rydzyk_fizyk 21.11.07, 07:21 Wystawiliby w Warszawie czterech kandydatów do Senatu i nie mieliby tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
parob acha, to ci co na niego ujadali, przeproszą? 21.11.07, 07:24 bo pamiętam, że m.in. na tym forum było tyle szczekania przeciw Romaszewskiemu, w stylu Niesiołowskiego głównie - teraz skoro PO zmienia do niego podejście, to i szczekacze zmienić powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: acha, to ci co na niego ujadali, przeproszą? 21.11.07, 07:30 nic nie rozumiesz. Wola została wyrażona, pokazano zarozumaiłemu i niesympatycznemu panu miejsce w szeregu, a teraz pora na dobre serce i skoro pan Romaszewski musi mieć samochód sekretarkę itd, to łaskawie to otrzyma. A tak powaznie to bedzie pokazanie klasy w polityce i umiejętność poświecenia niechęci w wyższej sprawie - spokoju. To jest czego nigdy nie miał pisiorowaty pomiot. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 jesli R bedzie dalej robil co robil to go wywalimy 21.11.07, 07:47 z marszalka Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Zwolennikom p. Romaszewskiego zalecam 21.11.07, 08:45 przyglądać się uważnie temu co będzie robił. A będzie to pewnie: ciągłe obrażanie się i zgłaszanie stanowczego sprzeciwu, wylewanie żółci, zgorzkniałe niemerytoryczne pretensje, i ogólnie - "manie" za złe innymn że robią coś dobrego i coś budują. Czyli postawa typowa dla wodza, która udziela się wszystkim PISiorkom. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen78 Re: Zwolennikom p. Romaszewskiego zalecam 21.11.07, 09:26 pie..sz jak potłuczony. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Cytacik z Romaszewskiego 21.11.07, 13:04 "To oczywiste, iż z powodu niewystarczających dotacji budżetowych partie wykorzystują etaty państwowych instytucji do opłacania swoich funkcjonariuszy." Jest to wypowiedź Romaszewskiego dla TVN24 (10 kwietnia 2007) w sprawie umieszczenia historyka IPN-u, Sławomira Cenckiewicza w radzie nadzorczej państwowej spółki NAFTGAZ. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A ideały Sierpnia, panie Romaszewski? 21.11.07, 15:31 Wszak walczyłeś Pan kiedyś o nie! Przykro mi, jako kombatantowi marca 1968! Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta wywalić wszelkie dziadostwo z Sejmu i Senatu RP! 21.11.07, 10:26 żadnych starych dziadów, żadnych zawzietych gadów, żadnych pisuarów ani pisuardess!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: wywalić wszelkie dziadostwo z Sejmu i Senatu 21.11.07, 15:38 Zgadzam sie,taczka dla Romaszowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Przecież Romaszewski to "opozycja" 21.11.07, 09:50 parazyd napisał: > przyglądać się uważnie temu co będzie robił. A będzie to pewnie: > ciągłe obrażanie się i zgłaszanie stanowczego sprzeciwu, wylewanie > żółci, zgorzkniałe niemerytoryczne pretensje, i ogólnie - "manie" za > złe innymn że robią coś dobrego i coś budują. > Czyli postawa typowa dla wodza, która udziela się wszystkim > PISiorkom. Nie sądzę aby aż tak źle było. Niemniej przypominam Ci ,że Pan Romaszewski to "opozycja" a więc z definicji może mieć w jakiejś sprawie inne zdanie niż "rządzący" . Taki to juz przywilej opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie 21.11.07, 10:17 No cóż poprzedniemu rządowi tez chodzilo o dobro kraju. A opozycja czepiała się dosłownie wszystkiego i to w sposób wyjątkowo "paskudny". Moim zdaniem wybory zostały wygrane przez PO dzięki manipulacjom. I co, teraz rząd mówi zarówno posłom , senatorom jak i nam wyborcom PiS-u: OK wygraliśmy wybory więc nas poprzyjcie, bo chcemy dobrze . To nie jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie 21.11.07, 15:34 Bzdury Waść piszesz. Nie jestem zmanipulowany. Nie jestem młodym "ogłupionym" człowiekiem. Mam 65 lat, jestem kombatantem marca 1968 r., za sobą esbeckie więzienie i świadomość, że to, co nam przez 2 lata zaprezentował PiS, nie ma nic wspólnego z tym, o co kiedyś walczyłem! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Podobno chodzi o dobro kraju nie ambicje.A tu 21.11.07, 11:06 Dobro kraju? A kiedy i komu chodziło o dobro kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Zwolennikom p. Romaszewskiego zalecam 21.11.07, 11:13 Zobaczycie teraz tego honorowego Romaszewskiego,szkolonego w Moskwie co to honor?Romaszewskiego honor to służbowa bryka i większa kasa.Tym niby opozycjonistom zawsze oto chodziło.Gdyby teraz miał honor,to wypiął by sie na PO.Romaszewski to bez jajowiec,tylko kasa, kasa, kasa, kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Re: Wyciąć horde do końca . 21.11.07, 10:04 Jak to mówił PIS-owski minister Sikorski - wyciąć horde do końca . Odpowiedz Link Zgłoś
matol13 Re: acha, to ci co na niego ujadali, przeproszą? 21.11.07, 10:15 Szanowny kiks'iku, a gdzie w tym całym POkazie klasy tkwi Polska wraz np. Tobą? W tym POkazie klasy społeczeństwo jest tylko w roli dojnej krowy. Warto poczuć się w tej roli i dopiero później lizać tyłek... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: acha, to ci co na niego ujadali, przeproszą? 21.11.07, 10:43 drogi matołku, Polska to pisowskie hasło na maskowanie swojej nieudolności i nic nie robienia. Państwo jest bogate bogactwem swoich obywateli. I nie bajdurz mi tu o okradaniu Polski, liberałach i innych smiesznych rzeczach. Prosty rachunek im więc mam ja jako dający pracę tym więcej mają ci co ją biorą. Społeczeństwa zawsze było klasowe i takie pozostanie. Wspomagac należy tych co naprawdę nie mogą sami się utrzymać, a leni i darmozjadów gonić do roboty, a płacić im tyle ile wypracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re matołek13: acha, to ci ujadali, przeproszą? 21.11.07, 12:23 matol13 napisał: > Szanowny kiks'iku, a gdzie w tym całym POkazie klasy tkwi Polska wraz np. Tobą? > W tym POkazie klasy społeczeństwo jest tylko w roli dojnej krowy. Warto > poczuć się w tej roli i dopiero później lizać tyłek... Twój nick w pełni zgodny jest z twoim postem. O braku kasy płakał romaszewski, a on chyba nie utożzsamia się z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: acha, to ci co na niego ujadali, przeproszą? 21.11.07, 11:36 TERAZ P.SENATOR POWINIEN SAM PRZECIWKO SOBIE ZAGŁOSOWAC.tAK POSTĘPUJĄ HONOROWI SENATORZY. Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: acha, to ci co na niego ujadali, przeproszą? 21.11.07, 15:35 Romaszewski powinien zniknac z polityki raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zgrywus.r Niech Romaszewski przeprosi 21.11.07, 08:31 parob napisał: > bo pamiętam, że m.in. na tym forum było tyle szczekania przeciw > Romaszewskiemu, ********************************** Najpierw niech Romaszewski przeprosi za "konieczność zmiany narodu, który nie dostosował się linii politycznej PiS". Jeżeli tego nie zrobi, pozostanie dla mnie spadkobiercą złotych myśli Jerzego Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Niech Romaszewski przeprosi 21.11.07, 10:57 zgrywus.r napisał: > parob napisał: > > > bo pamiętam, że m.in. na tym forum było tyle szczekania przeciw > > Romaszewskiemu, > > ********************************** > > Najpierw niech Romaszewski przeprosi za "konieczność zmiany narodu, który nie > dostosował się linii politycznej PiS". Jeżeli tego nie zrobi, pozostanie dla > mnie spadkobiercą złotych myśli Jerzego Urbana. > Naprawdę tak powiedział? Bo to mi kojarzy się z Władysławem Gomułką, który w swoim "wywiadzie", krążącym w odpisach w l. 1980 - 1981 powiedział, że chętnie zacząłby wszystko jeszcze raz, ale już z innym narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: acha, to ci co na niego ujadali, przeproszą? 21.11.07, 08:52 Dostal kijem bo kij mu sie nalezal. Teraz moze posmakowac troche marchewki. I uwarzac co sie pieprzy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wróci, wróci, wróci, tylko dokąd? 21.11.07, 10:33 na żoliborskie pielesze? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Konfliktowy to jest Tusk 21.11.07, 11:31 Konfliktowy to jest Tusk. Dwa lata wściekłych ataków i ciągle piana na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Konfliktowy to jest Tusk 21.11.07, 12:30 Pomyliły ci się osoby - ci ujadający z pianą na ustach to JKaczor, Brudziński i Kamiński. Do oglądania TV, nawet PLWAM zakładaj okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re parob: acha, to ci ujadali, przeproszą? 21.11.07, 12:13 A co uważasz że jak PO przestało go blokować to starej sklerotycznej szczekaczce pisuarowej przybyło rozumu??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit No to miło że sobie odpuścili 21.11.07, 07:35 bo ich zachowanie było takie... pisowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
vyalan Re: No to miło że sobie odpuścili 21.11.07, 07:42 Dokładnie tak. Cieszę się, że się z tego wycofują. Widać, że są to jednak ludzie przyzwoici. A przez chwile miałem wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 bufon i narcyz będzie miał samochód i sekretarkę 21.11.07, 07:46 obrzydliwy typ Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: No to miło że sobie odpuścili 21.11.07, 07:57 Podczs głosowania na marszałka senatu za kandydaturą Borusewicza nie zagłosował ani jeden Pis_owiec (60 głosów)a za Romaszewskim jednak kilku z PO zagłosowało(49 głosów). Dziwi mnie, że w Polsce są ludzie którzy MUSZĄ być premierem, marszałkiem, ministrem, prokuratorem Zeby się waliło i paliło np. Buzek, Miller, Romaszewski, Ołdakowski, Kaczyński, Kryże. Na czym to polega? Dlaczego tak się dzieje? Kiedy to się skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek I to tym się różni PO od PiS 21.11.07, 07:46 Kaczyńskie, Girzyńskie, Brudzińskie, Gosiewskie, wąsate Putry - patrzcie i uczcie się Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 To po co głosować? Zawracanie głowy, liczenie głos 21.11.07, 07:58 liczenie głosów. A gdy nie pasuje to głosować ponownie i ponownie aż do skutku? A może bez głosowania - ot tak, po prostu przydzielać te stanowiska, samochody i wyższą gażę. Skąd ten dZiwny obyyczaj głosowania skoro i tak ma być tak jak ma być? Byle głośno i zajadle o to powalczyć! Co tam jakieś takie demokratyczne pierdoły z poszukiwaniem woli większości? Mamy dobre serca i przyznajemy stanowiska wbrew głosowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Co ciąży Tuskowi 21.11.07, 07:59 A czy niewyjaśnienie losów dziadka, co obiecywał w październiku 2005, także ciąży Tuskowi????? Moje poszukiwania - pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Józef_Tusk Obecni fachowi i anglojęzyczni ministrowie ( np. R. Sikorski + żona Amerykanka-historyk )powinni momentalnie wyjaśnić te losy. Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: Co ciąży Tuskowi 21.11.07, 08:03 Już któryś raz widzę tu twoją wypowiedź o dziadku. Nie obraź się, ale sprawiasz wrażenie osoby, której brakuje jakiegoś 'pogromu Żydów', aby być przez chwilę szczęśliwym. Odpowiedz Link Zgłoś
dzemski Re: Co ciąży Tuskowi 21.11.07, 08:07 Sprawdź zatem żywot tatusia kaczorków jak Ci się nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: Co ciąży Tuskowi 21.11.07, 09:39 Zostawic trzeba jacusia w spokoju. Widac, ze to analfabeta i wciaz kopiuje na forum jedyny tekst jaki mu ktos wpisal do komputera, wlasnego stworzyc nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Jacu nie jest analfabetą 21.11.07, 09:45 jacus jest wielkim działaczem Koła rodzin Radia Maryja oraz doradcą niejakiego Rydzyka. I tyle na ten temat............... Takie sowie postmodernistyczny chrześcijanin. Wziął kamień, ponieważ jest bez winy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Co ciąży Tuskowi 21.11.07, 10:53 dzemski napisał: > Sprawdź zatem żywot tatusia kaczorków jak Ci się nudzi. Pomogę ci. To nie jest mój tekst, tylko znaleziony w sieci "Próbowałem wielokrotnie opisywać, dlaczego ten człowiek nie ma prawa pomiatać milionami ludzi i nie ma prawa pyskować do opozycjonistów, bohaterów z czasów, gdy lała się krew. Tłumaczyłem też, dlaczego nie ma prawa wyciągać z grobów rodziców, dziadków i dalszych krewnych innych ludzi, aby wykorzystać ich życiorysy do walki politycznej. Tłumaczyłem, lecz ten człowiek tego nie rozumie. Temu człowiekowi wydaje się, że może wiele i nikt mu w tym nie przeszkodzi. Przykro mi, człowieku znikąd, ja będę przeszkadzał każdego dnia i każdego dnia będę pisał o tobie smutną prawdę, o tobie i twoich korzeniach. Będę pisał prawdę i puszczał mimo uszu wszelkie inwektywy, próby moralizowania, zachęty do podwyższania lotów. Z prostej przyczyny muszę przyjąć taką strategię. Kto chce napisać prawdę o człowieku znikąd, musi się zniżyć do poziomu jego samego i retoryki jaką się posługuje człowiek znikąd. Człowiek znikąd zaczyna deprecjonowanie, poniewieranie i upadlanie swojego przeciwnika. Od wywlekania wszelkich pomyłek życiowych, przeszłości przeciwnika i jego krewnych. Przyjmuje tą optykę i zaczynam pisanie prawdy o człowieku znikąd, po raz kolejny z Andzią, że przetrwa prawda choć chwilę. Chciałbym, żebyś człowieku wypominający swoim bliźnim ojców z KPP i dziadków z Wehrmachtu, opowiedział o swoich korzeniach. Opowiedz, jak twój dziad w carskiej armii dzielnie strzegł rubieży, po tej przeciwnej stronie barykady i nie tłumacz mi, że dziad nie miał wyjścia, że został wcielony, były zabory, wojny i co tam jeszcze. Nie interesuje mnie to. Twoje bulteriery opowiedziały historię dziadka, który był jeńcem obozu faszystowskiego, został wcielony, uciekł z Wehrmachtu i w żaden sposób nie pomogło to jego wnukom. W ich i twoich oczach, człowieku znikąd, krewni dziadka zostali niemieckimi pachołkami na zawsze. Wspominasz człowieku znikąd, że pewna pani miała ojca w KPP i chyba matkę również. Opowiedz nam historię swojego ojca, tę historie po 1945 roku. Twoi rodzice, byli żołnierzami AK, takich ludzi po wojnie zabijano, torturowano, szczuto, wykluczano ze społeczeństwa. Tymczasem twój rodzic dostaje od socjalistycznej władzy przepiękne mieszkanie na Żoliborzu. W czasach gdy w kawalerkach meldowano po trzy rodziny, twoi rodzice rozbijają się w trzech pokojach. Nieprawdopodobne, ale to jeszcze nie koniec prezentów od stalinowskiej władzy. Było mieszkanie, teraz pora na przyzwoitą robotę. Tę robotę znalazł twój rodzic na Politechnice Warszawskiej, chociaż ludzie z przeszłością akowską dla stalinowców byli śmieciami, z twojego rodzica namiestnicy Stalina postanowili uczynić nauczyciela socjalistycznej młodzieży. W tym miejscu powiem, że nie śledziłem życiorysów wszystkich żołnierzy AK, ale według mojej wiedzy, takiej nobilitacji za strony stalinowskich namiestników dzieje innych polskich akowskich rodzin nie znają. Wiemy już sporo o twoich korzeniach człowieku znikąd. Pora na cię, szykuj się, bądź gotowy dziś do drogi. Jesteś człowieku znikąd człowiekiem znikąd, ale gdzieś się tam zawsze na marginesie historii pałętałeś i z tego również się wytłumaczysz. Mówisz o salonach, o antypolskiej propagandzie uprawianej przez środowisko dawnego KOR, Geremka, Michnika śp. Kuronia. Tymczasem tyś ich uczeń, to u nich zaczynałeś karierę, im zawdzięczasz wiele, biegałeś po papierosy, parzyłeś kawę, podrzucałeś pisma. Z nimi siedziałeś przy okrągłym stole, a twój brat w Magdalence. Jeśli Polska została sprzedana przy okrągłym stole i targu dobito w Magdalence, jesteś człowieku znikąd jednym z kramarzy. Powiadasz, że noblista jest zły, że ma na sumieniu współpracę z SB, ale przecież to ty z bratem, z agentem `Mnietkiem' i samym noblistą, wykończyliście suwnicową Annę i jej kolegę Andrzeja. To ty człowieku znikąd uczyniłeś z noblisty przewodniczącego NSZZ, a potem prezydenta. Wspominasz, że stało ZOMO i ty stałeś naprzeciw. Wkradł nam się wątek humorystyczny w twojej historii człowieku znikąd. Jesteś jednym opozycjonistą z kręgu noblisty, któremu SB włoska z głowy nie strąciła i stan wojenny spędziłeś pod kołderką, nie wychylając główki, aż do 1989 roku. Jako jedyny nie podpisałeś lojalki (tak twierdzisz) i puszczono cię wolno. Jako jedyny masz sfałszowaną teczkę. Dużo tych wyjątków, zwłaszcza, gdy spojrzy się w twoje akta, gdzie nie ma nic! Kompletnie nic! Powiadasz, że gruba kreska, ja ci odpowiadam, że to ty człowieku znikąd z komunistami negocjowałeś rząd grubej kreski i to ty ten rząd w ramach `wojny na górze' zniszczyłeś. W konsekwencji, po krótkim epizodzie nieudolności twojego rządu, komuna wróciła do władzy. Jak wróciła komuna, to się obudziłeś z reką w naczyniu. Znów zacząłeś udawać człowieka skądś, człowieku znikąd. Krzyczałeś o aferach, a przeciez to twój partyjny kolega Zalewski, jako jeden z pierwszych poszedł siedzieć za jedną z pierwszych i największych afer, za wymuszania łapówek na prezesach ART-B. Twój partyjny kolega, Glapiński, wprowadził koncesje na paliwa i osobiście je rozdawał. To był początek wielkich paliwowych afer. Mówisz o uwłaszczeniu nomenklatury, ale to twoja partia jako jedna z pierwszych dostała narodowy majątek po RSW Prasa Książka Ruch i na tym zrobiła partyjne pieniądze. Coś tam marudzisz pod nosem o `lumpenliberałach', a czy KLD nie było sygnatariuszem twojej partii PC? Czy nie błagałaś ich o wstąpienie w szeregi partii PC? Zgadza się, prawda? Zgadza się również i to, że twój prezes telewizji, lojalny wobec PRL, był czynnym członkiem tej partii, opuszczając twoją rodzimą. Historia twojego życia, człowieku znikąd, to historia porażki, upadku, ogólna moralna masakra i żałosny dorobek. Kto ci dał prawo z takim nijakim życiorysem, człowieku znikąd, do przezywania Polski IVRP, do oceniania ludzi, którym rzemienia u sandałów nie jesteś godzien zawiązać. Zdefiniowałeś polskie troski i Polaków, podzieliłeś nasze problemy prosto, boś człowiek prosty. Nie zauważyłeś jednej rzeczy. Jeśli problemem w Polsce są rządy ludzi, których dziadowie byli w obcych armiach, ojcowie budowali PRL, a oni sami sprzedali Polskę przy okrągłym stole, potem uwłaszczyli się na wspólnym narodowym majątku i brali udział w aferach, to pod twoimi rządami, człowieku znikąd, Polska ma największy problem od 1989 roku. To co zdefiniowałeś, człowieku znikąd, jako patologię, jest twoim dorobkiem życiowym lub historią twojej nieudolności, tchórzliwej absencji i charakterystycznej dla ciebie niemocy. Wiem, że to twój czuły punkt, pisanie o tobie jak o koniu, którego się widzi jak znika w zadziwiający sposób. Przykro mi, twoi partyjni towarzysze, codziennie będą musieli zakłócać, ten przekaz niepopularnych myśli, bo ja codziennie będę przypominał, kim jesteś człowieku znikąd, kim nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz. A nie byłeś i nie będziesz człowiekiem godnym szacunku, pozostaniesz na zawsze tchórzliwym i złorzeczącym człowiekiem znikąd." Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Kurczę, mocne! Dodałem do ulubionych... 21.11.07, 12:46 Kurczę, mocne! Dodałem do ulubionych... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Witamy pana hoyde, znów plujemy? 21.11.07, 09:00 a może zajmiemy sie Tatusiem? I cudami fajnego życia rodziny K. w PRL? Za dużo tych cudów. Dobrze, że Antoni Macierewicz uratował ważne papiery rodzinne Kaczynskich przed światłem dziennym. Polecam Panu, panie Hoyda tai chi. Mimo szczeku środowisk wokoł panskiego wodza torunskiego, PO wygrało! A może właśnie dlatego??? Panie Hoyda, a w jakiej armii służył panski dziadek i co robiła panska rodzina za komuny? Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_byk Re: PO: Zielone światło dla Romaszewskiego 21.11.07, 07:59 cale szczescie, bo inaczej musialby wiecej pracowac za mniejsze pieniadze, a tak sobie dziadek odpocznie w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoko bufon i narcyz będzie miał samochód i sekretarkę 21.11.07, 08:01 wyglada na homoseksualistę Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_byk Re: bufon i narcyz będzie miał samochód i sekreta 21.11.07, 08:03 to diabeł, zły do szpiku kości Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok romaszewski górą? 21.11.07, 09:54 A z powodu? PO wykazuje podejscie doborczynne, a romaszewski to politruk Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Re: romaszewski górą? 21.11.07, 10:24 PO przestraszyło się twardej postawy PiS. Kaczor Powiedział " albo Romaszewski albo nikt" i po tygodniu PO pękło jak kondon Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a kto to jest jarosław? 21.11.07, 10:29 to ten krasnal, który podwinął ogon? Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Kaczyński wróci, jestem o to spokojny 21.11.07, 12:45 Wróci w kajdanach, przed trybunał stanu Odpowiedz Link Zgłoś
incipit To w końcu Romaszewski dojęczy się swego 21.11.07, 08:02 samochodu ? Aż żal patrzeć jak on się poniża od czasu, gdy podobno miał zostać szefem NIK-u. Na okrągło płacze, jojczy, błaga o stanowisko z samochodem. Porobiło mu się na starość. Wcześniej taki nie był. Tak rozmienia się dawna wielkość. Hadko patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: To w końcu Romaszewski dojęczy się swego 21.11.07, 12:49 incipit napisał: > Wcześniej taki nie był. Tak rozmienia się dawna wielkość. W odróżnieniu od innych prawdziwych opozycjonistów (bo takimi nie są kaczodupce)zawsze taki jęczący był, zawsze chciał zadośćuczynienia za pyskówki w czasach prl. Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk PO: Zielone światło dla Romaszewskiego 21.11.07, 08:07 dajcie świni koryto bo gotowa zdechnąć Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Romaszewski sprzedał sie bolszewikom z PIS-komuny. 21.11.07, 08:17 osobnik bez honoru.. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a jaorosław kaczynski to symbol 21.11.07, 09:51 prawdy inaczyej.......... Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Tusk jest żałosny ale może będzie skuteczny 21.11.07, 10:25 (wątpię) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kaczynski sie skonczył, a i pis sie skonczy 21.11.07, 10:30 a ty se możesz pisac, mamy demokracje, znowu........ Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Mam inne zdanie na ten temat... 21.11.07, 12:56 A od kiedy ty wogóle masz zdanie???? Zamieszczasz na forum tylko pisuarowe wymiociny i dyrektywy od sekty rydzola. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Tusk to jest symbol honoru inaczej 21.11.07, 12:53 Tusk nie jest senatorem, a co najważniejsze nigdy nie sprostytuował się przynależnością do pisuaru ani PC. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 ty mendo podszywaczu dzis pod swoim nickiem? 21.11.07, 10:41 parchu je..ny, ty masz honor podrabiac nicki bo tylko tak ktoś skomentuje twoje bzdury śmieciu? Odpowiedz Link Zgłoś
tatamisza No pięknie, 21.11.07, 08:20 jeszcze tylko Antka Macierewicza do kompletu brak. Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 PO: Zielone światło dla Romaszewskiego 21.11.07, 08:22 Po tym jak "rycerz" Romaszewski wyjawił dlaczego zalezy mu na tej funkcji uważam, że nie powinien zostać wicemarszałkiem. Chęc objecia tej funkcji nie powinna być czysto materialna, ale patriotyczna. Nie musimy mieć marszałka z Pisu. Obnizy to nam koszty dziąłania senatu, którey tak naprawdę nie jest nam potrzebny w naszej demokracji, w której nie ma arystokratów przywiązanych do polityki, a wchodzą do niego wybierani co kadencje inni senatorowie. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe PO: Zielone światło dla Romaszewskiego 21.11.07, 08:26 oj nie pasuje, nie pasuje - chyba że pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 Borusewicz nie potrafi sklecić poprawnie trzech zd 21.11.07, 08:30 Borusewicz nie potrafi sklecić poprawnie trzech zdań.Brakuje mu ukończonych szkół. Miał dużo czasu , żeby to nadrobić. Do tego okazał się człowiekiem małostkowym. Jest jak chorągiewka. Przytłacza go wielkość Romaszewskiego i dlatego paniczny strach przed nim jako vicemarszałkiem senatu. Żalosny gość ten Borusewicz! Ale jaka III RP taki i marszałek senatu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Romaszewski był kiedys wielkim bohaterem 21.11.07, 09:04 A teraz? Wyjątkowo wredny politruk, pozbawiony rozumu politycznego. Zaslepiony doktryner. Tacy ludzie powinnie już dawno iść w odstawkę. PiS zarzuca różne rzeczy Komorowskiemu lub Niesiołowskiemu, ale Romaszewski jest ich "godnym przeciwniekm". Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie lubisz Tuska - możesz, żyjemy 21.11.07, 09:46 w demokratycznym kraju.......... Spróbuj za 4 lata! Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Romaszewski był kiedys wielkim bohaterem 21.11.07, 09:31 1410_tenrok napisał: > A teraz? Wyjątkowo wredny politruk, pozbawiony rozumu politycznego. > Zaslepiony doktryner. Tacy ludzie powinnie już dawno iść w odstawkę. > PiS zarzuca różne rzeczy Komorowskiemu lub Niesiołowskiemu, ale > Romaszewski jest ich "godnym przeciwniekm". xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx No widzisz ""grunwald""-=-ja też kiedyś byłem młody,piękny i zdrowy a teraz jestem stary,brzydki i chory.Czy widzisz w tym jakąś analogię??? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Chcesz bronic, bron, ale z rozumem 21.11.07, 09:51 a co mnie interesują twoje problemy estetyczne? Nie możesz tego znieść - sepuku czasami jest dobrym rozwiązaniem. PS. Zauważ, że tematem jest pan Romaszewski. Dla mnie to wyjątkowa kreatura. Nie lubię gnojków, którzy uważają, że skoro PO zwyciężyło, to wszyscy są za korupcją.... To są słowa tego pana z wiecoru wyborczego. Po prostu młotek i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Re: Chcesz bronic, bron, ale z rozumem 21.11.07, 10:21 Romaszewski to uczciwy człowiek. Gdybyś mieszkał w Polsce to może byś to wiedział. A tak wegetujesz w GB i całe dnie spędzasz na polskich blogach. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok misiu, romaszewski to politruk 21.11.07, 10:23 a jego chamstwo, to podobne chamstwo jak kiedys Cimoszewicza lub Kolarskiej-Bobinskiej. A ja mieszkam w Polsce, amigo! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no prosze, u ciebie standard - obelgi 21.11.07, 10:31 obelgi, obelgi to swiadczy tylko o twojej kulturze. ale, zawsze tacy byliscie i tyle. Misiu! Odpowiedz Link Zgłoś
lengon36 Re: Romaszewski był kiedys wielkim bohaterem 21.11.07, 10:40 "czy widzisz w tym jakąś analogie???" T A K !!! "Nadejszła" pora odchodzic !. Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 Kiedys BYL 21.11.07, 12:41 No wlasnie, kiedys!! byl!!!! a zyjemy dzis i nalezy oceniac bylych bohaterow jak zachowyja sie dzis (co innego z ubeckimi szujami) Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Borusewicz nie potrafi sklecić poprawnie trze 21.11.07, 13:03 Pleciesz jak Piekarski na mękach (Piekarski nie był z pisuaru) Podejrzewam że twoje wykształcenie skończyło się na Rydzykowym odpowiedniku WUML - wynika to z twoich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz PiS powinien zrezygnować z "wicemarszałka" 21.11.07, 08:42 PiS nie powinien być "listkiem figowym" dla rządów PO. Chce PO stosowac zasadę "cała władza w ręce Rad" - nich stosuje. W końcy wygrali wybory. Nie ma sensu się z nimi "użerać". Trzeba "punktować i nagłaśniać" każde potknięcia. Ot chociażby chęć zemsty ( Romaszewski). I do znudzenia przypominac o odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
goglle Ten nierób jest żałosny. 21.11.07, 08:48 Obibok większośc życia na łasce podatnika. Tylko micha na kasze ciagle mu się powiększa z wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki.1963 bezczelnypolak.. W miejscu gęby ,masz odbyt ! 21.11.07, 09:29 stołujesz sie w szambie? Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Dziękuję za "obdarowanie mnie miłością".PO padnie. 21.11.07, 09:42 Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok możesz sobiee pisac , co chcesz.............. 21.11.07, 09:53 ale wybory przegraliscie, wiec tylko szczekasz, podczas gdy karawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Re: możesz sobiee pisac , co chcesz.............. 21.11.07, 10:18 Wybory przegraliśmy, ale to nie koniec świata. Mam nadzieję, że Tusk narobi sobie kłopotów i następne wybory wygramy. I będzie to wcześniej niż za 4 lata.Serdecznie dziękuję za porównanie mnie do psa. Domyślam się, że to wpływ zapowiadanych przez Tuska "rzadów miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok po pierwsze nikt nie porównuje cie do psa, 21.11.07, 10:28 ale to standard. Po drugie, co piszesz o Tusku? lepiej opuscmy zasłone milczenia. Po trzecie wybory na pewno ktos wygra, nie są jednak, żeby był to ktos taki jak niejaki kaczynski. Masz nadzieje, że Tusk narobi sobie kłopotów? A co z Polską? nie masz nadziei, że krajowi ma być lepiej? ale rozumiem. "Nie ważne, czy biedna, czy bogata, ważne żeby pisowska?" PS. znasz przysłowia? Nie? to sie ich poucz. Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Albo człowiek człowiekowi wilkiem Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelnypolak1 Re: po pierwsze nikt nie porównuje cie do psa, 21.11.07, 10:37 Pytasz "co z Polską?" Widzisz ja uważam, że polskie sprawy szły po Kaczyńskim dobrze. A teraz idą źle. Wybór Ćwiąkalskiego na ministra sprawiedliwości to kpiny.Korupcja jest w Polsce wielkim problemem i zapowiedzi Tuska o likwidacji lub (później) tylko o zmianach w CBA są dla mnie niepokojące. Przysłowie znam, ale Ty je przeinaczasz świadomie w formę obraźliwą dla rozmówcy. Tusk też tak robi i na krótka metę będzie popularny. Ale za pół roku będzie inaczej jak ludzie zaczną się domagac efektów jego rządzenia. Jak długo będzie wszystko zwalać na PiS i Kaczora? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Tak, tak, dobrze, dobrze 21.11.07, 12:41 Kryże - komunistyczny bandyta Lipiec - ha, ha Szczygło - kłamca bez honoru Kaczmarek - ha, ha, ha Piecha - no, rzeczywiscie gosc niebywale w porzoniu Lepper - lepiej zachowac cisze Giertych - też poracha Zyta - kradziona za nepotyzm ponadto: 3 miliony mieszkan - ???? poprawimy stosunki z Rosją - ha. ha, ha autostrady - ilo to zduowano? 13 milimetrów??? Tak, rzeczywiscie, sprawy szły w super kierunku! A teraz trzech prezesów poszło w odstawkę, bowiem szef woli kota i Machiavellego Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: po pierwsze nikt nie porównuje cie do psa, 21.11.07, 11:10 1410_tenrok napisał: > > PS. > znasz przysłowia? Nie? to sie ich poucz. > > Psy szczekają, karawana jedzie dalej. > Albo człowiek człowiekowi wilkiem Albo: psie głosy nie idą w niebiosy. Pardon, miało już nie być psów. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: możesz sobiee pisac , co chcesz.............. 21.11.07, 11:04 1410_tenrok napisał: > ale wybory przegraliscie, wiec tylko szczekasz, podczas gdy karawana > jedzie dalej. Po co szczekać, kiedy nie można ugryźć? Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 PO: Zielone światło dla Romaszewskiego 21.11.07, 09:09 Ja pamiętam P.Romaszewskiego z jego wystąpień w Sejmie i w telewizji .Uważam,że człowiek,który zachowuje się jak beton PZPR- owski nie powinien pełnić żadnych stanowisk a Partia powinna mu zafundować leczenie ,szkolenie i dostosowanie do życia w społeczeństwie.Wogóle PISowcy zachowują się jak by im wyprano mózgi.Słucham i uwierzyć nie mogę jak historyk plecie i zachowuje się jak ostatni matoł w kropce nad I w TVN24 czy to jest to nowe otwarcie Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Slabosc do R 21.11.07, 09:18 Brawo PO, macie chyba jakas slabosc do nazwisk na R: chetnie byscie znow u siebie ujrzeli 'zdrajce' Rokite ("Nie chciałbym, aby Rokita był trwale wyeliminowany z PO." Schetyna w artykule 'Nelly Rokita pomogła nam wygrać wybory') a teraz zielone swiatlo dla Romaszewskiego. Oj szkoda, szkoda. Nie zeby elektorat PO byl msciwy czy zawziety ale chcialby widziec wiecej konsekwencji Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz PO: Zielone światło dla Romaszewskiego 21.11.07, 09:22 Jeszcze nie zbudowali tego domku z kart a on już zaczyna się walić. Tusk zaczyna wymiękać jak plastelina.Porabany kraj i politycy z łapanki. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Tak, tak, zwłaszcza jak lesio peknie 21.11.07, 10:35 a lesio peknie, bowiem już jest pewne, że to jeden z najgorszych prezydentów od czasów Henryka Walezego (królów wliczając). Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Masz prawo, żyjemy znów w demokracji, 21.11.07, 12:43 choc Olszewski wywiózł dokumenty do centrum hakowego po nocy, Piecha okazał sie złodziejem i łapówkarzem, co na to p. Kaminski z cebra? Odpowiedz Link Zgłoś
takeyoshi Re: PO: Zielone światło dla Romaszewskiego 21.11.07, 09:49 Ehh, i po co ta cała szopka. Jak R przepadł podczas głosowań, to zarzekali się, że to nie jest kwestia rewanżu, teraz zmienili stanowisko, że winą należy obarczyć uczucia... Miała być nowa jakość rządzenia, a będzie jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
star-uch PO: Zielone światło dla Romaszewskiego 21.11.07, 09:57 No cóż, najchętniej zacytowałbym wiersz Tuwima "w którym autor prosi aby go wszyscy w d... pocałowali".Jeśli ten czcigodny kabotyn będzie brużdził /a będzie/, to sami do siebie możemy się z prośbą Tuwima zwrócić.A w dodatku te dosyć kosztowne przywileje....!Panie marszałku Borusewicz!Niech pan naszego przyjaciela jak najrzadziej do głosu dopuszcza a może skończy jak Marszałek Lepper.Ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 teraz jedynie słuszna jest Platforma 21.11.07, 09:58 a kto za cztery lata. Czy musimy tak chodzić od ściany do ściany. Patrząc po komentarzach tak właśnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Tylko jak ten Wspaniały Romaszewski! 21.11.07, 09:59 LEGENDA SOLIDARNOŚCI, PRAWY I SZLACHETNY CZŁOWIEK, będzie współpracował s tym prymitywem i zakałą Solidarności, pożal się boże "rewolucjonistą" Bogdanem-Flanelą-Borusewiczem? Już rozmowa z tym Facetem obraża każdego myślącego i uczciwego Polaka!!! Zbigniew Romaszewski ratuje honor i przyzwoitość Senatu RP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
star-uch Re: Tylko jak ten Wspaniały Romaszewski! 21.11.07, 10:08 Manfredzie drogi! A pamiętasz legendę o smoku wawelskim na podstawie której to profesor Giertych zniwelował antychrześcijańską teoryjkę ewolucji?Nie podpieraj się legendami.Bo skończysz jak LPR Odpowiedz Link Zgłoś