olias 12.12.07, 07:30 PO ma rację. Prokuratorzy są spolegliwi. A żadna mafia węglowa nigdy nie istniała. Zaś ja jestem królewna Śnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dluga_rurka PIS idzie po trupach do wątpliwego celu 12.12.07, 07:31 PIS idzie po trupach do wątpliwego celu Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 I jak wam, PiSuchy, chodzi się z pełnymi gaciami? 12.12.07, 07:37 ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk katarynka się zepsuła 12.12.07, 08:36 już nie będzie można w kółko powtarzać tych bzdur o winie Blidy. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Dziecko wie ,że w Polsce nie ma korupcji 12.12.07, 08:46 rydzyk_fizyk napisał: > już nie będzie można w kółko powtarzać tych bzdur o winie Blidy. Pewnie , pewnie. Przecież wszyscy wiedzą ,że w Polsce nie ma korupcji. Nawet na szczeblu gminy nikt nie ustawia przetargów, wymiar sprawiedliwosci jest kryształowy jak łza , lekarze nie biorą , policja drogowa też nie bierze. To tylko ten durny PiS wymyslił sobie coś co nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Dziecko wie ,że w Polsce nie ma korupcji 12.12.07, 08:50 2006 rok. Polska zajęła 61 pozycję w rankingu otrzymując 3.7 punkty. Wynik ten świadczy o bardzo wysokim poziomie postrzeganej korupcji. Niemniej, trzeba podkreślić, iż uległ on nieznacznej poprawie w stosunku do ubiegłego roku – o 0.3 punktu. Oznacza to przełamanie wieloletniego trendu systematycznego spadku Polski w rankingu, począwszy od 1996 roku, kiedy to nasz kraj został po raz pierwszy objęty badaniem Indeksu Percepcji Korupcji (Pierwszy Indeks został opublikowany w 1995 roku). Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar presentation1 ty zapyziały pomywaczu w paryskiej 12.12.07, 08:56 knajpie, tak jak inne pisomatołki powinieneś iść do szkoły albo na kursy czytania tekstu ze zrozumieniem. Kto matole twierdzi że w Polsce nie ma korupcji? A co Blida miała z tym wspólnego? Wasze wpisy pisomatołki można dziś określić jednym zdaniem "A u Was murzynów biją" Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk "Postrzeganej korupcji" 12.12.07, 09:04 Czytaj "jedna pani drugiej pani". Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Nie jest problemem usranie PiS, problemem jest men 12.12.07, 09:13 ażeria która na to całe badziewie (PiS, LPR, Samoobrona) głosowała. To kilka milionów poyebów. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Madrze , szkoda ,że wulgarnie 12.12.07, 09:19 mlasskacz napisał: > ażeria która na to całe badziewie (PiS, LPR, Samoobrona) głosowała. To kilka > milionów poyebów. Wprawdzie wulgaryzujesz (niepotrzebnie) , ale trafileś w dziesiątke. Oczywiście ,ze dokopanie Kaczorom czy PiS-owi niewiele da rzadzącym . Jest potęzny elektorat wyznający wartości tradycyjne , patriotyczne , prorodzinne , katolickie , konserwatywne. Na kogos musimy głosowac. Jak na razie do PiS-u nam najblizej. Nie bedzie PiS-u - bedzie coś innego dla nas. Ale nie PO czy LiD. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Madrze , szkoda ,że wulgarnie 12.12.07, 09:31 remik, jaki potężny elektorat, zwolenników prawicy, tych prawdziwych, dla których ważne są wartości konserwatywne,prawicowe jest w Polsce około milion do półtora.Rzeczywiście obecnie nie mają na kogo głosować, dlatego choć niektórzy ze wstrętem, popierają PIS. PIS który z prawdziwą prawicą nie ma nic wspólnego, bo tak naprawdę ( poczytaj program) jest partią lewicującą.Prawie dwa miliony to "zjedzony" socjalny elektorat po LPR i Samoobronie, ale jeśli Tusk i PO nie narobią błędów i tej grupie choć trochę się polepszy to na PIS sie wypną. I kolejne około milioma to elektorat rydzykowy radiomaryjny, jeśli Rydzyk np. oszaleje i każe głosować na LiD to tak zagłosuje. Naprawdę pora przestać zaklinać rzeczywistość, może pora na przemyślenia i poszukania w Polsce naprawdę prawicowego ugrupowania, bo na pewno nie jest nim PIS Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jednakl jest efekt moich postów 12.12.07, 09:42 krisdar napisał: > remik, jaki potężny elektorat, zwolenników > prawicy, tych prawdziwych, dla których ważne > są wartości konserwatywne,prawicowe jest > w Polsce około milion do półtora. No proszę , jednak możesz "normalnie" rozmawiać. I o to chodzi. Mozna się nie zgadzać z czyimiś pogladami , mozna się z nich "w duchu" wysmiewać , ale trzeba je tolerować po prostu i przyjąć za "fakt". A tak nawiasem uważam ,że jest nas znacznie więcej niż 1- 1,5 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Jednakl jest efekt moich postów 12.12.07, 10:21 może i jest ale więcej na wybory nie chodzi. A tak na marginesie to też mój elektorat, ale ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wierzę Kaczyńskim od początku ( mój rocznik 49), dlatego ostatnio nie chodzę na wybory, czekam na prawdziwą prawicę, a nie koniunkturalistów być może się nie doczekam Odpowiedz Link Zgłoś
faiga_danielak Basi post mortem:nerwowi gangsterzy nie żyją długo 12.12.07, 12:11 Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt_2 I oto widać kto skorzystał na śmierci Blidy... 12.12.07, 09:19 Al Capone działał i nie mógł zostać przyłapany przez długie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny [...] 12.12.07, 08:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
blackbon Re: Dziecko wie ,że w Polsce nie ma korupcji 12.12.07, 10:37 Indeks PERCEPCJI Korupcji. Dobrze powiedziane.. bo korupcji nie da sie zmierzyć fizycznie, a ocena pozostaje subiektywna. Główny wpływ mają tą ocenę policjanci i lekarze - bo zarabiają mniej niż smieciarze!! To jest zjawisko korupcjogenne i to nalezy wyeliminować, a nie SLD i wszyscto to czego SLD sie dotknęło... odnoszę wrażenie ze gdyby Jarosław Kaczyński kiedykolwiek uścisnął rękę Leszka Millera musiałby sobie tą rękę uciąć, by być konsekwentny w swojej polemice. Pozdrawiam myślących! Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar remik.bz. czyli bez mózgu, co znów zaklinanie 12.12.07, 08:50 rzeczywistości? Co to co piszesz ma wspólnego z Blidą? Idź pisomatołku na kurs czytania ze zrozumieniem, potem przeczytaj artykuł i jak masz coś napisania to napisz z sensem a jak nie to zajmij się czymś innym Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A słyszałeś o wolności słowa o tolerancji ? 12.12.07, 08:56 krisdar napisał: > rzeczywistości? Co to co piszesz ma > wspólnego z Blidą? Idź pisomatołku > na kurs czytania ze zrozumieniem, potem > przeczytaj artykuł i jak masz coś napisania > to napisz z sensem a jak nie to zajmij się > czymś innym Oj Oj , czyżbyś nie szanował takich pojęć jak "wolność słowa " , "tolerancja" ? Przecież to ważne standardy unijne. A ty zachowujesz się jak straszliwy ciemnogród i odmawiasz innym prawa do własnego zdania. I na dodatek brakuje Ci kultury osobistej . Ale to nie Twoja wina. Tak Cię po prostu wychowano w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: A słyszałeś o wolności słowa o tolerancji ? 12.12.07, 09:00 jak się czyta takie posty jak Twój, to każdego szlag może trafić. Co wspólnego z wolnością słowa i tolerancją mają Twoje wpisy? Forum jest do komentowania konkretnego artykułu, a nie do demonstrowania przy każdej poparcia dla Swojej opcji i jej liderów. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: A słyszałeś o wolności słowa o tolerancji ? 12.12.07, 09:09 krisdar napisał: > jak się czyta takie posty jak Twój, to każdego > szlag może trafić. Co wspólnego z wolnością słowa > i tolerancją mają Twoje wpisy? Każdy ma prawo do reprezentowania swoich poglądów , róznych np od Twoich. Forum jest do > komentowania konkretnego artykułu Właśnie to robie stosując zasadę "ironii". Polak-szarak widzi korupcje dookola , ale wymiar sprawiedliwości nie widzi. , a nie do > demonstrowania przy każdej poparcia dla Swojej > opcji i jej liderów. Mylisz sie. Na forum mozna i trzeba demonstrować swoje poglady. Nie ma w tym nic nagannego. Ja sie nie irytuje z powodu wypowiedzi zwolenników PO. Odpowiedz Link Zgłoś
peperoncino Re: A słyszałeś o wolności słowa o tolerancji ? 12.12.07, 09:24 remik.bz - jakie ty masz uproszczone toki myślowe (wręcz prymitywne, bez urazy). Korupcję widzą wszyscy dookoła? Być może, ale winę należy udowodnić. W ostatnim roku próbowałem dać 3 łapówki: 1 w urzędzie dot budowy, 2 lekarzom. I co? Nic, nie wzięli. Więc gdzie ta korupcja? PIS wrzeszczy: KORUPCJA! AFERY! Tylko jakoś przez 2 lata nikogo nie złapali (może poza doktorem G, któremu i tak nic nie udowodnią przez własną nieudolność; pewnie nawet budżet zapłaci odszkodowanie za wydawanie wyroku przed procesem - vide minister Zero). Rusz czasem mózgownicą, przeczytaj zasady prawa karnego i nie powtarzaj bezmyślnie tez swoich zakompleksionych idoli. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Typowo prawniczy punkt widzenia 12.12.07, 09:47 peperoncino napisał: Rusz czasem mózgownicą, przeczytaj zasady prawa karnego i nie powtarzaj > bezmyślnie tez swoich zakompleksionych idoli. Reprezentujesz punkt widzenia (prawniczy) , który dość dokladnie skompromitował Robert Kwiatkowski z afery Rywina. Stwierdził ,że "co jest prawdą to oceni sąd". Jesli sąd nie dopatrzy się korupcji to jej po prostu "nie ma" , tak ? Ps ja w przeciwieństwie do Ciebie lezałem ostatni w szpitalu i napatrzyłem się na korupcję oj napatrzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywna.piana kompromitujesz się człowieku 12.12.07, 11:40 To nie jest "prawniczy punkt widzenia", jak łaskaw byłeś w swojej niezgłębionej głupocie napisać, tylko podstawy ustrojowe nowoczesnej demokracji. Wymowa faktów związanych ze sprawą Blidy jest twoich mocodawców miażdżąca. Demagodzy z PiS okazali się być zwykłymi rzezimieszkami wykorzystującymi do swoich prywatnych wojenek aparat państwowy. Próbujesz nieudolnie odwracać uwagę od tego tematu, wypisujesz jakieś kocopoły rodem z magla, składasz wiernopoddańcze hołdy ludziom doszczętnie skompromitowanym, a potem się dziwisz, że wszyscy traktują cię jak dziecko specjalnej troski. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Kto tu sie kompromituje ? 12.12.07, 12:52 aktywna.piana napisał: > To nie jest "prawniczy punkt widzenia", jak łaskaw byłeś w swojej > niezgłębionej głupocie napisać, tylko podstawy ustrojowe nowoczesnej > demokracji No to ja skorzystam z tych podstaw i "prawniczego punktu widzenia" Piszesz Wymowa faktów związanych ze sprawą Blidy jest twoich > mocodawców miażdżąca. Demagodzy z PiS okazali się być zwykłymi > rzezimieszkami Bardzo poważne oskarżenie. Rozumiem ,ze demagodzy z PiS zostali już osądzeni i maja prawomocne wyroki. Stąd Twoje określenie "rzezimieszki". wykorzystującymi do swoich prywatnych wojenek aparat > państwowy Rozumiem ,że w tej sprawie też wiesz coś o wyroku sadowym. Podaj linki może. składasz wiernopoddańcze > hołdy ludziom doszczętnie skompromitowanym Nie składam. Dla mnie PiS to zbór wartości a nie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywna.piana no właśnie ty 12.12.07, 15:20 Co ty właściwie próbujesz udowodnić? Oprócz konkluzji, że umiejętność obsługi komputera może nabyć także osoba dotknięta funkcjonalnym analfabetyzmem, z tych twoich zaPiSków nic właściwie nie wynika. Z uporem godnym o wiele lepszej sprawy odmawiasz przyjęcia do wiadomości FAKTÓW, zamiast których proponujesz swoje naciągane tezy wprost z poradnika PiSowskiego propagandzisty. Domagasz się, bym przed wyrokiem sądu nie nazywał ludzi odpowiedzialnych za tragedię B. Blidy rzezimieszkami, ale sam nie masz oporu przed kłamliwym posądzaniem nieboszczki o przestępstwo, którego nigdy nie popełniono. Czy zdajesz sobie sprawę, jaki cynizm i pogardę dla prawdy prezentujesz w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jak Kuba Bogu .... 12.12.07, 23:55 aktywna.piana napisał: Czy zdajesz sobie sprawę, jaki cynizm > i pogardę dla prawdy prezentujesz w ten sposób? A czy to ja zacząłem ? To ty narzuciłes zasadę, iz "czego nie udowodnioniono tego nie ma". Ja sie tylko dostosowałem. Znasz to : jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywna.piana Re: Jak Kuba Bogu .... 13.12.07, 10:31 No, jeżeli chcesz powiedzieć, że ujawnione fakty niczego według ciebie nie dowodzą, to współczuję ci twojego ograniczenia i tępoty, misiaczku. Zadziwiające, że próbujesz na jednej szali ważyć jakieś niepoparte faktami uroszczenia psychopatycznego ex-ministra oraz twarde fakty zaprzeczające tym uroszczeniom, a stawiające rzeczonego magistra w bardzo złym świetle. Być może ta metoda erystyczna wystarcza ci do tumanienia radiomaryjnego motłochu, ale w oczach ludzi myślących jest to prymitywna manipulacja świadcząca o twoim żałosnym poziomie intelektualnym. Z takimi głupkami jak ty nie wypada nawet dyskutować, bo zostaje się prędzej czy później sprowadzonym do ich poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda14ab Re: Dziecko wie ,że w Polsce nie ma korupcji 12.12.07, 09:11 I wszyscy też wiedzą, że "remik.bz " jest zdrowy psychicznie. Oj remik niby bz( bez zmian) , a choroba psychiczna poczyniła duże spustoszenie w i tak od urodzenia głupim łbie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Gratuluje kultury osobistej 12.12.07, 09:14 jagoda14ab napisała: > I wszyscy też wiedzą, że "remik.bz " jest zdrowy psychicznie. Oj > remik niby bz( bez zmian) , a choroba psychiczna poczyniła duże > spustoszenie w i tak od urodzenia głupim łbie.:) Musze przyznac ,że podziwiam nie tylko siłę Twojej argumentqacji , ale i "elitarna" kulture osobistą Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Gratuluje kultury osobistej 12.12.07, 09:22 i co, jakoś i inni "nie rozumieją" Twoich wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz nie nazywam przeciwników "durniami" 12.12.07, 09:28 krisdar napisał: > i co, jakoś i inni "nie rozumieją" > Twoich wpisów. Fakt ,nie rozumieja. Boleję nad tym. Ale z faktu ,że "nie rozumieja" nie wyciągam wniosku ,że należy ich nazwać "głupcami , durniamim " itp Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: nie nazywam przeciwników "durniami" 12.12.07, 09:34 jeśli czujesz się urażony moimi wpisami to przepraszam, ale zanim coś napiszesz to mam prośbę, najpierw pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Raczej chodziło mi o Jagodę 12.12.07, 09:54 krisdar napisał: > jeśli czujesz się urażony moimi wpisami to > przepraszam, Nie ma sprawy. Mój post bardziej dotyczył Jagody niz Ciebie ale zanim coś napiszesz to mam > prośbę, najpierw pomyśl Oczywiście ,że mysle. Właśnie dlatego tak piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywna.piana Re: Raczej chodziło mi o Jagodę 12.12.07, 11:51 Wątpię, czy ty w ogóle myślisz. Raczej powielasz kłamstwa PiSowskiej propagandy. Gdybyś rzeczywiście myślał, to umiałbyś się zdobyć na odrobinę refleksji nad degrengoladą ugrupowania, które prawo i sprawiedliwość wzięło na swoje sztandary, bo właśnie okazuje się, jakie to było prawo i jaka sprawiedliwość. Ale u ciebie nie zaświtał nawet cień myśli o tym, że coś było nie tak z polityką prowadzoną przez oszustów i psychopatów, że w imię walki politycznej bez skrupułów łamano i zaszczuwano ludzi, że dla poklasku ogłupionej gawiedzi nie cofano się przed kłamstwem, pomówieniem i mistyfikacją. Co masz na ten temat do powiedzenia? Że "wszyscy wiedzą" jaka to straszna korupcja panuje w Polsce, czyli dalej powtarzasz demagogiczne uzasadnienia, których poprzednia ekipa używała jako przykrywki dla swoich gangsterskich metod. W ten sposób wykazujesz się myśleniem na poziomie katarynki, która, jak jej się korbę pokręci, to też produkuje melodię, ale zawsze taką samą. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Przekonałaś mnie 12.12.07, 13:02 Tak, masz rację. Pod wpływem Twych plomiennych wypowiedzi i logicznej argumentacji postanowiłem zmienić swoje "głupie" zasady. Od dzisiaj przy decyzji wyborczej juz nie bedę się opierał na wartościach reprezentowanych przez daną partię ,tylko na opinni medialnej o ludziach , a szefach tej partii. Ponieważ media źle piszą o Kaczorach , to opuszczam PiS. Poniewaz dobrze piszą o PO to zacznę na PO glosowac. Taki mam wspaniały charakter - widzisz i podziwiasz - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: Dziecko wie ,że w Polsce nie ma korupcji 12.12.07, 11:11 "remik.bz " zrobił qpe i ciśnienie na mózg ustąpiło Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: Polska wolna od korupcji w/g PO 12.12.07, 11:13 Wiecie, wszyscy macie halucynacje z ta korupcja. W Polsce nie ma korupcji, nie ma zadnych ukladow, nikt nie ustawia przetargow czy orzeczen prokuratur, nikt nie ustawia wyrokow sadowych. Wiecie co? Wszystko zalezy od nazwiska i od zasobnosci portfela. Pani Alexis, Pani Blida sa krysztalowo czyste.Kowalski odpowie w sadzie za to, ze w..... sie w lesie, bo to trudno udowodnic, ze tego nie zrobil jak tylko zechca go udupic. To sie kojarzy z okresem Stalinizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Henryk Blida: (...)'Basia zylaby do dzisiaj'.... 12.12.07, 11:31 Tak, zylaby - ona tak tylko (bez powodu) strzelila sobie w glowe na widok funkcjonariuszy CBA... Zachowala sie tak jak kazdy niewinny czlowiek sie zachowuje kiedy jest niesparwiedliwie podejrzany. Tylko w moim malym miescie codzinnie 30 osob strzela sobie w glowe... ---------- Nie robcie z tek kobiety meczennicy. Strzelila sobie w leb bo miala duzo na sumieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
aktywna.piana Re: Henryk Blida: (...)'Basia zylaby do dzisiaj'. 12.12.07, 12:05 Po pierwsze: KŁAMIESZ. Barbara Blida postrzeliła się w klatkę piersiową, nie w głowę. Swoją drogą, postrzelić się w taki sposób jest bardzo trudno, dlatego istnieje uzasadnione podejrzenie, że ktoś jej w tym pomógł. Mam nadzieję, że komisja to wyjaśni. Po drugie: KŁAMIESZ. Nikt nie robi z Blidy męczennicy. Ludzie są po prostu zaszokowani skalą zakłamania i obłudy wśród PiSowskich decydentów, dlatego żądają przykładnego ich ukarania. Po trzecie: KŁAMIESZ. Ta kobieta była niewinna, ale Ziorro i jego pomagierzy potrzebowali jej w charakterze trofeum. Teraz muszą za to odpowiedzieć. Reasumując: ilość kłamstw, które zdołałaś zawrzeć w jednym krótkim wpisie wskazuje, że jesteś partyjnym funkcjonariuszem PiS oddelegowanym na odcinek propagandy internetowej, który próbuje podszywać się pod "głos ludu". Nikt wam już nie wierzy, wy zakłamane łajdaki. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 aktywna.piana 12.12.07, 12:23 Hahahahaha, przestan sie tak napinac. KLAMIESZ!!! KLAMIESZ!!! KLAMIESZ!!! ILOSC KLAMSTW!!!! hahahahaha msylalem ze sie posikam ze smiechu... Proponuje ponizsze rozwiazanie: Wyjdz na ulice, rozpedz sie, biegnij tak szybko jak to mozliwe, Kiedy rozwiniesz juz maksymalna predkosc - pochyl sie i uderz glowa w sciane swojego domu/bloku/altanki/obojetnie. Ty pscyholu. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywna.piana po czwarte: KłAMIESZ 12.12.07, 15:24 mat56 napisała: > hahahahaha msylalem ze sie posikam ze smiechu... Okazuje się, że kłamiesz także w kwestii twojej płci. Jak na typowego, PiSowskiego załgańca przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
peterliberty Ziobro musi odpowiedzieć za swoje zbrodnie! 12.12.07, 07:33 liberalnydemokrata.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur w tej sytuacji warto ujawnić całe 12.12.07, 07:34 śledztwo, tylko komisja śledcza przed kamerami Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: w tej sytuacji warto ujawnić całe 12.12.07, 08:33 macarthur napisał: > śledztwo, tylko komisja śledcza przed kamerami ******************************* Tak, ale bez fajerwerków medialnych w stylu niegdysiejszego posła Zawiszy. Konkretna informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz_anna49 Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 07:34 Widzicie do czego dopuszczała poprzednia ekipa? Śmierć p. Barbary Blidy obciąża ich sumienia. Mam nadzieję,że winni zostaną wskazani i surowo osądzeni. A co na to pani prkurator Kempa z Sycowa? Dalej ma takie dobre samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard brednie 12.12.07, 07:43 "Henryk Blida jest zszokowany: - Skoro B. nie wziął łapówki, to moja żona nie mogła mu jej dać. Gdyby śledczy w kwietniu rzetelnie sprawdzili zeznania "Alexis", Basia żyłaby do dzisiaj." Należy to bardziej rozumieć: gdyby wiedziała, że dowody okażą się za słabe, to by żyła. Chyba, że po prostu życie jej się znudziło. Tak czy owak za śmierć Barbary Blidy odpowiada ona sama. Chyba, że ją tam funkcjonariusze rozstrzelali a opinii publicznej inną wersję przedstawiono. Odpowiedz Link Zgłoś
ode6 Re: brednie 12.12.07, 07:58 jakim trzeba być złą istotą(na miano człowieka nie zasługuje)aby tak interpretowac cudze nieszczęście spowodowane stresem -wizyta policji w domu - chyba że to u ciebie normalka Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: brednie 12.12.07, 08:16 Jaką ograniczoną umysłowo trzeba być osobą aby takich implikacji się dopatrywać. Ja się nie cieszę z jej śmierci ale nie daję się zmanipulować, że niby winą za to należy obciążyć PIS oraz funkcjonariuszy. Dodam, że nie sympatyzuję z tamtą ekipą i nie głosowałem na nich. Można jej współczuć oraz jej rodzinie nie wyłączając przy tym rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: brednie 12.12.07, 08:40 tbernard napisał: > Możesz przedstawić tok rozumowania? Twoje słowa: "Należy to bardziej rozumieć: gdyby wiedziała, że dowody okażą się za słabe, to by żyła." Pisząc to twierdzisz, że Blida była winna - "dowody za słabe" jaką masz do tego podstawę? "Chyba, że po prostu życie jej się znudziło". i do zakończenia życia wybrała moment najścia ABW na jej mieszkanie? Twoim zdaniem potencjalny samobójca potrzebuje specjalnych okoliczności i rozgosu po śmierci? Samobójca zawsze stara się odebrać sobie życie w samotności, czy o tym nie wiesz? "Tak czy owak za śmierć Barbary Blidy odpowiada ona sama". Zdesperowana, może i histeryczna kobieta mająca w wyobraźni scenę prowadzonej w kajdankach, na ekranach telewizorów w całej Polsce, w takiej sytuacji wiele osób mogłoby zrobić jeszcze głupsze rzeczy. "Chyba, że ją tam funkcjonariusze rozstrzelali a opinii publicznej inną wersję przedstawiono." bez komentarza, to niczym nie uzasadnione dywagacje. Podsumowując, do mieszkania byłej posłanki nienawistnego dla PIS SLD o 6-tej rano wysyła się jak do bandyty ekipę w kominiarkach i żąda się od egzaltowanej kobiety zachowania zimnej krwi i rozsądku? Ciekawe jak Ty byś zareagował. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: brednie 12.12.07, 10:29 > "Należy to bardziej rozumieć: gdyby wiedziała, że dowody okażą się za słabe, to > by żyła." > > Pisząc to twierdzisz, że Blida była winna - "dowody za słabe" > jaką masz do tego podstawę? Okej, po prostu należy przyjąć, że dowodów nie znaleziono. Z tego nie wynika ani wina ani jej brak. > "Chyba, że po prostu życie jej się znudziło". > > i do zakończenia życia wybrała moment najścia ABW na jej mieszkanie? > Twoim zdaniem potencjalny samobójca potrzebuje specjalnych okoliczności i > rozgosu po śmierci? Samobójca zawsze stara się > odebrać sobie życie w samotności, czy o tym nie wiesz? Czasem samobójcy starają się aby próba była nieudana, żeby zwrócić na siebie uwagę. Podejrzewam, że jest ich większość. Czasem jednak ktoś z takim zamiarem przypadkowo zrobi to zbyt skutecznie. Zbyt prowokacyjne to moje sformułowanie było ale miało na celu sprowadzenie do absurdu czegoś co jest sprzeczne z moim wewnętrznym przekonaniem. A to moje wewnętrzne przekonanie podpowiada mi, że mało prawdopodobne jest aby ktoś odebrał sobie życie wiedząc, że nie ma żadnych dowodów winy. W takich przypadkach nie sposób pominąć element wiarygodności. Lecz może tu mamy do czynienia z wyjątkowo rzadkim wyjątkiem. Podkreślam raz jeszcze, że to co ją spotkało wcale nie wzbudza u mnie radości. > Podsumowując, do mieszkania byłej posłanki nienawistnego dla PIS > SLD o 6-tej rano wysyła się jak do bandyty ekipę w kominiarkach > i żąda się od egzaltowanej kobiety zachowania zimnej krwi i rozsądku? > Ciekawe jak Ty byś zareagował. Podsumowując: podejrzewam, że Wojciech Jaruzelski i paru innych z jego świty większą niechęć (czy jak wolisz nienawiść) wzbudzają w PIS niż była posłanka SLD. Jakoś do nich w kominiarkach i z kajdankami nie wpadali. Jak to możliwe w przypadku tak krwiożerczych bestii? A jak ja bym zareagował? Pewnie byłbym bardzo zdziwiony, bo nie za bardzo wiedziałbym o co chodzi. Na pewno nie zastrzeliłbym się, choćby dlatego, że broni nie posiadam. W odróżnieniu od USA tutaj nie jest powszechne posiadanie broni wśród uczciwych ludzi. Tylko nie implikuj z tego, że ja implikuję, że jak ktoś w Polsce ma broń to na pewno jest nieuczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywna.piana wyznawcy PiS to nie ludzie, to ameby 12.12.07, 12:11 Koleś, z faktu braku dowodów wynika, że była niewinna. Jeżeli uważasz inaczej, to znaczy, że jesteś amebą, nie człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: wyznawcy PiS to nie ludzie, to ameby 12.12.07, 14:33 > Koleś, z faktu braku dowodów wynika, że była niewinna. Jeżeli > uważasz inaczej, to znaczy, że jesteś amebą, nie człowiekiem. Mówisz o logice, czy o prawie? Bo najwidoczniej inne znaczenie słowa wynika mają obie te dziedziny. Czy może o tworach jednokomórkowych z twojej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
aktywna.piana Re: wyznawcy PiS to nie ludzie, to ameby 12.12.07, 15:43 Jeżeli próbujesz się zasłaniać "logiką", to chyba nie masz nic przeciwko mojemu stwierdzeniu, że jesteś pedofilem-mordercą lubującym się w maltretowaniu dzieci poniżej trzeciego roku życia? Według twojej "logiki" nie muszę tego oskarżenia w żaden sposób udowadniać. Tak czy owak, na pewno jesteś amebą, cbdo. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: wyznawcy PiS to nie ludzie, to ameby 12.12.07, 18:01 Ani ja nie muszę udowodnić, że jesteś ograniczonym umysłowo palantem. Zrobiłeś to za mnie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
dubiduu No właśnie piszesz kompletne brednie 12.12.07, 08:02 Należy to bardziej rozumieć: gdyby wiedziała, że dowody okażą się za słabe, to > by żyła. > Chyba, że po prostu życie jej się znudziło. Tak czy owak za śmierć Barbary Blid > y > odpowiada ona sama. Chyba, że ją tam funkcjonariusze rozstrzelali a opinii > publicznej inną wersję przedstawiono. Zachowaj tę wątpliwą wykładnię dla siebie i miej odrobinę szacunku! Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: tbernard jesteś zwyk.łe bydlę 12.12.07, 08:20 A bardziej logiczny argument możesz z siebie wykrzesać? Ja chętnie się zgodzę z przeciwnikiem, gdy ten mnie sensownie przekona. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: tbernard jesteś zwyk.łe bydlę 12.12.07, 08:28 do czego Ciebie przekonywać?. Ty uwierzyłeś, że skoro Twoi PiSowscy idole (bo myślę,że tak właśnie jest, a nie tak jak piszesz)napiętnowali Blidę a służalcy pismacy to nagłośnili, to "coś z pewnością było na rzeczy" Gdybyś miał do czynienia z polskim, pożal się Boże "wymiarem sprawiedliwości" a zwłaszcza z prokuraturą, gdybyś miał okazję empirycznie się przekonać jaki poziom reprezentują prokuratorzy (a zwłaszcza panienki asesorki, siksy po studiach, większość "docenten matrasse" i nie mające szansy na karierę gdzie indziej)to może zastanowiłbyś się na tym co piszesz pozdrawiam i przepraszam, ale jak się czyta taki post jak Twój to czasem człowieka krew zaleje Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: tbernard jesteś zwyk.łe bydlę 12.12.07, 08:44 za śmierć B.Blidy odpowiada ona sama lub Alexis Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: tbernard jesteś zwyk.łe bydlę 12.12.07, 09:33 Zdaję sobie sprawę, że nasz wymiar sprawiedliwości jest ułomny. Pokazują to liczne reportaże jak to szarego człowieka potrafią zniszczyć. Sądziłem jednak, że polityków, ministrów których już do szarych ludzi trudno zaliczyć, że ich to raczej nie ruszają. Trochę jak palenie czarownic w dawnych czasach: zwykle do tej roli jakąś kobietę z ludu wybierano aby komuś silnemu się nie narazić. Nie twierdzę jednak, że jestem wyrocznią. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: tbernard jesteś zwyk.łe bydlę 12.12.07, 08:41 kristar ! - cicho, niech się "zaprezentuje" , tbernard to przecież wyborca PO, ponoć to inteligent. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: tbernard jesteś zwyk.łe bydlę 12.12.07, 08:43 sorry, ale się wku.wiłem Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 09:14 Najuczciwszy z uczciwych Henryku Blido! I ty, kryształowy kauzyperdo Piotrowski! Czas powiedzieć: Blidę zamordowano. Ziobro własnoręcznie przystawił jej pistolet do skroni. A "Alexis" nigdy nie istniała. Tak samo jak złodzieje w spółkach węglowych. Deficyt kopalniany spowodowali Kaczyńscy - mają przepał w swoim M-4! Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 07:37 I jak wam, PiSuchy, chodzi sie teraz z pełnymi gaciami? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 07:38 olias napisał: > PO ma rację. Prokuratorzy są spolegliwi. A żadna mafia węglowa nigdy > nie istniała. > Zaś ja jestem królewna Śnieszka. Spolegliwy to godny zaufania, taki na którym można polegać - więc zanim coś napiszesz sprawdź w słowniku znaczenie słów jakich chcesz użyć A prokuratorzy nie są spolegliwi tylko są to dyspozycyjne dupki, którym tak jak i reszcie popie....onej prawniczej bandy nikt się do dupy dobrać nie może. Po takim blamażu powinni zostać wyp...ni z każdej roboty jako kompletnie nieprzydatni i niekompetentni Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:20 karol_7 napisał: > olias napisał: > > > PO ma rację. Prokuratorzy są spolegliwi. A żadna mafia węglowa > nigdy > > nie istniała. > > Zaś ja jestem królewna Śnieszka. > > Spolegliwy to godny zaufania, taki na którym można polegać - więc > zanim coś napiszesz sprawdź w słowniku znaczenie słów jakich chcesz > użyć taki, który łatwo ustępuje i podporządkowuje się innym Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela SPOlegliwy 12.12.07, 20:02 Spolegliwość – pewność, możliwość polegania na kimś. Ktoś spolegliwy jest osobą na której można polegać. Potocznie słowo to jest używane przede wszyskim w sensie "uległości" lub "podporządkowywania się innym", i to drugie znaczenie uzyskało również status poprawnego [1]., JESZCZE RAZ PODKRESLAM, ZE DRUGIE ZNACZENIE UZYSKALO STATUS POPRAWNEGO, YNTELYGENCIE ZAKICHANY, I na pis nie glosowalem, osz ty karol- maly czlowieczku Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 07:39 Jak miło będzie znowu poczytać wypociny głupawo zacietrzewionych pisiorkow. Tak wiemy, że to wina obecnej władzy i SLD, że chronia oni oligarchie i tak dalej i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 07:53 A może to wina dyspozycyjnych prokuratorów: co ekipa rządząca chce, to ma, jak chce dowodów winy, to prokuratorzy krzyczą "mamy dowody", gdy następna ekipa nie chce dowodów, to im się śpiewka zmienia "zdawało nam się, żadnych dowodów nie mamy". Tak na marginesie, to kto bez winy by się zastrzelił mając świadomość, że żadnych dowodów być nie może? No może ktoś o bardzo słabej konstrukcji psychicznej kto nigdy nie byłby w stanie zaistnieć w polityce i na dodatek bardzo mu się życie znudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Prestań tu pisać bydlaku, osoba taka jak Ty 12.12.07, 08:16 nabijająca sie z czyjejś śmierci nie zasługuje na miano człowieka. Tylko zdziczenie obyczajów wprowadzone przez PIS mogło doprowadzić do takich efektów Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Prestań tu pisać bydlaku, osoba taka jak Ty 12.12.07, 08:35 Ja się nie nabijam. Skąd takie urojone implikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:38 tbernard napisał: > A może to wina dyspozycyjnych prokuratorów: co ekipa rządząca chce, to ma, jak > chce dowodów winy, to prokuratorzy krzyczą "mamy dowody", gdy następna ekipa ni > e > chce dowodów, to im się śpiewka zmienia "zdawało nam się, żadnych dowodów nie m > amy". Uważasz ze jest aż tak żle ? No to już wiem gdzie jest element układu o którym mówił nieodżałowany premier. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Czyli "nie było mafi weglowej" wszystko Matrix? 12.12.07, 07:45 Czyli według nowych władz "nie było mafi węglowej" a pieniądze po prostu wyparowały lub ukradły je krasnoludki. Cóż prokuratura jest ostatnio bardzo "elastyczna"... Wychodzi na to, że lata 90te to były lata wielkiej uczciwosci i pod rzadami SLD kwitła kryształowa uczciwość... Hahahahaha.... Propaganda działa.... Teraz takie kity będą nam wciskać... Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Czyli "nie było mafi weglowej" wszystko Matri 12.12.07, 07:58 czemu nie przeczytałeś artykułu który komentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar nie, pisomatołku palestrino, mafia była 12.12.07, 08:20 tylko, Blida nie miała z nią nic wspólnego, a miała być "pokazówą" tego chłystka Zero i jego kaczego pana. Jak długo macie zamiar pismatołki zaklinać rzeczywistość? Dewiza PiS: "fakty nie pasują do założonej tezy - tym gorzej dla faktów" palestrina2005 napisał: > Czyli według nowych władz "nie było mafi węglowej" a pieniądze po > prostu wyparowały lub ukradły je krasnoludki. > Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz mafia była? nie wierzysz wymiarowi sprawiedliwośc 12.12.07, 08:52 krisdar napisał: > tylko, Blida nie miała z nią nic wspólnego, Czyżbys nie wierzył Polskiemu Wymiarowi Sprawiedliwości ? Jesli Pan Prokurator stwierdził ,że nie było mafii to nie było i juz. Koniec , kropka. Korupcja to wymisł PiS-u. Ale teraz mozna juz bezkarnie kraść , wróć!!! robic interesy. cytat: Prokuratura zapewnia jednak, że w kwietniu miała podstawy do przedstawienia zarzutu B. - Podczas weryfikacji dowodów pojawiły się jednak wątpliwości i musieliśmy je rozstrzygnąć na korzyść podejrzanego - tłumaczy prok. Dybek. > > Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: mafia była? nie wierzysz wymiarowi sprawiedl 12.12.07, 09:02 powtarzam po raz kolejny: idź na kurs czytania ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Re: mafia była? nie wierzysz wymiarowi sprawiedl 12.12.07, 11:22 Argumentacja w stylu Rydzyka. "Patrzcie ile oni nakradli, a mi nie pozwalają ;(" Odpowiedz Link Zgłoś
brynk GW wydaje wyrok w sprawie Blidy ! Niesamowite ! 12.12.07, 07:47 I niech mi tu ktoś powie, ze GW nie popiera przestępców. Z tej informacji wyrażnie widać entuzjazm z powodu zaprzestania śledztwa w sprawie mafii węglowej. Nowy minister sprawiedliwości , nowe polecenia dla prokuratorów !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: GW wydaje wyrok w sprawie Blidy ! Niesamowit 12.12.07, 07:58 Gazeta nie popiera przestępców. Z tej informacji wyraźnie wynika radość z powrotu cywilizowanych zwyczajów w prokuraturach, w odróżnieniu od Ziobrowego znajdowania paragrafu na wskazaną osobę. Wolę by kilku przestęców wypuścić i uniknąć skrzywdzenia niewinnego, niż po ziobrowemu zniszczyć niewygodnych, a niewinnych już sobie pambuk sam rozpozna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: GW wydaje wyrok w sprawie Blidy ! Niesamowit 12.12.07, 07:59 gdzie ty tu widzisz zaprzestanie śledztwa w sprawie mafii węglowej? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: GW wydaje wyrok w sprawie Blidy ! Niesamowit 12.12.07, 08:38 rzeczywiście, dzis prokuratura wydaje sie juz nieomylna Gw tak jak wczoraj była całkowicie omylna Odpowiedz Link Zgłoś
kwicolek Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 07:52 Za dni parę będą następni niewinni,np.Stokłosa. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 07:59 kolejny co nie przeczytał a pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Hura ! Wyjdą z więzien ! 12.12.07, 08:01 W świetle tej decyzji prokuratora i w wyniku rządów nowego ministra sprawiedliwości nijakiego ćwiąkalskiego wszyscy "niby" przestępcy bedą ułaskawieni . Myslę tu o: Rywinie, Pęczaku, Długoszu, Jakubowskiej, Jagielle, Siwickiej z PO, Lepperze...i innych "Brawo" PO. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek2005 Re: jesteś analfabetą? 12.12.07, 08:05 nie biedaku POoslepiony i w cuda wierzacy! on tylko wyciaga wnioski z FAKTOW, ktore tak nie pasuja POpaprancom! Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: jesteś analfabetą? 12.12.07, 08:08 niech się odnosi do oczyszczenia Blidy z zarzutów a nie bredzi o rywinie. nie dziwię się że pis ma tylu wyborców skoro ludzie czytają tylko nagłówki Odpowiedz Link Zgłoś
wlad55 Re: Hura ! Wyjdą z więzien ! 12.12.07, 08:58 Muszą zwolnić miejsca dla Zera, Jarusia, Kamińskiego i wielu innych "bojowników" kaczystanu!! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek2005 Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:03 no i POcudow ciag dalszy! jakie mafie weglowe, jaka korupcja?! Pod rzadami POprezia w Polsce juz tylko cuda beda! Pragne zwrocic uwage POpreziowi i jego ministrowi POsprawiediwosci ze wiezienia sa pelne niewinnych, trzeba im podziekowac za POparcie i wszystkich (oczywiscie tych ktorzy glosowali "prawidlowo) zwolnic bo ta paskuda PIS specjalnie zamykal tylko POpranych niewinnych ! he he he! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:46 Masz rację korupcja jest przeogromna ,zobacz z jaką furią zareagował na zapowiedź kontroli pewien toruński oligarcha tadeusz R. A przypomnij sobie że finansowe cesarstwo Tedeusza R. finansowało i wspierało pewną partię polityczną kryjącą się pod nazwą będącą semantycznym przekłamaniem: Prawo I S. jurek2005 napisał: > no i POcudow ciag dalszy! jakie mafie weglowe, jaka korupcja?! Pod > rzadami POprezia w Polsce juz tylko cuda beda! Pragne zwrocic uwage > POpreziowi i jego ministrowi POsprawiediwosci ze wiezienia sa pelne > niewinnych, trzeba im podziekowac za POparcie i wszystkich > (oczywiscie tych ktorzy glosowali "prawidlowo) zwolnic bo ta paskuda > PIS specjalnie zamykal tylko POpranych niewinnych ! he he he! Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar jurek2005 - idź bydlaku na kurs czytania 12.12.07, 08:47 ze zrozumieniem, potem przeczytaj artykuł, który komentujesz i jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to zajmij się czymś innym Odpowiedz Link Zgłoś
qc Banana Republic czy Planeta Malp? 12.12.07, 08:03 obserwujac poczynania prokuratury wychodzi ze to pierwsze. Z drugiej strony ci wychowani na katechizmie Polacy co kradna cywilizujaca elektronike wartosci cwierc miliona i sprzedaja za 60zl na zlom? Co za dziwne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Banana Republic czy Planeta Malp? 12.12.07, 09:03 "Polska to jest dziwna kraj" -m Zulu Gula Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:11 To są zwyczaje pokomunistyczne, w Rosji jeszcze bardziej rozplenione, tak więc wiesz już, że komuchy i ich pociatki złodziejstwo mają we krwi i zarazili tym to zniewolone i ogłupione społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:53 Masz rację siostro paralela1 mamy nawet dowody tej porażającej korupcji : "Poprzedni rząd wpisał 15 milionów złotych w ostatnich dniach urzędowania. A większą część dotacji ojciec Rydzyk dostał. Wygląda to jak zapłata za poparcie i za to, że politycy PiS występowali często w Radiu Maryja". Więc pomóż siostro powstrzymać tego oligarchę przed niszczeniem naszego pięknego kraju. Pomóż w walce z korupcją !!!! Niech obudzi się zniewolone i ogłupione społeczeństwo !!!! paralela1 napisała: > To są zwyczaje pokomunistyczne, w Rosji jeszcze bardziej rozplenione, tak więc > wiesz już, że komuchy i ich pociatki złodziejstwo mają we krwi i zarazili tym t > o > zniewolone i ogłupione społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:55 Wiesz jak postkomuna budowala imperium ojca Michnika?Na podstawie lewych reklam budowal te imperium konsorcjum Kulczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:12 "Podczas weryfikacji dowodów pojawiły się jednak wątpliwości i musieliśmy je rozstrzygnąć na korzyść podejrzanego - tłumaczy prok. Dybek." To ewenement w polskim wymiarze sprawiedlisowsci. Jeszcze chyba sie nie spotkalem z sytuacja w ktorej prokuratura lub sad rozstrzyga cos na korzysc podejrzanego czy oskarzonego. W takich sytuacjach w uzasadnieniu pisze sie "watpliwosci do ktorych prokuratura/Sąd deszedl w trakcie postepowania wynikaja z cynizmu i zastosowanej przez podejrzanego/oskarzonego lini obrony majacej w efekcie na celu unikniecie kary, co w oczywisty sposob nie moze miec wplywu na tresc orzeczenia." Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:17 jeżeli jedynym dowodem na przekazanie łapówki są zeznania alexis, która dzięki nim została zwolniona z aresztu, jeśli nie załatwiono umorzenia odsetek, które miały być celem tej łapówki i jeśli nie ma żadnych innych poszlak, to co miała zrobić prokuratura? zatrzymywać nad ranem domniemaną pośredniczkę Blidę, gdy innych po prostu wzywano? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Przeslanie PO: W Polsce nie ma korupcji ..chyba ze 12.12.07, 08:17 zwiazana jest z PiS.Czekamy na c.d. programow p.Pinejro o PC.,,Polkownik'' puszczony przez polTuskow .ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Przeslanie PO: W Polsce nie ma korupcji ..chy 12.12.07, 08:57 amanasunta napisała: > zwiazana jest z PiS.Czekamy na c.d. programow p.Pinejro o > PC.,,Polkownik'' puszczony przez polTuskow .ROTFL. Właśnie ciekawe czy ten świadek przekrętów PC w okresie ostatnich dwóch lat nie dostał "ostrzegawczego strzału w tył głowy" Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar amanasuka, kolejny pisomatołek, który 12.12.07, 09:07 nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Gdzie w artykule jest napisane że w Polsce nie ma korupcji? Możesz zacytować? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne GW od kilku dni probuje zamilczec fakt, ze prokura 12.12.07, 08:17 GW od kilku dni probuje zamilczec fakt, ze prokuratura zamierza odstapic od oskarzenia wobec Barbary Kmiecik, śląskiej bizneswoman zwanej "Slaskiej Alexis". Juz 8. grudnia "Der Dziennik" opublikowal artykul zatytulowany "Śląska Alexis nie pójdzie siedzieć, choć dawała łapówki", ale GW ktora czesto zrzyna wiadomosci z "Dziennika" ten akurat artykul zbyla milczeniem. Teraz po czterech dniach GW wreszcie zdecydowala sie pisac o sprawie, tyle ze tym razem nie jest to tylko mowa o niestawianiu zarzutow Slaskiej Alezis, nie, teraz jest mowa o tym, ze prokuratura zamierza umorzyc CALE sledztwo! Tak czy inaczej, to co sie dzieje w tej sprawie to jest po prostu jedna wielka granda, jedna wielka manipulacja. Prokuratura musiala dostac sygnal z gory, ze czas sledztwu leb ukrecic. To jest SKANDAL. Kiedy pan Cwiakalski zrezygnuje wreszcie z funkcji min. sprawiedliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
leonardo.davinci po to madie wsadziily Cwiakalskiego na ministra 12.12.07, 08:22 zeby zwalnial zlodziei i pozwalal im bezkarnie krasc. I po to PO rwarlo sie do zlobu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: gdzie tu piszą o niestawianiu zarzutów Alexis 12.12.07, 09:04 wujaszek_joe napisal: Tu o niestawianiu zarzutow "Slaskiej Alexis" nic nie pisza, GazWyb zamilcza te sprawe od 4-ch dni. Natomiast Der Dziennik tu o tym pisal 8. grudnia: www.dziennik.pl/wydarzenia/article93626/Slaska_Alexis_nie_bedz ie_siedziec.html Dzisiejsza Rzepa donosi, ze "Barbara Kmiecik ["Slaska Alexis" - przyp. moj]] ma status tzw. małego świadka koronnego. W zamian za ujawnienie procederu nie została oskarżona o korupcję uzyskala status swiadka koronnego." Szczegoly www.rp.pl/artykul/76075.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: korekta 12.12.07, 09:06 korekta. ostatni paragraf mial brzmiec: Dzisiejsza Rzepa donosi, ze "Barbara Kmiecik ["Slaska Alexis" - przyp. moj]] ma status tzw. małego świadka koronnego. W zamian za ujawnienie procederu nie została oskarżona o korupcję". Szczegoly www.rp.pl/artykul/76075.html Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Dla czego powtarzasz kłamstwa? 12.12.07, 09:11 Gazeta nie przemilczała, a sprawę nie poruszał Dziennik tylko inna gazeta. Zarówno w Dzienniku jak i w GW były tylko informacje o tym artykule. W dodatku "nie stawianie zarzutów" nie oznacza ukręcenie łba sprawie co wczesniej sugerowałeś, tylko wykorzystanie jej w postaci "świadka koronnego" o czym dopiero teraz wspominasz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Psia półprawda = całe kłamstwo 12.12.07, 08:36 I tak po kolei. Co tym razem Lewicowy Pies nakłamał. Nie to nie "Der Dziennik" napisał tylko "Polska.Dziennik Zachodni". W dodatku wbrew kłamstwom Psa GW o tym pisała: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4743822.html forum2.dziennik.pl/read.php?3,17708,0 Nastepne kłamstewko Psa - Alexis nie dla tego nie będzie odpowiadać bo ukręca się łeb sprawie ale dla tego że poszła na współpracę. Jednak wobec powyższej decyzji przytoczonej w artykule wygląda na to że jednak karnie odpowie... za fałszywe zeznania. Jesli okaże się przy tym, że odpowiednie czynniki IVRP wiedziały że ona kłamie... Sam rozumiesz. Twoi idole pójdą siedzieć. Co oczywiście nie znaczy że nie było przekrętów przy handlu węglem. Pytanie tylko gdzie naprawdę i jakie. Jednak do tego aby na to odpowiedzieć potrzebna jest prokuratura z prawdziwego zdarzenia, a nie polityczna policja będąca przybudówką do IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar maac nie warto z pisomatołkami dyskutować 12.12.07, 09:13 i tak Ci odpiszą: "A u Was murzynów biją" Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maac nie warto z pisomatołkami dyskutować 12.12.07, 09:49 :) Dyskusja by była jakby podał argumenty że to ja się mylę. Jak na razie tradycyjnie podkulił ogon i zwiał. Mam nadzieje że inne osoby będą dzięki moim wpisom wyrabiały opinię o rzetelności faktów podawanych przez Lewicowego Psa. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywna.piana Re: maac nie warto z pisomatołkami dyskutować 12.12.07, 12:24 Ja już sobie wyrobiłem opinię na temat tego PiSowskiego kundelka, ale trafna i rzeczowa analiza jego kłamstw jest dziełem ze wszech miar pożytecznym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: GW od kilku dni probuje zamilczec fakt, ze pr 12.12.07, 09:02 pies_na_lewizne napisał: [.......] kilka obrzydliwych isynuacji, tak charakterystycznych dla zwolennika PIS. Jakoś nie mogę sobie przypomnieć żeby Cwiąkalski dokonał "pogromu w prokuraturze" wymieniejąc ludzi na "swojaków" Zatem takiej oceny tej sprawy dokaonali prokuratorzy Ziobry, ciekawe dla czego? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: GW od kilku dni probuje zamilczec fakt, ze pr 12.12.07, 09:04 Bo nie moze. Zrobiono czystki we wszystkich spolkach z udzialem skarbu panstwa.Wyczyszczono nawet ZUS gdzie byli wybrani z konkursu. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar pies, co to co piszesz ma wspólnego 12.12.07, 09:09 ze śmiercią Blidy? A chyba tego dotyczy artykuł. Czyżbyś zatracił zdolność rozumienia tego co czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
leonardo.davinci PO= zielone swiato dla zlodziei i kryminalistow? 12.12.07, 08:19 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Kraj zginie z przestepczosci........ 12.12.07, 08:23 Czekac tylko amnestii i uprawnienie korupcji jako wizytowki Najjasniejszej Tuska RP. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: ...Kraj zginie z przestepczosci........ 12.12.07, 08:27 jeżeli jedynym dowodem na przekazanie łapówki są zeznania alexis, która dzięki nim została zwolniona z aresztu, jeśli nie załatwiono umorzenia odsetek, które miały być celem tej łapówki i jeśli nie ma żadnych innych poszlak, to co miała zrobić prokuratura? zatrzymywać nad ranem domniemaną pośredniczkę Blidę, gdy innych po prostu wzywano? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ...Kraj zginie z przestepczosci........ 12.12.07, 08:51 to miala byc dalsza czesc serialu "Ziobro show".... Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi Tusku wpisze do kostytucji prawao dla mafii 12.12.07, 08:29 do grabiezy, ale ciezkie kary dla obywateli za proby obrony przez okradzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Tusku wpisze do kostytucji prawao dla mafii 12.12.07, 08:30 Dorwalo sie towarzystwo do wladzy.Minister Sprawiedliwosci Cwiakalski adwokat najwiekszych przekreciarzy RP. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar presentation1 zapyziały pomywaczu 12.12.07, 09:37 to nie jest Twój kraj, Ty wybrałeś inaczej, Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Co na tą oczywista oczywistość preszes PiS nam + 12.12.07, 08:25 powie?? PiS zaszczuł niewinna kobiete w imie swoich chorych teorii...za takie coś nie może byc nawet zawiasów w karze.Opan ziobro powinien juz sobie kupić nową szczoteczke do zębów i nosić ją przy sobie.Już niedługo usłyszy pukanie o 6 rano. P.S.I niech go skuja żeby ze wstydu w łeb sobie nie palnał !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Przecięte związki Blidy z mafią węglową 12.12.07, 08:27 Z tą krolewną to pewnie masz rację. A tak poważnie to nikt nie twierdzi ze nie bylo naduzyc w kwestii handlu weglem. Wychodzi na swiatło dzienne jedynie fakt że Pan "0" był niezłym twórcą rzeczywistości wirtualnej i reżyserem sensacyjnych widowisk dla moheru. > PO ma rację. Prokuratorzy są spolegliwi. A żadna mafia węglowa nigdy > nie istniała. > Zaś ja jestem królewna Śnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Miesiac listopad............. 12.12.07, 08:28 a wiec miesiac do miesiaca(pazdziernik).Wzrosla przestepczosc,bardzo duza liczba zabitych na drogach(Tusk winil w czasie kampanii wyborczej PiS).ptasia grypa,Wisla zanieczyszczona itd.A gdzie Premier kraju?klapia go po plecach i grzbiecie w Europie.Bo Tusk boi sie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: ...Miesiac listopad............. 12.12.07, 08:30 a co, miał kury szczepić? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Miesiac listopad............. 12.12.07, 08:36 Akurat ptasia grypa to nie tylko maly problem wewnetrzny.Grozi nam embargo nie tylko Europy ale i reszty swiata.Grozi upadek calego drobiarstwa.Tu podejmuje sie zdecydowane kroki,na prewencje rzad powinien z budzetu przeznaczyc duza kase.A co sie dzieje?Sawicki cos tam gledzi o kilku milionach.Zreszta szuka je w swoim budzecie.Tak wyglada rzad Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: ...Miesiac listopad............. 12.12.07, 11:35 No prosze . Dwa lata pisu przy korycie i sa efekty . Drogi sie rozsypaly , ptactwo zdycha , poslanki mordowane . A teraz po tych imbecylach trzeba sprzatac Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ...Miesiac listopad............. 12.12.07, 08:46 prsentation, odwalilo ci? Jak nie wiesz o czym pisac to idz lepiej jeszcze spac! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: PO zgladzi Polske 12.12.07, 08:48 ...a PIS ja odbuduje. He, he, he.... Odpowiedz Link Zgłoś
wykopki211007 Re: PO zgladzi Polske 12.12.07, 08:48 wolske raczej a od Polski sie od..turlaj pisowskolewacka szmato Odpowiedz Link Zgłoś