rydzyk_fizyk 10.03.08, 19:33 Przecież to właśnie administracja decyduje czy spełniamy wymogi i ile jest odmów :> Wszyscy udają, że nie mają wpływu na "widzimisię" konsulów. Bujać to my panowie szlachta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ravenna84 Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 19:46 Ja jednego nie rozumiem... po co nam te cholerne wizy??? jest tyle ladnych miejsc w Europie czy Kanadzie... I tak je wkoncu dostaniemy, w czym pomoze nam EU, wiec po co ta cala gadanina?? Tusk zachowal sie jak nalezy..:)Nie prosi juz o nie za to co najwyzej zapytany naswietla nastroje Polakow. Gratulacje Panie Tusk:) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:51 ravenna84 napisała: > Ja jednego nie rozumiem... po co nam te cholerne wizy??? jest tyle > ladnych miejsc w Europie czy Kanadzie... -------------------------------- Ja tez nie rozumiem. Kto jeszcze bedzie chcial jezdzic do tego staczajacego sie na dno, faszystowskiego padolu? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:18 > Ja tez nie rozumiem. Kto jeszcze bedzie chcial jezdzic do tego > staczajacego sie na dno, faszystowskiego padolu? > > Chodzi o to, że jak gospodarka USA będzie staczać się w takim tempie, jak dotychczas, będzie to kraj na tanie wakacje. Tak jak kiedyś na Krym, można by zacząć jeździć na Florydę. Jedynym kłopotem, to trasport, ale moze pojawią się tanie linie.... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Tusk dostanie to czego nie potrzeba! Wielka laska 11.03.08, 13:00 jardo-g napisał: > Ja tez nie rozumiem. Kto jeszcze bedzie chcial jezdzic do tego > staczajacego sie na dno, faszystowskiego padolu? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Bush powinien dostac taka sama odpowiedz o Tarczy 11.03.08, 13:17 Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany Tusek o Tarczy: Też byłbym sfrustrowany Odpowiedz Link Zgłoś
wypasior upokarzająca, cyniczna wypowiedź 11.03.08, 13:49 coś dla naszych wielbicieli Busha i jego ekipy Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:20 plorg napisał: > Kto jeszcze bedzie chcial jezdzic do tego > staczajacego sie na dno, faszystowskiego padolu? Są tacy ( Podhale ) : www.dziennik.pl/polityka/article135442/Nie_wyjezdzajcie_teraz_do_Ameryki.html Najrozsądniejszym wyjściem byłoby ogłosić ogólnopolską akcję j/w i dać Amerykanom po nosie bez żadnej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:25 Górale się wyłamią i polecą do hameryki zarabiać dutki. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:40 Ależ cepry też się mogą juhasom wyłamać :-) nie ma co gadać tylko się trzeba skrzyknąć i zadziałać - jak znam Polaków to jest do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Wizy będą obowiązywać niewiadomo jak długo 11.03.08, 03:09 Przed chwilą słuchałem w TV konfrencji prasowej Busha jr i Tuska. Sens tego co Bush jr powiedział jest następujący. Wizy będą obowiązywać przez czas, którego długości nie można obecnie określić. O ich dawaniu wiz lub odmowie decydują amerykańscy urzędnicy w konsulacie. Bushowi jest przykro, że jego przyjaciel Tusk nie będzie mieć na to żadnego wpływu. Bush jr rozumie frustrację Tuska i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Dzisiejsze spotkanie z zydami zdecyduje o wizach 11.03.08, 13:03 Tusek juz ma przygotowana mycke i podwojne laty na spodniach, zeby sie nie wytarly na kolanach w czasie spotkania. mis22 napisał: > Przed chwilą słuchałem w TV konfrencji prasowej Busha jr i Tuska. > Sens tego co Bush jr powiedział jest następujący. Wizy będą > obowiązywać przez czas, którego długości nie można obecnie określić. > O ich dawaniu wiz lub odmowie decydują amerykańscy urzędnicy w > konsulacie. Bushowi jest przykro, że jego przyjaciel Tusk nie będzie > mieć na to żadnego wpływu. Bush jr rozumie frustrację Tuska i > Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 15:16 Odpowiadasz na: rk111 napisał: > > Górale się wyłamią i polecą do hameryki zarabiać dutki. Ale po grzyba im taki "dutek" (że tak to przekręcę), który wart jest dzisiaj 2,28 złotego? A bilet kosztuje. I utrzymanie tam też. W Europie górale i inni zarobią wiecej. Spadaj Bush Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek40ny Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 23:09 W ostatnim czasie napisalem pare roznych opinii na temat USA. Jestem tu od 18 lat; skonczylem tu studia, mam dobra pozycje zawodowa/socjalna/personalna. Czytajac opinie wiekszosci ludzi na tym forum mam bardzo smutne wrazenie, ze opinia ich na temat USA jest oparta na braku elementarnej edukacji i wybierania jednej wiadomosci z tysiaca innych, oczywiscie tej najbardziej negatywnej. USA jest krajem ekstremalnych sytuacji, ale nazywanie tego kraju faszystowskim swiadczy o kompletnym braku znaczenia tego wyrazu. Dla edukacji - w kraju faszystkowskim tylko jedna grupa pogladow sie liczy, tylko jedna rasa jest lepsza niz inne, tylko urodzeni w tym kraju moga miec pelne przywileje (nie wszyscy). Jestem tu od 18 lat i mozliwosci ktore mi dal ten kraj sa nieporownywalne do tego co dal mi Polska. Ten kraj dal podobne mozliwosci milionom emigrantow, z calego swiata. Wiekszosc ludzi ktorzy nie nawidza tego kraju (jaka to cudowna moda byc antyamerykanskim i wypisywac idiotyzmy) nie poswiecila zadnego czasu aby dowiedziec sie dlaczego tak ten kraj funkcjonuje i jakie sa tu prawa. Ja zupelnie nie rozumiem logiki wielu tu osob ktorzy ciagle wyglaszaja radykalne poglada a sa tak oburzeni ze USA nie znioslo im wiz. Jesli nie nawidzicie tego kraju tak bardzo to czemu chcecie przyjezdzac tu bez wiz? Jakze jestem zmeczony tym polskim poczuciem wiekszosci i zarazem nizszosci w stosunku do innych narodow. Tym absolutnym brakiem szacunku do prawa, ciaglym cwaniactwem. Jak to swietnie wychodzi na tym forum. Byc moze zamiast ciagle narzekac, i nawzajem sie wyzywac, i ciagle wypisywac te wszystkie idiotyzmy, wreszcie zaczniemy starac sie zrozumiec jak funkcjonuja inne kraje ktorych tak bardzo nienawidzimy. Kilka przykladow na staczanie sie na dno USA: dolar slabo stoi - radze przejrzec historyczne wzrosty/spadki dolara w stosunku do innych walut; ceny ubran/elektroniki 2 razy nizsze niz w Polsce. Zarobki kilka razy wieksze niz w Polsce. Bezrobocie ok 5%. W Polsce powyzej 11%. Tlumy turystow z calego swiata, np w NY Times Square przynosi roczne obroty okolo $55 miliardow; najwieksza liczba laureatow nagrod Nobla na swiecie; najbardziej prestizowe uniwersytety na swiecie; itd. itd. Moge kontynuowac godzinami. Antyamerykanizm, antypolskosc, antysemtizm itd. jest oparty na olbrzymiej ignorancji osob go wyglaszajacych. A my Polacy jestesmy w tym doskonali. Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 01:05 piotrek40ny napisał:... Dobra jak jesteś taki pro amerykański i tyle wiesz to odpowiedz pytanie: W jakim stanie żona potrzebuje zgody męża na wstawienie sobie sztucznej szczęki. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek40ny Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 02:24 Bardzo sie ciesze ze napisales komentarz. Ok sprobuje przekazac moja wiadomosc inaczej (bynajmniej nie mysle ze jestem madrzejszy). Ktos sobie gdzies siedzi np w Poludniowej Dakocie, przy hamburgerze i piwku. Opowiada tez glupawe kawalki o Polakach (slawne "polish jokes"). Nigdy nie byl w Polsce, nie zna zadnych Polakow, jego jedyna wiedza o Polsce polega na tym ze ktos inny mu opowiedzial pare historii jak to Polacy sa glupi. Czy wie on na temat Polski wiecej niz ty? Twoje pytanie swiadczy o tym ze nie znasz prawa amerykanskiego. Prawo w USA jest oparte na Common law; w przeciwienstwie do Polski gdzie wszystko jest w kodeksach. Common law ksztaltuje sie przez wieki i w teorii zawsze obowiazuje. Sedziowie maja wiec prawo do interpretacji tego prawa, nawet jesli bylo ostatnio uzyte pare wiekow temu. Czasami, jakis sedzia, sadzi uzywajac jakiego bardzo starego prawa. Jak cos absurdalnego zostanie zasadzone wtedy pisze o tym prasa, itd. Jest masa innych przypadkow absurdalnego prawa, ktorego nikt nie uzywa. Np w Alabamie seks oralny jest zakazany, w innym analny, itd, itd. Po raz nastepny tak jak poprzednio napisalem brak wiedzy powoduje wypaczone opinie na temat kraju. Opowiem ci jeszcze jedna historie. Bylem w szkole (skonczylem studia w NY). Profesor na zajeciach literatury angielskiej kazal nam wybrac temat na temat ktorego mamy wyrobina, mocna pozycje. Zadaniem wszystkich bylo napisanie pracy ale po zebraniu odpowiednich materialow, przeczytaniu artykulow, naszej opinii na ten temat. Rezultaty byly zaskakujace - wiele ludzi zupelnie zmienilo zdanie. Podobnie tobie radze. Nie musisz zmieniac zdania, ale najpierw zdobadz wiedze, a potem wyglos opinie ktore sa oparte na temat tego czego sie nauczyles. Mam nadzieje ze przynajmniej z jednym sie zgodzisz. Wiedza jest czyms dobrym? Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 09:21 Coz, najwyrazniej widac, ze masz zdanie o piszacych na tym forum jak te z polish jokes, albo uprawiasz tu jakies projekcje wlasnych ulomnosci. Wydajesz sie byc ekspertem od prawa w jakim stanie, jaki seks jest dozwolony, tymczasem nie bardzo orientujesz sie w sprawach o wiele bardziej istotnych. Zanim zaczniesz zarzucac innym brak wiedzy, najpierw sam sprawdz poziom swojej. Tu link na dobry poczatek: www.youtube.com/watch?v=TXFMCa2hS4c > Zadaniem wszystkich bylo napisanie pracy ale po zebraniu > odpowiednich materialow, przeczytaniu artykulow, naszej opinii na > ten temat. Rezultaty byly zaskakujace - wiele ludzi zupelnie > zmienilo zdanie. ---------------------------- To nie wymaga komentarza, swiadczy samo za siebie i nie jest zaskakujace, ze rezultaty byly dla ciebie zaskakujace. Jak juz troche zalapiesz o co biega, to obejrzyj sobie ten dokument: video.google.com/videohosted?docid=1070329053600562261 Odpowiedz Link Zgłoś
balbina112 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 22:04 niestety nie dysponuję na tyle czasme, zeby przeczytać wszystkei posty z dużą dokładnościa, ale zastanwia mnie fakt po co udowadniacie sobie kto co wie lepiej o kim i jakie ma pogladay na temat kraju itp. Byla mw stanch, bardzo mi się pdoobało i gydby była możłiwosć wylotu tam na stałe to bym to zrobiła. dalczego? bo tam miałam wieel mozliwosci, nikt mnie nei ograniczał- nie to co w Polsce:(a kto rpzelicza kurs dolara- ja ksie zyje i meiszka w stanhc to sie patrzy na co to wystarcza itd. ale jak ktos cche jechac nielegalnie zarabiac i utrzymywac sie i tam i rodzine w Polsce to lepiej neich jedzie od Irlandii. jedynym plusem zniesienia wizy dla mnei bylby fakt, zebym mogalw kazdje chiwli poleciec do rodizny a nei stac pod ambasada i żebrać o wizę a na lotnisku modlićsię żeby mieli dobry dzien i mnie wpuscili- bo dla nich mloda osoba to potencjlany nieleglany imigrant... w sumei sie nei dziwie no ale wrzucają wszytkich do jendego worka ale generlanei nie potrzebuje żeby zniesli wizy- nie musimy sie z tego tytulu podlizywać mam zamiar za 2 lata tam poelciec ale na Hawaje- taka pdoróż tylko czekam aż ceny biletów lotniczych spadną:) pozdrawiam i życzę miłego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 W Kanadzie jest potrzebna zgoda męża 11.03.08, 03:19 realgniot napisała: > Dobra jak jesteś taki pro amerykański i tyle wiesz to odpowiedz > pytanie: W jakim stanie żona potrzebuje zgody męża na wstawienie > sobie sztucznej szczęki. Nie w jakim stanie, tylko w jakim kraju na amerykanskim kontynencie. W Kanadzie żonie jest potrzebna zgoda męża na wstawienie sztucznej szczęki. A mężowi jest potrzebna zgoda żony. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 08:01 > USA jest krajem ekstremalnych sytuacji, ale nazywanie tego kraju > faszystowskim swiadczy o kompletnym braku znaczenia tego wyrazu. ----------------------------- Otoz to! Otoz to drogi panie - kompletny brak zrozumienia znaczenia wyrazu sie klania. Nie wiem jakie studia to pan konczyl, ale najwyrazniej poziomem pasuje pan doskonale do Amerykanow. Tu cytat dla pana z wikipedii: "Wielu różnych naukowców różnie definiuje faszyzm, nie mniej poniższe elementy są najczęściej wymieniane jako integralne części faszyzmu: nacjonalizm, etatyzm, militaryzm, totalitaryzm, antykomunizm, korporacjonizm, populizm oraz opozycje do politycznego i ekonomicznego liberalizmu" > Ja zupelnie nie rozumiem logiki wielu tu osob ktorzy ciagle > wyglaszaja radykalne poglada a sa tak oburzeni ze USA nie znioslo > im wiz. Jesl i nie nawidzicie tego kraju tak bardzo to czemu > chcecie przyjezdzac tu bez wiz? ------------------------------ Nie dziwie sie wcale, ze nierozumie pan logiki, bo to pojecie jest rowniez panu obce. Odpowiada pan na post w ktorym zadano pytanie: kto jeszcze chcialby tam jezdzic? Czy wedlu panskiej 'logiki' oznacza to nieodparta chec przyjazdu do Ameryki? Najwidoczniej przestal pan tez rozumiec gramatyke jezyka polskiego. > Byc moze zamiast ciagle narzekac, i nawzajem sie wyzywac, i ciagle > wypisywac te wszystkie idiotyzmy, wreszcie zaczniemy starac sie > zrozumiec jak funkcjonuja inne kraje ktorych tak bardzo > nienawidzimy. --------------------------- Dobra rada! Zacznij od siebie, bo moje pytanie w zadnym stopniu nie bylo narzekaniem, tylko poddaniem w watpliwosc sensu wyjezdzania do USA. Dobrze tez, jak sprobujesz zastanowic sie jak funkcjonuje miejsce w ktorym jestes, jak piszesz, od 18 lat. Bo jak narazie slabo ci to wychodzi. Proponuje zaczac od tego: Zyjesz w kraju, w ktorym dopuszcza sie torturowanie ludzi! Moze twoja 'logika' podsuwa ci mysl, ze to nie dotyczy ciebie, ale proponuje abys sie glebiej nad tym zastanowil. Jezeli wyciagniesz z tego jakies sensowne wnioski, to niebardzo wiem czy pomoga zyczenia milego dnia. Bo gdybym ja uswiadomil sobie, ze mieszkam w takim kraju, to nie mialbym milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek40ny Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 19:00 Wlasnie przeczytalem twoja odpowiedz. Bardzo dobrze skonstruowana. Dzieki tobie nauczylem sie bardziej poprawnej definicji faszyzmu. Z drugiej strony jesli jest definicja pochodzi z Wikipedii to czy mozna jej wierzyc? (przeciez to serwis amerykanski?). Zgadzam sie tez z tym ze najprawdopodbniej nie rozumiem gramatyki jezyka polskiego. Przez 18 lat mojego pobytu praktycznie nie pisze/mowie po polsku. Coz jestem Amerykaninem. Ale tez jestem Polakiem. Widzisz ja bardzo szanuje twoja opinie - nie mysle ze jestes idiota poniewaz nie zgadzasz sie ze mna. Nigdy tez nie napisalem ze zgadzam sie z torturami, kara smierci, podsluchami, glupimi prawami itd. Nie zgadzam sie, tak jak wiele milionow Amerykanow. Podobnie jak kazdy kraj na swiecie w USA zyja ludzie ktorzy sa glupi, madrzy, starzy, mlodzi, itd, itd. Patrzenie na pryzmat USA przez przyklady ktore sa tu podawane i twierdzenie ze 300 milionow obywateli USA sa dokladnie tacy swiadzczy o kompletnym braku rozumu (za przeproszeniem). Patrzac na Leppera, Giertrycha, Rydzyka i twierdzac ze wszyscy Polacy sa tacy jak oni nie wydawaloby ci sie obrazliwe? Jesli chodzi o moja edukacje. Studiowalem w Polsce i w Stanach; prawo w Polsce i biznes w Stanach. Mam pewne porownanie systemu edukacji, poziomu nauczycieli, ich kultury osobistej, przydatnosci nauki do tego co sie robi po studiach, itd. Jesli masz tego rodzaju doswiadczenie to prosze sie podziel tym. Na podstawie mojego doswiadczenia (sprzed 18 lat) Polska niestety jest bardzo w tyle. I wcale sie z tego nie ciesze - chcialbym zeby edukacja w Polsce byla na zupelnie innym poziomie. Jestem czescia tej amerykanskiej edukacji, tej o ktorej sie wypowiadasz tak negatywnie. Tej ktora stworzyla najwiecej laureatow Nobla. Patrzac na edukacje stosuje jeden z kryteriow. Jesli skoncze studia w danym kraju to czy jesli pojade do innego kraju to bede mogl pracowac w swoim zawodzie. Mimo wszystkich bledow gramatycznych i braku logiki w tym co pisze z jakiegos powodu wiele firm w Polsce probuje mnie namowic na to zebym tam pracowal. Nie jestem jedynym Polakiem ktora ma podobna sytuacje. Wielu moich znajomych, ktorzy tak ja ja skonczyli tutaj studia i maja duzo doswiadczenia w pracy sa namawiani do pracy w Polsce i innych czesciach swiata. Te wolnosc dal mi i im ten kraj. Czy masz podobna sytuacje? Polska nie od tak dawna nie torturuje, morduje, przesladuje swoich obywateli. Mysle tez, ze gdyby ktos zamordowal w srodku Warszawy pare tysiecy ludzi presja spoleczenstwa bylaby bardzo duzo, zeby ich zlapac, torturowac, wyciagnac informacje za wszelka cene. Jestes przekonany ze w Poslce ludzie nie sa torturowani? Nasz narod zamordowal wielu ludzi. Co tez nie znaczy ze ty, albo ja wierzymy i jestesmy odpowiedzialni za to. Konkluzja - sa rozne opinie, rozne spojrzenia. Opieranie swoich opninii na kilku bezsensownych artykulach nie swiadczy zbyt dobrze o ludziach wypowiadajacych je. Chcialbym aby wreszcie ktos napisal artykul o pomocy charytatywnej, ktora jest bardzo rozbudowana w Stanach, o tysiacach ludzi ktorzy wyjezdzaja do krajow 3ciego swiata zeby im pomoc, itd. Ja znam ludzi ktorzy to zrobili. Ilu ludzi ty znasz ktorzy rzucili swoje wygodne zycie zeby pomoc innym? Tacy tez sa Amerykanie; jest ich bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 21:21 > Z drugiej strony jesli jest definicja pochodzi z Wikipedii to czy > mozna jej wierzyc? (przeciez to serwis amerykanski?). --------------------------------------- Czy to ma byc jakis zart? Tresc hasel nie ma nic wspolnego z Ameryka. Wikipedia: "Każda edycja językowa działa w ramach bardzo szerokiej autonomii ograniczonej fundamentalnymi i niepodlegającymi dyskusji zasadami, wspólnymi dla wszystkich wersji językowych, zwanymi 'pięcioma filarami'. " Widze, ze wolisz wierzyc definicji wlasnej, stworzonej na potrzeby komentarza na tym forum: "w kraju faszystkowskim tylko jedna grupa pogladow sie liczy, tylko jedna rasa jest lepsza niz inne, tylko urodzeni w tym kraju moga miec pelne przywileje (nie wszyscy)." Ale to raczej parafraza definicji szowinizmu, lub skrajnego nacjonalizmu. Ale dajmy spokoj definicjom. Swoje zdanie opieram nie "na braku elementarnej edukacji i wybierania jednej wiadomosci z tysiaca innych, oczywiscie tej najbardziej negatywnej" (jak piszesz), tylko na opiniach madrzejszych ode mnie ludzi, mieszkajacych nie tylko w Stanach, ale tez i w innych krajach. A takich opinii jest w sieci setki. Jak podany maly przyklad wczesniej do ktorego w ogole sie nie odniosles: www.youtube.com/watch?v=TXFMCa2hS4c > Patrzenie na pryzmat USA przez przyklady ktore sa tu podawane i > twierdzenie ze 300 milionow obywateli USA sa dokladnie tacy > swiadzczy o kompletnym braku rozumu (za przeproszeniem). ---------------------------------- Jest cos takiego jak przecietny czlowiek, obywatel, czy reprezentant narodowosci. Sugerowanie, ze ktos uwaza ze jest 300 mln. takich samych ludzi, jest dosc smieszna manipulacja (bez przeproszenia). W danym kraju przeprowadza sie rozne sondaze i musze cie zmartwic, nie sa one pomyslne dla Amerykanow. Tu doskonale znany przyklad z Youtube i bynajmniej nie chodzi mi o glowna bohaterke tego klipu, tylko o pytanie powolujace sie na sondaz: www.youtube.com/watch?v=lj3iNxZ8Dww Zeby nie byc posadzony o antyamerkanskosc, czy jakies uprzedzenia, podaje klip, w ktorym Amerkanin, jak mniemam, sam opisuje swoich wspolobywateli: www.youtube.com/watch?v=ZaN6Rx8X6_I Polecam linki zalaczone do tego klipu oraz ten maly, oczywiscie niezbyt obiektywny, ale jednak przykladzik: www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE > Patrzac na Leppera, Giertrycha, Rydzyka i twierdzac ze wszyscy > Polacy sa tacy jak oni nie wydawaloby ci sie obrazliwe? --------------------------------- Otoz nie. Przecietny Polak bardzo przypomina wspomnianych przez ciebie osobnikow i nic tu nie pomoze obrazanie sie. Trzeba sie pogodzic ze smutna rzeczywistoscia. Oczywiscie sa jednostki lepsze i gorsze, ale przecietna bardzo przypomina Leppera, Kaczynskiego itd. > Na podstawie mojego doswiadczenia (sprzed 18 lat) Polska niestety > jest bardzo w tyle. I wcale sie z tego nie ciesze - chcialbym zeby > edukacja w Polsce byla na zupelnie innym poziomie. ----------------------------------- Dziwne masz doswiadczenia, bo ja uwazam, ze poziom polskiej edukacji nie jest najgorszy i nie mamy sie czego wstydzic. Najlepszym dowodem jest to, ze polscy absolwenci z latwoscia znajduja prace na calym swiecie. > Jestem czescia tej amerykanskiej edukacji, tej o ktorej sie > wypowiadasz tak negatywnie. Tej ktora stworzyla najwiecej > laureatow Nobla. ------------------------------------ Tym razem powolujesz sie na mity. Odsylam jeszcze raz tu: www.youtube.com/watch?v=ZaN6Rx8X6_I > Mimo wszystkich bledow gramatycznych i braku logiki w tym co pisze > z jakiegos powodu wiele firm w Polsce probuje mnie namowic na to > zebym tam pracowal. Nie jestem jedynym Polakiem ktora ma podobna > sytuacje. ---------------------------------------- Troche sie dziwie, bo nawet w tym zdaniu poraz kolejny brakuje logiki. Niby probujesz bronic poziomu Ameryki, a za przyklad podajesz siebie - Polaka i innych Polakow. Moze intencje masz zacne, ale nic z tego nie wychodzi. > Te wolnosc dal mi i im ten kraj. Czy masz podobna sytuacje? ---------------------------------------- Czyzby? Swoje studia w Polsce uwazasz za niebyle? Ja nie wstydze sie swojej polskiej edukacji, nie mam problemu ze znalezieniem pracy i podobnie moge wybrac kraj, ktory mi najbardziej odpowiada. Tym krajem napewno nie jest i nie bedzie Ameryka. > Mysle tez, ze gdyby ktos zamordowal w srodku Warszawy pare tysiecy > ludzi presja spoleczenstwa bylaby bardzo duzo, zeby ich zlapac, > torturowac, wyciagnac informacje za wszelka cene ---------------------------------- Co innego presja spoleczenstwa, a co innego prawo (wspominales cos o studiowaniu prawa?). Lapanie i torturowanie, nie lezy w zadnych swiatowych standardach cywilizowanych spoleczenstw. Winnych sie osadza i skazuje. Poza tym sprawcy 11 wrzesnia 2001 sa wciaz na wolnosci i bynajmniej nie sa to muzulmanie. > Jestes przekonany ze w Poslce ludzie nie sa torturowani? --------------------------------- Nie w swietle obowiazujacego prawa. Coraz bardziej watpie w twoje twierdzenie o studiach prawniczych. > Opieranie swoich opninii na kilku bezsensownych artykulach nie > swiadczy zbyt dobrze o ludziach wypowiadajacych je. ----------------------------------- Czlowieku, chyba zyjesz w jakiejs bance mydlanej i nie dociera do ciebie cos sie wokol dzieje. Poza tym, zeby stwierdzac, ze cos jest bezsensowne, to po pierwsze, trzeba to przeczytac, sprawdzic wiarygodnosc, porownac z innymi zrodlami, a na koniec samemu wyrobic sobie opinie na dany temat. video.google.com/videoplay?docid=-3719259008768610598 > Chcialbym aby wreszcie ktos napisal artykul o pomocy > charytatywnej, ktora jest bardzo rozbudowana w Stanach, o > tysiacach ludzi ktorzy wyjezdzaja do krajow 3ciego swiata zeby im > pomoc, itd ------------------------------------- Ach wzruszylem sie. Dobrze zeby tez ktos napisal o tysiacach ludzi mordowanych przez US Army w obronie interesow amerykanskich firm naftowych i dla korzysci amerykanskiego przemyslu zbrojeniowego. Tak dla rownowagi oczywiscie. video.google.com/videoplay?docid=330945914471163504 video.google.com/videoplay?docid=1070329053600562261 Z pozdrowieniami plorg Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek40ny Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 23:51 Chcialbym kontynuowac te dyskusje ale niestety ponizsze zdanie wyeliminowalo mnie z dyskusji z toba: Poza tym sprawcy 11 wrzesnia 2001 sa wciaz na > wolnosci i bynajmniej nie sa to muzulmanie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 12.03.08, 00:46 piotrek40ny napisał: > Chcialbym kontynuowac te dyskusje ale niestety ponizsze zdanie > wyeliminowalo mnie z dyskusji z toba --------------------------------------- Hahaha... smieszny czlowiek z ciebie. Wyeliminowala cie twoja ignorancja, w kazdym poruszonym temacie. To nie ja potrzebuje powodzenia, tylko raczej ci, co mieszkaja w twoich zacnych Stanach i Ty razem z nimi. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
mark211 masz 100% racji 10.03.08, 22:13 Ameryka ( mam na myśli USA) coraz bardziej przypomina świat wg Orwella. Zafundowali sobie państwo policyjne. Dodatkowo słynna poprawność polityczna posunięta poza granice absurdu. Jedna rzecz naprawdę znakomita, która im została i której można im pozazdrościć to przyroda i piękne krajobrazy. Jedna rzecz dla której warto tam pojechać. Ale nie za wszelką cenę. Niech sobie te swoje wizy pielęgnują jak najdłużej. Ośmieszają się tylko. Ostatnio ponoć rządają na lotniskach udostępnienia danych z laptopów, palmtopów, telefonów komórkowych, odtwarzaczy mp3, mp4 i diabli więdzą czego jeszcze. Paranoja. A taki przyjemny kraj był kiedyś. I komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek40ny Re: masz 100% racji 10.03.08, 22:34 Na podstawie czego o tym piszesz? Swojego doswiadczenia czy artykulu w GW? Odpowiedz Link Zgłoś
hexabc1 Re: masz 100% racji 11.03.08, 01:42 mark211 napisał: > Dodatkowo słynna poprawność polityczna posunięta poza granice > absurdu. (...) Oczywiscie, o poprawnosci politycznej w Stanach dowiadujesz się z niezdarnie przełożonych na polski wypowiedzi takich "autorytetów" jak Glenn Beck, Bill O'Reilly, czy Rush Limbaugh. Czyż "poprawnosć polityczna" nie jest po prostu uprzejmym zachowaniem (którego tak brakuje w Polsce) i unikaniem obrażania innych ludzi, ich rasy, płci, pochodzenia, wierzeń i poglądów? Czy to są złe rzeczy? > Ostatnio ponoć rządają na lotniskach udostępnienia danych z > laptopów, palmtopów, telefonów komórkowych, odtwarzaczy mp3, mp4 i > diabli więdzą czego jeszcze. A cóż to za propaganda? Czy Ty kiedys byłes w Stanach, że się wypowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: masz 100% racji 11.03.08, 09:47 > Czyż "poprawnosć polityczna" nie jest po prostu uprzejmym > zachowaniem --------------------------------- Hehehe, dobre. Widac, ze nie masz pojecia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: masz 100% racji 11.03.08, 10:04 hexabc1 napisał: > A cóż to za propaganda? Czy Ty kiedys byłes w Stanach, że się > wypowiadasz? --------------------------------- witchofthenorth.newsvine.com/_news/2008/02/13/1299455-us- border-control-seizes-your-laptops-ipods-cellphones Wiem, ze ignorancja nie boli. Dla nie ktorych sam fakt mieszkania w USA sprawia, ze "wiedza wszystko". A tym czasem nie wiedza nic co sie wokol nich dzieje. www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/02/06/AR2008020604763_pf.html Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: masz 100% racji 11.03.08, 12:22 To jakieś głupoty. W końcu WTC wysadzono nie tak dawno, a tu jakaś debilna propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 22:50 > Ja jednego nie rozumiem... po co nam te cholerne wizy??? No właśnie, po co? Problem wiz do USA rozwiązała akcesja do UE i otwarcie rynków pracy. Ostatecznie taniej i bezpieczniej jest lecieć na legalny zmywak do Glasgow niż na nielegalny do Chicago ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz112 Miało być po nowemu a wyszło jak zwykle 10.03.08, 19:46 na klęczkach Mamy się cieszyć, że wizy są tuż tuż, tylko kogo to jeszcze w Polsce interesuje. No i najważniejsze ile będą nas te obiecanki kosztować? Przedłużenie w Iraku bo przecież jesteśmy "poważnym sojusznikiem USA" czy dodatkowy batalion w Afganistanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 xyz112..co ty pieprzysz,jełopie?! 10.03.08, 19:52 na klęczkach?.. a z czego to wniskujesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
demosteness Ja też "wniskuję"! Z serdeczności Busha! Tak nam 10.03.08, 20:13 Ja też "wniskuję"! Z serdeczności Busha i jego "miny"! W taki sposób nam zniosą wizy i ulepszą armię, jak dali ofset za złom pt. F16, który nie potrafił nawet samodzielnie dolecieć do Polski! "Mój przyjacielu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz112 Re: xyz112..co ty pieprzysz,jełopie?! 10.03.08, 21:43 ponieważ informacje mówią op "przełomie" a z treści wynika, że amerykanie powielili swoje standardowe obiecanki. Przy okazji przyjmując do wiadomości, że możesz mieć inne zdanie nie nazywam ciebie "jełopem" . Miarą rozwoju narodu jest umiejętność posiadania różnego zdania bez sięgania po inwektywy pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: xyz112..co ty pieprzysz,jełopie?! 10.03.08, 22:51 Obecnie (po numerach z offsetem jak również blisko i środkowowschodnich wojnach) to raczej USA powinny wykonać pierwszy ruch wobec Polski, a nie składać obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
partagasy Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 19:51 Ja wprawdzie do USA się nie wybieram, ale jak zniosą te wizy - to się nie będę martwił ;-) -- Cygara łagodzą obyczaje... www.allegro.pl/item327150892_cygaro_cygara_montecristo_edmundo .html Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 19:52 No i proszę,ile to już lat minęło od pierwszych zapewnień o zniesieniu wiz? A ile jeszcze będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Jak zwykle u Busha:slowa,slowa,slowa... 10.03.08, 19:54 <>"Jak dodał, prezydent USA "z taką serdeczną determinacją" zapewnił, że on sam i jego administracja przypilnują, aby w sytuacji, kiedy procent odmów będzie taki, jaki przewidują amerykańskie procedury, już nie było zwłoki, jeśli chodzi o uwolnienie Polaków od rygoru wizowego." <>Znakomite odbicie pileczki przez Busha,spelnijcie czego chcemy , tak jak tego oczekujemy od paru lat.... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 osz kurna 10.03.08, 19:55 "Wytłumaczyłem panu prezydentowi Bushowi, (...) Jak dodał, prezydent USA "z taką serdeczną determinacją" zapewnił,(...)" żeby chłopina tylko nie poskładał.... Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 "Wytłumaczyłem panu prezydentowi Bushowi 10.03.08, 19:59 <>A Bush wytlumaczyl Tuskowi... i sprawy nie ruszyly z miejsca... <>PO CO TUSK POJECHAL DO USA??? --------------------------------------------------------------------- "Ludzie jako zbiorowość w naturalny sposób zmierzają do tyranii jako obowiązującego systemu polityczno-społecznego" Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna przez tłumacza oczywiście-angielskiego nie zna 10.03.08, 23:21 . Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Ja jestem za wizami 10.03.08, 19:58 nawet za tym żeby zaostrzyć przepisy wizowe dla Polaków. Jak widziałem jakie towarzystwo stoi w ambasadzie po wizy i później leci do US, przeszedłem sie po Greenpoincie, czytam wpisy na forum naszych Polonusów, jestem naprawdę za ograniczeniem ilości wydawanych Polakom wiz. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod dlaczego mielibyśmy by być lepsi niż inni? 10.03.08, 19:59 że Amerykanom w Iraku buty czyścimy? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Tusio! Klamco miala byc Irlandia tu w Polsce!!!!!! 10.03.08, 20:03 Tusio! Klamco miala byc Irlandia tu w Polsce!!!!!! ja mam w dupie wizy do USA!!! po to tam pojechales? Znowu sklamales!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 20:06 langston, nie drzyj się bo ci żyłka w dupie pęknie. Tusk pojechał tam żeby wyrzucić gnój po Kaczyńskich. zresztą, langston, piszesz z zagranicy, nie płacisz w Polsce podatków to co cie, k...., obchodzą nasze sprawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 20:25 z jakiej "zagranicy"??? chyba ze dla ciebie "zagranica" to granica Twojej wioski(blokowiska) Pojechal pajac tak jak kiedys jezdzil Kwach: -nadstawic dupe i czekac czy go laskawie przeleca. "Tuskowie przychodza i odchodza a interesy zostaja"-prof. Osadczuk Odpowiedz Link Zgłoś
monterlevicy langston..śmierdzący odbyt ubecji... 10.03.08, 20:33 pierdniecie łojca rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
partagasy Re: To taka lewicowa estetyka? Rozumiem 10.03.08, 21:30 Koledzy, więcej luzu i spokoju. A do Langstona: przypominam, że miały być za PiS-u trzy miliony mieszkań... Nie ma sensu wypominać Tuskowi, że nie zrobił u nas drugiej Irlandii w sto dni, jak się samemu nie chce wziąć do roboty... -- Cygara łagodzą obyczaje... www.allegro.pl/item327150892_cygaro_cygara_montecristo_edmundo.html Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: To taka lewicowa estetyka? Rozumiem 10.03.08, 21:35 PIS przynajmniej zrobil reforme spodzielni mieszkaniowych za symboliczna kwote mozna bylo zmienic PRLoskie "wlasnosciowe" na WLASNOSC. A Tusio co? Skomla o wizy bo chce bysmy wyjezdzali z kraju, a przeciez mialo tu "jeszcze byc przepieknie":))) Odpowiedz Link Zgłoś
partagasy Re: To taka lewicowa estetyka? Rozumiem 10.03.08, 21:46 langston napisał: > PIS przynajmniej zrobil reforme spodzielni mieszkaniowych za > symboliczna kwote mozna bylo zmienic PRLoskie "wlasnosciowe" na > WLASNOSC. Wiesz, to nie do końca tak wygląda z tą zamianą... > A Tusio co? > Skomla o wizy bo chce bysmy wyjezdzali z kraju, a przeciez mialo > tu "jeszcze byc przepieknie":))) Przecież właśnie chodzi o to, że Tusk "nie skomla" o wizy; nie po to tam pojechał. Mimo że nie głosowałem na PiS dwa lata temu, dałem im kredyt zaufania, ale go zmarnowali. Teraz daję kredyt zaufania obecnemu rządowi, licząc, że tym razem nie zostanie zmarnowany. -- Cygara łagodzą obyczaje... www.allegro.pl/item327150892_cygaro_cygara_montecristo_edmundo.html Odpowiedz Link Zgłoś
langston Tusk skomlal o wizy w Bialym Domu! 10.03.08, 22:00 Tusio mowil ze nie bedzie skamla o wizy i ze nie bedzie tego tematu poruszal. Jescze raz klamal... www.whitehouse.gov/news/releases/2008/03/20080310-1.html PIS nie mial wiekszosci i w momencie gdy Balcerowicz odwidol PO od kolaicji z PISem (tak mowil Marcinkiewicz) musial rzadzic z kretynami. Pogonil tych kretynow, ale bardzo duzo go to kosztowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
partagasy Re: Tusk skomlal o wizy w Bialym Domu! 10.03.08, 22:03 langston napisał: > Tusio mowil ze nie bedzie skamla o wizy i ze nie bedzie tego tematu > poruszal. Jescze raz klamal... No, i tak jest daleko w tyle za Kaczyńskim... Ale wydaje mi się, że z tego tekstu wynika, że to nie Tusk zaczął mówić o wizach. > PIS nie mial wiekszosci i w momencie gdy Balcerowicz odwidol PO od > kolaicji z PISem (tak mowil Marcinkiewicz) musial rzadzic z > kretynami. Pogonil tych kretynow, ale bardzo duzo go to kosztowalo... Nie rozumiem określenia "musiał rządzić z kretynami"... Przecież nikt im nie kazał brać sobie takich koalicjantów. Jestem przekonany, że gdyby PiS nie był aż tak pryncypialny, to do koalicji z PO mogło by dojść. Ale odnoszę wrażenie, że po wygraniu poprzednich wyborów PiS za bardzo uwierzył w swoje siły i możliwości. -- Cygara łagodzą obyczaje... www.allegro.pl/item327150892_cygaro_cygara_montecristo_edmundo.html Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Tusk skomlal o wizy w Bialym Domu! 10.03.08, 22:55 Można było jeszcze rozwiązać Sejm. Podkreślam: można było, w przeciwieństwie do kłamliwej propagandy PiSu, która koniecznie winą za to chciała obarczyć PO. Otóż w myśl naszej Konstytucji po trzecim nieudanym utworzeniu rządu Sejm jest rozwiązany z automatu. Gdy PiSowi NAPRAWDĘ zależało na wyborach (późnym latem 2007 roku) politycy tej partii głośno rozważali taką możliwość w mediach (gdyby Sejm nie skrócił kadencji). Dlaczego nie sięgnięto po ten chwyt w 2006 roku? Odpowiedź jest oczywista... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Przeciez Tusk wzywal do "obywatelskiego nieposlusz 10.03.08, 22:59 Przeciez Tusk wzywal do "obywatelskiego nieposluszenstwa" i organizowal marsze, a jak ktorys POwiec sie nie stawil bulil 800zl:) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Przeciez Tusk wzywal do "obywatelskiego niepo 10.03.08, 23:05 A co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok langston, jak zwykle muwi prafdem według pissa!! 10.03.08, 23:00 przypominam pierwsze przemówienie niejakiego kłamczynskiego w sejmie: "koalicja z PO nigdy nie wchodziła w rachubę, ponieważ PO nie dawał gwarancji tych przemian, które PiS przeprowadzi z LPR i SO". Konic cytatu. A wizy???? A na ciul one komu potrzebne??? Jak bidoki z Podhala i z Podlasia przestaną łamac amerykanskie prawo, to i wizy zostaną zniesione! Przecież to jasne, jak budowa cepa!! A Tusk przed wyjazdem mówił, że o wizach nie zamierza rozmawiac!! Ale, co ja ci będę tłumaczył - langsto, ty i tak zawsze wiesz swoje, jak jaro geyowy kłamczynski! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Tarczy nie ma, broni nie ma mozefestiwal bedzie:)) 10.03.08, 23:15 Tusio mowil ze nie bedzie rozmaial i tu nie sklalam bo o wizy niestety SKAMLAL jak piesio. Ja tez zadnych wiz nie potrzebuje i to Lech Kaczynski przestal o nie zabrac...ale Tusio znowu zaczal. Cchialbym by Tusio przywiozl z USA choc jakis festiwal jazzowy tak jak przywiozl z Moskwy do Zielonej Gory festiwal Piosenki radzieckiej:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: To taka lewicowa estetyka? Rozumiem 11.03.08, 00:29 no wlasnie PiS rozdal nasza wspolna, spoldzielcza wlasnosc za frajer i teraz bedzie mniej funduszy (albo wcale na remonty dachow i klatki schodowe) won z PiSem i jego poulistycznymi zasadami. Dlaczego ci co kupili mieszkania maja czuc sie teraz jak banda idiotow, bo okazuje sie, ze mogli olewac, a i tak mieszkanie by mieli. Czyli PiS to jest komuna bis, jesli tego nie widzisz, tos slepy. langston napisał: > PIS przynajmniej zrobil reforme spodzielni mieszkaniowych za > symboliczna kwote mozna bylo zmienic PRLoskie "wlasnosciowe" na > WLASNOSC. > > A Tusio co? > Skomla o wizy bo chce bysmy wyjezdzali z kraju, a przeciez mialo > tu "jeszcze byc przepieknie":))) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 20:38 langston napisał: > z jakiej "zagranicy"??? > chyba ze dla ciebie "zagranica" to granica Twojej wioski> (blokowiska) jak masz w dupie nasze znaki diakrytyczne tzn. że olewasz polską ortografię lub piszesz z zagranicy. > Pojechal pajac tak jak kiedys jezdzil Kwach: > -nadstawic dupe i czekac czy go laskawie przeleca. dupy to dał Kartofel - za pięć minut obciągania buszmenowi wysłał na śmierć 1000 polskich żołnierzy. taka sama dzivka jak ty, longston. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 21:33 Przeciez to kwach wyslal wojska do Iraku i to za friko bo mysla ze zostanie szefem ONZ:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 21:36 Kwach czy Kartofel jedno czerwone ścierwo, ubecka wasza mać, panie longston. langston napisał: > Przeciez to kwach wyslal wojska do Iraku i to za friko bo mysla ze > zostanie szefem ONZ:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 21:43 W 100 % się z Tobą zgadzam zgadzam chirlider kwach czy kartofel to jedno czerwone ścierwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juice99 Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 23:16 i ja również się podpisuję... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 22:56 Irak to nie Afganistan. Kto to pisał wyżej o horyzontach sięgających końca własnego blokowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 23:00 akurat atak na Afganistan byl bardziej uzasadniony niz na Irak. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 23:09 Poniekąd tak. I co istotne: dużo lepiej przygotowany politycznie - o ile pamiętam to przeciwko najazdowi na Afganistan mało kto protestował. Niemniej jednak opanowanie tego kraju okazało się znowu mocno niewykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:07 a w pupie mamy Twoje wizy Bush - chociaz nie - chce jedna by sobie nia podetrzec Odpowiedz Link Zgłoś
nobull Nowy York wita Tuska: 10.03.08, 20:09 Nowy York wita Tuska: Nowy York mowi NIE dla Tuska Tuska komunę osadzi trybunał stanu Tuska CUDA to Obłuda 100 dni KŁAMSTWA i MAGIKA z Gdańska Tusk kłamstwami zdobyłes glosy młodych polaków Z pomocą Sikorskiego i Tuska Polska znów bedzie Ruska Przyjechasły komuchy, wypełnic swe brzuchy PO-PSL to PRL Kaczyński Polske budował, Tusk będzie ją rujnował Polski odnowa komuchy wróciły znów do żłóba Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Nie tak, kolego, nie tak: 10.03.08, 22:57 Nie > "100Dni Klamstwa Magika z Gdanska" tylko "100Dni Kłmsta Magika z Gdanska". Nie > Tuska Cuda to Obluda tylko "Tuska cuda to obłda" A teraz najlepsze: nie > Kaczynski Polske Budowal - Tuske bedzie Rujnowal tylko "Kaczynski Poskę (sic!, powtarzam Poskę) Budowal - Tuske będze rujnowal" Kto nie wierzy, niech obejrzy zdjęcie: www.dziennik.pl/polityka/article135944/Polonia_Tuska_cuda_to_obluda.html Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Polskim kryminalistom wstęp do usa zabroniony 10.03.08, 20:13 i nic rząd amerykański na to nie pomoże bo to sprawa Kongresu. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Polskim kryminalistom wstęp do usa zabroniony 10.03.08, 20:47 To konsulowie podlegają Kongresowi? Ciekawe rzeczy opowiadasz :> Odpowiedz Link Zgłoś
tokida Bush o wojnie w Iraku: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:22 rzekł do Irakijczyków opłakujących swoich bliskich poległych w kolejnym zamachu. Czyż współczucie najważniejszego polityka na świecie nie jest warte wszystkich pieniędzy? Co prawda problemu taki nie rozwiąże, ale za to pocieszy i od razu lżej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mieczkosia11 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:26 zgadzam sie - jesli nie zmienia sie wytyczne owej administracji, to nigdy nie zejdziemy ponizej 10% odmow. 3 lata temu chcialam zaprosic mojego brata na komunie mojego syna - a jego chrzesniaka. dostarczylismy sterte dokumentow na potwierdzenie, ze owa komunia ma zainstniec - a moj brat i tak odmowe dostal. I ta odmowa tez przeciez wliczyla sie do puli odmow! Choc juz bardziej idiotycznej trudno szukac... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Bush powiedział: 10.03.08, 20:31 Wiemy, że wiecie, że mamy was w d... ale nic w tej sprawie nie zrobimy dopóki nie zrobicie nam dobrze. Wtedy się zastanowimy. A Tusk szczęśliwy jak panienka po dostaniu pierwszego napiwku... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj No, dobra, ale co z tarcza? 10.03.08, 20:33 ================================= Polakom juz dawno zwisa i powiewa zwiedlym kalafiorem sprawa wiz. Cos te informacje z Waszyngtonu sa podejrzanie skape i niewiele majace wspolnego z meritum wizyty. Publikowanie poszczegolnych fragmentow wypowiedzi obu politykow jest ROZWADNIANIEM efektow wizyty. Wysilanie sie na rozwazanie, co kto powiedzial, nadaje sie psu na ogon. Wazne sa PISEMNE umowy, a nie prawienie dyrdymalkow lub nic nie znaczacych dyplomatycznych grzecznosci. Polakow interesuje, co Pan Premier Tusk w Waszyngtonie zalatwil i podpisal, a nie, co kto powiedzial. A gdziez to zniknal as polskiej dyplomacji i sprawca tego zamieszania, rezydent z "kombatanckim" doswiadczeniem, Radzio Sikorek? Pisuarowa Kancelaria milczy jak zakleta, nawet rozowy prosiaczek zniknal. Opozycja, poprzedni "pracodawca" obecnego Szefa MSZ, jakos tez niezrozumiale siedzi cicho. Chyba POTuskowi przyjdzie samemu wypic to piwo, ktorego nawarzyli inni. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: No, dobra, ale co z tarcza? 10.03.08, 23:01 Bush poprzestał na gadce szmatce, bo ta zazwyczaj wystarczyła do załatwienia czegokolwiek z Polską. I trudno mu się dziwić... Niestety kolejne sprawy z USA należy załatwiać tak: "dacie coś od siebie to się zaczniemy zastanawiać co możemy dla Was zrobić". Zwłaszcza takie jak tarcza - w końcu to coś ma służyć amerykańskiemu bezpieczeństwu a nie polskiemu (zdaniem niektórych komentujących wręcz przeciwnie...). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Całkowicie błędne i naiwne założenie/podejście 10.03.08, 23:31 adas313 napisał: > Niestety kolejne sprawy z USA należy załatwiać tak: "dacie coś od >siebie to się zaczniemy zastanawiać co możemy dla Was zrobić". Nie, to całkowicie błędne założenie/podejście, zupełnie obce pragmatyce Zachodu. Tak mówiąc jest się również, nie mniej niż poprzednio na kolanach czyli na z góry gorszych pozycjach. Czemu? Ano temu, bo się samemu nie zna swoich własnych celów! Ani Zachód ani Rosja niggdy by nie rzekli "dajcie coś". Jakie coś i kto ma o tym decydować CO? Ten co daje? Przecież to paranoja naiwności. Zachód czy Rosja mieliby na taką okoliczność świetnie wcześniej przygotowaną i udokumentowaną listę z tym czego chcą, potrzebują i dlaczego. Owo "coś" sami by sobie zdefiniowali wg własnych potrzeb a nie łaski dających. Daleka to niestety jeszcze droga zanim Polska zacznie myśleć w tych kategoriach. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Całkowicie błędne i naiwne założenie/podejści 10.03.08, 23:34 Evo, to podejście nie jest naiwne ze względu na "coś". Każdy głupi (no, patrząc na polskich polityków to nie każdy...) wie, że prośby/żądania należy wyrażać precyzyjnie. Naiwność jest gdzie indziej. Znajdź ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
narvick Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:39 Kto oszukał 935 razy,ten oszuka zawsze "Waszyngtońska organizacja Center for Public Integrity zanalizowała 935 wypowiedzi ośmiu najważniejszych osób w państwie, w tym samego Busha, ówczesnej doradczyni do spraw bezpieczeństwa Condoleezzy Rice, wiceprezydenta Dicka Cheneya i sekretarza stanu Colina Powella. Opracowanie zatytułowane "False Pretenses" ("Fałszywe Pozory") można znaleźć na stronie www.publicintegrity.org. " (wp.pl Środa, 23 stycznia 2008) Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:48 POLACZKI MAM DO WAS PYTANIE DLACZEGO SIE CIESZYCIE JAK WAS KOLEJNY RAZ W D... RU...... LUBICIE BYC PONIZANI HHE. pRZECIEZ BUSZMEN WAM JUZ WSZYTKO OBIECAL ZNIESIENIE WIZ, KONTRAKTY W IRAKU, OFFSET ITP. I CO ZROBIL ODPOWIEM WAM POLACZKI G...... ALE TERAZ ZAPOWIEDZIAL ZE NAPRAWDE WAM POMOZE I PEWNIE SPELNI OBIETNICE BUEHEHEHEHEHE GRATULULACJE POLACZKI JESTESCIE ZAJEBISCI Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:00 misza, a wiesz gdzie mamy te wizy? tam gdzie ciebie non-stop boli i swędzi i nie możesz siedzieć jak człowiek. to że Kartofle żebrały o wizy to ich problem i ich rejdiomaryijnego elektoratu, który przy zniesieniu wiz do US prysnąłby w 2 tygodnie z Polski, tak kochaja ojczyzne bydlęta. misza36 napisał: > POLACZKI MAM DO WAS PYTANIE DLACZEGO SIE CIESZYCIE JAK WAS KOLEJNY > RAZ W D... RU...... Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:06 POCAŁUJ W DUPĘ PUTINA PUKI JESZCZE JEST I NIE MARTW SIĘ O NAS GŁUPI ROSJANINIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Tusk niech się zajmie porządkowaniem w kraju 10.03.08, 20:56 a nie rozglądaniem się jak tu rodaków poupychać po kątach. Szczerze mówiąc nasza pozycja w negocjacjach o wizy jest słabiutka. Amerykanie widzą jak Polacy masowo wyjeżdżają do UK i Irlandii i jak bardzo są sfrustrowani swoim krajem i wcale się im nie dziwię że nie chcą zmieniać przepisów, które są po prostu takie same dla wszystkich krajów, które wciąż muszą mieć wizy do US. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Tusk niech się zajmie porządkowaniem w kraju 10.03.08, 23:03 smokpz napisał: > a nie rozglądaniem się jak tu rodaków poupychać po kątach. Szczerze > mówiąc nasza pozycja w negocjacjach o wizy jest słabiutka. > Amerykanie widzą jak Polacy masowo wyjeżdżają do UK i Irlandii i jak> bardzo są sfrustrowani swoim krajem i wcale się im nie dziwię że nie> chcą zmieniać przepisów, które są po prostu takie same dla > wszystkich krajów, które wciąż muszą mieć wizy do US. A w Stanach mówią, że Gov przegapił sprawę. Potrzebni im są młodzi, wykształceni i biali. Kanada się wpół otwarła, USA jeszcze nie. I już jest dla nich za późno gdyż ci biali, młodzi i wykształceni pojechali do Londynu i Dublina. Teraz przestali w Stanach na przyjazd tych ludzi liczyć. Dla Amerykanów - przepadło. Skazani są teraz na niewykształconych, niskich i mówiących po hiszpańsku żółtych. Amerykanie zawalili sprawę i plują sobie w brodę. Odpowiedz Link Zgłoś
sopasol Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:01 Bush pewnie ma miesiączkę Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:02 POLACZKI PRZECIEZ BUSZMEN OD 4 LAT NIE POWIEDZIAL ZDANIA W KTORYM NIE SKLMAMAL JAK ROZUMIEM WASZ PRZYWODCA TUSK WIERZY TEMU NAJWIEKSZEMU KLAMCY NA SWIECIE BUEHEHEHE PRZYPONME OSTATNIE WYPOWIEDZI BUSZMENA - W IRAKU JEST BRON MASOWEGO RAZENIA - W IRAKU JEST AL KAIDA - W IRAKU JEST DEMOKRACJA - W USA JEST DEMOKRACJA - USA NIE STOSUJE TORTUR - REALIZUJEMY OFFSET -ZNIESIEMY WIZY DLA POLACZKOW -BEDA KONTRAKTY DLA POLACZKOW W IRAKU -U NAS NIE MA RECESJI KOSOWO TO PANSTWO - IRAN ZAGRAZA AMERYCE - TARCZA RAKIETOWA NIE JEST PRZECIWKO ROSJI TO TYLKO OSTATNIE Z KLAMSTW BUSZMENA POLACZKI WY CHYBA DALEJ ZE WSYM PRZYWODCA TUSKIEM WIERZYCIE BUAHAHAHAHHAA GAD BLESJU USA I DZORDZ DEBILJU BUSZMEN I DOINALD DUCK KWA KWA BADZCIE DUMNI POLACZKI POLAND FIRST TO FIGHT Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:09 a ty misza nie potrafisz napisac posta w którym nie widac że gardzisz Polakami? Jeśli urodziłeś sie w Polsce i tak piszesz to moge śmiało napisac że jesteś śmieciem. misza36 napisał: > POLACZKI PRZECIEZ BUSZMEN OD 4 LAT NIE POWIEDZIAL ZDANIA W KTORYM > NIE SKLMAMAL (...) DUMNI POLACZKI > POLAND FIRST TO FIGHT Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:14 PRZECIEZ WY SAMI SOBA GARDZICIE I SIEBIE NIENAWIDZICIE Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:17 zmień agencje inforamcyjną, miszka, ta z której teraz korzystasz bierze od ciebie prawdziwe ruble za gowniane informacje. misza36 napisał: > PRZECIEZ WY SAMI SOBA GARDZICIE I SIEBIE NIENAWIDZICIE Odpowiedz Link Zgłoś
partagasy Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:32 misza36 napisał: > PRZECIEZ WY SAMI SOBA GARDZICIE I SIEBIE NIENAWIDZICIE A skąd! Ja to siebie nawet dosyć lubię. A Tobą - nawet nie gardzę... -- Cygara łagodzą obyczaje... www.allegro.pl/item327150892_cygaro_cygara_montecristo_edmundo.html Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:15 ROSJANINIE TOBIE OD 8 LAT PUTIN WCISKA CIEMNOTĘ MÓWI ŻE 1.W ROSIJ JEST DEMOKRACJA A JEJ NIE MA WCALE OD KIEDY PUTIN DORWAŁ SIĘ DO KORYTA 2.W CZECZENI JEST SPOKÓJ I NIE MA TAM WOJNY 3.W CZECZENI NIE MA LUDOBUJSTWA 4. W BIESŁANIE W INGUSZETII TO CZECZEŃCY MORDOWALI DZIECI - A MNIE SIĘ WYDAJE ŻE TO Z ROZKAZU I DLA CELÓW PROPAGANDOWYCH PUTIN WYDAŁ TAKI ROZKAZ 5. W ROSJI JEST DOBROBYT - TAK RODZINA KGBISTÓW I OTOCZENIE KREMLA MAJĄ GO 6. ROSJA JEST WIELKA - A TO GÓWNO PRAWDA JAK SUROWCW PADNĄ TO I ROSJA PADNIE 7. A NA DODATEK TO WY CAŁUJECIE DUPĘ PUTINA AŻ WSTYD ŻE JESTEŚCIE SŁOWIANAMI ; ((( Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:20 przeprowadzona przez was, analiza porównawcza tych 2 państw, w jasny sposób pokazuje, że to jedno i to samo, a dodać tylko można, że taniej i bliżej jest do rosjii. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:23 BOLI CIE POLACZKU ZE NIE JESTESMY NA PASKU CIA I ZE NIE SPRZEDALISMY WLASNEGO PRZEMYSLU I NIE MUSIMY WYJEZDZAC I DAWAC D.., W ANGLII. HEHEHEE NIE STRESUJ SIE TAK ZDRAJCAMI SLOWIANSZCZYZNY JESTESCIE WY POLACZKI BEZPRAWNIE POPIERAJAC ROZBIOR SERBII W ROSJI JEST DOBROBYT W TYM ROKU PKB NA OSOBE BEDZIE JUZ WYZSZE NIZ U WAS POLACZKI W CZECZENII I INGUSZETII ISLAMSCY TERRORYSCI ZAMORDOWALI NASZE DZIECI POPRZEZ WYSADZENIE STROPOW SZKOLY WSZYSCY ZOSTALI ZLIKWIDOWANI, NATOMIAST WASI NAJMENICY W IRAKU ZA MORD W JAKIEJS WIOSCE PEWNIE ZOSTAAN ZWOLNIENI BO TEGO CHCE 90% POLACZKOW PRAWDA? Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:36 TY GŁUPI ROSJANINIE WY JUŻ OD PONAD 300 LAT CHODZICIE NA PASKU TYLE ŻE NIEMIECKIM U WAS OD DAWNA NIE MA U WŁADZY MĄDREGO ROSJANINA ( KARARZYNA PIOTR MIKOŁAJ TO WSZYSTKO NIEMCY STALIN GRUZIN CHRUSZCZOW UKRAINIEC A PUTIN SYN HITLEROWSKIEGO NAJEMNIKA Z ARMII WŁASOWA SZKOLONY W NRD TO TAKI WYBRYK NATURY ) JEDYNYM UCZCIWYM ROSJANINEM KTÓRY BYŁ OSTATNIO U WŁADZY JEST GORBACZOW I MOŻE JELCYN SWOJAK LUBIŁ SAMOGON CO DO MASAKRY W BIESŁANIE W OSETII A NIE JAK PISZESZ INGUSZETII TO WYBUCH BYŁ PO SZTURMIE WASZYCH ZAPITYCH KOMANDOSÓW Z SPECNAZU I CO TAM ROBIŁY ROSYJSKIE DZIECI WSZAK TO NIE ROSJA TYLKO TERENY PRZEZ ROSJĘ OKUPOWANE. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:42 BUEHEHEHE PRAWDA BOLI POLACZKU NA PASKU CHODZICIE WY I WAS TO BOLI A JESLI CHODZI O OKUPACJE TO WASZE WOJSKA OKUPUJA 3 KRAJE AFGAN IRAK I KOSOWO JAK ROZUMIEM POLACZKI POPIRACIE ISLAMISTOW W CZECZENI I KOSOWIE ALE JUZ CI SAMI ISLAMISCI W IRAKU CZY AFGANIE SA JUZ BE CO Z WAMI TA PROPAGANDA MADE IN USA ZROBILA POLACZKI POLACZKI KIEDYS WAS NAWET PODZIWIALISMY NAPRAWDE CO SIE Z WAMI STALO Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:49 POPIERAMY NARODY BĘDĄCE NA WŁASNEJ ZIEMI I ICH PRAWO DO SAMOSTANOWIENIA I ŻEBY NIKT IM NIE MÓWIŁ JAK MAJĄ RZYĆ A CIEBIE ROSJANINIE BOLI ŻE NIE MACIE W SWOJEJ ROSJI NIC DO POWIEDZENIA ŻE ROSJANIN JE KARTOFLE A KGBOWIEC ŻRE KAWIOR WY OD TYLU LAT DOSTAJECIE W DUPĘ ŻE NIE ŚNI WAM SIĘ NAWET ŻE MOŻE BYĆ INACZEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:53 NO TO PEWNIE POLACZKU POPRZECIE ROSJAN NA KRYMIE I W DONBASIE BEDACE NA WALSNEJ ZIEMI PRZYLACZYC SIE Z RASIJA TAKZE KURDOW W IRAKU I TURCJI I MEKSYKOW W USA ABACHAZJE I OSETIE A TO WY POLACZKI NIE MACIE U SIEBIE NIC DO POWIEZENIA O RZADZI WAM CIA Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:42 misza, rzopu to wy dajecie w Polszy:) wasze żenszcziny z Kaliningrada obsadzają burdele w całej pólnocnej Polszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:43 OJ POLACZKU POLACZKU PRECIEZ WIESZ ZE POLKA ZA GRANICA TO PRAWIE ZAWSZE DAJE D..... ROSJANKI SIE SZANUJA Odpowiedz Link Zgłoś
sopasol Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:20 No to jak - dokopiemy komuchom? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Wolny kraj USA żąda wiz od Polaków 10.03.08, 22:04 i ma do tego pełne prawo. Ale dlaczego wolny (?) kraj Polska wpuszcza obywateli z paszportem USA bez wizy? Bush zrobi co chce, ale ja się domagam symetrii- natychmiast wprowadzić wizy dla Jankesów do czasu zniesienia wiz dla obywateli polskich. Odpowiedz Link Zgłoś