Dodaj do ulubionych

Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t...

11.10.07, 10:19
Absolwenci podstawówek siłą przewodnią Narodu!
Obserwuj wątek
    • kaaarooll Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t... 11.10.07, 10:19
      ludwik jego pies saba i reszta glabosciuchow z pisu chyba zyja w innym
      swiecie, jakims rownoleglym...bo jest dokladnie odwrotnie :)
      • lmblmb Dorn musiał wstać z hibernacji. 11.10.07, 10:27
        > bo jest dokladnie odwrotnie :)

Dokładnie, to nie współczucie motywuje ludzi do działania, a strach przed głodem.

Dorn musiał wstać z hibernacji.
        • piglowacki Dorn musiał wstać z hibernacji. 11.10.07, 10:29

Kilkanaście dni po objęciu wAAAdzy przez P(i)C reaktywację napisałem:

„wzniosła retoryka WADZY w jedną, a czyny w drugą stronę; a zza każdego zamysłu
          spoziera bolszewizm; prawo to jest dla ……, a nie dla REWOLUCJONISTÓW mORALNYCH z
          PiS; im wszystko wolno, cel uświęca środki, podstępy, kupczenie i matactwa,
          nieformalne układy, nikt obcy, wyłącznie swoi; stały numer z „łapcie złodzieja”,
          …..”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Niedawno Janke w słynnym wywiadzie z Jarusiem MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCYM o
          inteligencji OBNAŻYŁ, że za POPULISTYCZNĄ RETORYKĄ GENIALNEGO ANALITYKA wielka
          intelektualna PUSTKA / GŁUSZA / PRÓŻNIA - nie ma NIC .. NIc ...Nic .. nic ..
          WIELKI P(i)C:

RZ: A jakie diamenty ma w swej koronie Prawo i Sprawiedliwość?

J.K.: Sądzę, że gdyby Zbigniew Herbert żył, to byłby takim diamentem w naszej
          koronie, choć zapewne w inny sposób, pewnie bardziej zdystansowany.

RZ: A spośród żyjących? Może pan wskazać kilka dużych nazwisk, które można
          kojarzyć z PiS albo tym kierunkiem myślenia?

J.K.: Hm (chwila ciszy)... myślę, że Wojciech Kilar, Ryszard Legutko, Zdzisław
          Krasnodębski. Spośród pisarzy Marek Nowakowski. Nie mam tendencji do uprawiania
          w ten sposób polityki, do zbierania wielkich nazwisk wokół siebie... I jeszcze
          zapewne Jarosław Marek Rymkiewicz. To nazwisko na miarę Herberta i Różewicza.

RZ: Może to jest problem, że ma pan teraz kłopot z przywołaniem nazwisk?

J.K.: Musimy wrócić do początków Porozumienia Centrum. Myśmy wtedy odrzucili
          świadomie pewien sposób uprawiania polityki, socjotechniki stosowanej przez
          naszych przeciwników. Zakładaliśmy, że trzeba rozdzielić funkcje. W kraju, w
          którym można zdobywać legitymację demokratyczną, uprawiajmy politykę w oparciu o
          tę legitymację, a nie o coś innego. No i kręgi opiniotwórcze były wówczas
          skupione wokół Tadeusza Mazowieckiego. Siłą rzeczy musieliśmy działać w próżni,
          bo niewiele ludzi z nami sympatyzowało.

„Powróćcie do swojego etosu”
          www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=429&show

JESZCZE RAZ:

RZ: Może to jest problem, że ma pan teraz kłopot z przywołaniem nazwisk?

J.K.: Musimy wrócić do początków Porozumienia Centrum. … W kraju, w którym można
          zdobywać legitymację demokratyczną, uprawiajmy politykę w oparciu o tę
          legitymację, a nie o coś innego. …. Siłą rzeczy musieliśmy działać w próżni, bo
          niewiele ludzi z nami sympatyzowało.

A za POPULISTYCZNĄ RETORYKĄ GENIALNEGO ANALITYKA WIELKI .. PIC .. PIc ...Pic ..
          pic .. pi ..pi ..pi … Nie ma NIC !!!

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już
          przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego
          konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową
          hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej
          zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.”
          - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• surfer6 Szczyt cynizmu 11.10.07, 10:33
            On przecież sam w to nie wierzy co mówi. Jeśli tak nie jest to powinien pójśc do
            lekarza
            • h5n1_kaczory Twardo i ciosy zadawać poniżej pasa, tak jak to 11.10.07, 10:38
              zrobiły wczorajsze Wiadomości TVP1.

Reporter cały dzień szukał odpowiedniego "tła", żeby skomentować
              zachowanie Prezydenta Kwaśniewskiego w Szczecinie... i znalazł.

Wystąpił w Warszawie na tle pomazanych plakatów liderów LID-u.
              Wandale dopisali na plakacie posła Kalisza słowo "WIEPRZ" oraz
              zamalowali mu oczy na wzór zdjęć, gdy prasa publikuje wizerunki osób
              podejrzanych o popełnienie przestępstw. Drugi zniszczony w podobny
              sposób był plakat posłanki Piekarskiej.

TVP wyjątkowo po chamsku wpisuje się w trwającą kampanię wyborczą.
              To, że telewizja publiczna jest prywatną telewizją rządu i PIS-u to
              wszyscy wiedzą, ale takie ciosy poniżej pasa to już gruba przesada.

To jest SKANDAL!
              • maciej.popielarz Do p.Dorna 11.10.07, 10:54
                Jako "wykształciuch" informuję Pana panie Dorn:

z fundamentalnego punktu widzenia mam Pana i pańską partię w głębokim poważaniu.

Miałem nie głosować bo akurat podczas wyborów będę za granicą. Ale zmieniłem
                zdanie - zagłosuję w konsulacie "Aby nie wstydzić się Polski", przez takich
                "inteligentów" jak Pan.
                • mageillusionist Re: Do p.Dorna 11.10.07, 11:01

> Jako "wykształciuch" informuję Pana panie Dorn:
                  >
                  > z fundamentalnego punktu widzenia mam Pana i pańską partię w głębokim poważaniu
                  > .
                  >
                  > Miałem nie głosować bo akurat podczas wyborów będę za granicą. Ale zmieniłem
                  > zdanie - zagłosuję w konsulacie "Aby nie wstydzić się Polski", przez takich
                  > "inteligentów" jak Pan.

Oby więcej takich ludzi, ja sam również zamierzam głosować na partię, która nie
                  będzie zabierać bogatym aby dać biednym, tylko partię która pozwoli wszystkim
                  zarobić w tańszym państwie, niż wielka komunistyczna machina pisuarowska.
                  • gyubalwahazar Oj, nie obrażaj ty robotnika!!! 11.10.07, 11:40
                    Wykształciuchu wstrętny "nie obrażaj ty robotnika, któren wraz z
                    chłopem i inteligentem pracujoncym stanowiom zdrowom siłe narodu...
                    Zapisałeś??
                    Nie, ja to znam na pamięć"

pl.youtube.com/watch?v=zKiWR_wJC9w
                    Mam nadzieję że coś wam to przypomni

• amus007 W jaki to sposób zintegrowałem sie z panem Krauzem 11.10.07, 11:47
                      W jaki to sposób zintegrowałem sie z panem Krauzem albo z panem Ziobro?? jakoś
                      tej integracji społeczeństwa nie zauważyłem, a nawet wręcz przeciwnie masowe
                      wyjazdy rodaków na zachód prowadzą do dezintegracji narodu...
                      • iedsupo Dawajcie więcej tego dorna ! 11.10.07, 12:19
                        Niech się wypowiada jak najwięcej, niech mówi co myśli i co jeszcze
                        zrobi - przecież on przebija wszystko, co opozycja mogła sobie
                        wymarzyć! Dla Tuska i Kwacha Dorn jest jak stukaratowy brylant...

Na przykład taki "sylogizm": potrafiłeś się znaleźć w rzeczywistości
                        gospodarczej = jesteś aferzystą i złodziejem. Bravo, bravissimo!
                        Jakie to daje pole do interpretacji, ileż możliwości... Masz
                        mieszkanie - ukradłeś. Masz samochód - wyłudziłeś. Masz konto -
                        afera. Towarzysz Dornżyński wszystkich wykształciuchów rozkułaczy.
                        • katecheta A naród napisze list do dórnia! A może do dornego? 11.10.07, 12:24
                          Jak może jakiś byle ochlapus reprezentować normalne społeczeństwo?!
                          • wujekmik Re: A naród napisze list do dórnia! A może do dor 11.10.07, 12:27
                            Jarek to najwiekszy byle ochlapus
                            • seroo1 Wal się na ryj głupi Durniu. 11.10.07, 14:35
                              To pisałem ja - wykształciuch i proszę tego nie usuwać. Dlaczego
                              inwektywy, wulgaryzmy i obraźliwe epitety mają być kierowane tylko
                              jednokierunkowo ????
                              • czystypociag Re: Wal się na ryj głupi Durniu. 11.10.07, 14:43
                                ach, oni są intylygientni...
                                marzą, by po wszystkim im postawić pomniki...
                                ale wszystko to, co z ust ich płynie, to tylko woda, woda, woda...

polecam jeden ze skeczy legendarnego kabaretu Dudek, z czasów, gdy chłop i
                                robotnik pracował na rzecz ludowej ojczyzny, a intelygient postrzegany był jako
                                bumelant... (myślałem, że czasy te już nie wrócą)

pl.youtube.com/watch?v=AU2rNcfQK0A
                                • sokolasty Re: Wal się na ryj głupi Durniu. 11.10.07, 14:59
                                  "[...]Ludwik Dorn planuje również napisać list do "polskiego
                                  aferzysty i złodzieja". Jego zdaniem, ludzie do których, ten list
                                  będzie skierowany potrafili się odnaleźć w rzeczywistości
                                  ekonomiczno-gospodarczej po transformacji.[...]"

Z tej wypowiedzu wysnuwam dwa wnioski:
                                  1. Trzeba być aferzystą i złodziejem, aby sie odnaleźć w czasach po
                                  transformacji.
                                  2. Uczciwy nie odnajdzie się - a więc wszyscy, którzy się nie
                                  odnaleźli, są uczciwi.

PiS. Jaka partia, taki elektorat.
                                  • bi_smark_z_nosa W_y_k_s_z_t_a_ł_c_i_u_c_h_y_=_Dyp lomowane_Jołopy_! 11.10.07, 15:23
                                    Ludwik Dorn:
                                    wykształciuchy muszą zmienić swój stosunek do społeczeństwa.
                                    Nie mogą zachowywać się w sposób egoistyczny i powinni
                                    włączyć się konstruktywnie w życie publiczne kraju.

strem z GWna:
                                    "List do wykształciucha" ma przekonać
                                    do PiS-u część polskiej inteligencji....
                                    ........................................................

Zasadniczy błąd pisarczyka z GWna !!!
                                    Wykształciuchy nie są
                                    częścią Polskiej Inteligencji !!!

ps

Wykształciuchy
                                    to produkt Intelibecji !

Polskie uczelnie to przechowalnie
                                    tępaków, profesorków masowo mianowanych
                                    przez komunę za polityczne psłuszeństwo,

różnej maści doktorków piszących prace
                                    o bujaniu obłoków i tzw. pracowników naukowych
                                    cała ta zgraja żyje nędznie z tzw. prac zleconych
                                    nienawidząc szczerze pracy dydaktycznej
                                    i studentów :)

paradoksalnie siedząc w bagiennym Układzie
                                    nie mają ochoty z niego się ruszyć :)

ich produktem są wykształciuchy :(

Iinteligenci to ludzie, którzy nie tylko
                                    posiadają wizje, wiedzę i wykształcenie
                                    ale zachowali coś z z tradycyjnego
                                    etosu (honor, ojczyzna, Bóg)

Intelibecja popierająca Ubekistan
                                    nie posiada żadnego etosu
                                    jedynie wpojony libero-
                                    lewacko-kosmopolityczny odruch

dorabiania się za wszelką cenę
                                    okradania i zdradzania Polski
                                    i Polaków :(

• sokolasty Re: W_y_k_s_z_t_a_ł_c_i_u_c_h_y_=_Dyp lomowane_Jo 11.10.07, 15:51
                                      > Ludwik Dorn:
                                      > wykształciuchy muszą zmienić swój stosunek do społeczeństwa.

Jaki jest ten stosunek wykształciucha? Kto to w ogóle jest
                                      wykształciuch? Czy jeżeli mam kilka literek przed nazwiskiem,
                                      następnie oglądam "Szkło kontaktowe" i leję z polityków wszelkich
                                      maści i kolorów to jestem wykształciuchem? Czy coś jeszcze innego
                                      czyni człowieka wykształciuchem?

> Nie mogą zachowywać się w sposób egoistyczny i powinni
                                      > włączyć się konstruktywnie w życie publiczne kraju.

O, racja. Powinni iść głosować. I bynajmniej nie na PiS.

Do wszystkich łaczących wyrazy socjalny i liberalny - są one
                                      sprzeczne! Socjalista chce opieki państwa nad sobą, liberał nie chce
                                      by to państwo go czochrało z jego pieniędzy! Jeden chce dostać,
                                      drugi nie chce by mu zabrano. Niby różnica mała, ale jednak wielka.
                                      Zeby nazwać kogoś socjal - liberałem należy mieć wrodzoną niechęć do
                                      do SWO PWN.

Ale do kogo ja piszę.

PiS. Jaka partia, taki elektorat.

• poszeklu PO otworzy wam wiezienia i przylaczy do Niemiec!!! 11.10.07, 17:30
                                        Ci, ktorzy przez ostatnie dwa lata nie mogli krasc,
                                        ani robic przekretow, czy afer, musza glosowac na
                                        Platforme Oszustow.
                                        Takze ci, ktorzy chca przylaczenia Polski do Niemiec,
                                        maja jedyna szanse w wermachtowcu herr Tuske i jego
                                        POwiernictwie Pruskim.
                                        • obywatelpislandii Re: PO otworzy wam wiezienia i przylaczy do Niemi 11.10.07, 17:49
                                          hm, a jedyną szansą dla ciebie biedaku jest herr psychiatra, smutne...
                                          • her_thuske_pies_kanclerki P__O__L__I__D__=__K_o_n_i_e_c__P_ O_L_S_K_I__!!!!!! 11.10.07, 18:11
                                            To byłby koniec Polski !:(
                                            mendowaty Thuske z mgr Pijakiem
                                            cofają zegary :(

likwidują CBA i ABW
                                            przywracają WSI :(

Powraca rozkradanie Polski
                                            jak za czasów Prezia i Bolka,

Powraca Balcer i
                                            wprowadza gigantyczne bezrobocie,
                                            Szaleje drożyzna - chleb kosztuje 15 Euro !
                                            10 mln Polaków ucieka na emigrację,

Na Ziemie Odzyskane powracają przepędzeni ,
                                            Ulice dostają szwabskie nazewnictwo,
                                            Powstają pominiki polskich zbrodni na hiterowcach,
                                            Auszwic byłym polskim obozem koncentr....

Orlen i Naftoport w rękach kacapa,
                                            Polska współfinansuje bałtycką gazrurę,
                                            Gaz jest tylko w butlach na kartki :(
                                            Benzyna jest racjonowana,

Za sprawą POLID
                                            Polska rozpada się na

Euro-regiony:
                                            Pomeranię, Silesię, Prusię,
                                            Wartanię, Masowię,

które spontanicznie przyłącząją się
                                            albo do hitlerlandu albo do
                                            obwodu kaliningradzkiego !:((((

ps
                                            FANTAZJA ?
                                            TEN KTO PRZED ROKIEM 1772
                                            MÓWIŁ O ROZBIÓRZE POLSKI
                                            BYŁ UWAŻANY ZA WARIATA !
                                            • seroo1 Re: P__O__L__I__D_ 11.10.07, 19:49
                                              PO PIERWSZE: zakładam, że to co piszesz nastąpi (powrót Niemców
                                              itede itepe) - to ja wiem, czego się boicie - nie będzie w tym nowym-
                                              starym państwotworze miejsca dla politycznych imbecyli. W każdym
                                              razie już dzisiaj przenosiłbym się na Waszym miejscu na Białoruś lub
                                              do Iranu. To są mniej więcej ustroje, które by Wam pasowały.
                                              PO DRUGIE: jestem przy zdrowych zmysłach, dlatego nie zakładam tego
                                              co powyżej. Osobnikom reprezentujacym jednak taki światopogląd radzę
                                              NATYCHIAST skorzystać z pomocy dobrego psychiatry...Niestety przez
                                              dwa lata superrządów zamiast pomysłu na służbę zdrowia
                                              superepecjaliści ułapali JEDNEGO lekarza i objawiają go teraz po tv
                                              jak niegdyś kobietę z brodą na średniowiecznych jarmarkach. Dlatego
                                              na specjalistę od psychiatrii nie masz biedaku co liczyć - płucze
                                              kufle na zmywaku w Irlandii. I czego się jeszcze bamboszu wyćwieżasz
                                              na forum ????
                                              • sokolasty Re: P__O__L__I__D_ 11.10.07, 20:29
                                                Chciałem coś napisać w odpowiedzi na posty szekla, hertuska aka bismarka (jakie
                                                nicki, takie posty), ale po co. I tak nie zmieni to nic w ich oderwanych od
                                                faktów i rzeczywistości postach.
                                                • niesiolek_matolek_rynsztok Re: P__O__L__I__D__=__K_o_n_i_e_c__P_ O_L_S_K_i__!! 11.10.07, 21:15
                                                  Koalicja POLID jest już zawarta :(((

Wielkie z tego faktu skutkujące
                                                  niebezpieczeństwo dla Polski i Polaków !
                                                  może być początkiem końca RP !:(

Sondaże dają PIS ok. 40 procent !
                                                  ale Wermahto-Bolszewia (POLID) ma
                                                  łącznie ciągle ok. 48 procent :(((

Jeżeli nawet wziąć poprawkę na
                                                  łże-sondażowe oszustwo
                                                  to może być jednak za mało :(((

Aby uratować Polskę przed zagładą
                                                  PIS musi zdobyć 51 procent
                                                  mandatów w Sejmie !!!

60 procent mieszkańców Polski
                                                  to niestety tępe polaczki wybierające
                                                  albo szwabską agenturę - Pokemonię
                                                  albo kacapską agenturę zydo-komunę :(
                                                  albo nikogo nie wybierające :(

10 procent to autentyczne czerwone
                                                  badziewie rak na piersi Narodu

30 procent to świadomi zagrożeń
                                                  patrioci popierający PIS

Czy to jednak wystarczy
                                                  aby być Narodem, który
                                                  da radę przetrwać pomiędzy dwoma
                                                  barbarzyńskimi nacjonalizmami ?

które nie tak dawno wymordowały
                                                  dziesiątki milionów ludzi
                                                  i omal nie zgładziły Narodu Polskiego :(
                                    • obywatelpislandii Re: W_y_k_s_z_t_a_ł_c_i_u_c_h_y_=_Dyp lomowane_Jo 11.10.07, 16:48
                                      no coś w tym jest, jeśli ktoś wykształcił taki brak mózgu, jaki reprezentuje
                                      autor tej wypowiedzi. Pracuję na uczelni, ciężko i uczciwie, nie mam nic
                                      wspólnego z komuną (w przeciwieństwie do PIS-u, którego państwo do złudzenia
                                      przypomina PRL, a służący ubecji służą pisiorom, robiąc karierę) i wypraszam
                                      sobie tego typu wypowiedzi, które w normalnym kraju byłyby jedynie świadectwem
                                      stanu chorobowego, a tu kształtują wymiar publicznego dialogu,

bez poważania zakompleksieńcu i frustracie
                                    • grgkh Re: W_y_k_s_z_t_a_ł_c_i_u_c_h_y_=_Dyp lomowane_Jo 11.10.07, 18:11
                                      bi_smark_z_nosa napisał:

> Iinteligenci to ludzie, którzy nie tylko
                                      > posiadają wizje, wiedzę i wykształcenie
                                      > ale zachowali coś z z tradycyjnego
                                      > etosu (honor, ojczyzna, Bóg)

Bóg to urojenie - nie było, nie ma i nigdy nie będzie takiego
                                      indywiduum na tym świecie. Ojczyznę obrzydzili mi ci, którzy pod tym
                                      pretekstem, dla chorej chęci osobistego sprawowania nade mną władzy
                                      chcą mnie poróżnić z innymi ludźmi. A od mojego honoru wara im.
                                      Tradycyjny etos, to jest to, dzięki czemu Polska ponosiła swoje
                                      największe klęski dziejowe - czas to zmienić.
                                      • niesiolek_matolek_rynsztok Re: W_y_k_s_z_t_a_ł_c_i_u_c_h_y_=_Dyp lomowane_Joło 11.10.07, 19:01
                                        grgkh napisał:

> > ale zachowali coś z z tradycyjnego
                                        > > etosu (honor, ojczyzna, Bóg)
                                        >
                                        > Bóg to urojenie - nie było, nie ma i nigdy nie będzie takiego
                                        .......
                                        > Tradycyjny etos, to jest to, dzięki czemu Polska ponosiła swoje
                                        > największe klęski dziejowe - czas to zmienić.

No to zmieniając wypier...laj :)
                                        kosmolityczny libero-lewacki jołopie :)
                                        za granicę kible szorować :)

• maruda.r Re: Wal się na ryj głupi Durniu. 11.10.07, 15:33
                                    sokolasty napisał:

> "[...]Ludwik Dorn planuje również napisać list do "polskiego
                                    > aferzysty i złodzieja".

To musi go zaadresować do braci Kaczyńskich.

• mkot2005 Najlepiej ośrodki odosobnienia. 11.10.07, 16:08
                                      Druty kolczaste, do jedzenia brukiew, obierki, polewanie
                                      niepokornych wodą, te rzeczy.
                                      Wykształciuch w N-tym pokoleniu.
                                • mis22 Budowa totalitarnej II PRL przez PiS 11.10.07, 15:08
                                  surfer6 napisał:
                                  > On przecież sam w to nie wierzy co mówi. Jeśli tak nie jest to
                                  > powinien pójśc do lekarza

Wydaje mi się, że wierzy w to co mówi. Kaczyńscy i PiS konsekwantnie
                                  dążą do budowy totalitarnej II PRL nazywając ją IV RP. Żydzi przed
                                  II wojną światową też nie wierzyli aby tak cywilizowany i kulturalny
                                  naród jak Niemcy zaczęli masowo mordować. W kilka lat później 6 mln
                                  Żydów było martwych. Polacy, jeśli pozwolą na kontynuację
                                  przejmowania państwa, radia, telewizji, sądów przez PiS skończą
                                  żyjąc w totalitarnej II PRL gdzie będzie cenzura, aresztowania za
                                  krytykę jedynie słusznej linii wodza etc. Głosować będą mogli tylko
                                  na wyselekcjonowanych prawych i sprawiedliwych kandydatów.
                                  • katrina_bush Wykształciuchy do kamieniołomów ! TKM ! 11.10.07, 15:36
                                    Wykształciuchy do kamieniołomów, na roboty przymusowe !

TKM !
                                  • mkot2005 To przesada, ale 11.10.07, 16:46
                                    zastanawiam się, w jakim stopniu. I to jest problem: rzecz nie w
                                    różnicy jakościowej, ale w ilościowej. PiS dąży do stworzenia
                                    totalitarnego państwa, i nie wiadomo, gdzie sie zatrzyma, czy też
                                    gdzie go zatryzma UE. W krańcowym przypadku, Kaczyńscy mogą
                                    spowodować wystąpienie Polski z UE, a UE oczywiście nie będzie
                                    interweniować.
                              • wrojoz Re: Wal się na ryj głupi Durniu. 11.10.07, 17:36
                                seroo1 napisał:

> To pisałem ja - wykształciuch i proszę tego nie usuwać. Dlaczego
                                > inwektywy, wulgaryzmy i obraźliwe epitety mają być kierowane tylko
                                > jednokierunkowo ????
                          • babcia.klozetova Re: A naród napisze list do dórnia! A może do dor 11.10.07, 12:46
                            A czyż to społeczeństwo nie jest w większości ochlaptusowe?? Zobacz, jakie jest
                            spożycie na głowę! :-P
                            • solveik Re: A naród napisze list do dórnia! A może do dor 11.10.07, 13:41
                              Obrazili ludzi inteligentnych nazywając ich wykształciuchami, a teraz odwracają
                              kota ogonem. Nadają temu słowu inne znaczenie zabarwione politycznie. Innymi
                              słowy dorabiają ideologię do krzaków. I co Dorn myślisz, że się nie połapiemy?
                              • husyta Wykształciuchom trzeba podkładać nogi 11.10.07, 14:25
                                albo rozszypać im na drogę szkło,

tylko jak się połapią, to was złapią i wam wleją, drogie kaczuszki
                                kłamczuszki
                                • xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx No to jesteśmy w niezłym towarzystwie 11.10.07, 14:31
                                  Ludwik Dorn uważa, że "wykształciuchy" muszą zmienić swój stosunek
                                  do społeczeństwa.
                                  Marszałek Sejmu w Programie I Polskiego Radia powiedział, że jest
                                  zdania, że z tą grupą społeczną trzeba postępować twardo.

Ludwik Dorn planuje również napisać list do "polskiego aferzysty i
                                  złodzieja". Jego zdaniem, ludzie do których, ten list będzie

No to jesteśmy (wykształciuchy) w niezłym towarzystwie

Ps. Rozumiem, że do siebie listu zamiaru pisać nie ma
                        • abnegat.ltd Re: Dawajcie więcej tego dorna ! 11.10.07, 12:35
                          Mnie przekonal. Mialem nie isc do wyborow. A pojde. I zaglosuje.
                          Tak na marginesie: dla dobra demokracji polskiej powinien wystepowac
                          jak najczesciej, a jego swiatle slowa winny byc cytowane wszedzie i
                          kazdemu.
                          Proponuje jeszcze:
                          "List do rolnika" - o zwalczaniu kulactwa i odebraniu ziemi tym
                          ktorzy maja cos wiecej niz soche (bo ukradli);
                          "List do policjanta" - o koniecznosci ukonczenia 8 klasy podstawowki;
                          "List do nauczyciela" - o koniecznosci podjecia leczenia
                          psychiatrycznego;
                          "List do prawnika" - o rozwiazaniu problemu lobby prawniczego za
                          pomaca kamaszy;
                          "List do lekarza" - jak wyzej;
                          "List do przedsiebiorcy" - o nacjonalizacji.
                          Ostatni powinien byc zatytulowany "List pozegnalny".
                          • list_otwarty_do_saby hau hau hau wrrr hau hau 11.10.07, 12:53
                          • onufry.zagloba Gdy DORNowi napluc w oczy, to powie, ze deszcz 11.10.07, 14:45
                            pada...
                            CO sie z tym facetem stalo? Na CO toto wyroslo? Spotkalem go przed
                            laty, kiedy obaj bylismy mlode chlopaki (jestesmy w zblizonym wieku)
                            na jakims piwku w Harendzie i wtedy byl to czlowiek i blyskotwliwie
                            inteligentny, i normalny, i z poczuciem humoru.
                            Coz, widac staly kontakt z nadetymi Kaczkami NIKOMU nie sluzy...
                            • wrojoz Re: Gdy DORNowi napluc w oczy, to powie, ze deszc 11.10.07, 17:36
                              onufry.zagloba napisał:

> pada...
                              > CO sie z tym facetem stalo? Na CO toto wyroslo? Spotkalem go przed
                              > laty, kiedy obaj bylismy mlode chlopaki (jestesmy w zblizonym
                              wieku)
                              > na jakims piwku w Harendzie i wtedy byl to czlowiek i
                              blyskotwliwie
                              > inteligentny, i normalny, i z poczuciem humoru.
                              > Coz, widac staly kontakt z nadetymi Kaczkami NIKOMU nie sluzy...
                              • 1410_tenrok Michnikowi wypominają koligacje, a jak kretyn 11.10.07, 20:48
                                po przodkach komuchach najgorszego autoramentu truje duby smalone o
                                ludziach, których wiedza popycha ten kraj do przodu, to wtedy to
                                całe towarzychowoła: HIP HIP HIP HURRRRRRRRRRRRRA! Zupełnie jak na
                                manifestacjach pierwszomajowych.
                                Klasa robotnicza (w sensie marksowskim) rozłożyła to, co pokolenia
                                wykształciuchów budowały, zapędzając leniuchów do łopaty i do młota.
                                Po upadku komuny pewnym jest, że niewykształciuchy to balast dla
                                społeczenstwa. A truten dorn niech idzie na drzewo!
                      • sorl2 Re: W jaki to sposób zintegrowałem sie z panem Kr 11.10.07, 12:54
                        W jaki to sposób zintegrowałem sie z panem Krauzem albo z panem
                        Ziobro?? jakoś
                        tej integracji społeczeństwa nie zauważyłem, a nawet wręcz
                        przeciwnie masowe
                        wyjazdy rodaków na zachód prowadzą do dezintegracji narodu...

Jeśli rodacy wyjeżdżają na zachód to kto do nas przyjeżdża? Krauze,
                        czy Ziobro nie będa jeździli walcem drogowy. Dezintegracja narodu
                        doprowadzi do wyniszczenia narodu.
                    • kijwoko Re: Oj, nie obrażaj ty robotnika!!! 11.10.07, 12:07
                      > Wykształciuchu wstrętny "nie obrażaj ty robotnika, któren wraz z
                      > chłopem i inteligentem pracujoncym stanowiom zdrowom siłe narodu...
                      > Zapisałeś??
                      > Nie, ja to znam na pamięć"

Ja mysle, ze lepiej przytoczyc (parafrazujac nieco) inny fragment:

- Oni (pisiory) mogą wykształciuchom skoczyć!
                      - Tak jest, mogą nam skoczyć.
                      – A gdzie oni mogą wam... skoczyć?
                      – No, Jasiu, powiedz panu.
                      – Oni mogą wykształciuchom skoczyć tam, gdzie pan może wykształciuchów w dupę
                      pocałować.
                      – Tak jest. Z tym że – Jasiu! Jeżeli używasz zwrotu „tam, gdzie pan może pana
                      majstra w... i tak dalej... pocałować”, to zawsze zostawiaj takie jakby
                      niedomówienie. Więcej inteligentnie... A poza tym bardzo dobrze.

;)
                      • kijwoko Re: Oj, nie obrażaj ty robotnika!!! 11.10.07, 12:17
                        > – Tak jest. Z tym że – Jasiu! Jeżeli używasz zwrotu „tam, gdz
                        > ie pan może pana
                        > majstra w... i tak dalej... pocałować”, to zawsze zostawiaj takie jakby
                        > niedomówienie. Więcej inteligentnie... A poza tym bardzo dobrze.

Ajajaj, przeoczylem! Tu tez oczywiscie:

" – Tak jest. Z tym że – Jasiu! Jeżeli używasz zwrotu „tam, gdzie pan może
                        WYKSZTAŁCIUCHÓW w... i tak dalej... pocałować”, to [...]"

o rządach kaczyńskich i całej reszty:
                        "Jeszcze nigdy tak wielu nie musiało się wstydzić tak bardzo za tak niewielu"
                        • sorl2 Re: Oj, nie obrażaj ty robotnika!!! 11.10.07, 13:01
                          o rządach kaczyńskich i całej reszty:
                          "Jeszcze nigdy tak wielu nie musiało się wstydzić tak bardzo za tak
                          niewielu"

Oj były jeszcze gorsze czasy:)W totalitarnych systemach wielu mogło
                          się wstydzić za jednego głupka
                      • e-4l Re: Oj, nie obrażaj ty robotnika!!! 11.10.07, 14:28
                        wężykiem, wężykiem.
                    • a.k.traper "Zrównac inteligenta z robotnikiem, 11.10.07, 16:20
                      robotnika z chłopem a chłopa z ziemią" to pamietasz? albo "Kazda
                      fura gnoju wywieziona na pole, to powazny cios dla imperializmu"
                      teraz najaktualniejsze to: "Mamy jedna Polske i wspólnie za nią
                      odpowiadacie" Pzdr.
                    • wrojoz Re: Oj, nie obrażaj ty robotnika!!! 11.10.07, 17:35
                      gyubalwahazar napisał:

> Wykształciuchu wstrętny "nie obrażaj ty robotnika, któren wraz z
                      > chłopem i inteligentem pracujoncym stanowiom zdrowom siłe narodu...
                      > Zapisałeś??
                      > Nie, ja to znam na pamięć"
                      >
                      > pl.youtube.com/watch?v=zKiWR_wJC9w
                      > Mam nadzieję że coś wam to przypomni
                      >
                  • a.k.traper Panie Dorn, chce pan osobiscie rozmawiać twardo? 11.10.07, 11:42
                    Słuzę, bo pana inteligencja uwłacza ludziom którzy cos dla tej
                    Polski uczynili i czynią
                    • zorro_zx Re: Panie Dorn, chce pan osobiscie rozmawiać twar 11.10.07, 12:08
                      Dorna ktoś w końcu wyzwie na ubitą ziemię i ręcznie nauczy go kultury...
                      • a.k.traper Żaden pisior nie stanie na placu, chyba ze 11.10.07, 12:16
                        z immunitetem i ochroną, to tchórze.
                        • wrojoz Re: Żaden pisior nie stanie na placu, chyba ze 11.10.07, 17:36
                          a.k.traper napisał:

> z immunitetem i ochroną, to tchórze.
                      • sorl2 Re: Panie Dorn, chce pan osobiscie rozmawiać twar 11.10.07, 13:04
                        zorro_zx napisał:

> Dorna ktoś w końcu wyzwie na ubitą ziemię i ręcznie nauczy go
                        kultury...

Jego właśnie już ktoś wyzwał na ubitą ziemię i nauczył...
                        A kultury i dyplomacji to niestety wszystkim politykom brakuje.
                  • zorro_zx Re: Do p.Dorna 11.10.07, 12:06
                    Po raz pierwszy w nowej rzeczywistości zagłosuję. Nie podoba mi się żadna
                    partia, ale obojętnie - Partia Kobiet, PO, LiD - przeciwko PiS.
                • guantanamero Do trefnisia Kaczynskich, p. Dorna 11.10.07, 11:16
                  pan smieszy, tumani, przestrasza, ale nas pan nie przestraszy. niby
                  pan mialby z nami postepowac twardo? kiedys ktos panu wskaze
                  wlasciwe miejsce w szeregu kieszonkowych, anachronicznych pseudo-
                  dyktatorkow. mam nadzieje ze juz w tych wyborach, a jak nie to w
                  nastepnych. Tylko Polski szkoda....
                • jsw Do p.Dorna 11.10.07, 12:16
                  Ludwiku Dorn!. Chcesz ze mną twardo?. Mnie to pasuje. Stawaj więc ty pało zakuta, ty pajacu na sznurkach, ty sprzedajna mordo na ubitej ziemi. Skuje ci tę twoją nieogoloną morde na befsztyki skoro tego chcesz
                  • a.k.traper Pisuary maja twarde zasady 11.10.07, 14:24
                    Staną jak bedziesz lezał z skuty, a oni dla pewnosci z "borowikami"
                    i immunitetem w garsci. Takie sa ich niezłomne zasady, od
                    piaskownicy, zakapowac i skopac lezacego, pluc jak się jest
                    bezpiecznym. Na solo nie maja szans nawet po dwóch.
                    • wrojoz Re: Pisuary maja twarde zasady 11.10.07, 17:37
                      a.k.traper napisał:

> Staną jak bedziesz lezał z skuty, a oni dla pewnosci
                      z "borowikami"
                      > i immunitetem w garsci. Takie sa ich niezłomne zasady, od
                      > piaskownicy, zakapowac i skopac lezacego, pluc jak się jest
                      > bezpiecznym. Na solo nie maja szans nawet po dwóch.
                    • stawonog to prawda 11.10.07, 20:51
                      dzisiaj probowalem zadac Kaczorowi pytanie o jego klamstwa. Niestety
                      nie odpowiedzial, tylko wybyl ze spotkania :)
              • lahdaan Re: Twardo i ciosy zadawać poniżej pasa, tak jak 11.10.07, 11:03
                Zgadza się. Wcale mnie to jednak nie zdziwiło. Podobnie jak nie zdziwił mnie
                materiał dotyczący mafii węglowej - "usprwiedliwianie Ziobry" ws. nakazu
                przeprosin SLD. Żałosne.
            • wissenwertes Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twardo. 11.10.07, 10:42
              Dobrego "OJCA" ma Dorn. Gratulacje. Jeszcze tylko niemieckiego sie bauczyc i
              moze przeczyta cos od innego "OJCA" ktory swoj narod krotko za morde trzymal i
              problemy rozwiazywal (jak Dorn).
              • konread Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 10:48
                Dorna trzeba wysłać do przedszkola, aby się od podstaw kultury i szacunku dla
                innych nauczył, bo widać że gostek ma z tym kolosalne problemy!
                • wrojoz Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 17:37
                  konread napisał:

> Dorna trzeba wysłać do przedszkola, aby się od podstaw kultury i
                  szacunku dla
                  > innych nauczył, bo widać że gostek ma z tym kolosalne problemy!
              • kragg Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 11:03
                > Dobrego "OJCA" ma Dorn. Gratulacje.

No nie wiedziałeś?
                Przecież pis to tak naprawdę rasowi bolszewicy. Styl wypowiedzi, sposób myślenia
                identyczny jak komuniści z KPZR.
                • zegrz Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 11:33
                  Niestety, wielu z nich "wyniosło" to po prostu z domów.
                • zorro_zx Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 12:16
                  Byli już tacy sprytni, jak Dorn. W Rosji rewolucjoniści wyrzynali inteligencję,
                  podobnie robili naziści w Niemczech. Dorn swymi słowami pokazuje, że głupota i
                  nienawiść nie mają granic.
                • babcia.klozetova Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 13:27
                  kragg napisał:

> Przecież pis to tak naprawdę rasowi bolszewicy. Styl wypowiedzi, sposób myśleni
                  > a
                  > identyczny jak komuniści z KPZR.

Zaraz, zaraz.... jakie były tytuły prac doktorskich Kaczyńskich????? Może ktoś
                  przypomni? :-P
                  • babcia.klozetova Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 13:29
                    www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead30&news_cat_id=1460&news_id=222458&layout=16&page=text
                  • k3stan Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 14:04
                    Jarosław: "Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą"
                    Lech: "Zakres swobody stron w zakresie kształtowania treści stosunku pracy”
                    Z pracy prezydenta:
                    1. (str. 7): W XIX wieku uwagę na ten fakt zwrócił Karol Marks ("Praca
                    najemna i kapitał"), wskazując przy tym, że formalno prawna wolność umów stanowi
                    narzędzie dyktatu stosowanego przez kapitał wobec klasy robotniczej.
                    2. (str. 29): Zasada wolności umów stanowiła narzędzie nieograniczonego
                    wyzysku klasy robotniczej (K. Marks, "Kapitał'"')
                    3. (str. 32): Następny etap rozwoju norm prawa pracy kształtował się już pod
                    wpływem walki klasowej proletariatu Okres kontrrewolucji położył jednak kres tym
                    zdobyczom.
                    4. (str. 33): Ruch robotniczy był politycznym reprezentantem interesów
                    proletariatu.
                    5. (str. 38): Podstawowym motorem rozwoju ochrony pracy, a właściwie całego
                    prawa pracy w państwie kapitalistycznym, była walka klasowa proletariatu.
                    Społeczeństwo socjalistyczne, jak wiadomo, cechuje brak antagonistycznej
                    sprzeczności między pracą a kapitałem.
                    6. (str. 40): Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji
                    postawionych zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona
                    już przez Lenina ("O roli i zadaniach związków zawodowych w warunkach nowej
                    polityki ekonomicznej" w zbiorze pt. "Lenin o związkach zawodowych", str. 345-6).
                    7. (str. 43): Planowanie jest zjawiskiem związanym w sposób nieodłączny z
                    gospodarką socjalistyczną, dlatego też uważane jest za obiektywnie występującą w
                    tej gospodarce prawidłowość (Wojciech Brus, "Ogólne warunki funkcjonowania
                    gospodarki socjalistycznej", W-wa 1961)
                    8. (str. 51-52): Wymienić trzeba także system wartości charakteryzujący
                    ideologię socjalistyczną, wśród których kluczową rolę odgrywa idea
                    sprawiedliwości społecznej i idea równości, czyli egalitaryzmu.
                    9. (str. 197): Naruszenie zasad socjalistycznego egalitaryzmu może dać
                    podstawę do uznania odpowiedniej klauzuli umownej za sprzeczną z zasadami
                    współżycia społecznego.
                    10. (str. 262): Ani planowość, ani dwie pozostałe przesłanki [zasada
                    socjalistycznej sprawiedliwości społecznej i socjalistyczny egalitaryzm] nie
                    stoją w bezpośredniej sprzeczności z zasadą swobody umów.

• wrojoz Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 17:38
                      k3stan napisał:

> Jarosław: "Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą"
                      > Lech: "Zakres swobody stron w zakresie kształtowania treści
                      stosunku pracy̶
                      > 1;
                      > Z pracy prezydenta:
                      > 1. (str. 7): W XIX wieku uwagę na ten fakt zwrócił Karol Marks
                      ("Praca
                      > najemna i kapitał"), wskazując przy tym, że formalno prawna
                      wolność umów stanow
                      > i
                      > narzędzie dyktatu stosowanego przez kapitał wobec klasy
                      robotniczej.
                      > 2. (str. 29): Zasada wolności umów stanowiła narzędzie
                      nieograniczonego
                      > wyzysku klasy robotniczej (K. Marks, "Kapitał'"')
                      > 3. (str. 32): Następny etap rozwoju norm prawa pracy
                      kształtował się już pod
                      > wpływem walki klasowej proletariatu Okres kontrrewolucji położył
                      jednak kres ty
                      > m
                      > zdobyczom.
                      > 4. (str. 33): Ruch robotniczy był politycznym reprezentantem
                      interesów
                      > proletariatu.
                      > 5. (str. 38): Podstawowym motorem rozwoju ochrony pracy, a
                      właściwie całego
                      > prawa pracy w państwie kapitalistycznym, była walka klasowa
                      proletariatu.
                      > Społeczeństwo socjalistyczne, jak wiadomo, cechuje brak
                      antagonistycznej
                      > sprzeczności między pracą a kapitałem.
                      > 6. (str. 40): Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do
                      realizacji
                      > postawionych zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników
                      została dostrzeżona
                      > już przez Lenina ("O roli i zadaniach związków zawodowych w
                      warunkach nowej
                      > polityki ekonomicznej" w zbiorze pt. "Lenin o związkach
                      zawodowych", str. 345-6
                      > ).
                      > 7. (str. 43): Planowanie jest zjawiskiem związanym w sposób
                      nieodłączny z
                      > gospodarką socjalistyczną, dlatego też uważane jest za obiektywnie
                      występującą
                      > w
                      > tej gospodarce prawidłowość (Wojciech Brus, "Ogólne warunki
                      funkcjonowania
                      > gospodarki socjalistycznej", W-wa 1961)
                      > 8. (str. 51-52): Wymienić trzeba także system wartości
                      charakteryzujący
                      > ideologię socjalistyczną, wśród których kluczową rolę odgrywa idea
                      > sprawiedliwości społecznej i idea równości, czyli egalitaryzmu.
                      > 9. (str. 197): Naruszenie zasad socjalistycznego egalitaryzmu
                      może dać
                      > podstawę do uznania odpowiedniej klauzuli umownej za sprzeczną z
                      zasadami
                      > współżycia społecznego.
                      > 10. (str. 262): Ani planowość, ani dwie pozostałe przesłanki
                      [zasada
                      > socjalistycznej sprawiedliwości społecznej i socjalistyczny
                      egalitaryzm] nie
                      > stoją w bezpośredniej sprzeczności z zasadą swobody umów.
                      >
              • zorro_zx Re: Stalin tez postepowal z wyksztalciuchami twar 11.10.07, 12:11
                Jak wygląda najbliższa gałąź w drzewie genealogicznym Dorna? Bo to nazwsko...
              • krady Dziekujemy Dornowi 11.10.07, 13:40
                Waść kończ wstydu oszczędź.
                Za każdym razem coraz mniej sensu w wypowiedziach p.Dorna, ciekawe co następnym
                razem mu bujna wyobraźnia podpowie
                wissenwertes napisał:

> Dobrego "OJCA" ma Dorn. Gratulacje. Jeszcze tylko niemieckiego sie
                bauczyc i
                > moze przeczyta cos od innego "OJCA" ktory swoj narod krotko za
                morde trzymal i
                > problemy rozwiazywal (jak Dorn).
            • martin.slenderlink Nie popieram pijanego Kwaśniewskiego kicikici 11.10.07, 10:56
              Jest zwyczajnie niedouczonym socjologiem i nie ma też zielonego pojęcia o psychologii społecznej. Chce być twardy i stanowczy, a nigdy nie wpadł mu w ręce niejaki Aronson. Ja bym się do niego nawet przyłączył, ale nie opłaca mi się. Twardą alternatywę to ja już mam, po co mi kolejna. Proponuję metaforycznie być konsekwentnym w rewolucjonistycznym zrywaniu z tradycją IIIRP za pomocą wdrażanego projektu RP IV, tu wykonuję piruet w samym centrum wykształciuchowej sceny politycznej rysując ostro i twardo Łyżwą oksymoroniczną opozycję pomiędzy tradycją a rewolucją. Jutro jade spytać, czy są jeszcze miejsca w Toruniu na wydziale teologicznym. Ave Dorn!
            • lahdaan Dornowi: władza tylko w rękach ludu pracującego 11.10.07, 11:00
              W każdym cywilizowanym kraju elity to ta część społeczeństwa, która jest
              najbardziej wykształcona i przez owo wykształcenie najbardziej uprawniona do
              wykonywania roli opiniotwórców lub rządzących. To rozumie, każdy kto zna swoje
              miejsce w szeregu. Widocznie Pan Dorn swojego miejsca nie zna i dlatego głosi
              takowe filipki. Może Pan Dorn chciałby powrotu "władzy ludu pracującego miast i
              wsi"?
              • sorl2 Re: Dornowi: władza tylko w rękach ludu pracujące 11.10.07, 13:14
                lahdaan napisał:

> W każdym cywilizowanym kraju elity to ta część społeczeństwa,
                która jest
                > najbardziej wykształcona i przez owo wykształcenie najbardziej
                uprawniona do
                > wykonywania roli opiniotwórców lub rządzących. To rozumie, każdy
                kto zna swoje
                > miejsce w szeregu. Widocznie Pan Dorn swojego miejsca nie zna i
                dlatego głosi
                > takowe filipki. Może Pan Dorn chciałby powrotu "władzy ludu
                pracującego miast i
                > wsi"?
                >
                Nie zrozumiałeś. To właśnie wsiowo chce podporządkować sobie naród
                jako poddanych. A wsiowo to tylko wsiowo. Elita to władza, która
                służy obywatelom i nie jest marionetką zagranicznych systemów.
              • wrojoz Re: Dornowi: władza tylko w rękach ludu pracujące 11.10.07, 17:38
                lahdaan napisał:

> W każdym cywilizowanym kraju elity to ta część społeczeństwa,
                która jest
                > najbardziej wykształcona i przez owo wykształcenie najbardziej
                uprawniona do
                > wykonywania roli opiniotwórców lub rządzących. To rozumie, każdy
                kto zna swoje
                > miejsce w szeregu. Widocznie Pan Dorn swojego miejsca nie zna i
                dlatego głosi
                > takowe filipki. Może Pan Dorn chciałby powrotu "władzy ludu
                pracującego miast i
                > wsi"?
                >
            • wrojoz Re: Szczyt cynizmu 11.10.07, 17:35
              surfer6 napisał:

> On przecież sam w to nie wierzy co mówi. Jeśli tak nie jest to
              powinien pójśc d
              > o
              > lekarza
          • zupa_wolowa List do Saby: 11.10.07, 10:33
            "Uciekaaaj!"
            • lahdaan Re: List do Saby: 11.10.07, 11:10
              Ugryź swoje Pana w kostkę jak będzie dalej opowiadał takie idiotyzmy.

Liczę, że mnie zrozumiesz.

Pozdrawiam
            • zorro_zx Re: List do Saby: 11.10.07, 12:20
              Nienawiść Dorna do wykształciuchów wynika z faktu, że nie może siebie do nich
              zaliczyć.
              • sorl2 Re: List do Saby: 11.10.07, 13:17
                zorro_zx napisał:

> Nienawiść Dorna do wykształciuchów wynika z faktu, że nie może
                siebie do nich
                > zaliczyć.

Ależ on jest elitą wśród wykształciuchów, najwyższa pułka:) Pies go
                pogryzł i zaczyna rodzić się inteligencja.
        • zorro_zx Re: Dorn musiał wstać z hibernacji. 11.10.07, 11:58
          Z wykształciuchami trzeba inteligentnie, kulturalnie, uczciwie. Głupotę,
          chamstwo i łgarstwo zauważą natychmiast. I wyjadą.
          • sorl2 Re: Dorn musiał wstać z hibernacji. 11.10.07, 13:20
            zorro_zx napisał:

> Z wykształciuchami trzeba inteligentnie, kulturalnie, uczciwie.
            Głupotę,
            > chamstwo i łgarstwo zauważą natychmiast. I wyjadą.

Masz rację, nauka dyplomacji jest długa. Wykształciuchy nie zauważą
            głupoty i łgarstwa.
        • sorl2 Re: Dorn musiał wstać z hibernacji. 11.10.07, 12:47
          Wreszcie Dorn wstał z hibernacji! Ile jeszcze czasu ludźmi ma
          kierować strach przed głodem? Takim rzucą jakieś puszki konserwowe z
          chemią i będą przez chwilę szczęśliwi, a potem znowu będą niestety
          tylko fizycznie głodni.
          Czy hierarchia potrzeb Maslowa to nie prostacki sposób zarządzania?
          • lmblmb Przepraszam za wykształcenie. 12.10.07, 10:59
            > Ile jeszcze czasu ludźmi ma kierować strach przed głodem?

Zawsze. "Głód" użyty w przenośni. Przepraszam za wykształcenie.

> Czy hierarchia potrzeb Maslowa to nie prostacki sposób zarządzania?

Czy kapitalizm to nie okrutny system? Czy człowiek inteligentny potrafi
            zrozumieć różnicę między "dobry" a "najlepszy"?
      • mockturtle Tylko po co się rozdrabniać, panie Dorn? 11.10.07, 10:28
        Po co się rozdrabniać? Jeden list, do aferzystów, wykształciuchów i
        złodzieji. A w nim: "spieprzajcie dziady!" Ja już posłuchałem.
        Pozdrawiam z Londynu. Tu mnie nikt nie obraża, panie Dorn, tu
        zostaję.
        • mockturtle Re: Tylko po co się rozdrabniać, panie Dorn? 11.10.07, 10:29
          powinna być możliwość auto-poprawek. Zdaje się, że ortografię w
          poprzednim poście to dzisiaj mam taką, jak pan Dorn kulturę :-(
        • sorl2 Re: Tylko po co się rozdrabniać, panie Dorn? 11.10.07, 13:23
          mockturtle napisał:

> Po co się rozdrabniać? Jeden list, do aferzystów, wykształciuchów
          i
          > złodzieji. A w nim: "spieprzajcie dziady!" Ja już posłuchałem.
          > Pozdrawiam z Londynu. Tu mnie nikt nie obraża, panie Dorn, tu
          > zostaję.

Dorn powinien przeprosić za "spieprzajcie dziady". Przez ostatnie
          dwa lata był pod wpływem Miłosza:)
      • kragg Bo ludźmi bez wykształcenia latwiej manipulować? 11.10.07, 10:44
        Dlatego PIS poniża ludzi, którzy mają wiedzę i potrafią myśleć samodzielnie.

Dla nich ideałem jest "ciemny lud"
        • sorl2 Re: Bo ludźmi bez wykształcenia latwiej manipulow 11.10.07, 13:26
          kragg napisał:

> Dlatego PIS poniża ludzi, którzy mają wiedzę i potrafią myśleć
          samodzielnie.
          >
          > Dla nich ideałem jest "ciemny lud"

Wykształciuch nie potrafi samodzielnie myśleć, PiS poniża ludzi,
          którzy tej wiedzy nie mają. To nie dla PiS-u ideałem jest "ciemny
          lud".
        • wrojoz Re: Bo ludźmi bez wykształcenia latwiej manipulow 11.10.07, 17:39
          kragg napisał:

> Dlatego PIS poniża ludzi, którzy mają wiedzę i potrafią myśleć
          samodzielnie.
          >
          > Dla nich ideałem jest "ciemny lud"
      • rusis1 Niestety 11.10.07, 10:56
        to pokazuje co Dorn myśli o "wykształciuchach" Jeśli ma zamiar napisać dwa
        listy (jedne już napisał), a ten drugi jest do "polskiego aferzysty i złodzieja"
        to jasna sugestia, że "wykształciuchów" i "aferzystów i złodziei" stawia w
        jednym rzędzie.
        Przykre, że polską inteligencję władza próbuje tak gnoić. A potem mają
        pretensję, ze studenci wyjeżdżają.
      • sorl2 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 12:37
        I dlatego należy to zmienić!
      • sorl2 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 12:38
        Dlatego należy to zmienić!
      • miranda333 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 14:23
        Pana Dorna od samego początku,kiedy tylko pojawił sie w polityce,nie
        znosiłam....taki grubo ciosany kołek,pomimo,że kocha Sabę.
    • majku686 Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t... 11.10.07, 10:19
      ten co nie wyksztalcony sie odezwal;]
    • mikser73 List do Dorna!!!!!!!!!! 11.10.07, 10:21
      List do Dorna!!!!!!!!
      Dorn spieprzaj do swoich kamaszy palancie, to mówi 34 letni
      wykształciuch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • jacpr Re: List do Dorna!!!!!!!!!! 11.10.07, 12:04
        Popieram przedmówcę!
        To skandaliczne zachowanie pana dorna!
      • caius1 Re: List do Dorna!!!!!!!!!! 11.10.07, 14:24
        Nie denerwuj się, po co odpisujesz upośledzonemu na umyśle pałkarzowi na jego
        głupawą pisaninę. Ja mawiają mądrzy Arabowie: Saba szczeka a karawana idzie
        dalej :-)

NiePis
      • jb777 Reintegracja społeczeństwa - smiechu warte 11.10.07, 17:35
        tak jak społeczeństwo zostało podzielone i skłócone to chyba nawet
        za kumuny nie było - a on tu o reintegracji. Palant
    • chateau Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t... 11.10.07, 10:21
      Panie Dorn,

Pan żyje w swoim własnym świecie, hańba dziennikarzom, którzy nagłaśniając
      pańskie wynurzenia próbują pana ośmieszyć ;-)
      • kruder76 Co ten dziadzio tam pisze? 11.10.07, 10:23
        Że twardo trzeba? A co na to lekarz prowadzący?
        • zorro_zx Re: Co ten dziadzio tam pisze? 11.10.07, 12:24
          kruder76 napisał:

> Że twardo trzeba? A co na to lekarz prowadzący?

Przyczyna: 453 razy oglądał Matrixa.
          Leczenie: nieuleczalny.
          Wskazania: izolować od społeczeństwa.
    • milo_1 Oj zmienią swoje stanowisko,zmienią...... 11.10.07, 10:21
      już niedługo Panie DORN.......

LUMPENINTELIGENCIE, "CIEMNY LUDU", WYKSZTAŁCIUCHU, BURA SUKO, ŁŻE ELITO,
      DZIADU, MAŁPO W CZERWONYM.......21 października 2007 ruszcie dupska i jazda do
      URN aby zmieść demokratycznie....KACZY TOTALITARYZM ....niech Europa i cały
      Świat zobaczy jak ożna w sposób bezbolesny zlikwidować szatańską SEKTĘ RYDZOLA
      wspieranego przez antysemitę KOBYLAŃSKIEGO z politycznym zapleczem tej sekty
      jakim jest PiS z
      DORNOWATYMI KACZORAMI na czele.....

BO JAK NIE PÓJDZIESZ DO URNY ,TO WYBIERZE ZA CIEBIE MOHEROWY NARÓD DURNY........

• stawonog jest gdzie forum dla wykształciuchów????? 11.10.07, 11:00
        Czas byłby na skoordynowana akcje, bo potem znow obudzimy sie z reka
        w nocniku. Czas bysmy zmobilizowali sie i poszli na wybory. Bo nie
        mam zludzen, co za nas wybierze moherowy lud.
      • sorl2 Re: Oj zmienią swoje stanowisko,zmienią...... 11.10.07, 13:31
        A wy...PiSowskie "elity" ,pamiętajcie...co powiedział SENEKA.....

...Dość jednej chwili na to,by wprost z tronu znaleźć się na
        kolanach u
        cudzych stóp.Musisz pamiętać,że wszelki los jest zmienny i że
        cokolwiek się
        zdarza komu innemu,może sie i tobie przydarzyć......

Elity mają służyć, a nie siedzieć na tronie!

• wrojoz Re: Oj zmienią swoje stanowisko,zmienią...... 11.10.07, 17:39
        milo_1 napisał:

> już niedługo Panie DORN.......
        > _______________________________
        >
        > LUMPENINTELIGENCIE, "CIEMNY LUDU", WYKSZTAŁCIUCHU, BURA SUKO, ŁŻE
        ELITO,
        > DZIADU, MAŁPO W CZERWONYM.......21 października 2007 ruszcie
        dupska i jazda do
        > URN aby zmieść demokratycznie....KACZY TOTALITARYZM ....niech
        Europa i cały
        > Świat zobaczy jak ożna w sposób bezbolesny zlikwidować szatańską
        SEKTĘ RYDZOLA
        > wspieranego przez antysemitę KOBYLAŃSKIEGO z politycznym zapleczem
        tej sekty
        > jakim jest PiS z
        > DORNOWATYMI KACZORAMI na czele.....
        >
        > BO JAK NIE PÓJDZIESZ DO URNY ,TO WYBIERZE ZA CIEBIE MOHEROWY NARÓD
        DURNY.......
        > .
        >
        > __________________________________
    • mr.creosote List do polskiego aferzysty i złodzieja? To nie... 11.10.07, 10:21
      List do polskiego aferzysty i złodzieja? To nie może z Kaczyńskim po prostu porozmawiać, tylko musi list do niego wysyłać?
    • jezzi Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t... 11.10.07, 10:21
      list do dorna: trza sie leczyc!
      • sorl2 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 13:33
        jezzi napisał:

> list do dorna: trza sie leczyc!

No właśnie narodzie Polski trzeba się leczyć, bo niedługo może nas
        już nie być!
    • pils1 Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t... 11.10.07, 10:21
      Pierwszy milion trzeba ukraść - to zasada dość powszechnie stosowana w kraju
      nad Wisłą.
      • grzes1966 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 10:34
        pils1 napisał:

> Pierwszy milion trzeba ukraść - to zasada dość powszechnie
        stosowana w kraju
        > nad Wisłą.
        tyle tylko, że bon mot wymyslono nad Potomackiem. Ten sam facet
        zreszta ( J.D. Rockefeler ) powiedział wiele lat później, że
        najwieksza hanba to umrzec bogatym.
      • sorl2 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 13:36
        pils1 napisał:

> Pierwszy milion trzeba ukraść - to zasada dość powszechnie
        stosowana w kraju
        > nad Wisłą.

To zasada stosowana chyba na całym świecie, a nie tylko w kraju nad
        Wisłą. Lepiej jest ukraść, czy dostać w zamian za zniewolenie?
    • spin_znachor Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t... 11.10.07, 10:22
      Cholera, kiedy wreszcie uruchomia pierwszy "obóz reedukacyjny"?
      Gadać tylko potrafią. Niech przez roczek - dwa pomacha 12 godz.
      dziennie łopatą jeden z drugim "inteligent" to od razu pokocha IV RP.
      Tak trzymać i nie popuszczać, panie marszałku.

P.S.

A "list do katolików" będzie, panie Dornbaum?
      • kozame122 List do pana Dorna 11.10.07, 10:46
        Lecz się Pan i ucz się Pan,na naukę nigdy nie jest za późno, radzę
        zacząć od czegoś prostego.
        Nic mądrego pan dotąd nie zrobił i nie powiedział. Czym pan się
        zajmuje w czaie bardzo ważnym dla Polski pan zajmuje się obroną
        dobrego imienia psa.To jest chore.W miejscu w którym pan pracuje nie
        powinny przebywać zwierzęta i koniec.A na koniec wymiana mebli w
        pańskim lokalu po tak krótkim okresie uzytkowania i to tak istotnych
        łóżko i kanapa chyba o czyms świadczy.Ja na pewno pójdę na wybory i
        proszę o to wszystkich Polaków.
        • sorl2 Re: List do pana Dorna 11.10.07, 13:39
          kozame122 napisała:

> Lecz się Pan i ucz się Pan,na naukę nigdy nie jest za późno, radzę
          > zacząć od czegoś prostego.
          > Nic mądrego pan dotąd nie zrobił i nie powiedział. Czym pan się
          > zajmuje w czaie bardzo ważnym dla Polski pan zajmuje się obroną
          > dobrego imienia psa.To jest chore.W miejscu w którym pan pracuje
          nie
          > powinny przebywać zwierzęta i koniec.A na koniec wymiana mebli w
          > pańskim lokalu po tak krótkim okresie uzytkowania i to tak
          istotnych
          > łóżko i kanapa chyba o czyms świadczy.Ja na pewno pójdę na wybory
          i
          > proszę o to wszystkich Polaków.

W tamtej koalicji nie można było zrobić niczego mądrego. Suka Saba
          wyleczyła Dorna.
      • sorl2 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 13:37
        spin_znachor napisał:

> Cholera, kiedy wreszcie uruchomia pierwszy "obóz reedukacyjny"?
        > Gadać tylko potrafią. Niech przez roczek - dwa pomacha 12 godz.
        > dziennie łopatą jeden z drugim "inteligent" to od razu pokocha IV
        RP.
        > Tak trzymać i nie popuszczać, panie marszałku.
        >
        > P.S.
        >
        > A "list do katolików" będzie, panie Dornbaum?

Był "list od katolików".
    • bartolomeo_prignano Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t.. 11.10.07, 10:23
      ...oczywiście panie Dorn, że się włączę w życie publiczne ...włączę się w taki
      sposób, który umożliwi odsunięcie waszej szmacianej partii od władzy ...myślę,
      że to wystarczająco świadczy o tym, że los tego kraju nie jest mi obojętny...
      • zorro_zx Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 12:32
        Jak słyszę głupotę do(u)rnowatego kalibru, wydaje mi sie, ze PiS robi wszystko,
        zeby te wybory przegrać.
      • sorl2 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 13:41
        bartolomeo_prignano napisał:

> ...oczywiście panie Dorn, że się włączę w życie
        publiczne ...włączę się w taki
        > sposób, który umożliwi odsunięcie waszej szmacianej partii od
        władzy ...myślę,
        > że to wystarczająco świadczy o tym, że los tego kraju nie jest mi
        obojętny...
        >
        LOS TEGO KRAJU JEST CI OBOJĘTNY!
    • krwawy.zenek Kolejny popis beczelności... 11.10.07, 10:23
      Ciekawe, czy oni wierzą w te bzdury, czy sa tak niewyobrażalnie
      cyniczni.
      • megasceptyk Re: Kolejny popis beczelności... 11.10.07, 10:33
        Są tacy, którzy wierzą w to co im PRowcy napiszą np. Begger i Lepper, dwa kocmołuchy. Reszta PiSu to po prostu wyrachowane komuchy, którym się wydaje że za mało nakradli i chcą sobie teraz odbić na Polsce, np. podejrzane dzieje Adolfa i Józefa Kaczyńskiego, telewizyjnych cudaków.
      • wrojoz Re: Kolejny popis beczelności... 11.10.07, 17:40
        krwawy.zenek napisał:

> Ciekawe, czy oni wierzą w te bzdury, czy sa tak niewyobrażalnie
        > cyniczni.
    • trzymilionowy.post "polskiego aferzysty i złodzieja" 11.10.07, 10:24
      Ty Lutek o Zalewskim z waszej PC bandy?
      Bo chyba, to nie o Glapińskim?
      • 77qwerty przepraszam za Dorna , Saba 11.10.07, 10:27
        najlepsze było to na forum

"przepraszam za Dorna
        Saba "
        • trzymilionowy.post Re: przepraszam za Dorna , Saba 11.10.07, 10:30
          ;)
    • jedreksolo Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t.. 11.10.07, 10:25
      Jego chyba ta Saba rozumem przerasta. Powinien napisac tez list do
      k...wy i milicjanta.
    • travel_wawa To sygnał dla inteligencji, że jeśli wygra PiS... 11.10.07, 10:26
      ...to czas pakować walizki.
      Słowa Dorna to zapowiedź, że wszystkich, którzy myślą samodzielnie i
      trzeźwo oceniają rzeczywistość czekają prześladowania.
      To typowa retoryka faszystowska.
      Zapomniał chłopina, że Polska należy do Unii Europejskiej i Jej
      prawom podlega.

No to niech próbuje ten tym np. brać lekarzy w
      przysłowiowe "kamasze"...Ciekawie kto z młodych adeptów sztuki
      medycznej po skończonych studiach zechce kontynuować swoją karierę w
      tym rejonie Unii Europejskiej...
      • aron2004 Re: To sygnał dla inteligencji, że jeśli wygra Pi 11.10.07, 13:39
        konowałów w kamasze i niech oddadzą Narodowi wille i limuzyny!
        • travel_wawa Tylko faszysta może prezentowac takie poglądy. 11.10.07, 13:55

• bodozec Dornbaum znowu bredzi 11.10.07, 10:26
      nt
    • thehard On je gupi,... 11.10.07, 10:27
      czy tylko tak gupio mówi?
      • zorro_zx Re: On je gupi,... 11.10.07, 12:40
        Swoją droga, czemu tak nerwowo broni dobrego imienia swoje Suki? Czyżby jakiś
        dziwny układ? A może to ona wymyśla to, co potem mówi Dorn. Taki"pies
        Edisona"... Bo Dorn nie wygląda na takiego, co potrafi mysleć.
    • spin_znachor Panie Dornbaum, 11.10.07, 10:27
      a kiedy napiszesz pan list samobójczy?
      • sorl2 Re: Panie Dornbaum, 11.10.07, 13:46
        spin_znachor napisał:

> a kiedy napiszesz pan list samobójczy?

TERAZ JUŻ NIE BĘDZIE LISTU SAMOBÓJCZEGO.
    • michals-3 Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t.. 11.10.07, 10:27
      "Wyksztalciuch"... To ze w ogole w Polsce moze istniec takie slowo,
      ze z faktu niebycia nieukiem mozna komus robic zarzut, a fakt
      wyksztalcenia moze oficjalnie funkcjonowac jako obelga, najlepiej
      swiadczy o tym, kto sie w Polsce obecnie dorwal do wladzy.

Rzady PiS-u doprowadza nas do kamienia lupanego.
      • sorl2 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 13:49
        michals-3 napisał:

> "Wyksztalciuch"... To ze w ogole w Polsce moze istniec takie
        slowo,
        > ze z faktu niebycia nieukiem mozna komus robic zarzut, a fakt
        > wyksztalcenia moze oficjalnie funkcjonowac jako obelga, najlepiej
        > swiadczy o tym, kto sie w Polsce obecnie dorwal do wladzy.
        >
        > Rzady PiS-u doprowadza nas do kamienia lupanego.

OBECNY RZĄD DOSTRZEGA RÓŻNICĘ MIĘDZY WYKSZTAŁCIUCHEM A CZŁOWIEKIEM
        WYKSZTAŁCONYM. JA JESTEM JESZCZE WYKSZTAŁCIUCHEM, ALE JUŻ WIEM, ŻE
        SPIEPRZAJ MIŁOSZ!
    • brave48 Duch Gomółki powrócił ! 11.10.07, 10:28
      On też 'twardo' z inteligencją ...
      • macrad Re: Duch Gomółki powrócił ! 11.10.07, 10:29
        Gomułki.
        A mi to raczej pachnie Bierutem...
      • albacor Re: Duch Gomółki powrócił ! 11.10.07, 10:35
        Daję uroczyste słowo honoru, że jak nie w tych to w przyszłych wyborach, ale do
        końca życia będę się starać, żebyś miał ty (........) twarde, ale lądowanie.
        Najlepiej na więziennej pryczy.
      • loppe jak przystało na wykształciucha mylisz pojęcia 11.10.07, 10:45
        w swojej słynnej wypowiedzi mesieur Dorn wyraxnie sprecyzował
        roznice miedzy inteligencją która szanuje, a wykształciuchami czyli
        ćwiercinteligentami

w PZPR było dużo wykształciuchow i ich Gomułka sie nie czepiał

• lefigaro.fr [...] 11.10.07, 10:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • loppe Re: Jak przystało na PISSdzielca nie znasz jezyko 11.10.07, 11:02
            nie znam francuskiego lefigarku:), natomiast co do inteligencji to
            zapewniam że sprostam Ci jeśli w ogóle jesteś w stanie podjąć
            kulturalny dyskurs na pewnym poziomie inteligencji, bo nie wygląda
            na to

ps. możemy dyskutuować po angielsku:))
            • sorl2 Re: Jak przystało na PISSdzielca nie znasz jezyko 11.10.07, 13:52
              loppe napisał:

> nie znam francuskiego lefigarku:), natomiast co do inteligencji to
              > zapewniam że sprostam Ci jeśli w ogóle jesteś w stanie podjąć
              > kulturalny dyskurs na pewnym poziomie inteligencji, bo nie wygląda
              > na to
              >
              > ps. możemy dyskutuować po angielsku:))
              TU NIE CHODZI O JĘZYK WYKSZTAŁCIUCHU:))))))
            • wrojoz Re: Jak przystało na PISSdzielca nie znasz jezyko 11.10.07, 17:41
              loppe napisał:

> nie znam francuskiego lefigarku:), natomiast co do inteligencji to
              > zapewniam że sprostam Ci jeśli w ogóle jesteś w stanie podjąć
              > kulturalny dyskurs na pewnym poziomie inteligencji, bo nie wygląda
              > na to
              >
              > ps. możemy dyskutuować po angielsku:))
        • abnegat.ltd Dear Mr Loppe 11.10.07, 12:08
          Podziwiam Panskie samozaparcie. Rozumiem, ze z racji swoich
          obowiazkow jest Pan zmuszony napisac cos pro PiSowego. Wynik,
          niestety, jest zalosny.
          PS. Prosze uprzejmie przeczytac pozostale posty. Ze zrozumieniem.
          Powinny dac do myslenia.
          PS2. PiSowiec Dorn znalazl perfekcyjny sposob do mobilizacji
          elektoratu antyPiSowego w obecnych wyborach. Ergo- moze to kolumna
          piata jest?
          • loppe Re: Dear Mr Loppe 11.10.07, 12:29

debaty z ćwierćinteligentami to moje hobby:)
            • zorro_zx Re: Dear Mr Loppe 11.10.07, 12:46
              Może Dorn został przekupiony przez PO lub LiD i specjalnie takie głupoty gada?
              • sorl2 Re: Dear Mr Loppe 11.10.07, 13:56
                zorro_zx napisał:

> Może Dorn został przekupiony przez PO lub LiD i specjalnie takie
                głupoty gada?

A MOŻE AGORA ZOSTAŁA PRZEKUPIONA PRZEZ PO LUB LID I DLATEGO
                GAZETA.PL W DOSADNY SPOSÓB NAPISAŁA TEN ARTYKUŁ
            • abnegat.ltd Re:Re: Dear Mr Loppe 11.10.07, 12:51
              Sliczna, stylowa, inteligentna odpowiedz klasycznego PiSowca:)
              • loppe Re:Re: Dear Mr Loppe 11.10.07, 13:14
                naprawdę? super!

buhahahaha
                • iedsupo Będzie eksponat do muzeum kaczyzmu 11.10.07, 14:08
                  W dziale: propaganda internetowa :))))))
            • hepowy Re: Dear Mr Loppe 11.10.07, 14:20
              loppe napisał:

> debaty z ćwierćinteligentami to moje hobby:)

W takim razie usiadz moze przed lustrem i porozmawiaj sam ze soba. Powinno cie
              to usatysfakcjonowac. :)
              • fagusp Re: Dear Mr Loppe 11.10.07, 14:52
                Spoko, Loppe miał na myśli niedzielne spotkania kółka parafialnego.
                Nie dość, że zapładniają umysłowo, to jeszcze robią to po bożemu.
                Taka wsiowa odmiana bezpiecznego seksu (zamiast szlanki zimnej wody
                zamiast).
          • sorl2 Re: Dear Mr Loppe 11.10.07, 13:54
            abnegat.ltd napisał:

> Podziwiam Panskie samozaparcie. Rozumiem, ze z racji swoich
            > obowiazkow jest Pan zmuszony napisac cos pro PiSowego. Wynik,
            > niestety, jest zalosny.
            > PS. Prosze uprzejmie przeczytac pozostale posty. Ze zrozumieniem.
            > Powinny dac do myslenia.
            > PS2. PiSowiec Dorn znalazl perfekcyjny sposob do mobilizacji
            > elektoratu antyPiSowego w obecnych wyborach. Ergo- moze to kolumna
            > piata jest?

TO GAZETA WYBIURCZA! DLATEGO DOBRZY LUDZIE MUSZĄ POMÓC ZROZUMIEĆ...
        • zorro_zx Re: jak przystało na wykształciucha mylisz pojęci 11.10.07, 12:43
          Pytanie praktyczne: czy wicepremierzy mają dozywotnio zagwarantowaną
          wicepremierowską pensję? Bo Kaczyńscy mają. Jarosław tylko dlatego został
          premierem. A co z Ludwigiem von Dornem?
      • sorl2 Re: Duch Gomółki powrócił ! 11.10.07, 13:50
        brave48 napisał:

> On też 'twardo' z inteligencją ...

NIE INTELIGENCJĄ TYLKO WYKSZTAŁCIUCHAMI:)
        • wrojoz Re: Duch Gomółki powrócił ! 11.10.07, 17:41
          sorl2 napisała:

> brave48 napisał:
          >
          > > On też 'twardo' z inteligencją ...
          >
          > NIE INTELIGENCJĄ TYLKO WYKSZTAŁCIUCHAMI:)
        • wrojoz Re: Duch Gomółki powrócił ! 11.10.07, 17:41
    • dotdesign A z chamem jak? 11.10.07, 10:29
      • sorl2 Re: A z chamem jak? 11.10.07, 14:00
        UŻYWANE PRZEZ CIEBIE SŁOWNICTWO OKREŚLA TWOJĄ POZYCJĘ. OPOWIEDZ JAK
        NALEŻY Z TOBĄ POSTĘPOWAĆ!
    • pinia1a Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t.. 11.10.07, 10:30
      Chyba pisze sam o sobie i o PIS.
      Dla mnie typowymi "wykształciuchami" są Dorn, Ziobro i Gosiewski.
      To tego typu ludzie - "wyżej srają jak d...mają"
      A dyplomy z bazaru!
      • darkraj Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 10:47
        pinia1a napisała:

> Chyba pisze sam o sobie i o PIS.
        > Dla mnie typowymi "wykształciuchami" są Dorn, Ziobro i Gosiewski.
        > To tego typu ludzie - "wyżej srają jak d...mają"
        > A dyplomy z bazaru!
        ========================================== To Gosio mial mature, ze
        o dyplomie nie wspomne?
        A co za idiota mu ja sprzedal?
      • sorl2 Re: Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować 11.10.07, 14:03
        pinia1a napisała:

> Chyba pisze sam o sobie i o PIS.
        > Dla mnie typowymi "wykształciuchami" są Dorn, Ziobro i Gosiewski.
        > To tego typu ludzie - "wyżej srają jak d...mają"
        > A dyplomy z bazaru!

PROBLEM POLEGA NA TYM, ŻE ONI MAJĄ DYPLOMY Z ELITARNYCH POLSKICH
        UCZELNI I SĄ TYLKO WYKSZTAŁCIUCHAMI. DYPLOMY Z BAZARU TO KOLEJNY
        PROBLEM POLSKIEJ RZECZYWISTOŚCI.
    • grzes1966 Dorn: Z ''wykształciuchami" trzeba postępować t.. 11.10.07, 10:30
      Będzie list do polskiego aferzysty i złodzieja

czy to oznacza, że feldmarszałek komunikuje się zjarkiem wyłącznie
      pisemnie?
    • lesteer Chyba mu suka w głowie namieszała..:) n/txt 11.10.07, 10:30
      • paczka111 Re: Chyba mu suka w głowie namieszała..:) n/txt 11.10.07, 10:37
        Panie marszałku, hau, hau.
        • wrojoz Re: Chyba mu suka w głowie namieszała..:) n/txt 11.10.07, 17:42
          paczka111 napisała:

> Panie marszałku, hau, hau.
        Bury Dorn.!
    • incipit Chory człowiek - chory kraj 11.10.07, 10:31
      zwyczajny kaszyzm.

Niektórzy myślą, że oni muszą wiedzieć lepiej.
      I lekarze winni się takimi zająć.

Już wiem dlaczego kaczki, zero i spółka wzięli się za lekarzy.
      • sorl2 Re: Chory człowiek - chory kraj 11.10.07, 14:08
        incipit napisał:

> zwyczajny kaszyzm.
        >
        > Niektórzy myślą, że oni muszą wiedzieć lepiej.
        > I lekarze winni się takimi zająć.
        >
        > Już wiem dlaczego kaczki, zero i spółka wzięli się za lekarzy.

TO JEST KASZYZM. PIS WZIĄŁ SIĘ ZA KONOWAŁÓW I ŁAPÓWKARZY. ABY
        POPRAWIĆ ZDROWIE ORGANIZMU- LEKARZY- WYCINAMY RAKA!
      • wrojoz Re: Chory człowiek - chory kraj 11.10.07, 17:43
        incipit napisał:

> zwyczajny kaszyzm.
        >
        > Niektórzy myślą, że oni muszą wiedzieć lepiej.
        > I lekarze winni się takimi zająć.
        >
        > Już wiem dlaczego kaczki, zero i spółka wzięli się za lekarzy.
      • wrojoz Re: Chory człowiek - chory kraj 11.10.07, 17:43

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka