wet3 Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 14:34 No wlasnie! Wtedy marzenie GW wreszcie sie spelni i bedzie posiadala wylaczny monopol na "jedyna" prawde!!! GW sama nie jest w stanie wykonczyc Rydzyka wiec stara sie wyciagnac kasztany z ognia pazurami POpaprancow! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 16:29 wet3 napisał: > No wlasnie! Wtedy marzenie GW wreszcie sie spelni i bedzie posiadala > wylaczny monopol na "jedyna" prawde!!! GW sama nie jest w stanie > wykonczyc Rydzyka wiec stara sie wyciagnac kasztany z ognia pazurami > POpaprancow! Nie! Za sprawą masonów i żydów,i ich amerykańskich pieniędzy z prostytucji, które przelano potajemnie na konta emigrantów, został skonstruowany i finansowany jest Rydzyk, żeby GW miała na kim psy wieszać mogła zarobić kupę pieniędzy i zdobyć mózgi Polaków, którzy odciągnięci od kościoła i narodu wydadzą pieniądze na prostytutki żeby żydzi i masoni mogli je przelać potajemnie na konta rodaków na emigracji...itd. Ot cały spisek wokół szatańskich planów globalizacji przy okazji wyszedł! Patrz Pan! A te durne wykształciuchy studiują to lata całe! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 18:48 Ach , co Ty feurig59 nie powiesz. Zapomniałeś jeszcze biedaku o rowerzystach, pederastach i innych. A co byś powiedział na ten cytat. Czyżby to byli Marsjanie ? „ Gdyby to amerykański naród wiedział, jak ci ludzie nasz rząd mają pod kontrolą, doszło by do powstania zbrojnego….” Tymi słowami opisał sytuacje w USA , były szef sztabu Admirał Moorer . Republikański kongresman Paul Findley po 22 lat pracy w Waszyngtonie zdecydował się na przerwanie milczenia . Powiedział że dla zdrowia swojego kraju , dla pokoju na świecie po wnikliwych analizach zdecydował się opisać sytuację w książce. ISBN 3-933343-30-5. Powiedz mi mądralo feurig59, dlaczego ze statystyk Eu wynika , iż największym zagrożeniem pokoju na świecie jest Izrael ? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 19:26 Nie mam zamiaru dyskutować z kolejnym wyznawcą teorii spisku, za którym stoją żydzi, masoni, komuna, liberałowie, templariusze i kto tam jeszcze nie wiem. Wiem, że napisamo na ten temat góry książek, z których ogromna część oczywiście była "blokowana" na rynku, autorzy ginęli w niewyjaśnionych okolicznościach, a jeżeli nie ginęli to w jakiś inny sposób zamykano im usta. Wierzę w oświecony umysł i... o k...wa, przecież to według ciebie kolejny wymysł jakiegoś spiskowca. Nie chcę żyć w ciągłym strachu przed jakimś tajemnym układem, na którego nie ma dowodów, co właśnie jako najlepszy dowód o układzie świadczy, bo w konsekwencji tej czai się choroba. Nie wychodzić z domu, bać się innych ludzi, obcych kultur - wszystkiego. Zobacz jak wyglądają tacy ludzie. Zobacz n.p. pana prezydenta i jego brata, ojca Rydzyka itd. Tak wyglądają szczęśliwi chrześcianie kochający innych ludzi? Oni siebie samych nie są w stanie znieść, bo "a nuż ja sam jestem jakoś w to wszystko zaplątany?" wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 19:57 Czy czytales tego autora? pl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Helsing Czy uwazasz, ze konfiskata ksiazek w Niemczech nie byla zamachem na wolnosc slowa? PS. Ten "antysemita" przewidzial wiele przyszlych wydarzen. Moze dlatego byl (jak Rydzyk) tak niebezpieczny? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 20:14 rccc napisał: > Czy czytales tego autora? > pl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Helsing > Czy uwazasz, ze konfiskata ksiazek w Niemczech nie byla zamachem na > wolnosc slowa? Jan van Helsing, czyli Jan Udo Holey? Nie, nie czytałem. To dosyś znana postć w niemieckich kręgach ufologów i teoretyków spiskowych. Książka, o której mówisz została wycofana z obiegu a on skazany przez sąd w Mannheimie za tzw. "Volksverhetzung", podjudzanie do nienawiści na tle narodowym, rasowym... > PS. Ten "antysemita" przewidzial wiele przyszlych wydarzen. Moze > dlatego byl (jak Rydzyk) tak niebezpieczny? Jakie wydarzenia przewidział? A jakie przewiduje ojciec Rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 20:24 www.youtube.com/watch?v=7a9Syi12RJo Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 20:36 rccc napisał: > www.youtube.com/watch?v=7a9Syi12RJo No tylko co im z tym "New World Order" nie idzie. a propos "tajnych organizacji" i spisków to i tatuś i syn są członkami "skulls & bones". Gdzieś czytałem... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 20:56 feurig59 napisał: > Nie mam zamiaru dyskutować z kolejnym wyznawcą teorii spisku, za > którym stoją żydzi, masoni, komuna, liberałowie, templariusze i kto > tam jeszcze nie wiem. Wiem, że napisamo na ten temat góry książek, z > których ogromna część oczywiście była "blokowana" na rynku, autorzy > ginęli w niewyjaśnionych okolicznościach, a jeżeli nie ginęli to w > jakiś inny sposób zamykano im usta. > Wierzę w oświecony umysł i... o k...wa, przecież to według ciebie > kolejny wymysł jakiegoś spiskowca. > I Ty mówisz o oświeceniu ? Przecież Ty prezentujesz tu ciemnotę z wkulonym ogonem. Rozumie, wszystko dla ciebie jest spiskiem. A o niewygodnych tematach jest dla Ciebie strachliwie rozmawiać. > > Nie chcę żyć w ciągłym strachu przed jakimś tajemnym układem, na > którego nie ma dowodów, co właśnie jako najlepszy dowód o układzie > świadczy, bo w konsekwencji tej czai się choroba. Nie wychodzić z > domu, bać się innych ludzi, obcych kultur - wszystkiego. Zobacz jak > wyglądają tacy ludzie. Zobacz n.p. pana prezydenta i jego brata, > ojca Rydzyka itd. Tak wyglądają szczęśliwi chrześcianie kochający > innych ludzi? Oni siebie samych nie są w stanie znieść, bo "a nuż ja > sam jestem jakoś w to wszystko zaplątany?" > wesołych świąt > Nie miej mi za złe , ale mam wrażenie że Ty ze swoimi poglądami reprezentujesz materialną epokę industrializacji, w której to była modna i nowoczesna postawa zaprzeczania wiary . W której to ludzi religijnych, identyfikowano jako element przeszłości. Prymitywny i ciemny element przeszłości. To czas upadku kościoła na zachodzie. Obecnie mamy tzw. Post Industrialne Czasy, których to ludzie pojęli , iż nie można żyć tylko materializmem. I coraz bardziej ludzie są skłonni nawiązać do swoich korzeni, i udać się w tzw. spirytualny wymiar. Do tego niestety niezbędna jest wiara religijna. Względnie inna forma komunikacji ze swoją podświadomością, jednak wiara jest tu optymalnym rozwiązaniem. Ten trend jest bardzo odczuwalny, co wielu ciemniaków umysłowych, tłumaczy jako nacjonalizm konserwatywny. Polecał bym Tobie otworzenia oczu na przyszłość, przez przeczytanie np. Dr.Dr.Dr. Josef Murphy. Tak jak Ty patrzysz na ludzi nie oświeconych, tak ja patrzę na Ciebie. Jeśli Ciebie strach nie sparaliżuje, udaj się w świat wolny od przesądów. Wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Przeciez Rydzyk to zwykly geszefciarz-przewalacz,a 23.12.07, 21:07 nie zaden kaplan, chyba, ze kaplan kultu szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 21:26 Zapytaj ojca Rydzyka co on ma do powiedzenia na temat New Thought Movement Murphyaego, a nie tłumacz mi, że się skończyły czasy industrialne i polską częścią nowego spirytyzmu jest właśnie nacjonalistyczny kościół Redemptorysty, bo umrę ze śmiechu. W szczególności TEN odłam kościoła katolickiego ma z głęboką, medytacyją duchowością tyle do czynienia co odpustowa katarynka z organami Wulffa w Oliwie. wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 22:06 feurig59 napisał: > Zapytaj ojca Rydzyka co on ma do powiedzenia na temat New Thought > Movement Murphyaego, a nie tłumacz mi, że się skończyły czasy > industrialne i polską częścią nowego spirytyzmu jest właśnie > nacjonalistyczny kościół Redemptorysty, bo umrę ze śmiechu. > Nie pacz jak koń, który ma klapki na oczach. Ja mówię o trendzie europejskim. Radził bym Tobie czytań dokładniej, ponieważ Twoje interpretacje moich postów są błędne. Czyżbym przekroczył próg Twoich możliwości ? Jeżli nie, to zastanów się czasami co piszesz. > > W szczególności TEN odłam kościoła katolickiego ma z głęboką, > medytacyją duchowością tyle do czynienia co odpustowa katarynka z > organami Wulffa w Oliwie. > wesołych świąt > W Twoim zrozumieniu być może, nie jesteś jednak tu autorytetem ani ekspertem w tych sprawach. A więc nie propaguj tu swoich wypowiedzi o charakterze mentorskim. Wesołych świąt. Działalność Radzyka wychodzi daleko poza misje KK. Do tego to nie mam żadnych wątpliwości. Jak również nie ma do tego żadnych wątpliwości, iż Rydzyk jest przeszkodą dla wielu grup interesów które chcą zrobić wodę z mózgu polskiej nacji. Jestem również przekonany o potrzebie takiej działalności Rydzyka. Bynajmniej do czasu, kiedy w Polsce wykształtuje się coś, co w każdej nacji nazywane jest wspólnym interesem narodowym. A nie jak do tej pory jest, interes poszczególnych grup, które to niejednokrotnie czynią wbrew interesom ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 23.12.07, 23:37 Piszesz o potrzebie spirytyzmu i uduchowienia w krajach "bezbożnej" moderny, ale przykłady które dajesz są nieadekwatne, przynajmniej jeżeli chodzi o Polskę. To nie moje klapki na oczach tylko Twój konserwatyzm, mój Drogi. Po niemiecku to co robisz, nazywa sie "Verklärung". Cały czas odnoszę się do sekty ojca Rydzyka i uprawianej przez niego POLITYKI, która z medytacją ma mało do czynienia. Nie pretenduję do mentorstwa w tych sprawach, ale uduchowienie i kontemplacja wymagają spokoju i harmonii, a nie jarmarcznej wrzawy imperium medialnego rozdzielającego na prawo i na lewo kuksańce. Kropka. Od tego nie muszę być ekspertem. Gdyby RM zajmowało się istotnymi, podstawowymi problemami etycznymi człowieka, to byłoby to zrozumiałe i nawet porządane. Ale niewybaczalne jest komentowanie codziennej polityki z jedynego słusznego, "narodowowego" punktu widzenia. Nikt mnie w ten sposób nie będzie pouczał w sprawach patriotyzmu, nie będzie komentował czy jestem i kiedy jestem "dobrym" Polakiem! Nic do tego Rydzykowi i innym. Rozumiem, że to przyciąga starszych ludzi, którzy, jak już pisałem na tym forum, nie wiedzą czego się złapać, bo wartości do których byli przyzwyczajeni częstokroć uległy degradacji w nowym społeczeństwie, ale przecież na miłość Boską nie można za to winić ciągle jakieś ciemne siły i siać nienawiść! Niech się modlą i ufają w Boga! Tempus fugit. O tempora, o mores! To wiedzieli już Rzymianie. I czasy na prawdę się zmieniają, a ich wnuki a z pewnością prawnuki na pierwszym miejscu nie będą stawiały NARODU, bo to tylko kolejny sztuczny twór, tylko będą myślały już w zupełnie innych kategoriach. wesołych swiat Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 24.12.07, 00:54 feurig59 napisał: > Piszesz o potrzebie spirytyzmu i uduchowienia w krajach "bezbożnej" > moderny, ale przykłady które dajesz są nieadekwatne, przynajmniej > jeżeli chodzi o Polskę. To nie moje klapki na oczach tylko Twój > konserwatyzm, mój Drogi. Po niemiecku to co robisz, nazywa > sie "Verklärung". > To jest Twoje zdanie. Poza tym podkreślam Tobie po raz trzeci, ja mówię o trendach w starej europie. O odejściu od liberalizmu , który zredukował istotę ludzką do pracowitego zwierzątka. Liberalizm jest również winny za to, że takie postacie jak Udo Viogt mają cokolwiek do powiedzenia. Wystarczy, iż dojdzie do niepokojów społecznych, a te doprowadzą do następnych wyborów. Wtedy Udo pokaże, co potrafi. On już siebie samego widzi jako przyszłego zbawcę narodu niemieckiego. > > Cały czas odnoszę się do sekty ojca Rydzyka i uprawianej przez niego > POLITYKI, która z medytacją ma mało do czynienia. Nie pretenduję do > mentorstwa w tych sprawach, ale uduchowienie i kontemplacja wymagają > spokoju i harmonii, a nie jarmarcznej wrzawy imperium medialnego > rozdzielającego na prawo i na lewo kuksańce. Kropka. Od tego nie > muszę być ekspertem. > Rydzyk w pewnym sensie ma misję do spełnienia, nie duchową misje. Ma prawo zajmować się POLITYKA, widział bym go, jako głos równowagi, choćby dla zakłamanej prasy w Polsce. Ma on do tego prawo, jak każdy obywatel. Zapomnij więc o tym , iż on jest osobą duchowną. Traktuj go jako przewodniczącego partii opozycyjnej. Może wtedy będzie Tobie łatwiej mnie zrozumieć. > > Gdyby RM zajmowało się istotnymi, podstawowymi problemami etycznymi > człowieka, to byłoby to zrozumiałe i nawet porządane. Ale > niewybaczalne jest komentowanie codziennej polityki z jedynego > słusznego, "narodowowego" punktu widzenia. > Mój Boże, przecież Ty odbieracz podstawowe prawa obywatelom państwa demokratycznego. RM to nie Rydzyk , RM to ludzie którzy stoją za Rydzykiem. I to nie trzeba być wcale katolikiem, aby za nim stanąć. Wystarczy spojrzeć na polskie realia informacji społeczeństwa. Jeśli Tobie wiadome, to polityka ma wiele z etyką wspólnego. Tym bardziej taka polityka jak w Polsce, powinna mieć na gardle nóż etyków. A więc pozwól Ty głosić jedyną słuszną prawdę RM. Inaczej muszę powiedzieć , iż to Ty uważasz że Twoja prawda jest jedynie słuszna. W każdym razie ja odnoszę tego wrażenie. Dziwi mnie, że Ty żyjąc już tyle lat na zachodzie nie posiadacz instynktów demokraty. > > Nikt mnie w ten sposób nie będzie pouczał w sprawach patriotyzmu, > nie będzie komentował czy jestem i kiedy jestem "dobrym" Polakiem! > Nic do tego Rydzykowi i innym. Rozumiem, że to przyciąga starszych > ludzi, którzy, jak już pisałem na tym forum, nie wiedzą czego się > złapać, bo wartości do których byli przyzwyczajeni częstokroć uległy > degradacji w nowym społeczeństwie, ale przecież na miłość Boską nie > można za to winić ciągle jakieś ciemne siły i siać nienawiść! > Mój Boże , przecież Ty nie musisz słuchać co ma RM do powiedzenia. Ja nie słucham RM, i nie mam problemów z grupą RM. I nie odbieram im również, jako demokrata, prawa do głoszenia własnych poglądów. Owszem przyznaje , iż sympatyzuje z RM , walczy ona bowiem z zarazą liberalną. W demokracji jest właśnie tak przyjacielu. A więc rozluźnij się , i nie walcz z wiertakami. > > Niech > się modlą i ufają w Boga! Tempus fugit. O tempora, o mores! To > wiedzieli już Rzymianie. I czasy na prawdę się zmieniają, a ich > wnuki a z pewnością prawnuki na pierwszym miejscu nie będą stawiały > NARODU, bo to tylko kolejny sztuczny twór, tylko będą myślały już w > zupełnie innych kategoriach. > wesołych swiat > Naród nie jest sztucznym tworem, naród to grupa ludzi nie przypadkowego pochodzenia. Ale grupa ludzi mająca wspólny interes, wspólne korzenie, wspólną historię , wspólną tradycję, wspólną kulturę, wspólny język, wspólne obyczaje. To są właśnie cech, które uszlachetniają nasze życie, nadają mu barwy. Te cechy wskrzeszają w nas siły, prowadzą do korespondenci z naszą podświadomością. A to jest według Murphy-ego, coś co nas niesamowicie wzmacnia nie tylko duchowo. To przecież wskrzesza w nas siły do działania. Właśnie to prowadzi nas do człowieczeństwa. Wiele ludzi by nie przetrwało bez tych cech. Jak Ty tak możesz mówić narodzie , iż to sztuczny twór. Niema nic naturalniejszego i szlachetniejszego niż właśnie to. Wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 24.12.07, 01:59 Ty poprostu nie wiesz o czym piszesz. Liberalizm jest światopoglądem opartym na indywidualistycznej koncepcji człowieka, zakładającej, że tylko wolna i nieskrępowana działalność jednostki (oczywiście w ramach demokratycznie stanowionego prawa) jest źródłem postępu życia społecznego. Kropka. "liberalizm wyżej stawia prawa jednostki, od znaczenia wspólnoty" (cyt. wiki) I tu leży cały problem dyskusji między nami. Dla mnie naród przedstawia wartość podrzędną względem jednostki. Owszem, język nas łączy, ale kultura? historia? przekonania? religia? obyczaje? - coraz mniej. Kiedyś na pewno nas łączyły, bo byliśmy pod zaborami, ale dziś? Niezapominaj, że "naród" to XVIII wieczna koncepcja Herdera, bo jakżeby wcześniej niewolny chłop i pan mogli przynależeć do tego samego tworu, wspólnej historii? obyczajów? Myślisz, że w Polsce było inaczej? Był Pan i Cham a nie naród. To późny pomysł, przydatny do rządzenia w czasach industrialnych, do moderne właśnie, ale teraz? W czasach postmoderny naród obumiera śmiercią naturalną. Ojczyzna to miejsce w którym się urodziłeś, dom, ziemia, ludzie bliscy, przyjaciele, wspomnienia, smak chleba i widok wierzby płaczącej, a w moim wypadku szybu kopalnianego, bom ślązak... Owszem, jeszcze świadomość kolektywna, integrująca nas wszystkich: II wojna, powstanie warszawskie, etos, itd. "pęka koszula, tu szwabska kula, tu, popatrz blizna", jak śpiewał Gołas w Młynarskiego "W Polskę idziemy". Myśleliśmy tak, bo znaliśmy jeszcze ludzi, którzy przez to przeszli, ale Twoje, nasze wnuki? Dla nich to będzie już tylko historia, której się będą uczyć, albo nie i TYLE. A potem i tak wszyscy umrzemy. wesołych świąt P.S. RM nie odmawiam istnienia, ale będę ich krytykował za ślepą moim zdaniem i opresyjną ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 24.12.07, 03:26 feurig59 napisał: > Ty poprostu nie wiesz o czym piszesz. > Liberalizm jest światopoglądem opartym na indywidualistycznej koncepcji > człowieka, zakładającej, że tylko wolna i nieskrępowana działalność jednostki > (oczywiście w ramach demokratycznie stanowionego prawa) jest źródłem postępu > życia społecznego. Kropka. > To tyle teorii, a co z życiem ??? życie nie teoria . Liberalizm jest głęboko wrogi dla ludzi, i prowadzi do upadku tego , co ludzie wypracowali przez wieki. Liberalizm , to płód pop kultury, to azyl dla wszelkiego rodzaju zboczeńców. Liberalizm w efekcie końcowym prowadzi do chaosu , pomieszania wartości, i do definicji „ normalnych dewiacji ” Co samo w sobie jest sprzecznością. Poza tym, postęp, nie polega na upadku. Właśnie polityka liberalna w Niemczech dała prawo Pedofilom współżyć z dziećmi po 15-16 roku życia. Właśnie polityka liberalizmu w Niemczech dała prawo większe zboczeńcom, jak rodzicom tego dziecka. Rodziców zobowiązuje prawo do utrzymywania dziecka, a nie mają prawa cokolwiek uczynić przeciwko uwodzicielowi własnego dziecka. Jeśli to uczynią, są karalni. Liberalna polityka idzie dalej , ma zamiar znieść granicę wieku u dziecka, a więc nie będziemy już mieli Pedofilii, będą kochankowie naszego dziecka. Efektem Liberalnej polityki jest fakt , że zabieramy prawo młodej jednostce ludzkiej do normalności, depczemy je nogami, i rzucamy wilkom na pożarcie. Redukuje młodą jednostkę ludzką do przedmiotu. Tym samym Liberalizm niszczy, komórkę zdrowej prokreacji społecznej, jaką jest rodzina. Efekty takiej polityki są znane. > > "liberalizm wyżej stawia prawa jednostki, od znaczenia wspólnoty" (cyt. wiki) > I tu leży cały problem dyskusji między nami. > Dla mnie naród przedstawia wartość podrzędną względem jednostki. Owszem, język > nas łączy, ale kultura? historia? przekonania? religia? obyczaje? - coraz mniej > > Kiedyś na pewno nas łączyły, bo byliśmy pod zaborami, ale dziś? Niezapominaj, ż > e > "naród" to XVIII wieczna koncepcja Herdera, bo jakżeby wcześniej niewolny chłop > i pan mogli przynależeć do tego samego tworu, wspólnej historii? obyczajów? > Myślisz, że w Polsce było inaczej? Był Pan i Cham a nie naród. To późny pomysł, > przydatny do rządzenia w czasach industrialnych, do moderne właśnie, ale teraz? > Ty nie mówisz o narodzie, ale o jego poszczególnych warstwach społecznych. Warstwy były i będą, i to w każdej fazie naszego rozwoju. Jest to zgodne z prawami natury. W gruncie rzeczy nie wiele się zmieniło, w tu omawianej kwestii, od XVIII wieku, zmieniły się tylko formy ucisku , czy kontroli jednej warstwy nad drugą. A więc Twój przykład zdaje mi się być nie specjalny. Pyzatym wydaje mi się iż porównania między warstwami społecznymi , nie prowadzi do precyzji w myśleniu. Nasza ewolucja obejmuje również nasze obyczaje. Patrzenie na przeszłość, używając dzisiejszych kraterów oceny , prowadzi do pomieszania i fałszywych konkluzji. > > W czasach postmoderny naród obumiera śmiercią naturalną. Ojczyzna to miejsce w > którym się urodziłeś, dom, ziemia, ludzie bliscy, przyjaciele, wspomnienia, sma > k > chleba i widok wierzby płaczącej, a w moim wypadku szybu kopalnianego, bom śląz > ak... > Nie mogę się z tym zgodzić, wydaje mi się, iż naród nie umiera . Naród ulega metamorfozie, analogicznej jaka była przed setkami laty . Rosną coraz to większe wspólnoty narodowe. > Owszem, jeszcze świadomość kolektywna, integrująca nas wszystkich: II wojna, > powstanie warszawskie, etos, itd. "pęka koszula, tu szwabska kula, tu, popatrz > blizna", jak śpiewał Gołas w Młynarskiego "W Polskę idziemy". Myśleliśmy tak, b > o > znaliśmy jeszcze ludzi, którzy przez to przeszli, ale Twoje, nasze wnuki? Dla > nich to będzie już tylko historia, której się będą uczyć, albo nie i TYLE. > Nie możesz oczekiwać, iż nasze dzieci i wnuki, będą mieć nasze doświadczenie. Będą mieli własne doświadczenia, nie miej jednak w pewnym sensie będą kontynuatorami swoich przodków. Ich doświadczenia będą kształtowały ich rzeczywistość, tak jak nasze kształtują naszą rzeczywistość , i nasze poglądy. > > A potem i tak wszyscy umrzemy. > Mówienie o rzeczach oczywistych, uważam za zbyteczne. > > wesołych świąt > P.S. RM nie odmawiam istnienia, ale będę ich krytykował za ślepą moim zdaniem i > opresyjną ideologię. > No właśnie, dobrze, iż nadmieniłeś Twoim zdaniem. Ja tak szczerze mówiąc nie interesuje się RM , ani ich ideologią. To jest ich ideologia , nie moja. I niech ją sobie mają. Wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 25.12.07, 03:43 wyszlo szydlo na jaw. Jestes chorobliwym dreczycielem tematu deprawowania dzieci. Lubisz rozpisywac sie na ten temat i wiekszosc poruszanych dyskusji sprowadzasz do tego wlasnie punktu. Najwyrazniej spedza Ci to sen z powiek. Rozumiem, ze fora tego typu sa pewnym wentylem dla ludzi majacych podobny problem, ale moim zdaniem powinienes zasiegnac porady specjalisty! wesolych swiat! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Platforma powinna wykonczyc Rydzyla 26.12.07, 02:27 feurig59 napisał: > wyszlo szydlo na jaw. Jestes chorobliwym dreczycielem tematu > deprawowania dzieci. Lubisz rozpisywac sie na ten temat i wiekszosc > poruszanych dyskusji sprowadzasz do tego wlasnie punktu. > Czyżbyś tylko Najwyraźniej taki sposób był Najwyraźniej stanie bronić liberalizmu? Moja wzmianka o tzw. produkcie ubocznym liberalizmu nie da się obronić. Najwyraźniej więc wymyśliłeś sobie szydło Najwyraźniej worku. Jestem ojcem dwojga dzieci, wychowałem je i wykształciłem na zachodzie. Jestem więc uczulony na wszelkie przejawy liberalnych postaw Najwyraźniej stosunku do zboczeńców. A w niemieckim parlamencie mamy kilku takich zboczeńców, którzy podejmują już działania z Holenderskimi Pedofilami w kierunku zniesienia granicy wieku wykorzystywania dzieci seksualnie. Granica ta ma być najpierw zniżona do czternastu lat, a w przyszłości całkiem zniesiona. On sam powiedział swój pogląd na ten temat następująco. On widzi Pedofilów jako ludzi ze swoją seksualnością jako równouprawnionych obok homoseksualistów i heteroseksualistów. www.oneview.de/home/comments.jsf;jsessionid=3BAC60B3C0808046633CD171196C04CD?linkID=50506732 www.kreuz.net/article.3296.html www.paedosexualitaet.de/German/lib/Beck1988.html To są płody LIBERALIZMU, prowadzące społeczeństwo Najwyraźniej destruktywnym kierunku. > Najwyrazniej > spedza Ci to sen z powiek. Rozumiem, ze fora tego typu sa pewnym > wentylem dla ludzi majacych podobny problem, ale moim zdaniem > powinienes zasiegnac porady specjalisty! > wesolych swiat! > Twój wizerunek mojej osoby, jest powiedzmy delikatnie , zastanawiający. Czyżbyś był pedofilem, albo pederastą ? Nie mogę wykluczyć, iż trafiłem Ciebie w piętę achillesową. Zachowałeś się jak liberalista seksualny. Nie skorzystam z Twojej porady, a na wszelkie przejawy chorych, chorych a może nieświadomych umysłów, będę zdecydowanie reagował. Liberalizm to zaraza jak komuna, i czeka go taki sam los. Wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
kudla-ty77 Obiecanki cacanki a gł...... 23.12.07, 14:29 No przecież Donaldu Tusku obiecywał liberalizm we wszystkich sferach życia publicznego/dla każdego coś dobrego/ i teraz zaprzecza własnym słowom atakując i chcąc wyeliminować Pana Rydzyka z życia publicznego , Donaldu wybija się na pierwszego czekistę w POZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Taki pies co duzo szczeka nie ugryzie 23.12.07, 14:34 wyszczekaly sie bekarty PKWN i ucichly wiedzac ze to se ne vrati. Gdyby mogly to zrobiliby to jak z ks.Popieluszko tylko ojciec Rydzyknie zapomnial o tym do czego ta czerwona holota jest zdolna,a te miekkim robione szczekacze szczekaja bo juz nie ma co krasc, a chetnie by rozkradli i to co w rozglosni jest,po woljnie polaczki rozkradli na Slasku i szpital, a na stole operacyjnym to spali czego doswiadczyl lekarz odwiedzajacy chorego w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kudla-ty77 23.12.07, 14:38 kudla-ty77 napisał: > Obiecanki cacanki a dl..... > No przecież Donaldu Tusku obiecywał liberalizm we wszystkich sferach > życia publicznego/dla każdego coś dobrego/ i teraz zaprzecza własnym > słowom atakując i chcąc wyeliminować Pana Rydzyka z życia > publicznego , Donaldu wybija się na pierwszego czekistę w POZPR. Przeciez wszyscy dokladnie wiemy, ze kaczorek Donald to komuch ubrany dla niepoznaki w szaty POpaprancow! Wystarczy przypomniec sobie jego udzial w nocnej zmianie. Tusk: Polskosc to nienormalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: kudla-ty77 23.12.07, 15:48 wet3 napisał: > kudla-ty77 napisał: > Obiecanki cacanki a dl..... > > > No przecież Donaldu Tusku obiecywał liberalizm we wszystkich > sferach > > życia publicznego/dla każdego coś dobrego/ i teraz zaprzecza > własnym > > słowom atakując i chcąc wyeliminować Pana Rydzyka z życia > > publicznego , Donaldu wybija się na pierwszego czekistę w POZPR. > > Przeciez wszyscy dokladnie wiemy, ze kaczorek Donald to komuch > ubrany dla niepoznaki w szaty POpaprancow! Wystarczy przypomniec > sobie jego udzial w nocnej zmianie. > Tusk: Polskosc to nienormalnosc. No i co z tego, ze "komuch" mokra trójko? My: żydzi, komuna, niemcy, masoni rzadzimy tym krajem od tylu zasranych lat, ze mamy tego juz dosc. Dlaczego wreszcie nie wezmiecie spraw w Wasze rece? Jak dlugo trzeba Was jeszcze podcierac i karmic. Rzadzilismy juz wszystkimi dookola i wszyscy juz przeszli dawno na swoje! Co z Wami, bo nam powoli juz rece opadaja! Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyka 23.12.07, 14:41 Widac jak PO, GW, TVN "wykancza" Rydzyka na rozkaz Izraela, ADL oraz B'nai B'rith: www.ejpress.org/article/week_at_a_glance_/18820 www.adl.org/PresRele/ASInt_13/5094_13.htm polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/wydarzenia_20010/bnai-brith-otwiera-now-lo-w-warszawie--9-wrzenia-2007.html I tak sie wam nie uda zniszczyc Kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 15:56 rccc napisał: > Widac jak PO, GW, TVN "wykancza" Rydzyka na rozkaz Izraela, ADL oraz > B'nai B'rith: > www.ejpress.org/article/week_at_a_glance_/18820 > www.adl.org/PresRele/ASInt_13/5094_13.htm > polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/wydarzenia_20010/bnai-brith-otwiera-now-lo-w-warszawie--9-wrzenia-2007.html > I tak sie wam nie uda zniszczyc Kosciola. "A My biedne polskie owieczki Pana, od tysiąca lat gwałcone przez obcych tak naprawdę to wcale nie chcemy zrzucić jarzma, bo cobyśmy wtedy uczynili gdyby zabrakło wrogów? Ojeju! Nie daj Boże trzebaby się zając sobą! To już lepiej niech ciemiążą! Przynajmniej zawsze będzie jakaś wymówka!" Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 16:32 Jaka tam z ciebie owieczka? :) Wilk w owczej skorze! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 17:15 rccc napisał: > Jaka tam z ciebie owieczka? :) > Wilk w owczej skorze! Prawdziwy wilk raczej nie przyodziewa owczej skóry, żeby się nie wygłupić. ;-) "Wilka w owczej skórze" wymyśliły sprytne owce, żeby nimi straszyć inne i budzić podejrzenia do siebie nawzajem. W ten sposób je łatwiej kontrolować. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 17:28 No wlasnie POtwierdzasz istnienie wilka w przebraniu owieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 17:49 rccc napisał: > No wlasnie POtwierdzasz istnienie wilka w przebraniu owieczki. Ja Rydzyka nie nazywam wilkiem, a Palikot w dość prostacki sposób robi sobie PR. Rydzyk niech trąbi swoje, w końcu jest wolność słowa, byleby nie naruszał czyiś dóbr osobistych itd. Będę go oczywiście krytykował. A jeżeli ktoś uważa zwolenników RM za problem, to... nie chcę być cynikiem , ale Bóg załatwi to prędzej niż później, jak wszystko inne zresztą też. Większość z nich to starzy ludzie, którym nagle rzeczywistość odebrała jakąkolwiek podporę. Nie mam do nich żalu, nich się modlą, byleby nie atakowali innych. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 18:01 feurig59 napisał: > A jeżeli ktoś uważa zwolenników RM za problem, to... nie > chcę być cynikiem , ale Bóg załatwi to prędzej niż później, jak > wszystko inne zresztą też. Wszystko co ma poczatek, ma i swoj koniec - podobno. Zwolennikow GW, TVN, PO, ADL, B'B', Izraela tez to czeka. MEMENTO MORI. > Większość z nich to starzy ludzie, którym > nagle rzeczywistość odebrała jakąkolwiek podporę. Nie mam do nich > żalu, nich się modlą, byleby nie atakowali innych. Czy mowienie o planach organizacji zydowskich bylo atakiem? Sami jasno dali do zrozumienia o co im chodzi: polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/wydarzenia_20010/bnai-brith-otwiera-now-lo-w-warszawie--9-wrzenia-2007.html Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 19:10 no właśnie piszę Ci, że "wszystko inne też", choć instytucjom, które podajesz jako przykład nie mogę odmówić pewnego potencjału do samoreformowania się, a przez to kontaktu z coraz to nowymi sympatykami. W przypadku koncernu o. Rydzyka trudno to niestety zauważyć. Nie wiem czy ten akurat przykład był atakiem, ale tu chodzi o pewną tendencję w polityce medialnej której folguje Tadeusz Rydzyk. Prawdziwa Wielkość Chrześciaństwa polega na tym, że każdy przedewszystkim sam bije się w pierś, w głębokiej kontemplacji najpierw z siebie samego stara się wyrugować szatana i wciąż poszukuje dobra w sobie. Ten proces trwa przez całe życie człowieka. Niestety w kościele ojca R jakby o tym zapomniano, szuka się winnych danej sytuacji i są nimi zawsze inni. Tak dzieje się kiedy dochodzi do swojego rodzaju fuzji katolicyzmu z myślą narodową, żeby nie powiedzieć patriotyczną, co patrząc na historię nie dziwne że nastąpiło właśnie w Polsce. Ale z pozycji chrześciańskich jest to niedopuszczalne. Nie można z narodu robić świętego cielca, bo to też w końcu tylko dobro doczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 19:21 Duzo wiesz na temat (rzekomych i prawdziwych) powinnosci katolikow - ale czy sam jestes katolikiem? W kontemplacji nie chodzi przede wszystkim o bicie sie w piers. Fuzje religijnosci z mysla narodowa mamy widoczna w pelni w dzialalnosci Izraela, ADL, B' B', o ktorych mowisz, ze maja POtencjal do samoreformowania. Nie mozna jednak (jak sam to okresliles ) z ich narodu robic swietego cielca. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 19:53 rccc napisał: > Duzo wiesz na temat (rzekomych i prawdziwych) powinnosci katolikow - > ale czy sam jestes katolikiem? > W kontemplacji nie chodzi przede wszystkim o bicie sie w piers. > Fuzje religijnosci z mysla narodowa mamy widoczna w pelni w > dzialalnosci Izraela, ADL, B' B', o ktorych mowisz, ze maja > POtencjal do samoreformowania. Nie mozna jednak (jak sam to > okresliles ) z ich narodu robic swietego cielca. Nie trzeba być chrześcianinem, żeby dostrzec wielkość Drogi Chrystusowej. Ale - tak, wychowany zostałem w katolicyźmie, od którego w międzyczasie odszedłem. Wydaje mi się, że głęboka kontemplacja doprowadza do tego, że przestaje się liczyć moje ciągle obolałe ziemskie "JA", a "do głosu" dochodzi "ja" jako część Boga, Absolutu. To miałem na myśli. Co do Izraela - nie ze wszystkim się zgodzę, bo wciąż trwa tam dyskusja, podobnie jak wszędzie, choć pod większą presją, więc jeszcze bardziej zażarta o kształt tego miejsca. Nie jest on na pewno państwem wyznaniowym, a w Knessecie siedzą nawet "odwieczni" wrogowie - Arabowie. Oczywiście nigdzie nie brak radykalnych oszołomów... Ale wciąż żyją ludzie, którym udało się przeżyć coś, co nie spotkało na kontynencie europejskim w takiej skali i tempie żadnego narodu. To ogromna trauma do tej pory. A nalożyła się na 2000lat prześladowań na naszym kontynencie gł właśnie przez chrześcian... Czy to uważasz za taniec wokół złotego cielca - pamięć o braciach i sąsiadach z którymi żyliśmy tyle lat, a teraz zacierają się po nich ślady? Może wychodzę na filosemitę, ale wydaje mi się to zwyczajnym ludzkim odruchem, poza podziałami konfesjonalnymi czy politycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 20:01 Czy Iluminacji doznales pod okiem Illuminati? :) Twoje POsty wskazuja na to, ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 20:30 rccc napisał: > Czy Iluminacji doznales pod okiem Illuminati? :) > Twoje POsty wskazuja na to, ze tak. Uważasz mnię za kogoś oświeconego? To miłe, aczkolwiek niezgodne z prawdą, choć wierzę, że w życiu można doznać głębszych wglądów, ale czy pod czyjimś okiem? Raczej pod czyjimś oknem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 20:41 Illuminati nie sa oswieceni.:) en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Providence#Freemasonry Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 21:05 illuminatus,a,um, łać - oświecony, -a, -e illuminati, łać - oświeceni nie miałem na myśli organizacji adama weishaupta, a tym bardziej knota, którego wypuścił dan brown Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyka 23.12.07, 15:01 Uważaj bracie aby jakiś fanatyk nie wykończył ciebie. Nawoływanie do wykończenia jedynego sukcesu medialnego Kościoła nawet w tak tolerancyjnym kraju pachnie wojną religijną, która moze się przelać przez Francję i cała Europę. Czy myślisz że ojcowie Kościoła są taki głupi jak myślisz. W kościele wspólistnieją różne nu8rty jak NEOKATECHUMENAT, ODNOWA W DUCHU czy zwolennicy Ojca Rydzyka który zastą pił Wolną Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma jeśli w Polsce będą wdrażac standardy demokracji 23.12.07, 15:18 takie kreatury jak p. Palikot, to PO nie wróżę sukcesu ! Inny "demokrata" (Dorn) powiedział: "Minister Ziobro starał się mnie wykończyć, ale.....w dobrej wierze". Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Spłacają dług prostaczki z PO 23.12.07, 15:29 Teraz trzeba sie wykazać przed mocodawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Spłacają dług prostaczki z PO 23.12.07, 18:24 A po co mają spłacać? Wystarczy Rydzykowi nie dać. Odpowiedz Link Zgłoś
bondzol1 Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyka 23.12.07, 15:38 Takie nazwisko " Palikot" co oznacza - to,że kota się PALI? Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Panie Palikot, co ma KK wspolnego z Bogiem? ... 23.12.07, 16:01 Uprawiajcie sobie swoja polityke lecz nie mieszajcie do niej Pana, On naszczescie jest wiekszy od was. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Panie Palikot, co ma KK wspolnego z Bogiem? NiC! 23.12.07, 16:26 Przeciez nie ma nic wspolnego, tego mozna latwo sie domyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Palikot, to godny nastepca 23.12.07, 16:17 waczesnego, poetosowego oszolomstwa typu Marysi Rokitnicy, Mucholapa Niesiola, Marka i Jurka (dwojga imion bez nazwiska) i paru innych. To takze lustrzane odbicia aktualnych politykierow, podobnie istniejacych medialnie, dzieki prowokatorskim lub kontrowersyjnym wypowiedziom lub dzialaniom. Kureskiego, Doorna, Gosia, Maciorki, Wanny/Gaz-rury czy Pieknej Zbyni lub dinozaura Mikkiego juz przypominac nie trzeba. Widac facio "zalapal", jak sie dostac do konfitur. A ze moze to bulwersowac? Alez to wlasnie o to chodzi! Inaczej z Palikota beda sie nabijac jedynie za "godne" nazwisko i nawet pies z kulawa noga sie za nim nie obejrzy. Wkrotce i tak bylby pierwszy (i zapewne bedzie) do obsypywania pocalunkami pokory dloni Tatula Muchomora. Przyklad idzie z gory, bo na watykanskich wystepach Tusku pokazal Bialemu Benkowi i calemu swiatu, jaka jest jego rzeczywista rola w "nowej" Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1121331 darkraj..nienawidzisz ..Żona cie tłucze,co bidoku? 23.12.07, 16:20 Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Re: Palikot, to godny nastepca 23.12.07, 16:22 nic dodac nic ujac,. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Bialy Benek,Doorn,Kureski,Piekna Zbynia-supernazwy 23.12.07, 16:31 usmialem sie - moze dlatego, ze sa bardzo trafne! darkraj napisał: > waczesnego, poetosowego oszolomstwa typu Marysi Rokitnicy, Mucholapa > Niesiola, Marka i Jurka (dwojga imion bez nazwiska) i paru innych. > > To takze lustrzane odbicia aktualnych politykierow, podobnie > istniejacych medialnie, dzieki prowokatorskim lub kontrowersyjnym > wypowiedziom lub dzialaniom. > Kureskiego, Doorna, Gosia, Maciorki, Wanny/Gaz-rury czy Pieknej > Zbyni lub dinozaura Mikkiego juz przypominac nie trzeba. > > > Przyklad idzie z gory, bo na watykanskich wystepach Tusku pokazal > Bialemu Benkowi i calemu swiatu, Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko A kto to jest poseł Palikot? 23.12.07, 16:22 Kim on jest aby nawoływać kogokolwiek do wykończenia innej osoby? Zajmij się człowieku lepiej reformami, których to państwo potrzebuje, zwłaszcza w postubeckim sądownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Re: A kto to jest poseł Palikot?Dal kotu popalic 23.12.07, 16:25 viornisko napisał: > Kim on jest aby nawoływać kogokolwiek do wykończenia innej osoby? Zajmij się > człowieku lepiej reformami, których to państwo potrzebuje, zwłaszcza w > postubeckim sądownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Palikot, ta liberalna wywłoka - 23.12.07, 16:28 -"specjalista" od wywijania plastikowym qtasem będzie pouczał polski Kościół co jest dla niego dobre! Sr.. na masońskie bydło! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 brawo janina ales mu dolozyla 23.12.07, 16:31 janina1_3 napisała: > -"specjalista" od wywijania plastikowym qtasem będzie pouczał polski > Kościół co jest dla niego dobre! Sr.. na masońskie bydło! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1121331 janina1_3..Prosto z "rekolekcji" Szatana Rydzyka ? 23.12.07, 16:40 Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: janina1_3..Prosto z "rekolekcji" Szatana Rydz 23.12.07, 17:00 Skromne te twoje wypowiedzi wielocyfrowy Marcinie. Rzeczywiście warto się poddać rekolekcjom w te dni oczekiwania na narodzenie Pana Naszego Jezusa Chrystusa. Skorzystaj, może warto wrócić tam skąd (być może) wynosili Cię, ubranego w białą szatę, Twoi rodzice wiele lat temu. Niewiele dadzą Ci fałszywe wartości i kłamliwe nauki oferowane przez oszustów z liberalnej bandy występującej pod pseudonimem "PO". W perspektywie kilkunastu lat oferują to co obecnie zaistniało w Brukseli, gdzie na 23 radnych rady miasta 15 to przedstawiciele arabskich (muzułmańskich) obywateli UE. Za następnych kilka lat rodowici Belgowie będą poddawani prawu szariatu, a ich kobiety będą zmuszane do noszenia muzułmańskich chust. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: janina1_3..Prosto z "rekolekcji" Szatana Rydz 23.12.07, 17:25 janina1_3 napisała: > Skromne te twoje wypowiedzi wielocyfrowy Marcinie. Rzeczywiście > warto się poddać rekolekcjom w te dni oczekiwania na narodzenie Pana > Naszego Jezusa Chrystusa. Skorzystaj, może warto wrócić tam skąd > (być może) wynosili Cię, ubranego w białą szatę, Twoi rodzice wiele > lat temu. Niewiele dadzą Ci fałszywe wartości i kłamliwe nauki > oferowane przez oszustów z liberalnej bandy występującej pod > pseudonimem "PO". W perspektywie kilkunastu lat oferują to co > obecnie zaistniało w Brukseli, gdzie na 23 radnych rady miasta 15 to > przedstawiciele arabskich (muzułmańskich) obywateli UE. Za > następnych kilka lat rodowici Belgowie będą poddawani prawu > szariatu, a ich kobiety będą zmuszane do noszenia muzułmańskich > chust. żydo-masońscy liberałowie dopuszczą, ba! dążą do tego, by żądzili nami muzułmanie? Konflikt teorii spiskowych czy zaburzenia umysłowe? Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: janina1_3..Prosto z "rekolekcji" Szatana Rydz 23.12.07, 18:08 Dopuszczą, przez swoją głupotę. To co dzieje się obecnie w Westeuroarabii jest tego najlepszym przykładem. Prowadząc debilną walkę z kościołem katolickim doprowadzili do zalewu swoich krajów przez arabski żywioł. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: janina1_3..Prosto z "rekolekcji" Szatana Rydz 23.12.07, 18:36 Od wielu lat mieszkam w Berlinie, gdzie jest zwyczajowo już jeszcze więcej przedstawicieli kultury islamu niż w reszcie Niemiec (ok 7%) i nie widzę problemu. Kościół katolicki to jak wiesz w zachodniej Europie nie jedyna konfesja chrześciańska po reformach M.Lutra. Nie wiem kogo masz na myśli, że się go zwalcza, jego? "Zalew" przez arabski żywioł? I gdzie ten zalew, owszem są pewne problemy, które zawsze pojawiają się gdy wiele kultur żyje obok siebie, ale żeby wpadać w taką panikę? Przestańmy się bać innych ludzi, ergo kultur, ras. Bóg chyba nie stworzył żadnej z nich żeby nam akurat zrobić krzywdę.(to raczej my niosąc chrześciaństwo na mieczach przynosiliśmy im krzywdę, a bogactwo naszego kontynentu nie wynika jedynie z pracy naszych rąk!) Nauczmy się ze sobą rozmawiać i wspierać się na wzajem, a życie przestanie być gehenną i lękiem, że "gdzie się nie ruszę to mi ktoś przywali." w tym duchu wesołych świat Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: janina1_3..Prosto z "rekolekcji" Szatana Rydz 23.12.07, 18:45 Umiem rozmawiać i wspierać się wzajemnie. Mam jednak świadomość nieuchronności kresu do którego zmierza Westeuroarabia. Dałam przykład Brukseli rządzonej przez arabską WIEKSZOŚĆ. Jak sądzę, w perspektywie kilkunastu lat również berlińczycy zostaną zmarginalizowani w swoich gettach. Nie chcę, aby ten los dotknął także mojej Ojczyzny (Polski). Dywagacje Palikota służą złej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: janina1_3..Prosto z "rekolekcji" Szatana Rydz 23.12.07, 21:31 W Berlinie, w tym roku dzieci arabskie napadały na dzieci żydowskie wychodzące ze szkół. O tym było głośno. A w Niemczech meczety rosną jak grzyby po deszczu. Przedszkola i szkoły podstawowe w większości są już opanowane przez mniejszości arabskie. O przepraszam, powinienem powiedzieć większości. Jaka będzie przyszłość, nie trudno odgadnąć. Wystarczy spytać niektórych Niemców, którzy już sami nawet mówią , iż są już Ausländer-zy we własnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: janina1_3..Prosto z "rekolekcji" Szatana Rydz 23.12.07, 21:57 No i co? Prowadząc w Niemczech budowy nie raz musiałem rozdzielać siłą Irlandczyków od Anglików żeby się nie tłukli. Takie problemy są w każdym kraju gdzie zcierają się różne kultury, szczególnie kiedy wśród imigrantów jest dużo frustratów, tak jak to jest n.p. z mniejszością Arabską czy Turecką w Niemczech. To sprawa chybionych ustaw i zabałaganienia integracji. W Anglii, w Stanach to się udaje. Poprostu trzeba wymusić integrację prawem. Ponad trzydzieści lat żyję w Niemczech i gadanie niektórych, że się jest obcym we własnym kraju słyszałem przez wszystkie te lata. Taka jest cena za to, że kiedyś w swojej bucie dążyli do "czystości rasowej", to teraz mają... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: janina1_3..Prosto z "rekolekcji" Szatana Rydz 23.12.07, 22:56 feurig59 napisał: > No i co? Prowadząc w Niemczech budowy nie raz musiałem rozdzielać > siłą Irlandczyków od Anglików żeby się nie tłukli. Takie problemy są > w każdym kraju gdzie zcierają się różne kultury, szczególnie kiedy > wśród imigrantów jest dużo frustratów, tak jak to jest n.p. z > mniejszością Arabską czy Turecką w Niemczech. > Wśród emigrantów są prawie wszyscy frustraci po krótkim czasie. Muszą bowiem pracować poniżej własnych kwalifikacji, i za kiepskie wynagrodzenie. Problem jest w tym , iż konflikty etniczne są eksportowane wraz z emigrantami. Niejednokrotnie miałem do czynienia z takimi konfliktami, i wiem o czym mówię. To są po prostu własności taniej siły roboczej. > > To sprawa chybionych > ustaw i zabałaganienia integracji. W Anglii, w Stanach to się udaje. > Poprostu trzeba wymusić integrację prawem. > Ponad trzydzieści lat żyję w Niemczech i gadanie niektórych, że się > jest obcym we własnym kraju słyszałem przez wszystkie te lata. Taka > jest cena za to, że kiedyś w swojej bucie dążyli do "czystości > rasowej", to teraz mają... :-) > W Anglii są również konflikty na tle etnicznym, w stanach już mniejsze. Integracja w Niemczech jest wymuszona prawem, i co. Wielu Turków jest zdania, iż nie musi nawet drugie pokolenie uczyć dobrze języka. Oni mają już własne dzielnice i sklepy. Wielu z nich jest zdania, iż niedługo ich język i tak zdominuje język Niemiecki. Tak szybko się oni rozmnażają. Poczekaj niech dojdzie do konfliktów na tle socjalno rasowym, a taki są tak jakby już zaprogramowane. Ci ludzie niecącą się kształcić, a mają wymagania coraz większe. Jak tam żyjesz, to wiesz w jakim stanie są finanse państwa niemieckiego. w bardzo złym. W 2011 roku już są zapowiedziane zmiany w socjalnych wydatkach państwa. Zmiany te muszą być przeprowadzone, zbyt wiele socjal schmarotzen mają Niemcy. Właśnie kultura poza europejska, produkuje taki element. W tych kulturach jest wiele dzieci, a kobiety nie pracują. Mąż zarabia bardzo mało, a więc muszą żyć z pomocy socjalnej. Arafat powiedział , iż my nie potrzebujemy broni aby wygrać z zachodem. Nasze kobiety wygrają z zachodem macicami. To są fakty przyjacielu. Więc , emigracja , tak. Ale z głową , kontrolowana i kulturowo dopasowana . Efekty tego już leżą jak na dłoni. Długi są takie , iż Niemcy stają się niewypłacalne. Wielu obywateli tego kraju chcąc utrzymać dotychczasowy standard życie , opuszcza Niemcy. Zobacz sobie program „Deutzland wandert aus” na Vox czy Sat1. Nawet kraj gdzie ja mieszkam Austria, jest atrakcyjny dla Niemców. Ostatnio jednak wprowadziliśmy wiele ograniczeń . Sytuacja emerytów jest kiepska, fundusz emerytalny jest w takim stanie , iż niedawno była dyskusja, którą prowadził znany publicysta Friedman . Według ekspertów Niemcy w przyszłości, aby utrzymać obecny standard emerytur, powinni pracować do 77 lat. Oznaczało by to, iż mieli by wielu umierać w pracy. Tak powiedział Friedman. Więc , emigracja , tak. Ale z głową , kontrolowana i kulturowo dopasowana . Odpowiedz Link Zgłoś
placebo.99 janina1_3.."rekolekcje" Rydzyka ,to czarne msze ! 23.12.07, 18:21 na takie, my katolicy nie uczęszczamy... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot, ta liberalna wywłoka - 23.12.07, 17:18 janina1_3 napisała: > -"specjalista" od wywijania plastikowym qtasem będzie pouczał polski > Kościół co jest dla niego dobre! Sr.. na masońskie bydło! Na szczęście trzymamy Was od tylu lat w garści, że poza sr...niem niewiele więcej możecie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Palikot, ta liberalna wywłoka - 23.12.07, 17:22 feurig59 napisał: > janina1_3 napisała: > > > -"specjalista" od wywijania plastikowym qtasem będzie pouczał > polski > > Kościół co jest dla niego dobre! Sr.. na masońskie bydło! > > Na szczęście trzymamy Was od tylu lat w garści, że poza sr...niem > niewiele więcej możecie zrobić. -------------------------------------------------------------- Mozesz sie bardziej konkretnie wyrazic garbaty nosie ? Co to znaczy trzymamy was w garsci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot, ta liberalna wywłoka - 23.12.07, 17:39 katolik_polski1 napisał: > feurig59 napisał: > > > janina1_3 napisała: > > > > > -"specjalista" od wywijania plastikowym qtasem będzie pouczał > > polski > > > Kościół co jest dla niego dobre! Sr.. na masońskie bydło! > > > > Na szczęście trzymamy Was od tylu lat w garści, że poza sr...niem > > niewiele więcej możecie zrobić. > -------------------------------------------------------------- > Mozesz sie bardziej konkretnie wyrazic garbaty nosie ? > Co to znaczy trzymamy was w garsci ??? "konkretnie"? Przecież Wy i tak wiecie lepiej w jaki sposób zawładamy od tysiąca lat tym krajem. "Garbaty nosie"? Racz zajrzeć w spodnie swoich antenatów i w metryki to się dowiesz kim jesteś środkowoeuropejczyku! Zajrzyj w lustro, no? Myślisz, że przez 1000lat żyliśmy wciąż tylko obok siebie? Wy 90%. My10%? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Palikot, ta liberalna wywłoka - 23.12.07, 17:51 Jestes zbyt pewny siebie ,faryzeuszu . Pamietaj ze po holokauscie ,przychodzi nastepny holokaust :) Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Palikot, ta liberalna wywłoka - 23.12.07, 18:41 katolik_polski1 napisał: > Jestes zbyt pewny siebie ,faryzeuszu . > Pamietaj ze po holokauscie ,przychodzi > nastepny holokaust :) To tak po katolicku... a raczej katolsku Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palikot, ta liberalna wywłoka - 23.12.07, 20:01 katolik_polski1 napisał: > Jestes zbyt pewny siebie ,faryzeuszu . > Pamietaj ze po holokauscie ,przychodzi > nastepny holokaust :) Szukałeś i co? Doszukałeś się przodków, którzy brali w nim udział? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 PO coraz bardziej mi sie podoba, moja sympatia 23.12.07, 16:51 rosnie w postepie geometrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Dobre: "Palikot wychuje wibratorem"! chachacha 23.12.07, 16:53 rzeczywiscie, wodczany krol znow dal popis swojej bezgranicznej glupoty . wiadomosci.onet.pl/1663437,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Ej, katolik!!! Wolność słowa ma swoje granice!!! 23.12.07, 17:02 Zapamiętaj sobie, że nawet wrodzona durnota nie zwalnia z odpowiedzialności za słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Ej, katolik!!! Wolność słowa ma swoje granice 23.12.07, 17:08 Moze bys okreslil te granice ? I krag ludzi, ktorym wolnosc slowa przysluguje . Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Sezon polowan na aj- wajow otwarty !!! 23.12.07, 17:44 Trzeba ograniczyc te plage ! Odpowiedz Link Zgłoś
estazolan Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyka 23.12.07, 17:11 Ksiadz niech sie zajmie kosciolem a nie polityka i kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 17:15 Polityk niech sie zajmie polityka a nie kasa i Kosciolem :) Odpowiedz Link Zgłoś
skrzypce1 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 17:19 Czyz kasa, kosciol, polityka, Rydzyk to nie to samo? KK w Polsce sam sobie zasluzyl na takie traktowanie. Ale zawsze tak jest kiedy zapomina sie o swoim powolaniu - Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 17:24 skrzypce1 napisał: > Czyz kasa, kosciol, polityka, Rydzyk to nie to samo? To co wymieniles to nie to samo. KK w Polsce sam > sobie zasluzyl na takie traktowanie. Ale zawsze tak jest kiedy > zapomina sie o swoim powolaniu - Bogu. Od kiedy Izrael, ADL i B'nai B'rith maja cos wspolnego z Bogiem? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73630251&a=73634775 Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 "Mowa Nienawiści " ?... )) 23.12.07, 17:26 - Tak naprawdę w interesie Kościoła jest, by PO "wykończyła" Rydzyka. Sam jest za słaby, a władza wymyka mu się z rąk - napisał w niedzielę na swoim blogu poseł Platformy Janusz Palikot. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: Tak cicho, niepozornie PO chce wykańczać 23.12.07, 17:31 Cicho ??? Wszystkie media dzisiaj o tym trąbią ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
remekk 10 mld już zagarneli-chca 65 mld $-radyjko przesz 23.12.07, 17:34 ...kadza . Zrobią wszystko nawet takich załosnych fircyków z wibratorem w ręku i napisem "jestem żydem , jestem pedziem" na koszulce "uruchomią" . Kamienice oraz niebotyczny haracz na promocje ich kultury im nie wystarczył ... . Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: 10 mld już zagarneli-chca 65 mld $-radyjko p 23.12.07, 18:28 KK i Rydzyk są tak samo nienażarci. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: 10 mld już zagarneli-chca 65 mld $-radyjko p 23.12.07, 21:03 Rydzyk w/g ciebie chce zniszczyc POlskę i na ukradzionym mieniu zbudowac takjie getto w jakim mieszkaja Palestynczycy . Gdzie proporcje Mociumpanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Bracia i siostry w wierze ! 23.12.07, 17:41 To opętani chcą wykończyć najpierw Ojca Rydzyka i RM, potem cały kosciół katolicki, dalej chrześcijaństwo i wiare (za wyjątkiem jednej wiadomo :)a w końcu Polske oraz naród. Nigdy co do tych zamiarów platfusów ,liberytnów,gwazety i komuchów nie miałem żadnych wątpliwości.Myśle że wy WSZYSCY ! też dobrze widzicie co się POwoli"święci",tyle że wolicie chować głowe w piasek. Prawda jednak powoli będzie wychodzić: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73486081&a=73498376 Bracia i siostry w wierze : To już jest jawna dyskryminacja,czepianie się,nękanie PO- stalinowskie i prześladowania ugrupowania katolickiego i to pod byle pozorem!Nie przypadkowo oczywiście dzieje sie to przed samym Bożym Narodzeniem.To dzieciątku na wyprawke władca tego świata szykuje zamęt i pomieszanie!To właśnie że ich obawa oraz strach przed Wielkim Sprawiedliwym Królem,tak dawniej jak i teraz doprowadzały zawsze rządzących szału i niskich czynów! Nadchodzi czas ataku na nas ,dyskryminacji i w końcu prześladowań, na począteku tylko RM i naszej rodziny.Na tych wymienionych tu sprawach jaki i na zniszczeniu wszystkich dziełach Ojca Rydzka napewno się nie zakończy.W kolejce jest instytucja kościoła katolickiego i w końcu cała Polska!To nie jest jakaś samodzielna decyzja jednego ,lub drugiego ministra ,czy całego rządu. BEZ ZGODY A NAWET INCJATYWY WIADOMEJ ZAGRANICY NAPEWNO BY DO TEGO NIE DOSZŁO !!!!!!! To po znakach się poznaje że nadchodzi burza ! : ) Ale musicie wiedzieć że to wszystko dzieje się nie dlatego że oni tak chcą( bo sami maja nad nami tylko tyle władzy ile im jest z góry dane) ,a dlatego że to włśnie Bóg wystawia nas na próbe bo być może chce sprawdzić czy tak naprawde jesteśmy Jego warci! ? Zaprowadzą nas teraz przed oblicze tego nowego "Tetrachy" i jego namiestników,a z powodu naszej wiary,miłości do Ojczyzny oraz przekonań, będą nam urągać,skazywać, w końcu podniosą ręke. Zgodnie z tym co jest napisane mogę wam dzisiaj śmiało powiedzieć, że nie powinniśmy w żadnym wypadku obmyslać teraz w swoich głowach co mamy mówić i jak się bronić.Powinnśmy się natomiast właśnie że od serca wszyscy dużo modlić i odprawiać różaniec,w tym też i za naszych oprawców bo oni nawet nie wiedzą co robią.A kiedy przyjdzie co do czego to Duch Sw sam otworzy nam usta i przemówi naszymi językami.W tych trudnych czasach które napewno nadchodza no i oczywiście na Swięta życzmy sobie wszyscy nawzajem tylko jednego: Spokoju,spokoju,i jeszcze raz spokoju Ducha ! Pokornie,ale pewnie,spokojnie i z czystym sumieniem ,tu na tym świecie zawierzmy wszystko Maryi z dzieciątkiem ! Serdeczne Was pozdrawiam. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=70865971&a=70871080 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=71711808&a=71854289wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4654515.html Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 to antyPOlskie bydło strasznie mi zbrzydło 23.12.07, 17:41 niemal Polskę rozszabrowało a Polaków by dyskryminowało Odpowiedz Link Zgłoś
placebo.99 abba15.. pamiętaj o lekach !!..to ważne... 23.12.07, 18:27 umierasz... Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: to antyPOlskie bydło strasznie mi zbrzydło 23.12.07, 18:27 Ale odwaga w głoszeniu prawdy o Rydzyku i PiS. Podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyka 23.12.07, 17:41 Niestety ! Przykro mi, ale Pan Palikot nie grzeszy rozumem. Sprawa Ra dia Marya i Pana Rydzyka jest wyłącznie sprawą Kościoła. Nie pchać pal cy miedzy drzwi. To mądra stara zasada. To farkcja tego samego Kościoła. Z tym problemem uporać się musi Kościół sam. Sprawa Betanek jeszcze nie skończona. A PiS źle przysłużył sie narodowi angażując się w tę sprawę. Z historii wiemy że specjalnością Kościoła jest wy ciaganie gorących kartofelków z ogniska cudzymi rękami. Z tym, że winne w końcu będą władze, gdy sprawa trafi do sądu. A trafi, wcześniej czy później. Jeszcze raz, przestrzegam przed tak nie rozsądnym postępowa niem. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 17:54 RM i Episkopat to jedno. Nie można rozprawić się z jednym bez drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n-power Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyka 23.12.07, 17:47 w ten sposób Palikot aby tylko przysporzy zwolenników Rydzykowi. Tajemnica sukcesu koscioła tkwi bowiem w tym ze im bardziej przesladowany tym bardziej wiarygodny. Im więcej meczenników tym silniejsza wiara. Palikot nie zna historii KK. Prosze spojrzeć tylko przetrwali starozytny Rzym przetrwali rozłamy i schizmy przetrwali systemy totalitarne (faszyzm komunizm) natomiast zupełnie nie dają sobie rade w demokracji w jej liberalnej wersji. Nikt w liberalizmie KK nie atakuje wprost. KKsam się niszczy kiedy nie ma już op co walczyć i nie ma widocznego wspólnego wroga a nic tak nie spaja jak wspólny wróg. Palikot chce być takim wrogiem jego sprawa ale niech się potem nie zdziwi jak mu wyjdzie odwrotnie niz to sobie zaplanował Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 17:53 Tajemnica sukcesu kościoła to kolaboracja z władzą. Pod tym względem wypowiedź Palikota potwierdza tylko regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 18:03 Pamietasz cokolwiek sprzed 1980? Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 18:11 A jak myślisz dlaczego KK w Polsce przetrwał komunę w relatywnie świetnym zdrowiu? Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 18:14 Oswiec mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Odchodzili dobrowolnie juz od początku, 23.12.07, 20:02 Odchodzili dobrowolnie juz od początku, a od samego Boga na długo przed Jezusem. Ten dzisiejszy liberalizm ,zgorszenie i odejście od Boga pod inna nazwą ,czy postacią itp. były w Biblii przerabiane już przed wiekami, i zostały przepowiedziane na przyszłość wraz z konsekwencjami ; ) Wam biedaki się tylko wydaje ,że wprowadzacie coś nowoczesnego "mądrego" ,czy innego,a to wszystko już było,jest stare jak świat ,a wy stety,niestety śmieszni jak ta porysowana płyta :) Jesteście libertyni tylko dziwaczną kopią i powrotem do tego bagna ludzkości z którego to Bóg wyciągnoł nas dzięki swemu ogromnemu miłosierdziu i nadludzkiej cierpliwości. To co się dzisiaj dzieje nie jest dla kościoła apsolutne żadną nowością czy niespodzianką! Znać można wiele ale rozumieć to inna sprawa : ) Ew Sw Jana 6- 60(a najlepiej to czytaj od 6-22 ): "6- 60) A spośród Jego uczniów, którzy to usłyszeli, wielu mówiło: «Trudna jest ta mowa. Któż jej może słuchać?» 61 Jezus jednak świadom tego, że uczniowie Jego na to szemrali, rzekł do nich: «To was gorszy? 62 A gdy ujrzycie Syna Człowieczego, jak będzie wstępował tam, gdzie był przedtem? 63 Duch daje życie; ciało na nic się nie przyda*. Słowa, które Ja wam powiedziałem, są duchem i są życiem. 64 Lecz pośród was są tacy, którzy nie wierzą». Jezus bowiem na początku wiedział, którzy to są , co nie wierzą, i kto miał Go wydać. 65 Rzekł więc: «Oto dlaczego wam powiedziałem: Nikt nie może przyjść do Mnie, jeżeli mu to nie zostało dane przez Ojca». 66 Odtąd wielu uczniów Jego się wycofało i już z Nim nie chodziło. 67 Rzekł więc Jezus do Dwunastu: «Czyż i wy chcecie odejść?» 68 Odpowiedział Mu Szymon Piotr: «Panie, do kogóż pójdziemy? Ty masz słowa życia wiecznego. 69 A myśmy uwierzyli i poznali, że Ty jesteś Świętym Boga*». 70 Na to rzekł do nich Jezus: «Czyż nie wybrałem was dwunastu? A jeden z was jest diabłem». 71 Mówił zaś o Judaszu, synu Szymona Iskarioty. Ten bowiem - jeden z Dwunastu - miał Go wydać." T: Zawsze ocalała tylko garstka,a reszta jeśli nie zrozumie to: Księga Amosa 8-11 "Głód słowa Bożego 8-11) Oto nadejdą dni - wyrocznia Pana Boga - gdy ześlę głód na ziemię, nie głód chleba ani pragnienie wody, lecz głód słuchania słów Pańskich. 12 Wtedy błąkać się będą od morza do morza, z północy na wschód będą krążyli, by znaleźć słowo Pańskie, lecz go nie znajdą" T: To co nie miało w sobie wody żywej musiało uschnąć - wiadomo, a na to miejsce było zasadzone inne .A jeśli się jeszcze nie stało to nie dlatego że wygrywacie,a tylko dlatego że to Bóg daje wam(nam) szanse,i nas wszystkich wystawia na próbe. Sami nie wchodzicie bo nie chcecie się przełamać ,a Bóg przez to nam wszystkim nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 bydło, które walczy z Polakami w Polsce 23.12.07, 17:52 POwinno być odesłane do kibucu lub na Madagaskar Odpowiedz Link Zgłoś
placebo.99 ababa15.. co tak ostro o Kaczyńskich i Rydzyku? 23.12.07, 18:26 fakt..bydło! Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: bydło, które walczy z Polakami w Polsce 23.12.07, 18:28 abba15 napisał: > POwinno być odesłane do kibucu > lub na Madagaskar Do kibuca nie wrócą, bo tam trzeba pracować. Nawet prezydent Izraela, gdy przyjdzie jego kolejność musi w swoim rodowitym kibucu stawać na zmywak. Poza tym szkoda dla nich miejsca w Ziemi Świętej, jest za pięknie dla takiego (jak piszesz): bydła. Wiem bo byłam tam kilkanaście dni w mijajacym roku. Co do Madagaskaru, to się nie wypowiadaqm, bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyka 23.12.07, 17:59 Palikot zna interesy Pana Boga! Jest jego księgowym? Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 18:14 gugula napisał: > Palikot zna interesy Pana Boga! Jest jego księgowym? Debil nie wie, że i tak w końcu to Ojciec Tadeusz wykończy Platformę. Przewyższa ich inetektualnie i organizacyjnie o kilka lat świetlnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyk 23.12.07, 18:23 Nawet Rydzyk dupa, kiedy ludzi kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo.99 janina1_3.. Rydzyk to zwykły cham,złodziej ... 23.12.07, 18:24 nie ksiądz !.. to antychryst z piekła rodem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Jak mozna takie bydlo jak palikot wybrac do 23.12.07, 18:28 Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Jak mozna takie bydlo jak palikot wybrac do 23.12.07, 18:31 A kto wybrał sępów Rydzyka? Pacjenci z Tworek? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Tak w mlodosci w wigile sluchalo sie koled z 23.12.07, 18:48 Rozglosni polskiej Radia Wolna Europa, teraz z Radia Maryja. W tzw.wolnej Polsce nie ma za duzo miejsca na koledy w publicznych rozglosniach.Niektore idiotki- spiewaczki w rodzaju Maryli Rodowicz spiewaja cicha noc z kartki ,ogladajac to przed laty,zadawalem sobie pytanie co ta idiotka chce mi przekazac , albo co kazali jej przekazac,patrzac na sasiedni kraj, kraj ich owczesnych mocodawcow Rosje ,gdzie pogrzeb bylego komunisty w cerkwi jest normalka,dla polaczka:poczytaj co pisze polaczek na forum.Polaczek jest zwasze lepszy zawsze wszystko wie lepiej,czytajac ksiazke Czlowiek Sowiecki, znalazlem w niej wypowiedz Stalina o narodzie niemieckim:Hitlerzy przychodza , Hitlerzy odchodza Narod niemiecki bedzie istnial. Parafrazujac to twierdzenie narod polski podcina sam sobie galaz na ktorej siedzi, ku uciesze sasiadow.Zawsze tak bylo i bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
heglund Re: Tak w mlodosci w wigile sluchalo sie koled z 23.12.07, 18:56 Rozumiem,co chcesz powiedzieć, ale gdybyś wyartykułował to spokojniej, bez obrażania M. Rodowicz i polaczków byłbyś bardziej przekonujący. A po forum wiele się nie spodziewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Re: Tak w mlodosci w wigile sluchalo sie koled z 23.12.07, 19:01 heglund napisał: > Rozumiem,co chcesz powiedzieć, ale gdybyś wyartykułował to spokojniej, bez > obrażania M. Rodowicz i polaczków byłbyś bardziej przekonujący. > > A po forum wiele się nie spodziewaj. Cicha Noc czy w wersji polskiej czy tlumaczona z niemieckiego mi jest obojetne, kazdy to zna,jezeli patrze ze ta idiotka spiewa to z kartki,niech sobie spiewa z kartki kolorowe jarmarki ktore ukradla,mowily mu i inne gowna tez z kartki.Kapujesz Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Rodowicz dama polskiej piosenki nie jest, 23.12.07, 19:06 Sipinska to WIELKA DAMA,jedzac najwykwintniejsze potrawy trzeba wiedziec kiedy skonczyc,inaczej grozi niestrawnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 marcin numerowy!... bierz leki !!!!!! 23.12.07, 19:12 tępy młotku... Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 RM to sekta antykatolicka ! 23.12.07, 19:10 Matka Boska ,to ich"przykrywka" do niecnych interesów ,prowadzonych przez "proroka" rydzyka i jego bandy! Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: janina1_3.. Rydzyk to zwykły cham,złodziej .. 23.12.07, 18:32 placebo.99 napisał: > nie ksiądz !.. to antychryst z piekła rodem !!! odrzuć placebo- zażyj normalne lekarstwo, bo 99-tka Ci nie służy. W tym wieku nawet najtwardsi pitolą głupoty, co nie znaczy że za ich pitolenie nie wylądujesz właśnie w piekle skąd Twój ród... Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Rydzyk - sluga szatana i rosyjskiego imperializmu 23.12.07, 18:38 juz wkrotce znajdzie sie w wiezieniu - tam gdzie jego miejsce. A za oszukanie ludzi przyjdzie mu jeszcze drozej zaplacic. Na pohybel temu sludze szatana i jego agentom. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut_fon_fikmajster Ubola_PO-paprańca_Ubić_Jak_Psa__? ?:o)) 23.12.07, 18:44 esesmanski_ryj_z_wytrzeszczem napisał: > Rzecznik Wermahta-Thuske PO-pier..ony Pali-Kot wyrzęził: > > Tak naprawdę w interesie Kościoła jest, > by PO-myjownia wykończyła Rydzyka. > ....................................................................... > > Wypowiedź tego PO-papranego ubola można > prównać tylko do retoryki zbrodniarzy, zabójców > księdza Popiełuszki: Piotrowskiego, Płatka, Ciastonia, Jaruzela ... UBIĆ UBECKIEGO KOTA JAK PSA - DLA DOBRYCH LUDZI TO ŻADEM PROBLEM NATURY TECHNICZNEJ CZY MORALNEJ :) RACZEJ ESTETYCZNEJ I PRAWNEJ :( BO BRYZGAJĄCA KREW MOŻE BOBRUDZIĆ KRAWAT ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Re: janina1_3.. Rydzyk to zwykły cham,złodziej .. 23.12.07, 19:06 gorzej..to antypolski,antykościelny łajdak! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Re: janina1_3.. Rydzyk to zwykły cham,złodziej .. 23.12.07, 19:12 kerremit.20 napisał: > gorzej..to antypolski,antykościelny łajdak! Sluchajac kiedys wykladu filozof Agnes Heller,dowiedzialem sie ze miedzy zapowiedza a czynem lezy wielka przestrzen, pisz sobie co chcesz,wolno ci,karze sie tylko za czyny nie za checi. Odpowiedz Link Zgłoś
zk.silver Palikot: Platforma powinna "wykończyć" Rydzyka 23.12.07, 18:42 jeden wart drugiego Odpowiedz Link Zgłoś