Dodaj do ulubionych

"Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków"

16.03.08, 12:27
To sie łociec Rydzyk wscieknie!!!!
Obserwuj wątek
    • honeyr "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 12:30
      Obłudny chocholi pląs w klecholandzie.
      "Nie jesteśmy przygotowani", "Nie ma pieniędzy..." - bajdurzenie politykierów
      na pasku kośkatu. Byle nie nadepnąć na stópki klechom, a że opinia publiczna
      ma inne zdanie? W klecholandzie nie ma "opinii piblicznej", tłum ma posłusznie
      sypać na tacę dla czarnych i płacić podatki na gosiewskopodobnych, nic więcej.
      • 1zorro First Lady-jedyna w "Palacu" z kregoslupem.... 16.03.08, 12:32
        a reszta to szkoda gadac!
        • dan3iger "Czarownica" dostanie baty na Antenie 16.03.08, 12:40
          "Czarownica" dostanie baty na antenie najważniejszej stacji radiowej w kraju, od
          dostanie...
          • 1zorro Re: "Czarownica" dostanie baty na Antenie 16.03.08, 13:08
            to jest calkiem mozliwe....
            • mlasskacz Maria Kaczyńska byłaby godnym prezydentem, bo nie 16.03.08, 14:19
              ma boja przed szwagrowskim.
          • znajomy_jennifer_lopez Niezła rodzinka 16.03.08, 13:09
            Czarownica, tym razem zamiast zwyczajowego w bajkach kota, ma niedołeżnego umysłowo męża. Kota ma za to niepełnosprawny seksualnie brat. A i tak wszystkimi rządzi starucha J.K.

ps. Nie wierze, to nie do wiary że mamy w Polsce 8,257468 mln buraków i góroli (bo nikt normalny przecież na "to" nie głosował)
            • znajomy_jennifer_lopez Re: Niezła rodzinka 16.03.08, 13:10
              powinno być "starucha Jaga"
              Jadwiniu prosze natychmiast uwolnić tatusia...
          • yaicarz Re: "Czarownica" dostanie baty na Antenie 16.03.08, 13:28
            W toruniu ponoć już rozpoczęło się wznoszenie stosu i zbieranie chrustu (próba ognia)! Jest też rozważana opcja potraktowania p. Marii K. jako Marzanny (próba wody).
            Ostateczny werdykt wyda Wielki Ojciec Inkwizytor (zawsze Dyrektor)!!! :)))
          • janek445 Re: "Czarownica" dostanie baty na Antenie 16.03.08, 17:41
            wartość człowieka ceni sie nie z wyglądu ale z jego rozumu piękny debilu ,Maria
            Kaczyńska przerosła w tym momencie kulturą wszystkich mądrych członków PISU i
            ich zwolenników
        • starod Re: First Lady-jedyna w "Palacu" z kregoslupem... 16.03.08, 15:32
          1zorro napisał:

> a reszta to szkoda gadac!
          Jedyny chłop z jajami w otoczeniu PiSuaru. Zawsze ją poważałem, a
          poza tym ma ładne nogi, a buzia i tak z czasem się zmienia.
      • sympatyklewicy Re: "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 13:12
        > "Nie jesteśmy przygotowani", "Nie ma pieniędzy..." - bajdurzenie
        > politykierów
        ja myślałem, że za zabiegi in vitro będziemy płacić z własnej
        kieszeni ...
        -----------------------------------------------------
        > sypać na tacę dla czarnych i płacić podatki na gosiewskopodobnych
        teraz się to zmieniło, płacimy na tuskopodobnych ...
    • hollowcat ciekawie sę robi 16.03.08, 12:31
      prezydenta znielubią mohery za jego żonę, a reszta społeczeństwa i tak go nie polubi.
      • miss_president Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 12:37
        "Jej zdaniem, gdyby Episkopat, który jest in vitro przeciwny, zapoznał się bliżej z różnymi metodami, być może byłby możliwy consensus w tej sprawie"

Dokładnie, ale po cóż księża mieliby to robić? Douczać się? Jeszcze posądzą ich o sympatyzowanie z wykształciuchami! I może jeszcze mieliby się przyznać do własnego błędu??? Obawiam się, że ta instytucja nie jest w stanie zdobyć się na podobną odwagę. No i co na to ojciec Rydzyk???
        • konbar Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 12:43
          miss_president napisała:

> "Jej zdaniem, gdyby Episkopat, który jest in vitro przeciwny,
          zapoznał się bliż
          > ej z różnymi metodami, być może byłby możliwy consensus w tej
          sprawie"
          >
          > Dokładnie, ale po cóż księża mieliby to robić? Douczać się?
          Jeszcze posądzą ich
          > o sympatyzowanie z wykształciuchami! I może jeszcze mieliby się
          przyznać do wł
          > asnego błędu??? Obawiam się, że ta instytucja nie jest w stanie
          zdobyć się na p
          > odobną odwagę. No i co na to ojciec Rydzyk???

"Wyksztalciuchy"-pytanie do was:
          Ile lesbijek korzysta z tej metody?

Sprawa jest sluszna ale wykorzystywana
          na eksperymenty przez ZBOCZENCOW.
          • chirlider Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 13:04
            możesz podac jakieś konkretne przykłady czy tak sobie kłamiesz, jak
            zwykle?

konbar napisał:
            > Sprawa jest sluszna ale wykorzystywana
            > na eksperymenty przez ZBOCZENCOW.
            • sympatyklewicy Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 13:29
              chirlider napisał:

> możesz podac jakieś konkretne przykłady czy tak sobie kłamiesz,
              jak
              > zwykle?
              >
              > konbar napisał:
              > > Sprawa jest sluszna ale wykorzystywana
              > > na eksperymenty przez ZBOCZENCOW.
              myślę, że takie przypadki nie byłyby takie rzadkie, dlatego miedzy
              innymi trzeba za to płacić z własnej kieszeni ...
              • chirlider Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 13:38
                następny "konkretny inaczej", pewnie sierota po IVRP.
                jakie przypadki???

tak sobie pieprzyć to każdy kartofel potrafi "pewne koła", "wiadome
                siły", "takie przypadki"...

sympatyklewicy napisał:
                > myślę, że takie przypadki nie byłyby takie rzadkie, dlatego miedzy
                > innymi trzeba za to płacić z własnej kieszeni ...
                • sympatyklewicy Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 13:41
                  chirlider napisał:

> następny "konkretny inaczej", pewnie sierota po IVRP.
                  > jakie przypadki???
                  >
                  > tak sobie pieprzyć to każdy kartofel potrafi "pewne
                  koła", "wiadome
                  > siły", "takie przypadki"...
                  >
                  > sympatyklewicy napisał:
                  > > myślę, że takie przypadki nie byłyby takie rzadkie, dlatego
                  miedzy
                  > > innymi trzeba za to płacić z własnej kieszeni ...
                  co złego jest w tym aby za takie zabiegi płacić z własnej kieszeni?
                  • chirlider Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 13:46
                    to z tego kartoflany geniuszu że nasze społeczeństwo jest jeszcze
                    stosunkowo ubogie i nie każdego stać na in vitro. wprowadzenie
                    odpłatności (zwaszcza pełnej) za ten zabieg ogranicza jego
                    stosowanie w 95%. no i o to pewnie wam chodzi, ciemne oszołomy.

nadal nie odpowiedziałeś (wiem, unikasz bo nie masz dobrej
                    odpowiedzi) na pytanie do jakich złych celów wykorzystuje się in
                    vitro?

sympatyklewicy napisał:
                    > co złego jest w tym aby za takie zabiegi płacić z własnej kieszeni?
                    • sympatyklewicy Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 13:55
                      chirlider napisał:

> to z tego kartoflany geniuszu że nasze społeczeństwo jest jeszcze
                      > stosunkowo ubogie i nie każdego stać na in vitro. wprowadzenie
                      > odpłatności (zwaszcza pełnej) za ten zabieg ogranicza jego
                      > stosowanie w 95%. no i o to pewnie wam chodzi, ciemne oszołomy.
                      >
                      > nadal nie odpowiedziałeś (wiem, unikasz bo nie masz dobrej
                      > odpowiedzi) na pytanie do jakich złych celów wykorzystuje się in
                      > vitro?
                      >
                      > > co złego jest w tym aby za takie zabiegi płacić z własnej
                      kieszeni?
                      nie mówię o "złych celach",mówię o odpłatności, bo ja wolę aby za
                      moje pieniądze leczono chore dzieci, np. chore na białaczkę ...
                      • chirlider Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 14:01
                        a ja wolę żeby za moje pieniądze leczono dzieci chore na białaczkę i
                        kobiety chore na niepołdność. myślę że w tym świetle jestem 100-kroć
                        lepszym katolikiem od ciebie, mimo że w gruncie rzeczy nim nie
                        jestem;))))))))

na pohybel ciemnocie!!!!

sympatyklewicy napisał:

> nie mówię o "złych celach",mówię o odpłatności, bo ja wolę aby za
                        > moje pieniądze leczono chore dzieci, np. chore na białaczkę ...

ps.

> nie mówię o "złych celach",

skoro nie mówisz o złych celach to co miałeś na myśli pisząc: "takie
                        przypadki"?? oj, nieładnie kłamczuszku.
                        • sympatyklewicy Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 14:11
                          chirlider napisał:

> a ja wolę żeby za moje pieniądze leczono dzieci chore na białaczkę
                          > i kobiety chore na niepołdność.
                          jeżeli nie ma pieniędzy na pierwsze i na drugie, wybieram pierwsze.

>
                          > > nie mówię o "złych celach",mówię o odpłatności, bo ja wolę aby
                          za
                          > > moje pieniądze leczono chore dzieci, np. chore na białaczkę ...
                          >
                          > ps.
                          >
                          > > nie mówię o "złych celach",
                          >
                          > skoro nie mówisz o złych celach to co miałeś na myśli
                          pisząc: "takie
                          > przypadki"?? oj, nieładnie kłamczuszku.
                          mówiąc "takie przypadki" miałem na myśli kobiety o innej orientacji
                          seksualnej, nie potępiam ich, ale nie muszę dawać pieniędzy
                          podatkowych na zabiegi in vitro, dla tej grupy ani dla żadnej innej,
                          ale nie mam nic przciwko temu aby same finansowały takie zabiegi ...
                          • chirlider Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 14:23
                            sympatyklewicy napisał:
                            > jeżeli nie ma pieniędzy na pierwsze i na drugie, wybieram
                            pierwsze.

czyli decydujesz że uboga kobieta która z powodu np. niedrożności
                            jajowodów nie może mieć dzieci, nie będzie ich nigdy miała. iście
                            katolickie podejście.

> mówiąc "takie przypadki" miałem na myśli kobiety o innej
                            orientacji
                            > seksualnej, nie potępiam ich, ale nie muszę dawać pieniędzy
                            > podatkowych na zabiegi in vitro, dla tej grupy ani dla żadnej
                            innej,
                            > ale nie mam nic przciwko temu aby same finansowały takie
                            zabiegi ...

nikt nie postuluje refundowania metody in vitro "na życzenie". żeby
                            temu zapobiec wystarczy 1 lub 2 zapisy w odpowiedniej ustawie a nie
                            upie..nie całej metody in vitro przez wprowadzanie odpłatności,
                            co w istocie zablokuje droge do leczenia tym, którzy tego
                            potrzebują: niepłodnym kobietom.

wybacz kolego, jesteś hipokrytą.
                            • sympatyklewicy Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 14:35
                              chirlider napisał:

> > jeżeli nie ma pieniędzy na pierwsze i na drugie, wybieram
                              > pierwsze.
                              >
                              > czyli decydujesz że uboga kobieta która z powodu np. niedrożności
                              > jajowodów nie może mieć dzieci, nie będzie ich nigdy miała. iście
                              > katolickie podejście.
                              nie mieszajmy jabłek z gruszkami, nie powołujmy się w każdej
                              sytuacji na światopogląd, na religię, na politykę, wydaje mi się to
                              bardzo niesmaczne, wydawało mi się że dyskutujemy o zabiegach in
                              vitro i każdy może mieć na ten temat swoje zdanie niezależnie od
                              innych spraw, a gdybym miał wybierać czy ma przeżyć chore dziecko,
                              czy kobieta ma mieć zabieg in vitro, dalej wybieram to pierwsze.
                              --------------------------------------------
                              > > mówiąc "takie przypadki" miałem na myśli kobiety o innej
                              > orientacji
                              > > seksualnej, nie potępiam ich, ale nie muszę dawać pieniędzy
                              > > podatkowych na zabiegi in vitro, dla tej grupy ani dla żadnej
                              > innej,
                              > > ale nie mam nic przciwko temu aby same finansowały takie
                              > zabiegi ...
                              >
                              > nikt nie postuluje refundowania metody in vitro "na życzenie".
                              żeby
                              > temu zapobiec wystarczy 1 lub 2 zapisy w odpowiedniej ustawie a
                              nie
                              > upie..nie całej metody in vitro przez wprowadzanie odpłatności,
                              > co w istocie zablokuje droge do leczenia tym, którzy tego
                              > potrzebują: niepłodnym kobietom.
                              >
                              > wybacz kolego, jesteś hipokrytą.
                              nie wiem o jakie zapisy ci idzie, może jaśniej, bo chyba zabiegi in
                              vitro nie sa zakazane ...
                              • chirlider Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 14:46
                                lubie cie, mimo twojego kłamliwego nika, bo jeszcze nie nazwałeś
                                mnie lewakiem. dzięki.
                                pozwolisz jednak że z dalszej części dyskusji zrezygnuję, bo zaczyna
                                ona przypominać bicie piany, na którym tylko stracimy czas.
                                wydajesz się przeciwnikiem metody in vitro zaimpregnowanym na
                                jakiekolwiek argumenty. twoje prawo.

sympatyklewicy napisał:

> chirlider napisał:
                                >
                                > > sympatyklewicy napisał:
                                > > > jeżeli nie ma pieniędzy na pierwsze i na drugie, wybieram
                                > > pierwsze.
                                > >
                                > > czyli decydujesz że uboga kobieta która z powodu np.
                                niedrożności
                                > > jajowodów nie może mieć dzieci, nie będzie ich nigdy miała.
                                iście
                                > > katolickie podejście.
                                > ******************
                                > nie mieszajmy jabłek z gruszkami, nie powołujmy się w każdej
                                > sytuacji na światopogląd, na religię, na politykę, wydaje mi się
                                to
                                > bardzo niesmaczne, wydawało mi się że dyskutujemy o zabiegach in
                                > vitro i każdy może mieć na ten temat swoje zdanie niezależnie od
                                > innych spraw, a gdybym miał wybierać czy ma przeżyć chore dziecko,
                                > czy kobieta ma mieć zabieg in vitro, dalej wybieram to pierwsze.
                                > --------------------------------------------
                                > > > mówiąc "takie przypadki" miałem na myśli kobiety o innej
                                > > orientacji
                                > > > seksualnej, nie potępiam ich, ale nie muszę dawać pieniędzy
                                > > > podatkowych na zabiegi in vitro, dla tej grupy ani dla żadnej
                                > > innej,
                                > > > ale nie mam nic przciwko temu aby same finansowały takie
                                > > zabiegi ...
                                > >
                                > > nikt nie postuluje refundowania metody in vitro "na życzenie".
                                > żeby
                                > > temu zapobiec wystarczy 1 lub 2 zapisy w odpowiedniej ustawie a
                                > nie
                                > > upie..nie całej metody in vitro przez wprowadzanie odpłatności,
                                > > co w istocie zablokuje droge do leczenia tym, którzy tego
                                > > potrzebują: niepłodnym kobietom.
                                > >
                                > > wybacz kolego, jesteś hipokrytą.
                                > ***************************
                                > nie wiem o jakie zapisy ci idzie, może jaśniej, bo chyba zabiegi
                                in
                                > vitro nie sa zakazane ...
                                • sympatyklewicy Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 14:52
                                  chirlider napisał:

> lubie cie, mimo twojego kłamliwego nika, bo jeszcze nie nazwałeś
                                  > mnie lewakiem. dzięki.
                                  dziękuję, że mnie lubisz, gbybyś widział jak urosłem, a jak będziesz
                                  miał kiedyś mocniejsze argumenty to podyskutujemy.
                            • mahadeva to niech sie uboga kobieta wezmie do pracy! 16.03.08, 16:02
                              chirlider napisał:

> czyli decydujesz że uboga kobieta która z powodu np. niedrożności
                              > jajowodów nie może mieć dzieci, nie będzie ich nigdy miała. iście
                              > katolickie podejście.

jesli uboga kobieta chce miec dzieci, to niech sie wezmie do pracy
                              albo znajdzie bogatego meza! refundowane powinny byc tylko zabiegi
                              ratujace zycie - to jest katolickie podejscie
                  • starod Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 15:43
                    sympatyklewicy napisał:

> *********************************
                    > co złego jest w tym aby za takie zabiegi płacić z własnej kieszeni?
                    A to matole, że ci których stać na płacenie i tak nie pytają o
                    pozwolenie zboczeńców w sukienkach i zapładniają się in vitro. Ty
                    PiSuarze chcesz zabronić posiadania dzieci ludziom biednym.
                    • sympatyklewicy Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 15:53
                      starod napisał:

>
                      > > *********************************
                      > > co złego jest w tym aby za takie zabiegi płacić z własnej
                      kieszeni?
                      > A to matole, że ci których stać na płacenie i tak nie pytają o
                      > pozwolenie zboczeńców w sukienkach i zapładniają się in vitro. Ty
                      > PiSuarze chcesz zabronić posiadania dzieci ludziom biednym.
                      ja "nie-matole" nie chcę niczego, nikomu zabraniać, tylko w tym
                      momencie, kidy brakuje pieniędzy na ratowanie życia ludzi, dzieci,
                      dokonuję wyboru, i tak za niektóre zabiegi pewnie niedługo PO każe
                      nam wszystkim płacić, wiedz tym bardziej za te należy płacić które
                      zadrza się że są zawinione ...
            • starod Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 15:38
              chirlider napisał:

> możesz podac jakieś konkretne przykłady czy tak sobie kłamiesz,
              jak
              > zwykle?
              >
              > konbar napisał:
              >
              >
              Skoro jesttak jak piszesz, to podaj choć jeden przykład
              zapłodnienia "in vitro" przez ksiedza (którzy w wiekszości są
              zboczeńcami i pedofilami, bo zdrowy psychicznie człowiek nie
              zaakceptuje celibatu).
              • konbar Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 16:58
                starod napisał:

> chirlider napisał:
                >
                > > możesz podac jakieś konkretne przykłady czy tak sobie kłamiesz,
                > jak
                > > zwykle?
                > >
                > > konbar napisał:
                > > > Sprawa jest sluszna ale wykorzystywana
                > > > na eksperymenty przez ZBOCZENCOW.
                > >
                > >
                > Skoro jesttak jak piszesz, to podaj choć jeden przykład
                > zapłodnienia "in vitro" przez ksiedza (którzy w wiekszości są
                > zboczeńcami i pedofilami, bo zdrowy psychicznie człowiek nie
                > zaakceptuje celibatu).

Cieszy mnie,ze tak krotkie stwierdzenie
                ma tak szeroki oddziwiek.
                Ataki na KATOLIKOW nic tu nie zmienia.
                Przylkadow jest bardzo duzo ino trza
                spikowac i cytoc insze gazety a nie
                ino "Gazete Wyborcom"
          • 1zorro Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 13:10
            konbar, takich jak Rydzyk, Ziobro czy Kaczynski?
          • kralik111 Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 15:15
            konbar napisał:

> Sprawa jest sluszna ale wykorzystywana
            > na eksperymenty przez ZBOCZENCOW.

Dobre pytanie, ale dam sobie leb uciac, ze sam nie znasz na nie
            odowiezdi, czyli glupka z siebie robisz...:DDD
            • sympatyklewicy Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 15:21
              kralik111 napisał:

> konbar napisał:
              >
              >
              > Dobre pytanie, ale dam sobie leb uciac, ze sam nie znasz na nie
              > odowiezdi, czyli glupka z siebie robisz...:DDD
              pełnej odpowiedzi nikt na to nie zna,badania takie pewnie nie były
              robione ale każdy podejrzewa że coś jest na rzeczy ...
              • kralik111 Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 15:24
                sympatyklewicy napisał:

> kralik111 napisał:
                >
                > > konbar napisał:
                > >
                > > > Sprawa jest sluszna ale wykorzystywana
                > > > na eksperymenty przez ZBOCZENCOW.
                > >
                > > Dobre pytanie, ale dam sobie leb uciac, ze sam nie znasz na nie
                > > odowiezdi, czyli glupka z siebie robisz...:DDD
                > ****************************
                > pełnej odpowiedzi nikt na to nie zna,badania takie pewnie nie były
                > robione ale każdy podejrzewa że coś jest na rzeczy ...

Wlasnie dlatego napisalem to, co napisalem...;D
        • 1zorro Re: ciekawie sę robi 16.03.08, 13:09
          Rydzola zamurowalo z wrazenia....
    • marek99az1 "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 12:40
      Dobrze, że w Pałacu Prezydenckim jest przynajmniej jedna osoba
      mająca odwagę wypowiadać głośno swoje poglądy na różne sprawy.
      Między innymi dzięki temu Pani Prezydentowa jest godna najwyższego
      szacunku należnego Pierwszej Damie. Obserwując wypowiedzi polityków
      z otoczenia Prezydenta, bardzo często widać, że mówią co innego niż
      myślą. Tego nie da się ukryć. Bardzo im współczuję, że na co dzień
      muszą być hipokrytami i nie rozumiem, dlaczego nie mogą się zdobyć
      na naśladowanie Pani Prezydentowej. Choćby dla spokoju sumienia.
      • dan3iger Buahahaha ale sie ubawiłem :))) 16.03.08, 12:44
        > Pani Prezydentowa jest godna najwyższego
        > szacunku należnego Pierwszej Damie.

Nie mam żadnego szacunku dla Jaszcząba i nie widzę powidu dla którego żona
        prezydenta miałaby "należny" szacunek. Jak "wypracowany" to owszem, ale nie wiem
        czemu "należny". Dla kartofla nie mam szacunku jako dla człowieka na tym
        stanowisku, ale dla Prezydenta Polski wybranego w wolnych - mam, choćy wbrew
        sobie. Nikt mnie jednak nie zmusi do szacunku dla żony, córki, psa czy kota
        prezydenta mojego kraju.
        • jacenty07 Re: Buahahaha ale sie ubawiłem :))) 16.03.08, 15:05
          Oczywiscie można się bardziej ubawic niż szpec od BUAHAHAHA,bo tak
          zakręconych umysłowo co to:"mam,wbrew sobie" to nie można spotkac
          nawet wsród chorych na wstydliwą chorobę/ masz,wbrew sobie /Nikt nie
          zmusza Cię nawet do szacunku dla samego siebie.Natomiast "powidu"
          aby Panią Marię Kaczynską takie palanty traktowały ,tak jak własną
          poniewieraną matkę,nikt tobie takich uprawnień dac nie dał.Wychowany
          na naukach RM ,zabieraj tylko głos w sprawie tego radia i w grupie
          jego wiernych słuchaczy.INNYMI SŁOWY PIES I KOT CIĘ OLAŁ.
    • bydlo_prof_wb A już najlepiej byłoby 16.03.08, 12:42
      gdyby pani prezydentowa trzymała się stanowiska KK w tej sprawie i w innych też
      zresztą, a nie przebierała w dogmatach jak w ulęgałkach - ten mi odpowiada a
      tamten nie. Jest prostsza, wydajniejsza i tańsza droga do zwiększenia szans dla
      kobiet na dziecko - nie niszczyć zdrowia przez nieodpowiedzialne używanie
      środków antykoncepcyjnych. Nie słyszałem aby w tej kwestii się wypowiedziała.

Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam
      bezkarnie? (F.W. Nietzsche)
      • 1zorro Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 13:05
        panie bydlo, pani prezydentowa to jedyny mezczyzna w "Palacu" z
        kregoslupem i z jajami!
        • bydlo_prof_wb Obrzydzenie bierze na smą myśl geniuszu 16.03.08, 13:33
          Prezydentowa z jajami? Czy ty jej nie obrażasz czasem, chamie jeden pospolity.
          Za mniejsze i zupełnie nieprawdziwe oskarżenia odsądzano tu od czci i wiary nie
          takich jak Ty prostaczków. Uważaj zatem abyś gardła nie dał...

• 1zorro Re: Obrzydzenie bierze na smą myśl geniuszu 16.03.08, 15:02
            bydlo, twojego wytwornego jezyka i salonowej oglady nabrales
            w "komnatach torunskich"? To widac, wiesniaku....
          • kralik111 Re: Obrzydzenie bierze na smą myśl geniuszu 16.03.08, 15:51
            bydlo_prof_wb napisał:

> Prezydentowa z jajami? Czy ty jej nie obrażasz czasem, chamie
            jeden pospolity.
            > Za mniejsze i zupełnie nieprawdziwe oskarżenia odsądzano tu od
            czci i wiary nie
            > takich jak Ty prostaczków. Uważaj zatem abyś gardła nie dał...

Jestes glupi i nie wiesz, ze w jezyku polskim istnieje cos takiego
            jak przenosnia, taka przenoscia jest @prezydentowa z jajami@, wiec
            to ty jestes skonczonym chamem i glupkiem ublizajac z tego powodu
            innym...;DDD
          • starod Re: Obrzydzenie bierze na smą myśl geniuszu 16.03.08, 15:52
            bydlo_prof_wb napisał:

> Prezydentowa z jajami? Czy ty jej nie obrażasz czasem, chamie
            jeden pospolity.
            > Za mniejsze i zupełnie nieprawdziwe oskarżenia odsądzano tu od
            czci i wiary nie
            > takich jak Ty prostaczków. Uważaj zatem abyś gardła nie dał...
            > __________
            >
            > Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że
            ujdzie to wam
            > bezkarnie? (F.W. Nietzsche)
            Powiedzenie "z jajami" pisuarowy bezmózgu oznacza kogos myślącega (w
            przeciwieństwie do ciebie) i jest pojęciem więcej niż pozytywnym. O
            nikim innym z PiSuaru nie da się tego powiedzieć.
      • koloratura1 Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 13:19
        bydlo_prof_wb napisał:

> Jest prostsza, wydajniejsza i tańsza droga do zwiększenia szans dla
        > kobiet na dziecko - nie niszczyć zdrowia przez nieodpowiedzialne używanie
        > środków antykoncepcyjnych. Nie słyszałem aby w tej kwestii się wypowiedziała.

I się pewnie nie wypowie, bo nie jest idiotką (jak niektórzy), żeby takie bzdury, wyssane z brudnego kleszego palucha, twierdzić.
        > __________
        • bydlo_prof_wb [...] 16.03.08, 13:36
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • sympatyklewicy Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 13:37
          koloratura1 napisała:

> bydlo_prof_wb napisał:
          >
          > > Jest prostsza, wydajniejsza i tańsza droga do zwiększenia szans
          dla
          > > kobiet na dziecko - nie niszczyć zdrowia przez nieodpowiedzialne
          używanie
          > > środków antykoncepcyjnych. Nie słyszałem aby w tej kwestii się
          wypowiedzi
          > ała.
          >
          > I się pewnie nie wypowie, bo nie jest idiotką (jak niektórzy),
          > żeby takie bzdury, wyssane z brudnego kleszego palucha, twierdzić.
          tak twierdzi duża grupa lekarzy, nie sądzę aby wszyscy z nich
          opowiadali "takie bzdury",a to jest kolejny powód aby za zabiegi
          płacić z własnej kieszeni ...
          • bydlo_prof_wb Dzięki za wsparcie, ale to nie na te zakute łby... 16.03.08, 14:07
            Tylko głupków z nich można sobie porobić, bo do niczego naukowo udowodnionego, a
            co im nie pasuje do wizji świata i tak się nie dadzą przekonać.

• kralik111 Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 15:53
            sympatyklewicy napisał:

> koloratura1 napisała:
            >
            > > bydlo_prof_wb napisał:
            > >
            > > > Jest prostsza, wydajniejsza i tańsza droga do zwiększenia
            szans
            > dla
            > > > kobiet na dziecko - nie niszczyć zdrowia przez
            nieodpowiedzialne
            > używanie
            > > > środków antykoncepcyjnych. Nie słyszałem aby w tej kwestii się
            > wypowiedzi
            > > ała.
            > >
            > > I się pewnie nie wypowie, bo nie jest idiotką (jak niektórzy),
            > > żeby takie bzdury, wyssane z brudnego kleszego palucha,
            twierdzić.
            > **************************
            > tak twierdzi duża grupa lekarzy, nie sądzę aby wszyscy z nich
            > opowiadali "takie bzdury",a to jest kolejny powód aby za zabiegi
            > płacić z własnej kieszeni ...

Wydajesz sie byc na takim samym poziomie intelektualnym jak ten
            bydlak PiSi, twierdzisz, ze jakas grupa lekarzy cos tam twierdzi,
            ale w zaden sposob tego nie potrafi udowodnic, zastanow sie co
            piszesz , nie rob z siebie glupka...;DDD
            • sympatyklewicy Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 16:04
              kralik111 napisał:

> Wydajesz sie byc na takim samym poziomie intelektualnym jak ten
              > bydlak PiSi, twierdzisz, ze jakas grupa lekarzy cos tam twierdzi,
              > ale w zaden sposob tego nie potrafi udowodnic, zastanow sie co
              > piszesz , nie rob z siebie glupka...;DDD
              ci którym brakuje argumentów wyzywają innych od głupków, nic
              lekarze, oni są autorytetami sami dla siebie ...
          • starod Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 16:03
            sympatyklewicy napisał:

> tak twierdzi duża grupa lekarzy, nie sądzę aby wszyscy z nich
            > opowiadali "takie bzdury",a to jest kolejny powód aby za zabiegi
            Jeżeli jakaś "grupa lekarzy" twierdzi że prezerwatywa wpływa ujemnie
            na zdrowie to po prostu nie sa to lekarze lecz kato-konowały.
            Natomiast rzeczywiście szkodliwa metoda antykoncepcji hormonalnej
            jest obecnie prawie całkowicie zmarginalizowana.
            • sympatyklewicy Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 16:06
              starod napisał:

> Natomiast rzeczywiście szkodliwa metoda antykoncepcji hormonalnej
              > jest obecnie prawie całkowicie zmarginalizowana.
              ilu kobietom już zaszkodziła ?
              • koloratura1 Re: A już najlepiej byłoby 17.03.08, 07:09
                sympatyklewicy napisał:

> starod napisał:
                >
                > > Natomiast rzeczywiście szkodliwa metoda antykoncepcji hormonalnej
                > > jest obecnie prawie całkowicie zmarginalizowana.
                > *********************
                > ilu kobietom już zaszkodziła ?

Tego właśnie nikt nie stwierdził.
          • koloratura1 Re: A już najlepiej byłoby 17.03.08, 07:06
            sympatyklewicy napisał:

> koloratura1 napisała:

> > I się pewnie nie wypowie, bo nie jest idiotką (jak niektórzy),
            > > żeby takie bzdury, wyssane z brudnego kleszego palucha, twierdzić.
            > tak twierdzi duża grupa lekarzy,
            > nie sądzę aby wszyscy z nich
            > opowiadali "takie bzdury",

Głównie katolickich (nie ukrywających swych przekonań). A jeszcze większa, kierująca się wiedzą medyczną, twierdzi coś przeciwnego

> a to jest kolejny powód aby za zabiegi

Nie jest.
            Chyba że głuchym odbierzesz dopłaty do aparatów słuchowych, sparaliżowanym - do wózków inwalidzkich, a pozbawionym ręki czy nogi - do protez.
            Wtedy będzie sprawiedliwie. Ale czy słusznie?
      • kralik111 Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 13:31
        bydlo_prof_wb napisał:

> gdyby pani prezydentowa trzymała się stanowiska KK w tej sprawie i
        w innych też
        > zresztą, a nie przebierała w dogmatach jak w ulęgałkach - ten mi
        odpowiada a
        > tamten nie. Jest prostsza, wydajniejsza i tańsza droga do
        zwiększenia szans dla
        > kobiet na dziecko - nie niszczyć zdrowia przez nieodpowiedzialne
        używanie
        > środków antykoncepcyjnych. Nie słyszałem aby w tej kwestii się
        wypowiedziała.

Jak sam przyznajesz jestes bydlem, ktoremu nikt nie ma obowiazku
        tlumaczyc sie z wlasnego zdania...;DDD
        • bydlo_prof_wb A już zwłaszcza gdy nim nie jest... 16.03.08, 13:39

• 10danek Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 13:39
        bydlo_prof_wb napisał:

> środków antykoncepcyjnych.

Czy ty sie choc przez chwile zastanowiles co piszesz? Znowu jakis "znafca" o
        moralnosci, wiedzy i intelektualnym betonie wiekszosci ksiezy z rydzykiem na
        czele. Nie osmieszaj sie panie medyku.
        • bydlo_prof_wb Idz sobie na piwko mądrusiu... 16.03.08, 14:02
          To Cię zwyczajnie przerasta. Nie ten rozmiar kapelusika geniuszu...

• guru133 Re: Idz sobie na piwko mądrusiu... 16.03.08, 14:05
            bydlo_prof_wb napisał:

> To Cię zwyczajnie przerasta. Nie ten rozmiar kapelusika geniuszu...
            > __________
            >
            > Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam
            W swoim kapelusiku zapewne zmieścisz worek ziemniaków, bo to i wodogłowie a
            jeszcze rogi:))
          • 10danek Re: Idz sobie na piwko mądrusiu... 16.03.08, 14:21
            bydlo_prof_wb napisał:

> To Cię zwyczajnie przerasta. Nie ten rozmiar kapelusika geniuszu...

Czy te brednie ktore wypisujesz moga kogokolwiek przerastac? Nie ma takiej
            mozliwosci. Skoro chcesz dukac za Rydzykiem jego klamliwe i pokretne "prawdy" to
            Twoja sprawa, ale na samodzielne wnioski sie nie porywaj. Nie dajesz rady...
          • kralik111 Re: Idz sobie na piwko mądrusiu... 16.03.08, 15:19
            bydlo_prof_wb napisał:

> To Cię zwyczajnie przerasta. Nie ten rozmiar kapelusika
            geniuszu...
            > __________
            >
            ujdzie to wam

Sluchaj no nichilu, nie ma zadnych naukowych, medycznych ewidencji
            na potwierdzenie twoich slow, znaczy to, ze cos ciebie przerasta, ty
            sie z tym nie mozesz pogodzic i dlatego publicznie z siebie glupka
            robisz...:DDD
            • bydlo_prof_wb Nie wiem jak tam z "medycznymi ewidencjami"... 16.03.08, 15:33
              ale w podstawowej wiedzy medycznej to masz spore braki wróżące kłopoty na
              przyszłość. Nie przejmuj się zanadto medycyna zna taki przypadki i życie Cię z
              tych złudzeń skutecznie wyleczy choć czyni to na ogół dosyć brutalnie...

• kralik111 Re: Nie wiem jak tam z "medycznymi ewidencjami".. 16.03.08, 15:48
                bydlo_prof_wb napisał:

> ale w podstawowej wiedzy medycznej to masz spore braki wróżące
                kłopoty na
                > przyszłość. Nie przejmuj się zanadto medycyna zna taki przypadki i
                życie Cię z
                > tych złudzeń skutecznie wyleczy choć czyni to na ogół dosyć
                brutalnie...

Nie jestem lekarzem, ale tez niejestes nim ty, czytam natomiast
                sporo i wiem, ze medycyna obecnie nie posiada zadnych dowodow na
                potwierfdzenie twoich slow.
                Zrobiles z siebie glupka i to wszystko w tym temacie...:DDD
              • 10danek Bydlo prof. 16.03.08, 17:35
                Takich facecikow co wszystko wiedza lepiej, a sa zbyt tepi i zarozumiali zeby
                zrozumiec jak dalece ta swoja "wiedza" sie osmieszaja, jest naprawde wielu.
                Klerykalno, bogo-ojczyzniani poprawiacze swiata. Podpuszczani przez kosciol i
                zyjace z niego rozne pisy i lpr-y. Polacy sie od was odwrocili, nikt was nie
                chce. Zostaly wam tylko internetowe fora, nieudacznicy, hehehe.
                • bydlo_prof_wb W Twoim przypadku to jednak byłbym za... 16.03.08, 18:08
                  tym abyś tę antykoncepcję brał. Może na początek w postaci czopków...

• 10danek Re: W Twoim przypadku to jednak byłbym za... 16.03.08, 18:17
                    Doprawdy mozesz sobie spokojnie darowac te Toje dobre rady. Dales sie poznac
                    jako nieskladny oszolom i nic juz nie pomoze. Zycze wytchnienia w cierpieniu...
      • wypasiona_foczka jaśniej i konkretniej prosimy!!! 16.03.08, 15:38
        bydlo_prof_wb napisał:

> środków antykoncepcyjnych.

Pan profesor wytłumaczy ciemnym bydlętom (do których również skromnie się zaliczę) który to środek antykoncepcyjny powoduje np. wrodzoną niedrożnośc jajowodów...
        Który środek antykoncepcyjny powoduje np. znikomą ruchliwośc plemników wskutek czego nie są one zdolne do zapładniania komórki jajowej drogą "naturalną"? Czyżby tym środkiem była (tfu!..) gumka??????

Myślę, że Pana przemyślenia mogą stanowic przełom w leczeniu niepłodności..!
        • 10danek Re: jaśniej i konkretniej prosimy!!! 16.03.08, 17:44
          Glupota tego prof od bydla przekracza wszystkie ludzkie granice. Ale dobrze ze
          go mamy. Wiemy teraz jak dalece siega dno...
        • bydlo_prof_wb Słusznie pani myśli foczko tylko co z tego wynika? 16.03.08, 18:00
          Od myślenia do czynów droga daleka. Dam pani jednak szansę. Mam tu na myśli więc
          antykoncepcję hormonalną - planowaną do podawania na koloniach letnich przez
          feministki z Federacji na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny (czyżby maczała pani
          w tym swe focze rączki?) oraz reklamowaną w czasopismach antykoncepcję w
          zastrzykach jaka ma wystarczyć na trzy miesiące wykazując 100% skuteczności.
          Preparat powoduje długotrwałą niepłodność. To preparaty dla biednych kobiet nie
          tylko afrykańskich nie mających szansy na częstą wizytę u lekarza. Stosuje się
          je w postaci implantów hormonalnych o niewielkich giętkich pręcikach
          wszczepionych pod skórą z których uwalnia się po 24 h od chwili wszczepienia
          hormony - odpowiednik progesteronu. W kobiecych czasopismach reklamowana jest
          antykoncepcja w postaci plastrów - rzekomo poprawiająca też cerę. Z plastrów
          uwalniają się do krwi estrogeny i progesteron powodując dramatyczną
          hormonoterapię. Ingerencja w ten wrażliwy zrównoważony system prowadzi do
          licznych zaburzeń. Podanie hormonu z zewnątrz prowadzi do zaburzenia równowagi
          nerwowo-hormonalnej. "Pigułka awaryjna" RU486 jest sztucznym sterydem
          antyprogesteronem, powoduje odpadanie błony śluzowej macicy wraz z zagnieżdżonym
          zarodkiem. Zabicie dziecka poczętego jeśli nie nastąpi, istnieje możliwość
          poczęcia zdeformowanego dziecka. Nie podaje się że ta szybka aborcja może
          wywołać szereg ubocznych efektów aż do powikłań, dużych krwawień czy
          zakończonych nawet zgonem. Często kończy się koniecznością wyłyżeczkowania
          macicy co również może przynieść poważne problemy. Zgony, jako powikłania
          poaborcyjne ocenia się na 80 000 rocznie wobec ponad 50 000 000 zabitych w ciągu
          roku dzieci.
          Nawet w ulotce informacyjnej dołączonej do środków antykoncepcyjnych pisze się,
          że antykoncepcja hormonalna jest obarczona ryzykiem ciężkich chorób zwłaszcza
          zmian zatorowo-zakrzepowych, chorób serca, udaru, a także chorób nowotworowych.
          Choroba zakrzepowo-zatorowa rzadko występuje u osób nie stosujących
          antykoncepcji hormonalnej. Jej stosowanie może spowodować wystąpienie tej
          choroby u zupełnie młodych kobiet. Wzrasta także ryzyko zawałów zwłaszcza gdy
          kobieta przekroczyła 35 rok życia i pali papierosy. Wzrasta ryzyko choroby
          wieńcowej następuje wzrost "złego" cholesterolu. Podczas stosowania preparatów
          zawierających progestageny może dojść do powstania zespołu oporności na
          insulinę. Antykoncepcja hormonalna powoduje wzrost ryzyka zachorowania na
          cukrzycę. Antykoncepcja hormonalna może prowadzić do rozwoju nadciśnienia
          zarówno skurczowego jak i rozkurczowego. Odpowiedzialny jest za to składnik
          progestagenny preparatów antykoncepcyjnych. Wzrost ryzyka udaru mózgu jest
          związany ze składnikiem estrogenowym preparatów antykoncepcyjnych. Ryzyko udaru
          mózgu przy nadciśnieniu tętniczym i przyjmowaniu preparatów wzrasta aż
          10-krotnie w porównaniu z grupą kontrolną. Powikłaniem antykoncepcji hormonalnej
          może być także niewydolność naczyń krwionośnych ośrodkowego układu nerwowego,
          co może powodować bóle głowy, utratę przytomności, zaburzenia widzenia i
          drgawki. Preparaty te są też w wykazie czynników rakotwórczych zwłaszcza
          stosowane w terapii sekwencyjnej. W wyniku stosowania pigułki antykoncepcyjnej
          rośnie ryzyko raka piersi, ponadto antykoncepcja hormonalna uszkadza układ
          odpornościowy. Powikłaniem antykoncepcji hormonalnej są zmiany zapalne w
          miednicy mniejszej, wzrasta ryzyko następcze ciąży pozamacicznej i innych
          schorzeń sercowo-naczyniowych. Dodatkowym czynnikiem ryzyka jest brak ciąży do
          30-go roku życia. Związek wzrostu ryzyka raka szyjki macicy przy przyjmowaniu
          antykoncepcji hormonalnej jest pośredni i wynika z wczesnej inicjacji seksualnej
          i częstych zmian partnerów, co zwiększa ryzyko infekcji wirusowej której
          powikłaniem jest rak szyjki. Potwierdzają to badania Oxfordzkiego Stowarzyszenia
          Planowania Rodziny i ujawnianie raka w zaawansowanym stadium pomimo częstej
          kontroli lekarskiej. Na zmiany destrukcyjne narażona jest też wątroba gdzie
          odbywa się metabolizm hormonów. Kobiety stosujące antykoncepcję hormonalną
          narażone są na żółtaczkę cholestatyczną, kamicę pęcherzyka żółciowego. Przyrost
          wagi ciała to również powikłanie stosowania antykoncepcji. Innym powikłaniem
          obserwowanym zwłaszcza u młodych kobiet które jeszcze nie rodziły jest
          bezpłodność. Przerwanie antykoncepcji powoduje długi powrót do stanu równowagi,
          czasem potrzebne jest nawet leczenie. Choroby jajników, cysty, nowotwory
          złośliwe są znacznie częstsze u kobiet stosujących antykoncepcję hormonalną.
          Powszechnym działaniem ubocznym jest obniżenie pociągu płciowego, co jest
          powodem rozpadu małżeństw. Wśród par stosujących metody naturalne procent
          rozwodów z tego powodu jest bardzo niewielki. Stosowanie antykoncepcji
          hormonalnej obciąża sumienie ewentualnym zabiciem dziecka poczętego.

Wystarczy, czy podać źródełko kierowniczko gdzie można sobie przyswoić znacznie
          więcej dramatycznych szczegółów?

PS. "Bydło" to ci, co mają inne poglądy na wiele spraw niż nasz skarb narodowy
          pan W. Bartoszewski. Nie przypuszczam aby była pani z tym ruchliwym staruszkiem
          w konflikcie. Zatem proszę sobie bezprawnie nie przypisywać tego zaszczytnego w
          tej sytuacji tytułu. No i dokształcać się koleżanko, dokształcać, bo widzę tu
          poważne braki i zaniedbania. Powodzenia w leczeniu bezpłodności antykoncepcją.
          To będzie chyba przełom w medycynie na miarę Nobla... Bye, bye.

• wypasiona_foczka Ponawiam pytania bo Pan nie odpowiedział 16.03.08, 18:14
            Opisał się Pan jak szalony choc, jak sądzę, przyjaciele Ctrl C i Ctrl V tu pomogli a wciąż brak odpowiedzi na moje pytania.
            Ponawiam więc:
            Jakie środki antykoncepcyjne powodują wrodzoną niedrożnośc jajowodów (wrodzoną tj. niewywołaną czynnikami zewnetrznymi) oraz niepłodnośc meską (bo jak mi się zdaje zapomina Pan że takowa równiez istnieje)?
            Te dwie przyczyny są często wskazaniem do zastosowania metody zapłodnienia pozaustrojowego. Co Pan na to?

Jakiż to środek antykoncepcyjny wg. Pana zmniejsza ruchliwośc i żywotnośc plemników uniemożliwiając "naturalne" zapłodnienie?
            Co pan powie na temat inVitro kobietom, które są bezpłodne a antykoncepcji hormonalnej nigdy nie stosowały? Czy powie im Pan (im, oraz cierpiącym na bezpłodnośc mężczyznom), że ich choroba to skutek nadużywania antykoncepcji hormonalnej?
            Pusty śmiech ogarnia...
            • bydlo_prof_wb Nie proszę Pani foczki, wypasionej zresztą... 16.03.08, 19:16
              Żadnego Ctrl C i Ctrl V nie używałem tylko ciężko się napracowałem. Chciałem
              adresik do posłuchania podać ale wobec tej zniewagi już nie chcę. Wątpię zresztą
              czy Pani cokolwiek by więcej z tego zrozumiała...

Proszę Pani tu nie bezpłatna poradnia na życzenie.

W kwestii in vitro KK jasno zasięgając opinii autorytetów się wypowiedział, choć
              jak sądzę dla Pani i dla Pani Prezydentowej mało przekonująco.

"Według" w skrócie, to piszemy proszę pani "wg" (bez kropki).

Proszę Pani ja całego świata nie naprawię i nie uleczę, podałem tylko fakty
              (pewnie niewygodne) związane z profilaktyką i skłaniające do odstąpienia od
              hormonalnej antykoncepcji, bardzo ryzykownej dla zdrowia kobiety. Jeśli Pani
              uważa inaczej i zachłystuje się medycyną, to przypomnę tylko jako przestrogę
              niemieckie doświadczenia z Talidomitem (bezpiecznym a jakże) zalecanym dla
              kobiet w ciąży i jak się to skończyło. Skutki oglądałem w Szwecji - proszę mi
              wierzyć - porażające. Oszczędzę pani opisu...

No i proszę też czasem choć pomyśleć o tych istotach bezbronnych, którym winni
              jesteśmy szczególną ochronę. Nie może być nic nad to ważniejszego. Niektórzy
              nawet mówią że cywilizowany świat, humanizm, poznajemy po stosunku ludzkości do
              tych najmniejszych, najsłabszych i bezbronnych istot które są już życiem. To się
              nierozdzielnie wiąże z in vitro...

No i proszę się przestać śmiać. To poważne tematy. Nie wszyscy do nich
              dorastają. Pewnie przez brak wyobraźni, wiedzy i egoizm.

Pozdrawiam i dogłębnych reflaksji życzę.

• wypasiona_foczka No to odpowie mi Pan wreszcie czy nie? 16.03.08, 20:29
                Co z kobietami bezpłodnymi z przyczyn wrodzonych oraz bezpłodnością męską?
                Czy ma Pan odwagę powiedziec im w oczy, że ich choroba jest skutkiem bezmyślnego uzywania antykoncepcji hormonalnej?

Czy ma Pan JAKIEKOLWIEK statystyki przyczyn bezpłodnosci pokazujące, że choroba ta jest w wiekszosci przypadków spowodowana antykoncepcją?
                Pytam serio i proszę o linki, chetnie się z tymi badaniami zapoznam, myślę, że inni komentujący również.

>
                > W kwestii in vitro KK jasno zasięgając opinii autorytetów się wypowiedział, choć
                > jak sądzę dla Pani i dla Pani Prezydentowej mało przekonująco.

Ma Pan prawo do swoich pogladów, szanuję je.
                Największym zdaje się problemem ludzi o Pańskich przekonaniach jest zrozumienie błędności założenia, że dla wszystkich w Polsce jedyną wyznacznią moralności jest KK.
                Bezpłodnośc, obojętnie z jakich przyczyn jest chorobą cywilizacyjną i obowiązkiem państwa jest umożliwienie walki z tą chorobą. Światopogląd koscioła katolickiego nie ma tu nic do rzeczy. Osoba wierząca jeśli nie chce nie musi zabiegowi się poddawac tak, jak wspomniany gdzies wyżej Świadek Jehowy nie musi godzic sie na transfuzję.

> Wątpię zresztą
                > czy Pani cokolwiek by więcej z tego zrozumiała...
                >
                > Proszę Pani tu nie bezpłatna poradnia na życzenie.

oraz

> "Według" w skrócie, to piszemy proszę pani "wg" (bez kropki).

Wie Pan, tak to juz jest, że jak argumentu nie staje zaczynają się czepianki dotyczące błędów, interpunkcji, literówek a jak niemożnośc sensownej odpowiedzi zaczyna doskwierac jeszcze bardziej kwestionuje się intelekt rozmówcy bo tak najprościej...
      • tw_wielgus Re: A już najlepiej byłoby 16.03.08, 16:17
        Cześć Bydło,
        Wytłumacz mi chłopie jedna rzecz.
        Czy nasze Państwo jest Państwem wyznaniowym, czy też nie?
        Biskupi oczywiście mają prawo zabierać głos w tej sprawie, ale nie
        nalezy brać go pod uwagę, dlaczego?..., gdyż jest to głos jedynie w
        wymiarze moralnym.
        Powiem tak żadnemu katolikowi nikt nie nakazuje korzystać z tej
        metody, tak jak Jehowici nie życzą sobie transfuzji...

bydlo_prof_wb napisał:

> gdyby pani prezydentowa trzymała się stanowiska KK w tej sprawie i
        w innych też
        > zresztą, a nie przebierała w dogmatach jak w ulęgałkach - ten mi
        odpowiada a
        > tamten nie. Jest prostsza, wydajniejsza i tańsza droga do
        zwiększenia szans dla
        > kobiet na dziecko - nie niszczyć zdrowia przez nieodpowiedzialne
        używanie
        > środków antykoncepcyjnych. Nie słyszałem aby w tej kwestii się
        wypowiedziała.
        > __________
        >
        ujdzie to wam
        • bydlo_prof_wb Chętnie Ci to wytłumaczę... 16.03.08, 20:02
          choć najchętniej to ręcznie bo coś mi się widzisz być słabo kapujący. Ale
          spróbuję. Z tym jest jak ze starozakonnymi i ich staraniem o rekompensaty za
          utracone mienie. Pominę tu argumenty bo w tej kwestii akurat mniej istotne.
          Część ludzi uważa że płacić nie należy (w tym i ja), część znów szczególnie ta
          na tym forum w dużej mierze uważa że jak najbardziej. Nasz pan premier też Tusk
          uważa że trzeba (albo że musi) to też mało istotna kwestia. Skończyć się będzie
          musiało jedną możliwą decyzją, pewnie zapłaci tym szantażystom i wydrwigroszom
          choćby dlatego że bardzo namolne są ludzi, mamonę kochają jak mało kto i
          uwielbiają oszukiwać takich kmiotków co to własnego interesu nie umieją
          pilnować. Też więc chciałbym powiedzieć - niech płacą Ci co chcieli i tak
          uważali. Oni jednak będą temu przeciwni i powiedzą - państwo niech zapłaci. No
          to ja też bym się zapytał czy to jest państwo wyznaniowe talmudyczne, dlaczego
          ja mam płacić tym co mnie nie tylko nie poproszą ładnie ale jeszcze opluwają i
          szantażują. W dodatku tych co nie chcą płacić jest znakomita większość, podobnie
          jak katolików uważających że ta metoda in vitro nie może być dopuszczalna bo
          jest skierowana przeciwko człowiekowi i przeciwko rozpoczętemu już życiu. Jeśli
          Ty powiesz więc "to państwo wyznaniowe ja się nie zgadzam" to jak powiem to samo
          w kwestii odszkodowań dla Żydów. Jak rozwiążemy zatem te sprzeczności. Podwójną
          moralność będziemy stosować, dla jednych taką dla drugich inną? Referendum
          raczej odpada - moralności nie da się przegłosować. Tak więc załatw to płacenie
          tylko przez chętnych do niego (Głupie 65 mld. USD), a ja w tym czasie spróbuję
          co da się zrobić w sprawie mordowania maleńkich żywych istot. Jak Ci się uda to
          napisz. No chyba że uważasz iż przychodzi w pewnej chwili Stwórca i pięknym
          złotym strzałewm rozpoczyna to życie i mówi oto były komórki teraz jest
          człowiek... Tylko kiedy przychodzi? Mam nadzieję że zrozumiałeś? Czekam na
          sygnał...

• 1zorro Re: Chętnie Ci to wytłumaczę... 16.03.08, 20:16
            szanowny panie bydlo, czy jestes wacpan przedluzonym i zbrojnym
            ramieniam niejakiego i podobno "prof" Nowaka? Bo stresci panskich
            wypowiedzi, tonu, wrazliwosci i czestokroc "kultury" tak bym
            sugerowal? Trafilem?
    • elfhelm Refundacja... 16.03.08, 12:42
      W zasadzie tak, ale... Czy jeśli kogoś nie stać na in vitro, będzie go stać na
      utrzymanie dziecka? Jeśli więc refundować, to chyba na zasadzie
      współfinansowania np. powyżej określonej kwoty.
      • wodni.k Re: Refundacja... 16.03.08, 12:56
        elfhelm napisał:

> W zasadzie tak, ale... Czy jeśli kogoś nie stać na in vitro, będzie go stać na
        > utrzymanie dziecka? Jeśli więc refundować, to chyba na zasadzie
        > współfinansowania np. powyżej określonej kwoty.
        >
        To niezły pomysł, jest jednak "ale"
        Narzekamy, że rodzi się za mało dzieci i społeczeństwo się starzeje.
        Te ileś tysięcy zabiegów sfinansowanych przez państwo zaowocuje w przyszłości
        tym, że urodzi się całkiem spora grupa płatników składek ZUS i podatków przez
        kilkadziesiąt lat. To kwestia dalekowzroczności polityki państwa. Ileś tysięcy
        dzieci z probówki w przyszłości będzie też miało własne dzieci.
        Niestety o nich się nie myśli bo to już nie będą wyborcy obecnie rządzących.
        • sympatyklewicy Re: Refundacja... 16.03.08, 13:52
          wodni.k napisał:

> elfhelm napisał:
          >
          > > W zasadzie tak, ale... Czy jeśli kogoś nie stać na in vitro,
          będzie go st
          > ać na
          > > utrzymanie dziecka? Jeśli więc refundować, to chyba na zasadzie
          > > współfinansowania np. powyżej określonej kwoty.
          > >
          > To niezły pomysł, jest jednak "ale"
          > Narzekamy, że rodzi się za mało dzieci i społeczeństwo się
          starzeje.
          > Te ileś tysięcy zabiegów sfinansowanych przez państwo zaowocuje w
          przyszłości
          > tym, że urodzi się całkiem spora grupa płatników składek ZUS i
          podatków przez
          > kilkadziesiąt lat. To kwestia dalekowzroczności polityki państwa.
          Ileś tysięcy
          > dzieci z probówki w przyszłości będzie też miało własne dzieci.
          > Niestety o nich się nie myśli bo to już nie będą wyborcy obecnie
          rządzących.
          chodzi o tzw. krótką kołdrę, czy zabiegi in vitro, czy ratowanie
          dzieci chorych na białaczkę ?
    • grunberg "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 12:45
      Wiecej kasy na klamcow, zboczencow i nierobow w czerni!!!Czas pogonic to zasrane watykanskie towarzystwo do pracy.
      • saniba Re: "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 14:37
        Moim zdaniem wystarczyłoby opodatkować.
    • blue_boy Zamilcz czarownico! 16.03.08, 12:51
      no to sie w pale nie miesci zeby pierwsza dama mowila takie brednie!
      jej maz wybrany glosami chescijanskimi a teraz ona pokazuje swoja
      prawdziwa twarz.nie jestem fanem o rydzyka ale mial w tym racje -
      milcz czarownico! jak mozna byc w kosciele i kwestionowac jego
      nauczanie?przypomne ze rowniez cerkiew prawoslana opowiada sie
      przeciw zabijaniu nienarodzonych
      • chirlider Re: Zamilcz gadzie 16.03.08, 13:01
        symptomatyczne że najwięksi zacofańcy i jednocześnie "patrioci" jak
        ten, który pisał powyżej spie..li z naszego kraju i gdzieś tam
        zza granicy z bezpiecznej odległości częstują nas swoimi dobrymi
        radami, obawami i chorymi przemyśleniami, zamiast zająć się
        problemami swoich nowych ojczyzn, asymilacją i porządną nauką
        lokalnego języka, by nie ośmieszać nas, Polaków mieszkających w
        Polsce.

blue_boy napisała:

> no to sie w pale nie miesci zeby pierwsza dama mowila takie
        brednie!
        > jej maz wybrany glosami chescijanskimi a teraz ona pokazuje swoja
        > prawdziwa twarz.nie jestem fanem o rydzyka ale mial w tym racje -
        > milcz czarownico! jak mozna byc w kosciele i kwestionowac jego
        > nauczanie?przypomne ze rowniez cerkiew prawoslana opowiada sie
        > przeciw zabijaniu nienarodzonych
        • blue_boy Re: Zamilcz gadzie 16.03.08, 13:23
          ha ha ha, na stos z nia!
          • chirlider Re: Zamilcz gadzie 16.03.08, 13:24
            dobrze się czujesz?

blue_boy napisała:

> ha ha ha, na stos z nia!
          • saniba Re: Zamilcz gadzie 16.03.08, 14:46
            Kolejny "yntylygentny" inaczej
      • 1zorro Re: Zamilcz czarownico! 16.03.08, 13:07
        co ty brdzisz, blue-boy??!
        • pies_na_prawizne Re: Zamilcz czarownico! 16.03.08, 13:16
          1zorro napisał:

> co ty brdzisz, blue-boy??!
          -------------------

to czlowiek kobylanskiego, "z Szykago, ony wszystke take
          namaszczone, im kosciol pedofilski odpowiada, som przyzwyczajone z
          biskupamy amerykanskimi", 60% pedofili, wiec linia myslenia im
          odpowiada
    • loppe "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 12:54
      buhahaha

lewaczki się pierwszy raz w historii napaliły na rozpłód finansowany
      z budżetu, tylk dlatego że...:))) (patrz sonda)
    • obywatelx5 niech se sama zrobi inwitro, my tego niechcemy 16.03.08, 13:01
      • remez2 Czym się popisujesz? Chamstwem? 16.03.08, 13:10
      • 1zorro Re: niech se sama zrobi inwitro, my tego niechcem 16.03.08, 13:13
        my, to znaczy Kto? Ty i Rydzol?
      • pies_na_prawizne Re: niech se sama zrobi inwitro, my tego niechcem 16.03.08, 13:17
        zamilcz ciemnoto, idz gnoj roztrzasac na polu bo z robotami sie
        spoznisz siedzac przed PC i myslac ze to RM
      • koloratura1 Re: niech se sama zrobi inwitro, my tego niechcem 16.03.08, 13:22
        "My", czyli kto?
      • guru133 Re: niech se sama zrobi inwitro, my tego niechcem 16.03.08, 14:03
        Towarzyszu obywatelu nikt cię męski szowinisto nie zmusza do rodzenia żadnym
        sposobem, więc daruj sobie głupie komentarze.
      • tw_wielgus Re: niech se sama zrobi inwitro, my tego niechcem 16.03.08, 16:18
        W Twoim przypadku wcale się nie dziwię....
    • omidas "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 13:02
      Ciekawe co na to prezydent i braciszek prezydenta?
      Jak zareaguje szef Radia Maryja? Czy znowu będą podobne
      wypowiedzi o. Rydzyka jak poprzednio, gdy spotkała się
      z dziennikarkami? Czy prezydent jak poprzednio stuli
      yszy po sobie i wszystko puści płazem? Gdyby zareagował
      jak prawdziwy mężczyzna to braciszek i pisuarki straciliby
      poparcie o. dyrektora, a do tego nie chce dopuścić były
      premier, który mimo, że stracił fotel premiera dalej
      czuje wyższość o. Rydzyka i komitetu centralnego przy
      Radiu Maryja.
      • pies_na_prawizne Kaczynska przeskoczyla swoja polowe 16.03.08, 13:20
        albo ratuje jego "image" mocno zdeformowany, ale swoim postepowaniem
        brat Geyowego "stlukl lustro" i za pozno za pomoca zony korygowac
        wlasne odbicie, za pozno pis-preziu
      • konryk Re: "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 13:46
        Istnieje hipoteza, że wypowiedź Pierwszej Damy jest nieprzypadkowa akurat teraz. Z inspiracji "wielkiego stratega" i przy milczącej aprobacie Jego Nadętości, jest to swego rodzaju riposta dla Radyja za szantażowanie PIS-u przez Ajatollaha Rydzoiniego w sprawie ratyfikacji Traktatu Lizbońskiego!
        Może to tylko spekulacje, a może i coś jest na rzeczy ?
    • koloratura1 Machniom? 16.03.08, 13:27
      A nie dałoby się zastąpić PiS-prezydenta jego Żoną?
      W końcu - w rodzinie by zostało, a idiotyzmów na pewno byłoby znacznie mniej...
      • 1zorro Re: Machniom? 16.03.08, 15:12
        niezly pomysl! A moze u Kaczynskiego jakis maly zawalik sie trafi?
      • tw_wielgus Re: Machniom? 16.03.08, 17:00
        koloratura1 napisała:

> A nie dałoby się zastąpić PiS-prezydenta jego Żoną?
        > W końcu - w rodzinie by zostało, a idiotyzmów na pewno byłoby
        znacznie mniej...

To dobry pomysł.
        Tym bardziej, że wizualnie niewiele się nie zmieni.
    • blue_boy [...] 16.03.08, 13:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • guru133 Cos mi się wydaje że Pani Kaczyńska z premedytacją 16.03.08, 13:58
      wbija kolejny gwóźdź do politycznej trumny szwagra. Życzę Pani Mario powodzenia
      w tym zbożnym dziele:)
      • 1zorro Re: Cos mi się wydaje że Pani Kaczyńska z premedy 16.03.08, 15:11
        ma pewnie szwagra i tesciowej dosyc....
        • irena1949 Re: Cos mi się wydaje że Pani Kaczyńska z premedy 16.03.08, 15:22
          Na pewno ma dosyć szwagra i teściowej.Jestem przekonana,że córka z
          całą swoją rodzina emigruje z Polski też z tego powodu i tym
          sposobem Pani Prezydentowa nie będzie widziała wnuków i córki.A to
          dla matki i babci jest uczucie okrutne,nie mieć przy sobie swoich
          najbliższych.Pani Mario Kaczyńska jestem z Panią i trzymam za Panią
          kciuki.Teraz napewno nie będzie miała Pani lekko.
    • waldi1953 "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 14:00
      No i dobrze widać że Kobieta jest szczera i ma odwagę powiedzieć głośno co myśli w przeciwieństwie do swojego nijakiego małżonka. PS.O szwgrze -krecie nie wspominajac.
      • wypasiona_foczka Re: "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 15:57
        Jak ktoś wyżej wspomniał: Maria Kaczyńska okazała się jedyną osobą z kręgosłupem i "jajami" w całym pałacu prezydenckim.
        Uważam, że to na tyle bystra osoba, że wiedziała jakie poruszenie swoimi słowami wywoła ale mimo wszystko nie bała się Jarosława, Ojca DErektora, środowisk pałacowych (lizydupa Kamińskiego i jego komanda) i powiedziała jakie jest jej zdanie. I właśnie za odwagę - szacunek!
    • milo_1 Brawo Pani Mario..to jest "policzek" dla Rydzyka.. 16.03.08, 14:12
      Jasne ,otwarte stanowisko żony obecnego prezydenta w tak kontrowersyjnej sprawie świadczy o tym z jakimi problemami w rodzinie musi sie zmagać ta kobieta......
      Mając przy boku męża, który jest "uzależniony" emocjonalnie od swego brata...zdobyła się na heroiczny wręcz gest...i odważyła się wyrazić WŁASNE ZDANIE .... nie bacząc na szwagra ,o dyrektora i całą moherową mniejszość którzy chcą dyktować jak każdy Polak i Polka ma myśleć i żyć w naszym kraju.......

BRAWO PANI KACZYŃSKA.........w tym kraju liczy się człowiek wolny, mający prawo do samodzielnego myślenia i decydowania o własnym losie......
      Żaden Rydzol i uczestnik tej sekty nie ma prawa tego zmieniać.....
      www.polityka.pl/_gAllery/52/08/52081.jpg
      Jeżeli chcą niech żyją w swoim świecie....a od nas im wara........
    • jagoda491 "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 14:23
      Cóż można powiedzieć. Gratuluję Pani Mario. Cieszę się,że first lady
      potrafi wznieść się ponad zaściankowość. Jak Pani funkcjonuje w tej
      chorej rodzinie? Lada moment Don Rydzyk zacznie szaleć, a szwagier
      Jarosław będzie musiał się tłumaczyć. Bo tu chodzi o nędzne interesy
      partyjne, dobro rodziny, które tak podobno interesuje i kościół i
      PiS nie jest wogóle brane pod uwagę.
    • lokis76 "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 14:26
      zupelnie nie pojmuje co ta szlachetna kobita robi w tej
      parti "Pieniacze i Szalency"
    • andykon "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 14:44
      brakuje pieniadzy na sluzbe zdrowia . ufff...
      wydaje mi sie ze najwieksza wartoscia jest czlowiek a potem wszystko to co po
      drodze ...
      co to za poglady ?!wiec jaki istnieje piorytet w wydawaniu pieniedzy....
      ?pozdrawiam
      • sympatyklewicy Re: "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 14:57
        andykon napisała:

> brakuje pieniadzy na sluzbe zdrowia . ufff...
        > wydaje mi sie ze najwieksza wartoscia jest czlowiek a potem
        wszystko to co po
        > drodze ...
        > co to za poglady ?!wiec jaki istnieje piorytet w wydawaniu
        pieniedzy....
        > ?pozdrawiam
        Maria Kaczyńska odpowiadając na pytania czytelników internetowego
        wydania tygodnika powiedziała, że popiera zabiegi in vitro, bo
        rozumie tragedię ludzi, którzy chcą mieć potomstwo, ale nie mogą.
        Czym innym jest jednak finansowanie tych zabiegów przez państwo. -
        Przy obecnych kłopotach służby zdrowia, gdy brakuje pieniędzy nawet
        na zabiegi ratujące życie, trudno zabiegi in vitro opłacać z budżetu
        ---
        • andykon Re: "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 17.03.08, 06:21
          odpowiem inaczej,,,,, czy gdy nie masz wystarczajacych srodkow na jedzenie,
          kupujesz auto np. ?-nie rozumiem piorytetow w wydawaniu pieniedzy - przeciez
          placisz skladke . pozdrawiam ps.korekta - napisal
    • monster1972 ale musiało zabulgotać w "ku..ach" biskupich;) 16.03.08, 14:52
    • irena1949 Re: "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 15:00
      Brawo i duże uznanie dla Pani Marii Kaczyńskiej.
    • matanzas W takim wypadku szacunek p. Kaczyńska 16.03.08, 15:04
    • friedmar stać nas na katachezy i religię na maturze? 16.03.08, 15:07
      no i tennowy pałac kościelny w Warszawce teżma być za moje?
      tak,rzeczywiście jesteśmy biednym za to mądrym społeczeństwem...
    • malina_ja "Maria Kaczyńska wznosi się ponad polityków" 16.03.08, 15:17
      Szacunek dla pani prezydentowej za te słowa, to jest właśnie głos prorodzinny, a
      nie to, co wygaduje jej mąż, szwagier i ich poplecznicy za ojcem Rydzykiem.

I niech się pani nie przejmuje, jak Rydzyk znów nazwie panią "czarownicą"!
    • mracek Kaczyńska: In vitro tak, ale nie z budżetu 16.03.08, 15:56
      "Kaczyńska: In vitro tak, ale nie z budżetu".

Z budżetu nie. Ale z ubezpieczenia zdrowotnego (składek) tak.
      • sympatyklewicy Re: Kaczyńska: In vitro tak, ale nie z budżetu 16.03.08, 16:12
        mracek napisał:

> "Kaczyńska: In vitro tak, ale nie z budżetu".
        >
        > Z budżetu nie. Ale z ubezpieczenia zdrowotnego (składek) tak.
        ale tylko osobnego ubezpieczenia zdrowotnego, tej grupy ludzi którzy
        do niego przystąpią, składki miesięczne dowolnie wysokie, myślę że
        wszyscy którzy popierają chętnie się na ten cel opodatkują ...
        • andykon Re: Kaczyńska: In vitro tak, ale nie z budżetu 17.03.08, 06:25
          ta skladka obecna jest wystarczajaca na pokrycie wszystkich kosztow leczenia ,
          poza tym kwoty przez ciebie wplacane sa oprocentowane .pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka