Dodaj do ulubionych

Boje się żyć w takim kraju

07.07.07, 15:08
Boję się żyć w takim kraju w którym prawo traktowane jest instrumentalnie i
rządzą nami tacy ludzie jak Kaczyńscy, Ziobro itp. A wy?
Obserwuj wątek
    • morfinka_i_strzykawusia Re: Boje się żyć w takim kraju 07.07.07, 15:09
      My nie.
      dla nas komunizm był gorszy.
      • marzena1232 Re: Boje się żyć w takim kraju 07.07.07, 15:11
        Pewnie, że gorszy, ale ta mentalność i retoryka wraca.
        • orangutan2007 to spie..j na Madagaskar 09.07.07, 18:11
    • srul Re: Boje się żyć w takim kraju 07.07.07, 15:17
      Biedactwo, to może nie wychodź na ulice, zabarykaduj sie w domku, wejdż pod
      stół i zacznij nerwowo obgryzać pazurki z tego obezwładniajacego lęku. Choć
      przyznac trzeba że nad kreowaniem owego poczucia zagrożenia niestrudzenie i w
      pocie czoła pracują rzesze agitatorów. Większosć skoszarowana w Ministerstwie
      Prawdy im Lesława Maleszki, w skrócie GW. Jak widać efekty strachów na lachy
      już są. :))))
      Moze odstawienie tej używki poprawiło by stan pacjentki
    • ratm1978 ja w ogóle 07.07.07, 15:22
      a ludziom którzy sie boją radzę odkupić swoje winy albo sie przenać do
      grzeszków:) lub też odwiedzić najbliższego psychiatrę
      • marzena1232 Re: ja w ogóle 07.07.07, 15:30
        Siedzę sobie na barykadzie w domu i łykam psychotropy, dałam na Radio Maryja dla
        odkupienia moich win, złożyłam samokrytykę w najbliższej prokuraturze, Gazety
        Wyborczej nie czytam i ....nadal się boję. Ratunku, co mogę jeszcze zrobić?
        Donieść na sąsiada?
        • moon5 Re: ja w ogóle 07.07.07, 15:46
          Nie wchodź na ten portal.
        • srul Re: ja w ogóle 07.07.07, 15:53
          O, tu mamy częściowe wyjaśnienie, należy również odstawić RM, podobnie jak GW,
          WSI 24, Polszmat i inne moze kreować stany lękowe. Z tym donoszeniem to chyba
          nieco ci sie pomerdało, lęki powinni odczuwac ci którzy to robili. Tyle że
          swoim lękiem usiłują zainfekować innych wywołując masspsychoze bo w szerszym
          gronie lepiej spacyfikować strach i poprawić sobie samopoczucie. Dałaś sie
          zapędzić do kojca, czas zrezygnować z mentalności stadnej, histerycznych stanów
          emocjonalnych i zaczać przytomniec.
          Powodzenia w terapii
        • el.es Re: ja w ogóle 08.07.07, 16:24
          Wstap do SLD. Tam masz pelno, sobie rownych zestrachanych :-)
        • wet3 Re: marzeb1232 09.07.07, 15:08
          marzena1232 napisała:

> Siedzę sobie na barykadzie w domu i łykam psychotropy, dałam na Radio Maryja
          dl
          > a
          > odkupienia moich win, złożyłam samokrytykę w najbliższej prokuraturze, Gazety
          > Wyborczej nie czytam i ....nadal się boję. Ratunku, co mogę jeszcze zrobić?
          > Donieść na sąsiada?

Pitol, a ja poslucham! Czemu takie glupoty wypisujesz? Chcesz zebrac
          kolko "zawodowcow" - klakierow lub naiwnych aby zaczeli wieszac psy na naszym
          kraju i rzadzie???! Z takimi problemami idzie sie do psychologa lub psychiatry,
          a jesli jestes wierzaca to przejdz sie do madrego ksiedza, a nam gitary nie
          zawracaj!
    • moon5 Re: Boje się żyć w takim kraju 07.07.07, 15:24
      Nie ma sie czego bać. To wszystko, to tylko kłamliwa propaganda robiona przez
      Gazetę.
      Ja się boję tylko tego, że mnie kiedyś w nocy napadną w domu, ale wg Wyborczej
      problemem nie jest przestępczość w kraju, tylko straszny minister Ziobro.
      • hydepark1 Re: Boje się żyć w takim kraju 08.07.07, 10:02
        czego sie boisz znam mnóstwo młodych ludzi którzy tam zyja maja dobrą prace
        podrózuja kupuja mieszkania rodza dzieci zyja jak w kazdym innym normalnym
        kraju a moze lepiej .To wszystko co sie wokół dzieje to propaganda mediów które
        zyja z sensacji im jest obojętne co ty czujesz ? nie wpadaj w panikę tylko
        myśl !!!niech boi sie ten kto ma nieczyste sumienie !!!!!aferzysći ale ty ???
        To sa konsekwencje rządów komuny i poskomuny a teraz w ich interesie jest
        wywołanie takiej atmosfery aby pozbyć sie rządu który chce zrobić czystki .
        Gdy wieje wiatr historii ludziom jak pięknym ptakom ludziom rosną skrzydła a
        trzęsą sie portki pętakom .
      • mulla_ahmed A w Polsce jest przestepczosc??????????????? 08.07.07, 19:56
        Zapraszam do Ameryki Lacinskiej czy do Afryki, to dowiesz sie co to jest
        przestepczosc. Te grupki dresiarzy w Polsce to pryszcz.
        • moon5 Re: A w Polsce jest przestepczosc??????????????? 08.07.07, 20:12
          Trzeba było mnie zaprosić do Kanady, a nie do Trzeciego Świata.
          • mulla_ahmed Trzeci swiat trzeciemu swiatu nierowny. 08.07.07, 20:14
            Ameryka Lacinska to nie Trzeci Swiat, raczej drugi. Trzecim swiatem mozna nazwac
            Afryke czy Indie lub Pakistan. Choc w Indiach nie ma wielkiej przestepczosci.
            • moon5 Re: Trzeci swiat trzeciemu swiatu nierowny. 08.07.07, 20:20
              Nawet jeśli drugi świat, my w Europie jesteśmy przyzwyczajeni do szacunku dla
              człowieka.
              • mulla_ahmed W takim razie najbardziej rozwinieta jest Japonia. 08.07.07, 20:22
                Tam praktycznie nie ma przestepczosci. Jest w stopniu minimalnym. Wygrywa takze
                Korea Poludniowa.
                • moon5 Re: W takim razie najbardziej rozwinieta jest Jap 08.07.07, 20:26
                  Ta dyskusja ma wykazać, ze japońska mafia lepsza od polskiej?
                  • mulla_ahmed Mowie o poziomie przestepczosci. 08.07.07, 20:38
                    Yakuza dziala glownie po cichu i bardziej zajmuje sie domami publicznymi,
                    hazardem czy inwestycjami niz dresiarskim lataniem z palka.
                    • moon5 Re: Mowie o poziomie przestepczosci. 08.07.07, 20:40
                      Japonia nie jest rajem dla Europejczyka, z wielu względów.
                      • mulla_ahmed Fakt, w Europie latwo zarobic w morde. 08.07.07, 20:47
                        Co w Japonii bardzo rzadko sie zdarza. W Korei Poludniowej i Chinach zreszta tez.
                        • moon5 Re: Fakt, w Europie latwo zarobic w morde. 08.07.07, 20:50
                          Jedź do Japonii.
                          • mulla_ahmed Zauwazylem charakterystyczna rzecz. 08.07.07, 21:05
                            Jezeli ktos w Europie wylamie sie z ogolnie przyjetego modelu 'Europa jest
                            najlepsza, a reszta to barbarzyncy', bardzo czesto zostaje zarzucony/a
                            stwierdzeniem typu 'to sobie tam jedz'.
                            • moon5 Re: Zauwazylem charakterystyczna rzecz. 08.07.07, 21:12
                              Jak się Europa nie podoba, to sobie jedź. My tu będziemy budować nową Europę.
                              Ani Ameryka, ani Azja mi nie odpowiadają, Australia też nie. Tu jest najmniej
                              kataklizmów pogodowych, trzęsień ziemi, czynnych wulkanów, chorób zakaźnych, itp.
                              Tylko ludzie zbyt ogłupieni przez "lewicę".
                              • mulla_ahmed Wlasnie dlatego Europa przegrywa. 08.07.07, 21:59
                                Zero ryzyka i trudnosci powoduje, ze ludzie nie radza sobie z najprostszymi
                                problemami. Kataklizmy, trzesienia, wulkany powoduja, ze cywilizacja musi sie
                                szybko rozwinac, zeby przetrwac vide Japonia, USA.

Doskonalym przykladem jest oskrazenie programu Top Gear i Jeremy'ego Clarksona o
                                szkody ekologiczne w czasie nakrecania programu w Botswanie. Jakakolwiek forma
                                ryzyka czy podjecia dzialan spotyka sie w Europie z krytyka. Najlepsza droga do
                                upadku.
                                • moon5 Re: Wlasnie dlatego Europa przegrywa. 08.07.07, 22:14
                                  Ja nie potrzebuję takiego przyspieszenia cywilizacyjnego, nie jest ono niezbędne
                                  do szczęścia, wręcz przeciwnie.
                                  Czas tuż przed I WŚ był podobno okresem, gdy ludzkość powoli zbliżała sie do
                                  ideału. Niestety syjonistyczne elity za bardzo mieszały w polityce światowej i
                                  doszło do obu kataklizmów wojennych i rewolucji.
                                  • mulla_ahmed Wiesz dlaczego Europa jest bogata? 08.07.07, 22:16
                                    Glownym powodem jest niesamowita chec podejmowania ryzyka i ciezkiej pracy przez
                                    poprzednie pokolenia Europejczkow. To oni stworzyli podstawy obecnej potegi
                                    Europy. Ale cywilizacje rosna, dojrzewaja i ostatecznie upadaja. Europa jest na
                                    szczycie, wiec jedyna droga prowadzi w dol.
                                    • moon5 Re: Wiesz dlaczego Europa jest bogata? 08.07.07, 22:31
                                      Tak. Europa w tej chwili powoli upada, dzięki tzw. "lewicy" i innym czynnikom.
                                      Jednak się to może zmienić.
                                      Natomiast w Stanach widoczny jest wzrost różnorakiej religijności i nie kłóci
                                      się to z rozwojem cywilizacyjnym.
                                      • mulla_ahmed To nie lewica jest winna. 08.07.07, 22:34
                                        Smieszy mnie ten podzial na lewice, ktora niszczy Europe i prawice, ktora ja
                                        ratuje lub na odwrot. To brak woli do ryzyka i samodzielnosci jest glowna
                                        przyczyna klopotow Europy. USA zreszta tez do tego zmierza i to wcale nie dzieki
                                        lewicy, lecz prawicy.
                                        • moon5 Re: To nie lewica jest winna. 08.07.07, 22:42
                                          Podział na lewicę i prawicę czasami jest tylko podziałem sztucznym.

Prawdziwa lewica jest w tej chwili chyba tylko w Wenezueli. Chavez wyzwolił się
                                          od lichwiarskich typków i wprowadza tam neo-socjalizm 21 wieku. Trzeba mieć
                                          nadzieję, że mu się uda.
                                          • mulla_ahmed To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicowa??? 08.07.07, 22:54
                                            Bo juz sie calkiem pogubilem.
                                            • moon5 Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 08.07.07, 23:16
                                              Czy nie słyszałeś nigdy o "Trzeciej Drodze"?
                                              Kiedyś podobno Kadafi chciał coś takiego stworzyć. Nie było słychać, aby mu to
                                              jakoś szczególnie wyszło. Między innymi dlatego, że światowe elity finansowe mu
                                              przeszkadzały, aby nie stracić na wpływach. Wystarczy blokada gospodarcza, a to
                                              było też zastosowane.

Nie ma mowy o prawicowości czy lewicowości jako takiej, popiera się te idee i te
                                              władze, które robią rzeczy służące zwykłym ludziom, a nie kadrze menedżerskiej i
                                              "arystokracji pieniądza". Polska "lewica" działała głównie w interesie bogatych.
                                              Można wymienić cały szereg nazwisk osobników, którzy zbili fortunę dzięki
                                              kontaktom z SLD i innymi.
                                              • hsawicka Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 08.07.07, 23:41
                                                moon5 napisała:

> Czy nie słyszałeś nigdy o "Trzeciej Drodze"?
                                                > Kiedyś podobno Kadafi chciał coś takiego stworzyć. Nie było słychać, aby mu to
                                                > jakoś szczególnie wyszło. Między innymi dlatego, że światowe elity finansowe
                                                mu
                                                > przeszkadzały, aby nie stracić na wpływach. Wystarczy blokada gospodarcza, a
                                                to było też zastosowane.

Kolega był w Libii u rodziców lekarzy na kontrakcie. Opowiadał, że dwaj
                                                studenci, którzy namalowali na murze, że Kadafi jest głupi, zostali skazani na
                                                karę śmierci. W telewizji była transmisja z egzekucji.
                                                • moon5 Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 08.07.07, 23:55
                                                  Może również dlatego Kadafiemu się nie udało. Miał jakieś założenia; wyszło
                                                  inaczej, stał sie tyranem, bo był izolowany przez świat.
                                                  • moon5 Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:01
                                                    Bardzo się zdziwiłam, gdy zobaczyłam, że obecnie do "trzeciej drogi" odwołuje
                                                    się Samoobrona, choć może w ich przypadku, chodzi tylko o efekt propagandowy.

www.samoobrona.org.pl/pages/01.Program/index.php?document=490.3droga.html
                                                  • hsawicka Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:17
                                                    moon5 napisała:

> Bardzo się zdziwiłam, gdy zobaczyłam, że obecnie do "trzeciej drogi" odwołuje
                                                    > się Samoobrona, choć może w ich przypadku, chodzi tylko o efekt propagandowy.
                                                    >

Samoobrona nie jest partią ideologii. Żadna tam trzecia droga. To partia
                                                    koryta. Tam droga, gdzie korzyści. Na szczęście Kaczyński ma ich na krótkiej
                                                    smyczy. Nie mają realnego wpływu na politykę rządu. Oczywiście PiS tego nie
                                                    mówi, ale Samoobrona to mniejsze zło.
                                                  • moon5 Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:22
                                                    PO mogłoby być większym złem.
                                                  • hsawicka Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:34
                                                    moon5 napisała:

> PO mogłoby być większym złem.

Zgadzam się. No chyba, żeby popędziła dotychczasowych liderów.
                                                  • hsawicka Re: To jestes w koncu antylewicowa czy prolewicow 09.07.07, 00:11
                                                    moon5 napisała:

> Może również dlatego Kadafiemu się nie udało. Miał jakieś założenia; wyszło
                                                    > inaczej, stał sie tyranem, bo był izolowany przez świat.

To jest typek o mentalności Husajna. Miał wszelkie szanse skończyć jak on. Coś
                                                    go jednak na starość oświeciło, wycofał się z koalicji zła, został oszczędzony.
                    • moon5 Re: Mowie o poziomie przestepczosci. 08.07.07, 20:41
                      a kto rozprowadza tam narkotyki?
                      • mulla_ahmed Gdzie??? W Japonii????? 08.07.07, 20:46
                        Nie jestem dilerem, wiec skad mam wiedziec???? Stawiam wlasnie na Yakuze. Ale
                        nie mowimy o przestepczosci niewidocznej, lecz o takiej, ktora ma realny wplyw
                        na zycie ludzi jak pobicia, kradzieze, rozboje etc.

W kazdym razie, z tego co mi wiadomo, w Japonii nie ma wielkiego problemu z
                        narkotykami.
    • kazik_b4 co ja widze - konsylium klakierow w komplecie?! 08.07.07, 10:58
      marzena1232 napisała:

> Boję się żyć w takim kraju w którym prawo traktowane jest instrumentalnie i
      > rządzą nami tacy ludzie jak Kaczyńscy, Ziobro itp. A wy?

Ale trafilas?! Pierwsi do dawania ci rad ... wyznawcy PiS!
      I to jakie rady ci daja?!
      Tylko dlaczego akurat na Madagaskar jeden z tych cwokow cie wysyla?
      Musisz zacisnac zeby i jakos te czasy rzadow holoty do nastepnych wyborow
      wytrzymac?! Ja wyjechalem do normalnosci, by przeczekac - jesli masz rowniez
      mozliwosc wyjazdu? ... Swiat jest przyjazny!
      • hydepark1 Re: co ja widze - konsylium klakierow w komplecie 08.07.07, 15:30
        i co wyjechałeś do normalności i nie znormalniałeś to chyba jestes na Kubie.
        Człowiek który zyje ja to nazywasz w normalnym kraju nie ma takich poglądów a
        przedewszystkim szanuje wybór innych i ich nie obraża ale widać jestes tam
        miesiąc i nikt cię jeszcze rozumu nie nauczył albo jesteś tym od których się
        ucieka za granicą bo z normalnymi to raczej nie miał byś o czym mówić .
        Swiat jest przyjazny kiedy jest sie przyjaznym a nie jakimś oszołomem który nie
        potrafi sie przyznać ze wyjechał dla forsy a politykuje aby sie dowartosciowac
        bo tam jest nikim .
        Ze starchu to ludzie wyjeżdżali za komuny a teraz wmawianie komuś żeby wyjechał
        na przeczekanie to śmieszny absurd.
        • kazik_b4 nic o mnie nie wiesz, a naplodzilas kupe bzdur... 08.07.07, 19:00
          Swiat jest przyjazny - ty nie! Ale i tez tego nie oczekiwalem od ciebie...
          Post moj byl skierowany nie do ciebie, a mimio to bredzisz jakbys byla
          nacpana "doza" od A. Pilki - PiSowego zaoptrzeniowca w srodki odurzajace na
          uzytek wyznawcow-klakierow partii o balamutnej i pretensjonalnej nazwie Prawo i
          Sprawiedliwosc. To ewidentne kpiny z obu znaczen tych slow.
          A teraz turlaj dropsa... pacjentko.

hydepark1 napisała:

> i co wyjechałeś do normalności i nie znormalniałeś to chyba jestes na Kubie.
          > Człowiek który zyje ja to nazywasz w normalnym kraju nie ma takich poglądów a
          > przedewszystkim szanuje wybór innych i ich nie obraża ale widać jestes tam
          > miesiąc i nikt cię jeszcze rozumu nie nauczył albo jesteś tym od których
          się
          > ucieka za granicą bo z normalnymi to raczej nie miał byś o czym mówić .
          > Swiat jest przyjazny kiedy jest sie przyjaznym a nie jakimś oszołomem który
          nie
          >
          > potrafi sie przyznać ze wyjechał dla forsy a politykuje aby sie
          dowartosciowac
          > bo tam jest nikim .
          • hydepark1 Re: nic o mnie nie wiesz, a naplodzilas kupe bzdu 09.07.07, 08:44
            strzał w dziesiątkę i zabolało ?No cóz nie każdy lubi prawdę a szczególnie ten
            który plecie bzdury !!!!!+ jeszcze raz mój post jak wyżej !!!!
            • kazik_b4 ty nic nie zrozumialas ... cwoku! 09.07.07, 15:26
              Twoj "strzal",to jak kula w plot!
              O jakiej ty prawdzie bredzisz?
              Turlaj dropsa zakapturzona palo i przestan belkotac!

hydepark1 napisała:

> strzał w dziesiątkę i zabolało ?No cóz nie każdy lubi prawdę a szczególnie
              ten
              > który plecie bzdury !!!!!+ jeszcze raz mój post jak wyżej !!!!
              • hydepark1 Re: i do tego język spod budki z piwem ... 09.07.07, 17:25
      • srul Re: co ja widze - konsylium klakierow w komplecie 08.07.07, 21:36
        Swiatły pan Kazik dobrze Ci radzi. Zaciśnij zęby, pięści, zwieracze, złącz uda,
        zacisnij mocno powieki, stopery w uszy, wstrzymaj oddech i ...osiagniesz pozim
        percepcji pana Kazia. Przeczekasz ten straszliwy czas, ten prawdziwy, trudny
        do zdzierżenia koszmar który dla wielu okazuje sie istna apokalipsą
        porównywalna chyba tylko z inwazją Hunów. Liczni ludzie umiaru popadaja w
        podobne stany lękowe tyle że nie na podłożu irracjonalnym, wrecz przeciwnie.
        Poczekaj, uzbrojona w cnotę cierpliwości aż wrócą ludzie godni zaufania tacy
        jak Leszek Miller, J. Jaskiernia, L. Rywin, Z. Sobotka, Jagiełlo, Mazur,
        Kwaśniewski, Kalisz, Siwiec, Wenderlich, Szteliga, Piskorski i inni prawdziwi
        europejczycy z klasą.
        Takie osobowe antidotum usunię leki jak ręką odjął. To że będzie to ręka
        aferzysty to juz nieistotny niuans, wazny jest efekt terapeutyczny.
    • koham.mihnika a my nie mamy z tym nic wspolnego, to ONI. 08.07.07, 11:09
      marzena1232 napisała:

> Boję się żyć w takim kraju w którym prawo traktowane jest instrumentalnie i
      > rządzą nami tacy ludzie jak Kaczyńscy, Ziobro itp. A wy?
    • gobi03 to jest nadalpostkomuna 08.07.07, 18:30
      więc się nie bój - nic się nie zmieniło.
      Bo trzeba dużo zmieniać, żeby wszystko pozostało bez zmian.
    • slavik222 Boisz się żyć w takim kraju? To jedź do RU,UA, D 08.07.07, 21:08
      Lubie czytać takie brednie, bo w TYM KRAJU nie ma humorystycznych pisemek :)
      • milena.rl ale tam jest tak samo 08.07.07, 21:28
        .
    • wet3 [...] 08.07.07, 23:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wet3 Polske wolno obrzydzac do woli!!! 09.07.07, 01:16
        Robi sie to systematycznie na lamach GW w postaci rozpoczynania watkow jak
        powyzszy. Okazuje sie, ze prawdy nie wolno mowic - bo cenzor czuwa i zaraz
        wytnie! Tego typu watki uwazam - i mam do tego pelne prawo any to powiedziec -
        za otwarte szerzenie antypolonizmu!!! Uwazam tez, ze publiczne zachecanie do
        wyjazdu z Polski jest niczym innym jak robienie w Polsce miejsca dla kogos
        innego!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka