Dodaj do ulubionych

Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi...

19.07.07, 11:08
kitlom już odwala
-mogli nie strajkować
i nie pogłębiać zadłużenia.
Z ich myśleniem nie dziw,
że służba zdrowia kuleje.
Normalni lekarze dali się
podpuścić lewicowcom zagrożonym
w przyjmowaniu łapówek
Obserwuj wątek
    • beejay02 Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 11:15
      Oglądałem konferencję. Nie wiem skąd tyle zakompleksienia u mieszkańców prawie
      milionowego miasta. Kompleks głębokiej prowincji. Wszystkiemu winna Warszawa, a
      raczej mityczna "warszawka". lol Żałosne, a niby inteligentni ludzie.
      • hegemon72 zawisc, zazdrosc to jest własnie Polska 19.07.07, 11:21
        "... Chcą zamknąć szpital Matki Polki, żeby nie było konkurencji dla Warszawy stwierdził Zimny..."

bo wszyscy przeciez wiedza ze Religa to urodzony Warszawiak i wieloletni pracownik warszawskich szpitali

qrwa ten argument jest zawsze, jak cos siedzieje, trzeba podjaac niepopularna decyzje to od razu slychac kompleksy i zawistne pieprzenie ze Warszawa to czy tamto bo chce sama byc/istniec/rzadzic

to jest chore i po..e ale tacy niestety sa Polacy
        • stoprasizmowi lekarze..darmozjady, milionerzy, zwyrodnialcy 19.07.07, 12:02
          u mnie w miescie warszawie...jezdza mercedesami, bmw...i wciaz strajkuja ze im
          malo. ale spokojnie..podczas strajku przyjmuja prywatnie!!!!! bardzo
          chetnie...kase biora do kieszeni za wizyte i zadnego paragonu z kasy sie
          niedostanie...
          nastepne pielegniary..za noc przy lozku pacjenta biora w szpitalu brodnowskim
          biora 250 pln !!! i wmawiaja ludziom ze ich warszawiacy popieraja...
          won z warszawy darmozjady bo nikt o zdrowych zmyslach was niepopiera.
          jak niema pracy jako pielegniarka to robcie cos innego..ale co wy
          potraficie..zmywac kible...
          • 4krzych1 bezkarni, bezczelni, bezwstydni - mafia medyczna 19.07.07, 12:25
            • stoprasizmowi kolesie, lapowkarze, bezwzgledni, wstydzcie sie! 19.07.07, 12:43
              nikt waszych chorych strajkow niepopiera.chyba pomyliliscie systemy...komunizm
              juz sie skonczyl...za malo placa to zmien prace gamoniu jeden z drugim..zanim
              wybrales zawod niesprawdziles ile wynosi srednia pensja ?? to jestes
              idiota...ja bym w zyciu nieposzedl do pracy slabo platnej...straszycie
              wyjazdami za granice..ale ktory z was zna jezyk??? hahahaha chyba do rosji
              wyjedziecie...
              • no_one2 Re: kolesie, lapowkarze, bezwzgledni, wstydzcie s 19.07.07, 13:12
                Te ,ktore przepracowaly juz tu kilkanascie lat nie wyjada.
                Ale te po studiach jezyk znaja i sie jezykow ucza ,nie boj nic ,przejdz sie po
                szkolach jezykowych.

Nikt nie kaze Ci placic pielegniarce 250 za noc.Usiadz sam i rob wszystko sam,w
                czym problem.One swoje godziny wypracowuja ,a Ty mozesz co najwyzej je pocalowac
                wiesz gdzie ,nie musza jeden godziny dluzej siedziec przy jakimkolwiek chorym.

Bo te mityczne 250 o ktorym mowisz rozumiem ,ze jest za DODATKOWY dyzur,a nie
                lapowka.A jak lapowka to zglos to wiesz gdzie.
                • stoprasizmowi twoj nick swiadczy o tobie koleszko szpanerze.. 19.07.07, 14:01
                  skoro znasz angielski to wiesz ze jestes nikim...
                  • no_one2 Re: twoj nick swiadczy o tobie koleszko szpanerze 19.07.07, 14:46
                    Kolegow szukaj sobie na pastwisku.
                    • stoprasizmowi Re: twoj nick swiadczy o tobie koleszko szpanerze 19.07.07, 14:59
                      zacznij uzywac mozgu nieuku. pewnie spedziles kilka miesiecy w londynskich
                      autobusach jezdzac do pracy i teraz szpanujesz swoim prostackim nickiem. dla
                      nas jestes poprostu tylko lokalnym gamoniem i nikim wiecej.
      • puesta_del_sol Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:33
        Żałosne jest to, że od samego początku nie było i nie ma dobrego fachowca,
        który miałby odwagę zmierzyć się z reformą służby zdrowia!!! I w tym tkwi cały
        problem, ponieważ obsadzano stołeczek kolesiami (i to bez względu na to, kto
        był u władzy), a nie profesjonalistami.
      • luigi22 No przecież na zachodzie mogą się zatrudnić 19.07.07, 11:51
        W czym problem? Już nikt nie będzie wyzyskiwał tych biednych lekarzy, teraz
        pojadą sobie na zachód i będą zarabiać po 5 tys. funtów. Przecież ofert pracy
        dla lekarzy jest mnóstwo.
        • rembka Re: No przecież na zachodzie mogą się zatrudnić 19.07.07, 12:32
          luigi22 napisał:

> W czym problem? Już nikt nie będzie wyzyskiwał tych biednych lekarzy, teraz
          > pojadą sobie na zachód i będą zarabiać po 5 tys. funtów. Przecież ofert pracy
          > dla lekarzy jest mnóstwo.

Tak, ale tylko jako szeregowi lekarze i za te 5tys musza byc: punktualni,
          ubrani porzadnie, czysci, dyspozycyjni, bardzo mili dla pacjentow (ba, nawet
          tych czarnych, zoltych, analfabetek z zakrytymi glowami, etc.), musza sami
          podejmowac trudne decyzje i za nie odpowiadac - osobiscie!!! Nie moga liczyc na
          lekarska solidarnosc, w zyciu! Wrecz przeciwnie, koledzy z pracy skwapliwie
          zrzuca cala wine na lekarza z Polski. No i nie sa traktowani z taka rewerencja,
          jak w Polsce, bo w Anglii lekarz szpitalny, to pracownik ktory swiadczy uslugi
          i nie jedna obelge musi cierpliwie zniesc od plebsu. Na dodatek, sa traktowani
          z dystansem przez swoich o wiele lepiej platnych kolegow urodzonych i
          dyplomowanych w Anglii. QED.
          • dinozaur47 Re: No przecież na zachodzie mogą się zatrudnić 19.07.07, 17:15
            Łoj , nie wiem , ale jakby kto się w szpitalu angielskim próbował rzucić z buzią
            na doktora to by szpitalne security wyrzuciło go w ciągu sekund a potem jakby
            przyszło co do czego to na rok albo dwa proszę do doktora i szpitala w sąsiednim
            okręgu .
        • kzet69 Re: No przecież na zachodzie mogą się zatrudnić 20.07.07, 00:58
          luigi problem to będziesz miał ty, gdy zachorujes, ale to będzie twój i
          wyłącznie twój problem, zdechniesz pod płotem w ostatnich myślach przeklinając
          sam swoją durnotę..
      • dzielanski Pozdrowienia dla stolicy 19.07.07, 12:45
        Być może w tej sprawie jest to faktycznie objaw histerii, ale ktoś tę histerię
        napędza i nie są to mieszkańcy Łodzi.
        Niewiele wiem o służbie zdrowia, ale wiem, że np w administracji państwowej
        likwuiduje się etaty w miastach wojewódzkich, po to, żeby je odtworzyć w
        Warszawie, przy czym nie ma to żadnego praktycznego uzasadnienia; warszawscy
        pracownicy będą musieli większość czasu spędzać w "terenie" i - a jakże -
        pobierać za to diety. Nie mam żadnych dowodów, ale przypuszczam, że jest to
        typowy objaw nepotyzmu.
        Zupełnie kuriozalny jest odradzający się od czasu do czasu pomysł budowy
        centralnej szkoły oficerskiej dla Sił Zbrojnych w Warszawie (UON): nie wiem,
        czy w jakimkolwiek kraju poza Rosją taka instytucja funkcjonuje w stolicy, ale
        główny problem jest taki, że projektodawcy chcieliby w Warszawie wybudować
        wszystko, łącznie z nowymi budynkam - a nieruchomości to akurat jedyna rzecz,
        jaką Wojsko Polskie ma w NADMIARZE.
      • aron2004 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 14:08
        konowały do wojska
        • kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 00:59
          aron wracaj do lublina busiarzu... kurs powrotny WON przymule
    • miastomakow Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:17
      Oj wy lekarze i pielęgniarki - jak wam się nie podoba w Polsce to czemu nie
      wyjedziecie do Anglii czy Szwecji? Z drugiej strony pewnie na niczym się nie
      znacie i nie znacie języka ale to wasz problem. Nikt wam nie każe pracować w
      zawodzie, nie podoba się to się zwolnijcie. Im mniej szpitali tym mniej długów,
      im mniej lekarzy i pielęgniarek tym mniej łapówkarstwa.
      • battosai Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:54
        A jak wyjadą, to kto szanownego pana będzie leczył? Może uda się pan do znachora
        po poradę?
        • miastomakow Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:59
          w Polskim szpitalu bez łapówki nie ma rozmowy a wierzy szanowny pan w to ze w
          państwowym szpitalu można się z czegokolwiek wyleczyć skoro na najprostrzy
          zabieg czeka się miesiącami (bez łapówki). uważam ze lepiej zostać w domu i
          popijać herbatkę ziołową niż pozwolić na to by sfrustrowani niedouczeni i
          zakażeni " znieczulicą" znachorzy nazywający sie lekarzami i pielęgniarkami
          brali się za leczenie.
          • kdm35 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:26
            O! Szanowny Pan to ekspert i na medycynie świetnie zna się. Zuch. Taki to i
            rure wymieni i zęba wyrwie. Złota rączka jednym słowem. Pewnie przez te
            ziółka...
      • mcguirre A kto będzie leczył ciebie lub twoją rodzinę. 19.07.07, 15:06
        Myśl palancie. Jak wszyscy wyjadą to zdechniech u znachora.
    • kmieciuz Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 11:17
      Witam.

Czy wszyscy dziennikarze mają aż tak nikłe wiadomości z dziedziny historii, iż
      nie znają prawdziwego znaczenia sądów kapturowych? Sądy kapturowe działały
      podczas bezkrólewia i nie miały nic wspólnego z pozbawieniem oskarżonego prawa
      do obrony. Nazwa wzięła się prawdopodobnie z szat żałobnych noszonych po śmierci
      króla.
    • rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:21
      Jakie to szczescie, ze nareszcie zostal przelamany dyktat personelu sluzby
      zdrowia. Opieka medyczna sie zmienia, nie potrzebna jest przeciagla
      hospitalizacja w wiekszosci przypadkow, wiec na kij komu te molochy betonowe?
      Pacjenci sa przetrzymywani w szpitalach tylko dlatego, ze sa pod reka dla
      radiologow, histopatologow i konsultantow, a szpital dostaje forse za kazdy
      dzien przetrzymywania pacjenta + na badania jesli sa wykonywane w szpitalu.
      Absurdalnosc tego systemu doprowadza do tego, ze sprawni fizycznie pacjenci
      zajmuja lozka szpitalne.

Reformy i przeksztalcenia w sluzbie zdrowia to fundamentalny obowiazek
      ministerstwa, jakby nie bylo, pieniadze spoleczne finansuja sluzbe zdrowia,
      wiec ministerstwo ma obowiazek tak dysponowac tymi funduszami, zeby bylo jak
      najmniej marnotrawstwa.
      • iluminacja256 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:24
        Nie wiesz cżłoweiku o czym mówisz, wiec lepeij nie mów. To nie jest jakiś tam
        szpital, ale najwieksze centrum ginekologiczno-położnicze w Polsce, w tym
        mające jeden z najnowocześniejszych sprzętów do ratowania noworodków w cięzkich
        stanach, oraz prowadzące spory oddział patologii ciązy czyli czegoą teakiego,
        co sprawia, ze kobieta wraz z dzieckiem moz epojechaćna tamten świat. Owszem,
        tam sa potrzebne długie hospitalizacje, bo ciąza to nie tydzień , ale kilka
        miesięcy, a wiele z tych kobiet leży po 3-4. Tak wiec zanim coś napiszesz, to
        coś przeczytaj.

• rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:44
          Nie mowie o takich oczywistych rzeczach, jak te. Kontakt z Matka Polka maja
          wlasciwie wszyscy moi znajomi i ich opinie sa bardzo zroznicowane, w zaleznosci
          od oddzialow. Mowie o takich przypadkach, kiedy chorzy i w tym rowniez chore
          dzieci, sa przetrzymywane w tym szpitalu dla wygody lekarza i dla naciagania
          rachunkow. Matka Polka wymaga restrukturyzacji, bo w takiej formie w jakiej
          funkcjonuje w tej chwili, jest to studnia bez dna. Tam rzadzi towarzystwo
          wzajemnej adoracji, ktore ma swoich prywatnych pacjentow na panstwowych
          oddzialach. Lapowkarstwo na polozniczym i noworodkach, to tam chleb powszedni.
          Niech ten szpital funkcjonuje jako dobrze zarzadzane przedsiebiorstwo, a nie
          polprywatny folwark. Znam lekarzy w MP. Wiem, jakie maja domy i dokad jezdza na
          wakacje i ile kosztuje w MP lozko. Nie staraj sie dyskredytowac mojej opinii,
          bo jest oparta na bezposrednim doswiadczeniu. Nie wspominam juz o innych
          szpitalach, jak Barlickiego w Lodzi, gdzie pacjenci ubrani w dresy, chodza po
          podworku szpitalnym palac papierosy. Za to Fundusz zwraca szpitalowi forse.
          • iluminacja256 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:58
            >Lapowkarstwo na polozniczym i noworodkach, to tam chleb powszedni.

Masz na to rozumiem dowody? No to może idż do prokuraturty, zamiast tutaj to
            wypisywać.

Wiem, jakie maja domy i dokad jezdza na
            >
            > wakacje i ile kosztuje w MP lozko

To ile kosztuje łóżko?

Nie staraj sie dyskredytowac mojej opinii,
            > bo jest oparta na bezposrednim doswiadczeniu.

skoro jest oparta na Twoim doświadczeniu to nei mozna jej dyskredytować, bo to
            tylko Twoje doświadczenie. Akurat moje zdanie o tym szpitalu jest bardzo
            dobre. I tam nie chodzi wcale o łapówkarstwo - kazdy kto tam był widzi w czym
            problem - ogromne gmaszysko potrzebuje elektryczności, ogrzewania itp- to są
            gigantyczne rachunki za korytarze i sale po których mozna jezdzić samochodem;/
            Trochę rzeczywiscie przesadzili z wielkoscią.
            • rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:13
              Nie mam najmniejszego zamiaru rzucac liczbami. Sam wiesz na czym polega
              problem, wiec o co sie klocisz? Moje zdanie n.t. polskich szpitali jest bardzo
              zle. Przykro mi, ale jaka opinie mam miec, jesli uderza mnie brak
              gospodarnosci, AROGANCJA lekarzy, TELEWIZORY w pokojach pielegniarek. Moze w MP
              zlikwidowano juz TVs dla personelu, oby! Co mam myslec o lekarzu, ktory
              wychodzi do mnie na rozmowe na korytarzu i ma na sobie wymiety, za maly kitel i
              swieci golym, owlosionym brzuchem? Nie stac go na to zeby sie ubrac schludnie?
              Jaki pan, taki kram. Ja mieszkam w Anglii od 27-miu lat i tutaj w sluzbie
              zdrowia sie nie przelewa, ale nikt sobie nie zawlaszcza szpitali, jak personel
              szpitalny w Polsce, arogancki lekarz dostalby ode mnie taka riposte, zeby mu
              poszlo w piety. W MP nie mozna sie slowem uzalic na lekarzy lub pielegniarki
              ze strachu, a noz dzieckiem sie nie zajma, bo sie obraza?
              • iluminacja256 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:35
                No to nie mam pojęcia jak mieszkając w Anglii od 27 lat masz tak doskonałe i
                aktualne wiadomości o szpitalu z Łodzi,domach lekarzy, opłatach za łózko itp
                który powstał w zasadzie póżniej niżty wyjechałeś;/ Wiesz, mineło prawie 30
                lat i nawet poród rodzinny sie w Polsce praktykkuje, wiesz?
                • no_one2 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:21
                  W Anglii za reprymende i krzyki takie jak zdarzaja sie w Polskich szpitalach
                  dostalabys wysoka grzywne,wiec mozesz sobie co najwyzej pokrzyczec na forum.

A w Anglii jak sie przyjdzie z taka blahostka do lekarza jak w Polsce ,czeka sie
                  grzecznie na korytarzu 5-6h i nawet nikt nie jeknie dlaczego musi tak dlugo czekac.

• iluminacja256 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:38
                    No to cudownie - tylko nie wiem, jak ten wpis ma sie w ogóle do tematu, którym
                    jest CZMP .
                  • rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:07
                    no_one2 napisał:

> W Anglii za reprymende i krzyki takie jak zdarzaja sie w Polskich szpitalach
                    > dostalabys wysoka grzywne,wiec mozesz sobie co najwyzej pokrzyczec na forum.
                    >
                    > A w Anglii jak sie przyjdzie z taka blahostka do lekarza jak w Polsce ,czeka
                    si
                    > e
                    > grzecznie na korytarzu 5-6h i nawet nikt nie jeknie dlaczego musi tak dlugo
                    cze
                    > kac.
                    >
                    Bo z blahostkami sie nie chodzi na ostry dyzur, a takie skakanie z byle
                    blahostka do lekarza KOSZTUJE PODATNIKOW, czyli nas wszystkich. I nie mysl
                    sobie, ze policja na gwizdek przylatuje, jak pacjenci sie wychamiaja nad
                    lekarzami. Nie musialam nigdy sie z lekarzami klocic, bo byli zawsze bardzo
                    cierpliwi i uprzejmi. Wez rowniez pod uwage, ze w Anglii, ani dzieci, ani
                    emeryci, mlode i ciezarne matki, osoby na zasilku rencisci i studenci nie placa
                    za lekarstwa, ani za rzadne uslugi stomatologiczne w panstwowych przychodniach.
                    W Anglii lecza sie rowniez ludzie, ktorzy nie placa podatkow, ba nawet nie maja
                    pozwolenia na pobyt w kraju. Wiec wybacz, jesli panstwowa opieka zdrowotna jest
                    mniej niz doskonala.
                    • kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 01:01
                      rembka... moze slownik ortograficzny???? bo głupio jak błędy robisz, a błędy
                      jak słonie...
                • rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:00
                  wyobraz sobie, ze mam rodzicow i siostre w Polsce i tak sie niefortunnie
                  sklada, ze ostatnio bardzo czesto ktos z rodziny musi byc leczony i laduje w
                  szpitalu. Spedzam zatem dosyc duzo czasu w szpitalach, odwiedzajac rodzine i
                  angazujac sie w rozmowy z lekarzami. Moje wrazenia sa mieszane, ale raczej
                  nieprzyjemne. Choc zauwazam ogromna poprawe na przestrzeni 10-ciu lat, odkad
                  moj syn lezal w polskim szpitalu na zapalenie pluc. Ja i moja rodzina w Anglii
                  mamy prywatna polise ubezpieczeniowa, ale nawet jesli trzeba korzystac z
                  panstwowej mam porownanie, uwierz mi poziom swiadomosci i kultury polskich
                  lekarzy dopiero zaczyna sie zmieniac na lepszy i jeszcze dlugo pozostanie
                  naganny. Oczywiscie mowie kolektywnie i pewnie niejeden lekarz by mnie za to
                  uogolnienie spoliczkowal, ale trzeba naprawde anielskiej wspanialomyslnosci,
                  zeby smierdzace moczem materace, cuhnace poduszki, zardzewiale lozka, pajeczyny
                  pod sufitem, brudne toalety w polskich szpitalach, olewanie pacjentow,
                  dezinformacje, niedostepnosc lekarzy do udzielenia informacji i ich notoryczne
                  spoznianie sie uwazac za nieistotne i nie miec do lekarzy pretensji o taki stan
                  rzeczy. Nikt mi nie powie, ze standard higieny i rzetelnosc w wykonywaniu
                  zawodu sa az takie kosztowne, ze nie mozna tego poprawic.
          • milu100 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:20
            rembka napisała:

pewnie i masz racje ale opisałaś sytuację we WSZYSTKICH polskich szpitalach, i
            masz racje co de restrukturyzacji ale jej wymagają WSZYSTKIE polskie szpitale
            • rembka Milu: to jest prawda. Ale trzeba od czegos zaczac! 19.07.07, 12:25
              • kzet69 Re: Milu: to jest prawda. Ale trzeba od czegos za 20.07.07, 01:03
                ty zacznij od Słownika Ortograficznego Języka Polskiego na naukę nigdy nie jest
                za późno...
                • rembka Re: Milu: to jest prawda. Ale trzeba od czegos za 20.07.07, 12:08
                  kzet69 napisał:

> ty zacznij od Słownika Ortograficznego Języka Polskiego na naukę nigdy nie
                  jest
                  >
                  > za późno...

Nie widze zwiazku z moja wypowiedzia, nie mam polskich czcionek w swoim
                  komputerze, przemadrzalcu.
                • rembka kzet69 - Sorry, I better explain since you are... 20.07.07, 12:17
                  kzet69 napisał:

> ty zacznij od Słownika Ortograficznego Języka Polskiego na naukę nigdy nie
                  jest
                  >
                  > za późno...

somewhat intellectually challenged, my mistakes are not spelling errors, they
                  are as you should have noticed, due to me using English keyboard. So if you
                  think I can't spell in Polish, then please let's converse in English.
      • kozaczek3 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:23
        rembeka napisała
        "Reformy i przeksztalcenia w sluzbie zdrowia to fundamentalny obowiazek
        ministerstwa, jakby nie bylo, pieniadze spoleczne finansuja sluzbe zdrowia,
        wiec ministerstwo ma obowiazek tak dysponowac tymi funduszami, zeby bylo jak
        najmniej marnotrawstwa."

Co innego kancelarie Kaczorów i dodatkowo utworzone ministerstwa dla przystawek
        i jeszcze wiele innych sposobów do powiększenia kasy państwowej na wydatki
        włodarzy.
        • altarius Specjalnie dla kozaczka 19.07.07, 13:01
          Proponuje stworzyc nowe ministerstwo PROKTOLOGII.
          • kozaczek3 Tę prośbę skieruj do prezia,on jest władny!! 19.07.07, 13:11
            altarius napisał:

> Proponuje stworzyc nowe ministerstwo PROKTOLOGII.
            • altarius Re: Tę prośbę skieruj do prezia,on jest władny!! 19.07.07, 13:15
              Zboczuniu, ja nie prosze, ja proponuje.
              • kozaczek3 Re: Tę prośbę skieruj do prezia,on jest władny!! 19.07.07, 13:25
                altarius napisał:

> Zboczuniu, ja nie prosze, ja proponuje.

Zrozum mnie to nie jara.
                Ja wolę to co jest zaraz koło tego co ciebie tak podnieca, ale bardziej od
                strony brzuszka i to jest u kobietek.
                • altarius Re: Tę prośbę skieruj do prezia,on jest władny!! 19.07.07, 13:42
                  kozaczek3 napisał:
                  > Zrozum mnie to nie jara.
                  > Ja wolę to co jest zaraz koło tego co ciebie tak podnieca, ale bardziej od
                  > strony brzuszka i to jest u kobietek.
                  Wyleczyles sie? Przeciez to podobno niemozliwe.
    • zyks "Stocznia Gdańska". To wszystko jest tak skompliko 19.07.07, 11:23
      wane, nieprzejrzyste i załgane, że "biez wodki nie razbieriosz", a z wódką też
      chyba nie :-). Ale dziwię się, że nikt nie porówna tego do sprawy zlikwidowanej
      przez Rakowskiego Stoczni Gdańskiej (opinia publiczna uważała, że za karę - i
      pewnie tak było), która też przodowała w strajkach, też była w kłopotach
      finansowych, a której premier Rakowski serdecznie nienawidził. I tu tak samo
      widać, że Religa tego szpitala wogóle nie kocha :-).
    • puesta_del_sol Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:29
      Mam pytanie: cierpisz na debilizm od urodzenia, czy spadłeś z łóżeczka na
      główkę i tak ci już zostało, i stąd kłopot w czytaniu ze zrozumieniem?
      • nec_nec Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:54
        Sprzęt może i mają najlepszy, ale podejście do pacjentek..wystarczy poczytać
        forum szpitale, parę cytatów:na podstawie doswiadczeń z 1 porodu nie
        polecam MP. Fabryka i obojętnośc; Witam serdecznie.Absolutnie odradzam CZMP
        rodzilo tam kilka moich znajomych i
        wszystkie wracaly po porodzie z depresja MASAKRA!!! ;Co do Matki Polki, to
        słyszałam same złe rzeczy, widziałam zdjęcia Maluszka z
        odparzonymi miejscami pod paszkami i przy nóżkach, bo tak go zawineli. Fabryka,
        nikt podobno nie interesuje sie matką.; Nie polecam natomiast Matki Polki!!!To
        najgorszy szpital w Łodzi!!!
        Po porodzie tam musiałam przejść operację,pomimo tego, że poród zakończył się
        cesarką. Potraktowano mnie tak, że niemogłam już później rodzić naturalnie.Nie
        słyszałam na jego temat żadnych pozytywnych opini;Rodziłam na 2 oddziale. 2
        godziny po porodzie przenieśli mnie na V piętro .. i
        tam nie było juz tak różowo. Nikt Ci nie pomoże, możesz liczyć tylko na siebie.
        Łacha ze wszystkim. Przyciski do alarmu są chyba tylko ozdobą bo nikt na nie nie
        reaguje. Pielęgniarki bardzo niemiłe, nie pomogą Ci w niczym!!! Jeżeli chodzi
        jednak o sprzęt to Matka Polka jest najlepsza. Jeżeli masz kłopoty z ciążą to
        się nie zastanawiaj. V piętro jakoś przeżyjesz, długo tam nie trzymają, ja byłam
        2 i pół doby. Powodzenia.
        Więc..sprzęt może i najlepszy, ale lekarze i pielęgniraki..tragedia
        • kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:26
          necnec! jesteś analfabetką czy jesteś pijana??? bo to co piszesz to jest bełkot!
          • nec_nec Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 16:00
            Napisałam wyraźnie - parę cytatów z forum szpitale - wkleiłam parę opinii
            róznych forumowiczek o tym szpitalu.
            • kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 01:04
              nec_nec wklej sobie trochę wiedzy... ale niekoniecznie z magla...
              • nec_nec Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 10:45
                konstruktywnych argumentow brak??? a może te wszystkie historie sa zmyslone?
                pewenie jestes lekarzem z tego szpitala, typowe podejscie.
                • rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 12:22
                  nec_nec napisał:

> konstruktywnych argumentow brak??? a może te wszystkie historie sa zmyslone?
                  > pewenie jestes lekarzem z tego szpitala, typowe podejscie.

nec_nec, nie denerwuj sie kz(jak-mu-tam)69 to ewidentny prostak/prostaczka,
                  przeczytaj inne posty, potrafi tylko docinac internautom i to w chamski sposob.
                  Miernota intelektualna, typowy abnegat, szkoda energii na pojedynek slowny z
                  takimi typami. Pozdrawiam. rembka
        • yorik weź i nie reaguj... 20.07.07, 10:42
          > Więc..sprzęt może i najlepszy, ale lekarze i pielęgniraki..tragedia

taak.
          Sprzęt sam bada i leczy, a lekarze i pielęgniarki tylko przeszkadzają.

> reaguje. Pielęgniarki bardzo niemiłe, nie pomogą Ci w niczym!!! Jeżeli chodzi
          > jednak o sprzęt to Matka Polka jest najlepsza. Jeżeli masz kłopoty z ciążą to
          > się nie zastanawiaj. V piętro jakoś przeżyjesz, długo tam nie trzymają, ja była

teraz, po likwidacji, sprzęt będzie do wzięcia (wynajęcia).
          Może spróbujesz?
          taki dobry, ciążę powikłaną poprowadzi...
    • ochmarek Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 11:50
      Panie Religa, zliwkwiduj sobie Pan szpital w Zabrzu i kilka w Warszawie a CZMP
      zostaw w spokoju i jeszcze jedno, skoncz pan, wstydu oszczedx, ejst pan jednym
      z najgorszych Ministrów w tym rządzie, wiec pora sie zastanowić czy nie lepszym
      rozwiazaniem byłaby jakeż zasłuzona w Pana przypadku emerytura!!
    • battosai Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 11:52
      Pan Religa niech nie zapomina, że ministrem się bywa, a lekarzem się jest. Jego
      upadek ze szczytu może być baaardzo bolesny, wydaje mi się, że jego
      koledzy-lekarze o to zadbają.
    • jmtp Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 11:54
      patrzac z innej strony to moze sie okazac, ze zamkniecie tego szpitala (jak i
      kolejnych) wyjdzie wszystkim na zdrowie - natura nie znosi prozni i ludzie musza
      sie leczyc w specjalistycznych osrodkach, wezmie to ktos z prywatnym kapitalem i
      zrobi porzadny szpital (z dobrymi placami dla lekarzy i pielegniarek oraz dobrym
      serwisem dla pacjentow traktowanych jak klientow) bez haracza i nadzoru
      ministerstwa i rzadu to nie bedzie to takie drogie - a jak zapytasz skad ludzie
      wezma kase to odpowiem: z tego co teraz placa - i tak bezplatna sluzba zdrowia w
      specjalistycznych szpitalach to mit - a tu bedzie wiadomo, za co placic i komu.

Jak szpitale przestana byc panstwowe Ministerstwo Zdrowia przestanie miec racje
      bytu, zniknie wiec skladka zdrowtona i bedziemy wiecej zarabiali i bedzie nas
      stac na leczenie. Taka wizja przyszlosci sluzby zdrowia.
    • aatramm Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:00
      Po co to larum? Przeciez nie będzie tak, ze nagle przyjdzie syndyk, po dwóch
      miesiacach zaś budlożery, a na obszarze obecnie zajmowanym przez szpitall
      wyrośnie osiedle domków.
      Szpital ma przejśc pod adminsitrację Uniwerystetu Medycznego - tak jest w
      Stanach: duże szpitale specjalistyczne zwykle zawiadowane sa przez uczelnie. To
      ma sens z naukowego punktu widzenia, a także z punktu widzenia ekonomicznego.

Nie mam jednocześnie wątpliwoście, ze to akcja propagandowa, majaca na celu
      wymuszenie posłuszeństwa na strajkujących pracownikach słuzby zdrowia.

A jest jedno proste, oczywiste i uniwesalne lekarstwo na te rozległa i
      wielowatkową chorobe, która toczy polski system ochrony zdrowia: prywatayzacja
      i znieniesie pozorności bezpłatności świadczeń lekarskich...

Przeciez jedyną gałęzia medycyny, która działa bez zarzutu jest stomatologia,
      która w ogromnej większości opiera się na prywatnych praktykach i spólkach.

Tylkoe, że jak "solidarny" (czyt. socjalistyczny) rząd mógłby nagle mohairowym
      wyborcom powiedziec: kochani, nie ma innej rady, tylko prywatyzacja?

Więc tak trwamy od strajku do strajku, od afery do afery... Ech...

nie ma jednego pzretargu w szpitalach w Polsce, który nie byłby "ustawiony"!
      • scibor3 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:31
        > Przeciez jedyną gałęzia medycyny, która działa bez zarzutu jest stomatologia,
        > która w ogromnej większości opiera się na prywatnych praktykach i spólkach.

Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle? Mamy, jako społeczeństwo, najgorszy
        stan uzębienia w Europie. Nie wiedziałeś synku? To się najpierw dowiedz a
        dopiero później wypisuj kocapoły rodem z UPR.
        • aatramm Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:07
          scibor3 napisał:

> > Przeciez jedyną gałęzia medycyny, która działa bez zarzutu jest stomatolo
          > gia,
          > > która w ogromnej większości opiera się na prywatnych praktykach i spólkac
          > h.
          >
          > Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle? Mamy, jako społeczeństwo,
          najgorsz
          > y
          > stan uzębienia w Europie. Nie wiedziałeś synku? To się najpierw dowiedz a
          > dopiero później wypisuj kocapoły rodem z UPR.

Po pierwsze jestem kobieta, co dos łatwo mozna wydedukowac na podstawie nicka :)

Po drugie mamy najgorszy stan uzębienia, bo nie myjemy zębów i za rzadko
          chodzimy do dentysty.
          Poza tym jest u nas najwyższa śmiertelność w grupie chorych na raka piersi,
          szyjki macicy itp - ale co to ma do rzeczy?

W stomatologii nie ma miejsca na korupcje, bo nie ma publicznych pieniędzy. To
          proste.

A UPR nie jest mi bliskie. Lezy mi na sercu dobro pacjenta, który i tak płaci
          (tyle, zę pod stołem, w koppercie, lub w formie prezentu) za to, co
          teoretycznie powienien dostac za darmo. I denerwuje mnie to, ze co miesiąc
          potrącane mi są niebagatelne pieniądze z pensji, których 60% pochłania
          biurokracja , korupca i nieudolne instytucje.

To nie sa kocapoły, to sa fakty.
    • milu100 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:08
      no cóż panie ministrze Religa, stracił pan cały mój szacunek którym do niedawna
      pana darzyłem za osiągnięcia w dziedzinie kardiochirurgii
      nie rozumiem pana decyzji w sprawie likwidacji tak potrzebnego i zasłużonego
      szpitala jakim jest ICZMP
      na myśl przychodzi tylko mściwość i chęć zastraszenia innych szpitali
      a także chęć przeniesienia części personelu i sprzętu do Warszawy
    • kozaczek3 Po co nam szpitale pomniki" Matki Polki"i inne 19.07.07, 12:12
      Przecież matki Polki będą coraz częściej rodziły i leczyły się w krajach Unij
      Europejskiej.
      A moherom wystarczą kapliczki, kościoły , bazyliki i katedry.
      Oraz strawa duchowa Maryśki w przekładzie o Dyrektora.
      • altarius Re: Po co nam szpitale pomniki" Matki Polki"i inn 19.07.07, 13:03
        Ale ty, kozaku, bez proktologa nie wyrobisz.
        • kozaczek3 Re: Po co nam szpitale pomniki" Matki Polki"i inn 19.07.07, 13:21
          altarius napisał:

> Ale ty, kozaku, bez proktologa nie wyrobisz.>

Widzę, że jesteś świetnym lekarzem a badania przezodbytnicze bardzo cię jarają.
          Proszę przyjść na paradę równości lub na jakieś Seminarium dupowne i tam sobie
          poszukać interesującego obiektu do badań naukowych.
          Ja dziękuję za tę bardzo merytoryczną odpowiedź, ale z twoje propozycji nie
          skorzystam.
          • altarius Re: Po co nam szpitale pomniki" Matki Polki"i inn 19.07.07, 13:44
            Gdzie tu widziales propozycje, zboczku?
    • domektomek Dlaczego szpitale są deficytowe? 19.07.07, 12:24
      Dlatego bo:
      ---ostatnia wycena /zaniżonych zresztą wówczas/ kosztów leczenia miała miejsce
      przed bodaj 8 laty
      ---decyzje o budowie nowych szpitali mają charakter polityczny a nie ekonomiczny
      ---brak zamkniętych zakładów rehabilitacji i domów opieki powoduje
      przetrzymywanie pacjentów w szpitalach i wzrost ich kosztów
      ---rozbudowana administracja na poziomie ministerstwa,NFZ-u i szpitali
      ---ogólny brak troski o państwowe pieniądze,bowiem tylko prywatyzacja wymusza
      zdrową dla finansów konkurencję
      Niech społeczeństwo nie wymaga od lekarzy reorganizacji służby zdrowia.Tym
      powinni zajmować się inni.Jedno jest pewne:bez prywatyzacji nic się nie zmieni.
    • murek11 Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 12:25
      Bardzo mi się podoba podejście ministra religi!!!
      jak zapytać go o podwyżkę dla personelu szpitala to wierdzi że to nie jego
      sprawa. że powinni się tym zająć dyrektorzy szpitali, bo on nie ma w tej
      sprawie nic do powiedzenia i nie jest stroną.

jak chodzi o "upadłość", to nagle stwierdza że jest odpowiednim organem aby o
      tym decydować, już nie dyrektor i właściciel (pewnie samorząd), ale on we
      własnej osobie.

Zdecyduj się ministrze - albo masz coś do powiedzenia w sprawie ochrony
      zdrowia, albo nie masz i labo zacznij coś robić, albo przestań sie wpiep...ać!!!
      • zue1 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:00
        Akurat ten szpital podlega pod ministerstwo
        • kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:16
          BZDURA jest samorządowy
          • zue1 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:28
            od kiedy?
          • zue1 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 08:08
            Bzdura, bzdura. Podlega pod ministerstwo patrz strona bip.mz.gov.pl . No
            chyba ,że określenie samorządowy oznacza ,że kazdy robi co chce.
    • 209x5 Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 12:30
      Niech Łodzi zabiorą CMP, niech zabiorą autostradę, lotnisko, zamknąć UŁ i
      Politechnikę. Łódź już staje się powoli ciemnogrodem. Pensje niższe niż w
      innych miastach. Miałam wielki szacunek dla Religi, ale po tym co opowiadał o
      CMP już wiem, że nie kieruje się pobudkami merytotycznymi, to zemsta
      kaczorów. Acha, p.Religa jest jeszcze szpital onkologiczny, chyba też
      zadłużony, może też trzeba go zlikwidować.
      Łódź nie ma kompleksów, tylko jest za blisko Warszawki.
      • rembka Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 12:41
        Ale za to Lodz ma religijnego prezydenta. On jest taki operatywny! Oj jak sie
        stara o rozwoj miasta (najbardziej w kosciele). Z tego wszystkiego, zapomnial
        ubiegac sie o stadion w Lodzi na mistrzostwa w 2012.
    • cloak_and_dagger Kto tu przyjmuje łapówki ? 19.07.07, 12:31
      Panie doktorze, a Kossaka by Pan nie wziął ?
      • kzet69 Re: Kto tu przyjmuje łapówki ? 19.07.07, 15:17
        ty synku to Kossaka widziałeś co najwyżej na pocztówce
        • cloak_and_dagger Re: Kto tu przyjmuje łapówki ? 19.07.07, 16:39
          Ależ inteligentna odpowiedź. Prawda Zbysiu ?
          • kzet69 Re: Kto tu przyjmuje łapówki ? 20.07.07, 01:06
            tak misiu godna twego poziomu intelektualnego ( czyli Paramecium
            caudatum).......
    • stoprasizmowi lekarze- zwyrodnialcy w mercedesach... 19.07.07, 12:51
      i wciaz zebza o wiecej...
    • com.bi-nerki Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 12:59
      Jak to zwykle bywa racja leży chyba gdzieś pośrodku. Wczoraj minęła pierwsza
      rocznica mojej drobnej kontuzji. Pozytywne wspomnienia mam jedynie ze stacji
      pogotowia ratunkowego we Wrocławiu. Niewiele mogli - jak to na pogotowiu. Ale
      starali się i co mogli to zrobili. Poza tym byli uprzejmi. Ale ze szpitala na
      ulicy Wiśniowej dokąd skierowano mnie z tego pogotowia wyeksmitowano mnie jak
      intruza. Skrzywiona złością twarz dyżurnej siostry i podobna z wymalowaną nań
      niechęcią twarz lekarza. I bardzo "fachowe" pytanie: Kto tu pana przysłał? Będę
      to pamiętał do końca życia. Zdjęli porządnie założony wcześniej na pogotowiu
      opatrunek, pogrzebali w ranie i założyli w sposób niechlujny plaster, który
      natychmiast się odkleił. Obce metalowe ciało w nodze, tuż nad kolanem a pan
      doktor uznał, że nie ma żadnego problemu i że można z tym żyć. Nie zaordynował
      mi żadnych antybiotyków, nie nakazał żadnego leczenia. Nazajutrz znajomy
      ortopeda (a ilu z nas ma znajomych lekarzy?)którego poprosiłem o pomoc
      (temperatura, ból) zaaplikował mi właściwe lekarstwa i doprowadził sprawę do
      końca, czyli do operacyjnego usunięcia tego metalu. Wszystkie panie i wszyscy
      panowie, z instytucji zwanej mylnie służbą zdrowia. To fakt, że zarabiacie
      nędzne pieniądze i należą się Wam zdecydowanie większe, ale część z Was powinna
      odejść z tego zawodu. Czy istnieje w Polsce podobna organizacja, (oprócz
      oczywistych resortów) w której tak impertynencko i praktycznie bez żadnej
      odpowiedzialności pomiata się częścią oczekujących pomocy ludzi? Popatrzcie na
      siebie naszymi oczami. A przy kolejnym strajku oprócz żądań i pretensji
      zaoferujcie co nieco od siebie. Coś za coś.
      • murek11 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:45
        com.bi-nerki - serdecznie współczuje, ale czy nie wydaje ci się, że jeżeli ten
        lekarz i ta pielęgniarka pracowaliby w prywatnym szpitalu, w którym
        właścicielowi i zarządcy zależy, to... by tam już nie pracowali po tym jakbyś
        się na nich poskarżył???
        Przekazałbyś swojemu pryatnemu ubezpieczycielowi, że tak Cię tam potraktowano i
        ubezpieczyciel przestałby kupować usługi w tym szpitalu...

nie rozumiem dlaczego ludzie tak boją się prywatnego zarządzania pieniędzmi ze
        składek i zakładami opieki zdrowotnej?!?!
        • kazik.k Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 14:51
          to pytanie jest proste-nie bedzie moglo "to panstwo"okradac swoich obywateli z
          uslug medycznych i bedzie zmuszone do konkretnych rozliczen!!poza tym nie bedzie
          tylu posadek dla przyglupow z tej smierdzacej "koalicji"
      • kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 15:19
        combinerki wszystko fajnie tylko co twoja noga ma wspólnego z ICZMP?
        • colombina Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 16:18
          kzet69 napisał:

> combinerki wszystko fajnie tylko co twoja noga ma wspólnego z ICZMP?

Doradzam lekture na Forum szpitale poloznicze i jak rodzace sa traktowane w
          ICZMP. Noz sie w kieszeni otwiera.
          • kzet69 Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 20.07.07, 01:07
            ale nóżki kombinerka nie leczyły oddziały położnicze... hihhiii
    • michalparadowski Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Religi.. 19.07.07, 13:39
      Panowie reformatorzy czekają, aż ktoś zemrze. Wtedy dopiero rozpoczną atak na
      niedobrych lekarzy. Zacznie się wywijanie Hipokratesem, ględzenie o sumieniach
      i takie różne prawe i sprawiedliwe połajanki.
      A winowajca gdzie?
      Podobno ostatnio, widziano go w Al.Ujazdowskich, jak wysiadał z długiej czarnej
      limuzyny w otoczeniu innych, czarnych, długich i kosztownych limuzych.
      Z ochroną!
      Przed kim?
      Przed nami Polakami!
      • altarius Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 13:49
        michalparadowski napisał:
        > Z ochroną!
        > Przed kim?
        > Przed nami Polakami!
        Zartujesz? Ty Polakiem?
    • lune groteska 19.07.07, 13:44
      wiekszosc szpitali nie jest zadluzona ; wiekszosc szpitali radzi sobie - nawet
      przy zanizonych cenach na uslugi medyczne (konsekwencja sa niskie place
      personelu i problemy z zakupem sprzetu, remontami itd.); CZMK to wg. mnie
      przyklad 'swietej krowy' :) zadluzenie nie powstalo w ciagu jednego roku - ale
      chyba NIKT wczesniej - nie mial odwagi podjac decyzji o restrukturyzacji
      szpitala ; jesli prawda jest info nt. oblozenia lozek (ok. 50 %)- to
      restrukturyzacja jest bezwzglednie konieczna ;

Ludzie - nie dajcie sie zwariowac :) 'likwidacja' o ktorej mowi Minister
      Zdrowia - nie polega na tym ze przyjedzie ciezki sprzet budowlany i zrowna z
      ziemia CZMP :)))) To oznacza likwidacje 'podmiotu prawnego' - i utworzenie
      nowego - w ktorym z pewnoscia pozostana wszystkie potrzebne szpitalne
      oddzialy ... dla pacjentow niewiele sie zmieni ; szpital nadal bedzie
      kontraktowany przez NFZ ; restrukturyzacja moze byc problemem dla niewielkiej
      czesci personelu - moze dla ordynatorow - ktorzy przestana byc ordynatorami ?
      dla pielegniarek oddzialowych - ktore straca swoje funkcje ? dla niektorych
      lekarzy, dla niektorych pielegniarek ?

nie dziwi mnie poploch w jaki wpadaja lekarze z CZMP ; ludzie boja sie zmian,
      boja sie ze beda dla nich niekorzystne ; ale obrzydliwe jest to - ze sieja
      strach wsrod pacjentow :(((

przeraza mnie - ze dziennikarze lykaja te teksty ... powinni przeciez byc
      bardziej rzecznikami PACJENTOW a nie waskiej grupy interesu ;

jasne ze dlug szpitala nie jest wynikiem strajku lekarzy - ale trwajacej
      latami "bezradnosci" dyrektora i wlasciciela (Min.Zdrowia); pieniedzy w sluzbie
      zdrowia jest tyle ile jest - wiec nalezy dostosowac dzialalnosc szpitala do
      mozliwosci finansowych a nie czekac jakiegos finansowego cudu ;) lekarzom
      pewnie do glowy nie przyszlo ze ktokolwiek powazy sie zrestrukturyzowac szpital-
      pomnik ; nie przyszlo im rowniez do glowy (ciekawe dlaczego ?) ze moga poniesc
      konsekwencje wlasnych strajkowych decyzji ; gdy szpital ledwo zipie (obciazony
      dlugiem) - to brak kasy z NFZ (szpital nie wykonal kontraktu z powodu strajku
      lekarskiego) moze pograzyc go ostatecznie ...

Dla przecietnej pani domu ktora musi rozwaznie gospodarowac kasa - to pewnie
      oczywiste :)

Szkoda ze zwiazek lekarzy - i pelniace "misje publiczna" media - nie rozumieja
      (albo udaja ze nie rozumieja ?) tak prostych spraw

• lune i a propos Min.Zdrowia 19.07.07, 13:48
        ciekawe dlaczego ZADEN dziennikarz GW nie zapytal poprzedniego min.zdrowia -
        dlaczego nie zrobil nic - by CZMP funkcjonowalo lepiej, by nie zwiekszalo
        zadluzenia ?

;)
        • kzet69 Re: i a propos Min.Zdrowia 19.07.07, 15:21
          lune ale bzdety piszesz szkoda komentarza
          • kzet69 Re: i a propos Min.Zdrowia 19.07.07, 15:25
            i jeszcze jedno ok jak chcesz lune dostosuje działalnosc szpitala do mozliwosci
            finansowych ok nie podam wcześniakowi surfaktantu a co tam niech zdycha, nie
            podam przy sepsie MRSA antybiotyku najnowszej generacji a co tam, nie podam
            przy zmiażdżonej wątrobie VII czynnika krzepnięcia a co tam niech zdychają...
            taki jest sens twoich popłuczyn lune
            i jeszcze jedno: zadłuzone są wszystkie szpitale wieloprofilowe i
            wysokospecjalistyczne w Polsce
            • lune :) 19.07.07, 16:32
              kzet69 napisał:

> i jeszcze jedno ok jak chcesz lune dostosuje działalnosc szpitala do
              mozliwosci
              >
              > finansowych ok nie podam wcześniakowi surfaktantu a co tam niech zdycha, nie
              > podam przy sepsie MRSA antybiotyku najnowszej generacji a co tam, nie podam
              > przy zmiażdżonej wątrobie VII czynnika krzepnięcia a co tam niech zdychają...
              > taki jest sens twoich popłuczyn lune

nic nie zrozumiales, niestety ; leki - to nie jest jedyny koszt leczenia ;
              problem w tym ze dyrektorzy nie zarzadzaja szpitalami ; szpitale-pomniki
              budowano w latach w ktorych NIKT nie liczyl kosztow funkcjonowania ... nie
              przejmowal sie kosztami (inaczej mowiac); od kiedy zaczeto te koszty liczyc -
              niektorzy przejeli sie i modernizowali szpitale, laczyli oddzialy, likwidowali
              te na ktorych mieli male oblozenie, tworzyli nowe - na ktore bylo
              zapotrzebowanie ... czyli dostosowywali sie ; inne zas szpitale trwaly -
              uznajac ze na "sluzbe zdrowia" MUSZA byc srodki finansowe ; owszem - musza -
              ale niekoniecznie na finansowanie czegos niewydolnego - bo to jest w gruncie
              rzeczy oszukiwanie pacjentow i pracownikow oraz zasysanie srodkow na oddluzenie
              z kieszeni podatnika ;

> i jeszcze jedno: zadłuzone są wszystkie szpitale wieloprofilowe i
              > wysokospecjalistyczne w Polsce

nie ; jesli chcesz - sprawdz ; sa wojewodztwa w ktorych szpitale kliniczne
              grzezna w dlugach i takie - w ktorych szpitale kliniczne sa w niezlej
              kondycji ; i nie ma to nic wspolnego z faworyzowaniem dobrymi pieniedzmi w
              latach ubieglych ;

• premier.z.krakowa lekarze powinni odpowiadać karnie 19.07.07, 14:04
      za szkodzenie szpitalom czyli okradanie nas z pieniedzy.
      Kazdy inny pracownik gdyby narażał firmę na wielomilionowe straty dawno miałby sprawę w prokuraturze.

osmieszyciel_lewicy_laickiej napisała:

> kitlom już odwala
      > -mogli nie strajkować
      > i nie pogłębiać zadłużenia.
      > Z ich myśleniem nie dziw,
      > że służba zdrowia kuleje.
      > Normalni lekarze dali się
      > podpuścić lewicowcom zagrożonym
      > w przyjmowaniu łapówek
      • kzet69 Re: lekarze powinni odpowiadać karnie 19.07.07, 15:28
        następny inteligent obrażajacy nie tylko Łódź ale i Kraków! opowiedz mi jak to
        lekarze narażają firmę na wielomilionowe straty??? aha wiem lecząc, operując
        ludzi i stosujac kosztowne terapie za które państwo nie chce płacic!
    • presentation1 ..Zyc jak kapitalisci............. 19.07.07, 14:43
      ale rzadac jak komunisci.
      www.bloguez.com/POLSKA/197537/...ROZTERKI-KOMUNISTY.......................
      • kzet69 Re: ..Zyc jak kapitalisci............. 19.07.07, 15:29
        słownik ortograficzny polecam przed następnym logowaniem!
        • rembka long live kzet69 and his obsession with spelling!! 20.07.07, 12:30
          kzet69 napisał:

> słownik ortograficzny polecam przed następnym logowaniem!
    • kazik.k Re: Lekarze ze szpitala Matki Polki: Decyzja Reli 19.07.07, 14:48
      nie ma ceny za zdrowie polskich dzieci!!!mozna szpital zreorganizowac ale nie
      belkotac o likwidacji!czy dlatego ze zostal wybudowany przez PRL!tysiacom dzieci
      przywrocono tam zdrowie!czy to nie ma znaczenia?miliardy zlotych wyrzuca ten
      skundlony rzad na roznego rodzaju "swiatynie" i fundusze koscielne-pozwala na
      rozkradanie majatku narodowego przez"czrnosecinska stonke" a szpital o tym
      poziomie musi likwidowac?co to za kundle nami rzadza razem z tym kompletnie
      zglupialym religa?plecie brednie a nic do tej pory jako ten minister nie zrobil
      dla polskiej sluzby zdrowia!!!co za debile!!??podpisanej ponizej "osmieszaczce
      lewicy laickiej"zycze przypadkowej ciazy/najlepiej z jakims katabasem/i udanego
      porodu na jakiejs zakrystii!!!porod moze byc mnogi z wieloma powiklaniami!
    • co.ty.powiesz strajk nie ma wpływu na jego kondycję ???? 19.07.07, 14:49
      "Strajk nie ma wpływu na jego [szpitala] kondycję"? Za to samo powinni pana
      doktorka wywalić na zbity pysk z pracy i do tego z zakazem wykonywania zawodu!
      Jeżeli bowiem nie widzi tak prostej zależności,jak ta między wpływami za
      wykonane usługi (a jak się strajkuje, to ich nie ma) a kondycją finansową
      szpitala, to znaczy, że poziom inteligencji pana doktorka waha się tak gdzieś
      około 30...
      Kitle wychowane na starym "czy się stoi, czy się leczy, dwa tysiące się należy"
      i przywykłe, że bez dodatkowej opłaty, czyli łapówki, lekarz nie powinien nawet
      zbliżać się do pacjenta, chciałyby utrwalić stare obyczaje... Ale to se ne
      vrati, pane Havranek...
      • kzet69 Re: strajk nie ma wpływu na jego kondycję ???? 19.07.07, 15:32
        ponieważ większośc wysokospecjalistycznych usług medycznych (a takie wykonuje
        CZMP) jest opłacana przez NFZ grubo poniżej rzeczywistych kosztów i generuje
        długi, to strajk lekarzy moze jedynie polepszyc finansową sytuację szpitala,
        mniej pacjentów = mniej strat finansowych
        • zue1 Re: strajk nie ma wpływu na jego kondycję ???? 20.07.07, 07:58
          Jak by to było łatwo jakby receptą na zadłuzenie służby zdrowia było
          zrezygnowanie z realizowania usług medycznych.Ale są jeszcze tzw.koszty stałe
          utrzymania szpitala (koszty utrzymania budynków ,energia woda ,płace
          personelu , amortyzacja sprzętu itp.),które rosną niezależnie od tego czy
          usługi są wykonywane czy nie . W wycenie usługi medycznej one stanowią znaczny
          udział, a więc może lepiej wykonywać usługi (niewątpliwie wycenione ponizej ich
          autentycznej wartości) i ponosić trochę mniejsze straty .
          Wie o tym chyba każdy ,a juz na pewno człowiek który skończył najtrudniejsze
          studia na świecie i ciągle musi się dokształcać (nie trzeba skończyć do tego
          marketingu, ekonomi ani kursu dla członków rad nadzorczych)
          Po drugie trzeba było protestować przed podpisaniem kontraktu z NFZ .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka