piotrek20074 24.12.07, 21:15 Jak ma byc jedność skoro Bartoszewski ksywka 'profesor' ikona sukcesu Tuska nazwał 5 mln Polków hołotą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milo_1 Kardynale przypomnij słowa JP II-Bóg jest miłością 24.12.07, 21:18 i skończ wyjazdy do swego przyjaciela w Ameryce Południowej--Kobylańskiego,który z tą BOSKĄ MIŁOŚCIĄ nie ma nic wspólnego....... www.polonica.net/ bo kto z kim przestaje......... _________________________________ Spokojnie braciszku ____ jeszcze tylko 3 lata....... img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Dary_premiera_2030337.jpg wytrzymasz,tylko więcej nie "kwacz" głupot bo przynosisz mi wstyd.. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo polski kościół to jeden wielki relikt... 25.12.07, 10:43 ...swoją drogą to zabawne, że prymasek nie pojechał do Wilanowa, na budowę ruin nowej świątynii, żeby tam wygłaszać swoje przesłanie. Czyżby się wstydził? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: polski kościół to jeden wielki relikt... 25.12.07, 11:16 Rozumiem że wyrazem tej kościelnej jedności jest wyrzucanie z domów starszych ludzi na poznańskiej malcie (łatwo znaleźć informacja na stronach chocby www.glos.com), tudzież próby zagarnięcia budynków trzech szkół w Poznaniu (które to próby na szczęście doszły do publicznej wiadomości i wtedy KK się wystraszył trochę). W tym kontekście to Puste słowa, Prymasie. Odpowiedz Link Zgłoś
heglund Re: polski kościół to jeden wielki relikt... 25.12.07, 14:07 kazek100 napisał: > Rozumiem że wyrazem tej kościelnej jedności jest wyrzucanie z domów > starszych ludzi na poznańskiej malcie (łatwo znaleźć informacja na > stronach chocby www.glos.com), tudzież próby zagarnięcia budynków > trzech szkół w Poznaniu (które to próby na szczęście doszły do > publicznej wiadomości i wtedy KK się wystraszył trochę). W tym > kontekście to Puste słowa, Prymasie. Mógłbyś przybliżyć sprawę - na podanej stronie nic nie znalazłem (co oczywiście nie znaczy, że sprawy nie było). Ale interesuje mnie Twój tok rozumowania - czy to tylko uogólnienie, manipulacja czy rzeczywiście przypadki w Poznaniu kładą się cieniem na cały Kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Niewierze zeby tak swiatly czlowiek jak 24.12.07, 21:20 Panprofesor Bartoszewski tak o Polakach sie wyrazil, ktos tu chce podpuszczac naiwnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Pewnie ci się coś pomerdało i chodziło ci o to : 24.12.07, 21:35 page.salon24.pl/48463,index.html piotrek20074 napisała: > Jak ma byc jedność skoro Bartoszewski ksywka 'profesor' ikona > sukcesu Tuska nazwał 5 mln Polków hołotą? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.strutter [...] 24.12.07, 21:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Czyli sztama z Rydzykiem? 24.12.07, 21:43 Wiarygodnosc Prymasie,gdzie jest w KK? Rydzyk i jednosc,trzeba mu to wytlumaczyc,lub go usunac w imie jednosci wiary katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie ma jedności bez szczerości, proszę prymasa. 25.12.07, 06:36 Trochę sie nazbierało tych sprawek, prawda? a przeciez głównu motyw to ŚOB, pomijam zasadność tak wielkiej budowli na chwałe Bożą. Ciągle kartami ciemnymi jest inspiracja do winy na górze, ochrona "rydzykowych" interesów, bo nie samo RM jest problemem, zachowanie sie prumasa w latach 80-tych, wreszcie ciagłe, cyniczne i uporczywe chowanie niewygodnych spraw pod sukno. Po wyborach widac było ten zal do społeczeństwa o taki a nie inny wybór, a chodzi o kaske ne tę świątynię jako uwieńczenie celu życiowego, toż to marnośc nad marnosciami, Bogu bnalezy ofiarowac czysta dusze jak nas naucza Kościół Katolicki, czy to kolejny cynizm w imie partykularnych interesów, określonej kasty w łonie Kościoła? Cóż, wśród nas jednośc jest, mimo licznych prób jej rozbicia, głupota nas nie zwycięży, tylko szczerosć do nas przemawia a nie cynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
deniro2 [...] 24.12.07, 21:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
teapot Re: Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jed 24.12.07, 21:46 Kiedy i gdzie? Proszę o linka. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jednośc 24.12.07, 21:55 Byłoby miło, gdyby Kościół posprzątał swoją stajnię Augiasza, a potem zwracał się o jedność do narodu. Tak jak Rydzyk nie ugnie się przed Ko ściołem , tak Kaczyńscy nie popuszczą nic ze swojego. Po prostu to inne planety, inne umysły, inne idee. A właściwie, Ci ludzie wyznają zasadę, niech świat spłonie, choćby razem z nami byle wyszło na nasze. A to prz ecież wszyscy są katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright xieze prymasie, antypisowcy sa zjednoczeni 24.12.07, 22:03 i sie miluja. czekamy az wielebnosc wraz z derekcjom radia z dziobkiem sie dolaczom. Nawroconych pisiorkow przyjmiemy z otwartymi klatkami. Nasza milosc do ptactwa jest tak wielka, ze jestesmy zdesperowani chronic je przed samym soba. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright prosze nie regulowac odbiornikow, pisownia 24.12.07, 22:04 dostosowana do odbiorcow. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Domyśliłem się, ale wolałem doprecyzować. 25.12.07, 10:14 W odróznieniu od wszelkiej maści teoretyków i fanatyków róznych opcji umiem nazwac rzeczy po imieniu a także mam odwagę powiedziec o co mi chodzi. Zwolennicy PiS-u często używaja formy przypuszczającej i plotki bazarowej, wzorem niektórych komuchów z lat 80-tych, wtedy puscili plotke ze jeden z braci Kaczyńskich to Żyd, podejrzewam że i dzisiaj nawet z grona pisiorków mogliby sie nad tym zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
kronuas Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jednośc 24.12.07, 22:03 panie glemp a slyszal pan o Kansas City Shutlle? -to taki numer kiedy ludzie patrza w prawo a ty suniesz w lewo :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 [...] 25.12.07, 05:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki_uklad_po_wrocil Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jednośc 24.12.07, 22:41 Tak, najpierw Platforma pluje, kłamie, mataczy, kopie, dobija, insynuuje, kopie, łże a teraz chce się bratać?A paszoł won do swojego naturalnego koalicjanta czerwonych złodziei.Swój swojego zawsze pozna, zawsze wesprze. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki_uklad_po_wrocil Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jednośc 24.12.07, 22:43 A na dodatek wtóruje gazeta propagandowa PO czyli wybiórcza, która na czele z Pacewiczem tak nienawidzą PiSu że aż widać kiedy cieknie mu jad po brodzie (albo po tej łysej glai). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nawet Boże Narodzenie u mnie niczego nie zmieni... 25.12.07, 01:01 bandycki_uklad_po_wrocil napisała: > A na dodatek wtóruje gazeta propagandowa PO czyli wybiórcza, która na czele z > Pacewiczem tak nienawidzą PiSu że aż widać kiedy cieknie mu jad po brodzie (alb > o > po tej łysej glai). Wiesz co? Ja też nienawidzę PiSu, choć przyznać muszę, że nic mi nie cieknie, zwłaszcza po "łysej glai"; może dlatego, że moja "glaja" (tak się toto pisze w mianowniku?) nie jest ani trochę łysa... I wydaje mi się, że - oboje z Pacewiczem - mamy prawo do tej naszej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Wesolych Swiat !! 25.12.07, 07:16 ZYCZE TOBIE dwoch upieczonych kaczorow na swiatecznym stole. MAM NADZIEJE , ZE NIE ZACHORUJESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Piramida-=-grobowcem Cheopsa !!! 24.12.07, 23:24 Świątynia Głupoty Polskiej -=- grobowcem Glemba. Dlatego mają się zjednoczyć,aby dokończyć ten koszmarek,który ma służyć jako grobowiec Jaśnie Pana Prymasa. Sypnijcie groszem a on Wam bajkę opowie o ""życiu wiecznym"" Szpitale likwidujcie -=- kościoły budujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
heglund [...] 25.12.07, 00:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Piramida-=-grobowcem Cheopsa !!! 25.12.07, 13:57 Nie sympatyzuję z klerem. Mój proboszcz miał czelność odmówić mi Komunii bo chciałem do ręki.Jednak świątynia Opatrzności Bożej to zobowiązanie narodu i dzieło to zasługuje na wsparcie.Modlitewne i finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jednośc 24.12.07, 23:46 Dobrze by było by zaapelował do swoich czarnych braci aby nie szczygli tak mocno tych swoich owieczek ,doradzać zawsze łatwiej ale innym niż samemu,a moloch i bunkry to proszę budować z własnych pieniążków niż wyciągać łapę po budżetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
heglund Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jednośc 24.12.07, 23:52 Szanowni rodacy, czy rzeczywiście macie aż tak narąbane, żeby wszystko kojarzyło się Wam ze spiskiem Rydzyka, PO, PiS, czerwonych i GW? Każdy wątek w powyższym temacie się tak kończy (a ten się jeszcze na dobre nie zaczął...). Czegoś się boicie? Świat wygląda trochę inaczej - ale może nie jestem dość spostrzegawczy... albo nie mam aż takiej paranoi. Polecam "Piękny umysł" albo wizytę w domu wariatów. Na szczęście należycie do hałaśliwej, ale mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
prasadlaludzi Re: Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jed 25.12.07, 02:10 heglund napisał: > Szanowni rodacy, > czy rzeczywiście macie aż tak narąbane, > żeby wszystko kojarzyło się Wam ze spiskiem > Rydzyka, PO, PiS, czerwonych i GW? > > Każdy wątek w powyższym temacie się tak kończy (a ten się jeszcze na dobre nie > zaczął...). > Czegoś się boicie? Świat wygląda trochę inaczej - > ale może nie jestem dość spostrzegawczy... > albo nie mam aż takiej paranoi. > Polecam "Piękny umysł" albo wizytę w domu wariatów. > > Na szczęście należycie do hałaśliwej, ale mniejszości. Naród Polski przyzwyczaił Nas do krytyki...Faktem jest, że ładnie potrafimy mówić o niczym, i osobistą moją klęską fakt, że założenie rodziny jest dla mnie horrem, gdyz mimo, ze jestem inzynierem elektroniki, wciaz obcuje z kultem komuny. Czy wiara w lepsza przyszlosc zepewni mi byt mojej rodzinie, czy stane sie niewolnikiem ....rodzina to dar, a nie przywilej...rozsadek mowi mi jasno..bedzie kasiura bedzie, byt rodziny... Glody nie oszukasz..obojetnie jakbys byl twardy...a wszystkie Twoje poczynania skierowane sa dla Nich, ktorych mozesz skazac na glod.... To jest glos smutku i rozsadku...ktory stanie się historią, gdy kazdy z Was odnajdzie swa polowke...W tedy juz nie bedzie watpliwosci, tylko Wasze zaangazowanie dla cudu istnienia... Uwaga głos szowninizmu: Skoro urodziliście się facetami, bądżcie nimi, nie jeście sami...A gdy ojcem się staniesz..nie ignoruj..rzeczy, ani zachowań, które mogłyby być skierowane przeciwko komukolwiek, o kim zazwyczaj myślisz. Nie dajcie sobie w kaszę napluć..i niepozwólcie nikomu na to ubliżenie Waszej godności Przede wszystkim jesteście odpowiedzialni za matki, zony swoich dzieci, poprostu partnerki ktora da zycie Waszem dzieciom i jednoczesnie Tobie.. Prymas przemówił do Was, w jednym celu..aby przypomnieć Wam kim jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jednośc 25.12.07, 00:04 Myslalem, ze urzednik koscielny Glemp jest juz na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 [...] 25.12.07, 00:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gringi Prymasie smiechu warte 25.12.07, 00:25 ten sam Prymas dopuscil do tego ze medium rydzyka i jej polityczne skrzydlo PIS podzielily polske jak nigdy poziom jadu i nienawisci na niespotykana skale Zenujace sa obrazy w TVP pomieszanie kleru i polityki i ten wystraszony prezydent na chama wcisniety tylko zeby go pokazywali Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Prymasie smiechu warte 25.12.07, 05:24 O jakim jadzie i nienawisci ty piszesz? Ja uwazam ze jedyne do czego dopuscili sie wyzej wymienieni to to ze staneli przeciwko jadowi ,nienawisci skierowanym przeciw narodowi Polskiemu oraz probom ograbienia Polski."POLSKE" chamie pisze sie zduzej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Prymasie smiechu warte 25.12.07, 11:27 Piss & Shit and nothing more. Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara [...] 25.12.07, 00:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jed 25.12.07, 00:33 piotrek20074 napisała: > Jak ma byc jedność skoro Bartoszewski ksywka 'profesor' ikona > sukcesu Tuska nazwał 5 mln Polków hołotą? Faktycznie, to się nie da zrobić, mimo apelu prymasa. Niech więc hołota jednoczy się z hołotą, a nie-hołota z nie-hołotą. Odpowiedz Link Zgłoś
gm Re: Prymasie skad takie podzialy 25.12.07, 00:40 czy to aby nie wy wychodowaliscie RM pprzez to pis uroslo na tyle by doprowadzic do tego stanu rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
101ola [...] 25.12.07, 00:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
b_j niedobrze mi się robi jak słucham tego bełkotu 25.12.07, 01:19 katolickich faryzeuszy, którzy wypaczyli nauczanie Jezusa Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: niedobrze mi się robi jak słucham tego bełkot 25.12.07, 02:32 no coz, kazdy orze jak moze, a te jak po grudzie Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Glemp pognal konie po betonie... 25.12.07, 07:37 i mowi , ze beton zaoral. Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk Wywalajcie kieszenie na drugą stronę 25.12.07, 02:22 Bo pan wasz mieszka w świątyni ręką ludzką uczynionej. Nosi złote ramki do okularów i potrzebuje dużo złota na różne gadżety Odpowiedz Link Zgłoś
heglund Re: Wywalajcie kieszenie na drugą stronę 25.12.07, 02:49 kileryk napisał: > Bo pan wasz mieszka w świątyni ręką ludzką uczynionej. Nosi złote ramki do > okularów i potrzebuje dużo złota na różne gadżety bla, bla, bla oto równoważnik twojej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Wywalajcie kieszenie na drugą stronę 25.12.07, 10:36 heglund napisał: > kileryk napisał: > > > Bo pan wasz mieszka w świątyni ręką ludzką uczynionej. > > Nosi złote ramki do > > okularów i potrzebuje dużo złota na różne gadżety > > bla, bla, bla > oto równoważnik twojej wypowiedzi xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Prawda rzeczona przez kileryka kłuje w oczy,ale taki jest ten Polski kościół i jego "urzędnicy".Nie piszę kapłani,gdyż już dawno nimi przestali być a Ci co nimi faktycznie są,są w mizernej mniejszości i praktycznie nikt ich nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
heglund Re: Wywalajcie kieszenie na drugą stronę 25.12.07, 13:55 pos3gacz napisał: > Prawda rzeczona przez kileryka kłuje w oczy,ale taki jest ten Polski > kościół i jego "urzędnicy".Nie piszę kapłani,gdyż już dawno nimi > przestali być a Ci co nimi faktycznie są,są w mizernej mniejszości i > praktycznie nikt ich nie słucha. Cóż ty możesz o tym wiedzieć. Nawet zdania nie potrafisz solidnie sklecić, bo ten patetyczno-nawiedzony bełkot jest mocno niestrawny. Być może podobną stylistyką posługiwali się kaznodzieje kilkaset lat temu, nad czym można jedynie ubolewać. Ale mądrzy ludzie uczą się na błędach. Ja ich słucham - krytycznie - i potrafię rzecvzowo wyartykułować moje wątpliwości. O tobie nie można tego powiedzieć. ----------- Ilu was tam jest, logujących się na przemian na jednym komputerku krzykaczy? Musicie zewrzeć szyki - głośne mówienie nie zawsze przekłada się na czytelność komunikatu. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jednośc 25.12.07, 03:59 nowomowa, ktora totalnie nic nie znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Prymas zaapelował do Polaków o umacnianie jed 25.12.07, 06:48 Właśnie! Dokładnie ! NiC! Odpowiedz Link Zgłoś