rydzyk_fizyk 11.09.07, 07:08 Zgodnie z Ustawą o Radzie Ministrów niezależnie od powołania Fotygi i jej przysięgi, zadania odwołanych ministrów i tak wykonuje Premier. Szczegóły w linku poniżej: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taglinda Kim jest dżej katchynsky? a kto to jest? 11.09.07, 07:17 Szanowny Panie Prezesie Trybunału Konstytucyjnego - szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Kim jest dżej katchynsky? a kto to jest? 11.09.07, 07:23 Prezes TK nie dopowiedział jeszcze, że Prezydent ma prawo jedynie do dokonywania zmian w Radzie Ministrów. Tym samym takie powołania i odwołania stanowią przekroczenie uprawnień przez Prezia Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kim jest dżej katchynsky? a kto to jest? 11.09.07, 08:24 rydzyk_fizyk napisał: > Prezes TK nie dopowiedział jeszcze, że Prezydent ma prawo jedynie do dokonywani > a zmian w Radzie Ministrów. > > Tym samym takie powołania i odwołania stanowią przekroczenie uprawnień przez Pr > ezia Kaczyńskiego. ********************************* Stoi również w sprzeczności z zasadą demokracji parlamentarnej, w której zmiany w RM są możliwe, o ile rząd ma poparcie parlamentarnej większości. Tu taka sytuacja nie ma miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: Kim jest dżej katchynsky? a kto to jest? 11.09.07, 08:31 T.K.M. pełną gębą !! Odpowiedz Link Zgłoś
firmland Re: Kim jest Anna Fotyga? 11.09.07, 12:49 to jest popostu tempy łeb który na niczym sie niezna Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Kim jest Anna Fotyga? 11.09.07, 13:27 Przeczytałem na jakiś łamach, że p.Fotyga złożyła przysięgę przez telefon?! Proszę nie protestować, bowiem ja to potwierdzam. Pani minister, przez pomyłkę, wykręciła numer mojego telefonu. W tej sytuacji informuje wszystkich, że odebrałem tę przysięge od p.minister! Odpowiedz Link Zgłoś
ruch0606 Re: Kim jest Anna Fotyga?Michał Paradowski 12.09.07, 08:00 SZANOWNE ciule z agory AGORY, pardon, pardon, pardon. Szanowni forumowicze-internauci i znowu mamy mamy najzabawniejszy kraj w całym obozie NIEsocjalistycznym UNII EUROPEJSKIEJ. Ale ja nie o tym. I już na poważnie !!! OTÓŻ!!! GDYBYM POPROSIŁ MOJEGO znakomitego rodaka koryfeusza -luminarza profesora prawa LECHA KACZYŃSKIEGO-vel ""strażnik konstytucji"" i Jego leniwych pracowników z Biura Prawnego Roberta Draby-bodajże[do czego mam prawo z art. 191.1.1. Konstytucji] o złożenie w moim imieniu WNIOSKU konstytucyjnego [ w obu sprawach sądowych- administracyjnych 0 sygn. akt II SA/Wr 773/99, oraz 4 II SA /Wr 2433/03 oddz. zamiejscowy NSA we Wrocławiu ,obecnie WSA Wrocław; + I OZ 611/07 NSA z ul. JAsna 6 w WArszawie, w podpisie Sędzia NSA Izabella KULIG-MACISZEWSKA], to musiałbym wykluczyć ze składu pana prof. Jerzego Stępnia, jako obecnego krytyka i emocjonalnie nastawionego do pana Prezydenta KACZYŃSKIEGO. Z poważaniem mgr inż. TAdeusz PIECZONKA 59 900 ZGORZELEC/ 75 649 30 44/ www.ropoiwzk.com POST SCRIPTUM::: oCH, BYM CAŁKOWICIE ZAPOMNIAŁ o naszym/MOIM OMBUDSMANIE dr prawa profesorze nadzwyczajnym -in spe JANUSZU Kochanowskim. Szanowny PAN JANUSZ KOCHANOWSKI też może swoim piórem za 500zł [ wiedzą sąsiedzi, jak/CZYM KOCHANOWSKI pisze swoją MISJĘ ], też może zawnioskować z art. 191.1.1 Konstytucji w mojej gardłowej sprawie na łamanie konstytucji tejże i w związku z brzmioeniem art. 67.2 konstytucji. Szanowni PAnowie KACZYŃSKI-KOCHANOWSKI-ZIOBRO, a może wspólnie staniecie "na pudle" prawa i sprawiedliwości i spreparujecie wniosek do TK w inkryminowanej sprawie pozbawienia mnie prawa do dodatku mieszkaniowego w trydnym okresie mojego bezrobocia- JUŻ 10 LAT . Odpowiedz Link Zgłoś