anty_lewak 29.12.07, 17:40 Oj, będzie jazgot komuszków odrywanych od koryta... Brawo p. Julio! Rozpędzić to czerwone towarzystwo, rozpędzić! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edi54 Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. ka.. 29.12.07, 17:55 W odroznieniu od Pani Min.J.Pitery ja zdziwiony nmie jestem. Blizniaki spodziewali sie 1000 letnich rzadow w Najjasniejszej. Traktowali wiec Polske jak prywatny folwark.Wychodzili z zalozenia ze im - zbawcom Ojczyzny i madroscia zasluzonych ,wszystko sie nalezy.A ta ciemniejsza strona naszej populacji wpatrzona w pisuarczykow jak w o.Rydzyka dawala im wiare (i chyba wciaz daje).Nastal czas obnazenia prawdy o tych skompromitowanych rzadach judaszowych : kaczynsko-ziobrowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 18:01 edi54 napisał: > > W odroznieniu od Pani Min.J.Pitery ja zdziwiony nmie jestem. > Blizniaki spodziewali sie 1000 letnich rzadow w Najjasniejszej. > Traktowali wiec Polske jak prywatny folwark.Wychodzili z zalozenia ze im - zbawcom Ojczyzny i madroscia zasluzonych ,wszystko sie nalezy. M: OGROMNYM NLEDEM PiS-u BYLO TO, ZE WZPREM PILSUDSKIEGO NIE OTWARTO NOWEJ BEREZY KARTUSKIEJ DLA POstKomunistow!!!!! > A ta ciemniejsza strona naszej populacji wpatrzona > w pisuarczykow jak w o.Rydzyka dawala im wiare (i chyba wciaz > daje).Nastal czas obnazenia prawdy o tych skompromitowanych > rzadach judaszowych : kaczynsko-ziobrowych. M: Ach jak bolszewickie mendy rycza w biegu do koryta. No coz Schengen pozwoli wam niedlugo szybko sie ewakuowac do Szwajcarii by tam dorwac sie do waszych lupow schowanych przed opinia publiczna. Licze, ze UBekistan-bis nie potrwa zbyt dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 18:09 Miło słuchać twojego jazgotania, komuszku. Ile zdefraudowałeś w ciągu ostatnich dwóch lat? 5000 zł? 10 000 zł? Notebook dla rodziny? Dobierzemy ci się do skóry i wyrwiemy zagrabioną kasę choćby z gardła. Nie dziwota, że teraz taki twój strach. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 18:27 anty_lewak napisał: > Miło słuchać twojego jazgotania, komuszku. > > Ile zdefraudowałeś w ciągu ostatnich dwóch lat? 5000 zł? 10 000 zł? Notebook dla rodziny? Dobierzemy ci się do skóry i wyrwiemy zagrabioną kasę choćby z gardła. M: He, he, he - to smiech przez lzy bo jako mieszkaniec Kanady od 1976 roku zainwestowalem w Polsce dzisiatki tysiecy zlotych by widziec jak Balcerowiczowscy zlodzieje niszcza Polskie przedsiebiorstwa (i moje inwestycje) wydajac je za darmo obcym spekulantom. Teraz kiedy POstKomunistyczna banda jest znow przy korycie szykuje sie sie 8 miloiardow dla zlodzieji z Eureko. > Nie dziwota, że teraz taki twój strach. M: boje sie, ze POstBandyci rozkradna to co dwa lata IV Rzeczpospolitej zgromadzilo. Zbudowac 7% wzrost PKB, 1,5 milionow miejsc pracy, zmiejszyc bezrobocie z 18% do 11% wymaga duzego wysilku. Zmiszczyc to wszystko bedzie POstKomuchom latwo. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 18:29 Mirek, Mirek, jaka Kanada... Komu ty chcesz zamydlić oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 18:34 anty_lewak napisał: > Mirek, Mirek, jaka Kanada... Komu ty chcesz zamydlić oczy? M: W 2005 roku juz chcialem wracac. Nawet kupilem parcele no ale trzeba bedzie poczekac az Kaczynscy obala UBekistan po raz drugi. Co sie odwlecze to nie uciecze. Na razie oszczednosci trzymam blisko siebie a nie u POstKomuchow. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 18:38 mirmat1 napisał: > anty_lewak napisał: > > > Mirek, Mirek, jaka Kanada... Komu ty chcesz zamydlić oczy? > M: W 2005 roku juz chcialem wracac. Nawet kupilem parcele A teraz czekają cię... CELE. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Zeby nam sie lepiej kradlo, jak za PRL 29.12.07, 18:44 anty_lewak napisał: > mirmat1 napisał: > > > anty_lewak napisał: > > > > > Mirek, Mirek, jaka Kanada... Komu ty chcesz zamydlić oczy? > > M: W 2005 roku juz chcialem wracac. Nawet kupilem parcele > > A teraz czekają cię... CELE. M: cele juz ogladalem za Gomulki w 1968 roku. Wiem, ze Tuska od tow. Wieslawa nie wiele rozni: wypowiedz Tuska w odpowiedzi na ankietę miesięcznika Znak, nr 11–12, 1987: Czym jest polskość: ” Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło – ponuro – śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością... Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Zeby nam sie lepiej kradlo, jak za PRL 29.12.07, 18:48 mirmat1 napisał: > nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie > skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko > dotykam tego niechcianego tematu. Widzisz Mirek, dla Tuska i normalnych Polaków PRL był nienormalnością. Was, absolwentów WUML, strasznie to raziło. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Zeby nam sie lepiej kradlo, jak za PRL 29.12.07, 19:18 Wszystkich podatków to nawet PiS by nie dał rady w ten sposób wydać :) Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Mirmancie, ja niczego nigdy nie ukradłem 29.12.07, 21:38 ale rzygać mi się chce, gdy słyszę jak Kaczory ścigają przekręty (cudze) a sami kradną ile się tylko da i jeszcze uważają, że im się to akurat należy.I trzeba być wyjątkowym idiotą, albo być na etacie PIS, aby tego nie dostrzegać... Odpowiedz Link Zgłoś
mojmailtok ojejejej.. 29.12.07, 23:30 Byle przekret na VACie to strata parokrotnie wieksza dla panstwa niz jakias tam kasa zmarnowana na mydelko dla ministra. Przeciez ta babka zachowuje sie jakby byla podstawiona przez jakis przestepcow - narobi huku i nic nie zalatwi :( Nie mowie, ze tak jest ale tak wygladaja jej dzialania. Dlaczego zachowujecie sie jak jakies prostaki na tym forum? Nam wszystkim odbije sie to czkawka bo jej zaniechania to zielone swiatlo dla roznego rodzaju kreaczy. Szkoda gadac, wszyscy na tym ucierpimy niezaleznie czy glosowalismy na po czy pis. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 *** a jednak PO jest bezsilne i nieskuteczne *** 30.12.07, 00:18 Jednak PO jest bezsilne i nieskuteczne. Niczego nie robią dla dobra kraju. Gospodarka leży odłogiem a Tuski, Schetyny i Pitery promują swój wizerunek przed wyborami prezydenckimi kopiąc leżące PiS. Cycki opadają. Nie po to na was głosowałam żebyście ścigali jakieś 100 tys wydane przez PiS w restauracjach. Głosowałam na was żebyście wypracowali w gospodarce miliardy i łapali przekręciarzy i aferzystów z waszej partii, którzy kradną miliony złotych miesięcznie. Do roboty lenie patentowane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 "Kaczory"walczyly z korupcja we wlasnych szeregach 30.12.07, 00:57 ..bardziej niz u swoich przeciwnikow. idiot_hunter napisał: > Mirmancie, ja niczego nigdy nie ukradłem ale rzygać mi się chce, gdy słyszę jak Kaczory ścigają przekręty (cudze) a sami kradną ile się tylko da i jeszcze uważają, że im się to akurat należy.I trzeba być wyjątkowym idiotą, albo być na etacie PIS, aby tego nie dostrzegać... M: Jezeli masz choc szczypte uczciwosci to spojz w lustro i zobacz jak sie czerwienisz. Gdyby "Kaczory" z cala zajadloscia nie scigaly korupcji we wlasnych szeregach to by byli u WLADZY !!!! Toz to lze- media i PostKomuchy takowaly Kaczynskich i PiS za to, ze ujawnily przekrety Kaczmarka, ktorego podobno - zgdinie z pluciem Tuska czy Niesiola na stanowisko zaproponowal Lech Kaczynski. A teraz PostKomuchy nawqet organizyja nagonke w Sejmowej Komisji Obrony Korupcji gdzie beda atakowac CBA za to, ze zlapala Leppera na przekretach. Tfu ! jak mozesz tak KLAMAC !!! Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Zeby nam sie lepiej kradlo, jak za PRL 29.12.07, 20:37 Przez Ciebie zmieniam imię.:)))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Zeby nam sie lepiej kradlo, jak za PRL 29.12.07, 21:18 Rozumiem mirmat1, ze ty jestes jednym z tych co kaczynskiewgo od kwasniewskiego czy Walesy nie rozrozniasz, poza tym ,ty szczylu nawet 30 lat jeszcze nie masz a twoj IP wskazuje na Baila Podlaske a nie Kanade...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 18:38 mirmat1, wstyd 25 lat w kapitalistycznym kraju, a nie wiesz ze wzrost PKB nie zalezy od rzadzacych tylko od miedzynarodowego cyklu koniunkturalnego i rodzimych przedsiebiorcow, jedyna zasluga PiSu to to ze niczego nie w ekonomii nie zepsuli Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 W UBelkistanie Balcerowicz psul w okresie prosperi 29.12.07, 18:48 jakrzy napisał: > mirmat1, wstyd 25 lat w kapitalistycznym kraju, a nie wiesz ze > wzrost PKB nie zalezy od rzadzacych tylko od miedzynarodowego cyklu koniunkturalnego i rodzimych przedsiebiorcow, jedyna zasluga PiSu to to ze niczego nie w ekonomii nie zepsuli M; Hmmm. Jak pamietam to w okresie 1997 do 2000 na swiecie panowala wyjatkowa koniunktura. No ale profesor marksizmu i leninizmu potrafil ta koniunkture "schlodzic". Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: W UBelkistanie Balcerowicz psul w okresie pro 29.12.07, 18:54 no i koniec lat 90-tych nie byl taki zly mimo ze reformy zostaly zachamowane na okres 1993-1997 kryzys zaczal sie na poczatku 2000 roku, biorac pod uwage ze Polska gospodarka nastawiona byla w latach 90-tych na wschod, ktory przezywal kryzys rosyjski a z zachodu nadszedl krach dotcomow ktory odcisnal sie na swiatowej gospodarce akurat Balcerowicza bym nie obwinial bo jednak staral sie odetetyzowac nasza gospodarke Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Bezrobocie proporcjonalne do wplywow Balcerowicza 30.12.07, 00:32 jakrzy napisał: > no i koniec lat 90-tych nie byl taki zly mimo ze reformy zostaly > zachamowane na okres 1993-1997 kryzys zaczal sie na poczatku 2000 > roku, biorac pod uwage ze Polska gospodarka nastawiona byla w latach > 90-tych na wschod, ktory przezywal kryzys rosyjski a z zachodu > nadszedl krach dotcomow ktory odcisnal sie na swiatowej gospodarce > akurat Balcerowicza bym nie obwinial bo jednak staral sie > odetetyzowac nasza gospodarke M: Mam przed soba wrogi PiS-owi Przeglad a w nim artykol prof. Mieczyslawa Kabaji - "Inwestycje zamiast schladzania". Ten przeciwnik braci Kaczynskich wspomina jak to w pierwszym okresie Balcerowicza (1989-1993) na bruk wywalono 2,5 mln pracownikow. Za to w 1994 do 1997 stworzono 1,1 mln miejsc pracy. Hmmm? Zawsze walczylem z SLD ale wystarczylo by ta przestala powielac Balcerowicza i gospodarka ruszyla. A moze Balcerowicz w stylu Konrada Walenroda niszczac Niepodlegla Rzeczypospolita chcial pomscic obalenie Komuny ? Grafik z GUS-u zamieszczony w tym samym artykule anty- PiSowskiego Przegladu. W 1990 bezrobocie wynosilo 6,5%. Kiedy Balcerowicz odchodzil w 1993 wynosilo juz 16,4%. Bez Balcerowicza spadlo do 10,3% w 1997 by w drugiej turze Balcerowiczowania w 2001 osiagnac 17,5%. Drugi rzad SLD pokazal, ze nie wazne czy rzadzi lewica czy prawica - gospodarka lezy jak Balcerowicz stoi za sterami jakichkolwiek mechanizmow gospodarczych. Od 2001 bowiem do 2005 bezrobocie wcale sie nie zmienilo (2001 17,5% - 2005 17,6%) bo komunisci zamiast wyrzucic swojego komrata z PZPR na zbity pysk dekorowali tego Drakule na czele Narodowego Banku Krwi orderami Orla Bialego Z Polski miedzy 1992 a 2001 wyplynelo 115 mld $$$ US wskutek deficytu w obrotach towarowych z zagranicą www.mg.gov.pl/eGazeta/Archiwum/Temat_Numeru/Temat+numeru_70.htm Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok panie kandazior, chcesz pan dyskusji, a........... 29.12.07, 21:13 najprostszych rzeczy nie pojmujesz. Twój najbardziej znienawidzony wróg - Balcerowicz - nigdy nie był w instytucie marksizmu leninizmu. To takie idiotyczne obelgi w stylu faszystoidycznej quasiprawicy rydzykowej. Brak podstaw merytorycznych zastępowany jest pluciem jadem. I jak koles z tobą gadac, skoro ty 2000 tysiecy lat mieszkasz w Kanadzie, dziwnym kraju, gdzie zamiast pomagaś ludziom policja wyprawia ich prądowniczo na tamten świat. Czyżbyć też dostał po uchu taserkiem??? A swoją drogą Ty i Rakunica, musicie miec niezłego dilera od koki. Nie bierzcie jednak jej aż tyle............. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: panie kandazior, chcesz pan dyskusji, a...... 30.12.07, 00:20 ;-) był. nie wiedziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 20:53 jakrzy napisał: > mirmat1, wstyd 25 lat w kapitalistycznym kraju, a nie wiesz ze > wzrost PKB nie zalezy od rzadzacych tylko od miedzynarodowego cyklu > koniunkturalnego i rodzimych przedsiebiorcow, jedyna zasluga PiSu to > to ze niczego nie w ekonomii nie zepsuli To się okaże za dwa lata, bo co najmniej tyle trwa, zanim jakieś działania (bądź - zaniechanie działań) ujawnią swój skutek. PiS miał szczęście, że rządził tak krótko i mógł cały czas "jechać" na tym, co wypracowali poprzednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
enkkidu hahaha 29.12.07, 18:44 mirmat1 napisał: "...jako mieszkaniec Kanady od 1976 roku zainwestowalem w Polsce dzisiatki tysiecy zlotych..." ile to jest w dolarach 4, 5 czy 6 tysięcy ? :) tyle odłożyłeś od 1976 roku?:) no coz, nie dziwię się,że jestes frustratem, nie ma to jak zamiatać ulice 30 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: hahaha 29.12.07, 18:54 Jemu chodziło chyba o złote w przeliczniku 1:125 do dolara Zatem 'dziesiątki tysięcy' to w istocie mniej niż tysiąc dolców. Tyle, ile tamtejsze dzieciaki dostawały przez rok kieszonkowego plus za prowadzenie budki z lemoniadą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
przywalmi Re: Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 22:09 jeżeli ty jesteś mieszkańcem Kanady to ja jestem biskupem wątpię by tacy idioci dostali się do Kanady pewnie piszesz z jakieś popegeerowskiej pipidówy której z unijnej kasy zainstalowali internet na temat wzrostu pkb i zmniejszenia bezrobocia Jaruś miał tyle wspólnego co ja z Wisłą wiem gdzie jest ale na jej bieg nie mam wpływu a wzrost powstał wyłącznie dlatego bo nie zdążył razem z gapciem hetmanem włożyć do gospodarki swoich grubych paluchów za szybkom ich wysiudali z urzędów ( i całe szczęście) Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan mirmat1 PISowski niedouczony głąb 29.12.07, 18:12 Od kiedy Szwajacaria jest w Schengen PISowski debilu ? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 POstKomuchowe głąby nie wiedza co w trawie piszczy 29.12.07, 18:36 dornjuan napisała: > Od kiedy Szwajacaria jest w Schengen PISowski debilu ? M: dolaczy na czas kiedy POstZlodziejom bedzie trzeba uciekac ze szmalem. Szwajcaria planuje wejscie do Schengen za dwa lata. Ja przewiduje w tym czasie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: POstKomuchowe głąby nie wiedza co w trawie pi 29.12.07, 18:39 Mirek skończ już te kwiki, przyjmij rwanie z honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: POstKomuchowe głąby nie wiedza co w trawie pi 29.12.07, 20:39 anty_lewak napisał: > Mirek skończ już te kwiki, przyjmij rwanie z honorem. Naprawde zmieniam imię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zeby nam sie lepiej kradlo 29.12.07, 20:41 mirmat1 napisał: > M: OGROMNYM NLEDEM PiS-u BYLO TO, ZE WZPREM PILSUDSKIEGO NIE OTWARTO > NOWEJ BEREZY KARTUSKIEJ DLA POstKomunistow!!!!! Coś Ty?! A kto by rządził przez dwa lata? > Licze, ze UBekistan-bis nie potrwa zbyt dlugo. Potrwał, fakt - niezbyt długo: dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
lin-ux Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 18:57 Rozpędzić to mało. Przypisać do zwrotu przepieprzone pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 20:18 Korzystanie z tych kart trzeba dokłądnie przeanalizować, a jeśli ktoś stołował się za nasze pieniądze, to powinien je zwrócić wraz z odsetkami. Mam nadzieję, że będzie to obiektywny raport, na który nie wpłyną wzajemne animozje pomiędzy PiS-em a PO. Moim zdaniem takie karty w ogóle nie powinny mieć racji bytu, bo sprzyjają nadużyciom i marnotrawieniu naszych pieniędzy, których brakuje choćby na oświatę. Jeśli ktoś uda się służbowo na kolację, to wówczas należy mu się zwrot kosztów, jeśli wszystko zostanie udokumentowane w sposób właściwy. Żywienie się na koszt podatnika nie powinno mieć miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
aveon PItera walka z korupcja czy z wydatkami POtodebile 29.12.07, 21:49 kogo mieliby korumpowac urzednicy wydatki na cele wizyty w restauracjach to normalnosc panstwo to duza firma i jest zarzadzana tak samo jak kazda inna korporacja wydatki ktore poniosl skarb panstwa sa niczym w porownaniu do afer typu Zus krauze czy warszawianka ( za co Piskorz wylecial z PO bo psul wizerunek - zlodzieje kryja swoich) itp lud bedzie plakal czasem mam ochote przyjechac i dac komus po ryju Odpowiedz Link Zgłoś
larson41 Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 30.12.07, 09:18 chyba ci nasralo do mozgu balwanie Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. ka.. 29.12.07, 17:56 choćby niesławny p. Lipiec kartą kredytową zapłacił za imprezy rodzinne, zapewne podobnych przypadków było więcej Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan PISowskie tanie państwo !!! 29.12.07, 17:59 PISowskie tanie państwo !!! to bajeczka dla ciemnych moherowych wyznawców i pisowskich szeregowych nieudaczników. Brawo Julka , pokaż tym niedojdom jak się walczy z korupcją bo oni potrafili tylko stworzyć policję polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 29.12.07, 18:08 dornjuan napisała: > PISowskie tanie państwo !!! to bajeczka dla ciemnych moherowych > wyznawców i pisowskich szeregowych nieudaczników. Brawo Julka , > pokaż tym niedojdom jak się walczy z korupcją bo oni potrafili tylko stworzyć policję polityczną. M: Cytat- "Ekipa pod egidą szefowej resortu Zyty Gilowskiej oraz Stanisława Kluzy wydawała miesięcznie na hotele ok. 9500 zł." Och! och! Jak tak mozna! zabraknie teraz POstKomuchom szmalu by wyplacic na "prywatyzacyjne" przekrety miliardy. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 29.12.07, 18:10 Ukradłeś - oddasz, i to z nawiązką. Twój krzyk "łapaj złodzieja" nie zda się na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 29.12.07, 18:20 anty_lewak napisał: > Ukradłeś - oddasz, i to z nawiązką. > > Twój krzyk "łapaj złodzieja" nie zda się na nic. M: Kiedy POstKomuna dzierzy III i IV Wladze nie trzeba sie nawet wysilac II wladza. Goebelsowska propagadna lze-mediow zrobi z Patriotow bandytow a z lotrow "ofiary" CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 29.12.07, 18:23 Widzisz mirmat, ja w przeciwieństwie do reszty tego forum WIEM kim jesteś w świecie rzeczywistym i jakie lodziki kręciliście w urzędzie miasta na tzw. "konkursach". Twoje ujadanie nie zrobi na nas wrażenia, odpowiesz za wszystkie przekręty i rozdawnictwo kasy podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 29.12.07, 18:31 anty_lewak napisał: > Widzisz mirmat, ja w przeciwieństwie do reszty tego forum WIEM kim jesteś w świecie rzeczywistym i jakie lodziki kręciliście w urzędzie miasta na tzw. "konkursach". > > Twoje ujadanie nie zrobi na nas wrażenia, odpowiesz za wszystkie przekręty i rozdawnictwo kasy podatników. M: w 1981 roku, rzeczywiscie na moim weselu goscili radni miasta Toronto ale zadnej koperty nikt nikomu tam nie przekazywal ! Potem tylko obserwowalem jak w UBekistanie znikaja pod gangsterami Balcerowicza moje oszczednosci jakie z Patriotycznych pobudek ulokowalem na Warszawskiej Gieldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 29.12.07, 18:35 Mirek, Mirek, znasz mnie nie od dziś, ładnie to tak kłamać? Wiem że obecnie bardzo chętnie znalazłbyś się w Kanadzie, ale takie myślenie życzeniowe nie uchroni cię przed sprawiedliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 29.12.07, 18:36 Widocznie masz małe pojęcie o inwestowaniu na giełdzie. Proste. Nie dorabiaj ideologii do swojej nieudolności. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 W UBekistanie wygrywali TYLKO zlodzieje i spekulan 29.12.07, 18:41 pixos napisał: > Widocznie masz małe pojęcie o inwestowaniu na giełdzie. Proste. Nie dorabiaj ideologii do swojej nieudolności. M: Los Romana Kluski jest najlepsza ilustracja waszych klamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos pomyśl 29.12.07, 18:44 A co to ma wspólnego z giełdą? Pomieszało ci się i pewnie dlatego pasuje ci spiskowa teoria pisu. Źle zainwestowałeś kaskę, miej pretensje do siebie, ciołku. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Przypomnij sobie Elektrim 29.12.07, 18:52 pixos napisał: > A co to ma wspólnego z giełdą? Pomieszało ci się i pewnie dlatego pasuje ci > spiskowa teoria pisu. Źle zainwestowałeś kaskę, miej pretensje do siebie, ciołku. M: Zainwetowalem miedzy innymi w Elektrim - perle GPW. No i patrzylem jak zagraniczni spekulanci - ups "inwestorzy strategiczni" rozgrywaja swoje pojedynki niszczac ta perle. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: Przypomnij sobie Elektrim 29.12.07, 18:56 Jaką perłę????? No i trochę nie takie były przyczyny upadku tego klejnociku, który zresztą niemal od początku był papierem spekulacyjnym. Skoro zainwestowałeś w akcje E. i trzymałeś te papiery przez dłuższy czas, to nie świadczy to o tobie dobrze, jako o inwestorze. Lepiej było założyć sobie lokatę. Powtórzę - jak nie masz o czymś pojęcia, to się za to nie bierz. Ktoś wyżej napisał, że inwestujesz z pobudek zarobkowych a nie "patriotycznych". True, true. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Zagraniczni zlodzieje kradli"spekulacyjne papiery? 30.12.07, 01:36 pixos napisał: > Jaką perłę????? No i trochę nie takie były przyczyny upadku tego klejnociku, który zresztą niemal od początku był papierem spekulacyjnym. M: no tos sie osmieszyl!!! Zagraniczni spekulanci dobijali sie o "papiery spekulacyjne"? Sama Era byla warta wiecej niz wycena Elektrimu na Gieldzie. > Skoro zainwestowałeś w akcje E. i trzymałeś te papiery przez dłuższy czas, to nie świadczy to o tobie dobrze, jako o inwestorze. Lepiej było założyć sobie lokatę. M: OCZYWISCIE ! Moj blad polegal na tym, ze mialem zludzenie, ze AWS- UW ma cos wspolnego z interesem Polski! > Powtórzę - jak nie masz o czymś pojęcia, to się za to nie bierz. Ktoś wyżej napisał, że inwestujesz z pobudek zarobkowych a nie "patriotycznych". True, true. M: Brednie, tylko zap[omnialem o tym, ze UBekistan nie byl moja Ojczyzna! Akcje jakie zainwestowalem w firmie Sigapurskiej z udzialem rzadu tamtego kraji trzymaja sie do dzis doskonale. No ale tam Balcerowicza wsadziliby do PAKI ! Odpowiedz Link Zgłoś
przywalmi Re: Przypomnij sobie Elektrim 29.12.07, 22:35 mirmat1 napisał: > pixos napisał: > > > A co to ma wspólnego z giełdą? Pomieszało ci się i pewnie dlatego > pasuje ci > > spiskowa teoria pisu. Źle zainwestowałeś kaskę, miej pretensje do > siebie, ciołku. > M: Zainwetowalem miedzy innymi w Elektrim - perle GPW. No i > patrzylem jak zagraniczni spekulanci - ups "inwestorzy strategiczni" > rozgrywaja swoje pojedynki niszczac ta perle. no no jako kanadyjczyka to faktycznie jesteś popegeerowskim ciołkiem Elektrim to taki sam przykład jak Universal jeden wielki przekręt dla naiwnych Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: W UBekistanie wygrywali TYLKO zlodzieje i spe 29.12.07, 18:44 "Spekulanci"? Czego was tam jeszcze uczyli na WUML-u, Mirek? Kułacy? Obszarnicy? Szykowaliście nową "bitwę o handel", nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 29.12.07, 18:47 czlowieku nie inwestuje sie z pobudek partiotycznych tylko z pobudek zarobkowych wtedy to sie nazywa inwestycja, to co ty robiles to bylo topienie pieniedzy w przeksztalcajaca sie i nieobliczalna gosodarke, jakbys mial troche oleju w glowie to poczekal bys 10 lat i zainwestowal w Polsce w okolicach 2001/2002 (kiedy dolar amerykanski kosztowal pod piatala) w kilka nieruchomosci w Polsce i dzisiaj przy niskich kursach dolca mogl bys sie cieszyc zwrotem 600-700% - wiec nie zwalaj swojej nieudolnosci na balcerowicza Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 29.12.07, 19:11 Jejku. Czy ten czubek nie pamięta kto z Eureko interesy robił? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Zbierzmy 8 miliardow dla Eureko !!!!!! 30.12.07, 01:38 zlomas1 napisał: > Jejku. Czy ten czubek nie pamięta kto z Eureko interesy robił? M: PAMIETAM, TEN KOGO ZA RZADOW PiS-u ARESZTOWANO A O KTOREGO UWOLNIENIE WYLA POstKomuna ! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec a Lech K. wydawał tylko na viagrę i alkohole 29.12.07, 18:12 i pewno wydaje nadal - przecież brat bliźniak musi jakoś funkcjonować Odpowiedz Link Zgłoś
puljan Wanda Wasilewska w ataku 29.12.07, 18:15 Brawo Wanda ! A teraz Donek. Za co zabrał dzieci do Watykanu ? Jak zapłacil ? A za miezzkanko Wandzia zapłaciła kartą ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec najpierw rozliczymy złodziei z Pisu 29.12.07, 18:17 na następców przydzie czas póżniej Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie ujadaj - wychodzi prawda o przekrętach Pisu 29.12.07, 18:16 i nic na to moherku nie poradzisz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 18:16 bandycki_uklad_po_wrocil napisała: > Mendowata gazeta rodem z Tell Awiwu ma awersję na punkcie partii prawdziwych > Polaków. Dla nich UKŁAD musi trwać ale taki w którym grają główną rolę ze swoim > i > żydkami - sprzedawczykami z okrągłego stołu. Twój dziadzio - volksdeutch - wielokrotnie pomógł heimatowi w rozprawieniu się z tymi żydkami. Tylko dlaczego nadal pozwala się takim jak ty przebywać w Polsce? Chyba już czas zrobić z wami porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki_uklad_po_wrocil Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 18:41 volksdeutcha to masz w szeregach PO i to na samej górze hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 18:45 bandycki_uklad_po_wrocil napisała: > volksdeutcha to masz w szeregach PO i to na samej górze hehehe Opowiedz nam lepiej za co twój dziadek dostał kamienicę po "żydkach". Odpowiedz Link Zgłoś
ararsens Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. ka.. 29.12.07, 18:17 Mam nadzieję ,że Pani Julia przyjży sie temu uważnie. Trzeba pokazać jak to sprawiedliwi i nabożni szachraje potrafią doic naród.Ktoś napisał ,że lewica wysiada w przedbiegach przed tymi zacnymi i prawymi judaszami i sekciarzami -MIAŁ ABSOLUTNĄ RACJĘ! Pani Julio do dzieła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 18:21 ararsens napisała: > Mam nadzieję ,że Pani Julia przyjży sie temu uważnie. Trzeba pokazać > jak to sprawiedliwi i nabożni szachraje potrafią doic naród.Ktoś > napisał ,że lewica wysiada w przedbiegach przed tymi zacnymi i > prawymi judaszami i sekciarzami -MIAŁ ABSOLUTNĄ RACJĘ! Pani Julio > do dzieła!!! Trzeba rwać, rwać Z K O R Z E N I A M I. Oczywiśćie komusze bydełko zakwiczy i zacznie toczyć pianę z pysków - ignorować i rwać dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
puljan Wando Wasilewska ! Działaj ! 29.12.07, 18:24 My wykształciuchy cię prosimy. Złap oszukańców z PISU. To nie ich zasługa że mają porzadne wykształcenie ! Wandziu do ataku !\ Stefek Niesiołowski niech Cię wspomaga ! Odpowiedz Link Zgłoś
puljan Wanda od polskiego ! 29.12.07, 18:27 Wandziu pokaż że polonistki potrafią ! Nie są gorsze od redaktorów z GWna którzy ukończyli tylko historię nauczycielską ! Tak jak DONEK ! Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 18:19 bandycki_uklad_po_wrocil napisała: > Pitera puści baka a Gazeta BARDZO Wybiórcza zaciąga się i jeszcze każe robić to > nam.OK.Kto chce proszę bardzo wciągać bąki Pitery i Szechtera. Jeszcze zatęsknicie za bąkami Pitery, jak wyjdą na wierzch wasze dalsze przekręty i zmusimy was do wąchania... ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos bandycki układzie 29.12.07, 18:25 awersję zwykle ma się do kogoś/czegoś, a miasto, które przywołujesz zaczyna się od Tel. "Yntelygencie" spod budki z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 18:28 A ty na forum jesteś w masce przeciwgazowej? Wogóle wasz gatunek nosi w sobie uwielbienie cierpienia - te junkry, palestriny, gamonie i inne nic nie robią, tylko czytają Wyborczą, której tak szczerze nienawidzą. Pokręceni jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Donoszę aże Pisowiec pił soczek państwowy 29.12.07, 18:38 za który chyba nie zapłacił, Pitera bierz go, atakuj, a w tym czasie my z PO przepier... reszte majątku. To mówiłem ja członek PO! Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Donoszę aże Pisowiec pił soczek państwowy 29.12.07, 18:41 Jeden soczek za 5000 zł tu, drugi soczek za 10 000 zł tam i tak się rozkrada Polskę w stylu paralelnym... Raz sierpem, raz młotem, czerwoną hołotę! Litości nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Donoszę aże Pisowiec pił soczek państwowy 29.12.07, 18:42 Pewnie, banki ukradzione warte 200 000 000 000 to małe piwko przy soczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Donoszę aże Pisowiec pił soczek państwowy 29.12.07, 18:46 paralela1 napisała: > Pewnie, banki ukradzione warte 200 000 000 000 to małe piwko przy soczkach. Za banki też odpowiecie, ale i o "soczkach" nie wolno zapominać, pluskwy też trzeba wytępić. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Kiedy odwołamy ten zły rząd? 29.12.07, 18:38 Tusk tylko pierwszy raz latał samolotem rejsowym na pokaz. Pitera bedzie sprawdzac tego premiera o nie polskim imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Kiedy odwołamy ten zły rząd? 29.12.07, 18:43 Kiedy odwołacie? Jak nagrodzony przez was orderem gen. (tfu) Jaruzelski po raz drugi zaprosi do POlski bratnią pomoc. A póki co, poza jazgotem nic nie możecie zrobić. Wyrwiemy was jednego po drugim, aż oddacie wszystkie "soczki" które nakradliście przez dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec trzeba jeszcze rozliczyć złodzieja z pałacu 29.12.07, 18:40 Lech K. nie przydaje się do niczego poza psuciem powietrza Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Komorowski wydzwonił 170 tyś z państ telefonu 29.12.07, 18:40 ale on z PO więc może ile chce albo jeszcze więcej, Piterierka swoich nie ugryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec możesz tu sobie płakać ;-) 29.12.07, 18:42 grzeszki Pisu wychodzą na światło dzienne ;-) popatrz tacy byli święci a wyszło że złodzieje jak poprzednicy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: możesz tu sobie płakać ;-) 29.12.07, 18:48 a ty proś Boga zeby PO miało tylko takie grzeszki na sumieniu ale wiadomo że oni działają na większą skalę Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec teraz kolej na Pis 29.12.07, 19:03 może Rydzyk wam pomoże - módl się do niego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Ciekawe czy będzie prześwietlać z równą 29.12.07, 18:46 wścieklicą PO i PSL, ale chyba oczywiste, że nie Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. ka.. 29.12.07, 18:54 ty durny wredny szmatlawcu . Co z aktami ktore Pitera zostawila niezabezpieczone w aucie?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 18:57 kap0 napisał: > ty durny wredny szmatlawcu Oho, słychać kwik! To świnie odrywane od koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 21:21 kap0 napisał: > ty durny wredny szmatlawcu . Co z aktami ktore Pitera zostawila niezabezpieczon > e > w aucie?????????? No co z nimi ? Jestes takim glupcem, ze nawet nie zdajesz sobie sprawy, ze "akta" o ktorych PiSkasz smieciu nie byly tajne i mogl je przeczytac kazdy obywatel, ale chciales cos powiedziec, czekamy wiec na wyjasniennia matole co z tymi aktami...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 trudno żeby minister stołował się w McDonaldzie 29.12.07, 19:01 albo żeby sypiał w podrzędnym hoteliku, nie widzę też powodów dla których mieliby jeździć Daciami czy fiatem punto. Urząd prezydenta, jak również Rada Ministrów musi prezentować jakiś poziom, milion złotych przez 2 lata to wcale nie jest taka wielka kwota, dziura budżetowa jest 30000 razy większa. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: trudno żeby minister stołował się w McDonaldz 29.12.07, 19:07 Prawda. I po to zarabia te naście tysięcy (w sumie), żeby móc sobie pozwolić - bez sięgania do państwowej kasy - na żarcie w wykwintnych restauracjach i mieszkanie w luksusowych hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: trudno żeby minister stołował się w McDonaldz 29.12.07, 22:22 Dopóki są ta służbowe wyjazdy i kolacje, dopóty powinni je opłacać z pieniędzy firmy, w tym wypadku państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
romaga1 Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. ka.. 29.12.07, 19:05 O co ta awantura? Czym się podniecacie? Chodzi o kwotę 1,2 mln. Zakładając, że nawet połowa z tych transakcji jest na lewo, to wychodzi 850 zł dziennie na wszystkie ministerstwa. Dla porównania podam, że 1 dzień pracy naszego Sejmu kosztuje podatników 1 mln zł. Przy niejednej złodziejskiej prywatyzacji, autorów których pełno w PO, więcej ukradziono! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan21 Następne pieniądze na służbę zdrowia i edukację 29.12.07, 19:10 Wystarczy przestać finansować partie polityczne, kościół, fundacje różnego rodzaju, awanturę w Iraku i Afganistanie i faktycznie mamy drugą Japonię. Starczy na służbę zdrowia i edukację. Zaiste Polska jest przebogatym krajem, jeżeli jej rządy tak szastają pieniędzmi, a my jeszcze jakoś żyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Nieznany proceder 29.12.07, 19:15 "Proceder korzystania z tego rodzaju przywileju jest kompletnie nieznany. Próbuję w tej chwili się dowiedzieć, jakie w ogóle przepisy regulują korzystanie z tych kart" - miała powiedzieć pani Julija na początku grudnia. Podobny "proceder" funkcjonuje w szeregu firm, również państwowych. W instytucie w którym pracuję, dysponentami kart są dyrektorzy poszczególnych pionów organizacyjnych. Tymi kartami opłacane są np. obiady dla gości zagranicznych, których coraz więcej odwiedza naszą firmę z racji nawiazanej miedzynarodowej współpracy. Nie do przyjęcia jest, aby inżynier prowadzący pracę w ramach programu Unii Europejskiej miał ze swych 2-3 tysięcy pensji opłacać posiłek w restauracji dla 10-15 osób. Jak widać pani Minister ma dość kiepską wiedzę o panujących zwyczajach. A przy okazji, ciekawe co będzie gdy się okaże, że kolega z rządu pani Juliji Pitery dość swobodnie dysponował z możliwości jakie oferuje wzmiankowana karta? Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: Nieznany proceder 29.12.07, 20:00 Droga Janino, miedzy korzystaniem ze sluzbowej karty w sytuacjach chocby opisanych przez ciebie a w sytuacjach ewidentne prywatnych jest roznica, przynajmnje wg mnie blondynki. Piszesz o sytuacjach ewidentnych, po to takie karty isntnieja, ale nie po to by placic za super hotel gdy wyskakuje sie na ryby w weekend itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Nieznany proceder 29.12.07, 20:17 Oczywiście, że jest różnica "yllen-kito", jednak wydaje mi się, że warto poczekać na konkrety. Okaże się kto nadużył, w jakim rozmiarze, jakie kwoty itp. Oraz to, ile i na co wydał kolega z rządu pani Juliji Pitery - Radosław S. Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: Nieznany proceder 29.12.07, 20:34 A co za roznica jakiego 'koloru' czyli z jakiej partii byl wydajacy? Z twojej wypowiedzi jakos mi wynika, ze jak kolesie p. Julii to be a jakby sie kazalo ze prezia no to moze trzebaby jakos tak ciszej. Najwyzszy czas by ktos im uswiadomil, ze sa zlodziejami bo wydaja nie swoje na swoje przyjemnosci Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Nieznany proceder 29.12.07, 20:58 A skąd Ty sprzątaczka możesz o tym wiedzieć? Ty taka stara kobieta z takim doswiadczeniem jesteś, jak to bywa, nieocenionym żródłem wiedzy.Więc przepraszam nie miałem racji. Odpowiedz Link Zgłoś
grajag Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. ka.. 29.12.07, 19:28 Polacy żyjący ponad 30 za granicą nie mają moralnego prawa/i nie powinni mieć prawa do głosowania/wypowiadania się na temat stosunków w Posce i oceniania wyborów Polaków.Od lat "trzymają dupy" w dobrobycie i nie mają zielonego pojęcia co się tu dzieje,a zwłaszcza działo za kaczorów!Cynicy,od lat korzystają z demokracji i wolnego rynku,krytykując społecze i gospodarcze rozwiązania w których od lat żyją,dmąc przy tym w patriotyczne trąbki.Pewnie ze strachu,że u nas wkrótce będzie tak dobrze jak u nich i nie będzie czym szpanować przed rodziną.Wujek zza oceanu przestanie być obiektem podziwu i chluby,tfu!panie mirmat1 Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki_uklad_po_wrocil Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 19:34 Dzięki temu "kaczorowi" śmieciu nikt nie pluje ci w twarz za granicą.Przypomnij sobie cioto co było za czasów waszego prezia trzymającego władzę.Siedział gdzieś w 10 rzędzie razem z leśnymi dziadkami ZSRR. hehehe co za pajace. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewak Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 20:02 Dzięki temu kaczorowi sprzedaliście naszą przyszłość Niemcom w Brukseli za spokojny powrót z delegacji. Mamy zapowiadany pierwiastek :< Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Pitera: W styczniu zapoznam się z danymi nt. 29.12.07, 21:05 Żebyś gnoju wiedział jak się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś