kropekuk1 04.10.07, 07:17 Pewnie znowu nie przewidzieli, że odbędzie sie to wszystko w okresie przedwyrbczym. Czy te małe stworki bedą potrafili kiedykolwiek powiedziec prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orinus Re: Komorowska się wycofuje z prezydenckiej urocz 04.10.07, 07:24 Prawdopodobnie twórcy filmu usłyszą w odpowiedzi "Państwu już dziękujemy". Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Komorowska się wycofuje z prezydenckiej urocz 04.10.07, 10:19 A może "Sp... dziady" lub że dziś stoją tam gdzie stali bolszewicy. Wszak Kaczyńscy swoją szopkę przedwyborczą muszą mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Re: Komorowska się wycofuje z prezydenckiej urocz 04.10.07, 10:23 Kaczyński to świna Żeruje na trupach Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek "Polegli ch..j, liczy sie kampania" 04.10.07, 10:32 PiS - zasady zobowiązują. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Pani Maju - dziękuję, szanuję, uwielbiam Panią! 04.10.07, 11:48 Ech, gdybyż tak więcej prawdziwych patriotów w Polsce było! Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: Komorowska się wycofuje z prezydenckiej urocz 04.10.07, 10:33 Ale ciemny lud to kupi. To zaiste dziejowy paradoks, że Kaczyńscy kupują głosy ciemnoty odznaczając pomordowanych wykształciuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Komorowska się wycofuje z prezydenckiej urocz 04.10.07, 12:46 To może rzeczywiście będzie szopką,bo satyryk Jan Pietrzak wystapi,On napewno nie odmówi.Brawo pani Majo!Nie wolno kpić z tragedii narodowej i wykorzystywać do niecnych celów,bo za taki uważam kampanię wyborczą PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
ederek Komorowska się wycofuje z prezydenckiej uroczys.. 04.10.07, 07:59 Uzasadnienie strony rzadowej jest zalosne. No bo co wazniejsze? Data premiery filmu i wizyty w Katyniu , czy data mordu (w kwietniu) lub data Swieta Niepodleglosci? Jestem tym tematem rowniez zainteresowany osobiscie , rodzinnie , wiec PROSZE potencjalnych uczestnikow o zastanowienie i dobra decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Widzi Pan, Panie Wajda...? 04.10.07, 08:09 Zrobił Pan film, a teraz oni sobie na Pana plecach do Sejmu chcą wjechać... Odpowiedz Link Zgłoś
util Usta pełne frazesów, a czyny podłe. 04.10.07, 10:52 Zapychają się frazesami o patriotyźmie, o poszanowaniu godności zwykłego człowieka, o szacunku dla historii i dla ofiar wojny - a jak przychodzi kampania wyborcza to nawet pozorów nie chce im się zachować. Lekceważą uczucia rodzin katyńskich, a pamięć o pomordowanych wykorzystują do wyborczego show. Padalce. Odpowiedz Link Zgłoś
levy Żeby posłuchać apelu tych, którzy proszą o 04.10.07, 08:12 przesunięcie uroczystości (w tym członkowie Rodzin Katyńskich) trzeba mieć honor i szacunek - pojęcia całkowicie obce państwu Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Żeby posłuchać apelu tych, którzy proszą o 04.10.07, 08:17 Jak można być tak bezczelnym??? To wszystko przestaje sie mieścić w głowie. Oczywiście Kaczory postawią na swoim a zbieżność jest zupełnie przypadkowa i jest to oczywista oczywistość. Zero honoru, wrażliwości i szacunku - zresztą jak sie nie ma rodziny - to dba się tyulko o własną d...ę. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Żeby posłuchać apelu tych, którzy proszą o 04.10.07, 12:52 Ja nie mam żalu do Kaczyńskich o to,bo tak samo robił tow.Gierek.Kiedy były jakieś strajki,protesty,niepokoje społeczne,to jeżdził z wizytami gosp.po Kraju.Takie mam skojarzenia,niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Maja wbilas sztylet Wodzowi Adolfowi Klamczynskiem 04.10.07, 08:13 u! W plecy! Juz nigdy nie zaprosi Cie na propagandowe wiece!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Maja wbilas sztylet Wodzowi Adolfowi Klamczyn 04.10.07, 08:16 sld_sld napisał: > u! W plecy! Juz nigdy nie zaprosi Cie na propagandowe wiece!! ************************************** To był raczej kopniak w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Maja wbilas sztylet Wodzowi Adolfowi Klamczyn 04.10.07, 10:21 Dostali raczej pasem po tyłku, para małych głupich bliźniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.stefan hieny cmentarne 04.10.07, 08:36 pokurcze nie cofna sie przed niczym,juz to slysze jak glosem goebbelsa czyta nazwiska pomordowanych,rzygac sie chce. jade ku.. 50 km po papier (bo meldunku tu nie mam) i ide glosowac na cokolwiek,byle nie uklad cmentarny. Odpowiedz Link Zgłoś
tojatojatoja Re: hieny cmentarne 04.10.07, 08:59 sw.stefan napisał: > jade 50 km po papier (bo meldunku tu nie mam) i ide glosowac na cokolwiek,byle nie uklad cmentarny. Nie musisz mieć żadnego papieru ze swojego miejsca zameldowania. Wystarczy złożyć wniosek o wpis do rejestru wyborców w urzedzie gminy (miasta) na terenie, której stale przebywasz (nawet bez zameldowania). Info: www.bip.biskupiec.pl/article/jak_zalatwic_sprawe/article.php/id_item_tree/77fc9aca6c11d7b3faf080cfda5066ea/id_art/26007a9dc776c6aa1 58cd1779724f322 Wzór wniosku: bip.umtychy.pl/pokaz.php?plik=swo_rejestr.pdf&kat=wydzialy_sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 Przypadkowa Zbieznosc dat 04.10.07, 08:45 ciezko mi uwierzyc zeby ktokolwiek z jakiejkolwiek partii gotow bylby do wykorzystania najwiekszej swietosci dla celow politycznych. Znaczyloby ze dana opcja polityczna nie tylko nie jest godna rzadzic polską, ale nie powinna istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Przypadkowa Zbieznosc dat 04.10.07, 10:23 > Znaczyloby ze dana opcja polityczna nie tylko nie jest godna rzadzic > polską, ale nie powinna istnieć. Przecież się zgadza, nie jest godna i nie powinna... Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Przypadkowa Zbieznosc dat 04.10.07, 12:58 Jeśli świętość Narodową szargają po śmierci , to PiSowcy nie wierzą w życie pozagrobowe,czyli nie wierzą w Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czy są do tego upoważnione 04.10.07, 09:22 jedyny_czlowiek napisała: > dzieci komunistów? ********************************** Chodzi o Kaczyńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A moze o Dorna - jego tatus byl w KPP, przy Rajku 04.10.07, 14:27 Kaczynskim, co tylko PZPRowcom za domek na Zoliborzu tylek lizal, to byl przynajmniej prawdziwy ideowy komuch, nawet cos za komune przed wojna siedzial;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Pijani zwyciestwem popadają w nałóg 04.10.07, 09:39 Ci którzy rządzą naszym narodem to "Prawdziwi nowatorzy! Ich bełkot nie przypomina w niczym bełkotu sprzed roku" jak powiedział o nich znany autor. Te zachowanie przypomina mi zachowanie "trupojadów". Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Pijani zwyciestwem popadają w nałóg 04.10.07, 13:01 Trupojady,czyli hieny cmentarne? Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw oczywiscie za III RP nie dało się tego zrobić ? 04.10.07, 09:58 a teraz pouczacie wstyd panie Wajda był Pan senatorem i nic nie zrobił w sprawie odznaczeń i awansów , a teraz chce decydować fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: oczywiscie za III RP nie dało się tego zrobić 04.10.07, 13:03 A komu potrzebny awans po 60-ciu latach? Forsa jakas wpadnie rodzinom pomordowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Obrzydliwe! 04.10.07, 09:58 jak mozna taka tragedie wykorzystywac w kampanii? Ale czego w sumie mozna sie spodziewac od partii karierowiczow... Odpowiedz Link Zgłoś
ronronron NA WYBORY!!!!! niech to wszystko się już skończy! 04.10.07, 09:58 www.glosujbezmeldunku.pl/ www.idz-do-urny.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 O faryzeusze... 04.10.07, 10:08 Teraz rozdzieracie szaty i mowicie pieknymi choc pustymi slowami? A gdzie byliscie przez 19 lat, niby niepodleglej juz RP? Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Nie kłam. 04.10.07, 10:46 Chcesz powiedzieć, że zanim PiS ukradł władzę w Polsce, nic się w sprawie Katynia nie działo? A działo się, i owszem. 14 października 1992 r. prezydent Wałęsa przejął od władz rosyjskich kopie dokumentów dotyczących zbrodni katyńskiej, które jeszcze w tym samym roku zostały opublikowane w zbiorze "Katyń. Dokumenty ludobójstwa" W 1994 r. w Krakowie zawarto porozumienie między rządami Polski i Rosji o cmentarzach i miejscach pamięci ofiar wojen i represji totalitaryzmów. Pierwszy cmentarz upamiętniający ofiary zbrodni NKWD otwarto w czerwcu 2000 r. w Charkowie (Piatichatki) na Ukrainie. Nekropolię w Katyniu uroczyście otwarto 28 lipca. Ostatni z trzech cmentarzy, w Miednoje w pobliżu Tweru w Rosji, otwarto we wrześniu 2000 r. 17 września 1995 roku odsłonięto w Warszawie Pomnik Poległym i Pomordowanym na Wschodzie. 30 listopada 2004 Instytut Pamięci Narodowej wszczął polskie śledztwo w sprawie zbrodni katyńskiej. źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_katy%C5%84ska pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_Poleg%C5%82ym_i_Pomordowanym_na_Wschodzie Jak trochę poszukasz, znajdziesz więcej. Chyba, że nie zależy ci na prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: O faryzeusze... 04.10.07, 13:08 > o faryzeusze,gdzie byliście przez 16 lat? > Odpowiadam,budowalismy ustrój demokratyczny,wolną Polskę,którą teraz niszczy dykatatura PiSowska. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Gdzie? Patrzylismy na rece PC i SLD ile dotad 04.10.07, 14:30 po cichu, glosno i jakimi metodami nakradli. Zwlaszcza nas interesowaly zwiazki Kaczej spolki Solo, pozniej Duo, z b. koncernem J&S, obecnie Mercuria i - rzecz jasna - z uciszana obecnie Afera Paliwowa; jako swietnie dzialajacy UKLAD b. komuchow z kato- bolszewikami:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A Blizniaki Kaczynskie brat-bandzior Ted Kaczynski 04.10.07, 14:33 na zgube Polakow podpuscil? Bo "pokrewienstwo" w obu przypadkach takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Komorowska się wycofuje z prezydenckiej uroczys.. 04.10.07, 10:16 Droga Pani Maju! Dziękuję serdecznie, że nie chce Pani łączyć nazwiska mego Ojca z kampanią wyborczą najpodlejszych ludzi, którzy naszą osobistą tragedię wykorzystują do swych ohydnych celów. Premier powinien mieć trochę szacunku, ale cóż można wymagać od chorego człowieka? Mam żal do Wajdy za film - kiedy wreszcie mój Ojciec spocznie spokojnie? Nikt, kto nie stracił swoich bliskich w Katyniu nie zrozumie i tak, co my czujemy... Gdy zobaczyłam plakat z filmu z listem dziecka myslałam, ze zemdleję. To mógł być mój list... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Prawdziwi patrioci.... leżą na cmentarzach........ 04.10.07, 10:17 Smutna ,ale oczywiście---oczywista..... prawda..... Nie można tej tragedii Polskiej inteligencji wykorzystywać w kampanii wyborczej przez tych co inteligentów mają za nic........ A póki co...... _______________________________ LUMPENINTELIGENCIE, "CIEMNY LUDU", WYKSZTAŁCIUCHU, BURA SUKO, ŁŻE ELITO, DZIADU,MAŁPO W CZERWONYM....... 21 października 2007 ruszcie dupska i jazda do URN aby zmieść demokratycznie....KACZY TOTALITARYZM ....niech Europa i cały Świat zobaczy jak można w sposób bezbolesny zlikwidować szatańską SEKTĘ RYDZOLA wspieranego przez antysemitę KOBYLAŃSKIEGO z politycznym zapleczem tej sekty jakim jest PiS z KACZORAMI na czele..... BO JAK NIE PÓJDZIESZ DO URNY ,TO WYBIERZE ZA CIEBIE MOHEROWY NARÓD DURNY........ ___________________________________ A wy...PiSowskie "elity" ,pamiętajcie...co powiedział SENEKA..... ...Dość jednej chwili na to,by wprost z tronu znaleźć się na kolanach u cudzych stóp.Musisz pamiętać,że wszelki los jest zmienny i że cokolwiek się zdarza komu innemu,może sie i tobie przydarzyć...... Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Re: Prawdziwi patrioci.... leżą na cmentarzach... 04.10.07, 14:54 milo_1 pozwolisz, że się podpiszę pod Twoimi słowami? Nic dodać, nic ująć. Pytanie tylko jedno: czy "zwykli ludzie" to zrozumieją?Pytanie może cokolwiek retoryczne, ale mam jednak nadzieję, że upadek kaczyzmu nastąpi 21 października 2007. www.durniompowiedz-nie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Bezwstydne bliżniaki są gotowi do najpodlejszych 04.10.07, 10:24 czynów,aby tylko zapewnić zwycięstwo w wyborach dla swojej partii faszystowskiej.Jak trzeba być podłym i bez jakichkolwiek zasad,żeby do tego wykorzystać Katyń-świętość Polaków.To są normalne skur....syny.Nikt nie powinien póść na tę kaczo-pisuarową uroczystość.Ludzie oglądajcie najgorszych gnojków jakich mały Rzeczpospolite.Nawet apele pana Wajdy i innych autorytetów nie pomogą.Te szmaty bliżniacze przy udziale wiernych im kundli urzadzą parodię uroczystości.To świętokractwo!Kaczory niech będą wyklęci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rekmare Dziekuje Pani. 04.10.07, 10:24 A osoby, ktore wypowiadaja sie na forum w TEJ sprawie prosze o mniejszy ladunek emocji... Mnie tez ciezko jest sie powstrzymac, by kilku slow o decyzji Prezydenta nie napisac, ale... dajmy spokoj. Sami siebie osmieszaja, a inne osoby zaproszone na uroczystosci prosze o ponowne przemyslenie decyzji o swojej tam obecnosci. Na film nie poszedlem i zapewne jeszcze dlugo nie pojde. Tam emocji (juz zupelnie innych niz te, ktore towarzysza mi w tej chwili) nie umialbym powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
kumoterstwo.pl Komorowska się wycofuje z prezydenckiej uroczys.. 04.10.07, 10:27 Gdzie władza, tam nie ma wstydu i świętosci. Wiemy cos o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
yot23 PiS przechodzi już sam siebie 04.10.07, 10:30 wszystko chcą wykorzystać w kampanii wyborczej. Nawet Katyń. Wstyd. Ludzie idźcie do wyborów i głosujcie mądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
amis711 Komorowska się wycofuje z prezydenckiej uroczys.. 04.10.07, 10:30 Chcieli, aby termin uroczystości zbiegł się z terminem premiery filmu, to dlaczego nie przeprowadzili jej wtedy. Od premiery minęło już 3 tygodnie, więc po co to mydlenie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekjas Dziękuję! Bierzmy przykład z takiej postawy. 04.10.07, 10:58 Trzeba skutecznie przeciwstawić się pełnym fałszu i obłudy działaniom tego beznadziejnego prezydenta, który chwali się tym, że umie wykonywać rozkazy swojego brata. Ten facet nie ma żadnych skrupułów. 21-ego października musimy koniecznie - również przez wzgląd na pamięć o zamordowanych żołnierzach - odsunąć ich od władzy! Koniecznie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kumata Re: Dziękuję! Bierzmy przykład z takiej postawy. 04.10.07, 11:09 Ale przecież GW takie rzeczy wypisuje od dwóch lat i ta przerażająca bezmyślność wypływa z obydwu stron. A ponieważ dzieje się to podczas kampanii wyborczej, można powiedzieć że GW prowadzi kampanię, wykorzystując dwie tragedie, Katyń i bezduszną, zakłamaną władzę u sterów państwa. Ciemny lud wszystko kupi - to działa w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Kumata- tys bardzo niekumata:) Szpakami 04.10.07, 14:41 Ascke nie karmiono... To moze GW miala fakt odmowy udzialu przez Komorowska okryc milczeniem? Prasa jest od tego by informowac, czy to sie wam, PiSdziakom, podoba czy nie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pischuje Kaczynscy!! Wzbudzacie juz tylko obrzydzenie... 04.10.07, 11:01 i w tej zadzy wladzy zupelnie nieoczekiwanie dla was - przejedziecie sie... Ja nie wierze w te badania opinii, tym razem to wy sie przeliczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Re: Kaczynscy!! Wzbudzacie juz tylko obrzydzenie. 04.10.07, 11:39 pusciłem pawia.. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok lepiej zmien nicka, ponieważ 04.10.07, 20:28 jest on żałosny. Walczysz z nimi? Walcz na argumenty, a nie ich metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Pani Maja jest politykiem? 04.10.07, 13:29 metall napisał: > Tego nie wiedziałem. > Pani Maja Komorowska - jest Panią Mają Komorowską . I to , każdemu kto żyje w tym kraju , wie co to Honor , Kultura i szacunek dla Polaków - wystarcza żeby szanować decyzje Tej Pani . Nie wiesz - nie PiSz . /p.s. - dużych liter użyłem celowo /. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Pani Maja jest politykiem? 04.10.07, 13:46 Chyba mnie nie zrozumiałeś. Jak zadałem pytanie temu, który twierdził, że to p. Komorowska upolitycznia sprawę. Całkowicie się z Tobą zgadzam. Uważam, że wszyscy, a szczególnie rodziny pomordowanych powinni zrobić to co p. Komorowska. Odpowiedz Link Zgłoś