janek445 15.02.08, 08:07 długi są nie do ściągnięcia bo dwaj bracia do tego doprowadziły rozkradając te pieniądze a teraz palą głupa za pysk te całe towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro PIS= Przekretacze i Szalbiercy...... 15.02.08, 08:11 PIS= Przekretacze i Szalbiercy......Na tej zasadzie moglaby zakonczyc swoja dzialalnosc kazda zadluzona i niewyplacalna firma. Szanowny pan Prezes Kaczynski odpowiada swoim majatkiem przeciez? No tak zapomnialem, caly majatek ma juz mamusia i kotek.... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Ściągnąć długi z konta mamusi!!! A kot??? 15.02.08, 08:13 Kota zostawić w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 wiadomo juz co to za witz z kontem mamusi! 15.02.08, 09:00 to po prostu pralnia Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo SLD na spolke z PC rozkradlo Polske 15.02.08, 10:55 a najglosniej krzyczeli o uwlaszczeniu postkomunistow. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Nikt nie pobije w rozkradaniu POstKomuchow 15.02.08, 16:40 kolargolo napisał: > a najglosniej krzyczeli o uwlaszczeniu postkomunistow. M: Jedna tylko zlodziejska prywatyzacja PZU przez "liberalow" bedzie kosztowac Polske 35 MILIADOW zlotych. A Tuskowaci bronili Wasacza jak Czestochowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo poskomuchy z PiS kradną nawet jak śpią 15.02.08, 17:10 A 35 mld będzie nas kosztować nieudolność i głupota PiSdackiej kliki, która nie potrafiła się z Eureko dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbusio miało być inaczej, a było jak za Bieruta 15.02.08, 12:20 Jarek Kaczyński wielkrotnie na kongresach zwracał się do członków PiS jako do Partii Centrum z dawnego przyzwyczajenia. Jeśli PiS sprzedał zawłaszczoną przez PC kamienicę i działkę w centrum Warszawy - i to jak mówią było zgodne z prawem, to w zgodzie z tym samym prawem niech odda ten dług PC. Chyba, że Prawo w nazwie tej kaczej partyjki i prawo obowiązujące obywateli - to zupełnie inne pojęcia. To co robi PiS i jego kierownictwo zupełnie zaprzecza wszelkim regułom państwa prawa i wcale bym się nie zdziwił jak jakas partyjka polepperowska lub pogiertychowska będzie domagała się uznania PiSu jako partii zbrodniczej i złodziejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Jasiński to złodziej na usługach J. Kaczyńskiego 15.02.08, 08:12 Wg mnie Jasiński po prostu ukradł te pieniądze z naszych kieszeni. To Jarosław Kaczyński i jego kumple je sprzeniewierzyli i to oni powinni je zwracać (najlepiej z kona bankowego mamusi). Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Od kogo sciągac te długi ?Kogo ścigać ? 15.02.08, 08:16 Tyle krzyku , więc mam pytania. Od kogo należy ściągać te długi ? Czy po PC został jakis majatek? Czy istnieje nastepca prawny PC ? Czy byli członkowie byłej partii odpowiadaja własnym majatkiem za długi partii? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Od kogo sciągac te długi ?Kogo ścigać ? 15.02.08, 08:22 jak firma bankrutuje i prezes zbyt pozno tglosil upadlosc to odpowiada swoim prywatnym majatkiem....W tym wypadku majatkiem kota.... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Od kogo sciągac te długi ?Kogo ścigać ? 15.02.08, 08:29 1zorro napisał: > jak firma bankrutuje i prezes zbyt pozno tglosil upadlosc to > odpowiada swoim prywatnym majatkiem....W tym wypadku majatkiem > kota.... PC to była "firma" ? Niedawno w mojej miejscowości powstał "społeczny komitet budowy wodociagu". Zapisałem sie , płacę składki. Ale zanim się zapisałem to sprawdziłem stan prawny tego przedsięwzięcia. Mianowicie dowiedziałem się ,ze nie odpowiadam własnym majatkiem za długi komitetu. Odpowiedz Link Zgłoś
samoistny Pozostaje reputacja 15.02.08, 10:29 > Tyle krzyku , więc mam pytania. > Od kogo należy ściągać te długi ? > Czy po PC został jakis majatek? Niech będzie, że nie ściągamy. Jednak długi nie biorą się znikąd, a nie spłacanie zobowiązań jest łajdactwem. Jeśli pan K. założy spółkę z o.o., narobi długów, po czym firma upadnie to majątkowo jest kryty, ale interesów nikt już z nim nie będzie robił. Swoją drogą ciekawe, jak łagodni stają się sympatycy PiS-u gdy przychodzi do tropienia nieprawidłowości we własnym obozie. Korzenie ludzi SLD czy PO bada się do dziadków włącznie, a PiS-owcowi wystarczy zmienić szyld i już za nic nie odpowiada. Wszystko pod sztandarami rewolucji moralnej. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo masz racje - zlodzieje z PC znowu sie wywineli 15.02.08, 10:50 Kaczynski czy Oleksy, Jasinski czy Jaskiernia - to wszystko ta sama banda rozkradajaca Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zecik Re: Od kogo sciągac te długi ?Kogo ścigać ? 15.02.08, 10:54 remik.bz napisał: > Tyle krzyku , więc mam pytania. > Od kogo należy ściągać te długi ? > Czy po PC został jakis majatek? Trochę tego majątku jest w Fundacji Jarosława K. > Czy istnieje nastepca prawny PC ? Prawo i Sprawiedliwość? > Czy byli członkowie byłej partii odpowiadaja własnym majatkiem za > długi partii? Członkowie to raczej nie, bo PC i PiS to partie Prezesa JarosławaK. Ja mam troch długu , czy wystarczy jak zmienię nazwisko? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Od kogo sciągac te długi ?Kogo ścigać ? 15.02.08, 16:28 > Trochę tego majątku jest w Fundacji Jarosława K. Ktora pod wzgledem prawnym nie ma nic wspolnego z PC > Prawo i Sprawiedliwość? Nie. PiS to oddzielna partia, nie jest utworzona z PC Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Długi PC do kontroli 15.02.08, 09:18 Wystarczy zmienić nazwę szpitali, np. na Powszechny (Publiczny, inny?) Zakład Ochrony i Restutucji Zdrowia.... I długi same znikną! Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus20-to-ja Niech PO odda zagrabione mienie. 15.02.08, 09:21 PC już nie ma podobnie jak KLD ale w partii Tuska większość ludzi jest z KLD partii która odpowiada za rozgrabienie i wyprzedaż majątku narodowego i powstania gigantycznego bezrobocia.Cala ta hućpa to próba przykrycia afery Pawlaka i Wyborcza i TVN24 zawsze w takiej sytuacji atakują by odwrócić uwagę .Niedługo się okaże że wszystko z umorzeniem długu jest zgodne z prawem ale reżimowe media znowu coś znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Długi PC do kontroli 15.02.08, 09:24 Prominenci PiS (prawnicy z tytułem profesorskim doktorskim!!!) uwaząją takie rzceyz za NORMALNE!!!??? W nawiązaniu do powyższego wystarczy ZATEM ZMIENIĆ NAZWĘ SZPITALI np. na Powszechny (Publiczny...?) Zakład Ochrony i Restytycji Zdrowia... I Długi samę znikną! Odpowiedz Link Zgłoś
jocek1 Re: Długi PC do kontroli 15.02.08, 14:20 @mieszko27 O ile coś tam słyszałeś od Tuska jak sie zakłada firmę, o tyle nie masz pojęcia jak w świetle prawa firmę się zamyka ;-PPPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
apache5 Re: Długi PC do kontroli 15.02.08, 09:40 Fundusze partyjne podlegają kontroli państwa ,to nie możliwe, żeby partie mogły same sobie umazać długi wobec skarbu, to nasze podatki na to poszły. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Jest to prawie sprawiedliwe... 15.02.08, 10:33 Wg chorej wyobraźni kaczorków.Każdy moze udowodnic że jego dług jest niemożliwy do splacenia i to juz wystarczy do umorzenia? apache5 ma racje, nie dość ,ze partie domagają sie finansowania przez Państwo,to potem nietrafione przedsięwziecia same sobie umarzają -jakim prawem?(prawa i sprawiedliwości)A może by tak umorzyc Pis jako partii niewydolnej ,nie rokującej nadziei na przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
gocze1 Re: Długi PC do kontroli 15.02.08, 10:29 długi należy ściągnąć do ostatnich majtek na d..ie i kijem po gołym tyłku.... Nauczyło się towarzystwo przejadać nie swoje pieniądze i tak bujają się trutnie do dziś na państwowych garnuszkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
k_ostek Długi PC do kontroli 15.02.08, 11:41 Teraz jasne diaczego JK nie ma konta. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Długi PC do kontroli 15.02.08, 12:40 PC i PIS domagało się rozliczenia PZPR i FOZZ. Niech więc i PC zostanie rozliczone. Inaczej będzie można spokojnie uznać, że Pan Kaczyński (i jeden i drugi) stosują inną moralność w odniesieniu do siebie, a inną w odniesieniu do innych. Jeśli tak wygląda moralna rewolucja, to ja takim rewolucjonistwom dziękuję. Na zawsze dziękuję. Za coś takiego powinien być Trybunał Stanu i dożywotnie pozbawienie prawa do sprawowania funkcji publicznych. Za brak etyki i moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
k_ostek Długi PC do kontroli 15.02.08, 13:57 Dlugi do wydmuszki ,majatek do Fundacji Prasowej Solidarnosci.Klasyczny schemat.Tylko gdzie tu miejsce na prawo i sprawiedliwosc?Czy ciemny lud to kupi i tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
jocek1 Re: Długi PC do kontroli 15.02.08, 14:23 Czy ciemny lud to kupi > i tym razem? Ciemnemu ludu sie nie mówi, że za każdym razem kiedy sprawa trafia do wymiaru sprawiedliwości jest umarzana. Kotlet odgrzewany jest przez GW co pół roku ... Odpowiedz Link Zgłoś
topi5 Długi PC do kontroli 15.02.08, 14:23 Jak zwykły szary obywatel nie płaci długów to komornicy i urzędy wszelkiej maści zostawią go tylko w skarpetkach. Ale są równi, równiejsi i dawne kacze PC. Odpowiedz Link Zgłoś
jocek1 Re: Długi PC do kontroli 15.02.08, 14:24 topi5 napisał: > Jak zwykły szary obywatel nie płaci długów to komornicy i urzędy wszelkiej maśc > i zostawią go tylko w skarpetkach. Zapytaj redaktorów GW dlaczego nie informują, że komornik w ww sprawie umorzył postępowanie. Że taką wiedzą dysponują jestem peweien Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Każdy, kto nie spłaca długów, jest złodziejem 15.02.08, 15:36 Wyjątek od tej zasady można zrobić tylko dla bardzo biednych ludzi, którzy w długi popadli z biedy, choroby, dali się oszukać itp. Ci, którzy mają jakieś pieniądze czy dochody, a nie poczuwają się do odpowiedzialności, za długi, których narobili, są zwykłymi złodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Braci Kaczyńskich stać na zwrócenie Polsce 700 tys 15.02.08, 15:23 To bardzo ciekawa forma patriotyzmu brać od Ojczyzny uposażenie wysokiego funkcjonariusza państwowego, a jednocześnie nie czuć się zobowiązanym do zwrotu tej Ojczyźnie długów, których się narobiło. Kaczyńskich stać na zwrócenie Państwu Polskiemu tych pieniędzy. Sama willa na Żoliborzu (jestem bardzo ciekawa, jakim cudem Kaczyńskich było stać na willę w czasach, kiedy większość Polaków żyła w niedostatku i mieszkała w różnych norach) jest pewnie warta dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycyzulicy Michnik skąd wziąłeś na wyborczą 15.02.08, 15:32 Niech Aron Szechter vel Michnik rozliczy się z pieniędzy na "Gazetę wyborczą" Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba U was Murzynów biją-stała odpowiedź PIS na zarzuty 15.02.08, 15:48 Nie wykręcaj kota ogonem. Nie o tym jest artykuł. Gdyby GW miała niespłacone długi, to jeszcze Miller by ją zamknął, a gdyby tego nie zrobił, to na pewno zrobiłby to Kaczyński. Bo PIS od SLD różni się tylko tym, że PIS bardziej przypomina nieboszczkę PZPR z pierwszym sekretarzem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck GW wziela kase na media w Polsce i wydala ja tylko 15.02.08, 16:35 na siebie! Taka prawda A dlug PC jako ze jest niesciagalny musi byc umorzony! PC nie istnieje, sad w takich sprawach umarza postepowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 bydło UBeckie bez rozumu honoru i godności POmawia 15.02.08, 16:56 ludzi uczciwych i broniących Polskości oraz znanych z prawa i sprawiedliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: bydło UBeckie bez rozumu honoru i godności PO 16.02.08, 08:26 przestan juz "fanzolic" abba15, bo juz chopie tego szczimac nie idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck A co z umorzeniem 462 mln przez premiera Pawlaka? 15.02.08, 17:00 Jakos tak niewiele sie na ten temat GWniani eksperci wypowiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo łżesz jak bura suka 15.02.08, 17:16 Żadnego UMORZENIA nie było. Pawlak cofnął wadliwą decyzję wydaną jeszcze przez PiSdackiego poprzednika i nakazał ponowne wszczęcie procedury. Swoją drogą ciekawe, czy ten poprzednik pomylił się na skutek własnej ignorancji, czy może jednak zrobił to celowo, doskonale wiedząc, że wydaje nieskuteczną decyzję? Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Jakos nie jest to rozstrzasane przez GW 15.02.08, 17:26 > Żadnego UMORZENIA nie było. Pawlak cofnął wadliwą decyzję wydaną > jeszcze przez PiSdackiego poprzednika i nakazał ponowne wszczęcie > procedury. Swoją drogą ciekawe, czy ten poprzednik pomylił się na > skutek własnej ignorancji, czy może jednak zrobił to celowo, > doskonale wiedząc, że wydaje nieskuteczną decyzję Jakby nie bylo 462 mln to chyba troche wiecej niz 0,7 mln? Zamiast analizowac ta sprawe czytam o jakims laptopie, zagluszaniu pigul dlugu niedzialajacej od dawna partii. Chociaz moze troche rownowagi. Zobacz ile dzis i wczoraj GW napisala o dziaaniach rzadu, a ile o PiSie i pomysl troche. W portalu Gazeta.pl mamy alternatywny swiat gdzie dalej rzadzi PiS Odpowiedz Link Zgłoś