Dodaj do ulubionych

Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał w ...

08.11.07, 22:41
ja osobiscie czekam na cud
Obserwuj wątek
    • pakulec Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał w ... 08.11.07, 22:42
      może lepiej aby KAczyński nie pomagał- niech się zamknie w pałacu i
      siedzi tam przez 3 lata to będzie najlepsza pomoc z jego strony
      • janek_48 Palulec ile w Tobie głupoty i chamstwa 08.11.07, 22:48
        Pakulec ile w Tobie głupoty i zwyklego chamstwa pomimo
        prawdopodobnego dobrego wyksztalcenia:)jestes dowodem na to ze Ty
        nie posiadasz wykształcenia a tylko "papir" bo żaden wyksztalcony
        człowiek nie uzywa takiego języka typowego zresztą dla zwolennikow
        PO:)
        • pakulec wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 08.11.07, 22:53
          zamiast mi zazdrościć trzeba było się uczyć a nie chlac pod budą z
          piwem, teraz się bój - bo będzisze się musiał wziąść do roboty -
          socjalizm się skończył
          • cyberdemokracja Re: wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 08.11.07, 22:58
            janek coś tam pisał o typowym języku PO? a jaki jest język PiS?
            rzucanie mięsem i porównywanie do morderców Popiełuszki?
            • pakulec Re: wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 08.11.07, 23:00
              a czego więcej można oczekiwać od ciemniaka zakochanego w Rydzyku?
              • viornisko Moherki z was sie smieja 09.11.07, 00:15
                Tworzycie niezle towarzystwo wzajemnej adoracji, Ty jestes bystry, Ty rowniez,
                ale oni - z PiS-u nie! JA powiem wam: jestescie najmadrzejsi i najwspanialsi,
                tylko jeszcze nikt nie poznal sie na waszych talentach. Zyjcie w tej swiadomosci
                jak najdluzej, bedzie wiecej smiechu...
                • adela_30 Ehhh...gdyby Wałęsa nie był taaaki durny :// 09.11.07, 01:07
                  Ehhh...gdyby Wałęsa nie był taaaki durny i nie wygłaszał tych swoich mądrości
                  spod Pcimia to już dawno byśmy o nim zapomnieli i przestali się wstydzić w całej
                  Europie.
                  • wilcza_morrda_wrrrrrrr [...] 09.11.07, 02:00
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • kronopio77 Dlaczego tak długo? Ja obstawiam maks. 5 lat :) 09.11.07, 11:36
                      A za 2-3 lata PiSowi opadnie do poziomu PC, czyli 5-6% :)
                      • eleonora_szymalla S-Bolek_Potrzebuje_Pilnie_Transpl antacji_Mózgu_:o) 10.11.07, 20:45
                        ....
                  • raf.99 Re: Ehhh...Sardela_30 09.11.07, 02:35
                    Sardela_30
                    ty nam tu lepiej powiedz jak sie nazywalas przed przegranymi
                    wyborami?
                    Bunkier? Plastelina_2005?
                    A moze ty nowe wcielenie Galby jestes?
                    Co Sardela?

Propagande macie jak za Gomolki, tylko ciemny lud wam ostatnio
                    stopnial dramatycznie. To co pozostalo to juz wylacznie elektorat
                    sterowany radiem, wiec nie wiem po co sie w necie wysilacie.
                  • dr_pitcher Re: Ehhh...gdyby Wałęsa nie był taaaki durny :// 09.11.07, 06:07
                    prosze nie obrazac miasta Pcimia
                    • miranda333 Re: Ehhh...gdyby Wałęsa nie był taaaki durny :// 09.11.07, 11:39
                      Wałęsa bardzo dobrze tych kurdupli poznał,.Przepowiedział dokladnie
                      co będą wyczyniac kartofle.Ja Mu i terraz ufam.,ma rację!Trzeba
                      wszystko robić,aby odizolowac ich od władzy.
                      • marysia57 Re: Ehhh...gdyby Wałęsa nie był taaaki durny :// 10.11.07, 07:39
                        Walesa "przepowiadal" to czego sie najbardziej obawial.Obnazenia go
                        w oczach publicznych.Nazywajac Kaczynskich "kurduplami, przysrywasz
                        tez Walesie bo on moze tylko centymetr wyzszy.
                  • dybko2 Re: Ehhh...gdyby Wałęsa nie był taaaki durny :// 09.11.07, 06:25
                    Adela widzę że się ostro starasz zostać kapitanem drużyny OR
                    Antenki.Co z waszym bojkotem występownia na łamach GW o którym w
                    dniu wczorajszym było tyle szumu i buńczucznych zapowiedzi.Widzę że
                    zaczyna się ponownie ujadanie kundelków .
                  • junkier Za to o Wałęsie beda pamietac, jako o "Bolku" 09.11.07, 09:33
                    Za to o Wałęsie beda pamietac, jako o "Bolku", i za 10 lat i za 20.

A wielkosci J. Kaczynskiego nie przesloni nikt i nic.
                    • aplus jaki ten Bolek glupi mysli ze udalo mu sie narod 09.11.07, 12:13
                      oszukac a beknie tak samo jako Gomulka czy Gierek. Glupi, naiwny Bolek. Wystarczy rok rzadow nieudacznika Tuska i
                      lizania dupy Bolkowi a frajertwo ktore glosowalo na PO obudzi sie z
                      reka w nocniku i same nalozy moherowe berety na swoje durne lby.
                      Gdzie sa autostrady ? Gdzie 2-ga Irlandia ? Miesiac po wyborach i
                      nawet rzadu nie umie stworzyc glupol o cielecym spojerzeniu.
                      > Artykuł pt. Cały Tusk
                      > www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293
                      > Cytaty pochodzą z prasy z lat 1990-2005.
                      > Autor : Iza Kosmala
                      • a.k.traper Gierek albo Gomułka beknał a cos? 09.11.07, 13:21
                        chyba nie zrozumiałes wypowiedzi Tuska, powiedział że wykorzysta
                        kazdego, bez litosci dla dobra Rzeczpospolitej. Nie ma w tym zadnego
                        lizania na wzór PiS-u, uwazasz ze wyborcy PO to frajerzy a ci co za
                        PiS-em to "the best"? Wyborcy PO sa zaradnijsi i nie płacza że
                        państwo im za mało daje, tylko płaca spore podatki i ubezpieczenia,
                        tworza takze miejsca pracy. Znasz jakiegos pisiorka co stworzył
                        miejsca pracy lub nie jest na etacie? może i jestem frajerem ale ja
                        nie zebrze o zasiłki, sam pracuje na siebie i rodzinę. Pisząc o
                        autostradach, tworzeniu rządu zapytaj swoich idoli, bo jezeli tego
                        nie rozumiesz to jestes typowy matołek z piana na gębie. Spojrz
                        prosto w oczy Kaczyńskiemu i zapytaj o mieszkania, o drogi, o ten
                        socjalizm co go obiecał? Tuska ocenisz za jakies trzy miesiące,
                        Kaczyńskiego juz mozesz. O Irlandii zacznij mówic jak sam cos dla
                        Polski zrobisz, bo na tym to polega. Na pracy i to wytęzonej.
                        Myslałes że Kaczyński ci zafunduje nic nierobienie? tez się mylisz,
                        i zarazem mas szcęscie, bo czekały cie niedziele czynu partyjnego na
                        rzecz Euro 2012 i dla poparcia programu PiS, to sprawdzona akcja w
                        socjaliźmie. Powiem ci ze te wybory sa zwyciestwem PiS, prze dwa
                        lata nic nie robili oprócz informowania społeczeństwa co zrobiło
                        badź nie PO, a teraz trzeba naprawde duzo zrobić, potem sie
                        podciagna pod to że zrobili dobre fundamenty, o ile przetrwają.
                        Gdyby wybory były po pełnej kadencji zaliczyliby glebe konkretną.
                        Nie da sie nic nie robić tak długo.Wytrzyj piane i sie powaznie
                        zastanów nad sobą.
                    • ready4freddy Re: Za to o Wałęsie beda pamietac, jako o "Bolku" 09.11.07, 12:19
                      macie, junkers, racje, chociazescie element wrogi, jako przedstawiciel
                      wszechswiatowego prusactwa. wielkosci tow. Mscislawa Klamczynskiego nie
                      przesloni nic i nikt, wiecej powiem: to on przesloni! wszystko! i wszystkich!
                      caly swiat! nawet slonce zacmi!

junkers, przestan wciagac ten proszek do prania z lustra, bo do reszty
                      zidiociejesz.
                    • a.k.traper Kaczyński nawet na bolka za cienki 09.11.07, 12:20
                      Byłby wielki gdyby nie chorobliwa ambicja i jeszcze wieksza
                      niedolność współzycia z ludźmi. Przeciez on nie ma zaufanych ludzi
                      tylko niedouczonych klakierów. Każdy kto pracuje na własny rachunek
                      ma wieksze pojecie o zyciu i zarzadzaniu niz jego "super" ekipa.
                      Nikt go nie musi zasłaniać, sam sie chowa.
                • shithead Re: Moherki z was sie smieja 09.11.07, 09:16
                  Moherkom to juz tylko lizanie laski rydzyka zostalo, a i to nie za
                  dlugo.
                  • viornisko Re: Moherki z was sie smieja 09.11.07, 11:46
                    Moherki nie liżą komuś laski, ale co najwyżej dają komuś do
                    polizania. Czy macie jakiś kompleks Ryszyka?
            • bwwald Re: wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 08.11.07, 23:01
              cyberdemokracja napisał:

> janek coś tam pisał o typowym języku PO? a jaki jest język PiS?
              > rzucanie mięsem i porównywanie do morderców Popiełuszki?

www.google.pl/search?source=ig&hl=pl&rlz=&q=cimoszewicz+miodowicz+jarucka&btnG=Szukaj+w+Google&meta=
              • pakulec Re: wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 08.11.07, 23:07
                jako sympatyk Lidu muszę ci powiedzieć chłopie że Miodowicz zrobił
                dobra robotę z ta Jarucką - pokazał że Cimoszewicz na którego
                chciałem głosowac okazał się facetem bez jaj i głosu nie straciłem
                ;-)
                • bwwald Re: wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 08.11.07, 23:12
                  pakulec napisał:

> jako sympatyk Lidu muszę ci powiedzieć chłopie że Miodowicz zrobił
                  > dobra robotę z ta Jarucką - pokazał że Cimoszewicz na którego
                  > chciałem głosowac okazał się facetem bez jaj

(bo nie jest k..., jak pomioty komusze z PO?)

> i głosu nie straciłem
                  > ;-)

Jeśli głosu nie straciłeś (przegrany zawsze traci głos IMO), to głosowałeś na
                  Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego? ;)
                  • pakulec nie obrażaj mnie takimi porównaniami ;-) 08.11.07, 23:13
                    poparłem Tuska
                    • bwwald A gdzie logika? ;) 08.11.07, 23:21
                      pakulec napisał:

> poparłem Tuska

1. Poparłeś Pana Tuska, którego pretorianin moczarowskimi metodami zniszczył
                      człowieka (ch.. mnie obchodzi, czy był z PO, PiS, LSD, PSL czy Samoobrony lub
                      LPR - to był człowiek)
                      2. Ten Pan Tusk przegrał wtedy wybory.
                      3. Głosu nie straciłeś, bo inne pomioty komusze typu Ziobro się skompromitowały
                      i teraz PO jest zwycięzcą ? ;)
                      • pakulec Re: A gdzie logika? ;) 08.11.07, 23:34
                        Kaczyńskiego nie poparłbym nigdy - nie lubie bolszewików,
                        Cimoszewicz mnie wkurzył bo nie dał mi szansy zagłosowania na siebie,
                        poparłem Tuska na przekór Kaczyńskiemu, bo jak słusznie zauważyłes
                        za Kaczyńskim stały pomioty komusze typu Ziobro.
                        Zawsze chodze na wybory, a wtedy miałem wybór Kaczyński - Tusk,
                        głos bym zmarnował gdybym nie poszedł albo gdybym nie poparł żadnego.
                        • bwwald Re: A gdzie logika? ;) 08.11.07, 23:45
                          pakulec napisał:

> Kaczyńskiego nie poparłbym nigdy - nie lubie bolszewików,
                          > Cimoszewicz mnie wkurzył bo nie dał mi szansy zagłosowania na siebie,
                          > poparłem Tuska na przekór Kaczyńskiemu, bo jak słusznie zauważyłes
                          > za Kaczyńskim stały pomioty komusze typu Ziobro.
                          > Zawsze chodze na wybory, a wtedy miałem wybór Kaczyński - Tusk,
                          > głos bym zmarnował gdybym nie poszedł albo gdybym nie poparł
                          > żadnego.

A jednak brak logiki u Ciebie... To nie prawda, że zawsze musisz wybierać lepsze
                          zło. Nie mogłeś skreślić dwóch kandydatów lub głoować na "powietrze"? Jaka jest
                          różnica pomiędzy Panem Tuskiem i Lechem Kaczyńskim? Nie interesują nas chyba ich
                          Rodzice - nie wybierali ich ani Kaczyńscy ani Tusk - ale współpracowników już
                          wybierali: Ziobro, Miodowicz...

PS. Jeśli myślisz inaczej, to oskarż Adama Michnika i Jarosława Kurskiego za
                          rodzinę ;)

pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik
                          pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Kurski
                          • pakulec widze to inaczej 09.11.07, 00:06
                            polityka jest brutalna (nie podoba mi się to ale tak jest) polityk
                            jeżeli chce być przywódcą musi byc twardy. PO źle zrobiło wyciągając
                            Jarucką, ale pretensje mam do Cimoszewicza bo powinien to przełknąc
                            i nie wycofywać się gdzieś do lasu. Zawiódł mnie bo okazał się za
                            słaby, w przeciwieństwie do Tuska który mi zaimponował bo walczył do
                            końca mimo tych kubłów pomyji które wylewał na niego Pis.
                            Twoje odwoływania się do Wikipedii są żałosne i nie logiczne biorąc
                            pod uwagę to że jak piszesz nie mamy wpływu na rodziców - to na
                            resztę rodziny chyba też nie.
                            Co głoswania - wybacz ale odwoływanie się do logiki a potem pisanie
                            o skreślaniu 2 kandydatów czy głosowaniu w powietrze nie świadczy
                            dobrze o twojej inteligencji. Prawda jest taka że nie głosując czy
                            też marnując głos w ten sposób zawsze wspierasz tego który wygra, a
                            ja nie mialem najmniejszego zamiaru popierać Kaczyńskiego.
                            I to na dzisiaj koniec lekcji i tak już straciłem na ciebie za dużo
                            czasu ;-)
                            • bwwald Re: widze to inaczej 09.11.07, 00:15
                              pakulec napisał:

> polityka jest brutalna (nie podoba mi się to ale tak jest) polityk
                              > jeżeli chce być przywódcą musi byc twardy. PO źle zrobiło wyciągając
                              > Jarucką, ale pretensje mam do Cimoszewicza bo powinien to przełknąc
                              > i nie wycofywać się gdzieś do lasu. Zawiódł mnie bo okazał się za
                              > słaby, w przeciwieństwie do Tuska który mi zaimponował bo walczył do
                              > końca mimo tych kubłów pomyji które wylewał na niego Pis.
                              > Twoje odwoływania się do Wikipedii są żałosne i nie logiczne biorąc
                              > pod uwagę to że jak piszesz nie mamy wpływu na rodziców - to na
                              > resztę rodziny chyba też nie.

Jarucka jest szwagierką miodowicza (celowo z małej litery), a ten synem
                              ciotecznym matki żony siostry Donalda Tuska, czy kacykiem jego partii?

> Co głoswania - wybacz ale odwoływanie się do logiki a potem pisanie
                              > o skreślaniu 2 kandydatów czy głosowaniu w powietrze nie świadczy
                              > dobrze o twojej inteligencji. Prawda jest taka że nie głosując czy
                              > też marnując głos w ten sposób zawsze wspierasz tego który wygra, a
                              > ja nie mialem najmniejszego zamiaru popierać Kaczyńskiego (czyli straciłem
                              głos, po cholerę głosowałem? - bez logiki)

Wybacz, ale głosując wtedy na Pana Tuska nadal głosowałbym na Pana Miodowicza,
                              Ziobro, czy Kaczyńskiego...

"W wyborach parlamentarnych w 2007 po raz czwarty został posłem, otrzymując
                              33.229 głosów"
                        • viornisko Re: A gdzie logika? ;) 09.11.07, 00:18
                          Kaczynski - bolszewik?!?
                          • bwwald Stosowanymi metodami przerósł 09.11.07, 00:21
                            viornisko napisał:

> Kaczynski - bolszewik?!?

bolszewików...
                    • prawdziwek1 Re: nie obrażaj mnie takimi porównaniami ;-) 09.11.07, 04:42
                      Ty padalec należysz do grupy najmądrzejszych SOLIDARUCHóW którzy sprzedali
                      Polskę za grosze.Kiedy Twój bożyszcze da te 100 mil. każdemu Polakowi.
          • bwwald ;-) 08.11.07, 22:58
            pakulec napisał:

> zamiast mi zazdrościć trzeba było się uczyć a nie chlac pod budą z
            > piwem, teraz się bój - bo będzisze się musiał wziąść do roboty -
            > socjalizm się skończył

www.google.pl/search?source=ig&hl=pl&rlz=&q=wzi%C4%85%C5%9B%C4%87&btnG=Szukaj+w+Google&meta=
            • pakulec Re: ;-) 08.11.07, 23:02
              i co przejęzyczyc się nie można? zresztą, ważne że zrozumiałeś
            • loppe Re: ;-) 09.11.07, 07:25
              za 10 lat może tak, ale póki co Wyborcza serwuje ich na śniadanie,
              obiad i kolację, i końca nie widac:)
          • cadyk_z_sedesu Absolwent POspiesznego uniwersytetu 08.11.07, 23:09
            pakulec napisał:

> socjalizm się skończył

Pakulcu, po Twoim tekście widać, że skończyłeś uniwersytet im. Isaury o poziomie krowiego podogonia - vide "wziąść". Ortografia się kłania.
            • pakulec gdzie jest taka szkoła moherku? 08.11.07, 23:12
              cZy w twojej wiosze? a może sam jesteś tego absolwentem ( jeżeli
              znasz słowo absolwent)
              • kerrmit20 Tobie pakulec Absolwent kojarzy sie z flaszka:) 09.11.07, 08:17
                wyłącznie, dobrze znasz te 40% z rana, nie?
              • eti.gda Re: gdzie jest taka szkoła moherku? 09.11.07, 09:19
                pakulec napisał:

> cZy w twojej wiosze? a może sam jesteś tego absolwentem ( jeżeli
                > znasz słowo absolwent)

Takich szkół jest pełno. Są to te różne "Wyższe szkoły Czegoś i Czegoś", gdzie
                toleruje się największych tłuków i leserów, jeżeli tylko płacą czesne. Potem
                taki jeden z drugim umęczy jakiś licencjat z "administracji i biznesu" albo z
                "politologii", a potem szpanuje, jaki to on wykształcony.
            • dzioucha_z_lasu Re: Absolwent POspiesznego uniwersytetu 09.11.07, 00:44
              Nie czepiaj się, człowiek tyle się nasłuchał dziamgania kaczki,
              który notorycznie kaleczy język polski, że odruchowo użył słowa w
              brzmieniu jakże czesto przez ostatnie dwa lata słyszanym z otworu
              gębowego BYŁEGO - na szczęście- premiera
          • norton2005 Niech Wałęsa stanie do wyborów 09.11.07, 08:36
            Niech Wałęsa stanie do wyborów i zgromadzi jakieś poparcie, a nie tylnymi
            drzwiami wchodzi na scenę. Kaczyńscy mają poparcie, większe niż w poprzednich
            wyborach i nie mogą dać się usunąć w cień.
          • allajah Re: wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 09.11.07, 10:34
            Kaczyńscy ? Kto to?
            • jowisz_1 Re: wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 09.11.07, 10:42
              Wałęsa ? Kto to?
              • bolek1965 Re: wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 09.11.07, 10:45
                Jak to kto ? Bolek Kapusta.
          • szfindel Re: wow ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 09.11.07, 11:22
            pakulec napisał:

> socjalizm się skończył
          • szfindel Socjalizm... co za idiota 09.11.07, 11:29
            > socjalizm się skończył

Donek opowiadal cos o uciekaniu od socjalizmu do liberalizmu. Co za debilizmy. I
            jeszcze banda klakierow powtarza o koncu socjalizmu w Polsce. He he. Jaki
            socjalizm? To becikowe? Czy ty durniu wiesz ile w niemczech dostaje sie za
            urodzenie dziecka? jakie sa swiadczenia socjalne w calej Europie zachodniej?
            Pewno nie, mimo, ze sam sie chwalisz wyksztalceniem. Pojecia zielonego nie masz.
            Skoro ludzie tak uciekaja od socjalizmu do liberalizmu to prosze - powiedz to np
            Norwegom, Szwedom, Dunczykom. zapros ich, zeby pojechali do liberlanej Polski.
            Ty jestes tak tepy, ze szok. Wiesz co ci powie taki Dunczyk? On cie w ogole nie
            zrozumie. On w ogole nie kuma Twego myslenia. To jest jakas totalna pomylka ta
            wiara w wolny rynek, liberalizm itd. On by cie po prostu obsmial gdybys zaczal
            mu tlumaczyc swe madrosci. A jakbys jeszcze chcial to wprowadzic w Danii toby
            cie wykopal bardzo szybciutko. Czemu nikt nie chcial balcerowicza? bo to jest
            zwykly szarlatan. W wy jestescie tuby propagandowe. Nauczyliscie sie powtarzac
            jakies frazesy. Stworzono wam wirtulany swiat. A potem jezdzicie za praca do
            socjalistycznej Europy i nie widzicie nawet sprzecznosci w tym co mowicie. To
            jest to wasze wyksztalcenie. Tyle jest warte.
        • cyberdemokracja Nie mamy prezydenta tylko Kamińskiego, który 08.11.07, 22:55
          nawet już nie próbuje udawać że prezydent posiada faktyczną władze -
          schował Lecha na dobre i sam decyduje co jest dobre a co złe,
          podejmuje decyzje i je ogłasza światu.
        • babusz Re: Palulec ile w Tobie głupoty i chamstwa 09.11.07, 02:00
          janek_48 napisał:

> Pakulec ile w Tobie głupoty i zwyklego chamstwa pomimo
          > prawdopodobnego dobrego wyksztalcenia:)jestes dowodem na to ze Ty
          > nie posiadasz wykształcenia a tylko "papir" bo żaden wyksztalcony
          > człowiek nie uzywa takiego języka typowego zresztą dla zwolennikow
          > PO:)

Rzecz nazwal po imieniu. Szuja jest szuja, nawet w palacu.
          • eti.gda Re: Palulec ile w Tobie głupoty i chamstwa 09.11.07, 09:49
            babusz napisał:

>
            > Rzecz nazwal po imieniu. Szuja jest szuja, nawet w palacu.
            >

"Gdy runie pałac - zawsze zwać go będą pałacem, gdy góra śmieci urośnie - zawsze
            pozostanie górą śmieci"(Talmud, Pesikta de Raw Kahana 14)
      • ml2403 Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 09.11.07, 10:35
        Nie rozumiem dlaczego zarzucasz komuś głupotę lub chamstwo po
        wypowiedzi, że prezydent najlepiej niech się zamknie w swoim
        gabinecie i nie wychodzi z niego przez 3 lata. Czy ty rozumiesz co
        znaczą słowa głupota lub chamstwo ? To jest typowy język właśnie dla
        PiS. Twojemu adwersarzowi można zarzucić najwyżej złośliwość, ale
        tamte słowa znaczą zupełnie coś innego. Jak nie wiesz zobacz do
        słownika, jak nie chce ci się yto w skrócie powiem ci, że głupota to
        obniżony poziom intelektualny, a chamstwo to inaczej prostactwo
        czyli zachowania niższych niewykształconych sfer społecznych.
        Na marginesie, zwolennicy PiS to ludzie bardzo obraźliwi, tylko
        Rydzyk ich nie potrafi obrazić, ale po pierwsze polityk powinien być
        na to przygotowany, a jak nie niech się weźmie za handel pietruszką,
        a po drugie niektóre słowa uważane przez was za obraźliwe mają swoje
        odniesienia. Tak więc nazwanie kogoś debilem jest obraźliwe jeśli
        posiada on IQ >75. Jeśli jest ono <75 jest tylko stwierdzeniem
        faktu. Myślę jednak, że obrażanie się za nazywanie dwóch braci
        braćmi wskazuje raczej na IQ < 75 !!!.
        • fidogucio Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 09.11.07, 11:02
          No tak.To gdybyś miał brzydką żonę a ja zobaczyłbym Was na ulicy i
          powiedział,że Twoja żona jest brzydka-to na jej pytanie ,czemu nie
          dałeś temu CHAMOWI w mordę odpowiedziałbyś-to nie CHAM on tylko
          stwierdził fakt.
    • smakaroni Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał w ... 08.11.07, 22:45
      Brawo Lechu. Jestes gosc. Te kwakwarakfa nie dorastaja Ci do piet
      • a.k.traper Niestety, to L.Wałęsa jest twórcą Kaczego układu. 09.11.07, 08:40
        To dzieki Magdalence i "wojnie na górze" zaistnieli, wtedy to
        zdradzono idee "Solidarnosci" i zaczęto opluwac ludzi dzięki którym
        zostali sławnymi i znanymi. Panie Lechu, czy to pan tez opisał?
        • grzes1966 Re: Niestety, to L.Wałęsa jest twórcą Kaczego ukł 09.11.07, 10:15
          Niestety mylisz sie głęboko, jeżeli idee Solidarności nazwać po
          imieniu czyli ultrasocjalistycznymi w swej istocie, to właśnie
          Kaczory te idee reprezentują w całej rozciągłości.
          I co to znaczy "zaczęli opluwać ludzi dzieki, którym stali się
          sławni i znani" Oni stali si eśławni i znani nie dzieki Lechowi, nie
          dzieki grupie doradców ale dzięki milionom szarych, anonimowych
          pragnących gorąco państwa opiekuńczego uczestników protestu
          solidarnościowego. I to ich właśnie do dnia dzisiejszego
          reprezentują ( kult zwkłego człowiego w kontrze do elity )
          • a.k.traper Mamy rózne spojrzenia, ja byłem uczestnikiem 09.11.07, 12:16
            tych wydarzeń. Prawda jest że PiS to partia zerująca na
            socjalistycznych sentymentach, oprócz osobistych ambicji nie maja
            żadnej wizji państwa
    • cyberdemokracja Za same chęci bycia jak Stalin do historii się nie 08.11.07, 22:50
      przechodzi. Dlatego Kaczyńskim powinno pochlebiać uwiecznienie w
      książce człowieka-legendy, symbolu solidarności. Oby za 4 lata byli
      tylko przykrym wspomnieniem.
      • viornisko Re: Za same chęci bycia jak Stalin do historii si 09.11.07, 00:22
        Mialem juz nadzieje ze ten wytwor esbeckiej fabryki juz nigdy nie pojawi sie w
        tv. Niestety stalo sie inaczej, a teraz jeszcze wydaje ksiazke. Bolek daj na
        luz, jedz na ryby...
      • eti.gda Re: Za same chęci bycia jak Stalin do historii si 09.11.07, 09:07
        cyberdemokracja napisał:

> przechodzi. Dlatego Kaczyńskim powinno pochlebiać uwiecznienie w
        > książce człowieka-legendy, symbolu solidarności. Oby za 4 lata byli
        > tylko przykrym wspomnieniem.

Nie byłbym takim optymistą. Myślę, że ich długo POPAMIĘTAMY
    • anna_diva Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 08.11.07, 22:53
      Naród już się "poznał" na panu prezydencie tylko,że raczej trudno będzie zmusić
      do czegokolwiek a tym bardziej do odejścia :/

Dyskusja na poziomie
    • mark6 [...] 08.11.07, 22:53
      • bwwald "Umysłowy" się odezwał... 08.11.07, 23:03
        .
      • babusz Re: IDIOTO idz wnuczki bawić 09.11.07, 02:02
        mark6 napisał:

> To jakaś paranoja, że tacy DEBILE mogą w dalszym ciągu zabierać
        > głos.

ma racje.
      • loppe ale jaja 09.11.07, 07:07
        odbudowa kraju zamiast cudu wg starego
    • testigo Naród to się już poznał na prezydencie Wałęsie 08.11.07, 22:54
      • maruda.r Re: Naród to się już poznał na prezydencie Wałęsi 08.11.07, 22:58

Różnica między Kaczyńskimi, a Wałęsą polega na tym, że Wałęsa przyjął wyrok
        narodu do wiadomości bez dąsów i bełkotu o potrzebie wymiany narodu.
        • bwwald Re: Naród to się już poznał na prezydencie Wałęsi 08.11.07, 23:05
          maruda.r napisał:

>
          > Różnica między Kaczyńskimi, a Wałęsą polega na tym, że Wałęsa przyjął wyrok
          > narodu do wiadomości bez dąsów i bełkotu o potrzebie wymiany narodu.

Lubię Wałęsę, ale aż taki nieobrażalski to on nie był.
    • yurekbis Napisal ksiazke... 08.11.07, 22:55
      Czyimi rekoma i pod czyje dyktando?
      I chcialbym zeby ten Pan nie wypowiadal sie w imieniu Narodu bo ja sobie tego
      nie zycze.Nie zycze sobie tego aby mojego Prezydenta obrazac i nie szanowac.
      Niech ten Pan sam zrobi rachunek sumienia i przeprosi Narod za nedzne 4 lata
      jego prezydentury.
      Jak mozna cytowac wypowiedzi czlowieka,ktory ma tyle na sumieniu?
      Czy Ci co to robia uwazaja,ze Polacy sa tak naiwni,ze nie widza o co tutaj chodzi?
      • chirlider Re: Napisal ksiazke... 08.11.07, 23:01
        yuruś, mordo ty moja, rozwiń tematy bo wyrażasz się nieprecyzyjnie:

yurekbis napisał:

> Jak mozna cytowac wypowiedzi czlowieka,ktory ma tyle na sumieniu?

ile ma na sumieniu i czego ?

> Czy Ci co to robia uwazaja,ze Polacy sa tak naiwni,ze nie widza o
        co tutaj chodzi?

a co co chodzi?
        • 1group Re: Napisal ksiazke... 08.11.07, 23:07
          Kolejne polskie cuda.Analfabeci książki piszą.
          • r0b0l człek prosty napisał a kaczory nie potrafią 08.11.07, 23:19
            to prawdziwy cud: elektryk pisze a prawnik prezio/prezes tylko sr..
            i niszczyć potrafi
        • yurekbis Re: Napisal ksiazke... 09.11.07, 00:02
          chirlider,wiem,ze nie mozna od Ciebie wymagac za duzo ale poszukaj sobie odpowiedzi na google,jezeli Cie nie stac na przeczytanie kilku ksiazek lub felietonow a przekonasz sie o czym mowie.
          a wiesz o co chodzi?jezeli nie wiesz to rusz swoja glowa,bo z racji Twojego nick jak na razie to ruszasz tylko pupa.
      • yllen-kita Szacunek do urzedu czy czlowieka 08.11.07, 23:10
        > Nie zycze sobie tego aby mojego Prezydenta obrazac i nie szanowac.
        A ja zycze sobie miec Prezydenta zaslugujacego na szacunek. Nie
        szanuje sie 'posady/urzedu' ale czlowieka za jego dzialanie na tej
        posadzie.
        A jesli chodzi o Pana Walese, to choc mam takie same nadzieje jak
        on, że...w budowę naszego kraju włącza się "mądrzy ludzie" to gdy
        czytam to jako jego 'nadzieje' to szczeka mi sie zaciska. Panie
        Walesa mial Pan takich ludzi w swojej ekipie i wolal Pan
        rozpetac 'wojne na gorze' marnujac jedna z najwiekszych szans Polski
        do dzwigniecia sie na nogi. Mam goraca, egoistyczna (bo chcialabym
        doczekac Polski sukcesu) nadzieje, ze Pan Tusk otoczy sie takimi
        ludzmi i nie zmarnuje szansy jaka ma. Choc nie bedzie mu latwo.
    • wacek44 Naród poznał się na prezydencie Lechu Wałęsie 08.11.07, 22:59
      i wolał pijaka od Wałęsy na prezydenta Polski.
    • cadyk_z_sedesu Tego osobnika Darwin szukał jako pośrednie ogniwo 08.11.07, 22:59
      Panu Bolkowi już dwa razy podziękowaliśmy. W ostatnich wyborach prezydenckich (w których brał udział, czyli chronologicznie pradostatnich)chyba miał poniżej 1% poparcia. Niechże swoje dyrdymały plecie rybkom w czasie moczenia wędki. Bufon i szkodnik, który nie wie kiedy wyjść z polityki.
      • r0b0l Darwin nie dozył kaczyńskich. Szkoda... 08.11.07, 23:24
        żeby jednojajeczni mieli choć ułamek ogłady i kultury politycznej LW
        ale jak to kaczki: łeb na pieńku ale jeszcze sra na wszystko zamiast
        sie pogodzić z przegraną i okazać odrobinę godności

W jednym LW ma absolutną rację: bracia to popaprańcy a ten co z
        mężem chadza na uroczystości szczególnie
    • z1234567 Bolek siem naczytal socrealizmu... 08.11.07, 23:04
      Bolek siem naczytal socrealizmu...
      o postanowil napisac cos

i tak samo bedziemy poszukiwac jego ksiazki za pare lat,
      jak jego idoli literatow z lat piecdziesiatych teraz
      Oj beda sie z Ciebie Bolek dzieci smialy na historii beda...
      (i z dzisiejszego polskiego spoleczenstwa lykajacego wyborcze, tvn i grafomanstwo Bolkow)
      :-)

• eti.gda Re: Bolek siem naczytal socrealizmu... 09.11.07, 09:11
        z1234567 napisał:

> Bolek siem naczytal socrealizmu...
        > o postanowil napisac cos
        >

Co ty pleciesz? "Bolek" kiedyś "chwalił się", że nie przeczytał żadnej książki,
        to jak mógł czytać coś ze socrealizmu, i to ze zrozumieniem?
    • kelob3 symBolek -analfabeta napisal ksiazke(ha,ha) 08.11.07, 23:04
      "o takom Polskie walczylim" - powie SymBolek
    • smyra21 Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał w .. 08.11.07, 23:05
      Za co Prezydent Wałęsa ma sie tłumaczyć???!!!Za to,ze możemy
      wypisywac co chcemy na kompach wieczorami???!!!Ze nikt nas za to nie
      ściga???!!!Za to,że mója córka może wybierać między studiami za
      granicą lub w Polsce???!!!Za to,że moge pojechac na wakacje gdzie
      chcę???!!!Kaczyński tego nie zrobił!!!Jaruniu siedział u
      mamy,Macierewicz udawał opozycjonistę...To Lechu sie poświęcał i
      choc kiedyś mnie irytował,to wiem ze lepszego Prezydenta nie
      mogliśmy mieć na tamte czasy!!!Jest WIELKI!!!
      • eti.gda Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 09.11.07, 09:15
        smyra21 napisał:

> Za co Prezydent Wałęsa ma sie tłumaczyć???!!!Za to,ze możemy
        > wypisywac co chcemy na kompach wieczorami???!!!Ze nikt nas za to nie
        > ściga???!!!

A skąd ty wiesz, że nie ściga?

Ankieter pyta gościa:
        - Co pan myśli o prezydencie?
        - Ja? No cóż, ogólnie to nic...
        Ankieter widząc, że gość się wykręca, chce go zachęcić:
        - Niech pan się nie boi, dzisiaj już panu nic nie mogą zrobić za krytykę władz
        - Dzisiaj może nie, bo już późno, ale jutro...
    • lady_godziwa Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 08.11.07, 23:08
      "Były prezydent Lech Wałęsa powiedział w czwartek, że chciałby, aby prezydent
      Lech Kaczyński pomógł teraz nowemu rządowi w odbudowie Polski. Jego zdaniem,
      jeśli prezydent będzie "przeszkadzał", naród się na nim "pozna" i albo "zmusi do
      działania, albo do odejścia".
      Były prezydent promował w czwartek w Warszawie swą najnowszą książkę "Moja III RP"."

Kaczyński NIGDY nie przeszkadzał!

To ze przegrał wybory to zdrada narodowa!
      Nielegalna kampania wyborcza prowadzona przez zyda Michnika spowodowała ze
      CIEMNOGRÓD głosował przeciwwko Kaczynskim!

"Myślę, że Kaczyńscy sami się załatwią"

A moze załatwia Lecha podczas przeszczepu ... mózgu!

"Wałęsa pytany przez zgromadzonych na promocji gości, jak jego zdaniem przez
      najbliższe trzy lata będzie zachowywał się Lech Kaczyński, odpowiedział: "nie,
      tak długo to nie będzie trwało". "Myślę, że Kaczyńscy sami się załatwią, pobiją
      i sami upadną. To będzie ostatni bój, ja to mówiłem już dawno temu" - stwierdził."

Czy ten debil rozumiał pytania?

papurec.org/history/h42.html
      papurec.org/history/h42a.html
      Co z DEBIL!

On sie ciagle Wałesa!

• pakulec gdyby nie Lech Wałęsa 08.11.07, 23:10
        to twój idol Kaczyński wykładał by marksistowskie podejście do prawa
        pracy, a ty byś chodziła na wiece i wielbiła jakiegos kacyka z PZPRu
        nie mówiąc już o occie w sklepie
        • r0b0l a członkowie KC PZPR Kaczyńscy byliby uwielbiani 08.11.07, 23:14
          przez lud pracujący miast i wsi

nawet na pochodach 1 majowych lud niósłby ich portrety a Jarek
          łaskawie kiwając dłonią pochlipywał ze wzruszenia
          • bwwald Re: a członkowie KC PZPR Kaczyńscy byliby uwielbi 08.11.07, 23:59
            r0b0l napisał:
            > za czyje grzechy jestem Polakiem?

Nigdy nie byłeś i nie będziesz Polakiem.
            • heycisco Kto to jest Polak? 09.11.07, 10:01

• elwis_v Re: gdyby nie Lech Wałęsa 08.11.07, 23:59
          Pakulcu,skoro masz dyplom wyższej uczelni, to zapewne wiesz ze nie
          Wałeśa, tylko Solidarność(Ludzie, których reprezentaantami byli
          Wałesa , Rulewski, Gwiazda,Walentynowicz) przyczyniła sie do upadku
          PRL, i to nie samodzilenie, bo z gruba pomocą, rządów Francji , USA
          (dzieki namowom Brzezińskiego).Jak Solidarniość wybuchła, to
          wówczas, przyczepiła sie sitwa inteligentów o lewackich poglądach i
          ubeckich powiazaniach, tzw Marksistowscy szakale (Mazowiecki-poseł
          na sejm PRL od 1966, Geremek przewodniczacyu instytutu polskiego w
          Paryzu w latach 60tych, Michnik- stalinowski harcerz,) i reszta
          łajdaków której celem było przejecie kierownictwa nad ruchem
          społecznym jaka była Solidarnośc i na grzbietach poczciwych roboli
          dopchać sie do żłoba i władzy,żaden nie jest biedny i śmiało trzepie
          szmalec, naród żuje zaś od 17 lat zakalec.
          Podziekuj za to swemu idolowiWałesie vel TW Bolkowi, który zapytany
          jakie jest jegoi hobby odparł- zupa pomidorowa.
          DNO!!!!!!!!!I pięć metrów mułu ty i twoje wypowiedzi.
          • bwwald Re: gdyby nie Lech Wałęsa 09.11.07, 00:05
            elwis_v napisał:

> Pakulcu,skoro masz dyplom wyższej uczelni, to zapewne wiesz ze nie
            > Wałeśa, tylko Solidarność(Ludzie, których reprezentaantami byli
            > Wałesa , Rulewski, Gwiazda,Walentynowicz) przyczyniła sie do upadku
            > PRL, i to nie samodzilenie, bo z gruba pomocą, rządów Francji , USA
            > (dzieki namowom Brzezińskiego).

Jak takie głupoty czytam... :(((
            Gdyby "ruskie" nie wybrały pieriestrojki (czego zasługą była siła gospodarki
            USA), to Pan Gwiazda nadal gwizdałby w d...
    • kap0 Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał w .. 08.11.07, 23:11
      checi tego idioty kogos wcale nie obchodza
    • kraq [...] 08.11.07, 23:17
    • bolek1965 Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał w .. 08.11.07, 23:20
      Bolek kapusta - laltorytet dla wyksztalciuchow. Mam nadzieje ze jak spotakm
      bolka kapuste to napluje mu w ta swinska morde.
      • bwwald Nadzieja jest matką... 08.11.07, 23:28
        bolek1965 napisał:

>Mam nadzieje ze jak spotakm...

Matka zawsze kocha swoje ... dzieci ;)
      • akkj Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 09.11.07, 00:26
        bolek1965 napisał:

> Bolek kapusta - laltorytet dla wyksztalciuchow. Mam nadzieje ze
        jak spotakm
        > bolka kapuste to napluje mu w ta swinska morde.

Tak jak tobie chamie plują wszelkiej maści Murzyni, Arabowie i
        Portotykańczycy, jak im kible źle myjesz, szmaciarzu? A ty stoisz na
        baczność? Pochwal się, w jakim kraju mieszkasz i co robisz? Znowu
        zły, musisz odreagować, bo cie bezpańskie psy odgoniły od śmietnika
        i głodny jesteś, albo cie jakiś Murzyn dopadł i wydudkał???
        • bwwald Nie załamuj rąk ;) 09.11.07, 00:29
          akkj napisał:

> Tak jak tobie chamie plują wszelkiej maści Murzyni, Arabowie i
          > Portotykańczycy, jak im kible źle myjesz, szmaciarzu? A ty stoisz na
          > baczność? Pochwal się, w jakim kraju mieszkasz i co robisz? Znowu
          > zły, musisz odreagować, bo cie bezpańskie psy odgoniły od śmietnika
          > i głodny jesteś, albo cie jakiś Murzyn dopadł i wydudkał???

Takie masz doświadczenia...?
        • heycisco Ciekawi mnie jak zarabiasz na zycie? 09.11.07, 10:09
          Jestes z zawodu dyrektorem? Ach ta szlachecka duma narodowa. Pewnie
          zmywasz kible za 1.50zl za godzine i masz juz takie doswiadczenie,
          ze gowno Polaka mniej ci zalatuje...
    • xxxxyyyyzzzz Niech Walesa w koncu przestanie pieprzyc! 08.11.07, 23:32
      • peter.jezioro Stara Ekipa do Krecenia Lodow 08.11.07, 23:45
        widze ze sie stara ekipa doczekala. az mi ku.. zal ze znowu reszte
        tego kraju rozpie...

solorz, krauze, michnik, rywin, walesa, geremek, kwachu, miller,
        oleksy, urban, rydzyk, kulczyk, alganow - EKIPA
    • nie-naiwniak Wałęsa: 09.11.07, 00:10
      • nie-naiwniak Re: Wałęsa: 09.11.07, 00:20
        ilość postów i ich treść ,/ tych PiS-owych /, świadczy o tym że zarówno
        postać byłego Prezydenta jak i ta Jego wypowiedź dotycząca kaczorów -
        wstrząsnęła PiSem .
        Gdyby nie miały te słowa znaczenia i zostały wypowiedziane przez kogoś
        mało znaczącego - zostałyby zlekceważone !
        Strach Panowie , brak pewności jaki będzie następny etap w tym Waszym
        pseudo odbudowaniu PiS .
        Jestem pewien tego , że atakując p. Wałęsę , nie zyskacie poparcia w
        opinii Polaków . Wiem że też jesteście Polakami / no może część nie /
        ale obrażanie Prezydenta , nawet byłego - nie świadczy o Was dobrze .
        • bwwald Tak sie zatanawiam... 09.11.07, 00:26
          nie-naiwniak napisał:

> ilość postów i ich treść ,/ tych PiS-owych /, świadczy o tym że zarówno
          > postać byłego Prezydenta jak i ta Jego wypowiedź dotycząca kaczorów -
          > wstrząsnęła PiSem .
          > Gdyby nie miały te słowa znaczenia i zostały wypowiedziane przez kogoś
          > mało znaczącego - zostałyby zlekceważone !
          > Strach Panowie , brak pewności jaki będzie następny etap w tym Waszym
          > pseudo odbudowaniu PiS .
          > Jestem pewien tego , że atakując p. Wałęsę , nie zyskacie poparcia w
          > opinii Polaków . Wiem że też jesteście Polakami / no może część nie /
          > ale obrażanie Prezydenta , nawet byłego - nie świadczy o Was dobrze .

...kto słyszał o Panach Kaczyńskich przed 1989 rokiem? Po 1989 roku już wielu
          słyszało __dzięki__ ikonie ikonie solidarności: L.W?;)
          • eti.gda Re: Tak sie zatanawiam... 09.11.07, 09:31
            bwwald napisał:

> ...kto słyszał o Panach Kaczyńskich przed 1989 rokiem? Po 1989 roku już wielu
            > słyszało __dzięki__ ikonie ikonie solidarności: L.W?;)
            >

No i niestety, to dzięki tej Ikonie Solidarności panowie Kaczyńscy wkroczyli na
            arenę polityczną. To on wyciągnął ich z niebytu i wyhodował żmije na własnym
            łonie. Ten jego "instynkt polityczny", którym się tak chlubił, zawiódł go wtedy,
            czy były inne przyczyny?

"Ludzie nie powinni oglądać, jak się robi politykę i kiełbasę" (Otto von Bismarck)
    • somatico Kiedyś bardzo szanowałem Pana Wałęse i czułem 09.11.07, 00:15
      podziw dla jego osoby. Potem z czasem było kilka rozczarowań ,niedowierzań itd.
      Teraz wiem ,że sierpień '80 i późniejsza jego działalność była pod ścisłym
      nadzorem pewnych osób które kierowały naszą "ikoną niepodległości". Szkoda ,że
      ten człowiek na którego liczyło tak wielu w rezultacie okazał się kimś nikim
    • fadela Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał w .. 09.11.07, 00:20
      Poziom intelektualny Walesy ubliza inteligencji przecietnego
      Polaka.Przeciez w komunie wszyscy mogli chdzic do szkoly . Gdyby
      Walesa pozostal w niej dluzej to moze nauczylby sie lepiej mowic po
      polsku i bylby w stanie ocenic roznice miedzy soba a profesorem
      Kaczynskim ktorego obraza w tak niewybredny wulgarny sposob .
      Czerwienie sie ze wstydu ze na tego jegomoscia glosowalam ale czy
      byl wybor ? Tyminski? Czy ci ktorzy teraz obrazaja prezydenta zdaja
      sobie sprawe ze obrazaja miliny Polakow ktorzy go wybrali?I po co?
      Przeciez to oslabia nasze panstwo We Francji w czasie kampanii
      wybarczej przeciwnicy Sarkozy`ego bardzo go krytykowali ale kiedy
      doszedl juz do wladzy i pierwsza rzecz jaka zrobil to podwyzszyl
      sobie pensje o 140% i nikt nie smie go publicznie o to skrytykowac
      Ot silne panstwo silna wladza.Jednej rzeczy nie rozumiem :dlaczego
      dziennikarze zmuszaja nas do sluchania tych bredni w wykonaniu
      Walesy Kiedy pomysle , ze Tusk wybral go jako autorytet majacy
      wspomagac ministra spraw zagranicznych to z rozpacza uswiadamiam
      sobie poziom Tuska Trzebaby bylo powiedziec przyszlemu premierowi ze
      walesa jest znany za granica ale nikt go powaznie nie traktuja i na
      pewno autorytetu Polsce nie przysporzy Coz to za autorytety w tej
      PO Jeden profesor ze srednim wyksztalceniem;troche skromnosci !
      Bartoszewski nie jest profesorem a Walesa jest raczej posmiewiskiem
      anie autorytetem.
      • bwwald LOL 09.11.07, 00:33
        fadela napisała:

> Poziom intelektualny Walesy ubliza inteligencji przecietnego
        > Polaka.Przeciez w komunie wszyscy mogli chdzic do szkoly . Gdyby
        > Walesa pozostal w niej dluzej to moze nauczylby sie lepiej mowic po
        > polsku i bylby w stanie ocenic roznice miedzy soba a profesorem
        > Kaczynskim ktorego obraza w tak niewybredny wulgarny sposob .

ROTFL - Pan Prezydent profesorem - podwórkowym?
      • sniegbielszy Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 09.11.07, 00:46
        Ciekawe kto mu te ksiazke napisal? Ten czlowiek mysli, ze dalej jest
        prezydentem, i ze tylko on jest tym prawdziwym i wlasciwym. Co za prostak!
        • bwwald Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński... 09.11.07, 00:52
          sniegbielszy napisała:

> Ciekawe kto mu te ksiazke napisal? Ten czlowiek mysli, ze dalej jest
          > prezydentem, i ze tylko on jest tym prawdziwym i wlasciwym. Co za prostak!

A Pan profesor podwórkowy Lech Kaczyński coś napisał i "normalnym" języku, czy
          tylko o nim piszą? ;)
          scholar.google.com/scholar?hl=en&lr=&q=kaczy%C5%84ski+Lech&btnG=Search
          • edek47 Nie kazdy ma taki dar bajania jak pan Boleslaw. 09.11.07, 01:16
            Jesli chodzi o kaczki ,TO LICZY SIE TYLKO JEDNA.TA KACZKA , KTORA
            UDAJE PREZYDENTA JEST NA POZIOMIE PANA Boleslawa, ALE BEZCZELNOSCIA
            NIE DORASTA MU DO PIET.Jara kaczka jest w miare inteligentna,ale za
            duzo ma genow swinskich, wiec nie posadzam ja , zeby zajela sie ,
            poza wychowaniem kota,praca tworcza.
    • zima0001 Nie wytrząsaj się tak, pomyśl o sercu 09.11.07, 00:41
    • silesius.monachijski02 Za 10 lat agenta "Bolka" juz nie bedzie 09.11.07, 00:47
      Jao, ze od roku place tez uczciwie podatki w Polsce, to nie zycze
      sobie, zeby ten sbecki agent i wredny cham, ktory zarobil miliony
      dolarow ze wzgledu na swoja oszukana legende "opozycjonisty",
      dostawal jakiekolwiek subwencje, obojetnie czy jako tzw. "ambasador"
      (chyba wychodka), czy tez na leczenie serca; ma kasy dosc; w Polsce
      jest wystarczajaco duzo ludzi biednych, potrzebujacych pomocy
      panstwa; napewno nie ten cham obrzydliwy, "Bolek" walesa
      • kralik111 [...] 09.11.07, 01:18
        • pogromca_gamonia Ten szczur silek nocami z nory wychodzi. Bydlak. 09.11.07, 01:27
          • silesius.monachijski02 Re: Ten szczur silek nocami z nory wychodzi. Bydl 09.11.07, 01:52
            masz racje, choc bolek gorszy niz szcur; to polaczenie 2 zwierzakow:
            tchorza i swini

pogromca_gamonia napisała:

>
            • eti.gda Re: Ten szczur silek nocami z nory wychodzi. Bydl 09.11.07, 09:38
              silesius.monachijski02 napisał:

> masz racje, choc bolek gorszy niz szcur; to polaczenie 2 zwierzakow:
              > tchorza i swini
              >
              > pogromca_gamonia napisała:
              >

Ojej, znowu jakieś hybrydy zwierzaków? Pierwsi chyba zaczęli Niemcy ze swoim
              Schweinhunde!
              > >
        • silesius.monachijski02 [...] 09.11.07, 01:51
    • fadela Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 09.11.07, 00:55
      do bwwald przemawia przez pana prawdziwa zlosliwosc ale dlaczego ?
      Przeciez wie pan ze Lech Kaczynski jest profesorem ipomimo
      wszystkich szydersw i zlosliwosci jakie ukazuja sie w prasie nikt go
      za granica nie traktuje z lekcewazeniem Jego"zbrodnia" jest to ze
      wbrew interesompoteznych, czesto przestepczych sil, upomnial sie o
      interes narodu wie pan co z takimi robia w krajach trzeciego swiata?
      Zamach stanu
      • bwwald Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 09.11.07, 01:03
        fadela napisała:

> do bwwald przemawia przez pana prawdziwa zlosliwosc ale dlaczego ?
        > Przeciez wie pan ze Lech Kaczynski jest profesorem

"Podwórkowym"
        nauka-polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype=opis&objectId=30139&lang=pl
        nauka-polska.pl/dhtml/raportyWyszukiwanie/listaLudzieNauki.fs
        ipomimo
        > wszystkich szydersw i zlosliwosci jakie ukazuja sie w prasie nikt go
        > za granica nie traktuje z lekcewazeniem Jego"zbrodnia" jest to ze
        > wbrew interesompoteznych, czesto przestepczych sil, upomnial sie o
        > interes narodu wie pan co z takimi robia w krajach trzeciego swiata?
        > Zamach stanu

A świstak...
        • bwwald Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 09.11.07, 01:06
          bwwald napisał:

> "Podwórkowym"

Dla "niekumatych"
          ____________dr hab.________ Lech Kaczyński
          Id osoby: 30139
          Dyscypliny KBN: nauki prawne
          Specjalności: prawo pracy
          Miejsca pracy: Aktualne:
          ___profesor___ _______________Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w
          Warszawie; Wydział Prawa i Administracji; Katedra Prawa Pracy____________________
      • kralik111 Re: Wałęsa: Chciałbym, by Lech Kaczyński pomagał 09.11.07, 01:36
        fadela napisała:

> do bwwald przemawia przez pana prawdziwa zlosliwosc ale dlaczego ?
        > Przeciez wie pan ze Lech Kaczynski jest profesorem ipomimo
        > wszystkich szydersw i zlosliwosci jakie ukazuja sie w prasie nikt
        go
        > za granica nie traktuje z lekcewazeniem Jego"zbrodnia" jest to ze
        > wbrew interesompoteznych, czesto przestepczych sil, upomnial sie o
        > interes narodu wie pan co z takimi robia w krajach trzeciego
        swiata?
        > Zamach stanu

Za granica nikt nie szanuje lecha kaczynskiego, ten czlowiek jest
        postrzegany jako glupiec, nawet nie jako tyran czy dyktator, ale
        wlanie glupiec, a co do profesury to fakt, jest profesorem
        leninowskiego prawa pracy, profesure zrobil wtedy gdy nikt inne z