Dodaj do ulubionych

Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji

01.10.07, 15:15
Nocna zmiana-bis się zapowiada? Premier J. Kaczynski jak sądzę
otrzyma powtórnie misję tworzenia nowego rządu a głosy posłów PiS i
Ligi Prawicy RP wystarczą aby nowy rząd powołać i ostatecznie
odesłać III RP na śmietnik razem z jej ideologami i
rzekomymi 'autorytetami' w rodzaju Kwacha, Michnika czy Geremka.
Obserwuj wątek
    • ryboza Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:16
      no to wszystko jasne: bede glosowal na LiD, oni nie chca koalicji z PiSem
      • junkier Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 15:25
        Glosowanie na komunistow w kraju, ktorego najzacniejsi obywatele i
        najbardziej swiatle warstwy spoleczne zostaly wymordowane przez
        komunistow albo z inspiracji komunistow (np. Powstanie Warszawskie)
        jest niczym innym jak q_restwem i badz laskaw nie dorabiac do tego
        ideologii.
        • pizza jakich komunistów idioto? 01.10.07, 15:29
          są jacyś komuniści w Polsce? co najwyżej socjaldemokracja i centrum
          plus narodowi socjaliści i ludowcy. Nikt nie delkaruje komunizmu ale
          ludzie pisu z upodobaniem onanizują się słowami typu "komuch" ...
          • maaac Re: jakich komunistów idioto? 01.10.07, 15:33
            > Nikt nie delkaruje komunizmu ale
            > ludzie pisu z upodobaniem onanizują się słowami typu "komuch" ...
            Zwłaszcza jak porównać ich wystąpienia i deklaracje do tego co
            leciało z mównic w PRL - to widać że im do starego PZPR najbliżej.
            • wrojoz Brawo PO. Brawo Tusk.!! 01.10.07, 15:47
              Tusk jesteś wielki.! Masz rację, razem budowac a nie osobno
              rujnować , jak Kaczyński.
              • mariola_21 takie jakby Forza Pologna...podobamisię... 01.10.07, 15:57
                • tarura Nowa stara wyborcza sztuczka obiecanej koalicji 01.10.07, 16:09
                  już raz udała się prawie sięgnąć po władzę

była też niewykorzystana szansa na konstruktywne wotum

pan się ośmiesza, panie Donaldu

temu panu Donaldu już dziękujemy
                  • wrojoz Tusk buduje, Kaczyński burzy. 01.10.07, 16:19
                    To są fakty.
                    • bronek_komorow_mundrol T__u__s__k__e____O__s__z__a__l__a __ł___??:)))))))) 01.10.07, 18:07
                      Her Thusk obwiescił światu:
                      jestem gotów zawrzeć koalicję i z Kwaśniewskim,
                      i z Kaczyńskim, a najlepsza byłaby współpraca
                      czterech głównych ugrupowań: PO, PiS, LiD i PSL ......
                      .........................................................

Wermahto-Bolszewia chce być
                      razem z Polską Partią PIS w rządzie ?????:)))))))
                      aby mogła kryć korupcję i złodziejstwo ?????:))))))
                      gigantyczne renty esbeckie i machlojki oligarchów ?????:))))))

Wermaht-Thuske pachołek Bolszewika oszalał :)
                      popadł w paranoję
                      z żądzy władzy i mamony :)))
                      • alex.schmid Wole Jego niż schizofreników Kaczynskich 01.10.07, 18:25
                        Jednego dnia mówią jedno drugiego co innego,
                        Najpierw krzyczą że PO rozkopała Warszawę i są przez to trudności z dojazdem,
                        potem gdy okazuje się że to jest ok bo ma rozbudować drogi, krzyczą że te wykopy
                        to przecież ich zasługa.....

Potem premier znów ma zaburzenia osobowości wciela się w Jaruzelskiego i grozi
                        stanem wojennym

Rydzyk jedzie po prezydencie i prezydentowej za co Prezydent przeprasza Rydzyka....

Rozumie ktoś coś z tego???

przecież to jakas paranoja....
                        • alex.schmid PiS cieszy się że młodzi Polacy wyjeżdżają za kasą 01.10.07, 19:13
                          Tak, PiS cieszy się z tego że młodzi Polacy wyjeżdżają z kraju za kasą bo dzięki
                          temu mają większe szanse na wygranie wyborów
                          PiS to partia archaiczna, ma małe szanse na zdobycie głosów młodych
                          wykształconych Polaków.

Dlatego nie robi nic aby ich zatrzymać w kraju. Im mniej młodych w kraju tym
                          "Babcie w moherowych beretach" będą miały większą szanse wybrać PiS na kolejną
                          kadencję.

Większość spośród tych kilku milionów młodych Polaków nie zamierza wracać do
                          Polski, za kilka lat kiedy nie będzie miał kto pracować na emerytury dla tych
                          "babć" zrozumieją one swój błąd.

PiS doskonale o tym wie ale siedzi cicho bo dla nich liczą sie tylko stołki a
                          później jakoś to będzie.

Mało tego, że PiSowi jest to na rękę to jeszcze uważają to zjawisko za swoje
                          wielkie osiągnięcie i się tym chwalą

Chwalą się ze dzięki nim spadło bezrobocie

Bezrobocie spadło bo miliony Polaków wyjechało pracować za granicę a PiS nie
                          przyczynił się do stworzenia ani jednego miejsca pracy w kraju.

Jedynie rządzony od lat przez Platformę Obywatelską Wrocław ogłaszał się na
                          bilbordach w Londynie - "Polacy wracajcie, Mamy dla Was prace!!!"
                          • prawdziwypatriota PiS to Z_d_r_a_j_c_y P_o_l_s_k_i i N_a_r_o_d_u 01.10.07, 20:15
                            PiS to Koń trojański w naszym kraju, dla nich liczą się tylko stołki i ich chora
                            wizja IV Rzeczypospolitej braci Kaczyńskich.

Podczas kampanii wyborczej Kaczyńscy szczycą się tym, że z kraju w ostatnich
                            latach wyjechały miliony młodych Polaków za pracą na zachód, bo dzięki temu
                            spadło bezrobocie. Chwalą sie tym i przyznają sie że to ich zasługa.

Cieszą sie bo ci którzy wyjechali i tak nie głosowaliby na nich.
                            Dla nich liczą sie tylko stołki i ich chore ambicje.

A za pare lat w naszym kraju zabraknie młodych Polaków do pracy...

Będą potrzebni ludzie na ich miejsce, zajmą je młodzi Rosjanie, Białorusini,
                            Ukraińcy... I oni też nie będą chcieli stąd wyjechać...

To co przez lata nie udało sie Carskiej Rosji i ZSRR, czyli zrusyfikowanie
                            naszego kraju udaje się Kaczyńskim

PiS to Koń trojański naszego kraju!!!
                            Nie głosujcie na zdrajców !!!
                            • alex.schmid Re: PiS to Z_d_r_a_j_c_y P_o_l_s_k_i i N_a_r_o_ 01.10.07, 23:05
                              Dokładnie to miałem na mysli...

PiSu nie interesuje przyszłosć, nie obchodzi ich to co sie dzieje z młodymi
                              ludźmi uciekającymi za granica.

Oni chcą tylko upajać się władzą i budowac taki system polityczny, który da im
                              tej władzy jak najwięcej.
                              A kiedy tej władzy będą mieli już wystarczająco dużo, będą chcieli nam narzucić
                              wymyslony przez siebie "idealny" styl życia. Będą nam mówić co nam wolno a czego
                              nie.

IV RP to zamach na Polską demokracje!!!
                              • indeed4 Debata __T_u_s_k____ K_w_a_ś_n_i_e_w_s_k_i_! 02.10.07, 14:20
                                Platformo, zamiast nudzić o "wielkiej koalicji" wykorzystajcie szansę i dajcie po nosie PiSowi proponując debatę zwycięzcy, czyli Kwaśniewskiemu PODKREŚLAJĄC ŻE KACZYŃSKIEGO POZOSTAWIACIE DO DYSPOZYCJI PSL, SAMOOBRONY I LPR.
                                • darling221 miłość dupy do bata jest niewyjasniona 02.10.07, 17:17
                      • marek99az1 Re: T__u__s__k__e____O__s__z__a__l__a __ł___??:)) 01.10.07, 19:04
                        bronek_komorow_mundrol napisał:
                        > ....Wermahto-Bolszewia chce być
                        > razem z Polską Partią PIS w rządzie ?????:)))))))
                        > aby mogła kryć korupcję i złodziejstwo ?????:))))))
                        > gigantyczne renty esbeckie i machlojki oligarchów ?????:))))))
                        >
                        > Wermaht-Thuske pachołek Bolszewika oszalał :)
                        > popadł w paranoję
                        > z żądzy władzy i mamony :)))

Rzeczywiście. Jesteś co najwyżej mundrol. I nic więcej.
                      • konread Re: T__u__s__k__e____O__s__z__a__l__a __ł___??:)) 01.10.07, 19:06
                        bronek_komorow_mundrol napisał:

> Her Thusk obwiescił światu:

Ponieważ wywlekasz dziadka Tuska, przyjrzyj się uważniej tatusiowi Kaczorów i
                        odpowiedz na następujące pytania:
                        - co tatuś robił w czasie szalejącego stalinizmu
                        - co wykładał na Politechnice Warszawskiej
                        A tatuś jest zawsze bliższy od dziadka a dyskusję o grzebaniach się w rodzinnym
                        szambie sam żeś zapoczątkowa:P
                        • presentation1 Re: T__u__s__k__e____O__s__z__a__l__a __ł___??:) 01.10.07, 19:15
                          Ojciec Kaczynskiego walczyl w powstaniu.Komorowski jest dumny ze jego rodzina pomogla rannemu Kaczynskiemu.Po wojnie mogl nalezec nawet do PZPR ale Geremek to typowy stalinowiec(18 lat w partii komunistycznej-od 1950 roku) i dla wielu to autorytet.
                    • jancior Dlaczego w Niemczech mozliwa byla 'wielka koalicja 01.10.07, 21:36
                      tam wszyscy mieli dziadkow w Wehrmachcie :-)
              • poszeklu Tuske kupil rozum w londynskim supermarkecie 01.10.07, 15:57
                Zostac w Londynie, nie zostal, bo tam trzeba pracowac,
                ale kupil troche rozumu w supermarkecie i teraz sie z
                nim obnosi: "-Patrzcie jaki juz jestem madry".
                Sprzedali to co bylo na wyprzedazy, przecenione i
                nieswieze. Dla Tuske rozum, to az za duzo, kipi w nim
                i az sie przelewa. Tuske cos wymyslil! Hura!
                • 1410_tenrok kolejny zwolennik głupoty 01.10.07, 16:13
                  Cóż "Na sokalskie mogiły" to był bardzo, ale to bardzo proroczy
                  tekst.
              • norton2005 Brawo PO???? Brawo Tusk??? 01.10.07, 16:31
                Za co te brawa? Tusk został zaproszony do koalicji po poprzednich wyborach. Nie
                skorzystał. A teraz gada o takiej samej koalicji. Ale to raczej nie jakiś
                przełom u Tuska, tylko nędzna socjotechnika przedwyborcza. Tak aby zaistnieć
                przed debatą do której nie został dopuszczony.
                • anvill Re: Brawo PO???? Brawo Tusk??? 01.10.07, 16:54
                  Nie znasz pojęcia socjotechniki chyba.
                  Patrząc na nastroje i zacietrzewienie wśród polskich polityków taki
                  gest przyjaźni trzeba zawsze docenić - nie zamieni się go jednak na
                  merytoryczna debate, na ktorą jeden z liderów partii, która ma
                  szanse zwyciężyć w tych wyborach nie chce/ boi sie się zdecydować.
                  Premier mówi że bedzie to debata pomiedzy III a IV RP - a ja na to
                  mówie że kiedy rano wstaje to nie zależy mi na tym czy budze sie w
                  IV czy może XX republice tylko zalezy mi na tym abym miał prace do
                  której bede się śpieszył, czy tramwaj przyjedzie o czasie i czy jego
                  wnętrze zagwarantuje mi komfortową podróż - to są moje "troski" jako
                  zwykłego obywatela - jednak nikt nie chce odpowiedzieć na te
                  potrzeby a jedynie na temat tego w której RP się obudzę - to jest
                  socjotechnika (dla ubogich zresztą).
                  Kolejna rzecz, która uważam za niezłe qrestwo ze strony premiera to
                  właśnie owo "niedopuszczenie do debaty" - może ktoś powiedzieć że
                  jest to upokorzenie Tuska - a ja tak nie uważam to jest upokorzenie
                  wszystkich obywateli którym człowiek, który chce zostać premieram
                  nie potrafi/nie chce przedstawić swojego planu politycznego - ja
                  Kaczki w worku nie kupie - jak premier nie chce pokazać jak bedzie
                  współpracował z opozycją/koalicjantem (PO) - to ja mu pokazuje
                  fuckera. Za kogo on się uwaza? Jest urzędnikiem, któremy ja dałem
                  mandat do sprawaowanie tego urzędu i ja płace mu wysoką pensję - a
                  jego psim obowiązkiem jest raportować do mnie ze swoich poczynań
                  abym mógł ocenić jego prace.
                  • norton2005 Re: Brawo PO???? Brawo Tusk??? 01.10.07, 17:05
                    >> ja Kaczki w worku nie kupię

Ja też nie kupię. Kaczka (Tusk) gadająca teraz o koalicji jest niewiarygodna. Na
                    pewno na niego nie zagłosuję.
          • junkier Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 15:37
            A komu deklaracje komunistow sa potrzebna skoro oni zawsze klamia? W
            Polsce też przecież oficjalnei nie było partii komunistycznej
            tylko 'robotnicza' PZPR dla niepoznaki, żeby ukryć brutalną prawdę.

Jak widać są w Polsce analfabeci polityczni, ktorzy kupując cuchnące
            danie w nowym, 'lewicowo-demokratycznym' opakowaniu, i konsumują je
            ze smakiem. Ale rozsądni ludzie wiedzą, że komuniści i postkomuniści
            to wilki w owczej skórze, którzy tylko czekają na okazję żeby dorwać
            się do władzy i sprzedać Polskę, tym razem definitywnie.
            • anvill Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:08
              Czytając Twoje wypociny już wiem czego nie lubie od jakiegoś czasu w
              polskiej prawicy - oni cały czas chcą kogoś na śmietnik wysyłać. Nie
              zapominaj zaciekły demokrato, że nawet za LiDem stoją normalni
              wyborcy, obywatele tego kraju, tacy jak ty - dlaczego uważasz więc
              że należy ich wyrzucić na śmietnik? W imie Twojego zacietrzewienia?
              W imię jakiegos nowego "Die Vernichtung", które urodziło ci się w
              chorej głowie? Właśnie dlatego po raz pierwszy w życiu zastanawiam
              się realnie nad zagłosowaniem na LiD - przekręty wszyscy walą takie
              same niezależnie od opcji politycznej a dodatkowo ktoś nazywa
              mnie "wykształciuchem", "dr Mengele" - po prostu nie zasłużyłem na
              to żeby człowiek, który na moje oko nic w życiu nie osiągnął a
              któremu ja dałem mandat do sprawowania władzy miał prawo mnie i dużą
              część obywateli tego kraju obrazać. Uważam zresztą że czasy "mężów
              stanu" umarły i nikt ich teraz nie potrzebuje (nie jesteśmy w XIX
              w.) teraz nowoczesne państwo potrzebuje sprawnego menedzera a tych
              dwóch panów siedzących dziś na stołkach najprawdopodobniej nie
              zostaliby zatrudnieni u mnie w firmie nawet na recepcji bo nie mają
              kwalifikacji.
              • junkier Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:13
                Kto kogo na smietnik chce wysylac? To lewica, np. chce wyprzec
                srodowiska narodowo-katolickie (np. Radio Maryja) czy tez prawicowo-
                narodowe (np. LPR) z polityki miotajac skandaliczne hasla i tworzac
                atmosfere jazgotu!

Prawica polska nie chce nikomu zamykac usta, domaga sie natomiast
                zeby komunisci w Polsce zostali potraktowani na identycznych
                zasadach jak nazisci w Niemczech. Partia nazistowska zostala
                zdelegalizowana, to samo powinno spotkac partie komunistyczno-
                postkomunistyczna.
                • pe1 Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:24
                  skoro tak, nie namawiaj ludzi do głosowania na komunistyczny PISS, ty ruski agencie
                  • alex.schmid To PiS stosuje komunistyczne metody 01.10.07, 18:13
                    PiS stosuje komunistyczne metody sprawowania władzy...
                    jako jedyna partia dąży do centralizacji władzy, podobnie jak kiedyś komuniści
                    dzisiaj PiS narzuca nam jak mamy żyć, dąży do zmiany konstytucji zaakceptowanej
                    przez naród w referendum,
                    Ogranicza prawa jednostek
                    Podsłuchuje dziennikarzy
                    Premier ostatnio nawet groził stanem wojennym w przypadku zwycięstwa Platformy i
                    komu tu najbliżej do komuchów???
                    • darling221 głosowanie na bolszewików jest zbrodnicze 02.10.07, 17:18
                • anvill Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:35
                  "Premier J. Kaczynski jak sądzę
                  otrzyma powtórnie misję tworzenia nowego rządu a głosy posłów PiS i
                  Ligi Prawicy RP wystarczą aby nowy rząd powołać i ostatecznie
                  odesłać III RP na śmietnik razem z jej ideologami i
                  rzekomymi 'autorytetami' w rodzaju Kwacha, Michnika czy Geremka."
                  to był cytat z Twojej wypowiedzi kilka postów wyżej.
                  Jesli rzeczywiście uważasz że qrestwem jest głosowanie na komunistów
                  (byłych a właściwie byłych członków PZPR bo teraz tekich nie widze)
                  to wyklucza to moje jak i Twoje głosowanie na PiS jako że rząd PiS
                  stworzony został w 50% z byłych funkcjonariuszy komunistycznej
                  władzy (vide Jasiński, Kryze, Wasserman, ect.) - to oczywiście wg
                  Twojej definicji bo ja nie oceniam ich jako ludzi - tylko jako
                  komuchów - niezaleznie od tego co robią teraz - zgodnie z Twoją
                  logiką.
                • swoboda_t Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 18:45
                  "Art.13 Konstytucji RP zakazuje istnienia partii politycznych i
                  innych organizacji odwołujących się w swoich programach do
                  totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i
                  komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub
                  dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w
                  celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje
                  utajnienie struktur lub członkostwa."

I wystarczy. Nie może być tak, że jakiś po.eb - czy to lewicowy czy
                  prawicowy - będzie wg. własnego widzimisię zakazywał ludziom
                  organizowania takich czy innych ugrupowań politycznych, jeśli nie
                  łamią w/w przepisu.
                • jedyny_czlowiek Dlatego nie oddam głosu na pis 01.10.07, 20:55
                  tam nie ma niekomunistów to partia stworzona przez komunistów i ubeków.
            • kralik111 Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:15
              Junkier musze cie poprawic, glosowanie na komunistow jest znacznie
              mniejszym q_restwem niz tworzenie z nimi rzadu i koalicji, przypomne
              ci, ze PiS tworzylo z komunistami (Samoobrona) rzad, wczesniej
              tworzylo koalicje parlamentarna z SLD, teraz po ewentualnej wygranej
              PiS jedynym partnerem do koalicji pozostaje nowa partia leszka
              millera, nie zmieniesz tego junkier, na poczatku bedziesz szczekal,
              wyzywal kaczynskich od zdrajcow jak wielokrotnie to juz robiles a na
              konniec zrobisz im wszystkim lada, jak zawsze to
              robisz...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • ostrich1 Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:24
              A PiS mówił prawdę, składał deklaracje, z których się wywiązał?
              Zrobili wielkie show z CBA w tytule. A czy przed nimi nie zamykano
              ludzi za korupcję? Choćby taki Rywin. Już nikt nie pamięta, że za
              rządów lewicy były podobne akcje tylko nikt z tego nie robił
              wielkiego show? Chcesz mieć Qrwellowską rzeczywistość, to głosuj na
              PiS!
            • lysy641 Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 18:02
              junkier idioto gdzies byl przez ostatnie pare tygodni
              teraz znowu sie wynozasz i bredzisz
            • pinerzka Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 19:38
              Junkier, wypierz se beret!
        • xiquet Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 15:34
          głosowanie na faszystów i nacjonalistów także
          • junkier Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 15:39
            Faszysci to lewicowcy. Nikt rozsadny nie zadaje sie z nimi.

Natomiast nacjonalisci to narodowcy, ludzie ktorzy znani sa ze swego
            patriotyzmu, i nei porownuj ich laskawie do komunistycznego bydla.
            • wrojoz Glosujemy przeciw kaczyńskiemu. 01.10.07, 15:51
              Budujemy Polskę wspólnie, PO wygrywa.
            • pe1 Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:25
              nacjonalistyczne bydło nadaje się conajwyżej na rosół
            • alex.schmid PiS stosuje komunistyczne metody.... 01.10.07, 18:10
              PiS stosuje komunistyczne metody sprawowania władzy...
              jako jedyna partia dąży do centralizacji władzy, podobnie jak kiedyś komuniści
              dzisiaj PiS narzuca nam jak mamy żyć, dąży do zmiany konstytucji zaakceptowanej
              przez naród w referendum,
              Ogranicza prawa jednostek
              Podsłuchuje dziennikarzy
              Premier ostatnio nawet groził stanem wojennym w przypadku zwycięstwa Platformy i
              komu tu najbliżej do komuchów???
            • whitenegger Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 20:53
              Dziwny z Ciebie patriota :
              pl.wikipedia.org/wiki/Junkier
              Zwróć uwagę na pierwsze zdanie :"stopień wojskowy w armii niemieckiej i
              rosyjskiej." Jesteś nazistą czy komunistą? A może jednym i drugim? Jeśli jesteś
              patriotą używaj polskich nazw.
        • meth.p Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 15:35
          junkier napisał:
          > Glosowanie na komunistow (...) jest (...) q_restwem (...)

Miej chociaz odwage i napis po polsku: kurestwem.
          Osobiscie nie lubie czerwonych, nienawidze korupcji, a najbardziej z tego
          wszystkiego to Kaczynskich. Precz z Kaczynskimi - komunistami!
          • junkier Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 15:57
            J. Kaczynski jest pierwszym politykiem w Polsce ktory zdiagnozowal
            chorobe postkomunizmu i wypala ja goracym zelazem stad wsciekly
            wrzask czerwonych kretaczy, szumowin i met spolecznych, bo taki jest
            przeciez elektorat komunistow.
            • meth.p Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:05
              junkier napisał:
              > (...) stad wsciekly
              > wrzask czerwonych kretaczy, szumowin i met spolecznych, bo taki jest
              > przeciez elektorat komunistow.

Toz mowie, ze nienawidze czerwonych. Dlatego tak nienawidze komunistow
              Kaczynskich. Kczynscy to tacy faszyzujacy komunisci.
            • 1_okulista Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:14
              Nie to jest problemem, że jesteś ślepy, a raczej zaślepiony. Nie to
              też, że zacietrzewiony i chory z nienawiści. Nawet nie to, że tak,
              jak wyznawany przez Ciebie bożek Kaczyński nie masz za grosz
              poczucia humoru, ale to, że wszystko powyższe łączy się u Ciebie z
              brakiem zmysłu krytycznego i podstawami logiki. Twój styl myślenia
              powiada nam, że ten, przeciw komu występuje Kaczyński to komuniści,
              w związku z czym ci, którzy sprzeciwiają się tej walce muszą być
              komunistami. Chłopie, to podstawówka... To tak, jakbyś nam mówił, że
              skoro Polacy walczyli z Niemcami, to Ci, którzy byi przeciw tej
              walce, musieli być Niemcami... Czasem warto pouczyć się trochę...
              Sio, do szkoły...
              • junkier Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:20
                Daruj ale zaslepieni sa raczej ci, ktorzy pomimo wszystkich
                patologii i bezecenstw postkomunistycznej III RP chca nadal glosowac
                na komunistow. Ci ludzie dzialaja wbrew wlasnym interesom, przeciez
                komunisci z LiD chca ich jawnie oszukac, niedalej jak w sobote
                Olejniczak zapowiadal ze zadnej obnizki podatkow nie bedzie!
                • pe1 Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 16:24
                  postkomunistyczna "4RP" jest tysiąckroć bardziej patologiczna i zbrodnicza niż
                  demokratyczno-liberalna 3RP
                  • neokomunista Nie myl komunistów ze zwykła socjaldemokracją 01.10.07, 16:45
                    która na dodatek skręciła w ostatnim czasie ostro w prawo i poszła drogą
                    socjalliberalną.
                    W Polsce niema silnej lewicy a mowa o że LiD to "komuniści" jest wyrazem braku
                    znajomości podstawowych doktryn i idei politycznych.
                    Komuniści są ale w Grecji, Czechach, Francji czy we Włoszech.
                    Nawijanie o rzekomym "komunizmie" czy "socjalizmie" LiD-u jest nieporozumieniem.
        • ergo12 Ludzie pogońcie tego Junkra! 01.10.07, 15:49
          Na Miłośc Boską,szpital psychiatryczny!
          • wrojoz Głosujemy przeciw PiS.!! 01.10.07, 15:52
            PiS musi przegrać, aby można budować.
            • ronronron NA WYBORY!!!!! 01.10.07, 16:05

NIE IDZIESZ NA WYBORY = GŁOSUJESZ NA PIS !!!!

ich elektorat na wybory pójdzie na pewno...

• wrojoz Schizofrenia Kaczorów. 01.10.07, 15:53
            Kaczorów trzeba usunąć.!!
        • lol76 Szkoda ze 2lata temu nie byl taki entuzjastyczny 01.10.07, 16:01
          Glupi Tusk. Lubilem tego faceta i cala PO az do momentu jak zeczeli
          sie klocic z tymi idiotami z PiS, w sprawie koalicji 2 lata temu,
          udowadniajac ze sa na takim samym poziomei jak wiekszosc tego
          chamstwa w pralamencie.
          Teraz zrozumial? Trzeba bylo byc powsciagliwym w oczekliwaniach a
          nie zadac premiera i ministra sparw wewnetrznych dla przegranej
          partii.
          Kretynstwo.
        • dzielanski Zatem nie będziesz, Junkrze, głosował na PiS? 01.10.07, 16:13
          Skoro, jak piszesz, "głosowanie na komunistów jest qrestwem" to
          chyba nie będziesz głosował na jedyną - oprócz nieliczącej się już
          Samoobrony - partię stosującą komunistyczne metody i wykorzystującą
          komunistyczną ideologię w budowaniu własnego wizerunku, czyli na PiS.
          Czy jednak ulegniesz pokusie i - pozwolisz, że sparafrazuję Twoją
          własną wypowiedź - sqrwisz się, głosując na tych komunistów w owczej
          skórze?
          • junkier Oboz komunistyczny to LiD, postkomunisci i rozowi 01.10.07, 16:18
            Oboz komunistyczny to LiD, postkomunisci i rozowi w jednym cyrku
            zebrani, styropianowi herosi ds. negocjowania z komunistami jakby tu
            narodowo-prawicowy odlam prawdziwej opozycji antykomunistycznej
            wykonczyc z czerwonymi 'ludzmi rozumnymi' z czerwonej orkiestry,
            wreszcie razem, wreszcie bez sciemniania, wreszcie jawnei w ponurym
            kontredansie klamstw i lgarstw.
            • pe1 Re: Oboz komunistyczny to LiD, postkomunisci i ro 01.10.07, 16:26
              Obóz komunistyczny to przede wszystkim PISSS, nie odwracaj kota ogonem, ruski
              agencie.
        • wikal Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 18:54
          A gdzie są w Polsce jacyś komuniści? Rozumiem, że pisuarkom
          potrzebny jest zdefiniowany wróg, ale naprawdę "polscy komuniści" to
          już tylko Jarkowy fantom i jego urojenia.
        • marek99az1 Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 18:59
          junkier napisał:

> Glosowanie na komunistow w kraju, ktorego najzacniejsi obywatele i
          > najbardziej swiatle warstwy spoleczne zostaly wymordowane przez
          > komunistow albo z inspiracji komunistow (np. Powstanie
          Warszawskie)
          > jest niczym innym jak q_restwem i badz laskaw nie dorabiac do tego
          > ideologii.

junkier jak zwykle uprawia demagogię. Ci tzw. "postkomuniści" z SLD
          i im podobnych nie mają nic wspólnego z komunizmem. Ale jeżeli
          jesteś takim ortodoksem i swoją wypowiedź opierasz na ciągłości
          pokoleniowej to nie powinieneś akceptować obecności w swoim
          ukochanym PiS-ie ludzi o PRL-owskim rodowodzie i komunistycznych
          korzeniach. Dorn, syn członka KP Zachodniej Ukrainy, KPP, PPR i
          PZPR; Kryże, syn stalinowskiego prokuratora, który skazywał
          przedstawicieli tej najbardziej światłej warstwy społecznej także na
          śmierć, a sam skazywał opozycjonistów w latach 70-tych; Jasińskiego
          PRL- szefa wydziału spraw wewnętrznych w Płocku itd.; Wasserman, PRL-
          owski prokurator, prowadzący śledztwa m.in. przeciwko działaczom
          NZS; Stanisław Kostrzewski, od 25.02.2006 skarbnik PiS - aktywny
          członkiem PZPR do końca jej działalności - można by tak długo.
          Junkier, bądź konsekwentny!
        • duckhunter Re: Glosowanie na komunistow jest q_restwem 01.10.07, 21:38
          junkier napisał:

najbardziej swiatle warstwy spoleczne zostaly wymordowane przez
          > komunistow albo z inspiracji komunistow (np. Powstanie Warszawskie)

nie qwa...trudno dostane bana ale ci qwiarzu pier***** y napisze ze jakbym cie
          dorwal w realu to bym zaj...ł smieciu kur..ski
          ty qwo gnido wszarzu scierwo szmato sqwiala!!!!!!!!!kłamliwy sku..synu
          ..y!!!!! zabije cie ku.. jak dorwe w realu ch..u!!!!!
      • ronronron tylko PO ma szanse wygrać z PISem.... 01.10.07, 15:53
        Głosowanie na LID jest bez sensu, bo LID nie ma szansy pokonać PISu,
        co nam to da, że LID będzie miał 10% czy 14% jeśli znów wygra PIS? nic....
        a każdy głos dla PO się liczy - po to żeby nie wygrał znów PIS!!!!

JA GŁOSUJE NA PO!!! - przeciw PIS
        • t_mac1 Re: tylko PO ma szanse wygrać z PISem.... 01.10.07, 16:54
          Jakby tak każdy myślał jak wy to w ogóle po co są wybory i te wszystkie inne
          partie skoro trzeba głosować tylko na te co mają wygrać.

Mam zmienić poglądy tylko po to, żeby nie odbierać PO głosów. Zastanówcie się
          trochę. Nigdy w życiu nie zagłosuje na nic innego niż na lewicę.

Lewica i Demokraci - Mądre rządy, zamiast głupich wojen!
        • wikal Re: tylko PO ma szanse wygrać z PISem.... 01.10.07, 19:00
          Ja niestety muszĘ zrobiĆ to samo, choc nie znoszę Tuska i większości
          liderów PO. Ale uważam, że naleŻy poprzeć jedyną partię, która ma
          szanse pokonać PiS. Pewnie zafundują nam i tak koalicję POPiS, ale
          wolę, żeby te tuskowe primadonny miały w niej mocniejszą pozycję, a
          Kaczyński nie został znowu premierem, bo nie przetrzymam kolejnych 2
          lat, słuchając jego bezsensownej paplaniny w tv PiS, w dodatku z
          Fastrygą na staniowsku szefa MSZ. To ponad moje siły. Ale naprawdę
          żyjemy w okropnym kraju - wiecznie trzeba głosować przeciw komuś
          zamiast za kimś i wybieraĆ "mniejsze zło".
      • kralik111 Re: Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 16:05
        ryboza napisał:

> no to wszystko jasne: bede glosowal na LiD, oni nie chca koalicji
        z PiSem

LiD nie ma najmniejszych szans na wygranie wyborow, dlatego glosujac
        na nich w rzeczywisctosci oddajesz wladze PiS, przemysl to...:)
      • swoboda_t PiS-LiD 01.10.07, 18:36
        "no to wszystko jasne: bede glosowal na LiD, oni nie chca koalicji z
        PiSem"

Hmm, po czym wnosisz?? Przecież w artykule jak byk sdtoi cytat z
        Olejniczaka - LiD może rozmwawiać z PiS o koalicji jeśli powołane
        zostaną komisje. Czyli nie wyklucza koalicji z PiS. To bardzo ważne
        słowa i warto, żeby elektorat lewicy je sobie przyswoił. Skoro PiS
        dogadał się z Samoobroną nic nie stoi na przeszdzkodzie, żeby
        dogadać się z LiD. Co najwyżej usuną Kwaśniewskiego na bok, że niby
        to nowa lewica, i PiS będzie mógł spokojnie gadać, że LiD się
        oczyścił, odnowił, ze to już nie postkomuna i że dla dobra kraju
        koalicja jest potrzebna. Oczywiście wsyzstko przez PO... Biorąc pod
        uwagę poglądy na gospaodarkę i funkcjonowanie państwa oraz statstykę
        głosowań w sejmie PiS i SLD to naturalni koalicjanci. Różnią ich
        sprawy moralności społecznej oraz kilka nazwisk, ale "dla dobra
        Polski" nie takie rzeczy można załatwić.
        • euro-mason Re: PiS-LiD 01.10.07, 18:42
          swoboda_t napisał:

> uwagę poglądy na gospaodarkę i funkcjonowanie państwa oraz statstykę
          > głosowań w sejmie PiS i SLD to naturalni koalicjanci. Różnią ich
          > sprawy moralności społecznej oraz kilka nazwisk, ale "dla dobra
          > Polski" nie takie rzeczy można załatwić.
          >
          >

jak to !!? przeciez PiS to "prawica" :)) jestem zdruzgotany..
    • bozenna13 Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:17
      to dobry pomysł. Niecg tylko PiS nie bierze resortów gospodarczych
      i MSZ
      • raq Nareszcie Tusk zrozumiał 01.10.07, 15:23
        Nareszcie nie bije się z Kaczyńskim, nareszcie mówi po swojemu.
        Nie można walczyć z Kaczorem jego chamskim zachowaniem, bo to jest strzelanie sobie samobója. Wykrwawianie się.
        Lepiej pomijać milczeniem te banialuki, które plecie walnięta Kaczka i robić swoje.
        Ja już miałem dość tego podgryzania bez sensu.

• realista1000 on właśnie NIC nie zrozumiał-z każdym pójdzie 01.10.07, 15:37
          i guzik zdziała. Zresztą ten frustrat tylko tak mówi, ale żadnej koalicji z PiS
          nie będzie - wybierze komuchów, bo z nimi ma po drodze, no i obrona wspólnych
          interesów!
          • wrojoz Brawa dla Polski bez Kaczyńskich.! 01.10.07, 15:54
            Kaczyńscy muszą odejść, aby coś zrozumieli.
            • jankbh Dobre zagranie 01.10.07, 16:13
              Dobre, bo nierealne - Kaczynski jest niekoalicjowalny. Nawet jezeli
              dojdzie do jakiejs duzej koalicji, to dzieki Kaczynskiemu nie bedzie
              ona w stanie pracowac i sie rozpadnie. Im szybciej to sie stanie,
              tym lepiej dla kraju, który juz przez gierki Kaczynskiego stracil
              dwa lata i pograza sie w chaosie. Ale za to PO bez uszczerbku na
              honorze bedzie moglo wspólpracowac z pozostalymi partiami.
          • stawonog realistka :) 01.10.07, 16:34
            a skąd wiesz?Ja mam dość mlaszczących kaczorów, a koalicje się
            sprawdzają :)
    • tsuranni gościa pogięło 01.10.07, 15:18
      kaczystów trzeba spuścić w polityczny niebyt, a ich bliźniacze guru
      postawić przed Trybunałem Stanu, razem z najwierniejszymi pieskami
      Ziobrem, Dornem i Macierewiczem.

Tusk strzela sobie samobója.
      • drk_z "... kaczystów trzeba spuścić w polityczny ... 01.10.07, 15:58
        > kaczystów trzeba spuścić w polityczny niebyt, a ich bliźniacze guru
        > postawić przed Trybunałem Stanu, razem z najwierniejszymi pieskami
        > Ziobrem, Dornem i Macierewiczem.
        > Tusk strzela sobie samobója.
        Może nie :-) Powiedział przecież, że są pojedyncze zacietrzewione osoby które
        przeszkadzają, w domyśle - gdy będzie miał parlamentarną większość da tym osobom
        i prawo i sprawiedliwość ;-)
      • loppe chyba żartujesz? 01.10.07, 16:50
        To ty doslownie bierzesz?

Więc:

a/to nie jest żaden plan a tylko zaproszenie do rozmów o warunkach
        koalicji (posłuchaj nagrania), a z rozmów o warunkach koalicji to
        wiadomo co wynika:)

b/"szczególnie do PSL" :) się zwraca, a zatem jak PO wygra tak że
        tylko PSL bedzie potrzebny do większości w Sejmie to na PSL skończą
        się te rozmowy

c/dzis debata Ka-Kwa w której Tusk został pominięty - własciwie ten
        news to tylko pomysł na 1 dzień żeby być na czołówkach obok Kwa i
        Ka:)
    • lukin Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:18
      Doskonały ruch Tuska. Nawet mniejsza o tę koalicję, której i tak pewnie nie będzie (chyba nie chciałbym, żeby była - nie z Kaczyńskim). Grunt, że w końcu to PO nadaje ton kampanii, i to ton pozytywny.
    • xiv Koalicję czego? 01.10.07, 15:18

Koalicję czego? Wielkiej Szansy? Szansa na sukces? Wątpię

Rozmowy z PiSem rozbiją się o to, kto podsłuchuje
      Rozmowy z LiD rozbiją się o to, kto dostaje pomostowe emerytury
      Rozmowy z PSL rozbiją się o to, jak ma wyglądać unijny budżet
    • mic_kad Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:18
      noo w końcu sie Donald obudził.
      • wet3 Re: Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:21
        Tusk, jak zwykle, bredzi. Niech sobie sam tworzy koalicje z
        komuchami LiDu.
      • czyzyk331 Tusk nowy Belka.. 01.10.07, 15:22
        Tak jak wypowiedź Belki przed wyborami o opodatkowaniu kont,
        pozbawiła SLD samodzielnego rządzenia, tak tego typu wypowiedzi
        Donalda pokazują, że wspiera Wielkiego Brata K. w dojściu do władzy.
        Bowiem po co mam głosować na PO skoro będzie rządzić Wielki Brat K.??
        • maaac Re: Tusk nowy Belka.. 01.10.07, 15:37
          Popierasz nieuczciwośc? Jakoś tak się głupio składa w polskiej
          polityce że im ktoś uczciwiej przedstawia sytuację w pastwie i swoje
          powyborcze zamierzenia tym niższe dostaje poparcie. Im ktoś bardziej
          fantazjuje czy wręcz łże bezwstydnie - tym chętniej ludzie na niego
          głosuja.
          • wrojoz Brawo PO. Brawo Tusk.!! 01.10.07, 15:55
            Brawo dla budowania. PiS musi odejść.!
          • marklark Re: Tusk nowy Belka.. 01.10.07, 16:19
            maaac napisał:

> Popierasz nieuczciwośc? Jakoś tak się głupio składa w polskiej
            > polityce że im ktoś uczciwiej przedstawia sytuację w pastwie i swoje
            > powyborcze zamierzenia tym niższe dostaje poparcie. Im ktoś bardziej
            > fantazjuje czy wręcz łże bezwstydnie - tym chętniej ludzie na niego
            > głosuja.

Oj, to nie tylko w polskiej polityce. Tak jest niestety wszędzie.
    • purcman1 Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:19
      Donald, teraz "zagadaj" z LiD'em żeby oficjalnie poparła wasze
      starania o wielką koalicję - a co za tym idzie żeby wyborcy LiD'u
      głosowali na PO - tak aby PO wygrało wybory na 100%.

i to ma sens
      • uookasz Re: Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:24
        purcman1 napisał:

> Donald, teraz "zagadaj" z LiD'em żeby oficjalnie poparła wasze
        > starania o wielką koalicję - a co za tym idzie żeby wyborcy LiD'u
        > głosowali na PO - tak aby PO wygrało wybory na 100%.
        >
        > i to ma sens

no i racja. mnie guzik obchodza teczki, sreczki, kto komu o co kiedy, ja jestem
        mlody i mnie to kompletnie nie obchodzi. ja chce pracy, chce zarabiac uczciwie i
        zyc. a debile niech sie kloca. pis to partia bezproduktywnych zmanipulowanych
        starych dziadow zyjacych na garnuszku panstwa. ja w takim kraju zyc nie chce.
        • wrojoz Bezprawie i Niesprawiedliwość. 01.10.07, 15:56
          Trzeba PiS usunąć i wspólnie budować Polskę. Z PiSem się nie da. To
          są niszczyciele.
    • izdejmijmitehalke Już się boi przegranej... 01.10.07, 15:19
      i się asekuruje.
      Pajac.
    • uookasz Re: Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:20
      junkier napisał:

> Nocna zmiana-bis się zapowiada? Premier J. Kaczynski jak sądzę
      > otrzyma powtórnie misję tworzenia nowego rządu a głosy posłów PiS i
      > Ligi Prawicy RP wystarczą aby nowy rząd powołać i ostatecznie
      > odesłać III RP na śmietnik razem z jej ideologami i
      > rzekomymi 'autorytetami' w rodzaju Kwacha, Michnika czy Geremka.

ty to juz nudny jestes
    • klex1 Czy p. Tusk i jego doradcy w koncu dojrzeja? 01.10.07, 15:21
      Jesli juz szerokim frontem, to mozna by wciagnac do koalicji
      niepotrzebnie odtraconych Millera z Oleksym, Dyducha z Kwiatkowskim,
      Kaczmarka z Lepperem i p. Krysie z turnusu III. Czy Tusk pamieta
      jeszcze Front Jednosci Narodu???

Co za model. Brzuch boli ze smiechu!
      • loppe Re: Czy p. Tusk i jego doradcy w koncu dojrzeja? 01.10.07, 15:36
        to wygląda na propagandową reakcję na debatę Ka-Kwa
        że Tusk rządzi i wszystkich pod sobą zaraz połączy:)
        • wrojoz Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 01.10.07, 15:57
          Wtedy mozna budować.
    • faqu chyba cos komus odbilo 01.10.07, 15:22
      Tusk zwariowal aby koalicje robic rowniez z PiSiurasami.
      Tak czy inaczej na moskow nie glosuje.
      • czyzyk331 Tuska dobiły gospodarcze wieści... 01.10.07, 15:27
        Tusk przeczytał dziesiejszą Gazetę Prawną i przestraszył się, że
        jego rządy zmiecie rewolucja kaczystów! Pusty budżet pozostawiony
        przez PiS wymusi na PO podjęcie decyzji o podniesieniu podatków!
        >Gazeta Prawna, 01.10.07
        Grozi nam podwyżka składek do ZUS i podatków
        BUDŻET 2008 | Coraz więcej środków na wydatki socjalne
        O 13,3 mld zł - do kwoty ponad 87 mld zł - wzrosną w 2008 roku
        wydatki socjalne budżetu
        Najwięcej pieniędzy przeznacza się na emerytury i renty, bo politycy
        boją się niepopularnych, ale koniecznych reform
        Wzrost transferów socjalnych w czasie koniunktury grozi obniżeniem
        świadczeń i podnoszeniem składek w przyszłości
        Wydatki budżetu na świadczenia socjalne wzrosną w 2008 roku o 15
        proc. w porównaniu z 2007 rokiem. Wyniosą 87,5 mld zł (w 2007 r. -
        74,25 mld zł). Co trzecia złotówka, która wpłynie do budżetu od
        podatników, zostanie wydana na ten cel.
        Ekonomiści podkreślają, że wzrost tych wydatków w okresie dobrej
        koniunktury i poprawiającej się sytuacji na rynku pracy to podwójny
        błąd. To właśnie w tym czasie łatwiej jest przeprowadzać reformy, bo
        więcej osób pracuje i obniżanie wydatków jest łatwiejsze. Po drugie,
        gdy wzrost gospodarczy będzie niższy, podejmowane obecnie decyzje
        będą bardzo kosztowne dla budżetu i źle odbierane przez społeczeństwo
        • wrojoz Brawo PO. Precz z PiSem.!!! 01.10.07, 15:58
          PiS to frustraci. PiS nigdy nic nie zrozumie.
    • somerled Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:23
      Popieram pomysł, ale moim zdaniem wymaga on pewnej modyfikacji. Z
      propozycją stworzenia tej koalicji należy zwrócić się do partii, a
      nie do ich liderów. W szczególności zaś nie warto zwracać się do
      Jarosława Kaczyńskiego. Przez ostatnie 2 lata pokazał on już
      wystarczająco wiele razy, że współpracować z nim się nie da.
      Koalicja z PiS jest potrzebna. Jednak możliwa stanie się ona dopiero
      po usunięciu Jarosława Kaczyńskiego z władz tej partii. A to da się
      zrobić - PiS, jak każda inna demokratyczna partia, ma w swoim
      statucie zapisane procedury, które umożliwiają przeprowadzenie
      takiej zmiany. Uważam, że warto poczekać na zastosowanie tych
      procedur.
      • tmeic Re: Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 02.10.07, 13:22
        somerled napisał:

> Popieram pomysł, ale moim zdaniem wymaga on pewnej modyfikacji. Z
        > propozycją stworzenia tej koalicji należy zwrócić się do partii,
        a
        > nie do ich liderów. W szczególności zaś nie warto zwracać się do
        > Jarosława Kaczyńskiego. Przez ostatnie 2 lata pokazał on już
        > wystarczająco wiele razy, że współpracować z nim się nie da.
        > Koalicja z PiS jest potrzebna. Jednak możliwa stanie się ona
        dopiero
        > po usunięciu Jarosława Kaczyńskiego z władz tej partii. A to da
        się

>
        Kogo masz na myśli? Ziobrę, Dorna, Macierewicza, Szczyglę,
        Karskiego, Szczypińską, Fotygę, Gosiewskiego, przecież to nie
        kończąca się lista wyznawców ( powtarzam wyznawców) a nie
        zwolenników Wielkiego Stratega.
    • jerzy30 kaczobolszewik - "spieprzaj dziadu" 01.10.07, 15:23
      dosc tej brunetnej neokomuny
      • maderic Nie nazywal bym Tuska kaczobolszewikiem 01.10.07, 15:50
        ,
        • wrojoz Brawo PO. Brawo Tusk.!!! 01.10.07, 15:59
          Brawo dla budowania przez PO z pomocą innych. Precz z PiS. Oni
          niszczą.
    • jak-szymon Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:24
      Kłamie, tak jak kłamał dwa lata temu, wówczas też mżył o koalicji z PIsem a
      potem zrobił wszystko (podżegany przez Balcerowicza)by utrącic koalicję
      Teraz jest podobnie, chodzi o socjotechnikę, jako, że większosc Polaków chce
      POPISU to i on mówi o tym
      Ale co innego mówi a co innego robi
      Dlategop głosuje na PIS
      • torunczyk2 nie zwlaj na niego całej winy 01.10.07, 15:26
        prawda zawsze leży gdzieś pomiędzy. w tym wypadku pomiędzy PO i PiS
        • wrojoz Bo Premier to jest smarkacz. 01.10.07, 16:00
          PiS i Premier nic nie rozumieją. Polska to duża rzecz, dla PiS nie
          do pojęcia.
    • vanilla.dream Koalicja Donaldka, Pawlaka, Kaczki i pijaka? 01.10.07, 15:25
      Nawet dziecko w piaskownicy wie, że to nierealne. Thuske się zapędził, chyba się
      miota.
      • wolfgang87 Re: Koalicja Donaldka, Pawlaka, Kaczki i pijaka? 01.10.07, 15:28
        No jak on zapowiada koalicje z PiSem to traci glosy wielu ludzi, ktorzy chca
        spuscic w rynsztoku kaczorow. gratulacje taktyki...
        • somerled PiS to nie Jarosław Kaczyński 01.10.07, 15:36
          wolfgang87 napisał:

> No jak on zapowiada koalicje z PiSem to traci glosy wielu ludzi,
          > ktorzy chca spuscic w rynsztoku kaczorow. gratulacje taktyki...

Jedno nie wyklucza drugiego. A nawet więcej - usunięcie Jarosława
          Kaczyńskiego z władz PiS jest warunkiem niezbędnym tego, aby ta
          partia zaczęła odgrywać konstruktywną rolę. Jestem przekonany, że
          jest w niej wielu ludzi, którym zależy na budowaniu, a nie na
          ciągłym konfliktowaniu społeczeństwa i destrukcji. Jeżeli ci ludzie
          zrobią porządek wewnątrz PiS, to dlaczego nie mieliby uczestniczyć w
          rządzeniu Polską?
          • wrojoz Re: PiS to nie Jarosław Kaczyński 01.10.07, 16:00
            somerled napisał:

> wolfgang87 napisał:
            >
            > > No jak on zapowiada koalicje z PiSem to traci glosy wielu ludzi,
            > > ktorzy chca spuscic w rynsztoku kaczorow. gratulacje taktyki...
            >
            > Jedno nie wyklucza drugiego. A nawet więcej - usunięcie Jarosława
            > Kaczyńskiego z władz PiS jest warunkiem niezbędnym tego, aby ta
            > partia zaczęła odgrywać konstruktywną rolę. Jestem przekonany, że
            > jest w niej wielu ludzi, którym zależy na budowaniu, a nie na
            > ciągłym konfliktowaniu społeczeństwa i destrukcji. Jeżeli ci
            ludzie
            > zrobią porządek wewnątrz PiS, to dlaczego nie mieliby uczestniczyć
            w
            > rządzeniu Polską?
            >
      • czyzyk331 Kolejny raz Tusk wspiera Wielkiego Brata K... 01.10.07, 15:29
        PO co głosować na PO, skoro Donald jest tylko pomocnikiem kaczystów!
        Będę głosował na Wielkiego Brata K. bowiem pragnę śledzić dalsze
        jego losy:
        *jako sprytnego fanatyka z poczuciem misji i paranoiczną wiarą w
        spiski
        *zimnego, cynicznego szefa o skłonnościach zbrodniczych
        W okresie swoich rządów walcząc ze spiskiem imaginowanym, tym
        zawiązanym przez UKŁD, KLIKĘ, KLAN, naprawdę wywołuje nawiązywanie
        różnych zmów jemu nieprzyjaznych.
        Mianowanie kogoś wrogiem stwarza wroga w tym samym stopniu, jak
        mianowanie ministra ministrem. Wielki Brat K. od 2005r. wyhodował
        już ze 20 swoich wrogów w samym rządzie.
        Głosując na Wielkiego Brata K. zobaczę jak walczy z Ziobrą, Dornem,
        Gosiewskim i całą tą zgrają, która osacza swojego wodza. Będzie to
        kolejny II etap rządów Wielkiego Brata K. gdy oszalały pójdzie na
        całość!
        Śledzenie tego przy kieliszku zimnej wódki sprawi mi niesłychaną
        radość!
        Unia też będzie miała UBAW!! Jak wykonać europejski nakaz
        aresztowania Tuska, Leppera czy Olejniczaka?
        Bowiem ścigani przez PiS politycy schronią się na wyspach
        brytyjskich, a Marcinkiewicz utworzy alternatywny rząd na
        uchodźctwie.
        Do rządu wejdą politycy PO, LiD i Samoobrony, którzy na wyspach
        brytyjskich znajdą azyl polityczny.
    • mordo.ty.moja Oj Głup_Tusek, głup_Tusek z ciebie!!! 01.10.07, 15:29
      Wileka koalicja to tzw. następny wielki program PO:)))))
      • 1utek Re: Oj Głup_Tusek, głup_Tusek z ciebie!!! 01.10.07, 15:34
        Skoro już wszystkie partie, które znajdą się w sejmie będą w koalicji, to kto będzie patrzył rządowi na ręce?
        A może taki sejm jak w PRL-u?
      • czyzyk331 Tusk! Czym szantażują Ciebie bliźniacy K...? 01.10.07, 15:35
        Otóż podczas spotkania Donalda Tuska z Lechem Kaczyńskim, tego, po
        którym wydano oficjalny komunikat, iż obaj politycy chcą
        przyspieszenia wyborów, przewodniczącemu PO pokazano, jakie są na
        niego kwity, i postrachem zmuszono do współpracy. Dlatego tak
        naprawdę robi, co może, żeby Kaczyńscy wygrali. Śmieszne?
        Ale czym wytłumaczyć działania i słowa Donalda vel Tuska?
        Jak interpertować działania Jana Marii vel Nelly Aranold?
        Niezborność kampanii PO staje się tak wyraźna i zaczynają się
        potykać o własne sznurowadła i popełniać coraz więcej głupich błędów.
        • maderic na pewno chodzi o ten film z Teresa Orlowky 01.10.07, 15:47
          czyzyk331 napisał:

> Otóż podczas spotkania Donalda Tuska z Lechem Kaczyńskim, tego, po
          > którym wydano oficjalny komunikat, iż obaj politycy chcą
          > przyspieszenia wyborów, przewodniczącemu PO pokazano, jakie są na
          > niego kwity, i postrachem zmuszono do współpracy. Dlatego tak
          > naprawdę robi, co może, żeby Kaczyńscy wygrali. Śmieszne?
          > Ale czym wytłumaczyć działania i słowa Donalda vel Tuska?
          > Jak interpertować działania Jana Marii vel Nelly Aranold?
          > Niezborność kampanii PO staje się tak wyraźna i zaczynają się
          > potykać o własne sznurowadła i popełniać coraz więcej głupich
          błędów.
          • wrojoz Brawo Tusk. 01.10.07, 16:02
            Masz rację, wygramy i budujemy Polskę razem nawet z PiS ale bez
            Kaczyńskiego.
    • kerrmit20 myszlił, myszlił i wymyszlił..śmiać się czy płakać 01.10.07, 15:33
      Panie Tusk weź się Pan w garść, co teraz wyborcy PO którzy chcą odsunąć od
      władzy Kaczyńskiego pomyślą? głos stracony
    • loppe Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:33
      super!

ale jak sie nie uda to naprawde nie będzie mistrzostw Europy ???
    • 1_okulista Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:35
      Donaldzie, ej..., no coś Ty. Jeśli to ma być koalicja, to kto będzie
      w opozycji? Może wyoborcy?
      • czyzyk331 Re: Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:37
        PO powrocie z wysp brytyjskich Donald jeszcze nie wytrzeźwiał!
        Mocne piwo dało efekt!
        • wrojoz Spieprzaj Kaczyński. 01.10.07, 16:02
          Ty i twoi kumple nic nie rozumieją.
    • olo-international Mega Bzdura - Wielka Koalicja 01.10.07, 15:36
      Panie Tusk, Platforma musi wygrać te wybory!! Aby wygrać trzeba
      zniszczyć PiS; to jest bardzo proste równanie. Inaczej PiS zniszczy
      PO i inne demokratyczne partie w Polsce. Wielką koalicje się tworzy
      TYLKO w przypadku sytuacji patowej po wyborach (przyklad: Niemcy w
      2005). Mówić w tej chwili o Wielkiej Koalicji, to mega-błąd.
      Platforma ma szanse wygrać wybory; nie niwecz pan tej szansy!!!!

Rządy w Wielkiej Koalcji z PiSem do niczego nie doprowadzą.
      Koalicjanci muszą sobie ufać (tak jest na przykład na całym świećie)
      a PiSowi ufać nie można. PiS nie jest w stanie prowadzić z nikim
      koalicji.

Panie Donaldzie! Musi Pan być teraz wojownikiem i prowadzić zastępy
      na bój. Nie czas na robienie ukłonow w stronę przeciwników i
      proponowanie im Wiekiej Koalicji. Nie czas na robienie pokoju. Po
      wyborach co innego, ale NIE TERAZ!!!!
    • strzelec51 Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 15:36
      Szeroka koalicja wszystkich glownych partii politycznych -
      teoretycznie biorac - jest pozadana a nawet niezbedna i Tusk ma
      racje - w zasadzie - zwracajac sie z takim apelem do wszystkich.

Mam nadzieje, ze jednak nie bierze tego calkiem na serio.
      Jakakolwiek bowiem forma udzialu PiS w rzadzie to najskuteczniejsza
      recepta na dalsza destabilizacje polskiego systemu politycznego -
      mowiac bardziej zrozumialym jezykiem - to gwarancja rozwalania
      Polski.
      • somerled Nie do końca tak 01.10.07, 15:45
        strzelec51 napisał:

> Jakakolwiek bowiem forma udzialu PiS w rzadzie to
        > najskuteczniejsza
        > recepta na dalsza destabilizacje polskiego systemu politycznego -
        > mowiac bardziej zrozumialym jezykiem - to gwarancja rozwalania
        > Polski.

Nie do końca się z tym zgadzam. Masz rację tylko wtedy, gdy PiS to
        Jarosław Kaczyński. On jednak wcale nie musi nadawać tonu tej
        partii. Może zostać odsunięty od podejmowania jakichkolwiek decyzji.
        PiS to tysiące ludzi, a nie tylko Jarosław Kaczyński.
        • strzelec51 Re: Nie do końca tak 01.10.07, 16:15
          Ja postrzegam PiS jako partie Jaroslawa Kaczynskiego gdzie reszta
          struktury to nic wiecej niz dwor i dworzanie.

Naturalnie, nie znam statutu partii a niewykluczone, ze sa tam
          calkiem jasne zapisy na temat mechanizmu sprawowania wladzy i -
          teoretycznie biorac - Jaroslaw Kaczumski moglby byc odsuniety od
          kierowania partia. Taki obrod wydarzen bylby bardzo korzystny dla
          kraju, osobiscie jednak spodziewam sie, ze predzej dojdzie do
          rozpadu PiS anizeli utraty wladzy przez Jaroslawa.
          • somerled O wyposażeniu dworzan 01.10.07, 19:18
            strzelec51 napisał:

> Ja postrzegam PiS jako partie Jaroslawa Kaczynskiego gdzie reszta
            > struktury to nic wiecej niz dwor i dworzanie.

Istnieją mocne przesłanki do takiego postrzegania PiS. Jednak nawet
            dworzanie mają oczy, uszy i rozum. Pytanie, kiedy go użyją...
            • strzelec51 Re: O wyposażeniu dworzan 02.10.07, 01:16
              Zgoda, tym nie mniej sa przypadki "dymisji", "dezercji" (Sikorski,
              Borusewicz...); proby zmiany warty jeszcze nie bylo. Na dluzsza mete, biorac
              pood uwage jakiego typu "dworzan" preferuja Kaczynscy, nie bedzie nikogo
              zdolnego, majacego odwage stawic czola despotycznemu wodzowi.

I jeszcze jedna przyczyna - po co wdawac sie w jakas walke o przywodztwo?
              "Zaloze nowa partie". System partyjny w Polsce nadal pozostaje w stadium
              infantylizmu. Nie tylko PiS moim zdaniem jest partia typu "wodzowskiego". Na
              moje oko demokracja wewnatrzpartyjna w PO tez pozostawia wiele do zyczenia. O
              takiej Samoobronie Leppera czy LPR to juz chyba lepiej w ogole nie wspominac.

Paradoksalnie, najbardziej demokratyczne zdaja sie byc partie Lewicy.
      • czyzyk331 Tusk ma swój Rubikon... 01.10.07, 15:46
        Tusk nie przekroczył swojego Rubikonu, nie obnażył zasadniczej
        metody działań PiS, mitologii i mitomanii budowanej przez tę partię.
        Godzi się na bycie pomocnikiem Wielkiego Brata K. jak również b.
        prezydenta Olka K.
        Obecnie jest tylko podwykonawcą IV RP. Bowiem Tusk popiera
        Wielkiego Brata K…, który toczy zasadniczą WALKĘ o
        utrzymanie „dyktatorskiej” władzy przy pomocy „partyjnych małp”.
        • wrojoz Brawo Tusk i Platforma. 01.10.07, 16:03
          Budować a nie rujnować jak Kaczyńscy.
      • loppe Re: Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 17:06
        może być spokojny, jak każdy rozsądny człowiek, że nie bierze tego
        tak całkiem na serio

przypuszczam że ten plan powstał w pare dni w ramach burzy mózgów -
        co zrobić w związku z debatą K-K by nie dać się zmarginalizować w
        tym dniu:)
        • loppe Re: Tusk: Mamy plan stworzenia wielkiej koalicji 01.10.07, 17:09
          ps. każdy może ogłosić bez żadnego ryzyka "zaproszenie do rozmów o
          warunkach wielkiej koalicji" po czym oświadczyć że rozmówcy byli
          zbyt oporni:) cóż w tym trudnego? jedne rozmowy o wielkiej koalicji
          pamiętamy
    • somerled Kto wyobraża sobie PiS... 01.10.07, 15:39
      ... bez Jarosława Kaczyńskiego jako prezesa?

Proszę o wpisy. Ja to widzę...
      • somerled Widzę, że nie mieści się to w głowach... 01.10.07, 15:55
        A szkoda... Naprawdę bardzo łatwo byłoby usunąć Jarosława
        Kaczyńskiego z władz PiS. To prostsze niż wybory, prostsze niż
        konstruktywne wotum nieufności. Dlaczego członkowie PiS tego nie
        widzą, skoro rozwiązałoby to problem i bez spowodowania
        jakichkolwiek strat?
        • wrojoz Re: Widzę, że nie mieści się to w głowach... 01.10.07, 16:04
          somerled napisał:

> A szkoda... Naprawdę bardzo łatwo byłoby usunąć Jarosława
          > Kaczyńskiego z władz PiS. To prostsze niż wybory, prostsze niż
          > konstruktywne wotum nieufności. Dlaczego członkowie PiS tego nie
          > widzą, skoro rozwiązałoby to problem i bez spowodowania
          > jakichkolwiek strat?
          >
        • strzelec51 A no, nie 01.10.07, 16:21
          Mnie sie to w glowie nie miesci. Jakkolwiek, teoretycznie biorac,
          usuniecie Kaczynskiego ze stanowiska szefa partii powinno byc
          stosunkowo proste (patrz Statut partii), w praktyce jest to raczej
          niewykonalne. To partia wodzowska. Kaczynski te partie zalozyl, a
          otoczony jest ludzmi calkowicie mu lojalnymi, na tej zasadzie
          dobranymi. Kto zatem ma dokonac "przewrotu"? Tak zwane "doly
          partyjne".

Naturalnie - zycze powodzenia.
          • somerled Re: A no, nie 01.10.07, 19:45
            Dam przykład innej partii wodzowskiej - PZPR. W niej zmieniono wodza
            wiele razy. Cokolwiek złego powiemy o członkach PZPR, to musimy im
            przyznać, że w wymagających tego sytuacjach potrafili dokonywać
            zmian w swoich najwyższych władzach. Dlaczego nie mieliby zdobyć się
            na to członkowie PiS? Są wśród nich ludzie i myślący, i zdający
            sobie sprawę z odpowiedzialności za kraj. Za swoją partię także. A
            Jarosław Kaczyński prowadzi kraj oraz PiS ku katastrofie. Nikomu nie
            wolno przyglądać się temu z założonymi rękami.
    • shogun1234 Takie porozumienie byłoby świetne ale kaczyńscy 01.10.07, 15:39
      jak zwykle wszystko rozwalą :(
    • realista1000 naśladowca Merkel(CDU+SPD) tylko...nieudolny 01.10.07, 15:40
      jemu nic się nie uda, bo on nie ma pewnej części ciała, która decyduje o
      męskości (ew. ma, ale bardzo malutką)
      • kralik111 Re: naśladowca Merkel(CDU+SPD) tylko...nieudolny 01.10.07, 16:10
        realista1000 napisała:

> jemu nic się nie uda, bo on nie ma pewnej części ciała, która
        decyduje o
        > męskości (ew. ma, ale bardzo malutką)

Z mendami dazacymi do obiecia wladzy wraz z leszkiem millerem zadna
        proba porozumienia sie nie uda, PiS ma tylko jeden cel, wladza,
        przedtem warunkierm tej wladzy byli lepper i giertych, teraz jest
        miller, dlatega zadna proba dialogu, czy porozumienia z PiS nie
        wchodzi w rachube ;D
      • 1410_tenrok realista? 01.10.07, 16:19
        chyba nic nie rozumiesz! są wielkie wyzwania. ale ty zarzucasz komuś
        brak, jak mniemam "jaj". Tylko, czy aby ty masz kobieto jajniki???
        Wyglądasz mi na osobę pozbawioną szerszej perspektywy umysłowej.
      • realista1000 Tusk to miś KOALa i chce aLICJI (z krainy czarów?) 01.10.07, 17:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka