Dodaj do ulubionych

Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy

05.07.07, 07:25
Weż pan urlop panie Rafał Z.może potem trafi coś mądrego do głowy,a tak szkoda
komputera i fatygi a i tusz jest drogi
Obserwuj wątek
    • maczimo Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 08:03
      Urlop - to nie pomoże, żałosny styl tego pana to w gw norma, inny sie tam nie
      utrzyma.
      • milet_z_sedesu Kolejny psychopata na stanowisku 05.07.07, 10:26
        • prawieemeryt Re: Kolejny psychopata na stanowisku 05.07.07, 11:55
          Za długo siedziałeś na tym sedesie i dwa dyżurne i durne PiS:dzielce cię
          wyprzedziły? A propos psychola. Skąd w tym sympatycznym, historycznym Toruniu,
          gdzie mam miłych przyjaciół i znajomych taki urodzaj na psycholi - rodzą się
          tam nomen omen jak "grzyby" po deszczu.
          • tetlian Re: Kolejny psychopata na stanowisku 05.07.07, 22:13
            A ja doliczyłem się czterech.
    • marconmil Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 08:09
      ambl napisała:

> Weż pan urlop panie Rafał Z.może potem trafi coś mądrego do głowy,a tak szkoda
      > komputera i fatygi a i tusz jest drogi

Ambl jest nadzieja , ze twoi pisowcy po wielotygodniowym urlopie nareszcie cos madrego wymysla .
      Mam jednak obawy , ze szatani im znowu w tym dziele przeszkodza .
      • leszlong Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 08:27
        nie tylko szatani, ale jeszcze III RP, masoni, Żydzi, Niemcy, Wypędzeni, ufoki,
        PO, lekarze, pielęgniarki, Balcerowicz, Wałęsa oraz innych "porażających"
        przeciwników obecnej władzy.
        • zgreddek Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 17:36
          A jak po 1 września nie wszyscy będą mieli mundurki??!! - to przecież prowokacja
          polityczna
      • rlyqqzx1 Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 08:35
        Mam wrażenie że w Polsce bezpieczni mogą czuć się tylko członkowie PiSu [do czasu]
        • neptus Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 11:08
          Nie tylko. Takze kk, Lumpy Przeciw Rodzinie i Samokradziona.
    • l.o.r.t.e.a Ale się obrońcy ubecji i esbecji zagotowali. Bo 05.07.07, 08:42
      bezpieczeństwa Polski bronią sprawdzeni ludzie a nie agenciny Moskwy i czerwoni
      bandyci.

Co tawariszcz Zakrzewski, Pietruszka i Przemyk, mordercy Pyjasa i góeników z
      Wójka, oni wedle ciebie byliby OK?

Pocałuj, nas kaczystów w d... czerwony cymbale! I twoi koledzy zredakcji też!
      • anty65 Re: Ale się obrońcy ubecji i esbecji zagotowali. 05.07.07, 08:53
        Wiem, obecni bezpiecznicy nikogo nie zastrzelili, moze to znak czasow? Tyle, ze
        ja chcialbym widziec mniej ideologii autorytarnej. Bo niezaleznie od gloszonej
        doktryny to jednak ubeckie myslenie pozostaje, ze w kazdym drzemie potencjalny
        wrog. Moze natura nie znosi pustki, uklad zly nalezy zastapic dobrym. Jaki jest
        dobry? NASZ! TKM.
      • realista100 l.o.r.t.e.a..........i.d.i.o.t.a. ...... 05.07.07, 11:12
      • maruda.r Re: Ale się obrońcy ubecji i esbecji zagotowali. 05.07.07, 11:15
        l.o.r.t.e.a napisał:

> bezpieczeństwa Polski bronią sprawdzeni ludzie a nie agenciny Moskwy i czerwoni
        >
        > bandyci.

Przecież Macierewicz to człowiek Kremla.

• stasi1 nie ważne bezpieczeństwo Polski ważne aby 05.07.07, 09:06
      kartofle czyły się bezpiecznie.
    • krzywik1 Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 09:39
      nie rozumiem, chcesz powiedziec ze pisze tuszem na komputerze??
    • nit21 Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 10:36
      Tak, coś jest w idei czworokąta. Pamiętam czasy przełomu. Nie wiadomo było
      jeszcze co można. Ale kwitł handel pokątny wódką, sprzedawano ją jawnie w
      bramach domów np. na ul. Stalowej, pod sklepami, np. na przeciwko komendy chyba
      jeszcze MO na ul. Chodeckiej. Sprzedający byli namolni i pochodzili z półświatka
      (zachowanie), alkohol mieli z niewiadomego źródła i z pewnością nie mieli
      pozwolenia na handel : ) i nikt ich nie ścigał... a ścigali za drobne
      przewinienia, np handel w niedozwolonym miejscu (widywałem to, chociaż nie
      widywałem by pytano się o pochodzenie towaru, czy pozwolenie na handel : ).
      Jakiś czas później Kiszczak tłumaczył się, że nie było nakrętek dla polskiej
      wódki i dlatego nie przeszkadzał sprowadzać z zagranicy, a sprowadzali alkohol
      ten różni ludzie, np. dzieci polityków. Podobno robiono dziwne ustawy,
      działające chwilę (znam to z mediów, z tamtego czasu). Ci importerzy nie mieli
      doświadczenia w tym fachu, gdzie kupić, skąd wsiąść forsę, jak sprzedać omijając
      problemy legalnych transakcji (zakładanie firmy, księgowość, legalny zbyt...).
      Ktoś pośredniczył między półświatkiem, politykami, nowymi biznesmenami z pod
      znaku KC i tamtej władzy i... to mógł być Wywiad PRL. Angażowali się w lewe
      transakcje międzynarodowe, mieli układy i wtyczki w półświatku (bo wywiad,
      głównie szpiegował swoich obywateli, gdyż oni byli najbardziej niebezpieczni i
      mogli mieć kontakty z innymi obywatelami np. NRD, czy dziennikarzami - działania
      kontrwywiadowcze). I wydawało mi się wtedy, że jest to układ władza, milicja,
      przestępcy. Teraz myślę, że to możliwe, że łącznikiem był wywiad PRLu. Tak, że
      idea czworokąta mnie przekonuje. Sam pomysł takich transakcji mógł wyjść,
      właśnie od wywiadu, bo inni w tym łańcuszku nie mieli możliwości, bądź
      odpowiedniego doświadczenia (a potrzebne było jeszcze zapewnienie nietykalności,
      bo mogli zabrać towar i jeszcze wsadzić, co byłoby normalnym działaniem, nawet
      teraz, przy skali tego procederu).
      • realista100 Pamiętam te "rozważania" Zybertowicza w latach90 05.07.07, 10:52
        to nawiedzony idiota...
        • anty65 Re: Pamiętam te "rozważania" Zybertowicza w lat 05.07.07, 11:14
          Moze my ciemni zjadacze chleba go nie rozumiemy, po prostu?
      • dywagator Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 11:51
        Kurde, Harry Potter to jest ZERO.
        Pisz ksiazki, rozslawisz Polske i moze dadza Ci NOBLA - w Moskwie!!!
    • neptus Doskonały tekst! 05.07.07, 11:13
      Podpisuję sie pod Pana słowami, Panie Rafale. Też sie boję.
      Lekarze strajkują, a szaleńcy wciąż bawią sie naszą Polską.
      • anty65 Re: Doskonały tekst! 05.07.07, 11:17
        Ja nie wiem na co kartofle czekaja? Wszystkie dobre wzorce sa latwo dostepne.
        Powolywac do wojska, odbierac paszporty, stosowac areszt 48h, pewnie lista jest
        dluga.
      • dywagator Re: Doskonały tekst! 05.07.07, 11:55
        Szanowni Panowie, jest zle ale nie beznadziejnie - reka
        sprawiedliwosci "ludowej" ich dorwie.
      • ethebor Re: Doskonały tekst! 05.07.07, 13:05
        Za to w UK szaleni lekarze wysadzają w powietrze...
        Jesli chodzi o Polskę, boję sie bardziej, że ludzie kupują jeszcze takie
        intelektualne wyroby zastepcze jak powyższy essej.

neptus napisała:

> Podpisuję sie pod Pana słowami, Panie Rafale. Też sie boję.
        > Lekarze strajkują, a szaleńcy wciąż bawią sie naszą Polską.
    • dywagator Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 11:26
      Gratulacje i zyczenia sukcesow, ale prasa zagraniczna odnotowala nie smiech,
      ale zabawny chichot z Waszyngtonu, Moskwy, Jerozolimy, a nawet z Jerewania.
      Chiau!
      • elan13 Redaktorze Zakrzewski 05.07.07, 12:05
        Redaktorze Zakrzewski, czy kwestionujesz istnienie współpracy przestępców,
        służb specjalnych, polityków i biznesmenów, którą rozpracował Zybertowicz?

Kpiny z Wassermana? Zastanów się jakie byłoby aj waj na cały kraj i zagranicę,
        gdyby Twój pryncypał Michnik w zainstalowanej domowej wannie stwierdził
        przebicie elektryczne? Czy widzisz te tytuły w El Pais, NYT - haniebny zamach
        na bohatera Solidarności, antysemicki zamach w faszyzującej Polsce itd...?

Zżymasz się, że Macierewicz zlikwidował WSI, a czy Twoi etniczni bracia
        tolerowali by Mossad dowodzony przez oficerów w wiekszości szkolonych w
        Bagdadzie Husajna, czy Moskwie Breżniewa, czy Damaszku Assada? Czy stać Cię na
        szczerą odpowiedź na to pytanie?

Piszesz - "Zybertowicz, równie egzotyczny egzemplarz", może dodaj
        jeszcze "osobnik", "okaz", albo "indywiduum". To jest chamstwo w najczystszej
        postaci redaktorze Zakrzewski. Czy naprawdę tego oczekuje od Ciebie pryncypał
        Michnik, czy to Twoja własna inicjatywa?

Piszesz na koniec - "Ale ja, obywatel, jestem w coraz większym strachu". I tu
        Cię w zupełności rozumiem. Tacy jak Ty mają powody, żeby się bać.

• anty65 Re: Redaktorze Zakrzewski 05.07.07, 12:29
          Wlasnie! Redaktor Zakrzewski uprawia jawna nagonke na rzad i przeciwstawia sie
          rewolucji moralnej to bezpardonowy atak na rzad i jego program. Na szczescie sa
          jeszcze sludzy narodu, ktorzy beda oczyszczac panstwo z przedstawicieli
          obroncow III RP, lumpeninteligencji, wyksztalciuchow lze-elit, reprezentantow
          cywilizacji smierci i tych uprawiajacych krucjate anty-PiS-owska! Mam nadzieje,
          ze panstwu uda sie udoskonalic wolnosc mediow i dokonac ich repolonizacji. Nie
          bedziemy sie godzic na propagande homoseksualna, zwlaszcza na stacji
          Wloszczowa! Zero tolerancji dla dziennikarzy przeciwstawiajacych sie oczywistej
          prawdzie.
          • elan13 Re: Redaktorze Zakrzewski 05.07.07, 14:06
            Poruszyłeś <anty65> kilka istotnych kwestii:

1. Atak red.Zakrzewskiego jest raczej prostacki (wanna) i chamski (egzemplarz)
            niż bezpardonowy.

2. Niewątpliwie niedobrze jest, gdy na istotnych dla funkcjonowania państwa
            stanowiskach zasiadają, jak napisałeś - lumpeninteligenci, wykształciuchy, łże-
            elity, czy reprezentanci cywilizacji śmierci. I ci będą z owych stanowisk
            eliminowani. Znając konsekwencję Kaczyńskich chyba nie masz co do tego
            wątpliwości.

3. Wolność mediów na pewno nie będzie zagrożona. Tak jak dalej publikuje Urban
            dla swoich exmilicyjnych, exesbeckich i expezetpeerowskich czytelników, tak też
            dalej wychodzić będzie organ lobby żydowskiego GW, pismo Waszej mniejszości
            Midrasz i nikt nikogo nie będzie repolonizował.

4. Masz rację, propaganda homoseksualna będzie zabroniona. I to nie tylko na
            stacjach, ale w całym kraju (chyba nie należysz <anty65> do zwolenników
            propagandy homoseksualnej i nie zarzucisz mi homofobii?).

5. Faktycznie, nieuczciwi redaktorzy, propagandziści nie zasługujący na miano
            dziennikarza (zwłaszcza ci, którzy jak napisałeś, przeciwstawiają się
            oczywistej prawdzie), będą ujawniani wraz z dowodami ich pseudodziennikarskiej
            aktywności. A widzowie, słuchacze, czytelnicy sami ocenią, czy warto ich dalej
            oglądać, słuchać, czytać. Ci szczególnie ordynarni i bezczelnie łamiący prawo,
            będą pociagnięci do odpowiedzialności karnej (jak choćby J.Urban za haniebny
            paszkwil o Janie Pawle II).
            • anty65 Re: Redaktorze Zakrzewski 05.07.07, 14:51
              Chyba sie wrobilem :-) Zostalem konfidentem obozu rzadzacego, a myslalem, ze
              ironia az sie wylewa :-)

Jasne! Wolodyjowski tez malym rycerzem byl! Szkoda, ze nie mial brata! Takich
              twoch to i slonce by ukradlo!
              • elan13 Re: Redaktorze Zakrzewski 05.07.07, 15:01
                anty65 napisał:

> Chyba sie wrobilem :-) Zostalem konfidentem obozu rzadzacego, a myslalem, ze
                > ironia az sie wylewa :-)
                >
                > Jasne! Wolodyjowski tez malym rycerzem byl! Szkoda, ze nie mial brata! Takich
                > twoch to i slonce by ukradlo!

Bo widzisz <anty65>, błyskotliwie ironizować trzeba umieć, inaczej można
                zostać, wbrew własnym intencjom, ośmieszonym.

Jest taka stara dobra zasada judo - jak pchają, to ciągnij.
                • anty65 Re: Redaktorze Zakrzewski 05.07.07, 15:52
                  Wybiore sie na akademie blyskotliwej ironii :-)
    • moon5 Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 15:40
      Głupkowaty artykuł, chamowate podejście do ludzi i życia.
      • x2468 Re: Na razie trzech jeźdźców Apokalipsy 05.07.07, 17:00
        Zastanawiam sie co oznacza "P" w skrocie PiS? Paranoikow,psychopatow popaprancow
        czy parszywcow.
    • waall boje się. 05.07.07, 17:30
      ZYBERTOWICZ to ZYD. Więc co się dziwić.
      • x2468 Re: boje się. 05.07.07, 20:16
        Skad wiesz? Poznales Zybertowicza w synagodze?
      • drojb Re: Nie, waal'nięty przeczytał o tym u Maciarenki 05.07.07, 20:33
        lub usłyszał od Jerzego Roberta Nowaka z RyjRadia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka