kkap POpaprańcy, stuknijcie się w mózgi... 28.12.07, 10:08 Bo jak czytam rzeczy typu koalicja PiS-LiD to mnie krew zalewa. To, że w opozycji znalazły się dwie skrajnie różne partie to fakt, a wypływa on z tego, że Polacy po raz kolejny dali się nabrać prawicy - bo PO to bliźniacza partia PiS wywodząca się z podobnego środowiska. Jeżeli partia rządząca chce przejąć media publiczne, to logicznym jest chyba, że opozycja będzie dążyć do zablokowania tej ustawy. Przypominam, że miniony fakt, iż PiS rządził jak rządził, nie zmienia obecnego faktu, że LiD jest opozycją wobec PO (z którym aż takiej kosy jak PiS nie ma) i nie będzie wspierać negatywnych działań rządu prawicowego. Opinie iż LiD nie chce wolnych mediów mnie po prostu powalają na ziemię ze śmiechu. Ja popieram LiD, ale mam na tyle rozumu, że wiem, że gdyby LiD tylko mógł to by je zawłaszczył. Tak zrobiłaby dokładnie każda partia, tak samo jak każda partia rządząca będzie dążyć do jak najdokładniejszej kontroli służb specjalnych i tam gdzie to możliwe używania ich do celów politycznych. Wyjdźcie ludzie ze świata bajek i idei jaki wam w mózgach narobił populista Tusk. To jest polityka i pewne kwestie tu się nie zmieniają... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: POpaprańcy, stuknijcie się w mózgi... 28.12.07, 10:25 kkap napisał: > Jeżeli partia rządząca chce przejąć media publiczne, to logicznym jest chyba, że opozycja będzie dążyć do zablokowania tej ustawy. Ale ponieważ partia rządząca wcale nie chce przejmować tych mediów, zatem to co napisałeś jest nie tylko nielogiczne ale i bzdurne. PO chce UWOLNIENIA mediów publicznych od wpływu polityków, również swoich. A osiągnąć to można przez prywatyzację. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: POpaprańcy, stuknijcie się w mózgi... 28.12.07, 10:41 kkap napisał: Ja popieram LiD, ale mam na tyle rozumu, że wiem. W tym zdaniu tylko pierwsza częśc jest prawdziwa. Przykro mi fakty mówią same za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: POpaprańcy, stuknijcie się w mózgi... 28.12.07, 11:25 Chłopczyku, wyjdź z polskiego grajdołka, zobacz jak wyglądają media publiczne na przykład w Wielkiej Brytanii, i przekonasz się, że to nie jest żaden "świat bajek i idei". To raczej Ty przestań słuchać otumanionych kretynów w rodzaju Kaczora czy Olejniczaka (siebie są warci, prawdę mówiąc), i zobacz, że świat polityki, przy odrobinie dobrej woli, można urządzić zupełnie inaczej, niż zrobili to pospołu partacze z SLD i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ....w ich glowach siedzi Michnik...... 28.12.07, 11:50 a oni tylko powtarzaja bezmyslnie Michnikowe nowiny z Gazety Wazeliniarskiej takze nie wymagaj za wiele od fanow POkrak Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....w ich glowach siedzi Michnik...... 28.12.07, 12:34 hrabia-monte-christo napisał: > a oni tylko powtarzaja bezmyslnie Michnikowe nowiny z Gazety > Wazeliniarskiej > > takze nie wymagaj za wiele od fanow POkrak No to jak to jest panie posle, Michnik slyszalem, ze jest lewuchem od LiD-u wiec powinien teraz przyklaskiwac PiSduchom, prawda ? Dlaczego wiec tego nie robi ? :D P.S. Nie powtarzaj glupcze bezmyslnie "instrukcji" napisanych ci przez madrzejszych w partii, bo robisz sie nie tyle glupszy, co podlejszy...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 10:10 presentation1 napisał: > Nie oszukujmy sie.PO chce po prostu przejac telewizje (...) Nie oszukujmy się: po prostu PiS i SLD mają dokładnie taką samą wizję mediów publicznych, które ich zdaniem powinny służyć władzy na dwóch łapkach. Po prostu Kaczyński traktuje TVP i Polskie Radio dokładnie tak samo, jak komuchy: jak prywatny folwark. Nie oszukujmy się: prezes Urbański niczym się nie różni od prezesa Kwiatkowskiego (poza oczywiście tym, jaka partia go wepchnęła na stołek i jaką partię on wspiera. Nie oszukumy się: PiS coraz mniej różni się od SLD. A Ziemkiewicza nie cytuj, bo - przy całym szacunku dla wielu jego znakomitych tekstów - na tyle zaangażował się emocjonalnie w PiS, że teraz będzie usprawiedliwiał i racjonalizował (trudne słowo) każde PiSowskie draństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kkap Dodam jeszcze... 28.12.07, 10:15 ...że i tak pozycja PO w mediach będzie niesamowicie mocna, bo to co odp...la TVN to jest dla mnie dokładnie to samo co robi TRWAM, tylko że w TVN agituje ostro pod PO. Wiecie co pokazywali ostatnio w TVN24? Strajkujące obecnie pielęgniarki, a następnie sceny sprzed kilku miesięcy kiedy premier Kaczyński nie mógł się z nimi dogadać. Premier Tusk nawet nie zaczął rozmów ale o tym to się nie mówi. PO ma jeszcze czelność krytykować PiS za sytuację w służbie zdrowia, mówić, że PiS zastawił im minę w postaci norm dot. czasu pracy lekarzy. Cholera, przecież nt. mówi coś dyrektywa unijna która była znana hohoho i jeszcze dalej. Niech odważny Tusk skrytykuje Unię a nie Kaczyńskiego. Myślałem, że odsunięcie PiSu od władzy pchnie Polskę chociaż o milimetr do przodu, teraz przekonuję się, że PO to jeszcze głębsze dno. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Dodam jeszcze... 28.12.07, 10:30 > ...że i tak pozycja PO w mediach będzie niesamowicie mocna, bo to co odp...la > TVN to jest dla mnie dokładnie to samo co robi TRWAM, tylko że w TVN agituje > ostro pod PO. oczywiście jako typowy tendencyjny pisior nie zauważasz faktu, że TVN ma zasięg 1% a Trwam ma zasięg 50%, bo jej nadajniki są na każdej wieży kościelnej. Jak również nie zauważasz faktu, że TVN jest stacją komercyjną i musi się utrzymywać z reklam, na które zasadniczy wpływ ma oglądalność a oglądalność zależy od tego jak jej profil polityczny trafia w oczekiwania telewidzów. Tymczasem TRWAM jest dotowana ponieważ przyznano jej status nadawcy społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dodam jeszcze... 28.12.07, 10:44 pe1 napisał: > > ...że i tak pozycja PO w mediach będzie niesamowicie mocna, bo to co odp. > ..la > > TVN to jest dla mnie dokładnie to samo co robi TRWAM, tylko że w TVN agit > uje > > ostro pod PO. > > oczywiście jako typowy tendencyjny pisior nie zauważasz faktu, że TVN ma zasięg > 1% a Trwam ma zasięg 50%, bo jej nadajniki są na każdej wieży kościelnej Pomyłka to nie PISoir to Komuch. Sam widzisz jak trudno ich pomylić, na pierwszy rzut oka są nie do rozróżnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Dodam jeszcze... 28.12.07, 10:50 pe1 napisał: > Jak również nie zauważasz faktu, > że TVN jest stacją komercyjną > i musi się utrzymywać z reklam, > na które zasadniczy wpływ ma oglądalność > a oglądalność zależy od tego jak > jej profil polityczny trafia w oczekiwania telewidzów. > Tymczasem TRWAM jest dotowana > ponieważ przyznano jej status nadawcy społecznego. Skąd wiesz czy tvn nie jest dotowana ? TRWAM nie ma statusu jaki jej przypisujesz Taki status ma Radio MARYJA. Z punktu widzenia prawa mają taki sam status. Prawda nie jest popularna. Na kłamstwie robi sie lepsze interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
demokrex PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 10:26 I tylko dziwie sie PD że firmuje nadal LID swoim D. przecie oni zapomnieli już co to demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kacper31 Olejniczak z Kaczyńskim, to jakaś bzdura 28.12.07, 10:28 Wymyślona przez Dziennik. LiD na pewno nie będzie wspierał PiS Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Olejniczak z Kaczyńskim, to jakaś bzdura 28.12.07, 10:45 kacper31 napisał: > Wymyślona przez Dziennik. LiD na pewno nie będzie wspierał PiS O! kolejny zwolennik LIDu wyrażnie zdziwiony braterskim sojuszem Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Olejniczak z Kaczyńskim, to jakaś bzdura 28.12.07, 11:37 A niby dlaczego nie?? Przecież to partie o podobnym programie i praktyce politycznej. Różnią je jedynie kwestie lustracji i stosunku do Kościoła Katolickiego. Statystyka głosowań sejmowych jasno pokazuje, że SLD (bo tym w istocie jest LiD) w sprawach gospodarczych głosuje tak jak PiS. W kwesti zawłaszczania państwa i partykularnych interesów też są podobne, choć w tej dziedzinie zawsze jedna partia jest za a druga przeciw, zalezżnie od tego która akurat jest u władzy. Z racjonalnego punktu widzenia nie ma przeciwskazań do tego, by się wspierały czy tworzyły koalicję. Ale na dłuższą metę to niemożliwe, bo zawsze najbardziej zwalczają się różne frakcje tego samego nurtu. W tym przypadku katobolszewicy i mienszewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dosad PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 10:36 Nie mogę uwierzyć, że ci, którzy najbardziej napadali na PIS, teraz chcą się dogadać w sprawie mediów publicznych ze swoim śmiertelnym wrogiem, który nie jest wcale wrogiem, kiedy chodzi o wpływy w tvp. Kiedy lewica miała pełną władzę w państwie, wtedy nie wahała sie zawłaszczyć całkowicie mediów publicznych a szczególnie tvp-w tej sprawie nie jest lepsza od PIS i może dlatego tak dobrze im się rozmawia i wspólnie pracuje przeciwko PO. To obrzydliwe! Projekt ustawy o tvp autorstwa PO wydaje się być oparty na zdrowych zasadach-przede wszystkim odpolitycznić i dać tvp ludziom kompetentnym w dziedzinie mediów, kultury i zarzadzania. Lewica, która teraz jest "pikusiem" w Parlamencie, wciska się do mediów nawet za cene sojuszu ze znienawidzonym PIS! Walka o władze za wszelką cene-oto główna dewiza lewicy.Premier Tusk ma zasady moralne a jego przeciwnicy ani trochę. Myślałam, że się czegoś nauczyli i przeszli jakieś oczyszczenie, ale nic z tego. Niech ich piekło pochłonie! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Mam dla Ciebie dobrą wiadomość. 28.12.07, 10:54 W Polsce działa ca 50 egzorcystów. Odpowiedz Link Zgłoś
archeus_pl Cóż zawsze uwarzałem że popłuczyny po SLD 28.12.07, 10:51 i innych "czerwonych" są ideologicznie i praktycznie bezpłodne.Ale czemu się tu dziwić jedna partia wywodzi się w prostej linii z pzpr czyli byłej partii totalitarnej a pis partią totalitarną był i zamierza być swój swojego zawsze pozna i niestety pis połknie lid jak samoobronę i lpr.Cóż lid popełniło polityczne samobójstwo popełniło jeszcze większy błąd niż po ponieważ w nicość idą wszelkie krytyki pisu przez lid.Śmieszne ale lidowi zawsze brakowało przywódców niech ta partia przestanie juz istnieć "panu z pakerni już dziękujemy" Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Sprzedajne panienki z PiS-u. 28.12.07, 10:59 Prezes Kłamczyński z "komunistami" się dogadał? Z "czerwonymi"? To jest właśnie ideowość prezesa i jego przydupasów. Nędzne kmiotki z Was, pisuary. Odpowiedz Link Zgłoś
demokrex Re: Jakos mało " PISmaków" na forum, wstydzą się 28.12.07, 11:19 Hehe,oni sie nie niewstydza tylko sie dziwią co sie to porobiło. Ale masz racje,strasznie dziś mało PIeSków,kiepsko ujadają. Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: Sprzedajne panienki z PiS-u. 28.12.07, 11:19 Swoją drogą, LiD też daje radę. Że po SLD żadnych moralnie słusznych odruchów nie należało się spodziewać, to jasna sprawa. Ciekaw za to jestem, co do powiedzenia mają na przykład panowie Borowski i Filar. Będziecie żyrować taki układ, poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Sprzedajne panienki z PiS-u. 28.12.07, 11:24 teofil.awers napisał: > Swoją drogą, LiD też daje radę. Że po SLD żadnych moralnie słusznych > odruchów nie należało się spodziewać, to jasna sprawa. Ciekaw za to > jestem, co do powiedzenia mają na przykład panowie Borowski i Filar. > Będziecie żyrować taki układ, poważnie? Popatrz jak łatwo jest otrzymać świadectwo poprawności politycznej. Wystarczy wygrać wybory i wszystko idzie w niepamięć. Ale to zabawa na krótką metę. Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: Sprzedajne panienki z PiS-u. 28.12.07, 11:29 Wybacz kolego, ale niezbyt pojąłem, co takiego "idzie w niepamięć". Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Sprzedajne panienki z PiS-u. 28.12.07, 11:34 teofil.awers napisał: > Wybacz kolego, ale niezbyt pojąłem, co takiego "idzie w niepamięć". Na przykład działalność trio: K. Miodowicz, W. Brochwicz i A. Jarucka. Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: Sprzedajne panienki z PiS-u. 28.12.07, 11:40 Ciekawa sprawa! Zechcesz mi powiedzieć, co to ma wspólnego z zawłaszczaniem mediów publicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Sprzedajne panienki z PiS-u. 28.12.07, 11:48 teofil.awers napisał: > Ciekawa sprawa! Zechcesz mi powiedzieć, co to ma wspólnego z > zawłaszczaniem mediów publicznych? Chętnie. W walce o władzę wszystkie chwyty są dozwolone a "Bóg jest zawsze po stronie silniejszych batalionów" (to już Napoleon Bonaparte). Różnica pomiędzy PiS a PO polega na tym, że jedni są wyznawcami kościoła toruńskiego a drudzy łagiewnickiego. Jedni mają Nelly a drudzy Jasia Marysię. I takie tam drobiazgi personalne. Natomaist w sprawie CBA już się nie różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: Sprzedajne panienki z PiS-u. 28.12.07, 11:59 Bez dwóch zdań, niezwykle zajmujące i inspirujące są Twoje przemyślenia dotyczące CBA i Kościoła łagiewnickiego, obawiam się natomiast, że nieco nie zrozumiałeś zadanego Ci pytania. Zresztą, od razu nie zrozumiałeś - pewnie po prostu nie dosłyszałeś. Powtorzę więc: zechcesz mi powiedzieć, co Napoleon Bonaparte, Kościół toruński i łagiewnicki i Jaś Marysia mają wspólnego z zawłaszczaniem mediów publicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Sprzedajne panienki z PiS-u. 28.12.07, 12:19 Pisałem o tym ale byłeś uprzejmy nie zauważyć. Cały ten zespół spraw/działań służy zdobyciu i utrzymaniu pełni władzy. Przy jednoczesnym wmówieniu "ciemnemu ludowi", że to z u p e ł n i e nowa jakość. A słowo zawłaszczanie jest tak pojemne jak słowo "układ". A media to bardzo dochodowy interes, w każdym tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
demokrex PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 11:12 Oooo co ja widze,nova przystawka pIsU jednak się przyjeła (nie ma odrzutów) Jakoś mnie to nie dziwi,poprostu była zgodność zachowana przed przeszczepem (aby powikłań nie było) Oj Wojtusiu będzie ci sie odbijać i dostaniesz niezłej kolki jak PIeS zacznie pompować,Wypompuje jak każdą inną przystawke i wypluje. Co do mediów publicznych:Dwa lata temu pis zrobił takie czystki w tv i radio,że nie było co zbierać (wiem bo mam znajomych którzy wylecieli za niepoprawność polityczną z radia publicznego)powstały rady programowe pisu i na każdym programie był jarek (albo brat). Od dwóch lat nie opłacam abonametu r/t ponieważ nie mam zamiaru utrzymywać trybuny pisu w postaci mediów. wiem powtarzam się Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 11:29 Jesli LiD będzie sie kumał z PiS w sprawie mediów skończy żałośnie, jak Miller i Lepper. Czy Olejniczak tego nie rozumie? Przestanie istnieć. Straci poparcie ostatnich wiernych zwolenników. Poza tym ja mam dostep do 500 kanalów TV i tysiecy przez Internet. Niezwykle rzadko zaglądam na kanały zawłaszczone przez PiS. Nigdy nie oglądam kanałów politycznych w jakichkolwiek mediach. Czasy sie zmieniły, a młode kierownictwo LiD tego nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacper31 PiS "Dziennikiem" chce skłócić PO z LiD 28.12.07, 11:32 Nikt w LiD nie potwierdza spotkania Kaczora z Olejem Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Brawo PiS! Do zloba z kazdym wam po drodze! 28.12.07, 11:39 Nie pierwszy raz PiS udowadnia, ze dla zachowania stolkow dogada sie z KAZDYM, doslownie z kazdym. Samoobrona i LPR to byl pikus, dopiero teraz widzimy, do czego zdolny jest Pis. Oto na naszych oczach Kaczynski kladzie podwaliny pod przyszla koalicje PiS-LiD. Z kazda szmata, byle do wladzy, prawda, Jarku? Zwolennikom PiS gratulujemy nowego, wiarygodnego sojusznika, ktory - jak wiadomo - rece i intencje ma czyste jak nikt inny w polskiej polityce. -- 21.10.2007. Poczatek konca PiS. 8.12.2007. Kongres. PiS siega dna. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Koalicja SLD-owskich pomyj z PIS-owskim szambem 28.12.07, 11:41 Olejniczak jest żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 11:45 O rany! Przecież to coś na wzór paktu Ribbentrop-Mołotow. Prędzej czy później LiD PiS-owi albo PiS LiD-owi wbije nóż w plery. I bardziej stawiam na drugi wariant. Poza tym PiS nie jest aż taki biedny w dostępie do mediów nie jest. Murem stoi za nim koncern medialny Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l bo kupy nikt nie ruszy 28.12.07, 11:47 i niech święta Ubecja czuwa nad nami Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ....miedzynarodowke spiewaja Twoje POkraki w Wawie 28.12.07, 11:52 ale to Ci juz fanie rozowych nie przeszkadza co ? bo swoi sa u koryta z komuchami - wiec to piekne i wspaniale co Kali ? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: ....miedzynarodowke spiewaja Twoje POkraki w 28.12.07, 11:56 gdzie widzisz komuchów u koryta? prócz tych którzy jeszcze się kurczowo trzymają i trzeba im ryje odcinać jestem fanem czerwonego i rożowego na strzelnicy, wszystko jedno czy pis czy sld czy inna komunistyczna szuja Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l tow Jarosław na 1 sekretarza KC SLD LID 28.12.07, 11:51 a Wojtuś Olejniczak na szefa PIS brawo czerwone świnki Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_stargard PO to to samo co PiS 28.12.07, 11:50 Dlaczego podnosi się raban, gdy raz, PiS i SLD razem coś chcą zdziałać, a dlaczego milczy się gdy PO i SLD w regionach wręcz rządzi razem. Nie podam przykładu z Warszawy bo o tym wszyscy już wiedzą i widzą. Ale ot chociażby przykład z prowincji, a dokładnie ze Szczecina. Po wymieniło Prezesów ZUS-ów w 14 z 16 województw. W Szczecinie na swoje stanowiska do ZUS-u wrócili starzy komuchowie, którzy teraz będą działać na zlecenie PO. Mało tego, jeden z najważniejszych PO-wców z Zachodniopomorskiego powiedział najwazniejszemu PiS-owci z Zachodniopomorskiego, że jeden z prezesów państwowej spółki został zwolniony za to, że był kolegą z klasy PiS- owca. Nazwisk nie podaje, bo ludzie z zachodniopomorskiego raczej wiedzą o kogo chodzi. Jesli myślicie że PO jest czystsze niż PiS to się bardzo mylicie, poprostu PO robi wszelkie przekręty bardzo cicho, a media komercyjne pomagają im w tym, w ogóle o tym nie pisząc. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: PO to to samo co PiS 28.12.07, 11:55 > Po wymieniło Prezesów ZUS-ów PiS wstawil BMW durniow na prezesow, to trzeba ich wymienic, zeby nie marnowali publicznych pieniedzy. Tak trudno to pojac? -- f. 21.10.2007. Poczatek konca PiS. 8.12.2007. Kongres. PiS siega dna. Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: PO to to samo co PiS 28.12.07, 12:04 Niestety, rozumienie najprostszych politycznych zdarzeń po raz kolejny przekracza możliwości tutejszych dyskutantów. Czasem można się załamać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodywyksztalconylewak Brawo Panie Doktorze Wojciechu Olejniczaku Trzymac 28.12.07, 11:53 i nie popuszczac. Razem LEWICA bedzie silna jak nigdy. Za 4 lata przejmujemy Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodywyksztalconylewak Cudownie - najwazniejsze kwestie sa zalezne od SLD 28.12.07, 11:55 Przy kontrowersyjnych kwestiach wszystko jest zalezne od SLD. EXTRA teraz juz my - SLD podejmujemy decyzje w kluczowych elementach a za 4 lata przejęcie i odbudowa Polski Odpowiedz Link Zgłoś
parob PO - Prawo Omijamy, to jacyś faszyści a nie partia 28.12.07, 12:04 Jak sami się przynzają, że wprowadzą komisarza, jak im się nie uda zgodnie z prawem przejąć. Tak samo jak z kamińskim. Piterze się wydaje, że się nie nadaje na szefa CBA, to należy go zwolnić. Prawo - sądy, komisje - cokolwiek o czym PO mówiła tak głośno przez dwa lata. Przypomnijecie, kedy to PiS tak bezczelnie chciał naginać prawo? Zmieniali ustawy - to tak, ale nie robili żadnej "falandyzacji" czy też schetynizacji prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 12:04 presentation1 napisał: > Nie oszukujmy sie.PO chce po prostu przejac telewizje.Zrobili czystki juz wszed > zie.Brzmi to teraz wymiana.Nawet w tekscie pisza-Świadoma szykujących się przes > zkód w przejęciu TVP Platforma myśli już o wprowadzeniu do telewizji komisarza > Nic dodac,nic ujac.Zauwazyli ze nie dadza rady przejac tv Trwam to skok na tvp. W przeciwienstwie do komunizmu, w demokracji media sa niezalezne od polityki, tak wlasnie planuje zrobic platforma, odpolitycznic telewizje odbieracjac postkomunistom wplywy w niej, wyszlo przy tym na jaw to co bylo juz od dawna wiadomo, a mianowicie to lesiu esbeku, ze PiS to taka sama postkomuna jak SLD...:DDDDDDDDDDDDDD Boj to jest wasz ostatni..... la la laaaaa laaa laaa laaaaaaaaaaa... To zwiazek wasz braaaaaatniiii, la lalalala bu ha ha ha h ahahahahahahahahahahahah aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ....PO=POkomuna-typu agent Boni itp.... 28.12.07, 12:20 to dlatego POkomuchy tak sie boja lustracji - bo wyjdzie w koncu ilu z nich sobie geby wyciera Solidarnoscia - a w rzeczywistosci byla zwyklymi kapusiami komunistycznych sluzb, ktorzy sprzedawali kolegow z podziemia dla powstrzymania POlszewii w mediach - gdzie w prywatnych to 300 % wazeliny dla Tusia wyrabiaja - publicznych - trzeba koniecznie powsztrzymac przejecie przez POkraki takze mediow publicznych - zeby nie bylo jak w PRLu - jedna partia Herr Thuske i zastepy klakierow wlazacych mu codziennie z wazelina w tylek takze w TVP cale szczescie SLD i PSL to rozumieja - wiec POkraki moga tylko pomarzyc o przejeciu mediow publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ....PO=POkomuna-typu agent Boni itp.... 28.12.07, 12:27 hrabia-monte-christo napisał: > to dlatego POkomuchy tak sie boja lustracji - bo wyjdzie w koncu ilu > z nich sobie geby wyciera Solidarnoscia - a w rzeczywistosci byla > zwyklymi kapusiami komunistycznych sluzb, ktorzy sprzedawali kolegow > z podziemia. ------------------------------------------ a Ci ich wymienię a ty sobie policz : Kryże , Czabański, Urbański, Targalski, Jaśiński, Wasserman, Karski ... > > dla powstrzymania POlszewii w mediach - gdzie w prywatnych to 300 % > wazeliny dla Tusia wyrabiaja - publicznych - trzeba koniecznie > powsztrzymac przejecie przez POkraki takze mediow publicznych - zeby > nie bylo jak w PRLu - jedna partia Herr Thuske i zastepy klakierow > wlazacych mu codziennie z wazelina w tylek takze w TVP ----------------------------------------------------------- Co tak trzęsiesz dipą, jesteś miłośnikiem Urbańskiego czy Koteckiej. Boisz się utraty posady jak znikną te ikony "niezależnosci" dziennikarskiej ? > ------------------------------------------------------ > cale szczescie SLD i PSL to rozumieja - wiec POkraki moga tylko > pomarzyc o przejeciu mediow publicznych Zapomniałeś dodać PIS ( znaczy się posady i stołki) Ludzie ja nie mogę, buacha cha cha , czytaliście to. dekomunizaję do spółki z komuchami pan hrabia wymyślił, ojej Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ....PO=POkomuna-typu agent Boni itp.... 28.12.07, 12:32 fanie rozowych - a z kim Twoi pupile - POkraki przefarbowane z Mumii Wolnosci trzymaly sztame w mediach publicznych za rzadow AWSu co ? to Ci przypomne - z komuchami z SLD pko- rzadowi AWS to teraz POkraki zobacza jak to jest i nie porownuj szeregowych czlonkow PZPRu do SBckich kapusi Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ....PO=POkomuna-typu agent Boni itp.... 28.12.07, 12:37 Panie Hrabio, nie wypada wykazywać że z matematyki ma Pan braki. Pytanie z jedną niewiadomą, co w czasie stanu wojennego robił Jarosław Kaczyński (najukochańsz przywódca pisowskiej menażerii). Pytanie jest naprawdę istotne w kontekście rysującej się czarno- czerwonej koalicji, i tego co powiedział w płomiennym przemówieniu na partyjnej masówce w stoczni gdańskiej - My stoimy tam gdzie wtedy..... hrabia-monte-christo napisał: > fanie rozowych - a z kim Twoi pupile - POkraki przefarbowane z Mumii > Wolnosci trzymaly sztame w mediach publicznych za rzadow AWSu co ? > to Ci przypomne - z komuchami z SLD pko- rzadowi AWS > > to teraz POkraki zobacza jak to jest > > i nie porownuj szeregowych czlonkow PZPRu do SBckich kapusi Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....PO=POkomuna-typu agent Boni itp.... 28.12.07, 12:45 hrabia-monte-christo napisał: > fanie rozowych - a z kim Twoi pupile - POkraki przefarbowane z Mumii > Wolnosci trzymaly sztame w mediach publicznych za rzadow AWSu co ? > to Ci przypomne - z komuchami z SLD pko- rzadowi AWS > > to teraz POkraki zobacza jak to jest > > i nie porownuj szeregowych czlonkow PZPRu do SBckich kapusi Jedna z takich pokrak AWS-u jest obecny prezydent RP lech kaczynski, niegdys minister sprawiedliwosci w rzadzie AWS, co do Unii Wolnosci to PO nie poszla na koalicja czy jakakolwiek wspolprace z nia, co szkoda, bo partia ta musiala oddac sie SLD, dzisiaj PiS oddalo sie LSD, co znaczy, ze PiS-SLD i UW sa jednoscia w boju o grabiez mienia publicznego jakim jest TVP...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ....PO=POkomuna-typu agent Boni itp.... 28.12.07, 13:11 to Michnik nie napisal ze Unia Wolnosci to byla Unia Demokratyczna i Tuskowy Kongres Liberalno Demokratyczny ? dopiero potem Herr Thuske uciekl z tonacego okretu i podczepil sie pod inicjatywe Olechowskiego jak Tusek ze swoim KLD trzymali z komuchami p-ko AWS-owi to bylo pieknie i wspaniale; dopiero teraz Michnik zaczyna drzec jape - oto jego obiektywnosc na nic jego ujadanie - POkraki zobacza na wlasnej skorze jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....PO=POkomuna-typu agent Boni itp.... 28.12.07, 13:20 hrabia-monte-christo napisał: > to Michnik nie napisal ze Unia Wolnosci to byla Unia Demokratyczna i > Tuskowy Kongres Liberalno Demokratyczny ? dopiero potem Herr Thuske > uciekl z tonacego okretu i podczepil sie pod inicjatywe Olechowskiego > > jak Tusek ze swoim KLD trzymali z komuchami p-ko AWS-owi to bylo > pieknie i wspaniale; dopiero teraz Michnik zaczyna drzec jape - oto > jego obiektywnosc > > na nic jego ujadanie - POkraki zobacza na wlasnej skorze jak to jest Posluchaj no panie posle, chcesz pan rozmawiac z ludzmi to zacznij gadac jak czlowiek a nie jak gowniarz, co to znaczy, ze ci czy tamci trzymali z tymi czy tamtymi, w polityce panie gowniarz sa uklady, a te uklady zawsze byly takie, ze PiS i SLD szly ramie w ramie, w okresie rzadu Belki tworzac koalicje parlamentarna, podczas ostatnich wyborow razem szli przeciw PO, dzisiaj oficjalnie z beszczelnoscia plujac Polakom w twarz tworza uklad z SLD by nie pozwolic na odpolitycznienie mediow bo to nie pozwoli im na rozkradanie publicznych pieniedzy jakie daje im nielegalne i niedemokratyczne upolitycznienie TVP...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....PO=POkomuna-typu agent Boni itp.... 28.12.07, 12:39 hrabia-monte-christo napisał: > to dlatego POkomuchy tak sie boja lustracji - Nie POkomuchy tylko postkomuchy z SLD i PiS ktore udawadniaja nam wlasnie, ze maja dokladnie te same interesy i nic, ale to zupelnie nic ich nie rozni...:DDDDDDDDDDDDDDDDD Przypominam ci tylko komuchu, ze nikt inny jak wyplochy bracia kaczynscy piszac swoja ustawe bubla spowodowali, ze lustracja na dlugi okres czasu zostala zablokowana, to sa fakty psi synu ktorych zaszczekac nie potrafisz :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ......bylyby obiektywne jak teraz GWno.... 28.12.07, 12:13 czy 200% wazeliny dla Tusia i jego POkrak; to samo pozostale 95 % tzw. obiektywmnych - czyli wazeliniarzy POKrak - mediow za to teraz jest rownowaga - Ty mozesz sobie czytac GWno,a zwolennicy PISu rzepe Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Komuch ciągnie do komucha 28.12.07, 12:16 Kaczyński już tak ma: Lepper, Giertych, Olejniczak... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ...i dlatego POkraki sa w koalicji z SLD w stolicy 28.12.07, 12:22 ale o tym juz Michnik nie napisal,wiec pewnie stad Twoja skleroza - brak wytycznych od Wybiorczej nawet jednak SLD rozumie,ze nie wolno dopuscic, zeby POkraki przejely wszystkie media w POlsce - bo prywatne juz w 95% to Tuskowi wazeliniarze Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Komuch ciągnie do komucha 28.12.07, 12:48 cyklista napisała: > Kaczyński już tak ma: Lepper, Giertych, Olejniczak... No i trzeba tu jeszcze dodac kwasniewskiego ktory w boju o glosy wyborcze bardziej wspomagal jaroslawa kaczynskiego niz swoja partie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 12:21 Oni są gotowi przejść na islam, żeby tylko się załapać na choćby odrobinę władzy. Na tym polega ta ich moralna polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ......pasuje jak ulal do POkrak...... 28.12.07, 12:24 pilsko1 napisała: > Oni są gotowi przejść na islam, żeby tylko się załapać na choćby > odrobinę władzy. Na tym polega ta ich moralna polityka. jak nie beda mogli zmienic ustawy to chociaz komisarza wprowadza w koncu Donaldu juz obiecal kolesiom cieple posadki w TVP i polskim radiu - i co im teraz powie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ......pasuje jak ulal do POkrak...... 28.12.07, 12:52 hrabia-monte-christo napisał: > pilsko1 napisała: > > > Oni są gotowi przejść na islam, żeby tylko się załapać na choćby > > odrobinę władzy. Na tym polega ta ich moralna polityka. > > jak nie beda mogli zmienic ustawy to chociaz komisarza wprowadza > > w koncu Donaldu juz obiecal kolesiom cieple posadki w TVP i polskim > radiu - i co im teraz powie ? Donald chce odpolitycznienia, czyli odebrania wszelkich posad "kolegom" swoim, kaczynskiego czy olejniczaka, i to komuchu tak bardzo cie boli...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 12:29 pilsko1 napisała: > Oni są gotowi przejść na islam, żeby tylko się załapać na choćby > odrobinę władzy. Na tym polega ta ich moralna polityka. Na szczęscie nie muszą tego robić, toruński Imam podpiera swoją nauke "Nowym Testamentem" Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 12:29 pilsko1 napisała: > Oni są gotowi przejść na islam, żeby tylko się załapać na choćby > odrobinę władzy. Jaką masz gwarancję, że PO zrobi l e p s z ą telewizję? > Na tym polega ta ich moralna polityka. A myślałem, że na sprawie A. Jaruckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 12:33 A to można zrobić jeszcze gorszą TV? . remez2 napisał: > pilsko1 napisała: > > > Oni są gotowi przejść na islam, żeby tylko się załapać na choćby > > odrobinę władzy. > Jaką masz gwarancję, że PO zrobi l e p s z ą telewizję? > > Na tym polega ta ich moralna polityka. > A myślałem, że na sprawie A. Jaruckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 12:38 tw_wielgus napisał: > A to można zrobić jeszcze gorszą TV? Z całą pewnością. Ale skoro zgadzamy się, że obecna jest zła, to trzeba szukać innych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 12:42 remez2 napisał: > tw_wielgus napisał: > > > A to można zrobić jeszcze gorszą TV? > Z całą pewnością. Ale skoro zgadzamy się, że obecna jest zła, to trzeba szukać > innych rozwiązań. > Rozwiązanie jest proste do bólu, niech się politycy odp..lą od TV i bedzie spokój. Ziste sam zdaję sobie sprawę że jest to postulat trudny do zrealizowania. > Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 12:45 tw_wielgus napisał: > Rozwiązanie jest proste do bólu, niech się politycy odp..lą od TV i > bedzie spokój. > Ziste sam zdaję sobie sprawę że jest to postulat trudny do > zrealizowania. To się po prostu "nida". :-( Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS i LiD podzielą się mediami publicznymi 28.12.07, 12:51 remez2 napisał: > tw_wielgus napisał: > > > > > Rozwiązanie jest proste do bólu, niech się politycy odp..lą od TV i > > bedzie spokój. > > Ziste sam zdaję sobie sprawę że jest to postulat trudny do > > zrealizowania. > To się po prostu "nida". :-( Niestety święta prawda, i jak pokazuje historia prywatne media eż potrafią się zaangażować politycznie. Także sama prywatyzacja nie załatwi sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Nie koniec zlych wiesci dla PO................ 28.12.07, 12:34 CBA bedzie,Kaminski bedzie dalej szefem. Komorowski w niedlugim czasie bedzie zmuszony zrezygnowac z %arszalka Sejmu.itd....Zreszta jego zastepca Pan Niesiolowski to czystej wody kapus.Rozwalil organizacje Ruch gdzie ludzie dostali powazne wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś