drugikraand Takiego Wala!!!!Kaczorze... 19.10.07, 13:15 Wyeliminujemy raz na zawsze obludnego i falszywego kurdu..la z obiegu politycznego, z braku lepszych argumentow podskakiwaniem probuje zagrzewac mohery i dewiantow... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Takiego Wala!!!!Kaczorze... 19.10.07, 13:17 drugikraand napisał: > Wyeliminujemy raz na zawsze obludnego i falszywego kurdu..la z > obiegu politycznego, z braku lepszych argumentow podskakiwaniem > probuje zagrzewac mohery i dewiantow... Odpowiedz Link Zgłoś
spy44 A ja wierzę że /jeszcze/ Premier-Kaczor się myli 19.10.07, 13:16 I niedługo będzie musiał ten kaczy kuper zbierać i wynosić się z sejmu a nowo utworzony rząd będzie się składał z normalnych ludzi a nie nawiedzonych ideowców dotkniętych paranoją. Odpowiedz Link Zgłoś
miastokrakow Neapol dla Kaczyńskiego i Ziobry!... to raj! 19.10.07, 13:17 Wysyłam prośbę do Wójta i Rady Miasta Neapolu do zaproszenie Panów Kaczyńskiego i Ziobry w celu zrobienia porządku... Może przez ten czas Polacy o nich zapomną i stanie się mniej wstydnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Neapol dla Kaczyńskiego i Ziobry!... to raj! 19.10.07, 13:19 miastokrakow napisał: > Wysyłam prośbę do Wójta i Rady Miasta Neapolu do zaproszenie Panów Kaczyńskiego > i Ziobry w celu zrobienia porządku... Może przez ten czas Polacy o nich zapomną > i stanie się mniej wstydnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczastopa J.Kaczyński: Wierzę, że zwyciężymy i zmienimy TVP! 19.10.07, 13:19 TELETURNIEJE "Różaniec z gwiazdami" "Jaka to modlitwa?" "Jeden z dwunastu" "Szansa na odpust" "Od Torunia do Opola" "Intifada" lub "Diecezjada" lub „Parafiada” (jeszcze nie wybrano ostatecznego tytułu) "Wielka Msza" "Ananasy z mojej parafii" "Miliard w Ambonie" "Diecezja należy do ciebie!" "Berety do mety" "Jedno z dziesięciu przykazań" "Najsłabsze ogniwo" - krótki poradnik z cyklu sam napraw swój różaniec "Big Brother bitwa" - bonifratrzy vs. franciszkanie "Śpiewające organy" "O dwóch takich, co ukradli księżyc" - biograficzny "Idź na całość" - czyli poradnik jak wypełnić przekaz pocztowy TALK SHOW I REALITY SHOW "Jestem jaki jestem" - reality show w domu o. Rydzyka "Prałat Ja****ski Show" "Co za adwent!" "Z wizytą u Was" - program kolędowy. "Parafia należy od Ciebie" "Zakrystia - dokument jak powstaje msza" "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" - program Wielkiej Inkwizycji "Miliard na tacy" SERIALE "Pensjonat pod Toruniem" "Parafia na peryferiach" - serial Nowa seria wzorowana na "Pierwszej miłości" - "Pierwsza Komunia" "M jak modlitwa" "Świat wg redemptorystów" - reż. Okił Khamidov "Tata, a Ojciec Marcin powiedział... " serial edukacyjny dla rodziców "Strażnik dekalogu" z Chuckiem Norrisem "Sutannah" - serial obyczajowy "Plebania" - a nie, przecież już jest... PROGRAMY NOCNE "Telesklep o. Łukasza" "Liga Mistrzów - historia zakonu" "Moherowe igraszki" - audiotele z nagrodami "TRWAM - wkręca" "Purpurowy kapturek" - bajka dla (starszych) dzieci "Tygodnik Moherowego Spokoju" "Czarny pijar" - nowy magazyn detektywistyczny "Moherowa landrynka" PROGRAMY HOBBYSTYCZNE Podróże kulinarne siostry Alfredy - pieczeń licheńska" "Mo’ Hair" - program o najnowszych, światowych trendach w nakryciach głowy i fryzurach "Darz Bóg" - program łowiecki - odcinek o polowaniu na jelenie. "1001 rzeczy które można zrobić z moheru" - drzwi balkonowe "Samo szycie" - kurs robienia moherowego beretu "Siostro, po prostu gotuj" - program kulinarny siostry Eutanazji.. "Katechetyczne podróże Ojca Rydzyka" "Wacha do Maybacha" - magazyn moto PONIEDZIAŁKOWE MEGAHITY "Lord of the rings - The Bishop" "Moherowa podszewka" "Allo, allo, kto się do nas dodzwonił?" Koncert zespołu "The Redemptorists" - gościnnie Zbigniew Wasserman na bongosach PROGRAMOWY INFORMACYJNE "Inforeformacje" "Telekuria" "Pana rama" "Purpurowe Forum" - program publicystyczny "Ogłoszenia paranormalne" "Tour de Częstochowa" - Studio Sport - relacja z wyścigu pielgrzymek "Zaćmienie słońca nad Toruniem" - program popularno naukowy. PROGRAMY DOKUMENTALNE "Zbuntowany anioł" - historia Macierewicza "Ministrant" - pierwszy krok kariery parlamentalnej "Nowoczesna Genetyka - czy można braci bliźniaków połączyć w jeden organizm?" "Ziarno" - reportaż z Mennicy Państwowej "Idź precz Darwin" - program o kreacjonizmie "Z kamerą wśród kaczek" - film dokumentalny o historii najnowszej Odpowiedz Link Zgłoś
karol.j Kaczorku, nie ośmieszaj się teraz... 19.10.07, 13:21 trzeba było coś zrobić przez te dwa lata, po drugie postaraj się na następne wybory wpaść z żoną i z dziećmi ... Odpowiedz Link Zgłoś
euro-mason destruktor 19.10.07, 13:23 >>> Jego zdaniem, w obecnej kampanii wyborczej wyraźnie ukazane są "dwie Polski". <<< to jego nadrzedny cel, rozbicie i marginalizacja Polski w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern J.Kaczyński: Wierzę, że zwyciężymy 19.10.07, 13:24 oczywiscie, p. premier może wierzyć w co mu się żywnie podoba, nam pozostaje nadzieja, że jednak będzie inaczej...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
ewitas Jak jest naprawdę z sondażami telefi GW itp. 19.10.07, 13:26 Telefoniczne kłamstwa autor: Galba , Mon 15 Oct 2007 06:45 AM CEST Media szaleją z radości: Platforma samodzielnie zgarnie większość mandatów w Sejmie. Wg sondażu OBOP dla Dziennika na partię Tuska zagłosuje 46% Polaków… Informację o metodologii badania Dziennik podaje malutką czcionką a pozostałe media zupełnie ją pomijają. Jak więc przeprowadzono sondaż? Telefonicznie. Jaka jest wartość tego typu badań? Żadna. Kto nie wierzy słowom Galby, tego przekonają liczby. Temat sondaży telefonicznych wypłynął w 2005 r. Wiodące media, w pogoni za najnowszym badaniem, porzuciły ostatnie pozory dziennikarskiej rzetelności i zaczęły podawać wyniki tego typu badań mimo ostrzeżeń Europejskiego Stowarzyszenia Badaczy Rynku i Opinii o zerowej ich wiarygodności. Efekt był taki, że po weryfikacji w postaci ostatecznych wyników wyborów okazało się, że błąd tego typu pomiarów wynosił nawet kilkadziesiąt procent (zamiast oficjalnie deklarowanych 3-4 %). Oto przykłady: 1. Polska: Tusk 62 % - Kaczyński 38 % Sondaż na zlecenie Faktów TVN przeprowadziła GFK Polonia, 11 dni później okazało się, że z sondażowych 24 punktów przewagi Tuska zrobiło się 8 punktowe zwycięstwo Kaczyńskiego. Pomyłka o 32 punkty. 2. Kraków: PO 50% - PiS 29 % Sondaż wśród mieszkańców Krakowa (miasto, nie cały okręg) na zlecenie Gazety Wyborczej przeprowadza Instytut Badań Rynku i Opinii CEM, deklarowany błąd pomiaru to 3,4 %. Pięć dni później odbywają się wybory do Sejmu. Wyniki ostateczne na terenie Krakowa (znowu miasto a nie okręg): PiS 39%, PO 34%. W miejsce 21 punktów prowadzenia Platformy, 5 procentowa wygrana PiS. Pomyłka o 26 punktów. 3. Gorzów Wielkopolski: PO 23% - PiS 19 % Sondaż wśród mieszkańców miasta przeprowadza niewymieniona z nazwy firma badawcza. Zleceniodawcą Gazeta Wyborcza. Rzeczywisty wynik (4 dni później): PiS 35%, PO 20%. Pomyłka o 19 punktów. 4. woj. świętokrzyskie: PO 28% - PiS 22 % Gazeta Wyborcza ogłasza wyniki badania CEM na 5 dni przed wyborami. Ostateczny rezultat: PiS 24%, PO 15 %. Pomyłka o 15 punktów. Półpsychopatyczny narwaniec Galba (copyright by W.Kuczyński) może kłamać. Ale czy kłamią również liczby? Dlaczego sondaże telefoniczne dają tak nietrafne wyniki? Pomijając kwestię nierównomiernego "utelefonicznienia" kraju, którą zwykle się podnosi, zasadniczym problemem jest najmniejszy wśród wszystkich metod sondażowych komfort ankietowanego. W porównaniu z ankietami ulicznymi ankieta telefoniczna stwarza sytuację wyjątkowej nierównowagi między ankieterem a badanym: na ulicy ankietowany o ankieterze wie więcej (gdzie pracuje, jak się nazywa) niż ankieter o ankietowanym (praktycznie nic), w wypadku badania telefonicznego ankietowany nie wie prawie niczego (nawet nie widzi swego rozmówcy, nie ma pojęcia z kim naprawdę rozmawia ) a równocześnie ma podświadome wrażenie pełnej wiedzy drugiej strony na swój temat (zna mój numer telefonu, pewnie wie gdzie mieszkam). Dlatego większa skłonność odmowy udziału w badaniu telefonicznym lub udzielenia odpowiedzi nieszczerej. Skłonność ta będzie tym większa, im mniej "medialne" poglądy będzie prezentować potencjalny badany. Także osoby starsze mniej skłonne będą by prowadzić takie rozmowy z nieznanym głosem z telefonu. Innym problemem jest większa trudność doboru odpowiedniej próby. W badaniach ulicznych lub "domowych" (ankieter chodzi od drzwi do drzwi), w pewnym zakresie, istnieje kontrola nad przekrojem próby. Tymczasem w badaniu telefonicznym "bierze się to, co się nawinie". Pojawia się też tutaj piękne pole do manipulacji próbą: wystarczy dzwonić wieczorem by wyeliminować z badania starszych wyborców. Np. badania dotyczące debaty Tusk – Kaczyński prowadzono około godziny 22.00. Starsi ludzie już wtedy śpią. Przyznam się, że sam trzykrotnie miałem szansę wziąć udział w sondażu telefonicznym. Jak sądzisz, drogi czytelniku, ile razy odmówiłem? Dla ułatwienia podpowiem, że nie przejawiam przesadnej ochoty do rozmowy o swoich politycznych poglądach z całkowicie anonimowym osobnikiem, o którym nawet nie wiem skąd wziął mój numer telefonu. Przywołane przeze mnie kompromitacje sondaży telefonicznych można tłumaczyć tak, jak zwykli każdą wpadkę sondażowni tłumaczyć ich szefowie: sondaż to obrazek danej chwili, dzień później mogło się wszystko zmienić. Tłumaczenia takie można jednak przyjąć gdy pomyłka wynosi kilka punktów, tygodniowa zmiana intencji wyborczych wielkości kilkunastu procent byłaby ewenementem na skalę światową. Dane dotyczące Krakowa dedykuję panu Igorowi Janke, którego swego czasu zapytałem dlaczego jego gazeta (Rzeczpospolita) niszczy swoją wiarygodność publikując wyniki sondaży telefonicznych przeprowadzanych w wielkich miastach. Pan Igor odpowiedział, że sondaże tego typu są niewiarygodne… ale tylko w skali kraju. W miastach sprawdzają się doskonale. Panie Igorze, za tydzień trzeba będzie przepraszać czytelników. Albo udowadniać, że w ciągu tygodnia poparcie dla PO np. we Wrocławiu spadło o 30 % bo… No, trudno będzie. Czytelnikom obiecuję, że w przyszłym tygodniu zaprezentuję zestawienie obrazujące wyniki poszczególnych sondaży telefonicznych i rzeczywistych wyników 2007. Pośmiejemy się. PS. Szczyt cynizmu i zakłamania: Gazeta Wyborcza atakuje TVP Info za prezentację wyników sondażu PGB (PiS 36 – PO 30), oburzenie pani Kublikowej wywołał fakt prezentacji sondażu sprzed debaty Kaczyński-Tusk. Sugestia jest jasna: TVP podlizuje się PiS pokazując nieaktualne dane (nieaktualne bo…sprzed 3 dni). Wiarygodne, oczywiście, są najświeższe sondaże telefoniczne… A mnie przypomina się kampania 2005 i afera z sondażem CBOS – gdy Cimoszewicz (faworyt GW) zaczął tonąć w wyniku prowokacji Miodowicza-Brochwicza, gazeta pani Kublik ogłosiła wyniki, z których wynikało, że… Cimoszewicz umacnia się na prowadzeniu. Problem w tym, że sondaż wykonano pół miesiąca wcześniej, nie przeszkodziło to jednak Gazecie dowodzić, że sprawa Jaruckiej Cimoszewiczowi nie zaszkodziła. PPS. Adam Michnik ogłosił w swej gazecie, że 21 X "odzyska Polskę". Głosującym na Platformę należy się ta informacja. Warto by wiedzieli za czym faktycznie głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
e-wodniak Re: Jak jest naprawdę z sondażami telefi GW itp. 19.10.07, 13:47 Ależ się napracowałaś!I po co?Przecież nie o sondaże chodzi w tej dyskusji,a o wypowiedzi,pożal się Boże,premiera.Nikt tak nie dzieli Polaków jak Kaczyńscy i partia ich przydupasów.Trzeba być chyba ułomnym na umyśle,żeby ich bełkot traktować poważnie. Trochę tylko żal,że smród po nich pozostanie na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
miastokrakow Składka Wykształciuchów na wyjazd Kaczyńskiego do 19.10.07, 13:26 Neapolu... Już wszystko załatwione Prezydent Leonardo Impegno dał znać, że czeka... Wrzucam 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 wiara - piękna rzecz 19.10.07, 13:29 na szczęście mocy sprawczej nie posiada, przynajmniej w obecnych zlaicyzowanych czasach a ja mam nadzieję : ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_zorro Przecież Jarek nie wierzy w cuda? 19.10.07, 13:29 Czyzby się nawrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 a jednak kaczor jest wielkiej wiary 19.10.07, 13:29 ten kurdupel naprawdę wierzy, że drugi raz mu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_zorro Przecież Jarek nie wierzy w cuda? 19.10.07, 13:30 Czyżby się nawrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Real PiS zwycięzy nad wirtualem Tuska 19.10.07, 13:34 tak też było 2 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l lepsi komuniści i ubecy z PISu??? 19.10.07, 13:46 jak pisuar wygra to będziesz miał swoją zaściankową katolandię, izolowaną przez wszystkie cywilizowane kraje Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Polecam fajną stronkę, b. dowcipna: 19.10.07, 13:38 www.grzegorzkarpinski.pl/gra/ Odpowiedz Link Zgłoś
phi-phi kolejne instytucje 'skompromitowane' 19.10.07, 13:38 po raz kolejny kaczynski broni sie rzucajac oszczerstwa i w swoim mniemaniu kompromitujac przeciwnikow-tym razem wyborcza i obos (do tej pory najbardziej wiarygodne centrum badan)-na szczescie coraz czesciej strzela sobie w stope-vide cba kontra sawicka-zy zwolennicy pisu naprawde nie widza ze glosuja na zadnego wladzy megalomana o skarlalym poczuciu moralnosci i honoru Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A co Pan premier powie o sondażach Wprost i i 19.10.07, 13:39 Dziennika? też Układ??? "Można oczywiście spierać się o sondaże, natomiast te sondaże, które publikuje, np. +Gazeta Wyborcza+, to jest socjotechnika w najbardziej ordynarnym wydaniu i w krajach demokratycznych tego rodzaju metody całkowicie skompromitowałyby i pismo, i biuro badań opinii publicznej" Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardc J.Kaczyński: Wierzę, że zwyciężymy 19.10.07, 13:44 wierzę, że nie będziecie Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l on nie wierzy, on sam je czyni 19.10.07, 13:59 od 2 lat mamy cuda i jak pis wygra to będzie seria kolejnych cudów. Ostatnim będzie zniknięcie Polski z mapy Europy Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: on nie wierzy, on sam je czyni 19.10.07, 14:12 r0b0l napisał: > od 2 lat mamy cuda i jak pis wygra to będzie seria kolejnych cudów. > Ostatnim będzie zniknięcie Polski z mapy Europy Na forum GW można cytować Talmud (wszyscy antysemici wiedzą, o co chodzi). A oto cytat z Talmudu: "Cuda nie są dowodem w sądzie".(Talmud, Berachot 60) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: on nie wierzy, on sam je czyni 19.10.07, 17:05 > "Cuda nie są dowodem w sądzie".(Talmud, Berachot 60) jeszcze będą. Dekretem brata prezesa i po odzyskaniu sądów Cuda za komuny też się zdazraly: ot był sobie człowiek i nie ma człowieka... a te kości w worku foliowym wykopane przypadkiem po latach gdzieś na wydmie pod Szczecinem czy Gdańskiem to zbieg okoliczności Świadkami CUDU nad Wisła własnie jesteśmy: z państwa uchodzącego za demokratyczne ,tolerancyjne i otwarte stajemy sie na powrót nienawistną komuną i reżimem w stylu Lukaszenkolandu Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: J.Kaczyński: My-PiS-o smierdziele 19.10.07, 13:50 My-PiS-smrody! My-wszystko zniszczymy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_pis Popieram premiera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.07, 13:51 Nienawidze sąsiadów, wszystkich, uważam że wszyscy którzy mają więcej niż ja to złodzieje. Syn somsiada wybudował dom na pewno kradnie, już dwa razy doniosłem na niego. Ja nie pracuję bo nie bede robił na jakiegoś kapitaliste, siedze w pierszej łafce w kościele, czasem dam po pysku żonie jak wezme zasiłek i popije. Nienawidze liberałuf bo chcom obniżać podatki a skąd bedzie na zasiłek dla mnie a pracy sie nie chyce Ojciec dyrektor to mondry człowiek, tak mondrze mówi że trza patriotów popierać a nie takich co w co drugom niedziele do kościoła nie chodzom Premier to jest gość taka jak jo nie umie jeżdzić a autem ni mo konta w banku i mieszka u mamy, ino że ja mom psa a nie kota bo mi sie jusz czeci kocur ze smyczy zerwoł i uciek. On rozliczy wszystkich co majom firmy, co jeżdżom autami, co robiom na kapitalistóf albo w urzeńdzie, co majom konto w banku a nas porzodnych polaków obroni !!!! Za partii to było dobrze a teraz żem sie do pisu zapisał, oni o swoich dbajom. Jak żem od somsiada troche drwna wzioł bo mioł za dużo przyjechała policja i żem powiedział żem jest z pisu to od razu inaczej ze mnom gadali bo komndant też z chop swojski i z pisem trzyma. Powiedziałem im tak librałóf gońce a pożondnych ludzi w spokoju zostafcie. To ja wyborca Pis i pujde do wyborów bo gdy żondzi muj wudz bedzie mi lepiej !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Re: Popieram premiera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.07, 14:44 hi hi - dobre!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
zmija45 J.Kaczyński: Wierzę, że zwyciężymy 19.10.07, 13:52 Ja i wielu moich znajomych wierzy, ze w niedziele skonczy sie kaczogrod, panstwo ciemnoty.... Przyjdzie czas na rozliczenie z 2 lat pana Jarka K., Jacka K., pana Zbysia Zero Z. i im podobnych.... Juz w lodowce chlodzi sie szampan, by wypic za wyjscie z ciemnogrodu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor Trybunał już czeka na PiS`orów... 19.10.07, 13:56 pl.youtube.com/watch?v=ExKWyLATNz0 Odpowiedz Link Zgłoś
leonidas1987 Re: Trybunał już czeka na PiS`orów... 19.10.07, 14:14 jakim trzeba byc idiota zeby uwuerzyc w takie filmiki w/g PO ludzie wyjechali zPolski bo PIS doszedl do wladzy. A to oznacza ze jak PO wgra wybory to oni wrocą. Bajki i klamstawa. wyjechali bo tam zarabiaja 2-3 razy wiecej a wroca gdy te dysproporcje sie zmniejsza. Ciekawe jest to ze D Tusk z otwarcia rynku pracy dla Polakow zrobil jeden z punktow swojej kampani w popzrednich wyborach. teraz mu sie cos pomieszalo. Po obiecuje piekne szpitale podwyzki dla sluzby zdrowia policji itd jednoczesnie mowi o cieciach w wydatkach budzetowych.. To guru Pis i kandydat na Min Finnasow prof Bucholtz Balcerowicz mowil o koniecznosci podwyzki stop proc juz rok temu.. Straszono ze podwyzki plac zdestabilizuja gospodarke Jak to sie ma di programu PO? klamiecie w wzywe oczy panie Tusk DOLAR mial byc po 6 zl a jest teraz po ile ? Tak, w/g Po jestem moherem mzoecie piszczec. wole byc moherem niz zlodziejem ktory rozkrada ten kraj chocby jak sawicka precz Niesiolowski niech krzyczy i ubliza od "fagasow" jaki czlonek taka partia Patriocu glosuja na PIS miernoty i aferzysci na PO i nieudacznika Donalda jak mzona dopuscic zeby premierem byl nieudacznik ktory nie potrafi wygrac wyborow On ma juz 3 szanse chyab, to taki Golota polskiej polityki.. tej porazki juz nie pzrezyje Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Gdyby Jarek był Napoleonem to miałby szanse.. 19.10.07, 13:59 A tak szanse mniej niż zerooooooooo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś