allspice 05.04.08, 07:41 No i kto kłamie? Czyste dobro czy sama uczciwość?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike-great Tylko w komunie wszyscy mieli 1 zdanie... 05.04.08, 07:43 Tylko w komunie wszyscy mieli 1 zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Któryś kłamie przed prokuraturą a Ty 05.04.08, 07:46 to nazywasz różnicą zdań? Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Któryś kłamie przed prokuraturą a Ty 05.04.08, 08:00 celem konfrontacji jest porównanie zeznań. jednocześnie może dojść do przypomienia lub lepszej interpretacji szczegółów. wg. mnie jeszcze nic nie ustalone na pewno. zastanawiam się czy w tamtym środowisku rządowym stan podniecenia umysłów wywołany odkryciem zamieszania w sprawy okradania kopalń przez znaną przedstawicielkę SLD nie doprowadził do klapy całej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Któryś kłamie przed prokuraturą a Ty 05.04.08, 08:05 Czy ma to zwiazek ze samobojstwem Blidy? Przeciez widac jasno ze sprawa jest rozmyta.Dzisiaj zajmuja sie juz tylko odpowiedzialnoscia polityczna.A sprawa jest prosta jak drut.Blida byla zamieszana w rozne machlojki.Aresztowana popelnila samobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Któryś kłamie przed prokuraturą a Ty 05.04.08, 08:14 ni emniej jestem zawiedziony. zawsze myślałem ,że premierowanie polega na czymś innym. pis jak szedł do władzy obiecywał koniec ze STEROWANIEM działaniami prokuratury i policji. organizowanie takich narad dowodzi czegoś wręcz przeciwnego. doświadczenie dowodzi ,że miesznie się polityków do różnych spraw nie pomaga w ich rozwiązaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Kontrolowane przecieki z prokuratury czy kłamstwo? 05.04.08, 12:11 Hehehe....a podobno PO miała być inna. A tu proszę, kontrolowane przecieki z prokuratury i kłamstwa dziennikarskie....a wszystko w doraźnych celach politycznych :)) Gratulacje dla Tuska i ministra Ćwiąkalskiego! Jak tak dalej pójdzie nie dotrwacie do końca kadencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kontrolowane przecieki z prokuratury czy kłam 05.04.08, 13:21 Zobaczymy jak będziesz się śmiała, idiotko, gdy banda zleceniodawców morderstwa Blidy (ziobro + kłamczyński + święczkowski) trafi do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Masz rację...Blida przed sąd! !!!! 05.04.08, 13:44 Masz rację. Morderczyni pani Blidy powinna stanąć przed sądem. Szkoda, że to się nie stanie bo postanowiła się sama ewakuować z tego świata. A teraz przejdźmy do poważnych spraw - ciekawe kiedy przed sądem wreszcie staną zleceniodawcy zabójstwa Przemyka, Popiełuszki i wielu innych. Spytaj swoich czerwonych kolesi czy ci dranie jeszcze żyją bo chętnie byśmy ich ujrzeli w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To Ziobro tych dowodów nie zgromadził? 05.04.08, 14:06 To przeciez był priorytet dla kazdego rządu wywodzącego się z etosu "S". Zabawna jesteś, podaj chociaz ?Nazwiska ewentualnych zleceniodawców, bo muysle że nawet nie masz o tym pojęcia. Twoje rewelacje sa na poziomie szefa IPN Kurtyki który odkrył tajne studio TV ze stanu wojennego, to wiedział kazdy kto chciał, gdyby spytał to bym mu obecnie nawet fotke z satelity dołączył.Co do p. Blidy, to chyba nikt nie ma watpliwości ze się zastrzeliła, a przyczynkiem było własnie aresztowanie jako show polityczny, to chyba każdy średnio rozgarnięty człowiek dostrzegł. Możesz mi podac ilu prawdziwych przestępców skazał Ziobro na odsiadkę? Bo CBA jak widac teraz zajeła się swoja praca i jakieś efekty widać, bo do tego potrzebny jest czas a nie show telewizyjne. Pewnie nie zrozumiesz, ale nie szkodzi, nie każdy chce i nie kazdy musi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Bardzo cie zaboli jak dotrwają? 05.04.08, 13:58 Najpierw sobie wyobraź że sądy i prokuratura nie sa własnością partii, a o co bardzo zabiegano. Dziennikarze zawsze będą sie starali pozyskac informacje i je publikować, bo taki ich zawód. Watpie by Tuskowi i Cwiąkalskiemu a także PO zalezało na gnębieniu PiS akurat tym tematem, sa prostsze i bardziej nośne. Co do przecieków to musisz odróżnić wypływ wiadomosci od urzędasa(kasa, znajomość, złośliwość lub zczasem przyzwoitość)a konferencji prasowej ministra na której zdradzane są szczegóły operacyjne, nazwiska, potwierdzanie że wszystkie dowody miały słuzyć jak najszybszemu osądzeniu i zdobycia poklasku. Zwyczajny głód sukcesu i nieprzyzwoitośc życiowa. Naprawde tego nie rozumiesz tylko osądzasz ideologicznie? Powinnaś tez dostrzec wyciągnięta dłoń do prezydenta w czasie gdy spychało go do szamba własne ugrupowanie. Przeciez Tusk mógł nic nie robic tylko czekać, komu by to słuzyło? PiS by poczekał a Gosiewski by się ślinił i rozdawał te kaprawe usmiechy. Tego nie dostrzegasz? Włąsnie tego wyborcy oczekiwali, normalności, bo na cuda to licza ci co nie zadali sobie trudu by wysłuchać i zrozumieć expose. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Któryś kłamie przed prokuraturą a Ty 05.04.08, 08:14 A Ty znowu jak uparty muł swoje. Aresztant nie ma prawa popełnić samobójstwa. Ktoś zap...ł sprawę i trzeba sprawdzić kto i dlaczgo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Któryś kłamie przed prokuraturą a Ty 05.04.08, 08:31 No i jedynym dowodem jakie posiadali było zeznanie osoby równie wiarygodnej co ta co opowiadała o lądowaniu Talibów w Klewkach. Cała sprawa od początku do końca to jedna wielka lipa. Ale co można spodziewać się po osobnikach przyjmujacych do rządu człowieka znanego z łamania prawa. A potem od pierwszego dnia montujacych prowokacje policyjną mającą go skłonić do jego kolejnego złamania. Już za sam fakt spisku przeciwko członkowi rządu powinni odpowiadać karnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Któryś kłamie przed prokuraturą a Ty 05.04.08, 09:45 presentation1 napisał: > Czy ma to zwiazek ze samobojstwem Blidy? ============ presentation1, czy tak działaliście w SB? Bo Ty dobrze musisz być zorientowany w pracy PRL-owskiej SB .Tak mówią ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Któryś kłamie przed prokuraturą a Ty 05.04.08, 12:00 presentation1 napisał: > Czy ma to zwiazek ze samobojstwem Blidy? > Przeciez widac jasno ze sprawa jest rozmyta.Dzisiaj zajmuja sie juz tylko odpow > iedzialnoscia polityczna.A sprawa jest prosta jak drut.Blida byla zamieszana w > rozne machlojki. A JAKIMI DOWODAMI DYSPONUJESZ?Aresztowana popelnila samobojstwo. TO NIEZAPRZECZALNY FAKT.ZOSTAŁA ZASZCZUTA.DAWNO NIE BYŁEŚ W POLSCE I Z PERSPEKTYWY TRUDNO CI ZACHOWAĆ JASNOŚĆ OCENY.SZCZYTEM CYNIZMU JEST WIĘC OCENIANIE POLSKICH REALIÓW ZA 'RZĄDÓW' PIS Z BEZPIECZNEJ PERSPEKTYWY LAZUROWEGO WYBRZEŻA Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 [...] 05.04.08, 08:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Postkomuchy łża przed wymiarem sprawiedliwości. 05.04.08, 08:34 Normalne UBeckie zagrania. Ciekawe czy Mirmat się nie boi że jego ofiary kiedyś go w Kanadzie znajdą i rozliczą za jego działalność. Myśli że teraz udając "prawicowca" oczyści swoje winy za służenie komunistycznemu aparatowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Re: POstKomuchy kpia sobie z wymiaru sprawiedliwo 05.04.08, 09:49 > M: W 1968 roku lgalem przesluchujacemu mnie SBekowi i dzis jestem z > tego dumny. Komunistyczne apartczyki w stylu "Consigliere" mafii > Ćwiąkalskiego, sprowadzili po ostatnich wyborach wymiar > sprawiedliwosci do tego z 1968 roku. Dzis przestepcy masowo wychodza > z wiezien a grozi sie tym co przez dwa lata walczyli z bandytyzmem. > Przecietny debil zapomnial, ze Blida byla czescia gangu rabujacego > miliony z kopalni weglowych. > Patrzac na ta ochyde mysle o slusznosci postepowania Marszalka > Pilsudskiego, ktory nie bawiac sie w hipokryzje pozamykal po prostu > zlodzieji w Berezie Kartuskiej. Przykro czytać, gdy ktoś kto (jak pisze) walczył z systemem totalitarnym polegającym na łamaniu prawa, dowolnej interpretacji faktów, z zsytemem w którym przedstawiciele władzy orzekali jakie mają zapaść wyroki przed "niezawisłymi" sądami, po latach, publicznie, na forum wychwala właśnie takie działanie, tyle że w wykonaniu swoich aktualnych idoli. Jakoś do tej pory nie dowiedziałem się ani od p. Ziobry, ani od p. Kaczyńskiego, ani od p. Kamińskiego, ani od nkogo innego jakie są dowody w sprawie Blidy i działań lewicy w sprawie efery węglowej. Nie wiem czy wynika to z tego, że takich dowodów nie ma, czy może z niekompetencji osób zajmujących się sprawą, czy może powód jest jeszcze jakiś inny. Stwierdzając, że wszycy to wiedzą zachwujesz się jak ignorant. Równie dobrze można stwierdzić, że ziemia jest płaska - bo wszyscy tak widzą. Stosujesz w swoim rozumowaniu logikę: sądy sądami, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Stosowanie takiej propagandy ZAWSZE obraca się przeciwko ludziom, którzy ją stosują. Prędzej czy później. I jeszcze apropos Piłsudskieo. Zwróć uwagę, że Piłsudski żył na początku XX wieku, a teraz mamy wiek XXI. Zmieniły się czasy, zmieniły się metody, zmieniły się cele i środki jakimi do tych celów się dąży. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: POstKomuchy kpia sobie z wymiaru sprawiedliwo 05.04.08, 11:19 wojtek.08 napisał: > Przykro czytać, gdy ktoś kto (jak pisze) walczył z systemem > totalitarnym polegającym na łamaniu prawa, dowolnej interpretacji > faktów, z zsytemem w którym przedstawiciele władzy orzekali jakie > mają zapaść wyroki przed "niezawisłymi" sądami, po latach, > publicznie, na forum wychwala właśnie takie działanie, tyle że w > wykonaniu swoich aktualnych idoli. Tak masz racje, to dowodzi niepoczytalności politycznej społeczeństwa. Samo w sobie obsadzenie dwóch stanowisk (ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego) powinno budzić w społeczeństwie protest i uczucie grozy. Jednak tak się nie stało, wyrazy uznania ("tak trzymać")pod kierunkiem ówczesnego rządu (Kaczyńscy, Ziobro i inni) mówiły same za siebie ze społeczeństwem w niższych sferach można manipulować dowolnie. Sama idea obsadzenia tych stanowisk jedna osoba wskazywała już na przyszłe kształtowanie polityki ówczesnego rządu czyli na powolnym wprowadzaniu systemu totalitarnego. Skoro "afera gruntowa" była planowana i przygotowywana na początku roku (stwierdzenia kaczynskich) można tu śmiało powiedzieć ze było to świadome postępowanie usuwania politycznych przeciwników. Cóż stało się tu odwrotnie ponieważ pan Lepper wykazał się w tym wypadku posiadaniem więcej inteligencji jak i uczciwości jak wykształceni jego przeciwnicy, a banda (podobne bandy znamy z historii innych krajów) połamała sobie na nim zęby a co najśmieszniejsze przygotowali sami zamach polityczny na samych siebie. To miało swoja wymowę!!!! Jakoś do tej pory nie> dowiedziałem się ani od p. Ziobry, ani od p. Kaczyńskiego, ani od p.> Kamińskiego, ani od nkogo innego jakie są dowody w sprawie Blidy i> działań lewicy w sprawie efery węglowej. Nie wiem czy wynika to z> tego, że takich dowodów nie ma, czy może z niekompetencji osób> zajmujących się sprawą, czy może powód jest jeszcze jakiś inny. Dowodów nie posiadali, posiadali tylko pomówienia i domysły wszak pomówienia i domysły nie są i nie były dowodami. Samo wystąpienie Ziobry po fakcie miało w sobie coś co można było powiedzieć ze ten pan był niekompetentny wykonywania tak poważnych stanowisk, nadawał się bardziej na bauera jak na ministra sprawiedliwości czy prokuratora generalnego. Cóż śmierć pani Blidy jest symbolem mordu politycznego ówczesnego rządu i dowodem ze układziki zwalczało się gigantycznym układem za przyzwoleniem innych także i społeczeństwa. Smutne i przygnębiające ze w środku Europy w XXI wieku rodziła się banda jakie znamy z historii innych krajów o systemie totalitarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Zabawna jest ta dyskusja z wycietym postem 06.04.08, 04:56 wojtek.08 napisał: > Przykro czytać, gdy ktoś kto (jak pisze) walczył z systemem > totalitarnym polegającym na łamaniu prawa, M: SYSTEM PRL-u POLEGAL NA KOMPLETNYM UZALEZNIENIU NARODU POLSKIEGO OD SOWIECKIEGO OKUP[ANTA CO ZRESZTA PRZYZNAL SAM JARUZELSKI. > dowolnej interpretacji faktów, z zsytemem w którym przedstawiciele władzy orzekali jakie mają zapaść wyroki przed "niezawisłymi" sądami, po latach, publicznie, na forum wychwala właśnie takie działanie, tyle że w wykonaniu swoich aktualnych idoli. M: Przy topcze tylko odpowiedz Marszalka Pilsudskiego na moscie Kierbedzia uzyczone prezydentowi Wojciechowskiemu: DOBRO RZECZYPOSPOLITEJ NAJWYZSZYM PRAWEM. Do 1927 na swiecie panowal okres szalonego rozwoju gospodarczego, (podobnego do tego miedzy 1993 a 2000), ktory tak jak Balcerowicz endeckie wladze przedsanacyjne kompletnie zaprzepascily. Pilsudskiemu zostalo odbudowywac Polske w okresie najgorszej depresji gospodarczej po krachu na gieldach swiata w 1927. A jednak w ciagu 12 lat rzadow sanacji Polska wyrosla na zamozny i liczacy sie kraj w Europie. Zbudowano port i osrodek morski w Gdyni, ktora z rybackiej wioski stala sie sto-tysiecznym miastem, zbudowano magistrale Slask-Porty, Centralny Osrodek Przemyslowy, Przemysl Chemiczny - Zaklady w Moscicach, Przemysl Lotniczy budujacy samoloty na wlasnej technologii a nie licencjach, ktorego bombowce - Losie kupowano na pniu za granica, Zaklady Cegielskiego staly sie znaczacym osrodkiem ciezkiego przemyslu w Europie, Warszawa stala sie 1,5 milionowa metropolia. A kiedy 80-milionowe Niemcy Hitlera i 150 milionowa Rosja Stalina uderzyla na nas to bronilismy sie samotnie dluzej niz wspomagana przez W. Brytanie Francja walczyla przeciw samej a oslabinej wojna z II RP Rzeszy Niemieckiej. > Jakoś do tej pory nie dowiedziałem się ani od p. Ziobry, ani od p. Kaczyńskiego, ani od p. Kamińskiego, ani od nkogo innego jakie są dowody w sprawie Blidy i działań lewicy w sprawie efery węglowej. Nie wiem czy wynika to z tego, że takich dowodów nie ma, czy może z niekompetencji osób zajmujących się sprawą, czy może powód jest jeszcze jakiś inny. M: PYTANIE RETORYCZNE ! Bo wiadomo, ze najac I, II, III i IV Wladze Postkomuchow stac bylo na prawie idealne przestepstwo. Co nie znaczy, ze nie powinno sie go scigac. > Stwierdzając, że wszycy to wiedzą zachwujesz się jak ignorant. > Równie dobrze można stwierdzić, że ziemia jest płaska - bo wszyscy > tak widzą. Stosujesz w swoim rozumowaniu logikę: sądy sądami, a > sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Stosowanie takiej > propagandy ZAWSZE obraca się przeciwko ludziom, którzy ją stosują. > Prędzej czy później. I jeszcze apropos Piłsudskieo. Zwróć uwagę, że Piłsudski żył na początku XX wieku, a teraz mamy wiek XXI. Zmieniły się czasy, zmieniły się metody, zmieniły się cele i środki jakimi do tych celów się dąży. M: Kto zapomni przeszlosc skazany bedzie na jej powtorke. Mam na dzieje, ze przy nastepnych wyborach Polacy przypomna sobie dlaczego glosowali tak w 2005 a czemu tak sie pomylili w 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Tylko w komunie wszyscy mieli 1 zdanie... 05.04.08, 13:56 mike-great napisał: > Tylko w komunie wszyscy mieli 1 zdanie... Ja pamiętam Pamiętam czasy komuny, wszystcy twierdzili że 2+2=4 i że czarne to jest czarne i że białe to jest białe. Kaczyński w sejmie stwierdził że czarne to jest białe i że białe to jest czarne. Jest więc postęp w stosunku do czasów komuny (oczywiscie że w PiS-ie) Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Kaczyński zeznał inaczej niż Ziobro 05.04.08, 07:55 Zapomnieli kaczyści ustalić, który ma się mijać z prawdą? Na wszelki wypadek mijają się obaj? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 07:56 Slowo w te, czy slowo w tamta.Z tekstu znika jak zwykle przestepstwo Blidy. Odpowiedz Link Zgłoś
exported Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:27 > Slowo w te, czy slowo w tamta.Z tekstu znika jak zwykle przestepstwo Blidy. A czy ty masz jakies dowody przestepstwa Bildy pisowski pomiocie? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:35 Podstawowe - nie była członkiem PiS więc była winna. Q.E.D. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:38 Barbara Blida, która była zamieszana w działania tzw. mafii węglowej, została oskarżona (obok siedmiu innych osób) o korupcję i przyjmowanie łapówek za sprzedaż węgla, którego nabycie było wówczas problemem. Wszystko to miało miejsce w latach 1994-2000. A chodzi o niebagatelną sumę, bowiem kwoty łapówek wręczanych kierownictwu spółek węglowych mogły wynosić nawet 420 tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:42 Sprawe zamknieto ze wzgledu na jej samobojstwo.Zdazyla uciec Wymiarowi Sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:45 A dowodem oskarżenia były zeznania Pani znanej z kłamania. Innych dowodów nie było. Przy okazji do tej pory oczyszczono już z zarzutów jedną osobę która wg. Aleksis miała być związana Blidowymi machlojkami. Więc jeżeli dla kogoś było bardzo wygodne umorzenie sprawy Blidy to dla UBeków z PiS bez względu na to czy są nimi tylko moralnie czy jak pewna osoba wspierająca ich z Francji była nią w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:50 Nikt osobie, która chce popełnić samobójstwo, nie przeszkodzi w tym, chyba że kogoś się zamknie w kaftan.A ze wiedziala jakie ma brudy-wybrala najlepsze rozwiazanie Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:54 Prok. Tomasz Balas: Wracając do kwestii zatrzymania Barbary Blidy, zarówno ja jak i Piotr Wolny oraz Sebastian Głuch byliśmy tutaj zgodni co do tego że istnieją podstawy prawne i faktyczne do tego aby dokonać zatrzymania pani Barbary Blidy celem realizacji zadań stricte procesowych. Prok. Sebastian Głuch: Pamiętam, że problem dotyczący podjęcia decyzji o zatrzymaniu pani Barbary Blidy sprowadzał się głównie do obawy, o wydźwięk i konsekwencje medialne, związane z faktem, iż pani Barbara Bilda była znanym i cenionym politykiem. Prok. Małgorzata Kaczmarczyk-Suchan: To nie było tak, że ja miałam zdanie odrębne, lecz miałam mieszane uczucia. Ja nie byłam tak przekonana jak inne osoby. Jeśli chodzi o przesłanki czysto prawne, to myślę, że nie miałam wątpliwości co do zasadności. (...) Zarzut przedstawiany Barbarze Blidzie nie budził moich wątpliwości. Zatrzymanie - co do podstaw prawnych i faktycznych - generalnie też nie. Bardziej było to związane z moimi wewnętrznymi obawiami związanymi w ogóle z zatrzymaniami, a tym bardziej osoby publicznej. Prok. Tomasz Tadla: W rozmowie z prokuratorami, pani prokurator Kaczmarczyk-Suchan argumentując, że nie ma podstaw do zatrzymania, użyła takiego stwierdzenia do mnie: "Ja nie chcę zatrzymywać osoby publicznej, czy znanej publicznie". Prok. Piotr Wolny: Przyznaję, że stanowisko referentów nie było w tym zakresie spójne, albowiem co do zatrzymania Barbary Blidy odmienne stanowisko miała referent Małgorzata Kaczmarczyk-Suchan. Jej zdaniem, pozycja Barbary Blidy, jej długoletnie posłowanie, pełnienie funkcji publicznych stanowiły powód traktowania jej, nazwijmy to, w sposób subtelny. Jednym słowem, jedyna osoba zgłaszająca wątpliwości co do zasadności zatrzymania Blidy, podobnie jak pozostali uważała, że są ku temu podstawy prawne i faktyczne ale po prostu nie chciała ruszać osoby publicznej! Nie chciała bo bała się reakcji mediów i polityków. Prok. Małgorzata Kaczmarczyk-Suchan: W moich obawach tym, kto miał wykorzystać naszą pracę, miały być media, politycy i nikt więcej. Te osoby mógły później podnosić, że te zatrzymania nie są w celach, o których mowa w kpk, lecz że w celach politycznych. (...) Teraz po czasie widzę, że moje wątpliwości były zasadne. Chociażby to, że podczas zatrzymań do sprawy 25/06 [numer sprawy Blidy] została zatrzymana osoba z prawicy, a nikt o tym nie mówi, tylko i tak się mówi, że to śledztwo jest formą rozliczenia z lewicą i mam wrażenie, że ta osoba z prawicy nie pasuje do koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:58 Na podstawie zeznań pięciu prokuratorów nie da się obronić tezy, że decyzje o postawieniu zarzutów i zatrzymaniu Blidy zostały podjęte na polityczne zamówienie, przeciwnie, mimo mocnych merytorycznych podstaw do podjęcia takich decyzji prokuratorzy bali się o reakcję mediów, polityków, a w konsekwencji o swoje kariery w przyszłości. A przecież nie wiedzieli, że Blida się zastrzeli, chodziło tylko o uzasadnione zatrzymanie byłego polityka, na którego są mocne dowody! To jest w Polsce AD 2007 aktem odwagi, nawet jeśli to były polityk i nie z partii rządzącej! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:01 "Mocne dowody" to były zeznania jednej Pani. Zresztą jakbyś nie zauważył oni tam przyszli zrobić rewizję, a nie ZATRZYMAĆ Blidę. Aku ku... Coś się plączą w zeznaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:04 Z zeznań Ryszarda Zająca i Barbary Kmiecik .................. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:06 Ooooo znalazła się jeszcze druga równie "wiarygodna" osoba. :) Czy ona też zeznawała o Blidzie? Bo chyba coś ci się myli. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:00 hej hej Presentation. Czy zdanie grupy osób że kogoś trzeba zamknąć zastępuje dowody? No gdzie te dowody, gdzieeeeee???!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:01 sa w aktach.Sprawa zamknieta.Petent wyprowadzil sie na cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:03 Nie ma. Nie było. Nie będzie. UBeków to oczyszcza. Cmentarz i widać że nikt im niczego nie udowodni. Nikt prócz komisji sejmowej gdzie prędzej czy później wyjdzie sprawa "mocy" dowodów. Tak samo jak prędzej czy później sprawa Wajdzika będzie zbadana. Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:08 presentation1 napisał: > sa w aktach.Sprawa zamknieta.Petent wyprowadzil sie na cmentarz. No właśnie, czyli ABW sterowana przez JK ZZ & consortes sp*****yła całą sprawę. W parę minut ukręcili łeb tak świetnie przygotowanemu dochodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
exported Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:01 presentation1 napisał: > Nikt osobie, która chce popełnić samobójstwo, nie przeszkodzi w tym, chyba że k > ogoś się zamknie w kaftan.A ze wiedziala jakie ma brudy-wybrala najlepsze rozwi > azanie Mam nadzieje, ze gdy beda cie wywlekac z domu za gwaly na 25 dzieciach (przez pomylke w adresie) w blysku kamer, zachowasz trzezwosc umyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:01 Nie tylko. Prok. Tomasz Balas: Z zeznań Ryszarda Zająca i Barbary Kmiecik wynikało generalnie, że na Śląsku w latach 90-tych dochodziło do zjawisk korupcyjnych w związku z obrotem węglem i w zeznaniach tych pojawiały się głośne nazwiska z pierwszych stron gazet tj. Barbara Blida., Krzysztof Janik, Danuta Waniek, Aleksander Kwaśniewski, Zbigniew Siemiątkowski. jak również posłów opcji przeciwnej - Henryk Dyrda, Bernard Szweda, Jacek Dębski.: > A dowodem oskarżenia były zeznania Pani znanej z kłamania. Innych > dowodów nie było. Przy okazji do tej pory oczyszczono już z zarzutów > jedną osobę która wg. Aleksis miała być związana Blidowymi > machlojkami. > Więc jeżeli dla kogoś było bardzo wygodne umorzenie sprawy Blidy to > dla UBeków z PiS bez względu na to czy są nimi tylko moralnie czy jak > pewna osoba wspierająca ich z Francji była nią w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 presentation1..ty zakłamany bydlaku... 05.04.08, 09:08 Ciebie,świnio, nie obchodzi prawda,ty,jak Rydzyk czy Nowak,kłamstwem i pomówieniem chcesz udowodnić wyższośc łajdactw PISkomuny, nad prawda ! Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Re: presentation1..ty zakłamany bydlaku... 05.04.08, 09:19 pierot6 napisał: > Ciebie,świnio, nie obchodzi prawda,ty,jak Rydzyk czy Nowak,kłamstwem i > pomówieniem chcesz udowodnić wyższośc łajdactw PISkomuny, nad prawda presentation1, to ubecki kapus,nie zna okreslenia "przyzwoitość" Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Re: presentation1..ty zakłamany bydlaku... 05.04.08, 10:31 manasonta napisała: > pierot6 napisał: > > > Ciebie,świnio, nie obchodzi prawda,ty,jak Rydzyk czy Nowak,kłamstwem i > > pomówieniem chcesz udowodnić wyższośc łajdactw PISkomuny, nad prawda > > presentation1, to ubecki kapus,nie zna okreslenia "przyzwoitość olejcie gnoja! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: presentation1..ty zakłamany bydlaku... 05.04.08, 11:31 I co? Jaki będzie efekt? Zobaczy ktoś takie wpisy i skąd będzie wiedział że to "gnój" nie wart zainteresowania? Ograniczać się tylko do "nie karmić trolla"? Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:56 presentation1 napisał: > Sprawe zamknieto ze wzgledu na jej samobojstwo.Zdazyla uciec Wymiarowi Sprawied > liwosci. Więc tym bardziej wszyscy odpowiedzialni za całą akcję są winni. Pozwolili uciec groźnej przestępczyni i całe misternie i profesjonalnie prowadzone śledztwo na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
exported Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 08:53 presentation1 napisał: > Barbara Blida, która była zamieszana w działania tzw. mafii węglowej, została o > skarżona (obok siedmiu innych osób) o korupcję i przyjmowanie łapówek za sprzed > aż węgla, którego nabycie było wówczas problemem. Wszystko to miało miejsce w l > atach 1994-2000. A chodzi o niebagatelną sumę, bowiem kwoty łapówek wręczanych > kierownictwu spółek węglowych mogły wynosić nawet 420 tysięcy złotych. Nakaz aresztowani Blidy zostal wydany tylko i wylacznie na postawie zeznan Barbary Kmiecik i politycznych intryg i nie byla to jednomyslna decyzja PISowskich siepaczy. Nie mozna wiec o "przestepstwach Blidy" gdyz isnieja tylko nie potwierdzone przeslanki, ze popelnila przestepstwo. Mam nadzieje, ze obroncy Blidy zainteresuja sie oszczerstwami ktorymi sie tu publicznie zajmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 10:57 > Barbara Blida, która była zamieszana w działania tzw. mafii węglowej, > została oskarżona (obok siedmiu innych osób) o korupcję i > przyjmowanie łapówek Na podstawie zeznań innej osoby oskarżonej o korupcję (tak jest, przyjmowanie łapówek to właśnie korupcja). Nie wiem dlaczego, ale w większości tzw. cywilizowanych państw oskarżony oskarżający innych byłby osobą niewiarygodną, zwłaszcza, jeżeli po udzieleniu takich zeznań wyszedł na wolność. A dla presentation1 to zupełnie normalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 14:11 presentation1 napisał: > Barbara Blida, która była zamieszana w działania tzw. mafii węglowej, została o > skarżona (obok siedmiu innych osób) o korupcję i przyjmowanie łapówek za sprzed > aż węgla, którego nabycie było wówczas problemem. Wszystko to miało miejsce w l > atach 1994-2000. A chodzi o niebagatelną sumę, bowiem kwoty łapówek wręczanych > kierownictwu spółek węglowych mogły wynosić nawet 420 tysięcy złotych. Która prokuratura oskarżyła Blidę i skierowała oskarżenie do sądu (jakiego???)?????? Podaj pisuarze i nie rób z forum swojego śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 11:28 maaac napisał: > Podstawowe - nie była członkiem PiS więc była winna. Q.E.D. Gorzej: była członkiem SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 10:59 presentation1 napisał: > Slowo w te, czy slowo w tamta.Z tekstu znika jak zwykle przestepstwo Blidy. Widzę, że jesteś bardzo dobrze poinformowany o przestępstwie Blidy. Może przedstawisz nam jakieś bezsporne fakty? Może przy okazji skorzysta z tego nieudony wymiar sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 12:08 presentation1 napisał: > Slowo w te, czy slowo w tamta.Z tekstu znika jak zwykle przestepstwo Blidy. Chodzi o prawdę, ale to kategoria obca pisowi i jego ślepym wyznawcom.Kilka słów pana ziobry kosztowało życie dziesiątki moich Rodaków, którzy nie doczekali się przeszczepów i ZMARLI. Za to też ponosi odpowiedzialnośc pan ziobro, który powiedział "słowo w tę,czy słowo w tamtą" i do tego doprowadził. Przyjmij do wiadomości, że ta formacja ma krew na rękach i wiele śmierci na sumieniu.A wszystko za sprawą cynicznego, niedouczonego prawnika, który nie miał nic wspólnego ze sprawiedliwością, a był pełnym pogardy "ministrem". I jeszcze jedno - kto pogardza sam będzie pogardzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Grypsy Zbigniewa Z. 05.04.08, 08:46 "Predzej odejde z polityki niz przeciwstawie sie Kaczynskiemu" i temu podobne laskotanie ego prezesa przez Zbigniewa Z. w ciagu ostatnich dni. Sygnaly nie dotarly czy to juz stadium ratuj sie kto moze? Odpowiedz Link Zgłoś
exported Re: Grypsy Zbigniewa Z. 05.04.08, 09:12 qc napisał: > "Predzej odejde z polityki niz przeciwstawie sie Kaczynskiemu" i > temu podobne laskotanie ego prezesa przez Zbigniewa Z. w ciagu > ostatnich dni. > Sygnaly nie dotarly czy to juz stadium ratuj sie kto moze? Prezio ustawia Zbysia, wkrotce Zbysio zostanie wyceniony na 20 papierosow pod cela. Odpowiedz Link Zgłoś
solarv Re: Kaczyński zeznał inaczej niż Ziobro 05.04.08, 08:59 allspice napisała: > No i kto kłamie? Czyste dobro czy sama uczciwość?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kto bardziej kłamie?..Stawiam no Ziobro !!!! 05.04.08, 09:09 To łajdak,wychowany w duchu PZPR! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:06 UB zlikwidowano jeszcze przed moim urodzeniem.Nie osmieszaj sie wiec Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:10 Urząd Bezpieczeństwa Publicznego, UBP, potocznie Urząd Bezpieczeństwa, UB, powołany formalnie do ochrony bezpieczeństwa państwa, faktycznie służący likwidacji wszelkich form oporu w okresie powstawania i utrwalania władzy komunistycznej w Polsce. Utworzony ustawą Krajowej Rady Narodowej z 21 lipca 1944 o powołaniu Polskiego Komitetu Wyzwolenia Narodowego (PKWN). Podlegał szefowi resortu bezpieczeństwa PKWN, od stycznia 1945 Ministerstwu Bezpieczeństwa Publicznego Rządu Tymczasowego Rzeczypospolitej Polskiej, od grudnia 1954 Komitetowi do Spraw Bezpieczeństwa Publicznego przy Radzie Ministrów. W grudniu 1956 przekazany ministrowi spraw wewnętrznych, zmienił nazwę na Służba Bezpieczeństwa (SB). Do 1954 działalnością Urzędu kierował S. Radkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:11 Ahaaaaaa..... Więc nie UB. To w których z komunistycznych policji pracowałeś? Przy jakiej okazji spotkałeś się z Ryszardem Zającem? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:14 Jak narazie twoimi argumentami powaliles Blide.Ona byla winna. Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:19 presentation1 napisał: > Jak narazie twoimi argumentami powaliles Blide.Ona byla winna. Uparcie zbaczasz na ślepy tor. W tej sprawie nie jest ważna wina lub niewinność Blidy, tylko odpowiedzialność tych którzy pozwolili uciec - jak to pięknie ująłeś - ważnemu świadkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:26 Nie wina Blidy jest też ważna. Bo jeszcze bardziej zwiększa ohydę tego co się stało. Okazuje się że każdego można pomówić i... (co tam naprawde się stało nie wiadomo) w efekcie mamy trupa. Przy okazji są osoby twierdzące, że Presentation jest związany z aparatem represji ze Śląska. Cała sprawa Blidy dotyczy także aparatu policyjnego i prokuratorskiego ze Śląska. Istnieje więc podejrzenie, że prócz normalnej obrony "UB"eków z PiS istnieje jeszcze inne powiązanie Presentation z tymi wydarzeniami. Zobacz jak on szybko zmienia temat rozmowy ilekroć się ktoś go pyta co on robił w Katowicach naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:28 Wymysl wiec nowa historie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:28 Odpowiedź prawidłowa. Typowy unik. Odpowiedz Link Zgłoś
exported Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:30 presentation1 napisał: > Wymysl wiec nowa historie. Juz wymislilem, Zbysio robi nieudolne PR. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:31 Zakoncze ten nierowny pojedynek pozniej.Jade nad morze.Ciao. Odpowiedz Link Zgłoś
exported Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 09:44 presentation1 napisał: > Zakoncze ten nierowny pojedynek pozniej.Jade nad morze.Ciao. Gdy ABW bedzie wlekla zakutego w kajdany Zbigniewa, gawiedzi bedzie klaskac razem z wyksztalciuchami. Nie ma litosci dla nieudacznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 10:25 Plujesz, plujesz, plujesz a napluć się nie możesz biedaku. Nie szkoda ci na to czasu i nerwów. I tak prawda wypłynie o pachołkach z PiS, którym się wydawało, że swoimi mackami ogarną całą Polske i jak ruscy rządzący będą ustawiać naród. Może i lepiej, że udajesz się do wód bo ochłoniesz. Tylko się nie utop z powodu żalu że Zero był zerem i zerem zostanie. Pan Kaczyński zaczyna pokazywać miejsce w szeregu panu zero. Czy aby nie ze strachu, że zajmie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 10:55 No i tradycyjnie uciekł. Napluł, nakłamał, a jak zabrakło argumentów podkulił ogon pod siebie i zwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jedno należy docenić: 05.04.08, 11:41 maaac napisał: > No i tradycyjnie uciekł. Napluł, nakłamał, a jak zabrakło > argumentów podkulił ogon pod siebie i zwiał. Inni na jego miejscu, gdy brak im argumentów, prezentują bogaty zestaw bluzgów, a on tylko uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 12:18 presentation1 napisał: > Zakoncze ten nierowny pojedynek pozniej.Jade nad morze.Ciao. Miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 11:37 exported napisał: > presentation1 napisał: > > > Wymysl wiec nowa historie. > > Juz wymislilem, Zbysio robi nieudolne PR. A może raczej robi w ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 10:03 maaac napisał: > Nie wina Blidy jest też ważna. Bo jeszcze bardziej zwiększa ohydę > tego co się stało. Okazuje się że każdego można pomówić i... (co tam > naprawde się stało nie wiadomo) w efekcie mamy trupa. > Tak, masz rację. Tyle, że argumenty presentation idą w tym kierunku: "Zastrzeliła się czyli była winna, bo kto niewinny do siebie strzela, czyli nie ma sprawy" A ja chcę mu uniemożliwić udawannie, że nie wie że sprawa owszem jest _niezależnie_ od winy Blidy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 11:33 maaac napisał: > Ahaaaaaa..... Więc nie UB. To w których z komunistycznych policji > pracowałeś? Przy jakiej okazji spotkałeś się z Ryszardem Zającem? Może w SB? Ci dotrwali do transformacji ustrojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: ....I o co chodzi?............. 05.04.08, 11:06 presentation1 napisał: > Urząd Bezpieczeństwa Publicznego, UBP, potocznie Urząd Bezpieczeństwa, UB, powo > łany formalnie do ochrony bezpieczeństwa państwa, faktycznie służący likwidacji > wszelkich form oporu w okresie powstawania i utrwalania władzy komunistycznej > w Polsce. > > Utworzony ustawą Krajowej Rady Narodowej z 21 lipca 1944 o powołaniu Polskiego > Komitetu Wyzwolenia Narodowego (PKWN). Podlegał szefowi resortu bezpieczeństwa > PKWN, od stycznia 1945 Ministerstwu Bezpieczeństwa Publicznego Rządu Tymczasowe > go Rzeczypospolitej Polskiej, od grudnia 1954 Komitetowi do Spraw Bezpieczeństw > a Publicznego przy Radzie Ministrów. > > W grudniu 1956 przekazany ministrowi spraw wewnętrznych, zmienił nazwę na Służb > a Bezpieczeństwa (SB). Do 1954 działalnością Urzędu kierował S. Radkiewicz. Przynajmnirj dobrze, że nie kwestionuhesz swojego zatrudnienia i pracy w SB Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Wiec jak? 05.04.08, 09:15 Teraz za skladanie falszywych zeznan areszt tymczasowy do najblizszych wyborow, bo tak jest Prawie i Sprawiedliwie? Bo chyba oczywiste jest, ze mamy tu do czynianie z sytuacja ze podejrzany bedzie mataczyl. Tak wiec panie Zbigniewie Z., radze nosic przy sobie recznik, mydelko i nastwaiac budzik na 4:30, bo ok. 5 rano moze ktos zapukac ..... Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj chyba szósta rano raczej... 05.04.08, 09:20 ale i tak bym się nie podniecał. nie wierzę w sprawiedliwość polirtyków. całą sprawa pójdzie w taką stronę jak będzie się opłacała. Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka Cała ta banda razem z Kaczką powinna siedzieć 05.04.08, 09:15 Cała ta banda pisowska powinna siedzieć za molestowanie przez dwa lata społeczeństwa i normalnych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Re: Cała ta banda razem z Kaczką powinna siedzieć 05.04.08, 09:20 s3kawka napisał: > Cała ta banda pisowska powinna siedzieć za molestowanie przez dwa lata > społeczeństwa i normalnych ludzi! A M E N !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
carpyook Zemsta za lepsze wyniki Ziobry w sondażach??? 05.04.08, 09:49 Podobno Zbysio przegonił Lecha w rankingu na przyszłego Prezydenta RP :) No to kryska przyszła... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Jak to w mafii. I to nie weglowej a politycznej. 05.04.08, 10:08 Mafiozi z pisu, czyli pisuaro-mafiozi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 To nie winika z rozbieżności 05.04.08, 10:15 różne osoby zapamiętują różne szczegóły z tych samych sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 J.Kaczyński już drugi raz wykazał kłamstwo Ziobry! 05.04.08, 10:23 Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Uzupełnienie: kochał Wielkiego Brata 05.04.08, 10:55 Dodam, że to nie był jakiś szeregowy członek PiS, ale należący do partii wewnętrznej i blisko związany z "elitą" PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: To nie winika z rozbieżności 05.04.08, 11:07 > różne osoby zapamiętują różne szczegóły z tych samych sytuacji. :) ale do tego mają tylko prawo członkowie PiS. Jak ktoś już nie jest członkiem albo nigdy nie był to od razu wiadomo że wynika to z kłamania. A tak a propo. Jak to było z nagrywaniem Leppera przez Ziobre? Dlaczego długość nagrania nie zgadza się z czasem potrzebnym na pokonanie trasy miejsce pracy Ziobro gdzie włączono mu "gwoździa" miejsce pracy Leppera? Czy "gwóźdź" też miał kłopoty z pamięcią? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Sama uczciwość 05.04.08, 10:30 W połowie ub. roku rozmawiałem ze szczerym entuzjastą PiS o postępowaniu tego ponadpartyjnego "człowieka honoru", rycerza "płaszcza i szpady" o "czystych rękach, gorącym sercu i chłodnym umyśle". Powiedziałem, że Ziobro plącze się w zeznaniach i kłamie (sypnął go sam Kaczor Większy, znaczy Jarosław). Na to odpowiedział: – To niemożliwe. Ziobro musiał się pomylić. – Dlaczego? – Bo Ziobro nie kłamie. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Re: Sama uczciwość 05.04.08, 10:33 dystans4 napisał: > W połowie ub. roku rozmawiałem ze szczerym entuzjastą PiS o postępowaniu tego p > onadpartyjnego "człowieka honoru", rycerza "płaszcza i szpady" o "czystych ręka > ch, gorącym sercu i chłodnym umyśle". Powiedziałem, że Ziobro plącze się w zezn > aniach i kłamie (sypnął go sam Kaczor Większy, znaczy Jarosław). Na to odpowied > ział: > > – To niemożliwe. Ziobro musiał się pomylić. > – Dlaczego? > – Bo Ziobro nie kłamie szczęka mi opadła... Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Uzupełnienie: kochał Wielkiego Brata 05.04.08, 10:58 Dodam, że to nie był jakiś szeregowy członek PiS, ale należący do partii wewnętrznej i blisko związany z "elitą" PiS. ___ Pomyłkowo wkleiłem ten wpis w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
tedepes no. poszły notowania zbigniewa w górę i koniec 05.04.08, 10:55 no i koniec przyjaźni miedzy jarkiem i zbyszkiem. jarek to genialny strateg, pozdrawiam tedepes Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 ??? 05.04.08, 11:18 Sugerujesz ze mataczenie w zeznaniach to polecenie partyjne? Bo mi sie wydaje ze pan Zbigniew Z. tak ma. On jest po prostu zerem i kto nie wierzyl "komuchowi" to teraz moze sie przekonac. Prawnik, skladajacy falszywe zeznania pod przysiega. Koniec swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster zeznający inaczej 05.04.08, 11:31 co to się działo, co się działo... ze śmiechu, skręciłoby PO do szczętu, gdyby nie r e f l e k s j a; czy to możliwe?, chłopaki się nie zmówiły?; dziwna (nieznana, zapoznana) norma moralna!! Odpowiedz Link Zgłoś
ml73 Kaczyński zeznał inaczej niż Ziobro 05.04.08, 11:34 Jaro zaczyna zatapiać wasala ziobre!!! Za wysoko podskoczył i napoleona przeskoczył był!! heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Kaczyński zeznał inaczej niż Ziobro 05.04.08, 11:38 ml73 napisał: > Jaro zaczyna zatapiać wasala ziobre!!! Za wysoko podskoczył i napoleona > przeskoczył był!! heheheh Tak ponieważ stal się jego konkurentem, można było tego oczekiwać ze miedzy tymi dwoma dojdzie do zatapiające walki. Plany bliźniaków miały coś w sobie ze wykorzystywani byli inni do robienia własnych karier. Na szczęście budowany "zamek z piasku" okazał się nie stabilnym i runął. Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew Kaczmarek, Kaczynski, Ziobro jedna banda 05.04.08, 11:41 dobrzy koledzy ktorzy sie poklocili i teraz kopia dolki pod soba. moim zdaniem wszyscy klamia bo kazdy z nim ma sporo za uszami Odpowiedz Link Zgłoś
subsydium [...] 05.04.08, 12:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Nie płakałem po Blidzie.Niewinny sie nie zabi 05.04.08, 12:23 subsydium napisał: > Nie wyszedł jej ostatni przekręt z samookaleczeniem, bo to była prolecka > prostaczka bez wyobraźni. > Zal mi tych, którzy przez jej pazerność popadli w nędze. > Męczennice robią ze złodziejskiej łapówkary bez honoru. Taka święta pasuje do > mentalności wychowankow pzpr. To,co napisałes-jest obrzydliwe.To język ubeckiej prowokacji,jak cały język pisu i jego wyznawców.Zal mi ciebie, bo wyprano ci mózg a duszę- z sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
subsydium Widziałem nedze zwolnionych z pracy gornikow 05.04.08, 16:50 wiec nie zal mi zlodziejki, ani jej sitwy. Ledwie przemineli, kopalnie zaczely byc rentowne. Gdyby chciała sie naprawde zabic, przeładowałaby ostra amunicje - miała w domu pod dostatkiem. Kto trzyma spluwe w lazience? Wiedziala, ze po nia przyjda, zeby wsadzic do pudla. A kiedyz to człowiek jest pewny, ze po niego przyjda? Jesli jest niewinny? Naiwna proba samookaleczenia, najpewniej za wiedza meza. Z braku wyobrazni w waskiej, nienawyklej do myslenia glowce, zakonczyla sie zgonem. To jest ryzyko kazdego oszustwa - tak powinno byc od zawsze. Złodziej ma wiedziec, ze ryzykuje wiele. Niech sobie rozowi i komuchy robia dalej jaselka. Pozyskali pijaka jako adwokata i debilnego Kutza jako tube propagandowa. Reszta załapuje sie na okazje z przyczyn politycznych, a Blide maja w d. Jaki pan, taki kram. Nie bede plakał po Blidzie. Mogła zeznaniami po czesci odkupic wine wobec spoleczenstwa. Wybrała jeszcze jedno oszustwo - ostatnie. Los jej sprawiedliwie odpłacił. Za rozpacz rodzin pozostawionych bez srodkow do zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
salta2 Kaczyński zeznał inaczej niż Ziobro 05.04.08, 12:35 p.Ziobrze nie ma się cio dziwić przecież istota jego natury opiera się na notorycznym łgarstwie.To znamienne dla tchórzliwych osobników chowających się za cudzymi plecami. Jest czymś w rodzaju bulteriera Kurskiego tyle tylko,że noszącego bardziej elegancką smycz. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Kaczyński zeznał inaczej niż Ziobro 05.04.08, 12:52 polski "cyrk" ciag dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
w28 Ziobro kręci i mota... 05.04.08, 13:03 Śmierdzi to na odległość. Te okrągłe zdanka-lizanka, przeplatane jakimiś dziwnymi ekwilibrystycznymi konstrukcjami,(że to niby Ćwiąkalski popelnił jakieś przestępstwo w sprawie laptopa, a on "pożyczając" go Koteckiej jest w porządku). Nic niestety nie zmieni całkowicie kompromitującego faktu, że roz...ał młotkiem swój służbowy laptop, toż normalni, uczciwi i inteligentni ludzie tak nie robią. Straszny cienias z wybujałymi ambicjami- jego dni w polityce są policzone. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Zatroskanie Wyborczej................. 05.04.08, 13:21 Inflacja pożera oszczędności około 77 tysięcy więźniów - informuje "Gazeta Wyborcza". Osoby odsiadujące wyroki muszą bowiem część pieniędzy od rodziny czy z pracy zarobkowej oddawać zakładowi karnemu, który je przechowuje do końca odsiadki skazanego. "Żelazna kasa" ma cały czas stanowić równowartość "przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia pracowników", Kwota ta - obecnie jest to około dwa tysiące 900 zł - rośnie wraz ze wzrostem średniej pensji." Żelazna kasa" - jak tłumaczy gazeta - jest po to, by więźniowie po wyjściu na wolność nie wyciągali ręki po zapomogę. Dziennik zaznacza jednak, że zakłady karne przechowują te pieniądze na specjalnych książeczkach praktycznie bez odsetek. Jak tłumaczy Paweł Majtkowski z firmy brokerskiej, każdego roku więźniowie tracą po kilkadziesiąt złotych, a w dłuższej perspektywie nawet tysiące. Zdaniem pracowników Centralnego Zarządu Służby Więziennej, tylko nieliczni więźniowie decydują się na trzymanie "żelaznej kasy" na książeczkach. Gazeta szacuje że w sejfach zakładów karnych bezużytecznie może leżeć nawet 200 milionów złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Zatroskanie Wyborczej................. 05.04.08, 13:21 A to przeciez twardy elektorat Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ...Zatroskanie Wyborczej................. 05.04.08, 13:36 Esbeku wajdzik, zadam ci proste pytanie, jezeli chcesz chronic mafie to co robisz? Likwidujesz swiadka, prawda? Tak wlasnie bylo z Blida...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: ...Zatroskanie Wyborczej................. 05.04.08, 13:41 Wracaj na plażę,bo znowu uprawiasz zoofilie czyli odwracasz kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Polska krajem pedalow 05.04.08, 13:35 Tak, tak, takie zdanie o Polsce i Polakach ma esbecka swinia... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77827129&a=77833750 Odpowiedz Link Zgłoś
yachoo17 A może ktoś powiedzieć, dlaczego BOR 05.04.08, 13:31 wozi szanowne dupsko byłego premiera? Odpowiedz Link Zgłoś