Dodaj do ulubionych

Szczególnie niebezpieczny

31.07.07, 01:34
Wstrzasajace... Czy ktos ma jeszcze jakies watpliwosci odnosnie natury rezimu
panujacego w IV RP? Ja juz nie...

Obserwuj wątek
    • andy12133 Szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 05:28
      Czytam i nie moge w to wszystko uwierzyc... ale niestety to przykra prawda bo
      tak traktuje ludzi Prawo i Sprawiedliwosc. Ciekaw jestem czy pan Ziobro odpowie
      za znieslawienie Pana Doktora jak i jego "poslugacze" ...
      • etrade Reżim szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 05:48
        Reżim Kaczyńskich jest szczególnie niebezpieczny.
        Nawet ich ulubione SB tak nie zatrzymywało ludzi,
        to jest metoda tylko dla niebezpiecznych bandytów.

Ten lekarz nie był niebezpieczny dla nikogo, a wręcz przeciwnie.
        Życzę mu serdecznie udanego życia i dalszej kariery w normalnym kraju,
        poza granicami Polski.
        • dan3iger Panie Doktorze !!! 31.07.07, 22:21
          Nie wiem czy czyta Pan to Forum. Może jak nie Pan, to którychś z Pana Przyjaciół
          czy Znajomych. Bardzo proszę o kontakt. Bardzo chciałbym móc prywatnie Panu
          pomóc w sytuacji w której Pan się znalazł.

Z wyrazami najwyższego szacunku.
          -NN (przepraszam za brak podpisu)
      • noelkabat Re: Szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 05:53
        Kaczynscy stworzyli system policyjny przypominajacy najgorsze lata stalinizmu,
        sam jako 8-letnie dziecko doswiadczylem podobnego traktowania, gdy stalinowscy
        siepacze, enkawudzisci, w nocy przyszli po moja matke i sila wyrywali mnie z
        rak zrozpaczonej kobiety. A z boku przygladal sie temu "oficer" podobnie jak
        szew kaczystowskiej bezpieki: Kaminski.
        Kaminski i jego szefowie Ziobro i Kaczynski Jaroslaw powininni odpowiedziec za
        swoje zbrodnie i za stworzenie bezkarnej CBA przed trybunalem podobnym do
        norymberskiego.
      • wyborcza_klamie1 Re: Szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 13:23
        andy12133 napisał:

> Czytam i nie moge w to wszystko uwierzyc

I słusznie. GazoWni wierzyć nie należy.
        • noelkabat Re: Szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 16:17
          Taka wsza jak andy12133 jest zdolna do zycia tylko w systemie tworzonym przez
          kaczynskich, nie zasluguje na nic innego. Szybko tacy zapominaja czym byl
          komunizm i faszyzm....
      • wagadudu Janosika... 01.08.07, 09:52
        ...powiesili na haku za "poślednie ziobro".
        Czy po końcu rzadów Pis-u powieszą pośledniego ziobro na haku za jego janosika?
    • johny.wanker Szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 08:33
      panie ziobro jest pan zerem!
    • dr_deville Re: Szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 09:16
      świetny materiał na scenariusz filmu. niech ktos o tym pomysli a dr G. bedzie
      milionerem i nie bedzie martwil sie o przyszlosc;) sam pójde na ten film.
      tytuły? Hmmm. "Mengele" moze "Beria"...piszcie sugestie hehe
      • jadwisia9 Re: Szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 09:40
        scenariusz swietny .Szkoda,ze nie dla wszystkich smieszny. Proszę wczuc się w
        rolę Doktora i jego Rodziny. Czy ucieszyłby ich ten milion ? Co znaczą
        pieniądze jak złamane zycie,reputacja. To nie fikcja to bolesna prawda i zadne
        pieniądze tego nie wynagrodzą.
      • jan_dreptak Re: Szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 09:41
        Pan doktor brał albo i nie brał, wsadzili go jednak za morderstwo z
        potencjalnym zagrożeniem 25 lat za kratami, to znaczy, że praktycznie każdego
        można za szybką jazdę albo przejście na czerwonym świetle albo po prostu za nic
        wsadzić na 8 lat za napad z bronią w ręku albo usiłowanie gwałtu (potencjalne
        narzędzie do popełnienia gwałtu ma co drugi obywatel),
        tak wygląda Kaczyzm w praktyce, każdy może trafić za kraty, dlaczego siedzi, bo
        go posadzono,
        • polska_baba Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie 31.07.07, 12:53
          Mam nieodparte wrażenie, że pisowski wymiar sprawiedliwości działa na tej
          właśnie zasadzie.
          • krwawy.zenek Re: Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie 31.07.07, 20:23
            Nie ma czegoś takiego, jak "pisowski wymiar sprawiedliwości". Wymiar
            sprawiedliwości to sądy a te są od pisu niezależne. Dlatego zresztą są ze
            strony pisu przedmiotem tak wściekłego ataku.
    • jadwisia9 Szczególnie niebezpieczny 31.07.07, 09:35
      Przeczytałam cały artykuł . Współczuję Panu Doktorowi i całej jego Rodzinie. To
      straszna tragedia, która nie powinna mieć miejsca. Potraktowali Doktora jak
      największego bandytę.Myslę,ze nawet bandyta nie miałby takiego zatrzymania.
      Kamery służą w chwili zatrzymania jako dowod ,ze wszystko przebiegało
      normalnie,zeby oskarzony nie robił potem zarutów zatrzymującym. Tutaj był show,
      Szkoda,ze tak dramatyczny. To pokazówka jak można zniszczyć w jednej sekundzie
      życie człowiekowi. Kto teraz za to odpowie?. Gdzie sumienie tych, którzy wydali
      rozkaz spektakularnego zatrzymania ? Panie Doktorze, proszę się
      trzymać,Myslę,ze jednak zyjemy w demokratycznym państwie,ze każdy z nas ma prawo
      do obrony. Bardzo żal mi Rodziców, którzy przezywali to wszystko, kosztem
      swojego zdrowia.
      Dobrze,ze Pan nie milczy a Pani Torańska to swietna dziennikarka,dzięki której
      wielu ludzi zrozumie,kto jest bardziej niebezpieczny.Zyczę Panu duzo sił,zdrowia
      i wiary w ludzi, Nie wszyscy są potworami.
    • nutka57 Wina i kara 31.07.07, 09:37
      Szanowny Panie Doktorze!Jestem przekonana,że przeczyta Pan nasze, czytelników,
      opinie i większość z nich podniesie Pana na duchu. Od początku ta cała sprawa
      wydawała mi się osobistą wendettą pana Ziobry, który niedawno stracił Ojca i
      musiał znaleźć upust dla swej frustracji i żalu wobec winnego, jego zdaniem,
      środowiska lekarskiego. Też jestem córką lekarzy, mój Tata odszedł po ciężkiej
      operacji neurologicznej, umierał kilka dni i został wreszcie odłączony od
      aparatury...Do głowy by mi nie przyszło obciążać kogokolwiek za zaistniałą
      sytuację a już szczególnie lekarzy!!! Ale nie jestem panem Z. i całe szczęście.
      Choć rodzice byli już jakiś czas na emeryturze, po domu pałętały się jakieś
      butelczyny-dowody wdzięczności.Do tej pory jakieś drobiazgi Mama wspomina z
      sentymentem jako dowody wdzięczności od swoich pacjentów.I nikt mi nie wmówi,
      że była łapówkarką. Ani przez moment nie wierzyłam w Pana winę. Może jest Pan
      surowym człowiekiem, wiele wymagającym od innych. Ale przede wszystkim - od
      samego siebie. Panie Doktorze - to wszystko minie jak zły sen, ale proszę nie
      zapominać o tych, którym już Pan uratował życie albo o tych, którzy liczą na
      Pana talent. Jest tyle ludzkich serc do uratowania...
    • arsa8 Doktorze, jesteśmy z Panem. 31.07.07, 10:02
      Jeszcze zapewne czeka Pana wiele złego ze strony tego "wymiaru sprawiedliwości".
      Miejmy nadzieję, że ten rząd skończy się prędzej, niż sam się spodziewa.
      Będziemy wspólnymi siłami naprawiać, co zepsuł. I może Pan odnajdzie tu jeszcze
      swoje miejsce. Dla dobra własnego i pacjentów. Najszczersze wyrazy współczucia,
      z powodu tego, co Pan musiał przejść. I życzenia, żeby jeszcze miał Pan szansę
      dawać swój talent ludziom.
      • wilczurzy Re: Doktorze, jesteśmy z Panem. 31.07.07, 14:29
        Byloby naprawde dobrze, gdyby wrocil Pan wkrotce do swojej codziennej pracy.
        Bo wcale nie jest tak latwo niszczyc relacje spoleczne i napuszczac jednych
        przeciwko drugim, jak sie wydaje panu k. jego slugom.
    • sayitagain Czym CBA różni się od SB? 31.07.07, 11:04
      Tym, że działa w demokratycznej Polsce, co pogłębia mój wstyd.
    • l.o.r.t.e.a Jako pisowiec dziękuję za ten tekst. Robiąc z 31.07.07, 11:08
      konowała-łapówkarza bohatera walki z kaczystowskim reżimem, pracujecie ciężko i
      wytrwale nad zwycięstwem mojej partii w następnych wyborach.
      • polska_baba Ten pan (dr G.) już na PiS nie zagłosuje 31.07.07, 12:46
        Na innych wykształciuchów też raczej nie licz.
      • tukot życze ci byś pewnego pięknego dnia 31.07.07, 13:19
        wyciągnął w końcu swoją głowę z własnej dupy i popatrzył na piękny dzień
        dookoła.
      • mis1956 Re: Jako pisowiec dziękuję za ten tekst. Robiąc z 31.07.07, 15:44
        Bedę się modlił, żeby nasz Dobry Pan Bóg rozum Ci zwrócił.
        • noelkabat Re: Jako pisowiec dziękuję za ten tekst. Robiąc z 31.07.07, 16:38
          jako pisowiec stajesz sie wspolodpowiedzialny za nkwdowsko-gestapowskie
          poczynania Kaczynskich i ich siepaczy
      • krwawy.zenek Re: Jako pisowiec dziękuję za ten tekst. Robiąc z 01.08.07, 08:50
        Pogratulować pisowi takiego zaplecza intelektualnego, jak lorneta...
    • sayitagain Cisną się na usta niecenzuralne słowa... 31.07.07, 11:10
      ... cóż, to za k...ski kraj się zrobił z Polski pod rządami tych zapyzialych
      gnojków!

Not all mind-expanding substances are illegal. ("The Economist")
      englishrules.blox.pl
    • torunczyk2 jezeli niewinny to dlaczego aresztowany? 31.07.07, 13:40
      historia opisuje tego lekarza jako niewinnego. Ale dlaczego w takim go
      aresztowano? Nie potrafię pojąć, aby w państwie demokratycznym aresztowano z
      taką pompą kogoś niewinnego. Nie twierdzę, że jest winny zabójstwa, tylko o co
      tu chodzi?
      • makosz11 Re: jezeli niewinny to dlaczego aresztowany? 31.07.07, 14:19
        Jak to dlaczego aresztowany?!?ZAWISC pisała donosy? To nowa władza zrobiła schow
        by czymś podreperowac swoj image a co do sumienia władzy-to kto widział sumienie
        na oczy?Ta władza rzadko korzysta z przywileju używania sumienia w tej "ptasiej
        grypie" jaka rozpanoszyła się po ostatnich wyborach parlamentarnych i nie ma
        żadnego wyobrażenia w specjalizacji jaką zajmuje się doktor aresztowany tak
        medialnie i widowiskowo,oskarżony przez ZAWISC i arogancję władzy.Dyscyplina na
        salach operacyjnych w tej specjalności to piorytet-tak uważam jako laik.Ja nigdy
        nie lubiłam p.Millera,ale przyznaję mu rację po czasie i nie tylko tym
        artykule,roku władzy"tych dwóch co ukradli księżyc"-pan jest zerem panie
        Ziobro-a bohaterzy bajki dla dzieci powinni w tamtej bajce pozostać bo do
        niczego innego nie nadają się,a na pewno nie do rządzenia takim krajem jak
        Polska.P.Wałęsa ma rację:tam gdzie pojawią się Kaczyńscy tam jest destrukcja
        jedynie...Niech się pan nie poddaje doktorze,dobro i prawda zawsze zwycięża a
        zło dostanie za swoje.Taka władz i jej rządy to hańba dla narodu.
        • onufry.zagloba Jak widzisz, PiSdziaki zagraly ZNOW pod puste 07.08.07, 21:04
          mozgownice "ciemnego luda", dla ktorego aresztowanie MUSI od razu
          oznaczac wine:)
      • noelkabat Re: jezeli niewinny to dlaczego aresztowany? 31.07.07, 16:22
        ... chodzi o to, ze Kaczynscy tworza system co nie wiele ma wspolnego z
        demokracja, a taki zbir jak Kaminski przypomina najgorszych oprawcow z nkwd i
        gestapo... Polacy czas opamietac sie i wyrzucic te kacze kreatury do smietnika
        historii !!!
      • 1zorro Re: jezeli niewinny to dlaczego aresztowany? 31.07.07, 20:38
        "lecisz w durnia" czy udajesz?
      • hermenegilda007 Re: jezeli niewinny to dlaczego aresztowany? 31.07.07, 21:40
        Twój błąd polega na przyjęciu za pewnik , że żyjesz w państwie demokratycznym
        • onufry.zagloba To niecalkiem tak: zatrzymania niewinnych zdarzaja 07.08.07, 21:07
          sie takze i - dajmy na to - w Wlk.Brytanii, niemniej nie czyni
          tegoz POLICJA POLITYCZNA, co aktualnie ma miejsce w Polsce, ale ta
          zwykla, kryminalna lub drogowa:)
      • onufry.zagloba Bo aresztownie ma sie nijak do winy:) 07.08.07, 21:02
        Tak to jest, moj ty niewyksztalciuchu: o areszcie/zatrzymaniu
        decyduje policja czy -jak w Polsce - policja polityczna, ale o winie
        czy jej braku decyduja SADY:)))
    • trzeci_blizniak To ja już wolę CBA 'u Leppera' niż na OIOMie 31.07.07, 14:44
      a doktorowi G. i jego pacjentom życzę rychłego powrotu do skalpela.
    • zkporz Re: Szczególnie niebezpieczny 01.08.07, 02:52
      poprzednie rezimy, nawet nie probowaly walczyc z korupcja
      ten chociaz probuje, czasami rzeczywiscie mu nie wychodzi
      gdzie drwa rabia wiory leca
      • krwawy.zenek Re: Szczególnie niebezpieczny 01.08.07, 08:51
        zkporz napisał:

> poprzednie rezimy, nawet nie probowaly walczyc z korupcja
        > ten chociaz probuje

Co ty nie powiesz? Może liczba skazan za łapownictwo wzrosła?

• antyczka Szczególnie niebezpieczny 01.08.07, 07:21
      Przeczytalam wywiad od dechy do dechy i wlos mi sie jezyl na glowie. Jestem w
      szoku. Potem przyszedl czas na przeczytanie komentarzy. Wynik... jeden z
      dziennikarzy napisal o Panu Doktorze, ze jest Pan takim nikczemnikiem, ze nikt
      Panu nawet paczki nie przysle. Mysle, ze ta wypowiedz powstala na zlecenie
      wielce nam panujacych, a wypowiedzi internautow swiadcza o tym, ze jest
      odwrotnie.
      Pozstaje mi miec nadzieje, ze ten kaczystan kiedys sie skonczy.
      Panu zycze sil i wytrwalosci i wierze, ze z pomoca Rodziny i Przyjaciol
      uda sie Panu stanac na nogi.
      Pozdrawiam serdecznie.
    • krzysztof_lipinski CBA - narzędzie chorego rządu 01.08.07, 11:53
      Niech Pan się trzyma Doktorze! Jest Pan wielki!!!! Kto rości sobie prawo do
      rujnowania komuś życia i kariery bez udowodnienia winy JEST SKOŃCZONYM
      BYDLAKIEM. Rzygać mi się chce jak na to patrzę!!!!
    • bardzosztywny Szczególnie niebezpieczny 01.08.07, 15:13
      A gazę kto zostawił w brzuchu pacjenta?
    • gringo_w66 e tam niebezpieczny ...bohater judomatołów 01.08.07, 15:15
      ...no bo pierwszy milion trzeba ukraść...
      • hagawlik1 Kto otworzył tę Puszkę Pandory/ 01.08.07, 18:12
        Kto otworzył tę Puszkę Pandory, z której wyskoczyli Ziobro,Kamiński,
        Wasserman, Macierewicz, Szczygło i Kaczyńscy? Ziobro zrobił karierę
        na żałosnej sprawie Rywina, rozpętanej przecież przez A.Michnika i
        jego GW pod hasłem najpierw "zatrzymać sld", a potem "wykończyć sld".
        I wykończono SLD w sposób niewiele się różniący od wykańczania obecnie
        wykształciuchów,świata lekarskiego / najbardziej "skorumpowany"/,prawniczego,
        policyjnego / ze służbami specjalnymi na czele/,wreszcie opozycji
        politycznej,Któż to, jak nie światłe dziennikarstwo kreowało na wroga
        publicznego demokracji niemądrego, prymitywnego w retoryce politycznej
        Leppera z jego Samoobroną, chociaż nigdy nie miał on szans dojścia do
        rzeczywistej władzy i nigdy takich szans mieć nie będzie.Ale w swojej
        bezmiernej głupocie atakowano Kaczńskich i PIS nie za ich ciągoty
        autorytarne, zgarnianie c a ł e j władzy i sterowanie ku państwu stricte
        policyjnemu,ale za to, że zadają się z Lepperem.W istocie w ten sposób
        pomagano im - i czyni się to nadal- w umacnianiu ich coraz mniej ograniczanej
        władzy.Tak więc mata to co same chcieliśta. Dobiorą sie i do was drodzy koledzy
        dziennikarze. Pan Michnik , zdaje się, już nadaje z zagranicy.Pani
        Rapaczyński też chyba wróci do USA.Tym razem - inaczej niż przy sprawie Rywina,
        jakoś Cartera i podobnie wybitnych osobistości nie daje się zmobilizować do
        ratowania demokracji, tak jak udawało się przy niszczeniu Jakubowskiej,Millera,
        Kurczuka, Kwiatkowskiego...
        Najbardziej zdumiewa mnie ślepota dziennikarska wobec Ziobry. Czy
        naprawdę nikt nie zauważył, że uzurpuje on sobie monopol na przedstawianie
        wszystkich spraw prokuratorskich.Od dwuch lat dziennikarzy śledczych czy
        sprawozdawców nie interesuje, jak nazywa zię prokurator, który prowadzi
        śledztwo w kontrowersyjnej sprawie, jak nazywa się sędzia, który wydał nakaz
        aresztowania. Nikt do tej pory nie przerwał publicznych peror Ziobry pytaniem, z
        jakiej racji mówi on o śledztwach, których nie prowadzi i dlaczego
        nie ma zamiast niego - tego prokuratora, który daną sprawę prowadzi i za nią
        odpowiada.Przestańcie rozmawiać z Ziobrą, zacznijcie rozmawiać z prokuratorami,
        policjantami, sędziami.Piszę to wszystko chaotycznie bom wściekły, stary
        i bezradny wobec tego dramatu,w którym znaleźliśmy się wszyscy.
        hagawlik

• 1sz-truten Szczególnie niebezpieczny 02.08.07, 06:56
      nie ma slow to po prostu zenujace
      mysle ze to bedzie wspanialy minister zdrowia po nowych wyborach
      KACZORY NA RAKOWIECKA!
      • bacha1952 propozycja 02.08.07, 13:54
        Prosze sie uzbroic w cierpliwosc doktorze. Jeszcze wiele przed Panem.
        Charaktery z ktorymi przyszlo sie Panu zmierzyc latwo nie odstapia swych
        oszczerstw. Beda Pana przesluchiwac, tropic, podsluchiwac w koncu wnioski
        naginac i przeginac az do pozadanego skutku.
        Bardzo mi przykro. Gdybym mogla w jakis sposob pomoc, prosze o kontakt.

A nam internautom coz...pozostaje jedynie wspierac Pana klawiatura naszych
        komputerow, czego serdecznie Panu zycze
        Pozdrawiam
        • krwawy.zenek Re: propozycja 02.08.07, 17:56
          Spokojnie. O winie nie będą orzekać te typy spod ciemniej gwiazdy, lecz sądy. A
          sądy jeszcze są niezawisłe. Coraz trudniej im to przychodzi, ale są.
          • agrrest Re: propozycja 06.08.07, 11:26
            sady to ludzie ulegajacy chyab najwiekszym naciskom ze stron rzadzacych. i
            gwarantuje ze czesc z nich sie lamie, co zupelnie ludzkie. ale w wyniku takich
            cierpia niewinni ludzie. a gdyby doktor nie byl w stanie zorganizowac 350 tys.
            zl? czy ja tez powinnam zaczac juz teraz zbierac moje 350 tys, bo kiedys ktos
            mnie posadzi o bog wie jakie przestepstwa, ktore potwierdzi obecnosc ciupagi i
            nagannej ilosci alkoholu w moim domu?
            ta przestepczosc zorganizowana, jak chyba juz bez watpliwosci mozna nazwac
            bande tych moralnych karlow trzymajacych waldze musi sie skonczyc. nie chce
            zeby dalej osmieszano mnie przed reszta europy, twierdzac ze alternatywa
            homoseksaulnego stylu zycia grozi rodzajowi ludzkiemu, a kobiety ktore dokonuja
            aborcji powinny pojsc do wiezienia na dozywocie. nie chce zeby argumentacja w
            debacie publicznej byly teorie, ze "diabel sie denerwuje, ze matka boska
            zostala tak ukochana podczas pielgrzymki na jasnej gorze". kto nas obroni??
            potrzebujemy chyba odkurzyc podziemne struktury z ich bibulami, spotkaniami -
            potrzebujemy nowej solidarnosci.
            tylko co sie zmieni? w chwili kiedy przyjda do wladzy rzeczowi ludzie, znowu
            znajdzie sie jakis zawszaly rolnik, kotry zasypie drogi zbozem, a
            postkomunistyczni inwalidzi zyciowi, nie rozumiejacy bolesnej polityki naprawy
            zaczna drzec swoje zawsze glodne paszcze.
            jedyna strona ktora korzysta z obecnej sytuacji jest faktycznie sld, bo teraz
            widzimy, ze za ich rzadow nie bylo najgorzej. a michnik, niezaleznie od
            wszystkiego innego ma u mnie plus za odwage obywatelska i "panie ziobro pan
            jest zerem"
            • krwawy.zenek Re: propozycja 07.08.07, 20:52
              agrrest napisała:

> sady to ludzie ulegajacy chyab najwiekszym naciskom ze stron
              rzadzacych.

PODDAWANYCH naciskom. Ale bez wątpienia nie ulegających. Choćby
              prokuratorzy - z natury rzeczy - muszą silniej uklagać naciskom.

> A gdyby doktor nie byl w stanie zorganizowac 350 tys.
              > zl?

To by siedział nieco dłużej. Zarzut zabójstwa jest jawnie
              idiotyczny, ale zarzuty korupcyjne są niestety mocne.

> potrzebujemy chyba odkurzyc podziemne struktury z ich bibulami,
              spotkaniami -
              > potrzebujemy nowej solidarnosci.

Bez wątpienia, ale to już inne czasy :((

• bananacar Szczególnie niebezpieczny 02.08.07, 13:25
      Niespełniony i niedouczony prokurator ministrem sprawiedliwości.
    • irys.p Szczególnie niebezpieczny 02.08.07, 19:20
      Panie Doktorze Garlicki- nieprzemijający smutek opanował całą moją rodzinę
      na wieść o Pana aresztowaniu. Sprawcy tego czynu, to ludzie którzy w
      przeszłości nie byli w ogóle znani. Pan inaczej- był i jest wirtuozem w swojej
      specjalności. Proszę się podnieść z tego upadku. Ludzie Pana potrzebują dziś i
      jutro też. Sprawcy publicznego poniżenia pańskiej osoby odejdą z piętnem winy w
      oczach Narodu. Apeluję aby każdy przed wrzuceniem swojego głosu do urny
      wyborczej mocno się zastanowił. Serdecznie pozdrawiamy Pana i Rodzinę. irys.p
    • daktahu Re: Szczególnie niebezpieczny 07.08.07, 10:27
      To nie jest reżim, to jest nieudolna próba rzadów silnej reki,
      która - jesli media na to pozwolą - okaże się wielką klapą, i to nie
      tylko PiS, ale calego kraju...
      bo ktoś im jednak dał ten mandat, ktoś nie zagłosował na innych,
      ktoś nie poszedł na wybory, ale w sumie to na kogo miałby
      zaglosować???
      wiec, ot taki przerywnik mamy, ale nic to zdrożnego patrząc na
      historię Polski z perspektywy 400 lat, jak np. tzw szlachta
      sejmowała i "rządziła" krajem,
      nihil novi - tylko jak długo, jak długo jeszcze bedzie trwac ten
      marazm????