mjslon 26.07.07, 08:56 Co ze starymi filmami Disneya? Beda przeslaniac? Z tego co pamietam w kilku kreskowkach np animki pala.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annateodozja W filmach koncernu Walt Disney nie będzie papie.. 26.07.07, 09:10 bardziej mnie zastanawia ten miramax i czy to prawo będzie działało też do tyłu. jeśli tak, to ciekawa jestem, co oni zrobią z filmami tarantino na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
carton Przegięcie 26.07.07, 09:18 Rozumiem, że w filmach dla dzieci sceny z papierosem nie są raczej uzasadnione ale naleganie, aby nie pojawiały się w żadnych filmach produkowanych przez wytwórnie należące do koncernu jest przegięciem. "Nawet jeśli w produkcji któregokolwiek spośród studiów wchodzących w skład koncernu znajdzie się scena z papierosami, na opakowaniu płyty DVD będzie zamieszczone ostrzeżenie. Właściciele kin zostaną natomiast poproszeni, aby przed takim filmem emitowali reklamę społeczną, przestrzegającą przed skutkami palenia." A jeśli znajdzie się tam np. scena przedstawiająca dzieciaka przejeżdżającego na rowerze w poprzek ulicy, to przed filmem emitowana będzie "pogadanka" o niebezpiecznych zachowaniach na drodze? Co do kreskówek, to faktycznie były tam "palące" sceny. I co teraz? Zaprzestanie się ich wyświetlania? Wspomniane sceny zostaną wycięte? Pojawią się "kwadrciki"? Odpowiedz Link Zgłoś
uzynska W filmach koncernu Walt Disney nie będzie papie.. 26.07.07, 10:00 Zastanawia mnie jedno - dlaczego wycofujemy papierosy z filmów a nie ze sklepów? Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 nie będzie petów, nie będzie wódy... 26.07.07, 10:40 nie będzie młodzieży nocą na ulicach, NIE BęDZIE NICZEGO ! tako rzecze Kononowicz.. ale tylko w filmach Disneya, tym samym będzie 5 oskarów w kategorii fantasy... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: W filmach koncernu Walt Disney nie będzie pap 28.07.07, 22:48 uzynska napisała: > Zastanawia mnie jedno - dlaczego wycofujemy papierosy z filmów a nie ze > sklepów? ************************************ Budżet nie cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: W filmach koncernu Walt Disney nie będzie pap 26.07.07, 10:22 LOL, się zaczyna. WB już nie pokazuje starych królików bugsów, gdzie głupkiem był czarny, a teraz Disney próbuje odczarować rzeczywistość. To wspaniały krok, nie będzie papierosów w filmach, ale będą narkotyki, gwałty, morderstwa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
fixmeamartini Czyli Kevin Smith wylatuje z Miramax 26.07.07, 10:25 W końca jara non-stop :) a tak bardziej serio, to oczywiście ta cała sprawa jest typową dla amerykanów absurdalną bzdurą. Disney szybciej odrzuca papierosy niż najazdy na Żydów :P jestem na etapie rzucania palenia, więc "hurra" nie krzyczę na temat papierosów, jednak takie rozwiązanie jest po prostu bzdurne. jeśli chcą dbać o zdrowie widzów, to niech wreszcie z filmów znikną maszyny z coca-colą i budki z hamburgerami. innymi słowy - Disney wali jedną wielką ściemę. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czyli Kevin Smith wylatuje z Miramax 28.07.07, 22:53 fixmeamartini napisał: > jednak takie rozwiązanie jest po prostu bzdurne. jeśli chcą dbać o zdrowie > widzów, to niech wreszcie z filmów znikną maszyny z coca-colą i budki z > hamburgerami. > innymi słowy - Disney wali jedną wielką ściemę. **************************************** Pomysł jest dobry. Wycofają tytoń, fast-foody, alkohol, hazard, agresję i będą pokazywać nie ściemę, a ścianę. Taką białą - przez 90 minut. Odpowiedz Link Zgłoś