al_bandi 06.02.08, 08:00 Już nikt nie napisze pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 ..Podajcie powod strajku........... 06.02.08, 08:14 -Czy sobie tylko tak strajkuja?- www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
grizwold Powód? Bardzo prosty: 06.02.08, 08:19 warunki pracy. Brak podwyzek od wielu lat. Bledne decyzje kierownictwa. LGS, powodzenia! Jestem z Wami! Dobrze, ze w koncu zmobilizowaliscie sie do pokazania wala dyrekcji! brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen78 Re: Powód? Bardzo prosty: 06.02.08, 08:23 a gdzie relacja na zywo "minuta po minucie"? Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis lepiej zribic strajk generalny Polski 06.02.08, 08:24 i obalic ten caly syf raz i na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: lepiej zribic strajk generalny Polski 06.02.08, 10:23 wystarczy przestać płacić podatki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Rozwiazac PPL 06.02.08, 08:30 Pracownicy PPL nie zasluzyli na jakiekolwiek podwyzki. Wszystkich pracownikow tej firmy, od prezesa do sprzataczek, powinno sie wyslac na bruk. Lenistwo, chamstwo, brak kultury. Ta firma przynosi tylko i wylacznie wstyd Polsce i Warszawie. "Bohaterskich" funkcjonariuszy SG z Okecia wyslalbym w trybie natychmaistowym do Afganistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
non_logos Re: Rozwiazac PPL 06.02.08, 11:22 > Pracownicy PPL nie zasluzyli na jakiekolwiek podwyzki. Wszystkich > pracownikow tej firmy, od prezesa do sprzataczek, powinno sie wyslac > na bruk. A od kiedy LGS to firma PPL-u. LGS,WAS,LOT CATERING to oddzielne firmy nie mające nic wspólnego z rządami PPL-u. Nie masz pojęcia o strukrurach na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
bengt33 Re: Rozwiazac PPL 06.02.08, 13:08 Zgadzam sie z Toba.Wszycy Ci z okecia powinni po pracy piec razy dziennie obejrzec filmik szkoleniowy z lotniskla w Amsterdamie, Sztokholmie,Oslo. Za kazdym razem gdy musze odbyc ladowanie na Okeciu to mnie szlag trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
bettyzu Re: Rozwiazac PPL 06.02.08, 13:58 Nie wiecie o czym piszecie, to może lepiej nie komentujcie. Film instruktarzowy przydałby się Zarządowi, a nie pracownikom. Starzy pracownicy identyfikują się z firmą i chcą dobrze pracować. Tylko ta młodzież ostatnio jakaś leniwa i chamska. A jak ICH rozwiążą, to jak polecicie? Bo z Waszych wypowiedzi wynika, że sporo latacie. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Rozwiazac PPL 06.02.08, 14:29 Natura nie znosi prozni. W ich miejsce szybko cos powstanie prywatnego. Czy wiesz o tym, ze Okecie to jedno z najdrozszych lotnisk w Europie jesli chodzi o oplaty lotniskowe? A jakosc obslugi jak w trzecim swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bettyzu Re: Rozwiazac PPL 07.02.08, 10:14 Ty, człowieku chcesz chyba tylko zaistnieć na forum bez specjalnej orientacji w sytuacji. Nie zauważyłeś, że strajkujący nie obsługiwali tylko LOT-u i linii powiązanych, a wszystkie inne były obsługiwane? To jest prywatna firma, a traktowana przez LOT jak wyrobnik. Strajkujący chcą, aby LOT płacił im tyle za obsługę co inne linie, a wtedy te Twoje tanie bilety nie będą już tak atrakcyjne. A opłaty lotniskowe kto inny pobiera, nie strajkujący, tylko właściciel lotniska. Ten nie strajkuje, bo zarabia. Każda Twoja wypowiedź jest nieprzemyślaną zaczepką. A media wczoraj wprost powiedziały strajkującym, że nie mogą napisać ani powiedzieć prawdy, więc każdy postronny taki jak Ty będzie się wypowiadał na podstawie jedynie powierzchownych obserwacji. W budowę lotniska zaangażowało się Państwo, a na wysokich stołkach siedzą ludzie z nadania. To oni generują koszty, bo mają kontrakty, które im gwarantują wysokie wynagrodzenia długo po zwolnieniu ze stanowiska. To na nich płacisz te wysokie opłaty lotniskowe. Piszę te informacje nie tylko w odpowiedzi na Twoje zaczepki, ale mam również nadzieję, że ktoś tu zajrzy i dowie się trochę więcej o powodach strajku. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Rozwiazac PPL 07.02.08, 13:59 Mnie, jako podrozujacego, nie interesuja rozne firmy i firemki dzialajace na Okeciu. Wszyscy pracujacy na Okeciu, albo bezposredni, albo posrednio pracuja dla PPL. Dla mnie wazny jest wlasciciel lotniska, a sa nim PPL - to one odpowiadaja za calosc funkcjonowania lotniska, a ta jest skandaliczna. Dla mnie calosc dzialalnosci Okecia nadaje sie do natychmiastowego zwolnienia wszystkich pracownikow, wszystko jedno czy pracuja bezposrednio, czy posrednio dla PPL wlacznie ze SG. Mowie o oplatach lotniskowych, ktore placa wszystkie linie lotnicze, a kto te pieniadze bierze to juz mnie jako pasazera nie interesuje. Stwierdzilem tylko fakt, ze oplaty lotniskowe na Okeciu naleza do najwyzszych w Europie, a jakosc serwisu do najnizszych. To nie sa zadne zaczepki. Stwierdzam fakty. Okecie bylo, jest i obawiam sie, ze bedzie koszmarnym lotniskiem z beznadziejna obsluga na wszystkich szczeblach. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejski [...] 06.02.08, 08:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Sprywatyzowac PPL i LOT 06.02.08, 08:58 i to jak najszybciej. Bedzie z pozytkiem dal firmy i podroznych. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Sprywatyzowac PPL i LOT 06.02.08, 08:59 Odpolitycznic LOT.Oddac w rece PO. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Oddac komukolwiek 06.02.08, 09:19 Byletylko pozbyc sie tego dziadostwa, kto bedzie chcial zaplacic chocby zlamanego szelaga. Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: za komuny LOT dzialal 06.02.08, 11:57 dixxi napisała: > kapitaklizm wszystko wykonczy Ty tak sama z siebie, czy ktoś ci za to płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Pierwszy cud Tuska 06.02.08, 08:29 Jest pierwszy cud Tuska? Urzędnicy z Ministerstwa Pracy zapowiedzieli cud emerytalny. Specjalnie dla "Faktu" wyliczyli, jakie emerytury dostaną dzisiejsi 30-latkowie. Przecieraliśmy oczy ze zdziwienia, pisze gazeta. Bo zarówno w wariancie realistycznym, jak i optymistycznym przyszłe emerytury wyglądają dużo lepiej niż obecnie. Oto przykłady z ministerialnej tabelki: w 2035 roku, po 35 latach pracy, kobieta zarabiająca obecnie 2500 zł, powinna w wariancie realistycznym otrzymać 1628 zł emerytury, a w wariancie optymistycznym - 2132 zł. Emerytura mężczyzny, mającego za sobą 40 lat pracy i zarabiającego obecnie 4 tys. zł powinna w 2040 r. wynieść 4009 zł (realistycznie) lub 5514 zł (optymistycznie). Na papierze wygląda to imponująco. Są jednak dwie złe wiadomości. Pierwsza: obecni 60-latkowie z rządowego cudu nie dostaną nic. I druga: tysiące złotych w tabeli robią mniejsze wrażenie, gdy uwzględni się, jak wzrosną ceny i koszty życia przez najbliższe 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
clough Re: ....Pierwszy cud Tuska 06.02.08, 08:45 presentation1 napisał: I druga: tysiące złotych w ta > beli robią mniejsze wrażenie, gdy uwzględni się, jak wzrosną ceny i koszty życi > a przez najbliższe 30 lat. Słabo prezentujesz swoją opinię. Wszelkie analizy rozłożone w czasie przedstawia się w warunkach porównywalnych, a więc w kwotach obecnych. Jak byś się czuł, gdybyś z banku dostał plan spłaty kredytu z wysokością raty np w 2035 roku w kwocie 15.000 zł, a dzisiaj zarabiasz 2 lub trzy tysiące? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Pierwszy cud Tuska 06.02.08, 08:49 Nie ja prezentuje, ale Fakt.To tyle. Jest to wirtualny cud Tuska.Chodzi o realia i dzien dzisiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: ....Pierwszy cud Tuska 06.02.08, 11:59 powołujesz się na ten brukowiec? Gratuluję. Zresztą piszesz nie w temacie płatny trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
gregstein Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 09:03 Dziwen jest ze zawsze strajkuje naród,a nigdy prezydent,a co by było gdzyby odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Zamknąć ten burdel i rozgonić całe towarzystwo !!! 06.02.08, 09:36 A szczególnie te gó..ary, co to siedzą w informacji na przylotach. Odpowiedz Link Zgłoś
sqnks Re: Zamknąć ten burdel i rozgonić całe towarzystw 06.02.08, 10:29 te go..niary,które siedzą w informacji nie pracują w firmie która strajkuje.zanim coś napiszecie to ogarnijcie sytuacje!na okęciu jest wiele firm. Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Nie zauważyłem żadnego strajku, Wszystko było tak 06.02.08, 10:32 jak zawsze - "godzinami". Odpowiedz Link Zgłoś
teo331 Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 10:48 Dobrze, że piszecie o strajku, tylko dlaczego nie podajecie powodu strajku???? Odpowiedz Link Zgłoś
bettyzu Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 11:15 Szkoda, że gazeta nie przedstawiła szerzej problemu. Strajk zainicjowali pracownicy najciężęj pracujący, załadowujący bagaż, nie panienki siedzący w okienkach. Takiego posiadam w domu, i jest bardzo przeciążony. Firma ta jest sprywatyzowana, więc nie da się już więcej zrobić. Natomiast jest uzałeżniona finansowo od LOT. Może Gazeta się zainteresuje, jaki jest faktyczny powód strajku i odpowiednio to opisze. Ale już kogoś szykują z PO na prezesa, więc Gazeta oczywiście musi stanąć po ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Strajk pracowników personelu naziemnego na Ok 06.02.08, 11:27 Ta ciezko pracujacy, juz pare razy mi sie zdazylo, ze pokradziono mi z bagazu rozne rzeczy i jest pewien, ze to sie zdazylo na Okeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Waldemar Pawlak na pasku J&S 06.02.08, 11:26 Wygląda na to, że to nie Pawlak jest autorem ogłoszonej wczoraj hipotezy o "zatrutej strzale" podłożonej mu przez poprzedni rząd. Wszystko co powiedział wczoraj w wywiadzie napisali kilka dni temu w swoim blogu Gorzeliński i Kasprów, byli dziennikarze a obecnie właściciele firmy PR obsługującej J&S. Główne tezy wczorajszego wywiadu Pawlaka są żywcem wzięte z bloga PR-owców J&S, Pawlak po prostu dość chaotycznie ale wiernie streścił zawartośc notki "Pułapka na rząd Tuska czyli jak rozbić koalicję atakując Pawlaka". Pułapka na rząd Tuska czyli jak rozbić koalicję atakując Pawlaka Wywiad Waldemara Pawlaka dla Moniki Olejnik Wersję o tym, że Pawlak zupełnie samodzielnie wymyślił sobie tę "zatrutą strzałę" a zbieżność z zawartością bloga jest całkowicie przypadkowa od razu odrzucam bo w takie przypadki nie wierzę, zbyt duża zbieżność, trudno mi też uwierzyć, że Pawlak, znany przecież ze swojego zamiłowania do internetu nie trafił na tę notkę Kasprowa i Gorzelińskiego. Jestem przekonana, że on sam lub jego służby prasowe dokładnie sprawdzają co kto pisze o sprawie kary dla J&S i nawet jeśli jakimś cudem Pawlak nie trafił wcześniej na bloga Kasprowa i Gorzelińskiego to musiał trafić teraz, gdy awantura o J&S weszła w szczytową fazę. kataryna.salon24.pl/59843,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
suhar3 w warszawie też za mało zarabiają?? 06.02.08, 11:27 no tym to sie w d... przerwaca Odpowiedz Link Zgłoś
hubi1978 Re: w warszawie też za mało zarabiają?? 06.02.08, 19:45 jeśli tak dobrze wiesz ile się zarabia w LGS to ja chetnię się z Tobą zamienię. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 11:30 Przypomina mi się scena z komedii pt."Głupi i głupszy". Dwóch bandziorów chce z zemsty zdemolować mieszkanie głównych bohaterów.Okazuje się że panuje w nim straszliwy bałagan i brud. "Słuchaj,nie ma sensu robić tu demolki bo oni tego po prostu nie zauważą"-mówi jeden do drugiego. Ciekawe czy strajk na Okęciu zostanie zauważony... Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Strajk pracowników personelu naziemnego na Ok 06.02.08, 11:43 dokładnie - tam zawsze wszystko trwa trzy razy dłużej niż na normalnym lotnisku - więc musieliby sie wyzabijać żeby ktoś zauważył że się nie ruszają Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster pomiar - wg g a z e t y 06.02.08, 11:55 strajk celników - donaldowi skacze ... do 50(%?) strajki na lotnisku - szaleństwo, skala się kończy... możliwe? - możliwe! ... tylko wtedy, gdy się mierzy t e m p e r a t u r ę w tyłku Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_cx Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 12:01 A niech strajkują i tak więcej nie skorzystam z usług lotu korzystałem dwa razy i następy raz polecę Lufthansa - przyszla godzina odlotu a oni dopiero furtkę otwierają z taka organizacja i podejściem do klienta to na drzewo chamy Odpowiedz Link Zgłoś
bettyzu Re: Strajk pracowników personelu naziemnego na Ok 06.02.08, 12:21 Lufthansę obsługują Ci sami co podobno kradną, więc poważnie bym się zastanowiła. Może pociągiem do Berlina? Jak czytam te bzdury to mnie skręca. Na każdym lotnisku pracują tacy sami ludzie, tylko Ci na "górze", gdzie indziej nie oszczędzają na zatrudnieniu odpowiedniej ilości ludzi, że obsługa była sprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Wedlug mnie tam jest przerost zatrudnienia 06.02.08, 12:31 Na hali przylotow przy tasmociagach snuje sie zawsze stado zmutnych gosci w bialych koszulkach i z krotkofalowkami przy boku. Kiedys wyladowalem na Terminalu 2, wozkow bagazowych nie ma. Zwykle na tym parszywym lotnisku wozkow nie bylo na odlotach, ale na przylotach raczej byly. Teraz nie bylo i na odlotach i na przylotach. Mialem nastepujacy dialog z takim palantem: - Przepraszam pana, czy na tym lotnisku sa wozki bagazowe?? - Teoretycznie sa - pada "dowcipna" odpowiedz - A praktycznie? - staram sie byc dociekliwy - Praktycznie to zapotrzebowalem wozki 30 minut temu i 15 minut temu i nie ma - odpowiedzial znudzonym tonem. Ja mam 3 walizy plus dziecko dostajace malpiego rozumu i nie ma ochoty na zarty. - To moze zamaist dzwonic by pan zrobil dzisiaj cos pozytecznoego i sam przyprowadzil te wozki? - caly czas grzecznym tonem - Jak sie bedzie pan awanturowal to wezwe ochrone. Na bagaz czekalem 45 minut, wozkow nie bylo..... Odpowiedz Link Zgłoś
bettyzu Re: Wedlug mnie tam jest przerost zatrudnienia 06.02.08, 13:14 OK Wiem, że przeciętny pasażer nie odróżnia tych wszystkich służb. Ci smutni panowie chyba nie strajkują, zresztą o tym nie wiem. Strajkują ludzie specjalnie przeszkoleni do poruszania się na płycie lotniska, którzy są odpowiedzialni za załadunek, żeby samolot był odpowiednio wyważony. Do tego potrzebne są odpowiednie szkolenia i lata praktyki. Chwila nieuwagi i giniesz lub jesteś kaleką. Więc pomysł z tymi ze wschodu też raczej odpada. A ci ze wschodu budowali mój blok, więc wiem jacy z nich „fachowcy”. Nie chcę uogólniać jak tu na forum, że złodzieje itd. Może ktoś został okradziony, ale skąd wie, że akurat na Okęciu. U mnie w domu z tej pracy to jedynie bolący kręgosłup, ręce i kolana i wydatki na różnego rodzaju maści, które i tak nic nie dają. Aha i nie korzystam z lotniska, bo nie stać mnie na zamorskie podróże. Pielęgniarki mają jak dorobić, a jeszcze im mało, tu się nie da. Firma podpisuje coraz więcej zleceń: nowe rejsy, chartery a ludzi do obsługi tyle samo. Popracowałbyś jeden z drugim 8 godzin z 15 min przerwą na herbatę i kanapkę w biegu na otwartej przestrzeni czy to deszcz czy 50 st. latem, to może byś to zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Wedlug mnie tam jest przerost zatrudnienia 06.02.08, 13:22 Wiem, ze kradli na Okeciu, bo jakos na innych lotniskach mi sie nie trafialo. A na Okeciu wielokrotnie. To sobie polataj, teraz bilety mozna kupic taniej niz na pociag. A jak praca taka praszywa to zawsze mozna z niej zrezygnowac. To nie oboz pracy. Generalnie na Okeciu, jak juz pisalem panuja smord, brud, lenistwo i chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
arras_1333 Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 12:38 Wszyscy strakują, pościągajmy ze wschodu pracowników którym chce się pracować a powywalać polskich nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: Strajk pracowników personelu naziemnego na Ok 06.02.08, 13:46 problem w tym, że ci ze wschodu nie są głupi.... i wolą pracować w UK na czarno niż legalnie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 12:54 Jakaś dzika mania Polaków napadła , wszyscy chcą strajkować . Tak bardzo podobało się wam za Kaczyńskiego ? Chcecie powrotu jego ekipy psycholi ? To prawda ,że dla Polski najgrożniejsi są Polacy . Tak było i jest. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 12:59 Powinni lepiej zarabiac i solodniej pracowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
pokon Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 13:09 Wreszcie jakiś pożytek ze strajku.Przynajmniej jest trochę ciszej nad głowami.Oby tak pozostało.. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur do presentation1 06.02.08, 13:38 jesteś tak doskonałym analitykiem że po tym co ty napiszesz to już tylko potop może nastąpić Odpowiedz Link Zgłoś
endzu.1 Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 14:12 Stewardesy maja prawo strajkować i żądać wysokiej płacy, wysokich ubezpieczeń na zdrowie i czerwonej bielizny żeby mogły robić fiku miku z pilotami na wysokości 10 000 m Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek-is-one Re: Strajk pracowników personelu naziemnego na Ok 06.02.08, 15:15 Jest taki tekst, w którym się też nie za dobrze o Okęciu wypowiadają, ale nie jest związany ze strajkiem. www.tanie-loty.com.pl/ostatnia-szansa-na-zachowanie-twarzy.html endziu.1: wydaje ci się, że dowcipny jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
hubi1978 Strajk pracowników personelu naziemnego na Okęciu 06.02.08, 20:04 Widzę że dużo osób pisze a połowa nie była nigdy na okęciu. 1. Można zatrudnić 10000 osób a nic się nie zmieni do otwarcia Terminala2 2.Częściej niż kradzieże mozna sie spotkać z uczciwością(np. oddanie 7000euro) 3.LGS to nie PPL ani nie LOT Odpowiedz Link Zgłoś