p00h 09.02.08, 08:19 Ja rozumiem, że pewnie wszyscy wiedzą, ale może da się podać adres tego kina ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asp420 www.iplex.pl 09.02.08, 08:40 www.dziennik.pl/wydarzenia/article121452/Pierwsze_kino_w_polskim_internecie.html a adres kina to www.iplex.pl Dziennikarze GW jak zwykle nie wiedza jak rzetelnie poinformować czytelników. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: www.iplex.pl 09.02.08, 10:00 "Skrzypek tłumaczy ten paradoks tak (...)" Proponuję autorowi przeczytać w encyklopedii co to znaczy paradoks, bo tylko wykazuje się niekompetencją używając w artykule słów, które tu w ogóle nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: www.iplex.pl 09.02.08, 11:51 znaczenie słów, to jednak w słowniku języka polskiego a nie w encyklopedii, mądralo. w encyklopedii może być okrojone, a w SJP proszę bardzo: "1. twierdzenie zaskakująco sprzeczne z przyjętym powszechnie mniemaniem (...)" no i? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: www.iplex.pl 10.02.08, 13:45 To co napisałeś to definicja "pozornego paradoksu". Prawdziwy paradoks, to coś co jest samo w sobie sprzeczne i nie ma związku z niczyim mniemaniem. Jeden ze słynniejszych paradoksów to paradoks kłamcy. Oceń prawdziwość zdania wypowiedzianego przez kłamcę: "Ja kłamię.". Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.grynkiewicz Re: www.iplex.pl 09.02.08, 12:35 dziennikarze GW wiedzą - gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4913117.html to, że na portalu zajawiono akurat przedruk PAP za Dziennikiem, cóż... Portal to nie Gazeta Wyborcza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vendettav Re: "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 08:40 www.iplex.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marqr "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 08:42 sala na 60 osob wiec rozumiesz- adresu nie mozna dac hołocie. Wystarczy dla pomyslodawcy z rodziną i p. Raczka. Odpowiedz Link Zgłoś
jete Re: "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 09:08 zaloze sie, ze to tylko przedweekendowe rozargnienie. dzieki za podanie linka. jakos sobie poradzilismy:) no to hop do kina Odpowiedz Link Zgłoś
herbatnick "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 09:48 Chyba jeszcze nie działa, bo jak wszedłem na www.iplex.pl to zobaczyłem cóś takiego: >Forbidden >You don't have permission to access / on this server. >Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 09:51 U mnwi tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
scur Re: "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 10:01 Do tego kina musi Cię ktoś zaprosić, to nie jest kino dla każdego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jano321 "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 10:20 Strona działa i pewnie tylko przez chwilę był przeciążony serwer... Ważne info: internet - przesył co najmniej 2MB/s, cena biletu, przynajmniej na razie = 8zł, możliwość tylko oglądnięcia filmu!!! określone godziny seansu!! Czy to faktycznie atrakcyjne?? nie podano jaka będzie jakość odtwarzania... zatem sam na razie nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
almahler Re: "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 10:25 dziala???? to czemu gdy wpisuje www.iplex.pl nastepuje automatyczne przekierowanie na www.iq.pl???? Odpowiedz Link Zgłoś
inoxx Re: "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 10:33 jano321 napisał: > Strona działa i pewnie tylko przez chwilę był przeciążony serwer... No mnie też przekierowuje na stronę iq.pl. Przeciążenie serwerów zresztą fantastycznie rokuje dla serwisu, który z założenia będzie bardzo obciążony - kilkadziesiąt osób oglądających 1,5 godzinny film jednocześnie. Miło by było, gdyby się nie okazało, że film będzie trzeba oglądać na raty. Nawiasem mówiąc, 2mb to lekka przesada. Mam 1mb, i do wystarcza w zupełności do mnóstwa rzeczy. Nie sądzę, aby 2mb było wystarczająco popularne, żeby ten serwis znalazł tylu klientów. A poza tym, p2p się kłania, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 Re: "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 10:34 Sądząc po przepustowości to jakość będzie nieco wyższa od tej która jest na joost.com. Diabeł tkwi w szczegółach tj. kodekach wizji i obrazu jakie użyto do kompresji. Z technicznego punktu widzenia jakość może się wahać od poziomu kiepskiego filmu DivX do kopii na poziomie filmu DVD (a jeśli kopiowano bezpośrednio z materiału nieskompresowanego to nawet wyższej!). Zaletą takiej dystrybucji jest możliwość doboru zaawansowanego preprocessingu, w przeciwieństwie na przykład do emisji DVB-T, gdzie wszystko leci na bieżąco. Jak już napisałem, diabeł tkwi w szczegółach i trzeba będzie sprawdzić organoleptycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 10:36 ooo a mnie przekierowuje od razu na zacna strone serwerowni. Nie podam adresu bo mnie takie PR nuzy_juz Pomysl rewelacyjny, mam nadzieje ze sie uporaja adresowo i porzadek tez w subskrypcji biletowej zrobia jakis.. bo tego sie chyba nie da ogarnac. Olbrzymie bowiem jest zapotrzebowanie na wysoka jakosc w sieci. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka Kto pierwszy zripuje inauguracyjny seans 09.02.08, 11:45 i wrzuci gdzie trzeba? Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mediafun "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 09.02.08, 11:56 polecam tekst na blogu Jagodzińskiego, właśnie o dziwnych pomysłach na internetowe kino netto.blox.pl/2007/11/tfuiplex.html Odpowiedz Link Zgłoś
afore1 Holiłudzkie filmy??? 09.02.08, 12:27 A na co to komu?? To właśnie dobrze, że takie filmy nie będą tam pokazywane. Dość krzywienia kultury przez amerykańskie gó..!! Odpowiedz Link Zgłoś
jodisko "Dziennik": Ruszyło pierwsze kino internetowe 10.02.08, 13:36 Poszukuje osob znajacych temat "interneotywych kin". Mam pewien pomysl. Prosze o kontakt na priva. Seeya! Odpowiedz Link Zgłoś