Dodaj do ulubionych

Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn...

15.10.07, 17:29
Pomylili go z ajatollachem z Torunia?
Obserwuj wątek
    • mangold Ja bym mu zrobił osobistą :D 15.10.07, 17:31

• zigzaur cavity search included? 15.10.07, 17:51
        Dokładną?
        • vitabravo Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:29
          Ostatnia, lub jedna z ostatnich. Wiadomo kto jest zatrudniony
          w firmach ochroniarskich. To byli ZOMOwcy, Milicjanci i SB-eki
          dorabiają sobie drugą pensję do kilkutysięcznych emerytur, które
          otrzymali jako młode i zdrowe jeszcze byczki po 15-letnim okresie
          służby. (A moze po 25 letnim, nie wiem dokładnie bo taką
          informację pokrywa milczenie w mediach.)
          • moherfucker1 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:29
            A poza tym w domu wszyscy zdrowi????
            • kontonaspam Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:34
              Gdy ostatnio leciałem z Warszawy do Wrocławia, na lotnisku ochrona
              mnie "obmacywała". To było w marcu, a do dzisiaj przeprosin nie
              dostałem!!! Skandal.
              • kot9999 Nie rozumiem za co przepraszaja.... 15.10.07, 19:29
                Nie rozumiem za co przepraszaja....
                • aplus taki kraj, w USA jak pewien wazny sentaor szukal 15.10.07, 19:34
                  partnera tuska w meskiej ubikacji to nie zwolnili ochroniarza ale
                  senator sam podal sie do dymisji gdy o sprawie napisaly media
                • mnbvcx wielkie halo... 15.10.07, 19:44
                  pewnie byl obwieszony krucyfiksami i bramka szalala :) nie chcieli
                  sprawdzac w miejscu publicznym, wiec go poprosili do pokoju tam
                  machneli recznymi skanerami zeby byc w zgodzie z procedurami i
                  przepuscili. ale dla niektorych to juz prawie jak molestowanie. inna
                  sprawa ze przepisy na lotniskach zakrawaja powoli o paranoje no ale
                  to juz inna sprawa
                • palcopstryk W ruch poszły gumowe rękawiczki 15.10.07, 22:00
                  kot9999 napisał:
                  > Nie rozumiem za co przepraszaja....

Widać rewizja była na tyle osobista, że mają za co przepraszać! ;]
                  • andrzej9927 Re: W ruch poszły gumowe rękawiczki 15.10.07, 22:34
                    "Niczego" nie znaleźli a i tak go przepuścili. Ale żeby osobistą? Jak to się
                    robi przez sutannę? Może to było "demo"? Oczywiście chodzi o "to".
              • krasnov A co to jest, święta krowa, czy jak?! 15.10.07, 19:32
                Od kiedy to "prymasa" jest "niedotykalna"? Niedługo klechy zaczną dostawać przeprosiny z drogówki - za kontrolę samochodu, z zakładu energetycznego - za pobieranie opłaty za prąd, z wodociągów - za pobieranie opłaty za wodę, z zarządu dróg - że musieli czekać na czerwonym świetle...
                Co to ku.. jest?! Gorzej niż Iran!
              • miranda333 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 22:32
                be,a jak ja leciałam,to mnie obmacali,a ja im nawet pieknie
                podziekowałam.
            • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:34
              Objaśnij mnie jednak, czy wyżej wymienione pasożyty
              przechodzą na emeryturę po 15 czy po 25 latach pracy?
              To dotyczy tylko pasożytów, bo ci ciężko pracujący
              mają prawo do emerytury średnio po 45 latach harówki.
              • moherfucker1 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:36
                Wlasciwie to nie wiem. Ktos moze z wladz koscielnych by ci
                odpowiedzial po ilu latach pasozyt prymas przechodzi na emeryture.
                ja sie nie interesowalem. chociaz moze powinienem, bo to moja kasa
                idzie na ten zakichany kler!
                • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:42
                  Mącisz jak Michnik w Gazecie Wyborczej.
                  • marl57 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:46
                    dzięki temu mąceniu masz gdzie umieszczać swe wkręty, -sorry - posty .
                    • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:50
                      Taka zemsta jakie możliwości. Ostatnio bardzo skurczone.
                      Jak PiS da po pęcinach, to wogóle sił na zemstę tych formacji
                      nie wystarczy.
                      • bolko_49 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 20:04
                        aleś mnie rozśmieszył do łez. Uważaj bo się zaharujesz na śmierć, albo zapijesz.
                        To to samo.
                  • moherfucker1 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:49
                    > Mącisz jak Michnik w Gazecie Wyborczej.

Dziekuje. W Twoich ustach to komplement. Ogolnie porownanie do Adama
                    Michnika to komplement. Oby wiecej Polakow tego formatu co Pan
                    Michnik.
                    • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:53
                      Idź do diabła razem z panem Michnikiem. Szatani od dawna
                      już czekają na takich klientów.
                      • moherfucker1 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 18:55
                        Biedny czlowieczku... Lituje sie nad Toba. Katoliku*.

--------
                        * Nie znam slowa bardziej obrazliwego niz "katolik"
                        • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 19:01
                          Ja jestem agnostykiem. Trafiłeś jak kulą w płot.
                          I twoja litość jakby chybiona.
                          • moherfucker1 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 19:04
                            Nadal pozostaje. Jestes katolickim* agnostykiem, klaniajacym sie
                            katabasom... Cienki z Ciebie agnostyk....

--------
                            • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 19:20
                              Jesteś zbyt prymitywnym gościem, aby z tobą mówić
                              o niuansach.
                              Już twój pseudonim "moherfucker1" to zdradza.
                              • moherfucker1 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 19:23
                                Serio?? Sprawdz mnie.... Chyba , ze brakuje Ci argumentow.

Jak to jest. Agnostyk walczacy o szacunek dla przedstawiciela religi
                                tylko dlatego, ze jest przedstawicielem religii.... Zadnych
                                argumentow. Jedyne co piszesz, to:

Prymasowi nalezy sie szacunek, bo to prymas, a Ci ktorzy go
                                rewidowali to pewnie komunisci z SB....

Zalosne. Katoliku*

---------
                                *Nie znam slowa bardziej obrazliwego niz "katolik"
                                • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 20:39
                                  Pozostań przy swoim zdaniu, że ci co rewidowali Prymasa
                                  są nadrzędnym elementem ponad pozycją Przmasa.
                                  • moherfucker1 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 20:44
                                    tej sytuacji zdecydowanie TAK. Sa odpowiedzialni za bezpieczenstwo
                                    lotu i nie wazne, czy to prymas, czy ktos inny...

A prymas moze swoja wielkosc pokazywac w kosciele. Nie na lotnisku.
                                    • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 21:20
                                      Jakiś dureń napisał:
                                      "...i nie wazne, czy to prymas, czy ktos inny... "
                                      Teraz przeczytaj to i zastanów się, czy nie ważne.
                    • abc136 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 16.10.07, 01:52
                      I tu lakka konsternacja:michnik to Polak czy zyd?
                • zkris11 Twoja kasa????? Nie bądz smieszny!!! 15.10.07, 18:42
                  To nasze pieniądze katolików idą na takich jak Ty! Służba zdrowia, szkoły drogi
                  to wszystko na co idą podatki. A Prymas na emeryturę przeszedł jak miał 75 lat!!
                  • moherfucker1 Re: Twoja kasa????? Nie bądz smieszny!!! 15.10.07, 18:44
                    moja kasa. pokazac Ci PIT Katoliku*???

---------
                    • zkris11 I z twojego PITu budujesz sobie drogi i szpitale 15.10.07, 18:48
                      matołku? Katolicy cię utzymują
                      • moherfucker1 Re: I z twojego PITu budujesz sobie drogi i szpit 15.10.07, 18:50
                        Nie ja utrzymuje ich Katabasow.... Poczytaj zalozenuia budrzetu ...

Niech sami placa na swoich pedziowatycjh przedstawicieli w Niebie.
                        Wara od moich pieniedzy.
                        • zkris11 Nie masz pojęcia o Kosciele to jak mozesz się na t 15.10.07, 18:53
                          temat wypowiadać! z twojej kasy nie idzie na nich ani jedna złotówka. Jedyne
                          pieniądze jakie mogą iśc z państwowej kasy to na remonty zabytków
                          • moherfucker1 Re: Nie masz pojęcia o Kosciele to jak mozesz się 15.10.07, 18:56
                            O tak... poczytaj konkordat. Poczytaj zalozenia ministra oswiaty.
                            Jak myslisz kto placi katechetom?? Kosciol?? Nie! Polska. Czyli m in
                            JA!

Nie zycze sobie.
                            • zkris11 Ilu jest katolików w Polsce a ilu takich jak Ty? 15.10.07, 18:58
                              W szkołach religii w 80 % procentach ucza ludzie świeccy to po drugie!
                              • moherfucker1 Re: Ilu jest katolików w Polsce a ilu takich jak 15.10.07, 19:02
                                badania nizezaleznych instytuto mowia, ze w Polsce jest okolo 20-30
                                proc katolikow. Wystarczy wprowadzic podatek na religie. 8 proc
                                podatku i sie mozna przekonac naocznie....

Wiekszosc to tzw wishful thinking" kleru. Bo figuruja w spisach
                                parafialnych. Wszyscy w tym chorym kraju figuruja w tych sposach.
                                chyba, ze sie osobiscie wypisza. jaka to katolicka * prawidlowosc.
                                Wszyscy sa domyslnie katolikami, chyba, ze nie chca. nawet
                                dwumiesieczne bobasy deklaruja przynaleznosc do KK. ciekawe.

--------
                                • zkris11 Bardzo ciekawe te badania:):)? W Polsce 15.10.07, 19:08
                                  ok 80 % ślubów jest w kościołach, ponad 95% pochówków asystuje ksiądz. Prawie
                                  100% dzieci przystępuje do I Komunii św i bierzmowania. Zapewne to są ateisci?:):)
                                  • moherfucker1 Re: Bardzo ciekawe te badania:):)? W Polsce 15.10.07, 19:11
                                    zapewne. Tylo rodzina wola ksiedza, zeby " sasiedzi nie gadali".

Wyjasnij mi kilka spraw.

Skad takie poparcie dla aborcji w tak katolickim spoleczenstwie???

Skad ta niechec do placenia podatku na rzecz kosciola???

Skad te pustki na mszy i jedyna okolicznosc pojawienia sie to wizja
                                    slubu, chrztu dziecka, komunii, zeby sasiedzi nie gadali???

No katoliku??*

---------
                                    • zkris11 Bardzo prosta sprawa! Katolicyzm nie gromadzi 15.10.07, 19:21
                                      w swych szeregach samych aniołów. Ludzie są wolni mogą miec swoje zdanie
                                      niekiedy nawet sprzeczne z Kościołem. Katolicyzm to nie islam ani ciasny ateizm!
                                      Koscioły świecą pustkami? Chyba u Ciebie. Średnia na Mszach w niedziele w Polsce
                                      wynosi ok 50 % wszystkich wierzących. A ten argument o sąsiadach to wybacz nie
                                      ten poziom. Chyba ty tak postępujesz :) A słyszałeś matole o koloniach Caritasu
                                      na które dzieci jeżdza za darmo? a słyszałeś o jadłodajniach dla ubogich? domach
                                      starców prowadzonych przez zakony? zreszta po co ja to pisze jak ty masz
                                      problemy z percepcją rzeczywistości
                                      • moherfucker1 Re: Bardzo prosta sprawa! Katolicyzm nie gromadzi 15.10.07, 19:25
                                        Slyszales o zbiore na stocznie w Gdansku?? Slyszales o kontroli NIKu
                                        w Caritas???

Slyszales o WOSP??? O ich zeznaniach finansowych i kontrolach NIku

Biedny czlowieczku z wypranym mozgiem. Moze na msze chodzi 50 proc
                                        katolikow. ALe to ogolnie rzecz ujmujac polowa 1/4 spoleczenstwa.
                                        Czyli jakies 10-15 proc.

Zalosny jestes. Katoliku*

---------
                                        • zkris11 Ty masz chyba trawe we łbie zamiast mózgu! 15.10.07, 19:29
                                          10%-15% chodzi do kościoła? Ośle w tym kraju jest ponad 98% ochrzczonych ludzi
                                          i te 50% to chyba trochę więcej niz 15% społeczeństwa. a po drugie 1/4
                                          społeczeństwa to 10%?Co ty matole miałes z matematyki
                                          • moherfucker1 Re: Ty masz chyba trawe we łbie zamiast mózgu! 15.10.07, 19:36
                                            Iscie katolicka forma....*

Wiec wytlumacze koledze, jako uposledzonemu przez katolicyzm...

25% to ludzie wierzacy. polowa z tego wg kolegi chodzi na religie.
                                            Wychodzi wiec 12.5. Z litosci wprowadzilem przedzial 10-15 proc.
                                            Pojmujesz????

Niestety to co mowia ksiagi parafialne to lipa. ja jestem ateista,
                                            ale bralem slub koscielny, ktory dla mnie nic nie znaczyl bo....
                                            tesciowie chcieli. Dla mnie to jak spluniecie. A dla nich wazne? Nic
                                            mnie to nie kosztowalo, chyba, ze 700 PLN dla katabasa. Pojmujesz
                                            teraz?????
                                          • deszczowypies Re: Ty masz chyba trawe we łbie zamiast mózgu! 15.10.07, 22:16
                                            98% ale tylko dlatego że tak CHCE OTOCZENIE ... bardzo często rodzice,
                                            którzy nie chodzą do kościoła, nie mają ślubu kościelnego ... "chrzczą" dziecko
                                            bo tego chce od nich "rodzina" (czyt. rodzice w wieku + średnim, lub czasem
                                            emerytalnym - "moherowym") i robią to DLA świętego SPOKOJU...

I TYLKO DLATEGO MASZ W TYM KRAJU ~90% katolików

a chociaż wiesz co jest apostazja i że coraz więcej ludzi to robi ...
                                    • zkris11 Podatki byłby dla kleru jeszcze lepszym rozwiązani 15.10.07, 19:23
                                      rozwiązaniem! Teraz utrzymują się z tego co im ludzie dadzą a tak meli by pewne
                                      pensje co miesiąc i to zapewne nie małe!
                                      • moherfucker1 Re: Podatki byłby dla kleru jeszcze lepszym rozwi 15.10.07, 19:27
                                        Dlaczego wiec kler z tym walczy???

Bo za kazdy slub to 500-1000 PLN " co laska??? Za kazfdy pogrzeb to
                                        samo???? Nieopodatkowane dochody ksiezy to przeklenstwo dla
                                        Katolikow*. SDami sobie zakladacie petle na szyje.

---------
                                  • ffamousffatman Re: Bardzo ciekawe te badania:):)? W Polsce 15.10.07, 19:16
                                    w wiekszosci tak
                                    • moriak Re: Bardzo ciekawe te badania:):)? W Polsce 15.10.07, 20:23
                                      Wprawdzie nie podzielam radykalnej opini moherfuckera na tamat
                                      kościoła i jego słownictwa, ale muszę mu przyznać sporo racji.
                                      Mianowicie na temat ilości faktycznych katolików względem tych co są
                                      nimi "dla świętego spokoju" swojego lub rodziny.
                                      Zresztą nie tylko chodzi o śluby, ale również pogrzeby.
                                      W przypadku śmierci osoby niewierzącej, rodzina nie ma specjalnie
                                      wielkiego wyboru jeśli chodzi o pochówek ponieważ cywilnych
                                      cmentarzy raczej nie ma za dużo. Pozostaje tylko kremacja, ale urnę
                                      też wypada gdzieś złożyć. Nie mam o to żalu ponieważ akurat to
                                      wynika z tradycji i po prostu cmentarze należą zwykle do domeny
                                      kościoła (takiego czy innego).
                                      Chodzi mi jednak o to, że deklarację wiary w imieniu dzieci
                                      (chrzest, komunia itd.) składają rodzice, nawet jeśli sami nie są
                                      wierzący. Abstrachuję od tego czy są aniołami czy nie. Zwykle presja
                                      sąsiadów, rodziny itd. jest tak duża, że chcąc mieć spokuj i nie
                                      utrudniać dziecku kontaktów z rówieśnikami, żeby nie stało sie
                                      outsiderem.

Osobiście mimo wychowania katolickiego jestem niewierzący. Nie
                                      przekonała mnie religia, nigdy nie wierzyłem w żadnego boga więc
                                      uznałem, że nie ma sensu żyć w kłamstie i udawać przed innymi, że
                                      jest inaczej. Ale nie każdego stać na taki ruch lub z różnych
                                      względów nie mogą sobie na to pozwolić.

Bulwersują mnie również skandale wśród kleru. Żeby było jasne znam
                                      wielu wspaniałych księży jednak stanowczo zbyt dużo trafia się
                                      czarnych owiec. Niby w każdej grupie może się coś takiego trafić,
                                      ale od księży można by się spodziewać czegoś więcej, lepszego
                                      pilnowania się jako grupy.
                                      Ale najbardziej jest bulwersujące tolerowanie niewłaściwego
                                      zachowania się niektórych księży przez ich wyższych przełożonych.
                                      Sam spotkałem się z takim przypadkiem kiedy do umierającego dziecka
                                      (rak) ksiądz odziałowy odmówił przyjścia twierdząc, że "do mięsa nie
                                      przychodzi" a sytuacje takie się powtarzały wielokrotnie a już nie
                                      będę pisał o co jeszcze jest podejrzewany bo brak potwierdzonych
                                      dowodów. W rezultacie przy dziecku czuwał wolontariusz z fundacji
                                      mojego przyjaciela działającej na rzecz dzieci w szpitalu. Fundacja
                                      cywilna dodam w której udziela się również wiele osób niewierzących,
                                      w tym i ja. Ten ksiądz tam nic nie robi tylko zajmuje pokój. Na
                                      obronę kościoła dodam, że jest (a raczej był) tam inny, młody ksiądz
                                      który naprawdę starał się pomagać. Niestety po interwencji aż w
                                      Watykanie ten młody ksiądz dostał zakaz zbliżania się do szpitala.
                                  • bolko_49 Re: Bardzo ciekawe te badania:):)? W Polsce 15.10.07, 20:08
                                    wszystko NA POKAZ, dla ludzi, a przede wszystkim PREZENTóW
                          • ready4freddy Re: Nie masz pojęcia o Kosciele to jak mozesz się 15.10.07, 23:15
                            wydaje ci sie, gluptasku. na klechistan idzie ogromna masa pieniedzy z samorzadow, w postaci darowanej ziemi chociazby. wspomnijmy rowniez o tzw. zwrocie majatku. celowo podkreslam "tak zwanym", bo klechom przyznaje sie nie tylko dobra odebrane przez szatanskich "komunistow", tylko np. za czasow I RP (a tak, bywaly takie wypadki).
              • augustus_germanicus_caligula Dlatego ze musza dotykac takiego smiecia jak Glemp 15.10.07, 18:36
                Slusznie nalezy im sie wczesniejsza emerytura.
                • lessmore Augustusie! Nie szalej tak! 15.10.07, 18:42
                  Jeszcze ktoś pomyśli, że Ty, cesarz i potomek najznamienitszych
                  rzymskich patrycjuszy, jesteś nieokrzesanym prostakiem! Chamem ze
                  słomą w butach, obszczymurem jakimś...
                  • augustus_germanicus_caligula Masz racje. Wypowiadac sie na temat .... 15.10.07, 18:44
                    ... obroncy pedofili, poplecznika zlodziei, zepsutego faryzeusza
                    Glempa to jednak ponizajace dla mnie.
                • noducks ksieza to swiete krowy w panstwie polskim :( 15.10.07, 18:43
                  az dziw bierze ze dyrektor lotniska nie przepraszal jeszcze na
                  kolanach. ale na kosciol dac na pewno bedzie musial

PRECZ Z CZARNA STONKA
              • ffamousffatman Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 19:11
                @vitabravo:
                1. Ksiadz jest nierewidowalny?
                2. Przechodzą na emeryturę po tylu latach pracy ile prawo przewiduje.
                3. Bezpieke rozwiazano prawie dwadziescia lat temu a bezpiecznik na po 20 latach emerytury to moze byc cieciem na parkingu a nie ochrona na lotnisku.
                3. "Ciężko pracujący mają prawo do emerytury średnio po 45 latach harówki" ... w jakim kraju? Liczyc lata umie?
                4. Powiedz "ty pasozycie" CBA o 0600 rano - tam Rodos tam skacz zamiast obrazac ludzi.
                5. Raz glosowal na PiS - zawsze menda.
          • czarek62 Maszcza sie wiec na wszystkich,ktorych rewiduja? 15.10.07, 18:34
            bo przeciez pan Glemp jest zwyklym obywatelem tegoz panstwa! Uwazasz, ze jest
            inaczej, ze ma inne prawa? Przypomnij wiec sobie - kto sie wywyzsza bedzie
            ponizony.. Tacy wlasnie powinni znac zycie od podszewki, a nie tylko z ambony,
            ksiazeta!
            Chory kraj, bo chorzy ludzie, ksiedza nie ruszaj, bo grzech!
            vitabravo napisał:

> Ostatnia, lub jedna z ostatnich. Wiadomo kto jest zatrudniony
            > w firmach ochroniarskich. To byli ZOMOwcy, Milicjanci i SB-eki
            > dorabiają sobie drugą pensję do kilkutysięcznych emerytur, które
            > otrzymali jako młode i zdrowe jeszcze byczki po 15-letnim okresie
            > służby. (A moze po 25 letnim, nie wiem dokładnie bo taką
            > informację pokrywa milczenie w mediach.)
          • balanga9 Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 19:52
            koleś jesteś rozgarnięty jak kupa śmieci wszędzie piszą i wszędzie wiedzą
            ponieważ to nie jest żadna tajemnica, tak jak co do wysokości tych emerytur tyle
            klepało się w Sejmie na ten temat a Ty nic i piszesz takie głupoty a nie masz
            pojęcia jak jest w rzeczywistości. Może zdejmij ten berecik
          • banaszek_bdt Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 19:53
            To kolego przeczytaj ustawy o służbie milicji, SB :) Wtedy się
            dowiesz, po ilu latach przysługiwała emerytura :) Nie powołuj się
            na "milczenie mediów". Całą wiedzę o świecie czerpiesz z gazet i TV?

;)
            • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 21:29
              Pytam i pytam, a nikt nie odpowiedział konkretnie.
              Zmowa milczenia ?
          • pos3gacz Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 19:54
            vitabravo napisał:

> Ostatnia, lub jedna z ostatnich. Wiadomo kto jest zatrudniony
            > w firmach ochroniarskich. To byli ZOMOwcy, Milicjanci i SB-eki
            > dorabiają sobie drugą pensję do kilkutysięcznych emerytur, które
            > otrzymali jako młode i zdrowe jeszcze byczki po 15-letnim okresie
            > służby. (A moze po 25 letnim, nie wiem dokładnie bo taką
            > informację pokrywa milczenie w mediach.)
            xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
            Idź i lecz się .
            • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 21:26
              "Pożygacz" wiesz po ilu latach tak zwanej służby
              idzie SB-ek na emeryturę.
              Powinieneś wiedzieć jako były pracownik SB.
              • deszczowypies Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 15.10.07, 22:28
                jeszcze niedawno przechodziło się na emeryturę po ok 15 latach w służbie ...
                Tylko jestem pewny że nie chciałbyś narażać życia za 1200 zł.(AT - pierwsza
                linia "walki", zagrożone życie rodziny, ostrzelany samochód na ulicy). I teraz w
                prywatnej firmie ochroniarskiej.
                do emerytury zostały 3 lata ... w wieku 38 byłby emerytem.
                ale rzucił bo miał dość strachu o najbliższych.
                Śmieciu na lotniskach nie tylko byli sb-cy pracują
                • vitabravo Re: Ostatnia zemsta SB-eka. 16.10.07, 10:18
                  Statystycznie, pieszych na drogach ginie setki razy
                  więcej niż milicjantów na służbie.
                  Zgoda na ich pewne uprzywilejowanie, ale 15 lat pracy,
                  a póżniej podwójna pensja - bo jeszcze w pełni sił pracują
                  na etatach to gruba przesada.
        • kronopio77 To Glemp ma jakieś szczególne prawa w tym kraju? 15.10.07, 18:29
          ?
          • vitabravo Re: Odpowiedź, przekracza twoje możliwości rozumie 15.10.07, 18:40
            ... Autor tego rodzaju pytania jest niezdolny do
            percepcji odpowiedzi. Dlatego nikt mu nie odpowiedział
            i nie odpowie.
            "kronopio77" odpowiadać to jak z głupim w kij dmuchać."
            • augustus_germanicus_caligula vitabravo gratuluje umyslu zakarzonego kadzidlem. 15.10.07, 18:42
              Smutno mi tylko ze jako male dziecko czesto siedziales na kolanach
              Proboszcza Tadeusza ktory Cie po jednej i drugiej glowce glaskal
              • vitabravo Re: kadzidło nikomu nie szkodzi, inaczej niż GW ! 15.10.07, 18:48
                Mózgi wyprane Gazetą Wyborczą nie bolą, bo ich nie ma
                u czytelników tej gazety.
                • augustus_germanicus_caligula Swietnym przykladem na to jestes Ty. 15.10.07, 18:50
                  Jakos nie masz gdzie zamieszczac komentarzy na stronach
                  antysemickich i katolickich wiec GW daje Ci swoje lamy na publikacje
                  Twojej pustoty umyslowej. Zli Zydzi no!
                  • vitabravo Re: kadzidło nikomu nie szkodzi, inaczej niż GW ! 15.10.07, 19:00
                    Forum GW jest wyjątkowo bogate w wypowiedzi gości
                    znamionujące pustotę umysłową. Nigdzie nie napisałem
                    źli Żydzi - to napisałeś ty.
                    Myślę, ze dobrzy Żydzi pozwalają mi się skompromitować
                    moimi postami, na tle wybiórczych, jedynie słusznych
                    wpisów.
                    • ffamousffatman Re: kadzidło nikomu nie szkodzi, inaczej niż GW ! 15.10.07, 19:21
                      vitabravo napisał: "Forum GW jest wyjątkowo bogate w wypowiedzi gości znamionujące pustotę umysłową."
                      JESTES TEGO DOWODEM
                • czarek62 Vitabravo-tobie zaszkodzilo kadzidlo, to czuc! 15.10.07, 19:03
                  vitabravo napisał:

> Mózgi wyprane Gazetą Wyborczą nie bolą, bo ich nie ma
                  > u czytelników tej gazety.
                • eszp Re: kadzidło nikomu nie szkodzi, inaczej niż GW ! 15.10.07, 19:08
                  Vitabravo - nie obrażaj mnie, proszę.
            • moherfucker1 Re: Odpowiedź, przekracza twoje możliwości rozumi 15.10.07, 18:42
              podmuchalbys zboczencu... juz wiem vitabravo to homoseksualista
              ksiadz. Znam talich. W niedziele upôminaja wiernych, a w
              poniedzialek przystawiaja sie do elektryka, ktory przyszedl prad
              zrobic. Obrzydzenie bierze. Zaklamani homoseksualisci. Obrzydzenie
              bierze na ich zaklamanie, hipokryzje!
            • czarek62 Vitabrao uwazasz, ze Glemp ma szczegolne prawa oby 15.10.07, 18:42
              telskie? Czy to juz przekracza twoje zdolnosci logicznego rozumowania?

vitabravo napisał:

> ... Autor tego rodzaju pytania jest niezdolny do
              > percepcji odpowiedzi. Dlatego nikt mu nie odpowiedział
              > i nie odpowie.
              > "kronopio77" odpowiadać to jak z głupim w kij dmuchać."
              • zkris11 Tak się złożyło ze ma specjalne prawa! 15.10.07, 18:51
                • moherfucker1 Re: Tak się złożyło ze ma specjalne prawa! 15.10.07, 18:53
                  prosze o dokladne dane. Dziennik Ustaw, numer, data itp....
                  • zkris11 Jako kardynał i prymas ma prawa przysługujące 15.10.07, 18:57
                    każdemu dyplomacie!
                    • moherfucker1 Re: Jako kardynał i prymas ma prawa przysługujące 15.10.07, 18:58
                      Ciekawe...

Dziennik Ustaw. Numer, data, paragraf. Inaczej lzesz jak bura suka.
                      Jak KATOLIK!*

--------
                      • zkris11 Tumanie Prymas ma paszport dyplomatyczny! 15.10.07, 19:02
                        Poczytaj trochę zanim zaczniesz dyskusje pajacu
                        • moherfucker1 Re: Tumanie Prymas ma paszport dyplomatyczny! 15.10.07, 19:04
                          serio£?? jakiego kraju??? Polski?
                    • czarek62 Jako kardynał i prymas ma prawa przysługujące-co?? 15.10.07, 19:02
                      zkris11 napisał:

> każdemu dyplomacie!

Kazdemu dyplomacie? Cos cie sie pomieszalo w tym fanatycznym mozdzku! Jako
                      kardynal ma szczegolne prawa w kosciele, ktorym kieruje, ale jako obywatel nie
                      ma praw szczegolnych!
                      • zkris11 W tym niedouczonym mózgu nie ma wiadomosci 15.10.07, 19:05
                        o statucie prawnym kardynała i Prymasa! Poczytaj troche
                        • moherfucker1 Re: W tym niedouczonym mózgu nie ma wiadomosci 15.10.07, 19:08
                          linki, zrodla do dziennika ustaw, paragrafu... konkrety!
                          • zkris11 Jaki dziennik ustaw:):) 15.10.07, 19:10
                            • moherfucker1 Hahahahahaha!!!!! 15.10.07, 19:15
                              Co za matol!

Ja pytam o ustawe dajaca ksiedzu katolickiemu paszport
                              dyplomatyczny, a ten mi mowin, ze to wiedz powszechan. Wiec cie
                              wyrecze... Nie ma takiej ustawiy. Ergo. Ksiadz, prymas, podlega
                              kontroli na litnisku jak kazdy obywatel. Wyrywkowej, po
                              podejzeniach, bez zadnych prerogatyw.... Katoliku!*

---------
                              • zkris11 Matole ja wiem że ona ma taki paszport 15.10.07, 19:26
                                a ty chamie jak chcesz to sobie szukaj ustawy!
                                • moherfucker1 Re: Matole ja wiem że ona ma taki paszport 15.10.07, 19:28
                                  pokaz mi ustawe katoliku*

---------
                                  • zkris11 ide na impreze i nie mam czasu na szukanie dla tak 15.10.07, 19:31
                                    niedouczonego matoła!
                          • zkris11 To jest podstawowa wiedza! Poszukaj jak nie masz p 15.10.07, 19:10
                            pojęcia!
                            • ffamousffatman Re: To jest podstawowa wiedza! Poszukaj jak nie m 15.10.07, 19:29
                              NO WIEC, NA MOCY JAKIEJ USTAWY prymas, niebedacy nawet glowa kosciola rzyskiego w Polsce, ma paszpot dyplomatyczny?
                              Nawet gdyby mial WATYKANSKI PASZPORT DYPLOMATYCZNY w Polsce bylby zwyklym Polakiem bo tak stanowi prawo.
                              • moherfucker1 Re: To jest podstawowa wiedza! Poszukaj jak nie m 15.10.07, 19:43
                                On tego nie wie.. Tylko wyzywa... Katolik*

-----------

*Nie znam slowa bardziej obrazliwego niz katolik.
        • miranda333 Re: cavity search included? 15.10.07, 22:23
          hahha,proszę o prawo i sprawiedliwośc! Wszyscy równi wobec prawa!Tak
          trzymac i nie przepraszać! Kardynał też człowiek!
    • niewierzacy1 A co?? Swieta krowa??? 15.10.07, 17:32
      Jezu co w tej polsce sie dzieje to co prymas swieta krowa ze wszyscy teraz
      musza mu D... lizac?? W USA to kazdy ma kontrole nawet ochrona prezydenta a tu
      widac ze prymasek moze przejsc bez kontroli a jak juz ja ma to zadyma na poł
      lotniska a zwykły obywatel musi stac klnac i czekac posłusznie az mu kontrole
      zrobia.

• sacerdos Re: A co?? Swieta krowa??? 15.10.07, 17:44
        Człowieku zastanów się co piszesz... Cóż najwyraźniej nigdy nie
        miałeś okazji być na lotnisku, więc pozwól że wytłumaczę, że
        istnieje różnica pomiędzy normalną kontrolą w stylu bramki i
        prześwietlanie bagażu, a kontrolą osobistą. Tę drugą stosuje się w
        stosunku do wybranych pasażerów co do których istnieją pewne
        podejrzenia.
        • augustus_germanicus_caligula W stosunku do ktorych istnieja pewne podejrzenia.. 15.10.07, 17:49
          ...sam zatem odpowiadasz na wlasne pytanie. Pan Glemp mogl przemycac
          pod sutanna jakiegos 11 letniego chlopca. Dobrze ze go sprawdzili.
          Ksieza w tym kraju to swiete krowy.
          • sacerdos Re: W stosunku do ktorych istnieja pewne podejrze 15.10.07, 17:51
            Wiesz - generalnie wszystko można wykpić i sprowadzić do absurdu,
            ale jeśli na tym poziomie mamy prowadzić dyskusję to wybacz, ale nie
            ze mną... Ty mógłbyś też przemycać w spodniach kilku chłopców...
            Miło...
            • augustus_germanicus_caligula W kwestii kleru nie poprowadzisz ze mna dyskusji.. 15.10.07, 17:55
              ... na innym poziomie. Polska jest szczegolnym krajem pelnym
              absurdow takich jak wielka wladza kleru. Sam fakt ze kontrola
              osobista dostojnika koscielnego Cie tak oburza jest absurdem. Widac
              smycz kleru na Twym karku jest ciasna. Tak samo ciasna jak Tweoj
              swiatopoglad.
              • sacerdos Re: W kwestii kleru nie poprowadzisz ze mna dysku 15.10.07, 18:00
                Nie jest ciasna... Po prostu staram się stosować w osądzie
                rzeczywistości poziom myślenia formalnologicznego z elementami
                relatywizmu... i nie ulegać swoistego rodzaju iksacji fukcjonalnej.
                Mój światopogląd to moja prywatna sprawa, ale zdrowy rozsądek (a nie
                jad spływający z ust) podpowiada mi, że podobnie bym się dziwnie
                poczuł gdyby na osobistą wzięli Kwaśniewskiego, Tuska, Kaczyńskiego
                i inne osobistości... Poza tym nie wiem czy wiesz, ale każdy
                kardynał posiada także paszport dyplomatyczny (państwa Watykan),
                który nawet kraje muzułmańskie respektują. A jesli już chcesz ujrzeć
                szarogęszenie się duchownych polecam wycieczkę do Arabii
                Saudyjskiej. Przestaniesz się ośmieszać...
                • mikelondon Re: W kwestii kleru nie poprowadzisz ze mna dysku 15.10.07, 18:02
                  sacerdos napisał:

> Nie jest ciasna... Po prostu staram się stosować w osądzie
                  > rzeczywistości poziom myślenia formalnologicznego z elementami
                  > relatywizmu... i nie ulegać swoistego rodzaju iksacji
                  fukcjonalnej.
                  > Mój światopogląd to moja prywatna sprawa, ale zdrowy rozsądek (a
                  nie
                  > jad spływający z ust) podpowiada mi, że podobnie bym się dziwnie
                  > poczuł gdyby na osobistą wzięli Kwaśniewskiego, Tuska,
                  Kaczyńskiego
                  > i inne osobistości... Poza tym nie wiem czy wiesz, ale każdy
                  > kardynał posiada także paszport dyplomatyczny (państwa Watykan),
                  > który nawet kraje muzułmańskie respektują. A jesli już chcesz
                  ujrzeć
                  > szarogęszenie się duchownych polecam wycieczkę do Arabii
                  > Saudyjskiej. Przestaniesz się ośmieszać...

a ja bym sie nie oburzal ze przeszukuja Tuska, Kwasniewskiego i
                  innych. Podejrzewam ze oni sami by zbytnio nie protestowali. A
                  ostatecznie Glemp jest obywatelem polskim tak wiec obowiazuja go
                  takie same przepisy jak innych obywateli. Prawo i Sprawiedliwosc :)
                  i jeszcze Rownosc. I pare innych hasel :P
                  • az100 Re: W kwestii kleru nie poprowadzisz ze mna dysku 15.10.07, 18:20
                    mikelondon napisał:

> a ja bym sie nie oburzal ze przeszukuja Tuska, Kwasniewskiego i
                    > innych. Podejrzewam ze oni sami by zbytnio nie protestowali. A
                    > ostatecznie Glemp jest obywatelem polskim tak wiec obowiazuja go
                    > takie same przepisy jak innych obywateli. Prawo i
                    Sprawiedliwosc :)
                    > i jeszcze Rownosc. I pare innych hasel :P

No i właśnie Glemp nie protestował ani się nie oburzał.
                    To władze lotniska dostały sraczki jak do szefa dotarło, że
                    prymasowi zrobili osobistą bo komuś wyglądał na mudżahedina - i to
                    lecącego ze Szczecina do Warszawy.
                • augustus_germanicus_caligula Mam za soba kilka wycieczek do Rijadu..... 15.10.07, 18:03
                  ... Polska i Arabia Saudyjska to podobne kraje jesli chodzi o
                  plytkosc umyslowa ludzi wierzacych. Wspolczuje Ci szczerze. Ja
                  uzywam prostrzego slownictwa niz Ty ale mam wrazenie ze tak naprawde
                  nie wiesz o czym mowisz. Alleluja i do przodu.
                  • epime Re: Mam za soba kilka wycieczek do Rijadu..... 15.10.07, 19:19
                    augustus_germanicus_caligula napisał:

> ... Polska i Arabia Saudyjska to podobne kraje jesli chodzi o
                    > plytkosc umyslowa ludzi wierzacych. Wspolczuje Ci szczerze. Ja
                    > uzywam prostrzego slownictwa niz Ty ale mam wrazenie ze tak naprawde
                    > nie wiesz o czym mowisz. Alleluja i do przodu.

BoSZe, ortografii i gramatyki!!! Ty Caligula z Sacerdosem nie dyskutuj, bo On
                    zapewne wie co znaczy jego nick, a ty jesteś głupi jak But. Teraz się
                    zastanawiaj dlaczego napisałam z dużej literki, maleńtasq. NB twoje wypowiedzi
                    pachną brakiem ogłady intelektualnej. Wniosek: jesteś małoletni i chodzisz do
                    marnej szkoły. Już Pitagoras kazał uczniom na pierwszym etapie kształcenia
                    milczeć i słuchać. Dixi.
                • kagan-owski Re: W kwestii kleru nie poprowadzisz ze mna dysku 15.10.07, 18:20
                  Dyplomatow tez sie sprawdza na lotniskach, dla bezpieczenstwa
                  pasazerow. Nie czyta sie tylko dokumentow, ktore z soba maja...
        • mikelondon Re: A co?? Swieta krowa??? 15.10.07, 17:59
          sacerdos napisał:

> Człowieku zastanów się co piszesz... Cóż najwyraźniej nigdy nie
          > miałeś okazji być na lotnisku, więc pozwól że wytłumaczę, że
          > istnieje różnica pomiędzy normalną kontrolą w stylu bramki i
          > prześwietlanie bagażu, a kontrolą osobistą. Tę drugą stosuje się w
          > stosunku do wybranych pasażerów co do których istnieją pewne
          > podejrzenia.

widac wzbudzil podejrzenia :) bo w sumie nie wiadomo co ma pod ta
          czarna kiecka :P Wyroznial sie ubraniem - to pewne. Moze go wzieli
          za geja? W sumie facet w kiecce wyglada podejrzanie :D

A tak na powaznie - jaka kontrola - z kanciapy wyszedl po kilku
          sekundach. Tak wiec nie sprawdzili go dokladnie :P
          • augustus_germanicus_caligula Sam fakt ze siedzisz w Londynie a nie w Psiurowie. 15.10.07, 18:01
            ... swiadczy o tym ze masz odrobine szersze horyzonty niz wiekszosc
            pieskow kleru. Oni uwazaja ze kupa Pana Glempa nie smierdzi.
            • mikelondon Re: Sam fakt ze siedzisz w Londynie a nie w Psiur 15.10.07, 18:04

> ... swiadczy o tym ze masz odrobine szersze horyzonty niz
              wiekszosc
              > pieskow kleru. Oni uwazaja ze kupa Pana Glempa nie smierdzi.

nie wiem czy mam szersze horyzonty - po prostu uwazam ze nie
              powinnismy przesadzac z wylaczeniami spod kontroli. Dzis nie
              przeszukujemy kleru (bo to kler), jutro celebrities, a pojutrze
              muzulmanie beda krzyczec ze osobista to zlamanie zasad Koranu i ze
              sie nie zgadzaja. I co wtedy? Jak rownosc to rownosc. Poza tym Glemp
              nie protestowa - odniosl sie ze zrozumieniem (przynajmniej takie mam
              wrazenie) do calej sprawy. To kilku nadgorliwcow podnioslo wrzask, a
              czubek z lotniska tylko sprawe rozdmuchal.
              • augustus_germanicus_caligula Dokladnie taki scenariusz odbywa sie teraz w UK. 15.10.07, 18:08
                Slyszales o terrorystach przebranych w czarczafy udajacych kobiety
                ktorych nikt nie odwazyl sie przeszukac i dzieki temu umkneli z UK.
        • orcheystra Re: A co?? Swieta krowa??? 15.10.07, 18:13
          sacerdos napisał:

> Człowieku zastanów się co piszesz... Cóż najwyraźniej nigdy nie
          > miałeś okazji być na lotnisku, więc pozwól że wytłumaczę, że
          > istnieje różnica pomiędzy normalną kontrolą w stylu bramki i
          > prześwietlanie bagażu, a kontrolą osobistą. Tę drugą stosuje się w
          > stosunku do wybranych pasażerów co do których istnieją pewne
          > podejrzenia.

gdyby ciebie poddano "nieuprawnionej" rewizji, nie sądzę aby
          wysyłali do ciebie później oficjalne, przestraszone, na poł Polski
          ogłoszone błagalne przeprosiny...
          • vitabravo Re: Swieta krowa? NIE, święte krowy noszą jarmułki 15.10.07, 18:44
            I wywijają maczugami antysemityzmu.
            • moherfucker1 Re: Swieta krowa? NIE, święte krowy noszą jarmułk 15.10.07, 18:46
              jak papa Rydzyk :) to dopiero wielki katolik*.

--------
              • vitabravo Re: Swieta krowa? NIE, święte krowy noszą jarmułk 15.10.07, 18:51
                Nie odbiegaj od tematu. Mówimy właśnie o świętych krowach
                noszących jarmułki, dla odróżnienia od reszty stada.
                • moherfucker1 Re: Swieta krowa? NIE, święte krowy noszą jarmułk 15.10.07, 18:55
                  Alez to doskonaly przyklad Katolika* w IV RP. Bezdomnemu nie wolno
                  obrazac Prezydenta i jego malzonki, a Rydzykowi wolno. Ot Katolik!

--------
                • ffamousffatman Re: Swieta krowa? NIE, święte krowy noszą jarmułk 15.10.07, 19:43
                  vitabravo napisał: "Nie odbiegaj od tematu. Mówimy właśnie o świętych krowach noszących j _ a _ r _ m _ u _ ł _ k _ i, dla odróżnienia od reszty stada." - ZGADZA SIE, NIKT TEGO NIE KWESTIONUJE, CALY CZES MOWIMY O RZYMSKIM KLERZE.
      • maureen2 Re: A co?? Swieta krowa??? 15.10.07, 18:08
        bagaż tak,ale osobista,chyba nikt nie podejrzewa,że za pasem ma gra
        naty.
        • maruda.r Prymas terrorysta? 15.10.07, 18:26
          maureen2 napisała:

> bagaż tak,ale osobista,chyba nikt nie podejrzewa,że za pasem ma gra
          > naty.

Dlaczego nie? Może będzie żądał większych darowizn na świątynię.

• zkris11 Ty byłeś w ameryce :) Chyba tej na mazurach 15.10.07, 18:50
        To jest Prymas Polski i bez wzgledu na to czy takiemu matołowi się to podoba czy
        tez nie nie podlega on kontroli osobistej!
        • moherfucker1 Re: Ty byłeś w ameryce :) Chyba tej na mazurach 15.10.07, 18:57
          Ale z Ciebie matol.... A moze KATOLIK*

--------
        • ffamousffatman Re: Ty byłeś w ameryce :) Chyba tej na mazurach 15.10.07, 19:47
          zkris11 napisał: "To jest Prymas Polski i bez wzgledu na to czy takiemu matołowi się to podoba czy tez nie nie podlega on kontroli osobistej!"
          A to niby dlaczego? Jakim prawem nie podlega prawu, ktoremu podlegaja wszyscy? Jakies nowe prawo? Nowy przepis religijny?

PS: Prymas to tytul honorowy i nic z racji jego noszenia sie nie nalezy.
          • moherfucker1 Re: Ty byłeś w ameryce :) Chyba tej na mazurach 15.10.07, 19:49
            Juz pytalem o Dziennik Ustaw. Numer, paragraf.. Dla tego Katolika*
            to wiedza oczywista. niestety dla wielu normalnych nie....

-----------

*Nie znam slowa bardziej obrazliwego niz katolik.
        • balanga9 Re: Ty byłeś w ameryce :) Chyba tej na mazurach 15.10.07, 20:00
          Jeżeli potrafisz czytać a nie mieszkasz w tej Ameryce na mazurach a w duzym
          mieście to zrob sobie wycieczkę na lotnisko może nawet z rodziną i tam będziesz
          mógl zapoznać się z przepisami kto podlega kontroli. Możesz poszukać też w
          internecie podpowiadam na stronach lotu bo widzę że jesteś malo lotny i piszesz
          takie farmazonki.
        • borrka1 Re: Ty byłeś w ameryce :) Chyba tej na mazurach 15.10.07, 20:18
          zkris11 napisał:

> To jest Prymas Polski i bez wzgledu na to czy takiemu matołowi się
          to podoba cz
          > y
          > tez nie nie podlega on kontroli osobistej!

a moze ten co skierowal go do kontroli ma w doopie katolikow i nie
          zna ich bossow?lecial zwyklym rejsem,a wiec jak zwykly smiertelnik i
          na czole chyba nie mial napisane"prymas Polski",a moze podskakiwal i
          zostal skarcony kontrola osobista?
          Ja osobiscie nie poznalbym z wygladu jakiegos tam Glempa czy innego
          muftiego,popa itp egzotyczne osobistosci,po prostu olewam wszystkich
          rownym sciegiem,a jak chca ekstra obslugi niech lataja swoimi
          ptakami z prywatnych lotnisk.
    • abhaod Glemp jest taki święty, że nawet kupy nie robi 15.10.07, 17:34

• sejlor4 obraza majestatu! 15.10.07, 17:44
        biedny otarł się o życie zwyczajnego śmiertelnika i teraz nie może dojść do
        siebie po tak traumatycznym spotkaniu z niższych sfer potyczkami...módlmy się.
        • ffamousffatman Re: obraza majestatu! 15.10.07, 19:50
          aqrat nie prymas, prymas podziekowal za wykonywanie solenne obowiazkow
          wojne rozpoczeli religijnie obrazeni katole
    • lesteer Skandal!! Gosci powinni wyrzucić 15.10.07, 17:42
      Prymas Polski to nie szary obywatel..To tak jakby Marszałka Sejmu
      rewidowano..To osoba publiczna, autorytet.. Wg tradycji I RP
      pru\ymas byl interrexem. Goście najwidocznie zrobili sobie jaja i za
      to należy ich wyurzucić z pracy. Co innego jakby za granicą
      sprawdzali prymasa, ale w Polsce?
      • pio41 Prymas nie prymas 15.10.07, 17:47
        jezeli facetowi dzwoni cos, to dla bezpieczenstwa pozostalych nalezy go
        sprawdzic. Wymagam tego jako pasazer, a straz lotniska nie ma prawa nikogo
        traktowac ulgowo. Moje dzieci, choc Bogu ducha winne, tez wywalaja wszystkie
        kieszenie z roznych skarbow na lotnisku i jakos nikt z tego hostorii nie robi.
        A prymas jest duzy chlopiec, zreszta jak pisza, wcale sie na kontrole nie
        skarzyl. Zachowal sie odpowiedzialnie, wiec po co te hece ?
        • lesteer Chyba nie mówisz poważnioe... 15.10.07, 17:53
          ..kto normalny mógl myłśeć że prymas ma bombę..Albo idiota, albo
          jakiś złośliwiec. W jednym i w drugim przypadu należy gości wyrzucić
          • augustus_germanicus_caligula A dlaczego nie mialby byc? 15.10.07, 17:56
            Sam fakt bycia dostojnikiem koscielnym nie wyyklucza bycia kims
            zlym. Popatrz na tych wszystkich islamskich opetancow!
          • drwiacy_siewca_cynizmu A tobie to niby przypadkiem nie odbiło 15.10.07, 18:03
            pod deklem Liberum Veto (skoro przywołujesz 1RP)?

A może w rozwoju zatrzymałeś się na jeszcze wcześniejszym etapie
            palenia czarownic?
          • mikelondon Re: Chyba nie mówisz poważnioe... 15.10.07, 18:07
            lesteer napisał:

> ..kto normalny mógl myłśeć że prymas ma bombę..Albo idiota, albo
            > jakiś złośliwiec. W jednym i w drugim przypadu należy gości
            wyrzucić

facet - jak rownosc to rownosc. Jesli nie zauwazyles to nie mamy juz
            I RP, interrexow tez juz dawno nie bylo, krolewskie rody tez sie
            jakby skonczyly. Wiec o co ta cala awantura? Glemp nie
            protestowal... A Ty wrzeszczysz jakby Cie ze skory oblupiali...
      • augustus_germanicus_caligula Pie..sz! 15.10.07, 17:50
        Nie jest autorytetem dla wiekszosci Polakow. Koniec z szarogeszeniem
        sie kleru!
        • sacerdos Re: Pie..sz! 15.10.07, 17:56
          Jesteś śmieszny... w swych poglądach... No ale wypowiedzi zdradzają,
          że do matury jeszcze nie dorosłeś... Masz czas na to, żeby osiągnąć
          poziom myślenia formalnologicznego...
          • augustus_germanicus_caligula Pociesze Cie. 15.10.07, 17:57
            Po maturze i studiach na kierowniczym stanowisku. Dlatego mam
            wystarczajaco duzo rozumu by brzydzic sie klerem.
        • lesteer Bardzo mądre...lecz nieprawdziwe 15.10.07, 17:56
          niestety większość w Polsce to katolicy i takie działanie to jawne
          urąganie majestatowi prymasa, a co za tym idzie i katolików, których
          jest większość. ...Prymas to prymas należy mu się szacunek!
          • augustus_germanicus_caligula Smieszne argumenty. 15.10.07, 17:58
            Tylko dlatego ze Prymas to nalezy mu sie szacunek?
            • lesteer Jak nie będziemy szacować 15.10.07, 18:04
              ..swoich autorytet ow to nie jesteśmy nic warci jako narod..W każdym
              kraju za coś takiego goście wylatują..Wiyobraź sobie jakby
              postąpiono tak z królową brytyjska, czy kimś z rodziny
              królewskiej..faceci byliby skończeni
              • augustus_germanicus_caligula Jak widac malo wiesz. 15.10.07, 18:07
                Kiedy ostatnio Pan Glemp publikowal raport z finansowania Kosciola
                Katolickiego? Krolowa Brytyjska Elzbieta II publikuje nie tylko
                koszt utrzymania palacu Buckingham ale tez placi podatki. Pan Glemp
                korzysta z przywilejow jakie bezwiednie daja mu takie matolki jak ty.
              • moherfucker1 Re: Jak nie będziemy szacować 15.10.07, 18:15
                a "szacuje", ze prymas jest wart z 20 PLN. Kto da wiecej?
                • augustus_germanicus_caligula 7.5 PLN z kaucja! 15.10.07, 18:15
                  • moherfucker1 5 PLN 15.10.07, 19:43
                    Zgadzam sie przeszacowalem....
              • komorka25 Re: Jak nie będziemy szacować 15.10.07, 19:31
                lesteer napisał:

> Jak nie będziemy szacować swoich autorytetow to nie jesteśmy
                > nic warci jako narod..

To nie jest dla mnie autorytet. To nawiedzony, ograniczony staruch,
                który potrafi tylko obrażać zdrowy rozsądek, lekceważyć ludzi i
                żadać pieniędzy.

> W każdym kraju za coś takiego goście wylatują..Wiyobraź sobie
                > jakby postąpiono tak z królową brytyjska, czy kimś z rodziny
                > królewskiej..faceci byliby skończeni

O, JEGO KRÓLEWSKA MOŚĆ USZATEK został obrażony, przynajmniej w
                mniemaniu swoich wielbicieli, a może należałoby powiedzieć wyznawców.

• mikelondon Re: Bardzo mądre...lecz nieprawdziwe 15.10.07, 18:10
            lesteer napisał:

> niestety większość w Polsce to katolicy i takie działanie to jawne
            > urąganie majestatowi prymasa, a co za tym idzie i katolików,
            których
            > jest większość. ...Prymas to prymas należy mu się szacunek!

ciebie stary to chyba Bog opuscil. I pan Bozia i Pani Bozia i
            aniolkowie jesli chodzi o scislosc. Ksiadz kropidlem przypadkiem w
            glowe Cie huknal przy okazji ostatniej wizyty duszpasterskiej w
            Twoim domu?
          • komorka25 Re: Bardzo mądre...lecz nieprawdziwe 15.10.07, 19:26
            lesteer napisał:

> niestety większość w Polsce to katolicy i takie działanie to
            > jawne urąganie majestatowi prymasa, ....

To znaczy czemu? to urąganie? Majestat to coś, co temu zapiekłemu w
            swoim samouwielbieniu klesze jest zupełnie obce.

> a co za tym idzie i katolików, których jest większość...

Nominalnie, lesterku, nominalnie. Jakby musieli zadeklarować
            obowiązkowo kilka procent dochodów na kościół to by sie sprawa
            wyjaśniła.

> ...Prymas to prymas należy mu się szacunek!

Za posadę? Żartujesz.

• czyzyk331 Re: Skandal!! Gosci powinni wyrzucić 15.10.07, 17:50
        OD....2006-11-19...Nowe przepisy kontroli na lotniskach!
        Od poniedziałku, 6 listopada zmieniły się zasady odprawy pasażerów
        na lotniskach. Nowe, zaostrzone przepisy wprowadziła Unia Europejska
        w celu uniemożliwienia terrorystom dokonania zamachu
        terrorystycznego przy użyciu płynnego materiału wybuchowego>
        >CO się stało! Skoro sam nie protestował, zrozumiał, że pracownicy
        sumiennie wykonują swoje obowiązki!

• lesteer Tulko idiota lub ktoś w złej woli 15.10.07, 17:57
          mógłl pomyśleć że prymas ma bombe...W obu przypadkach należy gości
          wylać z pracy
          • augustus_germanicus_caligula Tylko idiota lub naiwniak mysli ze prymas jest.... 15.10.07, 17:58
            .... swiety
            • lesteer Jestes chyba tępy... 15.10.07, 18:02
              Anglicy mają królową, inne narody też..U nas stałym autorytetem jest
              prymas, prezydenci, premierzy itp. zmieniają się..Prymas jest
              autorytetem, jednym z ważniejszychj Polaków w kraju. Dla niektórych
              najważniejszy. Takie postępowanie jest po prostu wyrazem złej woli i
              chęci upokorzenia prymasa, który przecież się nie sprzeciwi - nie ma
              ochroniarzy jak kaczory czy inni z rządu. Jest autorytetem moralnym,
              głow3ą największego kościoła w Polsce. To co się stalo to
              szczeniacki wybryjk na niskim poziomie - kolesie za coś takiego
              wylatują i już!
              • augustus_germanicus_caligula Autorytet moralny...... 15.10.07, 18:05
                Ciekawa i gleboka mysl. Pan Glemp jako autorytet moralny.
                Odpowiedzialny za antysemityzm w Polskim kosciele, niereagujacy na
                afery finansowe i nie mrugajacy nawet okiem na afery z
                wykorzystywaniem seksualnym.
                Gratuluje autorytetu.
              • drwiacy_siewca_cynizmu Idź zrób sobie lobotomie koleś! 15.10.07, 18:11
                I nie rób kretyńskich porównań Angli do Polski bo to pasuje jak
                świni siodło (zarówno w kwestii tradycji jak i autorytetu).

> Takie postępowanie jest po prostu wyrazem złej woli i
                > chęci upokorzenia prymasa,

W przypadku klechy (bądź też czarnej mafii) upokorzeniem było by
                gdyby mu lewatywe zrobili. Natomiast niestosowna kontrola osobista
                była by upokorzeniem dla VIPa z paszportem dyplomatycznym.

> Jest autorytetem moralnym,
                > głow3ą największego kościoła w Polsce. To co się stalo to
                > szczeniacki wybryjk na niskim poziomie - kolesie za coś takiego
                > wylatują i już!

Ja też jestem autorytetem moralnym dla wyznawców swojego kościoła
                pod wyzwaniem latającego potwora spaghetti. Czy mogą mnie już nie
                rewidować w świetle twojej logiki?
                • augustus_germanicus_caligula Latajacy Potworze Spaghetti! Chwala Ci! 15.10.07, 18:13
                  Wielki to zaszczyt spotkac Cie na forum o Panie! W ramach bycia
                  autorytetem moralnym masz miesiac podrozy po Londynie za darmo. Bo
                  jestes pol-bog :)
                  • mikelondon Re: Latajacy Potworze Spaghetti! Chwala Ci! 15.10.07, 18:26

> Wielki to zaszczyt spotkac Cie na forum o Panie! W ramach bycia
                    > autorytetem moralnym masz miesiac podrozy po Londynie za darmo. Bo
                    > jestes pol-bog :)

ja dokladam jeszcze przenosny oltarzyk z duza iloscia schowkow
                    na "narzedzia liturgiczne" - te.. no wiesz... flaszki etc
              • mikelondon Re: Jestes chyba tępy... 15.10.07, 18:16
                lesteer napisał:

> Anglicy mają królową, inne narody też..U nas stałym autorytetem
                jest
                > prymas, prezydenci, premierzy itp. zmieniają się..Prymas jest
                > autorytetem, jednym z ważniejszychj Polaków w kraju. Dla
                niektórych
                > najważniejszy. Takie postępowanie jest po prostu wyrazem złej woli
                i
                > chęci upokorzenia prymasa, który przecież się nie sprzeciwi - nie
                ma
                > ochroniarzy jak kaczory czy inni z rządu. Jest autorytetem
                moralnym,
                > głow3ą największego kościoła w Polsce. To co się stalo to
                > szczeniacki wybryjk na niskim poziomie - kolesie za coś takiego
                > wylatują i już!

jedno male pytanko - nosisz sutanne? Jesli tak to wszystko jasne.
                Jak dla mnie nie jest autorytetem. Jego wplywy zostaly zachwiane
                przez postawe wzgledem Paetzow, Jankowskich i Rydzykow. Przykro mi...
              • komorka25 Re: Jestes chyba tępy... 15.10.07, 19:45
                lesteer napisał:

> Prymas jest autorytetem, jednym z ważniejszychj Polaków w
                > kraju. Dla niektórych najważniejszy.

Słusznie prawisz - dla NIEKTÓRYCH

> Takie postępowanie jest po prostu wyrazem złej woli i
                > chęci upokorzenia prymasa, który przecież się nie sprzeciwi -
                > nie ma ochroniarzy jak kaczory czy inni z rządu.

A tu, baranie, obrażasz Prezydenta RP i Premiera. Niejaki Hubert H.
                miał z tego powodu kłopoty. Ty też możesz mieć.

> Jest autorytetem moralnym, głow3ą największego kościoła w Polsce.

Wielki mi autorytet, który po chamsku i wbrew ostatniej ich woli
                każe chować WYBITNYCH POLAKÓW na placu budowy, żeby podnieść
                znaczenie swojego ulubionego koszmaru architektonicznego, jaki musi
                finansować budżet, bo katolicy tego potworka nie chcą.

> To co się stalo to szczeniacki wybryjk na niskim poziomie -
                > kolesie za coś takiego wylatują i już!

Oni wypełniali swoje obowiązki w interesie ogółu pasażerów. A co do
                zasady - to nie Glemp protestuje, tylko jego przydupasy.

• kagan-owski Re: Tulko idiota lub ktoś w złej woli 15.10.07, 18:23
            A czemu to bycie prymasem wyklucza mozliwosc popelnienia
            przesteptwa? Pamietacie zdrade prymasa podczas Insurekcji
            Kosciuszkowskiej?
      • epupecki Re: Skandal!! Gosci powinni wyrzucić 15.10.07, 18:12
        lesteer napisał:

> Prymas Polski to nie szary obywatel..To tak jakby Marszałka Sejmu
        > rewidowano..To osoba publiczna, autorytet.. Wg tradycji I RP
        > pru\ymas byl interrexem. Goście najwidocznie zrobili sobie jaja i
        za
        > to należy ich wyurzucić z pracy. Co innego jakby za granicą
        > sprawdzali prymasa, ale w Polsce?
        Nie obchodzi mnie 1 Rzeczpospolita i jej traktowanie prymasa. Trochę
        czasu minęło i zmieniły się obyczaje. Każdy powinien być
        kontrolowany gdy wchodzi do samolotu! Jeśli wnosiłby broń to nie
        ważne prymas, papież, marszałek lub prezydent. Każdemu może zaburzyć
        się w głowie i każdy może byc zagrożeniem dla współ pasażerów. Jeśli
        były przesłanki do kontroli to kontrolującemu należy się premia!
        Pewnie prymas ma takie samo zdanie jak ja.
        • mikelondon Re: Skandal!! Gosci powinni wyrzucić 15.10.07, 18:28
          > lesteer napisał:
          >
          > > Prymas Polski to nie szary obywatel..To tak jakby Marszałka
          Sejmu
          > > rewidowano..To osoba publiczna, autorytet.. Wg tradycji I RP
          > > pru\ymas byl interrexem. Goście najwidocznie zrobili sobie jaja
          i
          > za
          > > to należy ich wyurzucić z pracy. Co innego jakby za granicą
          > > sprawdzali prymasa, ale w Polsce?

A jak Glemp chce traktowania jak za I RP to neich sobie karoca
          podrozuje - co ma sie samolotem rozbijac :D
      • qube Re: Skandal!! Gosci powinni wyrzucić 15.10.07, 18:14
        lesteer napisał:

> To osoba publiczna,
        tu sie zgodze

>autorytet..
        dla niektorych autorytetem jest Lepper, dla innych Benladen. jakos nie trafil do
        mnie ten argument
      • tppiotr Re: Skandal!! Gosci powinni wyrzucić 15.10.07, 18:18
        A Ciebie powinni pie... w zakuty łeb.
      • kagan-owski Re: Skandal!! Gosci powinni wyrzucić 15.10.07, 18:21
        Wyrzucic? Za sumienne wypelnienie obowiazkow? W UE maja juz wygrany
        proces...
      • ffamousffatman Re: Skandal!! Gosci powinni wyrzucić 15.10.07, 19:54
        Prymas Polski to szary obywatel w odroznieniu od 2giej osoby w panstwie czyli Marszalka Sejmu Rzplitej.
        Wg tradycji I RP prymas byl interrexem i pilnowal w interregnum biznesow habsburskich, aqrat tym nie ma co sie chwalic - poza tym obwiazuje IIIRP.
    • antekguma1 Witamy w klechistanie 15.10.07, 17:43
      W klechistanie jakim jest teraz Polska to nie do pomyslenia, żeby kontrolować
      takich wybrańców i święte krowy. I nie dotyczy to tylko Glępa, ale wszystkich
      czarnych. Wychodzą te dwa lata rządów Kaczystów. A będzie jeszcze gorzej.
      • bdx65 Re: Witamy w klechistanie 15.10.07, 18:25
        antekguma1 napisał:

. Wychodzą te dwa lata rządów Kaczystów. A będzie jeszcze gorzej.

...................
        Taki jesteś pewny, że PiS wygra?
    • moherfucker1 Re: Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lo 15.10.07, 17:44
      Hmmm... Mnie jeszcze nie wyslali listu z przeprosinami, a juz kilka
      razy latalem i bylem sprawdzany. Co??, Ojczulka kontrolowac nie
      wolno jak na bramkach piszczy???? Co to? Do k... nedzy??
      • sacerdos Re: Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lo 15.10.07, 17:46
        Jeśli kilka razy latałeś to powinieneś odróżnić zwyczajną kontrolę
        (a tej jest się poddawanym zawsze) od kontroli osobistej. Jesli
        kilka razy latałeś i brali Cię na osobistą musisz mieć nieźle w
        papierach namieszane, albo tak podejrzanie wygladasz...
        • augustus_germanicus_caligula Spojrz na Pana Glempa. Ma podejrzany ryj! 15.10.07, 17:51
        • moherfucker1 Re: Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lo 15.10.07, 18:08
          Glupis. Widocznie wcale nie latales. na osobista isdziesz zawsze ,
          kiedy bzyczy bramka. ja mam pecha, ze w butach zachowalo sie
          zabezpieczenie ze sklepu. I bzyczy. Wiec mnie rewiduja. I nie jest
          to dla mnie zadna ujma. Taka praca celnikow.
    • monster1972 niech chodzi w spodniach jak facet, a nie w sukien 15.10.07, 17:45
      ce

pewnie mysleli, ze pod kiecką ma bombę albo narkotyki:)

nie kazdy musi znać pana prymasa:)

Polak-ateista
      • zigzaur Re: niech chodzi w spodniach jak facet, a nie w s 15.10.07, 17:55
        Albo po prostu któryś z ochroniarzy był kiedyś ministrantem i znalazł okazję do
        zemsty.
        • nurse_manager Re: niech chodzi w spodniach jak facet, a nie w s 15.10.07, 18:24
          Po pierwsze - Prymas chodzi w normalnym czarnym garniturze (poza sprawowaniem
          funkcji liturgicznych) ew. z czerwona koloratka.
          Po drugie - latalem i latam dosc czesto - jesli bramka piszczy biora na bok i
          objezdzaja recznym wykrywaczem metalu.
          Po trzecie - dosc dlugo pracowalem w instytucji, gdzie kazdy (KAZDY) przechodzil
          przez bramke, lacznie ze zdejmowaniem butow (sic!). Z racji stanowiska mialem
          prawo do aktowki (wszyscy musieli nosic przezroczyste torby) - aktowke
          sprawdzali mi za kazdym razem.
          - Po czwarte - zrezygnowalem z tej pracy, bo dosc mialem upokarzania na kazdym
          kroku, podobne instytucje robily kontrole mniej drastyczna. Nawet nie moglem
          wnies ORGINALNIE ZAPOKOWANEJ kawy, tylko otworzyc i przesypac do woreczka. Na
          pozegnalny tort musialem miec specjalna zgode.
          Nie dziwie sie wiec, ze slowo "Kontrola osobista" wywoluje takie reakcje.
    • mentorlevicy media polskojęzyczne mogą sobie pogratulować 15.10.07, 17:46
      produkują olbrzymie ilości bezmóżdża...
      ten funkcjonariusz nigdy nie widział i nie wie kto to jest prymas
      Glemp. po co mu to wiedzieć. on musi znać tylko regulamin i wiedzieć
      że ma głosować na PO...bo w TV mówili że tak musi tyrać za parę
      groszy przez Kaczyńskich i PiS.
      Mało tego , jak zapytać ekspedientów w supermarketach to też muszą
      zmieniać pampersy przez w-w wymienionych. pogratulować.
      • lessmore A Ty, Kolego, czytujesz tylko obcojęzyczne? 15.10.07, 18:29
        I w tych obcojęzycznych chwalą PiS i Kaczyńskich, prawda?
      • czarek62 A ty frajerze czego mozes sobie pogratulowac? 15.10.07, 18:31
        ...tego, ze uwazasz pana Glempa, obywatela za gwiazde, ktorej nikt nie smie
        tknac, a wszyscy musza go znac! Niby dlaczego, on taki interesujacy?

mentorlevicy napisał(a):

> produkują olbrzymie ilości bezmóżdża...
        > ten funkcjonariusz nigdy nie widział i nie wie kto to jest prymas
        > Glemp. po co mu to wiedzieć. on musi znać tylko regulamin i wiedzieć
        > że ma głosować na PO...bo w TV mówili że tak musi tyrać za parę
        > groszy przez Kaczyńskich i PiS.
        > Mało tego , jak zapytać ekspedientów w supermarketach to też muszą
        > zmieniać pampersy przez w-w wymienionych. pogratulować.
      • ffamousffatman Re: media polskojęzyczne mogą sobie pogratulować 15.10.07, 20:01
        a co ma do tego czy znal? nie cdzyta postow? a jezeli brzeczalo?
    • haniluk Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 17:48
      a premier kaczyński twierdzi,że w IV RP wszyscy z wyjątliem
      członków i sympatyków LiD oraz kochających inaczej są równi
    • krzynia.c Prymas wykazał klasę,uczcie się dostojnicy. 15.10.07, 17:49
      Byle urzędniczyna rządowy podnosi krzyk bo nie chcieli go puścić
      bramką dla ViPów i straszy obsługę lotniska że niby kto to on
      jest.Paru naszych panów posłów mogłoby wziąść przykład z prymasa
      Glempa,szczególnie ci wieśniacy z Samoobrony.
      • lessmore To najsłuszniejsza uwaga na tym forum! 15.10.07, 18:25
        W pełni popieram! Zresztą x.prymas zawsze skromnym był człekiem, w
        przeciwieństwie często do swojej świty, tak świeckiej, jak
        duchownej.
    • antonioni1 Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 17:52
      sPiSkowcy nawet prymasowi Glempowi nie przepuszczą. On też należał do układu i
      przewoził tajne dokumenty Watykanu oraz kody wywiadu watykańskiego w sprawie
      przekrętów finansowych o. Rydzyka i Kaczyńskich. A wywiad watykański jak wiadomo
      jest najlepszy z najlepszych i należy do najbardziej strzeżonej tajemnicy.
      • mentorlevicy odrobina olejku rycynowego dobrze zrobi osobie. 15.10.07, 17:54
    • moze-byc Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 17:53
      Nic takiego sie nie stało. Marszałek czy prymas kontrola powinna być.
      Przypomnijmy sobie lata 90-siatę i sprowadzane towary z zagranicy przez kler.
    • jaklucz Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 17:55
      No i co z tego, że został? Sam powiedział, że nie ma pretensji. Nadgorliwa była
      świta a nie obsługa lotniska. Żałosne jet to, że stawiają Glempa ponad prawem i
      żałosny jest dyrektor lotniska, który mówi takie rzeczy.
    • born.to.be.moher Następnym razem pomyśli dwa razy 15.10.07, 17:55
      Zanim sobie zrobi na dole piercing.
    • polde_live Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 17:55
      Czy my żyjemy w Indiach, gdzie po ulicach chodzą święte krowy?? Piastowanie
      stanowiska religijnego nie nie jest przesłanką do wyjątkowego traktowania. O ile
      wiem, konstytucja mówi nie tylko o rozdziale państwa i kościoła, ale także o
      równości wszystkich obywateli wobec prawa.
      Jak widać, są równi i równiejsi.
    • epupecki Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 18:02
      Jeśli były obiektywne przesłanki do takiej kontroli to czemu się
      tłumaczą i przepraszają.Prawo dotyczy wszystkich tak samo i sam
      prymas tego nie podważa. Szkoda, że niektórzy wszystko chcieliby
      robić na kolanach.
    • earlyyears Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 18:05
      "wrecz przeciwnie, dziekowal". za co dziekowal? ano za to, ze
      nareszcie jakis obcy wytarmosil go za jaja i poglaskal po pupci.
    • r100gs_pd To przez chwilę prawo było równe dla wszystkich 15.10.07, 18:05
      ale oczywiście tylko chwilę i przez nieporozumienie.
      republika bananowa
    • simpson0107 Bezkrytyczne podejscie do uregulowan..Chachacha:) 15.10.07, 18:05
      Urzednicy, zacznijcie krytycznie podchodzic do uregulowan prawnych. Ja tez
      zaczne, od jutra. Podatek zbyt duzy? Utrudnia prowadzenie dzialalnosci
      gospodarczej? Obywatelu, podejdz krytycznie do uregulowan prawnych i plac mniej!
      zamiast 22 procent, zaplac 17.5!

A swoja droga, ja tez nie lubie byc kontrolowany na lotnisku. Ale w gre wchodzi
      bezpieczenstwo kilkudziesieciu lub kilkuset osob! A jezeli prymas oszalal?
      Jezeli postanowil pozegnac sie ze swiatem doczesnym i wniesc bombe do samolotu?
      Czy nalezy ryzykowac zycie pozostalych pasazerow tylko dlatego, ze ktos jest
      prymasem? Jezeli mu sie kontrola nie podoba, to niech leci prywatnym samolotem!
      Ludzie sa rowni, prawda? Czy moze jednak niektorzy sa rowniejsi?
      • augustus_germanicus_caligula Krytyczne Podejscie do Uregulowan! 15.10.07, 18:14
        Nowe haslo IV RP :)
    • qube Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 18:08
      w sumie powinni mu to pismo z przeprosinami zaniesc w zebach i oczywiscie na
      kolanach. co za nadgorliwe bestie - zeby tak na ojca narodu reke podniesc?? zeby
      im uschla!

ktos mowil cos o panstwie wyznaniowym?
    • orcheystra Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 18:10
      do k nędzy, a za co klechę przepraszać?!
      Czy wysyłają przeprosiny do innych, których rewidują z
      powodu "nadgorliwości".
      Glemp to jota w jotę taki sam kolo i obywatel, jak każdy z nas.
      święte krowy cholera
    • wariant_b Re: Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lo 15.10.07, 18:14
      Duże brawa dla kontrolerów.

Prymas Glemp tym różni się od faceta ubranego w strój prymasa
      i wyglądającego jak Prymas, że o obecności prymasa obsługa powinna
      być powiadomiona, a przez bramki powinien go przeprowadzać ktoś
      z szefów ochrony lotniska. A jeśli Prymas podróżuje incognito,
      obsługa nie powinna w żaden sposób okazywać, że go rozpoznała
      i traktować inaczej, niż pozostałych pasażerów.
      • wariant_b Re: Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lo 15.10.07, 18:26
        I duże brawa dla Prymasa.

Dobrze to świadczy o Prymasie, że korzysta z lotów kursowych
        zamiast czarterować cały samolot na koszt wiernych.
        I dobrze, że nie każe się traktować jako VIP, skoro nie musi.
        • ffamousffatman Re: Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lo 15.10.07, 20:09
          dla prymasa i kontrolerow. howgh!
    • carlos.lamela ciekawe czy do Nieba tez go wpuszcza z problemami 15.10.07, 18:15
    • urbislog Prymas Glemp poddany kontroli osobistej na lotn.. 15.10.07, 18:18
      Teraz to Pymas Glemp będzie musiał interweniować żeby posrany ze
      strachu dyrektor nie " zlinczował" ochroniarza, który robi co mu
      nakazuje rząd. Przecież i Kaczynski i Ziobro mówią, że nikt nie może
      być pobad prawem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka