elan13 12.10.07, 23:52 Podobno Tusk szydził sobie z encykliki Jana Pawła II "Rerum novarum", mówiąc o niej "Lelum-polelum" na co Kaczyński odchylił połę marynarki znacząco spogladając na kaburę i jej zawartość. Tusk bardzo się uspokoił. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elan13 Re: podobno Tusk szydził z encykliki 12.10.07, 23:56 elan13 napisał: > Podobno Tusk szydził sobie z encykliki Jana Pawła II "Rerum > novarum", mówiąc o niej "Lelum-polelum" na co Kaczyński odchylił > połę marynarki znacząco spogladając na kaburę i jej zawartość. Tusk > bardzo się uspokoił. Oczywiście Leona XIII, a nie Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: podobno Tusk szydził z encykliki 13.10.07, 00:03 Nie widziałam. Żartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: podobno Tusk szydził z encykliki 13.10.07, 00:09 moon5 napisała: > Nie widziałam. Żartujesz. Gdzieś czytałem, nie pamiętam gdzie, że do takiego zdarzenia doszło, jeszcze za czasów, kiedy Kaczyński pracował w kancelarii prezydenta. Tusk nigdy nie przesadzał z szacunkiem do Kościoła. Ostatnio trochę się zmienił, nawet wziął ślub kościelny. Ciekawe z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: podobno Tusk szydził z encykliki 13.10.07, 00:16 Nie wierzę, aby Kaczyński nosił broń. Na jakiej podstawie? Tusk mi się nie podoba. Ślub wziął, aby zapisać się do kościoła łagiewnickego i nie być gorszym od Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: podobno Tusk szydził z encykliki 13.10.07, 00:38 moon5 napisała: > Nie wierzę, aby Kaczyński nosił broń. Na jakiej podstawie? > Tusk mi się nie podoba. Ślub wziął, aby zapisać się do kościoła łagiewnickego i > nie być gorszym od Kaczyńskich. Kaczyńskiemu, jako wysokiemu urzędnikowi kancelarii prezydenta, przysługiwała broń służbowa. Nie ukrywał faktu posiadania broni na konferencji prasowej. Tusk to pozorant, ale nie tylko on. Kwaśniewski w kampanii wyborczej nawet zaraz po śmierci swojej matki radośnie podrygiwał w rytm disco-polo, ateusz Oleksy nawet kiedyś przyklęknął i się przeżegnał. Jakby im powiedzieli, że to wpłynie pozytywnie na wynik wyborczy, to by i do komunii poszli. A co! Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: podobno Tusk szydził z encykliki 13.10.07, 00:57 Poszliby, poszli, bo już nie grozi im wyrzucenie za to z partii... Smutny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Re: podobno Tusk szydził z encykliki 15.10.07, 02:30 elan13 napisał: > ateusz Oleksy nawet kiedyś przyklęknął i się > przeżegnał. Ten akurat byl ministrantem i potem w seminarium. Wzorem batiuszki Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 jest potwierdzenie 14.10.07, 21:22 Jest potwierdzenie, w trochę innej wersji opowiada o tym red. Piotr Zaremba: wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1623457,news.html A w Wybiórczej cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 kto bił żonę Tuska? 14.10.07, 21:25 video.google.com/videoplay?docid=-5283799625388778394 Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja10 Tusk szydzi tez z Polakow i ich glupoty,ze wybiora 14.10.07, 21:25 jego, wroga Polski, na swego oligarche i wladce. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A od kiedy encyklika to Sacrum, "katoliku"? 15.10.07, 01:59 Przerabiacie chrzescijanstwo na kult bozkow i Bog wam za to kiedys odplaci - nie zartuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: XXI wiek i liberalizm 15.10.07, 02:16 pl.wikipedia.org/wiki/Rerum_novarum Rerum novarum sprowadza się do tego,że katolik nigdy nie będzie prawdziwym socjalistą ani liberałem.Pojęcie liberalizmu stało się dopiero ostatnio popularne w kręgach Radia Maryja.Ciekawe,czy to o "tym samym" pistolecie mowa w piosence "...połóż pistolet na stół..." : mmaarrttaa-gitara.blog.onet.pl/2,ID33333066,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ale katolik moze byc nazista? 15.10.07, 02:21 Bo tego Papa nie zabranial... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Onufry Zagloba moze byc idiota ? 15.10.07, 07:25 onufry.zagloba napisał: > Bo tego Papa nie zabranial... M; ale Onufry Zagloba wyprasza sobie by jakis polakozerczy debil wycieral sobie gebe jego nazwiskiem. Zostaw Zaglobe w spokoju, wystarczy, zes zanizyl IQ w UK o 6 punktow w porownaniu do poziomu Polski: www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article697134.ece friendsoffrance.blogspot.com/2006/03/germans-13-points-smarter-than-french.html www.visaeurope.com/pressandmedia/newsreleases/press264_pressreleases.jsp www.bestandworst.com/rate/ballot.php?id=91162 Odpowiedz Link Zgłoś