marzena1232 07.07.07, 15:08 Boję się żyć w takim kraju w którym prawo traktowane jest instrumentalnie i rządzą nami tacy ludzie jak Kaczyńscy, Ziobro itp. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morfinka_i_strzykawusia Re: Boje się żyć w takim kraju 07.07.07, 15:09 My nie. dla nas komunizm był gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena1232 Re: Boje się żyć w takim kraju 07.07.07, 15:11 Pewnie, że gorszy, ale ta mentalność i retoryka wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Boje się żyć w takim kraju 07.07.07, 15:17 Biedactwo, to może nie wychodź na ulice, zabarykaduj sie w domku, wejdż pod stół i zacznij nerwowo obgryzać pazurki z tego obezwładniajacego lęku. Choć przyznac trzeba że nad kreowaniem owego poczucia zagrożenia niestrudzenie i w pocie czoła pracują rzesze agitatorów. Większosć skoszarowana w Ministerstwie Prawdy im Lesława Maleszki, w skrócie GW. Jak widać efekty strachów na lachy już są. :)))) Moze odstawienie tej używki poprawiło by stan pacjentki Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 ja w ogóle 07.07.07, 15:22 a ludziom którzy sie boją radzę odkupić swoje winy albo sie przenać do grzeszków:) lub też odwiedzić najbliższego psychiatrę Odpowiedz Link Zgłoś
marzena1232 Re: ja w ogóle 07.07.07, 15:30 Siedzę sobie na barykadzie w domu i łykam psychotropy, dałam na Radio Maryja dla odkupienia moich win, złożyłam samokrytykę w najbliższej prokuraturze, Gazety Wyborczej nie czytam i ....nadal się boję. Ratunku, co mogę jeszcze zrobić? Donieść na sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: ja w ogóle 07.07.07, 15:53 O, tu mamy częściowe wyjaśnienie, należy również odstawić RM, podobnie jak GW, WSI 24, Polszmat i inne moze kreować stany lękowe. Z tym donoszeniem to chyba nieco ci sie pomerdało, lęki powinni odczuwac ci którzy to robili. Tyle że swoim lękiem usiłują zainfekować innych wywołując masspsychoze bo w szerszym gronie lepiej spacyfikować strach i poprawić sobie samopoczucie. Dałaś sie zapędzić do kojca, czas zrezygnować z mentalności stadnej, histerycznych stanów emocjonalnych i zaczać przytomniec. Powodzenia w terapii Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: ja w ogóle 08.07.07, 16:24 Wstap do SLD. Tam masz pelno, sobie rownych zestrachanych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: marzeb1232 09.07.07, 15:08 marzena1232 napisała: > Siedzę sobie na barykadzie w domu i łykam psychotropy, dałam na Radio Maryja dl > a > odkupienia moich win, złożyłam samokrytykę w najbliższej prokuraturze, Gazety > Wyborczej nie czytam i ....nadal się boję. Ratunku, co mogę jeszcze zrobić? > Donieść na sąsiada? Pitol, a ja poslucham! Czemu takie glupoty wypisujesz? Chcesz zebrac kolko "zawodowcow" - klakierow lub naiwnych aby zaczeli wieszac psy na naszym kraju i rzadzie???! Z takimi problemami idzie sie do psychologa lub psychiatry, a jesli jestes wierzaca to przejdz sie do madrego ksiedza, a nam gitary nie zawracaj! Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Boje się żyć w takim kraju 07.07.07, 15:24 Nie ma sie czego bać. To wszystko, to tylko kłamliwa propaganda robiona przez Gazetę. Ja się boję tylko tego, że mnie kiedyś w nocy napadną w domu, ale wg Wyborczej problemem nie jest przestępczość w kraju, tylko straszny minister Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Boje się żyć w takim kraju 08.07.07, 10:02 czego sie boisz znam mnóstwo młodych ludzi którzy tam zyja maja dobrą prace podrózuja kupuja mieszkania rodza dzieci zyja jak w kazdym innym normalnym kraju a moze lepiej .To wszystko co sie wokół dzieje to propaganda mediów które zyja z sensacji im jest obojętne co ty czujesz ? nie wpadaj w panikę tylko myśl !!!niech boi sie ten kto ma nieczyste sumienie !!!!!aferzysći ale ty ??? To sa konsekwencje rządów komuny i poskomuny a teraz w ich interesie jest wywołanie takiej atmosfery aby pozbyć sie rządu który chce zrobić czystki . Gdy wieje wiatr historii ludziom jak pięknym ptakom ludziom rosną skrzydła a trzęsą sie portki pętakom . Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed A w Polsce jest przestepczosc??????????????? 08.07.07, 19:56 Zapraszam do Ameryki Lacinskiej czy do Afryki, to dowiesz sie co to jest przestepczosc. Te grupki dresiarzy w Polsce to pryszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: A w Polsce jest przestepczosc??????????????? 08.07.07, 20:12 Trzeba było mnie zaprosić do Kanady, a nie do Trzeciego Świata. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed Trzeci swiat trzeciemu swiatu nierowny. 08.07.07, 20:14 Ameryka Lacinska to nie Trzeci Swiat, raczej drugi. Trzecim swiatem mozna nazwac Afryke czy Indie lub Pakistan. Choc w Indiach nie ma wielkiej przestepczosci. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Trzeci swiat trzeciemu swiatu nierowny. 08.07.07, 20:20 Nawet jeśli drugi świat, my w Europie jesteśmy przyzwyczajeni do szacunku dla człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed W takim razie najbardziej rozwinieta jest Japonia. 08.07.07, 20:22 Tam praktycznie nie ma przestepczosci. Jest w stopniu minimalnym. Wygrywa takze Korea Poludniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: W takim razie najbardziej rozwinieta jest Jap 08.07.07, 20:26 Ta dyskusja ma wykazać, ze japońska mafia lepsza od polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed Mowie o poziomie przestepczosci. 08.07.07, 20:38 Yakuza dziala glownie po cichu i bardziej zajmuje sie domami publicznymi, hazardem czy inwestycjami niz dresiarskim lataniem z palka. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Mowie o poziomie przestepczosci. 08.07.07, 20:40 Japonia nie jest rajem dla Europejczyka, z wielu względów. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed Fakt, w Europie latwo zarobic w morde. 08.07.07, 20:47 Co w Japonii bardzo rzadko sie zdarza. W Korei Poludniowej i Chinach zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Fakt, w Europie latwo zarobic w morde. 08.07.07, 20:50 Jedź do Japonii. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed Zauwazylem charakterystyczna rzecz. 08.07.07, 21:05 Jezeli ktos w Europie wylamie sie z ogolnie przyjetego modelu 'Europa jest najlepsza, a reszta to barbarzyncy', bardzo czesto zostaje zarzucony/a stwierdzeniem typu 'to sobie tam jedz'. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Zauwazylem charakterystyczna rzecz. 08.07.07, 21:12 Jak się Europa nie podoba, to sobie jedź. My tu będziemy budować nową Europę. Ani Ameryka, ani Azja mi nie odpowiadają, Australia też nie. Tu jest najmniej kataklizmów pogodowych, trzęsień ziemi, czynnych wulkanów, chorób zakaźnych, itp. Tylko ludzie zbyt ogłupieni przez "lewicę". Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed Wlasnie dlatego Europa przegrywa. 08.07.07, 21:59 Zero ryzyka i trudnosci powoduje, ze ludzie nie radza sobie z najprostszymi problemami. Kataklizmy, trzesienia, wulkany powoduja, ze cywilizacja musi sie szybko rozwinac, zeby przetrwac vide Japonia, USA. Doskonalym przykladem jest oskrazenie programu Top Gear i Jeremy'ego Clarksona o szkody ekologiczne w czasie nakrecania programu w Botswanie. Jakakolwiek forma ryzyka czy podjecia dzialan spotyka sie w Europie z krytyka. Najlepsza droga do upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Wlasnie dlatego Europa przegrywa. 08.07.07, 22:14 Ja nie potrzebuję takiego przyspieszenia cywilizacyjnego, nie jest ono niezbędne do szczęścia, wręcz przeciwnie. Czas tuż przed I WŚ był podobno okresem, gdy ludzkość powoli zbliżała sie do ideału. Niestety syjonistyczne elity za bardzo mieszały w polityce światowej i doszło do obu kataklizmów wojennych i rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed Wiesz dlaczego Europa jest bogata? 08.07.07, 22:16 Glownym powodem jest niesamowita chec podejmowania ryzyka i ciezkiej pracy przez poprzednie pokolenia Europejczkow. To oni stworzyli podstawy obecnej potegi Europy. Ale cywilizacje rosna, dojrzewaja i ostatecznie upadaja. Europa jest na szczycie, wiec jedyna droga prowadzi w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Wiesz dlaczego Europa jest bogata? 08.07.07, 22:31 Tak. Europa w tej chwili powoli upada, dzięki tzw. "lewicy" i innym czynnikom. Jednak się to może zmienić. Natomiast w Stanach widoczny jest wzrost różnorakiej religijności i nie kłóci się to z rozwojem cywilizacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed To nie lewica jest winna. 08.07.07, 22:34 Smieszy mnie ten podzial na lewice, ktora niszczy Europe i prawice, ktora ja ratuje lub na odwrot. To brak woli do ryzyka i samodzielnosci jest glowna przyczyna klopotow Europy. USA zreszta tez do tego zmierza i to wcale nie dzieki lewicy, lecz prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: To nie lewica jest winna. 08.07.07, 22:42 Podział na lewicę i prawicę czasami jest tylko podziałem sztucznym. Prawdziwa lewica jest w tej chwili chyba tylko w Wenezueli. Chavez wyzwolił się od lichwiarskich typków i wprowadza tam neo-socjalizm 21 wieku. Trzeba mieć nadzieję, że mu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicowa??? 08.07.07, 22:54 Bo juz sie calkiem pogubilem. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 08.07.07, 23:16 Czy nie słyszałeś nigdy o "Trzeciej Drodze"? Kiedyś podobno Kadafi chciał coś takiego stworzyć. Nie było słychać, aby mu to jakoś szczególnie wyszło. Między innymi dlatego, że światowe elity finansowe mu przeszkadzały, aby nie stracić na wpływach. Wystarczy blokada gospodarcza, a to było też zastosowane. Nie ma mowy o prawicowości czy lewicowości jako takiej, popiera się te idee i te władze, które robią rzeczy służące zwykłym ludziom, a nie kadrze menedżerskiej i "arystokracji pieniądza". Polska "lewica" działała głównie w interesie bogatych. Można wymienić cały szereg nazwisk osobników, którzy zbili fortunę dzięki kontaktom z SLD i innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 08.07.07, 23:41 moon5 napisała: > Czy nie słyszałeś nigdy o "Trzeciej Drodze"? > Kiedyś podobno Kadafi chciał coś takiego stworzyć. Nie było słychać, aby mu to > jakoś szczególnie wyszło. Między innymi dlatego, że światowe elity finansowe mu > przeszkadzały, aby nie stracić na wpływach. Wystarczy blokada gospodarcza, a to było też zastosowane. Kolega był w Libii u rodziców lekarzy na kontrakcie. Opowiadał, że dwaj studenci, którzy namalowali na murze, że Kadafi jest głupi, zostali skazani na karę śmierci. W telewizji była transmisja z egzekucji. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 08.07.07, 23:55 Może również dlatego Kadafiemu się nie udało. Miał jakieś założenia; wyszło inaczej, stał sie tyranem, bo był izolowany przez świat. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:01 Bardzo się zdziwiłam, gdy zobaczyłam, że obecnie do "trzeciej drogi" odwołuje się Samoobrona, choć może w ich przypadku, chodzi tylko o efekt propagandowy. www.samoobrona.org.pl/pages/01.Program/index.php?document=490.3droga.html Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:17 moon5 napisała: > Bardzo się zdziwiłam, gdy zobaczyłam, że obecnie do "trzeciej drogi" odwołuje > się Samoobrona, choć może w ich przypadku, chodzi tylko o efekt propagandowy. > Samoobrona nie jest partią ideologii. Żadna tam trzecia droga. To partia koryta. Tam droga, gdzie korzyści. Na szczęście Kaczyński ma ich na krótkiej smyczy. Nie mają realnego wpływu na politykę rządu. Oczywiście PiS tego nie mówi, ale Samoobrona to mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:22 PO mogłoby być większym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:34 moon5 napisała: > PO mogłoby być większym złem. Zgadzam się. No chyba, żeby popędziła dotychczasowych liderów. Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:11 moon5 napisała: > Może również dlatego Kadafiemu się nie udało. Miał jakieś założenia; wyszło > inaczej, stał sie tyranem, bo był izolowany przez świat. To jest typek o mentalności Husajna. Miał wszelkie szanse skończyć jak on. Coś go jednak na starość oświeciło, wycofał się z koalicji zła, został oszczędzony. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Mowie o poziomie przestepczosci. 08.07.07, 20:41 a kto rozprowadza tam narkotyki? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed Gdzie??? W Japonii????? 08.07.07, 20:46 Nie jestem dilerem, wiec skad mam wiedziec???? Stawiam wlasnie na Yakuze. Ale nie mowimy o przestepczosci niewidocznej, lecz o takiej, ktora ma realny wplyw na zycie ludzi jak pobicia, kradzieze, rozboje etc. W kazdym razie, z tego co mi wiadomo, w Japonii nie ma wielkiego problemu z narkotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 co ja widze - konsylium klakierow w komplecie?! 08.07.07, 10:58 marzena1232 napisała: > Boję się żyć w takim kraju w którym prawo traktowane jest instrumentalnie i > rządzą nami tacy ludzie jak Kaczyńscy, Ziobro itp. A wy? Ale trafilas?! Pierwsi do dawania ci rad ... wyznawcy PiS! I to jakie rady ci daja?! Tylko dlaczego akurat na Madagaskar jeden z tych cwokow cie wysyla? Musisz zacisnac zeby i jakos te czasy rzadow holoty do nastepnych wyborow wytrzymac?! Ja wyjechalem do normalnosci, by przeczekac - jesli masz rowniez mozliwosc wyjazdu? ... Swiat jest przyjazny! Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: co ja widze - konsylium klakierow w komplecie 08.07.07, 15:30 i co wyjechałeś do normalności i nie znormalniałeś to chyba jestes na Kubie. Człowiek który zyje ja to nazywasz w normalnym kraju nie ma takich poglądów a przedewszystkim szanuje wybór innych i ich nie obraża ale widać jestes tam miesiąc i nikt cię jeszcze rozumu nie nauczył albo jesteś tym od których się ucieka za granicą bo z normalnymi to raczej nie miał byś o czym mówić . Swiat jest przyjazny kiedy jest sie przyjaznym a nie jakimś oszołomem który nie potrafi sie przyznać ze wyjechał dla forsy a politykuje aby sie dowartosciowac bo tam jest nikim . Ze starchu to ludzie wyjeżdżali za komuny a teraz wmawianie komuś żeby wyjechał na przeczekanie to śmieszny absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 nic o mnie nie wiesz, a naplodzilas kupe bzdur... 08.07.07, 19:00 Swiat jest przyjazny - ty nie! Ale i tez tego nie oczekiwalem od ciebie... Post moj byl skierowany nie do ciebie, a mimio to bredzisz jakbys byla nacpana "doza" od A. Pilki - PiSowego zaoptrzeniowca w srodki odurzajace na uzytek wyznawcow-klakierow partii o balamutnej i pretensjonalnej nazwie Prawo i Sprawiedliwosc. To ewidentne kpiny z obu znaczen tych slow. A teraz turlaj dropsa... pacjentko. hydepark1 napisała: > i co wyjechałeś do normalności i nie znormalniałeś to chyba jestes na Kubie. > Człowiek który zyje ja to nazywasz w normalnym kraju nie ma takich poglądów a > przedewszystkim szanuje wybór innych i ich nie obraża ale widać jestes tam > miesiąc i nikt cię jeszcze rozumu nie nauczył albo jesteś tym od których się > ucieka za granicą bo z normalnymi to raczej nie miał byś o czym mówić . > Swiat jest przyjazny kiedy jest sie przyjaznym a nie jakimś oszołomem który nie > > potrafi sie przyznać ze wyjechał dla forsy a politykuje aby sie dowartosciowac > bo tam jest nikim . Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: nic o mnie nie wiesz, a naplodzilas kupe bzdu 09.07.07, 08:44 strzał w dziesiątkę i zabolało ?No cóz nie każdy lubi prawdę a szczególnie ten który plecie bzdury !!!!!+ jeszcze raz mój post jak wyżej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 ty nic nie zrozumialas ... cwoku! 09.07.07, 15:26 Twoj "strzal",to jak kula w plot! O jakiej ty prawdzie bredzisz? Turlaj dropsa zakapturzona palo i przestan belkotac! hydepark1 napisała: > strzał w dziesiątkę i zabolało ?No cóz nie każdy lubi prawdę a szczególnie ten > który plecie bzdury !!!!!+ jeszcze raz mój post jak wyżej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: co ja widze - konsylium klakierow w komplecie 08.07.07, 21:36 Swiatły pan Kazik dobrze Ci radzi. Zaciśnij zęby, pięści, zwieracze, złącz uda, zacisnij mocno powieki, stopery w uszy, wstrzymaj oddech i ...osiagniesz pozim percepcji pana Kazia. Przeczekasz ten straszliwy czas, ten prawdziwy, trudny do zdzierżenia koszmar który dla wielu okazuje sie istna apokalipsą porównywalna chyba tylko z inwazją Hunów. Liczni ludzie umiaru popadaja w podobne stany lękowe tyle że nie na podłożu irracjonalnym, wrecz przeciwnie. Poczekaj, uzbrojona w cnotę cierpliwości aż wrócą ludzie godni zaufania tacy jak Leszek Miller, J. Jaskiernia, L. Rywin, Z. Sobotka, Jagiełlo, Mazur, Kwaśniewski, Kalisz, Siwiec, Wenderlich, Szteliga, Piskorski i inni prawdziwi europejczycy z klasą. Takie osobowe antidotum usunię leki jak ręką odjął. To że będzie to ręka aferzysty to juz nieistotny niuans, wazny jest efekt terapeutyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika a my nie mamy z tym nic wspolnego, to ONI. 08.07.07, 11:09 marzena1232 napisała: > Boję się żyć w takim kraju w którym prawo traktowane jest instrumentalnie i > rządzą nami tacy ludzie jak Kaczyńscy, Ziobro itp. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 to jest nadalpostkomuna 08.07.07, 18:30 więc się nie bój - nic się nie zmieniło. Bo trzeba dużo zmieniać, żeby wszystko pozostało bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Boisz się żyć w takim kraju? To jedź do RU,UA, D 08.07.07, 21:08 Lubie czytać takie brednie, bo w TYM KRAJU nie ma humorystycznych pisemek :) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 [...] 08.07.07, 23:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Polske wolno obrzydzac do woli!!! 09.07.07, 01:16 Robi sie to systematycznie na lamach GW w postaci rozpoczynania watkow jak powyzszy. Okazuje sie, ze prawdy nie wolno mowic - bo cenzor czuwa i zaraz wytnie! Tego typu watki uwazam - i mam do tego pelne prawo any to powiedziec - za otwarte szerzenie antypolonizmu!!! Uwazam tez, ze publiczne zachecanie do wyjazdu z Polski jest niczym innym jak robienie w Polsce miejsca dla kogos innego!!! Odpowiedz Link Zgłoś