jerzy.zywiecki 10.10.07, 08:36 To niech mi PiSuary w końcu powiedzą jaki mają stosunek do hitlerowskiego epizodu obecnego papieża.Bo do niego na spotkania to jechać mogą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lehoo Szalom, Herr Grass 10.10.07, 19:45 Opinia Jacka Kanalii-Kurskiego jako żywo kojarzy mi się z wierszykiem o tęczy i żabie. Mniej więcej tak to leci: Żaba: "Czym tęczy się odwdzięczę ? Chyba opluję tęczę. " Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Ile Gdańsk wydał na uczczenie Obrońców Poczty ? 10.10.07, 21:03 cytat z artykułu PiS ze względu na kilkutygodniową służbę Grassa w oddziałach SS podczas II wojny światowej sprzeciwia się świętowaniu urodzin noblisty w Gdańsku i twierdzi, że miasto nie powinno wydawać 350 tys. zł na ich organizację. Czy ktos wie ile obecne (zdominowane przez PO ) władze Gdańska wydały pieniedzy na uczczenie rocznicy zamordowania (05.10.1939 ) Obrońców Poczty Polskiej w Gdańsku?(atakowanej m.in. przez SS) A może ktos wie ile pieniędzy przeznaczyły władze Gdańska dla uczczenia pamieci 10 letniej dziewczynki (znajomej dozorcy Poczty, była tam przypadkiem 01.09.1939) , ktorą bohaterscy zolnierze niemieccy "potraktowali" miotaczem ognia , gdy chciała opuscic Poczte? Pprzypominam ,ze zmarła po 7 tygodniach okrutnych cierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok gościu, Ciebie poczta nie interesuje, 10.10.07, 21:13 nawet nie wiesz, o co w tym chodzi. Ty jestes specjalista od Judeopolonii. Więc, zajmuj sie tym judzeniem antyjudejskim. To ten piss nie ma już rezerw, że musi byle kogo do ataku rzucać? Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Szalom, Herr Grass 10.10.07, 21:43 kurski, ty nawet slimakiem nie jestes.......... fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Szalom, Herr Grass 10.10.07, 22:42 > To niech mi PiSuary w końcu powiedzą jaki mają stosunek do > hitlerowskiego epizodu obecnego papieża.Bo do niego na spotkania to > jechać mogą. Różnica polega na tym, że Ratzinger swojej służby w Wehrmachcie (z którego zresztą zdezerterował) nigdy nie ukrywał, zas Grass swoją służbę w SS ukrywał przez całe życie, w dodatku pietnując z zapałem udział byłych esesmanów w zyciu publicznym Niemiec. Co oczywiście w niczym nie zmienia faktu, że pisarzem jest świetnym i dla stosunków polsko-niemieckich w ogólności, a dla Gdańska w szczególności zrobił wiele dobrego. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Szalom, Herr Grass 10.10.07, 22:47 Kichac na cala reszte i awantury wokol, ale... 350 tysiecy??? Z podatkow? 350 tysiecy na urodziny jakiegos pisarza? Ku.., ciarki mi po plecach przeszly. Odpowiedz Link Zgłoś