rydzyk_fizyk 21.09.07, 20:31 No proszę a Jarek zawsze powtarza, że niewinni nie mają czego się bać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
langston Bo Michnik tak chcial? a Havel juz za to przepros 21.09.07, 20:35 BO co???? Bo Michnik tak chcial?... a Havel juz za ta "propozycje" przeprosil!! Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Kaczyńscy poniżej Łukaszenki 21.09.07, 20:48 Zapraszanie obserwatorów jest obowiązkiem. Wynika z umów podpisanych w ramach KBWE (dzisiejsza nazwa: OBWE). Polska zawsze dotychczas obserwatorów zapraszała. Ostatnio OBWE obserwowało wybory w Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych i Włoszech. Łukaszenko zaprosił obserwatorów. Wbrew umowom zaproszenie ograniczył: zaprosił tylko misję OBWE, a nie zaprosił misji poszczególnych państw i organizacji pozarządowych (miał taki obowiązek). Kaczyńscy spadają poniżej Łukaszenki. Białoryś, to Europa, chociaż wschodnia i niedemokratyczna. Kaczyńscy, to już Azja. Niezależnie od tego, jak wiele złego myślałem o Kaczyńskich już wcześniej, jestem po prostu przerażony. Wyrwij Polskę z Azji, głosuj przeciwko PiS, przyłącz się: www.skubi.net/kampania.html Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Kaczyńscy poniżej Łukaszenki 21.09.07, 20:59 Moja chata z boku, bo w polsce nie mieszkam i nie zyje, ale kaczynscy to najgorsze co sie moglo przydarzyc od 1989r. I ch wybryki z poczatku lat dziewiecdziesiatych swiadczyly co sa warci i do czego zdolni. Ale polaki to najmundrzejszy narod na swiecie, przed i po szkodzie glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian No to pięknie. 21.09.07, 21:33 No to pięknie. Teraz PiS w wyborach zdobędzie ponad 50% dzięki swym służbom. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus zaden komuch zaden !! nie bedzie patrzal i mowil j 21.09.07, 21:50 ak mamy glosy liczyc !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cat_1 oj kłamczyński ! gniew ludu jest straszny ! 21.09.07, 22:32 a mości kłamczyński zaczął właśnie przeginać ! żebyście nie musieli uciekać w przebraniu za granice !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Co nam szykują bracia Kaczyńscy z pomagierami? 21.09.07, 22:42 Co przygotowują bracia Kaczyńscy na 21 października? Odpowiedz Link Zgłoś
ex Narod chce obserwatorow !!! Uczciwi sie nie boja!! 21.09.07, 23:14 bialoruskie zagrania w IVrp? Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Panie Kłamczyński. Mówił Pan, że uczciwi nie mają 21.09.07, 23:17 się czego bać. Czego więc boi się Pańska IV RP ? Odpowiedz Link Zgłoś
hupa-denryka A teraz na powarznie 21.09.07, 23:27 Witam najuprzejmniej Chciałbym wziońćc udział w tej powarznej dyskusji, chociaż czasami mam ochotę po prostu nie brać w ich udziału, bo myślę, iż głównie jest to strata czasu, a jak brzmi słynna sentencja "czas to pieniądz", więc zawsze zalerzało mi na czasie moim i czasie innych, bo inni dla mnie się bardzo liczą, więc dbam o nich w najróżniejsze sposoby w taki sposób, aby nie domyślili się, że to ja im pomagam, chociaż tak robię, ale wracając, wszakże, do meritum, to chciałbym powiedzieć, ale piszę, więc napiszę "chciałbym napisać", ale to także jest zła forma, bo skoro używa się czasu przeszłego, to ta chęć już zanika, czyli poprawnie powinno być "chcę powiedzieć", że - powracając już do meritum sprawy - że zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
soma115 Re: A teraz na powarznie 22.09.07, 18:59 > być "chcę powiedzieć", że - powracając już do meritum sprawy - że zgadzam się. he he p.s. być może nie jesteś tego świadom ale ja również staram się abyś dobrze prosperował. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Panie Kłamczyński. Mówił Pan, że uczciwi nie 21.09.07, 23:32 dominik.olsztyn napisał: > się czego bać. Czego więc boi się Pańska IV RP ? Kaczyńscy się nie boją, tylko biorą wybory we własne ręce, nie bez kozery szanowny tatuś wykładał marksizm i leninizm, widać swym synom wpajając jedynie słuszne metody walki politycznej! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Panie Kłamczyński. Mówił Pan, że uczciwi nie 22.09.07, 00:23 Jak ich UE przyciśnie blokadą forsy a'la szkoła ojdyra, to im pałki zmiękną. Znowu będzie, że to był skrót myślowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Co nam szykują bracia Kaczyńscy z pomagierami 22.09.07, 00:52 szykują noc długich noży. A takich "inteligentnych inaczej" będą pokazywać w zoo. bo co zrobić z kretynami którzy uwierzą w każdą brednię podana przez tv i prasę będącą w rękach możnych? uwierzą wbrew temu co sami widzą. tylko zoo obwoźne. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Co nam szykują bracia Kaczyńscy z pomagierami 22.09.07, 01:24 Zgodnie z postanowieniami art. 8 Dokumentu Kopenhaskiego z 1990 roku, państwa członkowskie OBWE są trwale zaproszone do obserwacji wyborów w innych państwach członkowskich. Czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: zaden komuch zaden !! nie bedzie patrzal i mo 22.09.07, 17:29 Nie "patrzal" - ciolku - tylko ´patrzyl` lub przygladal sie, obserwowal. Niezalznie od wszystkiego co "komuch" ma z tym wspolnego - biedny, rozhisteryzowany, Polaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: No to pięknie. 21.09.07, 22:04 Ciekawe jak biseksualny gosiu wytłumaczy swojego kochanka... Bo to że gosiek jest bi to widać po tym jak jest zapatrzony w ciocię jarosławę. Tak wierni są tylko ci, co nadstawiają czokodziurkę. Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 To jest skandal ciekawe czy w imieniu narodu 22.09.07, 17:49 to zrobiono. To jest zamach na demokracje tetlian napisał: > No to pięknie. Teraz PiS w wyborach zdobędzie ponad 50% dzięki swym służbom. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: PIS bedzie fałszował wyniki. 22.09.07, 00:33 Już fałszuje, działania administracyjne wobec wolontariuszy i warszawskiego ratusza, naciski na Solorza to ograniczanie działań opozycji, czyli właśnie fałszowanie wyniku wyborów, które mają być równe, zatem kampanie też mają być przeprowadzane na identycznych zasadach. dzikowy.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
szszu Re: Kaczyńscy poniżej Łukaszenki 21.09.07, 22:26 Skoro nie mieszkasz w Polsce to sie nie wypowiadaj a już szczególnie nie pisz takich głupot. Ciekawe kto cię historii uczył? Pewnie Gazeta Wyborcza... Rząd PiS jest pierwszym od 1989, poza rządem Olszewskiego, który jasno stawia sprawę lustracji i rozliczenia z poprzednim systemem. Poza tym nikt wcześniej nie wypowiedział otwartej wojny korupcji i patologiom w życiu politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Re: Kaczyńscy poniżej Łukaszenki 21.09.07, 22:58 > Rząd > PiS jest pierwszym od 1989, poza rządem Olszewskiego, który jasno stawia sprawę > lustracji i rozliczenia z poprzednim systemem. Poza tym nikt wcześniej nie > wypowiedział otwartej wojny korupcji i patologiom w życiu politycznym. Tak. To pierwszy rząd, który ubeka uczynił ministrem (chodzi o Jasińskiego). To pierwszy rząd, który chce dać 15 mln euro z kasy europejskiej Rydzykowi za poparcie. to pierwszy rząd, który otwarcie grozi hakami prywatnej telewizji i to na tyle skutecznie, że ta telewizja wyrzuca dziennikarza, który nie lubi PiS. To pierwszy rząd, który oficjalnie w Monitorze Polskim publikuje całą książkę pełną wiadomości o tym, jak działa polski wywiad i jak złapać polskich agentów. Zaiste, PiS jest wyjątkowy. Żeby go popirerać, trzeba być kimś wyjątkowym. Wyrwij Polskę z łap, które Polskę przenoszą do Azji: www.skubi.net/kampania.html Odpowiedz Link Zgłoś
hupa-denryka A teraz na powarznie 21.09.07, 23:32 szszu napisał: > Skoro nie mieszkasz w Polsce to sie nie wypowiadaj a już szczególnie nie pisz > takich głupot. Ciekawe kto cię historii uczył? Pewnie Gazeta Wyborcza... Witam serdecznie przyjacielu Bardzo ciekawa informacja apropos tego, że wspomniana przez Ciebie Gazeta Wyborcza miałaby uczyć historii. Czy była ona w zasobie lektury obowiązkowych w szkolnictwie polskim? Gdy ja podlegałem narodowej edukacji, to nie miałem takich pozycji, a przyznając szczerze, to uwarzam, że to całkiem ciekawe i co najważniejsze takich artykułów było dużo, a i może ktoś załapałby tak zwanego skądinąd bakcyla na bycia dziennikarzem, o których dzisiaj nie mogę dobrych słów powiedzieć, bo oni ostatnio zrobili się za bardzo agresywni i często oni wykradają sobie nawzajem artykuły i podpisują się z imienia i nazwiskiem jak u tej Agniszki Lubiczowej, ale wracając do meritum, to chcę napisać, że zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptek_z_eire Mieszkam zagranicą, mam polski paszport,mam prawo 22.09.07, 00:16 do głosowania z którego skorzystam. Ja i inni moi znajomi organizujemy się i chcemy glosować w celu odsunięcia największego obciachu jaki zdarzył się Polsce po 1989 roku. Ile masz lat? Bo ja przynajmniej pamiętam stan wojenny. I internowanych też. Nie było wśród nich Kaczyńkich. Teraz to tacy są mądrzy. gdzie wtedy to schowali się ze strachu. Mam polską TV, Internet i tani telefon. I więcej na to wszystko czasu żeby zobaczyć, co się w mojej Ojczyźnie dzieje. Nie wmawiaj mi, że jest dobrze. Kłamiesz. Tu, zagranicą , z polski Kaczyńscy zrobili pośmiewisko. Ja to wiem i słyszę - ty nie. I to jest ta subtelna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Głosujcie za granicą! 22.09.07, 01:04 Głosujcie za granicą! Podczas wyborów będę w Niemczech. Będę tam głosować. Udział w wyborach należy zgłaszać w konsulatach do 16 padździernika. Może być telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Głosujcie za granicą Bialorusi i Wietnamu! 22.09.07, 02:06 Obserwatory na drzewo! Odpowiedz Link Zgłoś
jedreksolo Re: Mieszkam zagranicą, mam polski paszport,mam p 22.09.07, 05:33 Ja tez jestem w tej samej sytuacji. W dzien wyborow mam samolot z Baku w Azerbaijanie do Cape Town w RPA ale raczej sie na samolot spoznie niz temu kaczorowi przepuszcze za to co z mojej ojczyzny zrobil. tuptek, ja ruskim szyby wybijalem jeszcze w 1956 roku. a wtym czasie kaczory ksiezyc pod...bali. Przepraszam za moj francuski. tuptek_z_eire napisał: > do głosowania z którego skorzystam. Ja i inni moi znajomi organizujemy się i > chcemy glosować w celu odsunięcia największego obciachu jaki zdarzył się Polsce > po 1989 roku. Ile masz lat? Bo ja przynajmniej pamiętam stan wojenny. I > internowanych też. Nie było wśród nich Kaczyńkich. Teraz to tacy są mądrzy. > gdzie wtedy to schowali się ze strachu. Mam polską TV, Internet i tani telefon. > I więcej na to wszystko czasu żeby zobaczyć, co się w mojej Ojczyźnie dzieje. > Nie wmawiaj mi, że jest dobrze. Kłamiesz. Tu, zagranicą , z polski Kaczyńscy > zrobili pośmiewisko. Ja to wiem i słyszę - ty nie. I to jest ta subtelna różnic > a. Odpowiedz Link Zgłoś
szszu Re: Mieszkam zagranicą, mam polski paszport,mam p 22.09.07, 22:52 Ja mieszkam w Polsce. Nie zamierzam tego zmieniać. Tu jest naprawdę dobrze. Będzie jeszcze lepiej, tylko niech wygra PiS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Re: Mieszkam zagranicą, mam polski paszport,mam p 23.09.07, 04:15 To sobie siedz,moherku!!Niech wygra tez i PiS-wtedy okaze sie ze mieszkasz na Bialorusi!!!Gratulacje!!Ha,ha,ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jedreksolo Re: Kaczyńscy poniżej Łukaszenki 22.09.07, 05:26 Oj, oj slepoto ales "mundry". Niech ci te luski z oczu spadna. kto cie najal zeby te brednie tu wypisywac? Oligarchia kaczorow? Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Re: Kaczyńscy poniżej Łukaszenki 21.09.07, 23:30 jestes szambonurkiem i takim zostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
hupa-denryka A teraz na powarznie 21.09.07, 23:35 Witam serdecznie przyjacielu Nie wiem czy wiesz, ale chyba jednak nie wiesz, bo gdybyś wiedział, to byś nie napisał o tym, ale wracając do meritum, to nie można być szambonurkiem, bo tak doprawdy takie coś nie istnieje, ale gdyby przypuścić, że istnieje taki zawód, to oczwiście nie można w nim "być", tylko zostać, a więc, oj, nie doczytałem drugiej części, czyli wracając do meritum, chcę napisać, że zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Kaczyńscy poniżej Łukaszenki 22.09.07, 00:48 jeśli tu nie mieszkasz to skąd wiesz jak tu jest? Odpowiedz Link Zgłoś
jedreksolo Re: Kaczyńscy poniżej Łukaszenki 22.09.07, 05:41 A wiem kochany, wiem. ile ty masz lat ze ci taka wode z muzgu kaczory zrobili. A wracajac do tego skad wiem. To 21 wiek kolego. jest TV polskie ktore mam, internet, ktory tez mam. poza tym bywam 2- 3 razy w roku w Polsce. Na koniec mam tez dostep do innych stacji TV w ktorych sie z tego twojego uczciwego i sprawiedliwego nadziwic nie moga skad sie taki clown wzial. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Kaczyńscy poniżej Łukaszenki 22.09.07, 00:45 tak, tak. masz rację. a po wyborach zamknie się ciebie do więzienia. albo do obozu koncentracyjnego. a może mały wypadek ... kto wie? oto są skutki nadmiernego i bezkrytycznego oglądania pierdół w tv. Plus czytania meneli z Gazety Wybrocznej. kiedy ostatnio myślałeś samodzielnie? rozejrzyj się wokoło i podaj przykład łamania prawa przez obecne władze. Ale przykład który TY widziałerś, nie durnoty wciskane takim bezmózgom przez leppera, Komorowskiego czy innego politruka. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 wysiłki lamentującego wuja Bronka spełzły na niczy 21.09.07, 20:53 y? He, he, myślał, że wmówi wszystkim że demokracja jest zagrożona, a mające przewagę w PE lewactwo naprostuje i naprowadzi decyzje polskich wyborców na "właściwe tory" - przeliczył się wujek, bo Kaczory są może niskie, ale mają j..., i to takie, że całe lewactwo laickie razem wzięte do pięt im nie dorasta. Obserwować mogą sobie ... u siebie w Brukseli...panienki na wystawach na ulicy Rue de Arsch przy Dworcu Północnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Łukaszenka wzorem Pisu 21.09.07, 20:54 Kaczyńscy tylko fałszować i kłamać umieją Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 to z niego niezły... prawicowiec-macie móżdżki wyj 21.09.07, 21:03 ałowione propagandą GW, TVN i POlityki? Tak, a LiD to ...Solidarność bo Geremek jej (właść. jemupatronuje, bo to KiT)patronuje, a LPR to ... lewica. Chłopcze, zastanów się co bredzisz, że nie pakulec jesteś, a ... cel-kupa (anagram od nicka) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Kaczyńscy chcą wyprowadzić Polskę z UE 21.09.07, 21:05 i rządzić bez żadnej kontroli jak Łukaszenka Odpowiedz Link Zgłoś
sheffieldian O tak.. 21.09.07, 21:11 Mam nadzieję, że im się nie uda. Już wcześniej powiedziałem, że wyczuwam białoruski posmród, może Kaczyńscy chcą powiedzieć do białoruskich polityków "dali im w mordę? i dobrze..." Przerażające. Ostatnio zastanawiałem się nad powrotem do kraju. Wyleczyli mnie z tego pomysłu dosyć skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: wysiłki lamentującego wuja Bronka spełzły na 21.09.07, 21:02 Your mission - Spreading duck's shit around. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: wysiłki lamentującego wuja Bronka spełzły na 21.09.07, 21:04 Yes, yse, yes... No, no,no! Mądrzejszy się zrobiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ty cwoku! Obserwatorzy NIE musza miec pozwolenia:) 21.09.07, 21:55 Czy ty myslisz, niewyksztalciuchu, ze Lukaszenka ich zapraszal? Stawiam szkocka przeciwko wyborowej ze obserwatorzy sie pojawia: nie tylko z OBWE, ale takze z europejskich partii, w tym - brytyjskich (juz cos o tym wiem). Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: wysiłki lamentującego wuja Bronka spełzły na 21.09.07, 23:54 realista1000 napisała: (bełkot poniżej krytyki) Słuchaj, przecież to twoi idole piśdzielce i ich kundelki na forum od miesiecy powtarzają tezę, że uczciwy nie ma sie czego bać ABW, CBA, Ziobry itd. Więc dlaczego sie tak ślinicie przeciw misji OBWE? Macie nieczyste sumienie i chcecie fałszować wyniki wyborów? Bo jezeli nie, to powinniście przyjąć obserwatorów z otwartymi rękami, skoro jesteście uczciwi, to nie macie się czego bac.... Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Bo Michnik tak chcial? a Havel juz za to prz 21.09.07, 21:11 @langston: W innych krajach o bardziej rozwiniętej demokracji obserwatorzy OBWE jeżdżą bez przeszkód. Jak jest tak dobrze, czy nie warto oddalić podejrzenia i wpuścić obserwatorów aby sami się przekonali? Im bardziej zaprzeczamy, tym większe są domysły, że coś jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Bo Michnik tak chcial? a Havel juz za to prz 21.09.07, 21:43 Bo nasza demokracja jest tylko trochę bardziej trwała niż białoruska Odpowiedz Link Zgłoś
innin Re: Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatoró 21.09.07, 20:35 Bez jaj, skoro jest tutaj taka demokracja to czemu obserwatorzy nie mogą przyjechać i tego potwierdzić? (pytanie retoryczne) Odpowiedz Link Zgłoś
drexler82 Czyli wygra PiS 21.09.07, 20:36 Zobaczycie że tak będzie, będzie mała przewaga głosów nad PO, ale PiS wygra. Tak się właśnie robi przekręty gdy cały Świat patrzy. Cóż aż strach pomyśleć co z tą Polską będzie za parę lat :( Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Tak Panie Tusk 21.09.07, 21:23 Po wyborach to bedzie sie Panu nalezal Order Orla Bialego, albo przynajmniej Order Budowniczych IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
fotoamator13 na szczęście nie rządzi u nas Havel 21.09.07, 20:36 Niech Havel z Geremkiem i Kwaśniewskim wyślą "obserwatorów" na wybory do Niemiec, zobaczymy jakiego dostaną kopa w swoje czerwone zadki. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars i tym sposobem w UE staliscie sie Bialorusia 21.09.07, 20:38 brawo tak trzymac. Sukces PiS i kopa z Unii! Swoja droga tym co wyjechali jest to nawet na reke Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: i tym sposobem w UE staliscie sie Bialorusia 21.09.07, 21:09 alterpars napisał: > brawo tak trzymac. Sukces PiS i kopa z Unii! Swoja droga tym co wyjechali jest > to nawet na reke Gdyby u nas rzadzil Havel mielibysmy prawdziwa i uczciwa lustracje a komunisci nie miliby prawa do startowania w wyborach, tego wlasnie najbardziej obawia sie PiS i jego przydupasy...;D Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Kurduple to stalinowskie slugusy! 23.09.07, 04:19 Do tego kurduple z kompleksami wzrostu! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Szuja AM nabral Havla, ktory juz za to przeprosil! 21.09.07, 20:40 Zbigniew Herbert o Michniku: "...to klamca i czlowiek zlej woli..." Odpowiedz Link Zgłoś
fotoamator13 Re: Szuja AM nabral Havla, ktory juz za to przepr 21.09.07, 20:44 a dokładnie: "Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca. Oszust intelektualny" Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider a kogo interesuje zdanie Herberta? 21.09.07, 21:04 marny poeta , mały i zawistny człowieczek. nienawidził całego swiata. pupil komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
langston a kogo interesuje zdanie Michnika? 21.09.07, 21:14 Herbert od lat wymieniany byl jako zelazny kandydat do Nobla To wlasnie fakt iz podpadl europejskim lewakom spod znaku Michnika spowodowalo ze nigdy go nie dostal. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: a kogo interesuje zdanie Michnika? 21.09.07, 21:25 heheh, trzeba być takim głupkiem z wypranym mózgiem jak langston żeby mysleć że sympatie czy antypatie jakichś lewaków mają wpływ na komitet noblowski. problem herberta był taki, że uwierzył wbrew rzeczywistości, że wielkim poeta jest. a tu dupa. nobla nie ma. czytelników nie ma. sławnym jest tylko z jednej wypowiedzi o michniku (i kilku o miłoszu) którym zazdrościł wszystkiego, mały zakompleksiony zawistnik. langston napisał: > Herbert od lat wymieniany byl jako zelazny kandydat do Nobla > To wlasnie fakt iz podpadl europejskim lewakom spod znaku Michnika > spowodowalo ze nigdy go nie dostal. Odpowiedz Link Zgłoś
langston hahahaha-lepszego dowcipu nie slyszalem 21.09.07, 21:33 ale z ciebie naiwniak (zastrzegam ze rozmawiamy o Noblu literackim) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: hahahaha-lepszego dowcipu nie slyszalem 21.09.07, 21:41 no to napisz mały debilku kto to jest wg ciebie lewak? langston napisał: > ale z ciebie naiwniak > (zastrzegam ze rozmawiamy o Noblu literackim) Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: hahahaha-lepszego dowcipu nie slyszalem 21.09.07, 22:10 ale ja nie musze pisac "wg mnie" to znane wszyskim fakty. LID to trockisci pl.wikipedia.org/wiki/Skrajna_lewica Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: hahahaha-lepszego dowcipu nie slyszalem 21.09.07, 22:13 durniu, to teraz mi powiedz która z wymienionych organizacji ma wpływ na decyzje komitetu noblowskiego. langston napisał: > ale ja nie musze pisac "wg mnie" to znane wszyskim fakty. > LID to trockisci > pl.wikipedia.org/wiki/Skrajna_lewica Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: hahahaha-lepszego dowcipu nie slyszalem 21.09.07, 22:46 kazda (w dziedzinie literatury i nagrody pokojowej) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: hahahaha-lepszego dowcipu nie slyszalem 21.09.07, 22:52 widzisz, publicznie z siebie głupka zrobiłeś. langston napisał: > kazda > (w dziedzinie literatury i nagrody pokojowej) warto tak sie dawać dymać kaczkom, langston? Odpowiedz Link Zgłoś
bob_arctor Re: a kogo interesuje zdanie Michnika? 21.09.07, 22:38 Herbert od lat wymieniany byl jako zelazny kandydat do Nobla Ale poza kotem, Jackiem Trznadlem i sobą samym przez kogo? Konkretnie, po nazwiskach proszę. I do kogo konkretnie Michnik dzwonił, żeby Herbertowi nie dali? Też z nazwiskami proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: a kogo interesuje zdanie Michnika? 22.09.07, 00:58 @langston: Masz jeszcze jakieś fajne domysły? Czy Ziemkiewicz tez ofiarą spisku lewaków, bo nie dostał Nobla za książkę fantasy "Michnikowszczyzna"? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Szuja AM nabral Havla, ktory juz za to przepr 21.09.07, 21:15 fotoamator13 napisał: > a dokładnie: > > "Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca. Oszust > intelektualny" Sluchajcie no PiSdziatka cuchnace, ja osobiscie mam stosunek do Michnika podobny do waszego, ale czy ktorys z was widzial kiedykolwiek mnie piszacego cos o Michniku podczas gdy dyskusja toczy sie o PO czy Tusku ktorych popieram ? Nie PiSdziatka, ja nie szukam kogos komu mozna skopac kuper gdy sie nia ma wyjscia z wlasnej kompromitacji, miejcie PiSdzieta odrobine honoru i nie plujcie na goscia tylko dlatego, ze macia swiadomosc, ze ten nie stlucze tych waszych parszywych mordek bo chroni was szybka monitora komputerowego...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
langston poza szybka tez bym to powiedzial 21.09.07, 21:41 ale nie mam okazji ...i nie wiem czy dalbym sie mu uderzyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider poza szybką to popuszczasz w gacie 21.09.07, 21:48 poza szybką jesteś zasmarkanym gó..arzem, który czuje sie silny tylko za komputerem. przeczytaj jeszcze swojego szczurzego posta o "mordercach z LiDu". pomyśl sobie, jaka trzeba byc szmatą żeby anonimowo oskarżać innych o morderstwa? langston napisał: > ale nie mam okazji > ...i nie wiem czy dalbym sie mu uderzyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Szuja AM nabral Havla, ktory juz za to przepr 22.09.07, 00:00 fotoamator13 napisał: > a dokładnie: > > "Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca. Oszust > intelektualny" No dobra pisdaku, ale nie mówimy tu o panu Adamie, tylko o tym, że kaczofaszyzm nie chce wpuścić międzynarodowych obserwatorów. Chcecie zrobić "cud" przy urnach? Przecież uczciwi nie mają sie czego bać? Pokażecie całemu światu, jacy jesteście otwarci na świat i ze nie macie nic do ukrycia? Czego sie tak plujecie? Widocznie chcecie zrobić jakiś szwindel i nie jesteście uczciwi??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak A co cie boli szmaciaku 21.09.07, 20:44 ze przyjechaliby, jak zawsze przyjezdzali, obserwatorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Nigdy nie przyjezdzali!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.09.07, 20:47 narod poznal sie na zdrajcach i odsunal Kwacha, Michnika, Geremka wiec pluja i szczekaja!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston kiedy po 1989r przyjechali 21.09.07, 20:51 daty ...a moze pomogli Kwachowi w 1995r i teraz chce powtorzyc ten numerek? Odpowiedz Link Zgłoś
geminix Nie wasze pisiorze, tylko nasze! 21.09.07, 21:35 i dlatego powinni być obserwatorzy, bo wam się wydaje że wybory są wasze - pisiorowe a one są nasze - Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
matrek alez Ty jestes glupi 21.09.07, 21:54 geminix napisał: > i dlatego powinni być obserwatorzy, bo wam się wydaje że wybory są > wasze - pisiorowe a one są nasze - Polaków Ja nie glosuje na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
geminix Twoja naiwność pokazuje jak TY jesteś głupi 21.09.07, 22:19 matrek napisał: > Ja nie glosuje na PiS żebyś się nie zdziwił jak będziesz szukał w urnie swojej karty wyborczej z głosem oddanym "nie na PiS" bo możesz jej nie znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Twoja naiwność pokazuje jak TY jesteś głupi 21.09.07, 23:53 geminix napisał: > matrek napisał: > > > Ja nie glosuje na PiS > > żebyś się nie zdziwił jak będziesz szukał w urnie swojej karty > wyborczej z głosem oddanym "nie na PiS" bo możesz jej nie znaleźć Mniej sie zdziwie, jesli znajde wylacznie karty z kandydatami LiD-u, albo platformy. A tak powaznie, tego do tej pory jeszcze nie bylo. Co sie odwlecze to nie uciecze jednak - od dzisiaj bedzie nowy powod wieszania psow na PiS - chca sfalszowac wybory. Moja inteligencje to obraza. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: alez Ty jestes glupi 21.09.07, 23:03 > Ja nie glosuje na PiS Właśnie po to są obserwatorzy żeby sie jednak nie okazało ze glosowałeś na PIS mimo ze wcale nie miałeś takiego zamiaru:) Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: alez Ty jestes glupi 21.09.07, 23:58 michalng napisał: > > Ja nie glosuje na PiS > > Właśnie po to są obserwatorzy żeby sie jednak nie okazało ze glosowałeś na PIS > mimo ze wcale nie miałeś takiego zamiaru:) Domagam sie od dwoch godzin w tym watku, wskazania przypadku falszerstw wyborczych w Polsce od 18 lat. Nikt za bardzo nie potrafi podac ani jednego, mimo ze elekcja odbywala sie juz takze za czasow PiSu. Powtarzam. Wtracanie do krytyki, elementow bezmyslnych i populistycznych, czyni cala krytyke zalosna, chocby byla w wiekszej czesci sluszna. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: alez Ty jestes glupi 22.09.07, 00:04 > Domagam sie od dwoch godzin w tym watku, wskazania przypadku > falszerstw wyborczych w Polsce od 18 lat. Jestes taki tepy, czy udajesz? Do tej pory falszersw nie bylo, teraz jest ryzyko, ze beda. I tyle. > mimo ze elekcja odbywala sie juz takze za czasow PiSu. Nieprawda. Co najwyzej "za czasow" AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: alez Ty jestes glupi 22.09.07, 00:53 funia81 napisała: > > Domagam sie od dwoch godzin w tym watku, wskazania przypadku > > falszerstw wyborczych w Polsce od 18 lat. > > Jestes taki tepy, czy udajesz? Do tej pory falszersw nie bylo, teraz jest > ryzyko, ze beda. I tyle. > > > mimo ze elekcja odbywala sie juz takze za czasow PiSu. > > Nieprawda. Co najwyzej "za czasow" AWS. To na czas wyborow samorzadowych chyb w sen zimowy zapadlas. Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Re: Nie wasze pisiorze, tylko nasze! 21.09.07, 22:03 Kto cię walnął młotkiem debilu ? Chyba zbyt mocno POpie...rzony tępaku. Odpowiedz Link Zgłoś
geminix Re: Nie wasze pisiorze, tylko nasze! 21.09.07, 22:14 szymiasty napisał: > Kto cię walnął młotkiem debilu ? Chyba zbyt mocno POpie...rzony > tępaku. Debilem to możesz nazywać swojego ojca. A PiSnięty to sam jesteś w moherowy czerep rydzykowy lizidupo Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund To nie są wybory rządu, tylko narodu!!! 22.09.07, 10:34 Chyba PiSdzielce coś za bardzo się ostatnio utorzsamiają z narodem Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Mylisz się politruczku - przyjeżdżali 21.09.07, 20:52 Na wszystkie kolejne wybory. Z kolei nasi obserwatorzy byli w Holandii. Teraz jadą na Ukrainę. To jest normalna praktyka Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Bzdury piszesz 21.09.07, 20:54 drojb napisała: > Na wszystkie kolejne wybory. Z kolei nasi obserwatorzy byli w > Holandii. Teraz jadą na Ukrainę. To jest normalna praktyka Odpowiedz Link Zgłoś
tornado1l Re: Bzdury piszesz 21.09.07, 23:57 jak nie masz pojecia o czym piszesz to lepiej sie nie wypowiadaj, bo sie tylko osmieszasz Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Bzdury piszesz 21.09.07, 23:59 tornado1l napisał: > jak nie masz pojecia o czym piszesz to lepiej sie nie wypowiadaj, bo sie tylko > osmieszasz Ty wisz o czym piszesz, i zapewne wskazesz tu zaraz wszystkim raporty OBWE z wszystkich kolejnych wyborow w Polsce od 199 r.... Odpowiedz Link Zgłoś
bob_arctor Re: Nigdy nie przyjezdzali!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.09.07, 22:49 Otóż matołku przyjeżdżali, zawsze od 1989. Podobnie, jak przyjeżdżają do USA, Francji i innych krajów. Jest to standardowa procedura i w Polsce również ją stosowano. Po prostu stosowna agenda rządowa (nie pamiętam, czy ministerstwo spraw wewnętrznych czy zagranicznych) wysyła zaproszenie i oni przyjeżdżają. Najzabawniejsze, drogie ty moje nabzdyczone pisdziątko, że gdyby nie w rzeczy samej niezręczna i niemądra wypowiedź Havla, to w tym roku też dostaliby z automatu zaproszenie, przyjechaliby, zrobili swoje, a ty nawet byś o tym nie wiedziało. I nie byłoby powodu do napinania się, kozakowania i obrażania ludzi w ciepławym poczuciu bezpieczeństwa anonimowego internetu. Ironiczne, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Nigdy nie przyjezdzali!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.07, 00:03 langston napisał: > narod poznal sie na zdrajcach i odsunal Kwacha, Michnika, Geremka > wiec pluja i szczekaja!!!!!!!!! A tak, dla ciekawości, w jakim kraju myjesz kible polaczyno? Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Nigdy nie przyjezdzali!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.07, 00:55 akkj napisał: > langston napisał: > > > narod poznal sie na zdrajcach i odsunal Kwacha, Michnika, Geremka > > wiec pluja i szczekaja!!!!!!!!! > > A tak, dla ciekawości, w jakim kraju myjesz kible polaczyno? A moze ty sie wyspowiadasz, co czym sie zajmujesz w zyciu? Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: na szczęście nie rządzi u nas Havel 21.09.07, 21:58 Niemcy nie maja burych suk, ministra zero i zgnilych kartofli Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: na szczęście nie rządzi u nas Havel 21.09.07, 23:57 fotoamator13 napisał: > Niech Havel z Geremkiem i Kwaśniewskim wyślą "obserwatorów" na wybory do > Niemiec, zobaczymy jakiego dostaną kopa w swoje czerwone zadki. Co, macie cos do ukrycia i coś kombinujecie? Przecież oberkaczor ciągle powrtarza, że uczciwi nie maja sie czego bac.. Więc rozumiem, że nie jesteście uczciwi? Czego sie boi partia najuczciwsza w historii? Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: na szczęście nie rządzi u nas Havel 22.09.07, 00:29 OBWE wysyua misje obserwacyjne do wszystkich swoich panstw-czuonkow wiec przestan pie..c.. dotychczas, w tym roku, do tylu: Belarus Local, 14 January Serbia Parliamentary, 21 January Turkmenistan Presidential, 11 February Albania Municipal, 18 February Lithuania Municipal, 25 February Estonia Parliamentary, 4 March Northern Ireland/United Kingdom Parliamentary, 4 March Finland Parliamentary, 18 March France Presidential, 22 April and 6 May United Kingdom Local, 3 May Scotland/United Kingdom Parliamentary and Local, 3 May Wales/United Kingdom Parliamentary, 3 May Turkey Presidential (indirect), 6 May Armenia Parliamentary, 12 May Iceland Parliamentary, 12 May Ireland Parliamentary, 24 May Latvia Presidential (indirect), 31 May Moldova Local, 3 June Belgium Parliamentary, 10 June France Parliamentary, 10 June and 17 June Turkey Parliamentary, 22 July Albania Presidential (indirect), July (TBC) Kazakhstan Parliamentary and local representative authorities, 18 August Greece Parliamentary, 16 September kiedy przyjda wybory w niemczech, wysla i do niemiec. wiec2, przestan pie..c.. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix i w sumie mają rację 21.09.07, 20:38 Nie znoszę Pisu, ale nigdy jeszcze od 18 lat nie było w Polsce żadnych poważnych naruszeń wyborczych. Jeżeli OBWE ma jakiekolwiek podejrzenia, powinna je wyartykułować i wnieść o misję obserwatorów na podstawie tych podejrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
langston [...] 21.09.07, 20:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec co ty pieprzysz moher 21.09.07, 20:45 To Pis się boi że ktoś mógłby skontrolować jak będzie chciał fałszować wybory Odpowiedz Link Zgłoś
langston "Michnik to klamca i czlowiek zlej woli"-Herbert 21.09.07, 20:48 "Michnik to klamca i czlowiek zlej woli"-Herbert Jakos bardziej ufam herbertowi niz Michnikowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Nie to Herbert bez interpretacji 21.09.07, 21:03 "Hanba domowa"-jacek trznadel tam znjdziesz wywiad z ZH Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Trznadel - stary stalinowiec 21.09.07, 21:06 co mnie obchodzą jego brednie. papier przyjmie każde kłamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec wywad? a może wywar? 21.09.07, 21:09 baranie już sam nie wiesz co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: langston czy ty i Gosiewski to to samo? 21.09.07, 22:09 Dlaczego biseksa nadstawiającego czekootwora cioci jarci literujesz z wielkiej? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ty tu chyba nie Herbertowi a Rydzykowi 21.09.07, 20:51 gadasz tak jakbyś tylko Rydzyka słuchał Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie jestem po to aby ci coś uzasadniać 21.09.07, 21:22 musisz nauczyć się myślec samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Z całym szacunkiem, 21.09.07, 21:26 ale to nie było do Ciebie, spójrz na drzewko. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: co ty pieprzysz moher 21.09.07, 20:59 pakulec napisał: > To Pis się boi że ktoś mógłby skontrolować jak będzie chciał fałszować wybory Jaka potwarz jeszcze wymyslisz? Aha, najpierw musialbys wiedziec co znaczy slowo potwarz. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: to nie potwarz 21.09.07, 21:27 pakulec napisał: > to prawda - boli co? No to sluchamy, jakie masz podstawy do takich twierdzen, panie obiektywny... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie jestem obiektywny 21.09.07, 21:32 jestem przeciw kłamcom z Pisu, obiektywnym można być gdy przeciwnik walczy uczciwie a Pis tego nie umie Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: nie jestem obiektywny 21.09.07, 21:56 pakulec napisał: > jestem przeciw kłamcom z Pisu, obiektywnym można być gdy przeciwnik walczy > uczciwie a Pis tego nie umie Wciaz czekamy na podstawy twierdzenin o checi sfalszoania wyborow, badz falszowaniu ich w przeszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: nie jestem obiektywny 22.09.07, 00:07 > Wciaz czekamy na podstawy twierdzenin o checi sfalszoania wyborow Zaraz... Czy wedlug ciebie obserwatorzy przyjezdzaja wowczas, gdy ktos oglosi "Uwaga, bede falszowal"? Przeslanka, ze PiS nie cofnie sie przed niczym, aby utrzymac wladze, sa ostatnie dwa lata ich rzadow. Czego konkretnie oczekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: nie jestem obiektywny 22.09.07, 01:03 funia81 napisała: > > Wciaz czekamy na podstawy twierdzenin o checi sfalszoania wyborow > > Zaraz... Czy wedlug ciebie obserwatorzy przyjezdzaja wowczas, gdy ktos oglosi > "Uwaga, bede falszowal"? Nie, gdy istnieja uzasadnione obay mozliwosci sfalszowania Przeslanka, ze PiS nie cofnie sie przed niczym, aby > utrzymac wladze, sa ostatnie dwa lata ich rzadow. Z takimi argumentsami nie mozna dyskutowac. Zebys sie tylko nie zdziwila, jak za rok, dwa, trzy, cztery, ktos uzyje dokladnie takich samych "argumentow", przeciwko dzisiejszej opozycji. > Czego konkretnie oczekujesz? Odrobiny dystansu Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: nie jestem obiektywny 22.09.07, 01:17 >> Przeslanka, ze PiS nie cofnie sie przed niczym, aby >> utrzymac wladze, sa ostatnie dwa lata ich rzadow. > > Z takimi argumentsami nie mozna dyskutowac. Ty probujesz. > Zebys sie tylko nie zdziwila, jak za rok, dwa, trzy, cztery, ktos > uzyjedokladnie takich samych "argumentow", przeciwko dzisiejszej > opozycji. Zakladasz zatem, ze dzisiejsza opozycja bedzie rzadzic. Byloby milo. Nie sadze jednak, zeby takie argumenty byly za 1,2,3 czy 4 lata potrzebne. Wtedy obserwatorow po prostu sie zaprosi i juz. To naprawde zaden wstyd. Zajrzyj: www.osce.org/odihr-elections/eom.html Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: To robota Geremka Michnika i Kwacha-WON!!!!!! 22.09.07, 01:04 @langston: Zamilknij jak nie masz o czym sensownym pisać. Te twoje wypociny pisane zgodnie z okólnikiem PiS-owców już nużą. Rząd Kaczyńskiego to rząd imbecyli, osób chorych z pseudo-dumy, o wyolbrzymionej nadwrażliwości na swój temat, kłamców, krętaczy. Dwóch ministrów (pani Gęsicka oraz Kluzik-Rostkowska) nie uratuje reputacji tego rządu. Polska jest coraz bardzie postrzegana nie jako kraj demokratyczny ale jako bantustan, pełen małp krzyczących coś czego same nie wiedzą i o czym nie mają pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Trzeba się było zgodzić, bo PiS wygra 21.09.07, 20:56 kpix napisał: > Nie znoszę Pisu, ale nigdy jeszcze od 18 lat nie było w Polsce > żadnych poważnych naruszeń wyborczych. Jeżeli OBWE ma jakiekolwiek > podejrzenia, powinna je wyartykułować i wnieść o misję obserwatorów > na podstawie tych podejrzeń. Masz teoretycznie rację. OBW nie ma szans na postawienie jakichkolwiek zarzutów. Tyle tylko ,że w przypadku wygranej PiS-u zacznie sie zbiorowa histeria przegranych i będą zarzuty o sfałszowanie wyborów. Jestem zwolennikiem PiS-u . Wierzę ,ze wygramy. Jestem pewien ,ze nie będzie żadnych fałszerstw. I nie chciałbym potem , aby rózne Havle czy inne Michniki krzyczały na cały swiat o rzekomych fałszerstwach, faszyzacji zycia , totalitaryźmie itp. Mam nadzieje ,że MSZ zmieni zdanie a Polacy pokaża światowemu lewactwu w "świetle jupiterów ",na oczach różnych obserwatorów - fige. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Trzeba się było zgodzić, bo PiS wygra 21.09.07, 21:23 remik.bz napisał: > OBW nie ma szans na postawienie jakichkolwiek zarzutów. Takiś pewien? Widać Kaczyńscy tej pewności nie mają. Boją się. > Tyle tylko ,że w przypadku wygranej PiS-u zacznie sie zbiorowa histeria przegranych i będą zarzuty o sfałszowanie wyborów. Bo cuda nad urną się zdarzają, a widać, że PiS uznał iż będą teraz szczególnie potrzebne. Stąd niechęć do misji OBWE. Proste jak konstrukcja psychiczna kaczych bliźniąt. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Trzeba to wykorzystać w kampanii wyborczej 21.09.07, 22:15 babaqba napisała: > remik.bz napisał: > > OBW nie ma szans na postawienie jakichkolwiek zarzutów. > > Takiś pewien? Widać Kaczyńscy tej pewności nie mają. Boją się. Nie boja się tylko głupio unieśli sie honorem Niepotrzebnie. Wstydzic to sie powinni ci , ktorzy po przegranych wyborach w 2005 zaczęli kreślić obraz Polski jako kraju z III swiata > Bo cuda nad urną się zdarzają, Naprawdę w to wierzysz ? Wierzysz ,ze w komisjach wyborczych sa ludzie( studenci np za ok 100zł wynagrodzenia), którzy sfałszuja wybory? Moze sie opija , ale niczego nie sfałszuja. Mysle ,ze trzeba wykorzystać fakt iz OBWE traktuje nas jak III swiat i zdecydowanie zapytać wyborców ,czy powinno sie głosowac na tych , ktorzy skarżąc sie swiatu na swoja porażke stworzyli wrażenie Polski III-go swiata, czy na tych którzy próbuja walczyć z polskimi patologiami. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Trzeba to wykorzystać w kampanii wyborczej 22.09.07, 01:40 > którzy próbuja walczyć z polskimi patologiami. Dziecko, w jakim ty swiecie zyjesz? Jaka patologie zwalczyl Kaczynski? Kogo posadzil? Komu cos udowodnil? Zgoda, oplul taka mase ludzi, jak nikt przed nim, ale gdzie konkrety? Zaznacze tu, ze konferencje Ziobry, na ktorych sypie jak z rekawa obelgami, sie nie licza. Na razie skutki "walki z patologiami" JK sa takie, ze: - Lepper przestepca byl w rzadzie (i bylby nadal, ale nie chcial byc maszynka do glosowania) - Kaczmarek i Kornatowski, ludzie "marnej reputacji", trafili do rzadu - Blida nie zyje, chociaz o nic jej nie oskarzono i nie bylo podstaw, aby oskarzyc - Krauze podobno kradnie krawaty - policjanci serwuja wiesmaki znajomym wiceministra SWiA - Macierewicz zdekonspirowal naszch szpiegow za granica - PiS koncertowo spieprzyl ustawe lustracyjna - Polacy masowo wyjezdzaja z kraju - mamy 500 metrow nowej autostrady i najdrozsze mieszkania w historii Polski Cos przegapilam? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Trzeba się było zgodzić, bo PiS wygra 22.09.07, 01:34 Podoba mi sie twoja postawa: obserwatorzy rzeczywiscie sie przydadza. W jednym tylko nie masz racji: jesli wybory beda ucziwe, PiS ich nie wygra, zostanie odsuniete od zloba i stanie sie najbardziej chamska polska opozycja po '89. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Wstyd jak beret 21.09.07, 20:39 Im ostrzej PiS zagra przed wyborami tym mocniejszy payback dostanie po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 Re: Wstyd jak beret 21.09.07, 20:46 najpierw te miernoty typu Kwach robią pierdoły w całym swiecie, ze demokracja zagrożona, bo kumple za kraty trafiają. A potem jak havel zaczyna powtarzac te głupoty to się wycofują i wielkie oburzenie. Brawo dla MSZ, że nie pozwolił zrobić z nas treciego świata. niech tych paranoików wyślą tam gdzie jest faktycznie zagrożona demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek70 Dowod 21.09.07, 20:52 na to , ze do wyborow powinni isc tylko ludzie powyzej 21 roku zycia z wyksztalceniem co najmn iej srednim ... Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy_romek Re: Wstyd jak beret 21.09.07, 20:52 trzeba podziekowac tym ktorzy krzyczeli ze w Polsce rzadzi nowa Stasi i Srcuritate, ze Kaczynscy chca wprowadzic stan wojenny, ze jest gorzej jak za Husajna w Iraku, itp,itp... Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Vice versa 21.09.07, 20:55 gupek70 napisał: > pajacu tatusia rydzyka :) ikono tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
gupek70 W przeciwienstwie do was 21.09.07, 21:00 nie wylewam jadu . Szkoda mi ludzi , ktorymi manipuluje ksiadz , ktory zbudowal imperium na przekretach i oszustwach w stylu stocznia etc. Naprawde wspolczuje . Nied oceniam Odpowiedz Link Zgłoś
langston uwazaj bo ci wyskoczy z lodowki 21.09.07, 21:01 typowy prl-owski lumpen-inteligent: albo Michnik, albo Rydzyk poza tym swiata nie widzi! Odpowiedz Link Zgłoś
gupek70 Wole prlowskiego l-i niz ludzi chorych na glowe 21.09.07, 21:06 zgodnie z wytycznymi tatulka szerzacych propagande glupoty w internecie :) Nie grzeszysz inteligencja chlopcze . Skup sie na dojeniu krow , czy czymkolwiek innym w czym jestes dobry :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Wole prlowskiego l-i niz ludzi chorych na glo 21.09.07, 21:22 gupek70 napisał: > zgodnie z wytycznymi tatulka szerzacych propagande glupoty w internecie :) Nie > grzeszysz inteligencja chlopcze . Skup sie na dojeniu krow , czy czymkolwiek > innym w czym jestes dobry :) Pozdrawiam Dalej twierdzisz ze nie wylewasz jadu? A moze po prostu nie rozumiesz co to znaczy? To do szkoly, bo jak widac 7 klas to za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek70 Poprostu sie z was (ciebie) smieje 21.09.07, 21:30 nie znam was , wiec plakac nie bede . Bog jest okrutny ... Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: W przeciwienstwie do was 21.09.07, 21:20 gupek70 napisał: > nie wylewam jadu . Szkoda mi ludzi , ktorymi manipuluje ksiadz , ktory zbudowal > imperium na przekretach i oszustwach w stylu stocznia etc. Naprawde wspolczuje > . > Nied oceniam Ah, nie wylewasz jadu?! Gratuluje dobrego zdania o sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
gupek70 Re: W przeciwienstwie do was 21.09.07, 21:31 Zyje w zgodzie z soba . W ;przeciwienstwie do ciebie , nie musze robic duzo halasu , zeby inni mnie dostrzegli :) Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: W przeciwienstwie do was 21.09.07, 21:34 gupek70 napisał: > Zyje w zgodzie z soba . W ;przeciwienstwie do ciebie , nie musze robic duzo > halasu , zeby inni mnie dostrzegli :) Jan napisalem wyzej. Gratuluje dobrego mniemania o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek70 Dziekuje i pozdrawiam 21.09.07, 21:44 mozesz miec takie same o sobie jesli odrzucisz nienawisc i uwierzysz w siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
o90 i bardzo dobrze ze Polska omowila 21.09.07, 20:43 absolutnie nic nie usprawiedliwia wmawiania Polsce zagrozenia demokracji naklanianie do wpuszczenia obserwatorow jest grubym nietaktem dyplomatycznym w sumie i tak dobrze ze nie zaproponowali wjazdu wojsk ONZ lub rozbiorow dla dobra mieszkancow wyborcza & company ladna paranoje wywoluje, szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: i bardzo dobrze ze Polska omowila 21.09.07, 20:57 Czy obserwatorzy OBWE w Belgii, Austrii czy Włoszech to nietakt dyplomatyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
pozi Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatorów .. 21.09.07, 20:44 Nie rozumiem tego bicia piany, juz coraz trudniej przychodzi mi czytanie niektorych tutejszych tekstow... OBWE: Chcecie naszych obserwatorow na czas wyborow? MSZ: Nie, dziekujemy. OBWE: OK, pojedziemy gdzie indziej... Taka misja bylaby bezpodstawna, bo tez OBWE nie przedstawilo zadnych zarzutow co do mozliwych nieprawidlowosci. Troche trzezwosci umyslu... P.S. Nie jestem wyborca PiS, zeby bylo jasne. Prosze mojej wypowiedzi nie usuwac. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatoró 21.09.07, 22:01 przyjmowanie na wyborach obserwatorów OBWE to stara praktyka, również na zachodzie. Wymiana grzeczności, obserwatorzy jeżdżą wszędzie i wcale nie musi się pojawiać żadne zagrożenie dla demokracji, by pojawiali się oni. taki dobry zwyczaj. decyzja naszego MSZ jest CO NAJMNIEJ dziwna. to już nie jest butne udowadnianie, że się na (wydumanych przecież) kolanach polityki zagranicznej nie prowadzi. to jest głupota pierwszej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik4 Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatorów .. 21.09.07, 20:44 Odmowa dla obserwatorów OBWE jest kolejnym dowodem, że demokracja w Polsce jest jednak bardzo krucha - nie stanowi ona celu samego w sobie, a jedynie instrument wybiórczo wykorzystywany adekwatnie do potrzeb politycznych Rządzących. PiS w sposób całkowicie jawny wprowadza demokrację wzorowaną na Rosji, Białorusi czy ostatnio Wenezueli. Jak tak dalej pójdzie to za niedługo zainteresuje saię naszym krajem Trybunał Haski (i oby)! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Klamstwo powtarzane staje sie prawda-Michnik jak G 21.09.07, 20:44 Klamstwo powtarzane staje sie prawda tak dziala GWno czy czerpie wzory od znanego doktora z "kraju milujacego pokoj" Odpowiedz Link Zgłoś
langston Klamstwo powtarzane staje sie prawda.Michnik jak G 21.09.07, 20:44 Klamstwo powtarzane staje sie prawda tak dziala GWno czy czerpie wzory od znanego doktora z "kraju milujacego pokoj" Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatorów .. 21.09.07, 20:45 no to jesteśmy w ..... Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: i dobrze. Latwiej bedzie dostac status uchodz 22.09.07, 01:12 podoba misie optymizm kolegi.. ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Jak tutejsi obrońcy PiS-du znają się na... 21.09.07, 20:47 mechanizmach i zasadach działania OBWE. Ciemny lud w całej krasie. Jakoś Francuzom, Niemcom, Austriakom, Holendrom, Finom to nie przeszkadzało jak OBWE wysyłała obserwatorów. ''Największa demokracja świata'' czyli wasze ukochane Stany też bez jakiegokolwiek sprzeciwu przyjęły obserwatorów przy ostatnich wyborach prezydenckich - tym razem obserwatorów z UE. Wy ćwoki i tumany ! Nawet na pogardę nie chcę się wysilać - bo ten wasz bełkot w postach nawet nie świadczy o waszej niewiedzy - on świadczy o waszej głupocie i prostactwie umysłowym. Cóż się dziwić skoro waszym idolem jest facio, który na egzaminie doktorskim z "doktryny marksizmu-leninizmu" dostał 5, a zachwyt w waszych kaczych móżdżkach wzbudza niedouczony prawniczyna Zero-Ziobro , zaś westchnięcia rozkoszy wzbudza bełkot karła Gosiewskiego. Macie pojęcie o rzeczywistości adekwatne do możliwości intelektualnych waszych wodzów. Szpagatowa inteligencjo. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Ciekawe kiedy UE podziekuje Polsce 21.09.07, 20:49 bo mysle ze ani Wam Polakom z UE nie po drodze ani UE z Wami Odpowiedz Link Zgłoś
langston kiedy obserwatorzy byli w Anglii, Francji, Niemcze 21.09.07, 20:49 daty? Odpowiedz Link Zgłoś
langston jasne-jak opoj Kwach rzadzi to byla cywilizacja:)) 21.09.07, 20:55 tak "cywilizacje" to sobie wsadz w... lumpen-proletariuszu Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 czy Ci się podoba, czy nie to zachód Europy 21.09.07, 21:00 wyznacza standardy europejskie, a nie hordy wschodnie. Cos musi być na rzeczy skoro chca przysłać obserwatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Nie przyszlo im to do glowy zanim Geremek i Michni 21.09.07, 21:02 Nie przyszlo im to do glowy zanim Geremek i Michnik nie zaczeli pluc. ...a havel juz za swoje slowa przeprosil. "Michnik to klamca i czlowiek zlej woli" Z.Herbert Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Nie przyszlo im to do glowy zanim Geremek i M 22.09.07, 01:16 glupis langston i do tego burak.. wybrane tylko z tego roku: Northern Ireland/United Kingdom Parliamentary, 4 March Finland Parliamentary, 18 March France Presidential, 22 April and 6 May United Kingdom Local, 3 May Scotland/United Kingdom Parliamentary and Local, 3 May Wales/United Kingdom Parliamentary, 3 May Ireland Parliamentary, 24 May Latvia Presidential (indirect), 31 May Moldova Local, 3 June Belgium Parliamentary, 10 June France Parliamentary, 10 June and 17 June Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Re: to cywilizowane kraje wiec po co obserwatorzy 21.09.07, 21:04 misje obserwatorów są tam/były tam nie dlatego, że to państwa ''niecywilizowane'' jak zakładać by można czy też, że nie ma tam demokracji. Sprawdza się w ten sposób funkcjonowanie rozmaitych - ze względów ustrojowo-prawnych, politycznych i kulturowych - systemów wyborczych, technik głosowania, przeliczania głosów, jakość relacjonowania kampanii wyborczej w mediach publicznych i prywatnych, sposób przestrzegania własnego prawa krajowego itd. TAM NIKT NIE JEDZIE BRONIĆ DEMOKRACJI - tam się jedzie gromadzić wiedzę i doświadczenie - które można wykorzystać w krajach, które dopiero mogą stać się demokracjami - jak Białoruś właśnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jedreksolo Re: to cywilizowane kraje wiec po co obserwatorzy 22.09.07, 05:51 pariah, o kim mowisz ze jest cywilizowany? kaczory - wielka pomylka. pamietam taki zwrot ktorego wczesniej dawno nie slyszalem: "spadaj lachu". Ktory to powiedzial premier czy prezydent? rozroznic ich trodno. Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Re: kiedy obserwatorzy byli w Anglii, Francji, Ni 21.09.07, 21:00 Nie ułatwię ci życia moherku - za korepetycje i wiedzę się płaci. Masz kaskę to mi zapłać - wtedy dostaniesz wiedzę. A jak nie to zasuwaj na strony OBWE i sam sobie sprawdź leniuszku umysłowy. Takie bydło jak wy potrafi jedynie pluć i charkać ale wiedzy zdobyć samodzielnie nie umiecie. Poproś Jarka albo Perona Gosiewskiego, grzmotku. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek70 Re: kiedy obserwatorzy byli w Anglii, Francji, Ni 21.09.07, 21:02 pisze sie niemczech . Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: kiedy obserwatorzy byli w Anglii, Francji, Ni 21.09.07, 21:46 np ostatnie wybory w Holandii. Generalnie polska odmowa udziału obserwatorów nie ma mocy prawnej - każdy członek OBWE jest zobowiązany przyjmować międzynarodowych obserwatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcp Re: kiedy obserwatorzy byli w Anglii, Francji, Ni 21.09.07, 22:01 > daty? Proszę bardzo: The OSCE has observed/visited in 2006 three elections involving electronic voting machines and internet voting. Read all reports here: Belgium: www.osce.org/documents/odihr/2006/11/22177_en.pdf Netherlands: www1.osce.org/odihr-elections/item_12_22041.html USA: www.osce.org/odihr-elections/item_12_21838.html Odpowiedz Link Zgłoś
marekcp Re: kiedy obserwatorzy byli w Anglii, Francji, Ni 21.09.07, 22:15 Dodatkowo: Irlandia: www.osce.org/odihr-elections/item_12_24471.html Francja: www.osce.org/odihr-elections/item_12_24045.html Estonia: www.osce.org/odihr-elections/item_12_23355.html Bułgaria: www.osce.org/odihr-elections/item_12_21470.html żaden z tych krajów nie jest uznawany za "niedemokratyczny" Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czego się boją kaczory? 21.09.07, 20:49 Ta odmowa daje do myślenia i stawia pod znakiem zapytania uczciwość sprawujących dziś w Polsce władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Beda uczciwe bez upokazanai Polski! 21.09.07, 20:53 Co boicie sie ze PIS wygra jeszcze raz i trzeba sobie zapewnic pomoc jak Kwach w II turze w 1995r? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec uczciwy Pis ;-))))))))) 21.09.07, 20:57 ty to chyba nie rozumiesz otaczającej cię rzeczywistości albo czytasz bez zrozumienia tekstu - Pis to banda krętaczy Odpowiedz Link Zgłoś
langston ale nie takich jak Kawach, Michnik czy Geremek 21.09.07, 20:59 "Michnik to klamca i czlowiek zlej woli" Z. Herbert Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l chcesz komuny to będziesz ją mieć 21.09.07, 21:46 tylko bez płaczu potem bo paczek zza granicy nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Beda uczciwe bez upokazanai Polski! 21.09.07, 22:02 Ludzie, nie karmcie trolli, takich jak langston! Sporo ich tu dzisiaj niestety, najwyrażniej PiS uruchomił już fundusze na kampanię wyborczą! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Beda uczciwe bez upokazanai Polski! 21.09.07, 23:40 lesew napisał: > Ludzie, nie karmcie trolli, takich jak langston! Sporo ich tu dzisiaj niestety, > najwyrażniej PiS uruchomił już fundusze na kampanię wyborczą! Najpierw opanuj ortografię a potem pisz. Właśnie na takich nieukach opiera swoją władzę PiS Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec najbardziej opluwa Polskę Pis 21.09.07, 20:52 przynosza nam wstyd na całym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Zrob sobie panstwo na Madagaskarze 21.09.07, 20:57 Tam bedziesz mogl glosic swoja jedynie sluszna prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec skąd znasz tak dobrze Madagaskar? 21.09.07, 21:00 żyjesz tam na drzewie? Odpowiedz Link Zgłoś
langston to tak jak LID:)) 21.09.07, 21:16 nie wiedzialem. z tym ze ja mowie prawde a ty plujesz Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: skąd znasz tak dobrze Madagaskar? 21.09.07, 21:24 pakulec napisał: > żyjesz tam na drzewie? Nie, bylem tam miesiac na wakacjach Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: a co mnie obchodzi 21.09.07, 21:58 pakulec napisał: > gdzie ty gary zmywasz? Tak, tak, pocieszaj sie dalej. tylko nie zapomnij w poniedzialek listy obecnosci podpisac Odpowiedz Link Zgłoś
langston bo nie bija na cmentarzu w Charkowie? 21.09.07, 20:58 bo nie bija na cmentarzu w Charkowie?, bo nie wchodza na Bialorusi do auta przez bagaznik?, bo sie w ONZcie nie owijaja polska flaga? No tak te wybryki Kwacha z pewnoscia przynosily nam zaszczyt. Tak uwazaja i Niemcy i Rosjanie. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec kto bije na cmentarzu????? 21.09.07, 21:03 moher ty to juz nie wiesz co pisać - strasznie się napaliłeś - wyluzuj bo się spocisz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Nie pozwalaja opluwac Polski!!!!!!!!!! 21.09.07, 21:15 langston napisał: "Cnota prawdziwa krytyk się nie boi" napisał kiedyś uczciwy biskup Krasicki. Niestety dzisiaj słowa uczciwego biskupa kaczyści lekceważą. Dla nich ważne jest co powie łotr Rydzyk. Niestety PiS w ten sposób staje się niewiastą o podejrzanej cnocie. > . Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Nie pozwalaja opluwac Polski!!!!!!!!!! 21.09.07, 21:17 Jesli sie nie boi to jakbys zareagowal gdyby ktos nazwa Twoja matke: "kurw..."? Dokladnie to robi sfora Geremka i Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Nie pozwalaja opluwac Polski!!!!!!!!!! 21.09.07, 23:08 langston napisał: > Jesli sie nie boi to jakbys zareagowal gdyby ktos nazwa Twoja matke: > "kurw..."? > Dokladnie to robi sfora Geremka i Michnika. Moją matką jest też Polska i nigdzie nie czytałem ani nie słyszałem żebu ci o których piszesz nazywali ją k...ą. Nie myl krytyki chorego z nienawiści do wszystkich oponentów rządu z krytyką Polski jako takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l po co opluwać skoro się naród sam opluwa 21.09.07, 21:38 niedługo Bialoruś będzie w UE a ten kraj zostanie otoczony wysokim murem. I przestanie kogokolwiek obchodzić co się tu dzieje. Większość normalnych zdąży wyjechać albo zostanie wyrzucona za granice i nareszcie zostanie wyłącznie naród polski. I będzie Serbia... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Białoruś II. 21.09.07, 20:50 Koniec demokracji, Białoruś II! Dziękujemy wyborcom PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Ta odmowa źle wróży 21.09.07, 20:50 Wszystkie partie powinny wydelegować swoich mężów (i żony) zaufania. PO takiej odmowie można się spodziewać pisuarowych przekrętów Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Ta odmowa źle wróży 21.09.07, 20:56 instytucja mezow zaufania dziala od dawna insynuacje o falszowaniu wyborow to potwarz i podlosc Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda ciekawe czemusz to PISdzielce boja sie obserwatoro 21.09.07, 20:50 w?! czyzby klika kaczogrzybowa szykowala jakies machlojki? Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatorów .. 21.09.07, 20:52 ponieważ Ziobro ma twarde dowody na to że obserwatorzy są w układzie .. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatorów .. 21.09.07, 20:55 wstyd mi za Polske. Kaczzm jest po prostu wstretny. I tyle. Jest mi wstyd, ze ci dwaj panowie kiedys byli w Solidarnosci. To sa dwa glupie gnomy. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatoró 21.09.07, 21:00 po Twoje wypowiedzi wstydzic to mozesz sie jedynie za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatoró 21.09.07, 21:09 wstyd za kaczą hucpę jeszcze długo nas nie opuści. łamanie prawa, oszustwa, kłamstwa, podłości - tylko kompletne szmaty mogą ich popierać. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Obrzydliwy kurdupel chce falszować wybory? 21.09.07, 20:57 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś