osmieszyciel_lewicy_laickiej 19.07.07, 11:08 kitlom już odwala -mogli nie strajkować i nie pogłębiać zadłużenia. Z ich myśleniem nie dziw, że służba zdrowia kuleje. Normalni lekarze dali się podpuścić lewicowcom zagrożonym w przyjmowaniu łapówek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beejay02 Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 11:15 Oglądałem konferencję. Nie wiem skąd tyle zakompleksienia u mieszkańców prawie milionowego miasta. Kompleks głębokiej prowincji. Wszystkiemu winna Warszawa, a raczej mityczna "warszawka". lol Żałosne, a niby inteligentni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hegemon72 zawisc, zazdrosc to jest własnie Polska 19.07.07, 11:21 "... Chcą zamknąć szpital Matki Polki, żeby nie było konkurencji dla Warszawy stwierdził Zimny..." bo wszyscy przeciez wiedza ze Religa to urodzony Warszawiak i wieloletni pracownik warszawskich szpitali qrwa ten argument jest zawsze, jak cos siedzieje, trzeba podjaac niepopularna decyzje to od razu slychac kompleksy i zawistne pieprzenie ze Warszawa to czy tamto bo chce sama byc/istniec/rzadzic to jest chore i po..e ale tacy niestety sa Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi lekarze..darmozjady, milionerzy, zwyrodnialcy 19.07.07, 12:02 u mnie w miescie warszawie...jezdza mercedesami, bmw...i wciaz strajkuja ze im malo. ale spokojnie..podczas strajku przyjmuja prywatnie!!!!! bardzo chetnie...kase biora do kieszeni za wizyte i zadnego paragonu z kasy sie niedostanie... nastepne pielegniary..za noc przy lozku pacjenta biora w szpitalu brodnowskim biora 250 pln !!! i wmawiaja ludziom ze ich warszawiacy popieraja... won z warszawy darmozjady bo nikt o zdrowych zmyslach was niepopiera. jak niema pracy jako pielegniarka to robcie cos innego..ale co wy potraficie..zmywac kible... Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi kolesie, lapowkarze, bezwzgledni, wstydzcie sie! 19.07.07, 12:43 nikt waszych chorych strajkow niepopiera.chyba pomyliliscie systemy...komunizm juz sie skonczyl...za malo placa to zmien prace gamoniu jeden z drugim..zanim wybrales zawod niesprawdziles ile wynosi srednia pensja ?? to jestes idiota...ja bym w zyciu nieposzedl do pracy slabo platnej...straszycie wyjazdami za granice..ale ktory z was zna jezyk??? hahahaha chyba do rosji wyjedziecie... Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: kolesie, lapowkarze, bezwzgledni, wstydzcie s 19.07.07, 13:12 Te ,ktore przepracowaly juz tu kilkanascie lat nie wyjada. Ale te po studiach jezyk znaja i sie jezykow ucza ,nie boj nic ,przejdz sie po szkolach jezykowych. Nikt nie kaze Ci placic pielegniarce 250 za noc.Usiadz sam i rob wszystko sam,w czym problem.One swoje godziny wypracowuja ,a Ty mozesz co najwyzej je pocalowac wiesz gdzie ,nie musza jeden godziny dluzej siedziec przy jakimkolwiek chorym. Bo te mityczne 250 o ktorym mowisz rozumiem ,ze jest za DODATKOWY dyzur,a nie lapowka.A jak lapowka to zglos to wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi twoj nick swiadczy o tobie koleszko szpanerze.. 19.07.07, 14:01 skoro znasz angielski to wiesz ze jestes nikim... Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: twoj nick swiadczy o tobie koleszko szpanerze 19.07.07, 14:46 Kolegow szukaj sobie na pastwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi Re: twoj nick swiadczy o tobie koleszko szpanerze 19.07.07, 14:59 zacznij uzywac mozgu nieuku. pewnie spedziles kilka miesiecy w londynskich autobusach jezdzac do pracy i teraz szpanujesz swoim prostackim nickiem. dla nas jestes poprostu tylko lokalnym gamoniem i nikim wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
puesta_del_sol Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:33 Żałosne jest to, że od samego początku nie było i nie ma dobrego fachowca, który miałby odwagę zmierzyć się z reformą służby zdrowia!!! I w tym tkwi cały problem, ponieważ obsadzano stołeczek kolesiami (i to bez względu na to, kto był u władzy), a nie profesjonalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
luigi22 No przecież na zachodzie mogą się zatrudnić 19.07.07, 11:51 W czym problem? Już nikt nie będzie wyzyskiwał tych biednych lekarzy, teraz pojadą sobie na zachód i będą zarabiać po 5 tys. funtów. Przecież ofert pracy dla lekarzy jest mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: No przecież na zachodzie mogą się zatrudnić 19.07.07, 12:32 luigi22 napisał: > W czym problem? Już nikt nie będzie wyzyskiwał tych biednych lekarzy, teraz > pojadą sobie na zachód i będą zarabiać po 5 tys. funtów. Przecież ofert pracy > dla lekarzy jest mnóstwo. Tak, ale tylko jako szeregowi lekarze i za te 5tys musza byc: punktualni, ubrani porzadnie, czysci, dyspozycyjni, bardzo mili dla pacjentow (ba, nawet tych czarnych, zoltych, analfabetek z zakrytymi glowami, etc.), musza sami podejmowac trudne decyzje i za nie odpowiadac - osobiscie!!! Nie moga liczyc na lekarska solidarnosc, w zyciu! Wrecz przeciwnie, koledzy z pracy skwapliwie zrzuca cala wine na lekarza z Polski. No i nie sa traktowani z taka rewerencja, jak w Polsce, bo w Anglii lekarz szpitalny, to pracownik ktory swiadczy uslugi i nie jedna obelge musi cierpliwie zniesc od plebsu. Na dodatek, sa traktowani z dystansem przez swoich o wiele lepiej platnych kolegow urodzonych i dyplomowanych w Anglii. QED. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur47 Re: No przecież na zachodzie mogą się zatrudnić 19.07.07, 17:15 Łoj , nie wiem , ale jakby kto się w szpitalu angielskim próbował rzucić z buzią na doktora to by szpitalne security wyrzuciło go w ciągu sekund a potem jakby przyszło co do czego to na rok albo dwa proszę do doktora i szpitala w sąsiednim okręgu . Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: No przecież na zachodzie mogą się zatrudnić 20.07.07, 00:58 luigi problem to będziesz miał ty, gdy zachorujes, ale to będzie twój i wyłącznie twój problem, zdechniesz pod płotem w ostatnich myślach przeklinając sam swoją durnotę.. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Pozdrowienia dla stolicy 19.07.07, 12:45 Być może w tej sprawie jest to faktycznie objaw histerii, ale ktoś tę histerię napędza i nie są to mieszkańcy Łodzi. Niewiele wiem o służbie zdrowia, ale wiem, że np w administracji państwowej likwuiduje się etaty w miastach wojewódzkich, po to, żeby je odtworzyć w Warszawie, przy czym nie ma to żadnego praktycznego uzasadnienia; warszawscy pracownicy będą musieli większość czasu spędzać w "terenie" i - a jakże - pobierać za to diety. Nie mam żadnych dowodów, ale przypuszczam, że jest to typowy objaw nepotyzmu. Zupełnie kuriozalny jest odradzający się od czasu do czasu pomysł budowy centralnej szkoły oficerskiej dla Sił Zbrojnych w Warszawie (UON): nie wiem, czy w jakimkolwiek kraju poza Rosją taka instytucja funkcjonuje w stolicy, ale główny problem jest taki, że projektodawcy chcieliby w Warszawie wybudować wszystko, łącznie z nowymi budynkam - a nieruchomości to akurat jedyna rzecz, jaką Wojsko Polskie ma w NADMIARZE. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 14:08 konowały do wojska Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 00:59 aron wracaj do lublina busiarzu... kurs powrotny WON przymule Odpowiedz Link Zgłoś
miastomakow Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:17 Oj wy lekarze i pielęgniarki - jak wam się nie podoba w Polsce to czemu nie wyjedziecie do Anglii czy Szwecji? Z drugiej strony pewnie na niczym się nie znacie i nie znacie języka ale to wasz problem. Nikt wam nie każe pracować w zawodzie, nie podoba się to się zwolnijcie. Im mniej szpitali tym mniej długów, im mniej lekarzy i pielęgniarek tym mniej łapówkarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:54 A jak wyjadą, to kto szanownego pana będzie leczył? Może uda się pan do znachora po poradę? Odpowiedz Link Zgłoś
miastomakow Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:59 w Polskim szpitalu bez łapówki nie ma rozmowy a wierzy szanowny pan w to ze w państwowym szpitalu można się z czegokolwiek wyleczyć skoro na najprostrzy zabieg czeka się miesiącami (bez łapówki). uważam ze lepiej zostać w domu i popijać herbatkę ziołową niż pozwolić na to by sfrustrowani niedouczeni i zakażeni " znieczulicą" znachorzy nazywający sie lekarzami i pielęgniarkami brali się za leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kdm35 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:26 O! Szanowny Pan to ekspert i na medycynie świetnie zna się. Zuch. Taki to i rure wymieni i zęba wyrwie. Złota rączka jednym słowem. Pewnie przez te ziółka... Odpowiedz Link Zgłoś
mcguirre A kto będzie leczył ciebie lub twoją rodzinę. 19.07.07, 15:06 Myśl palancie. Jak wszyscy wyjadą to zdechniech u znachora. Odpowiedz Link Zgłoś
kmieciuz Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 11:17 Witam. Czy wszyscy dziennikarze mają aż tak nikłe wiadomości z dziedziny historii, iż nie znają prawdziwego znaczenia sądów kapturowych? Sądy kapturowe działały podczas bezkrólewia i nie miały nic wspólnego z pozbawieniem oskarżonego prawa do obrony. Nazwa wzięła się prawdopodobnie z szat żałobnych noszonych po śmierci króla. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:21 Jakie to szczescie, ze nareszcie zostal przelamany dyktat personelu sluzby zdrowia. Opieka medyczna sie zmienia, nie potrzebna jest przeciagla hospitalizacja w wiekszosci przypadkow, wiec na kij komu te molochy betonowe? Pacjenci sa przetrzymywani w szpitalach tylko dlatego, ze sa pod reka dla radiologow, histopatologow i konsultantow, a szpital dostaje forse za kazdy dzien przetrzymywania pacjenta + na badania jesli sa wykonywane w szpitalu. Absurdalnosc tego systemu doprowadza do tego, ze sprawni fizycznie pacjenci zajmuja lozka szpitalne. Reformy i przeksztalcenia w sluzbie zdrowia to fundamentalny obowiazek ministerstwa, jakby nie bylo, pieniadze spoleczne finansuja sluzbe zdrowia, wiec ministerstwo ma obowiazek tak dysponowac tymi funduszami, zeby bylo jak najmniej marnotrawstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:24 Nie wiesz cżłoweiku o czym mówisz, wiec lepeij nie mów. To nie jest jakiś tam szpital, ale najwieksze centrum ginekologiczno-położnicze w Polsce, w tym mające jeden z najnowocześniejszych sprzętów do ratowania noworodków w cięzkich stanach, oraz prowadzące spory oddział patologii ciązy czyli czegoą teakiego, co sprawia, ze kobieta wraz z dzieckiem moz epojechaćna tamten świat. Owszem, tam sa potrzebne długie hospitalizacje, bo ciąza to nie tydzień , ale kilka miesięcy, a wiele z tych kobiet leży po 3-4. Tak wiec zanim coś napiszesz, to coś przeczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:44 Nie mowie o takich oczywistych rzeczach, jak te. Kontakt z Matka Polka maja wlasciwie wszyscy moi znajomi i ich opinie sa bardzo zroznicowane, w zaleznosci od oddzialow. Mowie o takich przypadkach, kiedy chorzy i w tym rowniez chore dzieci, sa przetrzymywane w tym szpitalu dla wygody lekarza i dla naciagania rachunkow. Matka Polka wymaga restrukturyzacji, bo w takiej formie w jakiej funkcjonuje w tej chwili, jest to studnia bez dna. Tam rzadzi towarzystwo wzajemnej adoracji, ktore ma swoich prywatnych pacjentow na panstwowych oddzialach. Lapowkarstwo na polozniczym i noworodkach, to tam chleb powszedni. Niech ten szpital funkcjonuje jako dobrze zarzadzane przedsiebiorstwo, a nie polprywatny folwark. Znam lekarzy w MP. Wiem, jakie maja domy i dokad jezdza na wakacje i ile kosztuje w MP lozko. Nie staraj sie dyskredytowac mojej opinii, bo jest oparta na bezposrednim doswiadczeniu. Nie wspominam juz o innych szpitalach, jak Barlickiego w Lodzi, gdzie pacjenci ubrani w dresy, chodza po podworku szpitalnym palac papierosy. Za to Fundusz zwraca szpitalowi forse. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:58 >Lapowkarstwo na polozniczym i noworodkach, to tam chleb powszedni. Masz na to rozumiem dowody? No to może idż do prokuraturty, zamiast tutaj to wypisywać. Wiem, jakie maja domy i dokad jezdza na > > wakacje i ile kosztuje w MP lozko To ile kosztuje łóżko? Nie staraj sie dyskredytowac mojej opinii, > bo jest oparta na bezposrednim doswiadczeniu. skoro jest oparta na Twoim doświadczeniu to nei mozna jej dyskredytować, bo to tylko Twoje doświadczenie. Akurat moje zdanie o tym szpitalu jest bardzo dobre. I tam nie chodzi wcale o łapówkarstwo - kazdy kto tam był widzi w czym problem - ogromne gmaszysko potrzebuje elektryczności, ogrzewania itp- to są gigantyczne rachunki za korytarze i sale po których mozna jezdzić samochodem;/ Trochę rzeczywiscie przesadzili z wielkoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:13 Nie mam najmniejszego zamiaru rzucac liczbami. Sam wiesz na czym polega problem, wiec o co sie klocisz? Moje zdanie n.t. polskich szpitali jest bardzo zle. Przykro mi, ale jaka opinie mam miec, jesli uderza mnie brak gospodarnosci, AROGANCJA lekarzy, TELEWIZORY w pokojach pielegniarek. Moze w MP zlikwidowano juz TVs dla personelu, oby! Co mam myslec o lekarzu, ktory wychodzi do mnie na rozmowe na korytarzu i ma na sobie wymiety, za maly kitel i swieci golym, owlosionym brzuchem? Nie stac go na to zeby sie ubrac schludnie? Jaki pan, taki kram. Ja mieszkam w Anglii od 27-miu lat i tutaj w sluzbie zdrowia sie nie przelewa, ale nikt sobie nie zawlaszcza szpitali, jak personel szpitalny w Polsce, arogancki lekarz dostalby ode mnie taka riposte, zeby mu poszlo w piety. W MP nie mozna sie slowem uzalic na lekarzy lub pielegniarki ze strachu, a noz dzieckiem sie nie zajma, bo sie obraza? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:35 No to nie mam pojęcia jak mieszkając w Anglii od 27 lat masz tak doskonałe i aktualne wiadomości o szpitalu z Łodzi,domach lekarzy, opłatach za łózko itp który powstał w zasadzie póżniej niżty wyjechałeś;/ Wiesz, mineło prawie 30 lat i nawet poród rodzinny sie w Polsce praktykkuje, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:21 W Anglii za reprymende i krzyki takie jak zdarzaja sie w Polskich szpitalach dostalabys wysoka grzywne,wiec mozesz sobie co najwyzej pokrzyczec na forum. A w Anglii jak sie przyjdzie z taka blahostka do lekarza jak w Polsce ,czeka sie grzecznie na korytarzu 5-6h i nawet nikt nie jeknie dlaczego musi tak dlugo czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:38 No to cudownie - tylko nie wiem, jak ten wpis ma sie w ogóle do tematu, którym jest CZMP . Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:07 no_one2 napisał: > W Anglii za reprymende i krzyki takie jak zdarzaja sie w Polskich szpitalach > dostalabys wysoka grzywne,wiec mozesz sobie co najwyzej pokrzyczec na forum. > > A w Anglii jak sie przyjdzie z taka blahostka do lekarza jak w Polsce ,czeka si > e > grzecznie na korytarzu 5-6h i nawet nikt nie jeknie dlaczego musi tak dlugo cze > kac. > Bo z blahostkami sie nie chodzi na ostry dyzur, a takie skakanie z byle blahostka do lekarza KOSZTUJE PODATNIKOW, czyli nas wszystkich. I nie mysl sobie, ze policja na gwizdek przylatuje, jak pacjenci sie wychamiaja nad lekarzami. Nie musialam nigdy sie z lekarzami klocic, bo byli zawsze bardzo cierpliwi i uprzejmi. Wez rowniez pod uwage, ze w Anglii, ani dzieci, ani emeryci, mlode i ciezarne matki, osoby na zasilku rencisci i studenci nie placa za lekarstwa, ani za rzadne uslugi stomatologiczne w panstwowych przychodniach. W Anglii lecza sie rowniez ludzie, ktorzy nie placa podatkow, ba nawet nie maja pozwolenia na pobyt w kraju. Wiec wybacz, jesli panstwowa opieka zdrowotna jest mniej niz doskonala. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 01:01 rembka... moze slownik ortograficzny???? bo głupio jak błędy robisz, a błędy jak słonie... Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:00 wyobraz sobie, ze mam rodzicow i siostre w Polsce i tak sie niefortunnie sklada, ze ostatnio bardzo czesto ktos z rodziny musi byc leczony i laduje w szpitalu. Spedzam zatem dosyc duzo czasu w szpitalach, odwiedzajac rodzine i angazujac sie w rozmowy z lekarzami. Moje wrazenia sa mieszane, ale raczej nieprzyjemne. Choc zauwazam ogromna poprawe na przestrzeni 10-ciu lat, odkad moj syn lezal w polskim szpitalu na zapalenie pluc. Ja i moja rodzina w Anglii mamy prywatna polise ubezpieczeniowa, ale nawet jesli trzeba korzystac z panstwowej mam porownanie, uwierz mi poziom swiadomosci i kultury polskich lekarzy dopiero zaczyna sie zmieniac na lepszy i jeszcze dlugo pozostanie naganny. Oczywiscie mowie kolektywnie i pewnie niejeden lekarz by mnie za to uogolnienie spoliczkowal, ale trzeba naprawde anielskiej wspanialomyslnosci, zeby smierdzace moczem materace, cuhnace poduszki, zardzewiale lozka, pajeczyny pod sufitem, brudne toalety w polskich szpitalach, olewanie pacjentow, dezinformacje, niedostepnosc lekarzy do udzielenia informacji i ich notoryczne spoznianie sie uwazac za nieistotne i nie miec do lekarzy pretensji o taki stan rzeczy. Nikt mi nie powie, ze standard higieny i rzetelnosc w wykonywaniu zawodu sa az takie kosztowne, ze nie mozna tego poprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:20 rembka napisała: pewnie i masz racje ale opisałaś sytuację we WSZYSTKICH polskich szpitalach, i masz racje co de restrukturyzacji ale jej wymagają WSZYSTKIE polskie szpitale Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Milu: to jest prawda. Ale trzeba od czegos za 20.07.07, 01:03 ty zacznij od Słownika Ortograficznego Języka Polskiego na naukę nigdy nie jest za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Milu: to jest prawda. Ale trzeba od czegos za 20.07.07, 12:08 kzet69 napisał: > ty zacznij od Słownika Ortograficznego Języka Polskiego na naukę nigdy nie jest > > za późno... Nie widze zwiazku z moja wypowiedzia, nie mam polskich czcionek w swoim komputerze, przemadrzalcu. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka kzet69 - Sorry, I better explain since you are... 20.07.07, 12:17 kzet69 napisał: > ty zacznij od Słownika Ortograficznego Języka Polskiego na naukę nigdy nie jest > > za późno... somewhat intellectually challenged, my mistakes are not spelling errors, they are as you should have noticed, due to me using English keyboard. So if you think I can't spell in Polish, then please let's converse in English. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:23 rembeka napisała "Reformy i przeksztalcenia w sluzbie zdrowia to fundamentalny obowiazek ministerstwa, jakby nie bylo, pieniadze spoleczne finansuja sluzbe zdrowia, wiec ministerstwo ma obowiazek tak dysponowac tymi funduszami, zeby bylo jak najmniej marnotrawstwa." Co innego kancelarie Kaczorów i dodatkowo utworzone ministerstwa dla przystawek i jeszcze wiele innych sposobów do powiększenia kasy państwowej na wydatki włodarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
altarius Specjalnie dla kozaczka 19.07.07, 13:01 Proponuje stworzyc nowe ministerstwo PROKTOLOGII. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Tę prośbę skieruj do prezia,on jest władny!! 19.07.07, 13:11 altarius napisał: > Proponuje stworzyc nowe ministerstwo PROKTOLOGII. Odpowiedz Link Zgłoś
altarius Re: Tę prośbę skieruj do prezia,on jest władny!! 19.07.07, 13:15 Zboczuniu, ja nie prosze, ja proponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Tę prośbę skieruj do prezia,on jest władny!! 19.07.07, 13:25 altarius napisał: > Zboczuniu, ja nie prosze, ja proponuje. Zrozum mnie to nie jara. Ja wolę to co jest zaraz koło tego co ciebie tak podnieca, ale bardziej od strony brzuszka i to jest u kobietek. Odpowiedz Link Zgłoś
altarius Re: Tę prośbę skieruj do prezia,on jest władny!! 19.07.07, 13:42 kozaczek3 napisał: > Zrozum mnie to nie jara. > Ja wolę to co jest zaraz koło tego co ciebie tak podnieca, ale bardziej od > strony brzuszka i to jest u kobietek. Wyleczyles sie? Przeciez to podobno niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks "Stocznia Gdańska". To wszystko jest tak skompliko 19.07.07, 11:23 wane, nieprzejrzyste i załgane, że "biez wodki nie razbieriosz", a z wódką też chyba nie :-). Ale dziwię się, że nikt nie porówna tego do sprawy zlikwidowanej przez Rakowskiego Stoczni Gdańskiej (opinia publiczna uważała, że za karę - i pewnie tak było), która też przodowała w strajkach, też była w kłopotach finansowych, a której premier Rakowski serdecznie nienawidził. I tu tak samo widać, że Religa tego szpitala wogóle nie kocha :-). Odpowiedz Link Zgłoś
puesta_del_sol Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:29 Mam pytanie: cierpisz na debilizm od urodzenia, czy spadłeś z łóżeczka na główkę i tak ci już zostało, i stąd kłopot w czytaniu ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
nec_nec Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:54 Sprzęt może i mają najlepszy, ale podejście do pacjentek..wystarczy poczytać forum szpitale, parę cytatów:na podstawie doswiadczeń z 1 porodu nie polecam MP. Fabryka i obojętnośc; Witam serdecznie.Absolutnie odradzam CZMP rodzilo tam kilka moich znajomych i wszystkie wracaly po porodzie z depresja MASAKRA!!! ;Co do Matki Polki, to słyszałam same złe rzeczy, widziałam zdjęcia Maluszka z odparzonymi miejscami pod paszkami i przy nóżkach, bo tak go zawineli. Fabryka, nikt podobno nie interesuje sie matką.; Nie polecam natomiast Matki Polki!!!To najgorszy szpital w Łodzi!!! Po porodzie tam musiałam przejść operację,pomimo tego, że poród zakończył się cesarką. Potraktowano mnie tak, że niemogłam już później rodzić naturalnie.Nie słyszałam na jego temat żadnych pozytywnych opini;Rodziłam na 2 oddziale. 2 godziny po porodzie przenieśli mnie na V piętro .. i tam nie było juz tak różowo. Nikt Ci nie pomoże, możesz liczyć tylko na siebie. Łacha ze wszystkim. Przyciski do alarmu są chyba tylko ozdobą bo nikt na nie nie reaguje. Pielęgniarki bardzo niemiłe, nie pomogą Ci w niczym!!! Jeżeli chodzi jednak o sprzęt to Matka Polka jest najlepsza. Jeżeli masz kłopoty z ciążą to się nie zastanawiaj. V piętro jakoś przeżyjesz, długo tam nie trzymają, ja byłam 2 i pół doby. Powodzenia. Więc..sprzęt może i najlepszy, ale lekarze i pielęgniraki..tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:26 necnec! jesteś analfabetką czy jesteś pijana??? bo to co piszesz to jest bełkot! Odpowiedz Link Zgłoś
nec_nec Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 16:00 Napisałam wyraźnie - parę cytatów z forum szpitale - wkleiłam parę opinii róznych forumowiczek o tym szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 01:04 nec_nec wklej sobie trochę wiedzy... ale niekoniecznie z magla... Odpowiedz Link Zgłoś
nec_nec Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 10:45 konstruktywnych argumentow brak??? a może te wszystkie historie sa zmyslone? pewenie jestes lekarzem z tego szpitala, typowe podejscie. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 12:22 nec_nec napisał: > konstruktywnych argumentow brak??? a może te wszystkie historie sa zmyslone? > pewenie jestes lekarzem z tego szpitala, typowe podejscie. nec_nec, nie denerwuj sie kz(jak-mu-tam)69 to ewidentny prostak/prostaczka, przeczytaj inne posty, potrafi tylko docinac internautom i to w chamski sposob. Miernota intelektualna, typowy abnegat, szkoda energii na pojedynek slowny z takimi typami. Pozdrawiam. rembka Odpowiedz Link Zgłoś
yorik weź i nie reaguj... 20.07.07, 10:42 > Więc..sprzęt może i najlepszy, ale lekarze i pielęgniraki..tragedia taak. Sprzęt sam bada i leczy, a lekarze i pielęgniarki tylko przeszkadzają. > reaguje. Pielęgniarki bardzo niemiłe, nie pomogą Ci w niczym!!! Jeżeli chodzi > jednak o sprzęt to Matka Polka jest najlepsza. Jeżeli masz kłopoty z ciążą to > się nie zastanawiaj. V piętro jakoś przeżyjesz, długo tam nie trzymają, ja była teraz, po likwidacji, sprzęt będzie do wzięcia (wynajęcia). Może spróbujesz? taki dobry, ciążę powikłaną poprowadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ochmarek Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:50 Panie Religa, zliwkwiduj sobie Pan szpital w Zabrzu i kilka w Warszawie a CZMP zostaw w spokoju i jeszcze jedno, skoncz pan, wstydu oszczedx, ejst pan jednym z najgorszych Ministrów w tym rządzie, wiec pora sie zastanowić czy nie lepszym rozwiazaniem byłaby jakeż zasłuzona w Pana przypadku emerytura!! Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 11:52 Pan Religa niech nie zapomina, że ministrem się bywa, a lekarzem się jest. Jego upadek ze szczytu może być baaardzo bolesny, wydaje mi się, że jego koledzy-lekarze o to zadbają. Odpowiedz Link Zgłoś
jmtp Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 11:54 patrzac z innej strony to moze sie okazac, ze zamkniecie tego szpitala (jak i kolejnych) wyjdzie wszystkim na zdrowie - natura nie znosi prozni i ludzie musza sie leczyc w specjalistycznych osrodkach, wezmie to ktos z prywatnym kapitalem i zrobi porzadny szpital (z dobrymi placami dla lekarzy i pielegniarek oraz dobrym serwisem dla pacjentow traktowanych jak klientow) bez haracza i nadzoru ministerstwa i rzadu to nie bedzie to takie drogie - a jak zapytasz skad ludzie wezma kase to odpowiem: z tego co teraz placa - i tak bezplatna sluzba zdrowia w specjalistycznych szpitalach to mit - a tu bedzie wiadomo, za co placic i komu. Jak szpitale przestana byc panstwowe Ministerstwo Zdrowia przestanie miec racje bytu, zniknie wiec skladka zdrowtona i bedziemy wiecej zarabiali i bedzie nas stac na leczenie. Taka wizja przyszlosci sluzby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
aatramm Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:00 Po co to larum? Przeciez nie będzie tak, ze nagle przyjdzie syndyk, po dwóch miesiacach zaś budlożery, a na obszarze obecnie zajmowanym przez szpitall wyrośnie osiedle domków. Szpital ma przejśc pod adminsitrację Uniwerystetu Medycznego - tak jest w Stanach: duże szpitale specjalistyczne zwykle zawiadowane sa przez uczelnie. To ma sens z naukowego punktu widzenia, a także z punktu widzenia ekonomicznego. Nie mam jednocześnie wątpliwoście, ze to akcja propagandowa, majaca na celu wymuszenie posłuszeństwa na strajkujących pracownikach słuzby zdrowia. A jest jedno proste, oczywiste i uniwesalne lekarstwo na te rozległa i wielowatkową chorobe, która toczy polski system ochrony zdrowia: prywatayzacja i znieniesie pozorności bezpłatności świadczeń lekarskich... Przeciez jedyną gałęzia medycyny, która działa bez zarzutu jest stomatologia, która w ogromnej większości opiera się na prywatnych praktykach i spólkach. Tylkoe, że jak "solidarny" (czyt. socjalistyczny) rząd mógłby nagle mohairowym wyborcom powiedziec: kochani, nie ma innej rady, tylko prywatyzacja? Więc tak trwamy od strajku do strajku, od afery do afery... Ech... nie ma jednego pzretargu w szpitalach w Polsce, który nie byłby "ustawiony"! Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:31 > Przeciez jedyną gałęzia medycyny, która działa bez zarzutu jest stomatologia, > która w ogromnej większości opiera się na prywatnych praktykach i spólkach. Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle? Mamy, jako społeczeństwo, najgorszy stan uzębienia w Europie. Nie wiedziałeś synku? To się najpierw dowiedz a dopiero później wypisuj kocapoły rodem z UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
aatramm Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:07 scibor3 napisał: > > Przeciez jedyną gałęzia medycyny, która działa bez zarzutu jest stomatolo > gia, > > która w ogromnej większości opiera się na prywatnych praktykach i spólkac > h. > > Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle? Mamy, jako społeczeństwo, najgorsz > y > stan uzębienia w Europie. Nie wiedziałeś synku? To się najpierw dowiedz a > dopiero później wypisuj kocapoły rodem z UPR. Po pierwsze jestem kobieta, co dos łatwo mozna wydedukowac na podstawie nicka :) Po drugie mamy najgorszy stan uzębienia, bo nie myjemy zębów i za rzadko chodzimy do dentysty. Poza tym jest u nas najwyższa śmiertelność w grupie chorych na raka piersi, szyjki macicy itp - ale co to ma do rzeczy? W stomatologii nie ma miejsca na korupcje, bo nie ma publicznych pieniędzy. To proste. A UPR nie jest mi bliskie. Lezy mi na sercu dobro pacjenta, który i tak płaci (tyle, zę pod stołem, w koppercie, lub w formie prezentu) za to, co teoretycznie powienien dostac za darmo. I denerwuje mnie to, ze co miesiąc potrącane mi są niebagatelne pieniądze z pensji, których 60% pochłania biurokracja , korupca i nieudolne instytucje. To nie sa kocapoły, to sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:08 no cóż panie ministrze Religa, stracił pan cały mój szacunek którym do niedawna pana darzyłem za osiągnięcia w dziedzinie kardiochirurgii nie rozumiem pana decyzji w sprawie likwidacji tak potrzebnego i zasłużonego szpitala jakim jest ICZMP na myśl przychodzi tylko mściwość i chęć zastraszenia innych szpitali a także chęć przeniesienia części personelu i sprzętu do Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Po co nam szpitale pomniki" Matki Polki"i inne 19.07.07, 12:12 Przecież matki Polki będą coraz częściej rodziły i leczyły się w krajach Unij Europejskiej. A moherom wystarczą kapliczki, kościoły , bazyliki i katedry. Oraz strawa duchowa Maryśki w przekładzie o Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
altarius Re: Po co nam szpitale pomniki" Matki Polki"i inn 19.07.07, 13:03 Ale ty, kozaku, bez proktologa nie wyrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Po co nam szpitale pomniki" Matki Polki"i inn 19.07.07, 13:21 altarius napisał: > Ale ty, kozaku, bez proktologa nie wyrobisz.> Widzę, że jesteś świetnym lekarzem a badania przezodbytnicze bardzo cię jarają. Proszę przyjść na paradę równości lub na jakieś Seminarium dupowne i tam sobie poszukać interesującego obiektu do badań naukowych. Ja dziękuję za tę bardzo merytoryczną odpowiedź, ale z twoje propozycji nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
altarius Re: Po co nam szpitale pomniki" Matki Polki"i inn 19.07.07, 13:44 Gdzie tu widziales propozycje, zboczku? Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Dlaczego szpitale są deficytowe? 19.07.07, 12:24 Dlatego bo: ---ostatnia wycena /zaniżonych zresztą wówczas/ kosztów leczenia miała miejsce przed bodaj 8 laty ---decyzje o budowie nowych szpitali mają charakter polityczny a nie ekonomiczny ---brak zamkniętych zakładów rehabilitacji i domów opieki powoduje przetrzymywanie pacjentów w szpitalach i wzrost ich kosztów ---rozbudowana administracja na poziomie ministerstwa,NFZ-u i szpitali ---ogólny brak troski o państwowe pieniądze,bowiem tylko prywatyzacja wymusza zdrową dla finansów konkurencję Niech społeczeństwo nie wymaga od lekarzy reorganizacji służby zdrowia.Tym powinni zajmować się inni.Jedno jest pewne:bez prywatyzacji nic się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
murek11 Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 12:25 Bardzo mi się podoba podejście ministra religi!!! jak zapytać go o podwyżkę dla personelu szpitala to wierdzi że to nie jego sprawa. że powinni się tym zająć dyrektorzy szpitali, bo on nie ma w tej sprawie nic do powiedzenia i nie jest stroną. jak chodzi o "upadłość", to nagle stwierdza że jest odpowiednim organem aby o tym decydować, już nie dyrektor i właściciel (pewnie samorząd), ale on we własnej osobie. Zdecyduj się ministrze - albo masz coś do powiedzenia w sprawie ochrony zdrowia, albo nie masz i labo zacznij coś robić, albo przestań sie wpiep...ać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zue1 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:00 Akurat ten szpital podlega pod ministerstwo Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:16 BZDURA jest samorządowy Odpowiedz Link Zgłoś
zue1 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:28 od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
zue1 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 08:08 Bzdura, bzdura. Podlega pod ministerstwo patrz strona bip.mz.gov.pl . No chyba ,że określenie samorządowy oznacza ,że kazdy robi co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
209x5 Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 12:30 Niech Łodzi zabiorą CMP, niech zabiorą autostradę, lotnisko, zamknąć UŁ i Politechnikę. Łódź już staje się powoli ciemnogrodem. Pensje niższe niż w innych miastach. Miałam wielki szacunek dla Religi, ale po tym co opowiadał o CMP już wiem, że nie kieruje się pobudkami merytotycznymi, to zemsta kaczorów. Acha, p.Religa jest jeszcze szpital onkologiczny, chyba też zadłużony, może też trzeba go zlikwidować. Łódź nie ma kompleksów, tylko jest za blisko Warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:41 Ale za to Lodz ma religijnego prezydenta. On jest taki operatywny! Oj jak sie stara o rozwoj miasta (najbardziej w kosciele). Z tego wszystkiego, zapomnial ubiegac sie o stadion w Lodzi na mistrzostwa w 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
cloak_and_dagger Kto tu przyjmuje łapówki ? 19.07.07, 12:31 Panie doktorze, a Kossaka by Pan nie wziął ? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Kto tu przyjmuje łapówki ? 19.07.07, 15:17 ty synku to Kossaka widziałeś co najwyżej na pocztówce Odpowiedz Link Zgłoś
cloak_and_dagger Re: Kto tu przyjmuje łapówki ? 19.07.07, 16:39 Ależ inteligentna odpowiedź. Prawda Zbysiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Kto tu przyjmuje łapówki ? 20.07.07, 01:06 tak misiu godna twego poziomu intelektualnego ( czyli Paramecium caudatum)....... Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi lekarze- zwyrodnialcy w mercedesach... 19.07.07, 12:51 i wciaz zebza o wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 12:59 Jak to zwykle bywa racja leży chyba gdzieś pośrodku. Wczoraj minęła pierwsza rocznica mojej drobnej kontuzji. Pozytywne wspomnienia mam jedynie ze stacji pogotowia ratunkowego we Wrocławiu. Niewiele mogli - jak to na pogotowiu. Ale starali się i co mogli to zrobili. Poza tym byli uprzejmi. Ale ze szpitala na ulicy Wiśniowej dokąd skierowano mnie z tego pogotowia wyeksmitowano mnie jak intruza. Skrzywiona złością twarz dyżurnej siostry i podobna z wymalowaną nań niechęcią twarz lekarza. I bardzo "fachowe" pytanie: Kto tu pana przysłał? Będę to pamiętał do końca życia. Zdjęli porządnie założony wcześniej na pogotowiu opatrunek, pogrzebali w ranie i założyli w sposób niechlujny plaster, który natychmiast się odkleił. Obce metalowe ciało w nodze, tuż nad kolanem a pan doktor uznał, że nie ma żadnego problemu i że można z tym żyć. Nie zaordynował mi żadnych antybiotyków, nie nakazał żadnego leczenia. Nazajutrz znajomy ortopeda (a ilu z nas ma znajomych lekarzy?)którego poprosiłem o pomoc (temperatura, ból) zaaplikował mi właściwe lekarstwa i doprowadził sprawę do końca, czyli do operacyjnego usunięcia tego metalu. Wszystkie panie i wszyscy panowie, z instytucji zwanej mylnie służbą zdrowia. To fakt, że zarabiacie nędzne pieniądze i należą się Wam zdecydowanie większe, ale część z Was powinna odejść z tego zawodu. Czy istnieje w Polsce podobna organizacja, (oprócz oczywistych resortów) w której tak impertynencko i praktycznie bez żadnej odpowiedzialności pomiata się częścią oczekujących pomocy ludzi? Popatrzcie na siebie naszymi oczami. A przy kolejnym strajku oprócz żądań i pretensji zaoferujcie co nieco od siebie. Coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
murek11 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:45 com.bi-nerki - serdecznie współczuje, ale czy nie wydaje ci się, że jeżeli ten lekarz i ta pielęgniarka pracowaliby w prywatnym szpitalu, w którym właścicielowi i zarządcy zależy, to... by tam już nie pracowali po tym jakbyś się na nich poskarżył??? Przekazałbyś swojemu pryatnemu ubezpieczycielowi, że tak Cię tam potraktowano i ubezpieczyciel przestałby kupować usługi w tym szpitalu... nie rozumiem dlaczego ludzie tak boją się prywatnego zarządzania pieniędzmi ze składek i zakładami opieki zdrowotnej?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 14:51 to pytanie jest proste-nie bedzie moglo "to panstwo"okradac swoich obywateli z uslug medycznych i bedzie zmuszone do konkretnych rozliczen!!poza tym nie bedzie tylu posadek dla przyglupow z tej smierdzacej "koalicji" Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:19 combinerki wszystko fajnie tylko co twoja noga ma wspólnego z ICZMP? Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 16:18 kzet69 napisał: > combinerki wszystko fajnie tylko co twoja noga ma wspólnego z ICZMP? Doradzam lekture na Forum szpitale poloznicze i jak rodzace sa traktowane w ICZMP. Noz sie w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 01:07 ale nóżki kombinerka nie leczyły oddziały położnicze... hihhiii Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 13:39 Panowie reformatorzy czekają, aż ktoś zemrze. Wtedy dopiero rozpoczną atak na niedobrych lekarzy. Zacznie się wywijanie Hipokratesem, ględzenie o sumieniach i takie różne prawe i sprawiedliwe połajanki. A winowajca gdzie? Podobno ostatnio, widziano go w Al.Ujazdowskich, jak wysiadał z długiej czarnej limuzyny w otoczeniu innych, czarnych, długich i kosztownych limuzych. Z ochroną! Przed kim? Przed nami Polakami! Odpowiedz Link Zgłoś
altarius Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:49 michalparadowski napisał: > Z ochroną! > Przed kim? > Przed nami Polakami! Zartujesz? Ty Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
lune groteska 19.07.07, 13:44 wiekszosc szpitali nie jest zadluzona ; wiekszosc szpitali radzi sobie - nawet przy zanizonych cenach na uslugi medyczne (konsekwencja sa niskie place personelu i problemy z zakupem sprzetu, remontami itd.); CZMK to wg. mnie przyklad 'swietej krowy' :) zadluzenie nie powstalo w ciagu jednego roku - ale chyba NIKT wczesniej - nie mial odwagi podjac decyzji o restrukturyzacji szpitala ; jesli prawda jest info nt. oblozenia lozek (ok. 50 %)- to restrukturyzacja jest bezwzglednie konieczna ; Ludzie - nie dajcie sie zwariowac :) 'likwidacja' o ktorej mowi Minister Zdrowia - nie polega na tym ze przyjedzie ciezki sprzet budowlany i zrowna z ziemia CZMP :)))) To oznacza likwidacje 'podmiotu prawnego' - i utworzenie nowego - w ktorym z pewnoscia pozostana wszystkie potrzebne szpitalne oddzialy ... dla pacjentow niewiele sie zmieni ; szpital nadal bedzie kontraktowany przez NFZ ; restrukturyzacja moze byc problemem dla niewielkiej czesci personelu - moze dla ordynatorow - ktorzy przestana byc ordynatorami ? dla pielegniarek oddzialowych - ktore straca swoje funkcje ? dla niektorych lekarzy, dla niektorych pielegniarek ? nie dziwi mnie poploch w jaki wpadaja lekarze z CZMP ; ludzie boja sie zmian, boja sie ze beda dla nich niekorzystne ; ale obrzydliwe jest to - ze sieja strach wsrod pacjentow :((( przeraza mnie - ze dziennikarze lykaja te teksty ... powinni przeciez byc bardziej rzecznikami PACJENTOW a nie waskiej grupy interesu ; jasne ze dlug szpitala nie jest wynikiem strajku lekarzy - ale trwajacej latami "bezradnosci" dyrektora i wlasciciela (Min.Zdrowia); pieniedzy w sluzbie zdrowia jest tyle ile jest - wiec nalezy dostosowac dzialalnosc szpitala do mozliwosci finansowych a nie czekac jakiegos finansowego cudu ;) lekarzom pewnie do glowy nie przyszlo ze ktokolwiek powazy sie zrestrukturyzowac szpital- pomnik ; nie przyszlo im rowniez do glowy (ciekawe dlaczego ?) ze moga poniesc konsekwencje wlasnych strajkowych decyzji ; gdy szpital ledwo zipie (obciazony dlugiem) - to brak kasy z NFZ (szpital nie wykonal kontraktu z powodu strajku lekarskiego) moze pograzyc go ostatecznie ... Dla przecietnej pani domu ktora musi rozwaznie gospodarowac kasa - to pewnie oczywiste :) Szkoda ze zwiazek lekarzy - i pelniace "misje publiczna" media - nie rozumieja (albo udaja ze nie rozumieja ?) tak prostych spraw Odpowiedz Link Zgłoś
lune i a propos Min.Zdrowia 19.07.07, 13:48 ciekawe dlaczego ZADEN dziennikarz GW nie zapytal poprzedniego min.zdrowia - dlaczego nie zrobil nic - by CZMP funkcjonowalo lepiej, by nie zwiekszalo zadluzenia ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: i a propos Min.Zdrowia 19.07.07, 15:21 lune ale bzdety piszesz szkoda komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: i a propos Min.Zdrowia 19.07.07, 15:25 i jeszcze jedno ok jak chcesz lune dostosuje działalnosc szpitala do mozliwosci finansowych ok nie podam wcześniakowi surfaktantu a co tam niech zdycha, nie podam przy sepsie MRSA antybiotyku najnowszej generacji a co tam, nie podam przy zmiażdżonej wątrobie VII czynnika krzepnięcia a co tam niech zdychają... taki jest sens twoich popłuczyn lune i jeszcze jedno: zadłuzone są wszystkie szpitale wieloprofilowe i wysokospecjalistyczne w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
lune :) 19.07.07, 16:32 kzet69 napisał: > i jeszcze jedno ok jak chcesz lune dostosuje działalnosc szpitala do mozliwosci > > finansowych ok nie podam wcześniakowi surfaktantu a co tam niech zdycha, nie > podam przy sepsie MRSA antybiotyku najnowszej generacji a co tam, nie podam > przy zmiażdżonej wątrobie VII czynnika krzepnięcia a co tam niech zdychają... > taki jest sens twoich popłuczyn lune nic nie zrozumiales, niestety ; leki - to nie jest jedyny koszt leczenia ; problem w tym ze dyrektorzy nie zarzadzaja szpitalami ; szpitale-pomniki budowano w latach w ktorych NIKT nie liczyl kosztow funkcjonowania ... nie przejmowal sie kosztami (inaczej mowiac); od kiedy zaczeto te koszty liczyc - niektorzy przejeli sie i modernizowali szpitale, laczyli oddzialy, likwidowali te na ktorych mieli male oblozenie, tworzyli nowe - na ktore bylo zapotrzebowanie ... czyli dostosowywali sie ; inne zas szpitale trwaly - uznajac ze na "sluzbe zdrowia" MUSZA byc srodki finansowe ; owszem - musza - ale niekoniecznie na finansowanie czegos niewydolnego - bo to jest w gruncie rzeczy oszukiwanie pacjentow i pracownikow oraz zasysanie srodkow na oddluzenie z kieszeni podatnika ; > i jeszcze jedno: zadłuzone są wszystkie szpitale wieloprofilowe i > wysokospecjalistyczne w Polsce nie ; jesli chcesz - sprawdz ; sa wojewodztwa w ktorych szpitale kliniczne grzezna w dlugach i takie - w ktorych szpitale kliniczne sa w niezlej kondycji ; i nie ma to nic wspolnego z faworyzowaniem dobrymi pieniedzmi w latach ubieglych ; Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa lekarze powinni odpowiadać karnie 19.07.07, 14:04 za szkodzenie szpitalom czyli okradanie nas z pieniedzy. Kazdy inny pracownik gdyby narażał firmę na wielomilionowe straty dawno miałby sprawę w prokuraturze. osmieszyciel_lewicy_laickiej napisała: > kitlom już odwala > -mogli nie strajkować > i nie pogłębiać zadłużenia. > Z ich myśleniem nie dziw, > że służba zdrowia kuleje. > Normalni lekarze dali się > podpuścić lewicowcom zagrożonym > w przyjmowaniu łapówek Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: lekarze powinni odpowiadać karnie 19.07.07, 15:28 następny inteligent obrażajacy nie tylko Łódź ale i Kraków! opowiedz mi jak to lekarze narażają firmę na wielomilionowe straty??? aha wiem lecząc, operując ludzi i stosujac kosztowne terapie za które państwo nie chce płacic! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Zyc jak kapitalisci............. 19.07.07, 14:43 ale rzadac jak komunisci. www.bloguez.com/POLSKA/197537/...ROZTERKI-KOMUNISTY....................... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: ..Zyc jak kapitalisci............. 19.07.07, 15:29 słownik ortograficzny polecam przed następnym logowaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
rembka long live kzet69 and his obsession with spelling!! 20.07.07, 12:30 kzet69 napisał: > słownik ortograficzny polecam przed następnym logowaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 14:48 nie ma ceny za zdrowie polskich dzieci!!!mozna szpital zreorganizowac ale nie belkotac o likwidacji!czy dlatego ze zostal wybudowany przez PRL!tysiacom dzieci przywrocono tam zdrowie!czy to nie ma znaczenia?miliardy zlotych wyrzuca ten skundlony rzad na roznego rodzaju "swiatynie" i fundusze koscielne-pozwala na rozkradanie majatku narodowego przez"czrnosecinska stonke" a szpital o tym poziomie musi likwidowac?co to za kundle nami rzadza razem z tym kompletnie zglupialym religa?plecie brednie a nic do tej pory jako ten minister nie zrobil dla polskiej sluzby zdrowia!!!co za debile!!??podpisanej ponizej "osmieszaczce lewicy laickiej"zycze przypadkowej ciazy/najlepiej z jakims katabasem/i udanego porodu na jakiejs zakrystii!!!porod moze byc mnogi z wieloma powiklaniami! Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz strajk nie ma wpływu na jego kondycję ???? 19.07.07, 14:49 "Strajk nie ma wpływu na jego [szpitala] kondycję"? Za to samo powinni pana doktorka wywalić na zbity pysk z pracy i do tego z zakazem wykonywania zawodu! Jeżeli bowiem nie widzi tak prostej zależności,jak ta między wpływami za wykonane usługi (a jak się strajkuje, to ich nie ma) a kondycją finansową szpitala, to znaczy, że poziom inteligencji pana doktorka waha się tak gdzieś około 30... Kitle wychowane na starym "czy się stoi, czy się leczy, dwa tysiące się należy" i przywykłe, że bez dodatkowej opłaty, czyli łapówki, lekarz nie powinien nawet zbliżać się do pacjenta, chciałyby utrwalić stare obyczaje... Ale to se ne vrati, pane Havranek... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: strajk nie ma wpływu na jego kondycję ???? 19.07.07, 15:32 ponieważ większośc wysokospecjalistycznych usług medycznych (a takie wykonuje CZMP) jest opłacana przez NFZ grubo poniżej rzeczywistych kosztów i generuje długi, to strajk lekarzy moze jedynie polepszyc finansową sytuację szpitala, mniej pacjentów = mniej strat finansowych Odpowiedz Link Zgłoś
zue1 Re: strajk nie ma wpływu na jego kondycję ???? 20.07.07, 07:58 Jak by to było łatwo jakby receptą na zadłuzenie służby zdrowia było zrezygnowanie z realizowania usług medycznych.Ale są jeszcze tzw.koszty stałe utrzymania szpitala (koszty utrzymania budynków ,energia woda ,płace personelu , amortyzacja sprzętu itp.),które rosną niezależnie od tego czy usługi są wykonywane czy nie . W wycenie usługi medycznej one stanowią znaczny udział, a więc może lepiej wykonywać usługi (niewątpliwie wycenione ponizej ich autentycznej wartości) i ponosić trochę mniejsze straty . Wie o tym chyba każdy ,a juz na pewno człowiek który skończył najtrudniejsze studia na świecie i ciągle musi się dokształcać (nie trzeba skończyć do tego marketingu, ekonomi ani kursu dla członków rad nadzorczych) Po drugie trzeba było protestować przed podpisaniem kontraktu z NFZ . Odpowiedz Link Zgłoś