mangold 28.08.07, 14:46 Męczący facet....i te jego filipinki słowne :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lk10 Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra... 28.08.07, 14:47 OKUPACJA DWÓCH NAJWYŻSZYCH STANOWISK W PAŃSTWIE PRZEZ DWÓCH TAKICH CO UKRADLI KSIĘŻYC JEST JAKIMŚ TOTALNYM ABSURDEM I WYBRYKIEM HISTORII - A JEDNAK Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Miesiącami Giertych stał na czele PiS-u? 28.08.07, 14:53 Jakoś Kaczyński wtedy nie płakał... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Miesiącami Giertych stał na czele PiS-u? 28.08.07, 14:56 Jarek nie pal tyle tego świństwa, konopie to na prawdę marihuana, od którego nawet się sklerozy dostaje i się zapomina że to Ty sam z Giertycha zrobiłeś jednego z najkontrowersyjnych ministrów, na dodatek wicepremierem - podobnie jak przestępcę Leppera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Miesiącami Giertych stał na czele PiS-u? 28.08.07, 15:30 Nawet Łyżwiński Wam nie przeszkadzał. Och ta Szczypińska. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Szczypińska, nie pozwól Giertychowi. 28.08.07, 15:42 Szczypińska, Giertych chce aby Ziobro oddał sie Premierowi. Odpowiedz Link Zgłoś
cigi Re: Opozycji gratulujemy lidera 28.08.07, 21:10 słuchałem go ostatnio tokfm-ie, mówili m.in. o tym co on teraz robi w czasie obrad sejmu. prawnikiem nie jestem, lecz wydaje mi się, że ma on sporą wiedzę w tym temacie, w ogóle wiedzę prawniczą. wydaje mi się, że będąc w koalicji musiał robić z siebie "kretyna", co nie było bez znaczenia, jeśli chodzi o sondaże lpr-u. teraz nie wiążą go żadne umowy koalicyjne i wg mnie zaczął gadać bardziej z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Brawo Cenzura Gwna 28.08.07, 21:28 Rekordowa wycinka wpisow!!!! Zaczyna sie GWniana kampania wybiorcza Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Kac Czyński jest wielki. 28.08.07, 22:17 Kac Czyński jest wielki. z klonem to mirabelki. Nie przetrwają do lata. im takie fiu ‘wylata”. Chyba że zafermetują. w prostych ludzi się wczują. Będą jak wóda mirabelka, z Nansi taka szabelka, co urywa widzenie, daje ciemne wcielenie. Ornat i masturbacja, kościelna medytacja. Perfumerii szatańskiej, muchy hiszpańskiej. Wciąganie na członka. Dziewicza błonka. Czwarta i stonka. Odpowiedz Link Zgłoś
her_tuske_piesek_gejrlina K_o_ń___C_i_ą_g_n_i_e___P_l_a_t_f _o_r_m_ę__:)))))) 28.08.07, 23:47 premier Jarosław Kaczyński: Giertych stanął dziś na czele Platformy Obywatelskiej. Gratuluję! .... .................................................... Głupi Koń-Giertych dodatkowo zdemaskował się jako sojusznik POkomuny w walce o diety i musi być wyeliminowany w przyszłym Sejmie ! ............................. Ten Koń to Gnojek, który stosuje rynsztokowe zagrania wobec niedawnego koalicjanta, chwytając się zeznań Agenta Ubekistanu, jak pijany płota w walce o swoje diety poselkie będzie ukarany przez Polskich Wyborców niebytem w przyszłym Sejmie RP ! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Wnuk agenta KGB Giertych w partii agenta Olechowsk 29.08.07, 05:05 her_tuske_piesek_gejrlina napisał: > Głupi Koń-Giertych > dodatkowo zdemaskował się jako > sojusznik POkomuny > w walce o diety > i musi być wyeliminowany > w przyszłym Sejmie ! To dziwne, ze dopiero dzis pomioty Giertychow znalazly wspolny mianownik z pomiotami Wehrmachtowcow. Giertych dziadek walczyl z Rzadem Rzeczypospolitej w Londynie a dziadek Tusk walczyl w dzienych oddzialach Wehrmachtu. Wnukowie pokazuja swa antypatie do losow Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Premier i błazen w jednej osobie! 2 w 1 - to na ty 29.08.07, 11:06 to na tym polega to tanie państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
bronek_komora_mundrol K_o_ń____W_y_g_r_y_z_ł___H_e_r_t_ u_s_k_a__:))))))) 29.08.07, 17:09 > premier Jarosław Kaczyński: > Giertych stanął dziś na czele > Platformy Obywatelskiej. Gratuluję! .... > .................................................... > > Głupi Koń-Giertych > dodatkowo zdemaskował się jako > sojusznik POkomuny > w walce o diety > i musi być wyeliminowany > w przyszłym Sejmie ! > ............................. Jak widać atawistyczne ciągotki do libero-komunizmu zwyciężyły i Kuń-Giertych w walce o żłób odkrył się całkowicie tak jak jego uczony tatuś kiedy to poparł stan wojenny i zdrajcę Ja-Rus-ela :( Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie tylko tobie wycinają 29.08.07, 03:47 Tez nie wiem dlaczego skoro zostawiaja bzdety, moze sie robia "Fakt"- yczni? Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Re: Brawo Cenzura Gwna 29.08.07, 14:13 Dużo wam wycięli? poszeklu napisał: > Rekordowa wycinka wpisow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Pani Kaczyńska-miej pani Boga w sercu 29.08.07, 03:44 zabierz pani syna do domu zanim sobie krzywde zrobi. Niech siedzi tak jak w stanie wojennym, teraz jeszcze moze słuchac RM. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Re: Rządzi nami idiota. 29.08.07, 07:02 Nami ? Ja się jakoś przestałem utozsamiac z tą władzą, pomimo, ze podatki płacę w Polsce. Wolę nie dopuszczać do siebie mysli, że jest jakiś rząd, którego celem jest rządzenie NAMI. Tak jest zdrowiej dla mnie. Za moich młodych lat sie śpiewało -Przezyliśmy potop szwedzki, przeżyjemy i radziecki, pis tez trzeba przeżyć. Będzie co wnukom opowiadać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
proc5 Ciekawe... 28.08.07, 14:53 ..Skoro Kaczmarek jest tak skrajnie niewiarygodną osobą (wg. PiSowców) i Kaczyńscy, ani ich świta o tym wcześniej nie wiedzieli (naiwni?), to ile jeszcze takich Niewiarygodnych osób jest w Rządzie? Wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Ciekawe... to komisje śledcze... 28.08.07, 18:12 ... już nie będą zaburzać śledztw prokuratorskich, tylko staną się "nieobiektywne w obecnym klimacie anarchii" - mówi J.K. najpierw rząd tymczasowy i komisje, a potem może wybory swoją drogą - brawa dla Romana tyle że Jarek i tak mu coś wymyśli w ciągu tygodnia (zdziwię się bardzo jak się nic nie znajdzie) Odpowiedz Link Zgłoś
karlik.h Re: Ciekawe... 28.08.07, 18:17 Nic się nie martw Ci WIARYGODNI utworzą nowy rząd Tusk.Kwaśniewski,Komorowski{spec od rolnictwa}L.Miler,L.Balcerowicz no i superstar PO S.Niesiołowski.Już nie umiem się doczekać tych ludzi u władzy nareszcie pokażą Polakom na co ich stać. Odpowiedz Link Zgłoś
jozue.com Nie pękaj 28.08.07, 14:58 Czy wrogowie już są w kancelarii Czy tylko w pałacu, Gdzie oni są? Już nadchodzą już widzę ich na... Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 15:45 ...wlasnie to jest ciekawe ,tak samo jak film? ... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 16:52 lk10 napisał: > OKUPACJA DWÓCH NAJWYŻSZYCH STANOWISK W PAŃSTWIE PRZEZ DWÓCH TAKICH > CO UKRADLI KSIĘŻYC JEST JAKIMŚ TOTALNYM ABSURDEM I WYBRYKIEM > HISTORII - A JEDNAK ======================================= A NIE MOWILEM (w pazdzierniku 2005 roku) !?!?!?! Bez pozdrowien dla moderatorow, zwlaszcza......pozostalych stron serwisowych. PS. Gowno wam dalo cenzurowanie wypowiedzi, slugusy. Na GW podobne wypowiedzi byly spokojnie publikowane. Znowu Michnik byl madrzejszy od calej pisiorskiej nagonki. PPS. Wcale nie lubie Michnika. Moja jest racja! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 18:22 Zamiast pleść bzdury na forum weż się lepiej za prasowanie mundurka do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 18:30 Czy Kaczor zapomniał już że Giertych nie dawno stał na czele jego rządu i był wiceministrem - czyli jego zastępcą.Dziwna kacza retoryka Odpowiedz Link Zgłoś
asia_25 Na leczenie już chyba za późno... 29.08.07, 08:26 nic tylko dzwonić po veta.. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: od dziś głosuję na "wodza" PO-Romka Giertycha 28.08.07, 14:52 Już głosowałeś na faszystowską klikę Giertycha i złodziei z Samoobrony, bo tak twój wódz ci kazał. Nie przeszkadzało ci to wtedy? Teraz przejrzałeś? Nawet nie wiesz, jak jesteś żałosny. Takie posty obnażają cała podłosć i hipokryzję pisstalinowców. Teraz wódz krzyczy "Giertych niedobry" i bezmózgie rzesze debili powtarzają to za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 i na zastępcę "wodza"PO -W. Wierzejskiego 28.08.07, 14:59 Gucio wiesz na kogo głosowałem - nawet nie wiesz na czym polega głosowanie. Głosowałem na PiS i na PiS dalej będę głosował - nigdy na "sitwę" i towarzyszy "małego krętacza" oraz na bezpłciowego lidera PO (od dzisiaj "wódz" się zmienił - mam nadzieję, że Giertych wyprowdzi PO na czoło ... oPOzycji) i jego bezpłciowych zwolenników. PS Możesz się ze mną nie zgadzać ale nie wyzywaj mnie, grzdylu śmierdzący, bo tylko sobie wystawiasz świadectwo Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: i na zastępcę "wodza"PO -W. Wierzejskiego 28.08.07, 15:34 Bądź realistą i pamiętaj: Głosując na PiS głosujesz na premiera Leppera. I nie wmawiaj sobie, że to niemożliwe. Jarek i Mulat są jak małżeństwo: trochę się pokłócą, a później znów się pogodzą. Bo łączy ich jedna żelazna zasada: TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: i na zastępcę "wodza"PO -W. Wierzejskiego 28.08.07, 15:36 Moja babcia mawiała: "Nie gadaj z dupą, bo Cię osra" i tak właśnie należy podchodzić do forumowych trolii, takich jak "realista1000". Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: i na zastępcę "wodza"PO -W. Wierzejskiego 28.08.07, 20:31 babcię to ty miałeś (nie obrażając nikogo) niezbyt kumatą, sam też lotny nie jesteś, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: i na zastępcę "wodza"PO -W. Wierzejskiego 28.08.07, 16:15 Głosowałeś, lecz wybrałeś przestępców z SBoobrony i brunatnych z LPRu, więc nie krytykuj innych sitw, skoro sam sie dołożyłeś do budowy Wielkiej Sitwy oficjalnie znanej jako IV RP! realista1000 napisała: > Gucio wiesz na kogo głosowałem - nawet nie wiesz na czym polega głosowanie. > Głosowałem na PiS i na PiS dalej będę głosował - nigdy na "sitwę" i towarzyszy > "małego krętacza" oraz na bezpłciowego lidera PO (od dzisiaj "wódz" się zmienił > - mam nadzieję, że Giertych wyprowdzi PO na czoło ... oPOzycji) i jego > bezpłciowych zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak A PiS to nie sitwa? 28.08.07, 17:56 Ilu tam bylych pzprowcow, TW i agentow SB sie przewala? Tylko sa troszke sprytniejsi od SLD (w potatolandzie wiel sprytnieszym byc nie trzeba), bo jak kradna to krzyca ze 'czyszcza'. Jeszcze przyjdzie kryzka na zlodzieji z pisu skaczacych na Stefczyka, Telegraf czy inny telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: od dziś głosuję na "wodza" PO-Romka Giertycha 28.08.07, 15:00 akkj napisał: > Teraz przejrzałeś? Nawet nie wiesz, jak jesteś żałosny. Takie > posty obnażają cała podłosć i hipokryzję pisstalinowców. Teraz wódz > krzyczy "Giertych niedobry" i bezmózgie rzesze debili powtarzają to > za nim. A co z hipokryzją PO i SLD? Każdy były PiSowiec który odszedł lub został wyrzucowny z PiS nagle zrobił się dla tych partii wielkim mężem stanu. Podobnie Lepper i Giertych teraz. To działa w dwie strony misiaczku i ładnie pokazuje hipokryzję i wyrachowanie polskich polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 A gdzies Ty widzial aby ktos Giertycha nazwal 28.08.07, 15:47 mezem stanu - no gdzie? Klamliwe toto pisowskie nasienie, klamliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Fajna dyskusja jest wśród zwolenników PiS 28.08.07, 17:58 Wymyślą sobie coś, czego nikt nigdy oprócz nich nie napisał i nie powiedzial, poten dyskutują z tym, a na końcu przyjmują to już za pewnik. I tak właśnie głosując na PiS, oddaje się głos na Leppera i Giertycha. Niech tylko ktoś sobie teraz nie domyśli, że niby Lepper jest zły a Kaczyński dobry. To jest jedno i to samo, tyle że Lepper to może nawet i miał kiedyś, jakieś dobre intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra... 28.08.07, 14:47 Jezu, coś trzeba z tym paranoikiem zrobić.... Środek Europy, jedno z większych państw UE, XXI wiek a na jego czele pomylony, ziejący nienawiścią, obrzydliwie kłamliwy kacyk, miernota i zero, żywcem przeniesiony z jakiegoś Bantustanu... Odpowiedz Link Zgłoś
maciar91 Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra... 28.08.07, 14:48 Pytanie do specjalistów jeżeli są tacy na forum, czy z tym PO u Kaczyńskiego to jest fobia? Jak nazwać z medycznego punktu widzenia ten stan postrzegania świata? _____________________________ PIS (przeproście i spie.....) Odpowiedz Link Zgłoś
pit.w Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra... 28.08.07, 14:48 Jaro mota sie coraz bardziej, rozrzuca obornik na tak zwaną opozycje :) Boję się tylko, że ludzie mu uwierzą po tym co zrobił ( lub czego nie zrobił )..... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 16:26 > Jaro mota sie coraz bardziej, rozrzuca obornik na tak zwaną opozycje :) > Nawiazuje do "pieknych" zworcow, pamietacie to: "Jestem poetą. Nazywam się Stanisław Ryszard Dobrowolski. O czym tu mówić? Wstyd mi! Wstyd mi za tych z Radomia. Wstyd mi za tych pracowników zakładów Ursusa. Okazało się, że w naszym społeczeństwie są jeszcze kręgi ludzi, których przedstawiciele nie są gorsi ani lepsi od ciemnej, warcholskiej szlachty XVII i XVIII wieku. Nie zgodzimy się nigdy na to, ażeby to co z wielkim trudem jest wznoszone w naszym kraju. Ażeby te podstawy naszego, każdego z nas osobna, dobrobytu i siły naszej ojczyzny były naruszane przez ludzi nie umiejących po prostu myśleć." www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Dobrowolski_wstyd.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Droga wolna Jaruś 28.08.07, 14:49 chcesz kapitulować i wcześniejszych wyborów - podaj się do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Droga wolna Jaruś 28.08.07, 15:57 rydzyk_fizyk napisał: > chcesz kapitulować i wcześniejszych wyborów - podaj się do dymisji. Car Jarek i dymisja? Chyba nie wierzysz w to co napisałeś;) On ma świętą misję do spełnienia i jak sam o sobie mówił: "we mnie jest sama prawda" - jak taki ktoś by mógł podać sie do dymisji? Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra... 28.08.07, 14:49 ... polski premier ma racje, i basta , .. tylko giertych to polglowek na scenie politycznej a tusio to drugi polglowek w PO , ... Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 14:50 I dlatego zagłosuję na LiD. Tak samo jak tysiące innych ludzi, którzy dotychczas do wyborów nie chodzili, ale nie chcą oddać Polski w ręce Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 14:53 7y8u napisał: > I dlatego zagłosuję na LiD. Tak samo jak tysiące innych ludzi, którzy dotychcza > s > do wyborów nie chodzili, ale nie chcą oddać Polski w ręce Rydzyka. ...oddaj polske w rece kryminalistow i majacych polske w dupie dla dobra interesow LiD-u i ich krewnych/znajomych,.. to twoja sprawa ... Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 15:44 Za rządów Kaczyńskich zatrudnienie w samej tylko kancelarii prezydenta i premiera wzrosło o 1/3, o kosztach nie wspomnę. Kumple Waszego bohatera narodowego Wildsteina po kilku miesiącach pracy dostali odprawy 5 (pięć) razy większe niż ich poprzednicy na tych samych stanowiskach za czasów Kwiatkowskiego (najwyższa odprawa sięgała 400 tysięcy złotych). Średnią płacę urzędasów z IPN-u podwyższono niedawno o 1000 złotych, do 4 tysięcy, nie licząc premii za "wydajność" w postaci przecieków kontrolowanych. Jeśli nawet SLD-owcy brali kasę od biznesu, to były to pieniądze biznesmenów, nie moje. Kaczyńscy natomiast bogacą się z MOICH pieniędzy, które płacę w postaci podatków. Zresztą, trudno od nich oczekiwać czego innego - bardziej zaawansowane kombinacje finansowe przekraczają ich możliwości intelektualne. SLD wprowadziło Polskę do UE, przez co 2 miliony ludzi mogło wyjechać, a przedsiębiorcy znaleźli nowe rynki zbytu. Dzięki temu zarabiam więcej, zwłaszcza ze jako firma jednoosobowa korzystam z podatku liniowego, który też został wprowadzony przez SLD. PiS wyciera sobie gębę tymi sukcesami, choć nie zrobił nic ani w dziedzinie gospodarki, ani walki z prawdziwymi złodziejami. A prawdziwymi złodziejami, którzy okradają państwo na dziesiątki miliardów, są w tym kraju lewi renciści oraz rolniczy ubezpieczeni w KRUS-ie, choć zarabiający duże pieniądze gdzie indziej lub otrzymującymi milionowe dotacje z Unii. LiD mojej sytuacji życiowej na pewno nie pogorszy, natomiast zagwarantuje mi, że nie odda władzy w ręce obłąkanego klechy i jego kolegów katotalibów. Dlatego na nich zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 15:56 7y8u napisał: > PiS wyciera sobie gębę tymi sukcesami, choć nie zrobił nic ani w dziedzinie gospodarki, ani walki z prawdziwymi złodziejami. A prawdziwymi złodziejami, którzy okradają państwo na dziesiątki miliardów, są w tym kraju lewi renciści oraz rolniczy ubezpieczeni w KRUS-ie, choć zarabiający duże pieniądze gdzie indziej lub otrzymującymi milionowe dotacje z Unii. PiSdzielcy jeszcze im dopłacą, bo to przecież ich elektorat. Dopłacą z naszych pieniędzy oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 15:48 Bardziej Polski w d... niz PiS miec nie mozna, doprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
jarnuzo Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 14:56 LiD to przefarbowane SLD, czego po nim oczekujesz? Komuniści już rządzi i nic dobrego z tego nie wynikło Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 15:40 Nigdy bym na nich nie zagłosował, ale kilka rzeczy zrobili dla Polski genialnych: jesteśmy w NATO i UE. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczyńscy złymi nacjonalistami. 28.08.07, 15:43 Stąd już blisko do nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 15:07 7y8u napisał: > I dlatego zagłosuję na LiD. Tak samo jak tysiące innych ludzi, którzy dotychcza > s > do wyborów nie chodzili, ale nie chcą oddać Polski w ręce Rydzyka. Napewno bezpieczniejsza będzie w rękach Olka Kwaśniewskiego (pseudonim Goleń), Millera i Oleksego wspieranego Dyduchem. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 15:49 > Napewno bezpieczniejsza będzie w rękach Olka Kwaśniewskiego > (pseudonim Goleń), Millera i Oleksego wspieranego Dyduchem. Owszem. Faktow nie da sie ukryc. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 16:10 funia81 napisała: > > Napewno bezpieczniejsza będzie w rękach Olka Kwaśniewskiego > > (pseudonim Goleń), Millera i Oleksego wspieranego Dyduchem. > > Owszem. Faktow nie da sie ukryc. Funia81 (to rok urodzenia?) - piszę o Olku Kwaśniewskim a nie o OLI Kwaśniewskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mayavi Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 29.08.07, 10:49 oczywiscie, ze bedzie bezpieczniejsza w ich rekach, przeciez tu nawet nie ma o czym dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 14:55 Naszczescie ta karykatura bedzie premierem juz tylko kilkadziesiat dni i podzieli los swoich niedawnych kolegów wicepremierów i bedzie tym kim powinien byc: Prezesikiem małej nic nie znaczacej partyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 15:01 ostatecznie Polacy nie sa tacy głupi żeby wybrac na premiera kogoś kto nie ma racji:) Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra... 28.08.07, 14:50 ble, ble, ble wzięliście sobie do rządu tępaków to teraz sobie z nimi poradźcie :) ja tam mam ubaw - Romek zabawny konta Jarek żałosny :) Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Co zrobi Wybórcza? 28.08.07, 14:50 Czy teraz będzie musiała polubić Giertrycha? Skoro Giertrych przeciw Kaczyńskim to nie ma siły, Giertrych teraz swojak. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Co zrobi Wybórcza? 28.08.07, 15:11 precesja napisała: > Czy teraz będzie musiała polubić Giertrycha? Skoro Giertrych przeciw Kaczyńskim > to nie ma siły, Giertrych teraz swojak. Wiadomo, co zrobią takie półgłówki ja ty. Zmienią front o 180 stopni. Bezwolne, bezmyślne stado. Lizaliście tyłki Lepperowi i Giertychowi na rozkaz wodza, broniliscie Łyżwińskiego. A teraz wódz mówi: "Giertych Be" i sfora kundli na niego już szczeka. PS. Gdybyś miała odrobinę mózgu, to zauważyła byś, że GW tylko relacjonuje walki frakcyjne w pisstalinowskiej (juz bylej) koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Co zrobi Wybórcza? 28.08.07, 15:13 w koalicji PO_LPR też, bo najpierw takowa zistniała (pamiętasz becikowe?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Co zrobi Wybórcza? 28.08.07, 15:39 gdyby budowac TAKIE koalicje przy kazdym glosowaniu to moznaby wpasc ... chyba w paranoje? loppe napisał: > w koalicji PO_LPR też, bo najpierw takowa zistniała (pamiętasz > becikowe?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor prezio bzdurzy jak zwykle...: 28.08.07, 14:50 www.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra... 28.08.07, 14:51 Pytanie do ścierwojadów z PiS: jakie są konstytucyjne przeszkody dla jednoczesnego działania komisji śledczych i prowadzenia kampanii wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 14:51 Filipki! Nie filipinki - słowne na dodatek! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Przecież wiem :P..ale mi sie Goś Peronowy przypomn 28.08.07, 14:54 iał :DD i jego filipinki :D com.bi-nerki napisał: > Filipki! Nie filipinki - słowne na dodatek! Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek przewrotna jest osobowasc politykow 28.08.07, 14:53 przewrotna jest osobowosc politykow , kazdy z nich chcial wyborow , dla kazdego tobylo jedyne rozwiazanie i prosze teraz wyborow chce tylko pis. rzeczywiscie to front obrony przestepcow , zaklamana banda majaca wyborcow d..pie , pilnujaca swokego interesu Polska nigdy ich nie obchodzila Odpowiedz Link Zgłoś
mk.16 Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra... 28.08.07, 14:53 kaczyński chce jak najszybciej wyborów, bo pewni boi się, że komisje wykryją coś co sprawi, że poparcie dla jego partii jeszcze barziej spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
triliam Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra.. 28.08.07, 14:55 głupia kaczka Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Premier ma 100% racji! 28.08.07, 14:55 Komisje śledcze są oczywiście potrzebne, natomiast nie ma najmniejszego sensu powoływać ich teraz, przed wyborami. Poprostu zamiast dochodzić prawdy o wydarzeniach członkowie komisji skupią się na walce wyborczej i autoprezentacji. Pozatym dojdzie jeszcze fakt konieczności powołania swiadków itp. Zdychakjacy parlament nie jest dobrym środowiskiem do dochodzenia prawdy. Rozwiązać to bagno, zrobić wybory, powołac komisję i działać! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sharn1 28.08.07, 15:04 sharn1 napisał: Premier ma 100% racji! > Komisje śledcze są oczywiście potrzebne, natomiast nie ma najmniejszego sensu p > owoływać ich teraz, przed wyborami. > > Poprostu zamiast dochodzić prawdy o wydarzeniach członkowie komisji skupią się > na walce wyborczej i autoprezentacji. Pozatym dojdzie jeszcze fakt konieczności > powołania swiadków itp. > > Zdychakjacy parlament nie jest dobrym środowiskiem do dochodzenia prawdy. > > Rozwiązać to bagno, zrobić wybory, powołac komisję i działać! Jak najbardziej! Przecierz jest oczywiste jak na dloni, ze te darmozjady i wichrzyciele dra sie o komisje tylko dlatego, ze boja sie wyborow jak ognia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: sharn1 28.08.07, 15:13 > Jak najbardziej! Przecierz jest oczywiste jak na dloni, ze te > darmozjady i wichrzyciele dra sie o komisje tylko dlatego, ze boja > sie wyborow jak ognia!!! Już ja widzę jak PO i SLD boją się wyborów. Chyba że masz na myśli LPR i Samoobronę - partie, które do niedawna tworzyły z PiS rząd. I jak głosowały jak Jarosław chciał, to były cacy, godne zaufania i w góle w dechę. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: sharn1 28.08.07, 15:52 > Jak najbardziej! Przecierz jest oczywiste jak na dloni, ze te > darmozjady i wichrzyciele dra sie o komisje tylko dlatego, ze boja > sie wyborow jak ognia!!! Bynajmniej. Bac wyborow powinna sie PiS, bo takiej wladzy jak teraz na pewno miec nie bedzie. A jesli chodzi o komisje... Wyborcy maja prawo poznac prawde ZANIM zaglosuja na te sobaki z PiSu - lub, co byloby dla Polski lepsze, przeciwko nim. A poza tym tylko przyspieszone wybory pozwola PiSowi unikac kary PKW za nierozliczenie poprzedniej kampanii. Czy ktos, kto ma choc ociupine oleju w glowie, moze jeszcze miec watpliwosci, czym kieruje sie PiS, dazac do jak najszybszych wyborow? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: sharn1 28.08.07, 16:27 funia81 napisała: > > Jak najbardziej! Przecierz jest oczywiste jak na dloni, ze te > > darmozjady i wichrzyciele dra sie o komisje tylko dlatego, ze boja > > sie wyborow jak ognia!!! > > Bynajmniej. Bac wyborow powinna sie PiS, bo takiej wladzy jak teraz na pewno > miec nie bedzie. A jesli chodzi o komisje... Wyborcy maja prawo poznac prawde > ZANIM zaglosuja na te sobaki z PiSu - lub, co byloby dla Polski lepsze, > przeciwko nim. A poza tym tylko przyspieszone wybory pozwola PiSowi unikac kary > PKW za nierozliczenie poprzedniej kampanii. Czy ktos, kto ma choc ociupine olej > u > w glowie, moze jeszcze miec watpliwosci, czym kieruje sie PiS, dazac do jak > najszybszych wyborow? Skoro jesteś taka elokwentna to teraz nam wytłumacz dlaczego skoro to PiS dąży do wyborów to dlaczego popiera to PO a wniosek o samorozwiązanie złożył też SLD? P.S. Cały twój plan może się posypać jeśli te komisje stwierdzą, że to nie PiS w czymkolwiek zawinił i odsłonią różne afery w związku z aferą węglową itd. Na razie piewcy komisji nie opierają się na żadnych faktach tylko: 1. SLD chce dostać się do akt prokuratury zanim jej przedstawiciele zapukają do kolejnych czerwonych drzwi. 2. LPR chce sparalizować pracę sejmu i odsunąć wybory jak najdalej, oraz wymazać swoją współodpowiedzialność za działania rządu w tej kadencji. 3. PO uważ aże tylko zyska na całym zamieszaniu, ale boi się że te porażające informacje Kaczmarka mogą się okazać cichym piardem a nie żadną rewelacją co tylko pomoże PiS i go uwiarygodni. P.S.2 Co do finansów PiS w związku ze sprawozdaniem to już dawno analitycy stwierdzili że brak tej subwencji nie wpłynie znacząco na finanse partii, a napewno jej nie położy. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: sharn1 28.08.07, 16:49 sharn1 napisał: > P.S. Cały twój plan może się posypać jeśli te komisje stwierdzą, że to nie PiS > w czymkolwiek zawinił i odsłonią różne afery w związku z aferą węglową itd. Na > razie piewcy komisji nie opierają się na żadnych faktach tylko: Aż dziw bierze wobec tego, że PiS, wiedzący dokładnie jak przedstawia się sytuacja, jest przeciw powstaniu komisji. Gdyby było tak jak piszesz, to rzeczywiście, dzięki niej, wygraliby w cuglach. Dlaczegóż więc odmawiają sobie takiego handicapu ??????? Czyżby jednak coś było na rzeczy w zeznaniach Kaczmarka, co choćby w części potwierdzone, wpłynęłoby na notowania PiSu ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: sharn1 28.08.07, 16:54 > Skoro jesteś taka elokwentna to teraz nam wytłumacz dlaczego skoro > to PiS dąży do wyborów to dlaczego popiera to PO a wniosek o > samorozwiązanie złożył też SLD Bo dopoki nie wplynal Kaczmarek, oczywistym bylo, ze im szybciej skonczy sie ten cyrk, tym lepiej dla Polski. Sama tak niedawno twierdzilam. Ale to bylo przed Kaczmarkiem. Podobnie jak wnioski, prawda? > P.S. Cały twój plan może się posypać jeśli te komisje stwierdzą, że > to nie PiS w czymkolwiek zawinił i odsłonią różne afery w związku z > aferą węglową itd. Naturalnie. Zdaje sobie z tego sprawe. Ale nie zmienia to faktu, ze komisje powinno sie powolac, bo inaczej sie tego nie wyjasni - zwlaszcza dopoki Ziobro szefuje prokuraturze. I to przed wyborami, abysmy odpowiednio wczesnie poznali prawde. Argumenty, ze wynikow ich prac mozemy nie poznac przez rok, sa o tyle chybione, ze komisje beda swietnym papierkiem lakmusowym dla rzeczywistych zamiarow partii: jezeli bedze im zalezalo na wyjasnieniu spraw, uwina sie blyskawicznie. Jezeli nie, przechlapia nastepne wybory. Proste jak parasol watowany. > P.S.2 Co do finansów PiS w związku ze sprawozdaniem to już dawno > analitycy stwierdzili że brak tej subwencji nie wpłynie znacząco na > finanse partii, Jesli dobrze pamietam, w gre wchodzily spore sumy. Coz, wychodzi na to, ze PiS jest diabelnie bogata partia. Pozazdroscic. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Premier ma 100% racji! 28.08.07, 15:12 > > Zdychakjacy parlament nie jest dobrym środowiskiem do dochodzenia prawdy. > > Rozwiązać to bagno, zrobić wybory, powołac komisję i działać! A dlaczego nie dać wyborcom szansy do poznania pełnej prawdy o kandydatach, na których mają głosować? Jest jakiś dogmat mówiący o tym, że Jarosław i jego otoczenie są poza magicznym kręgiem podejrzeń niezależnie od zeznań świadków? dlaczego bandyta kaczmarek jest niewiarygodny, a siedzący od lat w ciupie Dochnal to krynica prawdy? Czyżby dlatego, że kaczmarek mówi rzeczy niewygodne, a dochnal opowiada niestworzeone historie na ludzi lewicy? Przecież premier, w którym jest samo dobro na pewno nie zaakceptowałby takiego rozumowania... A tak poza tym: w tym bagnie najwięcej błota we wszystkie strony rzuca do niedawna wiceprmier w rządzie Jarosława, pan Roman. Ten sam Roman, który był wedle prezydenta i premiera godzien piastowania urzędu ministra i wicepremiera. Przecież to cały czas ten sam człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Premier ma 100% racji! 28.08.07, 15:37 No właśnie dlatego, że wyborca prawdy będzie się dowiadywał kilkanaście miesięcy a i tak się jej nie dowie w perspektywie wyborów, gdyż nie będzie ani rzetelnego składu komisji ani warunków do bezstronnego zbadania sprawy ze względu na gierki przedwyborcze. No chyba, że lepeij żeby spraliżować prace sejmu (bo w tym składzie tak to będzie) żeny roztrząsać czy gość który był już kilkakrotnie łapany na kłamstwie mówi prawdę czy nie. Inna sprawa to przekazanie SLDowcom dokumentów w sprawie afery węglowej zanim skończy dochodzenie prokuratura. W zasadzie można zakładać w ciemno że komuszkom nie chodzi o jakąś tam Blidę tylko o informacje z akt śledztwa. Lepiej wiedzieć co ma na nich prokuratura i trochę pomataczyć wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Premier ma 100% racji! 28.08.07, 15:44 gdyż nie będzie ani rzeteln > ego składu komisji ani warunków do bezstronnego zbadania sprawy ze względu na g > ierki przedwyborcze. > Chwila, chwila - to poprzednie komisje śledcze zawieszały swoją działalność na co najmniej pół roku przed wyborami, żeby działać w pełni obiektywnie??? To w śledczej komisji do spraw banków PiS z LPR i Samooborną nie przegłosował skandalicznego składu komisji, według którego PO miała jednego członka mniej niż PiS, mimo że mają niemal identyczną liczbę mandatów??? To był wedle Ciebie ,,rzetelny skład"??? PODWÓJNA MORALNOŚC to jest to co charakteryzuje PiS i jego wielbicieli. Kali może ukraść krowę, a od krowy kalego wszystkim wara... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Premier ma 100% racji! 28.08.07, 16:19 d_ost napisał: > gdyż nie będzie ani rzeteln > > ego składu komisji ani warunków do bezstronnego zbadania sprawy ze > względu na g > > ierki przedwyborcze. > > > Chwila, chwila - to poprzednie komisje śledcze zawieszały swoją > działalność na co najmniej pół roku przed wyborami, żeby działać w > pełni obiektywnie??? Tyle że to nie były komisje powołane na miesiąc przed ew. terminem wyborów w momencie kiedy już u marszałka leżały wnioski o samorozwiązanie sejmu. To w śledczej komisji do spraw banków PiS z LPR > i Samooborną nie przegłosował skandalicznego składu komisji, według > którego PO miała jednego członka mniej niż PiS, mimo że mają niemal > identyczną liczbę mandatów??? To był wedle Ciebie ,,rzetelny > skład"??? Sa, sobie napisałeś. Mieli NIEMAL taką samą liczbę mandatów to dostali NIEMAL taką samą liczbę miejsc w komisji. Co w tym skandalicznego? Mniej skandaliczna byłaby sytuacja, kiedy mając mniej mandatów mieliby więcej miejsc w komisji??? PODWÓJNA MORALNOŚC to jest to co charakteryzuje PiS i jego > wielbicieli. Kali może ukraść krowę, a od krowy kalego wszystkim > wara... To można powiedzieć o wszystkich politykach i ludziach polityka się interesujących. Wide przejście z obozu "zły" Kaczmarka, Leppera, Jurka, Giertycha do obozu "dobry" wg polityków PO i SLD. Ba - jestem niemal pewny że jakby PiS usunął Ziobrę z rządu to z miejsca Niesiołowski i Tusk zaczeli by płakać jak to PiS krzywdzi porządnych ludzi. Takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re:powolac komisje scigania czerwonych przestepstw 28.08.07, 15:57 Wszystkich komuchow rozliczyc z wszystkich afer i korupcji!!!Niech oddaja kase!!! Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re:powolac komisje scigania czerwonych przestepst 28.08.07, 16:16 toberson napisał: > Wszystkich komuchow rozliczyc z wszystkich afer i korupcji!!!Niech > oddaja kase!!! A czemu nie rozliczyć FOZZ i Telegrafu? Bo umoczone jest w to PC z bliźniakami na czele? Pieniądz nie zna przynależności partyjnej - afery dotyczą tak samo komuszków, jak i antykomuszków. Liczba wykrzykników, które dodasz po ,,niech oddają kasę" tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re:powolac komisje scigania czerwonych przestepst 28.08.07, 16:30 d_ost napisał: > toberson napisał: > > > Wszystkich komuchow rozliczyc z wszystkich afer i korupcji!!!Niech > > oddaja kase!!! > > A czemu nie rozliczyć FOZZ i Telegrafu? Bo umoczone jest w to PC z > bliźniakami na czele? Pieniądz nie zna przynależności partyjnej - > afery dotyczą tak samo komuszków, jak i antykomuszków. Liczba > wykrzykników, które dodasz po ,,niech oddają kasę" tego nie zmieni. Tyle że w sprawy FOZZ dużo bardziej umoczeni są czerwoni bracia a nie PC. Pozatym porównywać afery (?) związene z PiS które były już po części sprawdzane przez prokuraturę do afer czerwonej ośmiornicy o których towarzysze prokuratorzy nawet nie chcieli wiedzieć (przypominam Oleksia u Gudzowatego) to jakby porównywać falę wywołane przez bąka w wannie do tsunami. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Premier ma 100% racji! 28.08.07, 19:45 A rzetelny skład komisji to pis, pis i pis oraz jacyś klakierzy pisu, prawda? Pis jedzie na opowiadaniu bajek ludowi miasteczek i wsi o sukcesie (teraz można kupić o dwa piwa) wiedząc, że ci ludzie nie mają takiego dostępu do mediów jak mieszkańcy większych miast. Odpowiednio spreparowane programy I i II TVP i I PR, RM i niedzielne kazanie księdza mają zrobić swoje. O Kaczmarku będzie mowa, ale pis przedstawi się jako skrzywdzone biedactwo, popieprzy o bajecznych sukcesach, dorzuci grosza z państwowej kasy. Oczywiście premierzyna solennie obieca, że komisje powstaną, bo oni są uczciwi do bólu (tak samo jak obiecywali, że jarek nie będzie premierem, żadnej koalicji z samoobroną (fakt koalicji nie było, była kalicja a to pewnie coś innego), itp. itd.) a potem pokażą niszczarkę i taka będzie ta cała komisja. To jeśli wygrają, a na to liczą co w przypadku komisji przed byłoby trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Jasne, że wybory przed! 28.08.07, 15:38 Przecież jakby wybory odbyły się po tych komisjach, to pis miałby poparcie <5%. Dlaczego Kaczyński nie zaproponuje ludziom czegoś uczciwego? Jak właśnie takie rozwiązanie - nie mamy nic do ukrycia i to chcemy udowodnić, a na ile okazaliśmy się uczciwi, to pokażą późniejsze wybory. No ale tak to jest z kurczowym trzymaniem się koryta. Co do Ciebie wet3, to POj.ebany możesz być najwyżej ty. Zresztą spytaj znajomych, o ile takowych masz. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg czy Wódz przeżywa ekstazę przemawiając? 28.08.07, 14:56 to są szczyty :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Opozycja boi się demokracji. Żałosne. 28.08.07, 14:56 Tak krzyczeli że chcą wyborów. A teraz Tuska i SLD strach obleciał jak przyszło stanąć twarzą w twarz z Kaczyńskim i walczyć w demokratycznych wyborach. Dlaczego? Bo PO i SLD nie mają żadnej wizji Polski. Bo boją się PiS, jego konkretnej wizji IV RP i sukcesów gospodarczych PiS... PO i SLD boją się - bo nie mają żadnych konkretnych programów które mogliby przeciwstawić programowi PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
cuben Palestrina - jesteś prawie tak żałosny(a) jak 28.08.07, 14:59 nasz premier. Zamilcz, bo śmierdzi ci z gęby. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider PiS boi sie prawa. Żałosne. 28.08.07, 15:01 prastelina, daj już sobie spokój. takie żałosne teksty to można pociskać na zebraniach młodzieżówki PiS. tu sie tylko ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PiS boi sie prawa. Żałosne. 28.08.07, 15:04 hm, a twój tekst myslisz że nie nadawałby się na zebranie młodzieżówki?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: PiS boi sie prawa. Żałosne. 28.08.07, 15:20 loppe napisał: > hm, a twój tekst myslisz że nie nadawałby się na zebranie > młodzieżówki?:)) myślę, że nie. nie użyłem ani razu magicznego słowa "układ". Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Opozycja boi się demokracji. Żałosne. 28.08.07, 15:44 Boże, chroń nas od wizjonerów, szczególnie takich, co jak oberkurdupel chcą "przebudowywać" społeczeństwo i budować na gruzach starego. Że choćby przypomnę niejakiego Polt Pota. A wcześniej Lenina. Z wiadomym skutkiem. Tylko dlaczego ich wizje mnie nie pociągają? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Premier: jestem z Marsa, przybywam w pokoju. 28.08.07, 14:57 biedakowi już się pod deklem od tego stresu pomieszało. niedługo stwierdzi że brata podrzucił mu układ. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Dyrdymały Pan Premier opowiada 28.08.07, 14:57 Panie Premierze, Żeby podjąć racjonalną decyzję przy urnie wyborcy powinni mieć możliwie pełną informację na temat proponowanych im opcji. Tak samo jak nikt nie kupuje samochodu bez sprawdzenia go, porównania z innymi, tak samo powinno być z parlamentarzystami. A komisje śledcze pozwoliłyby Polakom osądzić czy cała afera z kaczmarkiem do humbug, czy też jest coś na rzeczy i wieloletnia obsesja PC na punkcie Lesiaka została twórczo wykorzystana - poprzez kontynuowanie jego metod. Nie rozumiem czemu nagle wspólne działania szerokiej teraz opozycji tak Pana irytują. Jeszcze parę tygodni temu fakt, że to PiS, Pana ugrupowanie, głosował ramię w ramię z Giertychem, powoływał jego ludzi na ważne stanowiska, stworzył nawet oddzielne ministerstwo dla Wiecheckiego (tanie państwo - brzmi znajomo?) nie oznaczał, że Giertych stoi na czele PiS, nie nazywał Pan swojej koalicji z LPR i SO ,,tęczową". Nie przeszkadzało Panu, że jest w koalicji z partią, która ma w swych szeregach jurnego Łyżwińskiego, która boryka się z problemem weksli i VAT od nich (postępowanie skarbowe dziwnie się do tej pory ślimaczyło, może teraz przyspieszy), że jest wiceprmier w Pana rządzie najprawdopodobniej jest poważnie umowczony w aferę HatRolu. Wtedy to nie był Front Obrony Przestępców, mimo że akurat w koalicyjnej Samoobronie było/jest najwięcej stałych bywalców sądów i prokuratur. A sam premier Lepper lał sikiem skośnym na wezwania sądowe (słynne ,,Jak Bóg da, to się zjawię na rozprawie". Na ogół Bóg nie pozwalał...). Tak że teraz, Panie Premierze, niech się już Pan lepiej nie wygłupia i nie opowiada dyrdymałów. Wierzy Pan mocno w słowa Klasyka Propagandy, że kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą. I że - zgodnie z tym, co mówi inny Klasyk, juz z Pana partii - polski naród to ciemna masa. Ale nie aż tak ciemna. Do zobaczenie w ławach dla opozycji. I w Trybunale Stanu... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dyrdymały Pan Premier opowiada 28.08.07, 15:19 o czym ty mówisz? przecież odczytano porażające zenzania Kaczmarka, a zatem najmocniejszy element tego o co ci chodzi bo one sa oskarżeniem kaczek, teraz już tylko mowy obrończe i kwestionujące prawdziwośc zeznań moglbyś uslyszeć Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Dyrdymały Pan Premier opowiada 28.08.07, 15:41 loppe napisał: > o czym ty mówisz? przecież odczytano porażające zenzania Kaczmarka, > a zatem najmocniejszy element tego o co ci chodzi bo one sa > oskarżeniem kaczek, teraz już tylko mowy obrończe i kwestionujące > prawdziwośc zeznań moglbyś uslyszeć No nie do końca. Mógłbym uslyszeć jeszcze zeznania innych osób, dowiedzieć się, czyje zeznania znajdują potwierdzenie w dokumentach. Idąc tropem Twojego rozumowania, Rywina można było skazać po publikacji słynnego ,,Przychodzi Rywin do Michnika" w Gazecie Wyborczej i równie słynnych zeznaniach Rywina, składających się z ,,odmawiam składania wyjaśnień" powtórzonego kilkadziesiąt razy... Jak badania komisji śledczej mają dotyczyć PiS, to komisja śledcza niepotrzebna. Jak miały dotyczyć szeroko rozumianej opozycji czy paskudnego Balcerowicza (komisja bankowa, która właśnie siada do pisaia raportu z wielomiesięcznego badania głębokości nosów jej członków), to były cacy, potrzebne, nawet konieczne, bo tylko one mogą takie rzeczy sprawdzić. A teraz, ni z tego, ni z owego, są be, fe i w ogóle do bani... Bo będą areną autopromocji i walki politycznej. Zupełne zaprzeczenie poprzednich komisji... Gdzie w ogóle nie promowali się Rokita, Giertych, Zawisza... To co mówi PiS i jego zwolennicy, tacy jak Ty, ma jedną podstawową wadę - nie wytrzymuje to w zestawieniu z rzeczywistością, faktami i merytorycznymi argumentami. Zaklinanie rzeczywistości, gadanie o froncie obrony przestępców nic tu nie pomogą. Zostaje już tylko wiara w Jarosława. Choć zawsze wydawało mi się, że kwestia wiary powinna dotyczyć religii, nie polityki. Ale skoro w Jarosławie jest czyste dobro, to może zasłużył na wyniesienie go na ołtarze. Np. jako patrona ludzi niskiego wzrostu i (za) wysokich aspiracji... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dyrdymały Pan Premier opowiada 28.08.07, 15:57 no dobra, niech będzie komisja Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dyrdymały Pan Premier opowiada 28.08.07, 16:00 ps. aczkolwiek głos Rywina - outsidera, to innego typu material dowodowy niz głos ministra insidera z ekipy (gdyby wtedy o propozycji korupcyjnej w/w opowiedział w mediach i Sejmie minister rządu Millera to komisja niewiele już by dodała do tego z pkt. widzenia obrzydzenia opinii publicznej do ekipy, tak?) Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Dyrdymały Pan Premier opowiada 28.08.07, 17:15 w panstwie prawa jest tak ze nie mozna nikogo skazac na podstawie oskrazen jednej osoby, bo w tym momencie mamy slowo kaczmarka przeciwko slowie ziobry, a obydwu im tak samo nie wierze.... tym niemniej, jesli jeden z nawaznijeszych ministrow w panswtie rzuca oskarzenia takiego kalibru pod adresem innego ministra to to trzeba po prostu sprawdzic, bo tu gra idzie o ustroj naszego panstwa i w zaleznsoci od dowodow jakie kaczmarek i sad/komisja moze znalezc, jedengo z ministrow posadzic- albo kaczmarka albo ziobre Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dyrdymały Pan Premier opowiada 28.08.07, 18:39 Jak najbardziej. Chodziło mi tylko o termin wyjasnienia sprawy a nie czy w ogóle musi zostać wyjaśniona. Jedni chca - wg mnie nie wiadomo po co - czekać z czymś wazniejszym a więc wyborami, inni nie chca żeby to co najwazniejsze było odkładane ad calendas grecas bo najpierw trzeba to, siamto i jeszcze coś załatwić Odpowiedz Link Zgłoś
mkk17 Re: Dyrdymały Pan Premier opowiada 28.08.07, 20:32 Żeby wybierać, to trzeba wiedzieć, jaki jest wybór. I czemu PO tak popiera PiS w dążeniu do jak najszybszych wyborów - czy tylko przez głupotę? Kaczyński już straszy zasadami kilka razy na kilometr, może niech sobie powisi jeszcze parę miesięcy, nie żałujmy na to pieniędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra.. 28.08.07, 15:00 premier mówi najnormalniej z tego całego towarzystwa - znaczy naszych przedstawicieli-wybrańców Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. G 28.08.07, 15:06 jeszcze Waldemar Pawlak nie wydurnia się reszta to kino i cyrk:) Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra.. 28.08.07, 15:00 Politycy nazywajacy dzialalnosc opozycji awanturnictwem i anarchia- to politycy majacy "gdzies" mechanizm dzialania panstwa demokrytycznego-to politycy typu totalitarno-dyktatorsko- wodzowskiego;to wielbiciele systemu jednopartyjnego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_opticum Premier: Na czele PO stanął Roman Giertych. Gra.. 28.08.07, 15:00 Giertych na czele PO a PO w koalicji z LiD. Romek należy teraz do układu i jest passe. Odpowiedz Link Zgłoś