findoutmore 27.12.07, 07:18 nawet w artykule o pogotowiu musicie dokopoać pisowi? halo, od kilku miesięcy rządzi wasza ukochana PO, zajmijcie się premierem McDonaldem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haryjesion A tak, musieli dokopać 27.12.07, 07:46 Bo ten kraj jeszcze się po tych dwóch latach nie może otrząsnąć. Lekarzy i pielęgniarki traktowali jak obywateli 2 kategorii, w innym zawodzie który reprezentuje obiecywali cuda, a zrobili tylko konkurencyjne, bezproduktywne polityczne ZOMO - żałosne CBA - na to wynaturzenie były pieniądze. A tekst jest o warunkach w jakich slużba zdrowia musi pracować. Znam to doskonale zarówno z opowieści żony pielęgniarki jak i swoich obserwacji w trakcie służby. "MacDonald" musiałby długo porządzić, żeby przywrócić jakąś normalność w tym kraju. A leżący PiS trzeba kopać aż zdechnie całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Święta racja! 27.12.07, 13:22 Zgadzam się całkowicie z lekarzem z artykułu. Lekarze i pielęgniarki mają prawo do bezpiecznej pracy. Albo dobry ochroniarz, albo dużyrny policjant jest niezbędny na nocnej zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Święta racja! 27.12.07, 13:55 albo też przestrzeganie prawa! Bo założę się, że ten co przywalił lekarzowi komórą w łeb (szwy i wstąs mózgu) to nie trafił na 3 lata do kicia, a nawet nie zapłacił za leczenie i ze 100 000 grzywny, ale pewnie zostało to umorzone lub grzywna ze 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
reginnka Re: Święta racja! 27.12.07, 20:08 pogotowie nie radzi sobie z pijanymi i agresywnymi pacjentami bo policja w ogóle sobie nie radzi z pijanymi i agresywnymi a co dopiero służba medyczna która ma udzielać pomocy choremu który ma chcieć pomocy a nie bić się z niosącymi pomoc!! PR powinno być tak jak funkcjonariusz na służbie pod szczególną ochroną ! Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Pijane wyrostki czytały rządową Rzepe nie Gazete i 27.12.07, 07:48 stąd ta pogarda dla lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Pijane wyrostki, jak powszechnie wiadomo, bardzo 27.12.07, 07:59 często czytają gazety, i mają doskonałe rozeznanie w ideologii pisowych rządów. Tak, to przecież powszechnie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
amus00 Re: Pijane wyrostki, jak powszechnie wiadomo, bar 27.12.07, 08:46 czesto się zdarza takie rzeczy z pijanymi, niektórzy z nich cały czas sie rozglądaja komu by tu wpieprzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir A gdzie jest Policja? 27.12.07, 12:12 A gdzie jest Policja? Policja jest od tego, żeby bronić uczciwych obywateli a nie od tego, żeby ustawiać fotoradary i czepiać się staruszki na chodniku handlującej sznurówkami. Po co nam Policja, skoro musimy wynajmować agencje ochroniarskie, żeby czuć się bezpiecznie? Takich agresywnych młotków należałoby spałować raz a dobrze i by był spokój. Metoda dobrze sprawdzona w Hiszpanii. Poza tym kiedy matoły niszczą autobusy i przystanki należałoby wlepiać mandaty w wysokości np. 500 zł. Bez żadnego sądu. Tak jak wlepia się mandat za przekroczenie prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Pijane wyrostki, jak powszechnie wiadomo, bar 27.12.07, 12:03 Nie musieli nic czytac. Wystarczyo, ze ogladali TVPis. A na ogladanie telewizji to gnoje maja zwykle az nadto czasu. -- f. 21.10.2007. Poczatek konca PiS. 8.12.2007. Kongres. PiS siega dna. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.downar Pogotowie pod ochroną 27.12.07, 07:53 "Za 12-godzinny dyżur ochroniarza pogotowie zapłaci 450 zł brutto. Rocznie 164 tys. zł. Dużo." Duzo? A z czego ten ochorniarz bedzie zyc? Z lapowek? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Pogotowie pod ochroną 27.12.07, 09:40 450 złotych dostaje firma wysyłająca ochroniarza, a nie ochroniarz. Odpowiedz Link Zgłoś
teskowiczowski Gazeto,na Boga! Bierzecie poważny temat, jako 27.12.07, 07:57 żywo dotykający lekarzy, i nawet w nim robicie nie możecie odpuścić sobie dokopywania PIS-owi? Młodociani dresiarze czytali co pisze Kaczor? Tak? I na tej podstawie, podburzeni przez PIS, biją teraz lekarzy? Litości! Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Pogotowie pod ochroną 27.12.07, 08:00 Jeszcze nawet za kilka lat znajdzie sie jakas okazja, zeby dokopac Pisowi i Kaczorom, chociaz, zgodnie z radosnymi proroctwami fan-klubu PO za kilka lat po PiSie i Kaczorach sluch ma juz zaginac .... no i bedzie problem: komu teraz dokopac? (zawsze jeszcze w rezerwie pozostana cyklisci). Wracajac do tematu, dziwne, ze wczesniej nie zaczeto zatrudniac agencji ochroniarskich w pogotowiach. Napatrzylem sie i ja na iscie dantejskie sceny w roznych izbach przyjec. Najczesciej sa problemy z zachlanymi lub zacpanymi malolatami, chociaz kiedys bylem swiadkiem zdarzenia, kiedy tak na oko 80-letni dziadek z rozbitym lbem ocknal sie z letargu i usilowal przeleciec pielegniarke. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Caly artykul Adasia Czerwinskiego ... 27.12.07, 08:10 ... brzmi malo wiarygodnie i prawdopodobnie zostal wyssany z umazanego w swiatecznym karpiu palca. "Lekarz z łódzkiego pogotowia: - (...)Skończyło się wstrząsem mózgu i czterema szwami." Mam uwierzyc ze lekarz powiedzial "wstrzasem" a nie WSTRZASNIENIEM?! Boj sie boga Adasiu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ognia to nie jest dowód 27.12.07, 08:22 z własnego (zawodowego) doświadczenia wiem jakie bzdury potrafią dziennikarze włożyć w usta rozmówcy. Potem człowiek musi się wstydzić przez dnajomymi przez miesiąc. ============ Ale nie mozna wykluczyć że cała sprawa jest wyssana z brudnego, redaktorskiego palca. GW publikuje coraz więcej tego typu chłamu. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ognia lekarze to debile 27.12.07, 08:15 zasłużyli na swój los! W każdym przypadku czynnej napaści pijanego osobnika powinni wzywać policję a ta prokuratora. Nastęnie sądy powinny wydawać wyroki za bandyckie zachowania. Po pewnym czasie sytuacja by się uspokoiła. ============================================= Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: lekarze to debile 27.12.07, 09:41 Jasne, pijany debil miałby świadomość, że jak kogoś uderzy to natychmiast zostanie zatrzymany. W jakim świecie żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: lekarze to debile 27.12.07, 10:53 koleś żyje w czarnej chacie - widać na pierwszy rzut oka Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi a gdzie jest policja??? 27.12.07, 08:41 czyżb znowu ma inne ważniejsze sprawy na głowie... jeśli jest aż tak źle to powinien być tam na stałe lub w pobliżu patrol w końcu to miejsce publiczne i z tego co jest napisane o wysokim stopniu zagrożenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: a gdzie jest policja??? 27.12.07, 12:16 Masz rację. Ale Policja woli zajmować się ustawianiem fotoradarów i czepianiem się staruszki sprzedającej na chodniku sznurówki. To się musi zmienić. Muszą do władzy wreszcie dojść ludzie którzy widzą te absurdy i z nimi skończą. McDonald zrobi to samo co Kaczyński. Czyli nic. Jego głównym celem będzie dokopywanie PiSuarom. A my zwykli ludzie dalej będziemy klepać biedę. SLD, PO, PiS, PSL to jedno i to samo. Grunt to władza i kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: a gdzie jest policja??? 27.12.07, 13:38 SLD, PO, PiS, PSL to > jedno i to samo. świetnie Cię rozumiem! różnice w poglądach i programach to tylko ściema dla "elektoratu" fajną sentencję wczoraj u kogoś przeczytałem (była po angielsku więc nie zacytuję tylko posłużę się moim (kulawym) tłumaczeniem ;) ) "gdyby wybory cokolwiek zmieniały to były by prawnie zakazane" :) Odpowiedz Link Zgłoś
termitek99 Pijany wyrostek robaczkowy ;-) 27.12.07, 08:53 A od kiedy wyrostek robaczkowy jest pijany? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_petrus Re: Kto wychowuje taka mlodziez 27.12.07, 09:08 Juz nawet gazeta pozwala sobie nazywac ich "wyrostkami". To jest mlodziez, ktora zle wychowali ci, ktorzy ich splodzili i tak wypaczyli ich charaktery. Tych trzeba obarczac wina a nie szukac sensacji. Nie mam wspolczucia dla ich czynow, zeby bylo jasne, ale trzeba ogromnego wspolczucie dla ich dziecinstwa. koniecmilczenia.pl/art/7amzro.html Odpowiedz Link Zgłoś
microwella Dlaczego na pogotowiu nie ma kapelanów ???? 27.12.07, 11:07 Walnął by taki kropidłem i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
noseporque Re: Pogotowie pod ochroną 27.12.07, 09:15 mam nadzieje, ze juz niedlugo bedzie tak, ze bez dobrego ubezpieczenia nie wejdziesz za prog przychodni a do lekarza rodzinnego bedziecie sie rejestrowac na za dwa tygodnie tak jest za granica i ludzie zyja: kogo stac na zawracanie lekarzowi tyłka katarem, ten sie leczy w prywatnych klinikach a kogo nie stac - idzie jak naprawde musi Odpowiedz Link Zgłoś
dluga_rurka W Łodzi nawet emeryci mogą ci wpie..ć w ciemnym 27.12.07, 09:16 zaułku Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu77 piękne miasto Łódź 27.12.07, 09:24 jestem pod wielkim urokiem miasta Łodzi, zawsze gdy tam przyjeżdżam jestem oczarowany widokiem 13latków ładujących na pełnym luzie browara w tramwaju i obszczanych panów kimających na przystankach. Nie jestem nadwrażliwy, studiowałem na dzikim wschodzie w Lublinie jednak piękne miasto Łódź bije inne miejsca o kilka długości Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_petrus Re: bohater lodzki 27.12.07, 09:35 z sieci: "nie jest rzeczą dziecka strugać bohatera - rzeczą dorosłych jest za to stworzyć świat, w którym dzieci nie muszą odgrywać bohaterów." pl.wikipedia.org/wiki/Brajan_Chlebowski Piekne miasto, wspaniali rodzice.:(( Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend jeszcze pare obrazkow 27.12.07, 09:35 1. srodek dnia, ruchliwa ulica, stol wystawiony na podworku obok kamienicy, wokol stolu stoi 4-5 facetow w sile wieku, a na stole butelka - jeszcze pelna :)) 2. srodek dnia, brama, 3 gnojkow rozebranych do pasa I tak sobie beztrosko i spokojnie plynie zycie w srodkowej Polsce. Pojedz do Radomia, Konina, Wloclawka - bedziesz mial/-a to samo Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Pogotowie pod ochroną 27.12.07, 09:51 A Ty co tu robisz, no to ci powiem ...kwa, kwa , kwa-kwa Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: He, he, nawet do tematu agresywnej pijanej 27.12.07, 09:53 l.o.r.t.e.a napisał: > młodzieży, politruk z Gazowni zdołał wepchnąć akapit przeciw PIS-owi. > > Michnik napewno nagrodzi młodego gebelsa awansem. A kto niby rządził przed PO? Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Moze to i zamierzchle czasy 27.12.07, 10:19 ale tyralem w warszawskim Pogotowiu w klatach 1961 jako student (pomagier lekarza a potem od 1964 jako lekarz anestezjolog na R - ce, Robilem do roky 1969 roku a potem dalem dyla bo wytrzymac sie nie dalo. W Szefem byl nie jakii doc MULL i dr Wilanowicz, Pensje byly gowienne a zmeczenie duze ale komu za komuny sie przelewalo ? Ale pacjenci wtedty byli wzglednie grzeczni za wyjatkiem ze milicja raz mnie wysylala aby rozbroich wariata czyli zabrac mu pistonowe na co sie nie zgodzilem. na ogol bylo grzecznie i doktor mial powazanie. Potem wyjechalem na zachod i tez bylo wzglednie ale jakies 10, 25 lar remu jak weszly narkotuki to dostalem kilka razy w dziob bo nie chcialem wypisac recepty. Do lecznictwa otwartwgo zaczeto wprowadzac occhrone wlasnie z paralizatorami. Taka slaba dziewuszka ale jak przylozy 10 ty´s volt to zmienia sprawe. Pielegniarki boja sie same dyzurowac. Takze nie tylko na Hozej pod 56 jest gowiennie ale i w calej Europie. to taki moj pamietniczek. To sie dzialo w Warszawie. Ale wierze ze ten problem, to nie tylko wLodzi. Na dobra sprawe lekarz obecnie to powinien byc taki jak Golota albo Pudzian albo oba razem. I miec ze soba jakis gaz pieprzowy na takiecko szmulas jsk Zobro. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Gówienny język starszego lekarza z PRL 27.12.07, 13:34 slmako napisał: > ale tyralem w warszawskim Pogotowiu w klatach 1961 jako student > (pomagier lekarza a potem od 1964 jako lekarz anestezjolog na Rce > Pensje byly gowienne a zmeczenie duze Czy wtedy normalnego języka polskiego nie uczyli na akademii medycznej? Chyba, że tylko udajesz lekarza. Sam studia na politechnice zaczęłem w 1963. Ale najpierw musiałem zdać maturę wykazując się umiejętnością pisania w standardowym języku polskim. Na egzaminach wymagano ode mnie używania standardowego mówionego języka polskiego bez przekleństw i innych wulgaryzmów. Wprawdzie na forum GW odzyskałem znajomość języka rynsztokowego. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin nawet z partactwa zrobią sprawę polityczną... 27.12.07, 10:19 "Politycy PiS mówili o lekarzach z pogardą, udowadniali, że jesteśmy przestępcami, łapownikami. Ludzie to kupili, przestali nas szanować." politycy pis mają rację i mówią głośno to, co mysli zdecydowana większość społeczeństwa: niekompetencja, lenistwo i łapówkarstwo - oto jak faktycznie działa nasza służba zdrowia... moja dziecko leży w szpitalu, leki musieliśmy załatwić we własnym zakresie bo szpital ich nie ma - co zabawne, musieliśmy je oddać pielęgniakom, które miały je nam później wydawać 3 razy dziennie. oczywiście w dupie to mają i za każdym razem trzeba się jakiejś głupiej baby w kitlu prosić, żeby wydała nam nasz własny lek, bo gdyby przyszły z lekiem o wyznaczonej godzinie to by im korona z głowy spadła... jedyne co te pieprzone baby obchodzi to długość tipsów i temu podobne sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: nawet z partactwa zrobią sprawę polityczną... 27.12.07, 10:32 A co do tej karygodnej sytuacji ma lekarz ??!! Czy to jego wysokie pensje powoduja brak kasy na leki ? A dobre, naprawde dobrze pracujace polskie pielegniarki spotkasz w Irlandi, Angli, USA, Niemczech, Norwegi .... itp. Nie wyjechaly tam dla przygody "zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa" zmusila je do ucieczki. Ta "zdecydowana wiekszosc" musialaby oszczedziec na wlasnym pijanstwie aby bylo lepiej, no ale to przeciez niemozliwe w naszych warunkach wiec masz jak masz a bedzie gorzej. Ech to zycie, zrob troche zagrychy a ja skocze po polowke i ponarzekamy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: nawet z partactwa zrobią sprawę polityczną... 27.12.07, 10:39 drogi bambino. w moim poście odniosłem się do tej beznadziejnie głupiej wypowiedzi lekarza, że to wina pis, że pijane wyrostki nie szanjuą łapiduchów. jest to oczywista bzdura. dalej. ciekawe w jaki sposób "zdecydowana większość społeczeństwa" moze cię zmusić do ucieczki? na Boga, pewnie zaraz mi odpiszesz, że mamy teraz do czynienia z pogromami lekarzy i pielęgniarek, szczególnie tych żydowskiego pochodzenia. a co ma lekarz do tej sytuacji którą opisałem w moim pierwszym poście? a to, że jest przełożonym pielęgniarek i nadzoruje ich pracę. a włąściwie to nic nie robi, siedzi tylko zamknięty w swojej kanciapie. jakby do takiej sytuacji doszło w jakiejkolwiek ucziciwej branży, to gościu wylatuje na zbity pysk. i proszę cie nie pisz mi o ich zarobkach bo to kpina. jak się nie podoba to trzeba zmienić pracę, tak to funkcjonuje w normalnym świecie ja nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: nawet z partactwa zrobią sprawę polityczną... 27.12.07, 11:05 a jak się nie ma ochoty przekwalifikowywać - można jeszcze pojechać gdzieś, gdzie za twoja pracę dają uczciwe pieniądze. a potem tacy jak ty narzekają, że zostali tylko ci, którym się nie chce nigdzie wyjeżdżać, zmieniać pracy a tym bardziej pracować, albo jacyś nawiedzeni idealiści (z całym szacunkiem). a wina leży nie po stronie lekarzy (nawet tych leniwych), ani też po stronie pacjenta (nawet narzekającego) tylko rządzących, którzy wolą dopłacać do kościoła i wydobycia węgla kamiennego, niż przeprowadzić rzetelna reformę służby zdrowia (i szereg innych). prawda jest taka, że poprzedni rząd chciał tanimi chwytami i głodnymi kawałkami wywinąć się od tej odpowiedzialności, za co (m.in.) zapłacił obecną cenę. i tę samą (albo i większą) cenę będzie musiał zapłacić obecny rząd jeżeli się nie wywiąże z obietnic (a naobiecywał niemało). i miało to rzeczywisty wpływ na nastroje społeczne - zwłaszcza bezmózgiej części społeczeństwa, podatnej na propagandę Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: nawet z partactwa zrobią sprawę polityczną... 27.12.07, 12:06 > a wina leży nie po stronie lekarzy (nawet tych leniwych), ani też po stronie > pacjenta (nawet narzekającego) tylko rządzących, którzy wolą dopłacać do > kościoła i wydobycia węgla kamiennego, niż przeprowadzić rzetelna reformę służb > y > zdrowia (i szereg innych). zapomniałeś, że rząd finansuje także służbę zdrowia. widzisz, lekarzom i pielęgniarom pasuje taki układ, że dalej pracują sobie jak za prl (znaczy nie pracują) a pensje chcą mieć jak na zachodzie. nie pisz, że to nie ich wina bo z całą pewnością te dwie grupy zawodowe ponoszą znaczną część odpowiedzialności za obecny bajzel/ > prawda jest taka, że poprzedni rząd chciał tanimi chwytami i głodnymi kawałkami > wywinąć się od tej odpowiedzialności, za co (m.in.) zapłacił obecną cenę. i tę > samą (albo i większą) cenę będzie musiał zapłacić obecny a tutaj kolego pie..sz głupoty. to pis twardo bronił moich podatków przed zakusami pielęgniarek, to po zaś naobiecywało nawiniakom gruszki na wierzebie, choćby podwyżki dla nauczycieli. jedy żecz, która wyszła po to kontynuacja polityki gilowskiej - czyli obniżanie podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: nawet z partactwa zrobią sprawę polityczną... 27.12.07, 12:25 no jakoś nie widzę opieprzających się lekarzy w prywatnych klinikach - jak się normalnie płaci, normalnie zarządza, to się normalnie też pracuje. za to ugiął się górnikom? co wolisz - tani koks, czy zdrowe serce ? na węglu i tak nie zarabiamy, europa każe odchodzić od tej nieefektywnej i brudnej energetyki (a jesteśmy jej częścią, czy ci się to podoba, czy nie). tak jak mówiłem, problem nie leży w pazerności środowisk oligarchiczno-gazetowyborczo-liberalnych (jak to implikował xero curduplo) tylko w beznadziejnym zarządzaniu przez kolesiów posłów i innych osłów. a swoją drogą właśnie widzę, że PO naobiecywało - zobaczymy czy choć połowę dotrzyma. wcale ich nie bronię, chociaż na tych katolickich sługusów głosowałem. tak samo PiSowi nie miałem za złe że naobiecywał i nie dotrzymał, ale to że dotrzymał nie tam, gdzie trzeba (czyli górnictwo i kościół, zamiast zdrowie i oświata). fakt - żądania pielęgniarek i lekarzy były absurdalne - ale tak się negocjuje, a te matoły chciały na pielęgniarki wysłać policję, a lekarzy wcielić do armii - zero woli kompromisu, tylko wielka konfrontacja kryształowego prezia z całym złem tego świata Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Pogotowie pod ochroną 27.12.07, 10:21 "Za 12-godzinny dyżur ochroniarza pogotowie zapłaci 450 zł brutto. Rocznie 164 tys. zł. Dużo." Ciekaw jestem ile w tym czasie zarobi chirurg ? No tak, ale to jest stawka "rynkowa" a dra mozna kupic grubo ponizej bo glodny. Hej "findoutmore" ! PIS dokopal sobie sam i nozki im sie podwinely, stad pozycja horyzontalna na parkiecie histori i szybkie odliczanie w dol. Do niektorych sportow trzeba miec warunki fizyczne, krotkie konczyny sie latwo placza. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako dodam jeszcze ,ze jak patrze 27.12.07, 10:24 na swoich kolezkow po fachu to strach ogarnia - hamulce i sku..ele, lobuzy i dranstwo i wcale sie nie dziwei ze ludzie sie buntuja. Za taka penseje, ale brak grzecznosci i poszanowania wychodzi nz kazdym kroku. Wstyd mi ze tez jestem lekarze,jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
slmako dodam tez . ze moje kolezki 27.12.07, 10:32 po fachu to ostatnio hamulce, beezduszni sku..ele i wstym mi za siebie ze tez jestem lejarzem (choc za tako pensje to lepiej piorem zamiatac ulice, A spoleczenstwo rozbestwione. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend tyle to my wiemy nie bedac lekarzami.. 27.12.07, 12:07 zamiast opowiadac banaly ZAPROPONUJ rozwiazanie - jestes w koncu blizej w temacie. Dam przyklad: jako osoba nie zwiazana bezposrednio ze sluzba zdrowia proponuje zerwac z mitem bezplatnej sluzby zdrowia. Ale kto bedzie mial do tego jaja - to przeciez barbarzynstwo, okradanie biednych obywateli, podciecie galezi na ktorej siedza lekarze itp. itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy 37,50 zł za godzinę pracy? 27.12.07, 10:39 Kurcze, rzucam stolicę, w któ?ej płaci się 4,50 za godzinę pracy ochroniarza. Może nawet zostanę ochroniarzem? Zarobię więcej, niż mam w dużym międzynarodowym koncernie teraz... "Za 12-godzinny dyżur ochroniarza pogotowie zapłaci 450 zł brutto. Rocznie 164 tys. zł. Dużo. " Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Świętoszki od pavulonu z Łodzi 27.12.07, 10:42 dlaczego teraz się zrobili tacy delikatni. złodzieje mafia lekarsko- pielęgniarska Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: 37,50 zł za godzinę pracy? 27.12.07, 11:43 naprawdetrzezwy napisał: > Kurcze, rzucam stolicę, w któ?ej płaci się 4,50 za godzinę pracy > ochroniarza. > Może nawet zostanę ochroniarzem? > Zarobię więcej, niż mam w dużym międzynarodowym koncernie teraz... > > "Za 12-godzinny dyżur ochroniarza pogotowie zapłaci 450 zł brutto. > Rocznie 164 tys. zł. Dużo. " =============================================== Naprawde trzezwy? Najarales sie, jak szczerbaty na suchara. Przeczytaj jeszcze raz: Pogotowie zaplaci FIRMIE, a nie ochroniarzowi. Jak znam zycie, jesli ochroniarz dostanie 1/4 tej kwoty, to bedzie zadowolony. Reszta pojdzie w kieszen wlasciciela i podatki, z ktorych on sam nie zaplaci nawet grosika. Za wszystko zaplaci Klient, czyli Pogotowie. Tylko gdzie firma ochroniarska znajdzie oczekiwanych komandosow za takie psie pieniadze, ktorzy jeszcze ze swojej pensji musza odprowadzic conajmniej ZUS? Panie i Panowie Ochroniarze! Nie dajcie sie robic w bambuko! Rejestrujcie jedno-dwuosobowe Firmy uslugowe i pracujcie dla siebie. Dla wlasnej i Klienta korzysci. Latwo obliczyc, ze nawet dajac oferte dumpingowa na podobne uslugi, caly zysk pojdzie do Waszych kieszeni, a nie nic nie robiacego wlasciciela. Nie najmujcie sie do roboty za dziadowski grosz. W koncu to Wy codziennie nadstawiacie swoje lby, a Wasi pracodawcy woza dupy wypasionymi brykami. Oni nawet nie maja pojecia o minimum waszej strssujacej robocie, a relaksuja sie w najlepszych kurortach. Rejestrujcie wlasne firmy, targujcie sie o ceny. Ja ze szwagrem zaoferowlibysmy np. 400 ZLN za 12-godzinna ochrone, czyli 2800 tygodniowo dla kazdego. Oczywiscie, ze na poczatku trudno i ciezko, ale syn szwagra wzialby weekendy, i tez pociagnal jako-tako. A takich firm jak Pogotowie, jest w Polsce tysiace. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy jesteś sprawny umysłowo inaczej? 27.12.07, 12:48 Jakie to ma znaczeni KOMU zapłacą 37,50 za godzinę dyżuru? Oni to i tak zapłacą, i tak. Z TWOJEJ i mojej kieszeni. Trzeba raz jeszcze? Pogotowie zaplaci 37 zl i pięćdziesiąt groszy za godzinę pracy faceta ubranego w czarny mundur. Takiego, który zazwyczaj dostaje 4,50 za godzinę. Jesteś debilem sądzącym, że to nie jest wyrzucanie twoich pieniędzy w błoto? Zdarza ci się myśleć kiedykowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
grba 20 lat temu 27.12.07, 12:14 Na studiach dorabiałem sobie jako sanitariusz w izbie przyjęć szpitala chirurgicznego. Praca była dla odpornych, bo nie tylko oglądało się ludzi po strasznych wypadkach, ale codziennością byli niebezpieczni dla lekarzy i personelu medycznego pijacy, furiaci, wariaci, ćpuny. Pielęgniarkę przełożoną pacjent poczęstował stołkiem w głowę i zaczął dusić... Odpowiedz Link Zgłoś
seminanec Re: 20 lat temu 27.12.07, 12:23 Połowa lekarzy nawet pacjentowi pomóc nie potrafi (bez łapówki czyli prywatnej wizyty ) A nawet na prywatnej wizycie są często problemy A taki murzyn z Afryki lepiej leczy jako lekarz ! Po co mi ten patriotyzm cały ? Niech się zapiszą na kurs Samoobrony , oczywiście nie mówię o partii politycznej która daje prace za seks . Odpowiedz Link Zgłoś
ozjasz_szechter ^^^^ Pijanych zostawic na ulicy !!!!!! ^^^^^ 27.12.07, 12:29 Sami sa sobie winni, nikt im sie schlac nie kazal. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Jak zwykle PiS winny 27.12.07, 12:35 PiS to taka ofiara do kopania. Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Pogotowie pod ochroną 27.12.07, 12:38 Takim takie zachowania powinno wybijać z kretyńskich łbów PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ. Zero tolerancji, założyć szwy i do żłobka, a potem pod sąd o napad. I nie ma zmiłuj, jak po wódzie górna granica kary! Odpowiedz Link Zgłoś