nonieee 01.02.08, 08:10 Proponuje hydraulika. Moze nawet Hydraulika. Rozslawil nasza ojczyzne w swiecie jak JPII albo i Kopernik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klossj23 Biało-czerwoni, hajda na Merkurego! 01.02.08, 16:59 ...jezunku...znowu mi sie porobily zajady ze smiechu...jacy polacy...czy ten niemiec Kopernik,Heweliusz,albo ta francuska Curie...dlaczego my zawsze przylepiamy sie do innych narodowosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Biało-czerwoni, hajda na Merkurego! 01.02.08, 23:38 Kopernik to Niemiec, ok. no ale sklodowska akurat byla Polka, tylko za Francuza wyszla. Odpowiedz Link Zgłoś
ausir Stanisław Lem 01.02.08, 19:16 Lem zdecydowanie zasłużył sobie na uwiecznienie. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: Stanisław Lem 02.02.08, 11:45 ausir napisał: > Lem zdecydowanie zasłużył sobie na uwiecznienie. Oj zdecydowanie tak. Aczkolwiek nazwisko Lema o wiele bardziej widze na Marsie. Chocby za "Mars to świnia!" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ausir Re: Stanisław Lem 02.02.08, 12:15 > Oj zdecydowanie tak. > Aczkolwiek nazwisko Lema o wiele bardziej widze na Marsie. > Chocby za "Mars to świnia!" :-) Jedno nie wyklucza drugiego. :) I planetę jakąś poza Układem Słonecznym można by nazwać Solaris. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Biało-czerwoni, hajda na Merkurego! 02.02.08, 13:26 nonieee ; klossj23-:głupota już dawno przekroczyła granice więc ruszajcie za nią! Więcej powagi w tak ważnej sprawie a nie kpiny ze wszystkiego. Oprócz podanych moich propozycji całą mocą popieram Stanisława Lema. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Proponuję aby właśnie wybierać 06.02.08, 16:53 Proponuję aby właśnie wybierać łatwe do wymówienia nazwiska dla zachodu a nasze nazwy będą znane na całym świecie! A więc z naszych wybitnych literatów: Norwid, Sapkowski, dalej z muzyków łatwych do mówienia to może być Doda, artyści: Linda, Wajda, działacze: Yurek (bo Owsiaka nie wymówią), politycy: Tusk, lekarze: Religa, sportowcy: Ebi, Dejna, Lato, Boniek, Kamil Stoch, Tajner, Fortuna, radiowcy: Kuba (ten z trójki), Marek (lista przebojów) i Monika Olejnik, bo też ma nieraz dobre wywiady (ostatnio prowadziła jakąś kłótnię w radio ale nie wiem dokładnie na jaki temat, bo to było o polityce). I dalej można znane w świecie postacie z telewizji (nawet są ci ludzie w Londynie popularni, bo jak tam byłem to było na telewizji satelitarnej) ale też łatwe nazwiska a więc Lis, Hubert, może być ten Ibisz chociaż za nim nie przepadam ale musiałby się zgodzić na Ibis to by załapali Egipcjanie, bo oni tam mają takiego bociana no a z zasłużonych emerytów to Piter (Fronczewski, znany z reklam biosteronu na porost włosów) i Strasburger – to jest dla nas trudne nazwisko ale w Niemczech będą łatwo wymawiać. O jeszcze mi się Prus przypomniał, też łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś