Dodaj do ulubionych

Red Bull odbierze ci skrzydła

15.03.08, 07:25
Myślałem, że pierwszy był Ikar... Mam nadzieję, że go nikt o plagiat nie
posądzał. Być może coś przeciwko miały ptaki, w większości jednak niemowy. Ot,
nastały czasy wszechobecnych patentów i znaków zastrzeżonych.
Obserwuj wątek
    • emie Red Bull szuka taniej reklamy 15.03.08, 07:38
      Red Bull coraz bardziej traci udzial w rynku na rzecz Tigerow i innych power
      drinkow i dlatego szuka reklamy na wszelkie sposoby - a coz moze byc lepszego,
      niz oskarzyc fundacje charytatywna w okresie skladania PIT-ow; zreszta Red
      Bull zapewne za jakis czas wycofa sie z oskarzen, ale w mediach zaistnieje na
      dluzej. Za cene znaczku pocztowego. Nie wazne, co o tobie mowia, wazne ze
      mowia - z takiego zalozenia zapewne wydzedl dzial PR R.B. Wystarczy
      przypomniec podobne wezwanie skierowane przeciw filmowi "Asterix i Kleopatra"
      przez mocna (niegdys :)) niezla marke Idea, ktora zlikwidowala sie sama i za
      stracona nazwe/zdobyta nowo marke Orange musiala zaplacic Francuzom i bedzie
      jeszcze placic przez kilka lat czesc obrotow :) I w TPSA sie dziwia, ze
      wszyscy ich nienawidza...
      • stopp5 Re: Red Bull szuka taniej reklamy 15.03.08, 07:55
        Czekam kiedy w necie pojawi się filmik "Red Bull pozbawi cię skrzydeł".
        Co za idioci zajmują się pijarem tej firmy, jeśli dopuszczają do czegoś takiego?
        A konsumenci mogą szybciutko wyleczyć tę "markę" z takich zagrywek - nie kupując
        towaru.
        • maaac Strzelili samobója. Inaczej tego nie można nazwać. 15.03.08, 08:01
          Rozumiem jak przywódca jednej ze dużych partii zajmuje się
          ustawicznym obrażaniem kolejnych potencjalnych grup wyborców. No
          facet już taki jest - nic go nie zmieni.
          Dziwię się jednak samobójczym instynktom w firmach. Tego typu
          decyzja powinna skończyć się natychmiastową reakcją... w kolejności
          zarządu, rady nadzorczej, zgromadzenia udziałowców. Dyrektor który
          podjął taką decyzję już dawno powinien podziwiać Urząd Zatrudnienia.
          No chyba że jest to genialne zagranie konkurencji, która namówiła za
          łapówkę kogoś z Red Bulla do czynów samobójczych.
          • ja-kub Nie łódź się. 15.03.08, 09:43
            To powszechna praktyka w korporacjach, i ogólny trend by próbować zaklepać
            wszystkie możliwe słowa i zwroty.
            Parę lat temu Blizzard pozywał do sądu wszystkich którzy używali nazwę DIABLO.

Podejrzewam że w tym przypadku ktoś na górze, kto nawet nie zna polskiego,
            dostał "cynk" i uruchomił prawniczą maszynę.
            Teraz pewnie będą starali się przemilczeć.
            • miss-pink-vomit Re: Nie łódź się. 15.03.08, 10:28
              ja-kub napisał:

> To powszechna praktyka w korporacjach, i ogólny trend by próbować
              zaklepać
              > wszystkie możliwe słowa i zwroty.
              > Parę lat temu Blizzard pozywał do sądu wszystkich którzy używali
              nazwę DIABLO.
              >
              > Podejrzewam że w tym przypadku ktoś na górze, kto nawet nie zna
              polskiego,
              > dostał "cynk" i uruchomił prawniczą maszynę.
              > Teraz pewnie będą starali się przemilczeć.

nie łódż się-czyli nie badż łodzią czy co ?naucz sie ortografii a
              potem zabieraj glos.
              • krasnov Proponuję bojkot Red Bulla 15.03.08, 11:00
                Masowy bojkot nauczyłby ich rozumu. Proponuję: nie kupujemy Red Bulla (i namawiamy znajomych) do czasu, aż producent PRZEPROSI, wycofa pozew I ZAPŁACI na rzecz fundacji minimum milion złotych.
                • expert_spod_mostu_kierbedzia wysyłam na konto fundacji 100 PLN .. numer jest na 15.03.08, 11:04
                  ich stronie:

www.dodajdzieciomskrzydel.pl/
                • maruda.r Wcześniej dodawał Mickiewicz 15.03.08, 11:45
                  krasnov napisał:

> Masowy bojkot nauczyłby ich rozumu. Proponuję: nie kupujemy Red Bulla (i namawi
                  > amy znajomych) do czasu, aż producent PRZEPROSI, wycofa pozew I ZAPŁACI na rzec
                  > z fundacji minimum milion złotych.

Trudno zakwestionować argumentację Red Bulla w kwestii frazeologizmu oraz
                  wrażenia, że fundacja została założona przez Red Bulla.

Tę argumentację podważa jednak fakt rejestracji fundacji siedem lat temu, a co
                  za tym idzie - dotychczasowej bierności Red Bulla wobec zawłaszczenia.

Tak po prawdzie, to 10 lat temu dodawanie skrzydeł mogło się kojarzyć jedynie z
                  "Odą do młodości" Adama Mickiewicza, a nie z Red Bullem.

Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy;
                  Młodości! dodaj mi skrzydła!
                  Niech nad martwym wzlecę światem
                  W rajską dziedzinę ułudy;
                  Kędy zapał tworzy cudy,
                  Nowości potrząsa kwiatem,
                  I obleka w nadziei złote malowidła.

• dzwonnik_z_budziszyna Hej Słowianie ... nie dajmy się omotać ... 15.03.08, 12:17
                  • gotlama Re: Wcześniej dodawał Mickiewicz 15.03.08, 13:07
                    Tak, tak, a meble kler projektuje papież...
                    To na temat wrażeń ;)
                    Zamiast wziąć fundację pod swoje skrzydła (mam nadzieję, że nie będą mnie
                    próbowali straszyć prawnikami za samo użycie słowa skrzydła) utrudniają jej
                    funkcjonowanie.
                    Wydaje mi się, że odcinanie się od obrazka ubogich dzieci jest ich strategią.
                    Proszę zwrócić uwagę na ich działalność - aukcje dość luksusowych rzeczy
                    należących do znanych sportowców - a to kask Małysza, a to jakiś bolid,
                    terenówka Paryż-Dakar itp. Starannie tworzą skojarzenie - pij redbulla, bo to
                    przepustka do świata tych którym się powiodło, tych wspaniałych. Fundacja Wings
                    for Life mimo, że zajmuje się urazami rdzenia kręgowego - też nie pokaże na
                    swojej stronie żadnego sparaliżowanego tak jak Reeve. Red Bull ani wspomagane
                    przez niego fundacje widocznie mają się kojarzyć tylko ze światem ludzi sukcesu
                    którym redbull i adrenalina buzują w żyłach podczas uprawiania sportów
                    ekstremalnych. W ostateczności na stronie Wings może się pojawić jakaś ofiara
                    tego "uprawiania", ale i ona ma śmigać jak rakieta na eleganckim wózku inwalidzkim.
                    Dziecko dreptające zimą w trampkach.... no nie.... to nie pasuje do wizerunku
                    marki. Jak jakaś fundacja zajmująca się takimi dziećmi może mieć w nazwie
                    dodawanie skrzydeł, skoro dodaje buty?....
                    • 4g63 Re: Wcześniej dodawał Mickiewicz 15.03.08, 18:46
                      widzę że czytelnicy padli ofiarą kiepskawej kryptoreklamy fundacji, o której
                      nikt nigdy by się nie dowiedział gdyby nie... red bull? czy aby na pewno? radzę
                      wysilić trochę szare komórki, i skojarzyć fundację z nadchodzącym rozliczeniem
                      pit-ów i 1% podatkiem... już tu jakiś jeden podżegacz chciał wpłacać stówkę na
                      tą fundację... ech...
                      • nessie-jp Re: Wcześniej dodawał Mickiewicz 15.03.08, 19:03
                        4g63 napisał:

> widzę że czytelnicy padli ofiarą kiepskawej kryptoreklamy fundacji,

Jakiej znowu kryptoreklamy? Naprawdę pierwszy raz w życiu słyszysz o słynnych
                        listach 'cease and desist', które prawnicy wielkich korporacji z upodobaniem
                        rozsyłają do wszystkich, jeśli jest choćby cień szansy, żeby wywalczyć
                        odszkodowanie za łamanie "praw autorskich"?
                      • gotlama Re: Wcześniej dodawał Mickiewicz 15.03.08, 19:27
                        Ach ci spryciarze z Red Bulla. Zamiast dać jakąś jałmużnę zafundowali taką
                        świetną kryptoreklamę. Tak sobie wycelowali aby terminy pasowały do okresu
                        rozliczeń podatkowych. No, czapki z głów, podziw i brawa ;)
                      • mgr2000 Re: Wcześniej dodawał Mickiewicz 15.03.08, 21:53
                        4g63 napisał:

> widzę że czytelnicy padli ofiarą kiepskawej kryptoreklamy
                        fundacji, o której
                        > nikt nigdy by się nie dowiedział gdyby nie... red bull? czy aby na
                        pewno? radzę
                        > wysilić trochę szare komórki, i skojarzyć fundację z nadchodzącym
                        rozliczeniem
                        > pit-ów i 1% podatkiem... już tu jakiś jeden podżegacz chciał
                        wpłacać stówkę na
                        > tą fundację... ech...

No Watsonie, przejżałeś tę wredną fundację na wylot. Ale dzięki
                        Twojej dedukcji nikogo już nie zabiją, co nie ??

• toksol Re: Wcześniej dodawał Mickiewicz 16.03.08, 00:14
                        Przeczytaj ze zrozumieniem, a potem pisz. Najpierw zwróć uwagę kto
                        komu grozi procesem.
                  • hecer Re: Wcześniej dodawał Mickiewicz 15.03.08, 17:43
                    :)))

dobre, faktycznie, Mickiewicz.

Tez mam wrazenie ze w tej firmie, Red Bull, jest przynajmniej kilku
                    idiotow...

a tak nawiasem mowiac, kiedy studiowalem zdazalo mi sie pic
                    redbulle, po 2-3, ale efekt dzialal w moim przypadku doslowanie
                    kilka minut, potem jakis dziwny stan otumanienia a jednoczesnie
                    szybkie bicie serca i oddech... Wielki szit. Moze ci prawnicy red
                    bulla powinni przestac tyle tego swinstwa pic.

A jeszcze przypomnialo mi sie, ze w lider price sprzedawali to samo
                    pod inna nazwa tylko kosztowalo nie 6 zl a 1.99:)) Sprawdzilem
                    sklad, jest identyczny, w identycznych proporcjach, wszystkie
                    skladniki te same w tych samych ilosciach... Zdziwili mnie, ze red
                    bull nie pienil sie ze tak sie to podrabia, bo wydaje mi sie ze to
                    jednak nielegalne... Coca cola i Hoop cola niby smakuja identycznie
                    (dla mnie) ale sadze ze jednak maja troche inne proporcje skladnikow
                    i recepture... czy nie?
              • realny.esteta Re: Nie łódź się. 15.03.08, 11:04
                miss-pink-vomit napisała:
                > nie łódż się-czyli nie badż łodzią czy co ?naucz sie ortografii a
                > potem zabieraj glos.

Te! Mądrala! Zdanie zaczynamy dużą literą.
            • mike-great Hiszpańskie corridy pozywają Red Bulla !!! 15.03.08, 11:30
              Hiszpańskie corridy pozywają Red Bulla !!!
              P.S. Myślę, że w tej firmie pracuje conajmniej kilku debilów...

ja-kub napisał:

> To powszechna praktyka w korporacjach, i ogólny trend by próbować zaklepać
              > wszystkie możliwe słowa i zwroty.
              > Parę lat temu Blizzard pozywał do sądu wszystkich którzy używali nazwę DIABLO.
              >
              > Podejrzewam że w tym przypadku ktoś na górze, kto nawet nie zna polskiego,
              > dostał "cynk" i uruchomił prawniczą maszynę.
              > Teraz pewnie będą starali się przemilczeć.
            • naprawdetrzezwy A może - nie okrętuj się? 21.03.08, 13:02
              Język polski jest dla ciebie obcym?

www.sjp.pl/co/%B3udzi%E6
        • f00ferror Re: Red Bull szuka taniej reklamy 15.03.08, 10:34
          >Co za idioci zajmują się pijarem tej firmy, jeśli dopuszczają do >czegoś takiego?

dokładnie.
        • kasia20055 Re: Red Bull szuka taniej anty-reklamy 15.03.08, 12:23
          Red Bull obawia się tego, aby nikt go nie kojarzył z działalnością charytatywną.
          To firma nastawiona na zysk, a nie na jakąś tam pomoc. Omijajmy jej produkty
          szerokim łukiem.
      • henricus Re: Red Bull szuka taniej reklamy 15.03.08, 09:14
        co za idiotyzm pisac, ze Red Bull traci udzial w Rynku. Konkurenci
        Red Bulla zyja krotko, a Red Bull powieksza obroty. Ale oczywiscie
        emie wie to lepiej.
        • racy1 Re: Red Bull szuka taniej reklamy 15.03.08, 10:20
          Może globalnie powiększa, ale w Polsce to Tiger jest gwiazdą na tym rynku a
          RedBull przędzie cieniutko i tendencja marginalizuje RedBulla niedługo pewnie
          nie będzie w pierwszej trójce graczy na rynku
      • mike-great Red Bull - ujmie ci mózgu... 15.03.08, 10:43
        Red Bull - ujmie ci mózgu...
      • kretowski Pijesz te trutki? 15.03.08, 11:58
        Czy ty wiesz jakie to jest zajebiście chemiczne i szkodliwe? I nie mów mi że
        chemia jest też w kawie.
        • boulihacker Re: Pijesz te trutki? 15.03.08, 15:11
          Chemia jest nie tylko w kawie, ale w zasadzie wszedzie, bo wszystko złożone jest z cząsteczek chemicznych. Ale to chyba nie jest odkrycie?
          • nessie-jp Re: Pijesz te trutki? 16.03.08, 01:20
            boulihacker napisał:

> Chemia jest nie tylko w kawie, ale w zasadzie wszedzie

<Sarkazm>
            No coś, nie wiesz? Kawa jest naturalna, więc nie może być szkodliwa*, a napoje w
            butelkach są "chemiczne", czyli strasznie-okropnie szkodliwe!

*Podobnie, muchomory sromotnikowe są naturalne, więc nie mogą być szkodliwe, ale
            taka aspiryna to sama chemia, więc strasznie szkodzi.
            </Sarkazm>

Abstrahując od chemiczności, napoje energetyczne (dziwna nazwa, swoją drogą)
            bywają dużo lepiej zbilansowane od kawy, która zasadniczo dostarcza tylko
            kofeiny i substancji antyrodnikowych (flawonoidów bodajże?). Zero witamin, zero
            mikroelementów. Magnez i witaminy B wysiusiwane wiadrami.

Akurat Red Bulla nigdy nie piłam, ale Tigera lubię
    • plus_minus_zero proponuje bojkot tego swinstwa w Polsce.... 15.03.08, 07:51
      "dodawanie skrzydel" jest zwrotem powszechnie uzywanym w Polsce i nikt nie ma
      prawa go sobie zastrzegac !
      • rozganiacz_na_cztery_wiatry kto mi przyczepił te cholerne skrzydła...!!! 15.03.08, 12:08
      • arius5 Koniec z Red Bull, wiecej tego nie kupie 15.03.08, 14:17
        a ci zasrani Amerykanie niech sie pocaluja w dupe, wszystko by chcieli zastrzec
        byle tylko skasowac pare dolarow wiecej
        • boulihacker Re: Koniec z Red Bull, wiecej tego nie kupie 15.03.08, 15:12
          Jacy, kurna, Amerykanie?

en.wikipedia.org/wiki/Red_Bull_GmbH
    • kibic1-only Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 08:03
      moim hasłem jest:"A mój Mały może więcej!". Za free udostępniam je
      wszystkim tym co ich mały też może. Hej!
      • extrafresh Re: Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 09:05
        kibic1-only napisał:

> moim hasłem jest:"A mój Mały może więcej!". Za free udostępniam je
        > wszystkim tym co ich mały też może. Hej!

TWÓJ MAŁY.
        Niezły autodiss.

MÓJ WIELKI może jeszcze więcej.
    • yzek A Mickiewicz? 15.03.08, 08:07
      Proponuję aby ujawnili się spadkobiercy Mickiewicza i pozwali firmę za
      splagiatowanie "Ody do młodości"...

A poważnie: posunięcie bezsensowne prawnie i PR-owo, mam nadzieję że po tym
      firma walnie w glebę.

Y.
    • ania692i Proponuję aby p[olski związek hodowcó gołębi.... 15.03.08, 08:13
      zażądał od Red Bula opłaty...
    • shroeder1970 Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 08:20
      Zanim hasło "doda ci skrzydeł" stało się hasłem Red Bulla, było polskim powiedzeniem, zwrotem, że np. jakieś zdarzenie/komplement dodały mi skrzydeł. Red Bull zapożyczył je sobie do reklamy a teraz usiłuje zawłaszczyć. Może Red Bull cały język polski zapożyczy do reklamy i opatentuje, będzie mieć zysk z abonamentu za używanie przez nas języka?
      W każdym razie za tupet ja firmie Red Bull od dzisiaj dziękuję. Jest dużo innych napojów energetyzujących.
      • kamnez Re: Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 08:30
        > Zanim hasło "doda ci skrzydeł" stało się hasłem Red Bulla, było polskim powiedz
        > eniem, zwrotem, że np. jakieś zdarzenie/komplement dodały mi skrzydeł. Red Bull
        > zapożyczył je sobie do reklamy a teraz usiłuje zawłaszczyć.

Dodajmy, że Red Bull sam przywłaszczył sobie hasło o dodawaniu skrzydeł. Kilkanaście lat temu - przed pojawieniem się RB - w taki sposób reklamował w Polsce swoje produkty Renault: "Renault doda ci skrzydeł, a jeśli masz już swoje, poczujesz się jak w raju".
        • dubiduu Re: Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 11:41
          Nigdy nie piłam tego świnstwa i teraz już wiem dlaczego....
          Głupim korporacjom "mówię stanowcze nie";))- w cytacie, żeby mnie
          producenci "Misia" nie ścignęli;))
    • waldex3 Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 08:25
      Niech koniecznie pozwą jeszcze Porazińską i Kochanowskiego-wszak "Kto mi dał
      skrzydła" Janiny Porazińskiej to książka biograficzna o Janie Kochanowskim. Sam
      tytuł dzieła wziął się z fragmentu wiersza Kochanowskiego- a może by się
      skrzyknęli spadkobiercy Pani Porazińskiej i podcięli skrzydełka redbullowi:)
      • dar61 Deblizm reklam... 15.03.08, 11:33
        Deblizm reklam spuentujmy dawnym rysunkiem z pisma satyrycznego:

"Ja się ostani raz pytam, kto mi dał skrzydła!?!?!"
    • demolca W Polsce to powszechny zwrot 15.03.08, 08:35
      Ja dodaję sobie skrzydeł bez ich pomocy i mam w du.pie czy to ich hasło
      • agulha Re: W Polsce to powszechny zwrot 15.03.08, 08:45
        Jakby oni w tym RedBullu byli normalni, to wysupłaliby jakąś kwotę (co to jest
        dla firmy), coś zafundowali dzieciom i właśnie rozreklamowali, że pomagają
        fundacji o szlachetnym celu. Notabene tę parszywą landrynę piłam tylko jeden raz
        i więcej nie miałam ochoty :-)
        • mgr2000 Re: W Polsce to powszechny zwrot 15.03.08, 10:19
          agulha napisała:

> Jakby oni w tym RedBullu byli normalni, to wysupłaliby jakąś kwotę
          (co to jest
          > dla firmy), coś zafundowali dzieciom i właśnie rozreklamowali, że
          pomagają
          > fundacji o szlachetnym celu.

A wspomniane hasło mogłoby być pretekstem do wielu pozytywnych
          emocji.
          Ale cóż: Gdyby głupota redbula miała skrzydła.....
      • tentymon W Polsce to powszechny zwrot 15.03.08, 08:45
        po pierwsze zwrot byl powszechnie uzywany jeszcze przed red bullem. kiedys jakas firma procesowala sie o magente (taki kolor) - twierdzili, ze nikt inny nie moze jej uzyc w logo. sa pewne granice wlasnosci.

po drugie PR-owski samoboj w najlepszym stylu j kaczynskiego

po trzecie jesli juz, to jest to parafraza hasla rb

po czwarte rb nie jest dla dzieci i kobiet w ciazy - wiec im nie dodaje skrzydel. robi to za nich fundacja ;)
    • mal49 dodawanie skrzydeł- 15.03.08, 09:09
      -to metafora stara jak świat, związana z podnoszeniem na duchu a nie z chlaniem
      napoju naszpikowanego kofeiną i wszelkimi świństwami.

Znak czasów?
    • zezzem Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 09:30
      Mam nadzieję że pseudomanager, który na to wpadł już pakuje walizki. Mam
      nadzieje że Adaś ustosunkowuj się do tego bo w końcu ma napisane na kasku Red
      Bull. Szkoda że nie mogę bojkotować tego świństwa bo tylko raz to próbowałem
      kilka lat temu, ale zachęcam innych.
      • mariola_21 i rozum ... 15.03.08, 13:44
    • gdkj To niesłychane by jakaś fundacja zajmująca się 15.03.08, 09:53
      brudnymi biedakami używała tego hasła ! W liberalnej gospodarce rynkowej
      poszanowanie dla własności intelektualnej musi być ! Fundację należy zniszczyć a
      dzieci rozpędzić albowiem już profesor Balcerowicz u zarania dziejół stwierdził
      o potrzebie istnienia klasy biedaków ! Polski rząd natychmiast powinien
      przeprosić redbulla na kolanach (wydaje mi się ,że dobry by tu był Pan
      Chlebowski). Na szczęście myślę ,że Pan Edgar powodowany przez Pana Jarosłąwa
      wnet zajmie się walką z redbulle zastępczo popijanym zamiast piwa podczas
      studiowania pornografii!
      • jorn Re: To niesłychane by jakaś fundacja zajmująca si 15.03.08, 12:10
        gdkj,

puknij się w ten swój pusty łeb.
    • cineo Od dziś nie kupuję już Red Bulla 15.03.08, 10:06
      :P
      • lord.vader1 Re: Od dziś nie kupuję już Red Bulla 15.03.08, 10:13
        Rozesłałem info po znajomych. Myślę, że ich reakcja będzie podobna do mojej,
        czyli koniec z tym świństwem od Red Bulla.
        Przesiadam się na konkurencję i mam nadzieję, że konkurencja wesprze fundację.
        To dopiero będzie chwyt marketingowy!!!!
        • swan_ganz właśnie... Ej Tigerowcy odpalcie jakąś okrągłą 15.03.08, 12:45
          sumkę dla tej fundacji za skrzydłami i wynajmijcie dla nich
          kancelarię prawną do walki z redbulowcami..
          Zrobicie w ten sposób świetną marketingową robotę.
          A kto wie - może nawet w jej wyniku dostaniecie skrzydeł? :-)
    • maenna Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 10:08
      Od dziś kupuję Burna. BOJKOT reda.
    • drexler82 Cały Śląsk od dziś nie kupuje RedBulla!!! 15.03.08, 10:11
      Namawiajcie znajomych żeby nie kupowali tego napoju, niech spieprzają skoro im
      dzieciaki przeszkadzają!

Banda idiotów!!!
    • mgr2000 Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 10:16
      Z niecierpliwością czekam na proces sądowy. Już samo wycofanie się z
      groźby pozwu może być dla redbula wstydliwe i kompromitujące.
      Fundacjo nie daj się zastraszyć. Media będą po Twojej stronie.
    • el_bigos jest rzeczą oczywistą, że Red Bull ma rację 15.03.08, 10:17
      instytucję charytatywne są kojarzone zazwyczaj z ratowaniem życia, zdrowia,
      polepszeniem jego jakości, natomiast syf, który jest produkowany w tych puszkach
      to w czystej postaci chemia i pewnie po dłuższym zażywaniu go może zacząć się
      coś dziwnego z np wątrobą. Poza tym jest jeszcze inna kwestia. Jeszcze kilka lat
      temu na puszce był napis dużymi literami "nie wolno łączyć z alkoholem", a w
      momencie kiedy stało się popularne właśnie to robić na dyskotekach masowo (wiem,
      bo pracowałem w monopolowym nad morzem kilka sezonów, jakieś 20 m od dużej
      dyskoteki) napis znikną i nie ma go do dzisiaj. Pewnie się mylę, ale takie
      wnioski mogą się nasuwać ...
      • reklamka Re: jest rzeczą oczywistą, że Red Bull ma rację 15.03.08, 10:26
        No to se RedBull strzeliles gola, nie ma co.
        Czepianie sie organizacji charytatywnej zamiast jej wspomagania?
        A potem sie dziwicie, drodzy Austriacy, ze mamy was za buców.
        Widocznie bucami jestescie.
        Omijam szerokim lukiem wasz produkt. I mam nadzieje ze wielu ludzi tak
        postapi. Nie ma wiekszej kary niz ekonomiczne wykonczenie.

Red Bull! Prosze rozwinac skrzydla i opuscic ten kraj.
    • news4us Red Bull odebral sobie klienta 15.03.08, 10:26
      przestaje go pic.
      Bede wspieral fundacje a nie pazernych frajerow.
    • grubasek73 Re: Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 10:28
      To niech "inteligentni inaczej" z Red Bulla sami sobie piją to coś,
      co sprzedają. Ja nie zamierzam!

A czy tej Fundacji Dodaj Dzeciom Skrzydeł można wpłacać 1% podatku?
      Chętnie to zrobię!

Na złość Red Bullowi!
      • drexler82 Można przekazać 1%... 15.03.08, 10:43
        www.dodajdzieciomskrzydel.pl/2/kategoria.php?artid=233
    • earlyyears Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 10:42
      od tej chwili nie bede tego pil.
      • bambussi proponuję opatentować przysłowia i powiedzenia 15.03.08, 10:48
    • ksmx Megawtopa Redbula.... 15.03.08, 10:55
      - Elastyczne Finanse Firmowe w Polbanku – dodaj skrzydeł swojej firmie!
      - Wygrzeb.com, Dodaj skrzydeł swojej wyobraźni i pozwól jej wzlecieć!
      - Dodaj swojemu autu skrzydeł - Moto - Wirtualna Polska
      - Powiatowy Urząd Pracy w Siedlcach - EFS - Projekt „Młodości dodaj ...
      Strona główna | EFS | Projekt „Młodości dodaj mi skrzydeł” ...

i setki innych

www.google.com/search?q=dodaj+skrzyde%C5%82&hl=pl&lr=&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:pl-PL:official&hs=xkn&start=10&sa=N
    • inz.cygan Kto mi dał skrzydła 15.03.08, 10:57
      w dzieciństwie czytałem książkę J. Porazińskiej o Janie Kochanowskim
      pt "Kto mi dał skrzydła" napisaną w 1957. Ciekawe czy Red Bull
      pozwał już autorkę do sądu ?
      Przestaję pić to świństwo !
    • plus_minus_zero zastanawiam sie czy ktos normalny jeszcze pije 15.03.08, 11:02
      to swinstwo... Powinniscie zobaczyc z czego to sie robi i jak wyglada produkcja...
      • majkelos13 Re: zastanawiam sie czy ktos normalny jeszcze pij 15.03.08, 11:16
        Oswiec mnie troche, bo jestem ciekawy.
        Pozdrawiam
        • plus_minus_zero to bylo na Youtube 15.03.08, 14:36
          troche dawno
    • logofag Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 11:15
      Dureń w marketingu Czerwonego Byka. I tyle.
    • xabc123 Wzywam do totalnego bojkotu Red Bulla 15.03.08, 11:55
      Nikt nie będzie bezczelnie przywłaszczał sobie zwrotu, który od niepamiętnych
      czasów funkcjonuje w polszczyźnie. Niech fundacja się nie poddaje.

Nie pijcie tego świństwa, a kto już musi, niech pamięta, że jest dużo innych i,
      co najważniejsze, tańszych napojów energetycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka