chirlider Re: Ajatollach Kaczyński? 17.03.08, 12:01 a on się goli??? jorge.martinez napisał: > Niech tylko brodę zapuści! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 11:58 Bajecznie i czterojajecznie! Szargany głos rozsądku, to piekło, skok do wrzątku. To taka bajka ruska, by ugotować Tuska. Dmucha kacz niekumaty. Stroi się w piękne szaty. Swoim los zgotowany, każdy inny ugotowany. Niestety. Niestety! Kościelna stara koalicja. Rydzyk, świry i policja. Lecz PiS przegrał wybory, mimo zachęty w nieszpory. Utopimy platformę! Uwalimy reformę! Nawet za rozbiory Będą nasze wybory! Z Rydzem w Szamboobronie. Każde ma uwalane dłonie. Każde ma własny ogonek. Każde innym postronek. Każde patrzy w raciczki. Każde chce dopaść p(erl)iczki. Tak Expresowo Wieczornie, ukraść, by żyć wytwornie. Watykan im śle depeszę. Budujcie czwartą Rzeszę. Od narodowców maila. Róbcie z nami sieg haila. Idą pieniądze moskiewskie. Róbcie im życie pieskie. Wy przed Unią przedmurze. Z nami pieniądze duże. Nakleją to PieS na samochodzie. Wiemy, jedzie złodziej Narodzie! Samochód czerwony i stuknięty, taki Szamboobronnie wzięty. Dowiózł na Sejm nieczystości, gwałcicieli, matołów, z próżności! W gejzery wiary unijne dotacje. Dla nas skorupka, a im pistacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: ksiadz tylko w radyju co ma ryja może pracowa 17.03.08, 12:01 funnyfish napisał: > > od kiedy to rydzyk ma cos wspolnego z nauką koscioła? > > "Polak-Ateista" kupczy zaoczne wyroki na temat nauki kościoła w > Radiu Maryja... szczyt > Te czasy gdy czerwone sku..syny brały się za ocenę kościoła minęły > wraz z odejściem "słońca narodów" - jakieś pięćdziesiąt lat temu. > Tęskni ci się za pokazowym stryczkiem dla kilku księży czerwony > psychopato ? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Oto Polska właśnie i wyznawczyni radia co Ma ryja, która przekazała słowa miłosierdzia bożego, człowiekowi, co ma czelnośc mieć inne zdanie niż ona i jej podobni. w jednej ręce krzyż, w drugiej różaniec, a w ustach przeklenstwa i jad. Jad najbardziej niebezpieczej żmiji, w porównaniu do jadu katolików polskich[nie wszystkich] jest jak szampan. Odpowiedz Link Zgłoś
funnyfish Re: ksiadz tylko w radyju co ma ryja może pracowa 17.03.08, 12:14 > Oto Polska właśnie i wyznawczyni radia co Ma ryja, która przekazała > słowa miłosierdzia bożego, człowiekowi, co ma czelnośc mieć inne > zdanie niż ona i jej podobni. Nie jestem praktykującym Katolikiem - jestem grzesznikiem, lubię pociągnąć piwko, nie chodzę do kościoła. Jestem normalny w odróżnieniu od ateistycznych speców od nauki kościoła i Radia Maryja... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: ksiadz tylko w radyju co ma ryja może pracowa 17.03.08, 12:17 funnyfish napisał: > > Oto Polska właśnie i wyznawczyni radia co Ma ryja, która przekazała > > słowa miłosierdzia bożego, człowiekowi, co ma czelnośc mieć inne > > zdanie niż ona i jej podobni. > > Nie jestem praktykującym Katolikiem - jestem grzesznikiem, lubię > pociągnąć piwko, nie chodzę do kościoła. > > Jestem normalny w odróżnieniu od ateistycznych speców od nauki > kościoła i Radia Maryja... Pleban z mojej okolicy tez jest normalny ,pijaczura i dziwkarz z niego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 12:01 To się księdzu coś pomyliło. Za dużo czyta gw czy wypocin księdza redaktora naczelnego. Wierni mają prawo do głosu w sprawach wiary i uznaje to nawet gw ale ... tylko w okreslonych okolicznościach. Jesli jest to sytuacja plucia na PiS to wtedy mogą wierni się wypowiadać natomiast gdy prezydent występuje w interesie katolików to można go za to jedynie potępić. Taka jest mentalność tej wrednej gazety. Tak samo było z lustracją. Księży katolickich lustrować nawet wbrew ustawie ale dziennikarzy a szczególnie z gw absolutnie nie bo to jest zamach na wolność słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek.22 Re: Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbu 17.03.08, 12:10 wacek44 napisał: > To się księdzu coś pomyliło. Za dużo czyta gw czy wypocin księdza > redaktora naczelnego. Wierni mają prawo do głosu w sprawach wiary i > uznaje to nawet gw ale ... tylko w okreslonych okolicznościach. > Jesli jest to sytuacja plucia na PiS to wtedy mogą wierni się > wypowiadać natomiast gdy prezydent występuje w interesie katolików > to można go za to jedynie potępić. Taka jest mentalność tej wrednej > gazety. Tak samo było z lustracją. Księży katolickich lustrować > nawet wbrew ustawie ale dziennikarzy a szczególnie z gw absolutnie > nie bo to jest zamach na wolność słowa... Nie gorączkuj się to było w RadioZet nie w GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 12:08 ja też, proszę Księdza, ja też. I dam tego wyraz przy najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
brave48 Jak p. chce zabezp. to niech założy prezerwatywę 17.03.08, 12:14 ... najlepej na głowę! Odpowiedz Link Zgłoś
thegreyt1 Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 12:18 Jestem zdumiony gdy kler wypowiada się na tematy polityczne. jestem zdumiony gdy kościół mówi o seksie. Jestem zdumiony majatkiem koscioła w Polsce. Jestem zdumiony matatctwami kleru. Łapy precz od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
mach_2 Re: Ks. Sowa: jestem zdumiony - ja też 17.03.08, 12:25 Mogę widywać Kaczyńskich w TV, ale za oltarzem - nie. Mam nadzieję, że to pierwsza i ostatnia kadencja Lecha. A wszystko na oczach bpa Stefanka - no cóż, skoro się tuszuje skandale seksualne, to dlaczego nie można by pozwolić politykom na występy na oltarzu? (Dla niewtajemniczonych: bp Stefanek byl swego czasu biskupem pomocniczym w Szczecinie i wraz z abpem Przykuckim i abpem Kamińskim ma na sumieniu grzech zaniedbania we wiadomej sprawie). Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 12:23 Byłam tak zdumiona wystapieniem w Kosciele Prezydenta,że mało nie zachłysnełam sie kawą...! Skandalem nazwano by takie zachowanie w każdym normalnym Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
violinsolo Za moje - protestanta - podatki????? 17.03.08, 12:30 Pan prezydent chce zabezpieczać podstawy rzymskiej wiary. Czy pan prezydent słyszał, że nie wszyscy w tym kraju są katolikami?! Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider A co ma o panu prezydencie pomyśleć ateista? 17.03.08, 12:36 biorąc pod uwagę tekst konstytucji: "Art. 25. 1. Kościoły i inne związki wyznaniowe są równouprawnione. 2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych (...)" możemy mówic o zamiarze jej złamania. violinsolo napisał: > Pan prezydent chce zabezpieczać podstawy rzymskiej wiary. Czy pan prezydent > słyszał, że nie wszyscy w tym kraju są katolikami?! Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek.22 Re: rzeczywiście głup_Tuska w raj_Tuskach:))) 17.03.08, 12:32 Ale o co chodzi z tym Tuskiem? coś nie jarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 To jest to samo 17.03.08, 12:35 Nie jesteś zorientowany. To jest jedna i ta sama firma. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Czy nasz prezydent już jest prymasem,cz też mu się 17.03.08, 12:41 coś pomyliło. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Czy nasz prezydent już jest prymasem,cz też m 17.03.08, 16:00 Alzheimer tak ma,czasem nie pozwala wrócic do domu,a częściej jednak wrócic ...do rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 12:42 ksiadz Sowa ma niewatpliwie slusznosc w tej sprawie, tez mnie dziwi, czemu pan (p)rezydent probuje zastepowac duchownych. co mnie jednak jeszcze bardziej intryguje to to, czy ow ksiadz Sowa jest rownie zdumiony, kiedy duchowni probuja zastepowac politykow i peroruja o tym, co ma sie znalezc w ustawach, jak glosowac i podobnych. a zdarza sie to daleko czesciej. innymi slowy, nic nowego: kolejny duchowny-hipokryta, typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 12:43 Wyrazy uznania dla Pana Sowy ! Widzicie tępe katabasy do czego Was do prowadziła nie przemyślana polityka i kokieteria PiS-u. Kaczory zaczy nają mieszać kaszkę w Waszym garnku ! I jak Wam w gębie ? W dziejach Europy nie było takiego ewenementu. Was nie trzeba hańbić, sami się hańbicie. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: ksiadz tylko w radyju co ma ryja może pracowa 17.03.08, 12:49 musze cie zmartwic, gluptaku, ale pokazowo wieszali duchownych bynajmniej nie "czerwoni", dzialo sie to nieco wczesniej, jeszcze za I RP. a za ocene kosciola moze sie brac kazdy, to wolny kraj (podobno). Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 wiecej wiem o kosciele od tzw. wierzących 17.03.08, 12:51 ja przynajmniej te waszą książkę kiedys przeczytalem a także wiele odniesień do niej a ilu "prawdziwych" katolikow przeczytało Biblię,hm? juz nie mowie nawet o Startm Testamencie... zeby choć nowy lizneli... ale oni wolą sluchać rydzola, zamiast cos przeczytac ehhe Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: wiecej wiem o kosciele od tzw. wierzących 17.03.08, 16:21 Jestem agnostyczką, Biblię czytałam trzy razy, nawet ją lubię - szczególnie Stary Testament. Ciekawe, ilu tych gorliwych polskich katolików przeczytało choć raz? Ale przecież tam jest wiele rzeczy niejednoznacznych, wierni mogliby zacząć myśleć. Dlatego kościół katolicki nie zachęca do czytania Biblii, kiedyś zabraniał robić to samodzielnie. Dzieci na lekcjach też Biblii nie czytają. Są za to poddawane indokrynacji i klepią paciory. A że wyniki kiepskie! Cóż, polscy księża to marni nauczyciele i pedagodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Sowa-Faryzeusz i broni bezprawia i zepsucia 17.03.08, 12:58 poszeklu napisał: > Sowa-Faryzeusz i broni bezprawia i zepsucia. > Nagle bedzie sie publicznie wypowiadal w obronie zla, > demoralizacj, deprawacji bo mu sie nie podoba, ze > Prezydent jest z Kosciolem. On chcial aby Prezydent > byl tak jak on z diablem. Jeden z diabłem drugi z bogiem,ty za to chyba tylko po lekach od psychiatry dobrze się czujesz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Tak to ten kaczy prezio ma 17.03.08, 13:03 Grzybek go opluje, a on na kolana przed nim się rzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
endzu.1 Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 13:03 Przemawiał ksiądz biskup prezydent Kaczyński. Zepchnął księdza z ambony i ośmieszył kościół i ojczyznę. Prezydent musi być ojcem wszystkich Polaków a nie adwokatem PISSdzielców. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 13:05 Niech zrobia referendum, a przekonają się ile Polaków jest przeciwnych zrobienia z Polski Bantustanu pod Gross Deutchland. Odpowiedz Link Zgłoś
souljazz Re: Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbu 17.03.08, 13:30 Brawo ks. Sowa. Kosciol powinien stronic od politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: bodzanta_pan 17.03.08, 13:48 bodzanta_pan napisał: > Niech zrobia referendum, a przekonają się ile Polaków jest > przeciwnych zrobienia z Polski Bantustanu pod Gross Deutchland. Cos mi na to wyglada, ze referendum odbedzie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 A p. Sowa nie wchodzi w rolę polityka??? 17.03.08, 13:34 Jeden by chciał nieba przychylić wyznawcom skrajnego kalicyzmu, drugi by chciał politykę skatolicyzować na sposób nieco lewicowy. Obaj siebie godni. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: ***Trzeba chronic Polske przed PiSem**** 17.03.08, 15:54 Podziwiam mądrych i odważnych księży.Opluwanie ich przez czołobitnych,jest jak deszczyk majowy...chce sie miec nadzieję i wiarę w sprawiedliwośc Boską. Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant Komuniści biorą się za obrone wiary 17.03.08, 13:24 czekam na idee lenina poszczeklu, bo to ze kosciół z nich słynie to wiadomo od zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow *****Rydzyka zeslal na ziemie szatan***** 17.03.08, 13:27 aby zlikwidowal chrzescijanstwo w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Michnik i Sowa to dwaj ksieza wyznania Wyboro 17.03.08, 13:27 Niepotrzebnie poszeklu obrażasz ludzi, którzy mają rację. Wiara nie potrzebuje ustaw ale modlitwy . A to co robi teraz Pis to zwykła i bezczelna szopka i kpiny zarówno z Chrystusa jak i z Polski.Przemawia przez nich jedynie grzeszna nienawiść i chęć szkodzenia.Być może w dobrej wierze ale faktu to nie zmiienia. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbują.. 17.03.08, 13:40 www.cwiczzmaluszkiem.pl/gallery_view.php?type=photo&page=18&id=2867&from=gallery Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Ks. Sowa: jestem zdumiony, gdy politycy próbu 17.03.08, 13:45 Ks.Sowa "jakoscia" swoich wypowiedzi zaczyna nawet przebijac takich "tytanow" jak abp Goclowski i Zycinski!!! Odpowiedz Link Zgłoś