "średniowiecze"
      • aeromonas Re: kretyn ,ale ma rację,aborcja to dzieciobójstw 02.07.07, 12:44
        Wszystko Ci się pomyliło. Aborcja to aborcja (przerwanie ciąży), a
        dzieciobójstwo to dzieciobójstwo (zabicie dziecka). Dzieckiem jest człowiek
        NARODZONY. Nienarodzony jest płodem. Nie mieszajmy pojęć i ludziom w głowach.
    • choy1 Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 11:18
      F20.0 ??
    • choy1 Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 11:18
      protestnauczycieli.pl/?lang=pl
    • choy1 <a href="http://protestnauczycieli.pl/?lang=pl" target="_blank" 02.07.07, 11:19
      protestnauczycieli.pl/?lang=pl
    • choy1 F20 02.07.07, 11:19
      F20.0 ??
    • antykkk Szkoły zlikwidować 02.07.07, 11:20
      Do 18 lat obowiązkowe codzienne chadzanie do kosciełka i słuchanie rydzyja.
      Ziemia jest płaska.
      • manasonta Kaczyński,Giertych,Leper,Rydzyk.. . buraczane pole 02.07.07, 11:24
        lub kartoflisko...jak kto woli!
    • jaro_ss A niech nie odpuszcza! Lewakom psia ich..... 02.07.07, 11:23
      Może ten Roman nie jest najbłyskotliwszy, ale nauczanie o tym co robi się
      dzieciom w łonach matek - dzieciom jest dobrym pomysłem, niech same dzieci
      ocenią, czy to jest ludzkie czy nie....

Te wszystkie gadki za aborcją są tylko wyrazem społecznej bezsilności wobec
      problemu, a meritum jest proste: to zbrodnia, mozemy sobie przymykać na to
      oczy "łagodzić" prawo, ale to takie lanie wody na sumienie.
      • arnianarn Ty idioto .... 02.07.07, 11:26
        to jest tylko twoje zdanie, inni maja inne. Zostaw kobiety w spokuju, same
        sobie poradza z tym. Odczepcie sie od ludzi.

jaro_ss napisał:

> Może ten Roman nie jest najbłyskotliwszy, ale nauczanie o tym co robi się
        > dzieciom w łonach matek - dzieciom jest dobrym pomysłem, niech same dzieci
        > ocenią, czy to jest ludzkie czy nie....
        >
        > Te wszystkie gadki za aborcją są tylko wyrazem społecznej bezsilności wobec
        > problemu, a meritum jest proste: to zbrodnia, mozemy sobie przymykać na to
        > oczy "łagodzić" prawo, ale to takie lanie wody na sumienie.
      • iluminacja256 Re: A niech nie odpuszcza! Lewakom psia ich..... 02.07.07, 11:38
        Co to do cięzkiej cholery jest łono? to jest biologia, a nie lekcja nowomowy -
        jelsi juz to jest to macica i zaarodek, embrion, plód, a nie łono i dziecko!
      • edek47 Dzieci powinny spolkowac w szkole i poznawac... 02.07.07, 11:38
        problem aborcji od podstaw ,A PRZEDE WSZYSTKIM W PRAKTYCE.Ten Giertych to
        zwyczajny zwyrodnialec, dla niego sperma to swietosc.
    • titta Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 11:27
      Czy dla tego czlowieka jedynym kryterium jest to, czy cos zgadza sie z jego
      wlasnymi pogladami? Przypomina mi sie historia dziewczyny, ktora odeszla z
      mojego (dobrego i bardzo otwartego liceum) i na "dziendobry" w nowym dostala
      pale z polskiego. Za co? Bo osmielila sie w wypracowaniu pt. "Czy Mickiewicz
      byl genialnym poeta?" przedstawic przeciwna teze, zreszta tylko po to, zeby ja
      pozniej obalic. Mysle, ze ta polonistka z Giertychem by sie swietnie
      zrozumiala.
    • balrog008 Brawo Roman!! 02.07.07, 11:27
      Wreszcie jakiś normalny pomysł. Co prawda nie jestem zwolennikiem państwowego
      nauczania, ale zdecydowanie popieram to o aborcji. Podczas gdy na zachodzie uczą
      dzieci "tolerancji" wciskając im pedalskie bajeczki gdzie książę wyszedł za mąż
      to tutaj przynajmniej młode pokolenie uświadomi sobie, że zabijanie dzieci (w
      nowomowie "aborcja") jest czynem nagannym i powinno być wpisane do kodeksu
      karnego jako normalne zabójstwo.
      O zmianach lektur się nie wypowiadam, bo mało się w tym teraz orientuję.
      • choy1 ech ten mały ch..ek 02.07.07, 11:39
        G., G., ty ..y muthafucko, powiem ci krótko ty głupi ch..u, przebrała się
        miarka koniec zabawy, ty ..y ch..u ty ..y sku..synu naprawdę mnie dziś
        wku..asz I mam dość dego syfu
        • choy1 Re: ech ten mały ch..ek 02.07.07, 11:42
          G., G., ty jeb_any muthafucko, powiem ci krótko ty głupi chu_ju, przebrała się
          miarka koniec zabawy, ty .._y ch ju ty .._y sku.._synu naprawdę mnie dziś
          wku.._asz i mam dość tego syfu
    • metall Sprywatyzować szkolnictwo. 02.07.07, 11:32
      Kasę zabieraną rodzicom (także bezdzietnym) w podatkach zostawić, niech rodzic
      decyduje, czy i do jakiej szkoły ma chodzić jego dziecko. I niech płaci tej
      szkole bezpośrednio, a nie poprzez US, MinFin, MinEduk i kogo tam jeszcze.
      Jak chce, żeby jego dziecko uczyło się o pedałach i wielkich wybuchach, to niech
      się uczy, a jak o pszczółkach i Bozi, to też jego wola. Niech nie decydują o tym
      żadne Wiatry, Łybackie ani Romki.

Polecam: www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=76&aid=5738
    • ponury_drwiacy_szyderca Gier-ty-ch... jest naprawdę chory psychicznie 02.07.07, 11:33

• pew1 Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 11:34
      Moze zamiast programu nalezy zmienic Giertycha...
    • boldietorun Roman to przykład 02.07.07, 11:36
      jak natura płata figle
    • suhar3 Romek jest genialny 02.07.07, 11:36
      Uwielbiam o nim czytać :) potrafi zwrócić na siebie uwagę ;P
    • mattrixx "Opowieści z Narnii" nie z "Namii" - dyletanci! 02.07.07, 11:38
      Jak widać, "wyedukowani" redaktorzy Gazeta.pl nie dość, że nie znają tytułów
      literatury światowej, to nawet nie zadają sobie trudu, żeby sprawdzić ich
      poprawność przed publikacją na portalu! :)))
    • choy1 Mały chu_jek 02.07.07, 11:43
      G., G., ty jeb_any muthafucko, powiem ci krótko ty głupi chu_ju, przebrała się
      miarka koniec zabawy, ty .._y ch ju ty .._y sku.._synu naprawdę mnie dziś
      wku.._asz i mam dość tego syfu
    • choy1 Historia miłości 02.07.07, 11:51
      Historia miłości i niskiej godności
      Nie graj teraz chu_ju w te je_bane kości
      Tylko słuchaj, bo historia to ciekawa
      Ich życiem była wyłącznie zabawa
      Ona i G. nieważne ich imiona
      Każdy sam wyboru dokona
      Czy robili dobrze czy robili źle
      Zaczynam już mówić zatem posłuchajcie
      Miłość ich była strasznie szalona