maureen2 29.09.07, 17:00 panie Jarku,ludzie mają to do siebie,że wolą żyć w salonach a nie schroniskach dla bezdomnych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gamon0 Tuska powinni wywieźć z PO na taczce... 29.09.07, 17:00 Tuska powinni wywieźć z PO na taczce... Dla dobra PO i Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 PiS nie orał, a zbiera k... zbiera ... 29.09.07, 17:07 PiS nie orał, a zbiera, k... zbiera ... Ma Pan rację panie Kaczyński - czas z tym skończyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
jozue.com Czy będzie wtedy 1 wielka KASTA PiS i cała reszta? 29.09.07, 17:14 Czy będzie wtedy 1 wielka KASTA PiS i cała reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus mozna tak powiedziec a raczej resztowka - Geremek, 29.09.07, 17:18 Kwasniewski, Miller, .... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Ciekawe czy "ciemny lud to kupi" 29.09.07, 18:44 Ciekawe czy "ciemny lud to kupi", teraz kiedy Kulczyk podpisał z rządem Kaczorów intratny kontrakt, który ponoć był na wierchuszce UKŁADU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
her_thuske_pies_kanclerki H_e_r__T_h_u_s_k___=__P_O_mocnik_ _Bolszewika__:((( 29.09.07, 19:39 Premier RP Jarosław Kaczyński: Czy kiedy rządził SLD, a potem - mniejszościowy gabinet Belki, Thusk był taki bojowy? Nie! Jakoś mu to wtedy nie przeszkadzało. A z Bermanem był nawet w świetnych kontaktach. Wypowiedź Kwacha-Pijaka to hańba, ale zwróćmy uwagę przede wszystkim na to, co robi jego pomocnik Thusk-Wermaht ........................................................... Thusk-Wermaht to najlepszy pomocnik i najwierniejszy sojusznik Bolszewi :( Her Thuske Już będąc w KLD i obalając Polski Rząd Olszewskiego wykazywał silne ciągotki prokomunistyczne i kosmopolityczne (Polska to mit, trzeba uciec od Polski ...) Odpowiedz Link Zgłoś
zbychowiec bezczelny gnojek 29.09.07, 22:21 Quack, komu jak komu ale Bartoszewskiemu to ty sie wypierdku jednak powinienes klaniac a juz sugerowanie ze nalezy on do jakiejs kasty uprzywilejowanych czerpiacych korzysci poprzez szkodzenie Polsce, graniczy po prostu z szalenstwem tylko polityczne scierwojady uzywaja takiej retoryki Odpowiedz Link Zgłoś
prezentejszyn1 Kaczor dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.07, 23:08 Puszczają mi już nerwy, won psychicznie chory człowieku!!!!!WON!!!!! Ja tu chcę normalnie żyć, wychowywać moje kochane dzieci. to ma być nasz kraj a nie wasz. Komuna, ku.. komuna. Niczym sie nie różnicie, niczym. Myślałem że władza nigdy nie zasewuje nam podobnej retoryki, nie znoszę komóchów tak jak cała moja rodzina, tak samo nie cierpimy was. Nie tylko mi przypominają się dawne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g kartofel, dość polityki na kolanach 29.09.07, 23:10 przestań się w końcu tym Amerykanom tak kłaniać. Mają Cię tak w dupie, że nawet wiz nie zamierzają znieść.... Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Lukaszenka tez sie nie klania.... 30.09.07, 09:23 I juz widac skad kartofel bierze przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Lukaszenka tez sie nie klania.... 30.09.07, 10:11 Lekarze powinni odmowic pomocy moherom. Niech staruchy zdychaja albo niech ich kaczki lecza. Chcieli katolobolszewii to do nieba mozna im droge szeroko otworzyc. Fuck them all!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Po co Jarosław Kaczyński miałby się kłaniać??? 29.09.07, 23:32 Wystarczy, że codziennie Panu Profesorowi Bartoszewskiemu buty porządnie wyczyści. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta proponuję rozpocząc od likwidacji kasty kleru, 30.09.07, 00:43 Jeśli Jarek jest za likwidacją kast, to proponuję rozpocząc od likwidacji kasty kleru, która posługuje się PiSuitami, aby przejąć władzę nad każdą dziedziną życia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Na dobry początek kopniak w rydzykowy zadek 30.09.07, 07:27 Wszak od czegoś trzeba zacząć... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:.Jeszcze wiem co to Solidarność! 30.09.07, 22:35 Jeszcze wiem co to Solidarność! W PiSie w górę pniesz się na czworaka, wygląd marny i głupawy szpaka. Szwagrze, nepocie dawaj korkociąg, oboje mamy do „wadzy” pociąg. Jak pochlejemy razem z komuchem, „Tusku” dostanie jakby obuchem. „Kaczor i Kwachu” za zdrowie wasze, a kto chce więcej tego w kamasze. Chleją, bełkocą, robią pajaca, nie pijesz, milczysz, lecz ty masz kaca. Pod ich sztandarem i jej obroną, postawę trzymasz zbyt uniżoną. Wyprostuj tors, przerastasz „dewianta”. Nie lękaj się , że ma na cię fanta. Rusz z innymi po jego krawacie, niechaj im strach znów wypełni gacie! Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: Na dobry początek kopniak w rydzykowy zadek 01.10.07, 02:58 Ten zlodziej powinien juz dawno siedziec w mamrze ... ciemnogrod! Odpowiedz Link Zgłoś
tessg Re: Po co Jarosław Kaczyński miałby się kłaniać?? 30.09.07, 01:05 sumienie.lk napisał: > Wystarczy, że codziennie Panu Profesorowi Bartoszewskiemu buty > porządnie wyczyści. Kaczor nie jest mu godzien nawet sznurowadeł wiązać ten kurdupel go obraża a Bartoszewski to najwiekszy autorytet w Polsce Jarek niech idzie w mundurku do podstawówki uczyc sie języka polskiego bo wali błędy gorsze niz mój wnuczek Odpowiedz Link Zgłoś
raf.99 Re: Kaczor dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.09.07, 00:58 To JEST NASZ KRAJ a nie tego starego zdziwaczalego eunucha. Kaczor apeluje do mlodych? To niech sie pofatyguje na Wyspy. Tu sa mlodzi a na powitanie przyniosa zgnile pomidory. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kaczor dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.09.07, 09:24 prezentejszyn1 napisał: > Puszczają mi już nerwy, won psychicznie chory człowieku!!!!! WON!!!!! > Ja tu chcę normalnie żyć, wychowywać moje kochane dzieci. to ma być > nasz kraj a nie wasz. Komuna, ku.. komuna. Niczym sie nie różnicie, > niczym. Myślałem że władza nigdy nie zasewuje nam podobnej retoryki, > nie znoszę komóchów tak jak cała moja rodzina, tak samo nie cierpimy > was. Nie tylko mi przypominają się dawne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory501 Re: Kaczor dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.09.07, 09:58 Ty gnojowico parszywa!!!Kaczorki to najlepsze rządy od II wojny swiatowej!!!Ty komunistko PO to popaprancy z Tuskiem na czele Hej Hitla!!! Rządy PIS-u, są najlepszymi rządami od czasów II wojny światowej! Dlaczego? Bo, Ci ludzie naprawdę walczą o Polskę. Oczywiście, zaraz będzie masa krytyki, że Kaczyńscy tu zrobili błąd, i tam i jeszcze gdzieś indziej, ale kto ich nie robi?! Te błędy są i będą bo to jest walka!!! Walka z ludźmi, których nie obchodzi dobro Polski (ludzie z byłego PRL i ich następcy)! To, że Europa nas krytykuje w pewnych sferach, jest oznaką, że Polska przestała być krajem uległym, krajem, z którym można zrobić, co się chce. Teraz u władzy są ludzie, którzy walczą o dobro Polski! No i oczywiście zaraz tutaj będzie krytyka, że Polska jest be, bo Polska jest kłótliwa i że robimy sobie wrogów, a mówią tak ludzie, którzy się boją, którzy wolą udawać, że jest wszystko ok, a jak Polska będzie już rozsprzedana, to wtedy będzie o wiele trudniej się uwolnić. A tak to Polska walczy o swoje, i to Europie się nie podoba. Jak sobie przypomnę rządy UW, UD, PSL AWS, SLD, PO, to teraz doceniam PIS, który m.in. blokuje prywatyzacje (a dokładnie chce zablokować przed zagranicznymi inwestorami, o co już się wykłóca Bruksela), chce uniezależnić Polskę od rosyjskiego gazu (nie wiem, czy się uda, ale próbują walczą!!!), rząd zablokował negocjacje nowej umowy pomiędzy UE a Rosją, bo walczy o polskich eksporterów mięsa. Dlaczego? Bo Ci eksporterzy są też Polakami, i Polska będzie tylko wtedy silna, jak będzie trzymać się razem. Oczywiście, gdyby u władzy było SLD lub PO, to o sprzeciwie w sprawie nowej umowy z Rosją nie byłoby mowy, i wtedy Panowie Kwaśniewski, czy Tusk dostaliby gromkie brawa i honory od Europy i Rosji, a tu się przytrafił taki pan Kaczyński! To, że przygotowywana jest ustawa, która ma utrudnić powstawanie nowych hipermarketów to, że kobiety dostają tzw. becikowe, zasiłki porodowe to, że wydłużono urlop macierzyński i wychowawczy (wcześniej przez koalicje SLD, AWS, PO rokrocznie skracany –dlatego mamy taki wysoki niż demograficzny). To, że są podwyżki emerytur i rent dla najniżej uposażonych (uwaga poprzednio SLD dawało podwyżki procentowe dla wszystkich czyli np. jeżeli była to podwyżka 5% to emeryt otrzymujący 600 zł. Otrzymywał 30zł. A emeryt otrzymujący 5000 zł. Otrzymywał 250zł.) a nie wspomnę o podwyżce którą Miller w 2004r. dał w wysokości tak kompromitującej i śmiesznej dla Polaków jaką było 4zł. Weszła w życie dla ponad 1 mln lokatorów mieszkań sółdzielczych znowelizowana Ustawa o Spółdzielczości Mieszkaniowej która zakłada uwłaszczenie lokatorów i wykup mieszkań lokatorskich po cenach nominalnych za kilkaset złotych, tak jak to było w 1989r. przed denominacją złotego oraz przekształcenia własnościowe tych mieszkań. Ponadto zlikwidowano najbardziej korupcyjny /dawnej UB i SB/ organ III RP WSI oraz weszły w życie: Ustawa Lustracyjna, sądy 24-godzinne, zdecydowana walka z korupcją i wiele innych rozwiązań pracowniczych na linii (pracodawca – pracownik). Otrzymaliśmy jedną z najważniejszych imprez światowych jaką jest organizacja EURO 2012!!! To nie jest wyssane z palca! Będę obserwował poczynania PIS-u, oczywiście nie można tego robić tylko na podstawie wiadomości podawanych przez TVN, czy Polsat, ale żeby mieć w miarę obiektywny obraz, trzeba też wysłuchać drugiej strony (czyt. mediów z przeciwnej strony). W następnych wyborach oddam na pewno głos na PIS, a co do koalicji, no cóż, mamy takie prawo, że zwycięska partia nie bierze 51 % głosów w sejmie, tylko tyle, ile ludzi głosowało, więc koalicja była wymuszona. Nie będę komentować braku koalicji z SLD, bo tutaj jest wszystko jasne, natomiast nie dziwię się też, że PIS nie dogadał się z PO, bo właśnie PO (może nie całe), jest partią, dzięki której miał przetrwać stary układ postkomunistyczny, a PiS przede wszystkim chce usunąć stary układ rządzący, rozliczyć całą mafię i sitwę postkomunistyczną III RP, rozliczyć wszystkie afery, korupcje, przekręty, pseudoprywatyzacje, złodziejstwa, itp. które doprowadziły Rzeczpospolitą Polską i Naród Polski do ruiny gospodarczej, społeczno-politycznej, i moralnej A dzisiejsza opozycja dawny obóz rządzący czyli SLD, PO, PSL, AWS, UW, UD przez 16 lat nie robili nic tylko okradali Polskę i Polaków!!! Polska w ciągu 16-tu lat osiągnęła najwyższy wskaźnik bezrobocia ponad 3 mln, ponad 400 mld dolarów zadłużenia, brak jakichkolwiek perspektyw na mieszkania, brak dróg i autostrad itp. To dlatego młodzi Polacy zaczęli masowo wyjeżdżać na zachód w 2004r.za chlebem i swoją przyszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Kaczor dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.09.07, 10:46 Obudź się chłopie bo pi...lisz jakbyś spał. Becikowe nie było pomysłem pis. Mam pytanie co robiły Kaczory przez te 16 lat ? Nic. Dobrze im było. Dopiero teraz się wzięły - podobno - za porządki. A i nie jestem komunistą moherku żeby było jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkrak Re: Kaczor dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.09.07, 10:35 Radzę zaglądać do słownika ortograficznego, wtedy nawet bredzenie brzmi bardziej wiarygodnie. pozdrawiam wojtek walczuk Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: Kmiot kurdupel. 29.09.07, 23:46 nie wiedzialem ze kartofle mowia. to co slysze to jakis mlasko- skowyt. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo dzialacz KL-D teraz jest szefem TVP 30.09.07, 09:27 a wysoki dzialacz PZPR jest ministrem skarbu. Rozumiem ze mam oczekiwac po wyborach wiecej takich nominacji? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Głosujcie na PiS - będziecie nędzarzami!!! 29.09.07, 20:31 Jarosław Kaczyński gwarantuje równy podział biedy, bo jako I Nieudacznik RP, niczego pozytywnego nie zbudował, a zatem nie ma co liczyć, że teraz będzie inaczej. Głosując na PiS popierasz nieudacznictwo i rządy Rydzyków i innych oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: H_e_r__T_h_u_s_k___=__P_O_mocnik_ _Bolszewika 30.09.07, 11:03 juz ci pisalem jak nie potrafisz pisac w obcym jezyku ,to zlam twoje parszywe lapsko lub potluc klawiature (pewnie kradziona) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Ciekawe czy "ciemny lud to kupi" 29.09.07, 21:37 konread napisał: > Ciekawe czy "ciemny lud to kupi", teraz kiedy Kulczyk podpisał z rządem Kaczoró > w > intratny kontrakt, który ponoć był na wierchuszce UKŁADU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
varvar a Kaczyński znowu na bani, jak tu: 29.09.07, 21:08 www.youtube.com/watch?v=WNo9TbZSpVs Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Mozna tez poewiedziec ze twoja 29.09.07, 23:39 matka nie przebierala. Co twarde to miedzy nogi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: mozna tak powiedziec: po wyborach na stol 30.09.07, 09:57 CZERNINA- wyborna zupka, wystarczy nawet tylko jeden kaczy leb do sciecia, cala reszta przestanie kwakac Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Czy będzie wtedy 1 wielka KASTA PiS i cała re 29.09.07, 17:49 Jak może dorosły mężczyzna obwiniać opozycję o brak sukcesów swoich rządów. Premier ciągle o wszystko obwinia PO, a przecież w ostatnich latach rządziła koalicja Kaczyński, Rydzyk, Leper i Gertych. I to oni odpowiadają za stan wszytkich spraw. To jest infantylne, żeby nie powiedzieć, że podłe. Odpowiedz Link Zgłoś
dosad Re: Czy będzie wtedy 1 wielka KASTA PiS i cała re 29.09.07, 18:38 Jeżeli Polacy zagłosują w większości na PIS, to będzie tylko wielka kasta PIS. Jeżeli teraz J. Kaczyński pozwala sobie na tak wiele, nie licząc się ani z opinią publiczną, ani z prawem, niszcząc po chamsku przeciwników politycznych, w tym głównie D. Tuska, to co to będzie, jak Pis wygra wybory?! Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Czy będzie wtedy 1 wielka KASTA PiS i cała re 30.09.07, 10:58 to juz trwa 2 lata i najwyzszy czas z tym skonczyc 21dni i amen. Jarus wrocisz pod mamina kiece . Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk NA WYBORY!!! Już 21 października "Wykopki 2007" 29.09.07, 17:16 Kaczyński ze służalczykami WON!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Re: NA WYBORY!!! Już 21 października "Wykopki 200 29.09.07, 17:32 sumienie.lk napisał: > Kaczyński ze służalczykami WON!!! Spiepszaj half dicku! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: NA WYBORY!!! Już 21 października "Wykopki 200 29.09.07, 17:48 A ty marsz do szkoły i pouczyć się ortografii! Po spółgłosce p pisze się rz. A, i zabierz ze sobą Nelly, niech się poduczy polskiego, bo w rozmowie z Moniką Olejnik dowiodła, że ma z tym językiem problemy. Nie rozumiała pytań ani w ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: NA WYBORY!!! Już 21 października "Wykopki 200 29.09.07, 18:23 wikal,radzę Ci abyś pouczył Kaczynskich poprawnie mówic po Polsku,o hymnie nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: NA WYBORY!!! Już 21 października "Wykopki 200 29.09.07, 18:29 Kaczyńscy będą uczeni i hymnu, i kultury i historii Polski. Wszystko to nastąpi w trybie przymusowego leczenia psychiatrycznego zwanego inaczej odkaczaniem, bezpośrednio po 21 października 2007 roku (data zakończenia akcji "Wykopki 2007"). Dodatkowo informuję, że odkaczaniem objęci będą wszyscy, którzy wobec braci Kaczyńskich wykazali się chorobliwą służalczością. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: NA WYBORY!!! Już 21 października "Wykopki 200 29.09.07, 19:25 Święta racja! Ale ich wyborcom też by się przydało! bo nie odróżniają Polski od wolski. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: NA WYBORY!!! Już 21 października "Wykopki 200 29.09.07, 21:38 wikal napisała: > Święta racja! Ale ich wyborcom też by się przydało! bo nie > odróżniają Polski od wolski. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: PiS zaorał, zasiał, i teraz czeka na plony... 29.09.07, 17:45 Nie musi, plony już są! Dawno w Polsce ludzie nie byli tak podzieleni i tak się nie nienawidzili pomiedzy sobą z powodu polityków. To sie pisowi udało. Żadnych innych plonów nie będzie, bo niczego innego Kaczyńscy nie zasiali. Żerują tylko cynicznie na sukcesach, które przed paru laty wypracowały inne rządy. I kłamią, kłamią, kłamią .... Bez chwili przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: PiS zaorał, zasiał, i teraz czeka na plony... 29.09.07, 18:20 Kaczynski,już tyle złego zrobiłeś,podzieliłeś Polaków,siejesz tylko mały kundlu nienawiść.Precz z bolszewią Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: PiS zaorał, zasiał, i teraz czeka na plony... 29.09.07, 17:50 gamoń napisał-=- xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Oj zbiorą,zbiorą plony,których skonsumować nie dadzą rady lub nie będą mogli z wiadomych względów. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Masz rację, zasiał nienawiść między Polakami 29.09.07, 18:25 i mam nadzieję że doczeka się adekwatnych zbiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: PiS zaorał, zasiał, i teraz czeka na plony... 30.09.07, 10:57 pis zaoral,zasral ,zgnoil i czeka na gamonowo ,wiec ruszaj do boju smierdzacy gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Nie chcę premiera-paranoika! Chcę normalnej Polski 29.09.07, 17:14 Nie chcę premiera-paranoika otoczonego potakującymi służalczykami, gotowymi do każdej podłości, do każdego kłamstwa, do każdej nieprawości. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Nie chcę premiera-paranoika! 29.09.07, 18:25 Mimo rozpaczliwych wystapien Jaroslaw Kaczynski i tak odniósl wielki sukces: jedna czwarta spoleczenstwa jest gotowa poprzec jego paranoiczna rzeczywistosc! Zwykle odsetek chorych psychicznie nie przekracza w spoleczenstwie dziesieciu procent, wiec racje maja lekarze, ze inteligentny paranoik jest w stanie zarazic swym mysleniem i zdrowych - wiele osób daje sie nabrac na elokwencje, pozorna logike wypowiedzi, emocjonalne zaangazowanie. Ciekawe kiedy wyborcy PiS otrzezwieja z szalenstwa i zauwaza, ze król juz bardziej nagi byc nie moze? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nie chcę premiera-paranoika! 29.09.07, 21:39 jankbh napisał: > Mimo rozpaczliwych wystapien Jaroslaw Kaczynski i tak odniósl wielki > sukces: jedna czwarta spoleczenstwa jest gotowa poprzec jego > paranoiczna rzeczywistosc! Zwykle odsetek chorych psychicznie nie > przekracza w spoleczenstwie dziesieciu procent, wiec racje maja > lekarze, ze inteligentny paranoik jest w stanie zarazic swym > mysleniem i zdrowych - wiele osób daje sie nabrac na elokwencje, > pozorna logike wypowiedzi, emocjonalne zaangazowanie. Ciekawe kiedy > wyborcy PiS otrzezwieja z szalenstwa i zauwaza, ze król juz bardziej > nagi byc nie moze? Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Re: Nie chcę premiera-paranoika! 30.09.07, 00:02 Teraz chyba rozumiecie jak to było możliwe, że taki paranoik jak Hitler - doszedł do władzy. Co prawda kaliber nie ten, ale granie na niskich pobudkach, prymitywnych emocjach, nienawiści z nutą nacjonalizmu, to wszystko staje się takie podobne. Jesli się większość społeczeństwa da na to nabrać, nieszczęście wisi nad naszym Krajem. Dziwię się Kościołowi, że nie reaguje, a część hierarchów nawet popiera tego mąciciela. Okropne to jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nie chcę premiera-paranoika! Chcę normalnej P 29.09.07, 21:39 sumienie.lk napisał: > Nie chcę premiera-paranoika otoczonego potakującymi służalczykami, > gotowymi do każdej podłości, do każdego kłamstwa, do każdej > nieprawości. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Tuska powinni wywieźć z PO na taczce... 29.09.07, 17:40 gamon0 napisał: > Tuska powinni wywieźć z PO na taczce... Dla dobra PO i Polski... --------------------------------------------------------------- No właśnie taki los czeka Adolfa Kaczyńskiego i to nie dalej niż za dwa lata po wyborach. Bo sądząc po postach forumowiczów to wybory wygra, a potem przyjdzie czas odszczepieńców takich jak Marek Jurek, Radek Sikorski, Kazimierz Marcinkiewicz i inni. A dalej niechybnie przyjdzie niebyt polityczny i moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Tuska powinni wywieźć z PO na taczce... 29.09.07, 17:52 Kaczyńskiego zaś w kaftanie bezpieczeństwa. Też dla dobra Polski i PiS. Tusk może być na taczce. Szkodzi PO. Choć raz się zgadzamy, chociaż nie do końca, bo dla ciebie Kaczyński to samo dobro. Ja patrzeć nie mogę na obydwu. Odpowiedz Link Zgłoś
dosad Re: Tuska powinni wywieźć z PO na taczce... 29.09.07, 18:32 Dlaczego więc cieszy się największym poparciem członków PO? Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar gamoniu 0 czyli zero 30.09.07, 03:20 Sam sie wyprowadz z Polski najlepiej do Mongolii. Tam twoje miejscie. Kaczynscy nie nadaja sie nawet do Mongolii. Mongolowie,to ludzie bardziej inteligentni i kulturalni niz chamstwo Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Tuska powinni wywieźć z PO na taczce... 30.09.07, 10:55 gamon a twojego sku..e....a zawistnego i nienawidzacego wszystkich oprocz jego kota ,to bym wywiozl w taczce pelnej gnojowki zeby mial mozliwosc sie utopic . Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Bartoszewski ty zydzie, wypraszac sobie mozesz... 30.09.07, 11:31 zadzenie w izraelu ale nie w Polsce, ciesz sie ze narod polski cie zywi, bo poki co nic nigdy w zyciu nie wypracowales swoimi rekami. Klaniales sie w imieniu Polski roznym masonom. TERAZ BASTA !!! Boli co? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll kukiełka Kobylańskiego i Rydzyka - oto Jarosław 29.09.07, 17:04 pomocnik, przydupas i co tam jeszcze no i mąciciel oraz oligarcha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: kukiełka Kobylańskiego i Rydzyka - oto Jarosł 29.09.07, 21:39 fnoll napisał: > pomocnik, przydupas i co tam jeszcze > > no i mąciciel oraz oligarcha > > ;) > Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:05 Rokita na przewodniczacego PO! Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:28 I z kitem i z przytupem. I pala-cyk i lata-re(n)ka. Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:07 "Czy kiedy rządził SLD, a potem - mniejszościowy gabinet prof. Belki, Donald Tusk był taki bojowy? Nie! Jakoś mu to wtedy nie przeszkadzało" O PiS-dach można w takim razie powiedzieć to samo - wolą atakować Tuska niż LiD. A w ogóle to pie pr z yć kaczyńskiego, jest śmieciem i nie należy mu się szacunek jak dla człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:11 LiDL to To samo co PO Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:31 Zastanow sie lepiej gdzie zakonczy sie twoj lot po wielkim kopie w twoja pissdzielska dupe 21 pazdziernika. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:34 shithead napisał: > Zastanow sie lepiej gdzie zakonczy sie twoj lot po wielkim kopie w > twoja pissdzielska dupe 21 pazdziernika. Twoja Babcia wytłumaczy ci jak głosować he he Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:36 shithead napisał: > Zastanow sie lepiej gdzie zakonczy sie twoj lot po wielkim kopie w > twoja pissdzielska dupe 21 pazdziernika. Nie dośc że shithead to w dodatku, kretyn i paranoiczny schizo! Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:57 mariuszdd napisał: > LiDL to To samo co PO xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Idioto -=- LiDL-=- to jest sieć sklepów[średniopowierzchniowych] Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 23:25 > LiDL to To samo co PO Co było widać po głosowaniach w sprawach: - CBA - WSI - lustracji - aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:07 Jeżeli już cytujecie to dokładnie!!!!! Można nie lubić PIS, ale po co kłamać!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Panie Premierze, ma Pan mentalność komuszka... 29.09.07, 17:11 Panie Premierze, ma Pan mentalność komuszka... I jeszcze myli Pan klasy społeczne z kastami. Doświadczenie historii pokazało, że równać można tylko w dół. PS. Zresztą w czym, jak nie w salonach, mieszka Pański brachol, Panie Premierze? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Panie Premierze, ma Pan mentalność komuszka.. 29.09.07, 17:15 pether_23 napisał: > Panie Premierze, ma Pan mentalność komuszka... I jeszcze myli Pan klasy > społeczne z kastami. Doświadczenie historii pokazało, że równać można tylko w d > ół. > > PS. Zresztą w czym, jak nie w salonach, mieszka Pański brachol, Panie Premierze > ? Kasta prawnicza ,lekarska itp .) Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 To chyba korporacje, a nie kasty. 29.09.07, 17:23 To chyba korporacje, a nie kasty. Zresztą nieważne, wiadomo o co Panu Premierowi chodzi - o nastawienie biednych przeciwko bogatym. A wracając do korporacji to prawnicy - ok, ale lekarze? Nie pomyliło Ci się coś? Usłyszałeś pewnie kiedyś, że jeden z drugim po medycynie przejął praktykę po rodzicach (co w tym złego?) i wyprodukowałeś teorię spiskową. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: To chyba korporacje, a nie kasty. 29.09.07, 17:33 pether_23 napisał: > To chyba korporacje, a nie kasty. Zresztą nieważne, wiadomo o co Panu Premierow > i > chodzi - o nastawienie biednych przeciwko bogatym. A wracając do korporacji to > prawnicy - ok, ale lekarze? Nie pomyliło Ci się coś? Usłyszałeś pewnie kiedyś, > że jeden z drugim po medycynie przejął praktykę po rodzicach (co w tym złego?) > i > wyprodukowałeś teorię spiskową. Ogólnie to kasta posługuje się odrębnym prawem ,plus koligacje rodzinne. Na pewno w Polsce przed PiS-owskiej istniała kasta prawnicza i lekarska. Nie wiem czy udało się im to rozgonić :),ale wiem ,że próbowali. Odpowiedz Link Zgłoś
iklo0p Re: To chyba korporacje, a nie kasty. 29.09.07, 23:13 mariuszdd napisał: >istniała kasta prawnicza i lekarska. Nie >wiem czy udało się im to rozgonić :),ale wiem ,że próbowali. nawet im się chyba udało, już ewakuują szpitale, bo kasta lekarska rozgoniona. Brawo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Re: Panie Premierze, ma Pan mentalność komuszka.. 29.09.07, 17:34 pether_23 napisał: > Panie Premierze, ma Pan mentalność komuszka... I jeszcze myli Pan >klasy społeczne z kastami. Doświadczenie historii pokazało, że > równać można tylko w dół. > > PS. Zresztą w czym, jak nie w salonach, mieszka Pański brachol, > Panie Premierze? Pether a tys siem z c h u jem na łby zamienił czy to była tylko typowa pomyłka lekarska? Dzweon do ZIOBRY może zacznie śledztwo aby jeszcze ciebie ocalic przed wyborami! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Panie Premierze, ma Pan mentalność komuszka.. 29.09.07, 21:41 pether_23 napisał: > Panie Premierze, ma Pan mentalność komuszka... I jeszcze myli Pan klasy > społeczne z kastami. Doświadczenie historii pokazało, że równać można tylko w d > ół. > > PS. Zresztą w czym, jak nie w salonach, mieszka Pański brachol, Panie Premierze > ? Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: PiS zaorał, zasiał, i teraz czeka na plony... 29.09.07, 17:16 Musisz zasmiecac ten watek ciagle tym samym wpisem? I tak cie nikt nie czyta. Gamoniu placa ci od jakosci czy od ilosci? Bo jakosc prezentujesz mizerna... Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: PiS zaorał, zasiał, i teraz czeka na plony... 29.09.07, 18:07 A kto sieje wiatr ten zbiera... no co zbiera? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Jakie plony? 29.09.07, 23:27 Bo na razie zanosi się na powrót do Sejmu Millera i Kwaśniewskiego. Polityków których Ziobro chciał postawić przed TS jakieś 4 lata temu... Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:13 Niech ktos wreszcie zdejmie tego demagoga Kaczynskiego z afisza bo bredzi jak potluczony... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:38 przytomny2 napisał: > Niech ktos wreszcie zdejmie tego demagoga Kaczynskiego z afisza bo > bredzi jak potluczony... Wolę jego bredzenie niż twoje pierdzenie .. z jamy zzzzzzżujacej! Czesto miewasz taką biegunkę intelektualną? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Może coś o Płażyńskim? To było ciekawe.... 29.09.07, 17:29 Jako wojewoda gdański Płażyński wyrobił sobie pierwszą znaczącą pozycję, a usuniecie go z tego stanowiska przez rząd SLD w 1996r. znacząco dodało mu popularności. Jako wieczny potakiewicz wobec Krzaklewskiego został poparty przez niego na najwyższe dotąd stanowisko - Marszałka Sejmu. Niedoświadczenie i słaby wzrok sprawiały, że początkowo wypadał dość fatalnie na tym stanowisku, z trudnością odczytując wyniki głosowań. SLD widząc tę powolność marszałka, wybrali go za ulubiony cel swoich drwin, przy każdym chwilowym zawahaniu marszałka, wołając: Wyniki! Wyniki! Złośliwie przezwali go nawet Marszałek Przerwa-Płażyński. Płażyńskiego jako polityka AWS-u obciąża aż nadto wiele rzeczy. Najpierw to, że ten skądinąd sprawny technokrata, faktycznie nie zrobił nic dla zapobieżenia upadkowi kolebki „Solidarności" Stoczni Gdańskiej. Później, że jako Marszałek Sejmu z ramienia AWS-u, realizował politykę bardzo bliską Unii Wolności. Znamienne... i skandaliczne zarazem było to, że nie poparł w Sejmie tak sztandarowego postulatu AWS-u jak dekomunizacja. Odrzucał anty- korupcyjne poprawki Dorna, mętnie tłumacząc swoje opory tym, że w walce z korupcją nie prawo jest najważniejsze. Odmiennie niż większość AWS opowiadał się za wejściem liberalnego kodeksu karnego. Inny, wielce wymowny rys przy portrecie Płażyńskiego. Przez lata potakujący wobec Buźka i Krzaklewskiego marszałek po raz pierwszy zdobył się na stanowczy sprzeciw wobec nich w obronie interesów Unii Wolności. Napiętnował powołanie komisarza w Warszawie, które uderzało w interesy Unii Wolności jako partii bez przeszkód przez lata eksploatującej tę najbogatszą gminę w Polsce. Dość szczególnie zachował się w czasie późniejszych sporów wokół reformy AWS. Po wielotygodniowych rozmowach ustalono tekst porozumienia kończącego spory w Akcji. Płażyński najpierw podpisał porozumienie, a już za dzień je zerwał. Najwyraźniej wyczuł, że koniunktura już nie sprzyja AWS-owi i pogalopował w innym kierunku. Zabawne, jak usprawiedliwiał dziwne zygzaki Płażyńskiego jego sojusznik polityczny Donald Tusk Może dziwne zachowanie marszałka Płażyńskiego wynika właśnie z jego trudnej sytuacji w AWS. Podpisał porozumienie, ale nie miał wiary, że coś się dzięki temu zmieni. Można i tak, rano podpisuję, wieczorem zrywam, tylko co to ma wspólnego z prawdziwą polityką. Nie mówiąc o napuszeniu w stylu męża stanu, które tak lubi demonstrować Płażyński. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Może coś o Płażyńskim?To było ciekawe-POPIS II 29.09.07, 17:36 Generalnie facet aspiruje do roli premiera II POPISU. Ktoś musi skleić Tuska, Olechowskiego i Rokitę do PiS. Zrobi to Płażyński po usunięciu Wielkiego Brata K. Czytelny przekaz o tz. Układzie Gdańskim... Brat bliźniak Wielkiego Brata K... Płażyński, Borusewicz, Tusk, Adamowicz, Kurski... po wyborach nastąpi kryzys gospodarczy, który doprowadzi do masowych wystąpień, wówczas pojawi się Płażyński jako oaza spokoju, mąż STANU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Może coś o Płażyńskim?To było ciekawe-POPIS I 29.09.07, 18:18 Byle nie stanu wyjątkowego :> Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Czyli zdaniem J. Kaczyńskiego komuna była świetna 29.09.07, 17:14 Pan Kaczyński tak krytykuje zmiany po roku 1990, myśląc że ludzie nie pamiętają co było wcześniej: kolejki, inflacja, pełne półki tylko w sklepach Pewexu i Baltony, 20-letnia kolejka mieszkaniowa. Jakby komuna, jej PGR-y i fabryki przemysłu ciężkiego, produkujące maszyny dla samych siebie, była taka świetna, to by nie upadła. I jej fabryki też. Widocznie sam zakupów nie robił, nie chodził po sklepach, mieszkania nie potrzebował. Razem z bratem chcą już zawrócić kijem Wisłę. Mam nadzieję że ludzie idiotami nie są i nie chcą powrotu kartem oraz gospodarki niedoborów. Odpowiedz Link Zgłoś
junkir Ile jeszcze rządów pejsatych kaczorów? 29.09.07, 17:15 Kim są Kaczyńscy... fakty, mity i wątpliwości Do Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego w Warszawie został złożony wniosek o zbadania zasadności nadania ich przodkom polskiego obywatelstwa. Wszystko bowiem wskazuje na to, że zostało ono wyłudzone. Na wstępie trzeba powiedzieć, ze Kaczyńscy nie są to żadnymi filosemitami, nie są oni też zwykłymi Żydami. To czystej wody i największej próby nacjonaliści żydowscy, probujący w sposób wyjątkowy budować na gruzach RP... Judeopolonię. Co wiemy o Kaczyńskich? Rajmund Kaczyński, urodzony w Grajewie z matki Franciszki ze Świątkowskich, zrodzonej w Gronowce koło Odessy, z rodziny Naczelnego Prezesa Sądu Wojskowego z okresu stalinizmu, pułkownika armii czerwonej Wilhelma Świątkowskiego – tez urodzonego w tej samej Gronowce. Sami bracia Kaczyńscy podają, że przodkowie Rajmunda Kaczyńskiego po mieczu byli wysokimi oficerami armii carskiej. Co to oznacza? Jedno! Nie mógł on być Polakiem, bo ci byli na ogół albo prawie zawsze – wyznania katolickiego. W imperium Rosyjskim obowiązywał od polowy XIX wieku carski ukaz, który zakazywał piastowania wysokich urzędów przez Polaków wyznania rzymsko- katolickiego oraz Żydów mojżeszowego wyznania. Identyczna sytuacja dotyczyła innych wysokich posad, np. dyrektora stacji kolejowej. Zatem funkcja oraz imiona zarówno Rajmund jak i Wilchelm wskazują na to, że mogli to być Żydzi wyznania ewangelickiego. Nic dziwnego. Zarówno w Polsce zaborowej jak na wschodzie Europy było całe mnóstwo takich haskalizowanych (Haskala) Żydów. Do Rosji przenosili się w ramach kolonizowania południowych rubieży cesarstwa rosyjskiego tj. tworzenia tzw. „Nowej Rosji”. Pierwotnie Nazwisko Świątkowski, brzmiało Sviatkowski, co można potwierdzić w bazie genealogicznej jewishgen.org. Interesującym źródłem informacji o żydowskich i ewangelickich osadach i ich składzie są żydowskie strony www, pokazujące osadnictwo, budowanych na zasobach archiwów rosyjskich państwowych. Na wschód Europy szli polscy i pruscy (menonici) Żydzi. Przodkowie po stronie ojca, np. matka ojca Rajmunda, Aleksandra Kaczyńskiego, Zofia z domu GUTOWSKA, tez wykazują żydowskie korzenie. Zaskakujące jest też to, ze ojciec Rajmunda Kaczyńskiego ożenił się z Żydówka z Odessy, co miało miejsce około 1922 roku, będąc kolejarzem w okolicach Grajewa, granicznej stacji kolejowej. W tym czasie przez ta cześć granicy przybywało z rejonów Odessy mnóstwo żydów uciekających z Rosji wskutek prześladowań przez bolszewików lub rożnych innych pogromów. Na stronach żydowskich poświęconych koloniom żydowskim na południowej Ukrainie, są umieszczone dokumenty, np. wizy ze zdjęciami mówiące o tym ze uzyskiwano je w drodze przestępstw miedzy innymi w konsulatach polskich w krajach bałtyckich. Aby dostać się z rejonu Rygi czy Tallinna w kierunku na Warszawę niestety trzeba było przejechać jedyną linią kolejową tj. przez Grajewo. Odpowiedz Link Zgłoś
junkir Re: Ile jeszcze rządów pejsatych kaczorów? 29.09.07, 17:16 Czy tam właśnie ojciec Rajmunda Kaczyńskiego wyszukał sobie przyszłą żonę? Przemyt Żydów z Rosji organizowały organizacje żydowskie z Wielkiej Brytanii oraz USA. Centralą tej przestępczej działalności była Łódź, a miejscami gdzie przechowywano na początku przemyconych żydów był szkoły religijne. Dalsza poszlaka żydowskiego pochodzenia jest fakt, potwierdzany przez samych Kaczyńskich, mówiący o tym, że po przeniesieniu się do Baranowicz na Polesiu, Franciszka Kaczyńska zajmowała się prowadzeniem agencji nieruchomości. Ze stron internetowych związanych z tym miastem i rożnych innych dowodów, np: książki telefonicznej, wynika, że w 100 % pośrednictwa nieruchomościami było zdominowane przez Żydów. Jeden wpis dotyczy Kaczyńskiej - jest w nim przypis – interes żydowski. Jeszcze większe zdziwienie budzi to, że kiedy Żydzi polscy uciekali na wschod Europy, rodzina ojca Kaczyńskich, a konkretnie – jak podają sami Kaczyńscy sam Rajmund, przeprowadził się do Warszawy - czyli pod okupację niemiecką. W jednej z publikacji książkowych (Zdrajcy narodu?) dotyczących Volksdeutschy jest mowa o tym, że na Zachód jechali żydzi. Na peronach kolejowych, podczas postojów pociągów Żydzi z Zachodu dziwili się Żydom ze Wschodu, że ci uciekają do niemieckiej strefy wpływów, tj. pod okupację niemiecką. Wtedy nie mógł nikt wiedzieć, o jakich Żydów chodzi. Wyjątkowo dziwnym jest to, ze prócz szczątkowych informacji dotyczących Rajmunda nie do odszukania w publikacjach podawanych przez samych Kaczyńskich są informacje dotyczące dziadka i babki. Co się z nimi stało? Poki co nie wiadomo. W przypadku Rajmunda Kaczyńskiego i jego ojca oficera armii carskiej jest znamiennym to, ze do czasu wejścia w życie Traktatu Ryskiego musiał on mieć rosyjska przynależność państwowa i być obywatele imperium rosyjskiego. Gdyby było inaczej, to nie byłby tak wysoko postawionym oficerem. Kaczyńscy twierdza, ze wśród ich przodków był nawet generał carski. Co to oznaczało dla niego w późniejszym okresie? Otóż, a aby otrzymać stwierdzenie lub uznanie obywatelstwa polskiego w ramach Traktatu Ryskiego, nie można było być wysokim oficerem armii carskiej lub piastować inne wysokie funkcje państwowe. Z tajnych dokumentów, różnych rozporządzeń i ogólników z lat 30 wynika, ze nie można było nadać obywatelstwa takim osobom. Nadto koniecznym było dokładne badanie życiorysów takich osób, w tym przodków począwszy od 1863 roku, w szczególności zaś, czy przodkowie nie byli beneficjentami skonfiskowanych majątków. Kaczyńscy taki majątek posiadali pod Łomża. W przypadku Rajmunda Kaczyńskiego istnieje jeszcze jedna wątpliwość. Jest nią okres zaraz po II wojne światowej i jego rzekoma akowska działalność. Tu nie ma prawie żadnych informacji, prócz tego, ze studiował on na Politechnice Łódzkiej. Jeżeli chodzi od działalność w Powstaniu Warszawskim, to z analizy monografii oddziału AK "Baszta", nie wynika, aby taka osoba należała do tego oddziału. Dziwnym jest też to, że ten "akowiec", już w 1945 roku w październiku, załapał się nas studia na Politechnice Łódzkiej. Inni za działalność w AK byli prześladowani, a pan Rajmund studiował zdobywając w ciągu roku z hakiem tytuł magistra. Dalsza działalność Rajmunda jest znana - beneficjent okresu stalinizmu Zona Rajmunda była Jadwiga Kaczyńska z domu Jasiewicz, córka Aleksandra Jasiewicza oraz Stefanii Szydlowskej primo voto, Fyuth,. Jadwiga, jak sama podaje, urodziła się w Starachowicach w 1926, jako córka inżyniera budującego Zakłady Starachowickie. Kiedyś Pani Jadwiga w jednym piśmie chlapnęła, ze braćmi stryjecznymi byli Adam i Jerzy Szydłowski, urodzeni w 1924 roku w Sosnowcu. Dalsza kwerenda, wykazała, ze syn jednego z braci stryjecznych, Adam Szydłowski, będący obecnie zastępca USC w Będzinie, jest przewodniczącym Zagłebianskiego Centrum Kultury Żydowskiej. Informacja ta jest dostępna na stronie www tego stowarzyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkir Re: Ile jeszcze rządów pejsatych kaczorów? 29.09.07, 17:16 Adam Szydłowski w jednej z rozmow potwierdził, ze jego ojciec i stryj wyglądali z rysów tak, ze powinni trafić jako Żydzi z pierwszym transportem do Oświęcimia. Jak widać bliska rodzina braci Kaczyńskich ma żydowskie pochodzenie. Sam Adam Szydłowski junior, twierdzi, ze nie wie nic o tym, jakoby był rodzina do prezydenckiej rodziny. Obydwie rodziny dziwnym zbiegiem okoliczności twierdza, ze są z Szydłowskich tego samego herbu. Jako naczelnik USC w Będzinie nigdy tez nie zajrzał do ksiąg i nie wie, w jakiej wierze zostali ochrzczeni ojciec i stryj. Jerzy Szydłowski, stryj Jadwigi Kaczyńskiej zginął w KZ Mauthausen. Za życia był dyrektorem gimnazjum im Prusa w Sosnowcu i załozycielem wielu drużyn harcerskich. Zona Jerzego Szydłowskiego pochodziła z Galicji i nazywała się z domu Mokrasinska. Z tego samego rejonu pochodzą przodkowie Szydłowskich i Jasiewiczów. Taka informacja jest do odszukania w publikacjach pisanych z udziałem Kaczyńskich. Z monografii szarych szeregów wydanej w Starachowicach wynika, ze skończył on UJK, przy czym z rejestru danych miasta Sosnowica, wynika, iż ukończył on chemie na Politechnice Lwowskiej. Jerzy Szydłowski przynależał do klubu BBWR Krótko jeszcze do Aleksandra Jasiewicza. Do 1939 roku mieszkał on przy Al. Jerozolimskich 87. Próba sprawdzenia książki meldunkowej nie przyniosła efektu bowiem akurat dla tego domu się nie zachowała. Obok tak, ale nie dla tego domu. Aleksander Jasiewicz miał w 1940 roku dotrzeć do Starachowic i zamieszkać wraz z rodzina na czas wojny. W czasie okupacji zamieszkiwał on wraz z rodzina w urzędniczej dzielnicy, tj Orłowie. Sama Kaczyńska twierdzi jednak w wypowiedzi dla Gazety Starachowickiej, ze na koniec wojny zamieszkiwała ona w leśniczówce przy drodze wylotowej na Wierzbicy. Co wiec się stało, ze z Orłowa Jadwiga przeprowadziła się pod miasto, do leśniczówki? Jest jedno pewne wytłumaczenie. Otóż, AJ był inżynierem budownictwa pracującym w zakładach Starachowickich również w czasie okupacji. Zapewne tam dorabiał! W jednej z żydowskich publikacji wydanych w Starachowicach wynika, ze 20 sierpnia 1943 roku hitlerowcy otoczyli ścisłym kordonem zakłady i zabrali około 1000 osób. Wszystkie osoby wywieziono do Bliżyna filii Majdanka i dalej do Oświęcimia. Czy był wśród nich ojciec Jadwigi? Jeżeli zatem założyć, iż AJ był wśród internowanych, to zasadnym jest próba tłumaczenia, ze leśniczówka mogła służyć jako miejsce ukrywania się matki i córek. Dziwny los AJ wydaje się tez potwierdzać fakt, ze nie pojawia się on w żadnych publikacjach powojennych dotyczących losów rodziny Jasiewiczów czy tez seniorów Kaczyńskich. Jest Jadwiga, jest Rajmund, jest Stefania Szydłowska (na zdjęciu z lat 50) ale nie widać nikogo innego. Dlaczego? Czy zginęli w ramach Holokaustu? Czy z tego powodu jest patologiczna niechęć do Niemców? Dalsza kwerenda dziejów przodków zarówno Jasiewczow jak i Szydłowskich, doprowadziła do Bukowiny i województwa Braclawskiego. Tam właśnie na stronie internetowej www.odessa3.org, lub na stronie www.jewishgen.org, można było odszukać przodków tych rodzin. Są to okolice Niemirowa koło Winnicy, Radautza w Rumunii oraz Czerniewic na granicy ukraińsko - bukowińskiej. Można była nawet odszukać informacje dot. ślubu Jas(i)ewicza z Szydłowską. Z tych samach dokumentów widać, ze protoplasta rodu Szydłowskich był Leon SZYDŁOWSKI.. Taka osoba jest podawana przez samych Kaczyńskich. Rejony tez był wyjątkowo żydowskie. Z innych żydowskich stron internetowych, a mianowicie z bukowińskich ewangelików, wynika wprost, ze byli to Żydzi. Strony tych ziomkostw prowadzone na amerykańskich serwerach internetowych w sposób ewidentny pokazują, ze mamy do czynienia z jednej strony z kolonizatorami niemieckimi tamtych stron, a z drugiej ci ludzie wyraźnie potwierdzają, ze są Żydami, oraz ze im tęskno za heimatem. Co ciekawe, nikt z tych Żydów nie używa typowego dla Żydów imienia, np. Riwka, Lejser itd. Same niemieckobrzmiace. Ostatnio media niemieckie donoszą, że do RFN przybyla znaczna ilość ukraińskich Niemców wyznania mojżeszowego. jeżeli byli by to jedynie potomkowie dawnych menonitów, to dlaczego dziś deklarują sie jako wyznawczy judaizmu? Nie bez znaczenia jest tez to, ze Kaczyński podaje w dla WPROST, ze Neyli Jasiewicz, stryjenka, w okresie miedzy wojennym był lekarzem na dworze króla Rumunii. Czyż to nie potwierdza skąd byli Jasiewiczowie vel Jasiewiczowie? Inna sprawa - Kaczyński twierdzi, ze Jasiewiczowie byli dobrymi znajomymi Józefa Becka, ministra Spraw Zagranicznych. W tym miejscu trzeba zaakcentować, ze Józef Beck był Żydem rumuńskiej prowinencji (zresztą zmarł w Rumuni, rzekomo – jak podają sami Kaczyńscy- na rekach Neyli Jasiewicz) kalwińskiego wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
junkir Re: Ile jeszcze rządów pejsatych kaczorów? 29.09.07, 17:17 Wszystko zatem wskazuje na to, ze rodziny Szydłowskich i Jasiewiczów byli konwertowanymi luteranami pochodzącymi z Ukrainy i Bukowiny. Pewna odpowiedz dała by analiza wykazu członków zboru ewangelickiego lub ewangielicko-reformowanego z Warszawy za lata do 1939. Takie dokumenty są w całości znajdują się one w AGAD - Warszawa, jednak archiwum pokazuje spis członków filialu Paproć Duża (miejsce ślubu Piłsudskiego) ale nie chce nic pokazać tego samego z terenu Warszawy. Dlaczego? Indagowany ostatnio o potwierdzenie pochodzenia Lech Kaczyński odpisał, iż nie musi on tego podawać. Jednak w ostatnich dniach będąc na Kazimierzu w Krakowie - Lech Kaczyński przyznał wobec obecnych... ze historia narodu żydowskiego jest jego historia... Teraz pozostaje jedynie udać się do pewnych archiwów zagranicznych i zakupić metryki. Do dokładniejszego zbadania pozostaje tez inny aspekt życia Rajmunda Kaczyńskiego, a mianowicie za okres II wojny światowej. Nie da się wykluczyć ze niedługo światło dzienne ujrzą nowe okoliczności. Trzeba tez zadać pytanie - w jakich okolicznościach ewakuował się on z Warszawy w Kierunku na Pruszków i Skierniewice. Z dokumentów poniemieckiego zespołu archiwalnego EinwanderungsZentrale Litzmanstadt wynika, ze w tym samym czasie i w tym samym kierunku ewakuowało się około 10 tyś. Volksdeutschy. Póki co nie da się nic wyjaśnić, AP w Warszawie odmówiła bowiem wglądu do Volkslisty, przy czym wgląd do takich dokumentów wyraziła naczelna dyrekcja w odniesieniu do łódzkiej volkslisty. Na Volksliście są jednak np Sasinowie... Prócz tego, ze Kaczyńscy są Żydami ważniejszym jest zbadanie wszystkich aspektów ich zachowania tak są jak ich przodków – to wydaje się bardziej ciekawe. Kaczyńscy maja bowiem tendencji do konfabulacji jeżeli chodzi o życiorysy. Najważniejszym powodem prowadzenia tych badań jest fakt wyjątkowej przychylności władz stalinowskiej Polski do rodziny Kaczyńskich. Jeżeli ma się jednak w rodzinie takich stalinowców jak płk. Wilhelm Świątkowski, to trudno było być prześladowanym. Osobne pytanie, to kwestia ministra sprawiedliwości z lat czterdziestych, Henryka Świątkowskiego. Kaczyńscy wspominają, iz maja PPSowskie konotacje. Ten ostatni był ppsowcem. W związku z powyższym został złożony do Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego wniosek o zbadanie w trybie ówcześnie obowiązujących ustaw, czy polskie obywatelstwo nie zostało wyłudzone, a przede wszystkim - w jakim trybie nadano przodkom braciom K. polskie obywatelstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
deja.lu Re: Ile jeszcze rządów pejsatych kaczorów? 29.09.07, 19:49 Tak się składa, że mam wielu przyjaciół wśród Żydów. Dla mnie wygląd Kaczyńskich jest tak charakterystyczny – szczególnie Jarosława, że nie mam najmniejszych wątpliwości, że są Żydami. Warto również obejrzeć zdjęcia rodziny, np. babki. Co więcej, potwierdzają to moi znajomi Żydzi. Proszę mnie nie zrozumieć, nie jestem antysemitą! – ale brzydzi mnie Kaczyńskich nacjonalizm, obnoszenie się z katolicyzmem, podlizywanie się Rydzykowi, ostentacyjne modły na Jasnej Górze itd. – po to, by zaskarbić sobie najbardziej przecież antysemicki elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Ile jeszcze rządów pejsatych kaczorów? 29.09.07, 21:41 deja.lu napisała: > Tak się składa, że mam wielu przyjaciół wśród Żydów. Dla mnie wygląd > Kaczyńskich jest tak charakterystyczny – szczególnie Jarosława, że nie ma > m > najmniejszych wątpliwości, że są Żydami. Warto również obejrzeć zdjęcia rodziny > , > np. babki. Co więcej, potwierdzają to moi znajomi Żydzi. > Proszę mnie nie zrozumieć, nie jestem antysemitą! – ale brzydzi mnie Kacz > yńskich > nacjonalizm, obnoszenie się z katolicyzmem, podlizywanie się Rydzykowi, > ostentacyjne modły na Jasnej Górze itd. – po to, by zaskarbić sobie najb > ardziej > przecież antysemicki elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Premier:gołodupki, hop do kupki 29.09.07, 17:15 - Donald Tusk jeździ teraz na Zachód. Może pojechał po te miejsca pracy, które tam uciekły, Może poprosi, żeby wróciły? - pytał premier. **************************************** Tusk jest pewnie świadom, że nikt nie wróci, skoro krajem rządzą PiS-owscy debile. Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Tak, to poprzednie rządy mówiły, że nas za dużo 29.09.07, 17:17 Pamiętam dobrze artykuł p. Gadomskiego, w którym trąbił, że jest nas za dużo i część młodych Polaków po prostu musi stąd wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_warszawa Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:18 O to już mieliśmy Donaldu Tusku a teraz największy językoznawca mówił o połowie DORSZÓW Tak jak w pierwszych latach ZSRR zmieniamy również i język!!! I to jest robione przez kogoś z tytułem doktora!!! Jaki mi powiedział znajomy doktor też nauk prawnych dr przed nazwiskiem nie musi zawsze oznaczać dureń, ale tu chyba by się mylił Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 Prawda. Prawda i jeszcze raz prawda! 29.09.07, 17:19 Mógłbym Cię słuchac dzień i noc, a złodziejskich platfoormersów i lidowcow kijem po tych głupich łbach okładać, żeby nie szczekali byle czego. Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Jarek jestes chory!! Jak to nie ma emigracji??No z 29.09.07, 17:22 PISSdu moze nikt nie emigruje bo poza znajomoscia na poziomie dostatecznym jezyka polskiego ciemny lud nic nie potrafi procz zadac kasy od panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Jarek jestes chory!! Jak to nie ma emigracji? 29.09.07, 21:42 sld_sld napisał: > PISSdu moze nikt nie emigruje bo poza znajomoscia na poziomie > dostatecznym jezyka polskiego ciemny lud nic nie potrafi procz zadac > kasy od panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld a my wprowadzimy nowy system z tow.Jasinskim,Kryze 29.09.07, 17:23 Ziobro, Kulczykiem i innymi Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta a co z kastą KRUS ?!! 29.09.07, 17:23 dlaczego ta kasta nie płaci też podatku dochodowego?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: a co z kastą KRUS ?!! 29.09.07, 18:09 Csiii... To jest "lud pracujący wsi" - o nich należy dbać - wiesz... jeszcze by gnojówkę pod URM wylali, a pan premier strasznie wrażliwy na zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld przypomne Lech byl szefem NIK,MS, Jarek poslem 29.09.07, 17:24 z Lechem przez wiele lat, oni rzadzili, byli w AWS i innych partyjkach a teraz nagle dziewice kur*** niepokalane!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Jarek ty w swiecie realnym byc zginal...podobnie 29.09.07, 17:26 jak reszta naszych politykow. Oni nigdy nie pracowali na swoim, zawsze tylko na panstwowym, i takie kurduple, zasrance beda mi mowic co i jak wyglada! Kaczor to szczyt chamstwa i prymitywizmu, najgorsze polskie cechy nosi w sobie, zacofanie, chamstwo, brak wyksztalcenia, klamstwo, oszukiwanie Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:30 maureen2 napisała: > panie Jarku,ludzie mają to do siebie,że wolą żyć w salonach a nie > schroniskach dla bezdomnych A ty gdzie żyjesz? w pizdzielcu? Kaczynscy MAJA raję ki powinni wygrac na luzie właśnie po to aby takie jagnieta wróciły do schronisk dla umysłowo nie pelnosprawnych! Lechu i Jarku tak trzymac prawdziwa Polska jest z wami! Komuchy, UBecy, ZOMO, i rusofobii są za SAMOOBRONĄ, SLD, LiD! PiS na nasze szczęście zwycieży na półoodechu! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 17:42 czyżby scenarzysta Kamiński z Amwayu odezwał się ? Odpowiedz Link Zgłoś
mattamatta Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 22:11 O tak prawdziwa Polska jest z wami... a nieprawdziwa przeciwko wam. I ta nieprawdziwa to komuchy, ubecy, wykształciuchy, bure suki i co tam jeszcze. Widać w przedmówcy efekty pisowskiego prania mózgu. Ja mam 27 lat więc do kategorii komuchów, ubeków, zomowców się nie zalapuję. A poza tym nie życzę sobie by mój własny premier czy prezydent wyzywali mnie od wykształciuchów, burych suk itd. I dlatego 21 października pójdę głosować na KOGOKOLWIEK kto ma szansę wygrać z tymi małymi, ograniczonymi i zaślepionymi nienawiścią ludzikami. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Premier: Niech skończy się system kast 29.09.07, 23:32 > Komuchy, UBecy, ZOMO Są w PiSie i byłych koalicjantach. > rusofobii są za SAMOOBRONĄ, SLD, LiD! Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Czy premier ma jakiś kontakt z rzeczywistościa?? 29.09.07, 17:31 Czy On nie rozumie, że polska gospodarka znajdzie się w prawdziwych opałach dopiero wtedy, gdy po kolejnych wygranych przez PiS wyborach naprawdę zacznie się masowa ucieczka fachowców z doświadczeniem?? Niedawno zakończyłem praktyki studenckie w jednej z najbardziej znanych polskich firm przemysłu motoryzacyjnego. W czasie 3 tygodni mojej praktyki firmę tą (znaną również na zachodzie) opuściło 2 inżynierów z doświadczeniem, obydwaj udali się do Wielkiej Brytanii!! Jak Polska ma się rozwijać bez inżynierów?? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Czy premier ma jakiś kontakt z rzeczywistości 29.09.07, 21:42 wymiatator1 napisał: > Czy On nie rozumie, że polska gospodarka znajdzie się w prawdziwych opałach > dopiero wtedy, gdy po kolejnych wygranych przez PiS wyborach naprawdę zacznie > się masowa ucieczka fachowców z doświadczeniem?? > Niedawno zakończyłem praktyki studenckie w jednej z najbardziej znanych > polskich firm przemysłu motoryzacyjnego. W czasie 3 tygodni mojej praktyki firm > ę > tą (znaną również na zachodzie) opuściło 2 inżynierów z doświadczeniem, obydwaj > udali się do Wielkiej Brytanii!! Jak Polska ma się rozwijać bez inżynierów?? > Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy premier ma jakiś kontakt z rzeczywistości 29.09.07, 23:34 A po cholerę inżynierowie? Potrzeba takich w IPNie? Trochę informatyków się przyda do prowadzenia badań komputerowych nad układem i to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Raz na zawsze niech skończy się system kast! 29.09.07, 17:33 maureen2 napisała: > panie Jarku,ludzie mają to do siebie,że wolą żyć w salonach a nie > schroniskach dla bezdomnych. Tychik: Ludzie chca zyc w domach i realnie na ziemi, a nie zeby ich bujano w oblokach : ) Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Po układzie idą nowe sPiSki.. 29.09.07, 17:39 Ujrzałem prawdziwe oblicze Wielkiego Brata K.. Zatarły się dawne podziały - dzisiaj jest się za Podsłuchami i Cynizmem (PiC) lub przeciw takim działaniom!! Innej opcji nie ma!!! Dlatego umiarkowani sceptycy nie będą mieli wyboru i będą głosowali na PO, LiD, Samoobronę czy PSL, chyba że ich okręgiem wyborczym jest Toruń. Partia PiC, która wywodzi się ze zniewalającym Polaków imperium Radia Maryja i ma w swej genezie pożyczkę z Telegrafu, dawno powinna zniknąć z życia publicznego Rzeczypospolitej. Pozostaje widomym znakiem, że Polska jest ciągle państwem postkomunistycznym i postsolidarnościowym. Przypomnienie przez Wielkiego Brata K…daty 13 grudnia 1981r. jest tego dowodem! Prawdziwego obozu Solidarności posierpniowej już nie ma. Geremek, Onyszkiewicz, Lityński stanęli po stronie LiD. Borusewicz, Mężydło, Komorowski, Wałęsa po stronie PO. Twarze PiC to Sobecka, Bedner, zdradliwa żona Nelly lub zgrywający męża stanu Płażynski, nic dziwnego, że Wielki Brat K…wraca do lewicowej terminologii w rozumieniu gospodarki, społeczeństwa i państwa. Tak jak dla komunisty wrogiem był inteligent, rzemieślnik, rolnik, tak dla PiC wrogiem jest „wykształciuch”, „oligarcha”, „kułak”. Wolne media maja twarz „ścierwojadów”. Jak nie pod dobroci, to przy pomocy haków można uzyskać pokorności szefów prywatnych stacji telewizyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Na Kaczynskich konczy sie okres POkomunistyczny 29.09.07, 17:57 ,a zaczyna wreszcie czas na normalne demokratyczne panstwo! Tyle ze trzeba stare dobic, a to "rozumiem" ze dla wielu bolesne : ) Odpowiedz Link Zgłoś
w28 Premier niech skończy ... 29.09.07, 17:37 brnąć droga cwanych półprawd, chorobliwych ambicji, kompleksów. Pan szkodzi temu krajowi panie Kaczyński i prędzej czy później stanie to przed panem jako najboleśniejsza z prawd. Tyle, że dla nas to już teraz problem, bo na naszych oczach cofa pan ten kraj o 100 lat. Do epoki ciemnej i smutnej. Do czasów strachu, pogardy, spojrzeń pełnych nieufności. Opamietaj się pan. Wkrótce może być za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Premier niech skończy o jeszcze dowali... 29.09.07, 17:42 Atak na oligarchów! Podatek od bogatych był jednym z rzuconych ad hoc i szybko zapomnianych pomysłów premiera Kaczyńskiego w trakcie strajku pielęgniarek! Idea prysła, ale słowo "bogaci" zostało. A ze słowem pojawiło się bogactwo jako problem polityczny.. Zostało wykorzystane w kampanii wyborczej przez kaczystów. Wzorem Putina szykuje się nalot na oligarchów…wreszcie wróg został ujawniony i zdemaskowany! To nie wirtualny układ, tylko ludzie z krwi i ciała, Krauze, Solorz z Polsatem, Sołowiow, Michnik z Angorą, Wejchert z TVN, Starak, Cupiał, Kulczyk itd… Tak dzięki premierowi kolejny kłopot Polski został ujawniony. Bo kwestia bogactwa jest jednym z najbardziej kontrowersyjnych i zarazem trwale obecnych tematów demokratycznej polityki, ekonomii, etyki i filozofii. Musiał i nas dopaść, skoro mniej więcej równą biedę Peerelu i szalony tygiel lat 90. mamy już za sobą, a ich miejsce zajmuje nowa struktura społeczna z klasą oligarchów. Znów pojawili się w Polsce ludzie naprawdę i trwale bogaci, którzy nie tylko mają dużo większe niż inni dochody, ale też zgromadzili majątki gwarantujące im i ich rodzinom dość trwałą pozycję na szczytach drabiny bogactwa, a taki stan jest zagrożeniem dla kaczystowskich elit władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Premier niech skończy ... 29.09.07, 21:43 w28 napisał: > brnąć droga cwanych półprawd, chorobliwych ambicji, kompleksów. > Pan szkodzi temu krajowi panie Kaczyński i prędzej czy później > stanie to przed panem jako najboleśniejsza z prawd. Tyle, że dla nas > to już teraz problem, bo na naszych oczach cofa pan ten kraj o 100 > lat. Do epoki ciemnej i smutnej. Do czasów strachu, pogardy, > spojrzeń pełnych nieufności. Opamietaj się pan. Wkrótce może być za > późno. Odpowiedz Link Zgłoś