4g63 29.02.08, 08:53 domy się walą problemy społeczne, a kościoły coraz większe i coraz grubsza warstwa złota ... ech ... kiedy ludzie się obudzą...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krusnik02 Re: Wspólny remont dwóch kościołów 29.02.08, 11:22 Jak ci się dom wali to idź do wójta/burmistrza/prezydenta - może ci pomoże. Problemy społeczne niech rozwiązuje cudotwórca Donald, a KK i inne zostaw w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Wspólny remont dwóch kościołów 29.02.08, 11:36 ale to KK jest winny takiej sytuacji, bo zamiast fabryk mamy kościoły, zamiast prężnie pracującego społeczeństwa, nierobów w świątyniach, którzy nic nie produkują, a żyją na wysokim poziomie, to niestety podwójna strata dla kraju, koszt utraconych korzyści z finansów które kk pożera, żądam w związku z powyższym, aby wydzielić podatek kościelny i obłożyć nim wszystkich katolików, czyli jakieś kilka procent społeczeństwa, a pieniądze które dotychczas trafiały na KK czyli około 5 miliardów złotych rocznie, trafiały tam, gdzie faktycznie są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Wspólny remont dwóch kościołów 29.02.08, 11:38 i niech mi jakiś klecha coś tu powie, że to nie miłosierne że niezgodne z bogiem, właśnie że zgodne, ja chcę tej sprawiedliwości którą niby bóg jest, skoro jest, to ma być do cholery sprawiedliwie w tym kraju!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loader Wspólny remont dwóch kościołów 29.02.08, 11:22 no jak to skąd wziąć kasę? najprościej z budżetu państwa. wszak kraj nasz katolicki jest i chętnie buli na sakralne inwestycje. i nieważne że w polandzie bieda wśród ludzi, głód wśród dzieci, patologia, strajki, przestępczość, faszyzm na ulicach, afera za aferą, nielegalne aborcje no i zamykane są szpitale i sierocińce. jak zbudujemy więcej świątyń, kościołów i obiektów kultu - bóg na pewno to wreszcie zauważy. i sytuacja w kraju na pewno się poprawi. trzeba tylko więcej wiary mieć... Odpowiedz Link Zgłoś