Dodaj do ulubionych

Karta straszna, ale dlaczego?

03.08.07, 08:37
Dlaczego Kaczyńscy uparli się z tą Kartą? Ponieważ są zakompleksieni, i
uważają, że prawodawstwo czterdziestomilionowego państwa musi odzwierciedlać
ich urojenia.

Dlaczego pani Merkel zgodziła się ustąpić? Ponieważ wszystkim w Unii jest na
rękę, aby Polska zajmowała się gejami, zamiast dbać o swoje interesy. Angela
aż klasnęła uszami, gdy się dowiedziała, że Polska w osobie Kartofla jest
gotowa ustąpić w sprawie sposobu liczenia głosów, byle nie musieć respektować
praw człowieka względem gejów i lesbijek.

Małżeństwo:
Założyłem rodzinę z obywatelem węgierskim. Na Węgrzech nie istnieje instytucja
prawna małżeństwa jednopłciowego. Tym niemniej węgierski trybunał
konstytucyjny orzekł, że to nie stan prawny, lecz faktyczny stan rzeczy
decyduje o tym, czy dwie kobiety lub dwóch mężczyzn jest małżeństwem. Jedyne
ograniczenie: należy żyć na kocią łapę przez co najmniej dziesięć lat, potem
jesteśmy traktowani prawie jak małżeństwo, nawet jeśli się nie zarejestrujemy.

Republika Polska nie ma obowiązku uznawać mojego małżeństwa, ale uczyniła to
już sama u nieprzymuszonej woli:
-niedawna historia z ustawą o pomocy socjalnej, według której związek
jednopłciowy rodzi (niekorzystne) skutki prawne;
-ustawa karno-skarbnowa, również uznająca homomałżeństwa w zakresie wspólnej
odpowiedzialności przed fiskusem (bez wspólnoty majątkowej!).

W Sztrasburgu to są konkretne, namacalne, przekonujące argumenty!!

Po drugie Republika Polska nie musi - na razie:) - uznawać małżeństw swoich
obywateli zawartych za granicą, ale nie może pozbawiać ludzi PRAW NABYTYCH w
drodze takiego małńeżstwa.

Owego stażu dziesięcioletniego jeszcze nie mam, ale z racji małżeństwa, nawet
"nielegalnego", przysługują mi pewne prawa, albo automatycznie, albo je
wywalczyłem. Przede wszystkim ubezpieczenie zdrowotne. Węgierska ustawa mówi,
że składka obejmuje małżonka/konkubenta. Dlatego nie muszę płacić składki.
Polski Fundusz Zdrowia nie może mi odmówić leczenia powołując się na to, że w
Republika Polska nie uznaje małżeństw jednopłciowych.

A to dopiero początek, w sądzie leży kolejny nasz wniosek; wyroku się
spodziewamy ok.2020, a potem Sztrasburg i gdzieś za dwadzieścia lat wywalczę,
co chcę. Im później i trudniej, tym wyższej nawiązki zażądam. Proste?

Arkadiusz Karski
Bukowno/Budapeszt
Obserwuj wątek
    • heterofob2 link poprawiony, przepraszam za literówkę 03.08.07, 08:40
      heterofob.republika.pl/
      o homomałżeństwie:

heterofob.republika.pl/homoehe.html
      • beny51 niestety kliknalem na ten twoj link 03.08.07, 09:32
        O ile sam piszesz o stereotypach, ktore w wielu wypadkach sa oczywiscie jak to
        stereotypy nieprawdziwe, klamliwe, bzdurne itp itd, to niestety nie ustrzegles
        sie w swojej argumentacji naciagania, przeinaczania faktow. Na sile probujesz
        "unormalnic" cos co normalne nie jest. Nie bede tutaj cytowal twoji stron, bo
        nie bede propagowal glupoty.

O ile nic nie mam przeciwko homoseksualistom to wiele mam przeciwko, waszemu
        niekonczoncemu sie ujadaniu jak wam zle jest. Domaganie sie podobnych praw w
        obrebie tworzenia rodziny a wszczegolnosci rodziny z dziecmi nigdy nie spotka
        sie z moja akceptacja ani nawet tolerancja. Domaganie sie praw do publicznej
        demonstracji waszej odmiennosci seksualnej w sposob jaki to robicie na tak
        zwanych paradach rownosci (co w samej nazwie zawiera blad, bo my rowni nie
        jestesmy - tak, tak tego nauczylem sie z twoich stron - dowod na zyczenie) jest
        nie do zaakceptowania. Paradowanie w skorzanych majteczkach z wywalonymi
        genitaliami, umalowane pedaly lizace sie na platformach itp itd - jest po prostu
        nieestetyczne. Jakos nie zauwazylem "heterykow" jaki ich nazywasz aby ci
        urzadzali poodbne marsze.

Homoseksualizm toleruje - to znaczy, podarzajac za definicja tolerancji z trudem
        akceptuje wasza obecnosc. Co wiecej moj poglad ulegl zdecydowanemu zaostrzeniu,
        bo jeszce pare lat temu byl obojetny. A to w wyniku waszej nachalnej propagandy,
        domagania sie praw, ktore wam nie przysluguja plus zwracanie na siebie uwage w
        obscenicznych paradach. Strzelacie sobie sami w noge - robcie tak dalej a
        podejrzewam, ze wiekszosc wam obojetnych i tych tolerancyjnych przejdzie na
        strone homofobow.
        • iluminacja256 Re: niestety kliknalem na ten twoj link 03.08.07, 10:51
          Można się równie dobrze zastanawiać czy procesje ludzi, którzy nei potrafia
          spiewać i wyją w Boż ecialo sa esetyczne itp.

Pytanie tylko - kto i gdzie w Warszawie czy w Krakowei na paradzie widział
          gejow w skórzanych majtkach z genitaliami na wierzchu cąłujących sie z
          języczkiem i jadacych na platformie? Stawiam czteropak osobie, która wklei tu
          takie zdjecie. A niestety, takiego zdjecia nie będzie, bo piszecie o rzeczy,
          ktorej w Polsce nikt nie widział na oczy!
          • fly8171 Re: niestety kliknalem na ten twoj link 03.08.07, 15:08
            www.polgej.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=65&catid=30&PageNo=3
            Pooglądaj sobie......
        • sjoz Re: niestety kliknalem na ten twoj link 03.08.07, 11:54
          Kim ty jestes, gnoju, ze uwazasz iz mozesz decydowac o moich prawach?!
          • pos3gacz Re: niestety kliknalem na ten twoj link 03.08.07, 14:29
            sjoz napisał:

> Kim ty jestes, gnoju, ze uwazasz iz mozesz decydowac o moich prawach?!
            xxxxxxxxxxxxxxxx
            Oto tolerancja "katolika polskiego",a dlaczego Wy ogłupieni przez czarnych
            oszustów i złodziei macie prawo decydować za wszystkich w tym za inaczej
            myślących i wierzących.Weź czasami i rusz tym co inni nazywają mózgiem,gdyż
            teraz to inni przemawiają przez Ciebie.W drodze intensywnej tresury nauczono
            Cię wszystkiego,lecz zapomniano nauczyć Cię samodzielnego myślenia.
            • fly8171 Na szczęście decyduje większość! 03.08.07, 14:54
              Takie są prawidła demokracji. Rząd który teraz sprawuje władzę w naszym imieniu
              uznał że należy się temu sprzeciwić. Za dwa lata są wybory. Możecie wtedy
              wybrać władze która przyjmie kartę. Na razie nie będziemy jej przyjmować.
            • sjoz Re: niestety kliknalem na ten twoj link 05.08.07, 09:20
              Chyba Ci sie cos pomylilo - komentowalem post Beny'ego 51
        • heterofob2 Komu jest źle? 03.08.07, 12:23
          Jeżdżę sobie po europie paradować. W tym roku najbardziej mi się podobało w
          krakowie, bo było pełno balonów, i zabawnie podskakujące homofoby:
          www.wrzuta.pl/film/kgPsZInurl/kto_nie_skacze_jest_pedalem_hej_hej_krakow_21.04.2007
          To jest właśnie marsz heteryków, i to tych zakompleksionych, o którym piszesz
          niezgodnie z prawdą, że nikt nie urządza parad hetero.

Porównaj gejów: uśmiechniętych, z balonami; i homofobów: strach w oczach, kaptur
          na głowie, zaciśnięte zęby, środkowy palec do przypadkowych przechodniów.
          -------
          Wiesz, jaka to radość, że uczeń zaczyna lekcję od "Je vous ai vu á la télé!"
          (Widziałe/am Pana w telewizji). A potem mi wylicza po francusku siedem kolorów
          gejowskiej tęczy. Gdyby nie nauczyciel-pedał, nigdy by się nie nauczyli tylu
          kolorów!!!!! tak więc pedagogiczne korzyści z homoparad są namacalne.
          ---------
          Istnieje już kilka różnych, prawomocnych wyroków sądowych, że do paradowania nie
          trzeba się ubiegać o niczyją zgodę - po prostu informujemy władze miasta, że w
          danym dniu na danej trasie odbędzie się parada.
          ---------
          podobnie nie jest mi potrzebna ani twoja akceptacja, ani twoja tolerancja, aby
          założyć rodzinę.

moje małżeństwo jest faktem. z faktami można się kłócić albo je przyjąć do
          wiadomości.

myślisz, że uczę dzieciaki tolerancji? żeby sobie wybierały, kogo będą
          "tolerować", a kogo nie?
          • nekropedofil Re: Komu jest źle? 03.08.07, 15:05
            a co sądzisz o adopcji dzieci przez związki jednopłciowe?
            • heterofob2 o homoadopcji wypowiadałem się wielokrotnie 03.08.07, 18:59
              heterofob.republika.pl/homoehe.html
    • maruda.r Karta straszna, ale dlaczego? 03.08.07, 10:20

Taki powód podawali też premier, prezydent i minister spraw zagranicznych Anna
      Fotyga, choć Karta wyraźnie mówi, że kwestię małżeństw każde państwo reguluje
      wedle własnego uznania.

Słynna trójka zorientowanych inaczej.

• wojakszwejk Ryba o Karcie 03.08.07, 10:47
      Świetny artykuł Ryby o Karcie. Swoją drogą Wyborcza jak przystało na porządną lewicową gazetę będzie bronić socjalu, to oczywiste.

209.85.135.104/search?q=cache:EujyLK6HihEJ:www.rodaknet.com/rp_art_3414.htm+maciej+rybi%C5%84ski+o+karcie+praw+podstawowych&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl
    • gazaj Karta straszna, ale dlaczego? 03.08.07, 13:18
      Po co karta, skoro mamy to w konstytucji? A jeżeli czegoś nie mamy, to proszę o
      ujawnienie: co konkretnie dodatkowego wprowadza ta karta?
      • heterofob2 Karta ma znaczenie symboliczne 03.08.07, 13:40
        Karta ma znaczenie symboliczne. Przyjęcie jej oznacza deklarację: tak, chcemy
        budować wspólnotę wartości, a nie jedynie gospodarek. Liczy się człowiek, a nie
        pieniądz. Wspólnota demokratycznych państw prawa, a nie tylko wspólny rynek.

Karta ma również konkretny wymiar w tej mierze, że jest zalążkiem, który będzie
        można rozbudować, np. wprowadzając do niej zapisy o małżeństwie i rozwodzie.
        Jednak tak rozumiana Karta nie stanowi żadnego "zagrożenia", ponieważ na
        wszelkie ewentualne zmiany w przyszłości nadal będzie potrzebna zgoda każdego
        kraju członkowskiego.

I co najważniejsze: karta zawiera czarno na białym, jakie kryteria musi spełniać
        kraj kandytat na członkowstwo.
    • koham.mihnika Re: Karta straszna, ale dlaczego? 03.08.07, 13:59
      heterofob2 napisał:

sporo tego...

alez ty jestes kombinator :-{)
      • heterofob2 kombinować, aby przeżyć 03.08.07, 14:32
        Jeślibyś przez piętnaście lat na co dzień kombinował, jak zapędzić nastolatków
        do nauki, czym ich zainteresować (a w tle tłumaczyć się rodzicom, co ja chcę
        osiągnąć), to by Ci także weszło w krew.

Teletubisiowi, nawet najróżowszemu, ciężko jest konkurować ze stworami i
        gadżetami, których nie umiem nawet nazwać.

Jedno mnie pociesza: mimo skończonej trzydziestki zdarza mi się dosłyszeć
        dzwonek niskiej częstotliwości, o którym wiadomo, że "dorośli go nie słyszą".
        • heterofob2 P.S. Jak to robią hetero??? 03.08.07, 14:39
          Wpadło mi do głowy pytanie: jak sobie radzą ci szarzy, smutni, nijacy
          nauczyciele hetero? Do czego się uciekają, aby uczeń zechciał słuchać?
          Czy na nich w ogóle zwraca młodzież uwagę?
          • rs_gazeta_forum Re: P.S. Jak to robią hetero??? 03.08.07, 21:20
            heterofob2 napisał:
            > Wpadło mi do głowy pytanie: jak sobie radzą ci szarzy, smutni, nijacy
            > nauczyciele hetero? Do czego się uciekają, aby uczeń zechciał słuchać?
            > Czy na nich w ogóle zwraca młodzież uwagę?

O ile wcześniej poruszałeś tematy osobiste i nie mam tam co komentować, to teraz
            zacząłeś pisać jak z innej bajki, zaczynającej się na przykład od słów "jak
            sobie radzą ci biedni homosie z ... ?"
            Jak widać uprzedzenia i stereotypy dotykają każdego i podleganie takowym nie
            uwalnia od innych.
            Ale ja nie tylko ten zarzut mam do tego, co napisałeś. Przede wszystkim stawiam
            pytanie (dotyczące wszystkich, którym propaganda w tym temacie odebrała chęć do
            samodzielnego myślenia) - dlaczego nauczyciel miałby robić z siebie małpę, żeby
            uczeń "zechciał słuchać" i "zwracać uwagę"? Nie chce słuchać, jego problem.
            Przerzucanie odpowiedzialności na nauczyciela, aby uczeń zechciał zrobić mu
            łaskę i go zauważyć, nie mówiąc już o wysłuchaniu, jest wymysłem oczywiście
            znajdującym poparcie w obecnych uwarunkowaniach społecznych, ale to akurat ta
            bardziej chora sfera naszego życia społecznego.
            • heterofob2 O robieniu z siebie małpy 04.08.07, 11:16
              Masz rację, ale w kolegium nauczycielskim wpojono mi zasadę, od której nie mogę
              się uwolnić: jeśli ucznia nie interesuje lekcja, to jest to wina nauczyciela.

w rezultacie lekcja to nic innego, jak cyrk, teatr, balet, zoo...

robię to, póki jestem młody. gdy się zmęczę, wrócę do starego, sprawdzonego
              szarpania za uszy. wiem, że niektórzy rodzice wolą to, niż puszczanie uczniom
              slajdów z homoparad.
              • rs_gazeta_forum Re: O robieniu z siebie małpy 05.08.07, 22:40
                Mam nadzieję, że nie przestaniesz być młody, mówię poważnie, a każdy zapewne ma
                jakiś swój styl prowadzenia zajęć. I przy szacunku dla tego ostatniego bym
                pozostał, o ile zajęcia są uczciwie przygotowane. Pozdrawiam.
    • z1234567 a Wielka Brytania tez nie chce karty... 03.08.07, 14:08
      ja tam wole brac przyklad z Anglikow niz pacyfistow zza Odry
      ale wyborcza ma "swoj" rozum i wie lepiej,
      wolno jej...
      • onufry.zagloba Bo ta Karta jest zacofana w stosunku do stanu 06.08.07, 00:49
        prawnego Wlk.Brytanii. Tu od grudnia ubieglego roku malzenstwa jednoplciowe sa
        legalne, podobnie jak (o wiele dluzej) ADOPCJA przez owe pary, a do konca br
        roku prawa malzenstw uzyskaja takze heteroseksualne KONKUBINATY (maja je juz w
        Szkocji, pozostala Anglia i Walia). Poza tym karze sie nie tylko za
        dyskryminacje rasowa, narodowa, wyznaniowa i plciowa, ale i za dyskryminowanie
        ludzi z powodu WIEKU etc.etc. O te przyklady z Wlk.Brytanii ci chodzi?
    • n_i_k Po wuj nam ta Karta? 03.08.07, 14:27
      chyba tylko po to aby sobie buty wypchać, a wykształciuchy miały się czym
      podniecać.
    • qwardian Karta straszna, ale dlaczego? 03.08.07, 15:15
      Ponieważ tzw. praw może okazać się najbardziej represyjnym środkiem w ręku
      talmudycznych chazarów i pozamykać nam wszystkim gęby w imię tolerancji i tzw. praw.
    • wicary Karta straszna, ale dlaczego? 03.08.07, 18:44
      Te dwa małe downy są poważnie chore trudno traktować je poważnie wsyztko poza
      ojcem syktatorem jest be polecam im tel 0800 600 700
    • mrrek Karta straszna, ale dlaczego? Bo to jest 03.08.07, 19:09
      socjalistyczne, biurokratyczne gó... Po prostu. najlepiej widzą to Brytyjczycy,
      jedyny sensowny kraj.
    • logoin Dlatego 03.08.07, 19:29
      że Polska władza od zarania dziejów okradała i okrada swój naród.
    • hens Re: Karta straszna, ale dlaczego? 03.08.07, 21:04
      Masz rację....... ktoś wreszcie tym profanom wyprostował okrężnicę.
      Lubie tylko laski......... ale irytuje mnie ubliżanie innym nacjom seksualnym
      które wielokrotnie są starsze w świecie niż nasza anty małżeńska pedalska
      kościelna seksualność polegająca na przebywaniu księży wyłącznie w męskim
      TOWARZYSTWIE

Jak ktoś jest HOMO genetycznie to nie pujdzie pracować do damskiego baletu nawet
      jako sprzątacz .......ale zostanie słowikiem w chórze a może dyrygentem albo w
      klerze jakimś pojebem bratem,lub opatem który jak przyjmuje młodych, a wówczas
      to się nie może świnia opamiętać i w trakcie imprezki sakrajnej patrzy na
      młodych chłopców i się oblizuje i ślini a czasami pod kiecką skóra rusza.
      To jest nasza bezpruderyjna aseksualna Polska sakralna mentalność

Kiedyś widziałem takie coś ........potworne.......temu przygłupowi mózg osiadł w
      spodniach, jak nie chciały dziewczyny szczegółów seksu opowiadać, to je poganiał
      a chłopcom owijał pojeb sobie z nimi rękę STUŁĄ a głaskał po wewnętrznej stronie
      dłoni i gadał teraz nie chcesz być ze mną, ale i tak będziesz mój.

Macie problem estetyczny adres PILSZCZ rok 1966 wakacje

to jest paranoja uwczesnego zboczonego naszego systemu
      • joasia512 ,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+, 04.08.07, 01:56
        • joasia512 a ja dalej spokojnie popieram PiS 04.08.07, 01:57

pozdrowienia dla wszystkich stronnikow PiS

Joasia
          • joasia512 .,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´° + ,¸¸,+°´ 04.08.07, 01:57
          • onufry.zagloba A ja nadal sie pytam, czy wiesz dlaczego PiSuar 06.08.07, 00:44
            popierasz? Z przekanania, czy dlatego, ze ci tymi swymi NIELEGALNYMI FUNDUSZAMI
            PARTII za podobne posty placa?
    • adalberto3 Prawniczy worek bez dna. Zbior przepisow, .... 04.08.07, 10:55
      .. ktory w miare potrzeby bedzie interpretowany przez sad. Wygodna droga by
      wymoc na innym panstwie nawet niekorzystne dla niego przepisy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka