Dodaj do ulubionych

Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco

22.12.07, 21:29
cha cha cha cha inaczej normalnie niemoge w tesco zawsze sa najmniejsze kolejki do kasy!!!!! powinienes sie przejechac do reala albo leclerca na ul. Zana! Na co liczysz na 2 dni przed swietami?? chyba na cud ale mam nadzieje ze nie w marketach..... Ten artykul wyglada jagby byl sponsorowany przez konkurencje żżaałłoossnnee. P.S. specjalnie dla ciebie drogi autorze zalozylem konto na GW zeby moc skomentowac te twoje wypociny pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • t-r-h Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 22.12.07, 22:13
      Zgadnij dlaczego, drogi mocno zbulwersowany kliencie, sklep Tesco
      otwarty jest cała dobe. Wysil swoje zwoje i sie zastanow. Dlaczego w
      godinach nocnych otwarte sa tylko 2 kasy? Moze dlatego, ze jest noc
      i nalezy wtedy spac, a moze dlatego ze zalozeniem sklepow otwartych
      24 h jest to by sluzyc osobom "najbardziej potrzebujacym".
      Generalnie uwazam, ze robienie zakupow w nocy powinno byc dodatkowo
      opodatkowane, albo obarczone jakas ekstra oplata (tak jak to robia
      apteki). Moze wtedy towarzystwo nauczylo by sie ze ludzie pracujacy
      w sklepach tez maja rodziny i tez czasami lubia opdpoczac. A Twoje
      obuzenie uwazam za skrajna glupote. Zero wyobrazni i rozsadku.
      Pozdrawiam
      • agent.brown Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 22.12.07, 22:45
        t-r-h napisał:

> Moze wtedy towarzystwo nauczylo by sie ze ludzie pracujacy
        > w sklepach tez maja rodziny i tez czasami lubia opdpoczac.

Nie podoba im się taka praca, to niech zrezygnują. Ja nikogo nie zmuszam do pracy akurat na takim stanowisku.

Co do kolejek w sklepach - parę dni temu odwiedziłem Auchan w Gdańsku ok. godziny 17. Spodziewałem się, że będzie tragedia, ale zostałem pozytywnie zaskoczony - były otwarte kasy samoobsługowe, także w dwie minuty moje zakupy były "wbite" w kasę i opłacone. I kto powiedział, że przed świętami trzeba czekać w kolejkach? :)
        • wielki_czarownik No i rezygnują 22.12.07, 23:16
          Dlatego otwarte są 2 kasy a nie 20. Tylko durnie zarządzajacy tymi sklepami nadal myślą, że ludzie bądą pracować za 5 czy 6 PLN za godzinę.
      • gmithc Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 11:00
        panie prorodzinny a slyszal pan kiedys o systemie 3zmianowym?
        poza tym ja rownierz wybral bym sie na zakupy do tesco w nocy wiedzac ze sa
        mniejsze kolejki a przed swietami to moglby i kierownik na kasie usiasc zeby
        rozladowac kolejki w koncu to siec zarabia i powinna miec na uwadze dobro
        klijentow pozdro z polski A
        • mwisniewski1 Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 11:28
          Nierozumiem czy ja napisalem ze sklepy powinny byc pozamykane?? System 3 zmianowy uwazasz ze mi to przeszkadza.... mylisz sie jestem ZA.
          >poza tym ja rownierz wybral bym sie na zakupy do tesco w nocy wiedzac ze sa
          > mniejsze kolejki
          moim zdaniem zachowaleś sie jak prawdziwy homo sapiens wiedziales ze w jedynym nocnym markecie beda kolejki i o to chodzi
      • moremoney Niestety skrajna glupota jest twoja i podobne 23.12.07, 11:06
        wypowiedzi.WSZYSCY wiedza,ze sa swieta,wiec jesli sklep jest czynny
        to powinien to uwzglednic.
        I nie pisz glupot o biednej zalodze:pracy jest dosc i nikt ich nie
        zmusza.Czesto to sa ludzie,ktorzy wlasnie teraz sobie dorabiaja,
        MYSL czlowieku,zanim kogos obrazisz !
        • mwisniewski1 Re: Niestety skrajna glupota jest twoja i podobne 23.12.07, 11:52
          a czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem czy ja gdzies pisalem ze szkoda mi zalogi
          za pracuje w nocy - NIE to jest ich praca niech tam siedza i pracuja ile ustawa
          przewiduje. Kogo obrazilem??? tego co niepomyslal ze to jedyny market otwarty w
          nocy przed swietami??? Jesli tak to ok.
      • mwisniewski1 Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 11:23
        ale nierozumiem zblizaja sie swieta i wszedzie sa kolejki..... nigdy na zakupach
        nocnych w tym sklepie niebylem ale domyslam sie ze ze wgledu na okres swiateczny
        zakladam ze sa. Moj pierwszy komentarz to glupota? Własnie ile trzeba miec
        rozsadku i wyobrazni zeby w nocy przed swietami w jedynym nocnym hipermarkecie w
        Lbn robic zakupy? Tym bardziej ze ktos napisal kilka postow nizej ze
        niewszystkie stoiska w nocy sa otwarte.
    • on1950 Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 22.12.07, 22:19
      potwierdzam...tesco i lecrerc mają najlesze kasy...lecrerc się
      trochę popsuł na zana...makabra za to panuje od zawsze w
      realu...czekanie tam w tasiemcowych wolnych kasach przyprawia o
      nabycie nerwicy...lecrerca turystycznej nie znam
    • 2pomorski Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 22.12.07, 22:48
      Zgadzam się, że w Tesco są zwykle najmniejsze kolejki, ale sytuacja przeze mnie
      opisana rzeczywiście miała miejsce. A że inne markety też nie radzą sobie z
      liczbą klientów, to fakt. A 2 dni przed świętami mogę chyba liczyć na to, że
      będzie otwartych więcej niż 2 kasy. Dzisiaj zrobiłem zakupy w jednym z marketów
      - pełny parking i pełno klientów. Przy kasie czekałem... 2 minuty. Nie powiem
      gdzie, żebyś nie powiedział, że to kryptoreklama.

PS. Twój pseudonim pasuje do twojego IQ.
      • bprafael Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 00:19
        Ten pierwszy Twój interlokutor to ani chybi jakiś człowiek tesco :P Oczywiście, że masz całkowita rację. A teraz do pozostałych: G... was obchodzi, kiedy on ma czas na zakupy. Skoro sklep oferuje obsługę nocą, to powinni się do tego przyłożyć. A te strasznie smutne gadki o rodzinie mnie rozbawiły do łez... na tej zasadzie nikt nie powinien pracować nocą ...faktyczne wasze IQ ....
        • mieszkaniec_tworek Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 00:50
          Za pracę w nocy należy się dodatkowe wynagrodzenie. Nie wiem jak to wygląda, ale
          nie sądzę, żeby w hipermarketach płacili jakieś extra stawki za pracę w
          godzinach nocnych. Nie sądzę także, że Ty pracowałbyś w takich warunkach za
          normalną stawkę. Więc nie dziw się, że przed świętami ludzie wolą siedzieć w
          domu niż pracować za psie pieniądze.
          • bprafael Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 01:11
            ale mnie nie obchodzą ludzie, którzy nie chcą tam pracować, ani to, ile dostają.
            Jestem klientem, który przychodzi po konkretną usługę. Jak to sklep zapewni, to
            nie moja sprawa
            • moremoney dokladnie 23.12.07, 11:08
              .
            • olek_01 Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 15:20
              a ty jak widzę nie jesteś kientem tylko zwyklym burakiem pozbawionym
              ludzkch uczuc i empatii - takich jak ty powinno się za karę sadzać
              na kasie w największą kolejkę ,tak np do połowy regału na 4 godziny
              bez przerwy dopiero byś zobaczył co to znaczy cwaniaku.Jak ja
              nienawidzę takich buraków - jeszcze żebyś był tylko trudnym klientem
              to ok ale takim burakiem to tylko współczuć rodzinie i tym kasjerkom
              do których prawdopodobnie się czepiasz na każdym kroku:P a sam
              kasuję i wiem jakie chamstwo niekiedy "klienci" prezentują :/
          • 2pomorski Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 08:51
            Całkowicie się zgadzam, kierownictwo powinno za pracę w nocy zapłacić tak, zeby
            można było obsadzić kasy. Na tym skąpstwie na pewno dobrze nie wyjdą.

Odnosząc się do niektórych komentarzy - jeżeli w nocy wszyscy mają tylko spać,
            to proponuję od razu zamknąć 24-godzinne stacje benzynowe, a radio i telewizja
            powinny o 22 przerywać program i wznawiać o 6.00. Czy nie dociera do was, że
            niektórzy (nie z własnego wyboru) mają tyle pracy obowiazków, że zakupy mogą
            zrobić tylko w nocy? A jeżeli sklep reklamuje się jako 24-godzinny, to nie
            powinno to być fikcją.
          • moremoney Jak wyzej,sierotko 23.12.07, 11:08
            .
        • mwisniewski1 Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 12:00
          wiesz NIEPRACUJE NIEPRACOWALEM w tesco. Masz calkowita racje G mnie obchodzi
          gdzie i o ktorej godzinie robi zakupy ale do jasnej niech sie niezali z tego
          powodu w necie. LIczba otwartych kas wiesz co o tym mowia przepisy?
          • bprafael Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 14:07
            Dlaczego mu odmawiasz prawa do wyżalenia się, skoro został potraktowany jak
            opisał. Prawo nie wypowiada się na temat liczby otwartych kas. Kiedy ja tam
            robiłem zakupy, były czynne 4 kasy. Około 1 w nocy. To tylko kwestia organizacji
            pracy. A w tesco maja klientów d... bo i tak przyjdą.
            • mwisniewski1 Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 14:51
              ponieważ, nastepnym razem w sklepie obowniczym nie bedzie butów w jego
              rozmiarze, albo jego ulubiony serek ktory wlasnie jest w promocjii sie skonczył,
              a przede wszystkim ze wzgledu na to: "Artykuł powstał dzieki informacjii
              nadesłanej na alert24.pl..." Nie wiem tak jakby to bylo jakies odkrycie
              wzmozony ruch w sklepach przed swiatami. A co do kas to niewiedziałem...
              Wesołych Świat
      • mwisniewski1 Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 11:55
        zapominasz ze Polska jest panstwem prawa i obowiazuja przepisy. Wiesz jakie sa
        przepisy odnosnie sprzedazy ncnej na terenie miasta Lbn?
        PS twoim IQ w niku tez bym sie niechwalil
        • 2pomorski Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 24.12.07, 00:05
          > zapominasz ze Polska jest panstwem prawa i obowiazuja przepisy. Wiesz jakie sa
          > przepisy odnosnie sprzedazy ncnej na terenie miasta Lbn?

Nie wiem, jakie są przepisy. Może nas oświecisz, co mówią na temat tego, ile kas
          ma być otwartych w Tesco w nocy?
    • moremoney I nie probujcie kupowac miesa,ryb,serow i cieplych 23.12.07, 11:03
      rzeczy przed 8.00 .
      Jak za czasow PRL :lezy towar,za lada stoi zaloga a przed lada stoi
      kolejka.
      I niczego nie mozna kupic,bo jakis KRETYN rozkazal,zeby w
      CALODOBOWYM sklepie NIE sprzedawac w tych stoiskach przed godzina 8-
      a.
      Brawo idioci z Tesco !!!!!
    • mwisniewski1 Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 12:04
      jak ci sie niepodoba to nieprzychodz do tego sklepu idz do innego nocnego
      marketu takiego bez kolejek :-) kasjerka wiesz gdzie to ma czy przyjdziesz czy
      nie? A na powaznie idac do pracy podpisuje umowe i zgadza sie na prace i w nocy
      i niedziele i w swieta.
      • mapix Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 14:10
        "Nie" z czasownikami pisze się oddzielnie. Jeśli chcesz, żeby ktoś czytał to, co
        napiszesz, pisz poprawnie. W Tesco słowniki ortograficzne też widziałam;)
        Życzę wesołych Świąt i jak najmniejszych kolejek w hipermarketach.
        p.s. Ja zakupy świąteczne zrobiłam w małym sklepiku, bez kolejek, i nie wydałam
        pieniędzy na niepotrzebne rzeczy, na które kuszą promocjami w hipermarketach.
        • mwisniewski1 Re: Nie róbcie nocnych zakupów w Tesco 23.12.07, 14:39
          Masz racje "nie" z czasownikami pisze sie oddzielnie moj błąd, ale ze względu na
          to, że forum to nie jest kółko polonistyczne niezbyt zwracam uwage na ortografie
          - bardziej zwracam uwage na treść.
          Wesołych Świąt
    • harbour5 Tesco 23.12.07, 12:21
      A ja robię zakupy tylko w Tesco. Duży parking, małe kolejki do kas,
      miłe kasjerki (kasjerzy). Oczywiście w okresie świątecznym mogą być
      utrudnienia, ale trzeba to przewidzieć tak jak to, że w zimie może
      zejść lawina w górach. W lecie (czyt; w każdym normalnym dniu) to
      niemożliwe. Pozdrawiam wszystkich pracowników Tesco-Lublin. Życzę
      Wam cudownie rodzinnych i przytulankowych Świąt Bożego Narodzenia i
      Szczęśliwego Nowego Roku. A praca jest pracą. Bywało że pracowałem w
      systemie 3-zmianowym i w każdym innym. Teraz pracuję w systemie
      jednozmianowym, czyli mogę pracować (jeśli sytuacja tego wymaga) 3
      godz. dziennie jak również 3 doby bez spania. Niech mi nikt nie
      wmawia, że to niemożliwe. Ja wiem że możliwe. I nie oczekuję
      głupich komentarzy na forum. Załoga TESCO is the best.
    • kretowski Nikt nie chce pracować przy kasie? 23.12.07, 13:49
      Powiedzcie, dlaczego?
      Albo raczej co innego: kutwom patologicznym żal na zatrudnienie, kolejki gorsze
      niż za mięsem za komuny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka