vchrispl 19.10.07, 22:27 Faktycznie... nie wyglądało to ciekawie Na p.r.t ktoś opublikował zdjęcia tinyurl.com/35wptj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Co na to urząd miejski? 20.10.07, 02:05 - To nieprzyjemne skrzyżowanie, samochody ciężarowe, które chcą skręcać w lewo, mają mało czasu i miejsca - mówi jeden z gdyńskich policjantów. - Niektórzy kierowcy mogą tam spanikować. Ja sam w tym samym miejscu miałbym niemal identyczny wypadek. W nocy jechałem tak samo jak peugeot i o mały włos wpakowałbym się w skręcającego TIR-a. ************************************ Nieprzyjemne? To skrzyżowanie jest po prostu nienormalne. Chcąc skręcić na z Morskiej (od Obwodnicy) w lewo na Kartuską, musimy obserwować przede wszystkim jezdnię Morskiej od strony centrum. Gdy nie zdążymy i zmienią się światła, musimy obserwować oba pasy Kartuskiej. Zostają ułamki sekund na wykonanie manewru. Kiedy urząd miejski przeorganizuje to skrzyżowanie wydzielając czas dla każdego z kierunków ruchu? To samo zastrzeżenie dotyczy równie niebezpiecznego skrzyżowania ul. Zwycięstwa ze Stryjską (wysokość przystanku SKM w Redłowie). Dlaczego policja nie wnioskuje o zmianę organizacji świateł na tych tych skrzyżowaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
darek_pn to skrzyżowanie to jeden wielki skandal 20.10.07, 11:20 tam caly czas mogloby dochodzić do takich wypadków gdyby nie rozsadek kierowców. swoją drogą to znają tych i d io tó w kowojentów to pewnie chcieli na "żółtym" ;-) przeskoczyć jeszcze, trudno żeby nie zobaczyć takiego byka jak ta betoniarka i po prostu w nią wjechać! zresztą zobaczcie drogę hamowania! pewnie ze 100 jechali! Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: to skrzyżowanie to jeden wielki skandal 21.10.07, 03:07 Betoniarki w Rajchu nie som dopuszczane do ruchu gdy Polacy sie pokarzom! Odpowiedz Link Zgłoś
mich.999 Zginęli pod betoniarką 20.10.07, 12:43 To jest bardzo niebezpieczne skrzyżowanie i często są tam wypadki.Widziałem oba samochody po kolizji - masakra z Peugeota.Nie rozumiem dlaczego na tym skrzyżowaniu zjazd w lewo z Morskiej dla pojazdów jadących z kierunku Rumii nie jest sterowany sygnalizacją świetlną.Udogodnienie to mają tylko pojazdy nadjeżdżające z kierunku Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_liberal Fotoradary i włączone światła mijania napewno by 20.10.07, 19:11 zapobiegły temu zdarzeniu . No i jeszcze dostosowanie prędkości do warunków na drodze ,czyli do słonecznego dnia i suchej nawierzchni . Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_2005 Zginęli pod betoniarką 21.10.07, 21:31 Obydwaj byli wesołymi, pełnymi werwi mężczyznami, gdy dowiedziałam się o ich śmierci, pomyślałam, to niemożliwe wszyscy tylko nie Oni. Panie Andrzeju, Robercie, przykro mi, że już więcej nie wypijemy wspólnie kawy, ani nie spotkamy się i porozmawiamy. Na zawsze zostaniecie w mej pamięci, jako ludzie zadowoleni z życia i wiecznie pogodni. Ogromne współczucia dla żony pana Andrzeja, dla którego 30-letnie małżeństwo było powodem do radości, i dla rodziny Roberta, która stanowiła dla niego sens życia. Odpowiedz Link Zgłoś