Dodaj do ulubionych

W filmach koncernu Walt Disney nie będzie papie...

26.07.07, 08:56
Co ze starymi filmami Disneya? Beda przeslaniac? Z tego co pamietam w kilku
kreskowkach np animki pala....
Obserwuj wątek
    • annateodozja W filmach koncernu Walt Disney nie będzie papie.. 26.07.07, 09:10
      bardziej mnie zastanawia ten miramax i czy to prawo będzie działało też do
      tyłu. jeśli tak, to ciekawa jestem, co oni zrobią z filmami tarantino na
      przykład.
    • carton Przegięcie 26.07.07, 09:18
      Rozumiem, że w filmach dla dzieci sceny z papierosem nie są raczej uzasadnione
      ale naleganie, aby nie pojawiały się w żadnych filmach produkowanych przez
      wytwórnie należące do koncernu jest przegięciem.
      "Nawet jeśli w produkcji któregokolwiek spośród studiów wchodzących w skład
      koncernu znajdzie się scena z papierosami, na opakowaniu płyty DVD będzie
      zamieszczone ostrzeżenie. Właściciele kin zostaną natomiast poproszeni, aby
      przed takim filmem emitowali reklamę społeczną, przestrzegającą przed skutkami
      palenia."
      A jeśli znajdzie się tam np. scena przedstawiająca dzieciaka przejeżdżającego
      na rowerze w poprzek ulicy, to przed filmem emitowana będzie "pogadanka" o
      niebezpiecznych zachowaniach na drodze?
      Co do kreskówek, to faktycznie były tam "palące" sceny. I co teraz?
      Zaprzestanie się ich wyświetlania? Wspomniane sceny zostaną wycięte? Pojawią
      się "kwadrciki"?
    • uzynska W filmach koncernu Walt Disney nie będzie papie.. 26.07.07, 10:00
      Zastanawia mnie jedno - dlaczego wycofujemy papierosy z filmów a nie ze
      sklepów?
      • tepetoja szkoda - paieros w pysku bezczelnej mychy to COŚ 26.07.07, 10:11
      • aro7 nie będzie petów, nie będzie wódy... 26.07.07, 10:40
        nie będzie młodzieży nocą na ulicach, NIE BęDZIE NICZEGO ! tako rzecze Kononowicz..
        ale tylko w filmach Disneya, tym samym będzie 5 oskarów w kategorii fantasy...
      • maruda.r Re: W filmach koncernu Walt Disney nie będzie pap 28.07.07, 22:48
        uzynska napisała:

> Zastanawia mnie jedno - dlaczego wycofujemy papierosy z filmów a nie ze
        > sklepów?

Budżet nie cierpi.

• wesoly_siewca_pesymizmu Re: W filmach koncernu Walt Disney nie będzie pap 26.07.07, 10:22
      LOL, się zaczyna. WB już nie pokazuje starych królików bugsów, gdzie głupkiem
      był czarny, a teraz Disney próbuje odczarować rzeczywistość.
      To wspaniały krok, nie będzie papierosów w filmach, ale będą narkotyki, gwałty,
      morderstwa itp.
    • fixmeamartini Czyli Kevin Smith wylatuje z Miramax 26.07.07, 10:25
      W końca jara non-stop :)
      a tak bardziej serio, to oczywiście ta cała sprawa jest typową dla amerykanów
      absurdalną bzdurą. Disney szybciej odrzuca papierosy niż najazdy na Żydów :P
      jestem na etapie rzucania palenia, więc "hurra" nie krzyczę na temat papierosów,
      jednak takie rozwiązanie jest po prostu bzdurne. jeśli chcą dbać o zdrowie
      widzów, to niech wreszcie z filmów znikną maszyny z coca-colą i budki z
      hamburgerami.
      innymi słowy - Disney wali jedną wielką ściemę.
      • maruda.r Re: Czyli Kevin Smith wylatuje z Miramax 28.07.07, 22:53
        fixmeamartini napisał:

> jednak takie rozwiązanie jest po prostu bzdurne. jeśli chcą dbać o zdrowie
        > widzów, to niech wreszcie z filmów znikną maszyny z coca-colą i budki z
        > hamburgerami.
        > innymi słowy - Disney wali jedną wielką ściemę.

Pomysł jest dobry. Wycofają tytoń, fast-foody, alkohol, hazard, agresję i będą
        pokazywać nie ściemę, a ścianę. Taką białą - przez 90 minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka