Dodaj do ulubionych

Wspólny remont dwóch kościołów

29.02.08, 08:53
domy się walą problemy społeczne, a kościoły coraz większe i coraz grubsza
warstwa złota ... ech ... kiedy ludzie się obudzą...?
Obserwuj wątek
    • krusnik02 Re: Wspólny remont dwóch kościołów 29.02.08, 11:22
      Jak ci się dom wali to idź do wójta/burmistrza/prezydenta - może ci pomoże.
      Problemy społeczne niech rozwiązuje cudotwórca Donald, a KK i inne zostaw w spokoju.
      • 4g63 Re: Wspólny remont dwóch kościołów 29.02.08, 11:36
        ale to KK jest winny takiej sytuacji, bo zamiast fabryk mamy kościoły, zamiast
        prężnie pracującego społeczeństwa, nierobów w świątyniach, którzy nic nie
        produkują, a żyją na wysokim poziomie, to niestety podwójna strata dla kraju,
        koszt utraconych korzyści z finansów które kk pożera, żądam w związku z
        powyższym, aby wydzielić podatek kościelny i obłożyć nim wszystkich katolików,
        czyli jakieś kilka procent społeczeństwa, a pieniądze które dotychczas trafiały
        na KK czyli około 5 miliardów złotych rocznie, trafiały tam, gdzie faktycznie są
        potrzebne.
        • 4g63 Re: Wspólny remont dwóch kościołów 29.02.08, 11:38
          i niech mi jakiś klecha coś tu powie, że to nie miłosierne że niezgodne z
          bogiem, właśnie że zgodne, ja chcę tej sprawiedliwości którą niby bóg jest,
          skoro jest, to ma być do cholery sprawiedliwie w tym kraju!!!!
    • loader Wspólny remont dwóch kościołów 29.02.08, 11:22
      no jak to skąd wziąć kasę?
      najprościej z budżetu państwa. wszak kraj nasz katolicki jest i chętnie buli na
      sakralne inwestycje. i nieważne że w polandzie bieda wśród ludzi, głód wśród
      dzieci, patologia, strajki, przestępczość, faszyzm na ulicach, afera za aferą,
      nielegalne aborcje no i zamykane są szpitale i sierocińce.
      jak zbudujemy więcej świątyń, kościołów i obiektów kultu - bóg na pewno to
      wreszcie zauważy. i sytuacja w kraju na pewno się poprawi. trzeba tylko więcej
      wiary mieć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka