mordo.ty.moja Czy za Wolinską wstawi się Stefan Michnik???? 05.10.07, 22:47 Słynny działacz- utrwalacz władzy ludowej? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ty polski kretynie! Sprawe bedzie rozpatrywal 05.10.07, 22:55 SEDZIA BRYTYJSKI, zwykle ze szlacheckim tytulem (bo to ten szczebel Justice), i to BARDZO DOKLADNIE WG.LITERY PRAWA.:))) A tu jakas polska myszka, jakis polski kretyn, wyskakuje z typowo polskim "ukladem", nepotyzmem, wstawianiem sie, plecami etc. CZLOWIEKU, na jakim ty, qrwa, swiecie zyjesz? Czys poza swoj postkomunistyczny powiat bolszewickiego tylka dotad nie ruszyl? Odpowiedz Link Zgłoś
homofaszysta1 Re: Ty polski kretynie! Sprawe bedzie rozpatrywal 05.10.07, 22:58 Może on ma ten szlachecki tytuł, a może i nie ma. I tak b ędzie sądził jak mu wygodnie a prawo ma w d... I to bez żadnego układu. Ciekawy jestem tylko jak by sądził tę samą Wolińską gdyby chodziło o Brytyjczyków? Ale pewnie znowu się czepiam Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Decyzji Jego Justice nie podejmuje jednoosobowo:) 05.10.07, 23:02 Czepiasz sie, bo gowno wiesz o brytyjskim (konkretnie: angielskim i walijskim) systemie prawnym. I jedno ci powiem: PRAWA (rzecz jasna Unii i Anglii+Walii) ZADEN brytyjski sedzia nie ma w dupie, bo sedzia by nie byl:) Natomiast moge podzielic opinie, ze ma w dupie zarowno Wolinska, jak i Polakow - jego zadaniem jest bowiem obrona brytyjskiego stanu prawnego. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Nie, tumanie: tylko angielski "juror". I w 05.10.07, 23:45 przeciwienstwie do ciebie mam jakies pojecie o prawie na Wyspach Brytyjskich:) Nb. dosc innym od kontynentalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A ty jestes 100% analfabeta prawnym:) 06.10.07, 00:05 Jak to bolszewiki z postkomuny... Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Re: A ty jestes 100% analfabeta prawnym:) 06.10.07, 00:10 Widzisz tutaj chodzi o pewien problem moralny. W Polsce wielu stalinowców popełniło wiele zbrodni i uciekli do innych krajów. Wystąpienie o ekstradycję tej kobiety jest pewnym gestem w stronę jej ofiar czy ich rodzin. Nie mam żadnych złudzeń, że zostanie wydana Polsce. Ale przecież Ty nie jestes Polakiem i znaczenia takich (bezsensownych) gestów nigdy nie zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Fakt, znaczenia bezsensownych gestow nie rozumiem 06.10.07, 00:15 i zrozumiec NIE CHCE. Przynajmniej tak dlugo, poki robie tu za naukowca, nie zas za "lud ciemny", karmiony bezczelnie zludami w kampanii wyborczej. Teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mordo.ty.moja Zaraz na Zachodzie będą trąbić o antysemityźmie 05.10.07, 22:50 Polaków i oczywiście sprawę wyciszą! Więcej niż pewne! Pochodzenie żydowskie jest tutaj przepustką do nietykalności, nawet dla katów, morderców, ludobójców! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Raczej o kolejnej glupocie rzadu Kaczek:) 05.10.07, 22:56 Tym razem w wykonaniu Prokuratora Generalnego - Zera Ziobry. Coz, zawszec to odmiana po Idiotce Fotydze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba PS: Czy wiesz, durniu, ILU Zydow w UK siedzi? 05.10.07, 22:58 Bardzo wielu (widac to golym okiem, gdy sie prase brytyjska regularnie czyta, bo zdradzaja daleko idace inklinacje np. do przestepstw podatkowych, choc i tak nie w tym stopniu, jak miejscowi Mahometanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Przyro mi, ale urodziles sie w zlym czasie i nie 05.10.07, 23:21 sadze, by Adolfa Hitlera ktos dla ciebie sklonowal:) A poza tym, to nie wasza nazistowska Polska, to UK, gdzie i Mosley nie wsadzal, ale to Mosleya wsadzili:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Re: Przyro mi, ale urodziles sie w zlym czasie i 05.10.07, 23:37 "wasza" Polska? A Ty kim jesteś, Chińczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Re: Od urodzenia "subjektem" Krolowej:) 05.10.07, 23:45 Good Luck Amigo! Czasami na chwilę wyciągnij sobie brytyjskiego penisa z ust i zaczerpnij świeżego powietrza! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Przykro mi, ale czlowiekiem-guma nie jestem:) 05.10.07, 23:52 I swego 100% brytyjskiego czlonka za diabla do geby nie wezme:) Nie jestem tez jak ty polska gejowska qrwa na wystepach goscinnych w Brighton, by innym Brytyjczykom dobrze robic:))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.alban O antysemityźmie to można mówić w przypadku 06.10.07, 00:45 niektórych krajów Europy Zachodniej, prawoskrętne polaczki to pospolite naziolstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Wolińska: Nie obchodzi mnie wniosek IPN 05.10.07, 23:08 "Nie obchodzi mnie wniosek IPN" Ej, jakbym slyszal Michnika. Obojetnie czy Stefana czy Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz62 Wolińska: Nie obchodzi mnie wniosek IPN 05.10.07, 23:09 a czemu pis nie było przez te 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ba, ale KTO ja wsadzi...Ty, krzykaczu? 05.10.07, 23:23 Oj, bardzo watpie - tyle twego, co sobie pokrzyczysz po polsku w internecie, a to na ani na brytyjskim sadzie, ani na brytyjskiej opinii publicznej nie robi ZADNEGO wrazenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Re: Ba, ale KTO ja wsadzi...Ty, krzykaczu? 05.10.07, 23:36 Ja jestem normalnym człowiekiem, który wyraża swoje niezadowolenie widząc jawne kpiny z prawa. Taka jest natura forów internetowych i Twoje uszczypliwe uwagi możesz przekazać swoim kolegom z PGRu Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Raczej z...Oxfordu:) A adres Wolinskiej 05.10.07, 23:41 podalem wyzej - zabawne, ale nikt z geba tu wojujacych jakos nie chce z niego skorzystac:) Sam juz pare lat temu, po pierwszym odrzuconym wniosku ekstradycyjnym, mowilem, ze prawo w UK pozwala na sadzenie Wolinskiej za ludobojstwo przed sadem w UK - niestety, nikt z polskich prokuratorow nie chcial z tej mozliwosci skorzystac, choc wytraciloby to babie z rak argument o "antysemickosci" (serio, uzyl go jej obronca)polskich zarzutow. Albo wiec dowodow przeciwko Wolinskiej nie ma (przynajmniej na tyle mocnych, by uznal je obiektywny w tejze sprawie sad), albo jest to CELOWA gra polskiej prokuratury, by Wolinska uniknela sadu i wyroku. Innej mozliwosci nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson W Polsce za tzw. "zbrodnię komunistyczną" 07.10.07, 14:14 uchodzi walenie pieścią w stół podczas przesłuchania, czy zwolnienie kogoś z pracy. Wyobraź sobie że te niedorozwoje z IPNu tego typu argumentami próbowaliby udowadniać komuś ludobójstwo, jedynie rozbawiliby Brytyjczyków swoją tępotą. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Ba, ale KTO ja wsadzi...Ty, krzykaczu? 05.10.07, 23:49 bezczelnypolak1 napisała: > Ja jestem normalnym człowiekiem Czy możesz to udowodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Ty ku.. jedna... 05.10.07, 23:32 nic cię nie obchodzi, że zabijałaś ludzi? Zabijałaś Polaków i teraz chcesz by cię zostawiono w spokoju bo ty stara już jesteś? Mam nadzieję, że cię sprawiedliwość dopadnie zanim zdechniesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Zeby to byla qrwa - te krzywdy nikomu 05.10.07, 23:49 nie robia, a niektorym nawet sprawiaja przyjemnosc... Niestety, Wolinska ma racje - przy polskiej glupocie w tejze sprawie (i polskiej blogiej nieznajomosci odmiennosci systemow prawnych w UK i USA)bedziecie ja mogli, jak Mazura, co najwyzej w tylek pocalowac. I tyle waszego, co bezproduktywnego wrzasku w necie, wrzasku "po polskiemu", by opinia swiatowa o tym nic nie wiedziala:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Re: Zeby to byla qrwa - te krzywdy nikomu 05.10.07, 23:53 Jesteś Brytyjczykiem czy Polakiem? Na pewno jesteś źle wychowanym człowiekiem bo w swoichpostach wyrażasz sie o innych pogardliwie i z wyższoscia. To bardzo nieelegancko. Nie nauczyli Cię rodzice? a może jestes sierotą? W takim razie przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Wyobraz sobie, ze w UK komusza urawnilowka nie 06.10.07, 00:00 istniala. Poza tym zaden rzad nigdy ludzi wyksztalconych nie wyzywal od wyksztalciuchow. A ze glupota i brak wiedzy jest pochodna lenistwa, nie zas kalectwa (a wiec sprawa wlasnego wyboru),to przyjete jest w UK sie z GLUPCOW smiac i z DURNI szydzic. Widzisz, gdybyscie wrzeszczali o Wolinskiej na forum BBC, to moglibyscie sprawe w UK naglosnic, urobic opinie publiczna, zainteresowac jej przeszloscia brytyjskich dziennikarzy i - kto wie - moze i pomoc sadowi w podjeciu korzystnej dla was decyzji, bo His/Her Justice TEZ czlowiek. Niestety, to co robicie na tym forum to - najwyrazniej - tylko objaw jakiejs choroby psychicznej, jakiegos masochistycznego acz proznego rozdrapywania ran. A pozytek z tego - ZADEN. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Brytyjczyk, tak mam od zawsze w paszporcie:) 06.10.07, 00:06 A wiec chyba prawda? Abstrahuje tu od faktu, ze UK jest panstwem wielonarodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba To ty jestes ten gangster Kozina, ktorego dzis 06.10.07, 00:17 policja brytyjska za kuper wziela? wiadomosci.onet.pl/1618440,28350,wiadomosceu.html Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ja mam 3 (trzy) paszporty ale jestem Polakiem 21.11.07, 13:18 A który jest prawdziwy?Pewnie żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Czy ja wiem, czy żaden pożytek... 06.10.07, 00:04 > jakiegos masochistycznego acz proznego rozdrapywania ran. A pozytek > z tego - ZADEN. Moze ktoś się wk... i podejmie się aresztu obywatelskiego? :) Ja mam przez ocean trochę za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba I CO z tego aresztu? Widac nadal prawa, tego 06.10.07, 00:13 odmiennego prawa anglosakiego, nie znasz. 1) Areszt obywatelski jest legalny tylko przy lapaniu zloczyncy na goracym uczynku (przynajmniej w UK, niewyksztalciuchy z b.kolonii mogli - jak z ortografia - cos pokrecic), a wiec za co Wolinska "red handed" lapac? Za niewyparzona gebe? Ni w UK, ni w USA (1 poprawka) za cholere tego sie zrobic nie da. 2)Zarzuty i tak musi postawic miejscowa policja, a JAKIE by mozna w tym przypadku postawic? Ze zaarasztowano babe obywatelsko za bezczelnosc? Zlituj sie, czlowieku! Trzeba bylo przodkow prosic, by Wolinska obywatelsko aresztowali, gdy wydawala swe wyroki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Nie rozumiesz, Onufry. Nie rozumiesz... 06.10.07, 00:26 Ja piszę, co piszę, ostrożnie, żeby nie podpaść pod paragraf o nawoływaniu do przestępstwa. Gdybym napisał "założyć wściekłej stalinowskiej suce wór na łeb, wpakować do bagażnika, zawieźć do Polski i wyrzucić przed prokuraturą", to bym podpadł, dlatego piszę delikatnie i z przymrużeniem oka o "areszcie obywatelskim. A Ty mi z interpretacją dosłowną, czy jest to zgodne z prawem. Otóż teoretycznego (ehm, ehm) sprawcę tego hipotetycznego czynu GUZIK by obchodziło, czy jest zgodne. Obchodziłoby, że służy wymierzeniu sprawiedliwości, że złapać go byłoby bardzo trudno, że organizacyjnie rzecz jest prosta do wykonania po wejściu Polski do strefy Schengen, i że nie narażałoby zanadto stosunków z Wielką Brytanią (co miałoby miejsce, gdyby rzecz zorganizowało państwo, jak Mossad porwanie Eichmanna). Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ba, ale ani Wlk.Brytania, ani Republika Irlandii 06.10.07, 00:41 NIE PRZYSTAPILY DOTAD DO TRAKTATU Z SCHENGEN. Serio! A poza tym to Wyspy, a ze wzgledu na terrorystow bardzo kontroluje sie takze i prywatne loty:) Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Re: Ba, ale ani Wlk.Brytania, ani Republika Irlan 06.10.07, 00:47 To jedna granica ryzykowna, a nie kilka, to po pierwsze. Po drugie, kontrolują raczej kto WJEŻDŻA, a nie kto WYJEŻDŻA (tu nieco zgaduję, ekstrapolując praktykę amerykańską). Hipotetyczny sprawca zapewne w ramach treningu przekroczyłby granicę parę razy, żeby sprawdzić, gdzie mniej pilnują: czy w tunelu, czy na promach. Oczywiście, jechałby kupionym z ogłoszenia, za gotówkę, samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Marzenia - babcia by ducha wyzionela:) 06.10.07, 01:04 jezdzilem samochodem, i to dobrym, najkrotsza z Polski/do Polski trasa: z Warszawy do Hamburga, stad prom do Wschodniej Anglii, ale zawsze bylo to dobrze powyzej 12 godzin (do Hamburga z Warszawy jakies 8 + prom, a przeciez babe trzeba by bylo trzymac cicho na terenie Wlk.Brytanii, a to dodatkowe pare godzin) Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Re: Marzenia - babcia by ducha wyzionela:) 06.10.07, 05:35 W tym momencie przypomniał mi się cytat ze Shreka. Lord Farquaad (z obłudnym smutkiem, wznosząc ślepia ku niebu: "Some of you will die, but this is a sacrifice I am willing to make." :) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Marzenia - babcia by ducha wyzionela:) 06.10.07, 12:20 Nie babcia tylko mamusia, wyrażaj się <onufry> precyzyjnie. Trochę się tu kamuflujesz niektórymi sformułowaniami, ale nieudolnie, brusowy pomiocie. Uważasz, że macie takie wpływy, że mamusi nie wydadzą polskiemu sądowi? Pożyjemy zobaczymy. Skoro można było deportować hitlerowskich zbrodniarzy po kilkudziesięciu latach pobytu w USA, można będzie wydać komunistyczną zbrodniarkę z GB, nawet jeśli to Żydówka. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Marzenia - babcia by ducha wyzionela:) 06.10.07, 13:27 elan13 napisał: > Nie babcia tylko mamusia Czy ta pani jest twoją babcią? Na syna ku.. mówi się sku..syn, jak mówi się na jej wnuka? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Tumanie, Brusowie mieli tyle dzieci ile 06.10.07, 16:29 zmarly bezpotomnie HETMAN GOSIEWSKI (ten niby przodek waszego kolejnego klamczuszka, Gosiewskiego, co zadnego syna po sobie nie pozostawil, nad czym i ...Sienkiewicz ubolowa). Jak dobrze byc takim jak wy niewyksztalciuchem - ciemny lud kazda lipe kupi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Tumanie, Brusowie mieli tyle dzieci ile 06.10.07, 16:45 onufry.zagloba napisał: > zmarly bezpotomnie HETMAN GOSIEWSKI (ten niby przodek waszego > kolejnego klamczuszka, Gosiewskiego, co zadnego syna po sobie nie > pozostawil, nad czym i ...Sienkiewicz ubolowa). Jak dobrze byc takim > jak wy niewyksztalciuchem - ciemny lud kazda lipe kupi:))) To czyj ty kundlu jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Tumanie, Brusowie mieli tyle dzieci ile 21.11.07, 13:22 A niczyj on jest ,bo w UK dawno znieśli niewolnictwo,tumanie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.alban Re: Ty ku.. jedna... 06.10.07, 00:48 swan_ganz napisał: > nic cię nie obchodzi, że zabijałaś ludzi? Jakich ludzi? Może jednego człowieka Fieldorfa, reszta to byli pospolici bandyci z WiN, NSZ i tym podobnych band. > Zabijałaś Polaków i teraz chcesz by cię zostawiono w spokoju bo ty > stara już jesteś? Może jednego Polaka, reszta to polaczkowate neonazistowskie odpadki i chwała jej za to. Szkoda że pod koniec władze wymiękły i nie dokończyły, że tak powiem, wyrywania neonaziolskich chwastów. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Ty ku.. jedna... 06.10.07, 12:08 doktor.alban napisał: > swan_ganz napisał: > > > nic cię nie obchodzi, że zabijałaś ludzi? > Jakich ludzi? Może jednego człowieka Fieldorfa, reszta to byli pospolici bandyc > i > z WiN, NSZ i tym podobnych band. > > > Zabijałaś Polaków i teraz chcesz by cię zostawiono w spokoju bo ty > > stara już jesteś? > Może jednego Polaka, reszta to polaczkowate neonazistowskie odpadki i chwała jej > za to. Szkoda że pod koniec władze wymiękły i nie dokończyły, że tak powiem, > wyrywania neonaziolskich chwastów. Nie wiem, czy się orientujesz <swan_ganz>, że nazywając Wolińską qrwą, automatycznie nazywasz <onufrego> sqrwysynem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=70062055&a=70069704 I nie ma się co dziwić - istnienie takich wrednych gudłajów jak <doktor.alban>, nie powoduje, że semici są w Polsce przesadnie uwielbiani. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.alban Deratyzacja = denazifikacja!! 06.10.07, 01:00 Za mało, oj za mało neonaziolskih szczurów z WiN i NSZ zostało wyeliminowanych przez władze komunistyczne. Co ja mówię, władze komunistyczne, komuniści (doszli do władzy po 1956 roku) całkowicie zaprzestali deratyzacji neonaziolskich szczurów, a jak się szczurów nie eliminuje to się mnożą... mnożą się tak że dziś jest w Polsce 30% poparcia dla PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Deratyzacja = denazifikacja!! 06.10.07, 12:37 doktor.alban napisał: > Za mało, oj za mało neonaziolskih szczurów z WiN i NSZ zostało wyeliminowanych > przez władze komunistyczne. Co ja mówię, władze komunistyczne, komuniści (doszli > do władzy po 1956 roku) całkowicie zaprzestali deratyzacji neonaziolskich > szczurów, a jak się szczurów nie eliminuje to się mnożą... mnożą się tak że dziś > jest w Polsce 30% poparcia dla PiS... Ja rozumiem, że budzi Twoją wściekłość, że nagradzani orderami utrwalacze władzy ludowej, zostali wreszcie nazwani po imieniu - antypolskimi szmatami, komunistycznymi bandytami, budzącymi skrajne obrzydzenie kanaliami. Że tatusia, czy dziadziusia nie witają jak dawniej na osiedlu uśmiechy do miłego starszego pana. Że wszędzie mówią - to ten komunistyczny morderca ze zdjęć na wystawie IPNu. Przyszedł czas ujawnienia prawdy, i nic nie pomogą Twoje antypolskie, histeryczne popiskiwania gudłaju. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Zamknij raz morde, antypolskie scierwo, 06.10.07, 16:32 co to Polakom na sile antysemicka gebe dokleja. Do budy,folwarczny Burku, i tam sobie szczekaj! Bo harapem... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Deratyzacja = denazifikacja!! 21.11.07, 13:25 No wymiocina z elana też nie pomoże.Nie musi być nawet antysemicka żeby człowieka odrzucało. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Bronili Morela,mordowali dzieci Palestyńskie"oskar 06.10.07, 08:20 ...zali" - ... Polaków . Kiedys swiat wyciagnie wnioski z ich perfidii wobec Polski i POlaków Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Morel, Berman, Rozanski 06.10.07, 15:54 Wolinska, Brystygierpowa, Szechter vel Szwedowicz ... To tylko mikrolista gadow zabijajacych naszych patriotow - gadow, ktorych reka sprawiedliwosci nie dosiegla i prawdopodobnie nie dosiegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Musi, ze albo nie znasz "mozliwosci" amerkanskiego 06.10.07, 09:20 czy angielskiego wymiaru sprawiedliwosci, ktore w interesie panstwowym wielokrotnie zwalnialy z wiezien najgorszych przestepcow, by moc na przyklad posluzyc sie nimi w mordach politycznych w innych krajach czy wymienic na swoich zlapanych gdzie indziej szpiegow lub "przemyslowcow", albo na tyle lubisz swoje idealistyczne wyobrazenia o naszych "sojusznikach" (jak zreszta wiekszosc polskich wyksztalciuchow), ze za ich prawanem probujesz dyskredytowac nasze polskie wladze. Jako, ze o ekstradycje zarowno Mazura, Wolinskiej i wielu wielu innych, z ktorych niemala czesc oskarzona jest w Polsce o pospolite przestepstwa kryminalne (zlodziejstwo) i znajduje schronienie w kolejny "przyjacielskim" nam kraju jakim jest Izrael, staraly z podobnym do rezultatem wszystkie dotychczasowe polskie wladze. Z powazaniem niestety "nietypowy" polaczek. (co stanowi czesc naszego polskiego problemu). << dalbym sobie glowe uciac - ze zostanie wydany Amerykanom (przy pomocy ktorych go zreszta wytropiono), a nie Polakom. Powod ?>> Pragmatyczni Anglicy, nie obrazajac slabszego, licza sie tylko z silniejszym. U "slabszych", jak sobie na to pozwalaja, bezwzglednie eksploatuja wszystkie slabosci! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Wasze polskie wladze to TUMANY. Tak, niestety: 06.10.07, 16:17 Prokurator Generalny, co nie pojmuje istoty prawa i praworzadnosci nie przebrnal nawet przez aspiranture, a prezydent z premierem by dyplom zrobic - i to gdzie! W zrewolucjonizowanym UW, nie zas Akademii w Grojcu - musieli sie CYTATAMI Z LENINA I STALINA PODPIERAC:))) Na mily Bog - w polowie lat 70 i, przy doktoratach, dekade pozniej!!! Toz to wstyd, hanba i chyba chodzacy blizniaczy dowcip uniwersytecki. Tak, dobrze byc jak ich elektorat niewyksztalciuchem, bo sie nedznego poziomu intelektualnego i wyksztalceniowo-rodowych kitow tej waszej bolszewickiej "elity" nie widzi (tu Gosiewski sie klania jak potomek hetmana, ktory spadkobiercow swego nazwiska NIE POZOSTAWIL). Jeden Dorn mial niegdys niezle IQ, ale - jak widac - w tej kompanii i on zglupial! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba PS: mastera i doktorat mam z Oxfordu, w Polsce sie 06.10.07, 16:18 szczesliwie nawet nie mialem okazji urodzic i dzieki temu komuna nasaczony nie jestem, jak wasza bolszewicka "prawica" Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Mozesz miec i od samego Pana Boga 06.10.07, 17:16 Zaden tytul i wyksztalcenie nie gwarantuja nikomu racji, podobnie zreszta jak zadna szkola (nawet najlepsza) nie daje gwarancji na posiadanie racji! Ta weryfikuje najlepiej przyszlosc. Re: PS: mastera i doktorat mam z Oxfordu, w Polsc Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Odpowiedzialem tylko na zadane mi pytanie:) 07.10.07, 01:46 CO sie niewychowany niewyksztalciuch wtraca? Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Wolińska, już niedługo spotkasz "Nila" ty szmato! 06.10.07, 11:29 Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Czyli według waszych katolskich zabobonów 06.10.07, 12:09 to Nil poszedł do piekła czy Wolińska pójdzie do nieba?? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Brawo! Wykryles __a_n_g_l_i_k_a_n_i_n_a___ w tym 06.10.07, 16:36 ponoc "katoliku":))) To u nas piekla nie ma, jest zas Krolestwo Boze - dla nas Bog nie jest katem, jest kochajacym Ojcem. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Niestety, zemrze luksusowa w brytyjskim City 06.10.07, 16:34 Hospital. Lub we wlasnym lozku:))) I nawet pieklem ateistki straszyc nie mozesz... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Twoja rodaczkę dotyka antysemityzm transwescyto 06.10.07, 16:43 ...jak mógłbys sie nie odezwac w takim wypadku ... . Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba To bardziej TWOJA nizli moja rodaczka, moron:) 07.10.07, 02:08 Tak jak i ty w UK sie nie rodzila, ale w pewnym marnym kraiku w srodku kontynentalnej Europy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk forumowy transwescyto - jeszcze prbujesz udwać "An 07.10.07, 03:20 ...glika" ? Jeszcze do ciebie nie dotarło jak bardzo sie osmieszasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A transwescyta to ma cos wspolnego z maywestka? 07.10.07, 03:34 Czy - dla odmiany - ze Scytami? Ale ty durny jestes, rodaku Wolinskiej, ale durny - transwestyta (bo tak to slowo brzmi w jezyku polskim) bylbym, gdybym udawal ANGIELKE:) Duzo z toba dobrej zabawy, remekk, jak z kazdym polskim proletariackim niewyksztalciuchem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk zmieniasz płec,narodowośc, ze o nickach niewpsomne 07.10.07, 06:06 ale ob zydlistwo zdradza cie prędzej czy później (zwykle prędzej) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: forumowy transwescyto - jeszcze prbujesz udwa 21.11.07, 13:34 A ty nie udawaj,że umiesz pisać? Chodziło się na wagary zamiast na lekcje polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Niestety, zemrze luksusowa w brytyjskim City 06.10.07, 21:54 Czy tobie, Onufry, nie podoba się wizja deportacji i osądzenie tej kobiety, że tyle tu Twoich postów? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Probuje niewyksztalciuchom wytlumaczyc, ze na 07.10.07, 02:12 ekstradycje (bo deportacja obywatela UK nie wchodzi w gre - uzywasz zlego terminu - oto i wasz analfabetyzm prawny jak na dloni!)szans nie ma, bo - w przeciwienstwie do ujadajacych tu glupcow - ja PRAWO UK ZNAM. I podsuwam wariant, stosowany w UK wobec wykrytych tu nazistow: proces przed sadem brytyjskim za zbrodnie ludobojstwa popelnione gdziekolwiek w swiecie (prawo UK na to pozwala; nie ulegaja przedawnieniu tak jak i w Polsce). Nb. Mozna to bylo zrobic i ze 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Niestety, zemrze luksusowa w brytyjskim City 07.10.07, 08:22 Oni zwykle kluczą na rózne sposoby żeby tylko swój skrajny szowinizm pzrejawiający sie obrona takich jak Morel czy Brus-Wolińska jakoś "usparweidliwić" . Zresztą przy oakzji innych temtów niewygodnych także kombinują - zwróc uwage jak wija się i wykręcają w wątku dot talmudu ... . Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Wolińska, już niedługo spotkasz "Nila" ty szm 21.11.07, 13:29 To Nil już jest w piekle?Albo obydwoje w czyśćcu? Wtedy jednak Wolińska ma dużą szansę na dostanie się do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.alban Patriotyzm to zboczenie, które doprowadziło 06.10.07, 16:26 do najkrwawszych wojen i najgorszych rzezi w Historii Ci tzw. "polscy patrioci" wsławili się głównie mordowaniem Żydów, Ukraińców, nawet swoich rodaków, dobrze że wielu tych "patriotów" z WiN NSZ i innych "patriotycznych" band zostało wyeliminowanych przez UB i NKWD. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Perfidni- niereformowalni - to oni mordowali 06.10.07, 16:31 Polaków w ramach UBowni oraz na Kresach w 39 . Dzis gloryfikuja swych przodków i kontynuują te przebogata tradycje w okupowanej Palestynie ... . doktor.alban napisał: > do najkrwawszych wojen i najgorszych rzezi w Historii > Ci tzw. "polscy patrioci" wsławili się głównie mordowaniem Żydów, Ukraińców, > nawet swoich rodaków, dobrze że wielu tych "patriotów" z WiN NSZ i innych > "patriotycznych" band zostało wyeliminowanych przez UB i NKWD. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Szkoda, ze nie byli w tych mordach dosc 07.10.07, 02:14 konsekwetni, bo takie sqrwiele jak ty jednak - niestety - ciagle zyja:) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk wasze marzenia możecie realizowac tylko w Palestyn 07.10.07, 03:22 w Polsce tylko dizeki uprzejmosci sowietów mogliscie wywietrzyc swe zdziczenie . Kiedy próbowlaiscie przed wojna - zostaliscie przywołani do porządku dosyc skutecznie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Fakt, juz Churchill zalowal, ze Beduinow nie 07.10.07, 03:35 wytlukl:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.alban Uwierz mi, nie trzeba być Żydem/Niemcem/Rosjaninem 07.10.07, 04:43 by chcieć zrobić porządek z tymi nadwiślańskimi głąbami. Takie naprzykład rozbiory poparła cała ówczesna Europa, czyli też Włosi, Brytyjczycy, Francuzi, Skandynawowie byli za rozwaleniem tej wylęgarnia szlacheckiej anarchii zwanej Rzeczpospolitą. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk wypędznie was takze poparła cała Europa-tylko 07.10.07, 06:08 ...w tej "wylęgarni" skamlając znajdowlaiście schronienie . O postawie Europy podczas wojny w porównaniu z Polakami nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: wypędznie was takze poparła cała Europa-tylko 07.10.07, 08:47 Pracuje z Portugalczykami i czesto rozmawiamy o swoich "starych krajach". Kiedy opowiadam im o problemie zydowskim w Polsce, raz krotko powiedzial mi tak : bo wy sobie nie umiecie poradzic. Zrobcie z nimi porzadek jak my zrobilismy 400 lat temu. Wszystkim kopa w d... i won z Portugali. Hiszpanie zrobili tak samo. Niewielu ich zostalo ale ani glowy nie podniosa do gory dotad, bo wiedza ze zaraz by oberwali zdrowo i won z Portugalii. Mietek jak na to wszystko patrzy to sie w grobie przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: wypędznie was takze poparła cała Europa-tylko 07.10.07, 13:40 polonus3 napisał: > Pracuje z Portugalczykami i czesto rozmawiamy o swoich "starych > krajach". Kiedy opowiadam im o problemie zydowskim w Polsce, raz > krotko powiedzial mi tak : bo wy sobie nie umiecie poradzic. Zrobcie > z nimi porzadek jak my zrobilismy 400 lat temu. Wszystkim kopa w d... > i won z Portugali. No i jak się to dla nich skończyło? Z potęgi kolonialnej i handlowej stali się nagle jednym z najbardziej zacofanych krajów Europy, dopiero wstąpienie do EWG (dla was rasistowskie śmiecie to też pewnie "żydostwo") zamieniło tego ostatniego w Europie faszystowskiego bękarta w normalne cywilizowane państwo Europejskie. > Hiszpanie zrobili tak samo. Wygnali i Żydów i Arabów i z największego imperium świata stoczyli się na samo dno i też dopiero EWG/UE zamieniła Hiszpanię w normalne państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: wypędznie was takze poparła cała Europa-tylko 07.10.07, 14:15 Czy chcesz powiedzieć, że gdyby Żydzi nie byli wypędzeni z Portugalii i Hiszpanii, to te kraje rozwijały by sie lepiej i szybciej? Czy uważasz, że gdyby Polską rządzili Geremek, Borowski, Michnik, Lityński, Safjan, Smolar, Śpiewak, gdyby do władzy wrócił Kwaśniewski, to Polska rozwijałaby się lepiej i szybciej? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 A pamietacie ktore lata byly w PRLu najlepsze? 07.10.07, 15:53 - 1971-3! A dlaczego? Bo Zydzi zostali calkowicie odsunieci od wplywu na panstwo i gospodarke. Potem zaczeli bruzdzic organizujac KOR. Odpowiedz Link Zgłoś
dales.tupy Re: A pamietacie ktore lata byly w PRLu najlepsz 08.10.07, 18:11 wet3 napisał: > - 1971-3! A dlaczego? Bo Zydzi zostali calkowicie odsunieci od > wplywu na panstwo i gospodarke. Złapałeś trochę oddechu, a oni znowu zrobili cię w jajo. dales.tupy Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A pamietacie ktore lata byly w PRLu najlepsz 21.11.07, 13:47 wet3 napisał: > - 1971-3! A dlaczego? Bo Zydzi zostali calkowicie odsunieci od wplywu > na panstwo i gospodarke. Potem zaczeli bruzdzic organizujac KOR.A to wtedy pewnie rozwiązano SB,ORMO,a nawet MSW?Zbyt kiepsko fantazjujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: wypędznie was takze poparła cała Europa-tylko 07.10.07, 13:54 polonus3 napisał: > Pracuje z Portugalczykami i czesto rozmawiamy o swoich "starych > krajach". Kiedy opowiadam im o problemie zydowskim w Polsce, raz > krotko powiedzial mi tak : bo wy sobie nie umiecie poradzic. > Zrobcie z nimi porzadek jak my zrobilismy 400 lat temu. Wszystkim > kopa w d... > i won z Portugali. Hiszpanie zrobili tak samo. > Niewielu ich zostalo ale ani glowy nie podniosa do gory dotad, bo > wiedza ze zaraz by oberwali zdrowo i won z Portugalii. > Mietek jak na to wszystko patrzy to sie w grobie przewraca. Czy chcesz przez to powiedzieć, że Polacy to naród idiotów intelektualnie 400 lat za Portugalczykami? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: wypędznie was takze poparła cała Europa-tylko 21.11.07, 13:42 A najlepszy kop dawał takim polonusom J.Stalin.Niektórzy dolecieli nawet do Magadanu.Nie kopaj bo kto kopie w te dołki sam wpada. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: wypędznie was takze poparła cała Europa-tylko 21.11.07, 13:44 A najlepszego kopa dawał takim polonusom-J.Stalin.Niektórzy dolatywali nawet do Magadanu.Nie kopaj,bo kto kopie sam w te dołki wpada. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Patriotyzm to zboczenie, które doprowadziło 20.11.07, 18:44 Pewnie masz w rodzince tez takich zbrodniarzy stalinowskich i dlatego tak bredzisz lajdaku. Odpowiedz Link Zgłoś
radoslawdobry Stalinowski zbrodniarz Roman Kryże 06.10.07, 21:37 pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Kry%C5%BCe Ojciec członka PZPR, Andrzeja Kryże, pisiorkowego wiceministra sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek lorneta, ty czasami trzeźwiejesz? 07.10.07, 21:37 l.o.r.t.e.a napisał: > Stalinowskich katów, morderców polskich żołnierzy, osądzimy! Najpierw zaproponuj wprowadzenie do k.p.k. trybu postępowania w stosunku do nieobecnych. Tyle, że to znacznie przerasta możliwości twojego umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Wolińska: Nie obchodzi mnie wniosek IPN 08.10.07, 16:19 Anglicy nie wydaja nawet zbrodniarzy wojennych(litewskich i lotewskich),zezwolili na osiedlenie sie w Canada prawie calej dyw.SS Galizien (bo wiekszosc Ukraincow byla z terenow nalezacych przed IIW.S do Polski)-to uwazacie,ze wydadza Wolinska??Wolne zarty!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Kozakow wydali stalinowi w 1945 20.11.07, 18:07 Tak, ale za tych zbrodniarzy jak Brus, Wolinska,S. Michnik czy zloczyncow jak wspanialy braciszek ktory prawem kaduka wzial akt SB co chcial to czas najwyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 na tym forum jest duzo pogrobowcow stalina 20.11.07, 18:09 wlacznie z nadredaktorem mysle ze czas zamknac ta stalinowska szczekaczke. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: na tym forum jest duzo pogrobowcow stalina 21.11.07, 13:52 Lepiej zamknij się sama.Na to zawsze jest czas dogodny. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kozakow wydali stalinowi w 1945 21.11.07, 13:51 Jak ty pięknie wyliczasz kto jest zbrodniarzem,zupełnie jak stalinowski politruk. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Nareszcie nakaz aresztowania dla tzej strasznej 20.11.07, 18:46 osoby.Czas jeszcze sciagnac Pana Michnika ze Szwecji, ktory tez powinien odpowiadac za swoje czyny. Szkoda, ze info o nakazie aresztowania dla Wolinskiej przez GW jest objete najwidoczniej cenzura i nic o tym nie pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk bronili morela zbrodnie obciążają ich cywilizacje 20.11.07, 18:51 ...obrona brus-wolińskiej potwierdza teze iż NIEROZLICZONE - równie masowe co i zdziczałe zbrodnie na Polakach obciążają ich wszytskich . O ich niebywałej perfidii swiadczy to iż proceder obrony zwyrodnialców nie przeszkodził im w najbezczelniejszym "oskarżaniu"... "Polaków" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: bronili morela zbrodnie obciążają ich cywiliz 21.11.07, 13:54 Już nie bredź.Nawet literki ci się plączą. Odpowiedz Link Zgłoś