Dodaj do ulubionych

Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany

10.03.08, 19:33
Przecież to właśnie administracja decyduje czy spełniamy wymogi i ile jest odmów :>

Wszyscy udają, że nie mają wpływu na "widzimisię" konsulów.
Bujać to my panowie szlachta.
Obserwuj wątek
    • ravenna84 Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 19:46
      Ja jednego nie rozumiem... po co nam te cholerne wizy??? jest tyle ladnych
      miejsc w Europie czy Kanadzie...
      I tak je wkoncu dostaniemy, w czym pomoze nam EU, wiec po co ta cala gadanina??
      Tusk zachowal sie jak nalezy..:)Nie prosi juz o nie za to co najwyzej zapytany
      naswietla nastroje Polakow. Gratulacje Panie Tusk:)
      • plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:51
        ravenna84 napisała:

> Ja jednego nie rozumiem... po co nam te cholerne wizy??? jest tyle
        > ladnych miejsc w Europie czy Kanadzie...
        --------------------------------
        Ja tez nie rozumiem. Kto jeszcze bedzie chcial jezdzic do tego
        staczajacego sie na dno, faszystowskiego padolu?
        • jardo-g Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:18
          > Ja tez nie rozumiem. Kto jeszcze bedzie chcial jezdzic do tego
          > staczajacego sie na dno, faszystowskiego padolu?
          >
          >

Chodzi o to, że jak gospodarka USA będzie staczać się w takim
          tempie, jak dotychczas, będzie to kraj na tanie wakacje. Tak jak
          kiedyś na Krym, można by zacząć jeździć na Florydę. Jedynym
          kłopotem, to trasport, ale moze pojawią się tanie linie....
          • poszeklu Tusk dostanie to czego nie potrzeba! Wielka laska 11.03.08, 13:00
            jardo-g napisał:

> Ja tez nie rozumiem. Kto jeszcze bedzie chcial jezdzic do tego
            • poszeklu Bush powinien dostac taka sama odpowiedz o Tarczy 11.03.08, 13:17
              Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany
              Tusek o Tarczy: Też byłbym sfrustrowany
              • wypasior upokarzająca, cyniczna wypowiedź 11.03.08, 13:49
                coś dla naszych wielbicieli Busha i jego ekipy
        • indeed4 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:20
          plorg napisał:

> Kto jeszcze bedzie chcial jezdzic do tego

Są tacy ( Podhale ) :

www.dziennik.pl/polityka/article135442/Nie_wyjezdzajcie_teraz_do_Ameryki.html

Najrozsądniejszym wyjściem byłoby ogłosić ogólnopolską akcję j/w i
          dać Amerykanom po nosie bez żadnej łaski.
          • rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:25

Górale się wyłamią i polecą do hameryki zarabiać dutki.
            • indeed4 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:40
              Ależ cepry też się mogą juhasom wyłamać :-) nie ma co gadać tylko
              się trzeba skrzyknąć i zadziałać - jak znam Polaków to jest do
              zrobienia.
              • mis22 Wizy będą obowiązywać niewiadomo jak długo 11.03.08, 03:09
                Przed chwilą słuchałem w TV konfrencji prasowej Busha jr i Tuska.
                Sens tego co Bush jr powiedział jest następujący. Wizy będą
                obowiązywać przez czas, którego długości nie można obecnie określić.
                O ich dawaniu wiz lub odmowie decydują amerykańscy urzędnicy w
                konsulacie. Bushowi jest przykro, że jego przyjaciel Tusk nie będzie
                mieć na to żadnego wpływu. Bush jr rozumie frustrację Tuska i
                Polaków.
                • poszeklu Dzisiejsze spotkanie z zydami zdecyduje o wizach 11.03.08, 13:03
                  Tusek juz ma przygotowana mycke i podwojne laty na spodniach,
                  zeby sie nie wytarly na kolanach w czasie spotkania.

mis22 napisał:

> Przed chwilą słuchałem w TV konfrencji prasowej Busha jr i Tuska.
                  > Sens tego co Bush jr powiedział jest następujący. Wizy będą
                  > obowiązywać przez czas, którego długości nie można obecnie
                  określić.
                  > O ich dawaniu wiz lub odmowie decydują amerykańscy urzędnicy w
                  > konsulacie. Bushowi jest przykro, że jego przyjaciel Tusk nie
                  będzie
                  > mieć na to żadnego wpływu. Bush jr rozumie frustrację Tuska i
                  > Polaków.
            • 13monique_n Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 15:16
              Odpowiadasz na:
              rk111 napisał:

>
              > Górale się wyłamią i polecą do hameryki zarabiać dutki.
              Ale po grzyba im taki "dutek" (że tak to przekręcę), który wart jest
              dzisiaj 2,28 złotego? A bilet kosztuje. I utrzymanie tam też.
              W Europie górale i inni zarobią wiecej.
              Spadaj Bush
        • piotrek40ny Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 23:09
          W ostatnim czasie napisalem pare roznych opinii na temat USA. Jestem tu od 18
          lat; skonczylem tu studia, mam dobra pozycje zawodowa/socjalna/personalna.
          Czytajac opinie wiekszosci ludzi na tym forum mam bardzo smutne wrazenie, ze
          opinia ich na temat USA jest oparta na braku elementarnej edukacji i wybierania
          jednej wiadomosci z tysiaca innych, oczywiscie tej najbardziej negatywnej. USA
          jest krajem ekstremalnych sytuacji, ale nazywanie tego kraju faszystowskim
          swiadczy o kompletnym braku znaczenia tego wyrazu. Dla edukacji - w kraju
          faszystkowskim tylko jedna grupa pogladow sie liczy, tylko jedna rasa jest
          lepsza niz inne, tylko urodzeni w tym kraju moga miec pelne przywileje (nie
          wszyscy). Jestem tu od 18 lat i mozliwosci ktore mi dal ten kraj sa
          nieporownywalne do tego co dal mi Polska. Ten kraj dal podobne mozliwosci
          milionom emigrantow, z calego swiata. Wiekszosc ludzi ktorzy nie nawidza tego
          kraju (jaka to cudowna moda byc antyamerykanskim i wypisywac idiotyzmy) nie
          poswiecila zadnego czasu aby dowiedziec sie dlaczego tak ten kraj funkcjonuje i
          jakie sa tu prawa. Ja zupelnie nie rozumiem logiki wielu tu osob ktorzy ciagle
          wyglaszaja radykalne poglada a sa tak oburzeni ze USA nie znioslo im wiz. Jesli
          nie nawidzicie tego kraju tak bardzo to czemu chcecie przyjezdzac tu bez wiz?
          Jakze jestem zmeczony tym polskim poczuciem wiekszosci i zarazem nizszosci w
          stosunku do innych narodow. Tym absolutnym brakiem szacunku do prawa, ciaglym
          cwaniactwem. Jak to swietnie wychodzi na tym forum. Byc moze zamiast ciagle
          narzekac, i nawzajem sie wyzywac, i ciagle wypisywac te wszystkie idiotyzmy,
          wreszcie zaczniemy starac sie zrozumiec jak funkcjonuja inne kraje ktorych tak
          bardzo nienawidzimy. Kilka przykladow na staczanie sie na dno USA: dolar slabo
          stoi - radze przejrzec historyczne wzrosty/spadki dolara w stosunku do innych
          walut; ceny ubran/elektroniki 2 razy nizsze niz w Polsce. Zarobki kilka razy
          wieksze niz w Polsce. Bezrobocie ok 5%. W Polsce powyzej 11%. Tlumy turystow
          z calego swiata, np w NY Times Square przynosi roczne obroty okolo $55
          miliardow; najwieksza liczba laureatow nagrod Nobla na swiecie; najbardziej
          prestizowe uniwersytety na swiecie; itd. itd. Moge kontynuowac godzinami.
          Antyamerykanizm, antypolskosc, antysemtizm itd. jest oparty na olbrzymiej
          ignorancji osob go wyglaszajacych. A my Polacy jestesmy w tym doskonali.
          Milego dnia
          • realgniot Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 01:05
            piotrek40ny napisał:...

Dobra jak jesteś taki pro amerykański i tyle wiesz to odpowiedz pytanie: W jakim stanie żona potrzebuje zgody męża na wstawienie sobie sztucznej szczęki.
            • piotrek40ny Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 02:24
              Bardzo sie ciesze ze napisales komentarz. Ok sprobuje przekazac
              moja wiadomosc inaczej (bynajmniej nie mysle ze jestem madrzejszy).
              Ktos sobie gdzies siedzi np w Poludniowej Dakocie, przy hamburgerze
              i piwku. Opowiada tez glupawe kawalki o Polakach (slawne "polish
              jokes"). Nigdy nie byl w Polsce, nie zna zadnych Polakow, jego
              jedyna wiedza o Polsce polega na tym ze ktos inny mu opowiedzial
              pare historii jak to Polacy sa glupi. Czy wie on na temat Polski
              wiecej niz ty? Twoje pytanie swiadczy o tym ze nie znasz prawa
              amerykanskiego. Prawo w USA jest oparte na Common law; w
              przeciwienstwie do Polski gdzie wszystko jest w kodeksach. Common
              law ksztaltuje sie przez wieki i w teorii zawsze obowiazuje.
              Sedziowie maja wiec prawo do interpretacji tego prawa, nawet jesli
              bylo ostatnio uzyte pare wiekow temu. Czasami, jakis sedzia, sadzi
              uzywajac jakiego bardzo starego prawa. Jak cos absurdalnego
              zostanie zasadzone wtedy pisze o tym prasa, itd. Jest masa innych
              przypadkow absurdalnego prawa, ktorego nikt nie uzywa. Np w
              Alabamie seks oralny jest zakazany, w innym analny, itd, itd. Po
              raz nastepny tak jak poprzednio napisalem brak wiedzy powoduje
              wypaczone opinie na temat kraju. Opowiem ci jeszcze jedna historie.
              Bylem w szkole (skonczylem studia w NY). Profesor na zajeciach
              literatury angielskiej kazal nam wybrac temat na temat ktorego mamy
              wyrobina, mocna pozycje. Zadaniem wszystkich bylo napisanie pracy
              ale po zebraniu odpowiednich materialow, przeczytaniu artykulow,
              naszej opinii na ten temat. Rezultaty byly zaskakujace - wiele
              ludzi zupelnie zmienilo zdanie. Podobnie tobie radze. Nie musisz
              zmieniac zdania, ale najpierw zdobadz wiedze, a potem wyglos opinie
              ktore sa oparte na temat tego czego sie nauczyles. Mam nadzieje ze
              przynajmniej z jednym sie zgodzisz. Wiedza jest czyms dobrym?
              Milego dnia
              • plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 09:21
                Coz, najwyrazniej widac, ze masz zdanie o piszacych na tym forum jak
                te z polish jokes, albo uprawiasz tu jakies projekcje wlasnych
                ulomnosci. Wydajesz sie byc ekspertem od prawa w jakim stanie, jaki
                seks jest dozwolony, tymczasem nie bardzo orientujesz sie w sprawach
                o wiele bardziej istotnych. Zanim zaczniesz zarzucac innym brak
                wiedzy, najpierw sam sprawdz poziom swojej. Tu link na dobry
                poczatek:

www.youtube.com/watch?v=TXFMCa2hS4c

> Zadaniem wszystkich bylo napisanie pracy ale po zebraniu
                > odpowiednich materialow, przeczytaniu artykulow, naszej opinii na
                > ten temat. Rezultaty byly zaskakujace - wiele ludzi zupelnie
                > zmienilo zdanie.
                ----------------------------
                To nie wymaga komentarza, swiadczy samo za siebie i nie jest
                zaskakujace, ze rezultaty byly dla ciebie zaskakujace.

Jak juz troche zalapiesz o co biega, to obejrzyj sobie ten dokument:
                video.google.com/videohosted?docid=1070329053600562261
              • balbina112 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 22:04
                niestety nie dysponuję na tyle czasme, zeby przeczytać wszystkei
                posty z dużą dokładnościa, ale zastanwia mnie fakt po co
                udowadniacie sobie kto co wie lepiej o kim i jakie ma pogladay na
                temat kraju itp.
                Byla mw stanch, bardzo mi się pdoobało i gydby była możłiwosć wylotu
                tam na stałe to bym to zrobiła.
                dalczego? bo tam miałam wieel mozliwosci, nikt mnie nei ograniczał-
                nie to co w Polsce:(a kto rpzelicza kurs dolara- ja ksie zyje i
                meiszka w stanhc to sie patrzy na co to wystarcza itd. ale jak ktos
                cche jechac nielegalnie zarabiac i utrzymywac sie i tam i rodzine w
                Polsce to lepiej neich jedzie od Irlandii.
                jedynym plusem zniesienia wizy dla mnei bylby fakt, zebym mogalw
                kazdje chiwli poleciec do rodizny a nei stac pod ambasada i żebrać o
                wizę a na lotnisku modlićsię żeby mieli dobry dzien i mnie wpuscili-
                bo dla nich mloda osoba to potencjlany nieleglany imigrant... w
                sumei sie nei dziwie no ale wrzucają wszytkich do jendego worka
                ale generlanei nie potrzebuje żeby zniesli wizy- nie musimy sie z
                tego tytulu podlizywać
                mam zamiar za 2 lata tam poelciec ale na Hawaje- taka pdoróż tylko
                czekam aż ceny biletów lotniczych spadną:)
                pozdrawiam i życzę miłego dnia:)
            • mis22 W Kanadzie jest potrzebna zgoda męża 11.03.08, 03:19
              realgniot napisała:
              > Dobra jak jesteś taki pro amerykański i tyle wiesz to odpowiedz
              > pytanie: W jakim stanie żona potrzebuje zgody męża na wstawienie
              > sobie sztucznej szczęki.

Nie w jakim stanie, tylko w jakim kraju na amerykanskim kontynencie.
              W Kanadzie żonie jest potrzebna zgoda męża na wstawienie sztucznej
              szczęki. A mężowi jest potrzebna zgoda żony.
          • plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 08:01
            > USA jest krajem ekstremalnych sytuacji, ale nazywanie tego kraju
            > faszystowskim swiadczy o kompletnym braku znaczenia tego wyrazu.
            -----------------------------
            Otoz to! Otoz to drogi panie - kompletny brak zrozumienia znaczenia
            wyrazu sie klania. Nie wiem jakie studia to pan konczyl, ale
            najwyrazniej poziomem pasuje pan doskonale do Amerykanow. Tu cytat
            dla pana z wikipedii:
            "Wielu różnych naukowców różnie definiuje faszyzm, nie mniej
            poniższe elementy są najczęściej wymieniane jako integralne części
            faszyzmu: nacjonalizm, etatyzm, militaryzm, totalitaryzm,
            antykomunizm, korporacjonizm, populizm oraz opozycje do politycznego
            i ekonomicznego liberalizmu"

> Ja zupelnie nie rozumiem logiki wielu tu osob ktorzy ciagle
            > wyglaszaja radykalne poglada a sa tak oburzeni ze USA nie znioslo
            > im wiz. Jesl i nie nawidzicie tego kraju tak bardzo to czemu
            > chcecie przyjezdzac tu bez wiz?
            ------------------------------
            Nie dziwie sie wcale, ze nierozumie pan logiki, bo to pojecie jest
            rowniez panu obce. Odpowiada pan na post w ktorym zadano pytanie:
            kto jeszcze chcialby tam jezdzic? Czy wedlu panskiej 'logiki'
            oznacza to nieodparta chec przyjazdu do Ameryki? Najwidoczniej
            przestal pan tez rozumiec gramatyke jezyka polskiego.

> Byc moze zamiast ciagle narzekac, i nawzajem sie wyzywac, i ciagle
            > wypisywac te wszystkie idiotyzmy, wreszcie zaczniemy starac sie
            > zrozumiec jak funkcjonuja inne kraje ktorych tak bardzo
            > nienawidzimy.
            ---------------------------
            Dobra rada! Zacznij od siebie, bo moje pytanie w zadnym stopniu nie
            bylo narzekaniem, tylko poddaniem w watpliwosc sensu wyjezdzania do
            USA. Dobrze tez, jak sprobujesz zastanowic sie jak funkcjonuje
            miejsce w ktorym jestes, jak piszesz, od 18 lat. Bo jak narazie
            slabo ci to wychodzi. Proponuje zaczac od tego: Zyjesz w kraju, w
            ktorym dopuszcza sie torturowanie ludzi! Moze twoja 'logika' podsuwa
            ci mysl, ze to nie dotyczy ciebie, ale proponuje abys sie glebiej
            nad tym zastanowil. Jezeli wyciagniesz z tego jakies sensowne
            wnioski, to niebardzo wiem czy pomoga zyczenia milego dnia. Bo
            gdybym ja uswiadomil sobie, ze mieszkam w takim kraju, to nie
            mialbym milego dnia.
            • piotrek40ny Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 19:00
              Wlasnie przeczytalem twoja odpowiedz. Bardzo dobrze skonstruowana.
              Dzieki tobie nauczylem sie bardziej poprawnej definicji faszyzmu. Z drugiej
              strony jesli jest definicja pochodzi z Wikipedii to czy mozna jej wierzyc?
              (przeciez to serwis amerykanski?).
              Zgadzam sie tez z tym ze najprawdopodbniej nie rozumiem gramatyki jezyka
              polskiego. Przez 18 lat mojego pobytu praktycznie nie pisze/mowie po polsku.
              Coz jestem Amerykaninem. Ale tez jestem Polakiem. Widzisz ja bardzo szanuje
              twoja opinie - nie mysle ze jestes idiota poniewaz nie zgadzasz sie ze mna.
              Nigdy tez nie napisalem ze zgadzam sie z torturami, kara smierci, podsluchami,
              glupimi prawami itd. Nie zgadzam sie, tak jak wiele milionow Amerykanow.
              Podobnie jak kazdy kraj na swiecie w USA zyja ludzie ktorzy sa glupi, madrzy,
              starzy, mlodzi, itd, itd. Patrzenie na pryzmat USA przez przyklady ktore sa tu
              podawane i twierdzenie ze 300 milionow obywateli USA sa dokladnie tacy swiadzczy
              o kompletnym braku rozumu (za przeproszeniem). Patrzac na Leppera, Giertrycha,
              Rydzyka i twierdzac ze wszyscy Polacy sa tacy jak oni nie wydawaloby ci sie
              obrazliwe? Jesli chodzi o moja edukacje. Studiowalem w Polsce i w Stanach;
              prawo w Polsce i biznes w Stanach. Mam pewne porownanie systemu edukacji,
              poziomu nauczycieli, ich kultury osobistej, przydatnosci nauki do tego co sie
              robi po studiach, itd. Jesli masz tego rodzaju doswiadczenie to prosze sie
              podziel tym. Na podstawie mojego doswiadczenia (sprzed 18 lat) Polska niestety
              jest bardzo w tyle. I wcale sie z tego nie ciesze - chcialbym zeby edukacja w
              Polsce byla na zupelnie innym poziomie. Jestem czescia tej amerykanskiej
              edukacji, tej o ktorej sie wypowiadasz tak negatywnie. Tej ktora stworzyla
              najwiecej laureatow Nobla. Patrzac na edukacje stosuje jeden z kryteriow.
              Jesli skoncze studia w danym kraju to czy jesli pojade do innego kraju to bede
              mogl pracowac w swoim zawodzie. Mimo wszystkich bledow gramatycznych i braku
              logiki w tym co pisze z jakiegos powodu wiele firm w Polsce probuje mnie namowic
              na to zebym tam pracowal. Nie jestem jedynym Polakiem ktora ma podobna
              sytuacje. Wielu moich znajomych, ktorzy tak ja ja skonczyli tutaj studia i maja
              duzo doswiadczenia w pracy sa namawiani do pracy w Polsce i innych czesciach
              swiata. Te wolnosc dal mi i im ten kraj. Czy masz podobna sytuacje? Polska
              nie od tak dawna nie torturuje, morduje, przesladuje swoich obywateli. Mysle
              tez, ze gdyby ktos zamordowal w srodku Warszawy pare tysiecy ludzi presja
              spoleczenstwa bylaby bardzo duzo, zeby ich zlapac, torturowac, wyciagnac
              informacje za wszelka cene. Jestes przekonany ze w Poslce ludzie nie sa
              torturowani? Nasz narod zamordowal wielu ludzi. Co tez nie znaczy ze ty, albo
              ja wierzymy i jestesmy odpowiedzialni za to.
              Konkluzja - sa rozne opinie, rozne spojrzenia. Opieranie swoich opninii na
              kilku bezsensownych artykulach nie swiadczy zbyt dobrze o ludziach
              wypowiadajacych je. Chcialbym aby wreszcie ktos napisal artykul o pomocy
              charytatywnej, ktora jest bardzo rozbudowana w Stanach, o tysiacach ludzi ktorzy
              wyjezdzaja do krajow 3ciego swiata zeby im pomoc, itd. Ja znam ludzi ktorzy to
              zrobili. Ilu ludzi ty znasz ktorzy rzucili swoje wygodne zycie zeby pomoc
              innym? Tacy tez sa Amerykanie; jest ich bardzo duzo.
              • plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 21:21
                > Z drugiej strony jesli jest definicja pochodzi z Wikipedii to czy
                > mozna jej wierzyc? (przeciez to serwis amerykanski?).
                ---------------------------------------
                Czy to ma byc jakis zart? Tresc hasel nie ma nic wspolnego z Ameryka.
                Wikipedia:
                "Każda edycja językowa działa w ramach bardzo szerokiej autonomii
                ograniczonej fundamentalnymi i niepodlegającymi dyskusji zasadami,
                wspólnymi dla wszystkich wersji językowych, zwanymi 'pięcioma
                filarami'. "
                Widze, ze wolisz wierzyc definicji wlasnej, stworzonej na potrzeby
                komentarza na tym forum:
                "w kraju faszystkowskim tylko jedna grupa pogladow sie liczy, tylko
                jedna rasa jest lepsza niz inne, tylko urodzeni w tym kraju moga
                miec pelne przywileje (nie wszyscy)."
                Ale to raczej parafraza definicji szowinizmu, lub skrajnego
                nacjonalizmu.

Ale dajmy spokoj definicjom. Swoje zdanie opieram nie "na braku
                elementarnej edukacji i wybierania jednej wiadomosci z tysiaca
                innych, oczywiscie tej najbardziej negatywnej" (jak piszesz), tylko
                na opiniach madrzejszych ode mnie ludzi, mieszkajacych nie tylko w
                Stanach, ale tez i w innych krajach. A takich opinii jest w sieci
                setki. Jak podany maly przyklad wczesniej do ktorego w ogole sie nie
                odniosles: www.youtube.com/watch?v=TXFMCa2hS4c

> Patrzenie na pryzmat USA przez przyklady ktore sa tu podawane i
                > twierdzenie ze 300 milionow obywateli USA sa dokladnie tacy
                > swiadzczy o kompletnym braku rozumu (za przeproszeniem).
                ----------------------------------
                Jest cos takiego jak przecietny czlowiek, obywatel, czy reprezentant
                narodowosci. Sugerowanie, ze ktos uwaza ze jest 300 mln. takich
                samych ludzi, jest dosc smieszna manipulacja (bez przeproszenia). W
                danym kraju przeprowadza sie rozne sondaze i musze cie zmartwic, nie
                sa one pomyslne dla Amerykanow. Tu doskonale znany przyklad z
                Youtube i bynajmniej nie chodzi mi o glowna bohaterke tego klipu,
                tylko o pytanie powolujace sie na sondaz:
                www.youtube.com/watch?v=lj3iNxZ8Dww

Zeby nie byc posadzony o antyamerkanskosc, czy jakies uprzedzenia,
                podaje klip, w ktorym Amerkanin, jak mniemam, sam opisuje swoich
                wspolobywateli:
                www.youtube.com/watch?v=ZaN6Rx8X6_I
                Polecam linki zalaczone do tego klipu oraz ten maly, oczywiscie
                niezbyt obiektywny, ale jednak przykladzik:
                www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE

> Patrzac na Leppera, Giertrycha, Rydzyka i twierdzac ze wszyscy
                > Polacy sa tacy jak oni nie wydawaloby ci sie obrazliwe?
                ---------------------------------
                Otoz nie. Przecietny Polak bardzo przypomina wspomnianych przez
                ciebie osobnikow i nic tu nie pomoze obrazanie sie. Trzeba sie
                pogodzic ze smutna rzeczywistoscia. Oczywiscie sa jednostki lepsze i
                gorsze, ale przecietna bardzo przypomina Leppera, Kaczynskiego itd.

> Na podstawie mojego doswiadczenia (sprzed 18 lat) Polska niestety
                > jest bardzo w tyle. I wcale sie z tego nie ciesze - chcialbym zeby
                > edukacja w Polsce byla na zupelnie innym poziomie.
                -----------------------------------
                Dziwne masz doswiadczenia, bo ja uwazam, ze poziom polskiej edukacji
                nie jest najgorszy i nie mamy sie czego wstydzic. Najlepszym dowodem
                jest to, ze polscy absolwenci z latwoscia znajduja prace na calym
                swiecie.

> Jestem czescia tej amerykanskiej edukacji, tej o ktorej sie
                > wypowiadasz tak negatywnie. Tej ktora stworzyla najwiecej
                > laureatow Nobla.
                ------------------------------------
                Tym razem powolujesz sie na mity. Odsylam jeszcze raz tu:
                www.youtube.com/watch?v=ZaN6Rx8X6_I

> Mimo wszystkich bledow gramatycznych i braku logiki w tym co pisze
                > z jakiegos powodu wiele firm w Polsce probuje mnie namowic na to
                > zebym tam pracowal. Nie jestem jedynym Polakiem ktora ma podobna
                > sytuacje.
                ----------------------------------------
                Troche sie dziwie, bo nawet w tym zdaniu poraz kolejny brakuje
                logiki. Niby probujesz bronic poziomu Ameryki, a za przyklad
                podajesz siebie - Polaka i innych Polakow. Moze intencje masz zacne,
                ale nic z tego nie wychodzi.

> Te wolnosc dal mi i im ten kraj. Czy masz podobna sytuacje?
                ----------------------------------------
                Czyzby? Swoje studia w Polsce uwazasz za niebyle? Ja nie wstydze sie
                swojej polskiej edukacji, nie mam problemu ze znalezieniem pracy i
                podobnie moge wybrac kraj, ktory mi najbardziej odpowiada.
                Tym krajem napewno nie jest i nie bedzie Ameryka.

> Mysle tez, ze gdyby ktos zamordowal w srodku Warszawy pare tysiecy
                > ludzi presja spoleczenstwa bylaby bardzo duzo, zeby ich zlapac,
                > torturowac, wyciagnac informacje za wszelka cene
                ----------------------------------
                Co innego presja spoleczenstwa, a co innego prawo (wspominales cos o
                studiowaniu prawa?). Lapanie i torturowanie, nie lezy w zadnych
                swiatowych standardach cywilizowanych spoleczenstw. Winnych sie
                osadza i skazuje. Poza tym sprawcy 11 wrzesnia 2001 sa wciaz na
                wolnosci i bynajmniej nie sa to muzulmanie.

> Jestes przekonany ze w Poslce ludzie nie sa torturowani?
                Nie w swietle obowiazujacego prawa. Coraz bardziej watpie w twoje
                twierdzenie o studiach prawniczych.

> Opieranie swoich opninii na kilku bezsensownych artykulach nie
                > swiadczy zbyt dobrze o ludziach wypowiadajacych je.
                -----------------------------------
                Czlowieku, chyba zyjesz w jakiejs bance mydlanej i nie dociera do
                ciebie cos sie wokol dzieje. Poza tym, zeby stwierdzac, ze cos jest
                bezsensowne, to po pierwsze, trzeba to przeczytac, sprawdzic
                wiarygodnosc, porownac z innymi zrodlami, a na koniec samemu wyrobic
                sobie opinie na dany temat.
                video.google.com/videoplay?docid=-3719259008768610598

> Chcialbym aby wreszcie ktos napisal artykul o pomocy
                > charytatywnej, ktora jest bardzo rozbudowana w Stanach, o
                > tysiacach ludzi ktorzy wyjezdzaja do krajow 3ciego swiata zeby im
                > pomoc, itd
                -------------------------------------
                Ach wzruszylem sie. Dobrze zeby tez ktos napisal o tysiacach ludzi
                mordowanych przez US Army w obronie interesow amerykanskich firm
                naftowych i dla korzysci amerykanskiego przemyslu zbrojeniowego.
                Tak dla rownowagi oczywiscie.

video.google.com/videoplay?docid=330945914471163504
                video.google.com/videoplay?docid=1070329053600562261

Z pozdrowieniami
                plorg
                • piotrek40ny Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 11.03.08, 23:51
                  Chcialbym kontynuowac te dyskusje ale niestety ponizsze zdanie wyeliminowalo
                  mnie z dyskusji z toba:
                  Poza tym sprawcy 11 wrzesnia 2001 sa wciaz na
                  > wolnosci i bynajmniej nie sa to muzulmanie.
                  Powodzenia.
                  • plorg Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 12.03.08, 00:46
                    piotrek40ny napisał:

> Chcialbym kontynuowac te dyskusje ale niestety ponizsze zdanie
                    > wyeliminowalo mnie z dyskusji z toba
                    ---------------------------------------
                    Hahaha... smieszny czlowiek z ciebie. Wyeliminowala cie twoja
                    ignorancja, w kazdym poruszonym temacie.
                    To nie ja potrzebuje powodzenia, tylko raczej ci, co mieszkaja w
                    twoich zacnych Stanach i Ty razem z nimi.
                    Pozdro.
      • mark211 masz 100% racji 10.03.08, 22:13
        Ameryka ( mam na myśli USA) coraz bardziej przypomina świat wg
        Orwella. Zafundowali sobie państwo policyjne. Dodatkowo słynna
        poprawność polityczna posunięta poza granice absurdu. Jedna rzecz
        naprawdę znakomita, która im została i której można im pozazdrościć
        to przyroda i piękne krajobrazy. Jedna rzecz dla której warto tam
        pojechać. Ale nie za wszelką cenę. Niech sobie te swoje wizy
        pielęgnują jak najdłużej. Ośmieszają się tylko. Ostatnio ponoć
        rządają na lotniskach udostępnienia danych z laptopów, palmtopów,
        telefonów komórkowych, odtwarzaczy mp3, mp4 i diabli więdzą czego
        jeszcze. Paranoja. A taki przyjemny kraj był kiedyś. I komu to
        przeszkadzało?
        • piotrek40ny Re: masz 100% racji 10.03.08, 22:34
          Na podstawie czego o tym piszesz? Swojego doswiadczenia czy artykulu w GW?
        • hexabc1 Re: masz 100% racji 11.03.08, 01:42
          mark211 napisał:

> Dodatkowo słynna poprawność polityczna posunięta poza granice
          > absurdu. (...)

Oczywiscie, o poprawnosci politycznej w Stanach dowiadujesz się z
          niezdarnie przełożonych na polski wypowiedzi takich "autorytetów"
          jak Glenn Beck, Bill O'Reilly, czy Rush Limbaugh. Czyż "poprawnosć
          polityczna" nie jest po prostu uprzejmym zachowaniem (którego tak
          brakuje w Polsce) i unikaniem obrażania innych ludzi, ich rasy,
          płci, pochodzenia, wierzeń i poglądów? Czy to są złe rzeczy?

> Ostatnio ponoć rządają na lotniskach udostępnienia danych z
          > laptopów, palmtopów, telefonów komórkowych, odtwarzaczy mp3, mp4 i
          > diabli więdzą czego jeszcze.

A cóż to za propaganda? Czy Ty kiedys byłes w Stanach, że się
          wypowiadasz?

• plorg Re: masz 100% racji 11.03.08, 09:47
            > Czyż "poprawnosć polityczna" nie jest po prostu uprzejmym
            > zachowaniem
            Hehehe, dobre. Widac, ze nie masz pojecia o czym piszesz.
          • plorg Re: masz 100% racji 11.03.08, 10:04
            hexabc1 napisał:

> A cóż to za propaganda? Czy Ty kiedys byłes w Stanach, że się
            > wypowiadasz?
            witchofthenorth.newsvine.com/_news/2008/02/13/1299455-us-
            border-control-seizes-your-laptops-ipods-cellphones

Wiem, ze ignorancja nie boli. Dla nie ktorych sam fakt mieszkania w
            USA sprawia, ze "wiedza wszystko". A tym czasem nie wiedza nic co
            sie wokol nich dzieje.

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/02/06/AR2008020604763_pf.html
            • ferrment Re: masz 100% racji 11.03.08, 12:22
              To jakieś głupoty. W końcu WTC wysadzono nie tak dawno, a tu jakaś debilna propaganda.
      • adas313 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 22:50
        > Ja jednego nie rozumiem... po co nam te cholerne wizy???

No właśnie, po co?

Problem wiz do USA rozwiązała akcesja do UE i otwarcie rynków pracy. Ostatecznie
        taniej i bezpieczniej jest lecieć na legalny zmywak do Glasgow niż na nielegalny
        do Chicago ;o)
    • xyz112 Miało być po nowemu a wyszło jak zwykle 10.03.08, 19:46
      na klęczkach
      Mamy się cieszyć, że wizy są tuż tuż, tylko kogo to jeszcze w Polsce interesuje.
      No i najważniejsze ile będą nas te obiecanki kosztować? Przedłużenie w Iraku bo
      przecież jesteśmy "poważnym sojusznikiem USA" czy dodatkowy batalion w
      Afganistanie ?
      • roman337 xyz112..co ty pieprzysz,jełopie?! 10.03.08, 19:52
        na klęczkach?.. a z czego to wniskujesz?!
        • demosteness Ja też "wniskuję"! Z serdeczności Busha! Tak nam 10.03.08, 20:13
          Ja też "wniskuję"! Z serdeczności Busha i jego "miny"! W taki sposób
          nam zniosą wizy i ulepszą armię, jak dali ofset za złom pt. F16,
          który nie potrafił nawet samodzielnie dolecieć do Polski! "Mój
          przyjacielu" :)
        • xyz112 Re: xyz112..co ty pieprzysz,jełopie?! 10.03.08, 21:43
          ponieważ informacje mówią op "przełomie" a z treści wynika, że amerykanie powielili swoje standardowe obiecanki.
          Przy okazji przyjmując do wiadomości, że możesz mieć inne zdanie nie nazywam ciebie "jełopem" .
          Miarą rozwoju narodu jest umiejętność posiadania różnego zdania bez sięgania po inwektywy
          pozdrawiam Piotr
          • adas313 Re: xyz112..co ty pieprzysz,jełopie?! 10.03.08, 22:51
            Obecnie (po numerach z offsetem jak również blisko i środkowowschodnich wojnach)
            to raczej USA powinny wykonać pierwszy ruch wobec Polski, a nie składać obietnice.

• partagasy Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 19:51
      Ja wprawdzie do USA się nie wybieram, ale jak zniosą te wizy - to
      się nie będę martwił ;-)

--
      Cygara łagodzą obyczaje...
      www.allegro.pl/item327150892_cygaro_cygara_montecristo_edmundo
      .html
    • allspice Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 19:52
      No i proszę,ile to już lat minęło od pierwszych zapewnień o
      zniesieniu wiz? A ile jeszcze będzie?
    • yurek11111 Jak zwykle u Busha:slowa,slowa,slowa... 10.03.08, 19:54
      <>"Jak dodał, prezydent USA "z taką serdeczną determinacją"
      zapewnił, że on sam i jego administracja przypilnują, aby w
      sytuacji, kiedy procent odmów będzie taki, jaki przewidują
      amerykańskie procedury, już nie było zwłoki, jeśli chodzi o
      uwolnienie Polaków od rygoru wizowego."

<>Znakomite odbicie pileczki przez Busha,spelnijcie czego chcemy ,
      tak jak tego oczekujemy od paru lat.... :-)))))
    • sznicel4 osz kurna 10.03.08, 19:55
      "Wytłumaczyłem panu prezydentowi Bushowi, (...) Jak dodał, prezydent USA "z taką
      serdeczną determinacją" zapewnił,(...)"

żeby chłopina tylko nie poskładał....
      • yurek11111 "Wytłumaczyłem panu prezydentowi Bushowi 10.03.08, 19:59
        <>A Bush wytlumaczyl Tuskowi... i sprawy nie ruszyly z miejsca...
        <>PO CO TUSK POJECHAL DO USA???
        ---------------------------------------------------------------------

"Ludzie jako zbiorowość w naturalny sposób zmierzają do tyranii jako
        obowiązującego systemu polityczno-społecznego"
        • sralimuchibedziewiosna przez tłumacza oczywiście-angielskiego nie zna 10.03.08, 23:21
          .
    • chirlider Ja jestem za wizami 10.03.08, 19:58
      nawet za tym żeby zaostrzyć przepisy wizowe dla Polaków. Jak
      widziałem jakie towarzystwo stoi w ambasadzie po wizy i później leci
      do US, przeszedłem sie po Greenpoincie, czytam wpisy na forum
      naszych Polonusów, jestem naprawdę za ograniczeniem ilości
      wydawanych Polakom wiz.
    • abhaod dlaczego mielibyśmy by być lepsi niż inni? 10.03.08, 19:59
      że Amerykanom w Iraku buty czyścimy?
    • langston Tusio! Klamco miala byc Irlandia tu w Polsce!!!!!! 10.03.08, 20:03
      Tusio! Klamco miala byc Irlandia tu w Polsce!!!!!!
      ja mam w dupie wizy do USA!!!

po to tam pojechales? Znowu sklamales!!!!!!!!!!!
      • chirlider daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 20:06
        langston, nie drzyj się bo ci żyłka w dupie pęknie.
        Tusk pojechał tam żeby wyrzucić gnój po Kaczyńskich.

zresztą, langston, piszesz z zagranicy, nie płacisz w Polsce
        podatków to co cie, k...., obchodzą nasze sprawy??
        • langston Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 20:25
          z jakiej "zagranicy"???
          chyba ze dla ciebie "zagranica" to granica Twojej wioski(blokowiska)

Pojechal pajac tak jak kiedys jezdzil Kwach:
          -nadstawic dupe i czekac czy go laskawie przeleca.

"Tuskowie przychodza i odchodza a interesy zostaja"-prof. Osadczuk
          • monterlevicy langston..śmierdzący odbyt ubecji... 10.03.08, 20:33
            pierdniecie łojca rydzyka...
            • smokpz To taka lewicowa estetyka? Rozumiem 10.03.08, 20:57
              .
              • partagasy Re: To taka lewicowa estetyka? Rozumiem 10.03.08, 21:30
                Koledzy, więcej luzu i spokoju.

A do Langstona: przypominam, że miały być za PiS-u trzy miliony
                mieszkań...

Nie ma sensu wypominać Tuskowi, że nie zrobił u nas drugiej Irlandii
                w sto dni, jak się samemu nie chce wziąć do roboty...

--
                www.allegro.pl/item327150892_cygaro_cygara_montecristo_edmundo.html
                • langston Re: To taka lewicowa estetyka? Rozumiem 10.03.08, 21:35
                  PIS przynajmniej zrobil reforme spodzielni mieszkaniowych za
                  symboliczna kwote mozna bylo zmienic PRLoskie "wlasnosciowe" na
                  WLASNOSC.

A Tusio co?
                  Skomla o wizy bo chce bysmy wyjezdzali z kraju, a przeciez mialo
                  tu "jeszcze byc przepieknie":)))
                  • partagasy Re: To taka lewicowa estetyka? Rozumiem 10.03.08, 21:46
                    langston napisał:

> PIS przynajmniej zrobil reforme spodzielni mieszkaniowych za
                    > symboliczna kwote mozna bylo zmienic PRLoskie "wlasnosciowe" na
                    > WLASNOSC.

Wiesz, to nie do końca tak wygląda z tą zamianą...

> A Tusio co?
                    > Skomla o wizy bo chce bysmy wyjezdzali z kraju, a przeciez mialo
                    > tu "jeszcze byc przepieknie":)))

Przecież właśnie chodzi o to, że Tusk "nie skomla" o wizy; nie po to
                    tam pojechał.

Mimo że nie głosowałem na PiS dwa lata temu, dałem im kredyt
                    zaufania, ale go zmarnowali. Teraz daję kredyt zaufania obecnemu
                    rządowi, licząc, że tym razem nie zostanie zmarnowany.

--
                    • langston Tusk skomlal o wizy w Bialym Domu! 10.03.08, 22:00
                      Tusio mowil ze nie bedzie skamla o wizy i ze nie bedzie tego tematu
                      poruszal. Jescze raz klamal...

www.whitehouse.gov/news/releases/2008/03/20080310-1.html
                      PIS nie mial wiekszosci i w momencie gdy Balcerowicz odwidol PO od
                      kolaicji z PISem (tak mowil Marcinkiewicz) musial rzadzic z
                      kretynami. Pogonil tych kretynow, ale bardzo duzo go to kosztowalo...
                      • partagasy Re: Tusk skomlal o wizy w Bialym Domu! 10.03.08, 22:03
                        langston napisał:

> Tusio mowil ze nie bedzie skamla o wizy i ze nie bedzie tego
                        tematu
                        > poruszal. Jescze raz klamal...

No, i tak jest daleko w tyle za Kaczyńskim...

Ale wydaje mi się, że z tego tekstu wynika, że to nie Tusk zaczął
                        mówić o wizach.

> PIS nie mial wiekszosci i w momencie gdy Balcerowicz odwidol PO od
                        > kolaicji z PISem (tak mowil Marcinkiewicz) musial rzadzic z
                        > kretynami. Pogonil tych kretynow, ale bardzo duzo go to
                        kosztowalo...

Nie rozumiem określenia "musiał rządzić z kretynami"...

Przecież nikt im nie kazał brać sobie takich koalicjantów. Jestem
                        przekonany, że gdyby PiS nie był aż tak pryncypialny, to do koalicji
                        z PO mogło by dojść. Ale odnoszę wrażenie, że po wygraniu
                        poprzednich wyborów PiS za bardzo uwierzył w swoje siły i możliwości.

--
                        • adas313 Re: Tusk skomlal o wizy w Bialym Domu! 10.03.08, 22:55
                          Można było jeszcze rozwiązać Sejm.

Podkreślam: można było, w przeciwieństwie do kłamliwej propagandy PiSu, która
                          koniecznie winą za to chciała obarczyć PO.

Otóż w myśl naszej Konstytucji po trzecim nieudanym utworzeniu rządu Sejm jest
                          rozwiązany z automatu. Gdy PiSowi NAPRAWDĘ zależało na wyborach (późnym latem
                          2007 roku) politycy tej partii głośno rozważali taką możliwość w mediach (gdyby
                          Sejm nie skrócił kadencji).

Dlaczego nie sięgnięto po ten chwyt w 2006 roku? Odpowiedź jest oczywista...
                          • langston Przeciez Tusk wzywal do "obywatelskiego nieposlusz 10.03.08, 22:59
                            Przeciez Tusk wzywal do "obywatelskiego nieposluszenstwa" i
                            organizowal marsze, a jak ktorys POwiec sie nie stawil bulil 800zl:)
                            • adas313 Re: Przeciez Tusk wzywal do "obywatelskiego niepo 10.03.08, 23:05
                              A co to ma do rzeczy?
                      • 1410_tenrok langston, jak zwykle muwi prafdem według pissa!! 10.03.08, 23:00
                        przypominam pierwsze przemówienie niejakiego kłamczynskiego w
                        sejmie: "koalicja z PO nigdy nie wchodziła w rachubę, ponieważ PO
                        nie dawał gwarancji tych przemian, które PiS przeprowadzi z LPR i
                        SO".
                        Konic cytatu.
                        A wizy???? A na ciul one komu potrzebne???
                        Jak bidoki z Podhala i z Podlasia przestaną łamac amerykanskie
                        prawo, to i wizy zostaną zniesione! Przecież to jasne, jak budowa
                        cepa!!
                        A Tusk przed wyjazdem mówił, że o wizach nie zamierza rozmawiac!!
                        Ale, co ja ci będę tłumaczył - langsto, ty i tak zawsze wiesz swoje,
                        jak jaro geyowy kłamczynski!
                        • langston Tarczy nie ma, broni nie ma mozefestiwal bedzie:)) 10.03.08, 23:15
                          Tusio mowil ze nie bedzie rozmaial i tu nie sklalam bo o wizy
                          niestety SKAMLAL jak piesio.
                          Ja tez zadnych wiz nie potrzebuje i to Lech Kaczynski przestal o nie
                          zabrac...ale Tusio znowu zaczal.

Cchialbym by Tusio przywiozl z USA choc jakis festiwal jazzowy tak
                          jak przywiozl z Moskwy do Zielonej Gory festiwal Piosenki
                          radzieckiej:)))))
                  • gburiaifuria Re: To taka lewicowa estetyka? Rozumiem 11.03.08, 00:29

no wlasnie PiS rozdal nasza wspolna, spoldzielcza wlasnosc za frajer i teraz
                    bedzie mniej funduszy (albo wcale na remonty dachow i klatki schodowe) won z
                    PiSem i jego poulistycznymi zasadami. Dlaczego ci co kupili mieszkania maja czuc
                    sie teraz jak banda idiotow, bo okazuje sie, ze mogli olewac, a i tak mieszkanie
                    by mieli. Czyli PiS to jest komuna bis, jesli tego nie widzisz, tos slepy.

langston napisał:

> PIS przynajmniej zrobil reforme spodzielni mieszkaniowych za
                    > symboliczna kwote mozna bylo zmienic PRLoskie "wlasnosciowe" na
                    > WLASNOSC.
                    >
                    > A Tusio co?
                    > Skomla o wizy bo chce bysmy wyjezdzali z kraju, a przeciez mialo
                    > tu "jeszcze byc przepieknie":)))
          • chirlider Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 20:38

langston napisał:
            > z jakiej "zagranicy"???
            > chyba ze dla ciebie "zagranica" to granica Twojej wioski>
            (blokowiska)

jak masz w dupie nasze znaki diakrytyczne tzn. że olewasz polską
            ortografię lub piszesz z zagranicy.

> Pojechal pajac tak jak kiedys jezdzil Kwach:
            > -nadstawic dupe i czekac czy go laskawie przeleca.

dupy to dał Kartofel - za pięć minut obciągania buszmenowi wysłał na
            śmierć 1000 polskich żołnierzy. taka sama dzivka jak ty, longston.
            • langston Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 21:33
              Przeciez to kwach wyslal wojska do Iraku i to za friko bo mysla ze
              zostanie szefem ONZ:))))
              • chirlider Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 21:36
                Kwach czy Kartofel jedno czerwone ścierwo, ubecka wasza mać, panie
                longston.

langston napisał:

> Przeciez to kwach wyslal wojska do Iraku i to za friko bo mysla ze
                > zostanie szefem ONZ:))))
                • rk111 Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 21:43
                  W 100 % się z Tobą zgadzam zgadzam chirlider kwach czy kartofel to
                  jedno czerwone ścierwo!!!
                  • juice99 Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 23:16
                    i ja również się podpisuję...
              • adas313 Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 22:56
                Irak to nie Afganistan.

Kto to pisał wyżej o horyzontach sięgających końca własnego blokowiska?
                • langston Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 23:00
                  akurat atak na Afganistan byl bardziej uzasadniony niz na Irak.
                  • adas313 Re: daj se na wstrzymanie langston 10.03.08, 23:09
                    Poniekąd tak.

I co istotne: dużo lepiej przygotowany politycznie - o ile pamiętam to przeciwko
                    najazdowi na Afganistan mało kto protestował.

Niemniej jednak opanowanie tego kraju okazało się znowu mocno niewykonalne.
    • damianbsc Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:07
      a w pupie mamy Twoje wizy Bush - chociaz nie - chce jedna by sobie nia podetrzec
    • nobull Nowy York wita Tuska: 10.03.08, 20:09
      Nowy York wita Tuska:

Nowy York mowi NIE dla Tuska

Tuska komunę osadzi trybunał stanu

Tuska CUDA to Obłuda

100 dni KŁAMSTWA i MAGIKA z Gdańska

Tusk kłamstwami zdobyłes glosy młodych polaków

Z pomocą Sikorskiego i Tuska Polska znów bedzie Ruska

Przyjechasły komuchy, wypełnic swe brzuchy

PO-PSL to PRL

Kaczyński Polske budował, Tusk będzie ją rujnował

Polski odnowa komuchy wróciły znów do żłóba
      • adas313 Nie tak, kolego, nie tak: 10.03.08, 22:57
        Nie

> "100Dni Klamstwa Magika z Gdanska"

tylko

"100Dni Kłmsta Magika z Gdanska".

Nie

> Tuska Cuda to Obluda

tylko

"Tuska cuda to obłda"

A teraz najlepsze: nie

> Kaczynski Polske Budowal - Tuske bedzie Rujnowal

tylko

"Kaczynski Poskę (sic!, powtarzam Poskę) Budowal - Tuske będze rujnowal"

Kto nie wierzy, niech obejrzy zdjęcie:

www.dziennik.pl/polityka/article135944/Polonia_Tuska_cuda_to_obluda.html
    • mark6 Polskim kryminalistom wstęp do usa zabroniony 10.03.08, 20:13
      i nic rząd amerykański na to nie pomoże bo to sprawa Kongresu.
      • rydzyk_fizyk Re: Polskim kryminalistom wstęp do usa zabroniony 10.03.08, 20:47
        To konsulowie podlegają Kongresowi?
        Ciekawe rzeczy opowiadasz :>
    • tokida Bush o wojnie w Iraku: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:22
      rzekł do Irakijczyków opłakujących swoich bliskich poległych w kolejnym zamachu.
      Czyż współczucie najważniejszego polityka na świecie nie jest warte wszystkich
      pieniędzy? Co prawda problemu taki nie rozwiąże, ale za to pocieszy i od razu
      lżej, prawda?
    • mieczkosia11 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:26
      zgadzam sie - jesli nie zmienia sie wytyczne owej administracji, to
      nigdy nie zejdziemy ponizej 10% odmow. 3 lata temu chcialam zaprosic
      mojego brata na komunie mojego syna - a jego chrzesniaka.
      dostarczylismy sterte dokumentow na potwierdzenie, ze owa komunia ma
      zainstniec - a moj brat i tak odmowe dostal. I ta odmowa tez
      przeciez wliczyla sie do puli odmow! Choc juz bardziej idiotycznej
      trudno szukac...
    • intel-e-gent Bush powiedział: 10.03.08, 20:31
      Wiemy, że wiecie, że mamy was w d... ale nic w tej sprawie nie zrobimy dopóki nie zrobicie nam dobrze. Wtedy się zastanowimy.

A Tusk szczęśliwy jak panienka po dostaniu pierwszego napiwku...
    • darkraj No, dobra, ale co z tarcza? 10.03.08, 20:33
      ================================= Polakom juz dawno zwisa i powiewa
      zwiedlym kalafiorem sprawa wiz.

Cos te informacje z Waszyngtonu sa podejrzanie skape i niewiele
      majace wspolnego z meritum wizyty.
      Publikowanie poszczegolnych fragmentow wypowiedzi obu politykow jest
      ROZWADNIANIEM efektow wizyty.

Wysilanie sie na rozwazanie, co kto powiedzial, nadaje sie psu na
      ogon.
      Wazne sa PISEMNE umowy, a nie prawienie dyrdymalkow lub nic nie
      znaczacych dyplomatycznych grzecznosci.

Polakow interesuje, co Pan Premier Tusk w Waszyngtonie zalatwil i
      podpisal, a nie, co kto powiedzial.

A gdziez to zniknal as polskiej dyplomacji i sprawca tego
      zamieszania, rezydent z "kombatanckim" doswiadczeniem, Radzio
      Sikorek?
      Pisuarowa Kancelaria milczy jak zakleta, nawet rozowy prosiaczek
      zniknal. Opozycja, poprzedni "pracodawca" obecnego Szefa MSZ, jakos
      tez niezrozumiale siedzi cicho.

Chyba POTuskowi przyjdzie samemu wypic to piwo, ktorego nawarzyli
      inni.
      • adas313 Re: No, dobra, ale co z tarcza? 10.03.08, 23:01
        Bush poprzestał na gadce szmatce, bo ta zazwyczaj wystarczyła do załatwienia
        czegokolwiek z Polską. I trudno mu się dziwić...

Niestety kolejne sprawy z USA należy załatwiać tak: "dacie coś od siebie to się
        zaczniemy zastanawiać co możemy dla Was zrobić".

Zwłaszcza takie jak tarcza - w końcu to coś ma służyć amerykańskiemu
        bezpieczeństwu a nie polskiemu (zdaniem niektórych komentujących wręcz
        przeciwnie...).
        • eva15 Całkowicie błędne i naiwne założenie/podejście 10.03.08, 23:31
          adas313 napisał:

> Niestety kolejne sprawy z USA należy załatwiać tak: "dacie coś od
          >siebie to się zaczniemy zastanawiać co możemy dla Was zrobić".

Nie, to całkowicie błędne założenie/podejście, zupełnie obce
          pragmatyce Zachodu. Tak mówiąc jest się również, nie mniej niż
          poprzednio na kolanach czyli na z góry gorszych pozycjach. Czemu?
          Ano temu, bo się samemu nie zna swoich własnych celów!

Ani Zachód ani Rosja niggdy by nie rzekli "dajcie coś". Jakie coś i
          kto ma o tym decydować CO? Ten co daje? Przecież to paranoja
          naiwności. Zachód czy Rosja mieliby na taką okoliczność świetnie
          wcześniej przygotowaną i udokumentowaną listę z tym czego chcą,
          potrzebują i dlaczego. Owo "coś" sami by sobie zdefiniowali wg
          własnych potrzeb a nie łaski dających.
          Daleka to niestety jeszcze droga zanim Polska zacznie myśleć w tych
          kategoriach.
          • adas313 Re: Całkowicie błędne i naiwne założenie/podejści 10.03.08, 23:34
            Evo, to podejście nie jest naiwne ze względu na "coś". Każdy głupi (no, patrząc
            na polskich polityków to nie każdy...) wie, że prośby/żądania należy wyrażać
            precyzyjnie.

Naiwność jest gdzie indziej. Znajdź ;o)
    • narvick Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:39
      Kto oszukał 935 razy,ten oszuka zawsze
      "Waszyngtońska organizacja Center for Public Integrity zanalizowała 935
      wypowiedzi ośmiu najważniejszych osób w państwie, w tym samego Busha, ówczesnej
      doradczyni do spraw bezpieczeństwa Condoleezzy Rice, wiceprezydenta Dicka
      Cheneya i sekretarza stanu Colina Powella. Opracowanie zatytułowane "False
      Pretenses" ("Fałszywe Pozory") można znaleźć na stronie www.publicintegrity.org.
      " (wp.pl Środa, 23 stycznia 2008)
    • misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 20:48
      POLACZKI MAM DO WAS PYTANIE DLACZEGO SIE CIESZYCIE JAK WAS KOLEJNY
      RAZ W D... RU...... LUBICIE BYC PONIZANI HHE. pRZECIEZ BUSZMEN WAM
      JUZ WSZYTKO OBIECAL ZNIESIENIE WIZ, KONTRAKTY W IRAKU, OFFSET ITP. I
      CO ZROBIL ODPOWIEM WAM POLACZKI G...... ALE TERAZ ZAPOWIEDZIAL ZE
      NAPRAWDE WAM POMOZE I PEWNIE SPELNI OBIETNICE BUEHEHEHEHEHE
      GRATULULACJE POLACZKI JESTESCIE ZAJEBISCI

• chirlider Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:00
        misza, a wiesz gdzie mamy te wizy? tam gdzie ciebie non-stop boli i
        swędzi i nie możesz siedzieć jak człowiek. to że Kartofle żebrały o
        wizy to ich problem i ich rejdiomaryijnego elektoratu, który przy
        zniesieniu wiz do US prysnąłby w 2 tygodnie z Polski, tak kochaja
        ojczyzne bydlęta.

misza36 napisał:

> POLACZKI MAM DO WAS PYTANIE DLACZEGO SIE CIESZYCIE JAK WAS KOLEJNY
        > RAZ W D... RU......
      • rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:06
        POCAŁUJ W DUPĘ PUTINA PUKI JESZCZE JEST I NIE MARTW SIĘ O NAS GŁUPI
        ROSJANINIE !!!
    • smokpz Tusk niech się zajmie porządkowaniem w kraju 10.03.08, 20:56
      a nie rozglądaniem się jak tu rodaków poupychać po kątach. Szczerze
      mówiąc nasza pozycja w negocjacjach o wizy jest słabiutka.
      Amerykanie widzą jak Polacy masowo wyjeżdżają do UK i Irlandii i jak
      bardzo są sfrustrowani swoim krajem i wcale się im nie dziwię że nie
      chcą zmieniać przepisów, które są po prostu takie same dla
      wszystkich krajów, które wciąż muszą mieć wizy do US.
      • porannakawa20 Re: Tusk niech się zajmie porządkowaniem w kraju 10.03.08, 23:03
        smokpz napisał:

> a nie rozglądaniem się jak tu rodaków poupychać po kątach. Szczerze
        > mówiąc nasza pozycja w negocjacjach o wizy jest słabiutka.
        > Amerykanie widzą jak Polacy masowo wyjeżdżają do UK i Irlandii i jak> bardzo
        są sfrustrowani swoim krajem i wcale się im nie dziwię że nie> chcą zmieniać
        przepisów, które są po prostu takie same dla
        > wszystkich krajów, które wciąż muszą mieć wizy do US.

A w Stanach mówią, że Gov przegapił sprawę.
        Potrzebni im są młodzi, wykształceni i biali. Kanada się wpół otwarła, USA
        jeszcze nie. I już jest dla nich za późno gdyż ci biali, młodzi i wykształceni
        pojechali do Londynu i Dublina.
        Teraz przestali w Stanach na przyjazd tych ludzi liczyć.
        Dla Amerykanów - przepadło.
        Skazani są teraz na niewykształconych, niskich i mówiących po hiszpańsku żółtych.
        Amerykanie zawalili sprawę i plują sobie w brodę.
    • sopasol Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:01
      Bush pewnie ma miesiączkę
    • misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:02
      POLACZKI PRZECIEZ BUSZMEN OD 4 LAT NIE POWIEDZIAL ZDANIA W KTORYM
      NIE SKLMAMAL JAK ROZUMIEM WASZ PRZYWODCA TUSK WIERZY TEMU
      NAJWIEKSZEMU KLAMCY NA SWIECIE BUEHEHEHE PRZYPONME OSTATNIE
      WYPOWIEDZI BUSZMENA
      - W IRAKU JEST BRON MASOWEGO RAZENIA
      - W IRAKU JEST AL KAIDA
      - W IRAKU JEST DEMOKRACJA
      - W USA JEST DEMOKRACJA
      - USA NIE STOSUJE TORTUR
      - REALIZUJEMY OFFSET
      -ZNIESIEMY WIZY DLA POLACZKOW
      -BEDA KONTRAKTY DLA POLACZKOW W IRAKU
      -U NAS NIE MA RECESJI
      KOSOWO TO PANSTWO
      - IRAN ZAGRAZA AMERYCE
      - TARCZA RAKIETOWA NIE JEST PRZECIWKO ROSJI
      TO TYLKO OSTATNIE Z KLAMSTW BUSZMENA POLACZKI WY CHYBA DALEJ ZE
      WSYM PRZYWODCA TUSKIEM WIERZYCIE BUAHAHAHAHHAA GAD BLESJU USA I
      DZORDZ DEBILJU BUSZMEN I DOINALD DUCK KWA KWA BADZCIE DUMNI POLACZKI
      POLAND FIRST TO FIGHT
      • chirlider Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:09
        a ty misza nie potrafisz napisac posta w którym nie widac że
        gardzisz Polakami? Jeśli urodziłeś sie w Polsce i tak piszesz to
        moge śmiało napisac że jesteś śmieciem.

misza36 napisał:

> POLACZKI PRZECIEZ BUSZMEN OD 4 LAT NIE POWIEDZIAL ZDANIA W KTORYM
        > NIE SKLMAMAL (...) DUMNI POLACZKI
        > POLAND FIRST TO FIGHT
        • misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:14
          PRZECIEZ WY SAMI SOBA GARDZICIE I SIEBIE NIENAWIDZICIE
          • chirlider Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:17
            zmień agencje inforamcyjną, miszka, ta z której teraz korzystasz
            bierze od ciebie prawdziwe ruble za gowniane informacje.

misza36 napisał:

> PRZECIEZ WY SAMI SOBA GARDZICIE I SIEBIE NIENAWIDZICIE
          • partagasy Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:32
            misza36 napisał:

> PRZECIEZ WY SAMI SOBA GARDZICIE I SIEBIE NIENAWIDZICIE

A skąd!

Ja to siebie nawet dosyć lubię. A Tobą - nawet nie gardzę...

--

• rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:15
        ROSJANINIE TOBIE OD 8 LAT PUTIN WCISKA CIEMNOTĘ MÓWI ŻE
        1.W ROSIJ JEST DEMOKRACJA A JEJ NIE MA WCALE OD KIEDY PUTIN DORWAŁ
        SIĘ DO KORYTA
        2.W CZECZENI JEST SPOKÓJ I NIE MA TAM WOJNY
        3.W CZECZENI NIE MA LUDOBUJSTWA
        4. W BIESŁANIE W INGUSZETII TO CZECZEŃCY MORDOWALI DZIECI - A MNIE
        SIĘ WYDAJE ŻE TO Z ROZKAZU I DLA CELÓW PROPAGANDOWYCH PUTIN WYDAŁ
        TAKI ROZKAZ
        5. W ROSJI JEST DOBROBYT - TAK RODZINA KGBISTÓW I OTOCZENIE KREMLA
        MAJĄ GO
        6. ROSJA JEST WIELKA - A TO GÓWNO PRAWDA JAK SUROWCW PADNĄ TO I
        ROSJA PADNIE
        7. A NA DODATEK TO WY CAŁUJECIE DUPĘ PUTINA AŻ WSTYD ŻE JESTEŚCIE
        SŁOWIANAMI ; (((
        • sznicel4 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:20
          przeprowadzona przez was, analiza porównawcza tych 2 państw, w jasny sposób
          pokazuje, że to jedno i to samo, a dodać tylko można, że taniej i bliżej jest do
          rosjii.
        • misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:23
          BOLI CIE POLACZKU ZE NIE JESTESMY NA PASKU CIA I ZE NIE SPRZEDALISMY
          WLASNEGO PRZEMYSLU I NIE MUSIMY WYJEZDZAC I DAWAC D.., W ANGLII.
          HEHEHEE NIE STRESUJ SIE TAK ZDRAJCAMI SLOWIANSZCZYZNY JESTESCIE WY
          POLACZKI BEZPRAWNIE POPIERAJAC ROZBIOR SERBII W ROSJI JEST DOBROBYT
          W TYM ROKU PKB NA OSOBE BEDZIE JUZ WYZSZE NIZ U WAS POLACZKI W
          CZECZENII I INGUSZETII ISLAMSCY TERRORYSCI ZAMORDOWALI NASZE DZIECI
          POPRZEZ WYSADZENIE STROPOW SZKOLY WSZYSCY ZOSTALI ZLIKWIDOWANI,
          NATOMIAST WASI NAJMENICY W IRAKU ZA MORD W JAKIEJS WIOSCE PEWNIE
          ZOSTAAN ZWOLNIENI BO TEGO CHCE 90% POLACZKOW PRAWDA?
          • rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:36
            TY GŁUPI ROSJANINIE WY JUŻ OD PONAD 300 LAT CHODZICIE NA PASKU TYLE
            ŻE NIEMIECKIM U WAS OD DAWNA NIE MA U WŁADZY MĄDREGO ROSJANINA (
            KARARZYNA PIOTR MIKOŁAJ TO WSZYSTKO NIEMCY STALIN GRUZIN CHRUSZCZOW
            UKRAINIEC A PUTIN SYN HITLEROWSKIEGO NAJEMNIKA Z ARMII WŁASOWA
            SZKOLONY W NRD TO TAKI WYBRYK NATURY ) JEDYNYM UCZCIWYM ROSJANINEM
            KTÓRY BYŁ OSTATNIO U WŁADZY JEST GORBACZOW I MOŻE JELCYN SWOJAK
            LUBIŁ SAMOGON
            CO DO MASAKRY W BIESŁANIE W OSETII A NIE JAK PISZESZ INGUSZETII TO
            WYBUCH BYŁ PO SZTURMIE WASZYCH ZAPITYCH KOMANDOSÓW Z SPECNAZU I CO
            TAM ROBIŁY ROSYJSKIE DZIECI WSZAK TO NIE ROSJA TYLKO TERENY PRZEZ
            ROSJĘ OKUPOWANE.
            • misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:42
              BUEHEHEHE PRAWDA BOLI POLACZKU NA PASKU CHODZICIE WY I WAS TO BOLI A
              JESLI CHODZI O OKUPACJE TO WASZE WOJSKA OKUPUJA 3 KRAJE AFGAN IRAK I
              KOSOWO JAK ROZUMIEM POLACZKI POPIRACIE ISLAMISTOW W CZECZENI I
              KOSOWIE ALE JUZ CI SAMI ISLAMISCI W IRAKU CZY AFGANIE SA JUZ BE
              CO Z WAMI TA PROPAGANDA MADE IN USA ZROBILA POLACZKI POLACZKI KIEDYS
              WAS NAWET PODZIWIALISMY NAPRAWDE CO SIE Z WAMI STALO
              • rk111 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:49
                POPIERAMY NARODY BĘDĄCE NA WŁASNEJ ZIEMI I ICH PRAWO DO
                SAMOSTANOWIENIA I ŻEBY NIKT IM NIE MÓWIŁ JAK MAJĄ RZYĆ A CIEBIE
                ROSJANINIE BOLI ŻE NIE MACIE W SWOJEJ ROSJI NIC DO POWIEDZENIA ŻE
                ROSJANIN JE KARTOFLE A KGBOWIEC ŻRE KAWIOR WY OD TYLU LAT DOSTAJECIE
                W DUPĘ ŻE NIE ŚNI WAM SIĘ NAWET ŻE MOŻE BYĆ INACZEJ.
                • misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:53
                  NO TO PEWNIE POLACZKU POPRZECIE ROSJAN NA KRYMIE I W DONBASIE BEDACE
                  NA WALSNEJ ZIEMI PRZYLACZYC SIE Z RASIJA TAKZE KURDOW W IRAKU I
                  TURCJI I MEKSYKOW W USA ABACHAZJE I OSETIE
                  A TO WY POLACZKI NIE MACIE U SIEBIE NIC DO POWIEZENIA O RZADZI WAM
                  CIA
          • gieroy_asfalta Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:42
            misza, rzopu to wy dajecie w Polszy:) wasze żenszcziny z
            Kaliningrada obsadzają burdele w całej pólnocnej Polszy:)
            • misza36 Re: Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:43
              OJ POLACZKU POLACZKU PRECIEZ WIESZ ZE POLKA ZA GRANICA TO PRAWIE
              ZAWSZE DAJE D..... ROSJANKI SIE SZANUJA
    • sopasol Bush o wizach: Też byłbym sfrustrowany 10.03.08, 21:20
      No to jak - dokopiemy komuchom?
    • sralimuchibedziewiosna Bush o Donaldzie: to frustrat :D 10.03.08, 21:23
      .
    • cyklista Wolny kraj USA żąda wiz od Polaków 10.03.08, 22:04
      i ma do tego pełne prawo. Ale dlaczego wolny (?) kraj Polska wpuszcza obywateli
      z paszportem USA bez wizy? Bush zrobi co chce, ale ja się domagam symetrii-
      natychmiast wprowadzić wizy dla Jankesów do czasu zniesienia wiz dla obywateli
      polskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka