burek_polny 28.09.07, 12:36 Zdrowo. Dla przykladu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyk31 Beger pod lupą prokuratury 28.09.07, 12:42 Za płacenie zbierającym podpisy można pociągnąc do odpowiedzialności więcej osób, nawet Jaroslaw Kaczyński delikatnie sie do tego odniósł, pewnie PiS też tak robił. Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Re: Beger pod lupą prokuratury 28.09.07, 12:56 Pani Beger to nigdy się nie nauczy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
solveik Re: Beger pod lupą prokuratury 28.09.07, 14:02 Co ty mówisz, ona właśnie jako jedyna wyciągnęła słuszne wnioski, że pod rządami Kczyńskich takie działania są jak najbardziej na miejscu. Uczy się od mistrzów... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Samoobrona dzis nazywa sie Lewica 28.09.07, 14:04 Kolejna odslona partii A. Leppera. Sluszna byla decyzja Kaczynskich, zeby sie ich pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Samoobrona dzis nazywa sie Lewica 28.09.07, 14:56 poszeklu napisał: > Kolejna odslona partii A. Leppera. > Sluszna byla decyzja Kaczynskich, zeby sie ich pozbyc. Kaczyńscy weszli w nimi w koalicję już po odkryciu matactw wyborczych, więc nie zaciemniaj Waść historii!!!:P Odpowiedz Link Zgłoś
konra2 Samoobrona: Miller, Berger, Lyzwinski ........ 28.09.07, 15:58 nie dziwie sie im, ale dziwie sie Polakom ze jeszcze na takich ludzi glosujo. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: dojeżdżajo i powizje pobierajo...niezły meksy 28.09.07, 21:39 Swój swojego broni. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 nie dziw się ludziom że głosuja na takich 28.09.07, 16:37 wiadomo ze im wiekszy bałagan tym lepiej dla oszustów, łapówkarzy, cwaniaków czy złodzieii. A także dla zwykłych miernot i nieuków nawet z ukończonymi nieznanymi szkółkami wyższymi ale z tzw. znajomościami. Porządek jest dobry w państwie prawa! Dlatego tacy jak ta pani zawsze znajdą popleczników! Jest nawet przysłowie o mętnej wodzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Jarek z takimi ludzmi tworzyl rzad! 28.09.07, 12:46 I dam glowe, ze po wyborach, jesli trzeba bedzie, to utworzy raz jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Dlaczego GW powtarza ze Beger "kupowala" podpisy? 28.09.07, 12:47 Jestem przeciwnikiem SO i mam nadzieje ze ta partia zniknie ze sceny politycznej w nadchodzacych wyborach. Nie mniej jednak nie lubie jak "Gazeta" manipuluje. "Gazeta" z uporem maniaka we wszystkich 3 czy 4 artykulach stawia zarzut ze Beger "kupowala podpisy". No ale czy aby naprawde ona "kupowala" je? A moze tylko placila prowizje zbieraczowi podpisow, w ramach rekompensaty za zuzyte paliwo, telefony itp, itd? Oczywicie "kupowala podpisy" grozniej brzmi, ale to juz jednak wyglada na manipulacje "Gazety"... Material wideo wcale nie potwiedza tego zarzutu. Cha, cha, cha, ktos by mogl pomyslec, ze pies_na_lewizne broni begerowej, ktora 2 lata temu brala udzial w probie obalenia rzadu PiSu... Nie, ja nie bronie Beger, ja bronie obiektywnego dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dlaczego GW powtarza ze Beger "kupowala" podp 28.09.07, 12:55 Beger płaciła za zbieranie podpisów ale kupowała je od hurtowniczki, a nie w detalu od wyborców, placąc jej 3zł (hurtowniczka nie płaciła detalistom tylko ich prosiła o bezpłatne podpisy, nie kupowała od wyborców - choć p. Beger i to gó.. obchodziło czy kupuje po powiedzmy 1,50zł czy nie) a zatem - dwuznaczne sformulowanie bo może sugerowac płacenie wyborcom Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Dlaczego GW powtarza ze Beger "kupowala" podp 28.09.07, 16:58 loppe napisał: > Beger płaciła za zbieranie podpisów > > ale kupowała je od hurtowniczki, a nie w detalu od wyborców, > placąc jej 3zł Wlasnie to nie jest udowodnione ze "kupowala" od "hurtowniczki". Babe, ktora jej zorganizowala i przynisla te podpisy nazywasz "hurtowniczka", zeby latwiej pozniej wysnuc teze, ze Begerowa "kupowala" od niej. Zbieraczy podpisow dla innych partii tez nazywasz "hurtownikami"? Nie? A dlaczego nie? > (hurtowniczka nie płaciła detalistom tylko ich prosiła o bezpłatne > podpisy, nie kupowała od wyborców - choć p. Beger i to gó.. > obchodziło czy kupuje po powiedzmy 1,50zł czy nie) > > a zatem - dwuznaczne sformulowanie bo może sugerowac płacenie > wyborcom Dwuznaczne a moze nawet i szescioznaczne sformulowanie, i dlatego nie mozna sie upierac ze znaczy to czy tamto. Oskarzonemu trzeba udowodnic ponad wszelka watpliwosc, ze popelnil przestepstwo, opiero wtedy mozna go ukarac. Ty bys chcial wsadzac Beger do wiezienia tylko dlatego, ze nie mozna wykluczyc iz nie popelnila przestepstwa? Jesli tak, to jakies naprawde dziwne zasady sprawiedliwosci wyznajesz... Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Ja tam bym zamknął obie panie w jednej celi... 28.09.07, 13:39 tak aż sobie wszystkie niuanse sprawy powyjaśniają... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Ja tam bym zamknął obie panie w jednej celi.. 28.09.07, 17:00 jama314 napisał: > tak aż sobie wszystkie niuanse sprawy powyjaśniają... tak nakombinowaly, ze chyba potrzebowalyby troche czasu, aby wszystko sobie powyjasniac. Najmniej 3-5 lat ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Ale ale bez przesady, jeden wieczór styknie... 28.09.07, 17:18 No i koniecznie kamera... Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Dlaczego GW powtarza ze Beger "kupowala" podp 28.09.07, 14:08 pies_na_lewizne napisał: > Jestem przeciwnikiem SO i mam nadzieje ze ta partia zniknie ze sceny > politycznej w nadchodzacych wyborach. > > Nie mniej jednak nie lubie jak "Gazeta" manipuluje. > > "Gazeta" z uporem maniaka we wszystkich 3 czy 4 artykulach stawia > zarzut ze Beger "kupowala podpisy". > > No ale czy aby naprawde ona "kupowala" je? A moze tylko placila > prowizje zbieraczowi podpisow, w ramach rekompensaty za zuzyte > paliwo, telefony itp, itd? > > Oczywicie "kupowala podpisy" grozniej brzmi, ale to juz jednak > wyglada na manipulacje "Gazety"... Material wideo wcale nie > potwiedza tego zarzutu. > > Cha, cha, cha, ktos by mogl pomyslec, ze pies_na_lewizne broni > begerowej, ktora 2 lata temu brala udzial w probie obalenia rzadu > PiSu... > > Nie, ja nie bronie Beger, ja bronie obiektywnego dziennikarstwa. I masz 200% racji. działania GW są bardziej nieetyczne niż to co robi Beger. Zaczynam podejrzewać, że p. Kącki wspaniały dziennikarz śledczy GW jest na żołdzie PIS-u Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Dlaczego GW powtarza ze Beger "kupowala" podp 28.09.07, 17:13 krisdar napisał: > pies_na_lewizne napisał: > > > Jestem przeciwnikiem SO i mam nadzieje ze ta partia zniknie ze > > sceny politycznej w nadchodzacych wyborach. > > > > Nie mniej jednak nie lubie jak "Gazeta" manipuluje. > > > > > > "Gazeta" z uporem maniaka we wszystkich 3 czy 4 artykulach > > stawia zarzut ze Beger "kupowala podpisy". > > > > No ale czy aby naprawde ona "kupowala" je? A moze tylko placila > > prowizje zbieraczowi podpisow, w ramach rekompensaty za zuzyte > > paliwo, telefony itp, itd? > > > > Oczywicie "kupowala podpisy" grozniej brzmi, ale to juz jednak > > wyglada na manipulacje "Gazety"... Material wideo wcale nie > > potwiedza tego zarzutu. > > > > Cha, cha, cha, ktos by mogl pomyslec, ze pies_na_lewizne broni > > begerowej, ktora 2 lata temu brala udzial w probie obalenia > > rzadu PiSu... > > > > Nie, ja nie bronie Beger, ja bronie obiektywnego dziennikarstwa. > I masz 200% racji. działania GW są bardziej nieetyczne > niż to co robi Beger. Zaczynam podejrzewać, że p. Kącki > wspaniały dziennikarz śledczy GW jest na żołdzie PIS-u Nie na zoldzie PiSu, co za karkolomna teoria?! Predzej na zoldzie SLD. Pamietasz chyba, ze SO podkradla dwoch politykow ktorzy wczesniej odeszli z SLD, Millera i Olszewskiego. Wprawdzie nie weszli do SO, ale jeden z nich startuje z listy SO, drugi sie do nich zblizyl. Obaj ponizyli SLD sromotnie. To jest zapewne ZAPLATA od SLD dla SO za przygarniecie tych dwoch panow. I proba zniszczenia SO zanim zdazy dokonac nastepnych "transferow". N.B. Zauwazyles, ze jak rok temu PiS werbowal poslow z innych partii to wszyscy nazywali to "podkupywaniem". Jak ostatnio zaczela to robic PO, bez mrugniecia okiem zaczeto nazywac te praktyki "transferami"... takie piekne, neutralne slowo... "transfery"... cha cha cha... Czy to tak naprawde trudno jest zauwazyc? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Dlaczego GW powtarza ze Beger "kupowala" podp 28.09.07, 17:15 Zdanie: "Czy to tak naprawde trudno jest zauwazyc?" mialo byc przed N.B. a nie po. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Sledztwo chyba nie wykaze znamion przestepstwa____ 28.09.07, 12:48 Eee tam, Gazeta wybrala sobie marna wspolniczke do tej prowokacji. Zrobilem dokladny transkrypt tej rozmowy (co za belkot!), tak naprawde to g.wno mozna udowodnic Beger. Prosze, oto pelny tekst rozmowy R. Beger i R. Jankowiak. Jankowiak grala role agentki-prowokatorki dla Gazety. ------------------------------------------------------------------ Jankowiak: - Tam, niektore z Obornik, to kombinowali. Andrzej, nie? Te podpisy moga byc czasami, ze oni robili... Ale to juz wszystko sie zgadza. Beger: - Dobrze, dobrze, dobrze. To ja Pani place. Jak Pani zalatwi sobie te podpisy to mnie gowno obchodzi. Ile Pani nazbiera do jutra, od kogo, to mnie nie interesuje. Dostaje Pani za sztuke 3 zlote. Jankowiak (telefonuje do kolezanki, Beger jest dalej obecna): - Sluchaj, gdyby ci pani posel dala po 3 zlote od jednego glosu to ty po tych pijaczkach bys`nie pozbierala twoich, co przychodza tam? Dana, Dana, przeciez sluchaj. Przychodza ci po te wino, to co, nie podpisza ci? ------------------------------------------------------------------- Rzeczywiscie widac tu Samoobore w pelnej krasie :)) Nie mniej jednak Gazeta znalazla sobie bardzo nieudolna agentke- prowokatorke w tej pani Jankowiak. Nie wiem, czy to niezdolnosc Jankowiak do jasnego wyslawiania sie, czy tez obawa przed przekroczeniem pewnej granicy bezczelnosci, spowodowaly, ze Jankowiak nie powiedziala jasno, ze podpisy byly sfalszowane. Powiedziala tylko, ze "niektorzy kombinowali", no ale co to moze oznaczac? Moze kombinowali jak mogli zeby zebrac te podpisy, czyli bardzo sie starali, stosujac nietypowe metody aby zebrac te podpisy? Np. rozbierali sie na golasa jak panie z Parii Kobiet? No przeciez rozne sa sposoby "kombinowania" i nie wszystkie sa nielegalne... No a reszta tego belkotu? No coz, Beger zaplacila 1 zloty od podpisu i powiedziala ze zaplaci 3 zlote od sztuki za nastepne, niezaleznie od tego jak one zostana zebrane... Niezaleznie jak wcale nie musi oznaczac ze nielegalnie. Czy placenie jakiemus czlowiekowi za zbieranie glosow jest nielegalne? Chyba nie. Niemoralne? Tez hyba nie. Np. organizacje charytatywne zatrudniaja ludzi do zbierania datkow i placa im np. 30 procent od zebranej sumy. Czy to nielegalne? Nie. Czy to niemoralne? Tez nie. Gdyby Beger placila ludziom podpisujacym te liste, a to juz byloby chyba karalne a na pewno niemoralne. Ale czegos takiego tam nie bylo. A ze Jankowiak w obecnosci Beger telefonowala do jakiejs kolezanki, obiecujac jej 3 zl od podpisu i zachecajac zeby zbierala od pijaczkow ktorzy tam przychodza... i ze Beger nie protestowala? No bo niby przeciw czemu miala protestowac? Przeciez Jankowiak nie sugerowala zeby ta kolezanka PLACILA tym pijaczkom, tylko zeby ZBIERALA od nich podpisy przy okazji, jak juz tam przyjda do niej. A ze to mialy byc podpisy pijaczkow? A co, podpis pijaczka jest mniej wart niz podpis dajmy na to profesora? W demokratycznych wyborach oba podpiy maja rowna wartosc. To jest wlasnie demokracja. Tak wiec, obawiam sie, ze ta prowokacja to jednak jedna wielka klapa. Jankowiak chyba pekla w ostatniej chwili i nie stworzyla sytuacji, ktora by wplatala Beger w jakies nielegalne dzialania... Czyli ta cala afera skonczy sie wylacznie na zlym wizerunku dla SO. Ale wizerunek SO to juz chyba kazdy zdazyl poznac wczesniej, wiec nie widze zeby tu sie moglo cos jeszcze zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Sledztwo chyba nie wykaze znamion przestepstw 28.09.07, 14:16 Zadałeś Sobie dużo trudu aby ten bełkot rzucić na papier, ale masz w pełni rację. Co do SO mam takie samo zdanie jak Ty, ale uważam że próby eliminacji tej partii przez Wyborczą są obrzydliwe i nieetyczne. Działania pana Kąckiego na kilometr śmierdzą mi PIS-em. Afera "praca za sex" dała profity tylko partii Kaczyńskich, inne działania GW też do tego prowadzą. Może nie przypadkiem ( teoria spiskowa) jedną z szyszek tej gazety jest brat jaśnie pana pos ła Kurskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Sledztwo chyba nie wykaze znamion przestepstw 28.09.07, 17:31 krisdar napisał: > Zadałeś Sobie dużo trudu aby ten bełkot rzucić na papier, > ale masz w pełni rację. Co do SO mam takie samo zdanie jak > Ty, ale uważam że próby eliminacji tej partii przez Wyborczą > są obrzydliwe i nieetyczne. Działania pana Kąckiego na kilometr > śmierdzą mi PIS-em. Afera "praca za sex" dała profity tylko partii > Kaczyńskich, inne działania GW też do tego prowadzą. Może nie > przypadkiem ( teoria spiskowa) jedną z szyszek tej gazety jest > brat jaśnie pana pos ła Kurskiego? Jak juz ci wyzej odpowiedzialem, wyskakujesz z jakimis bardzo karkolomnymi teoriami. Pozwol, ze i ja przedstawie ci moja teorie. Kaczynski wpadl na genialny pomysl totalnej marginalizacji PO i zamiast debatowania z przydupasem Kwasniewskiego Donaldem Tuskiem zdecydowal sie debatowac z samych szefem Kwasniewskim. Platforma po chwilowej dezorientacji zaczela zatwierdzic ze PiS i SLD tylko udaja wrogow a w rzeczywistosci sa siostrzanymi partiami socjalistycznymi ktore maja zawrzec koalicje po wyborach! To jest tak idiotyczna propozycja ze smiech mnie ogarnia za kazdym razem jak to slysze. I ty wlasnie wpisujesz sie w sianie tej propagandy. N.B. jesli naprawde PiS i SLD sa siostrzanymi partiami, to dlaczego Kaczynski stanowczo stwierdzil publicznie, ze rozwazy zalozenie koalicji z kazda partia ktora bedzie chciala budowac IV RP, ale nigdy z LiD/SLD? I dlaczego Tusk, skoro nie jest przydupasem Kwacha, nie moze z siebie publicznie wykrztusic, ze pod zadnym pozorem nie zostanie zawarta koalicja Po-LiD? Cos te wasze klamstewka sa takie jakies niespojne, jakies takie nieporadne. :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Sledztwo chyba nie wykaze znamion przestepstw 28.09.07, 18:03 Przyznałbym Ci racje, gdyby nie wcześniejsza działalność pana red Kąckiego (sexafera, Poznań itp) Z tym Kurskim to jasne że to wygłup. A PIS i LID nie mogą zawrzeć koalicji bo wiadomo rodzeństwo (siostry) najbardziej się nie cierpi.( znów się wygłupiam ...sorki) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Sledztwo chyba nie wykaze znamion przestepstw 28.09.07, 19:46 krisdar napisał: > Przyznałbym Ci racje, gdyby nie wcześniejsza działalność pana > red Kąckiego (sexafera, Poznań itp) Ale przeciez sexafera na samym poczatku byla wykorzystywana przez GW i PO aby atakowac takze PiS za to, ze a takiego koalicjanta, to byla przeciez proba obalenia rzadu, zapomniales? PiS sie nie ugial, prokuratura bardzo profesjonalnie i wnikliwie zaczela badac sprawe, a zamach stanu znowu sie nie udal :) Jesli chodzi o Poznan, to nie wiem o jakiej sprawie konkretnie piszesz. A ze w GW pracuje zespol specjalistow od prowokacji, afer, i propagandy, to ja co do tego nie mam zadnych watpliwosci! > Z tym Kurskim to jasne że to wygłup. > A PIS i LID nie mogą zawrzeć koalicji bo wiadomo rodzeństwo > (siostry) najbardziej się nie cierpi.( znów się wygłupiam ...sorki) Ponieaz twoje wygluby nie zawsze sa czytelne, moze je zacznij oznaczac? Proponuje cos takiego: /wygl./ [tresc wyglupu] /koniec wygl./ wtedy wszystko bedzie jasne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ghost39 Beger pod lupą prokuratury 28.09.07, 12:55 "Beger grozi za to grzywna od 1 tys. zł do 10 tys." K....wa co to za kraj ??????? tzn co, zaplaci tysiąc pln grzywny i bedzie brala pensje poselska przez nastepne lata ?? :O to jest prawo ?????? rany boskie..... Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Beger pod lupą prokuratury 28.09.07, 12:55 A gdy PiS korumpowało Renatkę ,to prokuratura była ślepa i głucha. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Beger pod lupą prokuratury 28.09.07, 13:39 A ile grozi dziennikarzom GW za podzeganie do przestepstwa, jakim jest sprzedawanie listy z podpisami wiedzac ze moze byc lipna? Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Czyście w tej GW powariowali? 28.09.07, 14:04 Panie Kącki ile Kaczyński Panu płaci? Powariowaliście już całkiem? A co panowie z Pis-u to niby sami chodzą i zbierają podpisy? Co Wam ta Samoobrona taką kością w gardle stoi? Chcecie nas jeszcze mocniej wepchnąć w objęcia Kaczyńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
roll Podajcie jeden powód 28.09.07, 14:20 aby głosować na tego matoła.Powinien siedzieć w kiblu za fałszowanie podpisów i spłacać ukradzione pieniądze z diet z odsetkami za ostatnie 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Proszę uprzejmie. 28.09.07, 14:34 Uważam kretynów za zjawisko niezwykle groźne, zwłaszcza w demokracji, w której głos kretyna jest równie cenny jak głos człowieka mądrego. Kretyn jest groźny dlatego, że głosuje zawsze na kretyna. To jest absolutnie kretyńskie, bo wybrany przez kretyna kretyn będzie robił same kretynizmy, co głosujący kretyn boleśnie odczuje, ale ponieważ jest kretynem, to nie zrozumie swojego błędu i w kolejnych wyborach znów zagłosuje na kretyna. Pobłażliwie traktowany, niekontrastowany kretyn ma tendencję do utwierdzania się w swoim kretynizmie. Ba, zaczyna ów swój kretynizm podnosić do rangi jedynej racji, robi z tego ideologię. Chce władzy, chce rządu dusz… Co gorsza, kretyn, z natury rzeczy, jest bolszewikiem. Lewicowym lub prawicowym bolszewikiem, wielkiej różnicy nie ma. Jacek Pałasiński Odpowiedz Link Zgłoś
thehard Endrju ma do niej zaufanie... 28.09.07, 14:45 bo jak to mówią kruk krukowi oka nie wykole. Odpowiedz Link Zgłoś
shogun1234 i już kaczorek leci Reni na pomoc! wstyd wstyd! 28.09.07, 14:53 i już kaczorek leci Reni na pomoc! wstyd wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: i już kaczorek leci Reni na pomoc! wstyd wsty 28.09.07, 15:14 begerową powinni w.. do jednej celi z jakubowską tamta już chyba grypsuje ale renate by wyrąbała do żywej kości dupsko by jej pękło s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis kiedy prokuratura zajmie się taśmami Mojzesowicza 28.09.07, 16:56 i ministra Lipińskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Czas uczynic celowe oczernianie nieoplacalnym_____ 28.09.07, 19:38 Uwazam, ze nowy Sejm potrzebowal bedzie uwaznie zbadac zagadnienie UMYSLNEGO oczerniania przeciwnika politycznego przez media, szczegolnie jakiegos potentata finansowego, jak np. Agora. No bo jak dotychczas kary stosowane sa niewspolmierne do szkody jaka jest wyrzadzana oczernianemu politykowi. Co to jest kara np. 10.000 - 20.000 zl dla potentata, ktorego obroty sa liczone w setkach milionow zlotych rocznie? To jest pryszcz na doopie. A dla polityka to moze byc koniec kariery politycznej. Nie zapominajmy tez, ze nie tylko cierpi na tym sam poszkodowany polityk, ale i jego WYBORCY. Oni na niego glosowali i oczekiwali ze wypelni zlozone im obietnice wyborcze, a tu taki potentat celowo niszczy takiego polityka, nawet z gory zakladajac ze bedzie mu musial zaplacic odszkodowanie. Tak wiec nie tylko niszczony jest sam POLITYK ale I nadzieje jego WYBORCOW. Tanim kosztem, 10.000 - 20.000 zl, potentat finansowy moze rozwalac politykow i partie, tlamsic wole wyborcow, rozwalac panstwo, rozwalac demokracje, bo go na to stac i mu sie to oplaca. Uwazam, ze kary za naruszenie dobr osobistych osob publicznych powinny isc w miliony zlotych. (I niekoniecznie musi obowiazywac niepisany obyczaj, ze cala suma musi isc na jakis cel charytatywny. Cel charytatywny to brzmi wzniosle, ale wybor coi zrobic z tym odszkodowaniem powionien calkowicie zalezec od pomowionego. I jesli zdecyduje sie zatrzymac czesc czy calosc odszkodowania to nie powinno sie mu robic zarzutow z tego powodu. Ostatecznie to jego reputacja ucierpiala wiec to zadoscuczynienie nalezy mu sie.) Poslowie przyszlego Sejmu powinni sie dobrze zastanowic, jak przeciwdzialac takim destrukcyjnym dzialaniom potentatow finasowych, np. mediow, szczegolnie jesli sa to dzialania celowe. Mysle, ze najlepszym i najskuteczniejszym srodkiem jest przeglosowanie ustawy wielokrotnie podwyzszajacej stawki odszkodowan. Niech placa pol albo milion zlotych, wtedy rzucanie kalumni po prostu przestanie sie oplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Wszyscy kupuja podpisy ! 28.09.07, 21:42 Wszyscy kupuja! Jeden placi za podpisy gotowka, inny obecuje budowe mieszkan, inny jeszcze- lepsze emerytury,..., no i jeszcze, jeszcze inny -odpuszczeniem grzechow po zaglosowaniu oraz wsparciu finansowym pewnej rozglosni radiowej. Jakie ma znaczenie czym sie placi? A jakby ta pani zamiast paru zlotych poprosila o podpis ku..kami w oczach to co? Tez do tiurmy? Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Jezeli chcemy wsadzic Beger do pierdla.... 28.09.07, 21:52 Jezeli chcemy wsadzic Beger do pierdla....to co zrobimy z naszym polprezydentm /mam na mysli ino jego wzrost/ ktory jedzie do Szicago na spotkanie z tamtejsze polonia i wyglasza peany na czesc PiSu. Pan prezydent nie moze kwestowac na rzecz jakiejs partii! Ale to robi i mu swisa ze bezprawnie. Czystym przypadkiem lobbuje na rzecz partii swojego brata. Ma nadzieje , ze polonia z Chicago zaglosuje na PiS bo tym w Chicago jest obojetne na co i kogo glosuja. Sa daleko od kraju i nic im nie grozi jak sie pomyla. P.S. Nie wolno obrazac pana prezydenta 4 RP!!! Prawo nie zabrania obrazania pana premiera i jego rodziny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Beger pod lupą prokuratury 28.09.07, 21:59 Prokuratura Rejonowa w Szamotułach wszczęła dzisiaj śledztwo w sprawie kupowania podpisów przez Renatę Beger - dowiedziała się "Gazeta Wyborcza". "Gazeta" ujawniła nagranie, na którym widać, jak Beger kupowała - po złotówce, potem oferowała po 3 zł - LIPNE /pokreslenie moje/ podpisy na listach Samoobrony. Dlaczego te podpisy sa lipne??? Lipne sa jak ktos inny sie podpisal za jakies inne osoby. Jezeli sa lipne czyli sfalszowane to sprawa jest czysta i Renata siedzi! Na dzisiaj to powinien siedziec wydawca wyborczej za oszczerstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Smętny przyczynek 28.09.07, 22:16 do debaty Kaczyński - Kwaśniewski. Od Pani Beger tak zajeżdża PRL-em i PiS-em, że tylko zdecydowana postawa Pana Kwaśniewskiego odetnie i jego i LiD od moralnej dziczy, jaka weszła do politycznej gramatyki Pana Premiera, jako powszednia codzienność. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Beger powinna dolaczyc do Lyzwinskiego.... 29.09.07, 07:22 z jej ku..kami w oczach, w jednej celi z Lyzwinskim....No byloby wesolo! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Co tu komentować. To cała Samoobrona. 29.09.07, 11:53 Jeden wielki obciach. A i nie ona jedna obciach tworzy. Z samej góry obciach przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś